Oud-RKC'er Ogunjimi bezorgt België de zege in Kazachstan

Vrijdag, 8 oktober 2010 om

België mag na de beroerde start van de EK-kwalificatiecampagne weer wat hoop koesteren op deelname aan het eindtoernooi. De must win-wedstrijd bij Kazachstan werd door onze zuiderburen met goed gevolg afgesloten. Grote man bij de Rode Duivels was Marvin Ogunjimi, die als invaller de volledige productie van zijn land voor zijn rekening nam. België, al drie jaar zonder zege in een uitwedstrijd, won met 0-2.

/

België, dat haar eerste twee wedstrijden tegen Duitsland en Turkije verloor, moest winnen. Die doelstelling was duidelijk, al was dat in de eerste 45 minuten niet te herleiden uit het spel van de ploeg van Georges Leekens. De passing was slordig, onzorgvuldig en het ontbrak de gasten aan overtuiging en ideeën. Verder dan wat afstandsschoten van Marouane Fellaini en Axel Witsel kwam België dan ook niet.

Met het inbrengen van Genk-middenvelder Ogunjimi kwam de ommekeer. Precies zeven minuten na zijn debuut tekende de oud-RKC’er voor de 0-1. Een schot van spits Jelle Vossen kon nog wel worden gepareerd door doelman Andrei Sidelnikov, maar de attente Ogunjimi was er als de kippen bij om van korte afstand simpel af te ronden. Het bleek niet het laatste moment van opperste vreugde voor de 22-jarige speler.

Twee minuten na een rode kaart voor Aleksandar Kislitsin (tweede geel) besliste Ogunjimi het treffen namelijk definitief. Ook nu was het clubgenoot Vossen die een poging waagde, en wederom kon de middenvelder profiteren van halfslachtig optreden van goalie Sidelnikov. Het verre van imponerende België boekte zo haar eerste zege in drie kwalificatieduels en komt daarmee op drie punten van Duitsland en Turkije. Die twee landen ontmoeten elkaar later op de vrijdagavond.Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door MCM)

Schot van Steven Defour? Het zat mee vandaag kwa arbitrage maar niet zo erg dat de reserves ook mochten meespelen ...

Wat had belgie het weer moeilijk zeg!
Ogunjimi heeft wel lekker debuut gemaakt zeg!

Wat komt België eigelijk goed weg: Van Buyten maakt hands in de eigen zestien, scheidsrechter besluit niet te fluiten en in de tweede helft geeft Fellaini een elleboogstoot, maar de scheidsrechter geeft slechts geel. De beide treffers kwamen dan ook nog voort uit slecht uitverdedigen van de doelman, verder creëerde België niet heel veel kansen.

8 oktober 2010 om 20:04

Van Buyten maakte hands

Leekens is een domoor zeg, hij start met allemaal spelers van 2 meter op kunstgras, zet hazard en legear er toch op!

8 oktober 2010 om 20:41

Hazard had problemen met de grasmat, Legaer is ingevallen

9 oktober 2010 om 03:22

ik had gelezen in een interview dat tijdens de training juist de tengere viriele mannen zoals ene hazard het meest problemen kenden met het kunstgras

9 oktober 2010 om 13:02

Wat komt Kazachstan goed weg, ze konden 3 keer rechtstreeks rood gehad hebben na een zware overtreding op Jelle Vossen. Raar dat hij dit seizoen nog kan spelen, dat toont maar eens zijn springtalent. En niemand die het daarover heeft natuurlijk, want Frank Raes let nooit op zulke dingen. Zo zie je maar dat de hele wereld afhankelijk is van de commentator en de studio.

Hands van Van Buyten was aangeschoten (voorzet die op 2 meter van hem van richting verandert) en hij keek zelfs niet naar de bal in die situatie, dat zou een megabelachelijke penalty geweest zijn.

Er zat heel wat voetbal in de ploeg in de tweede helft, dat was dan ook een verdiende en een gemakkelijke overwinning. En daar mogen we als Belgen heel blij mee zijn vind ik.

Grtz

het maakt voor Belgie niet uit hoe ze de punten pakken, als ze de punten maar pakken!
en dan heb je even een droomdebuut zeg ! lekker van die jongen !

Heel belangrijke overwinning van de belgen!! 2e plek gaat tussen Turkije en Belgie maar ik sluit Oostenrijk ook nog niet helemaal uit. Ik denk dat maximale score halen tegen kleine broeders te doorslag gaat geven in deze poule. van Duitsland mag je verliezen en tegen turkije moeten ze nog thuis dus er is nog niks verloren,maar dan moet je van al die kleine landen winnen om kans te houden op de 2e plek.

Jelle Vossen was toch indirect beslissend voor Belgie. Twee keer trapt hij op doel en twee keer volgt Ogunjimi goed en maakt hij het af. Belgie was niet goed, vooral in de eerste helft was het niveau dramatisch. In de tweede helft waren ze wel de betere en maken ze het ook af. In het verleden lieten ze hier punten liggen, nu winnen ze. Ik hoop voor hun dat ze nu alleen nog maar naar boven kijken en niet meer dom punten gaan verliezen.

1e helft was Kazachstan misschien nog wel beter dan Belgie.
2e helft hadden de Belgen het goed onder controle.
Scheidsrechter hadden ze inderdaad wel erg mee, nam een aantal discutabele beslissingen in voordeel van België. De Belgen habben hun verre wedstrijd gewonnen, nu Oranje vanavond nog.

Komt als je het bekijkt toch een veelbelovende lichting aan voor België! Fellaini, Lukaku, Defour, Vermaelen, Vertonghen, Alderweireld, Mertens etc. etc. Allemaal potentiële topspelers! Sommige zijn dat nu al, maar zijn nog erg jong. Hoop voor onze zuiderburen dat het weer eens goed komt.

Een belangrijke overwinning van Belgie anders konden ze het Ek vrijwel vergeten. Ogunjimi heeft goed ingevallen en heeft bij beide doelpunten alert gereageerd. In de 2e helft was Belgie veruit de beste ploeg van het veld. Ze hebben zeker kans om door te gaan maar ik schat dat klein in. Duitsland en Turkije gaan in mijn ogen door en zijn beter als team.

8 oktober 2010 om 20:15

Turkije wist toch niet zo te imponeren tegen België. Zou kunnen dat Turkije doorgaat, maar ik zou er niet zeker van zijn. En Turkije is niet beter dan België. Die verloren uit-wedstrijd van België was in te calculeren. Er zijn twee wedstrijden die de Belgen mogen verliezen. De thuis wedstrijd tegen Duitsland, en de uitwedstrijd in Turkije. Remember, België speelt uit tegen Duitsland pas op de allerlaatste speeldag. Kans is groot dat Duitsland dan al geplaatst is, dus vandaar dat ik er niet zo zeker van zijn.

De Genkies doen het voor Belgie :-)

Ps: Ogunjimi is geen middenvelder :-P

Goede match van Vossen, Witsel, Ogunjimi en Lombaerts. Fellaini was niet slecht maar hij kan veel beter dan dit.
Van Damme was een kleine ramp en toen het beter ging en België het spel kon maken kon je meteen ook zien waarom Simons niet in dit elftal hoort: veel paniekerige ballen en na een fout op Fellaini neemt hij de vrije trap naar achteren!
Ik heb het wel gehad met Raes zijn ''simons is de metronoom''. Een paar jaar geleden deed hij net hetzelfde met Vanderhaeghe totdat die in een match tegen AC Milan ongelooflijk belachelijk werd gemaakt door Kaka en nu probeert hij ook weer Simons altijd en overal op te hemelen: Simons is te oud en te beperkt om in een voetballende ploeg te spelen en met het technische talent dat we hebben kan je het echt niet maken om hem te verkiezen boven Defour of Vadis.

Euh Defour zat 90 minuten op de bank.. in ieder geval geweldige match van Vossen, doet veel balrecuperatie, komt mee verdedigen, enorm goede passing en hij ligt toch maar weer aan de basis van de 2 goals. dus ik zou zeggen tegen Leekens: Laat Lukaku tegen oostenrijk op de bank zitten en begin met Ogunjimi en Vossen in de spits

Van Damme was echt supergoed!
Lukaku was dan maar weer eens onscherp, de ballekes vlogen van zijn voeten dat het nie sgoon is!

8 oktober 2010 om 20:15

Van Damme supergoed? Kun je dat onderbouwen?

9 oktober 2010 om 00:53

Wat een speler als Van Damme bij het nationale elftal doet kan ik totaal niet begrijpen. Ok werkkracht, maar dat hebben wel meer spelers. Die gast heeft nog minder balgevoel dan Lukaku (en dat is al heel weinig)!! Ik zie hem echt niet graag spelen.

8 oktober 2010 om 20:18

Geef die jongen is wat krediet ! Die jongen is nog maar 17jaar. Mensen verwachten teveel van hem. Heel Anderlecht is uit vorm, en Lukaku krijgt de schuld. Het spijtige is dat ze Lukaku niet even wat rust kunnen gunnen. De Sutter is geblesseerd, en Chavarria is op dit moment nog bezig met zijn aanpassingsperiode.

toen ik de opstelling zag fronste ik toch wel serieus, middenveld simons fellaini vandamme witsel; hazard op de tribune... achteraf begon het wat door te dringen wat leekens naartoe wil; en hoewel het spel vandaag zeer matig was, denk ik wel dat het een goede keus is, nl terug op zn 'belgisch' spelen: 2 spitsen en veel fysieke kracht op het middenveld. ik was totaal geen fan van vossen, maar heeft vandaag toch weten te bekoren: veel werkkracht, goede loop- en afhaakacties, het deed me een (heel klein) beetje denken aan nilis (hoewel technisch gezien hij toch zal moeten verbeteren). witsel speelde ook goed, net als lombaerts, maar daar stopt het dan ook. lukaku niet gezien, je kan zeggen hij krijgt geen bruikbare ballen, maar ik denk ook dat het aan zijn loopacties ligt.
we hebben nu wel gewonnen, maar voor hetzelfde geld legt de scheids de bal na 10min op de stip (want het was echt wel een handsbal van vanbuyten (alweer bijna de pineut)) en de afgekeurde goal was weinig aan, bailly blunderde serieus. maar ok, mss terug wat op zn belgisch spelen zal mss toch de oplossing zijn om het wat te laten draaien, en da kunnen 'prodigies' als hazard en lukaku wel hun draai vinden. altijd positief blijven denken zeker...

8 oktober 2010 om 20:42

Vossen vergelijkbaar met Nilis ? was het maar waar, Nilis had een traptechniek om je vingers af te likken.
Vossen schiet ook niet slecht, maar gewoon tussen de palen, Nilis die gaf er een vlam op en 8 van de 10 hong die erbinnen.

A die goede oude tijd.

De eerste 30 minuten waren nogal dramatisch, maar dat zulen we dan maar op het kunstgras steken zeker?

Tweede helft was veel beter, de Belgen begonnen te voetballen en met hulp van de scheidsrechter werd het op einde nog een vrij makkelijke zege.

Lichtpunten:
Vossen: Extreem bedrijvig en de Kazachen bleven maar fouten maken om hem af te stoppen. Speelt wel niet echt als spits, stond zelfs dikwijls achter Lukaku de bal te vragen. Heeft zijn basisplaats verdiend vandaag.

Ogunjimi: goed gevolgd bij zijn 2 goals en na die goals vol vertrouwen.
Lombaerts: heerste achterin
Witsel: sterke tweede helft
Fellaini: In de eerste helft deed hij het echt behoorlijk, was de enige die wat met de hoge ballen kon aanvangen.

Dieptepunten:
Lukaku : kreeg niet veel goede passes, maar degene die hij wel kreeg daar deed hij niets mee
Van Damme : leek conditioneel nog achter te staan? Komt niet aan de bak in Engeland, waarom selecteren?
Alderweireld: Hij is geen rechtsback en was vandaag vrij matig, veel slechte vrije trappen en voorzetten
Bailly : Zonder vertrouwen en zag er niet goed uit bij de afgekeurde goal.

8 oktober 2010 om 20:44

Je vergeet het grootste minpunt : Die GVD lange bal altijd, 1 op 10 is bruikbaar ? daar jaag ik mij aan alle wedstrijden bij de duivels aan op, en elke wedstrijd doen ze het.

8 oktober 2010 om 21:46

Klopt, Die lange ballen komen doordat we niet kunnen uitvoetballen. Waarom kunnen we dit niet?
Awel; ODS op LB, JVD op LM, TS om DM, TA op RB (niet zijn positie & wil altijd terug naar binnnen om één of andere reden) Veel te weinig voetballend vermogen van achteren uit.
Geen CM die het spel verdeeld. Defour ipv Simons al een stap vooruit zijn. Zelf zou ik Fellain daar zetten & een creatieve speler achter de spitsen (hazard, De Bruyne, Mertens enz)
Vossen moet de hele tijd terugzakken anders zag die geen bal. Lukaku moest diep blijven en kon maar achter een ongrijpbare bal lopen. Ondankbaar voor hem, slecht voor zn vertrouwen...

9 oktober 2010 om 00:55

Ik heb Alderweireld nu al enkele wedstrijden zien spelen. Puur verdedigend staat hij goed zn mannetje. Maar uitvoetballend is het vaak een ramp. Zeer veel slechte passes en blinde lange ballen naar voor. Hou het dan toch simpel man

Wat een dramatisch wedstrijd... hopelijk staat er tegen oostenrijk wel een meer voetballend ploeg

bon de 3ptn zijn binnen, dat is het belangrijkte.
verder goeie match van Vossen (eindelijk een echte spits).
Simons en Van Buyten die voetballen gelijk ouwe pékes.

Geen goede wedstrijd, maar de 3 punten zijn het belangrijkste. Ik vond België wel sterker uit de kleedkamer komen, tot de 1-0 viel. Daarna lieten ze Kazachstan wat komen. Gelukkig dat de 2-0 nog viel en een rode kaart voor Kazachstan. Toen was de wedstrijd al gespeeld...

Van Damme komt terug naar Anderlecht
Witsel eeft een dieke match gespeeld!

8 oktober 2010 om 20:48

Met hangende pootjes zeker ? wat een slechte speler man, niet meekunnen in Engeland en dat wat beginnen te wenen.

Waarom o waarom stelt George zo iets op en ze hij een Hazard op de bank ?

8 oktober 2010 om 21:23

bank

Eerste helft heel slecht begonnen, maar na de rust was het toch echt wel goed! Het is soms net alsof iedereen Duitsland of Argentinië-toestanden verwacht. Het liep na de rust gewoon van een leien dakje.

Scheids niet tegen, maar dat van Van Buyten was toch 100% onvrijwillig. De bal verandert duidelijk van richting. Fellaini kon rood gehad hebben, maar die middenvelder van Kazachstan toch ook (drie maal met voet vooruit). En Fellaini maakte veel fouten, maar werd toch ook veel onterecht teruggefloten.

Lombaerts verrast me elke keer weer. Schitterende verdediger is dat. Witsel was ook sterk. Ogunjimi uiteraard sterk ingevallen.
Alderweireld was wat twijfelachtig op de rechtsachter. Bailly moest bijna niets doen. De (afgekeurde) goal was ook niet echt zijn fout. Twee Kazakken lopen daar plots alleen weg van hun man en konden die bal bijna beroerd hebben. Dat is voor elke keeper een lastige situatie. Bovendien Toby (denk ik) die de bal vrij dom nog een keer weg wil trappen waar vier man staat.

Hoe je het draait of keert, Bailly blijft een prutser!
Voor hetzelfde geld wordt het 1-1 en valt nadien de rode kaart voor Kazachstan niet. Hij heeft soms goede periodes, maar vroeg of laat zal hij weer dat foutje maken die z'n team kostbare punten kost.
Gillet hoort op de doellijn te staan, omdat hij zowel bij Bari als België bewezen heeft een doelman te zijn die je voor de volle 100% kan vertrouwen. Als 2e en 3e doelman zou ik gewoon Proto en Mignolet oproepen en Bailly thuislaten tot we niet anders kunnen. Ik zie zelfs nog liever Verbauwhede bij de Rode Duivels dan onze pretty boy hier.

9 oktober 2010 om 00:17

Ja laten we Verbauwhede oproepen! Net nu we van kung-fu Stijnen af zijn gaan we zijn minderbegaafde maar net zo gekke doubluretje oproepen. Asjeblief zeg.
Bailly had moeite met één bal, zoals zovele keepers al hadden op het WK, en deed voor de rest prima zijn werk. Als de verdediging daar niet zo staat te panikeren en Alderweireld die bal niet voor de goal door probeert weg te schieten spreekt niemand over die fase.

9 oktober 2010 om 00:27

Zowel Verbauwhede als Bailly zijn goede doelmannen.. dat hij nu problemen met 1 bal had..tja dat kan gebeuren. ookal zou ik liever Gillet in doel zien omdat hij de meest ervaren is

heb marvin in de tijd bij rkc regelmatig zien voetballen,zag wel dat er veel potentie inzat maar kwam er niet echt uit toen .denk dat rkc (gezien de situatie) hem moest laten gaan,word een goede voetballer en is nog jong dus gaat een mooie toekomst tegemoet.

9 oktober 2010 om 13:08

RKC moest hem laten gaan? Hij werd gewoon gehuurd en moest terug naar Genk en zal volgende zondag normaalgezien gewoon op de bank zitten indien Barda geen blessure oploopt.

Waarom speelde Dembele niet?

8 oktober 2010 om 22:38

geblesseerd en derhalve niet opgeroepen

Ik vind dat die scheidsrechter mag worden onderzocht of hij niet gewed heeft op een overwinning voor Belgie. Hij geeft geen penalty voor hands van een Belg, hij ziet een elleboogstoot van Fellaini niet, een zuiver doelpunt van Kazakhstan wordt om onduidelijke redenen afgekeurd, hij geeft een tweede geel (rood) voor een lullige overtreding (hij had het ook bij een waarschuwing kunnen laten voor zoiets doms). De scheidsrechter had veel te veel invloed op de wedstrijd, Kazakhstan is heel erg benadeeld door hem.

9 oktober 2010 om 15:12

Hij zag de elleboogstoot van Fellaini wel. Hij gaf er nl. geel voor...
Hij zag de hands ook, maar gaf terecht geen penalty. De bal wordt 1 meter voor Vanbuyten gedeviëerd met het hoofd door een Kazak. Maar goed dat is voor discussie vatbaar. Verder kont die scheids de kazakken nog 3x rood geven...
Dat Vossen geen blessure heeft opgelopen verbaast mij zeer. Werd gewoon meerdere malen langs achter getackled met 2 voeten vooruit enz. Hoop counters afgebroken met ''professionele fouten'' waarvoor men normaal altijd geel geeft & die hier ook niet gegeven werden.
& die kerel met zijn 2de geel had al veel eerder zijn 2de (alsook zijn 1ste) geel kunnen krijgen. Die is er echt wel terecht uitgestuurd hoor.

Wat ik wel niet begrijp is dat die goal van Kazachstan wordt afgekeurd? Fout op de keeper ofzo?
Kan wel zijn dat de scheids zijn beslissingen voor ons beter uitkwamen maar al bij al floot hij wel in 2 richtingen hoor...

Van Damme wordt hier serieus onderschat en afgerekend omdat hij niet overeenkomt met de wolves coach of om zijn jonge ajax verleden.
Ik raad iedereen aan naar de Van Damme van de 2 voorbije seizoenen te kijken bij Anderlecht en Europees...dan vind ik hem dat tikkeltje meer hebben dan Vertonghen=> Grinta

Verder wordt er gelachen over Simons...hij was volgens mij gisteren bij de 3beste samen met Vossen en Witsel( die dringend naar het buitenland moet).
Ervaring is een factor van heel hoge waarde in internationaal voetbal!

Verder maakt Vertonghen toch gewoon ook geen kans als Cv=> Vermaelen(arsenal), Kompany(city), Van Buyten(bayern), Lombaerts( Zenith)+ Deschacht en Boyata kan je er ook zetten!

Verder dikke match van Vossen! En in Ogunjimi zie ik een Eto'o schuilen

9 oktober 2010 om 16:42

Van Damme wordt zwaar overschat overal, en dat al jaren. Zijn grootste probleem is dat hij niet op een bal kan trappen. Zowel zijn schoten als passes zijn werkelijk dramatisch altijd. Hij is wel nuttig bij stilstaande fases, maar dat is zowat zijn enige nut. Oja, en hij vuurt de anderen aan.

Voor Anderlecht een bruikbare speler, maar komt veel tekort om het op een hoger niveau te kunnen maken.

Grtz

9 oktober 2010 om 18:32

Kijk naar Anderlecht vorig seizoen en anderlecht dit seizoen....case closed;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
112 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jan VertonghenVerdediger60
Axel WitselMiddenvelder61
Toby AlderweireldVerdediger51
Romelu LukakuAanvaller56
Dries MertensAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren