Ja, hij is een dwerg, maar hij kan wél voetballen

Dinsdag, 30 november 2010 om 09:51 door feye88

Collega LFC Dutchy, het wonderkind van de CE's op voetbalzone, heeft onlangs de plank pijnlijk misgeslagen. Waar hij doorgaans bewierookt wordt om zijn schrijftalent wist hij van het artikel over de grootste kabouter van Nederland slechts te provoceren. Wesley Sneijder zou een zeer matige aanvallende middenvelder zijn waarvan er minstens twintig (!) betere zouden rondlopen op de velden. De Nederlandse pers is in massahysterie ontstoken om onze Wes naar de titel Wereldvoetballer van het jaar te schreeuwen, als we onze Liverpudlian mogen geloven.

José Mourinho zag dit perfect in. Onder hem draaide Sneijder, zoals LFCDutchy terecht opmerkte, een geweldig jaar. Met een fantastisch team om hem heen stonden alle schijnwerpers op Sneijder gericht. In een team met wereldvoetballers de aandacht op je kunnen krijgen, dat is knap. Dat kan niet afgedaan worden met het argument dat hij wel heel veel ruimte kreeg om het te laten zien. En sinds wanneer Wesley is het type voetballer dat veel ruimte nodig heeft. Een andere aanvallend ingestelde voetballer is goed in de kleine ruimtes, en weer een ander positioneert zich heel goed.

Rafael Benítez weet Sneijder niet optimaal te gebruiken. Is dat de schuld van Sneijder, of die van 'Rafa'? Met een blik op het verleden van beide figuren kies ik voor de laatste. Benítez heeft geteerd op het succesvolle team van Liverpool dat er al stond en daarna niets klaargespeeld, met al het geld dat hij tot zijn beschikking had. Het is bovendien niet alleen Sneijder die niet zijn niveau haalt. Internazionale staat bedroevend laag en is geen schim van het kampioenenelftal van vorig jaar. En nog steeds staan al die toppers om Sneijder heen die ook hun niveau niet halen.

Het is toch wel opmerkelijk te noemen dat een middelmatige voetballer de énige uit een team dat de Champions League won is, die serieus kans maakt op de titel Wereldvoetballer van het Jaar. Hij werd ook als een van de sterren aangewezen op het WK in Zuid-Afrika. Sterker nog: In elke competitie waar 'Wes' aan meedeed blonk hij uit. Hij werd overal genomineerd voor sterrenteams. Buitenlandse pers was meestal vooral geïnteresseerd in Sneijder. Want ook daar wordt hij bewierookt.

Waar Sneijder eerst afgerekend wordt op het tekort aan doelpunten op cynische wijze('precies vier doelpunten, waarvan drie vrije trappen'), wanneer hij zich productiever toont,(zowel in de Champions League als op het WK) is dat zijn enige kwaliteit. Want dat is makkelijk, iemand afkraken. Je kan van Johan Cruijff een zielepiet maakt die alleen maar zeurt en nooit verantwoordelijkheid neemt, maar dan doe je zijn hele carrière teniet, want hij heeft zich allang bewezen. En al zijn gedram zorgt ervoor dat er nu een fluwelen revolutie plaatsvindt bij Ajax (de club waar Sneijder ook fantastisch heeft gepresteerd).

Is Sneijder iemand die door een ogenschijnlijk bizarre dosis geluk opgehemeld wordt? Zijn zijn goals geluk, wordt hij voor miljoenen aangekocht door een tactisch meesterbrein om 'gemakkelijk' uit te kunnen blinken? Nee en nee. Voetbal bestaat nooit alleen uit geluk. En door Mourinho wordt je niet zomaar aangekocht. Hij kiest spelers om hun kwaliteiten, en als hij Ricky van den Bergh hetzelfde spel had kunnen laten spelen deed hij dat wel.

Is Sneijder de beste voetballer ter wereld? Als het aan mij ligt niet. Ik vind zijn spel te egocentrisch en hij kiest wat vaak voor de moeilijke oplossing. Echter, de wereld heeft uitblinkers nodig. Afgelopen seizoen is er niet zo heel eenduidig een winnaar aan te wijzen. Daarom gaat hij samen met Xavi, Andrés Iniesta en Lionel Messi uitmaken wie de titel verdient. Hij heeft allicht niet zoveel talent als bovengenoemden, maar door zijn uitstekende vorm en zijn fantastische seizoen mag hij er zeker een gooi naar doen. Het gaat immers niet om hoeveel talent je hebt, maar om hoe goed je gevoetbald hebt en welke prijzen je wint. De ultieme vraag die bij me opkwam is: Welke agenda zit er achter deze tirade naar de persoon Sneijder? Hij heeft een jaar fantastisch gepresteerd en verdient wat hem toekomt. Maar voor een persoonlijke vete is een platform als ClubExpert natuurlijk wel lekker om je frustraties te dumpen. Laten we ons richten op de kwalitatief grote stukken van het CE-universum, in plaats van deze onzinnige provocaties.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 21 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 16000+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door xtremie)

Waar Sneijder eerst afgerekend wordt op het tekort aan doelpunten op cynische wijze('precies vier doelpunten, waarvan drie vrije trappen'), wanneer hij zich productiever toont,(zowel in de Champions League als op het WK) is dat zijn enige kwaliteit.

Je raakt kant nog wal. Dit is juist wat ik de mensen verwijt die voor Welsey Sneijder zijn.

Ten eerste, de statistieken wijzen niet in zijn voordeel. In de competitie, de copa en in de CL heeft hij totaal 8x gescoord en rond de 10 assist gegeven (verbeter me als het anders is) in totaal 41 wedstrijden. Als je het vergelijkt met Cesc Fabregas of Frank Lampard, zij zijn in zoveel wedstrijden meer dan 30 x beslissend geweest, een gigantisch verschil.

Op het WK zorgde Sneijder ervoor dat van Persie niet goed functioneerde. Niet eens zijn schuld, die van van Marwijk, maar nou moet niet iedereen gaar roepen dat hij bij de absolute top hoord. Hoe vaak heeft hij RVP vrij voor de keeper gezet? Hoe vaak? Dat zou toch veel meer moeten zijn als nummer 10 van het Nederlands elftal.

Ik ben het eens met de vorige clubexpert van de andere kant van het verhaal. Je hebt deze goed beschreven, alleen ben het totaal niet met je eens . Ik ben niet zo zielig dat ik alleen op inhoud beoordeel en geef je daarom 3 sterren

30 november 2010 om 10:12

Dus diegene die dat wel doen, zijn zielig..? En dat bepaal jij?

30 november 2010 om 10:13

Ik vind het zielig als je een clubexpert 1 ster geeft omdat je het er niet mee eens bent. Ik vind dat je iemand moet beoordelen of je in een keer zijn stuk uit leest, of het lekker leest, of er geen spelfouten zijn en ook een beetje van je mening. Persoonlijk vind ik het zielig het werk van iemand af te branden omdat je het er niet mee eens bent.

30 november 2010 om 10:15

Tja.. Maar ik vind dat je bij LFC best naar de inhoud mag gaan kijken. Aangezien we allemaal weten dat zijn schrijfstijl in orde is.
Ik vond in het vorige column dat hij zwaar overdreef, eigenlijk Sneijder diep beledigd en gewoon dat hij zwaar ongelijk had. Dan kan ik hem wel drie sterren geven, maar dat strijkt tegen mijn principes. Lief, dat je me zielig vind natuurlijk!

30 november 2010 om 10:17

Haha een complimentje voor LFC dan. Toch zie ik het ook bij mezelf terug. Schrijf mijn beste stuk over Arsenal en het financiele gedeelte en krijg 4 sterren omdat mensen het er niet mee eens zijn (terwijl er naar mijn mening moeilijk om heen te draaien is) en vervolgens hemel ik iemand op (jack Wilshere) en krijg ik een halve ster meer, terwijl ik dat stuk minder in elkaar vind zitten. Je mag wel voor een deel kijken of je het er inhoudelijk mee eens bent, maar omdat hij de plank volgens jou mis slaat 1 ster geven is een beetje overdreven vind je niet?

30 november 2010 om 10:23

Het is niet eens de plank volledig mislaan. Als je met goede argumentatie komt en het op een respectvolle manier beschrijft, kan ik wel wat sterren meer geven. Maar dat van hem vond ik gewoon to much. Scorebordjournalistiek vind ik sowieso bijzonder slecht. Is toch zo? Scorebordjournalistiek zegt maar een klein beetje over hoe een speler daadwerkelijk is. Het kan wezen dat hij een splijtende pass door het midden geeft op maicon, die hem breed legt op Milito en die scoorde. Misschien heeft hij er vorig jaar voor gezorgd dat vele medespelers goed gingen draaien.
Daarnaast , misschien is het goed of niet, hebben zijn reacties op andere forumgangers die reageerde er ook toegedragen dat ik 1 ster heb gegeven.
Een passende reactie van ik dacht Edwinho. '' Je bent zelf een gehyped CE schrijver, je arrogantie is naar je hoofd gestegen, ben jij misschien Wesley Sneijder?''.
Dat gevoel kreeg ik dus ook direct na het lezen.
En ja.. Qua grammatica enzo, ben ik idd wel wat jaloers op zijn kunnen!

30 november 2010 om 10:28

Ik ben het volledig met je eens dat scorebordjournalistiek slecht is! Maar als wij 'kabouterhaters' vragen waarom Sneijder goed was op het wk, wordt er gezegd dat hij 5 goals heeft gemaakt (al helemaal scorebordjournalistiek). Terwijl het NL elftal met geweldig materiaal ongelofelijk slecht voetbalde. Ik heb me de hele zomer lopen ergeren, en ik denk dat Sneijder het knelpunt is. Geen beweging door naar de spits, geen kleine steekballetjes. Hoe vaak heeft meneer van Persie vrij voor de keeper gezet? Dat is toch nummer een wat een spits moet kunnen. Hij zorgde ervoor dat Oranje minder draaide dat weet ik zeker, bij Inter had hij wel geluk dat ene Mourinho een geweldig elftal smeede. En versta me niet verkeerd, het is een goede voetballer, maar spelers als Xavi, Iniesta, Lampard, Fabregas zijn een klasse beter.

Om even terug te komen op je motivatie: Geef hem dan op zijn minst een punt extra omdat het een mooi samenhangend geheel is en grammaticaal correct. Voor de rest heb ik er toch wel een beetje begrip voor...

30 november 2010 om 10:35

Oke daar heb je gelijk in. Maarja misschien verwachte ik wel te veel van LFC omdat zijn grammatica altijd goed is.
Daarnaast heeft hij ook behoorlijk veel geschreven afgelopen tijd, overigens zijn er vandaag al weer tig nieuwe, maar oged.
Sja, ik vind spelers vergelijken altijd wel moeilijk. Bij Barca heb je ook gewoon 11 goede spelers staan, die allemaal tikke takke voetbal kunnen spelen, dan is het ook wel heel makkelijk.
Ik vind Sneijder ook niet de beste van de wereld, absoluut niet. Ik kijk heel realistisch en heb me dood geergerd aan de vrije trappen drang van sneijder, zelfs van 50 meter op goal willen schieten.
Tja, V.persie, dramatisch WK, natuurlijk moet Wesley hem bedienen, maar dat moesten Robben , Affeley, Kuijt , VDV ook, niet alleen Sneijder. Daarnaast stond V.persie echt vaak op een eiland. Kreeg hij de bal aangespeeld, had ik , hoe het ook kon, vaak een verkeerde aanname, of verkeerde keuze.
Heti s natuurlijk makkelijk om te zeggen, ja die 5 goals had ik ook gemaakt ( negatief) en ja, V.persie speelde slecht door hem ( negatief). Als je niet fan van Wesley bent, zie je het al heel snel zo negatief.
Ik heb vorig jaar veel wedstrijden van Inter gezien, zelfs nog mogen bezoeken. Ik geniet toch vaak wel van zijn splijtende passes en dergelijke.
Dat er beter zijn als hem, zal ik zeker niet ontkennen. Maar gun hem zijn goede jaar, dat hij de treble won met Inter en dat hij bijna het WK heeft gewonnen met het Nederlands elftal!

30 november 2010 om 10:59

Wesley zorgde er voor dat Oranje minder draaide maar schoot ons hoogstpersoonlijk naar zowel de kwart als de halve finale. Alleen in Nederland kan het gebeuren dat een speler als Sneijder ter discussie staat. Hij is gewoon de beste Nederlandse voetballer op dit moment. Hij blinkt juist uit in de topwedstrijden. Zet in Robben twee keer voor de keeper. Had je dan ook zo gepraat als Arjen scoorde? Ongelofelijk dat er aan Wesley getwijfeld wordt. Iemand die zo presteert kan toch niet ter discussie staan. Nederland heeft geweldig gepresteerd op het wk, Wesley maakte er vijf en was de belangrijkste man. Inter wint de Champions League en zowel tegen Barca als tegen Bayern is Welsey ongrijpbaar. Achja, volgens velen zijn andere altijd beter, jammer dat wij Nederlanders onze eigen sterren niet waarderen.

30 november 2010 om 11:15

Ik vind dat je geen gelijk hebt op het gebied van Oranje. van Persie, daar ben ik fan van en ik heb constant op hem gelet. Hij werd verkeerd gebruikt, op een eiland met twee beesten in zijn rug en het maar uitzoeken. Geen enkele aansluiting. En over de spelers die van Persie moest bedienen: Kuyt kan dat niet dat is niet zo moeilijk te zien, Robben gaat teveel zelf, Sneijder hangt veel te veel achter en komt bijna nooit achter de spits opduiken en VDV heeft op die positie geen kans gehad. Het is de schuld van Bert, die Sneijder op tien zet.

30 november 2010 om 11:56

Tja... wat raar dat jij V.persie fan bent. Echter als Feyenoordsupporter ben ik ook mega fan van Robin.
Waarom ging het voor het wk wel goed met V.persie in de spits en tijdens het wk niet?
Tja nog zoiets, bert heeft een grote fout gemaakt, maar we stonden wel in de finale...niemand heeft denk ik een fout gemaakt...

30 november 2010 om 15:14

Helemaal mee eens Gunner. Een nummer 10 moet bepaalde kwaliteiten hebben zoals het vrijspelen van een spits. Goed schot, maar vooral zijn passes moeten goed zijn. Een nummer 10 moet ook een goed rendement hebben. Dat heeft onze vriend Sneijder niet. Als je 8 keer scoort en rond de 10 assist geeft in een kampioensploeg dan is dat gewoon niet goed. Hij speelt 41 wedstrijden. Dat betekend dat hij dan in meer dan de helft van de wedstrijden niet beslissend of belangrijk is.

Van Persie werd op het WK totaal verpest door de nummer 10 Wesley Sneijder. Wesley Sneijder had 2 mogelijkheden: 1) Passen richting Robben of 2) Schieten. Sneijder heeft RvP 0 keer 1 op 1 gezet met de keeper. Iedereen zeurt op Robin van Persie terwijl het ook deels fout is van 'kabouter Wesley'.

Hij zelf was volgens vele Nederlanders de held van het WK. Nee, dat was hij niet! Hij scoort 5 goals, voor de rest was hij matig. Geen goede 10. Zijn goals waren ook niet echte klasse. 2 Blunders, een zwabberschot en 2 intikkers. Ik ben van mening dat Wesley een goede voetballer is. Maar hij is geen haar beter dan Rafael of de 20 nummer 10's die Dutchy noemde.

30 november 2010 om 20:27

Dus als Messi weer eens de sterren van de hemel speelt geef jij hem een 5 omdat je weet dat hij toch al goed kan voetballen, sorry hoor maar dat is onzin.

Mooi geschreven. Ik gun het Sneijder wel, maar de statistieken spreken niet echt in zijn voordeel, ookal is hij toch een favoriet voor de prijs.

30 november 2010 om 13:16

Volledig met je eens, vind de inhoud ook waardeoos, 1 ster!

30 november 2010 om 13:23

Wat hebben Fabregas en Lampard bereikt in de CL en op het WK? Dat het Nederlands elftal de finale haalde was in mijn ogen vooral te danken aan Stekelenburg, Sneijder en van Bommel. Ik zou verder niet weten wie de titel verdient daar ik het alle vier hele goede voetballers vind en ze hem in mijn ogen alle vier verdienen.

30 november 2010 om 14:01

Fabregas heeft de winnende assist geleverd?

30 november 2010 om 14:19

roodwit, dat jij durft te twijfelen aan de kwaliteiten van Fabregas is schandalig. Fabregas is een betere speler dan Sneijder, als je dat niet ziet heb je echt stront in je ogen. Vorig seizoen heeft hij een wat minder seizoen gehad door blessures, maar nog wel, wat Persiangooner zegt, de winnende assist in de finale van het WK.

30 november 2010 om 18:33

Onzinargument, de pass die Sneijder op Robben gaf was beter en als Robben die vervolgens scorde had Sneijder de winnende assist.
Fabregas had gewoon de mazzel dat Iniesta deed wat Robben naliet, scoren.

30 november 2010 om 18:41

Toen Fabregas in het veld kwam, liep Spanje letterlijk over Nederland heen.

1 december 2010 om 14:16

'als' is inderdaad een prachtig argument!

2 december 2010 om 12:27

Je kon er natuurlijk op wachten, reacties over Fàbregas die een winnende assist levert. Geweldig, erg leuk voor die jongen. Maar wees dan eerlijk, die winnende assist leverde Sneijder ook in de Cl-finale. Daarnaast scoorde Sneijder 5 doelpunten op het WK en Fàbregas niet want hij speelde niet eens altijd. Daarnaast won Arsenal zoals gewoonlijk helemaal niets, dus Fàbregas doet net als Lampard dit seizoen niet mee. Oké, dat hebben we gehad. Dan kun je inderdaad twisten over Xavi, Iniesta en Messi want dat zijn allemaal topvoetballers. Iniesta schoot Spanje langs Nederland maar was behoorlijk vaak geblesseerd afgelopen seizoen en is in mijn ogen minder waardevol geweest. Dus die valt dan af. En aangezien het verleden leert dat de verkiezing om het winnen van prijzen gaat, valt Messi ook al af want die heeft internationaal niets gewonnen. Blijft Xavi over, we zullen het over een korte tijd weten!

Grappig stukje trouwens, ik erger me ook wel vaker aan persoonlijke vetes die de objectiviteit dusdanig verstoren dat het vervelend wordt. Ik vind zelf ook niet dat Sneijder de beste voetballer op aarde is, dat is waarschijnlijk Messi, jaar in jaar uit. Maar om het succes van Sneijder toe te schrijven aan geluk gaat me veel te ver. Zo'n topvoetballer zouden we met z'n allen moeten koesteren. Daarnaast vermeld ik het volgende graag nog één keer: Iniesta is van mening dat niet hij of zijn ploeggenoten de gouden bal moet winnen, maar Wesley Sneijder. Lees dat rustig nog even na, zou Iniesta er echt zover naast zitten en zo'n uitspraak durven doen dat Sneijder in zijn ogen de enige verdiende winnaar is als onze Wes een voetballer is die af en toe met wat geluk een doelpunt maakt? Denk het niet hè.

3 december 2010 om 11:00

Voor de rest heeft hij alleen maar de bank warmgehouden van Spanje, terwijl Sneijder ons hoogstpersoonlijk een aantal rondes heeft verder gebracht. I rest my case.

30 november 2010 om 15:32

Je begrijpt duidelijk de tekst niet helemaal, De eerste alinea in jouw bericht (over de productiviteit) bestaat ook uit argumenten van Lfcdutchy. Feye88 zet deze argumenten uiteen om ze vervolgens te weerleggen. Beweren dat feye88 hier kant nog wal mee raakt is dus volkomen onzinnig.

Al waren de statistieken van Sneijder misschien niet grandioos in de competitie, toch was hij enorm belangrijk voor Inter. Het waren niet alleen zijn goals en assist die Inter beter maakte, de manier waarop hij de #10 positie (perfect uitgedacht door Mourinho) bezette maakte het hele spel van Inter beter.

Overigens was Sneijder subliem op het WK en zorgde hij persoonlijk ervoor dat Nederland zo ver is gekomen. Van Persie en hij kunnen naar mijn mening prima met elkaar spelen, alleen worstelde van Persie enorm met zijn vorm en was het voetbal van Oranje sowieso niet geweldig.

Ook ik vind niet dat Sneijder de beste speler van de wereld is, maar op basis van zijn prestaties is het zeker niet onterecht wanneer hij deze titel zou winnen, hij flikt het tenslotte wel. Hij is ook niet voor niets als enige uit zijn team genomineerd. De opmerking van Lfcdutchy dat hij een middelmatige speler is slaat dus duidelijk nergens op.

Om vervolgens nog te zeggen dat je niet zo 'zielig' bent, omdat je niet enkel je rating baseert op de inhoud is volkomen onzinnig. Hiermee noem je ten eerste mensen die dat wel doen zielig, terwijl de inhoud juist het belangrijkste is. Je geeft aan het bijna nergens mee eens te zijn (naar mijn mening onterecht) en geeft hem alsnog 3 sterren.

Hoe zo'n onzinnige reactie een groen randje verdient, is voor mij een raadsel.

P.s. Doe wat aan je grammatica. Dingen als 'hoord' kunnen echt niet

Edit: ik wil echter ook even vermelden dat ik het posten van deze column ongepast vind. Lfcdutchy provoceerde volgens jou de boel misschien, maar door er op deze manier tegenin te gaan wordt alles alleen maar erger. Uit je mening dan even in een reactie en maak geen misbruik van het feit dat je clubexpert bent.

30 november 2010 om 17:38

Dat je aanmerkingen hebt op mijn grammatica, dat moet je lekker zelf weten. Ik heb dyslectie en als ik een clubexpert maak kijk ik mijn stuk meerdere keren na, maar ik heb geen zin dat bij elke reactie te doen.

Ik vind het jammer dat niet iedereen inziet dat het opstellen van Sneijder op 10 en Kuyt op links ons Wk heeft verpest. Ik heb wel genoten, maar alleen van het 'wij' gevoel. Het spel was niet op aan te zien.

van Persie worstelde niet met zijn vorm, hij werd constant aangespeeld op een eiland zonder afspeelmogelijkheden. Waarom eigenlijk? Omdat Sneijder totaal niet door beweegd. Als je niet weet wat ik bedoel, moet je de duels van het WK maar eens rustig na gaan kijken.

edit: over de sterren. er staan genoeg belachelijke clubexperts die ik niet eens uit kan lezen. Daarom geef ik het drie sterren, omdat het wel lekker weg leest.

30 november 2010 om 18:42

Commentaar op iemands grammatica en dan zelf ''ik vindt'' schrijven

30 november 2010 om 19:53

Dat van Persie niet in geweldige vorm was, was overduidelijk. Het was alleen inderdaad niet alleen zijn probleem. Ik vind ook dat je gelijk hebt over het punt Kuijt, maar Sneijder ben ik het niet helemaal mee eens. Ik snap dat jij vindt dat zijn speelstijl een boel 'verpest' voor Oranje, maar bepaalde elementen van zijn spel passen juist heel goed bij Oranje. Sneijder is de man die Robben weg kan sturen bijvoorbeeld, wat ons nog bijna de winst in de finale opleverde. Een goed alternatief weet ik ook niet op het moment, van der Vaart kan er goed spelen, maar Sneijder op de bank laten zitten is eigenlijk geen optie.

oh ja en overigens is je eerste argument is de bovenste post dus volledig ongeldig, dus die kun je er beter misschien uithalen, want daarmee zet je enkel mensen op het verkeerde been.

30 november 2010 om 19:57

Sneijder naast van Bommel, kan ie lekker die passes geven op Robben. Sneijder moet trouwens dan wel meer gaan werken voor de ploeg.

Persoonlijk prefereer ik de combinatie van der Vaart-robin van Persie.

30 november 2010 om 20:59

Daarvoor komt Sneijder verdedigend veel te kort, het is maar een klein mannetje he

30 november 2010 om 21:13

Hij staat dan iets aanvallender dan van Bommel, je moet wat meer uitgaan van eigen kracht en hij moet wat meer gaan werken, dan kan dat heus wel.

30 november 2010 om 21:09

2801gunner

Ik begrijp jou niet. Je kunt Sneijder veel kwalijk nemen maar niet dat hij niet kan scoren. Egoisme of balvastheid zou ik ik begrijpen maar dit niet. Bij Ajax scoorde hij als middenvelder 18 goals en bij Real was hij in zijn eerste seizoen de middenvelder met de meeste doelpunten van Spanje, toch ook geen slechte competitie, en altijd alles zonder penalties, dat kunnen Fabregas en zeker Lampard niet zeggen, die maken de helft altijd van 11 meter, ja dat telt lekker op. Als ik een voetballer ook veel kansen heb zien missen is het trouwens ook Fabregas. Dat ie er vorig jaar 15 inknalt is knap maar in de jaren daarvoor heeft ie er in een verschrikkelijk aanvallend team elk seizoen 2 of 3 gemaakt in heel veel wedstr. bij spanje in 50 interlands 5 goals. Nounou, wat een superdoelpuntenmaker, als je dan antwoord dat hij meer assits geeft dan scoort, betrek dat dan ook even op Sneijder. Die speelt in een defensief team en is spelverdeler met nul ruimte om zelf uit te halen. Nee verwijt Sneijder veel, maar nu juist niet dat hij niet kan scoren.
Overigens is het makkelijk om iemand af te kraken, neem nu een maestro als Xavi:
Dat is eigelijk een sjokkende gnoom die niet snel is, een draak van een schot heeft, het is een raadsel waarom hij zo vaak vrij trappen geeft die zijn namelijk altijd met een pisboogje, leuk dat je voor , speelt zo ongeveer t beste elftal aller tijden en komt niet verder dan een goede aanname en pass (liefst niet met zn vrij zwakke linkerbeen), knap hoor om in zo'n superelftal op een vrij defensieve positie (dus zonder erg onder druk te komen) de bal in de ploeg kunt houden en 90min lang twee dingetjes precies tzelfde te doen, als je hem na zijn maatje Iniesta ziet dribben ga je bij Xavi lachen, als hij scoort is het of van drie meter of een slap schotje dat er dan wel ingaat, laten we over koppen niet beginnen.
Ik bedoel hoe makkelijk is t om iemand negatief te benaderen. (ps: sorry dat ik een begenadigde speler als Xavi probeer af te branden)

30 november 2010 om 21:16

Ik denk dat als je kijkt naar de mensen die het met mij eens zijn, er wel degelijk een kern van waarheid in zit. Zelf vind ik dat ik gelijk heb natuurlijk, maar ik ben niet de enige

Overigens een rare vergelijking. Xavi is veel en veel beter en niet af te branden. Bij Sneijder een eitje. En over de penaltys: Het gaat mij met name om de assist. Kijk ik hoor vaak verhalen van Sneijder was goed op het wk door zijn stats, maar over het hele jaar is dat niet geweldig. en als we het dan hebben over het feit dat hij het Nederlands elftal minder laat presteren, dan word er weer naar die stats gewezen.

1 december 2010 om 16:37

Hij liet van Persie niet goed functioneren?? Gezien hoe die beste jongen er bij liep op het WK? Niet aanspeelbaar, ongelukkig in zn acties, zwak in de duels en abominabel slecht in de afronding. Iets wat we daarvoor niet eerder van hem hebben gezien.en dan is dat te wijten aan Sneijder??? Kom op..dit raakt kant noch wal!

Ps. Nee, ik ben niet pro en evenmin anti, maar dit ligt er wel erg dik bovenop hè?

1 december 2010 om 16:40

Ik hoop dat je zelf wel door hebt dat je jezelf belachelijk maakt door te zeggen dat van Persie slecht was in de afwerking? Hoeveel kansen zijn er nou gecreerd door het 'geweldige' middenveld (op robben na, die speelde wel goed)

1 december 2010 om 17:34

Ik maak mezelf zeker niet belachelijk..weet niet of je aan het werk was of op bed lag gedurende de wedstrijden, maar van Persie heeft Zeker een aantal goede kansen gehad om te scoren. Nederland speelde in zn geheel niet fantastisch, maar dat van Persie ver beneden peil zn wedstrijden afwerkte, daar is iedereen het over eens. Nou ja, behalve jij dan, maar dan zou je vraagtekens bij jezelf moeten zetten..
Salute..

3 december 2010 om 20:00

Of RVP is gewoon niet de ideale speler?

Assists tel je wel, echter tel je niet waar de aanval begint. (schijvensysteem)

Ja... wat moet je hier van zeggen. Opzich heb ik dit stuk in een keer kunnen uitlezen, misschien omdat ik wel benieuwd was naar wat er komen ging.
Je hebt 1 spellingfout die mij direct op viel en dat zit in deze zin:
'' Je kan van Johan Cruijff een zielepiet maakt die alleen maar zeurt en nooit verantwoordelijkheid neemt, maar dan doe je zijn hele carrière teniet, want hij heeft zich allang bewezen..''

Als je hem nog een keer hardop leest merk je het zelf wel, het gaat ieder geval op maakt, dat moet mijn inziens maken worden.

Daarnaast is jouw CE ook een lichtelijke provocatie richting LFC zelf toe, terwijl we daar juist niet op moesten richten.
LFC Dutchy heeft het ieder geval voor elkaar dat er een CE wordt geschreven, wat veelal over hem gaat en zijn mening, proficiat natuurlijk!

Ik ben het echter wel met je eens dat de column van LFC little bit TO much was. Snap trouwens niet waarom voetbalzone deze heeft door laten gaan, aangezien het veelal over een persoon op het forum gaat.

30 november 2010 om 18:01

Wel grappig dat jij in de zin waar je iemand op zn spellingsfout wijst zelf een ''spellingfout'' maakt (in diezelfde zin is het ook nog eens ''die'' ipv ''dat'') Bovendien is t ook TOO much jongens....

On: Ik kan me goed vinden in de conclusie van dit stuk waarin je zegt dat Sneijder niet de beste speler vd wereld is maar dat het niet vreemd is dat hij nu genoemd wordt op basis van zn prestaties van het afgelopen jaar. Als je de spil van de CL winnaar en de verliezend WK finalist bent geweest is dat niet meer dan logisch

1 december 2010 om 09:29

Er zijn redenen waarom ik geen CE schrijf kerel.

Kijk je hebt wel gelijk dat zijn CE belachelijk was en alleeen provocerend met feiten weggelaten, maar je had hier meer mee kunnen doen.
LFC heeft alle belangrijke feiten over Sneijder (bewust) weggelaten en alleen het negatieve in zijn CE neergezet, je had bijvoorbeeld kunnen noemen dat Sneijder van de 15 CL doelpunten bij 8 betrokken was en hiervan 3 doelpunten maakte.
Maar ik ben het met je eens en vind dat dit tegengeluid wel eens verteld mag worden.

Je hebt volkomen gelijk, Sneijder is misschien niet de beste speler die er is op dit moment. Maar hij is wel de speler die afgelopen seizoen het belangrijkst was voor zijn team.

Op zich een goed stuk, in ieder geval met goede argumentatie. Alleen jammer dat er een aantal spelfouten inzitten en enkele fouten mbt interpunctie.

Typisch een verhaal van pot verwijt de ketel.

Zeer jammer dat je aanhaakt dat iemand CE als makkelijk platform gebruikt en zelf geen haar beter presteerd. Je hebt het over Johan Cruijf die zich als bewezen heeft, vind je niet dat LFC hetzelfde heeft gedaan?

Natuurlijk heeft iedereen zijn mening over de kabouter maar dit gaat bijna niet meer over de kabouter als je tussen de regels doorleest.
Je hebt gewoon weg zijn column gepakt en daarop bij elke regel gekeken wat je hier voor tegenzin op kon schrijven.

Lees dit stukje hardop voor en kom erachter dat je een column hebt geschreven in een onzinnige provocatie. Toch op schrijfstijl 3 sterren waard maar op inhoud een dikke onvoldoende.

''hij heeft een jaar fantastisch gepresteerd en verdient wat hem toekomt. Maar voor een persoonlijke vete is een platform als Clubexpert natuurlijk wel lekker om je frustraties te dumpen. Laten we ons richten op de kwalitatief grote stukken van het Ce-universum, in plaats van deze onzinnige provocaties.''

30 november 2010 om 12:56

Johan Cruijff vergelijken met een simpele columnschrijver van VZ, kom op nou. Dat is het zelfde als Picasso vergelijken met een tekening die ik gemaakt heb.

30 november 2010 om 13:22

Zoals je kan lezen doel ik op het feit dat LFC zich bewezen heeft als culomnschrijver en niet als voetballer.

Of doel jij op het feit dat Cruijf zulke geweldige columns schrijft in een zeer hoog aangeschreven foto-abum dagkrant?

30 november 2010 om 13:27

Ik doelde inderdaad op de voetballende kwaliteiten van Cruijff.

Maar ook de columns van Cruijf zijn inderdaad van een veel hogere kwaliteit. Ik ben het niet altijd eens met Cruijff maar veel dingen die hij aanhaalt in zijn columns, daar heeft hij wel degelijk een punt.

Dat hij dat dan volgens jou bij een foto-album dagkrant schrijft, dat zal mij een worst wezen. In beide gevallen vind ik het een vergelijking die kant nog wal raakt.

30 november 2010 om 14:16

LFC heeft zich bewezen op een zeer laag amateurniveau. Ik , en vele anderen vinden onze spits van de plaatselijke voetbalvereniging ook een topper. Maar dit betekent niet dat ht een nationale professionele topper is. In principe heeft LFC alleen wat bij een paar mensen bewezen.

1 december 2010 om 05:32

Gast, met alle respect, maar wat denk je nou?!

LFC is een leuke columnschrijver die soms ook echt goed dingen aan de kaak weet te stellen. Maar LFC en Cruijff in één adem noemen!!??

Columns schrijf je voornamelijk op basis van voetbalverstand en Cruijff heeft nog altijd 20x meer voetbalverstand dan LFC en 50x meer dan de gemiddelde voetbalzonebezoeker. Ik zeg 20 omdat ik persoonlijk LFC één van de beste leden vind hier op Vz, maar met de vergelijking met Cruijff slaan je de plank volledig mis..

Cruijff is zowat Nederlands voetbal en van onmetelijke waarde geweest. Met alle respect voor Lfc, maar Cruijff zal ontelbaar meer keer waard zijn voor het Nederlandse voetbal!

Sneijder propaganda noem ik het. Hij heeft een top seizoen gedraaid met een flink dosis geluk en moet nu de goudenbal krijgen omdat hij Nederlander is.
Hij is een 1-seizoensvlieg en kan zo'n prestatie nooit evenaren. Mourinho is weg bij inter omdat hij ook weet dat zo'n stunt niet twee keer te herhalen is. WK is pas over 4 jaar weer en NL zal het niet even makkelijk krijgen in de aanloop naar de finale met mazzelgoals van Sneijdertje.

Squilacci had ook 1990 een top WK gedraaid, is hij dan ook meteen de beste speler?

Ik doe hier niet aan mee. Sneijder blijft voor mij een degelijke voetballer maar zeker niet in de top 20 van 's wereld's besten

30 november 2010 om 12:41

'hij heeft een top seizoen gedraaid met een flink dosis geluk en moet nu de goudenbal krijgen omdat hij Nederlander is.'
Als hij de gouden bal moet krijgen omdat hij een Nederlander is, dan hadden we elk jaar een Nederlandse winnaar. Hij wordt toch niet voor niets in binnen- en buitenlandse media samen met Xavi en Iniesta als dé kanshebber voor de gouden bal genoemd?

'hij is een 1-seizoensvlieg en kan zo'n prestatie nooit evenaren.'
Zou ik jouw glazen bol een keer mogen lenen? Hoe kun je anders weten dat hij niet nog een keer een topseizoen kan draaien?

30 november 2010 om 12:53

@ zizou

Ik snap je punt hoor en tuurlijk heeft iedereen recht op zijn mening. Maar ik vind het toch vooral triest dat een lid met de statuspunten die jij hebt, een beeoordeling geeft op basis van een mening en daar dan 1 ster voor geeft. onbegrijpelijk.

1 december 2010 om 11:08

@marvvliet

Sorry hoor hij heeft 100% recht op een eigen mening maar de ene ster krijgt hij omdat:
- zijn stuk begint als een afkraking van een andere CE, Lfcdutchy
-spellingsfouten
-zijn onderbouwing is niet sterk genoeg
-Ik vind dat het meer propaganda voor Sneijder is

30 november 2010 om 12:54

''hij is een 1-seizoensvlieg en kan zo'n prestatie nooit evenaren.''
Dat maakt toch ook helemaal niet uit. Degene die de gouden bal krijgt heeft afgelopen seizoen geweldig gepresteerd, en of hij die prestatie nog eens kan doen maakt helemaal niks uit. Ook of je iemand de beste vind maakt niet uit. Messi is beter als Sneijder maar als Messi een vormcrisis heeft en Sneijder is in vorm presteert Sneijder beter en daar gaat het om. Sneijder heeft afgelopen seizoen gewoon geweldig gepresteerd en is daarom terecht een van de grote kanshebbers op de gouden bal. Of hij hem gaat winnen is een 2e maar hij is zeker een van de kanshebbers.

1 december 2010 om 10:47

De gouden bal is toch juist voor iemand die een topseizoen achter de rug heeft?
Bedoel, Cannavaro won hem ook in 2006, maar die word toch ook niet als de beste voetballer van de wereld gezien? Maar hij werd wel beloond voor een zeer sterk jaar (wk).

Is Sneijder de beste van de wereld? Nee, voor mij niet, maar hij had vorig jaar wel een topseizoen en gaat hoe dan ook in de top 3 eindigen voor de gouden bal

1 december 2010 om 11:01

De beoordeling voor zo'n prijs is erg krom.
Men staart zich blind aan de aantal gewonnen prijzen met een team ipv van de individuele klasse en kwaliteiten.
Drogba, Rooney en Messi waren allen belangrijker voor hun team en kwalitatief waren ze ook beter dan Sneijder.

Verder moet de prijsnaam veranderen in MVP (most valuable player) en niet beste speler.

Spelers horen ook beoordeeld te worden per positie en taken op het veld. Los van de belangrijke doelpunten (veelal mazzeldoelpunten erbij) zou Sneijder als middenvelder beoordeeld moeten worden op zijn passing percentage, assists, onderscheppingen etc.. Dat zijn zijn echte taken en hierin scoort hij echt niet zo hoog.

Conculsie: De prijs waarvoor hij genomineerd is draagt de verkeerde titel, Hij wordt niet beoordeeld op zijn werkelijke taken op het veld en de gewonnen Teamprijzen beinvloeden de stemmen.
Oordeel: Onverdiend

1 december 2010 om 22:06

''drogba, Rooney en Messi waren allen belangrijker voor hun team en kwalitatief waren ze ook beter dan Sneijder.''

Hier ben ik het niet volledig mee eens. Messi maakte vele acties en leverde veel assists af, ook maakte hij veel en vaak schitterende goals. Daar ben ik het mee eens.

Maar omdat Rooney en Drogba veel scoorden voor hun team maakt het hen toch geen belangrijkere spelers? Sneijder maakte minder goals, maar was bij veel aanvallen betrokken en leverde op zijn beurt vele assists. Hij won met Internazionale de Champions League als 'nummer 10'.

Rooney speelde een erg zwak WK. Waar bij Man Utd bijna alles lukte, mislukte alles bij het Engelse nationale elftal. Heel het Engelse voetbalteam speelde matig tot slecht trouwens.

Sneijder had op het WK misschien een flinke dosis geluk, maar hij stond er wel om te scoren en assists af te leveren.

Het goed presteren van het Nederlands Elftal en Internazionale is voor een behoorlijk deel te danken aan Sneijder. De feiten liggen op tafel.

3 december 2010 om 18:04

Groot gelijk, dit seizoen valt die door de mand.
Inter gaat dan ook Cassano halen, en mocht deze man zich gedragen kan Sneijder wel eens zn basisplek kwijt raken ook.
Want Cassano is buiten zijn gedrag en poespas, een veel betere speler dan Sneijder.

Sneijder heeft een fantastisch seizoen gedraaid, maar inderdaad de Nederlandse media hemelt hem op.
Zo ook de commentators bij een wedstrijd van Inter. Milito scoort 2 keer en geeft een assist. Snijder scoort 1 keer en geeft 2 assists. Dan is het volgens de commentator meteen de wedstrijd van Sneijder en krijgt milito amper aandacht (wat ik eigenlijk de beste speler van inter vond vorig jaar).

3 december 2010 om 20:03

Uhm, ik denk dat Cassano is gehaald voor de spitspositie. Juist omdat milito er momenteel niet heel veel van bakt. Ik zou eerder Coutinho of Stankovic als vaste wissel van Sneijder zien...

Wesley is gewoon een goede voetballer. En waarschijnlijk de beste voetballer van Oranje. Als het om kwaliteit gaat is er geen discussie over Sneijder. Zijn pasing is vaak zo simpel geniaal. Vooral de simpelheid waarmee hij het doet is een grote kwaliteit.
Desondanks kan ik niet echt van hem genieten. Zijn stijl bevalt me niet. En dan bedoel ik de manier zoals hij loopt en beweegt. Ik zie liever een type van der Vaart voetballen of een Van Persie. En in het buitenland Xavi of Iniesta. Dat zijn sierlijke voetballers. Bewegen mooi en hebben een mooie loopstijl. Zoals in het verleden Glen Hoddle dat was werkelijk een prachtige tweebenige spelverdeler. Sneijder is goed, fantastisch maar qua spelstijl kan hij mij niet bekoren.

Zeer slecht stukje en puur geschreven om iemand anders in een kwaad daglicht te zetten.

Hij is goed en niks meer en niks minder, een hype.

Ik ga iets doen wat tegen mijn principes in is. Ik geef je 5 sterren, niet om de kwaliteit van je stuk, maar meer omdat veel mensen je 1 ster geven, puur om het feit dat ze het niet met je column eens zijn.

Ja ik besef me daarmee dat ik het zelfde doe als deze mensen, maar je stuk is in mijn ogen beter dat 1 ster.

1 december 2010 om 17:44

De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

Al doe je het expres. Je moet wel goed lezen waarom mensen hem 1 ster geven. Je moet geen stuk schrijven om een andere CE aan te vallen op zijn mening en ook is dit een artikel die meedraagt aan de hype rondom Sneijder. (propaganda, chauvenisme)

Genoeg redenen lijkt mij

1 december 2010 om 18:19

Het ging mij niet specifiek om jou persoon, als jij dit artikel 1 ster waard vindt ( ben ik het absoluut niet mee eens ), dan zal jij daar je redenen voor hebben.

Het gebeurt alleen te vaak dat mensen een ( goed ) artikel beoordelen met één ster, puur en alleen om het feit dat het niet binnen hun straatje past.

Zelfde met hoge beoordelingen, als iets geschreven wordt door bijv, Kasper Of Dutchy krijgt het al gelijk minimaal 4 sterren, puur omdat het door hun geschreven is. Het hele systeem is gewoon zijn doel voorbij gegaan omdat er maar weinig mensen het artikel beoordelen op zijn kwaliteit. En inderdaad daar heb ik me bij deze ook schuldig aangemaakt.

Een van de dinfen waar ik mij vooral aan ergerde is de pure provocatie van lfcdutchy. Hij is in mijn ogen een vd beste ce's hier op vz en daarom vond ik het jammer dat hij zichzelf verlaagde tot zo'n bittere column. Ik heb zelf eerlijk gezegd een hekel aan sneijder, hij vindt zichzelf veel te goed, maar volgens mij moet je dingen in perspectief zien en je niet laten verleiden tot zoieys makkelijks als deze provocatie. Daarmee probeer ik lfcdutchy niet mijn wil op te leggen, maar hem mijn visie mee te delen. Gewoon, omdat het kan.

Ps... Die sterren zeggen me niets. Ik probeer mensen na te laten denken over dingen. Als ik dan zulke uiteenlopende reacties zie ben ik daar blij om..

Het grote probleem bij Sneijder is dat hij eigenlijk niet precies weet wanneer hij een bepaalde pass moet geven. Dit is gelukkig iets wat je kunt leren. Hij kiest vaak voor de moeilijke oplossing en moet ook leren simpel de bal spelen. Zijn enige kwaliteit is dat hij twee benig is. Zowel zijn techniek als balbehandeling zijn matig.

Als ik hem zo aan het werk zie met die lange ballen dan zou ik eerder denken dat het een controlerende middenvelder ipv aanvallend. Volgens mij heeft zelf Affelay veel meer techniek dan Sneijder!

Het dreigt hier een kant op te gaan met de LFC aanhangers tegen de rest.. Heeft geen enkele zin.

Over het onderwerp: nee, Sneijder is niet de beste voetballer van het afgelopen jaar, wel één van de beste. Hij verdiend de bal niet, maar hij heeft het wel uitzonderlijk goed gedaan.

Als ik op het stuk zelf moet kijken en dat ga vergelijken met dat van Lfcdutchy kom ik tot de conclusie dat die van LFC beter is. Dit stuk staat vol met fouten en komt erg slordig over. Alsof je zo snel mogelijk wilde reageren op Dutchy. Dat van Dutchy was zorgvuldig geschreven en beter beargumenteerd, alhoewel hij erg hamerde op zijn lengte en zijn productiviteit. Dat hij twintig spelers op kan noemen die beter zijn verbaasd mij ten zeerste, want op dezelfde positie zijn die er simpelweg niet.

Dit stuk vind ik twee sterren waard, die van Dutchy drie. Niet dat je je daar verdrietig om moet voelen, want Dutchy is gewoon (zoals jij ook al zegt) het wonderkind onder de Clubexperts. Beter dan hem zul je niet snel worden.

30 november 2010 om 15:26

Ik ben het met je eens dat het stuk van Dutchy zorgvuldiger was geschreven, maar dat je vindt dat Dutchy een beter beargumenteerd stuk heeft geschreven ben ik totaal niet met je eens. Dutchy spreekt zichzelf in zijn stuk een paar keer tegen, waardoor hij z'n eigen argumenten onderuithaalt. Feye88 baseert zich bovendien meer op feiten.

Over het algemeen schrijft Lfcdutchy de betere stukken, maar in dit geval toch niet.

Wel grappig dat er zoveel aan doelpunten wordt gerefereerd. Zijn doelpunten waren namelijk maar 1 facet van zijn goede seizoen. Jullie vergeten zijn assists, z'n voortzettingen, z'n passing en z'n goede spel. Bovendien was ie amper geblesseerd. Jammer dat er disucssie over hem is. Want het is gewoon een geweldenaar.

Goed geschreven. Ik vind Sneijder zelf ook niet overschat en een geweldige middenvelder. Zijn aandeel voor een team is behoorlijk groot, dat zag je weer in 2010. Verder heeft jou stuk een uitstekende lengte.

Ontzettend nietszeggend stuk.als je LFC Dutchie wat will vertellen, doe dat voortaan dan via een privebericht.zou ons nogal wat tijd schelen (ons zijn daarin mensen die verwachtten een leuk stuk over Sneijder te lezen)

Ik vind beide colums, zowel die van ''lfcdutchy'' als ''feye88'', niet best. Waar ''lfcdutchy'' zijn column gebruikt om een van Neerlands best getalenteerde voetballers van het moment en geroemd door Uefa/collega voetballers helemaal met de grond gelijk te maken, gebruikt ''feye88'' zijn column weer om met modder te gooien richting ''lfcdutchy''.

Deze ''geweldige'' mix van jaloezie/afgunst en haat komt steeds meer terug in Club Expert. Maar zou het niet veel beter zijn, deze rubriek te gebruiken om mooie stukken aan te leveren, die een meerwaarde bieden aan VZ als geheel. Nu zie je alleen maar mensen als verdwaalde Sp'ers roepen: slecht stuk, oneens, één ster óf goed stuk, eens, vijf sterren. Ik denk zelf dat dit niet helemaal de bedoeling was toen men bij VZ besloot deze rubriek toe te voegen aan het al bestaande arsenaal. Kortom, ik word een beetje moet van het niveauloos geneuzel in deze rubriek, zowel van de schrijvers als de mensen die erop reageren. Uberhaupt de hele ''afzeik-cultuur'' waarin we heden ten dage leven, maar dat geheel terzijde.

1 december 2010 om 17:42

Goed gezien Shaktar! Ik zet sowieso grote vraagtekens bij een aantal zogenaamde clubexperts. Schrijven om het schrijven, zonder dat er op voetbalgebied noemenswaardige dingen in staan.

Ik vind het leuk dat je de moeite neemt om een weerlegging te schrijven en heb hem met plezier gelezen. Over de inhoud hoef ik vast niet veel meer te zeggen. Ik zal me dan ook buiten beoordeling houden, lijkt me wel zo netjes.

Zeer mooi artikel, we zullen volgende jaren moeten zien of Sneijder blijft presteren. Wat zeker is.. is dat hij vorig seizoen gewoon top was!

Ik vind het grappig dat mensen altijd roepen, dat Xavi en Iniesta beter zijn. Waar ik het totaal niet mee eens ben. Individueel is Sneijder na mijn mening gewoon de beste. Alleen zijn Xavi en Iniesta twee handen op 1 buik en dan vallen ze niet te stoppen. Goed dat Sneijder niet zo goed is als Messi (doh), maar wie is dat wel?

Goed stukje, Wesley is inderdaad een geweldige voetballer. Jammer dat hij niet meer onder Mourinho is, ik hoop stiekem nog steeds dat hij terugkeert naar Real Madrid. Maar die kans lijkt me wel vrij klein.

'' Daarom gaat hij samen met Xavi, Andrés Iniesta en Lionel Messi uitmaken wie de titel verdient.''

Laat ik het kort houden. Cristiano Ronaldo.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Nederland

FIFA ranking: 16
2209 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren