Feyenoord, degradeer!

Ik beschrijf 17 april 2005. De klassieker stond deze middag op het programma. Toen nog met uitsupporters. Het gaat me echter niet om de meegereisde Ajacieden, maar om de aanhang van Feyenoord. Deze aanhang zag een voorsprong tweemaal weggegeven worden. Uiteindelijk schoot Hedwiges Maduro ver in blessuretijd Ajax naar de overwinning. Naar De Kuip mocht ik nog niet, dus na het doelpunt sprong ik uit vreugde de hele huiskamer door. Toen kwam er een schitterende shot van de tribune van Feyenoord. Ik rende meteen naar de kast om de camera te pakken. De foto van een kind, dat getroost wordt door zijn vader, zal voor mij altijd priceless blijven.

Elke voetballiefhebber heeft een club die hij werkelijk niets gunt. Een club, die je af wilt zien gaan. Vernederd wilt zien worden. Onterecht wilt zien verliezen. Door arbiters benadeeld wilt zien worden. Bij mij heet deze club: Feyenoord. Wie dit leest, snapt natuurlijk dat ik dit seizoen met een brede glimlach de samenvattingen van Feyenoord bekijk.

Bij Feyenoord wordt vaak geroepen: Geen woorden, maar daden! Niets mis mee op zich. Een goed motto zelfs. Eigenlijk is het maar goed dat bijna niemand enige kennis over de Griekse mythologie beschikt. De Griekse held Ajax, stond namelijk bekend om zijn enorme kracht en gestalte. Vijanden beefden vanwege zijn eindeloze werklust en wil om te winnen. U kunt zijn motto haast wel raden, juist! Geen woorden maar daden! Hoe durft Feyenoord dit motto in haar clublied op te nemen?

Een andere reden waarom ik me zo aan Feyenoord erger, is omdat bij een groot deel van haar aanhang de haat jegens Ajax groter is dan de liefde voor Feyenoord. Een recent voorbeeld is toch wel de wedstrijd tegen Fc Twente van vorig jaar, waarbij een groep supporters eisten om te verliezen. Tevens hoor ik bij een wedstrijd in De Kuip, negentig minuten lang spreekkoren tegen Ajax en haar spelers. Zelfs een ‘hup Feyenoord’ komt daar niet tussen.

Dan nog een belangrijke brandstof die mijn haat voedt: de tune van Feyenoord bij een doelpunt in de Kuip. Voornamelijk de eerste vijf seconden hiervan. Verschrikkelijk. Gelukkig hoor ik deze steeds minder vaak. Wat me ook vrolijk maakt is dat Feyenoord minder Europese duels speelt. Hun ‘hooligans’ weten zich vaak te misdragen, Feyenoord staat onder verscherpt toezicht. Ook al zijn dit geen echte supporters, incidenten zijn er te vaak bij de club uit Rotterdam.

Ik ben ook fan van Chelsea. Toen Feyenoord een oefenwedstrijd speelde tegen The Blues moest ik daar bij zijn. Voordat ik een lange weg via de trappen had afgelegd, moest ik mijn camera inleveren. Er mochten geen beelden gemaakt worden. Ik had niet de kans om er tegenin te gaan, twee beveiligers hijgden al in me nek. Eenmaal gestationeerd op een klein rotstoeltje, zaten er twee Engelse supporters naast me. Om de tien minuten wisselden ze elkaar af om bier te halen. Geweldig, die Engelse supporters. Bij een corner voor Chelsea schreeuwden ze in koor: "Come on Frank, score from there!" De mensen rondom lachten.
Helaas werden deze jolige Engelsen na de wedstrijd opgezocht door een groepje Feyenoord-aanhangers…

Natuurlijk is dit allemaal persoonlijk. Iemand die Ajax haat zal ook zijn redenen hebben. Al is het al vanwege het feit dat we gewoon beter zijn haha! (Arrogantie, juist!) Of Jan Vertonghen die in een beschonken bui stoute dingen roept. Wat ik mezelf afvraag is het volgende, ben ik triest als ik hoop dat Feyenoord degradeert? Ik dacht zelf zo van niet. De klassiekers zijn geen klassiekers meer. Wees realistisch, Feyenoord zal de komende jaren sowieso geen kampioenskandidaat zijn in de Eredivisie. Steeds minder supporters zitten in het stadion, steeds meer staan er bij het Maasgebouw. Waarom moet er dan voor Feyenoord een groot stadion gebouwd worden? Vergroot het stadion van clubs die lange wachtlijsten hebben wat seizoenskaarten betreft, of van clubs die in de beste categorie van de KNVB staan.

Nee, ik gun Feyenoord dat stadion niet. Ik gun ze geen overwinningen meer dit seizoen. Een gelijkspel tegen een PSV of FC Twente, daar kan ik nog wel mee leven. Laat ze maar degraderen. Dat zou echt een droom zijn die uit komt! Ik wil echter Feyenoord niet failliet zien gaan. Ieder mens heeft iets nodig om zich op af te reageren. Iets nodig waar je extra hard om kan vloeken, of lachen. De beschilderde spelersbus van Feyenoord, waarover een speler zegt dat er nu echt iets aan komt rijden als ze een uitwedstrijd spelen, zou lang niet zo grappig zijn als een bekladde NEC-bus.

Misschien ben ik eigenlijk wel triest. Dat ik Feyenoord wil zien degraderen, ondanks de grote historie van de club. Kan er dan niet beter een clubje als Excelsior degraderen? Nee, het zou namelijk net zo triest zijn als ik dat zou hopen. Is het dan niet jammer dat Ajax de kans mist om van Feyenoord te winnen? Ja, een beetje, maar Feyenoord zien spelen in de Jupiler League zou toch mooier zijn voor een keertje? Het zou ook een mooie testcase zijn. Bij de vraag waarom Feyenoord een mooiere club zou zijn dan Ajax, is het hoofdargument van elke Feyenoorder dat zij de beste aanhang zijn. De trouwste, de loyaalste. Ik wil dat weleens zien als ze thuis tegen AGOVV Apeldoorn of Almere City voetballen. Toch weten we allemaal wel dat Feyenoord thuishoort op het hoogste nationale niveau.

Of ik een triest en zielig figuur zou zijn, laat ik aan jullie over. Zelf denk ik toch van niet. Ik wil iedereen meegeven, schaam je niet als je een club graag ziet verliezen. Schaam je niet als je lacht en hoopt dat Liverpool zou degraderen. Het blijft een spelletje, met winnaars en verliezers. Emoties horen daar bij. Schaam je pas als je iemand dood wenst, schaam je als je met ziektes iemand toespreekt. Feyenoord, ik zie je graag meestrijden om de titel, en vervolgens afhaken op de laatste speeldag. Maar toch, dit seizoen, geen beter vermaak dan leedvermaak! Feyenoord, degradeer!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 93 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 6000+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

252 reacties (laatste reactie door RickW)

Zo worden de ruzies nooit opgelost , zo zal der nooit meer uitpubliek zijn. Wees maar niet bang , wij degraderen niet. Dit is gewoon het toppunt van zielig. Leedvermaak vind ik best voor klassiekers maar ik hoop ook niet dat ajax degradeert want dan zouden we het enkel moeten doen met de derby van het noorden , nee dat is lekker. Of Ajax-excelsior. En dan ontkennen ze dat ze arrogant zijn...
Omdat ik Feyenoorder ben zal ik hier enkel op reageren en geen cijfer geven...

19 oktober 2010 om 22:15

jah ik denk ook al waarom VZ dit verhaal goedkeurt volgens mij beschrijft hij zijn haat tegen feyenoord i.p.v dat hij over een club praat waarover hij expert is.

en ik ben het met je eens dat hij met:
Helaas werden deze jolige Engelsen na de wedstrijd opgezocht door een groepje Feyenoord-aanhangers…

iets beschrijft wat helemaal niet waar is.
En waarom mag je geen camera meenemen ik ben vaak naar wedstrijden gegaan en ik heb altijd mijn camera bij me om iets op te nemen.

21 oktober 2010 om 12:18

Of je een zielig figuur bent, denk het wel.

Wat een Fantastisch stuk tekst, met veel informatie ook. Het bewust zich op echte feiten en er zit ook een stukje toekomst in. Al met al een geweldige tekst.

Als ik een cijfer moet geven voor hilariteit, had je 5 sterren gekregen. Maar moet helaas verder kijken en toch inzien, dat er een paar spellingsfouten in zitten dus dat kost wel een aantal sterren.

( dit is niet serieus te nemen wat ik schrijf, net zo serieus als jou tekst. Totaal niet)22 oktober 2010 om 10:33

Beste goedkoop,

Al was je supporter van Swansea, je kunt als je wilt gewoon een cijfer geven dat jij denkt dat het stuk waard is. Is dat 1 ster? So be it.

Ik vind deze column maar niets. Gaat er gewoon over dat je een hekel hebt aan Feyenoord. Je gunt het niet dat ze een mooier stadion hebben? Jaloezie, denk ik dan maar... En een loos stukje opeens over Chelsea... Nope, vind het maar niets. 1 ster.

19 oktober 2010 om 14:28

Inderdaad, roepen dat de haat bij Feyenoord richting Ajax groter is dan clubliefde, en dan zelf zo'n column schrijven, waar bijna haat jegens Feyenoord uitgesproken wordt.

Verder roepen dat er alleen maar spreekkoren jegens Ajax zijn in de Kuip. Sorry kom je er 2-wekelijks? Heb je afgelopen zaterdag Feyenoord-twente gezien? Heb je wel eens geluisterd naar, Hand in Hand kameraden, mijn Feyenoord, Feyenoord wat gaan we doen vandaag? Nee selectief luisteren betekend niet dat alleen maar dat selectieve gezongen wordt.

19 oktober 2010 om 14:34

Ik vind niet dat we de schrijver van dit stuk hem iets kwalijk kunnen nemen, want iedereen is toch zo vrij om een stuk te schrijven en vervolgens in te sturen in de hoop dat deze geplaatst word. Voetbalzone had dit stuk nooit mogen plaatsen, het zal me ook niks verbazen als dit het slechtst beoordeelde stuk ooit word hier. Dit zet alleen maar aan tot vervelende en nare reacties van andere fans.

En dat zeg ik, iemand die totaal geen fan is van Feyenoord en die ook zo zijn gedachtes heeft over de huidige stand van zaken in Rotterdam, maar ik ben zo slim om deze voor me te houden.

Je verdiend eigenlijk geeneens 1 ster.

19 oktober 2010 om 14:41

Ik zeg toch ook dat ik het belachelijk vind dat VZ het plaatst, omdat het in mijn ogen onnodig provocerend werkt, op een site als voetbalzone moet je dat volgens mij niet willen!

19 oktober 2010 om 14:54

Inderdaad belachelijk dat deze door de keuring komt en anderen (oa een van mij laatst) dan weer niet.. Ronduit belachelijk!

20 oktober 2010 om 08:22

Ik kan het er alleen maar mee eens zijn. Ik ben laatst zelfs voor een week gebanned omdat ik (in alle emotie) na de klassieker ook iets zei over feyenoord. Dom, dom, dom. Maar dan zien dat zoiets gewoon gepubliceerd worden, ronduit belachelijk!

Het stuk is waardeloos, maar VZ verdient nog minder sterren...

20 oktober 2010 om 13:03

Ben het helemaal met Harmjan eens. Wat een belachelijk stukje is dit! zeuren over feyenoord-supporters die Ajax haten, en dan dit schrijven. Vind het al belachelijk dat het op de hoofdpagina van VZ staat. Belachelijk stuk!

20 oktober 2010 om 19:24

tomvitesse,

Was elke columnist maar zo slim als jij om dingen voor zichzelf te houden, dan hadden we veel te lezen!

22 oktober 2010 om 10:46

@ Harmjan1983

Ja, ik haat Feyenoord, maar niet puur omdat ik voor Ajax ben. Mijn clubliefde voor Ajax is nog veel groter dan mijn haat voor Feyenoord. Als ik kan kiezen tussen Feyenoord dwarszitten zodat ze geen kampioen worden, of zelf winnen waardoor je kansen om Europees te spelen in eigen hand houdt, twijfel ik geen seconde om voor het laatste te kiezen. Geen moment!

Nee, ik kom niet 2-wekelijks in de Kuip. Daarbij zeg je: '' Verder roepen dat er alleen maar spreekkoren jegens Ajax zijn in de Kuip. Sorry kom je er 2-wekelijks? Heb je afgelopen zaterdag Feyenoord-twente gezien? ''

Ik heb het over de wedstrijd van Feyenoord tegen Ajax, dat er ipv hup Feyenoord, alleen maar kwetsende dingen tegen Ajax wordt gezongen. Ik heb het niet over Feyenoord - Twente, want daar kan het opeens wel.

Eerlijk gezegd snap ik niet waarom je een compliment krijgt voor die reactie, je trekt zomaar een conclusie uit mijn tekst waarvan je niet weet of het juist is. Ook heb je niet goed gelezen

Het is niet echt een toegevoegd stukje nee, maar ja ieder zijn ding.
Ik heb het als Ajacied niet zo op Psv, omdat ik graag mooi voetbal wil zien en daarna pas resultaat, dat is bij PSV toch vaak andersom. (ik moet eerlijk toegeven, dat ik dan natuurlijk door een bepaalde bril heen kijk, want Nederland vond ik dit WK wel prachtig om te zien en van Bommel die zijn tegenstander helemaal op kon naaien ;p), maar ik wil niet dat PSV of Feyenoord degradeert. Het mooiste zou zijn, als Feyenoord en Ajax strijden om de titel, gewoon omdat zij de mooiste en grootste clubs van Nederland (horen te) zijn. Natuurlijk moet Ajax dan wel met de schaal naar huis gaan

Ik als PSV supporter zeg: Wat ben jij triest. Feyenoord is een van de mooiste clubs van Nederland, met een grote achterban en veel potentie. Ik vind het jammer dat het tegenwoordig zo slecht gaat in R'dam Zuid! Wat wel leuk zou zijn is Ajax in de 1e divisie! Maar even zonder gekheid, de traditionele top drie moet altijd bij de beste 5 eindigen vind ik! Even over je stukje. Matig geschreven, korte zinnen(hou ik totaal niet van) en een beetje vreemd dat een ajaxied iets over Feyenoord schrijft, ik bedoel daar hebben jullie in 020 vast wel een eigen forum voor!

22 oktober 2010 om 10:49

@ Nielsteg,

Iedereen roept hier dat het jammer is dat rivaal Feyenoord zo ver afzakt. Dat Feyenoord altijd een connectie blijft houden met Ajax. Dan is het raar dat een Ajacied schrijft over zijn grote rivaal?

Het stuk slaat kant noch wal. Je stuk druipt over van frustratie. En dat zeg ik als Ajax supporter. Feyenoord en Ajax zijn de mooiste clubs van Nederland met de mooiste geschiedenis. Het klinkt misschien raar maar ik hoop dat Feyenoord mee gaat doen om de titel. Wat is er nou mooier dan een titelstrijd tussen Ajax en Feyenoord? Degradatie van Feyenoord zou een ramp voor Feyenoord zijn maar ook voor Nederland. Het enige waar je column goed in is, is dat er veel reacties op komen maar dat kan ik ook met zo'n provocerende column.

Sorry hoor, maar ik heb nog nooit zo'n haatovergoten stuk gelezen. Feyenoord kan in jouw ogen niets goeds doen. En maar zeuren dat iedereen een hekel aan jullie heeft, door dit soort mensen wordt dit alleen maar erger.
Ik vraag me of hoe dit stuk überhaubt mocht worden geplaatst, dit is niet alleen een provocatie, maar er klopt helemaal niets van je stuk.

Diep triest, en nog nieteens een ster waard.

''een andere reden waarom ik me zo aan Feyenoord erger, is omdat bij een groot deel van haar aanhang de haat jegens Ajax groter is dan de liefde voor Feyenoord. ''

Kom jij nu niet Exact hetzelfde over?

19 oktober 2010 om 16:21

Daarnaast hoopt hij dat Feyenoord toch nog wel een puntje hier en daar pakt tegen PSV of Twente, want hij is dan weer niet zo arrogant dat hij denkt dat Ajax het op eigen kracht af kan.

20 oktober 2010 om 07:35

Inderdaad zeg, wat een aanfluiting deze Column

22 oktober 2010 om 10:52

@emilesteele

Misschien kom ik zo over, maar toch is het niet zo.

Ja, ik haat Feyenoord, echter is mijn clubliefde voor Ajax nog veel groter dan mijn haat voor Feyenoord. Als ik kan kiezen tussen Feyenoord dwarszitten zodat ze geen kampioen worden, of zelf winnen waardoor je kansen om Europees te spelen in eigen hand houdt, twijfel ik geen seconde om voor het laatste te kiezen. Geen moment!

22 oktober 2010 om 17:32

Hoe je het ook wend of keert.. Je komt over als een gefrustreerd mannetje..

Wat ben jij gaar zeg,
Sorry, maar ik kan het niet anders duidelijk maken.
Ik bedoel, je zegt eerst dat je Feyenoord haat omdat een deel v/d ''supporters'' Ajax meer verafschuwt dan Feyenoord support. (Ik schaam me zelf kapot voor dit deel van de Feyenoorders)
En dan zeg je: Laat ze maar degraderen. Dat zou echt een droom zijn die uit komt!

Als het een droom is die uitkomt...
Schrijf dan over dat jij Ajax een leuke club vindt, en niks over Feyenoord. Want jij bent zelf keihard een deel van die mensen die een andere club meer verafschuwen dan hun eigen club supporten.

Groeten van een Feyenoorder die vandaag heel hard zal juichen voor Ajax.

22 oktober 2010 om 10:56

Dominicc,

In Europees verband gun ik elke Nederlanse club het beste, of ze moeten in een direct confrontatie komen met Ajax. Ik baalde dat Feyenoord niet voorbij AA Gent kwam, maar zou wel meer balen als het Ajax overkwam tegen Kiev.

Merkwaardige column. Geen enkel niveau, geen enkele diepgang. Stukjes losse tekst bij elkaar geraapt. Slecht onderwerp.

Ik vond het het eerste jaar dat Feyenoord slecht draaide ook leuk. Maar zo langzamerhand gun ik het Feyenoord bijna meer dan mijn eigen club dat ze presteren. Die malaise heeft lang genoeg geduurd!

Waar slaat het op dat dit door de keuring heen komt bij VZ? Als dit een 'normale' post was geweest was deze denk ik per direct verwijderd vanwege een overvloed aan provocaties.
Met alle respect voor de schrijver die regelmatig heeft laten zien goed te kunnen schrijven, dit stuk hoort hier niet. Dit is puur het zwartmaken van de ene club. En ja iedereen zal zo'n club wel hebben, ik heb er ook een, maar het voegt geen *** toe aan dit forum om het er zo op te zetten.
Wegwezen met dit stukje en die ene ster mag je meenemen.

22 oktober 2010 om 11:05

Beste Kaspertje luister,

Het stuk kan inderdaad provocerend ervaren worden, maar dat is een kwestie van interpretatie. Wanneer iemand schrijft dat hij een hekel aan iets heeft, zal hij toch met argumenten moeten komen. Als ik schrijf: ik heb een hekel aan het voetbal van Psv, omdat het slaapverwekkend is, beschrijf ik mijn mening met een toch wel zinnig argument in mijn ogen. Veel mensen zouden trouwens ook ( onterecht ) concluderen dat ik een hekel zou hebben aan Psv. Dat is niet zo, ik heb een hekel aan de voetbalstijl die ze hanteren. Lezen kan lastig zijn als je snel met conclusies komt en geen tijd ervoor neemt het stuk te doorgronden.

Of mijn stuk provocerend is of niet, ligt voornamelijk aan het feit of je mijn argumenten zinnig vind of niet. Ik zeg nadrukkelijk in het stuk, dat het persoonlijk is. Voor mij zijn die argumenten in ieder geval zinnig, en misschien kunnen andere mensen zich daarin inleven. Tevens zeg ik dat als er een stuk tegen Ajax geschreven zou worden, er soortgelijke argumenten zouden kunnen worden beschreven. In Feyenoord ogen zijn mijn argumenten wellicht niet zinnig, want die snappen er niets van dat ik bijvoorbeeld de doelpunt tune haat. Daarom begrijp ik ook wel dat die dit stuk snel als provocerend ervaren.

Dit lijkt bijna wel op een brief joh, in ieder geval hoop ik een reactie te krijgen.

Ik snap dat het best lastig is, alleen al vanwege deze provocerende titel. Maar in het stuk geeft 1club1ajax duidelijk aan dat iedereen wel een club heeft waaraan hij een hekel heeft. Bij hem is dat Feyenoord. Als hij in dit stuk over NAC of RBC was begonnen, hadden jullie het al heel anders gelezen.

Hij bindt jullie stieren een rode lap voor. Al vind ik het wel erg hypocriet van Ajacieden dat ze het Allemaal jammer vinden. Dat geloof ik nooit, hier op voetbalzone vind je het jammer maar in de kroeg met vrienden sta je er keihard om te lachen. Hetzelfde geldt voor Feyenoorders die zeggen dat mocht het andersom zijn geweest, ze tenminste wel hoopten dat Ajax niet zou degraderen.

ON: Aardig geschreven, dat van geen woorden maar daden wist ik niet. Het is wel erg provocerend op zich, maar dat is logisch als je uitlegt waarom je Feyenoord haat. Kon mijn lach niet inhouden bij de Feyenoord bus

19 oktober 2010 om 14:44

Van mij hoeft Feyenoord noooooit meer een prijs te pakken, maar veel Ajacieden vinden het toch het mooist wanneer Feyenoord en Ajax samen kunnen strijden om de prijzen, wanneer er weer spanning is voor de Klassieker. Je grootste vijand is alleen maar je vijand als je er ook mee kan strijden. Nu gaat Ajax weer de titelstrijd aan met twee 'provincieclubjes', om het even bot te zeggen, en bungelt Feyenoord ergens zielig rond de degradatiezone. Daar wordt niemand beter van. We willen Feyenoord terug als grote concurrent, maar net wel even kleiner als ons.

19 oktober 2010 om 14:51

@kasper90

Hij zegt toch '' Feyenoord, ik zie je graag meestrijden om de titel, en vervolgens afhaken op de laatste speeldag. Maar toch, dit seizoen, geen beter vermaak dan leedvermaak! Feyenoord, degradeer! ''

Hij zou gewoon Feyenoord een keer willen zien degraderen. Ik denk niet dat hij hoopt dat Feyenoord nooit meer in de Eredivisie komt te voetballen. Misschien klinkt het raar, maar mij lijkt het ook wel komisch als Feyenoord een keer degradeert. Biedt gelijk de oplossing om met Excelsior verder te gaan....

19 oktober 2010 om 14:59

En wat als Feyenoord degradeert? Dan duurt het jaren voordat ze weer terugkomen als concurrent, want dan gaan ze een jaar lang zoveel Tv-inkomsten en kaartverkoop missen dat wil je niet weten. Daarnaast zullen er nog meer spelers vertrekken. Al die talenten van Feyenoord Wijnaldum, Fer, De Vrij, Vlaar, El Ahmadi, Cisse en noem maar op willen echt niet in de Jupiler League spelen. Stel Feyenoord zou als nog direct terugpromoveren dan nog, ben je niet in een klap terug, dan ben je die concurrent nog zeker vijf extra kwijt. Daarnaast mis je de Klassieker in de competitie, de wedstrijden van het jaar voor Ajax, ook dat zou ik zonde vinden, want het kleurt gewoon de Eredivisie.

19 oktober 2010 om 15:14

De wedstrijden van het jaar voor Ajax? Dat zijn ze al een tijd niet meer hoor. Het spreekt boekdelen dat Feyenoord een speciale dvd liet uitbrengen omdat ze geloof ik twee keer wonnen van Ajax in de competitie om vervolgens afgedroogd te worden in de play-offs. Op dit moment vind ik een FC Twente - Ajax veel leuker om te zien,

Maar je hebt wel gelijk dat het dan nog langer zal duren voordat Feyenoord weer terug is, al zullen ze hun uitstraling toch nooit kwijtraken? Het verwachtingspatroon van Feyenoord moet gewoon drastisch bijgesteld worden. Net zoals dat van Vitesse overigens :D

19 oktober 2010 om 15:24

@ Soccerluv

De verwachtingspatroon van een gemiddelde Feyenoordsupporter is inmiddels al lang bijgesteld. We weten ook wel dat we er niet zo heel erg veel moeten verwachten van Feyenoord dit seizoen, de rode cijfers en de resultaten nu zeggen al genoeg.

19 oktober 2010 om 15:34

Dat klopt ook wel, en het zal heus wel weer goed komen met Feyenoord. Maar zoals Johan Derksen al zei, Feyenoord heeft geluk dat er nog clubs als excelsior en Willem II in de eredivisie zitten. Als je realistisch bent, doet bijna geen enkele andere club onder voor Feyenoord. Het is dat Feyenoord de Kuip en het thuispubliek heeft als 12de man.

Overigens vind ik het toch apart, de eerste twee stukken van de schrijver waren echt buitengewoon goed. Ook de stukken 'ayo Technology' en 'vogelvrije Voetballers' zijn klasse stukken.

19 oktober 2010 om 18:17

Twente - Ajax is misschien wat spektakel leuker, maar voor de supporters blijft het altijd Ajax - Feyenoord. En ik wil niet opzoek na een nieuwe wedstrijd van het jaar, dat moet deze ook blijven. Het is al aan het afzwakken, dat geef ik toe, sterker nog dat heb ik in mijn eerst CE ook gezegd, en een degradatie van Feyenoord zou de Klassieker zo goed als doodgaan. Dat is niet alleen jammer voor Ajax en Feyenoord maar ook voor het hele Nederlandse voetbal. Het is het uithangbord van het Nederlandse voetbal die wedstrijd. Feyenoord moet zo snel mogelijk terug richting de top en degradatie zou dat alleen maar extra remmen voor een jaar of vijf tot tien.

wat een slecht stuk zeg
ik lees bijna alle colums hier maar reageer nooit.
echter maak ik hier een uitzondering
allereerst ben ik psv fan en vind ik het natuurlijk altijd mooi om ajax en feijenoord te zien verliezen
echter besef ik wel dat als dit soort ploegen achteruit gaan het hele niveau in nederland achteruit gaat.
ook vind ik het stukje over dat er steeds minder publiek bij feijenoord komt onzin.
want als er een club is waar veel succes supporters zitten is het ajax wel.
bij feijenoord zitten ondanks de sportieve maleise toch altijd een hoop publiek en toen het bij ajax slechter ging was het stadion halfleeg.
het nieuwe stadion dat feijenoord graag wil is makkelijk te verklaren. het biedt meer mogelijkheden om naast voetbal mer inkomsten te verwerven en dat hebben ze daar hard nodig.

22 oktober 2010 om 11:09

@ scvarsseveld

Ik citeer je: ''' ook vind ik het stukje over dat er steeds minder publiek bij feijenoord komt onzin.
want als er een club is waar veel succes supporters zitten is het ajax wel. ''

Volgens mij noem je zoiets een drogreden, al weet ik dat niet zeker hoor. Ik observeer dat er bij Feyenoord minder publiek zit. Ik heb het niet over Ajax, en al was het stadion van Ajax gevuld met alleen stewards en beveiligers, dat doet toch niets af aan het feit dat er bij Feyenoord minder supporters komen opdagen?

Naar mijn mening kan je deze frustratie beter uiten op feestjes en partijtjes in Amsterdam en niet in een column op voetbalzone. Een slechte column vol met haat overgoten.

Is dit een reactie van een gefrustreerde Ajax-supporter op het stuk van een maand geleden van Maartennl? Probeer je ook weer een discussie uit te lokken die drie honderd posts opleverd? Hoe kan dit stuk ooit door de keuring van Voetbalzone heen komen? Vreemde slechte column, helemaal geen niveau. Nooit meer een voetbalexpert laten schrijven alsjeblieft als ze weer allemaal zo zijn.

Niet alleen is dit stuk heel zielig, ook is het ontzettend slecht geschreven.

Terugkomend over de regels waarin je vertelde over de Griekse God Ajax.
Volgens de verhalen heeft hij uiteindelijk zelfmoord gepleegd nadat hij verloor van een van zijn kameraden, getuigt niet enorm van kracht, al zeg ik het zelf.

”He said, and with so good a will to die,
Did to his breast the fatal point apply,
It found his heart, a way 'till then unknown,
Where never weapon enter'd, but his own. ”

22 oktober 2010 om 11:15

Er zijn verschillende verhalen over de Griekse god Ajax. Het meest vertelde verhaal is echter dat de held Ajax samen met Odysseus vocht voor de Grieken. Toen Achilles werd gedood, was er onenigheid over wie de wapenuitrusting van Achilles zou krijgen. Nadat de leiders bepaald hadden dat Odysseus de wapens mocht hebben, werd Ajax boos.

Hij vond het onrechtvaardig, omdat hij altijd voorop had gelopen in de strijd terwijl Odysseus meer een denker was die achterop bleef. Hij besloot zijn frustraties te botvieren op de leiders, maar een god/godin zorgde ervoor dat hij de schapen buiten aanzag voor de leiders. De dag daarna besefte hij pas wat er door hem heen was gegaan en wat hij gedaan had. Hij besloot de eer aan zichzelf te houden en zelfmoord te plegen.

Wat een waardeloos stuk tekst niet normaal.
En ja je bent triest, wat wil je in godsnaam bereiken met dit column? Nog meer haat zaaien tussen de twee ploegen?

Er is één ding waarom het fijn is dat jou tekst hier staat, dat is dat het maar één ster heeft. Daaruit blijkt dat niet alle Ajacieden hier pro Ajax zijn, maar dat ze toch wel mensen zoals jij één ster kunnen geven.

22 oktober 2010 om 11:16

Ajacieden die niet pro Ajax zijn?

'elke voetballiefhebber heeft een club die hij werkelijk niets gunt. Een club, die je af wilt zien gaan. Vernederd wilt zien worden.'

Na deze zinnen ben ik gestopt met lezen. Voetballiefhebbers hebben dit namelijk niet, alleen heel zielige figuren die zichzelf 'supporters' of nog triester, 'hooligans' noemen. Voetballiefhebbers, een groep waar ik mezelf toereken, houden van het spelletje voetbal. En als ik voor het gemak even van mezelf uit ga, maakt het niets uit wie er wint, als ik maar een mooie wedstrijd te zien krijg. Omdat ik in Utrecht woon, heb ik een seizoenskaart van fc Utrecht. Zou ik in Amsterdam wonen, had ik er een van Ajax. In Rotterdam, een van Feijenoord. Die zogenaamde rivaliteit tussen voetbalbedrijven (clubs bestaan alleen nog bij de amateurs) zegt mij namelijk helemaal niets.

Voor iedereen die zich genoodzaakt voelt om te gaan gillen over zijn liefde voor een voetbalbedrijf, denk eerst hier eens over na: vaak vergelijken supporters hun liefde voor een voetbalbedrijf met liefde voor een vrouw. Zeg nu eens zelf, hoe noem je een vrouw die je laat betalen voor je naar binnen mag?

19 oktober 2010 om 15:46

Bah, wat een verscrhikkelijk profecerend stuk. Schrijf nooit meer een column aub, want dit stuk laat maar is zien dat het IQ van de gemiddelde voetbal 'liefhebber' drastisch achteruit gaat.

echt een tijdverspilling om naar te lezen. tuurlijk is er een hevige rivaliteit tussen onze clubs, maar om zo je frustraties te uiten in een column vind ik echt te veel van het goede. ik lees veel colums, inc over die van ajax. maar jij gaat echt buiten het boekje om. soccerluv pls laat me niet lachen.. ik zou nooit denken en willen dat ajax zal degraderen. zo''n grote club hoort gewoon in de traditionele top 3 thuis. dat mijn club laatste jaren niet goed presteerd kunnen we als supporters ook niks aan doen. ook al zou feyenoord degraderen dan hebben we nog steeds een grote aanhang als jou club. iedereen weet dat feyenoord een volksclub is en wij gaan echt niet degraderen, dus droom maar verder. als je zo gefrustreerd bent, zou ik je aanraden om al je frustraties tegen het legioen te uitten. kijken of jezelf een grote hooligan achter je misselijke column die alleen staat voor haat.

19 oktober 2010 om 15:06

Is dit nu tegen mij of de schrijver gericht?

Indien op mij: Je kan mij echt niet wijsmaken dat jij ermee zou zitten als Ajax degradeert. Je laat mij juist lachen!

Bovendien had de schrijver beter kunnen kiezen voor woorden als '' een hekel hebben aan '' ipv haten. Ik lees trouwens nergens dat hij juist Feyenoord haat omdat hij voor Ajax is, hij beschrijft juist de redenen waar die haat vandaan komt.

Je roept het al over jezelf af. Ik vind dit stuk zo jammer, écht waar. Ik ben Feyenoord-supporter, maar ik moet ik daarom een haat tegen Ajax hebben, alleen omdat ik fan ben van Feyenoord? Helemaal niet! Ik gun de Ajacieden juist het allerbesten, als Ajax van Feyenoord wint kan ik daar heel erg goed mee leven. Je profeceert in dit stuk veel te veel en er komt bij mij een plaatstelijke gevoel van schaamte op als ik dit stukje lees. Waar is de gezonde rivaliteit gebleven?

Haha wat een reacties hier. Nou ik ben wél blij met dit stukje, want het is altijd beter om gehaat te worden door je vijand dan om medelijden te krijgen. Ik ben blij dat er nog Ajacieden rondlopen die zo over Feyenoord denken, want die zijn de kern voor een gezonde rivaliteit vol met haat en nijd.

Ik moet wel zeggen dat je behoorlijk krom bent in je redenatie, want bij veel Feyenoorders mag de haat naar Ajax misschien groter zijn dan de liefde voor Feyenoord (ik ken er overigens geen een), dat is bij Ajacieden dan net zo. Volgens mij ben je er zelf zo een.

Maar omdat iedereen hier graag het braafste jongetje van de klas wilt zijn en je 1 ster geeft ga ik denk je moed om zo'n stukje hier neer te zetten in plaats van op een Ajax-fansite belonen.

19 oktober 2010 om 15:26

Zo te zien zijn wij de enige twee die de schrijver nog een beetje steunen haha. Elke Ajacied doet alsof hij wakker zou liggen als Feyenoord degradeert. Of dat ze massaal Feyenoord zouden gaan steunen in geval van play-offs. Feyenoorders idem dito, ik kan me voorstellen dat er geen groter genot zou bestaan dan het zien van degradatie van Ajax. Om voor altijd een weerwoord te hebben tegen die ''arrogante'' supporters

19 oktober 2010 om 16:39

Jongens jullie zijn niet de enigste twee. Ik steun jullie ook. Ik vind dit een echte column, eindelijk eens iemand zijn pure mening in plaats van een opsomming van wat wikipedia-feitjes. Als feyenoord dit seizoen degradeert hoeft Ajax voor mijn part die hele 3e ster niet, als ik maar volgend jaar op vrijdagavond lekker kan kijken hoe feyenoord tegen fc-bal-op-het-dak voetbalt in onbekendsbeek. Een echte column dit dus.

19 oktober 2010 om 18:28

Hoeveel heeft de clubexpert jullie betaald om dit te posten?

20 oktober 2010 om 00:04

250.000 euro. Ik ben al op weg naar Bali.

20 oktober 2010 om 00:34

En het is 4

wat me opvalt is dat alleen niet Ajax supporters het triest vinden etc etc etc

Hij geeft zijn mening en ook ik zal gewoon zelfs Betalen om Feyenoord in de Jupiler ligue te zien spelen
Die haat die hij heeft tegen Feyenoord heb ik tegen Fener dus ik begrijp best wat hij bedoelt
Ik vind het een leuk colum
Ik las het met plezier geweldig dit ik vind dat men het vaker moet doen !

5*

20 oktober 2010 om 08:46

Ik weet niet of jij kan lezen, maar het zijn duidelijk niet alleen Feyenoordsupporters (of niet-ajax supporters) die het stuk triest vinden.

bijzonder triest stuk dit. Als je dat vindt, hou dat dan lekker voor je of ga dat lopen roepen in die betonbak in amsterdam, wat kan ons dat schelen? snap niet dat Voetbalzone dit goedkeurt, wat voegt dit toe? Wat is de inhoudelijke waarde hiervan? Dat hij wil dat Feyenoord degradeert? Nou boeiend hoor...

20 oktober 2010 om 10:18

Heren leuk, jullie mening, maar hij spreekt zichzelf tegen door te zeggen dat hij ht raar vindt of niet normaal vindt dat aan Feyenoordzijde de haat groter is richting dan de liefde voor.

En nu lopen jullie hartstikke leuk te verkondigen dat het normaal is. Dit is geen column!

20 oktober 2010 om 16:30

@ Fanat1k

Wat zijn mening is vind ik niet erg. Maar het stuk is gewoon heel erg slecht is. Het is goed dat hij echt zijn pure mening wilt geven, maar hoe hij dit formuleert is gewoon dramatisch.

20 oktober 2010 om 19:09

Klopt het is niet goed geformuleerd aan de ene kant dat zou zeker beter kunnen. Maar ik ben voor Feyenoord en ben niet voor het stuk qua inhoud e.d., maar hij zorgt wel voor een discussie met veel leden het trekt veel mensen aan om te lezen en qua schrijfstijl is het niet dramatisch ook niet goed. De inhoud is gewoon zo geformuleerd dat 95% tegen is en 5% voor dus misschien iets te overdreven geschreven alleen ja hij heeft er wel mee bereikt wat hij er waarschijnlijk mee wilden bereiken. Feyenoord zwart maken en een discussie opzetten. Beide zijn i.i.g. wel gelukt!

Ik geef het 3 sterren vanwege dat die toch veel mensen laat meepraten over het onderwerp en dat vind ik leuk om te zien.

19 oktober 2010 om 15:49

Haat en nijd! Ja echt fijn, alsof er al niet genoeg haat en nijd op deze wereld is toch?

En ik neem aan dat je je ervan bewust bent dat deze haat en nijd al tot doden heeft geleid en ziekenhuizen vol gewonde mensen?

19 oktober 2010 om 16:03

er is inderdaad genoeg haat en nijd in de wereld, maar over die haat en nijd heb ik niet. Ik, Soccerluv en 1club1ajax houden hier geen pleidooi voor hooliganisme. Als jij niet begrijpt wat ik bedoel, dan komt dat omdat jij het niet wil begrijpen , of omdat je dat hier niet durft toe te geven. Niet komen oordelen omdat ik zeg wat veel mensen hier niet durven te zeggen. In het voetbal is het leuk om een vijand te hebben die je haat. Maar het is een hele dubbelzinnige haat, want in die haat heb je ook lief.

19 oktober 2010 om 16:03

Denk je dat ik gevechten, rellen, en vandalisme goedkeur? Dat is niet zo hoor
Sterker nog, de voetbalwet is veel te slap. Al is dat een ander onderwerp.

Het verbaasd me alleen dat de gedachte van de schrijver zoveel negatieve reacties uitlokt. Trouwens, eigenlijk ook weer niet, want het gaat over Feyenoord. Ik kan me gewoon goed voorstellen dat iemand hoopt dat een bepaalde club degradeert. Zo heb ik altijd een hekel aan Sparta. Maar ook aan Portugal om eens een land te noemen. Ik hoop dat Portugal er gelijk uitvliegt in de groepsfase. Als ik dan een column zou schrijven over waarom ik dat hoop, ben ik ook gelijk een mega triest figuur?

Met enige verbazing heb ik je column gelezen, en ik verbaas me nog steeds hoe dit door de keuring heeft kunnen komen (foutje Vz?)

Ik heb ook clubs die ik graag zie verliezen in de Nederlandse competitie, maar om nu te zeggen dat ik ze niks gun? Zodra een Nederlandse club Europees speelt, kunnen onze lol weer op deze week, ben ik voor die club. In het weekend zal het me een rot zorg zijn wat ze doen.

Ook geef je aan dat de haat van de supporters van Feijenoord groter is dan de liefde voor hun club. Gezien je column, geldt dat ook voor jou. Elk argument wat je hiervoor aandraagt, geldt net zo voor jou als voor de supporters van Feijenoord zoals jij beweert.

En om je vraag te beantwoorden in je column, het is triest, diep triest.

Pure provocatie, bah, bah.

''een andere reden waarom ik me zo aan Feyenoord erger, is omdat bij een groot deel van haar aanhang de haat jegens Ajax groter is dan de liefde voor Feyenoord. Een recent voorbeeld is toch wel de wedstrijd tegen Fc Twente van vorig jaar, waarbij een groep supporters eisten om te verliezen. Tevens hoor ik bij een wedstrijd in De Kuip, negentig minuten lang spreekkoren tegen Ajax en haar spelers. Zelfs een ‘hup Feyenoord’ komt daar niet tussen.''

Hoe groot is jou haat voor Feyenoord? Ik had trouwens wel willen zien hoe jij zou handelen als Ajax door te verliezen had kunnen voorkomen dat Feyenoord kampioen zou worden...
Jij bent zelf een Ajax-'expert', waarom dan in godsnaam een stuk over Feyenoord? Juist, omdat je haat naar Feyenoord groter is dan je liefde voor Ajax.
Verder wil ik niet over één kam worden geschoren met een select groepje, waarvan misschien inderdaad de liefde voor Feyenoord wordt onderdrukt door de haat naar Ajax.

Jammer dat je zo moet provoceren. Voetbalzone, laat dit figuur voorlopig maar geen clubexpert schrijven. Je hebt bereikt wat je wilde.

22 oktober 2010 om 11:22

@frtorres

Ten eerste, Ja, ik haat Feyenoord, maar niet puur omdat ik voor Ajax. Mijn clubliefde voor Ajax nog veel groter dan mijn haat voor Feyenoord. Als ik kan kiezen tussen Feyenoord dwarszitten zodat ze geen kampioen worden, of zelf winnen waardoor je kansen om Europees te spelen in eigen hand houdt, twijfel ik geen seconde om voor het laatste te kiezen. Geen moment.

Ten tweede vind ik het vreemd dat je het raar vind dat een Ajacied iets over Feyenoord schrijft. Zijn Ajax en Feyenoord geen rivalen? Hebben ze geen verband met elkaar? En dan nog daaruit concluderen dat mijn haat groter is?

Beetje vreemd allemaal als je het mij vraagt.

22 oktober 2010 om 11:30

Feyenoord en Ajax zijn 2 verschillende clubs, een clubexpert is bedoeld om ins en outs te geven van zijn favoriete club. Als dat Ajax is, dan zou je iets over Ajax moeten schrijven.
Hou je lekker bezig met Ajax, Feyenoord-stukjes worden ook wel geschreven, wees maar niet bang.

En het is wel makkelijk hoor, om nu te zeggen dat je Feyenoord niet zal dwarszitten. Je weet dat die situatie voorlopig niet voor zal komen, dus je kan heel goedkoop scoren.

22 oktober 2010 om 12:40

Ik denk dat ik zelf wel weet hoe ik me zou voelen, of niet? Daarbij zie ik liever meer wedstrijden van Ajax, en dan ook nog in Europees verband met kans op grote clubs te treffen, dan dat ik Feyenoord geen kampioen zie worden.

De grootste fout ligt bij voetbalzone denk ik. Waar weleens reacties van mij worden verwijderd omdat ze kunnen leiden tot discussies tussen clubs, publiceren ze nu wel een clubexpert die eigenlijk alleen provocerend op te vatten is. Dat ze dit toelaten op deze site is compleet hypocriet.

Verder hadden Ajacieden commentaar op Feyenoorders die een grotere haat hadden tegen Ajax dan hun liefde voor hun eigen club. Deze column laat het tegenovergestelde zien. Ik heb weinig met Feyenoord en aan de ene kant vind ik het mooi dat ze zo laag staan. Dat heet leedvermaak, iets wat typisch Nederlands is. Maar aan de andere kant mis ik wel de tijd toen Feyenoord meestreed om de titel en de Uefa-cup won. Nu worden ze uitgeschakeld door een clubje uit Belgie. Die wedstrijden heb ik gezien en dan denk ik aan de tijd dat ze de Uefa-cup wonnen en geen modderfiguur sloegen in Europa. Voor Feyenoord en haar supportersschare hoop ik dat deze tijd snel terugkomt. Een club als Feyenoord moet gewoon veel hoger eindigen.

Er zijn clubs waarvan ik hoop dat ze verliezen (in de competitie dan), maar ik ben niet zo'n idioot die er een heel stuk aan gaat besteden. Ajax is een mooie club, en er zijn veel supporters die zich normaal gedragen, maar door mensen als jij krijgen mensen hetzelfde gevoel met Ajax als jij hebt met Feyenoord.

Het is dat 1 ster het minimum is, maar anders had ik nog lager gegeven. Ik kan het nog steeds niet voorstellen dat dit op voetbalzone wordt gepubliceerd.

Trouwens, dat stuk van Chelsea gaat ook nergens over. Ik denk dat er ook genoeg van zulke incidenten zijn gebeurd bij Ajax.

Conclusie: Je bent inderdaad triest. Heel triest!

19 oktober 2010 om 15:42

De column is taalkundig goed toch. Wie dit stuk objectief kan lezen ( Het is moeilijk ja ) moet soms ook glimlachen om een grapje. Ik ben blij dat iemand eens een gedurfde column schrijft met een onderbouwde mening. Eigenlijk heeft de schrijver pech dat zijn naam erop duidt dat hij voor Ajax is.

19 oktober 2010 om 15:45

Het stuk is taalkundig dramatisch, veel te veel korte zinnen, enorm veel verkeerd gebruikte woorden, spelfouten...

19 oktober 2010 om 15:51

En zo blijkt het maar weer dat reageren heel moeilijk is.

Het gaat om een stuk over feyenoord, waarom reageer je dan inhoudelijk over ajax?
Dat de schrijver een ajacied is neemt niet weg dat je eens moet proberen bepaalde zaken links te laten liggen en inhoudelijk en alleen op het stuk reageren.

Vervolgens heet dit een column en hoef je het er echt niet mee eens te zijn, ondanks mijn sterren ben ik het namelijk totaal niet met hem eens.... gelukkig hoort dat erbij!

Trouwens dat stuk van chelsea heeft niets te maken met incidenten bij ajax, anders schrijf zelf even een stuk over ajax.... grootste deel heb je al!!

19 oktober 2010 om 17:04

Het is een clubexpert van... Ajax. Het feit dat hij Feyenoord belangrijk genoeg vindt om er een stuk over te schrijven wijst uit dat zijn haat groter is dan zijn liefde.

19 oktober 2010 om 22:23

Hij is clubexpert van Ajax, daarom heb ik het over Ajax. En nee, ik ga geen stuk hierover schrijven omdat ik me niet tot dit niveau verlaag.

Het stuk gaat over Ajax, hoewel het meer gaat over zijn haat tegen Feyenoord. Ik geef aan dat de schrijver een grote hypocriet is, dat hij een ban heeft zegt ook al voldoende. Ik snap niet waarom je het voor hem opneemt.

Verder geef ik ook aan dat deze column provocerend is, iets waar reacties talloze keren om worden verwijderd. Vrijheid van meningsuiting is een ding, maar dat wil nog niet zeggen dat zo'n provocerend stuk van bedroevende kwaliteit hoeft te worden gepubliceerd.

20 oktober 2010 om 09:06

Ik snap je antwoord niet, ik neem het op voor iemand die zijn mening verkondigt aan de hand van argumenten. Inhoudelijk ben ik het er niet mee eens, maar moet dit? Daarnaast vind ik dit helemaal niet provocerend, waar vind je dat nu terug dan? Ik vind dit geenszins provocerend naar feyenoord, hij heeft gewoon een andere kijk op feyenoord dan dat anderen hebben. In een stuk mindere mate heb ik dat tegen ajax, of mag dit dan ook niet?

Daarnaast hoop ik dat jij ook geband bent ondertussen, want jij geeft ook je mening! Daarnaast beledig jij een groep mensen, namelijk de groep mensen die het met de schrijver eens zijn zijn volgens jou hypocriet, dat is wel een directe belediging!

22 oktober 2010 om 11:29

@frtorres

Als ik een stuk zou schrijven over waarom ik Portugal en haar clubs haat als Nederlander, vanwege het feit dat ze ons zo '' vies '' uitschakelden in een groot toernooi en dat Sporting Lissabon ons meerdere malen dwarsheeft gezeten in de Europese competities,

dan zou je dus ook concluderen dat mijn haat richting Portugal en haar clubs groter is dan mijn liefde voor Nederland?

Hopelijk zie je nu in dat je een verkeerde conclusie getrokken hebt in je reactie.

19 oktober 2010 om 19:40

De grootste fout ligt niet bij VZ. Ik vind het heel goed dat ze dit soort stukken doorlaten, er moet namelijk nog wel enigszins vrijheid van meningsuiting blijven op VZ (deze is namelijk al aardig beperkt). Als iemand heel graag wilt vertellen hoe groot zijn haat is tegen Feyenoord, nou vooruit dan maar maar dan is het wel 100% terecht dat zijn column met de grond gelijk wordt gemaakt.

20 oktober 2010 om 20:00

@ Tristan

Het is 100% terecht omdat hij Feyenoord niet mag haten?

Hoeveel Duitsers zouden hopen dat Bayern Munchen eens een keer degradeert. Hoeveel Engelsen hopen stiekem dat Liverpool degradeert?

Ga zo maar door, ik denk dat het aantal je zal verbazen

20 oktober 2010 om 22:46

@tristanajax

Dit heeft weinig meer te maken met vrijheid van meningsuiting. Dit artikel is provocerend en bijna beledigend naar Feijenoord-fans. Zo uit je je mening niet en er is al een hele discussie gaande over deze wedstrijd en alles daarom heen door dit soort artikels wordt dat vuurtje als maar weer aangestoken.

Opvallend trouwens hoe vaak we in Nederland schuilen achter de vrijheid van meningsuiting om mensen/groepen zonder excuus kunnen beledigen.

19 oktober 2010 om 15:49

Mwa.. alleen in de inleiding misschien, daar beschrijft hij een situatie die hem nog vers in het geheugen staat. Dat vind ik ook wel fijn, maar een ander kan het inderdaad irriteren

19 oktober 2010 om 15:50

veel gebruikte worden....?
als we 't over spellingsfouten hebben......

19 oktober 2010 om 15:54

Bedankt voor je verbtering, Craigfisher.
Ik heb mijn reactie in de haast geschreven, en hem onvoldoende gecontroleerd.

19 oktober 2010 om 22:19

Ik hoop dat Ajax kampioen was, dit is toch de club waar ik als klein jongetje fan was. Maar om dan een clubexpert te wijden aan de haat tegen een rivaliserende club vind ik te ver gaan. Zoals ik aangeef, er worden vaak reacties verwijderd die provocerend zijn en/of leiden tot discussies. En dan publiceren ze dit stuk wel.

Nee, qua stijl zou ik er hooguit 3 sterren voor geven, maar omdat dit onderwerp zo kinderachtig en triest is ben ik genoodzaakt er 1 ster voor te geven. En blijkbaar zijn er heel veel mensen met me eens dat dit stuk gewoon van een zeer laag niveau is.

Zowel inhoudelijk als stilistisch van een onwaarschijnlijk droevig niveau. Dat ze dit bij voetbalzone gewoon publiceren, te triest voor woorden. Kinderachtig is waarschijnlijk het woord dat dit het best omschrijft. En dat voor iemand van 21 jaar.

'een andere reden waarom ik me zo aan Feyenoord erger, is omdat bij een groot deel van haar aanhang de haat jegens Ajax groter is dan de liefde voor Feyenoord.'

Jij bent niet beter dan deze groep Feyenoordsupporters. Uit deze tekst straalt een grote haat jegens Feyenoord. Je kent waarschijnlijk geen gezonde rivaliteit.

Het is al helemaal jammer dat je hoopt dat Feyenoord degradeert. Ken je het gezegde: 'zoiets gun je je ergste vijand niet'? Jij blijkbaar niet. Het is nooit leuk om te zien dat een club degradeert, maar meestal is het dan ook terecht, op basis van de prestaties. De argumenten die jij geeft hebben daar totaal niets mee te maken.

Conclusie: Die kan je hieruit zelf wel halen denk ik?

22 oktober 2010 om 11:31

Ja, ik ken dat gezegde. Ik gun Feyenoord geen faillissement. Dat lijkt me het ergste wat ze kan overkomen, of niet soms?

wat is de schrijver een zielig lulletje zeg, hoop niet dat een feyenoorder een ''tegencolumn'' maakt

19 oktober 2010 om 15:46

lekker inhoudelijk gereageerd ook!

Leg dan uit wat je vind, waarom vind je het?

Ik denk dat we met zijn allen een stelletje moraalridders zijn als dit niet meer mag!
Wie is hier nu met zijn opmerking een zielig...

Ik lees hier de reacties en ik snap niet waar mensen het vandaan halen...

Vrijheid van meningsuiting!! Goed van VZ dat het deze gewoon plaatst!
Gaan we nu dezelfde discussie starten als met Wilders?

Ondanks dat ik het niet eens ben met de inhoud van het stuk, zie ik er wel wat in.
Ik heb het zelfs een klein beetje andersom, namelijk tegen ajax!

Laat een ieder in zijn waarde en ik geef zo 3 sterren, gezien de disussie die losgaat...

19 oktober 2010 om 15:49

Vrijheid van meningsuiting gaat niet samen met het beledigen en generaliseren van een bepaalde groep, zonder dat daaraan feiten ten grondslag liggen.
Ook is de schrijver vreselijk hypocriet, hij noemt als voorbeeld een groep ''feyenoord supporters'' waarbij de haat jegens onze Amsterdamse vrienden groter is dan de liefde voor eigen club. In het vervolg van deze column doet hij precies hetzelfde.

Dit stuk is absoluut niet geschikt voor een site als Voetbalzone, waarbij verschillende supportersgroepen gezamenlijk discusseren.

19 oktober 2010 om 15:56

sorry, maar hier mis ik toch het beledigen en generaliseren van een bepaalde groep...

waar vind je dit terug? Dat hij zelf, volgens jou, doet wat hij een ander verwijt is alleen maar humoristisch te noemen toch? Ik zeg bewust volgens jou, gezien hij nergens, maar dan ook echt nergens het heeft over het feit dat zijn haat groter is dan zijn liefde voor....!!! Lezen!!!

Dit stuk is overigens des te beter voor een site als voetbalzone waar D I S C U S S I E centraal staat!

19 oktober 2010 om 16:03

Bijvoorbeeld wanneer hij zegt dat een groot deel van de Feyenoorders eisten dat de club zou verliezen tegen Twente. Je kunt niet elke Feyenoorder verwijten wat een kleine groep roept.

19 oktober 2010 om 16:05

D I T schrijft hij precies:

''is omdat bij een groot deel van haar aanhang de haat jegens Ajax groter is dan de liefde voor Feyenoord. Een recent voorbeeld is toch wel de wedstrijd tegen Fc Twente van vorig jaar, waarbij een groep supporters eisten om te verliezen''

Wat is hier provocerend en generaliserend aan? Hij zegt toch niet alle feyenoorders ofzo?

19 oktober 2010 om 16:07

Ik denk niet dat er veel Feyenoorders zijn die slecht geslapen hebben die nacht

19 oktober 2010 om 16:10

Dit heef helemaal niets met vrijheids van meningsuiting te maken ! Dit is gewoon een inhoudloze column. Totaal geen idee of diepgang. Dat jij opeens vrijheid van meningsuiting erbij haalt is ook behoorlijk provocerend want ik heb volgens mij nog geen enkele reactie gezien met de boodschap dat de schrijver dit niet mag zeggen, mensen zeggen alleen maar dat het totaal nergens op slaat wat hij zegt.

Ik vind het juist een literair topstuk. Waarom?

1. Het is beschreven vanuit een totaal andere benadering.
- Over het algemeen worden columns geschreven vanuit een 3e persoon. Dit omdat een column een uiteenzetting is. Zeker wanneer het een 'negatief' onderwerp behelst, schrijven columnisten vanuit de 3e persoon om het te 'veroordelen'. Deze column is vanuit de tegenovergestelde benadering geschreven. Het onderwerp is vrij negatief, maar tegelijkertijd wordt het verheerlijkt en vanuit de ik-persoon beschreven.

2. Het is controversieel geschreven.
- Ik lees hierboven reacties van mensen, dat ze het provocerend vinden. Natuurlijk is het provocerend. Immers is het doel van een column niet informeren, maar meningvormen. En door controversieel (of provocerend) te schrijven, bereik je meningvormen in optima forma. Dat is te zien aan alle reacties die eronder staan.

3. Het is reflecterend en herkenbaar.
- Door het in de ik-vorm te schrijven, bij een dergelijk controversieel onderwerp, wordt het voor de lezer een herkenbaar fenomeen. De lezer gaat zich in de situatie herkennen. Feitelijk wordt de lezer hiermee een spiegel voorgehouden, wat ook te zien is in de felle reacties en de lage beoordeling. Immers vindt de algemene supporter het helemaal niet wenselijk om een spiegel voorgehouden te krijgen.

Ik vind het knap en van lef getuigen dat je op deze manier zo een dergelijk controversieel onderwerp aan het licht stelt. Mede hierdoor en voor de originaliteit krijg je van mij 4 Sterren.

19 oktober 2010 om 15:52

De enige goede reden om dit stuk meer dan 1 ster te geven die ik kan bedenken, is de controversie. Zijn bedoeling was door mensen te kwetsen een discussie te beginnen over de clubliefde van anderen. Dit is hem gelukt, maar hij deed dit op zo'n wijze dat het niet te accepteren is.
Het doel heiligt niet altijd de middelen.

19 oktober 2010 om 15:57

Hans Teeuwen: Een belediging hoeft niet altijd kwetsend te zijn. Daar ontwikkel je een schild tegen, dat is wat je doet in een vrije samenleving.

Kom op zeg, hoe kun je gekwetst raken door dit stuk van hem. Dan ben je in mijn ogen wel erg bang dat zijn droom waarheid wordt.

21 oktober 2010 om 23:13

A.zudervici je hebt helemaal gelijk.

Dit is weer eens wat anders dan die saaie samenvattingen van hoe het seizoen tot dusverre verloopt en van al die talenten. Een saaie brei waar niet doorheen te komen is.
Maar dit leest lekker vlot is leuk geschreven en zit natuurlijk een kern van waarheid in. Als deze situatie nu bij Ajax was zouden ook genoeg feyenoorders zo denken.
Beetje provocerend moet ook kunnen en maakt het juist leuk. Moet je ook gewoon tegen kunnen hoor.

22 oktober 2010 om 11:36

A. Zudervici,

bedankt voor je reactie en je steun, hopelijk zien meer mensen in na je reactie dat ze deze column eens objectief moeten lezen.

22 oktober 2010 om 11:40

Sorry dubbelpost!

22 oktober 2010 om 11:45

@ Xanderyafool

Dat moment van Hans Teeuwen was niet voor niets gekroond tot het televisiemoment van het jaar. Hij legde echt ijzersterk uit waarom hij vindt dat je bepaalde dingen wel mag zeggen. Als je hem alleent kent als cabaretier, is het zeer opvallend dat hij opeens met zulke teksten aankomt.

Het leukste is nog dat het lijkt alsof hij het op dat moment nog bedenkt wat hij gaat zeggen en beschuldigd wordt van het gebruik van one-liners, terwijl de meiden van Halal zelf aankomen met '' We asked for the news, not for the weather '' en zo waren er nog een paar.

20 oktober 2010 om 09:25

Valt Hans Teeuwen serieus te nemen dan?

ON:

Ik zelf heb totaal niks met Feyenoord en niks met Ajax. Vind het allebei arrogante clubs met te arrogante supporters, jullie hebben allebei iets als geen woorden, maar daden, maar hebben altijd een grote bek. Neem ons nou als voorbeeld, de provincie clubs, met Twente als goed voorbeeld, ik ben zelf Groningen supporter, maar vind Twente een goed voorbeeld.

Ik ga geen sterren geven, want vind het aan de andere kant goed dat Feyenoord even word aangepakt, maar anderzijds is het toch weer haten.

Je schrijft een stuk over het verafschuwen van een club, daarin verwerk jij het argument dat (volgens jou) veel Feyenoord-fans Ajax meer haten dan dat ze van hun eigen club houden. Dit vind ik nogal ironisch, omdat jij een heel stuk schrijft over de haat die jij voelt jegens een andere club (lees Feyenoord).
Je bent een volwassen iemand, maar met de schrijf en denkwijze van een elf jarig, verwend jochie. Ik weet dat een post van een ''club-expert'' subjectief is, maar er zijn grenzen;
Het per defenitie stellen dat de haat jegens Ajax voorkomt uit het besef bij het dat Ajax beter is lijkt mij niets toevoegen aan jouw hele verhaal. Als we onze eigen dichtplakken met secondelijm en op die manier jou kortzichtigheid en kinderlijk gedrag te omzeilen, en puur te gaan kijken naar de schrijfwijze, dan kom ik opnieuw tot een negatief oordeel. Wat je schrijft slaat al nergens op en de manier waarop nog minder...
Kortom een stuk wat puur en alleen provocerend bedoeld is en waarin jij jezelf continue tegenspreekt en volslagen belachelijk maakt.
En verder: als jij de Klassieker al jaren nergens meer op vind slaan dan ben jij (voor mij) geen echte Ajacied. Ondanks dat ik weet dat wij (ajax) al jaren een kwalitatief betere selectie hebben en ook weinig moeite met Feyenoord, zit ik altijd op de zondag van de wedstrijd al om half 12 voor de tv met vlinders in m'n buik. Dat vind ik(!) geen beter vermaak dan op die manier een wedstrijd beleven. En daarom zeg ik: 'feyenoord degradeer niet! Ik zal de Klassieker gaan missen en jullie horen met jullie niveau van supportersschare en stadion in de top van onze nationale voetbalcompetitie mee te voetballen!'.

19 oktober 2010 om 15:55

Nergens in het stuk kan ik ontdekken dat de schrijver niet meer houdt van Ajax, dan dat hij Feyenoord haat. Nergens kan ik ontdekken dat: ''de haat jegens Ajax voorkomt uit het besef bij het dat Ajax beter is '' Dat zijn allemaal conclusies die je zou kunnen trekken, maar misschien helemaal niet met zijn denkwijze overeenkomen. Die kerel hoopt gewoon dat Feyenoord een keertje degradeert, en daarna mogen ze weer voor de titel meedoen staat er geschreven. Is dat z'n verafschuwende gedachte? Straks ga ik nog denken dat ik ook triest ben

19 oktober 2010 om 16:05

Ik citeer: ''een andere reden waarom ik me zo aan Feyenoord erger, is omdat bij een groot deel van haar aanhang de haat jegens Ajax groter is dan de liefde voor Feyenoord.'', heb je toch niet zo goed gelezen denk ik dan. Verder kom ik erbij dat zijn haat jegens Feyenoord groter is dan zijn liefde voor Ajax is omdat hij als ''ajax-club-expert'' hoort te schrijven over Ajax en niet over zijn mening over de aartsrivaal of zijn supporters. Het hopen dat Feyenoord degradeerd is niet triest, maar het uit naam van Ajax, als zogenaamde club-expert, op een druk bezocht forum posten in een hele tirade die kant noch wal raakt is dit wel. De enige toegevoegde waarde die het met zich mee kan brengen is een negatieve; namelijk dat Feyenoord-fans gaan reageren op deze meneer(!) en er op die manier een gigantische (club)discussie ontstaat.

19 oktober 2010 om 16:08

Het zou me verbazen als de schrijver een Feyenoord club-expert was, als hij z'n gruwelijke hekel heeft aan Feyenoord??

19 oktober 2010 om 16:14

Nog steeds staat nergens dat hij feyenoord meer haat dan dat hij ajax lief heeft! De bedoeling van een colomn is je mening ventileren en vervolgens mag daar rustig een discussie over ontstaan!

19 oktober 2010 om 18:59

Waar zie jij Feyenoord club-expert staan? En al stond dat er dan wist je wel wat ik bedoelde, maar ga je de discussie uit de weg, omdat je weet dat je hem niet kan winnen. Je kan dit stuk namelijk niet positief opvatten...

19 oktober 2010 om 19:02

Je mening ventileren mag, maar de bedoeling van dit verhaal was ook niet het opwekken van een discussie, maar puur en alleen de woede van Feyenoord-fans naar boven halen. Denk er het jouwe van, maar het feit dat jij (en Soccerluv) dit stuk waarderen met 4-sterren zegt al genoeg, want ookal was ik het volstrekt met de inhoud eens geweest, was het alsnog onvoldoende omdat de schrijf- en stijlfouten je om de oren vliegen en bijna net zo sterk aanwezig zijn als de schrijvers haat jegens Feyenoord.

20 oktober 2010 om 09:12

Het is jammer dat je er zo over denkt...

Door mensen als jou kunnen we met elkaar straks niet meer zeggen wat we willen en kunnen we geen andere mening toebedeelt zijn dan de bewindslieden!

Wat maken mij de fouten nu uit, ik ben geen leraar nederlands, het gaat me om het primaire principe van een column en dat klopt gewoon! Hij geeft zijn mening en beargumenteerd dit op zijn manier...

Om even rechtstreeks erop te reageren, als er feyenoordfans zijn die hier woedend over worden moeten die zich eens achter de oren krabben. Deze schrijver zou het mooi vinden als feyenoord degradeerde, dan ben je m.i. dus geen voetballiefhebber en zou je eigenlijk al kunnen stoppen met serieus nadenken over zijn mening... is het niet?

Ik vind dit echt een waardeloze clubexpert. En ik weet eigenlijk niet wie ik hierin triester vind. De schrijver, of Voetbalzone.

Het grootste gedeelte van mijn kennissenkring is voor Ajax, maar zij willen juist die strijd met Feyenoord terug. En niet dat ze nog verder afzakken. En dat noem ik nou supporters. Wat jij hier doet is walgelijk. Daarnaast is het inhoudelijk gewoon matig. Je beschuldigt Feyenoorders van vanalles en nog wat, maar doet het vervolgens zelf wel gewoon richting Feyenoord. En dat vind ik laf, onnodig en van voetbalzone zou ik wel willen weten wat hier de bedoeling van is... Van enige objectiviteit is hier geen sprake wat mij betreft.

Waardeloos!

19 oktober 2010 om 16:00

Dus omdat mensen van jouw kennissenkring anders denken is de schrijver die hierboven zijn Mening ventileert geen supporter? Dit raakt kant noch wal!!!

Ik kan nog veel meer rare opmerkingen belichten uit jouw stukje, maar objectiviteit rond een column ???

rest my case

19 oktober 2010 om 16:30

Ik heb het misschien niet helemaal lekker geschreven zie ik. Maar ik vind je geen supporter als je hoopt dat andere clubs de vernieling in zakken. En dat vind ik ook van mensen die hopen dat hun eigen club verliest. Dat bedoel ik er mee te zeggen.

En Voetbalzone vind ik hier in niet objectief. Die schrijver mag vinden wat hij wil, opsturen wat hij wil. Maar voetbalzone hoort zoiets niet te plaatsen. Zo'n stuk vol haat en onzinargumenten richting Feyenoord, waarin de schrijver eigenlijk hetzelfde doet als wat hij als argument gebruikt tegen Feyenoord vind ik niet objectief. Ik krijg het idee dat degene die dit heeft geplaatst meer met Ajax heeft dan met Feyenoord.

Dus ik blijf er bij dat het een waardeloze column is.

19 oktober 2010 om 16:46

Ondanks dat ik het niet met de schrijver eens ben vind ik het wel een discussie waard... Hij mag hier naar mijn bescheiden mening rustig over schrijven zolang hij blijft beargumenteren! Daarnaast ben ik blij dat voetbalzone dit plaatst, discussieer maar raak!

Mensen, als we niet meer mogen schrijven wat we vinden kunnen we wel ophouden met elkaar!

Daarnaast is dit stuk wel humor (althans vind ik) gezien dit geschreven is vanuit ajacieden kant, die vervolgens bij een column van cruijff over ajax zelf weer hoog in de boom vliegen, juist ook daarom moet dit hier gepubliceerd worden en juist daarom moet iedereen is in de spiegel kijken! Wat zou je ervan vinden als je structureel geen mening meer mag geven!!???

denk er eens over na!

Dit is echt met recht de meest slechte column die ik ooit gelezen heb, ik hoopte op een mooi filosofisch stuk.. Echter, bleek de schrijver gewoon dieptriest te zijn en het zelf nog te weten ook.

Verschrikkelijk kinderachtig. Blij dat er ook een groot aantal ajacieden zijn die zich van dit soort gedrag distantieren.

19 oktober 2010 om 16:11

@ Pizzakoerier en I-calm-i

''echter, bleek de schrijver gewoon dieptriest te zijn en het zelf nog te weten ook. ''
Goede toegelichte reactie van je!!! keurig, zo zien we dat iedereen zijn mening heeft en het leukste van een column de discussie is....

''verschrikkelijk kinderachtig. Blij dat er ook een groot aantal ajacieden zijn die zich van dit soort gedrag distantieren. ''
Ik hoop hierbij dat je zelf niet ouder bent dan 16 jaar en het begrip colomn nog moet leren?!
Je gooit het op ajacieden terwijl dit stuk over feyenoorders gaat, maar geschreven vanuit een ajacied... inhoudelijk kun je dus nooit op ajacieden reageren, maar je bent voorstander of tegenstander van zijn verkondigde mening!!

Ik als twentesupporter had dit ook kunnen schrijven, de verwachting blijft dan wel dat je op de inhoud reageert!

19 oktober 2010 om 16:28

Zelfs iemand die in San Marino woont en de Nederlandse competitie volgt had dit kunnen schrijven, wellicht met andere argumenten. Deze schrijver is voor Ajax, maar hij laat in mijn ogen niet merken dat zijn haat voor Feyenoord daaruit voortvloeit.

19 oktober 2010 om 16:39

dat klopt, ik verdedig ook alleen zijn colomn omdat ik er een gruwelijke hekel aan heb dat we straks niets meer mogen zeggen in ons land!

De reacties hier en de reacties op alles van wilders bijvoorbeeld komen veel overeen... mensen zijn bang om te horen wat een ander vind.
In het geval van zijn mening (van deze column) ben ik het oneens, ik koester dat zeker niet tegen feyenoord. Wilders heeft soms goede dingen maar gaat ook verder dan mijn mening, maar betekend dit dat hij dan niets moet zeggen?

Sommige gebeurtenissen daarintegen zouden je mening goed kunnen vormen, recent me stoorde aan feyenoordsupporters met hun oh zo stoere vuurwerkgeluiden (wat overigens weer wel kwetsend is en ook zo bedoeld is!~) en ik zag laatst een filmpje over hoe vrouwen behandeld worden in moslimlanden

Zaken die kunnen je mening allemaal beinvloeden...
alleen onthoud dat het over het algemeen incidenten zijn en dat je eerst die zaken onderzoekt, voor ze als waarheid aan te nemen

Wat een vreselijke kinderachtige, inhoudloze en provocerende column zeg. Dat dit nog door de keuring heenkomt ! Ik heb nog nooit 1 ster gegeven maar nu kan ik niets anders doen dan 1 ster geven.

Vind het jammer dat dit stuk geplaatst is.

Zelf ben ik feyenoordsupporter en heb al 6 jaar een seizoenskaart van Feyenoord.
Natuurlijk hoop ik dat onze club niet degradeert, maar bovenal vind ik het jammer dat mensen meer haat hebben jegens een andere club dan dat ze liefde hebben voor hun eigen club.

Zelf baal ik enorm dat we nu bijvoorbeeld een klassieker hebben zonder publiek uit amsterdam. Dit komt de sfeer en de beleving van de wedstrijd van het jaar niet ten goede en dit alles door een paar leeghoofden die elkaar de hersens in willen slaan. Het stomme van dit soort mensen is dat als oranje speelt ze in dezelfde kroeg een biertje zitten te drinken en dan de grootste lol hebben.

Tevens durf ik als feyenoorder best toe te geven dat ik hoopte dat Ajax de voorronde van de Champions League overleefde in belang van het nederlands voetbal.

Gun iedere club het beste en je eigen club het meest. Als iedereen leert zich te gedragen dan kunnen we samen weer genieten van het mooiste spelletje ter wereld.

jij bent echt raar gast,
kijk wat je beschrijft: feyenoord supporters hebben meer haat voor ajax dan liefde voor feyenoord
naa het slaat echt nergens op wat jij hier neerzet !

Ik ga niet zo ver als de meeste lezers en reageerders hier door te zeggen dat je zielig bent maar ik vind dat je dit gewoon voor je heb moeten houden.

Ik hou absoluut van een leuke discussie maar niet van provocatie en haatzaaien zoals hier waarbij je de grens hebt overschreden in mijn ogen.
Je doet Feyenoord als club echt tekort en je schrijft zo eenzijdig door te stellen dat de fans niet echt fans zijn maar haatzaaiende en achterlijke hooligans.

Je had dit stuk niet moeten schrijven en VZ had het niet moeten plaatsen want zo'n artikel richt meer schade aan dan dat het eigenlijk bedoeld, en dat is vemaak

Ik zie nu dat je een definitieve ban hebt voor 2 jaar maar als je je gewoon bezighield met leuk meepraten en discussies op touw zetten met meerdere vz lezers had je misschien meer krediet gehad.

Ik zal je in die 2 jaar niet missen

Wat ben jij een zielig misselijkmakend ventje niet normaal...

''bij de vraag waarom Feyenoord een mooiere club zou zijn dan Ajax, is het hoofdargument van elke Feyenoorder dat zij de beste aanhang zijn. De trouwste, de loyaalste. Ik wil dat weleens zien als ze thuis tegen Agovv Apeldoorn of Almere City voetballen.''

Geloof mij als 020 hiertegen speelt is de Arena ook zo leeg als wat..

Bovenin lopen jullie ermee te koop dat jullie genomineerd zijn voor de titel 'website van het jaar 2010'. Met het plaatsen van dit stuk kots hebben jullie wat mij betreft iedere recht op de uitverkiezing verloren.

Ik hoopte een Nico Dijkshoornachtige column te lezen, zo eentje waarin de romantiek ervan afspat. Een totaal andere, romantische kijk op het voetbal. Ik hoopte te lezen waarom degraderen geen ramp zou zijn voor Feyenoord. Maar de afschuw sloop steeds verder op mijn gezicht en ik werd zelfs kwaad. Een schande dat jij mag schrijven! Een schande, een schande, een schande. Provocatie hoort niet thuis op zo'n site. Dit stuk is puur geschreven om te provoceren; het enige doel is om Feyenoord in zware tijden nog dieper de grond in te stampen. Shame on you!

Even kijken hoor. Hoe heet deze rubriek? Oh wacht ik zie het al, clubexpert. Clubexperts wat zijn dat eigenlijk? Jawel, om het maar even makkelijk te zeggen betekent dat dat je erg veel kennis van een bepaalde club hebt. Een clubexpert van Ajax schrijft dus interessante en goed beargumenteerde stukjes over Ajax en clubexperts van Feyenoord schrijven stukjes over het wel en wee aan de Maas. Maar nee hoor, wat krijgen we nu, we laten een clubexpert van Ajax een stukje schrijven over de grootste concurrent Feyenoord. Alsjeblieft voetbalzone en doe de naam clubexpert eer aan en laat clubexperts alleen over hun eigen club schrijven, dan krijg je pas goede columns en niet dit soort onzin. Een minimum punten aantal van 100 zou daar ook wel bij helpen, want dan weet je al snel dat de rotte appels eruit worden gehaald.

Over dit stukje wat zal ik er van zeggen. Je spreekt jezelf constant tegen, bv met dat de haat van Feyenoorders naar Ajacieden groter is dan de liefde van hun eigen club, maar bij jou blijkt het dus precies hetzelfde te zijn. Verder is het niet meer dan wat provocaties opgesomd. Je kunt het niet eens een column noemen. Ik heb er geen problemen mee dat je dit soort gevoelens hebt hoor, maar zet het dan alsjeblieft niet op papier en houd het lekker voor jezelf.

Het aantal sterren kan je wel raden denk ik.

Beetje jammer dat je wil dat het met Feyenoord zo afloopt, logisch dat je Twente meer gun dan Feyenoord maar dit is overdreven. Je andere stukken waren best goed. Maar nu heb je een ban

22 oktober 2010 om 11:49

Dit seizoen mogen ze van mij degraderen, zoals ik beschrijf in mijn column zeg ik ook dat ze daarna weer snel mee moeten doen om de titel en op de laatste speeldag pas afhaken.

Nederland mag blij zijn dat ze Feyenoord hebben.

Feyenoord als eerste Nederlandse club een Europa Cup I gewonnen!
Feyenoord als laaste Nederlandse club een prijs gewonnen!(de Uefa Cup)

Mijn moto: Wie het laaste lacht lacht het beste

Zielige ...(vul maar in) ventje!

Het is de schrijver gelukt. Hij heeft ervoor gezorgd dat we hier een geweldige discussie op de been kunnen brengen over een column die werkelijk nergens op slaat. Omdat ik voor Feyenoord ben, zal ik dit wel weer objectief beoordelen, maar dit is mijn mening over zijn column:

1. De camera pakken om een foto te maken van een huilend kind dat getroost wordt door zijn vader? Alsjeblieft zeg: Misselijkmakend. Als je hier je plezier uithaalt, dan weet ik het ook niet meer. Ik vind het echt ongelooflijk dat jij je camera gaat pakken om een huilend kind te fotograferen, en daarna een verhaal gaat typen over dat Feyenoorders Ajax meer haten dan dat ze Feyenoord liefhebben.

2. Boos worden omdat Feyenoord een motto heeft wat volgens jou van Ajax moest zijn? Beetje raar, vind je niet? Als ik jou was, zou ik meteen naar de directie van Feyenoord gaan en een auteursrechtenclaim leggen op het motto.

3. De derde alinea is eigenlijk de alinea die samenvat hoe jij denkt over ons, en waar het schrijven van deze column vandaan komt. Je denkt dat wij allemaal hetzelfde zijn, dat wij allemaal, alle Feyenoorders automatisch geboren zijn met een haat voor Ajax. Ongelooflijk. Wat jij hier beweerd, is de reden waarom de column zo wordt afgekeurd door de meeste mensen. Het kan toch niet zo zijn, dat als iemand zegt: Ik ben voor Feyenoord hij meteen een enorme haat krijgt voor Ajax? nee, het zijn de mensen die denken zoals jij waardoor de haat bij een aantal van ons komt. En hetzelfde geld voor de overkant, jij haat volgens mij Feyenoord ook meer, dan dat je Ajax liefhebt.

4. 'De klassiekers zijn geen klassiekers meer'. Dus mede daarom hoop je dat Feyenoord gaat degraderen? Nou, ik zeg het je, als ze degraderen, komt er nooit meer een klassieker.

5. Dan het stukje over de mannen die voor Chelsea zijn: ze werden in elkaar geslagen door een groepje Feyenoorders. Als ik jouw mening zou volgen, kom ik tot de conclusie dat jij denkt dat alle Feyenoorders in dat stadion de hele tijd zaten te wachten totdat ze die mannen helemaal in elkaar konden slaan. Elke club heeft dit, rellen komen nou eenmaal voor, en daar moeten we gewoon allemaal wat tegen doen om dat te stoppen. Dankzij dit soort columns wordt de haat alleen maar erger.

6. 'Ik gun ze het niet om te winnen'. Gelukkig maar mogen ze wel een puntje pakken tegen PSV en FC Twente, dan kan Ajax lekker uitlopen. Een erg rare alinea vind ik dit. Je hoopt gewoon dat Feyenoord helemaal kapot gaat, maar dat ze wel net de puntjes pakken tegen de 'concurrenten' van Ajax.

7. Eigenlijk kan ik nu al beginnen met de conclusie. Jouw haat is zo groot, dat het je geen bal uitmaakt als Feyenoord helemaal kapot gaat. Dat er nooit meer een klassieker komt zal je een worst wezen. Ik ga helemaal niet zeggen dat je triest bent, ik zeg alleen dat het jammer is dat er mensen zijn die zo denken. Er zijn namelijk ook ajacieden, die het extreem zonde zouden vinden als er geen klassieker meer is, die ook voor Feyenoord zouden juichen als ze europees moeten spelen, net zoals er ook Feyenoorders zijn die vanavond voor Ajax zullen juichen. Als je dit in zou zien, zou er niks aan de hand zijn. Je bekijkt alles als één geheel, en daar ga je de fout in. Iedereen als hooligan bestempelen is niet goed, daar maak je alleen maar hooligans mee.

Ik las hierboven dat mensen 4 of 5 sterren gaven omdat ze niet braaf wouden zijn. Ook ik zal hiervoor gewoon 1 ster geven. Er is hier namelijk niks goeds aan. Dat hij goed of niet goed zou schrijven maakt zo'n column niet goed. Als iedereen alles door zo'n bril zou bekijken, dan zou de wereld er een stuk vreselijker uit zien.

Nee, 4 of 5 sterren geven doe je omdat de tekst zelf goed is, en klopt. Als hier ook maar iets in zou staan waardoor je kan zien dat hij niet verblind is door zijn haat, dan zou ik het zelfs misschien 2 sterren geven.

Nou, om te laten zien dat het ook anders kan: Ik hoop dat jullie vanavond winnen.

20 oktober 2010 om 15:53

Je haalt me de woorden uit de mond.

De foto van een kind, dat getroost wordt door zijn vader, zal voor mij altijd priceless blijven.

Dat jij met zulk vermaak terugdenkt aan het verdriet van een kind, zegt genoeg over jou. Ok, toen was je een jaar of 16 (wat ik nu ben en bij mij komt het niet in mijn hoofd op om zo zielig te gaan doen tegen een kind, maar dat even terzijde), nu ben je 21! 21 jaar, en toch nog steeds een herinnering aan een trieste jeugdige Feyenoorder zo koesteren, dan ben je ontzettend kansloos. Nee, wat zeg ik, walgelijk ben je.

Gegroet. En tot nooit meer ziens op deze site.

22 oktober 2010 om 11:57

@frtorres

Eigenlijk had ik dat van die foto of beter weg kunnen laten, of de hele achtergrond moeten beschrijven. Ik vind namelijk 1 van de mooiste dingen aan voetbal: verdrietige supporters. Zelf heb ik als 11 of 12 jarig jochie ook gejankt toen Ajax met 3-2 verloor bij Ac Milan, die laatste verschrikkelijke minuut waar Chivu uitgleed en Tomasson uiteindelijk nog kon scoren. Mijn vader troosttte mij ook toen.

Ajax won ook met 3-2 van Feyenoord, ook in de laatste minuut. Nu zag ik op de tribune een kind dat getroost werd door zijn vader. Symbolisch en ironisch. Daar moest ik een foto van maken, die foto zal mij altijd herinneren aan Ac Milan Ajax en Feyenoord Ajax, met twee totaal tegenovergestelde gevoelens na de wedstrijden.

Ik ben het met je eens dat ik in mijn column dat erg onhandig heb beschreven, waardoor ik als een sadist over kan komen. Excuses, nu weet je het echte verhaal achter die priceless foto.

Ik hoop dat voetbalzone diegene die dit stuk gecontroleerd heeft per direct van zijn taken heeft ontzien hier op de website want het is gewoon schandalig dat dit gepubliceerd is! Ik heb veel slechte clubexperts gelezen maar dit slaat echt werkelijk alles.

Jij bent sowieso geen Ajacied waardig, wij Ajacieden staan erom bekend dat we ons geen reet van andere clubs aantrekken maar jij jongetje bent in het diepste geheim juist een Feyenoord aanhanger.

19 oktober 2010 om 18:25

Hahahahah mooi gezegd man. Ik ben absoluut geen fan van Sparta, PSV en Ajax maar ik gun deze clubs veel. Veel geluk vanavond Ehmnummer9.

Opzich vind ik het heerlijk als iemand een column als dit schrijft. Dan kan je twee kanten op, je schrijft het briljant met veel humor of op jouw manier. Op jouw manier is het gewoon één groot drama.

Troep van de bovenste plank.

Zeer en zeer triest stuk. Eigenlijk geen ster waardig.

Ik heb heel erg veel colums gelezen maar dit is veruit de allerslechtste colum die ik ooit gelezen heb. Niet omdat hij tegen Feyenoord is maar hoe hij het overbrengt. Hij maakt zichzelf en Ajax belachelijk als deze kerel ook nog het Ajax moet vertegenwoordigen. Sorry dat ik het zeg, maar je bakt er echt niks van. Laat het colum schrijven maar over aan de echte clubexperts

Ik wil hier liever geen woorden aan vuil maken, het zegt genoeg hoe ik over dit stuk denk.
Het is inderdaad maar 1 ster waard, liever helemaal geen ster.
Onzettend triest mannetje vind ik (ja ik begin toch wat over dit stuk te zeggen)
Dat je zoveel plezier haalt uit het feit dat een kind huilt omdat zijn club heeft verloren is wel zo ontzettend kinderachtig, en dat van iemand die nu 21 jaar is en er nog steeds van kan genieten.
Absolute waanzin dit.

22 oktober 2010 om 11:55

Eigenlijk had ik dat van die foto of beter weg kunnen laten, of de hele achtergrond moeten beschrijven. Ik vind namelijk 1 van de mooiste dingen aan voetbal: verdrietige supporters. Zelf heb ik als 11 of 12 jarig jochie ook gejankt toen Ajax met 3-2 verloor bij Ac Milan, die laatste verschrikkelijke minuut waar Chivu uitgleed en Tomasson uiteindelijk nog kon scoren. Mijn vader troosttte mij ook toen.

Ajax won ook met 3-2 van Feyenoord, ook in de laatste minuut. Nu zag ik op de tribune een kind dat getroost werd door zijn vader. Symbolisch en ironisch. Daar moest ik een foto van maken, die foto zal mij altijd herinneren aan Ac Milan Ajax en Feyenoord Ajax, met twee totaal tegenovergestelde gevoelens na de wedstrijden.

Ik ben het met je eens dat ik in mijn column dat erg onhandig heb beschreven, waardoor ik als een sadist over kan komen. Excuses, nu weet je het echte verhaal achter die priceless foto.

Het is dat ik een ster moet geven, anders had ik op een 'lege' ster geklikt. Dit is nou juist waarom die ruzies erger worder. Je provoceert aan één stuk door. Je mag best een mening geven, maar doe dat alsjeblieft op een fatsoenlijk manier. Nu schilder je Feyenoord af als één grote club hooligans terwijl dat maar een kleine groep is. En de haat is ook van de kant van Ajax hoor. Hoe kan dit in godsnaam door de keuring komen?

Je had echt niet moeten beginnen over het motto : Geen woorden maar daden. Dit hele gebeuren is onzin, want als je dan over de Griekse Mythologie was begonnen, had dan meteen alles verteld over Ajax. Hij was namelijk zo stom om, toen hij boos was, op een stel schapen in te hakken & hierna heeft hij zelfmoord gepleegd. :xd: ach je verdient geen eens 1 ster, maar je kan helaas niet lager geven.

22 oktober 2010 om 11:58

Frank, hier is het hele verhaal voor je.

Er zijn verschillende verhalen over de Griekse god Ajax. Het meest vertelde verhaal is echter dat de held Ajax samen met Odysseus vocht voor de Grieken. Toen Achilles werd gedood, was er onenigheid over wie de wapenuitrusting van Achilles zou krijgen. Nadat de leiders bepaald hadden dat Odysseus de wapens mocht hebben, werd Ajax boos.

Hij vond het onrechtvaardig, omdat hij altijd voorop had gelopen in de strijd terwijl Odysseus meer een denker was die achterop bleef. Hij besloot zijn frustraties te botvieren op de leiders, maar een god/godin zorgde ervoor dat hij de schapen buiten aanzag voor de leiders. De dag daarna besefte hij pas wat er door hem heen was gegaan en wat hij gedaan had. Hij besloot de eer aan zichzelf te houden en zelfmoord te plegen.

Heb je wel leuk en aardig een verhaaltje over Feyenoord geschreven waarin je al je frustraties van de afgelopen 6 seizoenen kwijt in kan, maar tegelijkertijd heb je denk ik ook wel door dat jou cluppie Ajax de meest gehate club van Nederland is he?

Wauw, ik heb verschillende anti Ajax stukken gezien, maar dit is geloof ik de eerste anti-feyenoord. Leuk om dat eens te zien. Ik vind het echter wel een beetje een zielig stuk, maarja, dat doet jou gelukkig niks. Ongelofelijk eigenlijk dat je dit nog schrijft, terwijl Ajax het zoveel beter doet dan Feyenoord, het kan dus ook geen frustratie zijn. Kijk, ik heb een vriend die voor Feyenoord is. Ik gun Feyenoord niet de titel, maar ik vind het ook lullig voor hem dat het zo slecht gaat. Hij baalt als een stekker dat het zo loopt, en ik gun Feyenoord alleen al om hem geen degradatie. Laat ze maar weer opklimmen naar de top. Zolang Ajax kampioen wordt vind ik het prima

Omdat iedereen je 1 ster geeft vind ik dat zo zielig voor je dat ik je er 5 geef.

19 oktober 2010 om 19:14

Je zegt het zelf; Wanneer Ajax kampioen wordt vind ik het prima.

En beweren dat hier geen frustratie in zit? Hier zit 6 jaar frustratie in verwerkt ondanks dat Psv, AZ en Twente niet beledigd worden.

19 oktober 2010 om 19:35

Goede argumentatie dat je hem vijf sterren geeft omdat het zo zielig is.,, Deze meneer moet zich doodschamen voor dit walgelijke stukje en jij verdedigd hem nog ook. En dat voor iemand met een bijna groen balkje..

19 oktober 2010 om 19:39

''omdat iedereen je 1 ster geeft vind ik dat zo zielig voor je dat ik je er 5 geef.''

Meen je dat nou? Zit je in je periode ofzo dat je zo gevoelig doet? Dat is toch totaal geen argument om iemand maar 5 sterren te geven? Je geeft zelfs in je eigen reactie aan dat je het maar een zielig stuk vind. Als we allemaal zo zouden gaan beoordelen als jij doet dan kunnen we beter de CE afschaffen, sorry.

19 oktober 2010 om 20:07

@ Tristanjax, Helden

Stel je niet aan, ik geef alleen met die 5 sterren aan dat ik het gewoon een stom stuk vind, en ik me even tot zijn niveau verlaag door hem 5 sterren te geven. Deze jongen zal er namelijk flink de pest in hebben dat Ajax al een tijd geen kampioen is geworden, en daarom reageert hij zich af op Feyenoord

19 oktober 2010 om 20:47

Wat mij betreft kunnen we het systeem sowieso beter afschaffen als dit soort stukken óók geplaatst worden.

22 oktober 2010 om 12:02

@master4000

Best grappig dat je door twee reacties compleet van mening veranderd.

Ik citeer: '' Ongelofelijk eigenlijk dat je dit nog schrijft, terwijl Ajax het zoveel beter doet dan Feyenoord, het kan dus ook geen frustratie zijn. ''

En vervolgens: '' Deze jongen zal er namelijk flink de pest in hebben dat Ajax al een tijd geen kampioen is geworden, en daarom reageert hij zich af op Feyenoord ''

Blijf dan bij je mening, ga niet als een Guus Hiddink opeens je mening terugnemen ( en in dit geval ook nog helemaal veranderen ) als een Bert van Marwijk daar gepikeerd over is.

Ajax club1 ofzo, ben je doof?
Want je gaat mij niet vertellen dat er in een wedstrijd geen 'hup feyenoord' (of iets dergelijks) word gezongen.
En het in mekaar slaan van supporters van de tegenpartij ( in dit geval Chelsea) gebeurt ook in de Arena hoor!
En over de halfgod Ajax: je pretendeert alsof het motto van Ajax 'geen woorden maar daden' is. Omdat dat het motto van de halfgod Ajax was. (betwijfel of jouw verhaaltje klopt over de god).
Daat is niet zo he!! En je gaat nu zelf uit van haat jegens de andere club, want ''als de ene club dit heeft (wat niet zo is) , mag de andere club dit niet!' Ik sluit be mij frankvalphen aan over dat mythologie stukje.
Het Slaat echt nergens op dat je je afvraagt hoe Feyenoord het motto in haar clublied durft op te nemen. Jij bent trouwens zo hypocriet; je haat Feyenoord omdat wij jullie meer haten dan wij van de club houden (onzin), maar intussen haat je ons meer dan dat je van je cluppie houd.
Vind het wel fijn dat je het aan mij laat om te bepalen of je triest en zielig bent.
Ja, dat ben je!
Trouwes onbegrijpelijk dat dit door de keuring heenkomt.

Ben maar gestopt na de inleiding, je kan me niet boeien helaas

Een column met een hoog kleuterschoolgehalte, ook de zinsopbouw en spelling lieten te wensen over. In het tijdperk dat multimedia de mensen de kans biedt alles te verafschuwen met vulgaar taalgebruik en 'blinde haat', hoor jij helemaal in het rijtje 'keyboard warriors' thuis. Dat soort mensen vervuilen het internet, jammer.

Beste 1club1ajax,

Iemand hoeft zich niet eens te verdiepen in de Griekse mythologie om uit te vinden dat jou stukje over de 'held' Ajax niet klopt. Een vluchtige kijk op Wikipedia degradeerd jou inleiding vrijwel direct tot onzin. Ajax stond namelijk niet bekend om zijn kracht en gestalte, maar om zijn snelheid.

Verder heb ik een beetje medelijden met je, dat je je zo verveeld in je herfstvakantie dat je dit soort stukjes gaat schrijven. Ik, als Feyenoorder, heb het niet op Ajax, maar voel me niet geroepen mijn tijd te besteden met het schrijven van een Ajax-afbrandartikel.

Overigens, omdat je zo van Griekse mythologie houdt: de 'held' Ajax sleurde bij de inname van Troje de zieneres Cassandra uit de tempel van Athena, waar zij tempeldienst verrichtte, om zich aan haar te vergrijpen. Als gevolg hiervan werd hij gedood.

19 oktober 2010 om 22:02

Zie ook mijn eerdere post:
''terugkomend over de regels waarin je vertelde over de Griekse God Ajax.
Volgens de verhalen heeft hij uiteindelijk zelfmoord gepleegd nadat hij verloor van een van zijn kameraden, getuigt niet enorm van kracht, al zeg ik het zelf.

”He said, and with so good a will to die,
Did to his breast the fatal point apply,
It found his heart, a way 'till then unknown,
Where never weapon enter'd, but his own. ” ''
Overigens herken ik hierin een groot deel van de ajaxsupporters, het moet zo zijn als zij willen, en is dat niet zo, gaan ze zeuren (Of zoals de Griekse god: plegen ze zelfmoord).

20 oktober 2010 om 02:15

de held Ajax was een redelijk doorsnee tragische held, zoals er zoveel zijn in de Griekse Mythologie. Hij pleegde zelfmoord nadat hij gestraft is door de goden vanwege zijn jaloezie om de wapenuitrusting van Achilles.

Voor zijn tragische val was Ajax een held waar iedereen om hem heen tegen opkeek. Groot, snel, sterk; een voorbeeld, maar zoals blijkt uit zijn dood niet het genie van een Odysseus enz.

22 oktober 2010 om 12:06

@rickw

Het spijt me dat ik met 6 jaar les Latijn en 3 jaar Griekse les Wikipedia in dit geval niet als waarheid beschouw. De Ajax over wie jij het hebt was de zoon van de grote Griekse held Ajax. Ajax junior eigenlijk. Hij was supersnel ( na Achilles de snelste ), maar vergreep zich aan een vrouw waardoor de goden hem met de dood bestrafte. Het lijkt me niet dat de club Ajax zich met hem associeert, mij lijkt de grote Griekse held Ajax dan het meest logische.

26 oktober 2010 om 22:45

Juist. En dat is de ajax naar wie de club vernoemd is. Bekijk anders de portretten maar.

Mm. Totaal niet mijn ding.
Maar 1 ster geef ik je ook niet daarvoor is je stuk meer waard.. Als ik kijk naar hoe je tekst geschreven is, en niet wat er geschreven is.

Het zou ook een mooie testcase zijn. Bij de vraag waarom Feyenoord een mooiere club zou zijn dan Ajax, is het hoofdargument van elke Feyenoorder dat zij de beste aanhang zijn. De trouwste, de loyaalste. Ik wil dat weleens zien als ze thuis tegen Agovv Apeldoorn of Almere City voetballen. Toch weten we allemaal wel dat Feyenoord thuishoort op het hoogste nationale niveau.

Hier kan ik me nog redelijk in vinden (ook ik zou het vermakelijk vinden als Feyenoord zou degraderen), maar het gaat om de laatste regel.
Daarom is de column bij deze nutteloos. Je hebt het er alleen maar over hoe leuk het zou zijn als Feyenoord het ultieme leedvermaak kan worden als ze degraderen omdat ze zulke vervelende supporters hebben. Terwijl Feyenoord volgend jaar in 9 van de 10 gevallen gewoon Eredivisie speelt.

Oja, en mensen die dit artikel niet eens hebben gelezen maar alleen de kop en daarom 1 ster geven, dat is net zo'n trieste actie als deze column.

Slecht man, triest dat jij zoiets schrijft. Je zegt dat de haat naar Ajax groter is bij de Feyenoord fans dan liefde voor de club, maar jij doet met dit stuk precies hetzelfde. Daarmee is dit meer een haatstuk dan een clubexpert. Triest hoor.

Ik snap niet eens dat Voetbalzone dit post? ze zijn toch zo tegen Provoceren nou hier heb je de grootste en hatelijke Clubexpert die ik ooit gelezen heb. ik heb niet zoveel tegen ajax maar weet je wat ik nu echt hoop dat ajax het net zo zwaar krijgt als feyenoord. dan zit je thuis sip te wezen, en het ergste wat ik dan hoop is een feyenoord fan die ziet dat zijn club weer de weg omhoog heeft ingeslagen en jou herrinerd aan dit stuk. het is dat je geen -5 sterren kan geven 1 ster.

Haha,hoe triest kun je zijn.
Mijn beste vriend is een Ajaxied. Hij zit bij verscheidene wedstrijden in Vak 410 en ik in Vak S,maar we gaan normaal met elkaar om. Dus is die haat dan zo groot?

1 ster,ook al is dat nog al veel voor een Ajacied zoals jij...

ik vindt het nog best leuk geschreven ook
Leest lekker weg, maar het is alleen wel veel 'ik'...
Maar omdat ik me heb vermaakt bij het lezen en mij erin kon vinden:
5 sterren

Mensen lezen het al gauw door een bril dat dit discussie opwekend is maar het is jou mening, en ik deel die mening volkomen met jou. Juve degradeerde en hield de meeste van hun toeschouwers. Ik ga in me broek pissen van het lachen als Liverpool degradeerd en als Feijenoord degradeerd dan kan je me helemaal wegdragen. De meeste mensen die hierop 1 ster hebben gegeven zullen wel Feijenoorders zijn die jaloers zijn opdat Ajax het stukken beter doet dan Feijenoord en niet tegen de harde realiteit kunnen dat het dit seizoen misschien, en ik zeg ook misschien kan gebeuren dat Feijenoord degradeerd. Leuke Clubexpert
5 sterren van mij :D

20 oktober 2010 om 09:28

Lees de reacties eens... Veel Ajacieden vinden dit een walgelijk stuk. Bovendien, wie leest hier nou door een bril?

20 oktober 2010 om 11:27

Ik lees niet door een bril Deze jongen heeft een Clubexpert geschreven met zijn mening erin verwerkt, en ik geef aan dat ik deze mening met hem deel. Oke hij zegt het misschien ietwat overdreven, hij had het namelijk ook anders kunnen brengen, maar dat hij hier volop word afgekraakt om zijn mening vind ik triest. Hij mag schrijven wat hij wil en het was leuker geweest als mensen hem ook hadden verteld waar zijn verbeterpunten liggen en/of om eruit te halen wat hij wel goed deed. Bijv: zijn inleiding is niks mis mee, vind het mooi opgeschreven behalve dat de laatste zin een beetje te ver gaat. Hij heeft alleen maar negativiteit over zich heen gehad.

ps. Voordat ik door de mangel word gehaald omdat ik dezelfde mening heb. Mijn vader is voor Feyenoord en ik heb geen problemen met mensen die voor Feyenoord zijn, maar ik blijf toch een Ajacied. Als Ajax nu in de situatie zat van Feyenoord en Feyenoord wel meedeed in de top van de Eredivisie dan had je misschien ook zo een stukje gehad maar dan van een Feyenoordsupporter

Echt dat jij je ajax supporter durft te noemen man.

Dit slaat erg nerguns op.
Ik ben zelf voor Ajax en ik vind het wel grappig als Feyenoord verliest maar wat jij hier neerzet is gewoon werkelijk belachelijk. Jou haat is niet normaal meer echt man je moet gewoon weg blijfen van VZ want je zet jezelf en de echte Ajax supporters voor schut.

Ik kan niet wachten op de dag dat ik mijn camera kan pakken en op beeld vast kan leggen hoe jij straks voor mijn neus de ****** in word geslagen.

Ja sorry jongens, ik heb me uit de tent laten lokken, maar dit kan ik gewoon niet over m'n kant laten gaan, hoe slecht dat ook is ...

Belachelijk dat VZ dit goedkeurd, als er nou 1 van de dingen is waar de laatste paar jaren iedereen echt gek van word en wat het voetbal een beetje verpest, dan zijn het wel de rellen en onderlinge haat etc.
Nou laat deze jongeman het maar weer lekker aanwakkeren allemaal .. Erg jammer om te zien dat een openbare site dit toestaat ..

Hahaha heerlijke column jonge effe lekker vuur op het hout gooien. Ik ben het niet emt je eens ik zou het verschrikelijk vinden om neit meer misntens 2 klassiekers per jaar te hebben Ik haat Feyenoord maar hoe veel beter we ook zijn moijn gevoel de dagen voor Ajax Feyenoord waren niet normaal ik had meer izn in Ajax tegen Feyenoord dan Real tegen Ajax. ik vindt het neit een erg Goed stuk maar je bent tenminste niet bang om je opinie te tone dus krijg ej der 3 sterren van

''tevens hoor ik bij een wedstrijd in De Kuip, negentig minuten lang spreekkoren tegen Ajax en haar spelers. Zelfs een ‘hup Feyenoord’ komt daar niet tussen.''
Deze zinnen vind ik echt totaal niet kloppen. Er is helemaal niks van waar. Veelal wordt feyenoord gewoon toegezongen.

wat een kneusje zeg..

Een andere reden waarom ik me zo aan Feyenoord erger, is omdat bij een groot deel van haar aanhang de haat jegens Ajax groter is dan de liefde voor Feyenoord....net als dat jou haat voor feyenoord groter is dan je liefde voor ajax bedoel je!?

en dan begin je nog over hooligans....alsof ajax daar geen last van heeft...

ben dan ook maar gestopt met lezen na die alinea....eigenlijk had vz dat ook moeten doen en dit stuk daarna gelijk in de prullenmand moeten gooien, ipv op de site te plaatsen

22 oktober 2010 om 12:10

De Ajax supporters staan niet onder verscherpt toezicht, terwijl Ajax zelfs nog meer Europese wedstrijden heeft gespeeld dan Feyenoord de laatste jaren.

22 oktober 2010 om 12:59

en dus?

ook de ajax hooligans misdragen zich zeer regelmatig en dus zijn er ook bij ajax zeer regelmatig incidenten...ze staan alleen niet onder toezicht...

met zo'n verwijt komen is dan ook nogal zielig....net zoiets als dat een dief tegen een ander zegt dat ie niet mag stelen..

22 oktober 2010 om 14:01

Vergelijk het met een kruimeldief die tegen een bankrover zegt dat hij te ver gaat

1. Een column begin je nooit met 'ik'.
2. Je zegt dat je het priceless vindt dat een kind wordt getroosd door zijn vader, wie is er dan precies triest? Jij of Feyenoordsupporters?
3. En wat zeur jij nou over 'geen woorden, maar daden'. Wie zegt dat dit uit de Griekse mythologie moet komen? Dat verzin jij er maar bij. Dat ajax een griekse held is, zegt toch niet dat Feyenoord haar motto daar ook vandaan heeft?
4. En ik durf te zeggen dat er geen enkele, ja geen enkele, supporter van Feyenoord is waarbij de haat jegens ajax groter is dan de liefde van Feyenoord. Die wedstrijd stonden er echter andere belangen op het spel. En zeg nou zelf, vind je je zelf niet een heel klein beetje hypocriet? Bij wie is de haat nou groter? Jij schrijft een heel column over waarom je Feyenoord wel niet zo haat.
5. ''tevens hoor ik bij een wedstrijd in De Kuip, negentig minuten lang spreekkoren tegen Ajax en haar spelers. Zelfs een ‘hup Feyenoord’ komt daar niet tussen.'' Jonge, geef het dan gewoon toe dat je nooit in de Kuip komt of een wedstrijd op EL kijkt. Bij Feyenoord zijn inderdaad spreekkoren tegen ajax, maar er wordt Veel Meer gezongen om Feyenoord te steunen. Dat ze bij ajax zo stil zijn, zegt nog niet dat ze in de Kuip hun club niet steunen.
6. ''steeds minder supporters zitten in het stadion, steeds meer staan er bij het Maasgebouw.'' Het is wel duidelijk dat jij je niet verdiept in Feyenoord, de Kuip is elke week uitverkocht!
7. ''misschien ben ik eigenlijk wel triest''. JA! Je hebt toch nog iets goeds gezegd in je column!

Tsja, je zoekt wel echt de confrontatie en de grenzen van het toelaatbare in deze column. Toch bewonder ik je moed, (ook al is het vanachter een pc) om zoiets te publiceren. Dit is pure vrijheid van meningsuiting, en je schuwt/ontziet niets in je column. Soms kan ik dat wel waarderen, maar deze keer toch niet echt. Ik ben meer van de sportieve rivaliteit, elkaar het licht in de ogen niet gunnen heb ik nooit zo gehad.

20 oktober 2010 om 09:32

Moed? Het vanachter je PC uitlokken van Feyenoorders is dapper? Deze kerel moet maar nooit meer stukjes over Feyenoord schrijven, omdat hij verblind is door haat. Goed, natuurlijk moet een column subjectief zijn en hoor je je mening te geven. Maar dit, dit gaat veel te ver.

Dit is nou een column. Een schrijver, die zijn eigen mening geeft. Misschien iets te makkelijk gedaan, maar dit is beter dan de opsomming van Wikipedia.
Ik geef deze column 3 sterren. Het is een column zoals die bedoelt is. Hij maakt discussies los.
Dit betekent overigens niet da tik het eens ben met zijn standpunten, want ik vind ze bizar. Ikz ou als Ajacied niet blij kunnen zijn met degradatie van Feyenoord. Maar als je je eigen mening buiten beschouwing laat, vind ik het een prima column.

Niks anders dan de waarheid.

Ik geniet zelf ook ervan, als feyenoord verliest en hopelijk gaat degraderen,

dit heeft ook te maken met het verlies van feyenoord tegen twente vorige seizoen, ook dat vind ik niet erg maar de manier waarop en hoe vind ik wel erg, zodat Ajax zijn derde ster misliep.

Dat is pas zielig, feyenoord is geen prof niveau waardig club, meer een amateuretisch clubje!

Jezus, wat een zielig figuur ben jij! Ik schaam me gewoon als Ajax supporter voor mensen zoals jij. Wat een onbenullig stuk! Natuurlijk zullen er meer mensen zijn die er zo over denken en dat zal bij elke club wel zo zijn.

Ik kan je wel verklappen, ik heb echt te doen met mensen zoals jij. Wat moet jij een slecht leven hebben zeg. Misselijkmakend!

Voor alle Feyenoorders hier; helaas dat er iemand zo'n misselijk stuk moet schrijven over jullie roemruchte club. Ik spreek namens zeer veel Ajacieden als ik zeg dat de mening voornamelijk anders is. Natuurlijk is Ajax onze club en daarmee is Feyenoord gelijk de grote concurrent. Daar is niets mis mee. Ik vind het alleen het allermooiste als zowel Feyenoord als Ajax tot het laatst mee doen om de prijzen, als de klassieker echt op het heetst van de strijd is en als wij dan uiteindelijk winnen en een prijs pakken. Net zoals jullie dat ook hopen.

Dus kop op, binnenkort komen de punten vanzelf jullie kant op. Wat mij betreft beginnen jullie daar de eerstvolgende wedstrijd tegen PSV al mee.

20 oktober 2010 om 20:08

Aardbei,

Het lijkt me '' beter '' om zo gehaat te worden, dan die zoete woordjes van jou te horen dat het allemaal wel goedkomt. '' Kop op '' en al die andere taal net alsof je er echt mee zit. ( Daar zit je niet echt mee denk ik gewoon ) Het is erger om te horen dat je medelijden opwekt, dan dat je gehaat wordt. Wees blij dat hij Feyenoord geen zielig clubje begint te vinden, waarbij het ooit wel een keertje goedkomt.

Zo denk ik erover!

Een dergelijke column voegt dus helemaal niets toe... Volgens mij is een clubexpert juist bedoeld om achtergrondinformatie te geven over jouw cluppie, niet om een andere club tot de grond toe gelijk te maken... Je zou zelfs het woord hypocriet kunnen noemen, daar opruiende reacties van forumgebruikers worden verwijderd. Een dergelijke column dan toch publiceren heeft de zelfde acties en reacties tot gevolg... Maar goed, dit zou dan wel het 'vrijheid van meningsuiting-principe' zijn zoals die andere onruststoker uit Venlo het bedoeld.

Nu inhoudelijk... ik vind het jammer dat Feyenoord dit seizoen niet meer is dan een degradatiekandidaat (zo eerlijk mogen we wel zijn denk ik). Feyenoord is toch de club die het eerste de Europacup 1 omhoog mocht houden. Feyenoord is ook de club van sierlijke buitenspelers als Coen Moulijn, van sierlijke middenvelders zoals Giovanni van Bronckhorst en van spijkerharde verdedigers als Rinus Israël en Theo Laseroms. Een parel voor het voetbal, en dan heb ik het mooiste stadion van Nederland nog niet genoemd (oké, het één-na-mooiste stadion na de Vijverberg).

Wat is het hele gedeelte cubexpert nog waard als er al een tekst als deze wordt gepubliceerd?
Ik snap echt niks van Voetbalzone. Als dit een normale reactie in een willekeurig topic was geweest was het al lang verwijderd omdat het provocerend overkomt. Dit moet haast wel een fout zijn dat dit op de site is terecht gekomen.

De schrijver heeft het waarschijnlijk geschreven toen hij onder invloed was want het raakt kant noch wal. Of zijn broertje van 8 heeft dit geschreven afgaande op het taalgebruik en de zinsopbouw.

Dat we met z'n allen hier op reageren is misschien nog wel slechter. Maar ook wel begrijpelijk. Ik kon het zelf ook niet laten. Puur en alleen omdat ik nu in ieder geval mn ster kan uitdelen.

Overigens niet moeilijk raden hoeveel sterren hiervoor worden gegeven...juist. 1 hele ster!!!!
Mensen die zoals ik gezien heb wel meerdere sterren geven zijn misschien wel net zo triest als de schrijver van deze 'provo-expert'!

Ronduit een walgelijke collumn, als je het al zo zou mogen noemen. Dat je geen fan bent van een bepaalde club, dat heeft iedereen. Maar het hebben van een rivaal houdt ook de clubliefde voor je eigen club hoog. De derby's tussen Feyenoord en Ajax zijn uniek in Nederland en mogen nooit verloren gaan.

Aartsvijanden mag je best lichtelijk haten, zolang het in normale proporties blijft. Hopen dat een club compleet uit elkaar valt, zeker één met zo'n gigantische achterban, is idioterie. Ik ben bijvoorbeeld ook geen fan van Vitesse, en dan druk ik het zacht uit, maar ik zou het eeuwig zonde vinden als zij ooit zouden degraderen of zelfs verdwijnen.

Kortom, een polariserende column die erg kort door de bocht is en getuigd van weinig fatsoen.

20 oktober 2010 om 15:02

Wanneer Vitesse zal gaan degraderen kunnen we ze wel het zout teruggeven...

22 oktober 2010 om 12:13

@ appelflapj

Ik citeer: '' Aartsvijanden mag je best lichtelijk haten, zolang het in normale proporties blijft. ''

Aartsvijanden mag je alleen maar lichtelijk haten? Wat is dan een aartsvijand volgens jou?

22 oktober 2010 om 13:52

Je zou gewoon eens moeten begrijpen dat het hele clubvoetbal van passie en onderlinge concurrentie aan elkaar hangt. Als een club als Feyenoord werkelijk ten onder zou gaan, zou de beleving bij Ajax ook compleet anders worden. Zowiezo is het goed eens nuchter te kijken naar de redenen waarom je een bepaalde club 'haat'. Als jij in Rotterdam geboren was had je er ongetwijfeld heel anders tegenaan gekeken.

22 oktober 2010 om 14:07

Feyenoord gaat niet ten onder, en zoals ik al meerdere malen gezegd hebt hoop ik ook niet dat ze ten onder gaan.

Als Feyenoor echt failliet dreigt te gaan, kan er alleen al met een inzamelingsactie in heel Nederland miljoenen opgehaald worden. En ja, zelfs ik zou dan helpen Feyenoord in leven te houden.

Wat een slecht stuk. Alles wat ik hier uit proef is het verlies vorig jaar van de landstitel aan mijn clubje Fct. Dat provincie clubje. Wij FCT supporters hebben ook gebaald van de wedstrijd vorig jaar thuis tegen feijenoord, Daarom staat op de laatste speeldag ajax- Fct. En nu maar voor je hopen dat je tot de laatste speeldag mee blijft doen.

22 oktober 2010 om 12:17

Sorry hoor, arrogantie ten top om te denken dat het opeens om Twente draait. Het gaat om Feyenoord, ( ooit ) de grootste concurrent van Ajax. En ja, dat mag van mij in de toekomst zeker weer zo zijn. Dat zeg ik ook in mijn column, maar dat is blijkbaar snel vergeten.

Verder maakt de auteur zich natuurlijk volkomen belachelijk door te zeggen dat bij Feyenoorder de haat jegens Ajax groter is dan de clubliefde om vervolgens met zo'n column aan te komen, waar echt 0,0 clubliefde voor Ajax is af te leiden. Verder had ik nog heel wat andere bewoordingen in mijn hoofd over zowel de column als de auteur, maar ik denk niet dat het slim is dat hier neer te zetten.

@master4000: ''omdat ik het zielig vind dat iedereen je 1 ster geeft, geef ik je er 5.'' Wat is dat voor absurde redenatie? Een stuk dient toch beoordeeld te worden op taalkundige aspecten, niet op wat de rest er van vindt? Aangezien dit stuk gewoon te slecht geschreven is, verdient het 1*

Ik ben een Feyenoorder, maar toen ik de titel las had ik nog ''stille hoop'' dat het een artikel was, dat het misschien beter zou zijn om te degraderen/failliet te verklaren, om dan weer helemaal overnieuw te beginnen. Een positief iets dus, om aan te geven dat het met Feyenoord nu slecht gaat, en misschien op zo'n manier weer uit het dal komen.

Na het lezen blijkt dus duidelijk het tegenover gestelde, en komt er nar mijn mening geen zinnig wordt uit, en is het alleen maar aversie jegens Feyenoord(ers). Ook staan er diverse onwaarheden in en/of onduidelijkheden, zonder een toelichting.

Enkele vorbeelden:

De foto van een kind, dat getroost wordt door zijn vader. Hoe triest ben je als je daarop kickt? Ook dat je dan snel een toestel pakt om het vast te leggen, totale onzin, en hier probeer je jezelf op de borst te kloppen,,

Het motto Geen woorden, maar daden kan bij jou van een of andere god komen, wat ik overigens zelf sterk betwijfel, maar dit is meer een motto wat uit de haven en bij Rotterdammers hoort. Als je een beetje de historie weet, weet je dat feyenoord over het algemeen het meer van het bikkelen en de opgestrookte mouwtjes moet hebben, dus ook in dat geval geen woorden maar daden. Vandaar dat dit dus nog steeds terecht in het clublied voorkomt, een clublied wat al heel land bestaat!

Dan wat betreft de wedstrijd bij Twente uit, scheer je alle Feyenoorders onder één kam, wat betreft dat groepje wat de training verstoorde. Jammer, want dat was toch maar een groepje van een mannetje of 40, en niet het gehele legioen, waar jij nu dus je gal over spuwt!

Dan bij een wedstrijd 90 minuten lang spreekkoren tegenover ajax? Denk dat je dan toch beter moet kijken, want dit is altijd meer in de aanloop naar de klassieker, of bij een scheidsrechterlijke dwaling, waar er dan nog al eens gerefereerd wordt aan de knvb. Dit is dan ook overigens een enkel liedje! Ook dit is dus onzin dat dit 90 min gedaan wordt, want er wordt genoeg pro Feyenoord gezongen, en niet 90 min ajax haat.

Dan de tune van Feyenoord staat jou niet aan, geef dan aan waarom niet. Als ik eerlijk ben vind ik de tune in de arena nogal storend. Hier heb ik ook mijn redenen voor, aangezien dat geluid keihard is! Onderbouw jou mening is over de tune, want nu lees ik alleen dat je Feyenoord onder andere haat vanwege een tune,,, triest zat denk ik dan!

Dan het verhaal met Chelsea lijkt mij helemaal onzin. Hier heb je nergens iets van gelezen, en in dat opzucht zeg ik ook, kom met feiten. Dit was een vriendschappelijk wedstrijd, en dan ga ik niet geloven dat er twee Engelse supporters aangevallen worden! Dit is puur en alleen Feyenoord zwart maken!

En dan de zin: Al is het al vanwege het feit dat we gewoon beter zijn haha! (arrogantie, juist!) Nu is het dat ajaxieden door figuren als jou als arrogant gezien worden. Erg jammer, en alle ajaxieden zullen jou hiervoor ''dankbaar'' zijn,,

Da nhet volgende: Steeds minder supporters zitten in het stadion, steeds meer staan er bij het Maasgebouw. Als jij toch iedere week weer kijkt, zitten er gewoon de mensen die er altijd zitten. De uitvakken (waaronder ik) zijn iedere wedstrijd weer stampensvol, en is het dat er meerdere mensen geen kaarte kunnen krijgen, omdat het uitverkocht is!

Bij de vraag waarom Feyenoord een mooiere club zou zijn dan Ajax, is het hoofdargument van elke Feyenoorder dat zij de beste aanhang zijn. De trouwste, de loyaalste. Ik wil dat weleens zien als ze thuis tegen Agovv Apeldoorn of Almere City voetballen: Volgens mij bewijzen Feyenoord supporters de laatste jaren al genoeg dat zij het publiek zijn waar de meeste ''klappen'' vallen. Hoe vaak Feyenoord al niet die bekende gifbeker heeft gehad, en nu nog komen iedere week de supporters weer opdraven. Ook hier hoef je die vraag dus niet te stellen, ook dan blijven zij wel komen hoor!

Al met al een triest stuk van iemand die totaal geen respect heeft voor andere supporters. Aan de hand van de overige reacties kan ik zien dat iedereen (op sommige figuren na) er hetzelfde over denkt. Tuurlijk moet je rivaliteit hebben, maar zonder rivalen is er ook geen mooie competitie meer. Heb je geen klassiekers meer, geen spannende wedstrijden meer.

Het is al erg genoeg dat er geen uitsupporters meer bij de wedstrijden onderling mogen komen, maar door zulke figuren als jou, die op Internet stoer alles zitten te verkondigen, zal het er ook nooit meer beter op worden. Gezonde rivaliteit, niet elkaar de grond in wensen. Lijkt wel of jij Feyenoord meer haat dan je eigen club aanmoedigd, terwijl je daar in je stuk de Feyenoords van beschuldigd!

Zoals te verwachten ook van mij maar 1 ster!

Om dan in jou zielige reacties mee te doen, maar ook om op een gezonde en leuke manier de rivaliteit te weergeven: lukt het weer niet om die drie sterren te krijgen,,

Ajuu!

Belachelijk stuk, de helft nog niet eens gehaald.

Na de opmerking '' Elke voetballiefhebber heeft een club die hij werkelijk niets gunt. Een club, die je af wilt zien gaan. Vernederd wilt zien worden. Onterecht wilt zien verliezen. Door arbiters benadeeld wilt zien worden'' was het voor mij wel over.

Ik ben zelf bijvoorbeeld een fan van Fc Groningen, maar ik gun Heereveen het beste, zolang het maar niet tegen mijn team is en ze aan het eind van de competitie maar onder Groningen staan

Gezonde rivaliteit, daar ben ik een voorstander van, maar wat jij doet grenst tegen het sadistische aan. Mensen zoals jij zijn nu precies alles wat er mis is in de voetbalwereld

22 oktober 2010 om 12:23

Kalle,

Dus wat er volgens jou mis is in de voetbalwereld, zijn mensen zoals ik. Mensen die een club haten. Mag dat niet? Sorry dat ik gewoon niet van Feyenoord kan houden, of er normaal over kan denken. In mijn ogen is het een hatelijke club, dat spreek ik uit.

Nergens zie je mij zeggen dat we allemaal ervoor moeten zorgen dat Feyenoord oprot, of dat we hun supporters in elkaar moeten slaan, of weet ik het. Want dat keur ik resoluut af. Ik kan gewoon normaal omgaan met de meestefeyenoorders, sommige van mijn beste vrienden zijn voor Feyenoord. Dat ik de club Feyenoord haat wil niet zeggen dat ik haar supporters automatisch haat. Geweld is wat er mis is in de voetbalwereld.

Ik kan Feyenoord supporters zeker wel waarderen, ik moest hartelijk ( en niet hatelijk ) lachen om het ludieke spanddoek waar Enschede buiten Nederland werd geplaatst, naar Duitsland.
Wat er mis is, is dat z'n spanddoek weggehaald wordt. Uit angst voor rellen.

hahaha geweldig stuk !!!!
Prachtig hoe al die zielige internet moraal riddertjes hier meteen lopen te zeiken zielig figuur dit triest persoon dat, alsof dit niet gewoon de realiteit is. Zo denken zat Ajax supporter zoals de schrijver van dit stuk, en bestaan de feyenoord supporters die beschreven worden door de schrijver ook.
Mag ik het adres van het zoet sappige wereldje waarin al die internet moraal riddertjes leven hahahaha.

Doet me altijd denken aan Tony Montana.
'you need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, ''that's the bad guy.'' So... what that make you? Good? You're not good. You just know how to hide, how to lie. Me, I don't have that problem. Me, I always tell the truth. Even when I lie. So say good night to the bad guy!'

20 oktober 2010 om 16:31

hahaha, moraalridders... Nee, het is een andere mening. Zoals ik al eerder zei: Alle mensen als 1 ding bestempelen is niet goed, hij beweerd dat alle Feyenoorders hooligans zijn, en meer ajax haten dan dat ze feyenoord liefhebben. Dit klopt niet. het heeft niks met moraalriddertjes te maken, zij snappen het gewoon. 'alsof dit niet gewoon de realiteit is'. Ja, je het helemaal gelijk. Iedereen bij Feyenoord, maar dan ook iedereen is een hooligan, ze zijn alleen maar uit op vechten. We haten Ajax meer dan dat we Feyenoord liefhebben. Alleen als je die paar zinnen leest zie je al hoe onzinnig je reactie is.

20 oktober 2010 om 19:16

In dit stuk beschrijft hij de blinde haat van Feyenoord supporters voor Ajax, tegelijk laat hij zien zelf ook blinde haat te voelen jegens Feyenoord.
Dat hij dan alle Feyenoorders over een kam scheert is logisch, want selectief haten dat doen dit soort mensen niet, want dat kost tijd, moeite en daar moet je ook voor nadenken.
Je kan mij niet wijs maken dat alle mensen die dit stuk als belachelijk beschouwen zich er niet van bewust zijn dat dit soort supporters bestaan.
Dus de selectieve verontwaardeging van deze moraalridders vind ik om van te kotsen.

22 oktober 2010 om 12:30

@cljunkie,

Ik probeerde bewust niet al te veel te generaliseren hoor, vaak spreek ik ook over een deel van de Feyenoord aanhang. Ik denk er wel degelijk over na, en ben het met je eens over die selectieve verontwaardiging van veel moralaridders hier.

Ik snap ook niet dat deze column als kwetsend of ernstig provocerend bestempeld wordt door de meeste hier. Die zouden eens moeten nadenken over hoe een echte column eruit zou zien als iemand doelbewust wil provoceren. Alleen ik al zou een andere column kunnen schrijven die minimaal 10x zo erg is, maar dan zou die wel terecht afgekeurd worden door VZ. Ik snap trouwens sowieso niet waarom zoveel mensen zo belachelijk doen tegenover VZ, alsof dit stuk recht uit Mein Kampf zou komen.

Tja ik hoop maar dat je heel erg dronken was toen je besloot een stukje te tikken.

Het is prima om een column te schrijven waar afgunst richting een andere club uit blijkt, doe het alleen niet op deze manier. Uit je gehele verhaal blijkt dat je een enorme haat richting Feyenoord hebt, de club waarvan je de supporters beticht jou club meer te haten dan hun eigen club lief te hebben. Het hele stuk is enorm generaliserend geschreven met als enige invalshoek je enorme haat richting Feyenoord en wellicht de frustratie van zes jaar lang geen kampioen Wat dat betreft kan ik me nog wel voorstellen dat een huilend kind jou vermaak biedt, je moet toch ergens vreugde uit kunnen putten in je leven?

Wat een Lulverhaal! Ik kan jou vertellen dat het stadion van feyenoord tegen Agovv of Almere voller zit dan bij welkke club dan ook. Ook dat verzonnen verhaal van die chelsea fans slaat nergens op! En natuurlijk mag je je camera meenemen! Welkke gek gaat er nou naar binnen als hij zijn camera in moet leveren?

Ik dacht dat dit soort stukjes altijd een bepaald niveau moesten hebben? Zonde van de ruimte om dit soort stukken te laten staan. Dit soort stukken horen je nieuwe inzichten te geven. Ik heb het gevoel dat de schrijver simpelweg een slechte dag had (of wellicht chronisch slechte dagen?) en daarom dit maar aangrijpt om zijn frustraties van zich af te schrijven....

Jammer dat dit door de 'keuring' komt.

Grotere haat voor Ajax dan liefde voor Feyenoord. En dan zelf alle redenen opnoemen waarom je Feyenoord haat, inclusief een 'column'(?) over je haat tegenover Feyenoord.

Gefeliciteerd met een van de meest provocerende column die ooit op voetbalzone is geplaatst. Ik vind het best dat je een hekel aan een club hebt, van mij mogen Ajax en Man U ook elke week verliezen, maar dat je er een hele column aan weit vind ik ook wel overdreven. Bovendien slaan je 'argumenten' nergens op. Je baseert je hele haat eigenlijk op een regeltje in een lied, het feit dat je een tune niet leuk vind, en op een paar idioten waarvan je zelf al aangeeft dat ze geen echte supporters zijn.

''de foto van een kind, dat getroost wordt door zijn vader, zal voor mij altijd priceless blijven.''
Deze zin laat zien wat voor diep triest figuur jij blijkbaar bent. Kijk een klein jochie moet huilen, hartstikke leuk daar moet ik echt een foto van maken!!

20 oktober 2010 om 19:54

Een column met een duidelijke mening. Je draait tenminste niet overal omheen en zegt wat je denkt.

Ik vind de column niet echt provocerend, de schrijver onderbouwd namelijk zijn uitspraken aardig. Provoceren is meer iets in de trend van zomaar wat roepen op basis van niets. In mijn ogen is het ook wel vreemd als je door dit stuk gekwetst wordt. Ik zie hierboven veel ( negatieve ) reacties, het lijkt ook wel alsof meer dan de helft niet eens de hele tekst gelezen heeft.

1) De schrijver zegt nergens dat zijn haat voor Feyenoord groter is dan zijn liefde voor Ajax.

2) Het lijkt wel of hij alle Feyenoorders over een kam scheert, maar hij heeft het vaak over '' een deel '' van de Feyenoorders

3) De schrijver zegt dat hij Feyenoord wel een keertje wil zien degraderen, daarna mogen ze wat hem betreft weer volop meedoen om de titel. ( En op de laatste speeldag afhaken )

4) '' De beschilderde spelersbus van Feyenoord, waarover een speler zegt dat er nu echt iets aan komt rijden als ze een uitwedstrijd spelen, zou lang niet zo grappig zijn als een bekladde Nec-bus. ''

Je kan mij niet wijsmaken dat bij er door deze zin geen glimlach op het gezicht van een Ajacied wordt getoverd. Zelf vond ik het ook wel grappig, ook al ben ik een Rotterdammer.

5) Waarom zou de schrijver niet mogen hopen dat Feyenoord degradeert? In een iets andere context zou je de fans van Excelsior kunnen nemen, die zullen allemaal hopen dat VVV en Willem II degraderen, dit om er zelf beter van te worden,

6) Dat van die foto maken is inderdaad een beetje vreemd, maar het zou kunnen dat hij door die foto te zien de hele wedstrijd opnieuw beleefd. Voor Feyenoord was deze zeer pijnlijk, ik kan me voorstellen dat voor de Amsterdammers het werkelijk schitterend was.

Ach ja, ik geef de column 4 sterren. Een lekkere pittige column die discussie oplevert en mijn inziens niet inhoudloos is. Al wordt een echte discussie niet helemaal gevoerd, jammer genoeg.

20 oktober 2010 om 21:23

Hij mag ook best hopen dat Feyenoord degradeert, dat is het punt niet. Het gaat mij erom dat hij onzinnige argumenten gebruikt als:
''de tune die ze draaien als er gescoord word is irritant'' en ''in het clublied staat een zinnetje dat het motto van Ajax was'' (wat trouwens niet eens speciaal voor Feyenoord geschreven, er is onder andere ook een Ajax versie van opgenomen, maar de supporters van Feyenoord hebben het omarmd)

Ook zijn veel argumenten gebaseerd op een paar debiele hooligans die toevallig uit Rotterdam komen. Bij Ajax lopen ook genoeg van deze figuren rond dus dat vind ik geen reden om een club te haten.

Bovendien klopt het argument dat veel Feyenoorders meer Ajax haten dan van Feyenoord houden voor geen meter. Dat idee is ontstaan door de wedstrijd van Twente, maar dat waren wel speciale omstandigheden. Voor Feyenoord maakte het weinig uit of ze wonnen of verloren, maar als Twente won was dat waarschijnlijk beslissend voor de titel.

En ik vind het ook provocerend, al ben ik er niet door gekwetst ofzo, maar kom op. Natuurlijk is een column die uitsluitend over haat tegenover een club gaat provocerend. Of hij zijn argumenten onderbouwd heeft er niks mee te maken. Als ik tegen een man zeg dat ik zijn vriendin lelijk vind omdat ze dik is en een hazenlip heeft, is dat onderbouwd maar zeker ook provocerend.

En over die foto: als hij de wedstrijd wilde herinneren had hij maar een foto van de uitslag of een teleurgestelde speler gemaakt, dit is gewoon triest

22 oktober 2010 om 12:32

@ Livrpool

Eigenlijk had ik dat van die foto of beter weg kunnen laten, of de hele achtergrond moeten beschrijven. Ik vind namelijk 1 van de mooiste dingen aan voetbal: verdrietige supporters. Zelf heb ik als 11 of 12 jarig jochie ook gejankt toen Ajax met 3-2 verloor bij Ac Milan, die laatste verschrikkelijke minuut waar Chivu uitgleed en Tomasson uiteindelijk nog kon scoren. Mijn vader troosttte mij ook toen.

Ajax won ook met 3-2 van Feyenoord, ook in de laatste minuut. Nu zag ik op de tribune een kind dat getroost werd door zijn vader. Symbolisch en ironisch. Daar moest ik een foto van maken, die foto zal mij altijd herinneren aan Ac Milan Ajax en Feyenoord Ajax, met twee totaal tegenovergestelde gevoelens na de wedstrijden.

Ik ben het met je eens dat ik in mijn column dat erg onhandig heb beschreven, waardoor ik als een sadist over kan komen. Excuses, nu weet je het echte verhaal achter die priceless foto.

22 oktober 2010 om 14:39

Excuses aanvaard
Nu je het hebt uitgelegd begrijp ik het idee er achter (en krijg je een extra ster van me)

@voetbalvrouw
Feyenoord was wel al zeker van Europees voetbal, ze speelde namelijk tegen Ajax in de bekerfinale. Het zou alleen 1 voorronde schelen als AZ Feyenoord voorbij zou gaan op de ranglijst, wat niet is gebeurd.

20 oktober 2010 om 23:39

'' Dat idee is ontstaan door de wedstrijd van Twente, maar dat waren wel speciale omstandigheden. Voor Feyenoord maakte het weinig uit of ze wonnen of verloren, maar als Twente won was dat waarschijnlijk beslissend voor de titel.''

Speciale omstandigheden? Alsjeblieft zeg, Feyenoord was nog alles behalve zeker van Europees voetbal, ze moesten winnen om het in eigen hand te houden. Blijkbaar drong het toen bij die supporters die een verlies eisten niet door dat het van levensbelang was voor de penningmeester van Feyenoord.

Jammer dat je geen negatieve sterren kan geven, ik dacht namelijk altijd dat een ''ster'' een lijn aangeeft van goed tot zeer goed tot subliem. Ik vind deze column helemaal niks en snap dan ook niet waarom het onder Clubexpert staat.
Deze meneer/jongeman beschrijft nog net niet zijn levensvisie maar zijn levensvisie m.b.t. voetbal komt toch wel aardig uit de verf. Wat een meerwaarde voor deze voetbalsite.. sjonge jonge..

De meerwaarde van deze alinea moet je mij sowieso nog even uitleggen:
'' Bij Feyenoord wordt vaak geroepen: Geen woorden, maar daden! Niets mis mee op zich. Een goed motto zelfs. Eigenlijk is het maar goed dat bijna niemand enige kennis over de Griekse mythologie beschikt. De Griekse held Ajax, stond namelijk bekend om zijn enorme kracht en gestalte. Vijanden beefden vanwege zijn eindeloze werklust en wil om te winnen. U kunt zijn motto haast wel raden, juist! Geen woorden maar daden! Hoe durft Feyenoord dit motto in haar clublied op te nemen? ''

Ik vind het een beetje vergezocht (en het is ook een conclusie op basis van, zover ik weet, 1 mythe).

Ik sluit me bij de meerderheid aan dat ik het een ongewenst stuk vind voor in de rubriek ''club expert'' nergens maar dan ook nergens kan ik uithalen dat je authoriteit bent op het gebied van voetbal of ajax. Het enige wat hier naar voren komt is jouw ego, jouw ik, en als ik het op basis van jouw artikel mag concluderen dan heb ik daar niet zo'n hoge dunk van. En ik ben niet eens een F'nrd supporter.

Het jammere is ook (en dat mogen Voetbalzone ook aanrekenen) dat je dit artikel hebt mogen publiceren terwijl je slechts (twee) 2 reacties had geschreven. Waarschijnlijk gebruik je een andere naam om regelmatig reacties te geven. Erg jammer!

Ik wil de f'nrd supporters verzoeken zich niet door zo'n inhoudsloos forummertje te laten provoceren.

P.s eens zien waar ajax staat over een jaar of 5, als ze elk jaar 28 miljoen verlies maken.

Ik ben een Feyenoorder in hart en nieren, en lees deze column met een glimlach. Eindelijk eens een oprechte mening van iemand! Moet gewoon kunnen. Ik kan me voorstellen dat heel veel Ajacieden de huidige situatie van Feyenoord schitterend vinden. Gezonde rivaliteit. Vraag me wel af waarom je ''clubexpert'' ben?

22 oktober 2010 om 12:36

Dankjewel 11persie,

Lees maar andere stukken die ik geschreven heb, behalve dan dat over Anti-voetbal. VZ had mijn titel daar veranderd waardoor heel het stuk verkeerd overkwam en ik had niet meer de moeite genomen om dat aan te laten passen. Ik schrijf over Ajax, maar ook over andere dingen in de voetbalwereld, zoals technische hulpmiddelen of over zaakwaarnemers. Je kunt niet zomaar selecteren bij clubexpert over welke club je gaat schrijven, je zou elke club apart moeten aanvragen. Normaal gesproken wordt er wel een logo van de club waar het overgaat bijgezet, in dit geval niet omdat het op zich logisch is dat een Ajaxcied ook iets over Feyenoord kan vertellen.

Ik kan er wel om lachen snap de reacties niet hieronder allemaal die per ze hun 1 ster willen geven .. Volgens mij was dit de enige waardeering die je zijn stuk kan geven. Vertellen hoe slecht je het vond. De schrijver heeft zich vast dood gelachen ..

Dacht even dat er een omslagpunt kwam, de titel Feyenoord degradeer en toen het moment over liefde van het legioen voor hun club, maar die kwam er niet. 1 Ster aftrek maar alsnog 4 sterren ..

Waarom zou deze column weg moeten? Hij scheld niet, hij beledigd niemand; hij constateert alleen en geeft zijn mening op een nette manier. Is dat verboden?? Neen; even een zijstraatje: hier In nederland loopt momenteel een proces waarbij die persoon verweten wordt dat hij mensen beledigd door het geven van zijn mening welke gestaafd kan worden aan de feiten. Is de boodschapper dan de sculdige?? Neen.
Daarom ook van mij het maximale aantal punten.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger74
E. ÁlvarezMiddenvelder72
R. GravenberchMiddenvelder71
S. BerghuisAanvaller72
S. HallerAanvaller75
D. TadićAanvaller74
J. TimberVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren