Het moet anders in Eindhoven

Zaterdag, 13 november 2010 om 07:53 door wardzijden

Als ik begin met het typen van dit stuk is het 02:54 uur. Ik heb net een clubexpert gelezen waar ik niet vrolijk van werd. PSV1992 heeft recentelijk “Fred Rutten moet wakker worden” geplaatst. Echter ben ik niet bezig om een clubexpert af te kraken, noch om te klagen over het aantal clubexperts die er zijn. Maar dat stuk is wel wat me zorgen baart. Ik ben hier niet aan begonnen om te klagen over de spelers, de trainer noch de financiële situatie van de club. Nee, niks van dit allen. Ik wil klagen over mezelf, de supporter.

Ik ben zelf te jong om het te hebben meegemaakt, maar ik heb zat mensen horen praten over het ontstaan van een topclub. Een beetje wat er nu aan het gebeuren is in het Oosten van het land, zo begon het ook ooit bij PSV. Het was een klein, lokaal clubje die eigenlijk niet mee telde in de vaderlandse competitie. Begrijp me niet verkeerd, op dit moment was PSV al vier keer kampioen geworden, en dat is meer dan een aantal profclubs ooit gaan worden. Echter was Ajax op dat moment al zestien keer kampioen geworden. Ik praat over het jaar 1975.

De eerste gouden periode van PSV begon. Onder het bewind van Hans Kraay Senior kon PSV in vier jaar tijd, drie keer kampioen worden en daarnaast werd de UEFA Cup binnengehaald. Met de broertjes Willy en René van der Kerkhof en Mister PSV himself, Willy van der Kuylen, kreeg PSV voor eens en altijd het zo gewenste stempel van “topclub”. Ondanks dat daarna een periode kwam van acht jaar lang geen kampioenschap, bleven de supporters trouw aan en trots op dat lokale clubje.

We maken een sprong naar voren in de tijd. Dat doe ik nadat ik naar mijn muur heb gekeken, ik kijk eigenlijk dagelijks wel met trots naar het vaandel dat daar hangt. De sjaal van de halve finale Champions League tegen AC Milan. 4 mei 2005, dat is de datum dat een volgepakt Philips stadion naar mogelijkerwijs het laatste Europese succes van een Nederlandse club in een lange tijd keek. Ik was een van de gelukkigen om daar bij aanwezig te zijn. Toen de 2-1 in de 89ste minuut viel, dacht ik dat de wereld verging. Uiteindelijk zou PSV winnen met 3-1, echter na uit 2-0 te hebben verloren eindigde het daar. Zelfs op deze fantastische avond, waar supporters trots horen te zijn, waren er mensen die begonnen te fluiten. Waarom? Omdat we de finale van het grootste voetbaltoernooi voor teams niet wisten te bereiken. Ik was, en ben dat eigenlijk nog steeds, woedend.

Onder Guus Hiddink werd de halve finale van de Champions League gehaald en begon PSV aan een zegereeks van vier kampioenschappen op rij. Ik ben een trots Eindhovenaar en ben net als menig ander PSV supporter niet zo’n fan van de voetbalclub uit de hoofdstad. Daardoor herinner ik me ook nog de opmerking van Ibrahim Afellay: “Vier keer Amsterdam, vier keer”. Ik zelf vind dat fantastisch, echter begreep ik op dat moment nog niet zo heel goed wat het echt in hield. Nu PSV twee jaar lang geen kampioen is geworden, doe ik dat wel, het is namelijk héél knap om vier keer achter elkaar kampioen te worden.

En door dat gezegd te hebben, kom ik uit bij het punt van dit hele verhaal. Zoals eerder vermeld wil ik niet klagen over spelers, trainers of financiële dwalingen van de club. Ik wil klagen over ons, de supporters. Wij in Eindhoven zijn verwend. We worden twee jaar lang geen kampioen en alles is fout aan het huidige beleid van PSV. We moeten accepteren dat Alex weg is, dat Ruud van Nistelrooij al een tijdje in het buitenland balt en dat Phillip Cocu niet meer door wilde voetballen. Er lopen andere spelers rond, die misschien wel kwalitatief minder zijn, echter lopen ze in het zo geliefde rood-witte shirt. Kappen met de laffe fluitconcerten omdat 3-0 tegen het “zwakke” Debreceni niet genoeg is. Laten we terug gaan naar dat lokale clubje waar we ooit zo trots op waren.

De vaandel aan de muur zegt het: Wij trekken ten strijde’.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 20 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2700+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door thijskeeper)

Fantastisch stuk!!!

Ik ben het helemaal met je eens. Ik ben zelf ook PSV supporter en ik erger me ook vaak dood aan dat onnodige gefluit omdat we na een half uur nog op 0-0 staan tegen Vvv-venlo.
Natuurlijk hoopt iedere PSV supporter dat we ooit weer is een finale in een groot europees toernooi mogen spelen. Maar dan moet alles in elkaar overvloeien maar dat is nu zeker niet het geval.

NU even over het stuk!!
Ik had het niet beter kunnen vertellen

5 sterren

Persoonlijk vind ik dat voetbal clubs 3 dingen kunnen doen om hun publiek tevreden te houden. Keiharde strijd (feyenoord in de kuip), mooi aanvallend voetbal (Fc Twente) of een kampioenschap. Voetbal blijft amusement en zolang PSV geen strijd of mooi voetbal om naar te kijken op de mat legt, moeten ze toch gewoon kampioen worden? Zo lang dat niet gebeurd denk ik dat de fluitconcerten zullen blijven. Niemand koopt een seizoenskaart voor 17 saaie wedstrijden zonder feestje aan het eind

Dat was inhoudelijk! Ik vind je column verder prima geschreven, prettig om te lezen en een duidelijke, goed beargumenteerde mening met een beetje history! Dus wat dat betreft, prima gedaan

16 november 2010 om 11:39

Sorry hoor maar PSV speelt momenteel mooi voetbal. De bal gaat snel rond, lekker kort tikken mooie combinaties, 2 spelers op de flanken die er makkelijk langs komen.

16 november 2010 om 13:55

Twente mooi aanvallend voetbal? Eerder degelijk. Zo staat PSV over het algemeen ook bekend, maar als je naar het spel van dit seizoen kijkt en de statistieken erbij pakt vind ik dat overdreven. Ze lopen 10 gescoorde doelpunten voor op Ajax (en nog meer op Twente). Ik ben over het algemeen dan ook vrij tevreden over het huidige spel van Psv.

16 november 2010 om 15:02

Ik heb zelf altijd meer plezier in korte combinaties dan voorzetten van de flanken, die mis ik altijd een beetje bij Psv

Maargoed iedereen heeft wat dat betreft zijn eigen mening dus het was een beetje voorbarig van mij om te zeggen dat PSv geen aantrekkelijk voetbal speelt! Het is gewoon niet een stijl waar ik echt van geniet

Ikzelf, als volbloed Ajacied, mag deze club uit Eindhoven eigenlijk niet zo. Ze voetballen niet mooi etc. etc. Je zal het vaak genoeg horen, maar dit stukje is wel enorm goed geschreven! En ik als Ajax fan merk het ook. We hebben geen Johan Cruijff, Marco van Basten, Dennis Bergkamp of Wesley Sneijder meer. We worden niet meer eens in de 2 jaar kampioen. Ook dat is voor ons ook ff wennen, dat we met angst naar Enschede moeten.

Maar dit stukje is gewoon zo goed geschreven! Eigenlijk geld dit tegenwoordig voor alle drie de topclubs van Nederland. Clubs als FC Twente en AZ nemen de plekken over. Feyenoord staat zelfs in het rechter rijtje. Ajax en PSV moeten lijdzaam toezien hoe FC Twente de 1e plaats bezit.

Naja al met al een heel mooi stukje!

Aan de ene kant ben ik het er helemaal mee eens. Zeker met dat stuk over AC Milan en de halve finale van de CL. Aan de andere kant is PSV toch al twee jaar niet kampioen geworden, bij een topclub ontstaat dan automatisch een soort onrust. Als je nu dan, terwijl je voorin zoveel klasse hebt rondlopen met Toivonen, Affelay, Balasz, Berg, Reis, Koevermans, Lens en Amarabat, na een half uur niet voorstaat tegen Vvv, dan kan ik het ergens ook wel begrijpen. De situatie voor de topclub PSV is eigenlijk nieuw, dat ze twee jaar op rij eigenlijk kansloos waren voor het kampioenschap, zeker omdat de selectie wel zou moeten kunnen voldoen, vandaar de onvrede. En ja, misschien is jullie publiek wel wat verwend.

Bedankt voor alle reacties. Doet me deugd om te zien. Nogmaals bedankt.

Mooi stuk. Denk stiekem dat het ook iets met de Nederlandse mentaliteit te maken heeft. Als je voor je club staat, sta je er bij door dik en dun. Van fluiten worden spelers niet beter, het roept alleen maar wederzijdse frustratie op.
Verder is het verleden vasthouden een nutteloze bezigheid als supporter. Het gaat om die 90 minuten en die 3 punten! Als je club in de laatste minuut de 1-0 scoort tegen een niets betekende club hoor je uit je dak te gaan omdat ze winnen en niet te fluiten omdat je minimaal een 4-0 had verwacht.

Ben het met de kern van je boodschap zeker eens. Fluiten als je met 3-1 wint van Milan en net een hoogtepunt in het bestaan van je club hebt gehaald, is echt volslagen idioot. Net als fluiten als je met 3-0 van Debrecen wint trouwens. Je ziet dezelfde reactie bij het Nederlands elftal, de enige voetbalploeg die mij echt wat doet. Fluiten als je met de rust 0-0 staat, klagen over een tweede plek op het WK, klagen dat je niet dik genoeg van andere landen wint, etc.

Wat me overigens opvalt, en dat zie je wel vaker met artikelen die niet uit Amsterdam komen, is dat de schrijver van dit stuk ook weer een vergelijking met Ajax maakt, en moet zeggen dat hij geen fan is van Ajax. Je bent Psv-supporter, schrijft daarover en over je club, en dan heb je Ajax nodig om je punt te maken? Ik vind dat echt doodzonde, een Psv-er of een Feyenoorder moet zijn identiteit niet, ook niet voor een deel, ontlenen aan Ajax. Jij bent gewoon Psv, klaar. Die club is mooi en groot genoeg om te bestaan en om trots op te zijn zonder dat je rivaliteit met een andere club nodig hebt. Als je dat kan, dan straal je pas echt wat uit.

13 november 2010 om 17:07

Ik kan me heel goed vinden in het feit dat je vind dat ik niks hoor te zeggen over Ajax, echter wilde ik een leuke anekdote er door heen gooien om richting het verwende publiek te gaan. Niet nodig, echter besloten om het wel te doen.

De supporters gaan er in de loop der jaren mee achteruit, daar in Eindhoven. Dat is iedereen denk ik wel al opgevallen. Je stuk begint ook erg goed, alleen geef je in de eerste alinea aan dat je 'gaat klagen' over de supporters, maar daar begin je eigenlijk pas mee in de laatste alinea. Dat vind ik erg jammer, want de kern van het verhaal was meer 'de geschiedenis van Psv'. Ik begrijp wat je bedoelt en ook wat je wilt zeggen, alleen zou je dat naar mijn mening op een andere manier moeten doen de volgende keer. Je schrijfstijl is wel erg goed, weinig foutjes.

Heel mooie stuk echt een hele goede CE je hebt gelijk over de supporters en hoe zei zich gedragen het was jammer dat we de finale niet bereikten maar, ze hadden de spelers gewoon een staande ovatie moeten geven na het behalen van de Halve finale.

Goed stuk 5*.

Mooie samenvatting van het ontstaan van de club. Heel goed stukje goed geschreven. PSV - AC Milan zal ik nooit meer vergeten, zelfs ik had toen een traan gelaten. Alleen mis ik de jaren rond 1988, want dat zijn ook belangrijke jaren geweest! Desondanks krijg je 5 sterren!

13 november 2010 om 16:30

Die jaren zat er orgineel ook in, alleen door het maximaal aantal woorden, moest er iets weg. De keuze viel op die jaren, omdat ik het belangrijk vond het begin en het nu te vertellen.
Bedankt voor je reactie met advies.

13 november 2010 om 17:17

Het lijkt mij sterk dat je het maximaal aantal woorden heb overschreden. Jouw tekst telt welgeteld 693 woorden, terwijl het maximum staat op 1.000 woorden.

Dat terzijde, vind ik dit een zeer goede column. Je leest er makkelijk doorheen en je punt is ontzettend duidelijk, ik als Ajacied vond het zelfs leuk om te lezen.

Ik kreeg kippevel ervan!
Je hebt gelijk wij mogen niet klagen of fluiten na een 3-0 overwinning!

Je stuk bevat een feitelijke onjuistheid. Het was niet onder Hans Kraay dat PSV de Uefa Cup won maar Kees Rijvers. Voor de rest goed verhaal.

Helemaal mee eens, van een fluitconcert is nog nooit iemand beter gaan voetballen.

Hans Kraaij sr. was trainer bij PSV in het seizoen 1985/86 om vervolgens het jaar daarop de functie van technisch manager bij de club te bekleden. In zijn periode van zowel trainer als manager bij de club uit Eindhoven, heeft hij er werkelijk waar geen pepernoot van gebakken. Iemand die er wel wat van gebakken heeft bij PSV als trainer, is Kees Rijvers. Een typische man, brildragend en met een kenmerkende ' oude herenpet ' op zijn kale kop. Hij is degene geweest die PSV met '' voortreffelijk voetbal de eerste gouden jaren van de club liet beleven. Onder zijn bewind die plaatsvond van 1972 tot 1980 veroverde PSV drie nationale titels. Als kroon op zijn werk werd in het seizoen 1977/78 ook nog de Uefacup gewonnen, waarin ondermeer het grote Barcelona,met destijds Johan Cruijff in de gelederen werd uitgeschakeld. Ik vind het daarom een beetje jammer dat je je huiswerk niet goed gedaan hebt, want een eervolle vermelding in je stuk van deze prominente coach was op zijn plaats geweest. Verder was het seizoen 1987/88 zeker het vermeldenswaard geweest waarin PSV '' de triple '' won, daar het op sportief gebied, het absolute topjaar was tot nu toe uit de geschiedenis van de club. Mèt dit alles had je tevens je standpunt ook nog wat extra kracht bij kunnen zetten. In mijn optiek is het stuk wel aardig geschreven, maar zeker niet boeiend als geheel om te lezen.

Ik vind het wel grappig dat jij dit schrijft want ik ben namelijk ook supporter en ik ben er om mij club te steunen , maar als het minder gaat zal ik daar niet om heen draaien.

Zo las ik een paar weken geleden van Fred Rutten : het doet me pijn om te horen dat het publiek ons uit floot , dat gebeurde bij Twente nooit.

Dit was dus een Duidelijk signaal om aan te geven dat wij ook naar een stadion komen in onze vrije tijd voor een fatsoenlijke/leuke/aanvallende ploeg willen zien.

En ik snap wel je hoeft niet iedere wedstrijd te je lieverlings club uit te fluiten, maar soms moet het om de spelers misschien dan wel snappen dat er ''een tandje bij moet''

Wat een dramatische inleiding, echt één van de slechste sinds tijden. Korte zinnen beginnen met echter en nog meer van die onzin over een andere club expert. Heb al helemaal geen zin meer de rest van het stuk te lezen. Ga toch even verder omdat het goed beoordeeld wordt.

Ook de inhoud van het stuk is zeer zeer slecht. Ik weet niet of het aan de tijd ligt of aan het stuk... Je springt van de CL in 2005 naar de verschillende landskampioenschappen van de laatste jaren. Is een halve finale CL europees succes? Volgens mij is europees succes pas als je iets wint!

Vervolgens zeg je dat je bent verwend de afgelopen jaren? Owja wat is voor jou verwennen? 4x op het plein in Eindhoven en 52 weken lang doodsaai behoudend voetbal? Of is het 52 weken genieten van in totaal meer dan 100 doelpunten?

Ik denk dat je op de PSV site een veel beter stuk over de geschiedenis van PSV kan lezen.

Kom ik meteen bij het goede gedeelte van je tekst: de boodschap!

Het is idd belachelijk dat de spelers worden uitgefloten want ze staan gewoon bovenaan en doen het degelijk in europa.

2 Sterren

14 november 2010 om 12:30

Ja idd dit vond ik ook al en dan woorden gebruiken als ''de'' vaandel en dit terwijl het dat moet zijn, ik vind het heel kinderlijk taalgebruik. En zeker het stuk dat je toch ff moet afgeven op iemand anders die een ce heeft geschreven. En ook weer afgeven op Ajax, vind ik heel erg triest.
Vind het altijd leuk om iets van de geschiedenis van een club ofzo te lezen, maar om dan weer afte geven op een andere club erg jammer...

15 november 2010 om 11:52

''vervolgens zeg je dat je bent verwend de afgelopen jaren? Owja wat is voor jou verwennen? 4x op het plein in Eindhoven en 52 weken lang doodsaai behoudend voetbal? Of is het 52 weken genieten van in totaal meer dan 100 doelpunten?''

druipt wel heel veel frustratie van deze alinea hoor.

15 november 2010 om 19:56

haha, ik kon ook alleen maar lachen om deze reactie. opbouwende kritiek is prima, maar dit slaat nergens op. het enige goeie stuk was blijkbaar het gedeelte waarin hij niet positief is over psv (publiek).

overigens: afgeven op ajax? kom op zeg stel zeikerds! hij zegt alleen dat ie geen fan is van de hoofdstedelingen en hij geeft een quote van ibi afellay.

verder prima stuk, leuk om te lezen. en ben het zeker met je eens over het fluiten, wordt er niet goed van als beginnen te fluiten als er niet binnen 10 minuten gescoord is. ik versta toch iets anders onder supporter zijn...

Je hebt er niks van begrepen in 2005.

PSV kreeg een staande ovatie van het publiek! Als er al mensen floten was het omdat AC Milan overdiend naar de finale ging, Ongelooflijk dat jij die avond zo duft weg te zetten in je stuk. Dat was namelijk een van de mooiste avonden die ik en met mij vele anderen beleefd heb met Psv.

Verder ben ik het momenteel wel met je eens, enkelen van ons zijn verwend. Maar het is altijd makkelijk lullen op internet. Ik vind dat ik dit kan zeggen. Ik ben er vrijwel wekelijks bij, seizoenskaart en dit jaar zullen het wel weer rond de 14 uitwedstrijden worden, Wie van jullie ook? M.a.w. heb je iets te zeiken, doe er zelf wat aan, support je team en zit niet te klagen!

Even uitzoeken hoe ik stem, maar het zal 1 ster worden als het lukt.

14 november 2010 om 23:07

Dus je moet veel geld uitgeven om kritisch te zijn op je medesupporters? Misschien is hij wel de roepende/zingende in de woestijn.

15 november 2010 om 11:50

Oeh, branbantsetrots, een seizoenskaart en rond de 14 uitwedstrijden. Jij staat boven de andere supporters en hun mening. mag ik je aanraken?

15 november 2010 om 14:27

Wat een onzin kraam jij uit zeg! Dit is gewoon een goed geschreven stuk en jij doet het af alsof niemand een mening mag hebben behalve jij!
Het is gewoon een feit dat PSV triest publiek heeft die totaal niet begrijpen wat het begrip 12e man inhoudt. Fluiten als ze niet kunnen winnen van Twente, terwijl ze ons net vernederd hadden.. Blijkbaar alleen boven de 5-0 kunnen jullie nog een beetje enthousiast worden..
''only sing when your winning'' noemen ze dat.. Misschien moet je voor de grap ook is de uitwedstrijd bij ons in de Kuip bijwonen, kan je zien wat het betekent om achter je club te staan.. ;-)

ik vond het een mooi en goed stuk alleen, had je wel beter lopende zinnen kunnen maken.

4 sterren

Ik ben het er helemaal me eens, je moet gewoon altijd achter de club blijven staan en niet elk moment weer zeuren dat niet mooi genoeg spelen.

Wat een fantastisch stuk, ik irriteer me aan dit feit ook al tijden. Ik heb me toen ook uitgelaten bij het stuk van Psv1992.

In mijn optiek staat een echte supporter door dik en dun achter de club, weer en wind etc etc. De rest zijn fans! Hoe slecht PSV ook speelt, hoe lang het ook gaat duren voor we weer kampioen worden. Het zal altijd we blijven. Ons Psv, onze club!

''eendracht maakt Macht'', tot besluit!

Ik ben het helemaal met je eens, en ik schaam me er serieus voor. Maar er zitten gewoon te veel zeikers in het philips stadion. Zo'n vent achter mij begint zelfs te schreeuwen dat hij er in wil terwijl PSV 7-0 voorstaad tegen Feyenoord! Ik ben er van overtuigd dat het beter is voor de clubcultuur als het even wat minder gaat met mijn club, al hoop ik dat natuurlijk niet. Al dat gejank komt de sfeer en de clubcultuur niet ten goede.

Kan het me goed herinneren psv - ac milan ze speelde zo goed maar uiteindelijk toch uitgeschakeld ik was wel maand down.

Ja aan de ene kant een goed stuk maar er zijn een paar dingen die je niet helemaal juist heb maar die zijn hierboven al aangegeven. Ik geef 4 sterren.

'En komen er tijden
van veel tegenslag
Dan zullen wij tonen
wat vriendschap vermag
De strijd zal ontbranden
eenieder vecht mee
Vooruit nu Rood-witten
vooruit Psv.'

De psv supporters weten wat dit betekend en waar dit vandaan komt. Ik zou die 'mentaliteit' van de supporters graag wat meer willen zien.

kijk qua resultaten , ( door in de beker, door in de europa league en 1e in competitie en beloften elftal soeverein 1e ) ligt het perfect, maar waar ik me zo aan erg als psv'er dat we ons wel een topclub noemen ik zelf natuurlijk ook alleen zit het stadion bijan nooit vol dat vind ik jammer aan deze mooie club.
en zoals jij al zegt maakt een 3-0 'maar' tegen debrecin ookt niet veel uit als we maar de 3 punten pakken
hopelijk ook tegen ajax zaterdag

Mooi stukje. Snap dat zelf ook nooit zo. Ik als Feyenoord supporter stond op de banken toen we 3-0 van VVV wonnen. Dat werd destijds als triest en ongelooflijk ervaren door menig Vz-er. Ik vind gewoon dat je altijd blij moet zijn met 3 punten, tegen welk team dan ook.

Ik denk overigens dat jullie vanaf januari de platte kar weer kunnen gaan afstoffen. Misschien houdt het fluiten dan een keer op

Ik vind het best een mooi stukje. Ook ik erger me soms groen en geel aan PSV publiek. De sfeer in het stadion is de laatste jaren flink achteruit gegaan. Ik denk dat dat enerzijds komt door de vergrijzing de seizoenskaarthouders (het publiek van PSV heeft een gemiddelde leeftijd van boven de 40 jaar en is daarmee het oudste publiek) en aan de andere kant is men verwend door de goede resultaten van de afgelopen jaren.

Zo vind ik het beschamed dat er maar 15000 man komen kijken voor de wedstrijden in de europaleague. En ja ik weet dat de prijzen duur zijn vergeleken met de Championsleague maar 15000 kaarten is gewoon belachelijk weinig.

Wat ik wel vind is dat PSV in sommige wedstrijden te slap speelt. Ze hoeven voor mij niet elke wedstijd met 5-0 te winnen maar een wedstrijd zonder inzet en passie is waardeloos. De wedstrijden thuis tegen Feyenoord en Sparta vorig seizoen zijn daar een mooi voorbeeld van.

Gelukkig zie ik dit niet meer in het huidige Psv. Ik ga nog met plezier elke wedstrijd thuis kijken van Psv.

16 november 2010 om 20:41

Bij elke club in de Europa League worden er maar weinig kaarten verkocht, bij sommige clubs is het stadion zelfs leeg.

Ik begin me soms inderdaad wat te ergeren dat de supporters in mindere wedstrijden niet meer zo fanatiek zijn als vroeger.

Maar ik moet er ook bij zeggen dat je op TV als ik de samenvattingen kijk na de wedstrijd, dat je het publiek minder goed hoort. Echt, als je in het stadion zit hoor je de sfeer wel.

On: Voor het stuk geef ik je 4 sterren, je geeft duidelijk je mening met goede argumenten en het leest lekker weg.

Goed stuk waar eindelijk iemand eens een keer vanuit de supporter kijkt, en niet van de coach of td.
Je onderbouwt je mening met goede argumenten en zorgt dat ik het aan een adem uitlees.

Goed werk!

Leuk perspectief waarbij je de huidige problemen af doet met de attitude van de verwende supporters. Vergeet niet dat het voortbestaan van de club in gevaar is als het beleid dat tot vorig jaar gevoerd is, gevoerd blijft worden. Da's erger dan het ontbreken van succes. Nou overwint PSV deze crisis wel met, wederom, goede sportieve prestaties maar het is een ernstige denkfout die je maakt. Al met al een leuk verhaal.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder202
C. GakpoAanvaller204
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller143
K. MitroglouAanvaller91
S. LammersAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
Leganés wil Diego Lainez de rest van het seizoen van Real Betis huren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren