Ajax accepteert zeven duels uitsluiting voor aanvoerder Suárez

Woensdag, 24 november 2010 om 15:01Erik van Dam • Laatste update: 15:42

/

Ajax en Luis Suárez accepteren het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB voor zeven wedstrijden schorsing, vanwege het bijtincident in de wedstrijd tegen PSV. Suárez beet zaterdag tijdens de topper zijn tegenstander Otman Bakkal in zijn nek. Het incident ontging scheidsrechter Björn Kuipers, maar was duidelijk te zien op televisiebeelden.

Daarop werd er een onderzoek ingesteld en besloot Ajax de eigen aanvoerder eerder al een schorsing van twee wedstrijden op te leggen. Woensdag kwam naar buiten dat de aanklager betaald voetbal de Uruguayaan zeven duels lang niet op de voetbalvelden wilde zien. Ajax en Suárez hebben het voorstel geaccepteerd, meldt de club. De club had zelf al besloten haar aanvaller te schorsen voor de eerstvolgende twee duels in de Eredivisie.

Ajax moet het nu zonder Suárez stellen in de wedstrijden tegen VVV-Venlo, NEC, Vitesse, Feyenoord, AZ (KNVB-beker), FC Utrecht en NAC Breda. De spits maakte tot op heden zeven goals in de Eredivisie, maar zal daar voorlopig dus op blijven staan. Hij is op 4 februari pas weer inzetbaar, tegen De Graafschap. De enige wedstrijd die hij tot die tijd zal mogen spelen, is de laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen AC Milan, op 8 december.


Poll

Ajax kan de landstitel nu definitief vergeten


Gerelateerd

Meer sportnieuws

377 reacties (laatste reactie door Stewart777)

Opvallend dat ze het accepteren, maar ze konden niet anders na die zelf opgelegde schorsing. Beroep had uitstel betekent en dan hij had alsnog terecht 4 a 5 wedstrijden gekregen. Lijkt wel of de Knvb daar rekening mee heeft gehouden gezien de veel te hoge strafmaat.

Hoop dat de Knvb nu ook wat consequenter richting andere clubs optreedt (waarbij het geval Brama dit jaar het meest opvallend is). En het zou andere clubs ook sieren als ze hun eigen spelers gaan schorsen en niet 5x in beroep gaan (het geval Marcus Berg). Gezien de reacties van de afgelopen dagen is volgens mij 85 van de bezoekers het met deze insteek eens.

Gelet op het spel van Ajax de laatste tijd kan het ook nog goed uitpakken, hopen dat Sulejmani zijn kans gaat grijpen

24 november 2010 om 15:13

Met je eens, ik vind het nog steeds erg zwaar gestraft. Maar goed ik heb een Ajax bril op, consistentie van de Knvb naar alle clubs in soortgelijke situaties zal nu wel moeten. Het is natuurlijk belachelijk dat als je de opzet hebt iemands been te breken lichter gestraft wordt, dan een poging een hap uit iemands schouder te nemen.

24 november 2010 om 15:20

Suarez had een voorwaardelijke schorsing openstaan, dus deze schorsing verbaasd me helemaal niets.

24 november 2010 om 15:42

Ik ben het er helemaal niet mee eens. Vind het zelfs belachelijk. Die ene die Beerens in zijn neus beet kreeg 5 duels en omdat het Suarez is moet hij er 7 krijgen? ik ben hier echt kwaad om. Ik denk dat in de neus erger is dan op de schouder hoor, in het gezicht is veel erger! Ongelofelijk!

24 november 2010 om 15:44

Vind het ook zwaar gestraft en niet omdat ik een Ajax bril op heb maar omdat Sansoni iemand in zijn neus bijt en er maar 5 krijgt terwijl Sansoni het nog eens deed zonder dat er vervelende overtredingen aan vooraf gingen. Had 4 wedstrijden voor Suarez dan ook kunnen begrijpen (1 minder omdat ze hem maar al te graag uit de tent lokten de hele wedstrijd).

Daarbij is bijten idd veeeeel minder voorkomende overtreding maar blijf het onbegrijpelijk vinden dat dit zwaarder gestraft word als dat je opzettelijk lomp inkomt en iemand voor 8 maanden blesseert. Als je iemand op straat bijt krijg je toch ook geen zwaardere straf dan dat je iemand zwaar mishandeld???

Maja zijn we gelukkig voortaan af van het Pro-ajax Knvb gezeur want nu blijkt maar weer eens dat naast al die scheidsrechterlijke dwalingen van dit seizoen ook nu weer Ajax onredelijk gestraft word.

24 november 2010 om 15:49

Ik vind 7 wedstrijden ook veel,
Maar de Knvb is gewoon inconsistent met zulke dingen. Hoeveel verschillende straffen staan er wel niet op een Elleboog? dat is ook iedere week een andere strafmaat.

En volgens mij gaat het nog lang duren voordat daar wat in veranderd. Net als het verschil in scheidsrechters. Iedere scheids interpreteert op zijn manier de regels, bij de een krijg je sneller geel dan de andere.

24 november 2010 om 15:57

Ajaxaddict, Ajacied777 en Hellfire,

Suarez had nog een voorwaardelijk open staan die dan bij de schorsing inbegrepen zit.

24 november 2010 om 15:58

Dit is hartstikke goed van de Knvb. Helemaal mee eens. Sansoni kreeg 5 wedstrijden en dus krijgt Suarez er ook 5. Verschil is dat Sansoni geen voorwaardelijke schorsing open had staan en Suarez wel: 2 wedstrijden namelijk vanwege een eerder incident. Die worden er netjes bij opgeteld. Dus gewoon een zeer terechte beslissing, er word met 1 maatstaf gemeten!

24 november 2010 om 16:00

@ Hellfire

Inconsistent of toch inconsequent?

24 november 2010 om 16:27

Zit nou niet zo te janken! Voor deze overtreding heeft hij er net zoveel gekregen als Sansoni (namelijk 5). Het is echter zo dat Suarez er nog 2 voorwaardelijk had staan, dat staat verder los van dit incident. En als je je rekenmachine erbij ppakt zul je zien dat 5 + 2 = 7.

24 november 2010 om 16:30

omdat die 5 wedstrijden geen les voor suarez is anders had hij dit niet gedaan,de volgende die bijt moet 10 wwedstrijden krijgen er moet geleerd worden van die straffen.klasse knvb

24 november 2010 om 16:36

Klopt maar die 5 is de straf en geloof dat er nog 2 wedstrijden openstonden van een voorwaardelijke straf maar dat wordt niet heel helder naar buiten gebracht. Suarez gewoon verkopen deze winterstop en dan Verhoek halen en berens als het kan en een creatieve middenvelder (rodney Sneijder proberen?).

24 november 2010 om 16:42

Keurig uitgelegd.. ik denk dat niemand daar mee rekening mee had gehouden.. die laatste twee zijn idd opgeteld door die voorwaarlijke schorsing.. beter kan je het niet uitleggen.. ik hoop dat mensen nu begrijpen waarom 7 wedstrijden. feitelijk had hij er ook maar 5.. maar voor de tellers

5 wedstrijden plus 2 voordwaarlijk is 7

24 november 2010 om 16:53

Jij gaat hier een vergelijking zitten maken met het incident met Beerens, maar daar gaat het nu allang niet meer om. Het gaat er om dat Suarez terecht 7 duels schorsing heeft gekregen.

24 november 2010 om 16:59

@ajacied777
omdat ze hem uit de tent lokken de hele wedstrijd moet ie maar iemand bijten? wat is dat voor logica?
En daarbij was het toch echt de onprofessionele Suarez zelf die de hele tijd lag te provoceren naar onder andere Reis dat ie zn neus maar vol moet stoppen.
En zelfs na de wedstrijd in de catacomben bleef hij nog bezig, misselijk mannetje.
Dan vind ik die 5 wedstrijden (2 kreeg die omdat ie nog voorwaardelijk had staan) nog mee vallen hadden er veel meer kunnen/moeten zijn..

24 november 2010 om 17:06

Hahahahaha, geweldig hoe sommige ajacieden ineens gaan doen alsof het onterecht is wat hier gebeurt. Als er 1 kwal op de Nederlandse velden rondloopt die altijd onder een lange schorsing uitkomt dan is het Suaréz wel. Deze 7 wedstrijden zijn meer dan terecht.

Kan je wel beginnen met 'ja, maar die keer dat' heeft natuurlijk geen zin. Ik kan zo een waslijst meegeven van overtredingen die Suarez gepleegd heeft maar nooit voor gestraft is en andere spelers wel.

24 november 2010 om 17:14

ivvi,

Suarez had een schorsing van 1 wedstrijd voorwaardelijk, dus hij krijgt 6 wedstrijden voor dit incident.

Eindelijk een club die eens een schorsing accepteert, dat zouden meer clubs moeten doen. Ajax stelt hier een goed voorbeeld!!!!!

Wel vreemd dat je niemand meer hoort over Otman, hij ging bewust op de voet staan van Suarez, daar zou je toch ook wel een wedstrijdje schorsing voor mogen gaan geven

24 november 2010 om 17:45

@ Edensnator
Impotent.

24 november 2010 om 18:33

@ Thomaslegend

Dat Suarez nog een wedstrijd voorwaardelijk had staan wil niet zeggen dat hij daarvoor extra zwaar gestraft moet worden.
Ze nemen dit alleen mee in de beslissing bij twijfel. Ze zullen er hooguit 1 wedstrijd extra voor geven.

Zelf had ik vijf wedstrijden verwacht, dat het er zeven zijn geworden verbaasd me het wel een beetje. Maar als je naar de actie kijkt ook meer dan terecht eigenlijk.

24 november 2010 om 18:59

Kreeg Enoh ook een schorsing toen hij op de voet van Affelay ging staan? nee
Affelay kreeg wel 3 wedstrijden geloof ik
de Knvb moet gewoon een lijn trekken en zich daar aan gaan houden

24 november 2010 om 20:02

Ik vindt het jammer maar 7 duels is gewoon terecht,. Hij had al 1 duel voorwaardelijk daarbij is hij aanvoerder en is dit nou niet echt een goed voorbeeld. Misschien pakt het wel goed uit al vrees ik het ergste zowieso voor de komende 2 wedstrijden aangezien zowel el hamdaoui als mido geblesseerd zijn. Suarez is gewoon de beste spits in de eredivisie en heeft dit helemaal niet nodig. Ik vind het dan ook echt jammer van hem ook al is het gewoon uit fanatisme..

24 november 2010 om 21:11

Ja ho eens even, 2 wedstrijden voorwaardelijk betekent dat als hij in de volgende 2 wedstrijden voor een zelfde vergrijp weer rood krijgt dat hij dan extra schorsing krijgt. Niet dat hij bij een compleet ander incident ook die extra wedstrijden geschorst wordt. Ik vind de straf zwaar belachelijk. Laat ze eerst eens de doodstackles en ellebogen met minstens 5-10 wedstrijden aanpakken, want daarbij vergeleken is dit natuurlijk een lachertje. In vergelijking met al die doodschoppen en ellebogen vind ik dit veel te zwaar gestraft, vooral omdat hier natuurlijk vrijwel onmogelijk blijvend letsel aan vast zit. Als Suarez hem nu een flinke elleboog in zijn gezicht had gegeven dan zou hij maar 5 wedstrijden schorsing hebben gekregen (incl de voorwaardelijke straf). Dat vind ik dus in geen vergelijking staat, omdat dit in mijn ogen veel minder erg is (ondanks dat ik het natuurlijk wel eens ben dat het totaal not done is). Dus opzich niks mis met de straf, maar dan moeten doodschoppen en bewuste ellebogen voortaan ook gewoon met 10-15 wedstrijden bestraft worden.

25 november 2010 om 13:56

Ik begrijp dat je als Ajax supporter het er niet mee eens bent.persoonlijk vindt ik 7 wedstrijden heel reeel. Vindt zelfs dat Suarez er goed mee weg komt.
Ik begrijp absoluut niet wat iemand bezielt om iemand te bijten iin een voetbal wedstrijd.
Suarez is uit vorm en ik denk dat Jol al veel eerder in had moeten grijpen door hem op de bank te zetten.de lichaamstaal die Suarez de laatste tijd uit straalt haalt de rest van het team naar beneden denk ik.
Tegen AZ zag ik Suarez een gegeven moment op de grond liggend met zijn hanen op de grond slaan uit frustratie.het armgezwaai constant naar andere spelers en arbitrage wat al wekenlang te zien was.
Ik denk dat momenteel Ajax beter voetbald zonder Suarez als met.
Achteraf gezien had Ajax hem beter afgelopen zomer kunnen verkopen voor 25 miljoen of misschien nog wel meer.
Suarez in de huidige vorm is veel minder waard en hij heeft nu ook een smet op hem door dit bijt incident.
Suarez is een fantastische voetballer,maar het gedrag wat hij vertoont heeft hij met zijn kwaliteit echt niet nodig.

24 november 2010 om 15:13

hoezo vindt je hem veel te hoog??

24 november 2010 om 15:16

Ik vindt het persoonlijk een goeie straf. Het is van de gekke dat je iemand gaat bijten en vooral op zo'n manier.

Ik denk eerlijk gezegd ook dat dit geen kwaad kan voor Ajax.

Suarez was de laatste tijd zo gefrusteerd dat als iemand wat verkeerds deed, dat ze een ongelooflijke uitbrander kregen van Suarez, waardoor het teamgevoel in het veld ook niet echt vooruit zou gaan.

Ik denk nu dus daarom ook dat de ploeg toch meer naar elkaar toe kan groeien en dat Suarez sterker terug komt aangezien hij nu even zijn hoofd kan legen.

24 november 2010 om 15:17

Als iemand een elleboog geeft of slaat krijgt hij ook maar 5 wedstrijden.
Ik zie het verschil niet tussen slaan of bijten.

24 november 2010 om 15:21

@wve en andere, de strafmaat is dus 5 wedstrijden, plus de voorwaardelijke straf die nog openstond. Dan zit je al op 6. Dus dat is echt het minimum. Vervolgens heeft de Knvb in het geval Berg gezegd dat bij vaker vergrijpen straffen hoger zijn. Aangezien Suarez dit seizoen al een rode kaart heeft gehaald (JC Schaal), wordt 7 het minimum. In beroep kan de straf alleen hoger uitvallen.

24 november 2010 om 16:42

uhm dan is dat geen goed voorbeeld. dan moet je zo bijten als suarez deed wat totaal niet doorbijten is tot bloedens toe. en dan moet je is een keer een zwieper geven zoals berg deed dan mekr je zelf wel wat pijnlijker is hoor

24 november 2010 om 19:01

@ wve

kijk maar eens hoe suazez naar bakkel gaat hij lijkt wel een losgeslagen leeuw
denk na en denk ook maar eens dat dit niet kan

24 november 2010 om 19:03

7 wedstrijden vind ik een prima straf. Iemand die dergelijke dingen doet hoort eigenlijk niet eens op de nederlandse velden thuis dus 7 wedstrijden lijkt me zeer terecht. Verder zal de knvb waarschijnlijk ook wel meegenomen hebben dat suarez al de gehele wedstrijd zich aan het misdragen was met cokesnuifgebaren naar reis e.d.
prima zo

24 november 2010 om 20:32

@psv-psv
kijk eens hoe affelay vorig jaar enoh een beuk geeft?
wie was er toen losgeslagen?
en zeg ik dan dat het mag trouwens?

ga daar eerst maar over na denken.

24 november 2010 om 20:34

@daaflife
wat verzin jij nou voor idiote dingen?
cokesnuifgebaren?
hoe vaak zal suarez reis zijn tegen gekomen uberhaupt in de wedstrijd?
jou haat voor de beste voetballer van de competitie staat jou objectiefiteit in de weg.

24 november 2010 om 15:13

Haha Copy paste , van jou kant zijnde.

On: Het is natuurlijk terecht dat Ajax dit accepteert anders gaat het imago van de club veel schade lijden. Toch is de straf aan de hoge kant, aangezien tackles die spelers maanden buitenspel zetten worden afgedaan met 4 wedstrijden.

24 november 2010 om 15:13

Die 85 zijn het er vooral mee eens als het niet om spelers van hun eigen club gaat. Je kent dat spreekwoord wel over boter op je hoofd.

Nog een belachelijke straf voor deze eveneens belachelijke overtreding trouwens!

24 november 2010 om 15:15

Nee dat zal 7 wedstrijden zijn inderdaad.

24 november 2010 om 16:08

wat een slap gelul ik vond de straf van sansoni toen der tijd ook al veel te licht , en ben zelf vitesse sup. en die beet nog niet eens raak !!

24 november 2010 om 15:15

Mjah, als je echt ervan overtuigd bent dat of de straf te zwaar is, of dat je het niet eens bent met de genoemde intentie (als club zijnde), wat overduidelijk het geval was bij PSV en Marcus Berg, moet je natuurlijk je gelijk gaan halen.

Dit was weer iets anders, wat niets met voetbal te maken had (actie van Berg ook niet, maar gebeurde wel in een duel). Dan is het lastiger in beroep gaan voor een club als Ajax. Als PSV supporter vind ik dit wel net te veel hoor... ze hadden wat mij betreft Sansoni + voorwaardelijk als straf moeten nemen. 6 wedstrijden waarvan 1(of 2) voorwaardelijk

24 november 2010 om 15:24

@engelz Klopt, goede argumenten. Het voorbeeld was vooral bedoeld om aan te geven dat PSV dan in mijn ogen een wat vreemde moraal heeft, want het geval Berg was overduidelijk.

Ajax werd hier maandag ook door iedereen van beticht, maar pakken dat toch anders aan.

Trouwens: heeft Theo Janssen al een vooronderzoek aan zijn broek voor zijn wangedrag van afgelopen zaterdag richting Schaars?

24 november 2010 om 15:31

moraliteit wordt altijd vertroebeld door subjectiviteit. Dat gebeurd hier nog meer dan bij de clubs zelff bijna :P Ik vind uberhaubt dat clubs, maar ook de mensen hier (inclusief mezelf) iets meer objectiviteit moeten nastreven. Daarbij moet ik de meeste ajacieden bij het geval Suarez complimenteren. Los van het feit dat men met de vinger naar Bakkal wijst, zijn de ajacieden het deze keer allemaal eens met de schorsing (los van de lengte, maar die vind ik als psv supporter zelfs te lang).

Laat dan wat PSV supporters wat zeggen over het domme provoceren van Bakkal, en de hufterige actie van Afellay. Dan komt er een stuk meer respect voor elkaar op de fora

24 november 2010 om 15:42

je eerste zin ben ik het mee eens.. de rest niet...wanneer ik te hard rijd en ik wordt erop betrapt(geflitst dus)krijg ik een boete of ik het nu bewust deed of niet..de boete is het zelfde en er staat een strafmaat op die vooraf is vastgesteld. dit is bij een overteding van de wet altyd zo..

bij een misdrijf (wat misschien in dit geval wel als vergelijking kan worden gesteld) beslist een rechter de strafmaat en daartegen kun je in beroep gaan. kijk over de schuld of onschuld valt hier niet te twisten, wel over de strafmaat... als het klopt wat iedereen over sansoni zegt(5 waarvan 2 voorwaardelijk) dan is dit natuurlijk meten met 2 maten want sansoni word in principe maar voor 3 wedstrijden geschorst. dan zou je kunnen zeggen suarez krijgt die 3 inclusief de voorwaardelijke die hij nog had staan komt op 4. dat zou volgens jurispedentie een terechte straf zijn, neemt niet weg overigens dat ik deze straf prima vind hoor....

24 november 2010 om 15:48

Zie mn post daarboven:

''als PSV supporter vind ik dit wel net te veel hoor... ze hadden wat mij betreft Sansoni + voorwaardelijk als straf moeten nemen. 6 wedstrijden waarvan 1(of 2) voorwaardelijk''

Je hebt gelijk hoor... En ik ben jaren geleden gestopt met het vergelijken van het echte leven met het voetbal. Hoe het werkt met lonen, contracten, overtredingen. Dat is zo veel anders dan het echte leven, en soms is dat maar beter ook, en soms weer niet.... Echter dat is andere discussie

24 november 2010 om 16:15

Ik kan me erg vinden in je mening. Over de duratie valt te twisten en dat is ook mijn punt, niet het feit dat het een schorsing waard is want dat staat buiten kijf. Ik betrap me er ook vaak op dat het moeilijk is objectief te zijn over je eigen club. Maar goed ik hoop dat dit een wijze les is voor de ''overspannen'' Suarez, want zo heeft Ajax niets aan hem.

24 november 2010 om 15:25

Eey gast, bedenk je wel ff dat hij nog een voorwaardelijke schorsing had staan die er bij op wordt geteld, en aangezien je min die wedstrijd ongeveer dezelfde schorsing hebt als bij Sansoni destijds wat dus aangeeeft dat ze consequent zijn.

En daarnaast loop je te zeuren over het in beroep gaan bij Marcus Berg en dat het clubs zou sieren dit niet te doen, weet je wat een club pas zou sieren, als ze bij zo'n actie Suarez ook voor de CL hadden geschorst ipv zo'n nutteloze schorsing om domme fans t idee te geven dat ze optreden. Wat PSV wel deed in het geval van Vukovic.

Daarnaast waren ze in hoger beroep gegaan en had t besluit tot na t weekend op zich doen wachten dan liep Ajax zelfs t risico dat t 8 wedstrijden worden aangezien ze m zelf al voor komend weekend hebben geschorst.

24 november 2010 om 16:46

Het verschil is dat Vukovic sowieso niet zou spelen..
Dus dan si het nogal gemakkelijk hea!!

24 november 2010 om 15:25

In het geval Berg??? Als een tegenstander 100x roept dat het Geen elleboog is. Zou je dan als club zeggen: ''huppakee schorsen met onze speler''. Tuurlijk niet.

Nu is de Knvb een keer consequent. Noem je ze niet consequent.

Ik zal het uitleggen wat er hier consequent aan is: De Knvb eist bij bijten 5 wedstrijden (zie geval Sansoni, dus na beroep zal het niet 4 worden). Dan heeft Suarez een voorwaardelijke straf openstaan die nu definitief word. Dat is dan 6 wedstrijden. Ook heeft de Knvb geroepen bij meerdere vergrijpen een hogere strafmaat. Dit is de tweede rode kaart van Suarez dit seizoen (1e in JC schaal). Dus dan kom je al op minimaal 7.

24 november 2010 om 15:30

maar die voorwaardelijke schorsing moet er toch voor zorgen dat er bij ''veelplegers'' een extra schorsing bovenop komt, dus nu heeft de knvb suarez 2x een extra schorsing opgelegd (voorwaardelijk + meerdere vergrijpen)? dat is toch niet logisch?

24 november 2010 om 15:34

Nee dat klopt wel wat je zegt. Maar zo legt de Knvb het uit in een geval van Berg. Bij meerdere vergrijpen een hoger strafmaat. En dat je dan ook nog eens een voorwaardelijke straf hebt staan, dat is dan waarschijnlijk domme pech.

24 november 2010 om 17:46

ik heb niet gezien dat hij tegen psv rood kreeg hoor

24 november 2010 om 15:33

'het geval Brama' is een totaal ander geval.. appels en peren dus! en je 85% is ook uit de lucht gegrepen.. vooral omdat het voornamelijk ajax-fans waren die reageerden op het ajax-gerelateerde artikel..

7 wedstrijden is veel, maar gezien het dierlijke vergrijp van Suarez vind ik het terecht.. kan hij lekker op vakantie en dan uitgerust terugkomen.. ieder nadeel heeft z'n voordeel hoor ik Johan denken!

24 november 2010 om 16:12

Ga nog weer even oude koeien uit de sloot halen.
Wil jij door iemand gebeten worden waarvan je niet weet wat zo'n persoon allemaal uitspookt?
Dus ga nu niet zitten zeuren over dingen die al lang weer verleden tijd zijn.
Had trouwens wel verwacht dat Ajax in beroep zou gaan.
Maar ik moet je gelijk geven dat het voor de Amsterdammers goed kan uitpakken ivm het vertoonde spel.

24 november 2010 om 17:22

Clay ik reageer niet op jou, maar ik wil dit bericht zo hoog mogelijk plaatsen, zodat mensen dit eerder zullen lezen.

de straf is niet inconsequent. Suarez krijgt precies dezelfde straf als Sansoni. Alleen omdat Suarez nog een voorwaardelijke straf had openstaan van de wedstrijd tegen twente(jc-schaal)
krijgt hij 7 wedstrijden. heel consequent dus!

dus ik geef mijn complimenten aan de Knvb omdat ze eerlijk straffen uitdelen. en ik geef complimenten aan ajax omdat ze tonen dat ze ballen hebben door de straf te accepteren.

24 november 2010 om 18:28

Is zwaar gestraft 7 wedstrijden, alleen is het ook zo dat het geval met Brama weer wel net iets anders was, dan dit bijtincident.

Flinke straf maar wel terecht.. Ajax 2 maanden zonder Suarez, ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken

24 november 2010 om 15:13

Inderdaad wel een flinke straf maar ik geloof wel dat het terecht is, dit komt suarez wel goed uit
want ik had zo het idee dat het allemaal nog veel vreemder kan bij suarez.

Alleen een beetje jammer dat el hamdaoui nu geblesseerd is.

24 november 2010 om 18:36

Ben ook benieuwd hoe het uit gaat pakken.
Vooral naar de beslissing die Jol nu gaat nemen. Het zou goed zijn als hij met buitenspelers gaat spelen.
Alleen Josefzoon is er ook een tijdje uit en verder heb je naast Sulejmani niet zoveel.
Verwacht dat hij gebruik gaat maken van Mido. Zou het belachelijk vinden, maar ja is zijn eigen aankoop he...

Stuur hem lekker op vakantie voor de komende maand. Komt ie weer lekker fris terug!

Ajax met of zonder Suarez is op dit moment niet een heel groot verschil. Denk dat dit voor Ajax alleen maar beter kan uitpakken want die Suarez is helemaal op van al die wedstrijden. Kan hij lekker uitrusten en in februari instromen!

Tot ziens 3e ster. Met Suarez lang langs de kant, El Hamdaoui geblesseerd en Mido 10 kg te zwaar lever je al je scorend vermogen in.

24 november 2010 om 15:53

Edit.. waar is de reactie waar ik op heb gereageerd?

En Mounier dan? Lijkt me sterk dat Jol Mounier ernaast zet (tenzij die nog niet fit is). Sowieso hebben we wel een goaltjesdief nodig in de aanval. Urby,sulejmani en Siem zijn dat verre van. Ik hoop eigenlijk dat Mounier in de spits blijft staan en Jozefzoon, mits hij weer fit is op de plek van Suarez komt te staan. Hij heeft een mooie voorzet in huis en gaat niet constant naar binnen. Hij speelt meer als een echte flank speler. Ik hoop eigenlijk ook dat Ozbiliz een keer mee gaat doen en ook samen met Jozefzoon. Sulejmani heeft wat mij betreft wat weinig rendement al komt hij beetje bij beetje dichterbij de goal en kan weer zijn man uitspelen.

De straf voor Suarez is bij deze denk ik wel terecht, en ik denk zelfs dat het Ajax en Suarez wel goed uit komt dat dit nu gebeurd is. Op de manier hoe het nu ging heeft Suarez ons ook niks gebracht.. Ik kijk in ieder geval uit naar de jeugd, ik hoop dat Jol ze een kans geeft.

24 november 2010 om 19:20

Jozefzoon ligt er ook nog 6 weken uit, dus die zal niet veel meer spelen voordat Suarez er weer is.

On; Mis ik iets? 7 van de Knvb, en die 2 van Ajax zijn die weg of? Want ik zie maar 7 clubs in de tekst staan, terwijl er staat dat Ajax er ook 2 had gegeven.

24 november 2010 om 15:26

Als Ajax zo door gaat heeft PSV misschien nog wel eerder die 3de ster!

ON: Vrij logisch dat Ajax deze schorsing accepteert. 5 á 6 wedstrijden is terecht voor dit soort vergrijpen. Daarbij komt de voorwaardelijke straf van zijn rode kaart (johan Cruyff Schaal), dus 7 wedstrijden een logische straf.

Is El Hamdaoui lang geblesseerd? Anders kan Ajax wel eens grote problemen hebben!

24 november 2010 om 15:31

@carlosroa: Alsof die 2 jongens afgelopen weken nu zoveel gescoord hadden :s
Nee ik vind het een terechte straf, Suarez deed iets wat totaal niet thuishoort op het voetbal veld en dan maakt het totaal niets uit of iemand al een aantal keer op zijn tenen stond hij verloor zichzelf en deed iets wat echt niet kan.

Ik hoop alleen dat Ajax dan meteen van de mogelijkheid gebruikt maakt om Suarez nu 2 weken vakantie te geven (of pas na de wedstrijd van Milan) zodat hij weer even tot rust kan komen en op 2 februari weer gewoon fris van start kan gaan. Suarez in deze vorm maakt het team alleen maar slechter dus ik denk dat Ajax zonder hem alleen maar sterker zou worden.

24 november 2010 om 18:29

Ik denk dat de derde ster voorlopig toch ver buiten beeld is, Ajax draait op het moment niet...

En terecht, een ongelooflijk domme actie van Suarez.
De vraag is wat nu? gaan de komende weken nog dramatischer worden? of leeft ajax nu juist op door Sulejmani en Emanuelson op de flanken?

echt ontzettend opvallend vind ik, ik had toch gedacht dat ze in beroep zouden gaan.
Misschien is dit ook wel goed voor Suarez zelf, krijgt hij even een lange tijd rust, hij moet echt even weer tot zichzelf komen.

Had niet verwacht dat die 2 van Ajax erbij opgeteld werden.

24 november 2010 om 15:15

Ik ook niet... volgens mij kan dat ook niet kloppen maar goed. Voetbalzone suggereert nu dat ajax het er gewoon bij gaat tellen maar dat lijkt me stug.. overigens speelt Suarez tegen Milan gewoon lijkt me dus een maand vakantie heeft geen nut

24 november 2010 om 15:15

worden ze ook niet, staan maar 7 clubs in dat rijtje en geen 9. Ook al wordt er over 9 gesproken in de tekst, heeft ajax de namen al gegeven van de wedstrijden die zij hem schorsten, en dat waren vvv en nec, en die staan allebei in het rijtje

24 november 2010 om 15:15

Worden ze ook niet, is een foutje in het artikel. Als je de wedstrijden telt zie je dat het er 7 zijn. Die twee die Ajax zelf heeft opgelegd waren vermoedelijk voor de vorm en in de hoop dat daardoor de Knvb straf lager uit zou vallen.

24 november 2010 om 16:29

eigenlijk stelt die straf van Ajax dus ook niks voor.... alleen maar voor de publieke opinie is een straf opgelegd. als de Knvb het goed had gedaan dan hadden ze hem 7 duels NA de Ajaxschorsing geschorst.

24 november 2010 om 17:52

hoezo niet hij is nu toch flink gestraft door ajax!!2 wedstrijden en een geldboete die naar het goede doel gaat.
uiteindelijk een totaal van 7 wedstrijden.dat vind ik redelijk zwaar gezien wat er nog meer gebeurd op de velden(smerige tackels enz)

24 november 2010 om 20:27

technisch gezien heeft hij alleen een boete van Ajax gehad. Die 2 wedstrijden die ze hem hebben opgelegd zou hij toch al geschorst zijn.
dat wisten ze op dat moment nog niet maar dat hadden ze wel kunnen weten. en geloof mij dat wisten ze ook wel.
Dus voor mij zijn die 2 wedstrijden voor de sier en stelt het dus niks voor.

ik ben het overigens wel met je eens dat het in vergelijking met andere overtredingen wel wat aan de zware kant is. en of deze straf dan te hoog of andere te laag zijn houd ik even in het midden.

Vind ik terecht, dit heeft niks met voetbal te maken. Ik vind het minder erg als iemand met een sliding te laat inkomt en de speler raakt met gevolg rood. dat heeft tenminste nog iets met voetbal te maken.

wooww 9 wedstrijden is meer dan een kwart van de competitie

24 november 2010 om 15:14

hoezo 9?
gewoon 7, die 2 van ajax is er niet bij op

24 november 2010 om 15:15

Ajax en Suárez hebben het voorstel geaccepteerd, meldt de club, hetgeen inhoudt dat de spits liefst negen duels niet in actie zal komen.

Het staat toch gewoon heel duidelijk in de tekst hoor. Maar het is wel vreemd dat er maar 7 clubs staan idd.

Ach het is jammer dat het nu bij Suarez is, al is het wel terecht natuurlijk. Maar er zal niet meer zo snel gebeten worden denk ik

24 november 2010 om 15:16

In de tekst staat inderdaad ''ajax en Suárez hebben het voorstel geaccepteerd, meldt de club, hetgeen inhoudt dat de spits liefst negen duels niet in actie zal komen''.

Maar volgens mij is dit onjuist, en zijn het in totaal 7 wedstrijden...

24 november 2010 om 15:22

Dit klopt idd niet. Op de ajax site staat:
'ajax legde zijn aanvaller maandag al een boete op plus een schorsing voor de twee komende competitieduels met Vvv-venlo en Nec'

Hij is dus 7 wedstrijden geschorst en niet 9.

24 november 2010 om 15:14

hoezo 9, als ik dat rijtje clubs tel kom ik maar op 7 hoor. en dat is meer dan terecht. maar in de tekst staat 9, dus erg verwarrend, maar als je het bericht over de 2 wedstrijden schorsing van ajax zag stond erin dat zij hem schorsen voor de wedstrijden vvv en nec, en die staan ook in het rijtje.

24 november 2010 om 15:28

Zijn er 7. Voetbalzone heeft een foutje gemaakt, omdat Ajax Suarez al een schorsing heeft gegeven voor 2 duels, echter gaat zijn schorsing niet pas in na die 2 wedstrijden die Ajax heeft opgelegt, maar nu vanaf aankomen weekend tegen Vvv. Foutje in de tekst, maar als je logisch nadenkt zie je dat het er 7 zijn

24 november 2010 om 15:40

volgens mij precies het zelfde wat ik zeg kerel , ik vond de 9 al vreemd, maar had wel door dat het er 7 moesten zijn, maar maakt niet uit .

ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen en hoe ajax nu zal draaien, aangezien hij de laatste tijd niet echt veel toevoegde.

24 november 2010 om 15:29

nee hoor gewoon 6 comp wedstrijden en een beker duel.

bron: ajax.nl

''de Uruguayaanse Ajacied is op 8 december in de Champions League wel inzetbaar tegen AC Milan. Suarez moet in totaal toekijken bij zes competitieduels en het bekerduel met AZ. De eerstvolgende competitiewedstrijd waarin Suarez weer te zien zal zijn is Ajax - De Graafschap op 4 februari 2011''

Niet normaal lange schorsing, maar goed zeker terecht. En ik denk ook dat als ze niet hadden geaccepteerd dat de Knvb er nog ee wedstrijd bij had gedaan.

Suarez kan nu na de wedstrjd tegen AC Milan wel lekker even rust pakken en op vakantie gaan, en daarna de tweede helft van het seizoen weer vlammen

die strafmaat is zo hoog uitgevallen door een openstaande voorwaardelijke wedstrijd vanuit johan cruiff schaal, anders was het waarschijnlijk 5 duels geweest ofzo.

ik vind dat ajax z'n goeie kant laat zien door het te accepteren. het kan gewoon niet door de beugel. zou mooi zijn als suarez na zijn schorsing weer over het veld gaat zoals vorig seizoen, want het is en blijft een hele goeie voetballer, hij moet alleen nog wat meer werken aan die nare trekjes van hem, dat zou hem nog beter maken.

hij was toch al niet in vorm hij kan wel een tijd rust gebreuken

Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Denk persoonlijk dat het niet veel slechter kan gaan bij Ajax. En dat de kwaliteit die er nu aanwezig is wel boven komt drijven. Zijn we iig af van de Suarez-elhamdoui discussie.

Vind het wel een zware straf hoor. Had 4 of 5 wedstrijden verwacht. Had ook niet gedacht dat ajax akkoord zou gaan. Naja, laten we hopen dat deze rust Suarez goed doet en hij in februari weer als herboren op het veld staat! Ben overigens wel bang voor de tussenliggende wedstrijden met een geblesseerde El hamdaoui...

Dus mentaal heeft PSV alsnog gewonnen afgelopen weekend nu Suarez 9! wedstrijden niet mee mag doen.

24 november 2010 om 15:15

hoezo 9? Ik lees toch echt 7, je snapt dat die wedstrijden die Ajax hem geschorst had door gewoon bij inbegrepen zitten.

24 november 2010 om 15:18

''ajax en Suárez hebben het voorstel geaccepteerd, meldt de club, hetgeen inhoudt dat de spits liefst negen duels niet in actie zal komen.''

Dit staat in de tekst... negen is in mijn ogen 9! wedstrijden toch?

24 november 2010 om 15:22

Je hebt gelijk, het staat in de tekst. Het klopt alleen niet . Het zijn er zeven in totaal.

24 november 2010 om 15:23

Het staat er wel, maar het klopt niet, dit staat op Ajax.nl:
''. Ajax legde zijn aanvaller maandag al een boete op plus een schorsing voor de twee komende competitieduels met Vvv-venlo en Nec. De boete komt ten goede aan een nader te bepalen goed doel. De schorsing van de Knvb gaat direct in.''

Dus de schorsing van de Knvb gaat tegen VVV in, en die wedstrijden is hij ook door Ajax geschorst.

24 november 2010 om 15:32

Ah oké. Dan heb ik het wel goed gelezen, alleen staat het er verkeerd.
Dus Suarez is dubbel geschorst voor de twee eerstvolgende wedstrijden.

Ben benieuwd naar de voorhoede van Ajax in de eerstvolgende wedstrijden.

24 november 2010 om 15:18

7 wedstrijden dus.

On: Ik vind het zelf uitermate irritant dat Ajax deze schorsing geaccepteerd heeft. Een beetje jurist kan met succes betogen dat Suarez niet geschorsd mag worden nu Kuipers de overtreding heeft gezien. Het is dan ook een beetje een principiele zaak in die zin dat er gewoon iemand een potje staat te liegen om iemand geschorst te krijgen. Ik vind dat niet kunnen. Ik had liever gezien dat ze het wel aan zouden vechten en dat ze Suarez een schorsing van 5 wedstrijden op hadden gelegd wanneer hij vrijuit zou gaan bij de tuchtcomissie.

24 november 2010 om 15:20

Kijk even naar mijn reactie boven jou of lees de tekst nog eens een keertje rustig door.
Alleen de opsomming qua clubs zijn er 7, dus dan klopt het stukje van VZ gewoon niet.

24 november 2010 om 15:22

dat slaat echt nergens op, spelregel86.
Ajax kan alleen maar beter worden zonder Suarez en het zijn trouwens maar 7 wedstrijden.
Nu kunnen we eindelijk bekijken of de bedroevende prestaties van Ajax door de manier van spelen komt (suarez en El Hamdaoui in de basis). Ik denk van wel.

Ik als Ajax-supporter bekijk het aan de positieve kant: Nu kunnen wij eindelijk uitzoeken hoe we het moeten doen zonder Suarez en dat kan Ajax alleen maar sterker maken wanneer Suarez weer terugkeert.

24 november 2010 om 15:15

Nou Jef, met deze directie/bestuur echt niet hoor!

--
Geef Ajax zijn gezicht terug!

24 november 2010 om 15:16

Ik ben het volledige met je eens. Ik ben benieuwd naar Mickey want ik verwacht toch dat hij de vervanger wordt van Luis

Mooi. Kan die nu eindelijk eens gaan bedenken wat hij nou wil bereiken in het voetbal.

poeh schandalig dat ze dit accepteren.. maar jah ik ben hier niet de baas over, inprincipe komt het eigenlijk gewoon door afellay die gaat liggen(niets aan de hand) bij de zwaar onterechte rode kaart voor Lindgren.

24 november 2010 om 15:19

Hoezo komt het door de overtreding van Lindgren waar hij een natrappende beweging maakt naar Afellay? Dat er daarna commotie ontstaat kan gebeuren, hoe iedere speler daar mee om gaat bepaalt hijzelf. Volgens mij komt dit omdat hij zijn tanden in Bakkal zet, maar goed. Suarez koos deze manier, duidelijk de verkeerde.

24 november 2010 om 15:19

dat van affelay was inderdaad aanstellen, hoewel het wel een natrappende beweging was van lindgren. een moment daarvoor vond ik de reacte van affelay erger, maar goed, dat terzijde.

maar als suarez dan de goede aanvoerder had willen zijn, dan had hij zich hier van actie moeten distantiëren en eventuele teamgenoten ook weg moeten halen, dat zou hem gesiert hebben, maar in plaats daarvan zet ie z'n tanden in de nek van bakkal.

meer dan terecht de schorsing en heel goed van ajax dat ze het accepteren.

24 november 2010 om 15:25

terechte schorsing. Was er misschien 1 minder geworden wanneer ze in beroep waren gegaan, maar ik denk dat Ajax na zoveel negatieve publiciteit dit zo snel mogelijk achter zich wil laten en geen nieuwe kritiek wil oproepen.

Netjes van ajax dit te accepteren, al was 5 meer terecht geweest.
Hopen dat ze nu ook harder op gaan treden tegen doldwaze tackles waarbij spelers benen kunnen breken!! In mijn ogen nog erger, aangezien er iemand door geblesseerd raakt of zijn carriere in het slop raakt.. Neemt niet weg dat bijten zwak en schandalig is.. Maar bakkal kan wel gewoon blijven spelen en lijdt er in principe niets mee. Vandaar dat ik 7 wedstr. overdreven vind, ook al had hij voorwaardelijk.

off topic, schandalig douglas maar 1 wedstrijd, stel dat die vrije trap er niet ingaat winnen ze misschien nog wel, pakken ze belangrijke punten en missen hun steunpilaar maar 1 wedstrijd

Ik vind zeven wel erg veel en had vijf genoeg gevonden. Als ze verstandig zijn geven ze hem nu een weekje of misschien meer vrij, lekker op vakantie en rust nemen. Belangrijk voor hem.

24 november 2010 om 15:55

Zeven veel?ik had 10 wedstrijden meer terecht gevonden.

Hij is niet 9 duels geschorst. De schorsing van de Knvb gaat per direct in en Ajax had hem voor twee specifieke duels VVV en NEC geschorst. Dus de schorsingen overlappen elkaar.

De Uruguayaanse Ajacied is op 8 december in de Champions League wel inzetbaar tegen AC Milan. Suarez moet in totaal toekijken bij zes competitieduels en het bekerduel met AZ. De eerstvolgende competitiewedstrijd waarin Suarez weer te zien zal zijn is Ajax - De Graafschap op 4 februari 2011. Ajax legde zijn aanvaller maandag al een boete op plus een schorsing voor de twee komende competitieduels met Vvv-venlo en Nec. De boete komt ten goede aan een nader te bepalen goed doel. De schorsing van de Knvb gaat direct in.
www.ajax.nl

Hier staat trouwens niet bij dat mocht Ajax doorbekeren tegen AZ, dat Suarez al een week eerder weer in actie kan komen.

Klasse van Ajax!
Ik denk dat dit op alle fronten het beste is:
- Suarez is op en kan de rust goed gebruiken en wellicht komt ie op topniveau weer terug;
- Voor de beeldvorming over Ajax is dit ook goed, stel dat ze de schorsing hadden aangevochten, dan was heel voetbalminnend Nederland over ze heen gevallen;
- Ajax kan nu testen hoe ze met alleen El Ham in de spits kunnen spelen. Geeft wellicht meer vastigheid & rust.

Wat Suarez deed kan echt niet en is behoorlijk fors bestraft, nu verder met het voetballeven. Zand erover.

24 november 2010 om 16:54

eindelijk een psv supporter met een goede reactie..!
gelukkig zijn die er ook nog..

jammer dat anderen dan hieronder weer domme reacties gaan posten!

24 november 2010 om 18:03

Dank je wel Svennie2 & graag gedaan.
Al die haat & nijd ook altijd .....
Laten wij het goede voorbeeld maar geven.

Ik vond het bij Berg ook terecht dat ie 4 wedstrijden kreeg voor die vieze elleboog.

Te zot voor woorden, echt te gek om los te lopen dit. Misschien is het niet te vergelijken omdat de Knvb en de Kbvb andere strafmaatstaven hanteren, maar als Suárez voor een lullige beet zeven wedstrijden krijgt en Witsel voor zijn zotte actie op Wasilewski acht wedstrijden, dan zijn de beide tuchtcomissies al hun geloofwaardigheid kwijt.

24 november 2010 om 15:20

Nog erger, die Vukovic krijgt voor zijn idiote tackel 4 wedstrijden..

24 november 2010 om 15:33

Ga jij anders een tackle vergelijken met bijten. Tackle hoort bij het spel, bijten niet. Daarnaast had Suarez nog een voorwaardelijke schorsing staan, tel daar zijn diverse onbestraft misdragingen uit het verleden op en deze schorsing is veel te licht...

24 november 2010 om 15:36

heb je die tackle van suarez op kumm gezien ?? praat de tackle van vukovic absolut niet goed was schandalig !

24 november 2010 om 16:39

kom op bijten is voor beesten een tackel voor voetballers

24 november 2010 om 16:44

Ja hoort een benenbrekende tackle bij voetbal? Net als bijten hoort dat er inderdaad niet bij!

24 november 2010 om 15:22

Jouw vergelijking is al te zot voor woorden. Wat als Bakkal infecties krijgt na de beet van Suarez? Dan is er een serieus probleem! Het probleem met Suarez is dat hij nooit leert van zijn idiote fouten en deze keer eist het zijn tol en word hij terecht voor 7 wedstrijden geschorst!

24 november 2010 om 15:30

Dat kan je erbij rekenen, als dat zo geweest mocht zijn, maar dat zal wel niet het geval zijn.

24 november 2010 om 15:30

Infecties zijn een gevaar, maar een zalfje erover en het is klaar. Tenzij Suarez enge ziektes heeft, maar geloof me, dan zou hij niet voetballen. Dat iemand zijn been breekt en misschien nooit meer goed kan lopen merk je natuurlijk veel harder dan dat bijten. Wedden dat Bakkal nu al niets meer merkt. En die speler bij Witsel merkt het nog steeds.

Begrijp me niet verkeerd, de schorsing van zeven wedstrijden vind ik meer dan terecht. Ik zou alleen twijfelen over hoe het staat in verhouding tot.

24 november 2010 om 16:41

het gedrag heeft anders veel weg van hondsdolheid wie bijt er nu toch.

24 november 2010 om 15:27

Vergelijk het eens met spugen? Kreeg vorig jaar tijdens een amateurwedstrijd (laag niveau reserve klasse) een tegenstander rood voor. 9 wedstrijden aan de broek. Niet omdat het zwaar letsel is, maar wel omdat het een belachelijke actie is wat niets met voetbal en respect te maken heeft. Hetzelfde geldt mijn inziens voor bijten. Gewoon terecht zoveel wedstrijden. Leren ze het wel af.

24 november 2010 om 15:50

Toch jammer Lfcdutchy. Er zijn in deze draad veel Ajaxfans die zich realistisch en genuanceerd uitlaten over deze kwestie en de straf die erbij hoort. Jij kiest liever voor een andere reactie.

Die bijtactie was gewoon te idioot voor woorden en heeft dus ook een idioot hoge straf gekregen. Prima.

Als jij dat raar vindt en vergelijkingen gaat maken met andere achterlijke overtredingen, dan ben je niet slim bezig. Zelfs dezelfde soort overtredingen, zoals ellebogen e.d., worden niet hetzelfde bestraft. Dat heeft ermee te maken dat er telkens weer andere omstandigheden zijn.

En om je voor te zijn zal ik je maar alvast zeggen dat ik als Psv-er het roerend eens was met b.v. de straf die Berg kreeg voor zijn elleboogstoot. Dat hoort niet en is smerig en dus mag er een flinke straf op staan. Ook als anderen een lagere straf krijgen.

24 november 2010 om 16:11

Begrijp het niet verkeerd.
Voor het bijtincident krijgt Suarez 5 (in mijn ogen terechte) wedstrijden schorsing, maar omdat hij ergens nog een voorwaardelijke straf van had overgehouden, komen er nog 2 bij. Het is dus eigenlijk 5+2 wedstrijden schorsing, omdat hij niet geleerd heeft van zijn fouten.

Heel goed....
Maar een ding is mij duidelijk de beet in een neus is 5 wedstrijden en in de nek 7 we moeten alles optellen en aftrekken maar laat bijten gewoon een vaste straf krijgen met 10 wedstrijden spugen 8 wedstrijden eleboog ook 10 wedstrijden slaan 15 wedstrijden en theather een half jaar schorsing.

zo dan kunnen we weer naar het echte voetbal kijken ipv een toneelstukje op gras...

op het moment niet echt een hele ramp voor ajax.
ben echter wel heel benieuwd hoe Ajax speeld in Februari wanneer Suarez weer terugkomt.
Zou je niks verbazen als bijv. El hamdaoui in de tussentijd weer opbloeit zonder Suarez in zijn nek.

Ik zie zijn zaakwaarnemer nu wel ff met een leuke club praten zodat die vertrekt bij Ajax want Ajax verspeelt nu alle kansen op de titel zonder hem . En Suarez wou prijzen winnen . Dus als City of United of een andere club die hem graag wil hebben slim is . Nu ff concreet worden en je haalt hem binnen voor de helft .

en terecht!!! ben zelf ajaxied maar dit hoort nie thuis op de voetbalvelden en helemaal niet van suarez!! misch dat meneer de vedette hier eens over na denkt en anders maar weg moet gaan als je dan tog opnieuw moet beginne?? de titel wordt hem zobiezo niet ik pleit voor sulejmani-----suk-----jozefszoon

24 november 2010 om 15:23

jozefszoon , lijkt me geen beste optie. Wellicht dat je hemi n januari weer kunt gebruiken, maar tot die tijd zou ik dat maar niet doen.

24 november 2010 om 15:27

Pff en ik ben geen Ajacied maar weet wel dat Josefszoon een tijdje niet kan spelen. En Suk zit naar mijn weten niet eens meer op de bank....

Natuurlijk volledig terecht dat ze deze straf accepteren.
Ajax had als ze hier tegen in beroep waren gegaan het signaal afgegeven het 'normaal' te vinden wat er heeft plaats gevonden. Jammer voor Ajax dat het spelletje om hem zelf twee wedstrijden te schorsen niet heeft geholpen.

Prima hoor maar dan moeten ze vanaf nu ook ellebogen, doodschoppen, kopstoten en slaande bewegingen ook zo zwaar straffen. Ik zie geen verschil en kom niet aan met ''dat gebeurt nog binnen het spelelement'' want dat mag geen criterium zijn. Geen van voornoemde acties horen binnen het voetbal.

24 november 2010 om 15:25

dat ben ik inderdaad met je eens, hoewel je met een elleboog nog wel een scheiding mag maken, want ook vaak genoeg is het onbedoeld en krijgen ze er wel rood voor, die mag je wat mij betreft milder bestraffen.

maar met bewuste ellebogen en de andere acties die je noemt, gewoon resoluut zijn.

Ook netjes van Ajax om het te accepteren. Nu kan Suarez nog langer uitrusten. Ik hoop voor Suarez dat hem dit goed doet en dat hij nu weer normaal gaat presteren. Hij is oververmoeid en deze pauze komt Ajax en Suarez wel goed uit. Suarez kan bijrusten en Ajax kan zonder problemen Suarez uit de bais laten. El Hamdaoui zal nu beter gaan presteren aangezien hij nu het aanspeelpunt is in de aanval. Ik heb liever een spannende competitie dan op onze sloffen de schaal naar Eindhoven halen.

Iemand bijten en dan vakantie tot februari! Klinkt goed.
Het is natuurlijk wel een terechte straf. Iemand bijten is wel erg dom, dat bewijst het IQ van Suarez maar weer...

Lekker genieten van je winterstop Suarez en vanaf februari weer vlammen.

Vind het niet opvallend en zeker terecht....
kijk 5 wedstrijden voor het bijten is terecht, maar ja als je nog een voorwaardelijke straf hebt staan word die er gewoon bijgeteld dus ja dan kom je aan 7 he!!

dus niet elke speler word vanaf nu voor bijten 7 wedstrijden geschorst, maar gewoon 5 (al denk ik niet dat het snel meer gebeurd)

Willen de echte Suk en Bodul nu opstaan? Mooie kans voor die gasten toch nu Mounir geblesseerd is en Mido nog met dieet bezig is

Ik mag toch hopen dat Ajax nu ook ook 1/5 van het salaris van Suarez inhoudt. Ik zou ook wel willen dat mijn werkegever me twee maanden op vakantie laat gaan, gewoon mijn salaris doorbetaald en ik daarna weer kan terugkomen zonder dat er iets aan de hand is.

Ik weet niet wat Suarez momenteel op zn bankrekening krijgt van Ajax, maar dit is natuurlijk gewoon weggegooid geld voor een club in financiele misere.. Naast dat Suarez Ajax sportief te benadeeld, doet hij dat dus ook in de portomonnee.

Ajax kennende huren ze nu een overbetaalde, overgewichtige aanvaller om deze periode door te komen.

24 november 2010 om 16:43

je houd iemand zijn ze salaris niet in voor zo'n liefdesbeet zoals zijn trainer zegt

Heel slim om het te accepteren!!

Ik hoef niet dat gezeik te zien net als bij psv met berg dat het eindeloos duurt...

Hij moet gewoon lekker vakantie gaan en ondertussen moet Ajax de schade zo minimaal mogelijk houden zodat als suarez terug is dat er nog wat te halen valt. Ik weet zeker dat die na zijn schorsing de oude suárez zal zijn.

Eerlijk is eerlijk. Dit is natuurlijk een belachelijke straf. Lachwekkend.
Waarom met 2 maten meten? Sansoni 5, Suarez 7? En waarom zonodig Ajax weer die 2 erbij optellen?
Schandalig, serieus, heb er geen ander woord voor.
Tot ziens 3e ster, tot ziens seizoen, tot ziens prestaties, tot ziens Jol, welkom Cruijff.

24 november 2010 om 15:27

De Knvb heeft aangegeven rekening te houden met zijn verleden, verder had Suarez ook nog een voorwaardelijke schorsing naar de JC Schaal.

24 november 2010 om 15:33

omdat er bij suarez nog een voorwaardelijk openstaande straf bij opgeteld wordt, dus ze zullen vermoedelijk wel bij 5 begonnen zijn.

24 november 2010 om 16:51

Gelukkig zit het wel goed met jouw normen en waarden dan..
Ajax M OE T ingrijpen, want je staat voor schut voor de hele wereld. Hiermee heeft hij natuurlijk niet alleen Ajax beschadigd, maar bovenal zichzelf. Door deze idiote domme actie zal het natuurlijk lastig zijn om een club te vinden...

Kannibaal Suarez.. dat zal zijn naam worden..

straf is terecht maar voor een ploeg die mee wil doen om de titel is dit een zware klap die ze waarschijnlijk niet te boven gaan komen.

wel jammer dat de knvb geen rekening heeft gehouden met mijn profcoach!

Dit is bullshit:
''ajax en Suárez hebben het voorstel geaccepteerd, meldt de club, hetgeen inhoudt dat de spits liefst negen duels niet in actie zal komen.''

Ajax heeft Suarez geschorst voor de wedstrijden tegen VVV en Nec, die vallen dus gewoon binnen die 7 wedstrijden van de knvb. Niks geen 9 wedstrijden dus.

Terrecht natuurlijk,

Aan Suarez in deze vorm hadden ze ook niet al te veel, nu kan hij lekker op vakantie en even bijkomen van de afgelopen periode. Uiteindelijk zal Suarez beter terugkeren dan hoe die nu speelt. Hij zal dalijk getergtd zijn tot op het bot (in de goede zin van het woord) en de goede voetballer laten zien die Suarez wel degelijk is!

Wat ik alleen niet snap is dat in de tekst staat dat hij 9 wedstrijden niet mee doet.
Volgens mij is het toch de bedoeling dat de 2 wedstrijden schorsing die door Ajax zelf opgelegd zijn in die 7 wedstrijden van de Knvb vallen.

Overigens denk ik niet dat het een probleem is voor Ajax dan Suarez er niet bij is.

Ik zou zoals onderstaande gaan spelen, met de opmerking dat el Hamdaoui en de Jong een vrije rol krijgen.

Stekelenburg
v.d. Wiel
Alderweireld
Verthongen
Blind
Lindgren
de Jong
de Zeeuw
Eriksen
el Hamdaoui
Sulejmani
24 november 2010 om 15:39

Ja want De Jong speelt de laatste tijd fantastisch. Oh nee, dat heb ik gedroomd helaas.

Ik had verwacht dat Ajax in beroep zou gaan, maar ze accepteren de schorsing toch. Misschien zijn ze het er gewoon mee eens of denken ze dat het toch geen zin heeft. Enja, 7 wedstrijden vind ik zelf wat overdreven, maar zo leert hij het wel. Ik bedoel, bijten? Hij mag nu pas in Februari weer voetballen in de Eredivisie, maar misschien is dat wel goed voor hem. Nu kan hij eindelijk zijn rust pakken en dan is het voor Ajax te hopen dat hij bij zijn terugkomst weer gaat vlammen.

mischien wel goed, stuur die jongen lekker een paar weken op vakantie, dan kan hij bijtanken. je ziet dat hij oververmoeid is. Na de schorsing zal Ajax dan nog veel plezier van hem hebben. Hij blijft de beste voetballer in de eredivisie. Succes Suarez

Laat Suarez lekker op vakantie gaan. Is duidelijk dat deze jongen dat nodig heeft. Anderhalf jaar vrijwel geen minuut bij kunnen komen en dat komt er nu uit. Verder hoop ik dat Sulejmani zijn kans pakt en zal laten zien wat hij kan. Verder wat fris bloed erbij en wie weet wordt het nog wat.

Ik hoop dat de Knvb deze strafmaat blijft houden. Een speler zal zich zo wel 2x bedenken voor hij weer een elleboog/kopstoot ofzo uitdeelt. Overigens netjes gehandeld van Ajax.

had Suarez nog een voorwaardelijke straf openstaan? weet iemand dat? Ik vind 7 redelijk aan de forse kant.....dacht eerder aan 5 ofzo

24 november 2010 om 15:34

ja dat is nu al een aantal keren gezegd, lees eerst eens alles!
hij had nog een straf staan van de JC schaal.

24 november 2010 om 16:01

@kevin

nou schiet mij maar lek, maar ik zie het toch echt nergens staan in dit artikel.
Als dit nou info is die uit een ander artikel komt....ik lees echt niet alle topics.

24 november 2010 om 15:35

ja van de johan cruiff schaal, toe liep hij rood op voor overtreding op tiote.

24 november 2010 om 15:35

De schorsing hiervoor is 5 wedstrijden + 2 voorwaardelijk, deze kreeg Sansoni ooit. Maar Suarez had na het duel met Twente voor de JCS nog wat voorwaardelijks openstaan, daardoor worden deze twee duels onmiddellijk in gang gezet en 5+2=7.

24 november 2010 om 20:32

dan zouden t er 6 moeten zijn he 1 voorwaardelijk..

100% terecht, Hij is duidelijk vergeten dat hij als profvoetballer een voorbeeldfunctie heeft en iemand bijten slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Denk dat het voor Suarez een moeilijk verhaal wordt om nog naar een topclub in het buitenland te verkassen.

Het is echt niet normaal zoveel!

24 november 2010 om 15:36

nee? waarom niet?

5 wedstrijden + voorwaardelijk openstaande straf. heel terecht in mijn ogen.

24 november 2010 om 15:38

ja verklaar je nader Masterblok ????
vind jij het normaal wat hij flikt dan??? elke keer weer !!

24 november 2010 om 15:53

Elke keer weer is ook wat overdreven.

24 november 2010 om 16:00

Elke keer weer, die jongen heeft nog nooit iemand gebeten, dat hij een schorsing verdient ben ik het mee eens maar 7 wedstrijden vind ik gewoon heel veel!

24 november 2010 om 16:14

Nog nooit iemand gebeten? Moest er nog bij komen zeg als dit zijn 2e keer was geweest.

Heel normaal deze straf. Het vergrijp is een stapje erger als bij Samsoni destijds die 5 kreeg plus voorwaardelijk van Suarez nog had staan maakt het 7. Een vrij logisch iets en helemaal niet heel veel.

24 november 2010 om 16:47

Nee, het vergrijp was niet erger. Sansoni kreeg 5 wedstrijd en 2 voorwaardelijk voor bijten. Suarez kreeg dit ook, maar omdat hij al rood in de Jc-schaal had gekregen kwamen deze 2 voorwaardelijke er ook nog bij en 5+2=7.

Nou, daar gaan de titelkansen voor Ajax voor dit seizoen, weer geen derde ster. Misschien moeten ze volgende seizoen die andere twee van het shirt halen want het brengt geen geluk sinds ze daarmee rond lopen.

Overigens vind ik de straf buitensporig hoog: 4 wedstrijden + die ene voorwaardelijk = 5 was in mijn ogen zwaar genoeg geweest. Bovendien is volledig voorbij gegaan aan het feit dat Bakkal op zijn voet ging staan maar daar hoor je weer eens niks over...

Als puntje bij paaltje komt had ie niet eens geschorst Kunnen worden, dit gebeurt nu alleen door een liegende scheidsrechter! Alle tv-beelden en foto's wijzen uit dat de scheids naar Bakkal en Suareze keek en hij zegt dat ie de andere kant op keek. Hoe hard kun je liegen (voor de niet-begrijpers: als de scheids had gezegd dat ie het had waargenomen maar geen kaart had getrokken was een schorsing niet mogelijk geweest)

lekker hypocriet van ajax als ze nu zelf niet meer die 2 wedstrijden schorsing erachteraan doen. Ze weten zelf dondersgoed dat de schorsing van de Knvb meteen ingaat. Nu doen ze voor de sier alsof ze zelf een goed beleid hebben door te schorsen. Terwijl dat dus helemaal niet gebeurd. Lekker geloofwaardig daar. Als ze echt ballen hebben schorsen ze hem na de straf van de knvb alsnog 2 wedstrijden. Maar dat zullen die zwakkelingen daar wel weer niet doen.

oftewel, tegen de Graafschap en Roda ook nog niet opstellen.

24 november 2010 om 15:43

Haha ja ik geloof niet dat ze daar aan beginnen.
Dat zou geen 1 club doen bij hun in potentie beste speler.
Hypocriet ofniet, maar geld telt.

ze moeten gewoon allereerst dat bestuur eruit met de ledenraad verkiezing ,molenaar van duivenbode etc erin beginne vanaf bovenaff daarna jol eruit met zn cocckie en dan een trainer erin met ajax verleden/school bijv f.de boer met rijkaard ofzo daarnaast die vette mido trug naar kamelenland,suarez weg in de winterstop voor ong 15 mil dan probeer je beerens en janssen te halen , want de titel wordt tog niks dit jaar en als dit wanbeleid zo doorgaat deze eeuw niet meer dit wordt mn opstelling dan.... graag reacties of ben ik de enigste die zo denkt

stekelenburg
vd wiel
ailderweirld
verthongen
blind
de jong
eriksen
janssen
beerens
el hammie
sulejmani
24 november 2010 om 15:40

Suarez weg in de winterstop voor 15 miljoen
Sorry vind hem een goede speler maar denk niet dat een club momenteel 15 miljoen betaald voor een niet in vorm verkerende Suarez
Verder zou ik Mido houden vind em als feyenoorder toch een goede opvolger voor suarez

24 november 2010 om 16:42

beetje off topic maar wil toch ff reageren op Vrijbuiter.

15 miljoen? denk dat Ajax blij mag zijn als er uberhaupt een club voor m komt.
En Beerens en Jansen halen? is dat niet het grote probleem van Ajax de laatste jaren? spelers kopen die niks toevoegen, de eigen jeugd in de weg staan en spelers kopen om de concurent zwakker te maken?

Zo een forse straf vanaf de knvb
Nu kunnen we ieder geval niet meer praten dat de Knvb Pro ajax is

Verder zie ik het zonnig in
Ajax zonder suarez en wij Met Jhonny in de klassieker

Dat word zweten voor de ajacieden !!

El Pistolero goes El Caníbal!

Op de schorsing valt weinig af te dingen verder, vooral omdat de voorwaardelijke straf van zijn aanslag in de JC schaal nog stond. Dit is natuurlijk wel het moment dat Sujlemani zijn kans krijgt! Tenminste daar ga ik van uit.

Hoezo verspeelt Ajax de titel nu?? In mijn ogen was die al gedeeltelijk verspeeld hoor met dat baggervoetbal wat elke week slechter wordt. Luis is niet meer de topspeler van vorig jaar hoor. Tis een vermoeid, gefrustreerd persoon met hele enge streken!!! Negatief tegen alles en iedereen, uit vorm, egoistisch enz enz. Met Suarez of zonder, het maakt geen verschil hoor. De rest is van zo een slecht nivo en uit vorm dat een derde ster er eigenlijk vanaf het begin nooit heeft ingezeten. Grote club zijn, inderdaad accepteren en hopen dat de rest het oppakt en nu eens gewoon simpel gaan voetballen vanaf nu. En Jol, probeer er eens iets van een idee, een lijn in te krijgen, dan kunnen alle Ajax-supporters ook weer eens met plezier naar het voetballen gaan. Prettige vakantie Luis, ik denk als ik op het werk iemand bijt dat ik de zak krijg. Maar goed het privilege van een voetballer is groot. Iemand bijten, gewoon doorbetaald krijgen en lekker op vakantie kunnen. Wat heb ik vroeger toch verkeerde keuzes gemaakt door geen voetballer te worden.

VZ; jullie schrijven:
Ajax en Suárez hebben het voorstel geaccepteerd, meldt de club, hetgeen inhoudt dat de spits liefst negen duels niet in actie zal komen.

Dit klopt niet, want die van ajax zitten in de 7 dus gewoon 7 totaal.

VZ: Ajax moet het nu zonder Suárez stellen in de wedstrijden tegen Vvv-venlo, Nec, Vitesse, Feyenoord, AZ (knvb-beker), FC Utrecht en NAC Breda.

Dit zijn er 7 dus het klopt wel, een edit is dus nodig

24 november 2010 om 15:46

Ajax had hem toch ook twee wedstrijden geschorst of hebben ze dat ingetrokken?

ok maar nu ga ik ook maar even letten op de volgende straffen die volgen voor spelers...
trouwens, geen onderzoek naar janssen?
die was toch ook lekker met zijn hand bezig...
maar goed.

suarez lekker op vakantie, tussendoor even ac milan, kun je laten zien dat je dankzij de rust weer kunt vlammen
is misschien wel even goed voor die jongen, sulejmani lekker kansen geven
een goede vervanger lijkt me...
(probeer ozbilliz ook maar eens uit)

24 november 2010 om 15:45

zou kunnen als je beerens niet kunt halen maar elke ajaxied is er tog mee eenz dat er totaal geen lijn in heel ajax zit , bestuurlijk op het veld niks!! terecht kwa schorsing bijten doe je niet in het veld hij lijkt op een hamster ma gaat die zich nu ook nog zo gedragen??

24 november 2010 om 17:42

uuhm gewoon een vraag.
jouw reactie heeft toch vrij weinig met mijn reactie te maken of ben ik nou zo gek?
snap niet echt waarom je op mij reageert
(want nee we kunnen beerens niet halen in november of december, ook in januari niet trouwens :P)

Als eerste wil ik zeggen dat het eens ben met de schorsing van suarez. Maar waar ik maar niet over uit kan is dat de scheids dhr. Kuipers zegt dat hij het incident niet heeft gezien. Want uit de beelden blijkt dat hij er wel degelijk naar keek en op zo'n 50 cm stond. En dus had hij het wel moeten zien of het werd hem ingefluisterd door de kntb dat hij niks gezien mocht hebben.

Wel mooi voor Mido dat hij nu eindelijk een kans krijg.

Compliment Ajax dat je niet in beroep gaat. Bij een beroep was het lang onrustig gebleven en had je de hoon over je heen gekregen. Hoop dat Suarez er eindelijk ook eens iets van leert.

Kijk dat is aanpakken van de Knvb.

Maar zoals Suarez de laatste weken speelt zal Ajax hem niet zo heel erg missen. Hij loopt alleen maar gefrustreerd rond wat ook de rest van de ploeg niet goed doet als je het mij vraagt.

Terechte straf die een opmaat zal zijn voor de hogere straffen voor overtredingen - b.v. grove tackles op achillespezen en/of benen - waar ook nog eens zwaar letsel het gevolg is of kan zijn. Toch?
Nou we het toch over televisiebeelden hebben: welke straf heeft Tadic van FC Groningen ontvangen voor zijn 2 duidelijk zichtbare elleboogstoten? Heeft iemand daar nog iets over gehoord???
()

Hele terechte schorsing, ik vind het ook mooi van Ajax dat ze de schorsing accepteren en dus laten blijken dat ze absoluut niet van gedient zijn van zo'n actie.
Nu maar hopen dat er wat vaker harder wordt opgetreden tegen zware overtredingen.

24 november 2010 om 15:46

daar had brama een voorbeeld van kunnen zijn.

24 november 2010 om 15:48

Je bedoelt tegen Heracles?
Ja, dat vond ik ook een smerige overtreding die ook minimaal 3 a 4 wedstrijden waard was.

24 november 2010 om 15:59

precies maar dan laten ze het weer afweten

Nou Suarez vanmiddag uitzwaaien op Schiphol?

Die gaat gewoon lekker twee maanden vakantie vieren. Als ajax een beetje slim is laten ze hem nu al gaan en stellen ze hem ook niet tegen Milan op. Gun die jongen tot aan de voorbereiding op de 2e seizoenshelft gewoon zijn rust. Heb je als Ajax zijnde alleen maar meer aan op de lange termijn.

Zeven wedstrijden is iets te veel in mijn ogen.

Een maand geleden kreeg de keeper van Dijkse Boys in de Knvb-beker rood voor een karatetrap op zijn directe tegenstander. Hij werd voor die actie ook zeven wedstrijden geschorst. Zijn slachtoffer had een gekneusde rib en heup en had een vleeswond in zijn lies.

Vorig jaar tackelde Hadouir Niels Wellenberg met een veel te late tackle, Wellenberg had zijn enkel kunnen breken. Hadouir kreeg vier wedstrijden.

Voor ellebogen worden ook 2 tot 4 wedstrijden schorsing gegeven.

Denk als Ajax in hoger beroep was gegaan er wel iets af was gegaan.

Tegen Milan nog mee laten doen, daarna lekker een maandje naar Uruguay sturen. In januari weer melden in Amsterdam en dan weer lekker ballen.

Zwaar maar terecht.

Wel raar dat dit zwaarder wordt bestraft dan een beenbrekende tackel, als ik zou moeten kiezen zou ik liever gebeten worden.
En verder is het gek dat knijpen in de ballen helemaal niet wordt bestraft terwijl ik dat toch ook in de categorie bijten zou zetten.

Altijd al vaag gevonden de schorsingen in competitie verband en met de beker. Vage regels hier in Nederland, kunnen we net zo goed de doelpunten die in de beker gemaakt zijn ook mee tellen in competitie verband, want dat is de logica die ik er uit weet te halen.

Nederlandse competite, pffffffff...........

24 november 2010 om 15:50

hoezo vaag?? misch niet altijd eerlijk maar Bijten?? tis geen Artis

24 november 2010 om 15:57

Ik heb het niet over bijten...

Alle schorsingen die je oploopt in competitie verband tellen ook mee in de beker.

Snapje nou? Nog iets duidelijker misschien:

Kijk als een speler (bijvoorbeeld Suarez) geschorst word door in een competitie duel, 2 x geel of rood te pakken dan word hij geschorst (zo zijn de regels snapje) en dan vind ik het vaag (een beetje raar) dat Suarez ook in de bekerwedstrijden word geschorst. Snapie?

24 november 2010 om 16:26

Wat dacht je dan van de Johan Cruijff Schaal? Maar 2 van de 36 teams spelen om de Johan Cruijff Schaal. Dus er zijn maar 2 teams die schorsingen kunnen risceren voor de competitie. Voorbeeld: Bijtincident van Suarez. Hij krijgt 7 wedstrijden, omdat hij nog een voorwaardelijke straf open had staan. Van welk wedstrijd is die voorwaardelijke straf?

Maand op vakantie sturen.

Suarez gewoon 3 weken op vakantie laten gaan. Ideale kans voor hem om zijn rust te maken en als hij terug is er weer tegenaan te kunnen. Het heeft totaal geen zin om die jongen nu 7 weken te laten trainen terwijl hij toch niet mee mag doen.

Mido is nu nog ff geblesseerd aan zijn lies. Weet niet of het mooi is voor Ajax dat ie een kans krijgt. Zal in ieder geval geen negentig minuten kunnen spelen met dat grote (zal expres geen dikke typen) lijf. Maar goed het uitvallen van Luis zijn echt niet Ajax grootste zorgen hoor. Het zeer middelmatige nivo van bijna het hele elftal baart mij eigenlijk veel meer zorgen. Jezus wat een stelletje losers in dat veld zeg. Met als toppunt Urby die weer zo slecht staat te ballen en fouten maakt die een effie nog niet eens maakt. De passiviteit van El Ham, jezus wat heb ik me weer zitten ergeren aan die gozer, die doet echt geen stap teveel. Het hele lage nivo van van Der Wiel die deze zomer nog persee naar een topclub moest. En zo kan ik nog een hele tijd doorgaan. Enoh die net zo hard een psych nodig heeft als Luis. Wat die gozer allemaal doet op het veld, aan domme overtredingen op hele domme plaatsen. Nee hoor het wegvallen van Luis is eigenlijk nog een kleinigheids, hij is er een hele tijd niet dus daar hoef je je ook geen zorgen om te maken. De grote zorgen zijn voor de groep die achterblijft en die nu eindelijk de handschoen eens moet oppakken. Weet niet of Jol de kwaliteiten bezit om dit zooitje weer aan het voetballen te krijgen. Weet eigenlijk wel zeker van niet. VVV rekent zich al rijk denk ik.

nou Jol stuur die gast 3 weken op vakantie en je krijgt een fitte 30 mil waardige suarez terug.

Vind 7 wedstrijden ook meer dan terecht. ik denk zelf door de schorsing ajax weer kans maakt op de titel als hij goed tot rust komt.

Geldt deze schorsing ook voor het beloften team? Volgens mij wel maar weet ik niet zeker.

24 november 2010 om 16:19

Hij heeft die schorsing van de Knvb gekregen, dus geldt het zelfs voor een amateurclub.

Ik kan niet begrijpen dat Ajax hem eerst 2 wedstrijden schorst en dan later akkoord gaat met 7 wedstrijden. Je maakt jezelf dan volkomen belachelijk. Blijkbaar nogal wat verdeeldheid binnen Ajax hierover.

complete onzin zon schorsing van 7 wedstrijden, de meest zieke overtredening waarmee je iemand zwaar letsel kan bezorgen krijg je 3 wedstrijden en voor een bijtwond 7 hij had dus beter bakkal zijn been kunnen breken dan had die minder wedstrijden gehad. al is bijten niet iets wat thuis hoort op het veld wat jansen doet hoort ook niet thuis op het veld dat mag die bij zijn motormuis vriendjes mischien doen maar daar mag de knvb dan ook 7 wedstrijden tegenover zetten.

Kan iemand mij vertellen wat Sansoni destijds daadwerkelijk kreeg voor een straf?
Want ik heb begrepen dat hij maar 3 wedstrijden heeft gekregen van de Knvb + 2 van Vitesse = in totaal 5 wedstrijden.

Het enige wat mij irriteert is dat de knvb niet consequent is. Natuurlijk moet suarez geschorst worden, maar als je deze situatie rationeel analyseert dan is 7 wedstrijden redelijk aan de hoge kant.

Een paar jaar geleden beet Sansoni als speler van Vitesse in de neus van Beerens. Zowel studio voetbal als Voetbal international wist te melden dat Sansoni destijds een schorsing van 5 wedstrijden kreeg. Dus waarom krijgt Suarez ook geen schorsing van 5 wedstrijden. Dat zou in ieder geval consequent zijn. Tevens zou dit in mijn ogen logischer zijn geweest. De knvb klaagt altijd over het feit dat clubs hun eigen spelers nooit een schorsing opleggen. Nu doet Ajax dit (niet meer dan logisch overigens) en dan krijgt hun speler een zwaardere straf dan er in het verleden voor een vergelijkbaar vergrijp is gegeven (zie bijt incident Sansoni)

Ten tweede vraag ik mij nog steeds af of je volgens de richtlijnen van de Knvb Suarez überhaupt wel kan schorsen. Dat klinkt misschien raar en dat zou volkomen onterecht zijn, maar regels zijn regels. Niemand kan ontkennen dat de scheidsrechter het incident heeft gezien. De scheidsrechter kan het natuurlijk ontkennen, maar soms zeggen foto's meer dan duizend woorden. Studio voetbal was zo aardig om te laten zien dat het incident wel degelijk in het gezichtsveld van kuipers plaatsvond. Natuurlijk is het helemaal terecht dat de Knvb deze fout van kuipers na de wedstrijd corrigeert. Grappig genoeg mag dit alleen niet. Een van de Knvb regels is namelijk dat na de wedstrijd er geen gebeurtenissen mogen worden veranderd die door de scheidsrechter zijn waargenomen.

Bijvoorbeeld, wanneer Pietje een elleboog geeft aan Jantje en jantje krijgt een vrije trap. Dan kan de tuchtcommissie Pietje geen schorsing opleggen. De scheidsrechter heeft het incident namelijk geconstateerd. Deze regel is natuurlijk raar, maar hij is waar. Zoals ik al zei: heeft kuipers de beet van Suarez hoe dan ook geconstateerd en volgens de regels kan de tuchtcommissie Suarez dan eigenlijk dan ook niet schorsen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het terecht dat Suarez wordt geschorst. Het enige wat mij stoort is het feit dat de Knvb niet consequent handelt.

24 november 2010 om 16:02

Hier wordt al een paar keer gezegt dat Suarez nog een voorwaardelijke schorsing van 2 duels open had staan. En in een eerdere berichtgeving is dat ook al een paar keer vermeld.

En ja, de scheidsrechter zag dat Suarez met zijn hoofd naar het hoofd van Bakkal ging, maar heeft niet gezien dat Suarez Bakkal beet. En met die voorbeeld over Pietje en Jantje is wel aardig, maar Jantje heeft een vrije trap gekregen, dus heeft de scheidsrechter Pietje al bestraft met een vrije trap tegen. Volgens de Nederlandse wetgeving mag je mensen niet 2x bestraffen voor hetzelfde incident.

Waarom denk je dat criminelen altijd een gevangenisstraf krijgen met een mindering van het voorarrest? Anders hebben ze 2x een gevangenisstraf gekregen voor 1 incident.

24 november 2010 om 16:21

@hootch 30.

dank je wel voor de informatie. Persoonlijk houdt ik me niet op de hoogte van alle voorwaardelijke schorsingen dus hopelijk begrijp iedereen mijn 'fout'. Die voorwaardelijke straf maakt het de schorsing van 7 wedstrijden namelijk wel ietsjes logischer. Toch vind ik die schorsing nog steeds niet echt consequent. Er is al tijden een discussie gaande in de voetbalwereld dat clubs hun spelers ook zelf een schorsing op moeten leggen. Als we de zaken rond het bijt incident nemen, dan kunnen we constateren dat de knvb niets heeft gedaan om de actie van Ajax te stimuleren. Aan de ene kant meer dan terecht. Wat Suarez deed is volkomen ongehoord en het is meer dan terecht dat zijn werkgever hem daarvoor een schorsing oplegt.

Aan de andere kant komt dit niet vaak voor en in de politiek hebben ze het vaak over positieve discriminatie. Discriminatie om een bepaald feit te stimuleren. Persoonlijk zou ik deze affaire een mooi voorbeeld vinden, waarin de Knvb positief had kunnen discrimineren. Ze hadden dus kunnen zeggen, we geven suarez een schorsing van 6 wedstrijden. De zelfde straf maatregel als Sansonsi + zijn twee wedstrijden voorwaardelijk. Maar daar halen we 1 wedstrijd vanaf, omdat Ajax zelf ook al het initiatief nam om hem te schorsen.

Nu de Knvb dat niet doet, vind ik ook dat zij moeten stoppen met clubs aan te sporen om hun eigen spelers te schorsen. Want wanneer een club dit, word er toch geen rekening mee gehouden. Om een vergelijking te geven. Je heb een klas vol met leerlingen. Iedere keer geeft de leraar huiswerk op en de leraar spoort zijn leerlingen uiteraard aan om het te doen. De hele klas vergeet zijn huiswerk behalve pietje. Pietje maakt zijn huiswerk iedere keer. Dan op een dag hebben ze een toets. De halve klas faalt inclusief pietje. Maar omdat pietje iedere keer zijn huiswerk maakt, krijgt hij een herkansing.

Niemand kan de actie van de leraar op grond van rationele argument belachelijk maken. De leraar stimuleert namelijk het maken van huiswerk. iets wat normaliter gewoon gemaakt moet worden. Zoiets kan de Knvb ook gewoon doen.

Zoals ik al zei ben ik het niet zozeer oneens met de strafmaatregel, ik irriteer me meer aan de manier van handelen van de knvb.

24 november 2010 om 18:14

@hootch30
hoe zit het dan met die elleboogstoot van berg? De scheidsrechter zag hem, gaf een vrije trap tegen, en toch werd hij naderhand 4 wedstrijden geschorst.. Klopt niet helemaal met de Nederlandse wetgeving dan toch?

On: gewoon terecht. Vaak meet de Knvb met 2 maten, maar deze keer een keer niet. Hoop dat dit wilde honden gedrag nu voor eens en voor altijd van de Nederlandse velden verdwenen is, maar vrees dat dit over een paar jaar nog wel een keer gebeurd.

24 november 2010 om 20:13

Wel raar dan, maar ik weet niet wat de verklaring van de scheidsrechter tegenover de Knvb was. Misschien zag de scheidsrechter wel een overtreding maar niet die elleboogstoot. Dan was die vrije trap namelijk voor een andere overtreding en die schorsing voor die elleboogstoot.

24 november 2010 om 16:02

Ik ben het helemaal eens met je reactie

Ik vind het enigsinds wel krom!

in eerste instantie wou Ajax de speler zelf helemaal niet schorsen maar toen zagen ze wat voor ophef het veroorzaakt heeft in de media en hebben toen zelf toch besloten om de speler te schorsen.

nu hebben ze dus inderdaad ook geen andere keus om het voorstel van de knvb te accepteren.

24 november 2010 om 16:38

Lazyfox,

Hoe kom je erbij dat Ajax Suarez in eerste instantie niet wilde schorsen? Suarez heeft maandag een gesprek gehad en in eerste instantie wilde Ajax pas na de wedstrijd tegen Real Madrid de inhoud van het gesprek bekendmaken. Misschien dat je daarom denkt dat Ajax Suarez niet wilde schorsen, omdat het nog niet bekend werd gemaakt.

Naruurlijk accepteert Ajax deze straf. Helemaal terecht. Ik zeg een koekje van eigen deeg. Laat hem daar maar lekker inhappen.

Mensen het moet een keer afgelopen zijn met Bewuste agressie op het veld. Hard spelen zit soms bij het spel inbegrepen maar dit soort dingen niet. En laten we niet elke keer vergelijken met andere spelers die een wedstrijd meer of minder krijgen. Naar Ajax en Suares kijken meer mensen zowel nationaal als internationaal dus die hebben een veel grotere voorbeeld functie. Knvb, top gedaan, ga zo door.

btw ik denk dat Suares toch weg gaat in de winterstop vandaar dat Ajax niet protesteert.
Er is al interresse van Manchester City heb ik gezien op OSM

Iedereen die deze straf niet terecht vindt, snapt niks van voetbal. Bijten is het laagste wat je kunt doen, het heeft niks met voetbal te maken.heel anders dan iemand een tikje in zijn gezicht geven. Voor beide dient de speler straf te krijgen, maar 7 wedstrijden voor bijten is meer dan terecht. Vergeet niet dat hijj ook de aanvoerder van Ajax is en een voorbeeldfunctie heeft.

Wat veel erger is, is dat Jol de situatie probeert te nuanceren ('' ik weet niet of hij hard beet''). Het bestuur (lees Coronel) had nu moeten ingrijpen en zijn aanvoerdersband moeten afnemen. Het is duidelijk dat Coronel wederom zijn rapport naast zich neerlegt. Commerciele belangen staan bij Ajax dus boven Integriteit terwijl dit de basis is van het voetbal (respect!).

Onder Cruijff had Suarez (met zijn verleden) nooit meer mogen spelen. En Danny Blind hield wijs zijn mond, hij vindt dit gedrag onaanvaardbaar. Jol, vd Boog, Coronel oprotten. Laat Cruijff, Blind en Rijkaard de boel managen bij Ajax, zij weten wat wel Integriteit en Respect is, en snappen ook nog hoe het voetbalwereldje in elkaar steekt.

Wordt ie nu al die tijd wel gewoon doorbetaald???? Zou ook wel lekker krom zijn trouwens, misdragen/schrsen/op vakantie sturen en doorbetaald worden. Nu niet meteen Knvb complimenten geven hoor er valt nog heel heel veel te verbteren bij die lui hoor.

Ik had wel verwacht dat Ajax in beroep zou gaan. Aan de ene kant netjes dat ze dat niet gedaan hebben, maar ik denk dat ze zeker wel wat van de straf hadden afgekregen als ze dat wel gedaan hadden. Het feit dat Bakkal op dat moment expres op zijn voet stond lijken me toch enigszins verzachtende omstandigheden. Verder was het nou ook niet zo dat er sprake was van een kans op ernstig fysiek letsel. Maar ja, hopelijk doet de gedwongen vakantie Suarez goed en kan hij daarna weer vlammen als voorheen.

@michielr3 Hij kan weer even naar zijn huis bij Barcelona zal je bedoelen. Met een beetje geluk kan hij el classico nog meepakken maandag :-)

Ik vind 7 wedstrijden wel logisch; 5 wedstrijden schorsing conform Sansoni plus 2 wedstrijden die hij al voorwaardelijk had. Ik begrijp het wel

Los van het feit dat ik vind dat dit bestraft moet worden maar dan beide partijen ,dus ook Bakkal wegens herhaaldelijk opzettelijk zijn noppen op de voet van Suarez zetten. (waar dus ook beelden van zijn en niets mee gedaan wordt ) endez straf buiten proporties is , denk ik dat als Ajax in beroep was gegaan dat ze een goede kans op vrijspraak hadden gemaakt. De scheidsrechter kan wel verklaren dat ie niks gezien heeft , maar de beelden bewijzen het tegendeel .hij is notabene degene die ze uit elkaar haalt. plus de andere verklaringen die hij over de wedstrijd aflegt bewijzen dat deze scheidsrechter alleen maar liegt en bedriegd en eigen regels ( Ik heb de overtredingen gezien maar ze waren te licht om een penalty te geven . Hier zegt hij dus zelf dat het overtredingen waren en een overtreding is een overtreding ,dus moet hij fluiten ) hanteert en zodoende niet capabel is om deze functie te voltooien . waar blijft zijn schorsing of moet hij eerst net als vorig seizoen Dhr. Vink Fc Twente benadelen?

24 november 2010 om 17:44

Ben het helemaal met je eens! Het irriteert me ook dat ze die schorsing hebben geaccepteerd.. Zo laten ze Kuipers weg komen met zijn leugens.

24 november 2010 om 20:23

Kuipers keek wel, maar heeft die beet niet waargenomen. Wat dacht jijzelf opdat moment toen Suarez hem beet? Ik denk dat jij dacht dat Suarez iets in zijn oor fluisterde. Dus dat zal Kuipers ook wel gedacht hebben. Pas toen Bakkal zijn rode plekje liet zien en de commentator op tv aan bijten dacht, begon denk ik bij jou ook pas het lampje te branden.

Kuipers hoort die commentator niet en moet het nog steeds van momentopnames doen. Wij zien op dat moment ca. 3x de beelden als Kuipers nog in gesprek is met spelers. Dus ik kan mij wel voorstellen dat Kuipers het niet waar heeft genomen.

24 november 2010 om 22:11

Haha, nee ik zag het ook niet. Maar ik zit op de 2e ring, Kuipers stond er nauwelijks een meter vandaan en het gebeurde in zijn gezichtsveld. Hij en niet ik haalde de twee uit elkaar.

Off: Ik irriteer me mateloos aan Ajax. Ik vind het echt een waardeloze actie dat de club Suarez twee duels heeft geschorst, omdat die schorsing binnen de 7 wedstrijden van de K N V B valt... Ajax denkt nu de sympathie van vele mensen te winnen door deze actie, maar van mijn kant vormt het nog meer antipathie...

On: Ik vind dit een prima straf... zal hem leren!!!! Zoiets hoort niemand te doen!!! Voetbal is natuurlijk emotie, maar emotie combineren met geweld hoort niet op het voetbalveld thuis!!!
Suarez kan nu proberen zijn rust te vinden en hard te trainen om vervolgens sportief gezien weer keihard terug te komen tot de vorm die hem zo bekend heeft gemaakt!!!

Ik heb alleen één vraag... Zijn er ajaxieden hier die de gang van zaken bij Ajax niet beschamend vinden??? Ikzelf ben fan van Liverpool en heb heel lang met woede en schaamte gelopen door het wanbeleid... dus weet wel zoon beetje hoe het voelt!!! Ik vraag dit omdat ik vind dat veel Ajaxieden gewoon niet objectief zijn...

24 november 2010 om 16:37

Ajax neemt in ieder geval stelling met de schorsing en de boete. Dat is iets wat de Knvb wil en PSV ook al eerder gedaan heeft met Vukovic. En bovendien het was nog lang niet zeker omdat je nog het 'probleem' had dat Kuipers er met zijn neus bovenop stond.

Strik er om heen en snel verkopen in de winterstop!!

Totaal logisch, hier in tegen beroep gaan had niet veel nut gehad (mischien hadden ze er 6 uiteindelijk van kunnen krijgen maar of je daar wat mee opschiet) plus heel Nederland en buitenland zou over Ajax heen komen. En gezien het al niet echt rustig is bij de club heeft Ajax er slim aan gedaan om dit maar te accepteren.

Tuurlijk, gewoon accepteren. Bovendien 10 weken salaris inhouden, verrekte maf.

Wat betreft de poll:

Ajacieden voelen zich bevrijd van hun foeterende, tierende aanvoerder en voetballen zich sprankelend naar de landstitel. Met name Suljemani grijpt zijn kans en ook Eriksen en andere jongens 'durven' weer te voetballen zonder de angst dat zij weer een scheldkannonade van hun 'grote captain' over zich heen krijgen. :-)

Hmmm....neeej he. Twente dus gewoon kampioen

is hij dus 9 wedstrijden niet inzetbaar?

7 wedstrijden schorsing van de knvb en 2 van ajax zelf neem ik aan.

Ben ik echt één van de weinigen die deze straf veel te hoog vind?

Voor een elleboog (wat ook niks met voetbal te maken heeft en je iemands neus kan breken), worden doorgaans 3 wedstrijden gegeven.

Ik vind het echt belachelijk, maar misschien pakt het goed uit. Suarez raakt nu toch geen knikker en kan nu even uitrusten van zijn lange seizoen.

7 wedstrijden accepteren, zijn ze helemaal gek? OK bijten is niet echt gewoon te noemen en ook wel extreem, aan de andere kant wat is erger, een bewuste elleboog met gebroken neus waar je 4 wedstrijden voor krijgt of een beetje bijten? En Bakkal ging ook niet helemaal vrijuit bij die actie.
Als Ajax had ik dit nooit geaccepteerd, 4-5 wedtrsijden max ok, maar 7 is totaal overdreven!

24 november 2010 om 18:17

Als je achteraf iemand wil schorsen voor provocerend gedrag zou Suarez al helemaal nooit meer spelen, dus de rol van Bakkal hierbij betrekken is zelfs voor een Ajacied nadelig. En zoals hiervoor al minimaal 100 keer is gezegd: er zijn 5 wedstrijden gegeven, maar met de 2 voorwaardelijke die hij nog open had staan worden het er 7.

24 november 2010 om 20:40

snap niet waar iedereen die 2 voorwaardelijk vandaan haalt...
was er 1 dus is tie 6 wedstrijden geschorst waar een aantal jaar terug een speler er 5 kreeg

Als Ajax de kwartfinale van de beker haalt, mag hij dan wel de kwartfinale spelen, of mag hij dan tegen NAC alweer meedoen?

Suarez heeft zijn laatste wedstrijd in de Arena gespeeld ?

Iedereen is het eens met de strafmaat van Suarez, maar zeiken tegelijkertijd over het irriteren van Bakkal die niet gestraft wordt. Als dit ook gestraft moeten worden dan kan Suarez elke wedstrijd vanaf de tribune toekijken. Provoceren gebeurd in elke wedstrijd, maar de kunst is om je te beheersen.

De staf is meer dan terecht daar klaag ik niet over.
Laat Jozefzoon en Sulejmani zig alsjeblieft bewijzen..!..

Toch zielig van de schreidsrechter, was toch duidelijk dat hij het zag, beoordeeld als niks, dus mag de Knvb hem niet schorsen..

Maar terecht.

24 november 2010 om 20:08

Jozefzoon wordt deze week geopereerd, is de komende weken dus (ook) niet in staat om te spelen......

24 november 2010 om 17:47

Hij had maar 1 wedstrijd voorwaardelijk open staan. Hij kreeg 3 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk.

24 november 2010 om 20:41

zeer grappig om te zien de kennis bij de mensen.. de straf pakt weer s hoger uit juist omdat t een ajacied betreft.. 6 +1! voorwaardelijk.. maakt 7 dus toch weer hoger dan die andere knakker he

Ik ben het volledig eens met de straf van 7 wedstrijden en wil hier niet irritant gaan lopen doen, maar op de beelden was toch duidelijk te zien dat de scheidsrechter er boven op stond en het incident niet kan zijn ontgaan, als ik scheidsrechter was zou ik ook zeggen dat ik het niet heb gezien want anders hoef je de komende 5 wedstrijden niet te fluiten.

Ik vind het belachelijk hoog en hiermee heeft de Knvb onze kansen op de titel definitief verspeeld. Meer kan ik er niet over kwijt. Vergeleken met sommige overtredingen van spelers waarbij er benen worden gebroken was dit onschuldig.

Eindelijk eens iets verstandigs vanuit Ajax. Een zware straf maar natuurlijk niet geheel onterecht. Alleen jammer dat ze dit zwaarder bestraffen dan het vorige bijt incident.

Wat je nu wel gaat krijgen is dat iedereen toekomstige schorsingen hiertegen af gaat zetten: Een flying tackle op het scheenbeen met rood tot gevolg levert meestal 3 wedstrijden op terwijl de dader wel een been had kunnen breken. Een elleboog tegen de neus kan een neusbreuk tot gevolg hebben. Wat is daar minder erg aan dan een hap?? Etc.
Dus de Knvb speelt met vuur.

Een doodschop waarbij je iemands carrierie op het spel zet, doet de Knvb vaak af met 3 wedstrijden en een onschuldige hap waarbij je niemand bleseerd is 7 wedstrijden?

24 november 2010 om 17:17

Dat is ook precies wat ik denk, belachelijk maar niks aan te doen jammer genoeg.

Ik denk dat Ajax hier misschien beter van wordt. Niemand is het hier mee eens maar denk je eens een in dat twee ego's naast elkaar slechter is dan maar een ego zoals nu El Hamdaoui. Ik weet het niet en hopelijk heb ik misschien wel gelijk zaterdag. Zou mooi zijn.

Het recht viert hoogtij dagen. Eindelijk deze kwal van een vent geschorst, goed dat de Knvb hier flink tegen optreed , hoort niet op een voetbalveld thuis. Zal lastig worden om deze speler nog voor een zak geld te verkopen dit soort streken ziet men in het buitenland namelijk ook. Plus hij heeft er weer niks van gebakken op het hoogste niveau maar dat lag nie talleen aan hem.

24 november 2010 om 18:28

Jammer dat je zo kortzichtig reageerd!

Lurling en Leonardo zijn ook kwallen van mannen moeten die daarom ook maar geschorst worden?

25 november 2010 om 10:52

Leonardo inderdaad oook, daar heb ik ook geen hoge hoed van op. Maar kortzichtig? je stelt hierboven dat je een hap waarmee je niemand blesseert en 7 wedstrijden schorsing voor krijgt belachelijk? dan had hij slager moeten worden, kon hij elke dag vlees proeven. Straffen die handel. Grove overtredingen mogen inderdaad harder gestraft worden.

Vijf wedstrijden plus de twee die hij nog voorwaardelijk heeft staan, lijkt me wel terecht. Sansoni (het enige geval waarmee het valt te vergelijken) kreeg er ook vijf.

Voor die mensen die zeggen dat benenbrekende tackles nog minder krijgen: bij een sliding kun je nog altijd verklaren dat het per ongeluk ging of dat je gewoon onhandig was (of het nu waar is of niet). In dit geval kon Suarez absoluut niet zeggen dat het per ongeluk ging, omdat het een bewuste actie was.

Hoezo onschuldige hap, hij is zo schuldig als wat !! De mate van de Knvb is soms ver te zoeken en de scheidsrechter mag van mij ook 7 wedstrijden toekijken, want als je dit niet ziet en na het tonen van de beet van Bakkal aan de scheidsrechter nog niets onderneemt dan ben je in mijn ogen een scheids van niets ! Ook schorsen die hap !

7 wedstrijden voor dit vergrijp is natuurlijk heel erg veel. Maar in het geval Suarez vind ik hetniet meer dan terecht eerlijk gezegd.

Ten eerste had hij nog een voorwaardelijke straf uitstaan en ten tweede is hij al weken aan het zuigen, irriteren, proveceren en de vallende ziekte heeft ie ook nog niet afgeleerd.

Nee hij kwam goed weg tegen Ado met die achterlijke overtreding maar nu zit het hem een keer tegen. De Knvb handelt hier goed want die Suarez spoort echt niet als ie uit vorm is, en wordt gelukkig zo tegen zichzelf beschermd.

Heeft ajax zich eigenlijk afgevraagd wat er gaat gebeuren als het spel van ajax zonder suarez zich ineens sterk verbetert? Bijvoorbeeld omdat El Hamblokje dan beter uit de verf komt?

eerlijk gezegd vind k het wel een beetje te veel van het goede 7 wedstrijden mijn goddd

dag miljoenen voor ajax(bij verkoop), dag kampioenschap, dag topclub voor suarez, dag topscoorderstitel, dag ajax

en helemaal terecht!!

Dit snap ik echt totaal niet, hoe kan je zo'n belachelijk voorstel nou accepteren?
Ajax verbaasd mij ten zeerste te laatste tijd, eerst geven ze 2 wedstrijden schorsing aan Suarez, terwijl de Knvb dat moet doen en niet Ajax zelf, en nu accepteren ze zomaar zo'n belachelijk voorstel.

Sansoni beet Beerens recht in zijn gezicht en krijgt 5 wedstrijden en Suarez doet het in mijn ogen minder erg en krijgt 7 wedstrijden.
Ajax zal zelf wel ervaren dat we niet zonder Suarez kunnen, zonder Suarez was het nog slechter tegen Groningen en Vitesse.
4 wedstrijden is meer dan genoeg, je blesseert er niemand mee en 4 wedstrijden is toch flink, maar 7 wedstrijden is niet normaal.

Durven er mensen nu nog te beweren dat de Knvb Pro-ajax is?

24 november 2010 om 17:12

Dat Ajax zelf ingrijpt is begrijpelijk, dit moet geen enkele club van zijn spelers tolereren. Maar het is ook weer slim van Ajax, want nu vallen deze 2 wedstrijden binnen de 7 wedstrijden van de Knvb waardoor Suarez eigenlijk ook maar 5 wedstrijden krijgt. Het zou zo moeten zijn 2 van Ajax + 7 van de Knvb maar nee hoor, nu trekt Ajax zich terug ! En je moet de vergelijking niet maken met een speler die al 2 jaar niet meer in de Eredivisie speelt, maar richten op de huidige acties van de Knvb. Ik vind de schorsing niet meer dan terecht. Maar vind ook dat de scheidsrechter 7 duels mag toekijken. Als dit niet is geconstateerd, hoe dicht moet je dan op een speler staan om het te zien. Echt belachelijk !

24 november 2010 om 17:15

de beet van suarez is zeker erger dan die van sansoni.
suarez beet bakkal zo stevig dat ie zich zowat lost moest rukken om van hem af te komen niet normaal
sansoni klampte zich niet echt vast aan roy beerens dat is het verschil

24 november 2010 om 17:34

Jij vindt 7 wedstrijden belachelijk? Dan snap jij helemaal niks van voetbal. Je moet puur naar dit vergrijp kijken en niet naar andere clubs/spelers. Bijten kan en mag niet, het is verschrikkelijk laag om te doen. Het gaat er ook niet om of je iemand wel/niet blesseert, dat is niet van belang. Als Osama Bin Laden met zijn vliegtuigen door het WTC was gevlogen en er geen doden waren ggevallen dan had hij maar 2 weken in de vbak hoeven zitten? Bijten is vuil en laag. Een aanvoerder mag dit niet doen. Hij provoceert zo vaak, dan krijg je dit soort straffen.

Ik ben ook Ajaxcied, maar ben wel objectief. Ik vind persoonlijk dat Suarez, Jol, Vd Boog en Coronel wegmoeten. Op basis van clubnormen en waarden (integriteit, Respect, Voorbeeldfunctie) die worden genoemd in het rapport Coronel, dienen deze mensen op te stappen. Coronel had nu moeten opstaan en Suarez zijn band moeten afnemen, Jol moeten ontslaan (''het was een liefdesbijtje'' ) Jol met zijn liefdesbijtje, bijt Suarez zijn pas geboren kind ook zo lief in zijn nekje ? Ik geloof meer in de combinatie Cruijff, Rijkaard en Blind. Mensen die objectief zijn, respect hebben voor de medemens, voetbalkennis hebben en ook nog eens integer zijn.

Deze keer is de Knvb objectief, als Ajaxcied geef ik ruiterlijk toe dat we met de Knvb in het verleden wel eens hebben gemazzeld.

Helaas zie jij dit niet. Laten we als Ajaxcieden nou eens een keer objectief zijn. We moeten beseffen dat we een topclub zijn maar geen topteam meer hebben. Als we de arrogantie over boord gooien krijgen we respect terug. En met respect kunnen we weer bouwen aan de toekomst en weer prijzen winnen. We zullen geen prijzen winnen als we geen respect van tegenstanders hebben.

Kortom: 7 wedstrijden is nog mild, er stond nog een voorwaardelijke straf uit, en hoe vaak had Luis geen rode kaart moeten hebben in het verleden met zijn provocerende gedrag. Suarez is geen Ajaxcied, hij geeft niet het goede voorbeeld. Laat hem vertrekken en koop er iets meer respectvols enintegers voor terug.

24 november 2010 om 17:55

@ merrill

Ben jij een Ajacied??? Je weet niet eens hoe je het woord schrijf: Ajacied!!!

Diego_forlan mag van jou niet gaan vergelijken met andere clubs/spelers, maar jij gaat er wel een vergelijking bijhalen, namelijk Osama Bin Laden met zijn vliegtuigjes.

ik denk dat martin jol hier wel blij mee is aangezien hij suarez niet durft te wisselen als hij slecht speelt (al weken dus).
naar mijn mening zal ajax nu beter gaan voetballen omdat 1 van de 2 eigen succes eerst spelers weg is.
de jong zal nu ook wel meer ballen krijgen en meer in het spel betrokken gaan worden vermoed ik die kreeg echt geen een bal van die 2 haha
maar de tijd zal het leren hoe het zich gaat ontwikkelen de komende weken.

24 november 2010 om 17:15

Hij is misschien in slechte vorm, maar Ajax kan nog steeds niet zonder Suarez, Ajax zonder Suarez is als een Timmerman zonder gereedschap.
De Jong zal niet meer in het spel betrokken worden denk ik, daar is een type Pantelic voor nodig voorin, die hebben we niet momenteel.
Mido misschien, maar over Mido heb ik mijn twijfels, ik zie hem nog lang niet 90 minuten vol maken/houden.

En bakkal krijgt niks???
Die gozer probeert heel vaak een overtreding buiten beeld of buiten het zicht van de scheidsrechter te maken zodat PSV kan scoren. Denk aan Psv-ajax vorig seizoen de 4-3 en dit seizoen tegen Utrecht dat ie z'n tegenstander onderuittrekt dat vind ik persoonlijk een vorm van spelbederf

24 november 2010 om 17:14

Dat heet slim iemand uit de wedstrijd spelen en daar is Suarez zelf de koning in. Als Bakkal hiervoor gestraf moet worden dan kan Suarez elke wedstrijd op de tribunen zitten voor zijn wangedrag in het veld.

24 november 2010 om 17:20

Als ik Suarez iemand uit de wedstrijd zie spelen is dat toch meer door die panna's die hij kan maken.

Door de straf te accepteren zal de publiciteit hierover langzaam afnemen.
Het is toch belachelijk voor woorden, dat er na ajax-psv niet meer over voetbal is gesproken maar enkel over het bijtincident. Je kon geen krant openslaan, geen sportprogramma bekijken of op geen internetsite surfen, of daar waren ze weer met hun hollandse vingertje: Hij moet gestraft worden!
Het leek wel een volkstribunaal.
Nederland onwaardig!

Het is misschien wel het beste wat Suarez nu zou kunnen overkomen. Hij is zn spelplezier verloren dit seizoen, wellicht door de slopendheid ervan. Het WK heeft hem uitgeput, dat kan je zien. Daarnaast ook nog is 2 CL voorondes heel vroeg in het seizoen. Deze jongen heeft meer dan elke andere Ajax speler zijn rust nodig. Gewoon een geheel verzorgde reis aanbieden en zeggen 'we zien je wel weer verschijnen'. Dan kan Ajax zelf ook groeien, want ze zijn veel te aanhankelijk aan hem. Want als Suarez in vorm, kan hij ons kampioen maken! Maar is dit niet het geval dan zorgt die voor frustratie, ook binnen het team.

Ik vraag me af in hoerverre zijn voorwaardelijke straf echt heeft meegespeeld.. Er was een tijdje terug iets met Guyon Fernandez aan de hand die ook kans had op een schorsing van minstens 4 wedstrijden. Hijzelf en een teamgenoot gingen van het ergste uit (omdat ook hij een voorwaardelijke straf had lopen) maar uiteindelijk werd hij voor 2-3 duels geschorst dacht ik..

7 duels manne wat een aantal zeg.. Knvb is pro Ajax toch? Is dat nu Wéér gebleken?

Wat ik jammer vind van deze straf is dat Bakkal volgende week gewoon weer op het veld staat en Suarez 7 duels geschorst wordt, zo zwaar gestraft worden is opzicht nog niet zo erg, maar als iemand weer eens fors door gaat op een speler en diegene breekt zijn been krijgt de ander ook zoveel wedstrijden schorsing, misschien een paar meer, maar het slachtoffer zit wel minimaal 6 tot 12 maanden buitenspel.

24 november 2010 om 17:35

Ik snap je reactie niet?

Waarom zou Bakkal niet mogen spelen dan?

Grof doorgaan, heeft Bakkal dat gedaan? Nee
Een been gebroken, heeft Bakkal dat gedaan? Nee
Op zijn teentjes gestaan, heeft Bakkal dat gedaan? Ja

Alleen daarvoor kun je niemand straffen.

Terechte straf, bijten, racisme en spugen hoort niet in het voetbal thuis.

24 november 2010 om 18:04

Leer lezen.
Ik zeg toch niet dat Bakkal dat heeft gedaan, maar in het algemeen als dat gebeurt.

24 november 2010 om 18:14

Nou volgens mij schrijf jij zelf dat je het raar vind dat Bakkal dus weer op de velden staat dus blijkbaar lees ik het goed en weet je zelf niet eens wat je hier plaatst.

24 november 2010 om 19:24

Op iemands tenen staan is normaal?

Dus als Suarez de hele wedstrijd met opzet op de tenen gaat staan van zijn tegenstanders dan kan hij daar niet voor gestraft worden.

Echt grote onzin natuurlijk. Bakkal had ook gewoon een straf kunnen krijgen. Ook al is het maar een wedstrijd. Voor Suarez had ik vijf wedstrijden verwacht, maar zijn er zeven geworden. Niet geheel onterecht als je ziet wat hij doet.

24 november 2010 om 20:05

Mooie woorden maar er word niemand geschorst voor op tenen staan niet Bakkal niet Enoh en niet Suarez.

Jullie willen nu omdat ze Suarez (eindelijk) eens aanpakken dat iemand anders ook een straf verdiend.

Poeh!

Gaat al niet zo goed met Ajax en dan ook nog eens het uitvallen van Suarez voor maarliefst 6 wedstrijden. Nogal Jammer. Nu kunnen ze de titel wel zo vergeten denk ik of ze herhalen het scenario van vorig jaar, maar ook dat zie ik niet gebeuren.

Heel belangrijk dat hier een flinke straf wordt opgelegd....ook het buitenland kijkt mee naar deze onverkwikkelijke zaak!

7 wedstrijden is wel erg veel zeg. Maarja, ik zie dit wel als een lichtpuntje voor Suarez. Laat hem lekker even z'n rust pakken. Even lekker op vakantie want dat heeft die jongen niet of nauwelijks gehad. En dan weer uitgerust en wel weer terugkomen. Misschien kan Ajax Sulejmani nu eindelijk een kans geven om zich te bewijzen.

Ik ben het met deze 7 duels(waarvan 2 van de JC schaal) totaal niet eens. Doe dan 3 á 4, waarvan 1 voorwaardelijk. Witsel krijgt voor een dubbele beenbreuk 'slechts' 5 wedstrijden schorsing en de speler die eddie gustafsson een dubbele beenbreuk bezorgt krijgt zelfs maar een gele kaart. Vergeleken met een dubbele beenbreuk vind ik een bijt wel heel wat minder erg. Natuurlijk mag dit niet, dit is ook gewoon niet geschikt op een voetbalveld, ook als je de frustraties meetelt die Suarez had(bakkal trapt op voet, hij scoort al heel lang niet meer), maar dit is geen 7 wedstrijden waard!

Vind het terecht, bijten hoort niet op het veld. Kinder gedrag....

Terecht straf, zeker vanwege de recidive in zijn misdragingen. Vraag me af of de 2 wedstrijden van Ajax nog afzonderlijk worden opgelegd, of dat Ajax die nu in de strafmaat van 7 wedstrijden laat. Goed signaal van de Knvb, bijten is voor dieren.

24 november 2010 om 19:29

@ luncunculus

'' Bijten is voor dieren ''

Het is maar goed dat Suarez niet dezelfde straf krijgt als dat (huis)dieren dat krijgen voor bijten:
Afgemaakt worden Dan toch liever 7 wedstrijden (overigens terecht uiteraard)

Misschien ook wel goed voor Ajax, kan deze man even tot rust komen en proberen zichzelf weer te worden..

Zou het snuivende neusgebaar van Suarez nog van invloed zijn geweest voor de strafcommissie om tot deze 7 wedstrijden schorsing te komen?

Gelukkig is Suarez voor meerdere wedstrijden geschorst.
Bijten in andermans lijf is mens onterend.

Mooi dat die er tegen ons niet bij is..( feyenooord) . Al zal t niet veel uitmaken mrja je weet het nooit.

beetje dubbel gevoel heb ik na het horen van de uitspraak.. zeer jammer dat het in totaal 7 wedstrijden zijn , maar aan de andere kant verkeert onze luis ook niet in wereldvorm en hopelijk zal dit een win-win situatie zijn voor ajax.
Nu zullen mensen afvragen waarom ik dat zeg; ik denk dat in mijn ogen het spel en het gedrag van suarez de laatste wedstrijden invloed heeft op het spel van anderen en dat ze ook bang zijn om weer afgezeken te worden door hun aanvoerder(aanvoerder? ja.. helaas wel, gedraagt zich niet zo)
Dit zeg ik zelf als ajacied.
Aan de andere kant vind ik het echt een drama met al dat geroep om schorsing van de scheidsrechters etc. werkelijk elke fout van een scheidsrechter wordt meteen dood-geanalyseerd..
Zo ontstaat er toch ook een presteerdruk bij die mannen? Iedereen kan een foutje maken in mijn ogen, soms wordt er dan niet goed gehandeld, maar oke.. het licht vaak ook aan de situatie waarin iets gebeurd. Als het in het heetst van de strijd gebeurt weet je minder snel hoe je goed en snel moet handelen dan dat het op het begin van de wedstrijd gebeurd.
En wat ik ook nog eens raar vind, als je de Italiaanse bond vergelijkt met de Knvb is er wel wat raars. Eto'o krijgt voor die kopstoot 3 duels voorgelegt, EN inter gaat er ook nog eens in beroep?
Weet niet wat er precies gebeurd daar maar oke..

Nu moeten we gewoon laten zien dat we het ook zonder hem kunnen. In principe zitten er wedstrijden bij die zonder Suarez ook een makkie moeten zijn(vvv, enz) Maar Utrecht zal toch een flinke opgave worden

o, nog eens wat onderzoek gedaan, sansoni kreeg destijds maar 3 wedstrijden!!!
suarez nu 7!
nogal verschil, schandalig!
(sansoni kreeg er 2 bij van eigen club en werd het dus 5 uiteindelijk)

ook wordt er weer geen onderzoek gedaan naar janssen die toch ook lekker met zijn handjes bezig was en over bakkal maar niet te spreken.
(enoh werd toch ook onderzocht vorig seizoen?)
knvb meet met 2 maten! zo simpel is het!

24 november 2010 om 17:56

Jij ziet weer alles door jou ajax bril, Suarez had nog 2 wedstrijden voorwaardelijk staan.

24 november 2010 om 18:18

on. 1 wedstrijd voorwaardelijk 6+1+2= 9 sansoi kreeg er 3 en 2 van de club = 5 dat is 4 minder

off weet iemand al of de knvb ook onderzoek gaat doen naar janssen?

24 november 2010 om 19:29

kijk wat nou zo leuk is kaydo, ik kijk het niet eens door mijn ajax bril.
ik noem feiten en feiten zijn tenslotte objectief...
suarez had er nog 1 staan overigens.
dat maakt dus dat hij in totaal 7 kreeg, stel je haalt die ene weg maakt dat 6.
sansoni kreeg er 3.
ik heb het nu dus alleen over de strafmaat van de knvb.
dat scheelt 3 wedstrijden, kortom, meten met 2 maten...

Ajax heeft geluk dat ze de komende wedstrijden tegen matige clubs spelen, als er bv groningen en roda tussen zaten was het een stuk moeilijker geweest.
Ik heb het idee,dat het nu zonder suarez beter gaat lopen, hij was toch al niet in vorm en er zal nu meer rust in het team komen.

Goed nieuws voor AZ dat Suarez de bekerwedstrijd ook niet mag spelen.
De beker, de champions league en de eredivisie kunnen ze vergeten!!

zeer terecht
maar ik ben ook bang dat ajax hier alleen maar beter van wordt
want suarez doet niet alleen vervelend tegen zijn tegenstander,scheidsrechter,grensrechter,maar ook tegen zijn eigen ploeggenoten
want suarez was niet in vorm maar trekt heel het team al weken naar beneden
wat alleen maar goed was voor ons PSV

goed van ajax
Ik denk dat suarez hier sterker uit terug komt.
Hij is heel erg moe na het wk en heeft bijna geen vakantie gehad.
Hij zal nu een stuk meer rust krijgen,
En zal zin hebben om in februari weer te gaan vlammen

Lekker een paar weekjes vakantie, en dan dan lekker uitgerust na de winter beginnen bij Juventus. Is misschien wel zijn beste aktie tot heden geweest.

@reiser
Ach man die snuivende gebaar is niks,toen kluivert een dodelijke aanrijding had veroorzaakt zeikte ook niemand daarover integendeel wordt hij nu nog voor herinnerd,en zo ken ik velen gevallen,dan had reis maar geen coke moeten gebruiken.
tuurlijk is het voor jou gelukkig omdat jij een psver bent,want bakkal is en blijft een matennaaier
expres voor de camera zn shirt opzij schuiven en wrijven alsof hij door een giftige slang was gebeten,en dan lekker smilen voor de camera,das pas maten naaierij hoor.
Maar ja als Jol suarez allang aan de kant had gehouden was dit ook niet gebeurd.

24 november 2010 om 18:17

Weer iemand die de schuld bij Bakkal probeert te leggen

Zijn shirt opzij schuiven en wrijven op de plek waar hij net gebeten is!
Vind jij het normaal dat iemand bijt dan? Blijkbaar wel en als hij een matennaaier was dat hij hij wel als een stervende zwaan naar de grond moeten gaan zoals Suarez altijd doet.

Echt triest dat jullie dit soort acties gewoon verdedigen en de schuld bij Bakkal leggen, over een Ajax bril gesproken.

24 november 2010 om 18:35

@barco111,

Ieder zijn mening, maar jij gaat veel te ver!

Bakkal heeft alle recht om de wond te laten zien, wat een idioot gedrag van Suarez.

Jij hebt het over matennaaierij... vertel mij, hoe durf jij in vredesnaam dat woord te gebruiken als je Suarez hier gaat verdedigen??? Dan kun je reacties verwachten met honderden voorbeelden waarbij Suarez dit juist doet.

Jij weet helemaal niet waarom Reis aan de coke is geraakt? Zou hij gelukkig zijn geweest?

Kijk waar hij nu staat! Hij voetbalt in de basis bij PSV en hij heeft zijn kans met beide handen gegrepen. Dan komt er even een speler die zichzelf overduidelijk belangrijker en beter vindt dan de rest van zijn team (een schande dat hij aanvoerder is...) en dan doet hij die zeer kinderachtige provocatie.

Met zijn wangedrag vind ik 7 wedstrijden schorsing veel te weinig! Wat een vreselijke ''man''!

Geweldig nieuws dit.. Ajax moet dit seizoen helemaal ten onder gaan... PSV Kampioen..

Ik zie hem wel vertrekken in de winterstop. Ajax heeft het helemaal met hem gehad volgens mij.

24 november 2010 om 18:29

ja juist hij gaat ook vertrekken in de winterstop en daarom maakt het ajax niks uit. laten ze jol er gratis met de familie er bij doen wat een zoutzak is dat zeg.

terechte straf hij beet iemand bewust.nou is hij ook lid van the bite club.ik vind dat ajax vanaf nu het dak van de stadion moet blinderen zodat hij geen last krijgt van de maan.voor de winter stop zullen az en ado ajax inhalen.

Zoals ik al verwacht had van Ajax. Ze wilden gewoon een wit voetje halen bij media en voetbalminnend nederland.

Kijk ons eens: WIJ als Ajax leggen Suarez 2 duels schorsing op!

En wat blijkt nu? Suarez wordt niet voor 9 duels geschorst, maar voor 7!

Het is dus niet: 7 duels schorsing knvb en 2 ajax!

Nee: het is 7 duels knvb (incl 2 duels ajax!)

Blijft toch lachen met die amsterdammers!

Waar gaat t dan over? Schors 'm dan niet, want dit is een wit voetje halen terwijl je m niet verdiend!

@fr4evah

Ik verdedig helemaal niemand ik zeg gewoon wat ik ervan vindt,klaar uit
bakkal is een matennaaier en daar blijf ik bij
je zag hem zo trots lachen en na de wedstrijd schijnheilig suarez omhelsen
schei toch uit man
dit is en blijft maten naaierij gewoon van bakkal,en zo zijn die psvers
affelay ook zo een smerige theater voetballer,laat zich zo mooi vallen voor de camera alsof iemand een pistool leeg schiet op hem.
je zal wel beter slapen zoals heel nederland,

24 november 2010 om 18:48

Hoe durf je zoiets te zeggen als wij (ajax) voetballers als suarez en de zeeuw hebben die echt niet anders doen...... zo schijnt het voetbal te zijn tegenwoordig.

Je bent een matennaaier als je iets erger voor laat doen wat het is (zoals heel vaak gebeurd met die lichte overtredingen waarbij iemand als een stervende zwaan neer valt). Maar in dit geval was daar toch geen sprake van? Suarez bijt en die schorsing is meer dan terecht, dat heeft niks met matennaaierij te maken

Nou hoop ik maar dat ajax hem na milaan mooi even 2 weken op vakantie stuurt.
Dan heeft hij daarna nog een maand om weer in zijn ritme te komen en kan hij er de 2e helft van het seizoen weer helemaal tegenaan.

Overigens terechte straf die 7 wedstrijden. Bijten is echt belachelijk

Bakkal is inderdaad een raar mannetje door zoiets te doen. Maar goed Suarez hoort wel geschorst te worden alleen vind ik niet dat de Knvb dit kan maken. Scheids heeft het gewoon gezien en dan kan je niet een speler nog schorsen achteraf. Dat hij beweert het niet gezien te hebben vind ik wel erg raar. Hiermee zet hij zichzelf alleen maar voor aap. En dat de knvb met 2 maten meet weet iedereen maar om daar steeds op terug te vallen..............

Is zwaar bestraft dit alleen voor Ajax zou het nog wel eens goed kunnen uitpakken ook. Suarez krijgt zijn rust op deze manier, zowel lichamelijk als mentaal. Want je ziet gewoon dat hij enorm gefrustreerd door het veld loopt de laatste paar wedstrijden. Denk dat er zonder Suarez meer rust in de groep komt, dat Mounir en Siem ook meer ruimte krijgen voor eigen inbreng en dat er meer gevoetbald kan worden via de vleugels.
Wat betreft gister: ik snap dat Real gewoon heel goed is en een niveau hoger dan Ajax, maar zelfs 3x de bal overspelen lukte niet. Als een Ajax-speler de bal had wilde ie em meteen weer kwijt en als ze bal verloren gingen ze er niet achteraan. Ik miste gewoon doorzettingsvermogen/daadkracht/motivatie om er nog iets van te maken voor je eigen publiek. Ik zie Ajax liever met 4-0 verliezen, maar dat iedereen heeft kunnen zien dat ze hun uiterste best hebben gedaan en niet meer konden doen dan wat ik gister zag.

ik snap nie dat mensen dit zwaar gestraft vinden dus juliie die dit zwaar gestraft vinden keuren goed dat er gebeten mag worden nou ik vind dat de knvb voor dit soort idiote dingen gewoon 10 wedstrijden moet geven

Belachelijk hoog, natuurlijk, het kon niet door de beugel, maar 7 duels is gewoon veel en veel te veel, zeker na de ontlastende verklaring van Bakkal.

Wel logisch natuurlijk die zeven wedstrijden. Ajax geeft er twee en de Knvb wil er vijf geven, maar weet dat Ajax die twee wedstrijden er tocg niet extra bij doen dus word het een simpel rekensommetje.
5 + 2 = 7 :P

Dit Ajax gaat dit jaar zeker geen kampioen worden. En zonder Suarez al helemaal niet. Echt grappig dat mensen niet meer denken aan het vorige seizoen en dat Ajax niks was zonder Pantelic en Suarez. Tot februari? Vergeet het maar dat ik het nieuws van Ajax ga volgen! Zeker Mido in de basis , want Sulejmani kan niet alle wedstrijden meespelen. Ik vond het wel grappig om te zien hoe al die Ajax supporters in het stadion dachten dat Real zou verliezen. Nou ik was zelf in het stadion maar ik was zeker niet voor Ajax! Moet ik zelfs zeggen als een Barca supporter.

24 november 2010 om 20:30

snap niet wat je hier komt door maar zal wel weer aan mij liggen.. heeft dit ook maar iets met t onderwerp te maken..

foei wat wordt je soms ook moe van reacties van mensen die gaan roepen het hadden er meer moeten zijn etc... En dan geen uitleg geven waarom, puur uit de bekende ajax frustratie het is 5+2 dus 7 wedstrijden geworden nou klaar zou ik zeggen. Maar hou nou eens op met te roepen hoe misselijk hij wel niet is. Doe dan je bril van haat af en kijk ff om je heen! Ja dat bijten is schandalig alleen je kan de dag erna wel gewoon weer trainen! En na een goede elleboog of rotschop hoeft dat niet het geval te zijn! Dus is logica van deze straf erg ver te zoeken als je het in die context bekijkt! Vind dat sommige tackles ook wel zwaarder bestraft mogen worden! En voor onsportief gedrag ja dan blijven we iedere wedstrijd mensen naar de tribune sturen. Want niet alleen Ajax heeft daar last van maar bijna elke ploeg heeft wel een rotte appel lopen dacht ik zo...

24 november 2010 om 21:25

Als je zoiets op straat doet mag je een nachtje in de cel. Wat dacht je daarvan?
Doe je ajaxbril af, wees blij dat het er maar 7 zijn en ga niet wijzen naar anderen.

Meschien kan ie dankzij die schorsing lekker op vakantie gaan en lekker uitgerust terug komen...en weer goals gaan maken.

Die scheids heeft het 100% gezien dat weet ik heel zeker.

24 november 2010 om 19:54

Ook al zou-ie 't wél gezien hebben, ik denk dat dezelfde straf alsnog gegeven zou zijn hoor!

Het vergrijp maakt 't met een verkregen rooie kaart écht niet minder om!

Zeven wedstrijden is een zware straf maar ik heb er geen enkele moeite mee, aangezien Suarez ook nog altijd niet vindt dat hij iets fout heeft gedaan. Het is al het zoveelste incident met hem. Misschien is dit een goede les voor hem want hij zal nooit bij een Europese topclub terrecht komen als hij zich zo blijft misdragen op het veld. Hij heeft het helemaal niet nodig en zorgt alleen maar voor onrust in het elftal dit seizoen.

Al met al is Suarez dus gematst door de Knvb, met in totaal 7 maar wedstrijden!

Suarez kreeg 2 wedstrijden schorsing van Ajax,
had nog 1 wedstrijd voorwaardelijk staan,
dus is de eigenlijke schorsing van de Knvb slechts 4 wedstrijden!

Sansoni kreeg toendertijd 5 wedstrijden, Suarez dus maar 4!

Ach, Ajax heeft natuurlijk nu ineens hun eigen schorsing van 2 wedstrijden ingetrokken, geschrokken vanwege de hoge strafmaat van de Knvb!

heeft ie toch nog rust wat hij graag wou.en als ik ajax was en de 2 wedstijden schorsing die ze hem .gaven moeten ze die daarna doen.

Goed.
Had nog wel wat meer mogen zijn van mij.

Jammer had minder verwacht.

maar misschien is dit een moment om te trainen en zijn fitheid misschien op orde te krijgen.

Het valt me op dat er veel mensen boos zijn vanwege het provoceren. Dat dit gebeurt, is logisch. Suarez is een speler die het bloed onder je nagels vandaan haalt bij zijn tegenstander door schwalbes, zoals bijvoorbeeld bij Bouma, die door de schwalbe een gele kaart kreeg.

Iedereen weet dat Suarez snel boos wordt, zeker nou het niet goed gaat bij ajax. Omdat zijn tegenstanders het niet zo hebben op Suarez gaan ze uiteraard hem provoceren. Dat hoort bij het voetbal en zoals nou weer blijkt heeft het ook zin. In zo een situatie moet Suarez zo slim zijn om hier niet op in te gaan en het gedrag te negeren. Allemaal onderdeel van het spelletje net als de manier waarop Bouma een gele kaart krijgt. Het is niet sportief, maar het werkt wel =)

24 november 2010 om 20:43

zeker goed dat je over bouma begint.. had gewoon rood kunnen krijgen he natuurlijk met die tackle op t middeveld.. maar scheidsie spaart m en geeft alleen een vrije trap waardoor bouma er daarna gewoon nog afgehaald kan worden met een wissel..

24 november 2010 om 20:45

Wat heeft Bouma met deze schorsing te maken?

Ik vind 7 wedstrijden wel een erg zware schorsing, omdat Sansoni er maar 5 kreeg en die beet zelfs nog in iemands gezicht. Ik snap de richtlijnen bij de Knvb sowieso niet, als die er al zijn. Alhoewel ik me voor kan stellen dat er geen richtlijnen zijn voor het bijten van een tegenstander..
Maar dan nog zo'n voorbeeld. Eerder dit seizoen kreeg Martins Indi een keer een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler, die kreeg toen 2/3 wedstrijden. Ik dacht 3, maargoed. Nu kreeg Douglas voor hetzelfde rood, en die krijgt 1 wedstrijd schorsing. Lijkt mij toch dat het even zwaar is...

Ik vind 7 erg veel, nu krijgt Suarez wat rust maar ten koste van 7 wedstrijden!
Dat vind ik te veel, 5 vond ik genoeg maar 7 vind ik gewoon overdreven!!!

@ Fact
tuurlijk vooral hoe heel nederland vindt dat hij zwaar gestraft moet worden,op alle sites geeft men dat aan
er zijn zelfs verschillende poll.waar je kon stemmen,en zo gaat dat in nederland,
de doodstraf. krijg je hier altijd en zeker voor spelers uit andere landen

Zeven wedstrijden? Goeiemorgen! Je moet wel een behoorlijke hekel aan Ajax/suárez hebben daarop te komen! Ik wil het nog weleens zien of bijv. Afellay dezelfde straf zou krijgen voor hetzelfde incident. Vukovic' charge op Ruiz was veel gevaarlijker, maar vier wedstrijden daarvoor was genoeg. Deze actie is eerder minder dan meer straf waard.

Ik denk dat het niet eens nadelig hoeft te zijn voor Ajax. Nu moeten de spelers elkaar wel opzoeken om erdoor te komen.

Wat kunnen mensen toch krom redeneren.
Suarez is de schuldige in dit strafdossier; niet Bakkal. Bakkal heeft geprovoceerd, maar dat heeft Suarez ook de gehele wedstrijd (reis en Afellay).
Dit gedrag hoort niet thuis op een voetbalveld; het is mishandeling, waar je in het 'normale' leven een fikse straf voor krijgt. PSV heeft de morele plicht te vertellen wat er gebeurd is. Heeft niets met matennaaien te maken.

Het had Ajax ook gesierd als ze openlijk in een verklaring afstand hadden gedaan van dit gedrag. Maar nee hoor, onze dikke campingvriend noemt het een liefdesbeet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren