Back to Basic en een klein beetje geluk

Dinsdag, 12 oktober 2010 om 20:16 door HullCityAFC

Wat als 1+1 geen 2 meer is? Wat als alles waarvan je ooit dacht dat het vierkant was ineens rond blijkt te zijn? Wat als je dacht dat je favoriete club eindelijk de goede weg was ingeslagen maar het later toch weer instort als een kaartenhuis? Wat moet je doen om toch nog hoop te houden?

We schrijven mei 2008. Een geweldige dag voor iedereen die Hull City AFC een warm hart toedraagt. The Tigers promoveren voor het eerst in de geschiedenis van de club naar het hoogste podium in Engeland; de Premier League. Heel Kingston upon Hull viert feest. Via de play-offs mag er komend seizoen gespeeld worden tegen clubs als Liverpool, Arsenal, Manchester United en Chelsea. ''Dit is waar iedereen van heeft gedroomd. Dit is magie!'', brult chairman Adam Pearson tegen duizenden supporters die zich hebben verzameld bij het KC Stadium. Deze toespraak, vergelijkbaar met die van Louis van Gaal toen hij kampioen werd met Bayern München, betoverde de supporters, en zorgde voor bijna vier keer zoveel verkochte seizoenskaarten als het jaar ervoor.

In de zogenoemde 'zomerstop' bleef Hull City niet stil zitten. Contracten werden verlengd, spelers werden aangekocht, en het bestuur zorgde voor een goede samenloop van gebeurtenissen. Ook kwam er extra geld binnen, zodat het financiële plaatje er ook was rooskleuriger uit kwam te zien.Vol verwachting gaat het nieuwe seizoen van start. Maar dit pakt helemaal verkeerd uit.

Om te beginnen werden in zes maanden tijd slechts vier wedstrijden in winst omgezet. Spelers en fans begonnen te morren, en de bestuursleden voelden steeds meer druk. Dit kwam ook omdat de steeds beloofde stadionuitbreiding uitbleef. Ook de tweede seizoenshelft was niet om naar huis te schrijven. Er werd weliswaar gelijk gespeeld tegen Chelsea en gewonnen van Manchester City, maar wanneer er dan verloren wordt van Stoke City en Burnley schiet je als club nog steeds geen moer op. Toen degradatie een feit was, besloot het bestuur de organisatie rigoureus over de kop te gooien. Spelers gingen weg, en er kwamen verschillende nieuwe spelers bij.

Nu the Tigers terug zijn in de Championship wordt er ook meer verwacht. Maar is dit verstandig? Is het reëel om nu al te verwachten dat we meteen weer voor promotie zullen strijden? Natuurlijk, op een niveau lager kun je altijd beter presteren, maar is het niet beter om de lijn der verwachtingen te schrappen en 'maar gewoon' te kijken hoe dit seizoen loopt? Op basis daarvan kun je dan nieuwe verwachtingen gaan stellen. Voor zowel het bestuur als de supporters lijkt dit de beste oplossing. Maar je kunt nooit iedereen tevreden stellen. En zeker niet in Kingston upon Hull.

De spelers die gehuurd zijn, willen spelen voor resultaat. Die willen een prestatie neerzetten, zodat ze volgend seizoen aan spelen toekomen bij hun rechtmatige eigenaar. Spelers die gekocht zijn, willen de smaak van de Premier League proeven. Die willen week in week uit op het hoogste niveau spelen. Het bestuur wil dit natuurlijk ook, maar zegt meer tijd nodig te hebben om een goed team op de been te brengen. Ondertussen worden de schulden alsmaar hoger, dus lijkt de enige mogelijke oplossing promotie te zijn. ''What to do?'' Zal ongetwijfeld de meest voorkomende vraag zijn in de gangen en kantoren van het KC Stadium.

Volgens mij is er maar één oplossing op deze vraag. ''Back to Basic!'' Breng een team op de been met een mengeling van ervaring en talent. Zorg ervoor dat het plezier in het spelletje terugkomt bij de spelers. Zorg ervoor dat mensen weer naar het stadion willen komen. Begin helemaal opnieuw. Wanneer je dan een beetje geluk hebt, heb je de club binnen de kortste keren weer op de rails, en kan er weer gestreden worden om promotie. Tot die tijd: ''Back to basic boys, back to basic.''

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 7 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 880+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

8 reacties (laatste reactie door TrueBlue25)

Mooi stuk!

Je beschrijft wat de situatie op dit moment is bij Hull City, en hoe die opgelost kan worden. Of dit ook echt dé manier is weet ik niet, maar je beschrijft wat jij de manier vindt, en dat is goed.

Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten. Probeer er de volgende keer iets meer tijd in te steken. Als ik het einde met het begin vergelijk, komt het op mij over alsof het einde met meer snelheid is geschreven dan het begin. Verbeter me als ik het fout heb, maar zo komt het op mij over.

Al met al vind ik het een stuk dat 5 sterren waard is. Mede omdat je schrijft over een club waarover schrijven niet altijd makkelijk is, omdat er niet veel informatie beschikbaar is, en omdat je schrijfstijl me gewoon erg bevalt.

Keep up the good work!

Prima stuk. Leuk om eens een heel ander onderwerp te lezen dan de onderwerpen die iedereen al heeft, en als je dan, zoals jij, een echte kenner bent, dan doe je het heel goed.

Toen degradatie een feit was, besloot het bestuur de organisatie rigoureus over de kop te gooien.

Aan dat deel had ik meer aandacht besteed. Waar is het mis gegaan, waarom is het misgegaan, waar lag het aan, wanneer was degradatie een feit etc.

Het is een leuk stuk en het leest snel door! Alleen zoals lfcdutchy aangeeft had dat wat uitgebreider gekunt. Ook heb ik nog een aanmerking op dat back to basics: jammer dat je daar een korte alinea over schrijft terwijl dat toch dé oplossing moet zijn. Dat zijn punten die iets uitgebreider hadden gekunt, verder vind ik het een goed stuk Ook leuk om zoiets over een club als hull city te lezen
ik zit op de 3,5 ster maar vanwege het orginele onderwerp en de leuke schrijfstijl die je hanteert 4 (Y)

Een goed stuk met een duidelijk 'advies', maar het blijft op het eind een beetje vaag. Het zou goed zijn als je ingaat op de huurlingen waarover je spreekt (ik neem aan dat je Bostock en Ayala bedoelt?) en ingaat op hoe de huidige mix is van talent en ervaring (met spelers als Bullard, Koren en Barmby tegenover Cooper, Cairney en Gerrard zit dat grotendeels wel redelijk goed). Aan de hand daarvan kan je dan ook bepalen of Hull City niet al aan jouw advies voldoet en wat er dan volgens jou anders zou moeten. Op deze manier blijft het allemaal een beetje theoretisch, zonder dat je kijkt naar hoe het er in de praktijk op dit moment uitziet...
Verder mooi geschreven en ben het ook wel met je eens

Bedankt voor de opbouwende kritiek. Hier kan ik zeker mee aan de slag. Na jullie feedback heb ik inderdaad gezien dat, na aanleiding van de titel, ik wat meer informatie had kunnen geven over de situatie, en hoe teruggaan naar het begin had gemoeten.

Iedereen, nogmaals bedankt!

Ik vind het een zeer goed stuk. Niet alleen omdat het over een club gaat die ik persoonlijk niet zo goed ken, maar ook omdat je schrijfstijl me erg bevalt. Bij de ''kritiek'' van hierboven sluit ik me wel aan. Probeer de volgende keer iets dieper de probleemstelling uit te werken.

Ik geef je alsnog 5 sterren.

Super stuk echt waar. erg leuk om te lezen 5 sterren.

Zoals beloofd hier ook mijn feedback. Allereerst wil ik je complimenteren met je manier van schrijven. Hier kan menig clubexpert een voorbeeld aan nemen. Veel duidelijker kan het simpelweg niet worden uitgelegd. Daarnaast leest het erg makkelijk weg, wat één van de belangrijkere punten is als het gaat om een lap tekst.

Persoonlijk volg ik de Premier League erg veel, op één of andere manier heeft Hull City (in hun PL jaren) nooit mijn aandacht weten te trekken. Dit maakt het des te leuker als er eens een mooi stuk zoals deze, wordt geschreven. Uiteraard is het moeilijk om als degradant direkt weer te promoveren en terug te keren naar het hoogste niveau. Dit kun je de supporters simpelweg niet kwalijk nemen, realistisch zijn deze verwachtingen zeer zeker.

Ik hoop dat ik in de toekomst vaker van je schrijfwijze en kennis van deze club mag genieten.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Hull City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Brentford6414
13.Hull City62-2
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
J. BowenAanvaller4622
F. CampbellAanvaller3912
K. GrosickiAanvaller399
C. MartinAanvaller302
D. MarshallDoelman430
R. BurkeVerdediger340
J. de WijsVerdediger321
Voor de complete selectie: Clubpagina Hull City.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Hull City.

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Arsenal heeft een voorakkoord bereikt met verdediger William Saliba van Saint-Étienne over een vijfjarig contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren