'Engelse clubs worden bevoordeeld door Scandinavische arbiters'

Maandag, 25 oktober 2010 om 10:52

Trainer Mircea Lucescu ging afgelopen week met Shakhtar Donetsk onderuit in de Champions League (5-1) bij Arsenal, maar volgens de Roemeense oefenmeester floot de arbitrage opzichtig in het voordeel van de Engelsen en was dat niet de eerste keer. “Het was voor Arsenal een gemakkelijke wedstrijd, want ze hebben op z'n minst twee doelpunten cadeau gekregen”, zegt Lucescu in de Engelse media.

De Roemeen bespeurt een trend en heeft het idee dat scheidsrechters uit Scandinavische landen altijd in het voordeel van Engelse clubs fluiten. “Ik heb genoeg ervaring in Europa om me niet meer te verbazen over zulke arbitrage. Als wedstrijden waarbij Engelse clubs betrokken zijn geleid worden door Scandinaviërs, gaat de sympathie van de leidsmannen altijd naar die ploegen uit”, aldus Lucescu.

Shakhtar kreeg in de ogen van de coach twee onterechte doelpunten tegen in Londen, waar de Noor Svein Moen floot. “Hun openingstreffer was honderd procent buitenspel, dat scheelde meters. En bij hun derde doelpunt had absoluut geen penalty gegeven mogen worden. Maar de Engelsen en die arbiters delen dezelfde Angelsaksische cultuur. Velen van hen zijn zelfs opgeleid in Engeland.”


Poll

Het klopt dat Scandinavische arbiters in het voordeel van Engelse clubs fluiten


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door 2mei2010)

Meneer was de wedstrijd tussen Chelsea en Barcelona onder leiding van Tom Henning Ovrebo (noorwegen) even vergeten?

Die man bij Chelsea - Barcelona was toch een Noor? Ze worden op Stamford Bridge nou nog gillend wakker van die man...

25 oktober 2010 om 11:03

Precies en wat denk je van Frisk een Zweed die floot tijdens Barcelona - Chelsea een paar jaar terug. Alles in het voordeel van Barca. Hij heeft daarna ook nooit meer een wedstrijd gefloten omdat hij zich bedreigd voelde. Meer dan terecht. Nare man die Frisk.

25 oktober 2010 om 11:22

Als iemand een wedstrijd slecht fluit is dat inderdaad een vrijbrief voor bedreigingen

En dan winnen ze met 3-1! het is niet alsof het spannend is voor Arsenal of ze doorgaan of niet.
De coach moet niet zo zeuren, denkt hij nou echt dat een scheids uit scandinavie denkt : ik ben een scandinavier dus ik moet in het voordeel fluiten van de Engelse club?

Was er toen ook niet een wedstrijd tussen Chelsea en AS Roma waar de Engelse club toch niet echt bevoordeeld werd, en er nog doodsbedreigingen waren aan het adres van de scheidrechter. Of zit ik hier helemaal mis?

Meneer kletst uit zijn nek. Die penalty was 100% terecht, vlak voordat de vrije trap waaruit de penalty volgde werd genomen, werd de Shaktar speler nog verteld om niet te duwen. Wat doet meneer, meneer trekt dan maar. Gevolg, 100% terechte strafschop.

Eerste doelpunt kan ik me niet voor de geest halen, maar dan nog... Shaktar was gewoon veel te slecht, bood amper weerstand en verloor dik verdiend. De schuld afschuiven op de scheidsrechter is dan erg zwak.

We moeten de mening van Lucescu respecteren en misschien heeft hij wel een punt, ik ga zelf altijd uit van onafhankelijkheid van de arbitrage maar het is heel menselijk dat een trainer of wie dan ook zijn twijfel heeft over de juiste onafhankelijkheid van de Arbitrage. Wat er achter de schermen gebeurd komen wij als kijkers nooit zomaar te weten. Maar om het accent meteen op scheidsrechters vanuit Scandinavie te leggen vind ik behoorlijk ver gaan. Maar we moeten de mening van Lucescu respecteren en accpeteren.

25 oktober 2010 om 11:01

Dan moet hij wel met goede argumentatie komen Strateeg. Overigens al de tweede zeer genuanceerde reactie deze ochtend van je. Met je goede been uit bed gestapt? In ieder geval mijn complimenten.

Wat betreft deze mening, zoals sommige direct al weerlegt hebben met een aantal voorbeelden van Scandinavische scheidsrechters die niet in het voordeel van Engelse clubs hebben gefloten. Ook is een 5-1 waarbij je zelf niets te vertellen hebt niet echt geloofwaardig om deze af te schuiven op de scheids. Als het nu een nipte nederlaag was dan had hij misschien recht van spreken maar als je afgedroogd word moet je niet te veel wijzen. Kom je niet erg geloofwaardig over.

25 oktober 2010 om 11:07

De meeste coaches zien we wel vaker na een zware nederlaag naar een excuus zoeken en dat Lupescu deze mening er op naar houd zegt misschien ook wel wat over zijn persoonlijkheid waarin hij wellicht wel vaker nederlagen op een ander wil afschuiven.

off: ik was vroeg wakker maar wil in mijn reacties niet te kort door de bocht proberen te komen waardoor de lezers een verkeerd beeld van mij gaat krijgen.

Scheidsrechters zijn mensen en die maken fouten, soms in je voordeel soms in je nadeel. Helaas blijft het voor scheidsrechters soms moeilijk om niet partijdig te zijn. Al denk ik wel dat deze meneer even zijn frustratie moet bot vieren, snap best dat je niet vernederd wil worden.

Laatst een heel stuk gelezen (helaas bron vergeten) over de scheids bij Tottingham hotspurs en Twente. Dat had ook met de Scandinavische afkomst van de scheidsrechter te maken. Jammer dat ik het stuk niet meer kan vinden! Daar bleek alle schijn van partijdigheid te verklaren. Interessant dat nu deze trainer dit zegt.

Ik respecteer zijn mening , maar er klopt in mijn mening niet veel van. . En dit is weer iets voor Camera Beelden he? Wel of geen buitenspel? maar het word nu eenmaal gedaan dooor mensen , die kunnen een keer iets verkeerd zien. En toevallig is het een scandinavieër bij engelse club. Ik ben even vergeten wie Barca - Inter floot , fluit hij dan altijd in het voordeel van Italiaanse Club? Groote Onzin dit./

Hahaha wat een belachelijke slechte verliezer is hij zeg!!
Geen penalty? Djourou werd in een wurggreep genomen terwijl dezelfde speler vlak daarvoor duidleijk door de scheids werd gewaarschuwd om zijn handen thuis te houden. Niet alleen dat..ook Song werd gesleept en over Djourou heen gedonderd dus 2 penalties in 1 maar helaas mag er maar 1 gegeven worden.

Doelpunt was helemaal geen buitspel. Hebben ze bij Schaktar niet van herhalingen gehoord?

Los daarvan wordt Shaktar gewoon overklast en hebben ze helemaal niets te zoeken bij Arsenal. Daarop had meneer geen antwoord dus gaat ie het maar op de afkomst van de scheids hebben.

Die zouden ze meteen moeten ontslaan.

25 oktober 2010 om 12:03

Ik vind het wel een slechte verliezer, maar ik moet wel toegeven dat de eerste goal buitenspel was. De keeper staat voor Song en 1 iemand op de lijn dus buitenspel.

Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=qzkd-54di8m

Dat lijkt me niet helemaal onzinnig. Daar kan FC Twente nog over meepraten. Toen floot Hauge ook zwaar in het voordeel van Tottenham, waardoor Twente niet in het spel kon komen waar ze goed in zijn.

Niks slechte verliezer. Ergens heeft hij een punt. Of wat vind je ervan dat de wedstrijd Real Madrid - AC Milan geleid werd door een Portugees. Vooral als je weet dat er bij Real Madrid met Pepe-carvalho-cristiano Ronaldo en Mourinho 4 Portugees in Madrileens loondienst zitten. De Uefa moet beter weten in zulke gevallen.

Haha wat een grap, als dat geen penalty meer is, weet ik het ook niet. Zowel Song als Djourou werden met een judo-beweging tegen de grond gewerkt. Song zelfs door twee man.

Haha, wat een slechte verliezer. Zelfs zonder die 2 goals had Shakhtar geen schijn van kans in het Emirates, en nu zet deze trainer zichzelf nog erger voor schut? Nou dat is je goed gelukt hoor, Lucescu, proficiat!

Hier kan twente over meepraten (spurs).

Helaas zeer herkenbaar, Spurs-twente de Noorse penaltyshow nog zeer helder op mijn netvlies.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Shakhtar Donetsk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Marlos Romero BonfimMiddenvelder248
Viktor KovalenkoMiddenvelder230
BernardMiddenvelder212
A. ShinderAanvaller218
Darijo SrnaVerdediger192
Yaroslav RakitskiyVerdediger182
Voor de complete selectie: Clubpagina Shakhtar Donetsk.

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren