Voorstel zeven wedstrijden voor bijtgrage Suárez

Woensdag, 24 november 2010 om 09:02Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:32

De KNVB wil Luis Suárez een schorsing van zeven competitieduels opleggen vanwege het bijtincident in de wedstrijd tegen PSV. De aanklager betaald voetbal legt de aanvaller van Ajax een gewelddadige handeling ten laste. De eis betekent dat Suárez mogelijk pas op 4 februari tegen De Graafschap zijn rentree in de Eredivisie kan maken. Daardoor mist hij De Klassieker tegen Feyenoord.

/

Suárez beet tijdens de topper tegen de Eindhovenaren tegenstander Otman Bakkal in zijn nek. Het incident ontging de dienstdoende scheidsrechter Björn Kuipers, maar was duidelijk te zien op televisiebeelden. Daarop werd er een onderzoek ingesteld en besloot Ajax maandag de eigen aanvoerder eerder al een schorsing van twee wedstrijden tegen VVV-Venlo en NEC op te leggen.

Bij de strafmaat heeft de aanklager rekening gehouden met de strafkaart van de Uruguayaan. Suárez heeft nog een voorwaardelijke schorsing open staan, naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal. Suárez en Ajax hebben tot woensdagmiddag de tijd om op het voorstel te reageren.


Poll

Zeven wedstrijden schorsing voor Luis Suárez is overdreven


Gerelateerd

Meer sportnieuws

746 reacties (laatste reactie door zwig)
24 november 2010 om 09:21

Inderdaad volledig terecht. 7 ziet er toch heel anders uit dan die 2 wedstrijden (die nu trouwens totaal nutteloos zijn) die hij van Ajax gekregen heeft. Dit dierlijke gedrag goed straffen.

recht

24 november 2010 om 10:26

Nu dus negen lijkt me, Ajax wil hem straffen vanuit de club en de Knvb doet dit ook met 7. Indien Ajax het hiet niet mee eens is kunnen zij in beroep gaan. Als Ajax de 2 laat varen dan is het ook geen straf. Dus negen indien Ajax niet in beroep gaat.

24 november 2010 om 10:41

vinden jullie 7 wedstrijden niet erg veel???

er moet vind ik ook rekening gehouden worden met wat er aan vooraf ging. suarez is helemaal geen onsportieve jongen en als we hem mogen geloven over het feit dat bakkal misschien wel 7 keer op z n voet is gaan staan, dan is het uiten van frustratie terecht. niet op deze manier, dat klopt, maar zo erg gestraft worden slaat nergens op. hij bijt hem omdat hij gewoon gek werd van bakkal. het liefst zou hij hem een kopstoot of een elleboog hebben gegeven... dat vond hijzelf niet kunnen dus wanhopig gaat ie maar bijten... zo zag het er ook uit, een reactie uit wanhoop was het.
Bakkal loopt niet voor niks met een bigsmile verder rond. hij weet heel goed wat voor een irritante eikel het was. dat is pas matennaaien.. bakkal heeft suarez uitgelokt. en suarez heeft zich meerdere malen ingehouden terwijl bakkal bewust op z n voet staat. die camerabeelden worden niet naar voren gehaald, maar waarom zou je daar geen schorsing voor mogen krijgen?
ajax zal in beroep gaan en als ze de jurisprudentie erbij halen in de wedstrijd waren de ene de ander in de neus beet, dan hoeft hij en zal hij niet meer dan 4 wedstrijden krijgen. 4 wedstrijden lijkt me terecht en meer dan voldoende.

p.s. men geeft aan dat spelers elkaar het hand boven het hoofd houden. ik denk in dit geval dat bakkal heel goed weet wat hij heeft gedaan, anders was er niet zo n verzoening geweest aan het einde van de wedstrijd. wat ik gewoon probeer te zeggen is dat men niet moet kijken naar alleen het incident maar het totaalplaatje.

24 november 2010 om 10:53

Suarez geen onsportieve jongen ? Dus continue vallen en net doen of je een heftige aanslag op je is gepleegd ? Gemene tackels etc etc. Nee, Suarez is een hele sportieve jongen.
Bakkel heeft inderdaad wel wat geprovoceerd (ja, die doet nu eigenlijk wat Suarez altijd doet). Alleen als Suarez een slimme prof is, dan reageerd hij daar juist helemaal niet op. Bakkal is daarin gewoon een hele volwassen prof, waar Suarez nog veel van kan leren.
p.s. Ik denk dat het voor Ajax nog niet zo verkeerd is dat Suarez even geschorst is. Hij voegt op dit moment toch niets toe en zijn gedrag werkt alleen maar averechts op het hele team. Maar een Suarex in vorm is natuurlijk wat anders!

24 november 2010 om 10:55

nee is niet erg veel zoals er ook in het verhaal staat gaan de voorwaardeliijke ook mee. proviceren gebeurd n elke wedstijd. suarez is net echt een sportieve jongen ,maakt veel genieperige overtredingen. let wel, ik vind suarez een geweldige voetballer maar deze straf in terrecht. sommige zeggen dat bakkal proviceerde maar doet suarez dat net de gehele wedstrijd ook? met gele kaarten vragen , kleine schopjes nageven, swalbes maken zodra ze hem met een vinger aanraken? hij doet het net alleen maar is wel de ergste van alle voetballers in nederland. hij is nu gewoon te ver gegaan en moet dit gewoon acceperen.

24 november 2010 om 11:02

Je bent ontzettend grappig. De Knvb is gewoon een sponsor van Twente of iets dergelijks. Ajax krijgt elke keer rood (zo kan ik mij Anita bedenken) en Twente spelers worden niet geschorst, de scheidsrechters fluiten in het voordeel van Twente. Ik denk dat ze net als bij de Fifa door en door corrupt zijn. Hiermee verkleint de Knvb de kansen voor Ajax op een kampioenschap. Ik zeg niet dat Ajax niet gewoon kan winnen, maar ik zou Aras Özbiliz erin zetten, een super goeie buitenspeler. Sulejmani links en Castillon in de spits, aangezien El Ham nog steeds geblesseerd is.

24 november 2010 om 11:09

Je hebt helemaal gelijk.
Douglas kreeg ook geen rood in de afgelopen wedstrijd..
Anita werd ook niet vrijgesproken van die rode kaart.
Wat een onzin zeg. Kijk eens een keer bij je zelf.

24 november 2010 om 11:10

Ja boilesen de Knvb is een en al Twente. Als dat zo was had Bossen Douglas aafgelopen weekend geen rood gegeven en Luuk de Jong een penalty gegeven met die duw in de rug van Marcellis. Praat toch geen onzin. Vind straf van 7 wedstrijden meer als terecht belachelijke actie zoiets doe je niet.

24 november 2010 om 11:18

@j_ci,

Meen je het nou echt dat je Suarez een sportieve speler vindt? Of wil je het niet zien?

Elke wedstrijd probeert Suarez (net als De Zeeuw en Vertonghen) de tegenstander een kaart aan te naaien, het liefst rood. Het is Suarez die met swalbes vrije trappen en penalty's probeert te versieren. In de wedstrijd is hij alleen maar bezig om zijn tegenstander op te naaien (praten, natrappen, tenen staan, doorlopen). Dat kun je nauwelijks sportief noemen, wel winnaarsmentaliteit. Alles ervoor over hebben om te winnen, o.a. je tegenstander op wat voor manier dan ook uit het spel te halen. Hij is absoluut niet de enige, ook bij tal van andere clubs (nationaal en internationaal) lopen dit soort spelers rond en die heb je ook nodig.

Van Nistelrooij is bijvoorbeeld ook zo'n speler gebleken uit een poll door ingevuld door spelers uit de premier league, waar hij als nummer 1 uit de bus kwam als meest gehate voetballer in de premier league.

Een straf is terecht. Sansoni kreeg voor een zelfde vergrijp 5 wedstrijden, dus Suarez behoort dan ook 5 wedstrijden te krijgen. Daar bovenop komen de wedstrijden uit zijn voorwaardelijke straf. Maar mijn inziens dient Bakkal ook minstens 3 wedstrijden geschorst te worden. Niet voor op de tenen staan, maar voor het knijpen in de tepel van Suarez.

24 november 2010 om 11:18

Pff, ik vind 7 westrijden wel heel erg veel hoor. Daarbij ben ik echtt van mening dat Bakal ook op het matje geroepen moet worden (zal waarschijnlijk wel de enige zijn hier op VZ maar toch).
Suarez werd overduidelijk keihard geprovoceerd, want er is duidelijk te zien dat bakal herhaaldelijk op de voeten van suarezz gaat staan.
Ik praat de actie van suarez niet goed, maar vind 7 wedstrijden wel erg zwaar, en als hij 7 wedstrijden krijgt, vind ik dat bakal er 2of 3 moeten krijgen voor zijn kinderachtige gedrag. (maja dan zal ik wel mijn ajax-bril op hebben.

24 november 2010 om 11:38

Sansowie? Er daar ligt de reden voor de Knvb om Suarez een hogere straf te geven. Hij heeft een voorbeeld functie dus moet er een voorbeeld van worden gemaakt!

24 november 2010 om 11:41

@ Robert de Pino en Nijverdal
Anita werd wel vrijgesproken, maar Ajax verliest hierdoor wel de overwinning, en dus 2 punten op Twente en Psv. Douglas was terecht, dus zou ik niet over praten, was gewoon doorgebroken speler, maar waar ik mij meestal aan erger is dat er op discutabelle momenten meestal tegen Ajax word gefloten.

24 november 2010 om 11:52

Jij was vast ook 1 van de personen die vond dat Enoh vorig jaar geschorst moest worden van uitlokking van Affelay die toen rood kreeg....
Nee vast niet dus nu ook niet.

Trouwens is op de beelden 1x te zijn dat Bakkal op zijn voet stond, en van de achterkant van de bijtactie zie je dat Suarez eerst hetzelfde doet voordat hij bijt!
Het is Suarez die zegt dat het 6 of 7 keer was. Moeten we die man nog wel geloven???

En dan nog iets. Is speel lager amateurdivisie en bij ons staan spelers ook af en toe bewust op elkaars voeten. Niets om je dus druk om te maken!

24 november 2010 om 12:14

zijn gedrag naast het bijten word ook mee genomen van de laatste wedstrijden. en zijn provencerende gedrag tegen reis of eigenlijk tegen wie niet. als dit niet was gebeurd dan was het wachten totdat hij zijn eigen spelers gaat aanvallen.

24 november 2010 om 12:19

en na beroep zouden er 5 overblijven en trekt de Knvb 1 lijn met Sansoni als vergelijkbaar geval. +1 door z'n voorwaardelijke straf.

24 november 2010 om 12:38

gezien de schorsing die sansoni kreeg is 5 wdstrijden op z'n plaats, waar nog 1 bij komt die hij nog voorwaardelijk had.
vind dit gewoon weer n naaistreek van de knvb.

24 november 2010 om 12:53

Vind 7 te veel...als je kijkt dat Sansoni er 5 kreeg voor een beet in de neus. 4 of 5 was nu ook terrecht geweest. Naja zijn we nu wel eindelijk af van dat Knvb pro-ajax gezeik af. Veel scheidsrechterlijke beslissingen tegen en dit ook te zwaar.... Nou na Milan lekker op vakantie sturen want dat heeft deze jongen hard nodig.

24 november 2010 om 12:54

Ik denk dat Ajax gewoon de eerste 2 duels van die zeven al ´uit hunzelf´ straften.

Maar dit komt wel goed uit, stuur Suarez 2 weken op vakantie naar zijn vrouw toe. Lekker in de zon, af en toe een balletje trappen, en dan hopen dat hij in topvorm terugkomt.

24 november 2010 om 13:21

En jij denkt dat die 7 wedstrijden na die 2 wedstrijden van Ajax ingaan? Het worden er echt niet opeens 9.
Die 2 wedstrijden schorsing doen er dan niet meer toe.

24 november 2010 om 13:34

Ik heb nog nooit zo’n lulverhaal gelezen.

24 november 2010 om 14:08

@ vincenth
Ik snap je reactie totaal niet, als ajacied zijnde. Dat je een schorsing wil zien voor Bakkal voor provoceren. Als ze dat bij de knvb gaan straffen, ben ik bang dat Suarez nooit meer dan 12 eredivisieduels per seizoen draait

Volledig terecht natuurlijk, al vind ik dat het wel aan de lichte kant. Dit is namelijk gewoon mishandeling, kan net zo goed een veel zwaardere straf op staan.

24 november 2010 om 14:16

Kom op zeg. 7 is wel heel overdreven. Tuurlijk moet hij gestraft worden maar las ergens dat een ander voor hetzelfde maar 5 wedstrijden kreeg. Hoe komen ze nu op 7 dan? 5 is meer dan genoeg. En dan is dat inclusief die 2 van ajax. Ze hebben het onderling ook al opgelost bakkel en suarez. En hij heeft sorry gezegd. Niks aan de had verder lijkt me. Ik zou in hoger beroep gaan. 5 weken rusten is ook wel genoeg voor suarez. maar 7 is wel heel veel.

24 november 2010 om 20:26

Helemaal mee eens. Wanneer deze jongen plezier heeft op het veld is dat duidelijk te merken omdat die dan goed speelt en mooie doelpunten maakt. Is deze jongen uit vorm zoals die nu al een hele tijdje is, is het met afstand de vervelendste voetballer van Nederland. Scheids, grens, tegenstanders en teamgenoten hebben er allemaal last van. In vorm een geweldenaar, uit vorm de grootste mislukkeling. Klinkt hard, maar het is echt zo. Je gaat toch niet bijten ben je helemaal gek geworden ofzo

24 november 2010 om 09:24

Mee eens, vond dit ook erger dan van die keer tegen roy beerens. Ben benieuwd wie suarez nu nog wil kopen.

24 november 2010 om 09:46

hahaha! hoe kon je dit nou erger vinden dan die tegen beerens? omdat het suarez is zeker? vind 7 wedstrijden echt te belachelijk voor woorden als sansoni 5 wedstrijden kreeg. suarez is de hele wedstrijd geprovoceerd.

24 november 2010 om 10:00

Sansoni kreeg inderdaad vijf wedstrijden, maar nu moet worden meegeteld dat Suarez nog een voorwaardelijke schorsing had staan.
En dan is zeven wedstrijden eigenlijk wel logisch.

24 november 2010 om 10:05

Sorry dat ik een beetje bovenaan reageer, maar jouw reactie is het felst, dus vandaar. Maar snapt dan niemand dat bij die 7 wedstrijden er ook weer 2 of 3 voorwaardelijk zitten waardoor je uitkomt op 4 of 5 wedstrijden onvoorwaardelijk? Let maar op.
Ps: Het is alweer een paar dagen geleden, maar het blijft wel triest om nogsteeds naar Bakkal te wijzen.
Owja en kan niet wachten tot jullie eindelijk Eindhoven een keer op stelten komen zetten. Maar kom dan wel optijd.
Mvg.

24 november 2010 om 10:06

In ieder geval minstens net zo erg! En om dan echt precies te zijn, Sansoni beet lucht en Suarez niet! Er werd overigens de gehele wedstrijd van beide kanten geprovoceerd. En wat ik weet begon zelfs Suarez voorafgaand aan de wedstrijd daar als eerste mee in de spelerstunnel! En ''we zullen Eindhoven eens op stelten zetten'' ??? Waar gaat dat over als ik vragen mag? Wees eens objectief en zet je Ajax bril eens af!

24 november 2010 om 10:12

Als er iemand provoceert in een wedstrijd is het Suarez wel.
Hij komt er nog genadig vanaf vind ik met zijn schorsing van 7 wedstrijden.
Als je kijkt wat hij flikt bij Afellay (natrappen in zijn gezicht) had hij wel voor meer wedstrijden geschorst mogen worden.
Laten we (ondanks dat ik 7 wedstrijden schorsing te weinig vind) er maar vanuit gaan dat dit een straf is voor alle keren dat hij ermee weggekomen is dat hij een tegenstander opzettelijk heeft willen blesseren.

24 november 2010 om 10:22

@ Marky_ehv:

Onzin natuurlijk, hij krijgt geen 2 of 3 voorwaardelijk, want had nog een voorwaardelijke schorsing staan. Er komen 2 of 3 wedstrijden bij vanwege z'n vorige schorsing. 4 a 5 wedstrijden voor een beet in de nek lijkt me niet meer dan normaal. Daar komen dan die wedstrijden vanwege een rode kaart in de proeftijd bij.

Overigens was de schorsing van Ajax natuurlijk een symbolische schorsing en daarom vond ik de 2 wedstrijden ook een beetje zielig. Ajax wist ook wel dat hij minimaal 2 wedstrijden zou krijgen, ze hadden beter 4 kunnen zeggen dan leek het nog een beetje op een straf (de werkelijke schorsing afwachtend). Nu ziet iedereen dat Ajax hem eigenlijk helemaal niet straft..

24 november 2010 om 10:26

psv...1,

Hoezo ben je benieuwd of er nog interesse is in Suarez? Een ene Zlatan staat wel vaker negatief in het nieuws, maar is gewoon overal welkom. Clubs kijken meer naar de voetbalkwaliteiten dan naar de streken.

24 november 2010 om 11:21

Provocatie hoort bij het voetbal.zo hoor je ook niemand meer over de snuif bewegingen van suarez tegen Reis. Dat hoort (hoe belachelijk het ook is) erbij. Maar ik heb Reis niet zien reageren en suarez duidelijk wel. daarnaast kan ik me ook een geval van vorig seizoen herinneren waar affelay geschorst werd na een reactie op provocatie van de zeeuw dacht ik. je moet je hier tegen wapenen en je voeten laten spreken.

24 november 2010 om 11:53

Dus Suarez 6 wedstrijden is terecht van jou!
Vind ik ook....!

24 november 2010 om 11:55

@numberone ....
Moeilijk zo te horen voor jou om objectief te kunnen blijven, niet ?
Ben het met je eens dat Suarez iemand is die altijd provoceert, die altijd het maximale eruit probeert te halen en dat ook wel met een swalbe zou willen doen. Maar 7 wedstrijden is in vergelijk met Sansoni (5 wedstr) terecht als je bedenkt dat de aanklager dus ook een voorwaardelijke straf meeneemt in zijn beslissing. Maar wat je van suarez absoluut niet kan zeggen is dat hij tegenstanders opzettelijk probeert te blesseren.

24 november 2010 om 12:37

Nou ik denk dat Ajax niet bang hoeft te zijn dat Suarez in de winterstop en als deze lijn zich voorzet in ze zomer zal vertrekken.

24 november 2010 om 12:39

Filipe stond blijkbaar ook in de tunnel afgelopen Zaterdag, had je ook een tenue aaan of was je wissel?? Provoceren daar kunnen ze in Eindhoven namelijk ook wel wat van. Ik kan me nog herinneren dat bij het kampioenschap van PSV Afelay in de camera liep te blerren 'helemaal niets in Amsterdam!'' is dat niet respectloos en provocerend dan??

Hoe erg ik er ook van baal de 7 wedstrijden schorsing zijn terrecht. Suarez wordt op zijn plaats gezet en leert hopelijk zijn les eens. Het feit dat hij zo reageert omdat Bakkal op zijn voet gaat staan gaat natuurlijk nergens over en getuigd van grote onproffessionaliteit. Ik heb zelf in de jeugd van PSV gespeeld en daar worden op jonge leeftijd al trucjes geleerd over hoe je iemand uit zijn spel kan halen. Daar komt nog eens bij dat ze in Zuid Amerka niet anders doen en het is dan ook onbegrijpelijk dat Suarez zich er zo in laat tuinen.

Maar goed, hoe vervelend ook voor Ajax we gaan nu maar eens kijken hoe El Ham het er als enige spits vanaf gaat brengen. Er gaat toch al een tijd een discussie rond over dat Suarez en hij niet goed kunnen samenspelen, aan Jol nu de taak om het middenveld en aanval op hem af te stemmen en te kijken wat hij er van bakt, ik ben benieuwd.

Forza Ajax!!!!!

24 november 2010 om 12:41

uhm 5 wedstirjden + 1 voorwaardelijk is 6 en niet 7,
is gewoon belachelijk veel, omdat hij speler van ajax is vinden julie het allemaal terecht
was het een speler van julie eigen cluppie dan waren julie net zo hard tegen

24 november 2010 om 13:57

@orwell;

Hij had nog een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd staan, als je dan de straf neemt die Sansoni opgelegd kreeg kom ik uit op 5+1= 6 wedstrijden, logisch gezien.

@marky_ehv;

Als ze hem een schikkingsvoorstel doen van zeven wedstrijden zullen ze er echt wel bijzetten ''waarvan ... voorwaardelijk''. Hoe kan iemand zich nou schikken in een opgelegde straf als niet bekend is hoeveel wedstrijden daarvan voorwaardelijk zijn?

On: Zeven wedstrijden -indien onvoorwaardelijk- vind ik veel te hoog. Vijf wedstrijden schorsen, klaar.

Bovendien denk ik dat dit best weleens de sleutel zou kunnen zijn tot de redding van het seizoen van Ajax. Waarom? Suarez speelt al een maand als een natte krant, is totaal uit vorm en kan niet anders dan oververmoeid zijn, ook al spreekt hij dit zelf tegen. Een rustperiode kan hem niet anders dan goed doen. Een Suarez die zo tegen zichzelf loopt te voetballen heeft een negatieve invloed op de rest van het team. Ongeacht het feit dat hij vanuit het niets kan scoren lijkt het me duidelijk dat hij de rest meetrekt in de hopeloosheid die hij momenteel op het veld uitstraalt.

Ajax mist hem tegen Vvv, Nec, Vitesse, Feyenoord, en Utrecht. Uitgaande van een straf van 5 wedstrijden. Anders komen daar de wedstrijden tegen NAC en de Graafschap bij. Je had hem in een moeilijkere periode kunnen missen. Ajax moet zeker vijf van deze wedstrijden zonder hem kunnen winnen. Daarnaast geeft het El Hamdaoui de kans om zich te profileren, hij sneeuwde de laatste weken toch wat onder door de aanwezigheid van Suarez. Hopelijk is hij snel hersteld van zijn enkelblessure.

Komt Ajax de reeks zonder Suarez goed door, wat imo niet eens zo onlogisch hoeft te zijn, dan heb je straks een fitte, gretige Suarez terug die hopelijk ook nog eens snel in topvorm zal komen, en dan kun je in de belangrijkste fase van de competitie gaan knallen.

24 november 2010 om 14:10

@ Roverinho
Deze was absoluut erger dan bij Beerens, jezus kijk jij geen tv ofzo? Sansoni hapte naar de neus, maar beet er niet vol in. Suarez zet gewoon zijn kaken een seconde lang in zijn nek! Dat is echt heel heftig hoor, gewoon mishandeling. Ajacieden met hun roze brillen altijd, om misselijk van te worden.

24 november 2010 om 09:25

wie nou zegt dat de knvb altijd ajax voortrekt houdt nou eindelijk zijn mond hopelijk

maar de straf is wel terecht

24 november 2010 om 09:34

Dit heeft niets te maken met voortrekken of achterstellen. Zoals je zelf al zegt de straf is terecht. Dan had de knvb dus niks anders kunnen doen, zonder zichzelf belachelijk te maken.

24 november 2010 om 09:38

@ ajacied1990

Opvallend dat zelfs de ajacieden dit een terechte straf vinden. Persoonlijk vind ik 5 wel genoeg. (ik kan natuurlijk niet ontkennen dat hoe langer Suarez geschorst is hoe beter voor Psv). Maar goed de straf moet nog eerst geaccepteerd worden door Ajax. Als je echt afstand wilt nemen als club van deze daad dan moet je het eigenlijk gelijk accepteren. Maar 7(!) wedstrijden is wel heeel veel.

Edit: Ik denk niet dat Ajax nog in beroep zal gaan, want elke keer dat ze in beroep gaan komt er in elk geval een schorsing van 1 wedstrijd bij die ze zelf hebben opgelegd. Stel dat de volgende uitspraak over het weekend getilt wordt dan speelt hij alsnog niet tegen VVV en heeft hij dus al 2 Wedstrijden staan (1 voorwaardelijke 1 door Ajax zelf opgelegde straf) dus dan zal de straf 4 wedstrijden moeten zijn voordat Ajax profijt heeft van een straf vermindering.

Wedstrijden schorsing van Suarez:
Zo 28/11/2010 14:30 competitie: VVV Venlo - Ajax
Za 04/12/2010 18:45 competitie: Ajax - NEC
Zo 12/12/2010 12:30 competitie: Vitesse - Ajax
Zo 19/12/2010 12:30 competitie: Ajax - Feyenoord
Do 23/12/2010 20:45 beker: Ajax - AZ
Zo 23/01/2011 12:30 competitie: FC Utrecht - Ajax

Di 25/01/2011 Knvb beker: kwartfinale ---> Indien Ajax wint van Az....
Zo 30/01/2011 14:30 competitie: NAC - Ajax ---> (vervalt indien Ajax van AZ wint in de beker)

24 november 2010 om 09:40

@ajacied1990, wat is dit nou voor zielige kinderachtige reactie. Komen jullie altijd maar mee aanzetten. Laten we verder niet naar de Knvb wijzen, want zij zijn niet de schuldige! Dat is nog altijd Suárez zelf! Laat hij eens goed nadenken over zijn gedrag. Daardoor wordt hij ook minder interessant voor topploegen. Benadelen van de ploeg op deze manier kunnen zij niet accepteren.

Dit is een maatschappelijk probleem en moet de Knvb aanpakken. Zij kunnen niet aankomen met aanvaarden van de 2 wedstrijden dat Ajax voor de vorm geeft. Knvb bijt eindelijk van zich af en bestraft dit aso gedrag (nog te weinig). Ze kunnen niet anders. Hij heeft een voorbeeldfunctie. Zeker met alle negatieve gebeurtenissen dat nu in het amateurvoetbal aan de hand is, moeten zij op dit gedrag ingrijpen.

24 november 2010 om 09:48

Heb je zeker gelijk in, 5 wedstrijden is meer dan genoeg. Dat had het ook wel geweest als hij niet nog een voorwaardelijke schorsing staan had... die zijn er nu bij opgetelt dus is het gewoon reeel dat er 7 wedstrijden geeist worden!
Jammer maar helaas en volledig terecht!

24 november 2010 om 10:04

Ben het met je eens, de straf is terecht maar vind het wel aan de hoge kant gezien Sansani voor hetzelfde incident 5 wedstrijden kreeg. Iedereen die altijd zegt dat Ajax wordt voorgetrokken ken nu de mond houden.

Overigens vind ik het belachelijk dat er geen aandacht is voor de enorme schwalbe die Affelay maakte.. In Italie krijg je voor een dergelijke 'show' minimaal 2 wedstrijden schorsing. Het leek er erg veel op dat Rutten in de kleedkamer gezegt heeft probeer Suarez op elk mogelijk manier maar uit de wedstrijd te halen.

24 november 2010 om 10:04

Het is aan de ene kant wel veel, aan de andere kant terecht. Waar ik me meer zorgen om maar is de inconsequentie van de bond. Als Suarez (terecht, laat daar geen misverstand over bestaan) een 'geweldadige handeling' ten laste wordt gelegd, hoe wordt een elleboog dan genoemd? En dan bedoel ik een zeer duidelijke (zoals Berg tegen Ado), en waarom worden er nog spelers onbestraft gelaten door gebrek aan bewijs, ondanks dat het beter te zien is op tv dan dit (wout Brama tegen Heracles).

Die 5 wedstrijden die jij noemt zal de bond ook wel opleggen, en dan komt daar zijn voorwaardelijk waarschijnlijk nog bij en zal je op die 7 uitkomen.

24 november 2010 om 10:10

dat zal wel een reden hebben dat dat altijd gezegd word toch??
Knvb moet in dit geval in een groter beeld kijken dan normaal. Dit soort gedrag moet zwaar gestraft worden. Zeker als je nog voorwaardelijk hebt staan, anders maken ze zichzelf natuurlijk belachelijk.

Ik hoop dattie geschorst word voor 7 wedstrijden.

24 november 2010 om 10:17

Scwalbe van Afellay was idd onnodig maar had je gezien wat Suarez daarbij deed, natrappen in het gezicht van Afellay!
En over provoceren gesproken, ik denk dat Suarez de grootste provocateur op de Nederlandse velden is en naar mijn mening moet je onkruid met onkruid bestrijden.

24 november 2010 om 10:34

Fcu1970,

Die reactie van Ajacied1990 is helemaal niet zielig en kinderachtig. Dat zijn de mensen die al een paar dagen aan het verkondigen zijn dat de Knvb Ajax is en dat Suarez daarom toch niet geschorst wordt of maar een milde straf krijgt. Dat is wat ik mij ook al een paar dagen aan ergerde. Verder zegt Ajacied1990 gewoon dat die straf terecht is.

24 november 2010 om 10:49

De knvb trok Ajax zeker voor maar aangezien bijna alle Ajacieden een slecht verhaal deden in de media(kranten,tv enz) moest de Knvb zeker consequent zijn.

24 november 2010 om 11:34

Het valt me op dat jij als ''psv''er heel vaak positief praat over Ajax mij te positief.

JIj vind 7 veel nou van mij mochten het er iets meer zijn.

Het gedrag dat Suarez toont is gewoon onacceptabel en we hebben het hier niet over een lichte kopstootje of een duw en getrek dit is opzettelijk je tanden in iemand zn lichaam plaatsen.
En dan nog na de wedstrijd slijmen e zeggen we hebben het uitgepraat,
en hij stond ook vaak op mijn voeten.

Ja dus dat gebeurd bij voetballen het is raar als hij op je kop ging staan op je voeten kan gebeuren...

24 november 2010 om 12:00

Fabregas95,

Denk je nou echt dat Suarez geen straf of een milde straf had gekregen als het geen media item was?

Het is toch ook nooit goed. Eerst wordt er vekondigd dat de Knvb Ajax is en nu wordt er verkondigd dat de Knvb Suarez alleen maar straft, omdat het teveel media aandacht heeft.

24 november 2010 om 12:54

@psvfan700

Suarez wordt niet voor de beker geschorst, alleen voor de Eredivisie.

24 november 2010 om 13:09

had je niet gezien hoe hoog dat been van affelay kwam? dat natrappen ga de beelden is nakijken was niet express. je ziet nergens dat hij opzettelijk zijn voeten in het gezicht zet. sorry maar wel eerlijk blijven ookal zie ik ajax als feyenoorder graag de grond in zakken.

On: aan de ene kant terecht. Maar als sansoni 5 kreeg waarom suarez dan meer? vind het wel een beetje raar dit. want met die voorwaardelijke straf komt het aantal toch nog altijd op 6. niet op 7!

24 november 2010 om 13:12

@ Yesser.3

Ik probeer altijd objectief te blijven. Geloof me dat wanneer ik zeg dat Ajax niet mijn favoriete club is dat dat een understatement is, maar ik probeer op dit forum altijd objectief te blijven. omdat ik vind dat dit forum niet bedoelt is voor het afreageren van je clubgevoelens.

Als ik zo alles lees is 7 wedstrijden eigenlijk wel terecht. Ik had niet helemaal door dat het eigenlijk 5 wedstrijden + 2 waren. De Knvb gaf mij eigenlijk gelijk dat ik zei dat een schorsing van 5 wedstrijden meer op zijn plaats zou zijn, want het zijn er ook 5 (+2 dus)

24 november 2010 om 13:12

@ Yesser.3

Ik probeer altijd objectief te blijven. Geloof me dat wanneer ik zeg dat Ajax niet mijn favoriete club is dat dat een understatement is, maar ik probeer op dit forum altijd objectief te blijven. omdat ik vind dat dit forum niet bedoelt is voor het afreageren van je clubgevoelens.

Als ik zo alles lees is 7 wedstrijden eigenlijk wel terecht. Ik had niet helemaal door dat het eigenlijk 5 wedstrijden + 2 waren. De Knvb gaf mij eigenlijk gelijk dat ik zei dat een schorsing van 5 wedstrijden meer op zijn plaats zou zijn, want het zijn er ook 5 (+2 dus)

24 november 2010 om 09:42

Nou nou ajax betaald wel duur voor het avondje uit eten van meneer suarez.. vraag me dan ook echt af of zo broodje bakkal deluxe het waard is.

On; Ik had na de verhalen maandag verwacht dat suarez nog wel een beetje geluk kon hebben maar 7 wedstrijden is zeker te begrijpen

24 november 2010 om 09:58

Niks gerechtigheid, dat was namelijk 5 wedstrijden geweest. Sansoni kreeg er 5 voor het in de neus bijten van Beerens. Ze moeten wel consequent zijn bij de Knvb

24 november 2010 om 10:03

Tel daar de voorwaardelijke schorsing bij op die Suarez nog had staan en je komt op zeven.
Dit is dus juist heel consequent van de knvb.

24 november 2010 om 10:10

Je zou voor de grap natuurlijk eens het artikel kunnen lezen voordat je reageert.

Ontopic: 7 wedstrijden, wel een hele hoop maar volkomen terecht als je leest dat hij nog een voorwaardelijke schorsing had. Erg lullig voor die jongen, maar dit hoort gewoon niet op het voetbalveld thuis. Misschien is dit wel precies wat hij nodig heeft, dat hij dan na zo'n tijd weer terugkomt en dan ineens weer begint te scoren.

24 november 2010 om 10:18

Suarez had nog een voorwaardelijke straf staan, eerst lezen voordat je een opmerking maakt over inconsequentie bij de knvb.

24 november 2010 om 11:35

Hij had geen voorwaardelijke straf weet je nog..

Suarex wel

24 november 2010 om 13:11

ja maar niet van 2 wedstrijden maar van 1. 5 + 1 is toch nog altijd 6 als ik geen rekenfout heb gemaakt

24 november 2010 om 14:01

@ Orwell;

Ook hier heb je het weer mis; het schikkingsvoorstel omvat Niet de voorwaardelijke schorsing (van 1 wedstrijd overigens) die hij nog had staan.

Ik zal de eerste zin van het artikel even voor je aanhalen:

De Knvb wil Luis Suárez een schorsing van zeven competitieduels opleggen vanwege het bijtincident in de wedstrijd tegen Psv.

Er staat hierbij niets over zijn nog staande voorwaardelijke schorsing en al helemaal niet over een eventueel aantal van de 7 die voorwaardelijk zouden zijn.

Dus waar jij je standpunt op baseert is mij een raadsel.

24 november 2010 om 10:32

Of het gerechtigheid is of niet laat ik in het midden, 7 is wel erg veel. Al heeft bijten niks met voetbal te maken, hoe erg je ook geirriteerd wordt.

Maar zoals Atteveld al zei bij Eredivisie live, Als Ajax het laat voorkomen staan ze ijzersterk. De scheidsrechter kan onmogelijk beweren niks te hebben gezien, stond er letterlijk een halve meter vanaf en keek erna. De tv beelden zijn duidelijk daarin. Hij heeft het dus op dat moment wel beoordeeld en vond het niks. Slappe scheids (zoals gewend) heeft hij nu weer een andere mening. Ja bijten was zichtbaar net als de reactie van de scheids.

24 november 2010 om 11:28

hahaha zoek nu eerst alles is bij suares in plaats van bij andere een scheids aanvallen is wel heel makkelijk. ergens hoop ik zelfs dat hij dit allemaal expres gedaan heeft zodat na beelden deze smerige axtie zo zwaar mogelijk bestraft kon worden .

24 november 2010 om 11:53

hoezo een bedorven geest. Of Suarez gestraft moet worden is mij punt totaal niet daantje. Het gaat mij over het feit dat de scheidsrechters warrig zijn als het hen uitkomt. Hij heeft het gezien, dat bewijzen de tv beelden, net zo goed als het bewijs dat Suarez gebeten heeft. Lezen is een kunst en begrijpend lezen schijnbaar nog meer.

24 november 2010 om 13:01

Ik ben wel benieuwd hoe jij tot de conclusie komt dat de scheids het gezien moet hebben..
Op de videobeelden is alleen te zien dat het hoofd van de scheids in de richting wijst van Suarez.
Je kunt echter niet zien of de scheids ook daadwerkelijk in zijn richting kijkt.
Ik heb een beetje opgelet tijdens de biologie lessen op school en we kunnen een gezichtveld van ± 180 graden bestrijken zonder ons hoofd te bewegen..
Als je naar links kijkt zie je niet wat er in je rechter ooghoek gebeurd en visa versa.
Het hoeft dus helemaal niet zo te zijn dat de scheids dit gezien moet hebben.
Dat is je eigen mening!

24 november 2010 om 13:35

heb je duidelijk niet gekeken naar eredivisie live, want daar werdt het voorval nog uitgebreid in besproken. Atteveld gaf hier in heel duidelijk aan dat Ajax erg sterk zou staan gezien het feit dat de scheidsrechter het gezien heeft. Beelden spreken voorzich. Maar ga er geen wellis nietes spelletje vanmaken. Ik was niet zo goed in Biologie. Jij mag net als ik je eigen mening hebben. Maar daar veranderen de beelden niks aan. En nogmaals zeg niet dat ik tegen de straf ben, zeg alleen dat ajax mits ze willen een sterke zaak zouden hebben.

24 november 2010 om 20:15

als de scheids het gezien had, dan had hij rood getrokken en was de schorsing ook 7 wedstrijden geweest. Deze man krijgt nu wat hij al jarenlang gezaaid heeft, zijn continu valsspelen, aanstellerij, provoceren en smerige overtredingen leiden nu tot een lange schorsing. Denk dat de knvb, de uefa en de fifa hem al lang op de korrel hadden nadat hij hoogstpersoonlijk ghana uit het wk handbalde.

25 november 2010 om 11:54

je punten aantal hier is volgens mij ook je iq 35. wat een domme reactie van je. kijk naar de tv beelden en basseer daar je mening op. en niet op het feit dat je iemand wel of niet mag. Wat als oranje op die manier hands maakt. En nog een nieuwtje de Uefa en Fifa hebben niks te zeggen over de NL comp. en de Uefa en Knvb niet over het WK. Leer objectief te zijn aub.

Wow goed bezig Knvb! En terecht, optreden tegen dit soort acties!

24 november 2010 om 09:19

Ik kan het er niet mee oneens zijn.
Ik had alleen wel verwacht dat er een aantal weken TBS met dwangverpleging bij zou komen.

24 november 2010 om 09:33

Haha sterke opmerking! Ik vind 7 echter toch wat veel. Ik denk dat niemand dat hier verwacht heeft.

24 november 2010 om 09:33

Lol, had er inderdaad nog wel bij gekund!
Terecht! zeker als je de wedstrijd voorwaardelijk eraf haalt die hij nog had staan.

24 november 2010 om 09:46

niemand kan het er oneens mee zijn, dit soort acties moeten keihard verbannen worden. Ajax vooral niet in beroep gaan , want daar mee maak je jezelf compleet bealchelijk.

Komt alleen zeer ongelukige uit , Nu ELH met een blessure kampt
Het zijn zware tijden in ieder geval voor Ajax , hoe dan ook geen excuus voor in beroep gaan of een nieuwe wanprestatie tegen VVV , 3 punten zijn must , hoe dan ook.

Laten we hopen dat het Suarez het negatieve hoogtepunt nu gehad heeft en in het vervolg alleen nog maar door positivere dingen in het nieuws komt

24 november 2010 om 11:03

kan ook goed uitvallen , aangezien ajax te veel op suarez steunt, misschien dat andere voetballers meer durven te voetballen.

24 november 2010 om 12:15

Het voordeel is wel dat Jol nu terug moet gaan vallen op de jeugd. Wellicht dat hij nu wat mensen kan laten debuteren en dat het wellicht gaat draaien opeens.

24 november 2010 om 09:55

Terecht hou op man 7 wedstrijden die Bakkal stelt zichzelf aan en naait daarmee Suarez 7 wedstrijden aan ongelooflijk Ajax gaat trouwens zoizo in beroep tegen dit soort acties van de Knvb. 5 wedstrijden is al teveel onbegrijpelijk dit Niet TE Geloven van die mensen uit zeist

24 november 2010 om 10:02

ga ajb buitenspelen als je niet zinvol kunt reageren. je onderbouwt het niet eens.

suarez is gewoon ontzettend dom geweest en dit gedrag moet gewoon keihard aangepakt worden.

24 november 2010 om 10:10

Haha buitenspelen doe ik wel als ik genoeg vrije tijd heb. aangezien ij waarschijnlijk werkloos bent heb jij genoeg tijd om buiten te spelen en maar ees goed na te gaan denken over het feit dat suarez 7 wedstrijden geschorst word door een uitgelokte bijt die niks voorstelt dus ga jij nou maar eerst douche en zet die ongelooflijk vieze tukker bril een af. werkloze debiel

24 november 2010 om 10:18

@knex

zelfs iemand die het niet beargumenteerd zegt nog dat het 5 wedstrijden schorsing zijn. Dus dan lijkt het me toch duidelijk dat iedereen vind dat dit gedrag moet worden aangepakt. Het enige waarover de discusieren valt is de strafmaat. En dat is precies wat hij doet , hoewel in weinig fansoenlijk taalgebruik en het gedeelte van in-beroep-gaan niet zeker is,

Het feit dat er geen belastende verklaring is afgelegt door Bakkal kun je als vezachtende omstandigeheden zien terwijl bji Sansoni wel een belastende verklaring was afgelegd. Het is wat mij betreft prima zo.

24 november 2010 om 10:21

Bakkal stelt zich aan? Hij ging niet als een sterfende zwaan naar de grond, hij ging Suarez niet te lijf, hij heeft er tegenover de camera niks over gezegd. Kraam toch niet zo'n onzin uit.

De manier waarop Suarez zijn tanden in Bakkal zet is gewoon een poging tot verwonding. Je ziet hem met behoorlijke kracht doorbijten, heel anders als Sansoni deed bij Beerens. Misschien een overdreven vergelijking, maar als een hond op die manier iemand bijt wordt die over het algemeen afgemaakt. Ik wil hiermee Suarez niet vergelijken met een hond, maar aangeven dat Suarez wel iets meer deed dan Bakkal een aai over de bol geven zoals jij doet geloven.
Bovendien heeft Suarez wel een verleden m.b.t. schorsingen en grof spel. Allemaal dingen die meespelen voor het aantal van 7 wedstrijden. Ik vind het dan ook zeer terecht, gelukkig vinden de meeste Ajacieden dat ook.

24 november 2010 om 10:32

@trabretlaw

Misschien Suarez aanklagen voor poging tot doodslag
Ik begrijp je punt dat het niet zoiets als een zacht liefdesbijtje is , maar als we niet opassen hebben we straks het beeld dat Suarez als een wilde hond de stukken vlees van Bakkal zijn lichaam afscheurde. Bakkal heeft trouwens tegenover de media laten weten dat wat hem betreft Suarez niet geschorst zou hoeven te worden. Daar ben ik het dan weer niet mee eens , maar ik kan begrijpen dat sommige mensen de reactie van Bakkal is ontlastend zien.

Eerst schrok ik wel ff toen ik het las ,maarja , die schorsing van de JC schaal speelt hierin mee, dus dan lijkt het me gewoon in de lijn der verwachtingen liggend.

24 november 2010 om 10:53

als je niet iemand z'n situatie niet weet reageer er dan niet op, ik ben ales behalve werkloos, maar dat geeft niks hoor.

en ik kijk hier absoluut niet door m'n vieze tukker bril, triest figuur, iedere willekeurige andere speler had ik net zo op gereageerd.

@adzevedo,

dat klopt inderdaad ja, zelfs de strafmaat vind ik ook nog wel redelijk, hij krijgt wedstrijden voor het bijtincident + verhoging voor het feit dat hij nog een onvoorwaardelijke had staan van de johan cruiff schaal had staan, daarom valt het zo hoog uit lijkt mij. Anders was het vermoedelijk wel 5 geweest.

24 november 2010 om 11:25

@adzevedo

Het is ook absoluut niet mijn bedoeling Suarez zo af te schilderen, daarom vermeld ik dat er ook duidelijk bij. Maar als iemand zo onzinnig reageert wordt je soms even iets minder subtiel.

Ik denk trouwens dat het helemaal niet verkeer zou zijn voor Suarez om een dergelijke schorsing te krijgen, kan hij uitrusten en de boel weer op een rijtje zetten. Is ie de 2e seizoenshelft van veel grotere waarde voor Ajax.

24 november 2010 om 11:57

Jij Bent echt grappig...
Ik zou ook de schuld bij Bakkal leggen! Waren niet de tanden van Suarez maar de zuigzoen van zijn vriendin.... ja hoor!
Bakkal heeft het juist netjes gedaan door er niets over te zeggen!

24 november 2010 om 12:31

en waar slaat dan nou weer op? van mij part is hij paus. of het nu uitgelokt is ofniet het blijft een schandalige actie! als iemand je uitlokt en je geeft hem een knal voor zijn herses blijft het nog steeds schandalig! vind 7 wedstrijden nog mild! maar uiteindelijk is het misschien goed voor Suarez kan hij even zijn hoofd leegmaken en lekker fris beginnen. Hij heeft geeneens vakantie gehad.

24 november 2010 om 13:11

Ik kan me vergissen, maar ik zag bakkal niet over het veld rollen van de pijn.
Dat zou meer iets zijn voor Suarez.
Verder ging Bakkal er tijdens de persconferentie er niet op in.
Ik snap je niet helemaal.
Suarez probeert elke wedstrijd voordeel te halen door een tegenstander te naaien.
Mij is altijd geleerd. Behandel een ander zoals je zelf behandelt wilt worden.
Koekje van eigen deeg lijkt mij.
Dat Suarez zich niet kan beheersen en Bakkal bijt ligt meer aan hem dan aan iemand anders.

De schorsing van 7 wedstrijden is terecht.
Strafmaat knvb bij Sansoni was 5 Wedstrijden.
Voorwaardelijke straf Suarez n.a.v. de bekerwedstrijd was 2 wedstrijden.
Dus het lijkt me dat de knvb veel verweten kan worden maar tellen kunnen ze!

Conclusie is dat suarez een recidivist is en herhaaldelijk in de fout gaat.
Dit is dus geen dwaling van de knvb echter slechts een optelsom.

Wel erg zwaar deze straf, aan de ene kant goed aan de andere kant te zwaar. Hij kan in ieder geval voor een aardige tijd op vakantie en rusten.

24 november 2010 om 09:17

Nu Elham en Suarez eruit zijn krijgt hopelijk de jeugd de kans. Vind het toch positief deze straf

24 november 2010 om 09:34

welke jeugd bedoel je? Jozefzoon en Casillon zijn beide geblesseerd en dit jaar niet meer inzetbaar Mido is ook niet echt fit Siem de Jong is geen spits heb je enkel nog Suljemani, ik denk dat VVV dit weekend gaat stunten .
Noem dat maar positief

24 november 2010 om 10:11

Vaak worden bij nood de jonge jongens gebracht, dit heeft Ajax in het verleden wel eens positieve resultaten opgeleverd en daarbij doorbraak van groot talent

24 november 2010 om 10:31

@ ehvtje

Ozbiliz, zeegelaar en ebicilio zijn buitenspelers die gewoon mee kunnen met ajax en nu hun speel minuten gaan krijgen.

steek
vd wiel
aldeweireld
verthongen
blind
enoh
eriksen
de zeeuw
ozbiliz/ebic
mido
sulejmani
24 november 2010 om 10:40

Vind het een zeer mooie opstelling, zou hem graag willen zien de komende tijd maar zal wel niet gebeuren, Vooral Blind zal geen kans krijgen, Jol kiest daarnaast toch voor Siem en niet voor Eriksen. Mickey moet van mij iedere wedstrijd in de basis staan. Vind hem een erg leuke speler, zie hem liever als Urby.

24 november 2010 om 10:48

Eigenlijk moet mido eruit dan mickey in de spits ebicilio links en ozbiliz rechts maar dat zal wel niet gebeuren want Jol wil die dikke ook speel minuten geven.

24 november 2010 om 11:15

Lees net op een andere pagina van voetbalzone dat Mido geblesseerd is aan zijn lies.

24 november 2010 om 11:50

Tsjonge jonge.. Sprak net met een paar Engelsen en die lachten zich helemaal dood.

Die Carl Henry schopt daar elke week iemand door de midden en krijgt af en toe 1 wedstrijd schorsing, nu word iemand gebeten in zijn schouder en is het opeens een ramp. Wat is nu precies het verschil tussen bijten en een bewuste elleboogstoot. Dat bijten 'nieuw' voor ons is.
Ja, maar verder helemaal niks

De Knvb maakt zichzelf weer eens compleet belachelijk.

24 november 2010 om 09:22

ik denk dat suarez helemaal niet meer voor ajax speel na winterstop

24 november 2010 om 09:29

Ook voor buitenlandse clubs mag hij toch niet spelen totdat Ajax 7 wedstrijden heeft gespeeld?

Denk dat hij niet echt interessant is op dit moment voor buitenlandse clubs. Of juist wel omdat ze denken dat ze hem nu goedkoop kunnen halen.

24 november 2010 om 09:31

Als hij 5 wedstrijden mist in zijn Ajax tijd en hij zou overstappen naar een andere club. Mag hij bij die andere club, 2 wedstrijden niet voetballen. Dat heeft niet meer te maken met Ajax' haar wedstrijden.

Of het terecht is of niet weet ik niet, vind het nogal moeilijk.

24 november 2010 om 09:32

hij mag wel gewoon voor een buitenlandse club spelen, want dit is een schorsing voor alle Nederlandse competities.

on:
ik vind dit te zwaar, zeker als je het vergelijkt met ene sansoni die 5 wedstrijden waarvan 2 voorwaardelijk krijgt. Dus waarom zou suarez meer schorsing moeten krijgen? afgezien van het voorwaardelijke duel dat die nog had staan

24 november 2010 om 09:32

Nee, volgens mij niet.
De Knvb legt de schorsing op, niet bijvoorbeeld de Fa.
Zou dus bijvoorbeeld gewoon voor Arsenal kunnen spelen.

24 november 2010 om 09:43

Ik zal het uitleggen:

De Knvb legt die schorsing op voor 7 wedstrijden. Na 5 wedstrijden bij Ajax gemist te hebben wordt hij gekocht door Liverpool. De Knvb heeft die schorsing gegeven die geldt voor de Nederlandse competities. De FA kan nu de keuze maken om de schorsing over te nemen van de Knvb en dus Suarez nog 2 wedstrijden te schorsen voor de Premier Division.

Dit hoeft niet, maar gebeurt heel vaak.

24 november 2010 om 10:01

Bootje

Dit is gewoonweg terecht maar dan ook echt terecht.

Suarez heeft al zoveel overtredingen begaan die minstens 1 wedstrijd schorsing waard waren.

Nu is dit allemaal bij elkaar opgeteld en nu krijg je dit...

Gerechtigheid.

Ik vind het niet meer dan terecht.... al is het wel wat veel in vergelijking tot sommige doods-schoppen.
In ieder geval zijn hopelijk de lieden die knvb consequent volkomen belachelijk van Ajax-voortrekkerij beschuldigen nu wel even stil.

24 november 2010 om 09:30

Precies. Ik vind dat er geen onderscheid gemaakt zou moeten worden tussen bijten, ellebogen, doodschoppen, slaan: allemaal horen ze niet op het voetbalveld thuis en allemaal moeten ze even zwaar worden gestraft. Knvb maakt m.i. hier een enorme blunder.

24 november 2010 om 09:40

het verschil is dat doodschoppen perongeluk gedaan worden. Suarez heeft een voorbeeldfunctie en toont primitief gedrag. als het er niet 7 waren hoeveel hadden het er dan moeten zijn? 6? maar je moet ook tellen dat hij nog een voorwaardelijke straf had openstaan dus sowieso 5 wedstrijden voor de beet, dat is het minimale en dan nog die wedstrijd extra.

24 november 2010 om 09:49

@eki
Hoeveel het er hadden moeten zijn? Nou, gewoon 7 denk ik.... ik geef namelijk toch ook aan dat ik het niet meer dan terecht vind? Werd tijd dat er eens echt zware straffen gegeven worden. Neemt alleen niet weg dat ik in dat licht veel doods-schoppen dan niet zo zwaar bestraft zie worden. Ik erken dat het verschil wel is dat veel van die schoppen gebeuren in een spel-element, en hier het spel gewoon stil lag en er dus ook absoluut geen twijfel heerst over de doelbewustheid van de actie.

Sansoni kreeg 5 wedstrijden schorsing. Suarez krijgt 7 wedstrijden (waarvan 1 openstaande). vreemd dat er een verschil is tussen beide, aangezien het om dezelfde vergrijpen gaat. Wijzen naar de reputatie van Suarez gaat niet op, want Sansoni was ooki geen lieverdje.

24 november 2010 om 09:19

Dit is omdat Suarez nog een voorwaardelijke straf heeft uitstaan. Als je de tekst leest weet je waarom het zo hoog is.
Ondanks dat vind ik de straf wel aan de hoge kant maar bijten is wel iets wat niet thuis hoort op het voetbalveld.

24 november 2010 om 09:20

Dat staat toch gewoon in mijn tekst?

7 -1 is bij mij nog altijd 6 en geen 5. Kortom, alsnog is er een verschil.

24 november 2010 om 09:23

Hierin heb je gelijk maar die voorwaardelijke straf wordt er bij geteld + het feit dat Suarez al een keer in de fout is gegaan.
Begrijp me niet verkeerd ik vind dde straf ook aan de hoge kant hoor maar dit is waarschijnlijk wel de reden dat hij 7 wedstrijden krijgt.

24 november 2010 om 09:23

7-2 is bij mij altijd nog 5.
Sansoni kreeg de schorsing 5 wedstrijden + 2 voorwaardelijk.
Die 1 voorwaardelijk is bij een elleboogstoot of bij een ernstige overtreding.

24 november 2010 om 09:26

maar als die staat en je begaat een overtreding word je zwaarder gestraft anders heeft voorwaardelijke straf geen zin toch?

24 november 2010 om 09:27

Ik vind het ook wat hoog, maar ik denk dat het voor Suárez zelf wel goed is. Hij speelt toch dramatisch de laatste tijd dus nu kan ie lekker rusten. Ik zie alleen wel eens erge overtredingen voorbij komen maar daar staat dan 3 wedstrijden voor. Maar goed, straf is hoog maar voor Ajax prima. Nu krijgt hij toch zijn rust, laat hem lekker bij zijn vrouw en kind zijn, dan betaalt hij dat straks weer met doelpunten terug. Want de frustratie zat zó hoog bij Suárez dat hij alleen maar bergafwaarts ging. En in zo'n negatieve spiraal is zelfs Luis Suárez een blok aan je been. Pak je rust jongen!

24 november 2010 om 10:06

Bedankt voor het compliment hij geeft inderdaad aan dat er verschil zit omdat 7-1 6 is en dat Suarez dus 1 wedstrijd meer krijgt.
Dat had ik dus wel begrepen alleen ik geef aan dat er buiten die straf (waarschijnlijk) nog naar het verleden van suarez wordt gekeken en dat heeft dus niets maar dan ook niets te maken met die voorwaardelijke straf
Gr het uilskuiken.

24 november 2010 om 09:20

Nee Sansoni kreeg 5 wedstrijden en 2 voorwaardelijk.
Die 2 voorwaardelijk zijn er nu bij opgeteld, omdat er nog een voorwaardelijke straf open stond.

Ajax gaat hier natuurlijk never nooit mee akkoord, aangezien er bij een beroep nooit een hogere straf uit zal komen dan 7 wedstrijden. Daarom zullen ze in mijn ogen altijd in beroep gaan tegen deze straf.
Anderzijds denk ik dat het voor Suarez wel goed is om een beetje rust te krijgen, maar dan liever niet op deze manier.

24 november 2010 om 09:55

Dus eigenlijk komt Suarez nu nog goed weg met 7. Want eigenlijk had hij 7 wedstrijden (zonder voorwaardelijk gezien zijn geschiedenis) + de voorwoordelijke wedstrijd die hij nog had staan. In totaal dus 8 wedstrijden.

Wordt hij toch nog gematst door de Knvb !!

24 november 2010 om 09:59

Mocht Ajax in beroep gaan, dan schieten ze er nog weinig mee op. Dat zou namelijk betekenen dat hij aankomende wedstrijd mee mag doen, terwijl hij voor die wedstrijd door Ajax zelf ook al is geschorst. Het zou dan alleen nut hebben als Suarez dan opeens (minimaal) 2 wedstrijden minder geschorst wordt.

24 november 2010 om 14:32

Maar als ze niet in beroep gaan zitten ze weer met die straf van 2 wedstrijden die ze zelf hebben uitgedeeld, voor de knvb een nieuw voorstel heeft gedaan...

24 november 2010 om 09:20

Volledig mee eens, wat is het verschil tussen de actie van Sansoni en die van Suarez? Het enige is dat Suarez nog een voorwaardelijke straf open had staan, zou betekenen 5 wedstrijden (zoals Sansoni) plus de voorwaardelijke straf die wordt omgezet in 1 wedstrijd, maakt 6 wedstrijden. Dus wordt er in mijn ogen 1 wedstrijd teveel schorsing opgelegd. Maarja, het is te begrijpen van de Knvb, ik vind het terecht dat ze hem 7 wedstrijden willen laten brommen, maar feitelijk is het er 1 teveel.

24 november 2010 om 09:20

Sansoni... hoe lang is dat geleden?? De tijden zijn wel wat veranderd en de strafmaat dus kennelijk ook. Kijk als er vorige week nog een zelfde situatie heeft voor gedaan dan snap ik dat nog wel. Maar je vergelijkt nu wel appels met peren.

Ik vind het terecht dat hij zoveel wedstrijden krijgt. Maar nu moet men bij andere zware vergrijpen dus ook veel zwaarder straffen...

24 november 2010 om 09:22

Je doet nu net alsof Sansoni ergens in de jaren 60 een balletje trapte voor Vitesse. Zo lang geleden is het allemaal niet. Lijkt me helemaal niet vreemd om naar die situatie te kijken.

24 november 2010 om 09:28

Strafmaten veranderen normaal gesproken niet, er bestaat geen inflatie voor straffen ofzo..

24 november 2010 om 09:32

Jullie doen net alsof er een véél zwaardere straf is uitgesproken, maar het scheelt maar 1 wedstrijd....
Maar de strafmaten veranderen wel degelijk, net als dat de mening van de maatschappij veranderd veranderd de strafmaat ook.

24 november 2010 om 09:22

Vond de bijt van Suarez ernstiger, hij beet doelbewust, hard en een paar seconden, daar waar Sansoni een korte bijtende beweging maakte (als die net zo hard had gebeten als Suarez dan was de neus eraf geweest) . Daarnaast is Suarez een aanvoerder, dat hoort ook mee te tellen. Aangezien hij nog meer dan andere een voorbeeld functie heeft.

24 november 2010 om 09:23

Je doet nu net alsof Suarez het vlees van Bakkal in zijn mond had na afloop van de bijt. Als Suarez echt zo hard had gebeten, was dat namelijk het geval geweest. Bakkal lag niet eens huilend op de grond, wat gezien zijn houding het geval was geweest als Suarez hard had gebeten.

24 november 2010 om 09:27

daarbij komt ook nog dat suarez de hele wedstrijd al het mikpuntje was en dat bakkal expres 7 keer op zn voeten ging staan. Dit praat zn actie absoluut niet goed maar ik vind wel dat er moet worden gekeken naar de omstandigheden want het provoceren van de spelers van PSV mag ook wel bestraft worden

24 november 2010 om 09:32

daarbij komt ook nog dat suarez de overtreding maakte toen bouma geel kreeg, dat hij weer aan het schwalben was, dat hij reis meerdere keren provoceerde met snuifbewegingen, dat ook hij op tenen ging staan enz enz

ja, hij was de hele wedstrijd al het mikpunt, zo oneerlijk...

gast, zet je ajax-bril af man

24 november 2010 om 09:37

@ Ronalado: ik zeg helemaal niet dat S. het vlees van B. in zijn mond had, maar er was wel sprake van een bloeduitstorting. En je bijt echt niet zomaar een stuk uit iemands schouder door een shirt heen.. En jij geeft aan dat huilen of niet de maatstaf is van de ernst van de bijt? Dat is jou mening maar ik vind dat opmerkelijk.

@ Klaksel Suarez was het mikpunt maar ook de veroorzaker. Zijn gedrag in de wedstrijd liet ook te wensen over. Maar je hebt gelijk dat als Bakkal op zijn schoen staat (al heb ik er maar een gezien) er ook een straf richting Bakkal op zou mogen gaan.

Dat ajax zich liet provoceren zorgde ervoor dat ajax uit zijn spel werd gehaald terwijl PSV juist bij de les bleef. Tot slot: Suarez zou beter moeten weten en zich niet laten provoceren, maar dat ligt niet in zijn karakter.

24 november 2010 om 09:40

@klaksel

7 keer op de voet is niet bewezen, het is bewezen dat Bakkal voor het bijt incident eenmalig op de voet van Suarez is gaan staan.

24 november 2010 om 09:42

@ Dewey: Bouma is ook zo lief dat hij geen overtredingen heeft gemaakt tijdens de hele wedstrijd....

Daarbij komt dat Affelay net deed of hij door Mike Tyson in zijn betere dagen werd neergemept nadat hij op een idiote manier op Suarez in kwam glijden, en Suarez er iets van zei..

Dus wat je nu zegt gaat nergens over, want zoals iedereen wel weet wordt in een wedstrijd over en weer geprovoceerd.

24 november 2010 om 09:58

Fantje, belachelijke vent ben jij zeg ongelooflijk wat maakt het nou uit of het aanvoerder is of niet vertel mij dat ff jonge? bakkal stelt zich aan en heeft het zelf uitgelokt die... Maro moet zelf geschorst worden voor zijn acties hopen dat ajax daar nog wat van gaat zeggen Bakkal naait ajax Naait

24 november 2010 om 10:08

Wel knap dat jij hebt gezien dat Bakkal 7 keer op zijn voet heeft gestaan trouwens.
En het provoceren waar jij het over hebt kwam toch echt van beide kanten.
Verder snap ik niet dat jij nog vind dat als hij werkelijk geprovoceerd is, je het provoceren nog erger veroordeeld dan het bijten.
Als een speler van mijn clubje zoiets doet hoeft hij van mij de rest van het seizoen niet meer te worden opgesteld, of het nu een bassisspeler of een bankzitter betreft.

24 november 2010 om 10:22

En Suarez provoceerde Reis voor de wedstrijd en tijdens de wedstrijd.
Dan moeten we daar dus ook wat extra wedstrijden voor geven.

24 november 2010 om 10:53

wie zegt dat ik het erger veroordeel? dat bijten kan absoluut niet. ik zeg alleen dat de knvb ook eens op moet treden tegen provoceren en niet alleen overtredingen. grootste gedeelte van de overtredingen komt voor uit provocaties, dus zoek de oorzaak en straf die ook en straf niet alleen het gevolg.

24 november 2010 om 11:41

neee maar daaarom is hij nou ook geen suares die is daar wel heel goed in in huilen bedoel ik dan he, als je even goed kijkt zie je een rode vlek van de beet in zijn nek staan. sansoni beet alleen lucht , dus dan is de beet zoiezo al erger ,ik zei toen de tijd al dat dat soort voetballers niet op de velden thuishoren en dat doe ik nu dus weer !

klaksel als provoceren ook bestraft dient te worden zal suares nog maar heel weinig spelen want dat is helemaal de swalbe koning

24 november 2010 om 11:54

Als je voor provoceren een schorsing moet krijgen, dan mag Suarez al 2 jaar niet op de velden staan hier. Gelukkig was Suarez ook tijdens de wedstrijd van PSV niet provocerend en maakte hij geen snuifgebaren richting Reis.

Schorsing is gewoon terecht, en dat terwijl een oud Ajax voorzitter het daar voor het zeggen heeft. Valt me niet tegen.

Knvb realiseert dat Suarez aanvoerder is van een club waar vele kleine jongens in Nederland graag zou willen voetballen en dus naar kijken.

24 november 2010 om 09:44

Suarez heeft natuurlijk een veel grotere voorbeeldfunctie dan zo'n Sansoni. Honderdduizenden kinderen wereldwijd willen Suarez zijn als ze op straat voetballen, dat kan Sansoni niet zeggen.

On: 7 wedstrijden is flink, maar zoals er ook al in de tekst staat komt dit mede door de voorwaardelijke straf die er nog open staat. Hoe dan ook denk ik dat Ajax in beroep gaat en er nog wel 1 of 2 wedstrijden vanaf gaan.

24 november 2010 om 09:58

Daar komen we weer met de voorbeeldfunctiee
Sorry hoor maar dat is zo waardeloos argument geworden, Bij Feyenoord - Ajax worden er door supporters ook allerlei dingen gezongen die kinderen horen , en dat zijn ook volwassen en vaak ook nog eens eens vaders die ook een voorbeeld functie hebben. Daar word allang niet meer tegen opgetreden , dus waarom nu ineens het argument van van voorbeeldfunctie ?

Ik hoop dat Ajax niet in beroep gaat , het is niet goed om er tegen in tegaan omdat je weet dat Suarez helemaal fout zat en er naast de nette verklaring van Bakkal niets is waarop strafvermindering gevraagd kan worden. Accepteren, verwerken en zand erover.

24 november 2010 om 09:58

Toch denk ik dat het met die voorbeeldfunctie van Suarez wel meevalt.
Voor mentaal gezonde mensen is het heel onnatuurlijk en is de drempel heel hoog om iemand te bijten. Ik verwacht dan ook niet dat dit een nieuwe hype wordt.

Niets te hoog die straf. Als een opgefokte hond mij bijt (om wat van reden dan ook) dan word hij afgemaakt, dan valt 7 wedstrijden nog wel mee.

24 november 2010 om 09:19

Toch vreemd dan dat Sansoni minder wedstrijden schorsing kreeg voor hetzelfde vergrijp. Zelfs met de openstaande voorwaardelijke schorsing van een wedstrijd meegerekend, klopt het niet.

24 november 2010 om 09:23

In die tijd dat Sansoni werd geschorst was de literprijs van de brandstof ook goedkoper en dat vind ook niemand vreemd. Ik weet niet op basis van wat er straffen worden gegeven maar 7 wedstrijden vind ik redelijk. Je hebt een voorbeeldfunctie en tegen Suarez word meer opgekeken dan tegen Sansoni. Wellichtzou dit een reden kunnen zijn.

24 november 2010 om 09:25

Dat zou een schandalige reden zijn. Iemand harder straffen, omdat hij bij het grote Ajax speelt? Kom op zeg, dat is wel heel krom. Dat zou een vrijbrief zijn voor alle spelers van degradatiekandidaten.

24 november 2010 om 09:28

Wat een kolder. Dus als ik tijdens mijn wedstrijd in een vriendenteam iemand bijt krijg ik geen schorsing van de Knvb omdat ik geen voorbeeldfunctie heb in vergelijking tot Suarez?

24 november 2010 om 09:34

Op basis van jouw beredenering zouden we de gehele rechtspraak met haar jurisprudentie op de schop kunnen gooien. Wat een dooddoener weer van jouw kant.

Ik ben het overigens helemaal eens met de schorsing, en of dat nu 7 of 6 wedstrijden zijn is mij om het even. Het wordt tijd dat Luis even een maandje op het strand gaat liggen.

Wel vind ik de Knvb inconsequent in haar straffen. Zo kreeg Bouaouzan 10 wedstrijden voor het vermoorden van een carriere, en Suarez 3 wedstrijden minder voor een, hoe verwerpelijk dan ook, kleine beet. Er is geen lichamelijk leed aangedaan, dus daar kan men niet op straffen. Overigens zijn in de 'normale' rechtspraak bijtincidenten meermalen afgedaan met een voorwaardelijke straf en geldboete. Dus de Knvb maakt wel degelijk een voorbeeld van Suarez.

24 november 2010 om 09:36

@ronaldo 09:25 uur

Volledig mee eens. Ik denk dat de discutabele reputatie van Suarez een rol speelt.

24 november 2010 om 09:37

@remco1981 mooie opmerking over de prijs van brandstof! vooral als je die gaat doorredeneren: prijs brandstof wordt duurder door grotere vraag en kleiner aanbod. m.a.w.: suggereer jij dat er een grotere vraag is naar gebeten worden op het voetbalveld, maar een kleiner aanbod?

ontopic: Was Suarez nou het braafste jongetje van het veld, dan had ik 7 wedstrijden te zwaar gevonden, maar er is altijd wat met hem. Ik zeg: statement van de knvb...

24 november 2010 om 09:41

Dan moet je beter lezen.. Strafmaat was ook omdat hij nog een voorwaardelijke straf open had staan en daarom is de straf ook hoger uitgevallen

24 november 2010 om 10:25

Dan moet jij beter rekenen. 5 + 1 = 6, niet 7.

24 november 2010 om 11:59

Sansoni raakt Beerens amper. Enkel de beweging doet de schorsing van 5 wedstrijden verklaren. Daarnaast had Beerens ook geen enkel schrammetje.

Bij Bakkal kwam er gewoon bloed (!) uit de wond. Dat is toch niet normaal. Hij moest een medisch onderzoek ondergaan om uit te wijzen of hij geen ziektes heeft gekregen.

Is wel wat anders..

24 november 2010 om 09:39

Precies en wie gaat die tetanus prik betalen van Bakkal.....

24 november 2010 om 10:00

Onzin van een gefrustreerde KUT Tukker

24 november 2010 om 10:28

gefrustreerd? Wij gaan met PSV uitmaken wie er kampioen gaat worden en bovendien hebben wij na vanavond zeker ook na de winterstop europees voetbal. Van frustratie is dus zeker geen sprake. Maar na 4 wedstrijden zonder doelpunt (veendam thuis niet meeregekend) kan ik jou reactie dan weer wel begrijpen en waarderen. Het komt allemaal goed met jou cluppie vriend!!!

Dit had ik niet verwacht van Knvb ,inderdaad gerechtigheid ,eigenlijk nog te weinig.

24 november 2010 om 09:21

Hoeveel wedstrijden schorsing verdient hij dan naar jouw objectieve mening?

24 november 2010 om 09:23

Dat vind ik dan weer niet.
Voetballers die met 40 kilometer per uur met twee benen gestrekt in komen vliegen, die moeten maanden geschorst worden. Dit is belachelijk en Suarez moet misschien maar eens professionele hulp gaan zoeken, maar er is geen gevaar voor blijvend letsel.

24 november 2010 om 09:30

maar er is geen gevaar voor blijvend letsel.?....

Iedere mensenbeet, hoe klein ook, is gevaarlijk. Het menselijk speeksel bevat namelijk zeer veel bacteriën. Door deze bacteriën kan de wond zeer gemakkelijk geïnfecteerd raken, met mogelijk zeer nare gevolgen. Een mensenbeet is vergelijkbaar met de beet van een dier, ook bij een dier bevinden zich veel bacteriën in het speeksel. Er zijn zelfs amputaties gebeurd, van door mensenbeten geïnfecteerde lichaamsdelen. Natuurlijk zijn dit uitzonderingen, maar je kunt een infectie beter voorkomen dan genezen.

24 november 2010 om 09:33

precies, ik vind een vliegende tackle met twee benen vooruit ook vele malen erger dan dit incident.

24 november 2010 om 09:38

Ik vraag me af hoeveel bacteriën de wond van Bakkal bereikt hebben (ookal was het nieteens geen open wond, te zien aan het afdrukje). Suarez zet zijn tanden in het shirt en niet direct in het lichaam van Bakkal

24 november 2010 om 11:11

@daquiel
Suarez kwam (gelukkig) niet eens door de huid van Bakkal en dan nog we leven niet in een derde wereld land, als er gevaar voor infectie zou zijn is dat zo verholpen.

24 november 2010 om 09:24

@ uspsvkuh rot is op man provoserende mafkees naam zegt het al pfff zielig persoon.

24 november 2010 om 09:21

Rekenkundig kom je dan op 6 wedstrijden. De straf van Sansoni (5 wedstrijden) + de openstaande voorwaardelijke schorsing (1 wedstrijd).

24 november 2010 om 09:24

@ronaldo,

Ik weet ook niet waarom er nog 1 wedstrijd bovenop zit, maar ik weet wel dat Beerens geen wond had en Bakkal duidelijk wel!

Ik denk dat ze dat ook wel mee hebben genomen in hun voorstel!

24 november 2010 om 09:26

Ach man Ronaldo wat loop je nou te zeuren joh? Dat incident met Sansoni is al bijna 4 jaar geleden. Ik mag toch hopen dat de Knvb zo nu en dan zijn straffen voor overtredingen een beetje aanpast om met de tijd mee te gaan, zoals de wet dat ook doet.

24 november 2010 om 09:28

Bijna 4 jaar geleden? Alsof dat zo lang geleden is om er nu andere strafmaten op na te houden. Daarnaast merk ik bij andere voorstellen weinig van het met de tijd meegaan.

24 november 2010 om 09:33

Wat bazel jij voor een onzin?! Met de tijd meegaan? We hebben het niet over prijzen die kunnen stijgen in supermarkt maar een strafmaat voor een overtreding op een voetbalveld man. Of vind jij dat in 2050 voor ditzelfde vergrijp 30 wedstrijden moet staan? Wat een loze praat zo vroeg op de morgen.

24 november 2010 om 10:03

Ik dacht dat Sansoni er ook 7 kreeg, waarvan 2 voorwaardelijk Omdat Suarez nog een voorwaardelijke had lopen, krijgt hij er 7 onvoorwaardelijk, komt hij nog goed weg dat ze er niet een bij optellen die er nog stond.

24 november 2010 om 10:48

Ik zie dat die 2 voorwaardelijk voor Sansoni niet kloppen. Suares heeft dus een wedstrijd meer gekregen.

24 november 2010 om 09:20

Als je de tekst leest maak je hieruit op dat de straf zo hoog uitvalt omdat Suarez nog een voorwaardelijke straf uit heeft staan.
Hierdoor valt deze straf hoger uit.

24 november 2010 om 11:12

Als jij opzoekt hoeveel voorwaardelijke wedstrijden hij heeft openstaan (1) dan zie je dat er nog steeds een verschil van een wedstrijd is.

24 november 2010 om 11:23

Ja dat klopt hier was ik ook al achter. Had zelf niet goed gelezen. Mijn excuses

24 november 2010 om 09:29

Helemaal mee eens. Maargoed, ik had niets anders van de Knvb verwacht. Spelers van grote clubs worden wel vaker gebruikt op een voorbeeld te stellen. Iemand in zijn gezicht happen is nogal wat anders dan de domme actie van Suarez als iemand met zn hoofd tegen je aan komt staan en op je voeten gaat staan. Natuurlijk moet hij geschorst worden, maar 4 wedstrijden (waarvan de ene voorwaardelijke meegeschorst wordt) is meer dan voldoende. Maarja, daar pakken ze net de wedstrijden tegen Feyenoord, Utrecht en NAC niet mee. Luis mag even twee maanden op vakantie en zorgen dat hij weer helemaal uitgerust terugkomt.

24 november 2010 om 10:14

Dit heeft toch echt niets te maken met of een club nu groot of klein is.
Daar komt nog bij dat heel Nederland en ver daar buiten heeft kunnen meegenieten van deze vampierachtige aktie.
Jij vind het een domme aktie, nou ik vind hem meer onder de categorie onberekenbaar.
maar dat is dan weer mijn mening.

24 november 2010 om 10:50

daar hebben we onze joostfan weer, die zijn clubje benadeeld vind worden, en altijd na anderen wijst, zo ook nu weer. Ja het ligt allemaal aan Otje en de knvb, want die ging op zijn teen staan en de knvb is altijd tegen ajax, je mist het hele verhaal volgens mij, die superspits van jullie is een kannibaal, 4 wedstrijden zou een lachertje zijn geweest, 7 ook. Ajax zou hem die 2 wedstrijden nog bovenop die 7 van de knvb moeten geven. Heeft niets met de knvb/bakkal of eerdere soortgelijke happen te maken, wordt wakker.

Zware straf, wel terecht. Bijten hoort niet in het voetbal thuis.

24 november 2010 om 09:23

Hij verdient inderdaad een zware straf. Echter dan moeten ze vanaf nu ellebogen ook met minimaal 5 wedstrijden gaan schorsen, net zoals doodschoppen. Dit hoor namelijk ook totaal niet op het veld thuis maar wordt vaak maar mild gestraft. Denk dat ze de straf op 6 wedstrijden hadden moeten zetten(5+1). Je kan en mag niet met twee maten meten.

veel te hoog, op zijn meest zou ik hem 5 wedstrijden geven..
maar aan de andere kant, ik denk dat het voor hem op het moment wel het best is even rust te nemen, zodat hij zijn koppie even helemaal leeg kan maken en weer eens belangrijk voor ajax kan zijn.

24 november 2010 om 09:21

Ja, lekker op vakantie sturen die Suarez. Even terugkomen voor ACM over 2 weken en dan weer rust pakken. Lekker in een hangmat op een tropisch eiland gaan liggen zou ik zeggen.

24 november 2010 om 09:28

Ik volg als Rotterdammer Ajax niet zo heel goed, maar ik heb al het hele seizoen het idee dat Suarez oververmoeid is, waardoor alles mislukt en hij alleen maar opgefokt over het veld loopt elke wedstrijd, de hele wedstrijd. Meer dan normaal in ieder geval. Het plezier wat hij vorig jaar nog uitstraalde is helemaal weg. Misschien kan hij wel een vakantie gebruiken inderdaad. Misschien weten Wayne Rooney, Gareth Bale en John Terry een leuk adresje, die zijn dit seizoen tussendoor ook al op vakantie geweest. Rooney meerdere keren zelfs.

7... zwaar overdreven.
het hoort niet inderdaad, maar de mogelijke gevolgen van dit bijtje zijn vele malen kleiner dan een roekeloze elloboog waarbij je iemand ik weet niet wat kunt breken.

24 november 2010 om 09:39

Oneens. Ellebogen kunnen ook onbedoelt voortkomen uit springacties of sprintacties. Bijten doe je niet per ongeluk. 7 Wedstrijden vind ik nog matig.

24 november 2010 om 09:53

daar heb je gelijk in, maar als je ziet wat er soms bewust gebeurt (niet alleen in NL trouwens) en daar wordt dan ook 3, 4 voor gegeven.
Idem voor een sliding met gestrekt been. Hoeft niet raak te zijn maar gaat ook ter bescherming om de tegenstander dat er rood gegeven wordt. De gevolgen kunnen ernstig zijn. Erger dan bij dit bijtje (nogmaals, hoort zeker niet thuis op het voetbalveld).

24 november 2010 om 10:59

Voetbal is nu eenmaal een intensieve contactsport. Daarbij kunnen per ongeluk de zwaarste letsels uit voortkomen. Wanneer er echter de intentie is om iemand te blesseren dan moet dat door de Knvb, met nadruk op de bedoeling, bestraft worden. Of dat nu bijten is of een aanslag op de knieën. Dat soort zaken moet je niet afdoen met 3 wedstrijden.

24 november 2010 om 11:26

@jw888 & Martinus69

Hierin hebben jullie allebei wel gelijk.

maar inderdaad jw888, dan moeten ze er 2 maten van maken, onbedoelde elleboog 3,4. bewuste elleboog 5 of 6. Evenals sliding(s) met gestrekte benen, neem voor de vorm even die van vukovic op ruiz laatst in de wedstrijd van psv tegen twente, heeft er welliswaar 4 gehad, en van psv nog één extra. maar hier mag je er wel 5 voor geven minimaal.

24 november 2010 om 10:17

Nee de tanden van iemand anders in je lichaam is lekker fris.

zo, ik vind het terecht, maar zeker niet verwacht. Knvb durft dit meestal niet..

de laatste wedstrijd van luis in ajax shirt was de gisteren...

24 november 2010 om 09:32

Hoe zo denk je dat? Denk je dat iemand Suarez op dit moment wil kopen? Hij is al miljoenen minder waard omdat hij zeer slecht presteert, en dit bijtincident gaat de hele wereld over.

ON: Sansoni kreeg 5 wedstrijden. Daarboven de voorwaardelijke schorsing zou ik komen op 6 wedstrijden. Benieuwd wat de reden is om er nog een extra wedstrijd schorsing bij te doen. Misschien omdat Suarez een recidivist is?

24 november 2010 om 09:35

bij een speler kopen kijken ze niet wat hij de laatste 10 wedstrijden heeft gedaan maar wat hij in zijn ajax tijd heeft laten zien. iemand die in tien wedstrijden er 20 inlegt is niet ineens 5 miljoen meer waard, en andersom dus ook niet.

zullen best clubs zijn die 15-20 miljoen willen neer gaan leggen.

24 november 2010 om 09:39

Waarom schreeuwt iedereen 6. Sansoni kreeg 2 wedstrijden voorwaardelijke straf, maar goed dat weet niemand meer, al is dat al tig keer geroepen sinds zondag.
Het is dus geen extra wedstrijdje schorsing, dat mensen niet verder kijken dan hun neus lang is.

24 november 2010 om 09:51

@ Harmjan1983

Sansoni kreeg volgens mij 5 wedstrijden waarvan 2 voorwaardelijk. 3 wedstrijden schorsing dus.

@ dzwanziger

Een bijtincident als dit maakt een speler meteen 5 miljoen minder waard. Grote trainers als Mourinho, Fergison, Wenger hoeven dit soort types absoluut niet in hun selectie te hebben. Ook het dramatische spel van Suarez dit seizoen zal zijn marktwaarde echt niet verhogen!

7 wedstrijden gaat te ver. De scheidsrechter stond er bovenop en kon het gehele incident met eigen ogen waarnemen. De actie valt niet goed te praten, maar hier zou ik zeker tegenin gaan.

Hahaha zo dat is lang! Terecht. Erg dom van suarez.

Iets te overdreven hoog als je het mij vraagt.
Sansoni kreeg destijds ''maar''5 wedstrijden.

Belachelijke eis. 5 duels was meer dan genoeg geweest. Had ook even gekeken wat er in de wedstrijd allemaal is gebeurd en met name wat er gebeurde voordat Suarez zijn tanden in Bakkal zette...

24 november 2010 om 09:22

Nee hoor, deze straf is wat mij betreft wat te overdreven. 5 wedstrijden was inderdaad meer dan voldoende geweest. Ik vind het jammer dat we een speler als Suarez zo lang niet kunnen bewonderen want ik kijk toch graag naar deze speler ondanks dat deze bij Ajax speelt.
De strafmaat is gewoon zo hoog omdat Suarez een voorwaardelijke straf heeft openstaan.

24 november 2010 om 09:22

Hoezo zou dit onterecht zijn dan?
Er wordt hier door meerdere personen op gewezen dat Sansoni destijds ''maar'' 5 wedstrijden kreeg, maar het verschil zit hem hier dat:
A: Suarez nog een voorwaardelijke straf had staan
B: Sansoni maakte een bijtende beweging maar raakte Beerens niet. Suarez beet Bakkal wel daadwerkelijk!

Verder is het natuurlijk onzin om naar de omgevingsfactoren te kijken. Ook al werd Suarez geirriteerd. Daar moet je als voetballer bovenstaan. Hoe vaak gebeurd het wel niet dat Suarez zijn tegenstanders irriteerd!?

24 november 2010 om 09:31

bovenstaan? nee daar moet de knvb harder tegen optreden, het gebeurt te vaak dat ze een speler die niet goed in zn vel zit lekker gaan provoceren en irriteren, en als hij dan barst (wat heel menselijk is) gaan ze ook nog allemaal tegen hem in en een beetje de boel opfokken. Daar moet eens tegen opgetreden worden.

ben heust niet persee voor ajax maar vind dat de knvb eens op moet houden met het anti ajax gedrag en het zwaarder straffen als je speler van ajax bent. 1 lijn trekken en geen 2.

24 november 2010 om 09:41

@klaksel;

Met alle respect maar die anti-ajax houding van de Knvb zoek ik nog. Als ik naar de arbiters kijk dan hebben de topclubs niets te klagen in dit land.

24 november 2010 om 09:43

Weet je wie dat irriteren uitgevonden heeft? Juist jou grote vriend suarez. en zwaarder straffen als je speler van ajax bent??? komt toch op man als er 1 steeda de dans ontsprongen is is het die rat suarez wel. eindlijk krijgt hij de straf die hij verdient. hadden voor mij ook wel 10 wedstrijden mogen zijn. Die kerel is echt helemaal gestoord

24 november 2010 om 09:57

Enoh met terugwerkende kracht ook nog maar schorsen?
Die kan ook wel een maandje vakantie gebruiken, was gisteren ook weer dom om zich heen aan het trappen.

''maar vind dat de knvb eens op moet houden met het anti ajax gedrag''

Haha, nu wordt de discussie pas echt mooi.

De eis valt hoger uit dan ik had verwacht, maar is met de uitleg goed onderbouwd. 6 wedstrijden lijkt me uiteindelijk een mooie uitkomst.

24 november 2010 om 09:23

Heb je de tekst gelezen? DE voorwaardelijke straf komt erbij.

24 november 2010 om 10:25

Alles wat in een wedstrijd gebeurt dat niet gezien wordt door de scheidsrechter valt onder de categorie slim.
Maar iemand bijten onder het oog van de scheidsrechter die trouwens volhoud dat hij niets gezien heeft en voor het oog van velen, noem ik niet alleen dom maar ook nog eens onberekenbaar.
Als iedere speler die geprovoceerd wordt in een wedstrijd voor eigen rechter gaat spelen kunnen we de lol op.
En brullende Psv supporters zal ook nog wel meevallen.
Kan me ook nog brullende Ajax supporters herinneren met het akkefietje van Afellay.
Dus wat dat betreft valt elkaar niets te verwijten.

24 november 2010 om 10:52

bekkerz, hij zal ook helemaal vol staan met ajacieden die het belachelijk vinden en hun spits nog vrij proberen te praten ook. WAt Bakkal ook gedaan heeft, je zet je tanden niet in iemands nek, dan spoor je niet.

Als Ajax zijnde gewoon accepteren. Die man heeft vakantie nodig!!! Laat hem tot na de jaarwisseling lekker met vakantie gaan. Na de winterstop mee doen met de voorbereiding op de 2e seizoenshelft en zal weer fit en scherp zijn.

terecht!! en voor hem niet slecht...kan ie eindelijk even rust pakken. alleen voor ajax is het wel zuur natuurlijk...maja...eigen schuld, dikke bult!

24 november 2010 om 09:24

zoef

ik vrraag me af of het wel zo zuur is voor ajax? aan suarez in deze vorm speel je eigenlijk met een man minder. Zal de rust in het elftal goed doen.

24 november 2010 om 09:33

dat is ook weer zo. alleen blijft hij toch wel belangrijk met z'n assists....en normaal gesproken zijn goals. en weet niet hoe erg el h z'n blessure is, maar dat lijkt me toch een groot gemis als die 2 beide weg vallen...

24 november 2010 om 09:37

ik denk dat dit beter is voor ajax en ook als hij vertrekt!
als je gisteren sulemani zag, was na mijn mening het enige lichtpuntje van ajax gisteren.
zet hem op de plek van suarez, el ham in de spits klaar!

24 november 2010 om 10:01

@peterk

zeer zuur omdat ELH gebleseeerd is , Suarez nu geschorst word en Mido na meer dan een half uur aan de beademing moet..... Geen spits dus , en zoiets noem je nou zuur. De jeugd dan maar een kans geven

24 november 2010 om 10:23

haha tjsa, voor ELH geldt hetzelfde. Die speelt echt als een drol. Al blijft het een uitstekende speler mits hij in vorm is.

Zo pittige eis!! Ben benieuwd of ze in beroep gaan aangezien ze Suarez zelf ook schorsing hebben gegeven. Beroep heeft dan ook niet direct zin denk ik. Deze beet krijgt zo veel invloed op seizoen en biedt een grote kans voor Sulejmani.

Tevens ander negatief punt is dat zijn transferwaarde ook weer daalt door dit incident.

Goede eis, wanneer gaat die strafmaat in? Pas na de 2 wedstrijden die Ajax hem had opgelegd mag ik hopen?
Stupide actie van Suarez en dit hoort niet thuis op de voetbalvelden.

24 november 2010 om 09:22

Tuurlijk niet.
Dat zou namelijk betekenen dat Suarez voor deze actie 1 wedstrijd minder schorsing krijgt dan Axel Witsel vorig seizoen voor zijn horrortackle

24 november 2010 om 10:54

swaap dit is ook horror het leek verdacht veel of een B-film met Dracula, mist alleen nog wat ketchup in de nek van Bakkal

24 november 2010 om 10:06

Is kijken , jij wilt dus dat hij uiteindelijk 9 wedstrijden geschorst word ?
Het enige waar het jouw en vele andere erom gaat is dat Ajax het dan misschien sportief nog zwaarder krijgt. Nee, het worden in totaal 7 wedstrijden en dan zal iedereen wel weer boos roepen dat het zwak van Ajax is , maar het enige wat die mensen willen is juist dat Ajax sportief zwak is.7 wedstrijden is volgens mij , afgezien van de tackel van Bouabouzan , de zwaarste straf. Prima straf voor een debiele actie , die niet thuis hoort op het voetbalveld maar zwaarder dan 7 wedstrijden is echt niet nodig

24 november 2010 om 11:02

Ajax schorst hemzelf voor 2 wedstrijden en de Knvb voor 7 wedstrijden dus 9. Maar het is afwachten wat Ajax doet. Waarschijnlijk zal het wel uit draaien op 5 wedstrijden incl. die van Ajax zelf en daarmee komt Ajax dan weer goed weg.

Dat ajax het dan moeilijk krijgt is nog maar de vraag, vond Suarez dat laatste wedstrijden bijzonder zwak en iiritant. Misschien is het juist een verademing voor Ajax dat hij even x aantal wedstrijden thuis zit bij vrouw en kind.

24 november 2010 om 11:17

Die schorsingen staan los van elkaar, dus hij is de eerste twee wedstrijden dubbel geschorst. De schorsing van Ajax moet je meer zien als een statement dat ze het er niet mee eens zijn dan dat het echt iets tot gevolg heeft.

@ Bootje heeft ook te maken met zijn voorwaardelijke straf.

Wel terecht deze straf. Deze aktie heeft het Nl-se voetbal geschaad.

Laat hem maar eens goed nadenken over zijn gedrag op de Nl-se velden. Wellicht gesprek met een psycholoog.

Zeven wedstrijden is zeg maar marktconform als je de belachelijkheid van de bijtactie een beetje weet in te schatten.

7 plus schorsing Knvb plus 2 wedstrijden schorsing van Ajax zelf maakt totaal 9 wedstrijden.
Daar kan ik en velen met mij wel mee leven.

24 november 2010 om 09:21

Ajax is niet stom, die gaan duie er echt niet bij op telle.

24 november 2010 om 09:22

dus jij denkt dat die 2 wedstrijden schorsing van ajax nu nog als extra gelden?
dat ljikt me niet...

24 november 2010 om 09:24

Die 2 wedstrijden die Ajax hem schorst, staan los van de schorsing van de Knvb. Dus Ajax schorst hem voor Vvv en Nec, de schorsing van de Knvb gaat de eerst volgende competitiewedstrijd in, dus ook Vvv. Conclusie: Suarez mag 7 competitiewedstrijden niet spelen, waarvan de eerste twee een 'dubbele' schorsing betreft, door zowel de club als de Knvb.

24 november 2010 om 09:30

Hé, dat is slim bedacht! Dat Ajax de eigen schorsing in de wedstrijden daarna zal doorvoeren...damn...dat daar niet eerder over nagedacht is!!

O. T.:

7 wedstrijden is volgens de nieuwe Zeister moraal....zij menen grove overtredingen d.m.v. grove strafmaten te moeten beantwoorden...

Maar dan stel ik mijzelf toch de vraag: Wanneer worden de afschuwelijke flaters van het eigen Zeister scheidsrechterskorps eens met eenzelfde moraal beantwoordt? Waarom met allerlei vrschillende maten meten??

Ik krijg nu een broertje dood aan die jongens van de voetbalbond...het verschrikkelijke is vooral de arrogantie...en de angst om fouten te maken...

wat niet wegneemt dat deze zware schorsing volkomen terecht is...

24 november 2010 om 09:45

Geweldig hoe iedereen serieus reageert op een grapje van Keiser

Kan hij wel zolang zonder vers mals vlees ??

Flinke straf! Maar wel terecht, zeker omdat dit bijtincident naar mijn mening weer een stapje erger is dan die van Sansoni! Worden deze 7 wedstrijden bovenop de interne schorsing geteld :P?

24 november 2010 om 09:23

Wat vind je hiet erger aan?

24 november 2010 om 09:25

De nabijheid van een belangrijke slagader.

24 november 2010 om 09:31

Ik voelde net in mijn nek, en verdomd je hebt gelijk! Je zag al dat het redelijk open lag bij Bakkal, maar als hij inderdaad een beetje a la Jack Russell door had gebeten, had het nog veel erger af kunnen lopen. Met een neus kun je met een menselijke beet niet zoveel aanrichten denk ik.

24 november 2010 om 09:49

En als je dan kijkt,axel Witsel krijgt 10 wedstrijden, vind je het dan niet nog erger overdreven?

24 november 2010 om 09:53

haha wat zijn jullie opeens.. dokters ofzoo? durf gewoon een keertje realistisch te zijn he en niet allemaal van deze onzin op te schrijven!

24 november 2010 om 09:36

Nee, tuurlijk niet!
Hij is nu 2 wedstrijden 'dubbel' geschorst door zowel Ajax als de Knvb.
Als ze hun sterspeler al 7 wedstrijden moeten missen, doen ze er niet nog eens 2 bovenop hoor....

24 november 2010 om 10:00

Mijn post was sarcastisch maar toch fijn dat je er zo genuanceerd op ingaat!

En komen daar die 2 wedstrijden die ajax hem oplegde nog bovenop?

24 november 2010 om 09:19

Nee denk het niet die zitten er in verwerkt

24 november 2010 om 09:20

lijkt me niet..ajax schorst hem voor de eerste 2 wedstrijden en de knvb m voor de eerste 7

Dit had ik niet verwacht zeg.
Ik had gehoopt op 5 wedstrijden en dat zou ook terecht zijn. 7 wedstrijden is alleen maar beter. Komt gewoon door zijn verleden inderdaad.

Ik vind het wel een goed signaal. Denk niet dat er een speler is die nu nog gaat bijten.

Misschien moeten ze ellebogen ook zwaarder straffen.

terecht, walgelijk gedrag en suarez heeft natuurlijk al een soort historie als het gaat om walgelijk gedrag. En de schorsing hoeft pas in te gaan na de schorsing die ajax zelf heeft opgelegd, anders is dat een wassen neus. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling van ajax zijn, dat hun straf overschaduwd wordt.

Anders kan ajax ook zeggen: we schorsen suarez voor de achtste finale en kwartfinale van de champions leage van dit jaar......

24 november 2010 om 09:41

Ja, dat had Ajax kunnen doen, maar ze hadden ook kunnen zeggen: vooruit, laten we hem maar ontslaan en laten we ons maar omvormen tot een handbalteam...

Zo de kogel is door de kerk.

7 wedstrijden de eis. Ajax heeft al 2 gegeven.
Laat de uitspraak dan 7 zijn. De 2 van Ajax + 5 van Knvb (en het overige voetbalvolk) Dan komen ze op de 7.
En dan een dikke punt achter dit zetten. !! Ik heb het helemaal gehad met dit voorval.
Hij gaat op vakantie de voetbalvelden hebben rust en even geen suarez die de klok slaat.

Dan moeten ze Bakkel ook voor een paar wedstrijden schorsen aangezien hij begon met op de tenen van Suarez te staan.

24 november 2010 om 09:23

Dat zien we tegenwoordig ook nooit op de voetbalvelden, iemand die bij een ander op de tenen gaat staan. Wordt is wakker joh, dit is het voetbal van tegenwoordig. Face it and deal with it.

24 november 2010 om 09:25

Als je daar mensen voor gaat schorsen, dan houdt je geen speler meer over in de eredivisie!
Alle spelers staan wel eens bewust of onbewust op de tenen van een tegenstander. Nu kan je wel de mensen gaan schorsen die dit bewust doen, maar hoe bepaal je of het écht bewust ging of niet...

Daarnaast... het is maar op de teentjes staan hoor...

24 november 2010 om 09:28

Inderdaad, op de tenen staan is tegenwoordig dood normaal. Kijk naar Real Madrid, Ac Milan of Chelsea. Overal gebeurd dit.

Bijten daarentegen is iets wat niet op het voetbalveld thuis hoort. Overigens daar buiten ook nog niet eens! Maatschappelijk onverantwoord gedrag hoort afgestraft te worden, en met 7 wedstrijden schorsing wordt dit dan ook gedaan.

En dit zeg ik niet omdat ik een Ajax hater ben, maar omdat er geen andere straf te bedenken valt voor deze lage actie.

24 november 2010 om 09:33

Hoezo tegenwoordig? Voetbal wordt juist steeds minder hard. Lees alle interviews met Van Hanegem, Israel, Rijsbergen en Cruyff er maar op na. Wat die vroeger allemaal uitgevreten hebben...

24 november 2010 om 09:41

Toen was voetbal op een andere manier hard. Wil je voorbeelden van de hardheid van tegenwoordig dan? Witsel in belgie, Nigel de Jong in Engeland, Bouaouzan in Nederland? Daarbij nog al die elleboog stoten die tegenwoordig om de oren vliegen en dan dit bijtincident. Toen ik een aantal jaren geleden voor het eerst voetbal keek was dit er allemaal niet hoor.

Daarnaast zegt een colum/interview zo ontzettend weinig he! Als je betere bronnen hebt mag je terug komen.

Plus de 2 van Ajax zullen dat er 9 worden, belachelijk in mijn ogen, smerige tackles waar mee je iemand levenslang kunt blesseeren worden minder bestraft.
3 of 4 wedstrijden is meer dan genoeg, belachelijk dit.

Sansoni beet Beerens in zijn gezicht overduidelijk en kreeg maar 5 wedstrijden, dan moet Suarez ook 5 of minder krijgen, maar 7 is echt ziek.

@ Haters nog steeds overtuigd dat Ajax overal mee weg komt en dat de Knvb Pro-ajax is?

24 november 2010 om 09:20

Ik neem aan dat die 2 van Ajax erbij zitten, dus 2 van ajax zeg maar en dan komen daar nog 5 van de Knvb bij.

24 november 2010 om 09:22

Ik ben het half met je eens, inderdaad, die torpedo tackles die maandelijks wel gebeuren worden afgedaan met misschien een wedstrijdje of 3. Maar als je de belachelijkheid van deze actie bekijkt is het wel terecht denk ik. De bal was tenslotte niet in de buurt :D

24 november 2010 om 09:23

Je laatste regel moet ik toch even op reageren.

Dit heeft niks met haters te maken want dit was overduidelijk en nu eens goed door de media opgepakt dat dit soort acties niet kan.

Ik heb het hieronder al gezegd: het is de schuld van Ajax zelf dat dit gebeurd want ze hadden hem al eerder op het matje moeten roepen en zolang onze Jol alles maar probeert goed te praten dan leert hij het nooit.

24 november 2010 om 09:44

met zijn laatste regel doelt hij niet zozeer op dit specifieke geval...hij wijst op eerdere gevallen waarbij volgens velen hier Ajax te mild of andere clubs te zwaar zijn gestraft door de Knvb....

Verder heb je volkomen gelijk v.w.b. 'boter op zijn hoofd' Martin Jol...

Pittig, maar begrijpelijk. Jammer dat de knvb zo inconsequent is. Een theo janssen die iemand bij ze ballen grijpt mag dit blijkbaar blijven doen. Niet alleen dit bestraffen maar al dit soort acties maar daar hoor je natuurlijk niemand over.

24 november 2010 om 09:34

Als Twente fan ben ik het volledig met je eens. ook dit hoort niet op het voetbalveld thuis.

En terecht.

Bijten hoort niet op een voetbalveld thuis.
Hij zet Ajax gewoon voor schut, die bijt tekent wel de frustratie van de afgelopen weken.
Het is misschien wel goed dat Suarez er zo lang uit is, daarna kan hij weer vlammen en Ajax op sleeptouw nemen.
Gewoon tot die tijd sulejmani op rechts of Ozbilliz erin.

belachelijk 4 a 5 wedstrijden terecht, maar 7 wedstrijden is volstrekt belachelijk hoezo over de rug van ajax al weer een voorbeeld willen stellen. Lekker bezig bij de knvb kesler is al weg maar je merkt er niks van. bedoel hij moet geschorst worden zonder meer maar nogmaals ik vind dit niet erger dan zoals vukovic iemand een dood schop geven in de wedstrijd waarvoor hij 2 wedstrijden? heeft gehad hadden dat er ook wel 7 mogen zijn. in en in triest dit.

24 november 2010 om 09:28

Alsof Kessler of bestuursleden hiermee iets te maken hebben, het gaat in dit geval om de aanklager betaald voetbal, zeg maar het O.m. van de Knvb.

Daarnaast is het een straf van 6 + 1 voorwaardelijk die nog openstond. ook de dat Suarez aanvoerder is kan mee spelen in de beslissing.

Ach het is niet meer dan terecht, ik vind het natuurlijk jammer als ajacied zijnde maarja, misschien nog een beroep aantekenen en worden het er 6 of 5, hij mis nu wel 010 thuis maar daar kan je iedereen in de spits zetten haha. Nu hebben we nog Mido, Bodul, Suk, niet super maar dat moet wel lukken veel slechter kan het toch niet.

Stuur Suarez lekker naar Uruguay naar zijn familie en dan zien we hem wel weer verschijnen in Januari. Zal hem goed doen!

Accepteren!

Het wordt voor Ajax dan de komende periode wel ''doorbijten'' maar
Suarez heeft deze schorsing aan zichzelf te danken omdat hij zich niet kon beheersen.
Hij benadeeld als aanvoerder zijnde hier ook zijn team en club mee.
Als Ajax zijnde moeten we dat dus heel erg snel afstraffen!

Suarez kan zijn welverdiende en benodigde rust gaan pakken, andere jongens zullen nu moeten gaan opstaan om de kar te gaan trekken! Ben benieuwd wie dat gaan doen?

Ik hoop dat Suljemani weer gaat vlammen. Laat de laatste tijd toch weer kleine momenten van zijn talent zien!

Een straf die hoort bij de onsportieve actie die hij heeft uitgevoerd!

Gewoon terecht deze lange schorsing want dit hoort samen met Racisme en spugen niet op het veld thuis.

Het is wel een aderlating voor Ajax maar deze is er schuldig aan om al niet eerder zijn onsportieve reacties af te keuren (zeuren, tikjes geven, swalbes) en er tegen op te treden dan er professioneel gevoetbald moet worden.

Nu kan hij op rust komen en zijn hoofd legen.

1 wel, wat een kapitaalvernietiging is dit voor Ajax want al de clubs die interesse hadden zullen nu wel 2x na denken voordat ze hem contracteren.

En trouwens Ajax zal er weinig aan missen, we wachten al weken op een ingeving van Suarez dus dit is absoluut geen gemis. Ozbiliz rechtsbuiten

Van mij part had hij er één minder mogen hebben. 5 wedstrijden is wat Sansoni destijds ook kreeg, opgeteld met één voorwaardelijke wedstrijd maakt 6. Ik vermoed dat de Knvb rekening heeft gehouden met het voorbeeld wat Suarez hoort te zijn.

Verder denk ik niet dat Ajax zich hier heel erg druk over hoeft te maken. Die jongen komt de laatste tijd nog geen zak met hooi voorbij. Een rustperiode zal hem alleen maar goed doen.

Volkomen terecht. Dit hoort niet op een voetbalveld.

Ik hoorde laatst een groepje kinderen praten over dit bijten.
Als voetballer heb je een voorbeeldfunctie, dat vergeten vele mensen nog wel eens!

Wel iets meer dan dat Ajax in gedachten had

Ik zeg accepteren en een lange vakantie nemen!

Hakar... dat kan niet want dan moeten ze beide elftallen schorsen, je wil niet weten wat er allemaal gebeurt tijdens een voetbalwedstrijd.

Nou gedurfd Knvb! Had dat niet van ze verwacht.
7 Wedstrijden lijkt misschien wat zwaar maar hij is aanvoerder, en het risico mbt het overbrengen van nare infecties is natuurlijk ook daar, en dat wordt altijd zwaar bestraft ook in normale maatschappij.
Denk dat Ajax in beroep gaat en dat het uiteindelijk 5 of 6 gaat worden.
Ben benieuwd!

Dan zijn het er toch automatisch 9 voor Suarez door de 2 wedstrijden die Ajax zelf al gaf?
Of zal Ajax zijn 2 wedstrijden dan intrekken?

Ik vind dit trouwens totaal niet erg, ik vind dat Suarez zich moet schamen voor die beet, maar ik vind dat hij vooral zijn excuses moet maken aan zijn ploeggenoten, hij zeikt een uur in de rondte op zijn medespelers als ze een keertje een slechte pass geven terwijl hij zelf ontzettend slecht speelt en een mentaliteit heeft als een baby. En dat is dan onze aanvoerder, wat een voorbeeld zeg!!

Nou Bestuur van Ajax, laat eens zien dat jullie ''ballen'' hebben. 7 wedstrijden Knvb + 2 van Ajax erbij is 9 wedstrijden? Of trekken jullie de 2 wedstrijden nu in? Het laatste zal het wel worden.

24 november 2010 om 09:26

beetje objectiviteit kan geen kwaad tommy. Volgens mij wordt Ajax al genoeg gestraft met 7 wedstrijden voor Suarez. Denk alleen al aan het feit dat suarez nu 3 maanden salaris opstrijkt zonder dat hij een bijdrage levert aan ajax. zou belachelijk zijn als ajax er zelf dan 2 optelt

24 november 2010 om 09:31

Dat is niet belachelijk Peterk. Het is belachelijk als ze hem 2 wedstrijden schorsen en dit naderhand terugdraaien. Ajax heeft totaal verkeerd gehandeld in deze. Ze hadden beter de uitspraak van de knvb af kunnen wachten en daarna eventueel zelf nog een schorsing opleggen. Als ze dat hadden gedaan, dan kregen ze een hoop sympathie. Nu krijg je dit soort reacties.

24 november 2010 om 09:35

waarom zou ajax die 2 wedstrijden er bij optellen?
ajax wilde m voor de komende 2 wedstrijden schorsen (doen ze nogsteeds en trekken ze niet in) alleen de knvb nu voor de komende 7. zou wel heel vreemd van ajax zijn als ze dan zeggen...nou...die 2 wedstrijden schorsing van ons komen daarna wel..

24 november 2010 om 09:36

Als ze hadden gewacht met het schorsen of met het geven van een boete was er hier ook wel weer commentaar op gekomen vanuit Tukkerland. Dus je hebt geluk: wat Ajax ook doet, je kunt er altijd over zeiken.

ON: Volgens de Knvb kun je beter iemand letsel toebrengen d.m.v. een doodschop of een elleboogstoot dan iemand bijten, waardoor deze een schaafwondje over houdt. Let wel: ik ben het eens met het feit dat Suarez geschorst wordt, want dit sloeg werkelijk nergens op. Maar de straf staat in geen verhouding tot andere ernstigere vergrijpen.

24 november 2010 om 09:41

Mee eens Tommy. Eigenlijk straft Ajax zijn speler helemaal niet. Ze wisten donders goed dat de Knvb een hoge straf zou gaan geven. De twee wedstrijden vallen hierdoor weg. Ajax laat zich kennen en loopt weg van hun verantwoordelijkheid. triest

24 november 2010 om 09:49

@zoeff

Waarom? Omdat Ajax een signaal af wilde geven en dit gedrag niet tolereert. Nu is de eis van de Knvb Bekend en zal Ajax haar straf vermoedelijk weer intrekken. Daarom.

24 november 2010 om 10:00

ajax wilde hem voor de eerste 2 wedstrijden schorsen....en daar gaven ze een signaal mee af. de knvb vind alleen dat hij voor 7 wedstrijden geschorst moet worden...5 meer dan ajax.

zie geen reden waarom ajax m dan nog eens voor 2 wedstrijden extra zou schorsen.. (dan hadden ze m namelijk gelijk 9 wedstrijden schorsing op moeten leggen)

24 november 2010 om 11:43

fijn dat iemand het begrijpt Zoeff

Meesten zien allerlei complottheorien van Ajaxkant maar het was gewoon een symbolische schorsing/signaal dat Ajax het zelf ook niet vindt kunnen.

24 november 2010 om 09:42

Die schorsingen staan los van elkaar dus ajax hoeft ze niet in te trekken om hem geen 9 wedstrijden te geven. Vitesse gaf Sansoni er ook 2, die heeft er toch ook geen 7 naast gestaan.

24 november 2010 om 09:44

Een heel klein beetje slimmer persoon dan jij had natuurlijk makkellijk kunnen bedenken dat die schorsing van de knvb een optelsom is van de schorsing die Ajax Suarez zelf oplegde plus de schorsing die de knvb erbij bedacht heeft, maar zo ver was jij nog niet gekomen maak ik hieruit op?

Ik als PSV supporter vind de straf niet helemaal terrecht. Mijn reden hiervoor is dat de tuchcommissie Sansoni een paar jaar geleden voor hetzelfde vergrijp 5 wedstrijden heeft gegeven. Dit zou betekenen dat Suarez 6 wedstijden moet krijgen omdat hij nog 1 wedstrijd voorwaardelijk heeft en geen 7. Ik begrijp gewoon niet dat de tuchtcommissie een standaard straf hanteert voor elk vergrijp. Het zou toch veel geloofwaardiger zijn om een standaard elleboog 4 wedstijden te geven, bijten en slaan 5 enz.

24 november 2010 om 09:52

Moet zeggen dat jij de eerste niet Ajax supporter bent die normaal reageert hierop.
Ikzelf vind ook de straf wel terecht. Je hebt je in te houden want er lopen ook kinderen naar je te kijken die je als voorbeeld zien en je gedrag over nemen. 7 is wat veel maar je had toch niks meer aan hem in de wedstrijden. Eigenlijk haalde hij het hele niveau naar beneden door zijn geklaag. Hoop (mocht) hij nog bij Ajax spelen dat hij weer sterk terugkomt.

terechte straf hopelijk leert hier iedereen van beesten moeten een beestachtige straf hebben,niet aleen suarez maar als iemand anders dit zou doen ook e,en de volgende die het doet 10 wedstrijden want er is niets zo gemeen als bijten eindelijk een terechte straf van de knvb.

Mooie schorsing. Ik zou em in deze vorm niet missen op de voetbalvelden. OFF Topic: Misschien is Spartak Moskou of Zenith een leuke club om naar toe te gaan in de winterstop ;-)
Of een spaanse subtopper. Ik denk dat dit het begin van het einde is voor Suarez in Nederland.
Hoe dan ook om serieus te zijn ik denk dat Suarezz voor zijn eigen ontwikkeling snel weg moet bij Ajax zoals van der Gijp het laatst zei: hij is in de afgelopen weken miljoenen goedkoper geworden. Dus Ajax cashen. Want met of zonder Suarez. Het kampioenschap zit er niet in.

Als Ajax daadwerkelijk in beroep durft te gaan en niet zonder blikken of blozen direct akkoord gaat zegt dit heel veel over de nieuwe cultuur binnen ajax en moet je werkelijk kapot schamen om bij Ajax te horen.

Het is wel jammer dat zoveel mensen de tekst gewoon niet lezen. Ze zien 7 wedstrijden staan en reageren daarop. Dus voor een ieder die denkt, waarom 7, lees de tekst Aub!

Apart..

Ik heb weleens gehoord van iemand die zijn tegenstander 6 maanden het ziekenhuis in schopte en die kreeg maar 4 wedstrijden...

Hoe redeneert de Knvb?

Begrijp me goed: Ik vind ook dat Suarez een schorsing moet hebben, maar relativeren mag ook wel vind ik. Bakkal heeft er niets aan overgehouden en deed het zelf ook af als een incident.
Sommige spelers mogen de grofste overtredingen maken, benen afzaken, oren, neusen, wenkbrauwen kapot maken maar een bijt mag niet?

24 november 2010 om 13:29

Ik ben helemaal met je eens! Bijten hoort niet, dat is absoluut waar! Maar je moet een lijn trekken, als Sansoni voor zo´n incident 5 wedstrijden krijgt.. waarom Suarez dan 7? Of had Suarez in de neus van Bakkal moeten bijten voor een schorsing van 5 wedstrijden.. Een schorsing is volledig terecht! Maar 7 wedstrijden vind ik er 2 teveel...

Stuur hem een maand op vakantie en laat hem ff bezinnen. Jeugd de kans geven nu ook El Hamdaoui niet inzetbaar is. Kan die papzak op de bank wat vaker naar de Mac want fit wordt hij nooit meer.

Tja het is ook wel terecht. Er moeten wel ontzettend veel steekjes los zitten wil je iemand zo agressief bijten, hij leek echt net een politiehond toen ie het deed. Misschien gaat Ajax bij zijn afwezigheid weer voetballen in plaats van het haast traditioneel wordende 'alle ballen op Suarez!!!'

Belachelijk! Sansoni 5 wedstrijden voor het bijten in de neus van Beerens en dan 7 voor Suarez?

Er wordt weer duidelijk gemeten met 2 maten bij de knvb.

24 november 2010 om 09:41

Lees de tekst eens zou ik zeggen. Suarez had nog een voorwaardelijke straf staan dus die komt erbij en ook is er rekening gehouden met het mega strafblad wat Suarez al heeft.

24 november 2010 om 09:45

Ik verwijs je door naar Youtube waar het bijtincident beerens sansoni staat. Hierop is te zien dat Sansoni slechts een bijt beweging maakt. Suarez beet bakkel duidelijk wel!

+ de voorwaardelijke schorsing die nog staat.

= schorsing van 7 wedstrijden die meer dan terecht is.

Zou het wellicht kunnen zijn dat de Knvb de 5 wedstrijden als schorsing handhaaft, wetende dat Ajax zelf 2 heeft toegevoegd?

24 november 2010 om 09:35

Die schorsingen staan los van elkaar en kunnen gelijktijdig zijn.

24 november 2010 om 09:56

Tommy_fct, lees je even mee? Tenminste iemand die het wèl snapt.
Uiteraard lijkt me dit een opstelsom van de schrosing die Ajax al heeft uitgesproken.
Maar nee...diverse lieden hier willen (nee: E I S E N) hier gewoon dat die twee wedstrijden schorsing die Ajax heeft opgelegd bij die zeven van de knvb opgeteld worden ''want zeven wedstrijden is nòg niet genoeg.''

Suarez zal hier lering uit moeten trekken. Dat opgefokte gedrag van hem de laatste wedstrijden, omdat het simpelweg niet loopt bij hem. Nu kan je tenminste weer met plezier naar ajax gaan kijken zonder een zwaar gefrustreerde suarez. Ik denk niet dat we hem gisteren voor het laatst in een ajax shirt gezien hebben. Hij wil in principe alleen naar Barcelona, maar die hebben nu Affelay gekocht van PSV dus Suarez zal de komende transferperiode nog niet weggaan bij Ajax. Juventus is te min voor hem. En nu hij zeker de vorm mist zullen ze allemaal wel afwachten hoe die uit deze schorsing terugkomt.

Terecht, eindelijk treed de knvb op.
maar ik hoop dat ze in het vervolg dit soort schorsingen ook gaan uitdelen aan tackles met 2 benen vooruit, ellebogen enz.. omdat ook dat gewelddadige handelingen zijn.

Iedereen die zeurt over 5 schorsingen omdat Sansoni dat ook kreeg moet eens nadenken. Er is al zoiets voorgekomen en daar zijn 5 wedstrijden voor gegeven, maar dat schrikt blijkbaar nog niet genoeg af om het niet weer te doen. Daarom vind ik 7 (inclusief de straf vanwege die redelijke doodschop op tiote) wel voldoende.

24 november 2010 om 09:34

Dus als de eerste die ooit een elleboog gaf 3 wedstrijden kreeg, dan moest de volgende 4 krijgen etc.?

Wat ik nou niet begrijp, iedereen zegt; laat die jongen lekker met vakantie gaan (7 weken), maar Ajax heeft nog kans om in beroep te gaan, dat zullen ze zeker doen. Daar buiten om laat je Suarez niet 7 weken op vakantie gaan! Als iedereen helder nadenkt weet iedereen dat Suarez gewoon nog tegen Ac-milan mee mag doen, dus waarom 7 weken op vakantie..?

OT: Het is stom van Suarez maar niks aan te doen ajax gaat sowieso nog in beroep en er komt waarschijnlijk dan weer iets uit van 5 wedstrijden + 1 voorwaardelijk. Dat is altijd maar dan ook altijd bij de Knvb...

24 november 2010 om 09:35

Ik snap jou niet zo goed eerlijk gezegd. Ik denk dat hij juist wel lekker op vakantie moet gaan want met of zonder hem maakt ajax toch niet veel kans bij ac milan lijkt me. Laat die jongen toch lekker uitrusten, hij is totaal oververmoeid. Heb je hem gisterenavond rond zien lopen?

Bovendien denk ik dat ajax veel meer credits gekregen zou hebben als ze de interne schorsing van 2 wedstrijden gisteren al in hadden laten gaan. Dat zou een veel sterker statement zijn geweest. Achteraf kun je een koe in de kont kijken zeggen ze wel eens maar zeg nou eerlijk: suarez voegde gisterenavond niets toe.

Daarbij vraag ik me dan ook af of de bagatelliserende woorden van Jol hier nog een rol hebben gespeeld. Jol krijgt met dit oordeel van de Knvb in ieder geval keihard het deksel op zijn neus.

24 november 2010 om 09:38

Ik denk niet dat Ajax in beroep gaat. Voordat dat behandeld wordt, ben je weer een week verder. Dan heeft hij er inmiddels ook al 1 wedstrijd schorsing van Ajax opzitten. Stel dat de straf verlaagd wordt, dan schiet je er volgens mij niet zo veel mee op.

Nou nou nou erg consequent is de knvb ook niet hoor. Wat een relatief ongelooflijk zware straf!

Dat wordt in beroep, 5 wedstrijden is toch echt het maximale dat Ajax moet gaan accepteren.
Sansoni kreeg er ook 5, dus dan zou het logisch zijn dat Suarez die ook krijgt..

Kan Suarez eindleijk op vakantie en na zijn schorsing weer terugkomen als de man bij Ajax.

24 november 2010 om 09:29

Het komt dan uit op 6 wedstrijden ivm de voorwaardelijke schorsing die hij al had staan. 7 is inderdaad aan de hoge kant.

24 november 2010 om 09:33

en dan hopen dat er nog eens 2 wedstrijden bijkomen..

Ik ben benieuwd of Ajax dit gaat accepteren... Ik denk dat ze bijna niet kunnen omdat men Suarez zelf al schuldig heeft verklaard, als men hier tegen in beroep gaat dan komt dat in mijn ogen een beetje hypocriet over. Maar ja dat kwam Ajax toch al, want als je als club van mening bent dat een speler jou dusdanig in diskrediet heeft gebracht dan schors je hem voor alle wedstrijden en niet alleen de competitiewedstrijden...

Dat zijn dus 9 wedstrijden. 7 van de knvb en 2 van ajax gerechtigheid, Ik denk dat zijn gedrag tegen arbitrage ook is meegenomen in deze beslissing

24 november 2010 om 09:30

Alsof ajax er nog is 2 bij gaat doen? Die 2 wedstrijden van Ajax vallen gewoon onder de wedstrijden die hij door de knvb geschorst wordt.

24 november 2010 om 09:55

Dus wordt suarez volgens jou niet geschorst door Ajax maar alleen door de Knvb dus dan is het een sterkstaaltje mooier voor doen dan dat je eigenlijk bent.
Maar ik zie mensen praten over hij moet er 5 krijgen omdat sansoni dat ook heeft gekregen maar heeft Luiz niet een voorwaardelijke straf openstaan van 2 want dan klopt het. 5 +2 voorwaardelijk +2 van Ajax is volgens mij negen,.

24 november 2010 om 09:33

Eh nee, denk je nou echt dat Ajax zo gek is om die twee wedstrijden er na die 7 aan vast te plakken? Die 2 zijn van Ajax intern en staan helemaal los van de schorsing van de Knvb.

Waarom kijkt iedereen naar Sansoni? Kijk gewoon wat hij fout doet. Ik vind het een terechte straf. Misschien had de straf nog wel hoger moeten zijn. Waarom zou je in godsnaam iemand bijten?

Terecht, maar de Knvb doet er dan goed aan om harde overtredingen ook zwaarder te straffen, want daar heeft de tegenstander mogelijk veel meer last van.

het was een belachelijke actie, terecht dat er zoveel geeist wordt!
Maar als ik Ajax was zou ik toch in beroep gaan, denk dat het er dan wel 5/6 kunnen worden.
Sansoni kreeg er immers ook 5. Lijkt me toch de enige andere overtreding waarmee je het kan vergelijken!

24 november 2010 om 09:34

Probleem is dat Ajax er waarschijnlijk niets aan heeft om in beroep te gaan. Suarez is door Ajax al voor de eerstvolgende twee wedstrijden geschorst en ik denk niet het beroep voor het weekend kan worden afgerond. Dus als je al een wedstrijd er af zou krijgen, ben je hem in totaal nog even lang kwijt.

24 november 2010 om 09:38

Ja, daar heb je gelijk in..
Daarnaast levert het je weer slechte publiciteit op. Ookal moet je je daar nooit wat van aantrekken en doen wat je zelf vindt/nodig acht.

Kom lekker naar België Luis, hier krijg maar 1 speeldag meer als je iemands been breekt.
En ik herinner me dat Jovanovic hier eens iets gelijkaardig deed, hij kreeg in plaats van een schorsing slechts geel denk ik.

Wat een onzin, als je iemand door midden traptof een klap op z'n bakkes geeft krijg je er max vier of vijf en dan gaan de meeste nog janken. Terecht dat hij een schorsing krijgt, maar geef hem dan een wedstrijdje of 4 a 5.

Beerens had geen bewijs dat hij gebeten was!!! Geen wond en bakkal wel, er is dus een groot verschil tussen daadwerkelijk bijten( suarez ) en een bijtgebaar ( sansoni ) dus de knvb doet het juist erg goed!

Als de leiding van Ajax nog enig fatsoen in zijn donder heeft dan accepteren ze deze straf. Vrees echter dat ze dat niet doen.

Wel weer respect voor een aantal Ajax fans die direct reageren dat ze deze straf accepteren. Ongetwijfeld zullen er ook nog wel andere reacties komen uit het Ajax kamp maar velen reageren gelukkig normaal.

Dat de straf hoger uitvalt dan bij Sansoni is ook volledig logisch. Allereerst had Suarez nog een voorwaardelijke straf staan en bovendien heeft hij een aanzienlijk strafblad opgebouwd en dit telt natuurlijk ook mee.

Mocht het “tandenloze” Ajax bestuur toch in beroep gaan dan hoop ik dat de straf hoger uitvalt. Al is het alleen maar vanwege de belachelijke straf die het bestuur Suarez vanuit Ajax heeft opgelegd.

En al die Ajacieden die vinden dat er toch in beroep gegaan moet worden wil ik graag herinneren aan de affaire Berg. Toen waren jullie het met name die PSV aanvielen omdat ze in beroep gingen. Kijken of jullie nu ook zo reageren. Overigens ook toen was het beroep belachelijk net zoals dat nu zou zijn.

7 wedstrijden is te veel. Als iemand een elleboog geeft wordt ie 2 tot 3 wedstrijden geschorts, terwijl je iemand daar veel meer letsel mee kan aandoen dan het bijten van suarez. Tuurlijk hoort bijten niet op het veld thuis maar echt gehavend was bakkal ook weer niet. 3 tot 5 wedstrijden was 'eerlijker' geweest met het oog op andere overtredingen met de bijbehorende straffen.

Zware straf maar ergens wel terecht. Geniet van je rust en zon, zee strand, Beef Chimmichurri, chivito ,parrillada asado, panchos en natuurlijk carnaval. Tot maart 2011 en alvast een gelukkig uiteinde.

Het is ook een begrijpelijke schorsing omdat het een speler overkomt die zo vaak ongestraft over grenzen gaat. Al die schwalbes die níet bestraft zijn of waar hij zelfs vrije trappen kreeg. Of het elleboogje in de klassieker, of al die keren dat hij om gele kaarten zit te vragen. Het mag niet allemaal meewegen, maar gelukkig was er nog een voorwaardelijke straf.

Boven alles, die blik, staren als een geit... in de camera... en dan half nederlands fluisteren: ik niet weet? waar jij hebt over het? ik niet weet niet? Bijt? Iek? Bakkal wel mijn op voet staan 7 keer, meer ik niet weet hoor....

Ik klaag nogal eens op de knvb maar hiervoor toch een 9. Het zou een rapportcijfer 10 zijn als ze de schorsing laten ingaan ná de disciplinaire schorsing van ajax zelf. Dat zou ook begrijpelijk zijn aangezien de samenwerking met de clubs niet verstoord mag worden natuurlijk...

24 november 2010 om 09:48

Nou ik heb al heel veel achterlijke reacties gelezen, maar als de manier waarop hij Nederlands praat ook al gaat mee wegen, dan lopen er bij jouw clubje ook nog wel een paar rond die op moeten passen bij de eerstvolgende schorsing.

Wat een gezwets zeg.

Zoals ik al eerder aan gaf, is het terecht dat hij geschorst wordt voor een actie die nergens, maar dan ook nergens op slaat. Alleen vindt de Knvb het blijkbaar minder erg als er iemand zwaar letsel wordt toegebracht. Want voor een doodschop of een elleboog krijg je een wedstrijdje of 4.

24 november 2010 om 10:05

ajax had hem beter niet voor de camera kunnen zetten, nu zat hij gewoon keihard te liegen en zag heel nederland de ware aard van deze kwal.

24 november 2010 om 10:30

Net als Bakkal bedoel je?

Helemaal terecht. Dit gedrag moet van de velden.

Inderdaad terecht! Voordeel voor Ajax is nu dat ze Suarez na het WK eindelijk met vakantie kunnen sturen. Lekker een paar weekjes rust, en dan hopen voor Ajax dat hij weer fit en vol geldingsdrang terug komt. Hierdoor kan hij zich dus weer laten zien en zich in de kijker gaan spelen en hopen voor Ajax dat ze nog de nodige miljoenen kan krijgen.

Volkomen terecht, zeg ik als Ajacied. Voorbeeldfunctie als aanvoerder van notabene Ajax een van de toonaangevende clubs. Bovendien was er totaal geen aanleiding voor. Hij had net als Bakkal rustig moeten blijven, ondanks zijn emotionele karakter. Uefa zou deze straf over moeten nemen, dus ook voor internat wedstrijden schorsen. Zelfde geldt overigens voor Etoó. Belachelijk maar 3 wedstrijden ! Ik kan dit gedrag niet aan mijn zoontje uitleggen !

24 november 2010 om 09:38

Geheel terechte conclusie.
Hier hoef ik niets meer aan toe te voegen. Ik vond het dan ook schandalig dat hij gisteren ''als aanvoerder van Ajax 1'' het veld op liep.

Ik heb in een eedere post al gezegd dat hij erbij stil moet staan dat misschien 500.000 jongetjes (meisjes kan me niet voorstellen.. :P) een poster van deze vent aan de muur hebben hangen.

Tja, ik had 5 wedstrijden verwacht, maarja aangezien hij nog voorwaardelijk had opstaan.
Gewoon lekker twee maanden naar Uruguay sturen en rusten laten.
Tot rust laten komen en na de winterstop krijg je dan een hele andere Suarez te zien (helaas)
Ja srry kan die vent ook niet uitstaan, maar blijft een geweldige voetballer.
Kijk nu gisteren hoe druk hij zich maakte bij het tijdrekken van Alonso en Ramos. Dat was toch lachwekkend gewoon. 0-4 achter en je druk maken dat de tegenstander tijdrekt, terwijl je zelf geen kans gehad hebt.

24 november 2010 om 09:39

Dat hij zich daar druk overmaakte laat zien dat hij een winnaar is die dat soort gedraag niet kan uitstaan. Zouden er meer moeten hebben bij Ajax, dan was de afgang gisteren een stuk minder groot geweest.

24 november 2010 om 10:51

Das jouw mening, en die respecteer ik ook.
Maar hoe kun je van winnaarsmentaliteit spreken, als je 0-4 achter staat.
En de hele wedstrijd geen kans gehad hebt
Ik zeg dat, dat opgefokte mentaliteit is, en dat ie gewoon rust nodig heeft.

24 november 2010 om 11:00

Rust heeft hij inderdaad nodig.

Een winnaarsmentaliteit heb je ook, naar mijn menig, als je achter staat.

Verkoop hem maar in de winterstop,want de knvb laat hem hier de rest van zijn leven toch niet meer voetballen

Wat een ontzettende onzin zeg,moet de knvb extra populair doen met deze straf naar alle andere clubs
Gellijk in beroep gaan, dit gaat nergens over

24 november 2010 om 09:47

Heeft de Knvb gebeten ?. Volkomen terechte straf al is het alleen maar om figuren zoals jou normen bij te brengen. Dit hoort niet op het voetbalveld kwijt.

Hmm, Ik denk toch dat 7 wedstrijden wel een tikkeltje overdreven is. Ik heb het afgelopen jaar meerdere erge elleboogstoten gezien. dat zijn ook doelpewuste pogingen om iemand goed zeer te doen. tuurlijk, bijten is een ander verhaal. maar als die ellebogen niet eens bestraft worden.. lijkt wel alsof de Knvb even wil laten zien wie de baas is. beetje raar. sansoni 5 duels en suarez 7. die voorwaardelijke straf was niet voor het uitdelen van een beet.
De knvb moet toch wat consequenter worden in dit soort dingen. alles gaat over suarez, maar ik heb deze week meerdere overtredingen gezien die achteraf bestraft mogen worden. ik weet wel dat het lastig is omdat zo gouw een scheids iets beoordeeld je niet kans straffen maar om zo te reageren is erg raar. Ajax moet in cassatie gaan --> 5 wedstr. schorsing. daar lig ik niet zo wakker om en dan hopen dat de knvb dus beter acteerd. schoolvoorbeeld is de beenbrekende schop van brama die onbestraft-.-'' bleef.

Mensen lees de tekst eens ! Hij had een voorwaardelijke straf staan vandaar deze strafmaat! Eerst lezen dan discusseren!

24 november 2010 om 09:36

Ik heb dat gelezen! Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Vooruit, we verhogen de straf dus met 1 wedstrijd, dan nog blijft een eis van6 wedstrijden staan!! Ja, je hebt gelijk, dit is met afstand de meest grove overtreding van dit jaar. Immers, niemand anders heeft zo'n zware straf gekregen, of ook maar enigszins in de buurt. Denk eens na!

24 november 2010 om 09:37

Ja hij had er 1 voorwaardelijk. 5+1=6, geen 7.

Ze zijn volledig gestoord geworden bij de tuchtcommissie! Zeven wedstrijden schorsing voor het bijten van iemand, maar ellebogen, snoeiharde tackels en vele zwaardere overtredingen komen er bijna altijd vanaf met 3 wedstrijden schorsing. Hoe vaak heeft iemand al zo'n zware schorsing gekregen? Dit jaar nog niemand, not even close! En dan gaat toch niemand hier met droge ogen beweren dat dit - met afstand - de zwaarste overtreding was tot nu toe?

24 november 2010 om 09:36

Dat laatste vind ik dus wel. Een elleboog hoort natuurlijk ook niet en een zware tackle ook niet, maar dat zijn wel zaken die in het spel ook in lichtere vorm kunnen voorkomen. In zo'n geval kun je nog stellen dat iemand over het randje is gegaan en het zo misschien niet altijd bedoeld zou hebben. Maar bijten? Dat moet gewoon keihard gestraft worden.

24 november 2010 om 09:37

Je kan toch ook hard en zacht bijten

24 november 2010 om 09:40

Een elleboog in lichte vorm is meestal 1 of 2 wedstrijden schorsing! Een zware tackle is altijd zwaar, zou niet weten hoe je dat als licht kunt bestempelen? Vaak 3 wedstrijden schorsing. Nu dus 7 wedstrijden. Het buiten alle proporties!

24 november 2010 om 10:01

Een tackle kan gebeuren, op tv of in het stadion ziet het er altijd hard uit. Maar als je op een beetje redelijk niveau voetbalt(voetbalde) dan kan dat gewoon gebeuren.. Jij vind dat Suarez dus maar 3 wedstrijdjes moet krijgen ofzo?

24 november 2010 om 10:21

Een tackle kan nu eenmaal zwaarder uitvallen dan bedoeld was. De meeste grove tackles (zelfs tackles zoals De Jong een tijdje terug), zijn echt niet gedaan met de intentie om een tegenstander te verwonden. De intentie, zo mag je toch aannemen, blijft altijd het houden of krijgen van balbezit. In geval van een elleboog is er ook altijd een 'grijs gebied' tussen wat wel en niet bewust is. Bovendien gebeuren dergelijke dingen vaak in een kopduel, waarbij een vorm van zelfverdediging vaak lijdt tot vervelende ellebogen.

Als je iemand bijt, kun je dat op geen enkele wijze verklaren tot iets wat met voetbal te maken heeft. Het is net zo iets als slaan of iemand na de wedstrijd schopppen of dergelijke; doelbewust een tegenstander pijn (willen) doen met geen enkele intentie een bal te willen veroveren of jezelf te beschermen.

Op deze manier zal de Knvb ook geredeneerd hebben.

Een flinke schorsing, maar niet meer dan terecht naar mijn idee. Zoals geschreven heeft hij al meerdere malen flinke schorsingen gehad en dit sloeg natuurlijk alles. Ik had niet verwacht dat de Knvb zo fors zou straffen, maar ik vind het een prima beslissing.

Mee eens!
Suarez heeft altijd al geluk met schorsingen gehad.
Voor Ajax komt die slecht uit.
In deze vorm wil niemand Suarez hebben. En naar dit incident .........

7 wedstrijden is wel erg overdreven. Ik denk dat Ajax in beroep gaat, en dat er dan 5 overblijven.

Ik ben van mening dat Suarez ergens anders de uitdaging aan moet gaan, na de definitieve uitschakeling voor de CL denk ik dat die kogel ook door de kerk is. In een goed draaiend team zal Suarez geniale dingen kunnen doen, daar twijfel ik niet aan.

Ik vind 7 wedstrijden wel erg veel. Mensen moeten ophouden dat ajax de 2 wedstrijden er bij om moet tellen dat zal Geen enkele club doen. Vind de raxties er overdreven. Ook al is het een belachelijke overtreding! Ajax zal niet in beroep gaan denk ik want ze hebben hem zelf al geschorst, als de straf dan het zelfde blijft heeft hij nog meer wedstrijden aan de broek.
Vergelijken met sansoni is niet echt belang andere situatie weer een tijd geleden

Ben benieuwd wat Ajax met de 2 wedstrijden schorsing van de club gaat doen.
7+2??

24 november 2010 om 10:04

Dat vroeg ik me dus ook al af. Ik denk dat Ajax het bij 7 laat.

De sympathie die ze probeerden te kweken bij de Knvb wordt dus teniet gedaan.

Tsja, en toch is het wel terecht. Probleem in deze maat is gewoon dat er nog een voorwaardelijke schorsing stond, anders was het naar het schijnt 4 wedstrijden geweest. Het is gewoon oerdom.

Tegenstelling: Videobeelden worden niet gebruikt tijdens de wedstrijd. Als de Knvb zoveel waarde hecht aan deze creatieve overstreding worden dan ook de afgekeurde doelpunten goedgekeurd?

Een hele pittige straf al denk ik niet dat Ajax in beroep zal gaan. Wanneer ze dat doen dan zal het waarschijnlijk heel weinig zin hebben.

Als ze in beroep gaan dan zal de zaak vast en zeker over het weekend heen getild gaan worden en zou Suarez dus volgens de Knvb-regels gewoon kunnen spelen aankomend weekend. Ajax heeft Suarez echter zelf geschorst voor de eerstvolgende twee wedstrijden en kan moeilijk deze beslissing terug gaan draaien.

Het komt er dus op neer:

Indien er geen beroep wordt aangetekend: Suarez is er de eerstvolgende 7 wedstrijden niet bij door de schorsing van de Knvb.

Indien er wel beroep wordt aangetekend: Suarez is de eerstvolgende wedstrijd geschorst door Ajax en zal er in een hoger beroep misschien 6 wedstrijden schorsing uitslepen. 5 wedstrijden conform de straf van Sansoni en 1 wedstrijd als gevolg van de rode kaart tijdens de Johan Cruijf Schaal. Op deze manier kom je dus ook op 7 wedstrijden uit. Het risico dat je dan wel loopt, bij het in beroep gaan, is dat de straf niet omlaag wordt gebracht en Suarez dus zomaar 8 duels op de tribune plaats zou kunnen gaan nemen.

Als ajax-supporter moet ik zeggen dat ik een dergelijke straf volkomen terecht vind. Dit hoort niet op een voetbalveld. Goede zaak en misschien zelfs nog mild want dit kan echt niet.

Het enige punt waar ik moeite mee heb is het ad hoc beleid in de strafoplegging. Hoe kan het dat Sansoni (ook geen lieverdje) hier 5 wedstrijden krijgt waarvan 2 voorwaardelijk. Volgens mij exact hetzelfde vergrijp. Ik kan nooit helemaal begrijpen op grond van welke sleutel men aan het aantal wedstrijden schorsing komt.

Ik hoop dat Ajax akkoord gaat met de schorsing want het is wel belangrijk om als club het signaal af te geven dat dit gedrag niet past binnen de clubcultuur en niet getolereerd wordt. Ik denk namelijk dat qua verweer Ajax/suarez nog wel een argument heeft als ze stellen dat de scheidsrechter er boven op stond en de situatie heeft beoordeeld. In dat geval zou er geen vervolging mogelijk zijn. Kuipers kan natuurlijk gezien de beelden niet met droge ogen beweren dat hij dit niet gezien heeft.

Ik hoop echter dat Ajax (en Suarez) de schorsing accepteren en dat Suarez zijn excuses aanbiedt. Stuur die jongen na AC Milan uit maar een paar weekjes op vakantie. Die jongen is duidelijk overspannen.

Dat wordt dan in beroep gaan van Ajax! Sansoni ex-vitesse speler kreeg destijds maar 5 wedstrijden schorsing voor z'n beet/bijtnijging richting Beerens! Lijkt me dus duidelijk dat ook 5 wedstrijden voor Luis Suarez genoeg is!

En voor de Feyenoord fans onder ons, ook zonder Luis Suarez verliezen jullie van Ajax dus maak jullie geen illusies!

24 november 2010 om 09:56

Lees de tekst nu eens. Hij had nog een voorwaardelijke straf en dan kom je al op 6. Bovendien is het de zoveelste keer dat Suarez zich misdraagt en daarom kot er 1 wedstrijd bij. Als Ajax in beroep gaat maakt het zich opnieuw belachelijk net zoals ze al hebben gedaan door met die showstraf van 2 wedstrijden te komen en met het goedpraten van deze actie door de hersenloze coach.

24 november 2010 om 11:15

Waarom zien zoveel mensen het verschil niet tussen de beet/bijtneiging van Sansoni en de daadwerkelijke beet van Suarez?

Even een heel cru verschil, maar een poging tot doodslag wordt toch ook lichter gestraft dan een daadwerkelijke doodslag.

In dit geval was er bij Sansoni sprake van een poging tot bijten (hij miste zijn doel/neus) en het daadwerkelijke bijten van Bakkal.

Is dit nu zo lastig voor iedereen?
Dus iedereen die vindt dat de straf gelijkwaardig dient te zijn, moet dit bovenstaande maar even in gedachte nemen en dan kijken of ze het nog steeds hetzelfde vinden?

Voor de personen die steeds de vergelijking willen maken tussen Suarez en Sansoni.

1. Sansoni beet niet door zoals Suarez wel deed, er was geen verwonding bij Beerens zoals je wel bij Bakkal kon zien. Als Sansoni Beerens al raakte.

2. Kijk dan ook even naar de ''voorbeeldfunctie'' van Ajax. Die hun speler Maar 2 wedstrijden schorsing oplegd, waar Vitesse Sansoni er gelijk 5 oplegde. Als je club zich al zo gedraagt, snap ik de ongenuanceerde reacties van sommige supporters die doen alsof het niks voorstelt nu ook wel.

Vooropgesteld is het toch, dat je zoiets nooit of te nimmer dien te te flikken op het veld... Voorbeeld functie of niet!

24 november 2010 om 09:42

Vitesse schorste Sansoni voor 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk. Ajax schorst hem dus al voor 2x zoveel wedstrijden

24 november 2010 om 10:06

Maar hij beet niet

Volledig terecht natuurlijk.
Dat zijn toch 9 potten bij elkaar als Ajax zich ook aan haar 'woord' houdt.

Knvb is al jaren niet op de hand van Ajax, maar dit had ik niet verwacht.

Je hoeft geen bijzondere advocaat te zijn, om dit naar 5 te krijgen. Zie het geval Sansoni. En volgens mij telt een voorwaardelijk alleen voor hetzelfde vergrijp, dus dat lijkt me hier niet van toepassing. Of is hier een jurist die me dat beter kan uitleggen?

En Suarez: beter nadenken als je volgende keer gefrustreerd bent: je kan beter iemands neus breken met een elleboog dan bijten ( bij wijze van spreken dus| )

Hoop dat Ajax in beroep gaat, dan wordt de zaak waarschijnlijk pas na het weekend behandeld, heeft Suarez er dus al een wedstrijd schorsing van de club opzitten en komen er nog 7 bij

24 november 2010 om 09:45

Of het word zes wedstrijden, hebben de Ajax supporters hun zin (5+1) en zijn het er met de straf van Ajax alsnog zeven..

En natuurlijk ongelooflijk dat die kuipers die er 20 cm van afstond gewoon kan zeggen dat ie het niet heeft waargenomen
Dat moet de knvb eens een keer onderzoeken
Laat die gozer dan de eerste komende wedstrijden in de 6e klasse a fluiten

24 november 2010 om 09:57

Heeft Kuipers gebeten ?.

als je iemand een doodschop geeft en zijn enkel breekt krijg je er meest maar 4, dus doe dat dan maar de volgende keer.....

24 november 2010 om 09:43

ja daar heb je ook wel een punt. Aan de andere kant moeten ze dan eerder kijken of de straf voor doodschoppen omhoog zou moeten, en niet zozeer dat deze lager zou moeten zijn.

Als ajax in beroep durft te gaan moeten ze er gelijk 9 van maken!!

Heerlijk dit! Beetje aan de zware kant maargoed

Dus als ik het goed begrijp is de schorsing die ajax hem heeft gegeven en de voorwaardelijke al meegerekend in die 7 wedstrijden?

6 wedstrijden schorsing was genoeg geweest.

5 wedstrijden conform de straf die Sansoni kreeg en 1 wedstrijd als gevolg van de rode kaart tijdens de Johan Cruijf Schaal (gezien de voorwaardelijke schorsing die nog liep)

En vergeet niet dat Ajax ook zwaar gedupeerd is door Suarez. Nu zeker geen kampioenschap, zijn transferwaarde is gedaald en persoonlijk vind ik dat Suarez ook salaris in moet leveren, aangezien hij nu rond de 20% van de wedstrijden in de competitie mist door deze stommiteit.

Persoonlijk aansprakelijk stellen dacht ik, die voetballers maar zakkenvullen en zakkenvullen maar verantwoordelijkheid nemen, ho maar.

Ik denk dat een doodsschop erger is dan dit,
Nigel de Jong heeft iemand helemaal uit het seizoen geschopt en daar gebeurt niets mee.
Op school heb je ook wel is ruzie, betekent niet dat je daar gelijk geschorst voor moet worden..
4 wedstrijden vind Suarez al erg genoeg.

ik vind 7 wedstrijden veel, kuipers moet het gezien hebben op die afstand . en dat bakkal op z'n voet ging staan,terwel hij z'n veter strikt .en z'n voet verplaatst en bakkal hem dan weer op de tenen gaat staan kan ook niet dat is slimmer als suares,maar is ook niet fair zijn ook beelde van ,let maar op bakkal speelt altijd zo vorig jaar psv-ajax hij duwd en schopt altijd kleine overtredingen maar wordt nooit war aan gedaan

Volledig terecht deze voorstel van 7 wedstrijden inclusief zijn voorwaardelijke,suarez zal denk ik nu niet meer voor ajax spelen vermoed ik.
Zal wel eens zo kunnen zijn dat ie het gehad heeft bij ajax,en een transfer te forceren .
Deze vampier zo noem ik em nu zal wel hopenlijk nadenken voor hij wat uithaalt,goede voorbeeld voor zijn zoontje.
Van kijk zoon ik heb een speler gebeten,ook gister was hij weer irri bezig met kaarten aansmeren aan spelers van real madrid.
Ben benieuwd of ajax en suarez het voorstel acepteren,en wat suarez zelf gaat doen blijft ie of gaat ie weg.
Wordt vervolgt suarez word met de week erger met deze vampierenbeet heeft hij veel kwaad bloed gezaaid bij fans spelers en buiten wereld.
De buiten wereld heeft deze beelden ook gezien,de kranten stonden er vol mee in het buiteland.

24 november 2010 om 10:23

Op basis waarvan denk jij dat Suarez het heeft gehad bij Ajax? En wat zijn daarbij je bronnen?

Kaarten aansmeren deed Suarez gisteren inderdaad, maar dat deden enkele Real-spelers ook. Ramos ging toch ook om een tweede gele kaart voor Enoh vragen met dat opstootje tussen Ronaldo en De Zeeuw/enoh? Dus niet alleen Suarez hiervan betichten om hem maar in een kwaad daglicht te zetten.

24 november 2010 om 13:12

@psvfantastic

On:
Ik vind 7 wedstrijden wel erg veel. Plus de twee van Ajax zijn dat er 9...
Hij heeft nou niet bepaald iemand doormidden geschopt.
Waarom zou hij niet meer voor Ajax spelen? Dat is meer hoop van jullie kant gok ik.

Off:
Als er iemand is die kaarten heeft aangenaaid dan is het meneer Affelay wel. Die duikeling bij de cornervlag? Doen alsof je vol geraakt bent? Net goed dat hij zelf geel kreeg.
En Lindgren raakte hem niet eens. En toch gaat meneer naar de grond alsof zijn been eraf ligt. Geen idee hoe jullie dat noemen?

Bakkal nam wel de tijd om aan iedereen in het stadion zijn ´wond´ te laten zien. Net zolang tot hij zeker wist dat alle camera´s het hadden geregistreerd.
Hij en Affelay hebben de hele wedstrijd lopen zuigen.
Daar zou ik ook niet trots op zijn als ik jullie was.

En dan nog even , completeley off topic: Hij heeft een dochter. Geen zoon. Wel je refs checken voordat je wat neerzet.

En terecht het moet is een keertje afgelopen zijn met deze jongen dat gejank altijd.. gister ook tegen real hij zakt helemaal door de soep.. En als hij ook nog denkt te kunnen voetballen voor barcelona of dergelijke in toekomst kan hij lekker verder dromen.

ik denk dat het er 7 zijn omdat hij 1 nog had van de voorwaardelijke straf, dus ze kunnen niet die bij die straf weer voorwaardelijk geven

Dit is gewoon een terechte straf. Bijten hoort niet thuis op het voetbalveld en iedereen die komt zeggen, ja maar Sansoni kreeg 3 + 2 voorwaardelijk.
Suárez heeft al een voorwaardelijke straf openstaan van ik geloof 1 wedstrijd, dus die kun je er dan al vanaf tellen, dus krijgt hij eigenlijk 6 wedstrijden. Hij krijgt geen voorwaardelijke straf omdat hij die ook al heeft gehad, dus scheelt het in totaal 1 wedstrijdje. Er zijn wel eens grotere verschillen bij de Knvb.

Maar gewoon een terechte straf dit.

24 november 2010 om 09:53

Als het Berg was geweest had je moord en brand lopen schreeuwen hier over hoe oneerlijk de Knvb wel niet is, beetje hypocriet dit.

24 november 2010 om 10:02

Lijkt me sterk, want toen Berg die 4 wedstrijden schorsing kreeg vond ik het ook meer dan terecht. Het is een beetje jammer dat jij meteen met zo'n reactie komt, want omdat ik zeg dat de straf terecht is (net als weet ik veel hoeveel anderen), ben ik ineens hypocriet, laat me niet lachen jongen.

24 november 2010 om 10:11

Tis een beetje vreemd om verschillen in strafmaat te bagatelliseren. Elk verschil is onredelijk.

De meeste Psv-ers gingen spastisch doen toen Berg een schorsing kreeg en riepen dat het oneerlijk was. Aangezien jij een PSV shirtje als plaatje hebt, schaarde ik je in die categorie. Mijn excuses als jij die schorsing van Berg wel terecht vond, dan slaat het hypocriet zijn niet op jou.

24 november 2010 om 10:22

Tja hij kan makkelijk zeggen dat ie het vond, je kan dat toch niet meer nagaan..
Maar ik ben dan voor Feyenoord, maar mocht een Feyenoorder dit doen, maakt niet uit wie. mogen ze die van mij ook 7 wedstrijden schorsen. Zulke horen niet dat mooie shirt te dragen.

slim van suarez.
kan hij nu 7 wedstrijden even uitrusten om maar zo te zeggen.

gerechtigheid nogmaals!

5 wedstrijden is voldoende maar ik denk dat hij toch de volle kan uitzitten. Ze hadden hem net zo goed gisteren al niet op hoeven te stellen. Door de voorwaardelijke straf hiervoor zal hij zeker wel 7 wedstrijden zitten. misschien snel een overstap in de winter en hij is van al die ellende af.

PS. Kan het spotje van Pearl worden aangepast met ik zit nooit op de bank. Succes Ajax met het gemis van jullie beste aanvaller.

de volgende wedstrijden gaat hij missen
Vvv
Nec
Vitesse
Feyenoord
Utrecht
Nac
Graafschap

zoals het er nu allemaal uitziet jammer dat hij zijn elftal hier mee benadeeld

o ja kuipers moet ook een paar wedstrijden toe kijken of lekker in schotland gaan fluiten tegen utrecht wist hij niet hoe snel hij moest fluiten wat terecht was maar zaterdag j.l was hij er niet helemaal bij
1 ste helft strafschop moeten geven bauma geluk gehad hij tacklde niet maar zet wel een blok spelbederf dus geel dat had z'n 2 geweest dus douche

Dit lijkt me zeer terecht. Ook zag je dit wel aankomen. Nu zal Suarez wel snel vertrekken in de winter.

En uiteindelijk heeft Luis en ajax dit over zichzelf afgeroepen. Door verkeerd inkoopbeleid geen degelijke vervanger, Luis is zelf schuldig, wil teveel gunt zichzelf geen rust is ook nog eens aanvoerder dus een voorbeeldfunctie. Het doet pijn , maar ik denk dat ajax er goed aan doet in de winterstop het nodige te verkopen en dit seizoen als verloren te beschouwen.
Ik vind dit alles een gevolg van een totaal verkeerd beleid, die jongen wordt welliswaar belangrijk gemaakt maar gedraagt zich simpelweg niet als een aanvoerder van ajax 1. Altijd maar zeuren en gebaartjes....bah begin d'r ook wel zat van te worden. In mijn ogen een terechte straf en voor de toekomst van ajax misschien niet eens zo ongunstig. dat wil zeggen als je over dit bijtincident heen wil kijken.

Nee knvb heeft niet gebeten
Ik vind het gewoon teveel 4 of 5 was meer op zijn plaats geweest
En als je ziet waar anderen mee weg komen, maar daar gaat het niet nu niet om

Toch gek dat Vukovic met een ware aanslag maar vier wedstrijd krijgt en Suarez zeven. Het is niet goed te praten wat hij heeft gedaan en bovendien heeft hij een voorbeeldfunctie, maar ik denk dat ik liever 20 keer gebeten wordt dan dat ik mijn been op meerdere plaatsen heb gebroken. Zware straffen geven is prima, maar kijk wel naar de ernst. In het echte leven krijg je ook niet een hogere straf voor iemand bijten dan iemands been breken met een karatetrap. Dit zeg ik niet Ajax-supporter, want dat ben ik totaal niet.

Hoezo er wordt met twee maten gemeten? In hoeverre is de bijtactie van Sansoni minder ernstig. 5 wedstrijden schorsing zou meer dan voldoende geweest zijn. Het blijt even goed een trieste actie.

24 november 2010 om 09:57

sansoni deed een soort vlugge bijtbeweging en schampte de neus, er was echt een slow motion nodig om het te kunnen zien.

suarez staat stil voor bakkal, gaat op z'n tenen staan, zet zn snijtanden erin en blijft een seconde of 3 hangen.

toch wel een verschil.

24 november 2010 om 10:31

Nou, volgens mij lieten ze de actie van Sansoni ook zonder slow motion zien en toen kon ik het ook zien.
Daarnaast, hoe kun jij zien dat Suarez op de tenen van Bakkal gaat staan als er minstens vijf mensen voor lopen? En ik zou een nieuwe stopwatch aanschaffen als je drie seconden telde.

Ik ben het er overigens wel mee eens dat de situatie van Suarez en Sansoni anders is en dat er een verschil is.

24 november 2010 om 11:34

nee, op zn eigen tenen om zn tanden er goed in te kunnen zetten.

niet op bakkal z'n tenen...

24 november 2010 om 10:22

Sansoni heeft 5 wedstrijden gekregen voor een bijtende beweging, wat Suarez deed was gewoon proberen een hap uit Bakkal te nemen!

Pfff zeven wedstrijden dat is me nog al een aantal.
Hopelijk leert hij hier van,want zo laat je Ajax toch in de steek (en het gaat al zo lekker).
Ook wel logisch dat ze naar zijn verleden hebben gekeken, ook al zag ik liever 5 wedstrijden maar goed.

Waar ik op zich wel nieuwschierig naar ben, wat nou precies de aanleiding was ?
Ik geloof niet dat op iemands tenen staan zo'n reactie terweeg brengt.
Daar moet iets aan vooraf zijn gegaan ?
Maar daar zullen we nooit achter komen.
Alhoewel de reden van die kopstoot van Zidane was volgens mij ook later bekend geworden.

24 november 2010 om 10:08

Heel pittig aantal. Ikzelf dacht aan 4/5 wedstrijden ook door de strafmaat van Sansoni destijds. Maar wat je zegt Suarez moet er wel van leren, een goede voetballer heeft het namelijk niet nodig. Ik denk ook dat er bij menig club een streep door de naam Suarez is gehaald.

Maar de aanleiding, daar komen we idd nooit achter. Laten we stellen dat het lontje van Suarez altijd al wat aan de korte kant is geweest. Doe daar een voor hem persoonlijk teleurstellende periode overheen en ik denk dat er dan nog maar weinig nodig is.

Zo zie je maar weer hoe losbondig sommige spelers zijn. Iedereen zou hier tevreden over moeten zijn, want als je kijkt naar het verleden van Suarez is het niet veel soeps. Hij moet zich proberen te beheersen als voetballer en aanvoerder van Ajax. Hij is het voorbeeld voor jonge voetballers in binnen- en buitenland!

Terechte eis van de Knvb. Ook omdat er nog een voorwaardelijke schorsing liep tegen Suarez en zijn actie was dermate erg dat je niet onder zo'n straf uit kan komen!

Ja, terechte straf denk ik. Nu kun je ajax ook afschrijven voor het kampioenschap. Ga ervan uit dat Ajax de komende tijd (zonder Suarez) nog meer punten gaat morsen. Dit geintje gaat Ajax dus veel geld kosten, kan er ook nog wel bij. Na de winterstop geen CL en dus wederom een verliesgevend jaar. De marktwaarde van Suarez ie ook nog eens gedaald. Ben wel blij zijn jankerige gedrag de komende weken niet op tv te hoeven zien. Het is normaal een fijne voetballer om naar te kijken, maar de laatste weken vermoeiend.

Dit mag gewoon nooit meer gebeuren.......jammer dat de Knvb er geen extra uitspraak aankoppelt.....nog eens....en je ligt er 1 seizoen uit.

24 november 2010 om 09:55

Prima idee, maar dan ook invoeren bij ellebogen, doodschoppen etc.

vvv, nec, vitesse, Feyenoord, utrecht, nac en de graafschap.

behalve utrecht en nac moet ajax van deze 7 wedstrijden toch aardig kunnen boeren? Utrecht en nac lijken me dan nog het zwaarst, en dan vitesse misschien...

mocht de straf om begrijpelijke redenen ingaan ná de schorsing van ajax zelf komen roda en jawel weer vvv erbij. Dan is roda ook wel weer lastig...

gewoon accepteren de schorsing. Alleen al uit principe dat je erkent dat je niet uitgebreid iemand in de nek/hals moet bijten.

Zeer terecht deze straf, dit hoort gewoon niet op een voetbal veld thuis. Dit irritante mannetje moet zeer snel van de Nederlandse velden vertrekken, het liefst ergens in Dubai hebben we er zeker geen last meer van.

'' Het incident ontging de dienstdoende scheidsrechter Björn Kuipers, maar was duidelijk te zien op televisiebeelden''

Sorry maar op de Televisiebeelden zie je Duidelijk dat de scheidsrechter het zag, hij durfde gewoon niks te doen. Beetje raar dit, falen van Suarez maar ook van die scheids.

vind 7 wedstrijden wel erg veel, het is geen serieuze verwonding ofzo, als nigel de jong geen eens iets krijgt voor het breken van een been, en suarez 7 wedstrijden zijn de verschillen wel heel ver heen.

ze moeten eens normaal doen, zelfs met die voorwaardelijke straf van 15 speeldagen geleden, het valt niet goed te praten maar samsoni kreeg destijds 5 wedstrijden waarvan 2 voorwaardelijk. de Knvb moet normaal doen en ik ben het ook helemaal met rubink eens, doe normaal.

ze gaan waarschijnlijk in beroep, 5 is genoeg

Dit is erg goed van Knvb,had niet verwacht dat ze zo''n hoge straf gingen uitdelen.
Ajax is nu definitief afgehaakt voor de titel..

Terecht.

zeer terrechte straf eigenlijk nog een beetje te licht.dit gedrag raakt kant nog wal wie gaar er nu iemand bijten dan heb je ze niet allemaal op een rijtje.hij doet altijd alles om te winnen dit irritante kereltje,maar gaat nu veel te ver.hij heeft het zelfs al voorelkaar dat als bij een wedstrijd iemand als er geen overtreding plaats vind en zo ter aarde stort dat zijn naam gescandeerd wordt dat is niet echt iets om trots op te zijn.zeer terrechte straf.

In beroep gaan heeft voor Ajax geen zin. Ze hebben hem zelf al geschorst voor de wedstrijd tegen Vvv....dus als dat beroep een week duurt zit er al een wedstrijd schorsing op die ajax zelf opgelegd heeft. Zou de Knvb dan verlagen naar 6 zit je dus nog op 7.

Vind het wel een terechte straf , als ze nu rust in de tent willen kunnen ze beter accepteren ,van leren en kan de heer Suarez er een tijdje tussen uit.
Ik zie hem anders nog wel in een inrichting belanden,die loopt op het randje(of er over ).
Ik kan niet begrijpen dat mensen de straf te hoog vinden en verbaasd zijn over de eis.
Gewoon terechte eis en op de blaren zitten,misschien helpt het ajax op de langere termijn wel ,wie weet ?

Weet iemand hoe het zit als ajax hiertegen in beroep gaat? Mag Suarez dan tegen VVV gewoon spelen van de Knvb en niet van Ajax?

ik vind het wel begrijpelijk de 7 wedstrijden, al had ik 5 wedstrijden meer op z'n plaatsgevonden.. maar dit hoort natuurlijk niet thuis op het veld! lekker op vakantie sturen en dan komt hij tenminste beetje fit terug!

en voor alle mensen die zeggen van blabla het is beter als suarez weg gaat voor ajax.. wat denken jullie nu zelf dat ajax dat gaat doen? en dat dat echt beter is voor ajax? ik denk het niet! denk eerder dat het beter is voor jullie hoop voor winst tegen Ajax!
dus stop met haten...

Zeer maar dan ook zeer terechte straf. Eigenlijk had hij al veel eerder een schorsing moeten hebben (denk maar aan die belachelijke overtreding op Kum van den Haag. Maar ik denk eerlijk gezegd dat dit ajax niet heel slecht uitkomt want suarez verliest bijna elke bal de laatste tijd en mist ook nog eens grote kansen.

Terechte straf! Dit soort gedrag hoort niet op het voetbalveld thuis. Nergens overigens..

Wat ik wel flauw vind van sommige hier is om het pro-ajax of tegen-ajax van de Knvb hierbij te betrekken.. Suarez is in de fout gegaan en flink, en moet hier ook de consequenties maar van dragen!

Ik bedoel, als je zo gaat beginnen over de Knvb, dan kan ik daar ook nog wel even over doorgaan, maar dan over andere clubs.. Daar gaat het nu niet over.

Knvb heeft terecht gehandeld door Suarez 7 wedstrijden te schorsen.

Doet Suarez eens een keer wat Jol zegt, vastbijten in je tegenstander jongens, wordt hij 7 wedstrijden geschorst. Ik denk dat de handjes vol onbegrip omhoog gaan. Maar 7 wedstrijden is wel veel. Dat is 20% van het totale seizoen. Maar als ik Ajax was gewoon accepteren en klaar.

Ik zie mensen reageren dat Suarez te zwaar wordt gestraft omdat Sansoni voor zo een feit maar 5 wedstrijden kreeg, maar is het niet zo dat Luiz nog een voorwaardelijk open had staan van 2 wedstrijden????? Ik dacht namelijk van wel.

@spionkop

Volgens mij maakt het nu niet uit of je met of zonder Suarez speelt wat is die uit vorm en die loopt andere spelers nu alleen maar in de weg. Ben benieuwd. Ik ga er in iedergeval niet vanuit dat feyenoord daar wint al hoop ik het wel. Dus luiz mag van mij meedoen maar ja geschorst is geschorst.
Je heb gelijk ze hebben nit echt een zwaar programma buiten Utrecht en Nac om.

ow ik wou dat ik erbij kon zetten Feyenoord maar helaas dat kan ik zelfs niet

In mijn ogen een totaal niet onredelijk eis, vind het zelf wel gekker (na deze eis) dat Jol gelijk na de wedstrijd op de persconferentie het een liefdesbeet noemde en weigerde dit voorval te veroordelen.vind zijn acties steeds meer gaan lijken op dat van opgejaagd en aangeschoten wild, in een hoekje gedreven en rare sprongen makend.logisch, als de jager Johan heet!

Schandalig dit.
Een elleboogstoot brengt veel meer schade aan (gebroken neus/jukbeen/oogkas) dan een blauw plekje op de schouder.

Prima dat Suarez dan nu 5 + 2 wedstrijden schorsing krijgt, maar dan moeten elleboogstoten bestraft worden met minimaal 10 wedstrijden.

24 november 2010 om 10:21

Helemaal mee eens. De Knvb gebruikt Suarez nu om te laten zien dat ze wangedrag niet tolereren en dat is prima. Het moet dan alleen niet bij dit ene geval blijven en andere acties die niet op het veld thuis horen moeten naar de zelfde maat worden bestraft. En dan is een elleboog of doodschop inderdaad zwaarder dan een beet.

24 november 2010 om 11:02

Elleboogstoten gebeuren ook heel vaak onbewust en aangezien het altijd heel moeilijk te beoordelen is of een elleboogstoot onbewust of bewust is, geeft de Knvb dan ook niet al te hoge schorsingen. Maar ga je echt zo voor een tegenstander staan om vervolgens je tegenstander een directe elleboog te geven, zo dat het echt duidelijk te zien was dat je dat met opzet deed, dan kun je zeker een lange schorsing verwachten.

Verder vindt ik deze straf helemaal niet schandalig. Een beroemde Nederlandse advocaat heeft ooit gezegt: ”je moet je cliënt verdedigen en niet zijn daad”. Je moet dus niet zeggen dat je de straf te hoog vindt, omdat bijten minder erg is dan een elleboog.

Aan de hoge kant maar wel terecht!
(5 was genoeg geweest)
Ik neem aan dat ajax ook nog in beroep gaat. maar het wordt tog max. 2 minder

Och, wat zal dit lekker voelen bij de Ajax- en Suarez-haters. Het zal wel een gevoel van gerechtigheid geven na jarenlange ''terreur'' van deze jongen op de Nederlandse velden, niet? Volgens mij komt 50% van de reacties hier ook uit Eindhoven.

Ik vind het - puur juridisch gezien - nog steeds moeilijk om te oordelen of Suarez nou bijt of niet. Ja, hij zit met zijn hoofd onder het hoofd van Bakkal, maar letterlijk tanden in vlees zie je niet. Wie zegt dat hij niet likt, spuugt of een kopstootje geeft?

Begrijp me niet verkeerd, de hele actie alleen al verdient zeker een schorsing, maar 7 wedstrijden? Dat gaat wat ver.

Ik neem aan dat bij die 7 wedstrijden ook de voorwaardelijke straf zit. Anders is 7 wedstrijden 2 teveel.

Sansoni kreeg voor een ander bijtincident 5 wedstrijden. En ik ben er nog 1 van gelijke monniken gelijke kappen. Maar goed, dat het aangepakt moet worden lijkt me duidelijk, maar 7 wedstrijden??

En die 2 wedstrijden van Ajax zelf? Komen die er ook nog bij? Dan zou hij dus 9 wedstrijden niet spelen?

We wachten maar weer af.

al die ajax fans die zo zitten te klagen....

in de afgelopen jaren stonden ze vooraan met een brede glimlach om de volgende schwalbe van suarez te verwelkomen. En dan driftig hier op vz rammelen hoe 'slim' hij is en dat iedereen zo'n speler in de selectie erbij zou willen hebben...

En nu, nu is het een keertje minder slim. Of alleen maar omdat het bestraft wordt? Zouden we allemaal ook een bijtertje in de selectie willen en op de banken gaan staan om hem toe te juichen? Nee waarde ajacieden.

Suarez is en was volgens enkelen binnen maar vooal velen buiten ajax een naar mannetje. Het is jammer dat hij niet al veel vaker voor veel meer geschorst is. Maar nu is hij volledig uit de bocht gevlogen met een volgende walgelijke actie.

Ik zou zeggen, zwijg en accepteer. Je weet dat suarez ontelbaar vaak door de mazen van het net geslopen is. Succes verder, hij kan met een beetje geluk nog wel europaleage spelen.

24 november 2010 om 10:56

Spionkop,

Waar heb jij de laatste tijd uitgehangen. Vanaf het bijtincident waren bijna alle Ajax fans het erover eens dat Suarez geschorst moet worden. Dus ga nou niet denken dat Ajax fans Suarez wel konden begrijpen en dat ze dan ook dat bijten hadden goedgekeurd.

En verder nog. Een schwalbe is een fopduik waarbij je niet geraakt bent om zo een overtreding te simuleren. Suarez maakt maar weinig schwalbes het is alleen dat hij helaas bij de kleinste aanraking al gaat liggen en dat wordt door de meeste mensen hier ook gezien als een schwalbe, terwijl het dan geen schwalbe is.

24 november 2010 om 11:31

fopduik, blessuresimulatie, bijten...

hij is van vele markten thuis.

en je snapt met een beetje denken ongetwijfeld dat ik alle verdediging van vóór het bijten bedoel. Hoe vaak hebben we hier moeten lezen dat het 'profesineel' is om fopduiken en blessuresimulaties te doen door deze zuid amerikaan, het is op zoveel velden normaal etcetera. Walgelijk, en nu is hij inderdaad zelfs voor de ajacieden nog te ver gegaan. Maar de straf is sommigen nog te gortig, die moeten zich schamen.

24 november 2010 om 12:11

Er zijn altijd enkele mensen die het voetbal niet snappen en zelfs deze daad proberen te verdedigen. Dat zijn volgens mij maar ca. 3 procent van alle Ajaxfans. Mensen die het bijten goedkeuren en het voetbal niet snappen, moet je gewoon negeren.

Ik heb een zoon die bijna elke dag met zijn vriendjes op een veld aan het voetballen is. Daar kun je zien dat fobduiken en blessuresimulaties al vanaf ca. 6 jarigen in zit. Nu doe je zo overkomen dat Suarez de enige is die dat in het betaald voetbal doet. Bekijk a.u.b. bijv. nogmaals die overtreding van Lindgren op Afellay. Je kunt zien dat Afellay wel één van de slechtste acteur is die ik op de velden heb meegemaakt. Lindgren tikt namelijk tegen de linkervoet van Afellay en Afellay doet alsof zijn rechterscheenbeen is ''gebroken''. Hierbij vind ik Afellay tot nu toe de grootste faker van dit seizoen.

Even wat misverstanden proberen uit de weg te ruimen.

Er bestaat geen absolute maat voor overtredingen, maar een minimum en een maximum aantal wedstrijden schorsing.
Kennelijk heeft de aanklager gemeend voor een geweldadige handeling het maximum 6 wedstrijden op te leggen, en dat heeft dan weer te maken dat het ''strafblad'' van Suarez is meegenomen.
Daarboven komt nog dat 1 wedstrijd voorwaardelijk is omgezet in definitief. Maakt dus 7.
De strafoplegging van Ajax staat hierbuiten en wordt nooit door de Tuchtkamer als extra meegeteld.
Stel dat Ajax in beroep gaat en de Tuchtkamer met een uitspraak komt na de wedstrijd tegen Vvv, dan mag ajax 1 wedstrijd aftrekken van het aantal opgelegde wedstrijden omdat Suarez dan er al eentje heeft uitgezeten.

Persoonlijk ben ik van mening dat het maximum voor een bijtincident nogal zwaar is, zelfs voor een speler met een strafhistorie als Suarez.
Ik ben dan ook benieuwd naar de motivatie van de aanklager c.q. de tuchtkamer. Het heeft er alle schijn van dat hier een voorbeeld wordt gesteld vanwege de excentriciteit van de overtreding.
Verhoudingsgewijs zou ik een schorsing van 4 wedstrijden plus die 1 onvoorwaardelijk in definitief voldoende vinden. Dus 5.....

Dit is wel een heel zware straf. Ik kan mij niet onttrekken aan de gedachte dat de Knvb rekening houdt met de wereldwijde media aandacht die dit voorval heeft gekregen.

Een ordinaire doodschop is al ''gewoon'' totdat er eventueel een open beenbreuk bij komt kijken. De schade van zo'n schop is vaak heel wat groter dan bij deze beet.

Maar hier kijkt de hele wereld naar en dus recht de Knvb de rug en laat zien hoe krachtig zij met zo'n ''misdaad'' omgaat.

5 wedstrijden net als Sansoni destijds lijkt mij meer recht doen aan de verhouding vergrijp vs strafmaat.

Maar Suarez is een buitenbeentje en steekt met zijn hoofd ver boven het maaiveld uit ...........

zo dan is hij met de van ajax opgelegde straf 9 wedstrijden niet bij , zal die goed kunnen uitrusten ajax moet hem gwn 2 weken naar z-amerika sturen kan die even zijn hoofd leeg maken.

7 wedstrijden is echt te veel! Dat wat Sansoni deed waren er ook maar 5 en dat was harder dus moeten ze Suarez ook maar 5 geven. Het is absoluut fout wat hij deed maar kom op man 7! Wordt Bakkal zeker niet geschorst omdat hij tot 3 keer toe op de voet van Luis ging staan? Duidelijk weer een geval van wij zijn de knvb en gunnen ajax het niet. Als ze zo voetballen verdienen ze het ook niet maar als knvb zijnde nemen ze al een aantal jaar de plaats in dat Ajax en Feyenoord het niet gegund word.

Prima straf! Niks op aan te merken. hadden er van mij ook 10 mogen zijn. En nogmaals ik ben Ajax-supporter.

Echter, Bakkal ook een wedstrijdje geven en Affelay al helemaal met die misselijkmakende naaistreek van hem!

24 november 2010 om 10:16

Een schorsing voor Bakkal zou nergens opslaan. Dit is wekelijkse kost op alle voetbalvelden. Het gedrag van Afellay keur ik ook absoluut af (theater).

Maar helaas zien we dit vaker en ook altijd zonder schorsingen. Ik zie hier ook graag een strafmaat voor komen en wat mij betreft beginnen we dan met Afellay.

24 november 2010 om 10:35

Ik sluit me bij je aan. Suarez kan er soms ook wat van, al is het soms om zich zelf te beschermen. Het hoort niet thuis op het voetbalveld en is gewoon onrechtvaardig.

24 november 2010 om 10:49

6789,

Bakkal kneep in de tepel van Suarez. Dat is niet letterlijk natrappen, maar wel eigen rechter spelen. Dus Bakkal deed zeker wel wat. Maar aan de andere kant, als je gebeten wordt dan is dat min of meer een reactie uit zelfverdediging. Dus daar moeten we gewoon geen aandacht aan besteden. Verder dat gestrekt been tegen de scheenbeen van Suarez had heel verkeerd kunnen aflopen als Suarez vol uithaalde. Het is dat Suarez niet te hard trapte anders was die 7 wedstrijden schorsing maar mild geweest, vanwege een lange ziekenhuis bezoek van Suarez. Maar dat heeft de scheidsrechter beoordeeld met een gele kaart. Verder vraag ik mij af waarom Afellay altijd minimaal 3x moet rollen? Zijn voornaam is toch niet Lothar.

wat een ongelooflijke onzin 7 wedstrijden als dat de strafmaat is, nalv de wedstrijd Ajax-psv:

- Afellay 3 wedstrijden schorsen voor natrappen suarez zonder bal in de buurt;
- Bakkal stond (geloof ik) 6x op de voet van suarez: voor elke keer 1 wedstrijd: 6 wedstrijden dus.

De koekenbakkers van de Knvb in Zeist -de twente supporters- zijn echt helemaal losgeslagen. Het wordt eens tijd dat hier een halt aan wordt toegeroepen. Dit kan echt niet meer. Het scheidsrechterscorps en de knvb heeft ajax de afgelopen jaren tenminste 1 kampioenschap gekost.

Suarez, in beroep ,als ze deze straf handhaven dan komen wij eens naar Zeist om orde op zaken te stellen.

24 november 2010 om 10:14

waarom naar anderen kijken? heeft t niet meer zin om naar de belachelijke actie van suarez zelf te kijken?? bijten!!! hoe de f*** verzin je het!?

en ajax 1 titel gekost? wel eens opgelet hoe vaak meneer suarez een schorsing heeft ontlopen doordat de knvb hem goedgezind was?

24 november 2010 om 10:43

Ja inderdaad. Bijten hoe verzin je het. Belachelijke actie. Wat dat betreft past de straf wel. Die is namelijk ook belachelijk. Straf terecht. Schorsing oke. Maar als je dit veel zwaarder straft dan een elleboogstoot (hoe de f*** verzin je het?), waarbij de kans op lichamelijk letsel veel groter is, dan mis je volgens mij wel iets.

Het is te hopen dat de Knvb in de toekomst voor alle straffen een reele schorsing toekent.

24 november 2010 om 11:52

Wat een belachelijke reactie over de Knvb. De Knvb bijt niet in een tegenstander dat doet de oerdomme Suarez. En voor normen lozen zoals jij is het prima dat de Knvb dit zo straft. En dan nog dom schreeuwen dat je wel even naar Zeist zult komen. Jij bent kennelijk 1 van die hersenloze capuchon typetjes. Ga je diep schamen,

En het niet behalen van kampioenschappen heeft te maken met een gebrek aan kwaliteit en niet aan de Knvb.

Belachelijk hoog aantal, complimenten voor Ajax als ze nu die 2 wedstrijden schorsing kwijt schelden die ze zelf hebben opgelegd. Voor de rest lekker accepteren, want anders worden het er nog meer.

7 wedstrijden helemaal terecht!! Hoop dat als hij in beroep gaat er nog meer krijgt. En soweiso lrijgt hij bovenop de straf nog 1 wedstrijd die hij nog voorwaardelijk had staan van de JC schaal. Dus Ajax gaat sowieso Suarez 10 wedstrijden missen 7 + 2+1, dus dat worden waarschijnlijk ook minimaal 10 punten verliezen, zeker nu El Hamdaoui nu ook nog geblesseerd is.

24 november 2010 om 10:23

Pieppiep90,

Het is dan 7 wedstrijden van de Knvb wellicht die ene voorwaardelijk. Die 2 wedstrijden schorsing die Suarez van Ajax kreeg staat helemaal los van de schorsing die de Knvb hem opgelegd heeft. Dat is hier op voetbalzone al een paar dagen duidelijk gemaakt. Dus blijven het gewoon 7 of 8 wedstrijden.

Sorry, die 7 wedstrijden is inclusief die voorwaardelijke straf die nog open stond.

Gewoon terecht ook al stond bakkal op de voet van Suarez... Bijten gaat wel heel veel en ook veel te ver!
Ajax moet hem ff lekker op vakantie sturen hem rust gunnen!!!
Maar de 7 wedstrijden terecht! Dit hoort niet!

Heel goed, met name die lange strafkaart en het feit dat er nog een voorwaardelijke schorsing open stond vind ik het een prima schorsing.

ho ik bedoelde 6 + 1 + 2 = 9 wedstrijden

24 november 2010 om 10:28

Ik moet het met je eens zijn dat Suarez met 7 wedstrijden goed wegkomt (al hoeft het van mij niet meer). Als de Knvb 5 wedstrijden hanteert voor bijten (zie Sansoni) en 1 voorwaardelijk is 6.

Maar. Knvb had gezegd (in het geval Berg) ook te kijken naar eerdere overtredingen (dus ook zonder voorwaardelijke schorsingen die openstaan) en dat de strafmaat dan hoger werd. Berg kreeg bijvoorbeeld 4 wedstrijden schorsing en Reis 2. Dus dan kan Suarez al op 2 extra duels komen te staan vanwege eerder onsportief spel. Dus het had ook 8 wedstrijden kunnen zijn (bij 6 als minimum in het geval Suarez).

Maar. Het kan natuurlijk nog meer zijn als de Knvb niet 5 wedstrijden schorsing telt voor een bijtincident, maar 6. Dan kom ik ook net als pieppiep90 op 9 wedstrijden.

Dus al met al denk ik dat Ajax akkoord moet gaan met de schorsing van 7 wedstrijden omdat 8 of 9 wedstrijden niet uitgesloten is.

hmm beetje harde straf of niet dan?
dat hij er 7 krijgt is wel belachelijk veel voor de vampier
naja Ajax heeft in elk geval de 2 wedstrijden geschrapt dus dat zijn er nog 7 te veel.
ze kunnen het beter een keer proberen er minder van te maken...
wat bakkal en affelay betreft minstens een wedstrijd dan wegens provocerend gedrag

Laat ik een duidelijk zijn, ik ben geen supporter van Ajax en bijten vind ik echt bijzonder laag. Maar iemand een beenbreuk schoppen, een gebroken neus slaan met een elleboogstoot of na schoppen dat is dus minder zwaar als bijten waarvan de speler in kwestie (bakkal) zegt dat het allemaal wel mee valt.

Aan de andere kant is dit het moment voor ajax om suarez lekker 3 weken op vakantie te sturen, dat zijn hoofd leeg kan worden en dat hij dan weer lekker kan gaan voetballen.

En die anti-ajaxieden riepen al een paar dagen dat Knvb Ajax is en dat Suarez toch niet geschorst worden. Nou hier is het antwoord.

Ik had eigenlijk op 5 wedstrijden gerekend, maar 7 wedstrijden moet dan zeker een leermoment zijn van Suarez.

Oh, sorry. Ik had even te snel gelezen. Suarez had nog een voorwaardelijke straf staan. Dus 7 is volkomen terecht.

Zo 7 wedstrijden das niet niets, had ook eerder een stuk of 5 verwacht maar 7 is zwaar maar ook wel weer terecht

24 november 2010 om 11:34

Mee eens, wat vind jij eigenlijk van het opzettelijk op de tenen gaan staan van bakkal? Ik vind dat de Knvb daar ook tegenop mag treden, uiteraard een veel lagere strafmaat maar het is toch een vorm van natrappen en opzettelijk blesseren van je tegenstander.

24 november 2010 om 12:27

In principe wel met je eens maar controleren wordt moeilijker, een speler zal altijd zeggen dat dat niet expres ging, en waar leg je dan de grens.
zet een camera op de grond gericht en ik denk dat je dan elke wedstrijd genoeg tenen trappers ziet

Voor mij is het nu overduidelijk dat de knvb zo corrupt is als de kolere . vergelijkbaar voorval in 2007 leverde sansoni van Vitesse 5 wedstrijden op en waar blijft de schorsing voor Bakkal die meerdere keren moedwillig zijn noppen op de voet van Suarez zette. Hier zijn ook beelden van .(vlak voor het bijten en nog een keer net daarvoor toen Suarez zijn veters zat te strikken.(hierbij liep hij zelfs expressnaar Suarez toe om het te doen ) , maar wordt niks mee gedaan.kuipers die zegt dat ie het niet gezien heeft is ook een grote leugenaar'. hj staat erbovenop en kijkt ernaar . |hij is zelfs degene die ze uit elkaar haalt. net als dat ie zegt dat de overtredingen bij de niet gegeven strafschoppen niet zwaar genoeg waren. Hij heeft een overtreding waargenomen , dus moet ie fluiten Iets wat hij in de wedstrijd van Ajax tegen Utrecht maar al te graag deed..een schorsing voor Suarez is op zijn plaats maar dan max 5 wedstrijden net als sansoni , maar alleen hem schorsen kan echt niet . Ik heb het nooit willen geloven maar de llaatste 7 wedstrijden is de corruptie van de knvb me toch echt duidelijk geworden.ajax accepteer dit niet en trek je elftal desnoods terug uit de competitie . laat die knvb maar vergoren ,want zonder jullie is de hele competitie niets waard . vraag maar aan al die gefrustreerde supporters van andere clubs , voor wie het niet uit maakt wat hun eigen club doet , maar alleen maar gelukkig zijn als Ajax een keer punten laat liggen.

24 november 2010 om 10:27

grappig, ajax wordt 1 keer benadeeld en dan is de knvb corrupt?
Hoe vaak krijgt ajax wel niet het voordeel? Daar wordt nooit over gepraat....

24 november 2010 om 10:31

nou, nou.. Dit is echt niet waar hoor. Tegen excelsior zijn we zwaar genaaid geweest, tegen psv kregen we weer een makkelijke rode kaart tegen en geen penalty, tegen heracles was de scheids flink tegen ons en zo zijn er dit seizoen talloze voorbeelden. Ik vind wel dat we recht van spreken hebben dat het ons qua scheids niet meezit dit seizoen, kan een keer gebeuren maar het is wel zo.

24 november 2010 om 11:11

Haha kom op nou... Kun je jezelf serieus nemen met deze opmerking?
Hoevaak wordt hier geroepen dat de Knvb Ajax altijd in het voordeel stelt?
Als de schorsing van 7 wedstrijden daadwerkelijk wordt ingevoerd, dan wil ik nooit meer lezen dat de Knvb Ajax beschermd.

7 wedstrijden ghaghaghagha

24 november 2010 om 11:28

Het wordt inderdaad geroepen. Maar dat betekend nog niet dat het waar is! Wil je soms toegeven dat wegereef voor ajax bij excelsior uit, of wil je soms zeggen dat ajax de scheids dit seizoen mee heeft? Natuurlijk valt het muntje ook wel eens de andere kant op, dan breekt de hel los bij de anti ajacieden. Maar als ajax eens onrecht wordt aangedaan dan hoor je ze niet en klopt er niks van! Wel objectief en eerlijk blijven. Op dit moment hebben we recht van spreken, we ondervinden nadeel zelfs puntverlies door het arbitrale optreden van de laatste weken.

24 november 2010 om 12:25

1 keer benadeeld ? excelsior -ajax teveel fouten van wegereef om op te noemen , vreemd genoeg allemaal in het nadel van Ajax. ( hoe bedoel je bewust naaien )heracles - Ajax weer strafschoppen onthouden en geen kaart of vooronderzoek voor fledderus die enoh slaat. Ajax - Ado buitenspeldoelpunt en geen penalty , Az- ajax (overigens terecht verloren) wederom geen penalty Ajax- Psv tot 2 maal toe geen penalty gegeven door kuipers terwijl hij zelf zegt dat het overtredingen waren , maar te licht ( waarom weet ie bij Ajax -utrecht niet hoe snel hij naar de stip moet wijzen bij de 2e penalty (deze overtreding was veel lichter en geeft hij m wel) het weigeren om bbouma zijn 2e gele kaart te geven , waarom Affelay geen rood en Lindgren wel ? natrappen van Marcelllo afdoen met geel terwijl hier rood voor staat. Noem mij 1 keer dat ze dit seizoen bevoordeeld zijn en kom niet aan met de rode kaar die Suarez had moeten krijgen tegen psv ,want dit was al in blessuretijd en had geen invloed meer op de rest van de wedstrijd. en verder natuurlijk niet te vergeten de cadeautjes die psv(o.a. Utrecht- Psv) en vooral twente (niet schorsen van Brama, Twente - Ado (vrije trap waar de 1-0 uit valt , penalty cadeau om gelijk te maken en het niet wegsturen van Janssen na het neerhalen van een doorgebroken speler. feyenoord -twente ( geen penalty feyenoord na een handsbal van Douglas ) en natuurlijk niet te vergeten het niet wegsturen van wederom Janssen dit weekend na het in de nek grijpen en vervolgens in de edele delen grijpen bij Scjaars)dit seizoen hebben mogen ontvangen van het schijtsrechterlijk korps dit seizoen.

Ik had verwacht dat het er 5 zouden zijn, net als bij Sansoni. Met die voorwaardelijke straf van Suarez dus 6. Waar die ene wedstrijd dan vandaan komt is me een raadsel.

Neemt niet weg dat ik vind dat voor dit soort acties spelers gewoon 10 wedstrijden geschorst zouden moeten worden. Walgelijke, gestoorde acties.

24 november 2010 om 10:28

Suarez beet harder door dan Somsoni. Waarschijnlijk net 16,67% harder, waardoor zijn straf 16,67% hoger uitvalt

En dat is aanvoerder....wat een aanfluiting! Ze hadden hem echt moeten verkopen vorig jaar. Dit jaar weer een weggegooid jaar en die man maakt het steeds gekker!
Wanbeleid in Amsterdam, al is dit geen nieuws! Bovendien was dat snuif gebaar ook niet heel netjes!

Wow! Is er ooit wel eens eerder iemand voor 7 wedstrijden geschorst in Nederland? Ik kan het me niet herinneren.. Ajax zal wel in beroep gaan, 7 is wel heel erg veel hoor. Ik vind het wel volkomen terecht overigens, ik vind dat zware overtredingen veel zwaarder bestraft moeten worden. En bijten valt ook wel onder die categorie lijkt me
Ik vind wel dat je overtredingen zoals van die verdediger van PSV die Ruiz bijna in 2en schopte met 2 gestrekte benen dan ook veel zwaarder moet straffen. Als bijten 7 wedstrijden is,kan een horrortackle nooit minder dan 5 wedstrijden zijn.

24 november 2010 om 10:29

Inderdaad, als de knvb dit doet moeten ze met gelijke maten gaan meten. Bijten hoort absolut niet thuis op het voetbalveld maar een horrortackle is voor een voetballer eigenlijk nog veel gevaarlijker. Net als op de tenen staan eigenlijk al gevaarlijker is, zie bakkal de afgelopen wedstrijd.

Wel grappig al die Aad de Mos berekeningen hier! Volgens de een verdient hij 6 + 1 + 2 = 9 wedstrijden, volgens de ander geldt dat 5 + 1 = 7 enz. enz. Het lijkt me duidelijk dat Suarez een lange schorsing verdient en of dat nou 6 of 7 wedstrijden zijn, tja.. Zoals hier al vaker gezegd vind ik dat Ajax nu maar van de nood een deugd maken en hem op vakantie moet sturen.
Wel vrees ik voor de komende wedstrijden; team uit vorm, El Hamdaoui geblesseerd, Suarez tot februari geschorst.. Als je deze wedstrijden goed door komt (gelukkig niet de zwaarste tegenstanders behalve Utrecht uit) blijf ik hoop houden op het kampioenschap, zo niet lijkt mijn hoop dit seizoen wel heel snel vervlogen.

Het is wel erg veel maar het kan, zeker met de voorwaardelijke straf. Dat hij geschorst wordt kan ik mee leven en ben er zelfs blij mee, hij raakt geen pepernoot en jol is zo dom om hem nooit te wisselen! Nu moet jol wel en krijgt de jeugd de kans.

Toch vind ik dat in vergelijking met dit bijtje een doodschop veel te laag beoordeeld wordt. Daarnaast moet de Knvb nu wel met gelijke maten gaan meten en veel meer spelers gaan schorsen voor het oa. slaan van tegenstanders, ik denk bv. aan theo janssen afgelopen weekend. Is geen 7 wedstrijden waard maar wel 1 of 2 in mijn ogen.

Daarnaast vind ik dat bakkal ook een schorsing verdiend, het is duidelijk te zien dat hij op de tenen van suarez gaat staan. Dat is net zo goed opzettelijk de tegenstander blesseren en verdiend ook 1 a 2 wedstrijden schorsing. Het is gewoon natrappen, dan vond ik de overtreding van lindgren nog minder erg, die had nog de intentie om de bal te spelen.

Trouwens van mij mag suarez nu ook minimaal 7 weken salaris in gaan leveren. Als je zo dik betaald krijgt en je dan zo gedraagd en de club benadeeld mag dat zeker ten koste van suarez zelf gaan!

zware straf is het 5 wedstrijden is genoeg ik zeg het was dom wat hij doet maar wat bakkal konstand op ze voet staan kan ik niet begrijpen dat heb zo eenspeller niet nodig en dan na de wedstijd zijn arm om suarez slaan of er niets aan de hand is en voor de tv ook niets zegen hij zal wel van die club met ook spellers die je een kaart gaag aan naaid een verklaring moest doen en over kuipers die zij dat hij het niet heeft gezien maar dat is gelul wand als je de tv beelde bekijkt dan zie dat hij er naar kijkt

Had het lager verwacht, zeker met de straf van Sansoni in het achterhoofd. Maar 100% terecht in mijn ogen. Belachlijke actie van Suarez die hij eens moet afleren. Ik hoop dat dit in één klap de ommekeer betekend, de ommekeer zonder een mekkerende en zeurende Suarez. Dat hij er dus verstandiger van moge worden!

Zeven wedstrijden schorsing voor de volslagen idiote actie Suarez. Zijn verdiende loon en het hadden er wat mij betreft nog wel een paar meer mogen zijn. Maar deze frustraat heeft de komende tijd tenminste tijd tijd zat om zijn zonden te overdenken.
Ik vind het trouwens wel vreemd dat de aanklager geen onderzoek doet naar het wangedrag van de provocateurs Bakkal en Affelay. Op beeld was overduidelijk zichtbaar dat Bakkal zijn voet met opzet op die van Suarez plantte, om maar te zwijgen van de belachelijke (fop)duikeling van Affelay.

24 november 2010 om 10:49

''ik vind het trouwens wel vreemd dat de aanklager geen onderzoek doet naar het wangedrag van de provocateurs Bakkal en Affelay Op beeld was overduidelijk zichtbaar dat Bakkal zijn voet met opzet op die van Suarez plantte om maar te zwijgen van de belachelijke (fop)duikeling van Affelay''

''k vind het trouwens ookl vreemd dat de aanklager geen onderzoek doet naar het wangedrag van Suarez.

Op beeld was overduidelijk zichtbaar dat suarez zijn Reis provoceerde met een snuif gebaar.

om maar te zwijgen vande belachelijke duikeling van Suarez tov Bouma, hij hield immers bouma vast en niet andesom.

24 november 2010 om 11:05

Als je naar het gedrag van Afellay onderzoek zou moeten doen of zelfs eventueel zou moeten schorsen, dan zou suarez dit seizoen amper spelen want als er iemand heel de wedstrijd aan het provoceren is, dan is het suarez wel.

Iedereen spreekt schande van het bijten van Suarez. Waarom eigenlijk? Goed, gevoelsmatig snap ik het wel, maar ik hoor weinig andere argumenten dan ''zoiets doe je toch niet'', ''het is belachelijk'', ''lang schorsen''.
Waarom is bijten erger dan, bijvoorbeeld, iemand in zijn ballen knijpen? Dat zou je kunnen kenmerken als een zedendelict, één van de ergste dingen uit ons strafrecht. Maar is er ooit een voetballer geschorst voor zoiets?
Zou het niet eerder moeten gaan om de gevolgen die een overtreding daadwerkelijk heeft, of zou kunnen hebben? Zoals nu ook gebeurt bij een rode kaart: je krijgt maar 1 wedstrijd schorsing als je een speler omver hebt getrokken die op de keeper af kon lopen, en je krijgt 3-4 wedstrijden voor een harde tackle rond de middenlijn. Dat lijkt me terecht. Waarom dan nu hysterisch reageren als een speler iets doet wat niet mag, maar waar zijn tegenspeler geen letsel bij kan oplopen?

Overigens vond ik dan ook nog dat Suarez zachtjes, gecontroleerd, en kort beet, wat voor mij heel iets anders is dan impulsief iemand een vleeswond bezorgen - maar over dat gedeelte van mijn redenering kan je twisten. Graag dus vooral reacties op het bovenste gedeelte van mijn post.

24 november 2010 om 10:44

Hoe kan je die actie van Janssen nou vergelijken met de actie van Suarez? De actie die Janssen uithaalde komt elke wedstrijd voor! Kerel, bijten, waar hebben we het over. Hoe haal je het in je botte kop om iemand te gaan bijten. Net een cavia die Suarez, met die paardesmoel van hem.

Terrecht zeg ik als ajacied, dit hoort niet thuis in het voetbal en moet zwaar gestraft worden. is gewoon dierlijk gedrag,

Zo jammer dat die jonge dit doet, hij kan beter weer gaan voetballen, maar daar is ie al een tijdje mee gestopt volgens mij...

Ik vind het belachelijk dat bijna alle ajacieden hier vinden dat bakkal ook een schorsing moeten krijgen. Volgens mij stond vorig jaar enoh ook iedere keer Afellay uit te lokken en stond ook op de voet van Afellay en die kreeg toen toch ook geen schorsing. Maar als bakkel een schorsing van 2 wedstrijden moet krijgen dan is 7 voor suarez toch nog veel te weinig. Met 7 wedstrijden is te leven. Sansoni kreeg toen 5 wedstrjiden maar hij hapte naar beerens. Suarez bijt. en hij krijg nog een wedstrijd erbji omdat hij er nog 1 voorwaardelijk had staan. dus met 7 wedstrijden is te leven. zeker niet minder.

24 november 2010 om 10:43

Dat is onderzocht maar er was geen bewijs voor! Het was niet te zien met 10 + camera's op het veld dat van enoh. Dat van bakkal was overduidelijk zichtbaar en dan heb je dus een zaak. Dat suarez geschorst ook al is het voor 7 wedstrijden oke, maar dan moet de knvb consequent zijn en ook bakkal schorsen. Niet voor 7 inderdaad maar voor 1 a 2 dat zou ik dan ook terecht vinden.

Sommige personen hier moeten eens wat feiten leren!
7 wedstrijden is een prima schorsing, al had ik een hogere straf willen zien, omdat dit gewoon niet op de voetbalvelden thuis hoort!
Sansoni had 5 wedstrijden gekregen voor het happen naar de neus van Beerens, DIT WAS Niet Raak! dus daar zit een verschil in.
Bv. Te hoog been is een vrije trap, maar als je hem dan raakt krijg je een kaart.
Dus alle ajaxcieden die zich benadeeld voelen door de Knvb moeten ophouden met zeuren en die kwal van een Suarez eens aankijken, want hij benadeeld Ajax en niet de Knvb!

7 wedstrijden vind ik wat overdreven, 5 hadden er ook volstaan maar goed eigen schulde dikke bult. Maar waar ik niemand overhoor, is wat otman bakal voor dit insident bij suarez deed! Hij ging hard op zijn voet staan. Waar door suarez doordraaiden, hoort bakal hier ook geen straf van min 1 wedstrijd voor te krijgen! lijkt mij wel

meer dan terecht.... misschien 5 ook genoeg geweest..
iig benadeeld suarez ajax enorm...!!!

Schorsing zou 0(!) wedstrijden moeten zijn, reden:
-scheids heeft het gezien, en beoordeeld(!) als zijnde niets bijzonders!

Dat hij normaal 5 wedstrijden zou moeten krijgen spreekt voor zich, maar dan wel een complete heksenjacht gaan doen op alle provocaties, schwalbes, tuffen, etc,etc en schorsen, zelfs met terugwerkende kracht!!! De aangever is bijna net zo schuldig als de utivoerder!

Een groet Alex (geen ajaxsupporter!)

24 november 2010 om 10:42

Kuipers heeft aangegeven dat ie het niet heeft gezien en dus ook niet heeft beoordeeld.

Tjaa het is wel wat veel misschien rond de 5 wedstrijden zoals meerdere zeggen had volstaan.
Maar misschien pakt het goed uit en kan een uitgeruste Suarez weer zijn oude vorm van vorig seizoen pakken.

Wow, dat had ik eerlijk niet gedacht van de Knvb, maar goed ik denk dat dit een terechte straf is!

Wow, dat had ik eerlijk niet gedacht van de Knvb, maar goed ik denk dat dit een terechte straf is!

Net zoals velen had ik 5 wedstrijden verwacht net zoals Sansoni 3 jaar geleden.
Dat daar dan nog een verwaardelijke straf bij komt is natuurlijk logisch.
7 wedstrijden is misschien teveel van het goede maar Suarez is er ook al een aantal keer goed vanaf gekomen. (elleboogstoten en recentelijk nog zie http://i53.tinypic.com/9scu3a.gif )
Op deze manier wordt Suarez wel een dure speler voor Ajax doordat hij 7 wedstrijden mist maar zijn transferwaarde is natuurlijk ook meteen een stuk omlaag. Aan de andere kant kan het misschien ook wel positief uitpakken en begint hij dadelijk weer met frisse zin aan wedstrijden want de laatste weken is het alleen maar 1 brok frustratie.

Goed voor het nederlandse voetbal dat die een tijdje van deze etter af is. Nu maar hopen dat hij en ajax er nog iets van zullen leren.
Gisteren viel suarez weer niet op. Voorlopig heeft hij dus niets te zoeken bij een topclub. Zowel kwalitatief als emotioneel. Het zal er voor ajax komend weekend niet vrolijker op worden. el hamdaoui en mido zijn ook al geblesseerd. Dat wordt dus lastig tegen Vvv!

zwaar, maar ik denk wel terecht bestraft.
wat ik alleen niet begrijp is: iedereen die roept: lekker op vakantie sturen, ik zou hem als ik ajax was, hem zich elke ochtend om 8:30 bij de arena laten melden en hem om 17:00 pas weer naar huis laten gaan,
en gewoon met de groep mee laten trainen, hoeveel verdiend die jongen niet? hij krijg nu dus tot februari salaris van ajax (voor eigenlijk niks doen) en dan willen jullie hem gewoon op vakantie sturen?

meer dan terechte straf sansoni kreeg 5 voor een hap die hem net schamte,suarez beet letterlijk in de speler.als dit op straat was gebeurd,zat hij nu vast voor mishandeling met voorbedachte rade.

als er nu een cruijf, kluivert, seedorf, bergkamp of van basten bij ajax bevind.
dan moet ie nu opstaan want we hebben hem hard nodig.
zonder suarez kunnen we zeggen vaarwel kampioenschap, cl en meschien el

Het gaat lekker bij Ajax,

-El Hamdoui geblesseerd.
-suarez geschorst.
-siem de Jong totaal uit vorm.
-emanuelson uit vorm.

De enige opties die ze nog hebben zijn Jozefszoon en Sulejmani...

Ajax mag van geluk spreken al halen ze de top 5 aan het einde van dit seizoen.

24 november 2010 om 10:42

Jozefszoon is geblesserd, maar er zijn nog meer parrels in de jeugd te vinden

24 november 2010 om 10:46

Ozbiliz, zeegelaar en ebicilio zijn talentvolle buitenspelers die kunnen zo daar spelen.

Helemaal terecht die 7 duels schorsing ! En wat gaat Ajax nu doen met hun 2 duels schorsing ? Mag hij nu 9 wedstrijden op de tribunes plaats nemen ??

ze hadden suarez 4 wedstrijdschorsing moeten geven en 3 voorwaardelijke.
we hebben hem op dit moment hard nodig, ik hoop dat er door al deze ellende.
en drama een goei nieuw talent opstaat

Nu schorsen ze weer een speler op basis van tv beelden.
Waarom kan dat wel, maar een doelpunt of buitenspel terug laten draaien op basis van videobeelden willen ze neit aan.
Wel krom!

Vriend ga spelen (rentree)

1 voor provoceren en 2 voor natrappen naar affelay
Gast affelay provoceerd constant (vooral tegen ajax (vorig jaar enoh 3x geslagen)
En het incidentje vertonghen?! En ook deze keer ging hij veel te hard in op suarez en erna naar de grond alsof hij een kogel kreeg. Dus houdt aub je mond dicht.

Natuurlijk terecht 7 wedstrijden. Als je op straat iemand bijt ga je de bak in :O

Vriend ga spelen (rentree)

1 voor provoceren en 2 voor natrappen naar affelay
Gast affelay provoceerd constant (vooral tegen ajax (vorig jaar enoh 3x geslagen)
En het incidentje vertonghen?! En ook deze keer ging hij veel te hard in op suarez en erna naar de grond alsof hij een kogel kreeg. Dus houdt aub je mond dicht.

Natuurlijk terecht 7 wedstrijden. Als je op straat iemand bijt ga je de bak in :O

Een terechte straf als je die voorwaardelijke van de jhc schaal er bij rekent.
Als Ajax slim is sturen ze Suarez een maandje op vakantie kan die even bij komen zou wel handig zijn.
Wat ik me nou afvraag zou ajax hem tegen ac milan laten spelen? denk het wel maar dan heeft die toch totaal geen wedstrijd ritme meer? Maar hij moet gewoon een maandje naar spanje met zijn vrouw hele dagen op bed liggen kan die even uitrazen. ondertussen, heeft jonathan Reis der 25 inliggen en als suarez komt word die alsnog 2e op de topscorers lijst want suarez komt zo gedreven terug dat die er vanaf dan nog 30 inknalt

gewoon terecht in mijn ogen komt hij hier nog goed mee weg,zou ajax nog in beroep gaan worden het waarschijnelijk 10.ajax zelf is schuldig aan deze zaak ,want ze hadden hem niet moeten schorsen maar zijn aanvoerdersband af moeten nemen en een poosje uit de selectie moeten gooien dat had pas geloofwaardig overgekomen bij de mensen in het land.maar deze truc was waarschijnelijk door liefdesbeet jol uit gevonden.ik hoop dan ook dat ajax conclusie gaat trekken en die jol eruit gaat gooien.deze meneer mist gewoon uitstraling in het ajax gebeuren.laat danny blind het seizoen afmaken.en proberen volgend seizoenjhon v.d.brom te halen die is in staat om ajax weer te laten voetballen dat bij ajax hoort.

ajax zal niet in hoger beroep gaan hij is nu door de club geschorst voor aankomend weekend. hoger beroep zal na het weekend worden besproken(9 van de 10 keer). zal betekenen dat hij dan van van 7 na 8 wedstrijden gaat.

Hoeveel wedstrijden voorwaardelijk had hij nog openstaan?
Ik neem aan twee anders is de Knvb weer eens met twee maten aan't meten.
5 wedstrijden schorsing ivm bijten (terwijl ik de beet van Sansoni eigenlijk erger vond daar hij iemand in z'n gezicht beet) en 2 wedstrijden extra omdat hij deze nog (voorwaardelijk) had openstaan.

24 november 2010 om 10:48

maar voorwaardelijk blijft toch niet de rest van het seizoen staan?

wat belachelijk 7 duels is veelsteveel 4 of 5 op zn hoogst
knvb is weer duidelijk anti-ajax bezig,, maar niet alleen anti-ajax maar ook anti-feyenoord en pro-twente uiteraard
maar bakkal wordt niet gestraft voor het op de tenen staan van suarez? dat is namelijk een vorm van natrappen as je ziet waar lindgren rood voor krijgt?
tadic wordt niet geschorst 2 ellebogen
janssen wordt niet geschorst voor het in de zak knijpen van tegenstander+tegenstander bij zn nek grijpen?
kortom kijk maar welke clubs de knvb geil vindt

Zeer goed voor Suarez, rust maar lekker uit, daarna stevig trainen en wie weet schiet je ze er weer in vanaf februari.
Ook zonder Suarez vindt Ajax de weg omhoog wel weer. Tegen Feyenoord hebben we Suarez niet nodig en de volgende keer tegen PSV staat Suarez zwaar op scherp waar zij Afellay dan al kwijt zijn.
Kunnen we in ieder geval daar weer eens een mooie overwinning behalen.

Heb hem een gepikt maar hij is geniaal. Voor aankomende wedstrijden

1,2,3,4,5,6,7 waar is Louis Suarez gebleven,hij is niet hier hij is niet daar ..... en maak hem maar af.


Doet me denken aan vorig jaar, toen Afellay 4-5 wedstrijden geschorst werd. Dat kostte PSV toen (definitief) het kampioenschap. Het is nu wat te vroeg daarvoor, maar het kan erg duur worden voor Ajax.
Jammer dat de beste spelers van de competitie dit soort dingen nodig denken te hebben. Frustratie omdat ze eigenlijk de beste zijn maar het toch niet lekker loopt? Afellay net zo vorig jaar. En nog steeds eigenlijk, in de grote wedstrijden als het niet goed gaat wordt ie vervelend. Heeft zo'n jongen toch niet nodig...

Dus als suarez die bakkal in zijn neus had gebeten had hij 5 duels gekregen???

Belachelijk!!!

24 november 2010 om 10:54

Nee, Suarez bijt en bijt door, waar Sansoni vooral lucht hapte. Daarnaast heeft Suarez nog voorwaardelijke straf openstaan, wat ook D U I D E L I J K in de tekst staat, dus komt er iets bovenop die 5.

24 november 2010 om 11:22

Dat Sansoni vooral lucht hapte is te danken aan het feit dat Beerens betere reflexen heeft dan Bakkal.
Met de voorwaardelijke schorsing die Suarez nog op had staan, hadden het er geloof ik zes moeten zijn..

7 wedstrijden, poeh die zie je niet vaak voorbij komen.
Is de Knvb van softy opeens keihard geworden?

Nee, vind het wel een terechte straf, komt natuurlijk ook nog die voorwaardelijke straf bij.
En dan dacht Ajax hem even leuk te schorsen voor wat flut wedstrijden, haha.

Wat ik wel raar vind is dat de scheids het niet heeft gezien terwijl hij binnen een cirkel van 2meter stond.
Vreemd.

Misschien wordt Ajax zonder Suarez wel meer gedwongen tactisch een geheel te vormen.
Nu gaan toch onbewust alle ballen naar hem. Zonder een uit-vormzijnde Suarez kan Ajax wel eens beter gaan voetballen. Krijgt hij eigenlijk daar ergens aan het strand liggend gewoon z'n salaris mee of wordt daar in gekort?

Sansoni kreeg 5 wedstrijden toen die Beerens beet in zijn neus. Waar geen sprake was van verzachtende omstandigheden. Suarez bijt Bakkal in zijn sleutelbeen (een stuk minder fel), omdat Bakkal meerdere(!) malen op zijn voet stond en krijgt 2 wedstrijden. Waar slaat die allemaal op?! Het is toch duidelijk dat de situatie van Suarez een stuk minder erg is!

24 november 2010 om 10:59

in je neus loopt geen slagader, misschien dat de knvb daar rekening mee gehouden heeft haha.

Suarez heeft zijn prooi toch echt 5 seconden langer vast dan Sansoni destijds, dat was meer een schampschot

24 november 2010 om 11:41

In je schouder loopt ook geen slagader. Tsjonge, mensen uit de achterhoek hebben echt totaal geen herseninhoud.

24 november 2010 om 12:16

de achterhoek ligt in Gelderland, Enschede ligt in Twente, hoezo herseninhoud haha, haha, het was ook komisch bedoeld, jammer dat je de humor er niet van inziet, frustratie zit hoog.

Vijf wedstrijden, plus een voorwaardelijke, plus een voor het feit dat hij aanvoerder is en bovendien een voorbeeldfunctie voor de jeugd heeft maakt zeven. Geef Luis lekker vakantie en geef - rekening houdend met de geblesseerde Mido en Mounir - de jeugd maar een kans tegen ploegen als VVV en Nec.

24 november 2010 om 11:06

Wel fijn dat je iemand een extra wedstrijd geeft omdat hij aanvoerder is.

Volgens mij heeft iedereen een voorbeeldfunctie, alleen bij hun valt het meer op.

De schorsing is terecht en dit heeft niets met voetbal te maken.
ik vind het alleen vreemd dat een kopstoot 4 wedstrijden was geweest.
Dus als je dat nou gelijk trekt, dan is het weer reeel...
Iemand die met 2 benen inkomt en de Knvb zegt, dit had hem zijn carriere kunnen kosten (psv-twente) die krijgt 4 wedtrijden.

Zorg gewoon dat dit soort dingen gelijk getrokken worden, heeft allemaal niets met voetbal te maken.
Dit heeft niets met Bakkal te maken, Suarez had zich in moeten houden.

Verder vind ik het vreemd dat Lingren Rood krijgt en 2 wedstrijden voor meer haken dan naschoppen.
terwijl Marcelo onder het toeziend oog van de scheids zijn gestrekte been op de enkel van iemand kan zetten en daar geel voor krijgt.

Ik ben voor ajax, ik ben absoluut niet tegen de schorsingen of kaarten. Maar er kan wel een gelijke streep getrokken worden.

Dus 2 gestrekte benen, kopstoot, bijten, slaan etc... heeft niets met voetbal te maken. dus 7 wedstrijden.

Provorceren hoort erbij.. anders moet iedereen op het veld een microfoontje gaan dragen. Het heeft 4 jaar geduurd voordat we wisten wat Materazzi echt tegen Zidane zei.

Maar dat hoort er allemaal bij..
deze andere overtredingen (als je het zo kan noemen) gewoon standaar verbannen met 7 wedstrijden.

24 november 2010 om 11:12

Ach voor spugen krijgt je ook 4 wedstrijden en doe je daar tegenstander fysiek letsel mee?

De situaties marcelo en Lindgren zijn totaal niet vergeljkbaar. Marcelo haakt de tegenstander, om een counter te voorkomen. Dat is een professionele overtredingen. En dus geel. Lindgrens intentie is om afellay neer te halen. 2 verschillende sitauties.

24 november 2010 om 12:48

Ik heb het toch niet over lichamelijk letsel specifiek, ik heb het over dingen die niets met voetbal te maken hebben.. zo ook voor spugen vind ik 7 wedstrijden en niet 4.

en Marcelo zet zijn gestrekte voet op de enkel van ajax speler. dat heeft niets met haken te maken.

Maar als je iemand ''proffesioneel Haakt'' is het ook een Intentie om iemand neer te halen... .
De intentie is dus precies hetzelfde.. dat is het neerhalen van een tegenstander.. dus allebei Rood.

Ik zeg niet dat Lindgren geen rood had moeten krijgen, ik vind alleen dat Marcelo dan ook Rood had verdiend.

Als je het aan de 1 geeft, dan moet de ander met gelijke tred behandeld worden.

Nou Suarez, wat leer je hiervan: je had hem zijn been moeten breken, want dan krijg je minder wedstrijden voor.

Dat hij gestraft dient te worden is terecht, maar dit is (in mijn ogen) veel te veel!

ik vind het wel triest dat sommige ajaxieden vinden dat bakkal gestraft moet worden.ik kan me het incident herinneren met enoh en affalay.waarbij enoh eerst op z,n tenen staat en vervolgens een eleboog in z,n maag plant.geen ene ajaxied die toen vond dat enoh ook straf vediende.

24 november 2010 om 11:03

We hoeven niet eens het incident van vorig jaar erbij te halen.
wat dacht je van een provocerende Suarez richting Reis?
Als ajacieden vinden dat Bakkal gestraft moet worden, zijn ze zo hypocriet als de pest.want dan vergeten ze dat Suarez dan ook extra wedstrijden moet krijgen voor hetzeflde gedrag...

24 november 2010 om 11:18

En dan nog die tackle van een paar weken terug. Ik geloof dat het tegen Ado was?
Daar had hij natuurlijk ook al lang en breed voor geschorst moeten worden...

Als met al zijn die 7 wedstrijden ruim te rechtvaardigen!

24 november 2010 om 11:27

En het natrappen in het gezicht van afellay )na zijn tackle bij de cornervlag).

24 november 2010 om 11:42

Is niet triest, het is opzettelijk blesseren van je tegenstander een vorm van naschoppen in mijn ogen. Overigens dat van enoh vorig jaar gewoon onderzocht door de Knvb maar met 10+ camera's op het veld was het niet te bewijzen. Als enoh inderdaad op de tenen ging staan dan had ook hij een schorsing verdiend! Dat van bakkal echter was overduidelijk te zien en ook overduidelijk dat het opzettelijk was!

Ik noem dit niet eens provoceren maar naschoppen, het expres op de tenen gaan staan. Ik weet niet of jij wel eens noppen van je tegenstander op je tenen hebt gehad? Maar is lastiger en zelfs pijnlijker dan het bijten van suarez?! Er is een verschil tussen fysiek contact en provoceren, op de tenen staan dan raak je hem fysiek aan, met een snuif beweging (keur ik overigens ook niet goed, mag onderzocht worden) en een gebaar of praten raak je de tegenstander niet fysiek aan.

Betekend overigens niet dat ik het gedrag van suarez goedkeur, 7 wedstrijden lijkt me redelijk en terecht. Maar wel met gelijke maten meten en ook andere zaken bestraffen.

24 november 2010 om 11:48

Je ben jezelf continu aan het tegenspreken.

Eerst vind je het expres op de tenen staan een vorm van natrappen.
Voor jou betekent dit dat een schorsing gerechtvaardigd is.

Maar als ik je reactie dan verderop leest en zie dat jij de 7 wedstijden voor suarez terecht vind, dan spreek je jezelf ebhoorlijk tegen.

Immes Suarez trapte afellay nog even in het gezicht.
Natrappen voor jou betekent een schorsing.
Verdient Suarez dan niet 7 wedstijden plus xx aantal wedstrijden voor het natrappen?

Hoe kan je dan stellen dat 7 wedstrijden redelijk is ?

24 november 2010 om 11:58

Ik spreek mezelf niet tegen, ik maak onderscheid tussen twee zaken; 1. het bijten van suarez 2. bakkal op tenen gaan staan.

Ik geeft enkel toe dat suarez fout zat bij het bijten en dat de schorsing terecht is, het is wel even afwachten wat de beredenering is. Ik heb suarez niet in het gezicht zien schoppen, dan zou een verhoging niet onterecht zijn!

zaak 2; is naschoppen van bakkal. Ik hoop dat je wat objectiever en eerlijker tegen de zaak aan kan kijken. Vond jij ook niet dat enoh vorig jaar geschorst moest worden? Helaas voor je was het niet te bewijzen (er is onderzoek naar geweest) dat enoh dat ook daadwerkelijk deed, anders was in mijn ogen een schorsing meer dan terecht geweest. Maargoed nu is bakkal het onderwerp van gesprek en daar was het overduidelijk te zien.

24 november 2010 om 13:23

ten eerste zijn er geen beelden van dat Enoh bij affelay op zijn voet staat en van Bakkal zijn er van zeker 2 gevallen tijdens d wedstrijd beelden. en ten tweede is er een filmpje van affelay eerder in die wedstrijd al meerdere overtredingen ( slaan en elleboog ) maakt waarvoor hij rood had moeten krijgen.

24 november 2010 om 14:36

Ten eerste: Er zijn wel beelden waarbij Enoh op de voet gaat staan bij Afellay. Zie de beelden op youtube, spreken voor zich denk ik he. Alleen de elleboog is niet duidelijk te zien.

Ten tweede: Volledig terecht deze schorsing. Sommige hebben het hier over Sansoni dat die maar 5 wedstrijden kreeg. Maar had Beerens zo'n grote wond als Bakkal had? Nee. Verder heeft de Knvb het medisch dossier opgevraagd aangaande Bakkal -> Wellicht moet hij nou een spuit gaan halen, laten ontsmetten of op regelmatige controles.
Dan de voorwaardelijke straf die ze meenemen komt uit op 7 wedstrijden.

24 november 2010 om 14:56

bekijk het youtubefilmpje nog eens goed . je ziet Enoh in de richting van affelay stappen en vervolgens weer wegstappen maar je ziet niet dat ie zijn voet op die van affelay zet itt. bakkal bij Suarez en als jij de elleboog niet duidelijk te zien vind wordt het toch tijd voor zo'n rood witte stok en een geleidehond voor je. of wil je dat niet zien ?

Zeven wedstrijden gaat wel heel ver, maar ergens is het best verdiend. Hoeveel staat er voor kannibalisme op het veld?

http://i53.tinypic.com/9scu3a.gif

het blijft een debiel die suarez...

De speler van Ado kan zijn been kunnen breken.

Nomgaals suarez komt er echt goed af als je kijkt hoeveel dubieuze overtredingen, schwalbes, matennaaierijen hij achter zijn naam heeft staan.

A;s je bijvoorbeeld kijkt naar Reis die in het verleden ( binnen het veld) nooit eerder in opspraak in gekomen voor geweldadig gedrag en meteen 2 wedstrijden krijgt voor en lullige duwtje en Berg zelfs 4 die ook nooit eerder schuldig heeft gemaakt aan dit soort fratsen en vergeklijk met suarez die erom bekend staat.
dan is 7 echt veel te weinig.
De ajacieden zou echt hun handen moetene vastknijpen en blij zijn dat het er geen 12 waren geweest, ik nsap dan ok niet waarom ze nog zeuren.

24 november 2010 om 11:13

Dus iemand die provorceerd en alles (goed of kwaad) doet om te willen moet je langer schorsen?!?!

dus alle zuid-amerikanen en portugezen enz... die moet je standaar langer schorsen omdat ze temperament voller zijn en sneller dit soort geintjes (zoals Suarez) uit zullen halen.

Ik zeur absoluut niet om de schorsing van 7 wedstrijden hoor, volledig terecht.

Maar ik wordt wel moe van mensen die zeggen dat het te weinig is omdat hij altijd provorceerd etc... Welkom bij voetbal.. zulke spelers zijn er nou eenmaal in de wereld en deze speelt toevallig bij Ajax.

BTW mooi filmpje hoor, die jongen van ADO die heeft geen idee wat er achter hem gebeurd.. maar ziet er wel leuk uit om je standpunt wat kracht bij te zetten...

als het ajax bestuur kloten heeft geven ze hem die 2 wedstrijden extra ook nog ipv weer in te trekken, slappe hap.

Het is gerechtigheid, ik vind het wel jammer als ajaxied. Toch zou ik nog in beroep gaan tegen de straf en zo hopen dat hij tegen VVV kan meespelen, dit is meer om een spits te hebben die wedstrijd. El Hammie is gebleseerd en Mido waarschijnlijk ook. Ik zou elke straf daarna accepteren en Suarez lekker op vakantie sturen voor een maand of misschien wel langer. Als Suarez er niet is kan Micky op de plek van Suarez spelen (jol roept al tijden dat dat zijn plek is, mja het is jammer dat hij Suarez voor zich heeft). Hopelijk is Suarez dan weer helemaal topfit om in de 2e seizoenshelft te knallen, maar het is niet te hopen dat Ajax teveel punten verspeeld voor de winterstop want dan zal die 3e ster er ook dit jaar weer niet komen ben ik bang...

Hoewel het op het oog wel een hele hoge straf is, vind ik 7 wedstrijden niet meer dan logisch. 5 á 6 voor het feit zelf, plus de onvoorwaardelijke straf van één wedstrijd.

Dit kan Ajax duur komen te staan. Wie moet nu de ploeg op sleeptouw nemen door deze moeilijke periode? Niet dat Suaréz nu in bloedvorm is, maar er blijft dreiging uit hem komen. Dreiging die Ajax nu in mindere mate heeft. Dan Mido maar proberen?

geen suarez tegen vitesse. altijd goed

buiten dat..

bijten waar gaat het heen met de voetbalwereld..

sansoni maakte een bijtende beweging richting Beerens, beerens deed net of zijn neus eraf zou vallen. terwijl sansoni hem amper raakte,daar kreeg hij 5 wedstrijden voor, beerens deed hem ook provoceren....overigens is het gewoon idioot wie gaat er nou bijten??

Suarez die had zijn tanden gewoon ff lekker in het lijf van bakkal staan, dus geheel terecht 7 wedstrijden. die man moet gewoon naar een zielenknijper(psychiater) die is gewoon gestoord....

Het lijkt mij dat ajax toch wel in beroep gaat tegen deze strafmaat. Ik zelf vind het ook erg hoog. Een wedstrijd of 5 lijkt mij inderdaad genoeg. Het lijkt mij goed als Suarez deze periode gebruikt om eens goed uit te rusten en lekker twee weken naar huis gaat en lekker twee weken met z'n gezinnetje op vakantie gaat. Hopelijk zien we de oude suarez dan weer terug, want ondanks dat het een belangrijke speler van de concurrent is kan ik wel erg van z'n voetbal kwaliteiten genieten!

Ik vind de straf terecht.
Ik ben een Ajacied in hart en nieren, maar desondanks vind ik het goed voor die jongen.
Ik erger me de laatste tijd dood aan hem, ajax moet nu laten zien dat ze ook zonder hem kunnen.
En dat kunnen ze heel goed

Ik vind de straf terecht.
Ik ben een Ajacied in hart en nieren, maar desondanks vind ik het goed voor die jongen.
Ik erger me de laatste tijd dood aan hem, ajax moet nu laten zien dat ze ook zonder hem kunnen.
En dat kunnen ze heel goed

Met het schorsen voor 2 wedstrijden heeft Ajax zichzelf genaait....nu heeft beroep geen zin meer.

24 november 2010 om 11:15

Nee met die 2 wedstrijden schorsing geeft Ajax een signaal af dat dit niet hoort. Iedereen kan toch zien dat die hem bijt. Of vind jij nog steeds na die beelden dat hij niet bijt? Daarom heeft Bakkal ook zo'n rooie afdruk.

Ten eerste : Ik kan het hier absoluut niet mee oneens zijn... Misschien was 5 ook genoeg geweest, maar het is terecht dat dit soort dingen hard worden bestraft!!

Alleen....... De knvb moet eens een keertje consequent worden in het uitdelen van straffen.

Sansoni bijten = 5 ... Suarez bijten = 7 + voorwaardelijk is dan toch 6 ??

Alle elleboogstoten worden gestraft met 4 wedstrijden.... waarom krijgt Reis er dan 2 ?? (hoewel ik de elleboog van Reis er niet eens een vond... maar de knvb beoordeelde dat wel zo anders straf je hem ook niet)

En dan over de scheidsrechters nog maar te zwijgen..... Waar was die kaart voor Bouma ? Ja, hij hield zich in op het laatste moment, ja prachtig verhaal... maar daarvoor kwam die als een gek aanvliegen.. de bal was onbespeelbaar, de jong ? moest springen voor zijn enkels... maar omdat hij zich op het laatste moment inhield was het niets ?? Ik kan me herrinneren dat Anita hier direct rood voor kreeg.......

24 november 2010 om 11:15

Zeiken zeiken zeiken.

Alle tackles van achteren worden bestraft met rood.
Alle overtredingen die begaan worden met de intentie de tegenstander de raken is rood.

Wat is dit ?

http://i53.tinypic.com/9scu3a.gif

Ja donkerdiep rood.

Waarom speelde Suarez mee tegen Psv?

24 november 2010 om 11:25

Wat is dit ?

http://i53.tinypic.com/9scu3a.gif

Een hagenees die heel veel geluk heeft gehad

24 november 2010 om 11:30

Ik vind het nog steeds belachelijk dat de Knvb er niks mee gedaan.
De Ado speler had zomaar zijn been kunnen breken.

24 november 2010 om 11:47

Het muntje valt vooral ook voor ado vaak de andere kant op;

Wat vind je hiervan dan; Moreno vs Suarez

http://www.youtube.com/watch?v=2-gsx05rsso

Prima maar dan wel met gelijke maten meten, er worden ook vaak overtredingen gemaakt door hagenezen psvers die dan ook donkerrood zijn, affelay op suarez bv ook afgelopen weekend. Zo zal er geen einde aan komen.

24 november 2010 om 11:52

Inderdaad ik heb het net even bekeken maar wat moet dit in godsnaam voorstellen.??
Ik denk dat alle ajaxieden pas op de plaats moeten maken en blij mogen zijn dat frustie in februari weer terug komt want in mijn ogen hoort deze randdebiel niet op de nl voetbalvelden thuis.
Dus ik zou een oproep willen doen aan alle ajaxieden:stop met verwijten te maken naar anderen,deze speler brengt jullie alleen maar schaamte en een bijzonder slechte naam.

24 november 2010 om 12:04

Het is aan de ene kant goed dat dit soort voetballers op de nederlandse velden te bewonderen zijn. Maar zijn gedrag is inderdaad niet goed, hopelijk leert hij hiermee zijn lesje! Misschien moeten alle anti's eens stoppen met allerlei verwijten richting suarez

Wow! Wie had dit zien aankomen 7 wedstrijden. Denk dat het wel iets minder had gemogen. Om nu tot februari niet te voetballen! Dat is 3 maanden...

Hoeveel wedstrijden krijgt onze vriend Theo die het nodig vond om een tikkie in de ballen te geven.. of zal de Knvb zoiets weer niet zien? Ik gok op Twente kampioen dit jaar, wie nog meer?

Sansoni had 5 duels schorsing en dat was een echte bijt in de neus. Hier was het op de schouder en iets minder dan Sansoni. Dit klopt niet helemaal dus knvb.

24 november 2010 om 11:24

Hoe zie jij dit? Suarez minder dan Sansoni?
Sansoni raakte Beerens niet eens. Hij maakte een happende beweging, maar er was geen daadwerkelijk contact tussen zijn tanden en Beerens zijn neus.

Zie: http://www.youtube.com/watch?v=tkrapza7vfi

Nu dan Suarez.
Hier is duidelijk sprake van contact. Op de beelden is te zien dat hij circa 3 seconden vampiertje aan het spelen is en op de schouder van Bakkal is een beetplek te zien.

Jongens, hap toch niet zo..

Apart Sansoni had er 5 voor een ''zwaardere'' beet, en dan krijgt Suarez er 7.. Hier wordt weer is met 2 maten gemeten.. En dat 2 maten meten gebeurt echt niet alleen bij Ajax, maar dat bedoel ik in het algemeen

Dag derde ster!!! Dag marktwaarde Suarez! Dag kapitaal!!!

jongens

ik als psver ben hier dus totaal niet blij mee
dat suarez uberhaupt geschorst word.
echte voetbal volgers denk is aan vorig seizoen toen ajax ineens veel beter ging voetballe toen suarez 1 wedstrijd niet mee moch doen ik ben bang nu suarez straks lekker aan de kant zit dat ajaxes veel beter ga draaien.

asjeblief schors die gast niet zo lang

Laat hem gewoon als ajax tegen feynoord speelt weer mee spelen.

Tja niet meer dan terecht natuurlijk..

Terecht. Had zelf 6 verwacht, maar dan idd plus de voorwaardelijke straf 7 stuks. Deze jongen heeft al zoveel kaarten gehad, dat hij het nou maar eens moet voelen. En als hij in beroep gaat gewoon 1 of 2 wedstrijden extra erbij.
Dan heeft hij iig alle tijd voor zijn kleine en kan hij eens rustig over zijn irritante gedrag gaan nadenken. Het is een goede voetballer, maar die trekjes....(zou mooi voorhoede zijn, suarez, ibrahimovic en arnautovic)

Suarez kan zich met andere dingen gaan bezig houden dan met voetbal.
De sinterklaas inkopen gaan doen, en vast kijken welke vrienden hij uitnodigt voor de kerst. En voor Luis miss nog wel belangrijker wat gaat hij op tafel zetten met de kerst, want honger heeft die..

On: Terechte beslissing verder geen woorden meer aan vuil maken.

7 wedstrijden voor bijten ??? Schandalig, spelers die zoiets doen moeten gewoon de rest van de competitie worden geschorst !! Zoiets hoort niet op het veld thuis. Is gewoon een teken van zwakte en frustatie.

Ajax wilde de zaak intern oplossen met 2 wedstrijden, maar ze moeten zulke spelers gewoon laten spelen in het tweede. Dit kan gewoon echt niet.

Nog een ander ding.
Is Ajax eigenlijk niet hypocriet om hem voor 2 wedstrijden te schorsen.
Want dat wiste ze eigenlijk al omdat hij nog 2 wedstrijden voorwaardelijk had.

Ondanks dat zeven erg veel is, is het niet meer dan begrijpelijk. Ajax zal er slim aan doen om dit te accepteren:
- mocht Ajax in beroep gaan, dan zal de zaak pas volgende week behandeld worden
- door de schorsing van Ajax kan hij tegen VVV al niet meedoen
- minimale schorsing voor bijten is 5 duels
- had nog voorwaardelijke schorsing van één duel (rood tegen Twente voor Jcs)
Tel dit allemaal bij elkaar op, en je komt uit op een minimale schorsing van 6 duels als Ajax in beroep gaat, deze zal dan volgende week uitgesproken worden. Voor Ajax kan het eigenlijk alleen maar meer tegenvallen dan!

volledig terecht....hij had ook een voorwaardelijke straf staan...dus het hadden ook 6 wedstrijden kunnen zijn....

eigenlijk zou je hem nu een ton of 4 salaris moeten kunnen afpakken....hij benadeelt zijn club enorm, maar krijg wel gewoon doorbetaald...te gek eigenlijk....

het is ook stom van suarez...bij een topper zitten veel scouts en die zien een speler die zich schandalig gedraagt.....clubs als manu zitten niet op dergelijk gedrag te wachten....

24 november 2010 om 12:18

Ach in Engeland zijn ze wel aan eens chandaaltje gewend !

En was Ajax net zo maar als Psv. Die ontslaan of treden keihard op tegen hun spelers, die ongeoorloofde dingen doen.

En hij benadeelt idd zijn club. Maar als het goed is, komt hij na de broodnodige rust er sterk weer uit. De actie tegen Bakkal was maniakaal, maar gelukkig heeft hij ook z'n fantastische acties en dat siert de sterspeler !!

Hahahahahaha,

Wat een calimero's hier.
Tsjonge jonge, eerst lopt iedereen te huilen dat hij 5 wedstrijden verdient net als Sansoni, en nu is 7 wedstrijden opeens te weinig. De algemene haat voor Ajax word maar weer eens bevestigd.

24 november 2010 om 11:43

Hahahahahaha,

Wat een calimero's hier.

Tsjonge jonge, vorig jaar lopt iedereen te huilen dat Enoh geen straf verdient voor het provoceren van afellay en nu moet Bakkel geschorst worden omdat hij op de tenen van Suarez ging staan.het hypocriete gedrag van ajacieden word maar weer eens bevestigd.

24 november 2010 om 11:51

Voor de 3de maal zeg ik het. Dat van enoh is onderzocht en kon door 10+ cameras niet worden bewezen, ik had het terecht gevonden als ook enoh geschorst zou worden. maar het was niet te bewijzen!

Maargoed vorig jaar riepen psvers natuurlijk net zo hard dat enoh geschorst moet worden, nu is bakkal aan de beurt en is het niks. Sorry maar volgens mij is dat juist calimerogedrag! Dus ja anti's tonen hier vooral hypocriet gedrag!

Ik zeg onderzoeken, het is overduidelijk te zien dat bakkal opzettelijk op de tenen gaat staan. dusja, 1 a 2 wedstrijden schorsen wat mij betreft.

24 november 2010 om 11:54

@rentree

Wat ben jij ook een zielig mannetje.
Ik heb geen woord genoemd over Enoh, ik weet niet hoe je er bij komt, maar waarschijnlijk is dat gewoon de Ajax haat die in jou zit.
Denk dat jij maar eens hulp moet gaan zoeken.

24 november 2010 om 13:02

Dan mag hij Suarez meenemen Je kan zeggen wat je wilt, maar Rentree heeft wel gewoon gelijk. Ik zou zeggen, zoek de topics na en Rentrees bewering wordt bevestigd!

24 november 2010 om 11:46

dan lees jij ook maar selectief...gisteren waren er al mensen die 5 te weinig vonden, en hierboven staan voldoende reacties van mensen die 5-6 wedstrijden verwacht hadden....

Dus als er een calimero is, dan ben je het waarschijnlijk zelf....'iedereen is tegen ons '...haha

veel mensen weten waarschijnlijk niet dat suarez een voorwaardelijke straf had staan...en dat is hierin meegenomen....jij hebt het over haat, ik heb het over realiteit...

24 november 2010 om 11:58

Gister zij ongeveer 90% van de mensen: ''hij moet een straf als Sansoni krijgen, maar dat geeft de Knvb toch niet''

Jij wel met je blabla praat.
Calimero, heb je het over jezelf?

Iedereen is tegen ons? Klopt, de algemene Ajax haat zit bij veel mensen heel erg diep.

Realiteit?
Sansoni kreeg uiteindelijk 5 wedstrijden, 2 voorwaardelijk dus 3 wedstrijden schorsing.

En meneer de 'ik weet alles beter' leg mij eens uit wat is precies het verschil tussen bijten en een bewuste elleboogstoot?

24 november 2010 om 12:13

Haha...beetje gefrustreerd??

Je begrijpt er écht niets van....het gaat erom dat Suarez al een Voorwaardelijke straf had staan....dat neemt de aanklager mee in zijn voorstel....

sansoni heeft bovendien gewoon 5 wedstrijden gekregen..helemaal niets voorwaardelijk....

Als ik je het verschil moet uitleggen tussen bijten en een elleboogstoot, dan heb je echt zelf nog nooit op de velden gestaan....dit kamikaze gehap van suarez is zeer uitzonderlijk en moet men ook extra hard aanpakken....

24 november 2010 om 12:24

omdat ze geen zelfreflectie kennen, juist van reacties zoals die van jou wammes wordt die haat alleen maar groter en keren zich meer mensen er tegen. Ook dat je het woord calimero al in de mond neemt, we hebben gister wel gezien wie er ook onder de calimero's valt tegenwoordig.

24 november 2010 om 19:13

@joehoe

Ik heb het niet over de voorwaardelijke straf, dat die erbij komt is terecht en te begrijpen, maar dit was 1 wedstrijd voorwaardelijk. Mede omdat dit 'verzachtende omstandigheden' waren had ik toch wat minder dan een straf van 6 wedstrijden verwacht (zonder de wedstrijd voorwaardelijk). Overigens had Sansoni in dat seizoen ook al eerder iemand gebeten, wat toen door niemand was opgevallen.

Omdat iets 'uitzonderlijk' is moet men hem extra hard aanpakken.
Kun je mij uitleggen wat hiervan de logica is?

Ik heb vaak genoeg op de velden gestaan en ben er bijna zeker van dat dit op een hoger niveau was dan jij ooit zal staan dus..

Ik ben benieuwd.

24 november 2010 om 15:52

Zelf gecreëerd. Ajax is inderdaad een grote club met een groot verleden. Echter, alleen het heden telt. Wanneer ajaxieden dat nu eens gaan begrijpen en ophouden zo hoog van de toren te blazen zal het beeld op ajax heel anders zijn. Ajaxieden moeten leren eens heel objectief naar het beleid en de daarbij behorende resultaten van de club te kijken. Daar past een pas op de plaats bij.

Jol heeft suarez trouwens 5 dagn vrij gegeven....maak daar maar 10 weken van!

als hij echt 7 wedstrijden schorsing krijgt, kan hij begin februari weer meedoen!

wat mij opvalt altijd

in topics betreft alle andere clubs dan ajax...daar zoekt een ajax supporter niets en gaat hij ook niet lopen etteren

gaat er iets over ajax...dan komen alle subjectieve reacties ineens vanuit heel het land

als iedereen zich ff met zijn eigen club bezig houdt dan is het allemaal veel objectiever hier

want ok zware schorsing terecht maar 7 wedstrijden is werkelijk belachelijk als je het sansoni voorval ermee vergelijkt...daarbij ook grappig dat wat er vooraf ging helemaal niet onderzocht wordt maarja

Dat Suarez geschorst moest worden is meer dan terecht, bijten is not-done. Maar 7 wedstrijden is wel erg overdreven, 5 net als bij Sansoni was voldoende geweest. In de media is hij ook al genoeg gestrafd.

Een onbesuisde tackle à la Vukovic (waarbij Ruiz alles had kunnen breken) wordt in dit opzicht licht gestrafd. Het lijkt er meer op, dat de Knvb nu een voorbeeld wil stellen. Of zou nu meegenomen de keren dat Suarez erdoorheen geglipt is ?

Verder was dit weekend ook de actie van Theo Jansen bij Stijn Schaars duidelijk en meermalen te zien, dat Jansen hem in het kruis greep. Dat valt waarschijnlijk wel onder de fatsoensnormen van de Knvb !

24 november 2010 om 11:53

En onder die fatsoensnormen van de Knvb hoort waarschijnlijk ook het gevalletje Brama tegen Heracles

24 november 2010 om 11:59

Janssen kreeg geel voor die actie

24 november 2010 om 12:11

Geel was voor het opstootje, niet voor de actie 'onder de gordel' ! Maar dat terzijde.

24 november 2010 om 12:20

mooi is dat hoe sommige mensen het toch altijd weer presteren om andere clubs erbij te halen om het voorval te verzachten, hallo wakker worden hij Bijt iemand, voetbal speel je met je voeten en niet met je gebit.

24 november 2010 om 12:31

@fct81

Idd met je voeten en dus ook niet met je handen....

Laat duidelijk zijn, dat ie geschorst is normaal. Maar de genoemde 7 is erg overdreve, zeker gezien de soms forse overtredingen via een tackle.
En omdat er hier en bij de Knvb moraalridders zijn, ha dik het gevalletje Jansen vs Schaars genoemd. That's all.

24 november 2010 om 12:36

jammer dat jullie ajacieden altijd op de 1 of andere manier Theo of FCT erbij moeten halen of uiteindelijk de knvb. Na zichzelf kijken dat kennen ze niet in Amsterdam.

24 november 2010 om 19:15

Als dat onschuldige clubje van jou niet wekelijks iemand natrapt of iemand bij het kruis pakt hoeven wij daar helemaal niet over te beginnen, calimero.

Zeer terechte eis van de Knvb, Suarez heeft gezien zijn status in de eredivisie en rol bij Ajax dit soort acties niet nodig. Hij had met zijn verstand moeten reageren ipv met zijn emoties. Dat Ajax Suarez voor 2 wedstrijden schorst vind ik een beetje raar omdat Jol de dag ervoor nog zei dat er weinig aan de hand was. Ik denk dat je in dit soort situaties als club zijnde eerst de uitspraak van de Knvb dient af te wachten alvorens je hem een zelf een sanctie oplegt. Nu had ie een dag voor de wedstrijd tegen real al te horen gekregen van zijn eigen club dat ie voor 2 wedstrijden geschorst zou worden, dat lijkt me niet bepaald motiverend of rust bewaren in de tent naar een belangrijke wedstrijd toe. Ik heb zo'n vermoeden dat Suarez het wel heeft gehad in Nederland en gezien de reacties van de spelers gisteren is het een kwestie van tijd voordat de bom binnen Ajax ontploft. Ajax uit vorm stelt al weinig voor, een Ajax uit vorm en zonder Suarez is niet meer dan een middenmoot team.

Volstrekt logische eis vergeleken met Sansoni! Sansoni kreeg 5 wedstrijden, door de historie van Suarez eist de Knvb er feitelijk 6, die zevende wedstrijd is een voorwaardelijke straf die nog openstaat en er bovenop komt. Hiermee laat de Knvb eindelijk iets van consequentie zien!

Los van het incident, vind ik het enige dubieuze dat Kuipers zegt niets gezien te hebben.
Op de beelden staat hij er minder dan een meter vandaan en hij kijkt er ook nog eens naar.
Op deze manier ontstaat er willekeur in wanneer je wel en wanneer je geen TV beelden mag gebruiken.
Met de beelden in de hand kun je nl. net zo goed ''bewijzen'' dat Kuipers het wel gezien móét hebben.

24 november 2010 om 12:13

Dat hij het niet gezien heeft, verklaart toch het erbarmelijke niveau van de scheidsrechters. Ze zien zoveel niet ....

Terechte schorsing !! Suarez is ook al in veel westrijden weggekomen met zijn gedrag. Dat men vind dat Bakkal aan het provoceren was, geeft nog geen reden tot bijten. Als je hier niet tegen kan dan ga je maar op de bank zitten. Dit gebeurd overal en Suarez is zelf daar een groot voorbeeld van. Dat krijg je als je je steeds zo belachelijk gedraagt op het veld, dan gaan anderen het ook doen. En dan wordt Suarez boos.... Zielig hoor ! Sterk optreden van de Knvb, moet vaker gebeuren er wordt vaak dingen niet gezien in het veld en niet bestraft. Dit is eindelijk een goed signaal. Dat het Ajax betreft is sneu in deze onrustige periode, maar is duidelijk terecht. Ik had dit van iedere speler terecht gevonden !

5 wedstrijden 1 wedstrijd van de voorwaardelijke straf die hij nog had staan. Dat zijn er dus 6 en geen 7. Vraag is dus waar komt die 7e wedstrijd vandaan.

Ik heb daar zo mijn gedachten over. Zoals al aangehaald speelt mee dat Suarez regelmatig over de schreef gaat. Maar er zijn nog een aantal verschrikkelijk goede redenen waarom die 7e wedstrijd terecht is:

1. Zijn trainer bagatelliseert zijn gedrag en heeft dus net zo weinig niveau als zijn speler

2. Het Ajax bestuur keurt het gedrag ook niet openlijk af en wil hem eigenlijk niet schorsen. Pas nadat het incident niet overwaait geeft men hem een showstraf die door ieder weldenkend mens doorzien wordt.

3. Meneer Suarez kan zich zijn schorsing van 2 duels nog wel voorstellen. Maar dan ook nog maar net. Zowel het Ajax bestuur als Suarez verklaren echter geen spijt in de openbaarheid. De enige die wel iets zegt is Jol maar die noemt het een liefdesbeetje. Kennelijk vindt iedereen het gedrag van Suarez normaal binnen Ajax. Dat zegt veel over Ajax op dit moment.

4. Suarez is aanvoerder van Ajax. Juist hij moet het goede voorbeeld geven. Terecht dat hij als aanvoerder extra gestraft word.

Ook vandaag zijn er hier weer Ajacieden die alles met de mantel de liefde willen bedekken en de schuld neerleggen bij Bakkal, de Knvb, de scheidsrechter en weet ik waar nog meer. Maar deze hebben zich geen van allen verlaagd tot het gedrag van Suarez. Wat Bakkal deed was niet netjes maar is het niet juist Suarez zelf die een meester is in provoceren.

Respect voor de vele Ajacieden die wel aangeven dat dit gedrag echt niet kan. Gelukkig is niet iedereen afgezakt naar het niveau van Suarez, Jol en het Ajax bestuur. Ik hoop dat de club niet in beroep gaat want men zou zich onsterfelijk belachelijk maken.

meer dan terecht, dan heeft ie nog geluk dat de geschorste wedstrijden van ajax zelf onder die schorsing valt. eigenlijk moeten ze die er nog boven op doen. dus 9 wedstrijden voor dat irritante mannetje. jammer voor ajax maar misschien dat ie het zo wel leert. heb me twijfels........

als dit 7 wedstrijden is dan zou vukovic minimaal 10 wedstrijden geschorst moeten worden op de overtreding op Ruiz! ik vind dat ze slidings zoals die zwaarder moeten straffen ipv bijten 7 wedstrijden! ik ben anti-ajax maar 7 wedstrijden slaat natuurlijk helemaal nergens op!

24 november 2010 om 12:34

idd de straf is buiten proporties, 5 was meer dan genoeg geweest !

Sommige smerige tackles worden mild bestrafd, maar goed dat komt voro rekening bij het afglijdende instituut dat Knvb heet !

ik vind de straf nogal laag!!
ik vind dit soort dingen horen niet op een veld!
zo iemand moet ten eerste met een psycholoog in behandeling en dan nog eens schorsen tot eind seizoen!!!
hij zal het anders echt niet leren...

suarez geschorst, el hamdaoui geblesseerd....ik ben benieuwd wat ajax ervan gaat maken de komende tijd.....

als je ziet hoe kinderlijk eenvoudig emanuelson gisteren 2 goals veroorzaakt en de verdediging verre van solide is....

zelfs een vvv moet een punt kunnen pakken tegen een matig ajax, zonder haar goede aanvallers....

24 november 2010 om 12:58

Het is nu mooi de gelegenheid om spelers uit jong-ajax of de A-1 te proberen. Het zal Cruyff en co alleen maar tevreden stemmen. Weten wat je in huis hebt !

En VVV kan idd voor een varrassing zorgen. Waarom niet, dat is inherent aan vletbal. Vorig jaar speelden ze thuis tegen PSV ook verdienstelijk 2-2 ....

Ik denk dat het aan de ene kant wel goed uitkomt voor Ajax. Suarez is totaal uit vorm en Jol durft hem niet te wisselen omdat je dan een ontevreden speler op de bank heb zitten. Het zijn natuurlijk veel wedstrijden maar laat hem maar even bijkomen.
Het is jammer dat Josefzoon nu geblesseerd is, maar speel met de volgende opstelling.

Stekelenburg
van der Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
Enoh
Erikssen
de Zeeuw
Sulejmani
El Hamdaoui
Emanuelson

4 a 5 wedstrijden voor het bijten en 2 voor zijn voorwaardelijke straf die hij nog had staan. dus vind het meer dan terecht. tot volgend jaar Suarezzzzz grrrrrrr

Jol zal nu wel met eriksen op rechts spelen en sulejmani samen in de spits. Steek; Wiel, Toby, Jan, Anita; Eriksen, de Zeeuw, Enoh, Emanuelson; de Jong en Sulejmani. Ik zeg zelf met alle blessures en schorsingen(vermeer, lodeiro, Mido, El Hamdaoi, Lindgren, Ooijer en Suarez) voor de jeugd gaan. Neem meer jeugdspelers mee, want die willen zich bewijzen voor het grote Ajax. Bank: Bizot, Anita, Enoh, de Zeeuw, Ebecilio/lukoki, de Jong/ozbiliz, Suk

ont: 7 wedstrijden vind ik echt overdreven. 4 die ene voorwaardelijk lijkt me meer dan genoeg. Nu mist Ajax hem bijna een kwart seizoen.

24 november 2010 om 12:26

opstelling dan nog

Steek
van der Wiel
Alderweireld
Verthongen
Blind
Bonevacia
Eriksen
Emanuelson
Ebec./Lukoki
Siem/Mickey
Mickey/Ozbil

Zozo 7 wedstrijden, terecht... Nu Suarez toch de komende periode niet hoeft op te draven in het veld kan hij misschien de komende 2 maanden wat maatschappelijk werk verzetten. Even verantwoordelijk bezig zijn, te denken valt aan clinics geven, ziekenhuizen bezoeken(kinderen), lezingen geven mbt sportief gedrag in en om het veld (fair play) etc... Weet dat ze dit uit maatschappelijk oogpunt al doen bij veel profclubs, maar in dit geval kan wat extra arbeid geen kwaad lijkt mij. Misschien wordt die jongen dan eindelijk volwassen...

Mijn eerste reactie is: 7 wedstrijden is wel erg veel. Het is niet dat een speler in gevaar is gekomen met deze actie, in tegenstelling tot bij een gevaarlijke tackle (tenzij suarez hondsdolheid heeft natuurlijk).

Maar ja, een wedstijdje of 5 + zijn voorwaardelijke straf (had hij dan 2 wedstrijden voorwaardelijk al staan?), dat maakt het dan wel weer logisch.

Zeven wedstrijden schorsing is terecht, als je kijkt naar de voorwaardelijke straf die al loopt. Suarez had beter moeten weten.

Terecht, dit hoort niet thuis op een voetbalveld en dit was ook veel ernstiger als Samsoni destijds die een bijtende beweging maakte. Het steutelbeen van Bakkal was al snel rood op tv en als die zijn shirt omhoog had gedaan (wat hij niet wilde doen) na de ewdstrijd had je een mooie plek gezien.

Als je iemand gaat bijten op zo'n manier dan zit er wel een steekje los bij je.

hij had nog 1 voorwaardelijke straf openstaan maar ik vind 7 wedstrijden wel veel.
als je ziet dat spelers voor een horrortackle maar 3 wedstrijden krijgen is dit gat gigantisch!
ook die andere speler die destijds beet kreeg geen 7 wedstrijden.
die kreeg er 5.
ok suarez had er nog 1 voorwaardelijke openstaan.

kom je dus op 6, 1 wedstrijd te veel dus
suarez, geniet van je vakantie!

En terrecht dit. gaat tioch nergens meer over dit. Triest figuur is het!!!!!!!
Nu nog minder waard dan dat hij al was.

Terechte straf. Dit voorstel van de Knvb van zeven wedstrijden schorsing voor Suarez is een erg sterke zet van de Knvb. Zulke bijtincidenten horen gewoon niet thuis in de Eredivisie, dus ik hoop dat spelers in de Eredivisie realiseren dat je hiermee je club zwaar teleur kan stellen.

eerst wil ik evven zeggen dat twente fans echt triest zijn als over een voorbeeld functie hebben en de hoogte van de straf.
jullie cronische alcholist hoort helemaal niet op voetbal veld thuis.
wat hij heeft geflikt na vitesse moet 5 jaar de bak in en nooit meer auto rijden.

maar dat ter zake ik vind triest dat er zon schijn is dat de knvb dat voor of tegen een club is.
dan moeten ze zicht toch af vragen waar ze mee bezig zijn.
en dit is typisch weer zon geval het is suarez en staat op de voor pagina.
als iemand ander het was dan was het minder opgeblazen.

ik vind dat als knvb straf moet geven om de overtreding.
want Suarez kan toch niet goed doen al van hij nu als 80% minder dan eerst.
maar ja als negatief blijft benaderen zo als nu gebeurt krijgt hij ook geen kans.

ik vind dat straf verdient maar 7 is dieptriest bewijst dat naam meer doet dan de overtreding.

en ze moeten ook regels aanpassen want waar voor douglas rood krijgt vind ik teweinig als is hij door gebroken.
maar als voor dit al rood krijgt, vind ik het logisch dat ze er op spelen.
maar dat wil de knvb zelf en moet bij knvb klagen niet bij de spelers.
want dit is wat de Knvb wil. en speler willen alleen maar winnen

24 november 2010 om 12:41

Hey pipo volgens mij moet je eens wat minder na FCT kijken, ik snap best dat je loopt te schuimbekken bij die goede selectie van ons, die wel knokken in een wedstrijd.

Als je dat van Douglas te weinig vind, volgens mij is het dan wel heel erg gesteld met je,

Jou reactie is zo ajax, chronisch alcoholist, ow wat heerlijk om die gefrustreerde mannetjes te moeten lezen en wat sneu dat ze ook altijd naar andere wijzen behalve naar zichzelf. Twente had ten minste wel de guts om Janssen 2 maanden zelf te schorsen.

Maar ja aan je reactie te zien, ben je nog niet zo oud en snap je er maar barweinig van.

7 wedstrijden van de knvb, 2 wedstrijden van Ajax zelf en nog 2 voor de idiote snuifbewegingen na Reis toe.

Die ajax supporters moeten niet zo zeuren.7 wedstrijden is nog tekort.

Op 4 februari weer zijn eerste wedstrijd?

Dan heeft hij in ieder geval zijn rust gehad

Weet iemand of die schorsing van Ajax daarbij opkomen? Of vervallen de twee westrijden nu?

Oke prima 7 wedstrijden maar als we eerlijk zijn en de knvb consequent worden ellebogen bestraft met 7 wedstrijden en tackles van achter ook zeker. Aangezien een tackle van achter je carriere kkan kosten! boft het Nederlands elftal; ook maar de Jong had voor zijn aanslagen en gebroken botten wel levenslang geschorst moeten worden.

Bijten is absurd maar het kan niet iemand carriere kosten en ik vind dat we allemaal scheijnheillig doen ..ja ja er zitten een hoop ajax suarez haters tussen... maar als je wekelijks kijkt wat voor K-1 overtredingen er plaatsvinden. de wereld van de schorsingen zal eeuwig veranderen toch ?? (sarcastisch) de vreselijke neusbrekende ellebogen zullen nu toch ook heel zwaar bestraft worden want dat is geweldadig gedrag...

24 november 2010 om 13:11

Aan de ene kant heb je helemaal gelijk, overtredingen worden veel te licht aangepakt en kunnen veel erger letsel opleveren als bijten of elleboogstoten.

Van mij mogen charges, ongeacht de blessure van de tegenstander, veel zwaarder aangepakt worden.

Maar al bij al horen tackles wel bij het voetbal. De hardste tackles ontstaan vaak niet eens uit moedwil, maar puur omdat iemand afgetroefd is en daardoor te laat. Natuurlijk, soms is heel duidelijk dat een tackle 100% voor de man is en totaal geen intentie de bal te spelen, maar ook vaak is het gewoon onfortuinlijk.

Bij een elleboog is het soms twijfelachtig in een luchtduel, maar vaak is het duidelijk dat de speler meer gefocust is op zijn elleboog dan op de bal.

Maar bij dit geval van Suarez is er gewoon geen andere verklaring mogelijk. Het is gewoon een actie van een 'mad-man'. Zulk gedrag hoort gewoon niet thuis op het voetbalveld.

Ik ben echt een groot voorstander van zwaarder straffen, met name voor bepaalde tackles, want daarmee kun je iemands carrière zo kapot schoppen, maar acties als bijten is wel heel schlemielig e n hoort gewoon echt niet in de buurt van een voetbalveld. Snap sowieso niet hoe iemand er bij komt zoiets te doen.

Is dit niet een beetje overdreven veel??
Kijk, natuurlijk moet hij geschorst worden voor dit incident, maar 7 wedstrijden??
Ik kan mij herinneren, dat 2 jaar geleden iemand van Vitesse 4 wedstrijden(?) kreeg voor bijten.
En dit was zelfs in iemands gezicht!!

Maar goed, om het toch nog even positief te bekijken:
Misschien komen nu eindelijk is die jonge talenten bij Ajax boven water!!!

Ajax moet in beroep gaan!!

1. Omdat je volgens de regels helemaal geen straf op zou mogen leggen. Kuipers heeft dit geconstateerd, als hij zegt dat het niet zo is, dan liegt hij. Daar heb je gewoon bewijs voor, dat zijn de beelden en ook de spelers er om heen kunnen dat beamen.

2. Omdat dat zou kunnen betekenen dat je de schorsing een wedstrijd uit kan stellen, hetgeen wel goed uitkomt nu El Ham ook geblesseerd is.

3. Omdat de straf wel erg hoog is. Vijf wedstrijden is redelijk, dat daar 1 voorwaardelijke wedstrijd bovenop komt is ok, maar 2 is er gewoon 1 teveel. Ik geloof in ieder geval niet dat ze het risico lopen dat er meer wedstrijden opgelegd worden, dus ze kunnen het in ieder geval proberen.

24 november 2010 om 12:56

Ja, wanneer een beroep mogelijk is, ga dan in beroep.

1. dankzij vormfouten komen er criminelen weg met een misdaad.
2. er is geen verbod op het gebruik maken van mazen in de wet.
3. straf is altijd te hoog, zeker voor lieverdjes.

Hulde aan het moreel verval in Nederland.

24 november 2010 om 13:12

Ach ja, wanneer is er sprake van moreel verval? Als je als degene die regels moet handhaven zelf de regels niet volgt? Of wanneer degene die de regels verbreekt zich beroept op de regels? Vertel jij mij het maar.

Ik vond het feit dat Brama weg kwam met zijn vuile tackel (waarmee hij iemand veel heftiger had kunnen blesseren dan Suarez met zijn beet), ook kwalijk, maar het is wel begrijpelijk gezien het feit dat er naast tv beelden geen andere bewijsmiddelen waren.

Naast dat ik dit (als ajacied) een terechte straf vind...(hoe haal je het in je hoofd.) Vind ik dat niet alleen Suarez maar ook Ajax hun ogen maar eens open moeten doen. Als je iemand zo met zichzelf ziet worstelen, vol woede en frustraties moet je met hem aan de slag en kijken als werkgever wat jouw werknemer nodig heeft om weer normaal te kunnen functioneren. Ajax heeft alleen naar eigen belang gekeken, stel maar op die jongen...want hij is onze beste speler. Dat is hij ook, kijk maar naar gisteren, hij is geen schim van vorig jaar en speelde niet groots, maar door zijn acties en manier van voetballen creeerde hij gisteren toch wat mogelijkheden (vrije trappen op mooie plekken) en moest hij tot 3 keer toe (geel) gestopt worden met een overtreding. Iedereen geeft aan (zowel hier als in de media) dat die jongen helemaal op is en gefrustreerd. Ajax had hier gehoor aan moeten geven. Maar helaas is ajax hierin al hun menselijkheid verloren en kijkt het alleen nog maar naar ''het moeten winnen om geld binnen te halen.''
Ik denk serieus dat dit een kwalijke zaak is. Dat clubs steeds meer gericht zijn op geld en moeten presteren. Nu wordt dit geuit door middel van agressie. Maar is het niet ook vaak genoeg gebeurt dat dit geuit wordt door het op raken van het lichaam (lees hartklachten met gevolgend van dien.)
Hopelijk leren Suarez (waar duidelijk een kronkel in zijn kop zit, jammer want een geweldige voetballer) maar vooral Ajax ook een belangrijke les

haha minder kijken ik kijk alles.

en ik voetbal is een contactsport dus voor beetje aan raken moet niet gelijk rood zijn.
er gebeurde echt niet veel, maar dit vind ik in veel meer situatisch. dat er te makkelijk word gevloten.

en nu laat al weer merken door mij als gefrustreerd neer te zetten dat eigenlijk wel gelijk heb met Jansen .
twente heeft zo gestraft dat ze zelf geen last van hadden want was gebleseerd en toen weer fit was mocht hij gelijk weer spelen ( weet niet heel zeker maar zat ook winter stop bij )

Ik vind het als FcT supporter eigenlijk wel jammer dat ie gestraft wordt.
Was voor ajax een veel grotere straf geweest om hem te moeten laten spelen.

Mijn voorstel in deze zou zijn, Ajax mag hem de komende zeven wedstrijden niet wisselen.
In de vorm waarin hij nu verkeerd zou dat smullen zijn voor de concurrentie.

24 november 2010 om 12:58

Alsof Suarez anders wel gewisseld wordt.

24 november 2010 om 13:03

Daar heb je wel heel lang over nagedacht!

Nee hij wordt anders niet gewisseld nee.
En daar ben ik maar wat bij om.

Wanneer hij echter weer zijn gewoonlijke niveau haalt zie ik hem echter liever niet.
Zijn schorsing zou ik dan juist toejuichen.

24 november 2010 om 13:05

En waar slaat jou eerste zin op?

Aan het verhaal van Forca hoeft niets worden toegevoegd. De straf is volledig terecht, maar er dient zeker te worden gekeken naar de juiste arbeid/rust verhouding met evt. frustratie bij overbelasting.

Suarez, wat is er in godsnaam met jou gebeurd?
Je ging zó de goede kant op, ontwikkelde je tot een wereldtopper in spé, maar je hebt nu zo goed als alles weggegooid.
Je had Ajax een bedrag van 30 miljoen kunnen opleveren, ik denk dat ze nog blij mogen zijn als ze momenteel 15 miljoen voor je kunnen vangen.

Ik denk dat jij de komende 2 maanden maar eens lekker op vakantie moet gaan, je hoofd even leegmaken en er daarna weer volop tegenaan. Lijkt me de enige manier om weer de oude te worden.

tuurlijk ziet bijten er zo eng uit, maar een speler die andermans been bijna breekt, of zelfs breekt krijgt een schorsing van 3 wedstrijden en dit is 7? je moet niet alleen kijken naar hoe het eruit ziet maar ook wat de gevolgen van je actie zijn.... die zijn bij dit incident echt vele malen kleiner dan bij een doodschop....... overigens denk ik wel dat dit goed uitpakt voor suarez, dan kan hij ten minste alles weer op een rijtje zetten.

24 november 2010 om 13:11

de vraag is alleen of het ook voor ajax goed uitpakt....dadelijk is het februari en sta je 6e/7e.....en wederom geen kampioen en strijden voor europees voetbal....

een ajax zonder suarez is toch een groot verschil, el hamdaoui geschorst...een matige verdediging......u name it...

24 november 2010 om 13:12

Ja, maar bijten vindt in tegenstelling tot een doodschop niet zijn oorsprong in een legitieme actie. Een doodschop is immers de extreme vorm van een tackle, bijten daarentegen is volledig een gewelddadige actie die niet op het veld thuishoort in wwelke vorm dan ook.

Ja ook al hoort dit totaal niet in het voetbal thuis toch is het ergens ook inconsequent als je de straf vergelijkt met het incident van Sansoni..
Dan moet ik ook eerlijk zeggen dat ik niet weet of de regels in tussen tijd aangescherpt zijn..
Normaal gesproken is Suarez een absolute aanwinst.
Ajax had hem 2 week geleden mischien is een keertje een weekje rust moeten geven want je ziet toch eigenlijk dat hij al weken uit vorm is en neem dan bijv potje tegen Veendam die week kun je hem ook is 3 tot 4 dagen rust geven.
Mischien staat het los van die overtreding maar toch..
Aan de andere kant verwacht ik dat ze in hoger beroep gaan en dan het met een beetje geluk terug gedwongen word naar 5 wedstrijden.

Eindelijk! Ik als NEC supporter ben wel blij met de schorsing die Ajax hem heeft gegeven, maar jongens laten we eerlijk zijn: ten eerste, het is een voetbal wedstrijd en geen bijt wedstrijd. En ten tweede, nu hoeven we niet meer naar het theater van Suarez gaan kijken. En als ik Ajax zou ik hem in de winsterstop te koop op marktplaats zetten voor dat hij weer domme dingen gaat doen. Voor het eerst ben ik trots op de Knvb. Ga zo door Bert oosterveen met het beleid bij de Knvb. Nu alleen nog winter, liesveld laten degraderen en dan komt allles goed.

Heerlijk!!!
Eindelijk gerechtigheid! Mister kaarter-aannaaier!
Oh wat ga ik de komende tijd heerlijk slapen, denkde aan die mooie schorsing

Off: Kom maar Ajax fans met jullie opmerkingen over Afellay, denk eerst is aan de momenten die Suarez op de grond ligt ( Of de zeeuw ) en kom dan met je opmerkingen over Afellay!

Poeh schandalig dit zoveel wedstrijden geschorst.. ik vind 4 wedstrijden meer dan genoeg als je voor een doodschop of een elleboog maar 4 wedstrijden krijgt(berg) en dan voor dit 7 wedstrijden dit! slaat natuurlijk nergens op maar jah ik ben dan wel voor ajax maar als een psv speler dit had gedaan had ik ook gewoon 4 wedstrijden genoeg gevonden, dus ik kijk in ieder geval niet door een ajax bril, mochten die reacties komen

24 november 2010 om 14:10

Wat jij in deze vind is niet relevant, net zo min als wat ik vind.

7 wedstrijden voor bijten ??? Schandalig, spelers die zoiets doen moeten gewoon de rest van de competitie worden geschorst !! Zoiets hoort niet op het veld thuis. Is gewoon een teken van zwakte en frustatie.

Ajax wilde de zaak intern oplossen met 2 wedstrijden, maar ze moeten zulke spelers gewoon laten spelen in het tweede. Dit kan gewoon echt niet.

24 november 2010 om 14:51

Het gaat er toch om of de spelers in gevaar komen met hun beroep en dat kun je van een bijt niet worden en van een doodschop wel dus dan moet iemand die een doodschop geeft volgens jou dan wel 4 of 5 seizoenen geschorst worden...

24 november 2010 om 15:59

Nee daar gaat het helemaal niet om. Het gaat erom dat bepaalde zaken niet thuis horen in het voetbal. Bijten is daar een heel duidelijk voorbeeld van. Daarom moet zulk gedrag zwaar gestraft worden. Net als bijvoorbeeld het slaan van een scheidrechter.

Zeven wedstrijden!!......moeten zeker een voorbeeld stellen daar in zeist.
Heb het idee dat die hele media hype erom heen het alleen nog maar erger heeft gemaakt.
Want je kon er gif op innemen dat de aanklager(knvb) zwaar aangepakt was als ze minder hadden geeist.
Hopelijk gaan we in hoger beroep al kan dat ook altijd weer verkeerd uitpakken.

Wat een matennaaien die bakkal,hij werd zo hard gebeten dat hij met een brede grijns op zn gezicht zn schouders liet mazeren voor de camera
suares is er geoon zoals gewoonlijk in getrapt,het is een opzet gebeurd van bakkal
want als iemand mij in de nek bijt dan loop ik niet met een brede smile op me gezicht voor de camera zogenaamd me wond te laten zien en mazeren,
het is ze gelukt suares te kunnen schorsen,hopelijk is iedereen nu tevreden met dat,want dat wilden jullie toch hebben.
Ondankbaar,nu is hij de semiel van het nederlandse voetbal,theo jansen is de held van nederland

Affelay is de grootste aannaaier die dr bestaat.
en bakkal de grootste filmkomediant

24 november 2010 om 13:34

Ja en jullie pap werkt bij de Mac Donalds

Goede straf, misschien wat te hoog want 5 wedstrijden zou ook redelijk zijn geweest, maar zo leert hij het misschien wel. Persoonlijk vind ik bijten nog erger dan een elleboog, want dat is echt van de zotten om iemand te bijten. Eens kijken of Ajax in beroep gaat. Zo niet, dan vraag ik me af of Ajax die 2 wedstrijden schorsing laat staan. Dan zou hij er 9 hebben. Als ze dat niet doen, dan is het ook geen goeie straf van Ajax.

Hij zou het hele seizoen geschorst moeten worden!

Weg met deze malloot op de Nederlandse velden!!

Kan het eindelijk gaan draaien bij ajax,.

@barco111

Hahahahahah wat een onzin verhaal. Kijk maar is heel goed wat bakkal op tv gezegd heeft en kom dan praten. En over affelay geef ik je ook niet gelijk want het is de eerste keer dat hij gaat vallen zonder dat er iets aan de hand is volgens mij is er op voetbalvelden in nl de grootste matennaaier: Suarez!

Volkomen terecht, 7 wedstrijden mag Ajax nog blij mee zijn als je kijkt hoe vaak hij het door Johan Derksen genoemde 'maten-naaien' normaal vond met z'n schwalbes en Zuid-amerikaanse theater. Het ergste vind ik dan nog wel dat trainers als Martin Jol en José Mourinho niet voor hun spelers sancties opleggen, maar denken van; Agh, zulke dingen gebeuren in het voetbal...

Okee, bijten is heel erg en heel slecht, maar 7 wedstrijden is echt buiten proporties.

Kan iemand trouwens uitleggen hoe het komt dat suarez nog altijd een voorwaardelijke straf heeft van de allereerste wedstrijd van het seizoen?

Lijkt me toch dat voorwaardelijke straffen met een aantal wedstrijden worden uitgezeten, het lijkt me namelijk sterk dat hij 15 wedstrijden voorwaardelijk heeft gehad...

....
okee mijn fout.. hij had (als eerste en enige speler ooit) een proeftijd van één jaar gekregen na 'gewone' rode kaart, nadat hij iemand van Twente onderuit schopte(goh, das toevallig)

Een hond wordt afgemaakt als hij iemand in het openbaar bijt, Suarez komt er nog genadig vanaf!

@necfraek
kijk jij maar goed man
zie je niet dat bakkal met een brede lach op zn gezicht zijn bijtende wond laat zien
schei toch uit man
psvers zijn altijd acteurs geweest
affelay is de grootste acteur die dr bestaat,en bakkal is gewoon een huichelaar voor niet.
toen suarez tospcoorder was ging een ieder juichen,en zo zijn jullie zodra iemand wat doet gelijk met de grond gelijk maken,hadden jullie ook zo moeten doen toen theo jansen dronken achter het stuur zat en iemand tot invalide maakte
toen hadden jullie ook zo massal moeten praten,maar dat doen jullie niet
stelletje hypocrieten.

Ow 7 Wedstrijden had minder verwacht (door de Knvb) maar zelf zou ik hem 10 wedstrijden of zelfs meer geven.
Nu ken iedereen me wel aanvallen omdat ik een psv supporter ben maar het is niet alleen het bijten hier een aantal voorbeelden:

-In de spelerstunnel vooraf aan de wedstrijd snuif gebaren maken naar Reis (gehoord op tv)
-Op het veld zeiken om kaarten en vallen voor niks.
-nog een x een snuif gebaar maken maar nu op het veld met camara's erbij
-Na schoppen tegen het hoofd van afellay
-En dan tot slot heeft ie honger en dacht, ik neem maar een hap uit Bakkal.
-En dan heb ik het alleen nog maar over Ajax-psv en niet tegen Utrecht,ado etc


En dan voor de mensen die beginnen te wijzen naar Afellay en Bakkal:

-ook Afellay mag van mij 1-2 wedstrijden op de tribune zitten want waar ik de grootste hekel aan heb is matennaaierij.

-bakkal idem ditto al is het maar 1 x trappen op iemands voet dat hoort gewoon niet van mij mag hij ook 1 wedstrijd geschorst worden .

Maar uiteindelijk heeft alleen Suarez een schorsing gekregen na beelden en heeft Psv een x geluk gehad en vorig jaar had Ajax het met Enoh.
En ik hoop dat Ajax niet in beroep gaat want ze zetten zich gewoon voor gek .
En als ze het doen laat de Tuchtcommisie maar mooi 10 wedstrijden geven.

24 november 2010 om 14:23

Dat kun je nu wel makkelijk zeggen over Bakkal en Afellay dat je vind, dat ze geschorst dienen te worden. We weten beide dat dat niet zal gaan gebeuren.
Is gewoon punten scoren wat je doet.

24 november 2010 om 14:41

Ten eerste die punten intreseren mij niks kijk maar is hoeveel reacties ik hier op voetbalzone ooit heb gegeven zal nooit meer als 30-40 zijn dus voor de punten doe ik het niet ik lees veel liever reacties .
En als je goed leest in men laatste stukje dan snap je wat ik bedoel..

7 wedstrijden voor bijten ??? Schandalig, spelers die zoiets doen moeten gewoon de rest van de competitie worden geschorst !! Zoiets hoort niet op het veld thuis. Is gewoon een teken van zwakte en frustatie.

Ajax wilde de zaak intern oplossen met 2 wedstrijden, maar ze moeten zulke spelers gewoon laten spelen in het tweede. Dit kan gewoon echt niet.

24 november 2010 om 14:26

Hoe vaak ga je dit nog posten???
Je valt in herhaling. We weten je standpunt nu wel.

24 november 2010 om 14:51

hetzelfde geld voor jou...

i9k vind het iets te zwaar, maar theo jansen dan die knijpt schaars in zijn Kruis, krijgt die geen schorsing? dat mag wel?

Ik zeg vijf wedstrijden schorsing net als sansoni destijds.

En 2 wedstrijden met een muilkorf voetballen.

Ik las ook al dat el hamdaoui geblesseerd is en mido ook.

volgende opstelling dus voor wedstrijd tegen vvv:

---sulejmani----suk-----jozefzoon

--emanuelson-de jong--enoh

--anita---vertonghen----alderweireld--v/d wiel

-------stekelenburg-----

Wissels : bodul , verhoeven , ooijer , de zeeuw , zeegelaar , tainio. zo iets denk ik

24 november 2010 om 14:28

Nog iemand die niet oplet: Jozefzoon (linker knie) is voorlopig niet beschikbaar voor Ajax.

Ajax weer geen kampioen kan je nu wel al stellen lijkt mij, El hamdoui geblesseerd, Suarez geschorst en Mido ook geblesseerd volgens mij? Misschien is dit ook wel beter voor Suarez, even rustig aandoen.

helemaal terecht het is de meest onsportieve speler in de competitie altijd maar zeure en zwalbes maken kaarte aansmeren enzo ik kots van dat ventje. maar ik denk dat bakkal wel pijn zou hebbe met die haaze tande van suarez

Iedereen die zegt dat het teveel is omdat Sansoni er maar 5 kreeg vergeet dat hij nog een voorwaardelijk duel heeft. Dit heeft automatisch als gevolg dat er een zwaardere straf komt.

Waar ik het meest benieuwd naar ben is het feit of Ajax die 2 wedstrijden schorsing nu blijft hanteren, waardoor het dus 9 wedstrijden zijn. Ajax kennende zullen ze nu wel denken dat is erg lang en die 2 wedstrijden er niet bij doen.

Moet overigens wel zeggen, dat het voor Ajax misschien niet eens zo slecht is die schorsing omdat Suarez toch gruwelijk uit vorm is.

En terecht 7 wedstrijden. Waarom? Nou de volgende zaken zullen wel meewegen in het straffen van suarez. Ten eerste is hij aanvoerder van een van de grote clubs van Nederland die , naar zeggen, een grote fanbase heeft in Nederland en over de wereld. Ten tweede is het niet het eerste idiote gedrag wat hij heeft vertoond in de competitie. Ten derde heeft hij zich ook nog eens als een ontzettende megakwal gedragen op het wk tijdens de wedstrijd tegen bijvoorbeeld Ghana. Ben eens benieuwd hoe het gekwelde dramatisch spelende ajaks gaat reageren op deze schorsing. Wellicht weet martin jol nog ergens een speler met overgewicht en totaal geen wedstrijdritme ergens vandaan te toveren om deze plaats in de selectie op tevullen de komende tijd.

Is gewoon een terecht. Heel Ajax is bezig met een wanprestatie en vooral met een wanbeleid! Steun de petitie op www geefajaxzijngezichtterug nl

24 november 2010 om 14:53

was dat een aantal jaren geleden ook al niet aan de gang haha? gaat lekker dan

Ik vind zeven wedstrijden terecht. Voor bijten moet je sowieso minstens 5 wedstrijden krijgen in mijn ogen,maar hij heeft ook nog een voorbeeldfunctie. Hij is aanvoerder en speelt bij de grootste club van Nederland. Daarnaast had hij nog een voorwaardelijke straf,dus ik vind het terecht.

Terechte straf, wordt eens tijd dat die vent eens een schorsing kreeg. Kunnen die Ajacieden janken dat ze de Knvb tegenhebben maar dat is zware onzin.

overigens is het ook belachelijk dat Suarez zijn aanvoerderband mag behouden na z'n actie, 7 wedstrijden meer dan terrecht!

Ajax accepteert de straf van Suarez! Pff, had ik toch niet verwacht eerlijk gezegd. Vind 7 wedstrijden wel echt heel erg veel hoor. Het was een domme actie van Suarez maar een wedstrijd of 4 misschien 5 had ik ook wel genoeg gevonden. Laten we hopen dat deze rust hem goed doet en dat we hem in februari weer als herboren mogen terugzien op het voetbalveld!!

Opvallend dat ze het accepteren, maar ze konden niet anders na die zelf opgelegde schorsing. Beroep had uitstel betekent en dan hij had alsnog terecht 4 a 5 wedstrijden gekregen. Lijkt wel of de Knvb daar rekening mee heeft gehouden gezien de veel te hoge strafmaat.

Hoop dat de Knvb nu ook wat consequenter richting andere clubs optreedt (waarbij het geval Brama dit jaar het meest opvallend is). En het zou andere clubs ook sieren als ze hun eigen spelers gaan schorsen en niet 5x in beroep gaan (het geval Marcus Berg). Gezien de reacties van de afgelopen dagen is volgens mij 85% van de bezoekers het met deze insteek eens.

Het is inmiddels bekend!
ajax heeft het geaccepteerd
die kerel zien we 4 februari weer in de eredivisie!
nou krijgt hij die rust die hij nodig had, want hij was beetje moe, volgens mij!
succes ajax

24 november 2010 om 15:11

Ik ben toch verrast door Ajax, dat ze de straf accepteren. Ik had verwacht dat ze inberoep zouden gaan. Misschien wel goed voor Luis

Als vader van een voetbalgek zoontje van 5 jaar ben ik erg blij met deze eis van de openbaar aanklager. Het moet voor iedere voetbalkijker/liefhebber duidelijk zijn dat bijten absoluut niet getolereerd wordt en dat daar stevige straffen op staan.

Als Twente-supporter ben ik daarnaast blij om te zien dat zowel Ajax als PSV niet hun sterkste opstelling kunnen hanteren na het as vertrek van Affelay en de langdurige afwezigheid van Suarez. Ik ben gewoon eerlijk !

Iedereen die 7 wedstrijden te weinig vinden moet echt even gaan nadenken!
Als PSV supporter moet je niet reageren op dit artikel omdat die donders goed weten dat Afellay precies zo is als Suarez. Afellay bijt dan wel niet maar die is net zo vervelend. Allebei hele goede voetballers alleen moet hun gedrag veranderen. Als hij dit straks bij Barca doet dan zijn ze hem snel genoeg zat.

Voor Ajax is er niet zoveel mogelijk op dit moment. Wie zet je nou waar neer. Ik zag er al 1 die Josefzoon erin zette maar die is geblesseerd.

Ik denk toch echt hieraan:

Ohwja,
Bodul op de bank?
Als we zulke spelers bij de selectie moeten halen kunnen we beter stoppen

Stekelenburg
Blind
Alderweireld
Vertonghen
Anita
Bonevacia
Eriksen
Enoh
El Hammi
de Jong
Suljemani

Zeven wedstrijden is iets te veel in mijn ogen.

Een maand geleden kreeg de keeper van Dijkse Boys in de Knvb-beker rood voor een karatetrap op zijn directe tegenstander. Hij werd voor die actie ook zeven wedstrijden geschorst. Zijn slachtoffer had een gekneusde rib en heup en had een vleeswond in zijn lies.

Vorig jaar tackelde Hadouir Niels Wellenberg met een veel te late tackle, Wellenberg had zijn enkel kunnen breken. Hadouir kreeg vier wedstrijden.

Voor ellebogen worden ook 2 tot 4 wedstrijden schorsing gegeven.

Denk als Ajax in hoger beroep gaat er wel een wedstrijd of twee of gaat.

@dankroon

El hamdoui is geblesseerd..

ik zeg

Steek
Vd Wiel
Alderweireld
vertonghen
Anita
Bonevacia
De zeeuw
Enoh
Siem/Ozbiliz
Suk/Bodul
Suljemani

er jammer dit.. veel te veel!! 4 februari pas weer.. das wel heel heel heel erg lang!!! erg jammer.. 2 wedstrijden die ajax voorstelde voor hem was beter geweest. nu lekker uitrusten en op vakantie gaan ofzo na ac milan. dan terug komen en misschien voor een verassing zorgen en ons kampioen maken, want ik geloof er nog steeds in!

Pepe 1973

ik vraag me af hoe je zoontje de speler jansen dan uitlegt.
als hij vijf is.

en hij ziet dat rook gelijk na de wedstrijd.
achol misbruikt
en dan ook nog gaat rijden.
en iemand helemaal de kapot er mee maakt.

dan valt dit van suarez wel mee.

Ie bint nie wies met oe;

J_ci 24 november 2010 om 10:41 #451important add vinden jullie 7 wedstrijden niet erg veel???

er moet vind ik ook rekening gehouden worden met wat er aan vooraf ging. suarez is helemaal geen onsportieve jongen en als we hem mogen geloven over het feit dat bakkal misschien wel 7 keer op z n voet is gaan staan, dan is het uiten van frustratie terecht. niet op deze manier, dat klopt, maar zo erg gestraft worden slaat nergens op. hij bijt hem omdat hij gewoon gek werd van bakkal. het liefst zou hij hem een kopstoot of een elleboog hebben gegeven... dat vond hijzelf niet kunnen dus wanhopig gaat ie maar bijten... zo zag het er ook uit, een reactie uit wanhoop was het.
Bakkal loopt niet voor niks met een bigsmile verder rond. hij weet heel goed wat voor een irritante eikel het was. dat is pas matennaaien.. bakkal heeft suarez uitgelokt. en suarez heeft zich meerdere malen ingehouden terwijl bakkal bewust op z n voet staat. die camerabeelden worden niet naar voren gehaald, maar waarom zou je daar geen schorsing voor mogen krijgen?
ajax zal in beroep gaan en als ze de jurisprudentie erbij halen in de wedstrijd waren de ene de ander in de neus beet, dan hoeft hij en zal hij niet meer dan 4 wedstrijden krijgen. 4 wedstrijden lijkt me terecht en meer dan voldoende.

Dit doe je niet. Niet op de velden. Niet als 30 camera's alles in beeld brengen.

-hij doet dit, dan mag ik dat wel doen....-

Zelfbeheersing hoort ook bij een topsporter.

Conclusie; Suarez is dat nog niet.

<40 miljoen voor Suarez? Ajax hoopt erop, maar ik hoop dat ze er nog geen 15 voor krijgen.>

2010/2011 zou het seizoen worden voor Ajax. Het lijkt erop dat het dat ook gaat worden, alleen dan in negatieve zin.

'der Untergang' met Suarez in de hoofdrol kan natuurlijk wel weer een mooie docu opleveren.....

Dat dan weer wel.

Die vent is gewoon niet goed snik, weren van de voetbalvelden zulk soort bah

@barco111

Eerst even twee dingen: jij gaat mij geen hypocriet noemen en ten tweede leer eerst mijn naam goed te typen. Volgens jou moet bakkal dus jankend over het veld rennen en ook na de wedstrijden janken, suares is gewoon een misselijk ventje en ziek. Dat zag je gisteren tegen de sterren van real durfde hij helemaal nix, niet natrappen, geen domme overtredingen gemaakt en niet de scheids plus grens de huid uitgescholden wat hij altijd in nl. doet. En in nl doet hij dat wel tegen met respect wat mindere voetballers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren