Eriksen lijkt bij absentie De Jong af te stevenen op basisplek bij Ajax

Vrijdag, 15 oktober 2010 om 15:19Matthijs van Laar

Christian Eriksen is de belangrijkste gegadigde om Siem de Jong te vervangen in de wedstrijd van Ajax tegen NAC Breda. De jonge Deen kent een wisselend seizoen, maar coach Martin Jol heeft het volste vertrouwen in het tienertalent. “Maar hoe graag ik het ook wil, het betekent niet dát hij per se speelt”, vertelde de oefenmeester vrijdagmiddag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Christian Eriksen is de beste vervanger voor Siem de Jong


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door Bonevacia)

Geen verrassing aangezien Lodeiro & De Jong nog geblesseerd zijn en Eriksen een echte nummer 10 is waar Ajax vaak mee speelt.
Ik hoop voor hem dat hij uit zijn vorm dip is en de sterren van hemel speelt want we weten dat hij dat kan.

15 oktober 2010 om 15:26

Ik heb het nog niet gezien, maar wel de meest logische vervanger!

15 oktober 2010 om 15:27

weten dat hij dat kan?

Sorry hoor maar tot nu toe valt de , volgens Jol Beste Ajax talent die hij ooit heeft gezien( dus beter als de Sneijders en vd Vaarts), maar vies tegen. Geen actie in huis, traag, bang om aangespeeld te worden. Nee, dan heeft Jozefzoon nu al een betere indruk op mij gemaakt.

15 oktober 2010 om 15:32

Ben ik het mee eens. Eriksen heeft mij nog totaal niet kunnen overtuigen en ik vind hem tot nu to zeer overschat.
Van Siem de Jong weten we dat hij kan voetballen, maar helaas komt totaal niet aan bod in het huidige Ajax systeem. Hij heeft echt een spits nodig waarmee hij kan kaatsen (zoals Pantelic vorig seizoen) en niet een creatieve speler zoals El Hamdaoui en Luis Suarez.
Naar Lodeiro ben ik nieuwschierig, hoop dat we weer een voetballer met veel flair mogen verwelkomen op de Nederlandse velden.

15 oktober 2010 om 16:08

Hij heeft jou misschien niet kunnen overtuigen op de linksbuitenpositie, want dat is de positie waar hij tot nog toe alleen nog gespeeld heeft bij Ajax.
Bij jong Ajax speelt hij op de 10 positie zeer sterk, de mensen die jong Ajax volgen zullen het zeer zeker met me eens zijn.
Ik ben ervan overtuigd dat hij op De Jong zn positie veel beter zal renderen.
Er wordt toch vele andere dingen van je verwacht als je linksbuiten speelt.
Eriksen is een typische aanvallende middenvelder met diepgang en zeer goede inzicht.
Ik hoop echt voor hem dat hij zich nu gaat bewijzen, het zal een van de mindere kansen zijn die hij gaat krijgen (op die positie) dus nu 'moet ' hij het doen.

15 oktober 2010 om 17:07

Jij gaat af op een paar wedstrijden zonder te kijken naar zijn leeftijd en vooral ook zijn positie. Hij staat te vaak linksbuiten wat zijn positie niet is.
Geef hem de kans op 10 en dat kan best tegen NAC thuis.

16 oktober 2010 om 11:20

@ tripler;
Eriksen traag?

16 oktober 2010 om 13:32

inderdaad. Ik heb het ook nog niet gezien. Eingelijk geen 1 goede wedstrijd gezien. Wel redelijke maar ook niet meer dan dat. Hoorde dat hij de sterren van de hemel speelde in de jeugd. Dus hij zal wel te snel gebracht zijn. En is ook helemaal opgehemeld door iedereen wat ook zijn druk mee brengt. Maar wat me opvalt is dat hij ook als een vedette speelt. En dat is helemaal verkeerd. Neemt nonchalant aan wil tikkie geven met buitekantje terwijl hij vaak de bal daarmee verliest. HIj moet net als de jong zijn longen uit zijn lijf lopen. Of het nou goed gaat of minder. De Jong heeft wel het doorzettingsvermogen en vechtlust. Wat ik heel erg mis bij Eriksen. En als hij zo doorgaat voor een paar jaar moeten ze hem wegdoen net als die slome Sulejmani.

Was te verwachten, en ben hier wel blij mee. Op links is hij nog niet goed uit de verf gekomen, en nu kan hij een kans grijpen op zijn oorspronkelijke positie. Dit is ook de positie waar hij bij Jong Ajax furore maakte. Lodeiro is nog niet fit, Siem is geblesseerd en als je Tainio of Lindgren er nog neerzet heb je een te verdedigend middenveld. Emanuelson zal wel weer op linksback gaan spelen en Sulejmani op linksbuiten.

Stekelenburg
Van der Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Emanuelson
De Zeeuw
Erikse9n
Enoh
Suarez
El Hamdaoui
Sulejmani
15 oktober 2010 om 15:28

Ben benieuwd! Misschien gaan we morgen écht zien wat die jongen in zich heeft..

15 oktober 2010 om 15:34

Ik hoop het wel. Alhoewel NAC ook de ploeg is waar hij het vorig jaar zo moeilijk mee had. Dat was dan wel weer zijn debuut, maar NAC is een felle ploeg die er kort op zit. Dat lag Eriksen toen niet zo. Hoop dat het er nu wel uitkomt, want dit is zijn positie!

15 oktober 2010 om 16:11

Ik hoop dat Lodeiro ook zn speelminuten gaat maken dit seizoen, maar ook hij heeft de pech dat hij met de grote concurrentie zit metde Jong en Eriksen die ook op die positie uit de voeten kunnen.
Ik hoop echt voor Eriksen dat hij zn kans nu grijpt om zich te bewijzen op die positie, want die zullen schaars zijn.

15 oktober 2010 om 16:46

Ik hoop ook dat Lodeiro minuten gaat maken dit seizoen. In die invalbeurten die hij kreeg vorig seizoen was wel te zien dat hij acties in huis had en dat hij snel was. Meer viel er ook niet te zien want toen was het eindsignaal . Volgend seizoen, als Urby weg is, mag hij met Sulejmani en Eriksen uitvechten wie er op links komt te spelen, of met De Jong en Eriksen voor de plek op 10. Ik geef hem dan wel een kans voor een basisplek op één van die twee posities.

16 oktober 2010 om 13:34

Het was in de A1 waar hij zo goed speelde. Toen ging hij gelijk naar de A-selectie. En vanaf toen heeft hij een paar wedstrijden voor Jong ajax gespeeld. Maar waar hij echt opviel en het grootste talent is genoemd kwam door de A1. Verder is het jammer dat er geen goede optie buiten sulejmani is want hij is echt dramatisch. Hoop dat Lodeiro snel weer terug komt. Dan kan hij een kans krijgen.

16 oktober 2010 om 16:13

Ohja sorry, hij speelde zo goed voor de A1. Had daar eventjes niet aan gedacht. Sulejmani moeten we, hoe erg ik het ook vind als je zijn prijskaartje ziet, weer van de hand doen. Hij kan niet brengen wat van hem wordt verwacht, en dan moet het een keertje ophouden. Als Lodeiro fit is zie ik hem volgend seizoen in de basis staan op de plaats van Urby. Eriksen mag dan, zoals eerder gezegd, strijden met Siem de Jong om de plaats op 10.

15 oktober 2010 om 16:52

Lodeiro is zeer zeker een potentiele basisklant, er is alleen nog 1 ding wat onzeker is...op welke positie?
Ik denk dan eerlijk gezegd toch dat het de linksbuitenpositie wordt voor Lodeiro, gezien Eriksen Jol's oogappeltje is.
Ook de pech weer dat Lodeiro geblesseerd raakt vlak voor de start van de competitie en er zolang uit lag is een flink nadeel voor hem.
Maar goed we weten niet hoe Eriksen gaat presteren tegen Nac, het is zoals gewoonlijk weer afwachten.

misschien bewijst hij zich tegen NAC en laat hij echt zien wat hij kan. Zou leuk zijn voor de jongen en voor Ajax dan ook weer dat we weten wat we eraan hebben

Mooi zo. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat afbrengen om 90 (?) minuten op zijn oorspronkelijke positie te spelen. Dit gaat zijn wedstrijd worden om te laten zien wat hij in z'n mars heeft. Ik hoop het beste.

hopelijk laat hij een keer zien wat hij kan. Heeft me tot nog toe niet echt kunnen overtuigen. Hij kan absoluut voetballen, maar hij mist iets. Lef ofzo. Lijkt af en toe wat bangig om een pass te geven en gaat daarom maar voor zekerheid. Maar hij is ook nog jong natuurlijk. Lijkt me juist wel iemand die een steekpassje kan geven op de beweeglijke luis of mounir. Ben benieuwd. Had graag Lodeiro zien spelen, helaas is hij nog niet fit..

Ennn.. Atouba komt eraan!! Goed nieuws. kunnen wel een linksback gebruiken en een beer achterin. Hoewel Anita het redelijk doet, is toch goed te zein dat het geen linksback is. Hoeven we ook Emanuelson niet meer LB te zetten

Ik ben van mening dat hij eerst 3 wedstrijden moet spelen op die positie, als hij zijn niveau haalt en ik weet dat dat niveau erg hoog is dan ben ik bang dat Siem de Jong zijn basisplaats weleens kwijt kan raken. Vind de Jong toch 1 van de mindere spelers dit seizoen. Eriksen is een toptalent en die kan alleen maar beter worden door speeltijd te krijgen, ik ben ervan overtuigd dat hij zijn kans gaat pakken en de mond snoert van de mensen die nog twijfelen of hij wel goed genoeg is voor Ajax.

15 oktober 2010 om 16:00

Ik vind Siem ook altijd matig spelen. Maar hij heeft er toch al weer 4 inliggen dit seizoen.. kan je niks over zeggen!

Ben net als jij ook erg benieuwd hoe Eriksen het er af gaat brengen op de tien. Daar kan die mooi steekpassjes verzenden op Sulejmani! Maar oké, we gaan het zien.

Ben benieuwd, ik vind hem op de flanken in ieder geval erg slecht spelen, je ziet dat hij het talent heeft maar er nog lang niet is (zeker niet voor de basis). Nu Dejong er niet is, ben ik wel nieuwsgierig hoe hij het op '10' doet aangezien hem dat waars wel iets beter zal liggen..

Zou ook graag zien dat Blind ofzo LB gaat spelen zodat we in ieder geval van Urby kunnen genieten voorin.

Erikson werd als een god binnen gehaald maar tot nu toe denk ik niet meteen dat het een wereldspeler is van wat ik van hem heb gezien. Hij is nog jong dus hij zal zijn draai nog wel vinden. Tegen Nac zal hij het lastig krijgen en fysiek tekort komen maar dat moet hij dus compenseren.

15 oktober 2010 om 16:22

Zoals ik boven al aangaf in een reactie: Eriksen heeft bij Ajax tot nog toe alleen nog linksbuiten gestaan en nog geen enkele keer op de ''10'' positie.
Bij jong Ajax liet hij keer op keer zien dat hij een zeer groot talent is en daar speelde hij dus wel op die positie.
Ik ben er haast zeker van dat als Eriksen vaker kansen krijgt op die positie hij Jol zal terugbetalen voor zijn vertrouwen.
Maar ditzelfde geldt eigenlijk ook voor Lodeiro, die ook tot nog toe linksbuiten gestaan heeft terwijl hij van nature toch echt een aanvallende middenvelder is (net als Eriksen).
Jol heeft Siem vorig seizoen een kans gegeven zich te bewijzen op die positie en het liep dankzij een goede klik met Pantelic.
Sinds Pantelic weg is, is Siem ook gelijk minder gaan spelen.
Pantelic maakte vaak ruimte vrij voor Siem en hield de bal vaak goed vast, wat het spel van Siem echt ten goede kwam.
El Hamdaoui heeft dat minder, gaat vaak zelf voor de actie en zoekt daarentegen Suarez ook meer op dan andere spelers.

Ik vind dat Jol Eriksen en Lodeiro wat kansen moeten gunnen, want je merkt aan alles dat Siem niet goed in vorm is.
Maar goed we zullen zien hoe het gaat lopen en of Eriksen goed, matig of slecht gaat spelen.

Ben benieuwd of hij wat meer durf en flair in zijn spel kan leggen op '10'. Vind hem als half veel en veel te zeker spelen, tikkie terug, tikkie terug en hooguit een keer breed, dat was het dan.

Verder goed nieuws dat Lodeiro er aan zit te komen, ik zie hem meer toevoegen dan de Jong dit seizoen doet, die peelt een stuk fletser dan afgelopen seizoen.

15 oktober 2010 om 16:22

Als half? Hij speelt zo op linksbuiten en dat is hij duidelijk niet.

15 oktober 2010 om 16:23

Op papier zal hij dan misschien wel als linksbuiten staan, maar in de praktijk staat hij meer op de halfpositie te ballen dan linksbuiten.

15 oktober 2010 om 17:28

Nee hoor, hij staat duidelijk in de voorste linie en niet als middenvelder.
Een halfspeler is iemand die op het middenveld met aanvallers voor hem speelt, dat was niet het geval met Eriksen.

laten we het hopen!
hij heeft weinig tot geen kansen gehad op ''zijn'' positie.
ben erg benieuwd naar hem!

Leuk al die posts hier dat Erikssen zich nog geen moment heeft weten te onderscheiden. Maar jullie vergeten wellicht dat deze jongen Jong-ajax praktisch heeft overgeslagen door personele problemen in de selectie vorig seizoen?

Natuurlijk moet hij nog genoeg leren, maar is dat niet meer dan normaal voor iemand van 18??!!

Hmz ik weet het niet... De Zeeuw zwaar uit vorm, ik denk dat ik Tainio erin had gegooid... Toch wat meer body en ervaring, die kan de ballen die de Zeeuw laat schieten mooi opruimen samen met Enoh... Nac zal toch een behoorlijk lastige pot worden...

Eriksen is totaal uit vorm, laat hem eerst maar eens de vorm terugkrijgen bij Jong-ajax.

Daarom zou ik beginnen met Jozefzoon op rechts - Suarez in de spits - Sulejmani op links - El Hamdaoui als nummer 10. Zo beginnen we tegen NAC al met een 1-0 voorsprong !!

Laat hij de Zeeuw maar is een keer als aanvallende middenvelder gebruiken, met Lindgren en Enoh ernaast. Kijken of de Zeeuw dan wel wat presteert, verdedigend heeft ie nog te weinig betekend voor Ajax dit seizoen, hij kan in ieder geval wel goed steekpasses geven, wat ik verder niet al te veel zie bij Ajax en dan zijn ze misschien minder afhankelijk van Suarez als die een zware jetlag heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren