Preud'homme: 'De doelstelling, overwinteren in Europa, blijft staan'

Woensdag, 3 november 2010 om

Michel Preud’homme mag trots zijn op zijn spelers. FC Twente won afgelopen weekend in de competitie al bij PSV en dinsdagavond bonden de Tukkers Werder Bremen in eigen huis aan de zegekar. “Deze overwinning is belangrijk voor de club, maar misschien nog belangrijker voor de spelersgroep”, zei Preud’homme na afloop.

/

De coach toonde zich op de website van Twente erg tevreden: “Een uitwedstrijd tegen Werder Bremen is in Europa een heel moeilijk duel, maar vooraf wisten we dat we niet kansloos waren. We hebben de ploeg voorbereid hoe we tegen Bremen verdedigend en aanvallend moesten spelen. Dat hebben de spelers vanaf de eerste minuut perfect uitgevoerd.”

“Spelers die niet veel gespeeld hebben, hebben het prima gedaan”, vervolgde Preud’homme. Een doelpunt bleef lang uit en had ook aan de andere kant kunnen vallen, maar gezien het wedstrijdbeeld hebben we verdiend gewonnen. De spelers laten zien solidair te zijn en mentaal heel sterk. Ze hebben de kwaliteit om samen naar een doel toe te leven. Ook heb ik gemerkt dat deze spelers op tactisch gebied goed bereikbaar zijn. Dat is van belang op dit niveau.”

Tottenham Hotspur won in eigen huis van Internazionale, waardoor deze twee teams nu twee punten meer hebben dan Twente. Over drie weken moeten de Tukkers naar Milaan: “Het is nog te vroeg om aan de wedstrijd te denken. De komende weken spelen we nog veel andere belangrijke wedstrijden. Na vandaag vind ik het spijtig dat we de 1-0 voorsprong tegen Werder Bremen in de thuiswedstrijd niet hebben kunnen vasthouden. Dan hadden we een schitterende uitgangspositie gehad. Voor ons blijft de doelstelling, overwinteren in Europa, staan.”


Poll

FC Twente overwintert in Europa


Gerelateerd

6 reacties (laatste reactie door NJC1987)

Uitstekende prestatie. Felicitaties voor FC Twente!

Wat zei snorremans aan het begin van het seizoen, wat moet twente met een keeper als trainer. Nou dit dus. Wat een teamprestatie, met een paar belangrijke basiskrachten die ontbraken en daardoor niet konden spelen en toch gelijkwaardig zijn aan werder bremen. Hij weet ze wel te motiveren.

3 november 2010 om 08:33

Ben het met je eens, maar ik vond Twente meer dan gelijkwaardig gisteravond. Twente heeft op het juiste moment ''ballen'' getoond. Klasse overwinning!

Preud Homme levert uitstekend werk bij Twente nadat hij bij Gent en Luik ook al een goede prestatie heeft weten neer te zetten. Twente zal zeker wel overwinteren in europa en minimaal europa leaque moet haalbaar zijn. De manier hoe Twente het gisteren uit kon spelen toonde volwassenheid aan. Ook met het kiezen van Mihaylov als eerste doelman heeft Michel een goede keuze gemaakt, Mihaylov keept met vertrouwen doordat hij weet dat hij bij Preud Homme eerste keuze is.

Michel Preud’homme heeft echt veel verstand van voetbal taktiek.
Je moet maar durven en beslissen welke van de jonge jonkies je in laat vallen en op welke plaats.
Je moet maar weten hoe de tegnstander voetbald, Michel Preud’homme is van alle markten thuis.
Ja, mijns inzien zou FC Twente deze trainer voor langere tijd moeten vast leggen.

Hup Twente

ja Twente heeft het inderdaad beter gedaan dan AZ. Ze hebben een trainer aangesteld die de spelers weer weet te motiveren en ze weer goed laat spelen. Az had natuurlijk pech met DSB bank. Maar met Koeman ging het slecht. En twente gaat het nog steeds goed. Als je zo constant kan blijven presteren word je een topclub. Ze zijn Feyenoord al voorbij. Denk dat de nieuwe nl top 3 twente ajax en psv worden. Niet op die volgorde ofzo. Maar dat ze het zo goed doen is alleen maar leuk voor het NL voetbal. Hoop ook dat ze doorgaan net als ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Internazionale is van plan om José Mourinho een uitweg te bieden bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren