'Woeste Braafheid gaf Van Gaal in kleedkamer tik in zijn gezicht'

Maandag, 15 november 2010 om

Edson Braafheid ontkent uit de selectie te zijn gezet bij Bayern München, maar er lijken toch wat problemen te zijn rondom de linksback. Voetbal International meldt dat Braafheid het aan de stok kreeg met Louis van Gaal en dat hij de oefenmeester in zijn gezicht zou hebben geslagen. Bayern heeft hier nog geen mededelingen over gedaan.

/

Braafheid en Van Gaal botsten vorige week bij de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach en de vleugelverdediger werd daarom buiten de selectie gehouden voor het duel met 1. FC Nürnberg. Braafheid bekende dat er ‘iets’ was gebeurd in de kleedkamer, maar wilde hier niet verder op ingaan. Volgens VI is echter uitgelekt dat Braafheid zijn coach geslagen heeft.

Braafheid liep in het duel met Mönchengladbach warm, maar maakte tot woede van Van Gaal zomaar een einde aan zijn warming-up. "Hoe vaak heb ik gewisseld en hoe vaak mag ik wisselen? Waarom doe je dit? Er kan altijd wat gebeuren in het veld." Braafheid reageerde op zijn beurt ook woedend en assistent-trainer Andries Jonker moest tussenbeide komen om de boel te sussen.

In de kleedkamer zou het alsnog uit de hand gelopen zijn. Van Gaal begon te schreeuwen tegen Braafheid, die dit niet pikte en de Amsterdammer een tik in zijn gezicht zou hebben gegeven. “Dit voorval krijgt nog wel een staartje. Er zijn dingen die uitgesproken moeten worden. Tot die tijd zet ik me gewoon voor honderd procent in”, reageerde de international eerder.


Poll

Ik geloof dit verhaal


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door eric666)

Dat lijkt me sterk, als een speler dat doet word hij per direct ontslagen.

15 november 2010 om 21:05

ze maken het waarschijnlijk erger dan het is, in de tekst staat dat hij van gaal op zijn hoofd heeft 'geslagen' terwijl het een tik was

15 november 2010 om 22:01

waar staat dat dan?

edit: sorry, ik heb het al gezien!

Door de media is dit natuurlijk veel erger uitgelekt

Logisch. toch al te genant voor woorden hoe jan en alleman zich af laat blaffen door zo'n arrogante schreeuwlelijk. Zo'n toon pik je van je buurman ook niet.

15 november 2010 om 21:06

Dus als dit verhaal klopt vind jij het normaal dat een speler z'n coach slaat?

ot
Lijkt me onrealistisch dat braafheid van Gaal in z'n gezicht heeft geslagen.

15 november 2010 om 21:14

Braafheid wist voor de tijd hoe van Gaal was. Had-ie een grote vent moeten zijn en nee moeten zeggen toen Bayern hem wilde hebben.

15 november 2010 om 21:20

Voor 3 miljoen per jaar mag van Gaal mij best uitschelden hoor

15 november 2010 om 21:41

Voor zoveel geld wil ik ook wel op spelers schreeuwen hoor....en niet iedereen pikt dat geschreeuw ik zou er ook op reageren maar niet ''slaan'' natuurlijk.

Je mag natuurlijk een luide toon geven op je spelers als ze wat fout doen, daar moeten ze tegen kunnen, maar een keer kort erop reageren kan ook gewoon. En als van Gaal mijn trainer was en met z'n niet al te knappe kop op me gaat schreeuwen en er uiteraard speeksel (gebeurt bij van Gaal vaak) over me heen gegoten word dan zeg ik er natuurlijk ook wat van en niet zo'n beetje ook.

Dat lijkt mij idd ook isimic. En wat is een tik? Je ziet Van Gaal alweer met een rood aangelopen hoofd op 10 centimeter van Braafheid zijn gezicht in het Duits een tirade houden. Mogelijk plaatste Edson een kanttekening bij het evangelie dat werd uitgesproken. Bij echt slaan lig je bij Van Gaal neem ik aan wel uit de selectie. Zal wel een licht duwtje geweest zijn. We zullen het in de komende dagen wel horen...

Neemt niet weg dat Braafheid er goed aan doet een andere club te zoeken. Bayern is duidelijk te hoog gegrepen. Het topniveau sowieso. Wonderbaarlijk dat deze jongen kan zeggen een Wk-finale te hebben gespeeld. Een leuke club in Engeland of zoals Eintracht Frankfurt lijkt mij beter

haha nou ik geloof hier niets van hoor..

ik ken v.gaal onderhand wel een beetje en ik denk echt niet dat hij een tik heeft gekregen en ik denk dat dat niks voor braafheid is hoor..

braafheid begint nou voor de 2e opeenvolgende jaar op een zijspoor te raken en mischien heeft dat er ook aan geleid om mischien fel te reageren op v.gaal en andersom vanwege wat braafheid heeft gedaan bij de wedstrijd

VI heeft toch de laatste tijd wel bewezen een niet al te betrouwbare bron te zijn. Misschien is er inderdaad wat gebeurd, maar daar kunnen we helemaal niet over oordelen nu.

Zal wel niet zo zijn. Zal wel een licht duwtje geweest zijn, want zoals hier boven al werd gezegd; als je Van Gaal in zijn gezicht slaat lig je op het zelfde moment uit de selectie. Mocht het wel zo zijn geweest, hoort hij uit de selectie. Van Gaal is zijn werknemer en die moet je respecteren.

15 november 2010 om 21:11

Ik denk ook dat hij een duwtje heeft gegeven.
Maar ook als je dit voorval buiten beschouwing laat, moet braafheid gewoon vertrekken.
Hij kan het niveau totaal niet aan, iets wat eigenlijk wel te verwachten was.
Ik vind het een vreemde aankoop, zeker gezien zijn leeftijd, dan heb je nou niet meer de stempel talent, maar moet je eigenlijk al op niveau zijn.

15 november 2010 om 21:12

Klopt wel, Braafheid kan ook voor zijn eigen het beste vertrekken. Hij kwam al niet veel aan het spelen, laat staan na dit incident. Gewoon laten gaan, die jongen, beste voor alle partijen.

15 november 2010 om 23:51

Klopt, typfoutje. Ik bedoelde natuurlijk werkgever. In feite is Van Gaal dat niet, maar hij heeft Braafheid wel onder zijn hoede. Je snapt wat ik bedoel neem ik aan

15 november 2010 om 23:35

Van Gaal is niet de werknemer van Braafheid. Van Gaal is ook niet de werkgever van Braafheid want dat is Bayern Munchen.

Maar dat is een klein mierenneukerig dingetje.

On: Zoals al zo vaak gezegd, de media zal het wel gigantisch opgeblazen hebben, zal me helemaal niks verbazen.

zonder grappen te maken over zijn naam kan braafheid maar beter vertrekken uit zuid-duitsland, niet vanwege dit akkefietje maar ook omdat hij niet het nivo haalt wat van gaal nastreeft bij bayern münchen

Wel geloofwaardig.

Maar tegelijk ook zo triest.

Je slaat toch geen ander?

Laat staan een trainer. Van Gaal kan natuurlijk wel zijn uitbarstingen hebben, spreek hem daar dan later op aan ofzo. Bereik je veel meer mee.

Als je in reactie iemand slaat ben je echt heel zwak tussen de oren hoor. De heren voetballers hebben een zaakwaarnemer als het om de centjes en contracten gaat. Dat moet allemaal professioneel want wie weet krijg je te weinig. Wees dan ook zo professioneel als je een paar rondjes moet hardlopen, of wanneer je een mening wilt duidelijk maken. Voor de rest heb je te luisteren naar je werkgever zolang je aan het werk bent. En als dat je niet bevalt kan je in discussie gaan of je zaakwaarnemer vragen om de koers te veranderen. Punt.

Als dit echt zo is... Het mag niet natuurlijk, maar snappen zou ik hem wel. Ik geloof er echter niets van..

Ik denk dat hij het wel uit zijn hoofd laat om van Gaal te slaan.. Van Gaal kon vroeger namelijk erg goed boksen

15 november 2010 om 21:17

En karate!

15 november 2010 om 21:19

Echt een vechtersbaasje inderdaad!

Slaan of een tikje?

Ik denk een tikje. Zal allemaal wel weer overdreven worden.

15 november 2010 om 21:15

Klopt ook wel, normaal gesproken blaast de media alle verhalen op. Zal nu ook wel het geval zijn. Voor je het weet haalt Van Gaal zijn oude karatekunsten uit de kast!

15 november 2010 om 21:24

Inderdaad, denk dat hij anders dit seizoen niet meer aan spelen toekwam. Maar dat kan je wel verwachten in de media. Ook al was het een klein tikje, dit moet Braafheid natuurlijk niet doen.

dit lijkt me zeer onwaarschijnlijk,
ik kan me nog wel herinneren hoe braafheid tege de grensrechter protesteerde in zijn FC twente jaren.
toen zei hij heel beleefd : ''hier zit je er helemaal naast ''
dus hij kan vast met zijn woede omgaan

Denk dat van Gaal dit niet zomaar laat gebeuren, gezien zijn karatekick van een aantal jaren terug, zou maar oppassen op de training als ik Braafheid was.

Edit: Spelfout

Overschatte speler is zeker niet Oranje waardig ik weet echt niet waarom je hem selecteerd en geen Urby/anita voor het WK

15 november 2010 om 21:37

Met alle respect hoor, maar de 2 die jij opsomt zijn niet beter dan Braafheid. Anita is zowiezo een stuk minder, en Emmanuelson heeft pas zelf ook aangegeven dat hij wat tekort komt voor de europese top.

15 november 2010 om 21:45

Hou toch op man.
Braafheid speelt amper en als die speelt scoort die in zijn eigen goal(oke kan gebeuren)
Heeft die gespeeld bij Celtic??? Amper!
Anita vol seizoen bij Ajax ! dus heeft die een beter seizoen gedraaid dan die pannekoek
Urby wilt niet opscheppen maar hij is zeker beter dan Braafheid dus kom aub niet dat hij zichzelf niet goed vind want hij is zeker wel goed geen discussie mogelijk

Drenthe ook ja ook beter dan Braafheid

15 november 2010 om 21:53

Kennelijk wel een discussie mogelijk, omdat onze bondscoach daar ook niet zo over denkt. Maargoed ik heb ook geen zin om met jou hier over te discussieren, ik geef alleen maar aan dat ik de keuze van van Marwijk zeer logisch vond. En gelukkig is hij de bondscoach en niet jij

16 november 2010 om 07:22

dat Anita een vol seizoen links back is van ajax egt meer over ajax dan over Anita.die kot zwaar tekort.

ot: iets wat vi zegt geloof ik niet zo snel.

Dit is echt ongeloofelijk. Je eigen trainer een klap geven op zijn gezicht vind ik echt niet kunnen. Braafheid is het voetbal niet waardig en is heel erg onprofessioneel. Hij mag zijn handjes dichtknijpen dat hij het Nederlands elftal en het WK heeft gehaald en zonder Van Gaal zat hij niet bij Bayern Munchen. Een tik is een tik en dat kan niet in het huidige voetbal gebeuren allemaal rare dingen. Braafheid moet gewoon warming-up doen en niet zo zeuren. Ik denk dat hij de kredties bij Van Gaal heeft verspeeld.

zijn weer media onzin vindt ik hoor ik neem niet aan dat hij van gaal een klap verkocht heb het zal wel een beetje bek vechten geweest zijn

15 november 2010 om 22:02

Neem ik ook aan van niet, Van Geel is namelijk de technisch directeur van Roda JC, en die heeft niets te zoeken in de kleedkamer van Bayern Munchen

Maar je hebt gelijk, vaak worden dit soort dingen door de media erg opgeblazen, het is afwachten wat er nou daadwerkelijk gebeurd is, maar het zal ongetwijfeld wel uitkomen.

Slaan is een teken van onmacht om het met woorden op te lossen. Als die daadwerkelijk geslagen heeft, is het einde verhaal voor Braafheid bij Bayern denk ik.

15 november 2010 om 22:02

wat een cliche sla je uit

15 november 2010 om 22:04

Is dat verboden dan? anders moeten ze dat even in de policies zetten

ach, ik zou het niet eens erg vinden, voor 1 keertje mag een speler van gaal even een mepje verkopen
die arrogantie, bah...

Geen klap, een tik. Misschien een groot uitgevallen duw?
In iedergeval moet er wel iets gebeurt zijn in die kleedkamer. Voor Braafheid is het maar het beste om te vertrekken, wil hij nog blijven voetballen. Bij Bayern is hij echt klaar..

Hahah, wie dit gelooft verdient zelf een tik in zijn gezicht. Alsof iemand dat kan maken bij Koning Van Gaal.

Nou als het werkelijk zo erg is dan zou van Gaal kennende hem al lang de laan uit hebben geschopt. Braafheid moet gewoon heel snel een leuke club vinden. Was altijd een prima back bij Twente, blijft toch zonde..

Tikje is natuurlijk al er genoeg, er word hierboven gezegd dat je dit van je buurman ook niet te pikken.nou is dit zowieso zo al een professionele omgeving dus daar hoort dit natuurlijk helemaal niet te thuis.daarnaast is fysiek geweld altijd een zwaktebod!

om nog een open deur in te trappen:
hij kan beter zn voeten als zn handen laten spreken!

Ach dit verhaal is denk ik alleen maar opgeblazen door voetbal international, volgens mij heeft edson hem alleen een 'tikje' gegeven.

Hier bewijst Andries Jonker toch maar weer zijn waarde als assistent coach.

ot: lijkt me weer flink opgeblazen door de media. En wat Braafheid betreft, natuurlijk logisch dat die wilt voetballen maar bij Bayern gaat dat hem niet worden.

Als het waar is dat hij Van Gaal in zijn gezicht geslagen heeft, dan snap ik niet waarom hij niet op staande voet ontslagen is. Van Marwijk zou ook eens moeten navragen of het klopt. Als het klopt, dan voor Braafheid voor straf ook geen Oranje meer. Ik vind namelijk dat er wel een fikse straf op mag staan als je geweld gebruikt. Gewoon een paar jaar nergens meer mogen voetballen voor straf.

Voor de miljoenen die hij bij Bayern verdient, is hij al te beroerd om een lange warming up te maken. Het moet niet veel gekker worden.

als het blijkt dat dit nieuws niet klopt klaag ik voetbalzone aan voor het verspreiden van onzin.

on: Ik denk niet dat dit waar is, al was het Robben of Ribery, Van Gaal pikt het echt niet als iemand hem in z'n gezicht slaat/tikt en al helemaal niet van zoon mislukte tribunespeler als braafheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Manuel NeuerKeeper00
Sven UlreichKeeper00
Niklas SüleVerdediger00
Felix GötzeVerdediger00
Marco FriedlVerdediger00
Mats HummelsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren