'De Jong is een schande voor de Nederlandse voetbalsport'

Maandag, 4 oktober 2010 om

De Nederlandse voetbalanalisten zijn hard voor Nigel de Jong. De middenvelder van Manchester City kwam zondag spijkerhard in op tegenstander Hatem Ben Arfa, die daarbij een dubbele beenbreuk opliep en maandag geopereerd moet worden. “Nigel de Jong is een recidivist, een crimineel”, zei Hugo Borst in Studio Voetbal.

/

De Jong maakte al na vier minuten spelen een einde aan de wedstrijd van Newcastle-middenvelder Ben Arfa, die extra zuurstof kreeg toegediend toen hij per brancard van het veld werd gedragen. “Kennelijk is het alleen iets van analytici, want in de voetbalwereld hoor je er niemand over”, zei Borst. Ik heb er menig column aan gewijd, en ik wil ook hier niet mijn gelijk halen, maar Nigel de Jong is een recidivist, een crimineel. Dat durf ik te zeggen.”

“Sommige criminelen kunnen er niets aan doen omdat het erfelijk is bepaald”, vervolgde Borst. “Maar kennelijk kan De Jong zichzelf ondanks alle waarschuwingen die hij krijgt, niet beteugelen. Bondscoach Bert van Marwijk heeft wat gezegd, Frank de Boer heeft wat gezegd, maar het dringt niet tot die jongen door. Dat heeft te maken met intelligentie. Het is ongelooflijk. Nigel de Jong is een schande voor de Nederlandse voetbalsport.''

Tafelgast Jan Everse maakte zich zorgen: “Hij gaat het Nederlands elftal straks nog meer benadelen. Scheidsrechters komen straks bevooroordeeld naar interlands van Oranje. Er gaat meer en meer op hem gelet worden. Heeft hij zelf gezegd dat er niks aan de hand was? Dan moet hij écht naar een psychiater. Dan wordt het tijd dat hij zich ervoor laat behandelen.''


Poll

Nigel de Jong is een schande voor het Nederlandse voetbal


Gerelateerd

Meer sportnieuws

221 reacties (laatste reactie door gilagilaforza)

Tja, als het nou voor het eerst was, zou ik zeggen ok, kan gebeuren. Maar dit is nu al de 3e of 4e keer dat hij een schandalige schop uitdeelt. Nou vond ik dat hij in dit geval nog wel voor de bal ging en dat zal ongetwijfeld de reden zijn dat hij geen kaart kreeg, maar hij let gewoon helemaal nergens op als hij inkomt. Echt een blinde deze man!

4 oktober 2010 om 10:06

Inderdaad, het kan iedereen gebeuren dat je eens speler verkeerde raakt, dat je even je zelf verliest en iets stoms begaat, maar dit is gewoon al de zoveelste keer van hem. Om maar een paar voorbeelden te geven; in dat vriendschappelijke duel met volgens mij Australie brak hij iemands been, en in de finale van het WK had hij Alonso een kijk operatie kunnen geven met zijn tackle. Daarvoor zijn er nog een paar incidenten geweest. Belachelijk. Ik heb wel nog 1 vraag, ik heb de wedstrijd niet gezien, dus is mijn vraag, was dit op een deel van het veld waar je een gewaagde sliding in zet, of was dit weer ergens waar je dit nooit moet doen ?

Graag een reactie

4 oktober 2010 om 10:15

@stefc10
De tackle was ongeveer aan de zijkant op de helft van zijn eigen helft zegmaar. Ben Arfa snijdt naar binnen en speelt de bal te ver voor zich uit. De Jong zet een sliding in en is gewoon eerder bij de bal die hij ook gewoon reglementair doorspeelt. Doordat ze echter allebei richting elkaar gaan en op snelheid zijn, botsen ze tegen elkaar aan. Doordat Nigel de Jong nog met zijn sliding bezig is en Ben Arfa net zijn voet vastzet, ontstaat deze blessure. Ben Arfa had de tackle ook kunnen ontwijken, want hij ziet De Jong gewoon komen en weet dat de Jong eerder is. Ik geef nu niet Ben Arfa de schuld, maar het is gewoon een ongelukje. Kijk anders zelf maar op Youtube naar de overtreding.

4 oktober 2010 om 10:15

Het was een tackle op 10 of 15 meter over het midden, op de helft van Manchester City, dus sloeg nergens op.

Gewoon meteen 20 wedstrijden schorsen, en 10 wedstrijden voor het Nederlands elftal.

Wat een idioot.

4 oktober 2010 om 10:24

Nee jij bent lekker normaal. Ik weet niet hoe vaak jij de premier league kijkt, maar tackles als deze gebeuren daar minimaal 10 keer per wedstrijd. Zo een vreemde sliding was het niet, pure pech dat Ben Arfa zijn been breekt en dat dit Nigel de Jong overkomt.

Kunnen we btw voetbalzone reageerders niet schorsen? Voor 20 weekjes ofzo?

4 oktober 2010 om 10:28

@guthixx & @ dbotman

Bedankt voor de info, had wel verwacht dat het er niet toe deed die tackle.... Rare speler die de Jong, speelde bij Ajax toch nooit zo ongecontroleerd, onrustig of zo agressief.

4 oktober 2010 om 10:34

@ Xamsix

Ten eerste, Nigel de Jong schop voor de zoveelste keer iemand maanden uit een wedstrijd, dan heeft de Jong wel echt pech dat juist hem dit moest gebeuren. Dus ik ga er vanuit dat het weer een rare onnodige sliding was op een stuk van het veld waar het er eigenlijk niet toe doet, geef me eens ongelijk om dat te denken.

Ten tweede, je zegt dat die sliding 10x per wedstrijd gebeuren, dat rechtvaardigt niks. Als ik 10 mensen neerschiet, en dat gebeurt 80x per dag, rechtvaardigt dat mijn handelen ook niet.

Ten derde, reageerders schorsen ...? Omdat .....

Ik zie dat meer mensen vinden dat het een ongecontroleerde gek aan het worden is ..........

4 oktober 2010 om 10:37

Ik denk dat jij niet normaal bent Xamsix; Praat je ook zo als een speler van San Marino Robben zijn been breekt met zo'n sliding? Denk het niet, dan brul je hier alles bij elkaar. De Jong is regelmatig betrokken bij rare incidenten, dus heeft niets te maken met pure pech.... Over schorsen gesproken; jij VET rood en voor 4 maanden van VZ schorsen.

4 oktober 2010 om 11:01

een ''ongelukje''

Een ongelukje waarbij hij iemands been breekt terwijl hij 1000x gewaarschuwd is, ik heb het vermoeden dat hij gestoord is.
Nu is die ben arfa een seizoen uitgeschakeld terwijl hij zo goed bezig was.

en over de tackle het volgende.
Ik vind dat je 2 soorten tackels hebt gewoon normale en dierlijke zoals nigel de jong wat een gestoorde gek je stampt xabi al bijna de kop eraf de hele wereld heeft het erover en dan breek je gewoon even een been.

door de media zal het ook echt gezien worden als een ''ongelukje''

4 oktober 2010 om 13:15

Ik heb de tackle dus net gezien, zo'n 5x x vanuit verschillende hoeken. Dit de bal spelen? Kijk eens wat hij met zijn rechter been doet. Het is gewoon weer een hele smerige overtreding van de Jong. Nooit meer selecteren voor wat dan ook, die jongen zou nooit meer mogen voetballen.

4 oktober 2010 om 10:10

Kijk nu zelf eens naar deze foto. Daar zie je perfect dat hij helemaal niet richt op hen been van Ben Arfa. Met zijn linkerbeen raakt hij gewoon de bal en hij is gewoon eerder dan Ben Arfa. Zijn rechterbeen komt er nog achteraan en is gewoon helemaal niet op Ben Arfa gericht, maar omdat Ben Arfa's voet vaststaat is het gevolg ernstig. Die Hugo Borst meent altijd alles te weten en vind het almaar heerlijk op alles en iedereen te zeiken. Altijd het negatieve naar boven halen. Die man kan werkelijk niks objectiefs bekijken. Zijn voorgaande tackles waren te hard en vond ik ernstig. Dit is gewoon ongelukkig. Dat hij zegt dat er niet aan de hand was.. Er werd ook geen overtreding begaan en in die zin is er niets aan de hand. Dat Ben Arfa zo'n zware blessure krijgt is natuurlijk wel erg, maar dat er geen overtreding begaan werd is toch duidelijk.

4 oktober 2010 om 12:14

Vriend, dit is niet de foto van de betreffende overtreding. Ben Arfa had namelijk geen tape om zijn sokken en geen witte schoenen.

Misschien geeft dit plaatje meer duidelijkheid over de lompheid van de overtreding: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=122523

4 oktober 2010 om 12:23

Oh das nog mooier. Hij komt hier echter wel precies hetzelfde in en raakt hier waarschijnlijk ook deze speler met zijn been dat erachteraan komt. Dit laat maar zien dat deze tackle vaak voorkomt en bijna nooit zulke consequenties heeft.

4 oktober 2010 om 13:15

Hij shopt hem helemaal naar de klote met zijn rechterbeen. Niks onschuldigs aan. Vieze speler die de Jong.

ongelooflijk wat zijn deze mannen weer een aan het lullen. Een schande voor het voetbal?????
Ik weet zeker dat de meeste harde verdedigende middenvelders wel een iemand eruit hebben geschopt. Gatusso bijvoorbeeld. En ik ben ervan overtuigd dat hij de opdracht had gekregen van mancini hem uit te schakelen. Met een speler als ben arfa is een klein foutje genoeg om zijn been te breken. overigens vind ik het wel een veel te harde overtreding maarja dat kan iedereen gebeuren

4 oktober 2010 om 07:30

Noem dan is voorbeelden wie z'n been Gatusso heeft gebroken? Nigel al twee keer. Gatusso is zeker hard maar wel fair. Overigens kan de Jong in wereldvorm niet eens tippen aan de oude Gatusso.

4 oktober 2010 om 08:47

Dat iemand zn been breekt hoeft niets te maken te hebben met intenties. Als iemand iets breekt is dat heel erg naar maar dat hoeft niet te zeggen dat het een hardere overtreding is dan andere overtredingen.

Ik ben het ook niet met 'onze' analytici eens, De Jong is een harde speler en persoonlijk kan ik daar wel van genieten. Materazzi werd er ook om opgehemeld.

4 oktober 2010 om 09:59

kan iedereen gebeuren?
kijk jij vaker voetbal dan deze wedstrijd?
als dit de eerste keer was, kan je spreken over een ongelukkig moment, of pech dat hij hem op deze manier raakt.
als dit al eerder is gebeurt bij stewart holden, xabi alonso, en nu weer bij hatem ben arfa, word het herhaaldelijk.
belachelijk, dat sommige mensen dit durven te verdedigen, want iemand uitschakelen in een wedstrijd is 1, maar iemand zijn been doormidden trappen is iets compleet anders.

4 oktober 2010 om 10:07

Je gaat een deul aan voor de bal, Als je voor je tegenstander gaat en niet voor de eerste keer dan klopt iets niet, Gatusso tot nu toe bij mij weten niemaand het veld uit geschopt en dat is het verschil. En Gatusso is een Harde man die altijd voor de bal gaat en daarom heeft hij respect verdiend en die recpect moet je verdienen.

4 oktober 2010 om 10:18

Belachelijk dat er hier een groen stempel kan worden verdiend met het goedlullen van wéér een onbesuisde actie van De Jong. De vergelijking met Gattuso raakt echt kant nog wal en mensen die anders beweren hebben in mijn ogen echt geen verstand van voetbal (blijkt al uit het feit dat zn naam niet eens goed geschreven kan worden). Gattuso is inderdaad keihard, maar hij houdt altijd controle over zijn acties. Lompe acties met twee gestrekte benen en veel te hoog geheven been kan je hem nauwelijks op betrappen. Iets wat je Nigel elke week kan zien doen. Het enige wat je De Jong mee kunt geven is dat hij de lompheid van zijn acties vaak redelijk weet te camoufleren, waardoor hij relatief weinig (rode) kaarten krijgt voor zijn acties.

En ja, met zijn acties is hij inderdaad een schande voor het Nederlandse voetbal. Kijk maar naar de reacties in het buitenland... Ik snap dondersgoed dat het blok dat De Jong op het WK heeft gevormd met van Bommel cruciaal is geweest, maar dat is nog steeds geen vrijbrief om dit soort gedrag toe te laten (of zelfs toe te juichen). De hardheid in zijn acties is onnodig en maken hem geen betere voetballer. Hij wordt hier al langer op aangesproken en blijkbaar is hij niet in staat het uit zn spel te halen of weigert hij. In beide gevallen vind ik de tijd rijp dat er consequenties mogen volgen.

4 oktober 2010 om 10:24

Ik heb de beelden gezien ja. Als je met zo snelheid in komt glijden neem je bewust risico iemand te blesseren..

Hoop van harte dat van Marwijk hiervan afstand durft te nemen en de Jong alsnog buiten de selectie laat.

4 oktober 2010 om 09:03

Je mag dan een harde speler zijn...je hebt ook nog zoiets als fair en unfair...en in een tijdbestek van misschien nog geeneens een jaar....heeft meneer de Jong al 2 spelers hun been gebroken..en was het niet in de finale van het afgelopen WK dat hij als karatespeler kwam ingevlogen op Alonso...dat is dan misschien hard...maar heeft niks met fair play te maken...dat is gewoon onbezonnen...dwaas..en heeft niks met voetbal te maken...wat mij betreft schorsen ze hem nu echt langdurig...en doet de FA dat niet...dan mag Manchester City hem wat mij betreft voor een hele periode schorsen...

4 oktober 2010 om 09:04

Van een harde speler kan ik ook wel genieten maar dergelijke overtredingen horen niet op een voetbalveld thuis. En het is niet de eerste keer.

Deze overtreding is minstens net zop erg als die van Bouazon destijds op Kokmeijer, toen was iedereen laaiend en moesten we hem levenslang schorsen en ook via de rechter aanpakken. Echt de Jong is een schande voor Nederlandse voetbal

4 oktober 2010 om 09:23

heb jij die beelden wel gezien? van De Jong en van Bouaouzan? Hij komt hard in, oke. maar het is zijn tweede been die de overtreding maakt. Hij doet alles om die bal te halen, á la Afrika. en aangezien je zijn andere been er niet af kan halen voor je met het ene been inkomt, komt er nog wat achteraan.

Ik zeg niet dat het goed is dat hij deze tackle maakt, maar de intentie om de bal te spelen is wel degelijk aanwezig. Het is een domme actie..niks meer en niks minder.

4 oktober 2010 om 10:26

Belachelijk dat de heren hierboven een groen randje hebben gekregen.....

jullie keuren het nog goed ook door het hele verhaal te bagatelliseren maar De Jjong is helaas gewoon van het type Gatusso Materazzi Keane Gravesen.

Nu ben ik zelf verdedigende middenvelder op respectabel niveau in NL ( 1e klasse ) en ik heb nog nooit in me leven een speler het ziekenhuis in geschopt, en ik ben het type speler die ze in de kleedkamer de ''stofzuiger'' noemen.

Vraag mij inet om een aka of een around the world te doen want ik breek alles af, maar ik ben wel van het type die ik zojuist hierboven heb genoemd, Bikkelhard maar wel fair en de intentie i altijd op de bal, en dat je weleens verkeerd uitkomt en je tegenstander een harde tackel bezorgd ok maar geen aanslagen.

4 oktober 2010 om 10:31

Comokum

Maar materazzi breekt geen benen en deze gek (nigel de Jong) wel.

Echt een schandalige tackle, hij vliegt er gewoon blind in (en dan moet je nog eens nagaan dat de wedstrijd pas 4 minuten bezig was). Schorsen voor 8 wedstrijden wat mij betreft. 1 keer ok, maar deze man blijft maar doorgaan.

Misschien hadden de Nederlandse analisten moeten richten op de Engelse voetbalbond. De scheidsrechters daar laten ook te veel toe, vaak zonder te bestraffen. Hier in Nederland zouden laaiend zijn! Ik denk dat de Engelse voetbalbond hierdoor niet gaan veranderen, zou slecht zijn voor de buitenwereld, ze doen dit om aantrekkingskracht van PL!

Schop hem weg uit het Nederlands elftal, zet Theo daar maar neer.
Wat ze met hem willen by Manc zoeken ze daar maar uit.

4 oktober 2010 om 07:18

Het is heel erg voor die jongen die zijn been brak, maar ik zie hem graag hij het nederlands elftal. Ik vind het allemaal een beetje overdreven aangezien hij dit keer ook echt voor de bal ging.

4 oktober 2010 om 07:19

Bij de Jong weet je nooit of hij voor de bal ging. Maar het is de zoveelste keer en dan kan hij best een keer voor de bal gaan maar toch moet hij de dader zijn.

Laatste kans dan maar.

4 oktober 2010 om 09:04

Ach echt voor de bal gaan met een schaar en iemand zijn been breken, dat kunnen we dus allemaal goed praten omdat het een Nederlander is?
Kom zeg ik ben een fan van hard en fair voetbal, maar De Jong zoekt de grens op, prima, maar gaat er net zo vaak overheen en dat gaat me gewoon domweg te ver.
Witsel werd met de grond gelijk gemaakt, nu nog steeds en wat de Jong doet wordt gewoon goed gepraat!

4 oktober 2010 om 09:25

Dat incident van Witsel was een wraakactie, waarbij hij bewust zijn voet over de bal over de bal zet.
Ben Arfa en de Jong hebben in dit geval de pech dat Ben Arfa zijn been vastzet in de grond, tussen de benen van de Jong.
Dat het rechterbeen van de Jong dan in de lucht hangt en daarmee Ben Arfa's been breekt is zuur. Motorisch gezien zou ik echter niet weten wat de Jong anders met zijn been moest.
De tackle is hard, het gevolg ongelukkig.

Ik weiger dan ook om zoals de meesten, de Jong met de grond gelijk te maken. Deze overtreding is niet te vergelijken met de overtreding op Holden, die wel onvoorstelbaar was. Maar zelfs als Ben Arfa er 2 weken uit was geweest, hadden we in Nederland een hetze gestart tegen de Jong, terwijl het gevolg ongelukkig is t.o.v. de oorzaak.

4 oktober 2010 om 10:06

maar dan vergeet je nog bijvoorbeeld om xabi alonso te noemen, want die kung-fu kick sloeg natuurlijk ook helemaal nergens om.
ik ben met je eens dat mensen snel de tackle 3x erger vinden als hij door nigel de jong is gemaakt, maar deze jongen maakt het er op den duur ook wel zelf naar. Herhaaldelijk, zo wild en onbesuisd inkomen, dan gaan er hoe dan ook slachtoffers vallen.
en dan erger ik me ook nog helemaal kapot aan de manier, hoe hij dan na de tackles reageert.
bij stuart holden, geeft hij hem een aai over zijn bol, en vertelt de scheids dan, hoe ongelukkig het moment wel niet was en dat hij er eigenlijk niks aan kon doen. Voor de kung-fu kick wilde hij niet zijn excuses aanbieden, en hier liep hij opnieuw weg alsof er niks aan de hand was.
als je iemand op zo'n manier raakt weet je echt wel dat er meer aan de hand is dan even spons eroverheen en door voetballen.
die jongen moet eerst maar eens bij zichzelf te rade gaan wat hij met dit soort tackles teweeg brengt.

4 oktober 2010 om 08:22

Ik denk dat de jong op een andere positie moet.
Ja, dat is natuurlijk voor de zoveelste keer.
Maar als hij bijvoorbeld linksback speelt weet ik zeker dat hij minder schopt.
Dat klinkt misschien heel raar maar als linksback hoef je geen balans te brengen en dat is ook de reden waarom De Jong zoveel overtredingen maakt.

4 oktober 2010 om 09:18

jaa...goed idee... zet een man die op het moment zeer goed speelt, maar dit niet meer volhoud tot het, minimaal, het EK (geloof me) op zijn positie.

Nee, die Hugo Borst heeft er verstand van. Tom van 't Hek verbaasde zich terecht over het feit dat El Hamdaoui niets met links kan, en dat voetballers niet op jeugdige leeftijd op tweebenigheid worden getraind. Begon ie een beetje lacherig te doen over een bolle kant van een hockeystick én gaf hij aan dat tweebenigheid niet getraind hoeft te worden omdat er bijna geen tweebenige spelers zijn. Tsja... Als dat soort argumenten op zouden gaan liepen we nog in berenvellen met speren achter wilde dieren aan te jagen.

4 oktober 2010 om 08:11

Ja, dit snijdt hout. Omdat Hugo Borst niet overal logische argumenten gebruikt zegt hij nooit iets zinvols? Beetje kort door de bocht.

On: Een schande voor het Nederlandse voetbal gaat misschien wat ver, maar het is wel duidelijk dat deze man een ongeleid projectiel is op het veld. Het lijkt me hoog tijd om andere mensen uit te proberen op het middenveld van Oranje, niet in de laatste plaats om meer voetballend vermogen terug te brengen en een herhaling van de schoppartij in de finale van het WK te voorkomen.

4 oktober 2010 om 10:16

hugo borst is een persoon die altijd denkt zijn recht te kunnen en moeten halen, onderbreekt mensen op brutale manier en snoert mensen terecht en onterecht de mond als hun dat bij hem doen. Ook is die een schreeuw lelijkerd die met een verheffende stem begint te schreeuwen als ze hem niet serieus nemen of hem bewust buitenspel zetten. dit gedrag toont die wekelijks aan en hugo borst is voor mij ook de reden dat ik niet meer naar studio voetbal kijk. hij zegt misschien 2x in de maand iets zinvols maar voor de rest zit die er bij alsof hij het mannetje is die mensen maar uit mag schelden als het hem uit komt.

Ze hadden het over een psychiater maar dat zou meneer Borst ook niet mis staan om eens een gesprekje aan te gaan, een beetje zelf reflectie zou hem absoluut niet verkeerd staan.

4 oktober 2010 om 10:23

Dat verandert niets aan het feit dat je het ene argument niet moet afdoen, omdat hij ergens anders slechte argumenten gebruikt.

Ik vind het ook een schreeuwlelijk, maar je moet alles apart beoordelen.

4 oktober 2010 om 11:04

@ devilseyes

Borst is een analist/columnist en analisten/columnisten zijn er om meningen te geven..daarom worden ze uitgenodigd!

Verder heeft deze meneer het bij het juiste eind door te stellen dat De Jong een recividist is immers hij breekt nu al vaker een been van een tegenspeler en komt regelmatig lomper in dan welke andere speler ook..

Overigens kun je gewoon vaker naar Studio Voetbal kijken want Borst is niet meer iedere week aanwezig..juist omdat hij graag eens wat meer reflecteert t.o.v. zijn optredens..

Kan de Jong dus wel degelijk een voorbeeld aan nemen..

4 oktober 2010 om 08:35

Ja je kon duidelijk zien dat Borst dacht: ''ai die Van het Hek heeft gelijk'' Beetje jammer dat hij dan niet de ballen toont om dat dan toe te geven. Het probeert zijn gezicht nog te redden door over de bolle kant van de stick een flauwe grap te maken, maar Hugo viel voor mij zwaar door de mand.

Borst had wel gelijk mbt De Jong.

Hi is een recidivist gebleken en inderdaad niet meer oproepen voor het Nederlands Elftal. Wie heeft Nigel uberhaupt nodig als we Van der Vaart en Janssen hebben. Hij besmeurt het Nederlands elftal door telkens veel te ver over de grens van het toelaatbare te gaan.

''een schande voor het voetbal'' vind ik wel overdreven, maar hij is in ieder geval wel de speler van het Nederlands elftal waar ik het minst trots op ben ja.

Gisteravond zeiden ze op de BBC bij het programma Match of the Day 2 dat het niet opzettelijk was. Dat zeiden de mensen in de studio, Lee Dixon (oud verdediger van Arsenal) zei dat het ongelukkig was en dat die dingen gebeuren.

Nigel heeft inmiddels wel de schijn tegen...

Ja dat is wat de Engelse voetbalbond wilde horen!

Ik begrijp niet waarom niemand het heeft over het technisch aspect over hoe de sliding werd gemaakt ...

als je ziet hoe nigel erin komt heeft hij ten eerste niet de juiste positie om met links de bal af te kunnen zonder iemand te blesseren.

Ten tweede gaat hij veel te hard erin het doel van een sliding is alleen de bal te blokken en niet de tegenstander.

Dit heft meer met slimheid te maken dan iets met opzettelijkheid, verdedigen is ook een kunst en dat moet niet vergeten worden want er word de laatste tijd meer op het aanvallende gedeelte gelet dan op het verdedigen.

al met al de jong ging er zonder na te denken in, en dat gaat ten koste van de begenadigde voetballer ben arfa

4 oktober 2010 om 09:03

Precies, en het zo in gevaar brengen van een collega is net zo erg als het deze uitkomst heeft.

Ik vind de Jong een prima voetballer, pakt zo een beetje alle ballen af en maakt de tegenstander poepen in z'n broek. Bijvoorbeeld tegen Chelsea speelde hij foutloos en pakte hij heel erg veel ballen af om vervolgens een aanval op te zetten.

4 oktober 2010 om 11:07

Tja....omdat je nooit weet wanneer en welk van je twee benen hij nu eens placht te gaan breken/verbrijzelen...? Nee, dit soort dwaze spelers horen niet thuis op een voetbalveld...

Als hij die overdreven en onbezonnen en belachelijke grove charges achterwege laat kan hij nuttig zijn..

Overigens vind ik Theo Janssen nu gewoon een betere speler voor die positie...die kan tenminste nog een bal vooruit spelen

en ja hoor, weer een nederlandse speler die we kunnen afkraken.....
waarom zodra een nederlandse speler iets fout doet word hij zo afgekraakt?

echt om gek van te worden.

tis net als bij seedorf, v persie, vd vaart (tot paar weken terug), v nistelrooij etc etc
iedere kans word aangepakt om onze spelers tot het bot toe te kraken en uit het nl elftal te wensen....
wie stel je liever op
de jong of de zeeuw?
denk ff na hoor...
en dat hij al een paar keer is betrokken bij zo iets zegt helemaal niets.
ik durf te wedden dat er zat spelers zijn die vaker met blessures van de tegenstander te maken hebben dan nigel.....
hiermee praat ik het niet goed maar enige relativatie is hier wel op zn plek...

4 oktober 2010 om 07:44

Goedpraten is precies wat je wel doet en als iets niet o¨p zijn plaats is het dat wel.
Het is een mengeling van lompheid, opzet en onkunde. Zo´n tackle met twee benen
waarbij je met één been de bal raakt en met het andere been alles meeneemt wat op
je weg komt en dat moet een voetballer weten.
Natuurlijk gaat hij er niet zo in om iemands been te breken, het punt is dat hij wel keer
op keer bewust het risico neemt iemand zwaar te blesseren. Hij heeft geen controle
en het ontbreekt hem aan iedere zelfkritiek.
En als er iets afgekraakt wordt zijn het de benen van zijn tegenstanders.

4 oktober 2010 om 08:34

kom op zeg, tis net alsof hij alleen maar benen breekt en voor de rest niets....

dat is wel erg kort door de bocht of niet?
hoe vaak heeft hij rood gekregen????
dus maw hoe vaak heeft hij zn team benadeeld?

en hoevaak blesseert hij iemand?
hier in nederland word echt teveel gelult als ze maar iemand kunnen neerhalen....
men doet net alsof de jong niet kan voetballen en uit frutratie maar mensen blesseert.

dit was geen overtreding....een ongelukkig samenloop van omstandigheden als jij dit niet wilt zien dan houdt t op.

als een andere middenvelder dit was overkomen had men heel anders gesproken....dit is geen bouazan of die gast van arsenal of standard....

4 oktober 2010 om 09:28

Nee dit is zeker geen Bouazouan en of één van die anderen. Die deden het maar één keer. De Jong houdt er van om zichzelf te herhalen. En dat de scheidsrechter het niet goed zag zegt natuurlijk niets over de ernst van de overtreding. Of sta jij op het standpunt dat alles mag zolang de scheidsrechter niet fluit?

kijk nou is goed naar die foto!!!
Hij gaat duidelijk voor de bal hij is alleen een sterke lompe verdedigende middenvelder..!! die zichzelf inderdaad vaker moet beteugelen maar dat er dan weer types zoals hugo borst komen die weer extreme dingen gaan roepen!
Suaréz wordt misschien ook wel bevooroordeeld door scheidsrechters die stel je toch altijd op de Jong is geen slechte jonge hij moet alleen z'n kop bij houden en dit is duidelijk geen opzet!
nogmaal kijk naar foto!!!

4 oktober 2010 om 07:49

Wat je op de foto niet ziet is de vaart waarmee hij er in komt en wat hij na dit beeld met zijn rechterbeen doet. Het feit dat je eerst of ook de bal raakt is geen vrijbrief om iemand daarnaast oook vol te raken. Door dat rechterbeen wordt het standbeen van Ben Arfa klem gezet.
Het is een gebrek aan beheersing, tackletechniek en dat gecombineerd met zoveel lompheid.

4 oktober 2010 om 10:04

kijk eens goed naar de foto en het filmpje!!! dan zul je zien dat de foto niet het incident was! de jong komt hier met zn voet rechts van de bal uit, bij het incident (zie het filmpje) komt hij daar niet in de buurt! bovendien heeft de speler van newcastle op de foto een ander nummer op zn broekje dan ben arfa (op de foto staat duidelijk een 1 en ben arfa heeft nummer 37?)

Het is ook niet dat De Jong niet kan voetballen, het is zelfs een uitstekende kracht, maar niemand kan ontkennen dat Nigel te vaak betrokken is bij dit soort belachelijke overtredingen.
Niemand kijkt nog langer naar zijn kwaliteiten en beoordelen nu alleen nog zijn overtredingen. Niet helemaal terecht, maar wel zo begrijpelijk. Als ik v Marwijk was, zou ik Nigel maar even niet opstellen en ook bij City zullen ze alle zeilen bij moeten zetten, want ik weet zeker, dat voor de scheidsrechters de maat vol is en Nigel vanaf nu aangeschoten wild is.

Dat Ben Arfa wegdraait is niet de Jong zijn fout en hij kon dat ook niet weten.
Verder was dit zeker niet bij voorbedachte rade, hij gaat er niet in van: Laten we hem is even blesseren.
De Jong is gewoon een geweldige, af en toe iets te lompe speler. Ik hoop dat Mancini hem volgende week gewoon opstelt, want hij is en blijft een geweldige speler.
Hugo Borst niet eens van een mug een olifant maken, want ieder ander had op die plek hetzelfde gedaan. Je wil gewoon de bal hebben.

De scheids floot volgens mij niet eens voor een overtreding... Dit is natuurlijk een harde en ongelukkige tackle, maar volgens mij heeft hij echt niet de intensie om Ben Arfa uit de wedstrijd te trappen. Je ziet ook op de foto dat hij de bal wilt spelen. Moeten we volgens Hugo Borst dan mietjes worden op het voetbalveld? Dat elke tackle opeens een schande is. Dit komt wel vaker voor, jammer maar 't is zo, en vaak probeert die speler niet eens de man te raken.

4 oktober 2010 om 07:51

De foto vertelt maar de helft van het verhaal, het gaat om het andere been waarmee hij niet de bal speelt maar de man.

4 oktober 2010 om 07:54

En toch komt dit vaker voor, de scheids floot niet eens voor een overtreding ( wat het wel was ) omdat die ook zag dat hij de bal speelde, dat hij met het andere been ongelukkig iemand's been breekt, is pech. Gewoon voor een paar wedstrijden schorsen, maar dit komt gewoon vaker voor in het voetbal, hoef je niet meteen een schande te zijn. Het enige jammerlijke is is dat hij het vaker doet... en dat moet wel stoppen.

4 oktober 2010 om 08:00

Het is niet ongelukkig, het is een risico dat hij keer op keer zelf neemt door er zo in te komen. Met het ene been de baal en met de andere doorhalen op het standbeen. Het is geen ongelukje en het feit dat het regelmatig gebeurd is daar alleen maar een bewijs van.

4 oktober 2010 om 08:01

Die foto is volgens mij ook helemaal niet die bewuste 'aanslag', daar kwam die toch van voren op de speler af?

4 oktober 2010 om 08:23

Dit is wel de bewuste aanslag, hij kwam schuin van achteren. Zoek het filmpje maar op daar is ook duidelijker wat er precies gebeurd.

4 oktober 2010 om 09:07

Ik wil het niet goedpraten, maar dit was een zeer ongelukkige tackle. De Jong glijdt net met z'n rechterbeen (wat ik onnodig vind) door op de achterkant van het standbeen van Ben Arfa, die net z'n volle gewicht op z'n standbeen heeft staan en daardoor z'n been niet 'van het gras krijgt' op het moment dat ie getackelt wordt. Daarom lijkt deze tackle meteen zo ernstig.

Natuurlijk is het een onbesuisde actie, maar er komt ook een hoop pech bij kijken...

4 oktober 2010 om 09:29

Zoek de beelden maar eens terug op Youtube. Hij speelt eerst de bal dan de man. In het voetbal is dat nog altijd toegestaan. Het is een ongelukkige botsing, niet meer niet minder. De Jong heeft de schijn tegen omdat dit wel vaker met hem is gebeurd. Maar hij is altijd voor de bal gegaan, daardoor komt hij er altijd mee weg en terecht. Want als hij als een slapjanus erin gaat is hij degene die zijn benen breekt. Achteraf is het altijd makkelijk praten. Vooral in Nederland kennen ze er wel wat van...hier scoor je met populistische uitspraken als deze. Gelukkig weten ze het Engeland beter, zoals de Bbc. Die noemt dit ''hard but fair''.

4 oktober 2010 om 09:52

Waarschijnlijk heb je zelf nooit gevoetbald. Natuurlijk moet je er met een tackle hard ingaan, maar wel op de bal en alleen op de bal. Met je andere been de man pakken, mag niet ook niet als je de bal raakt.
Wanneer je volgens jou regels speelt, mag dus alles wanneer je maar eerst de bal raakt.

4 oktober 2010 om 10:01

Sorry hoor maar de foto bovenaan dit artikel is niet van het incident, de jong komt hier met zijn voet rechts van de bal, bij het incident kwam hij daar niet in de buurt! bovendien heeft ben arfa nummer 37? deze speler op de foto heeft nummer 1(nogwat)..

Van Marwijk, nu genoeg geweest! Wees duidelijk, niet meer selecteren dit soort mafkezen!! geeft vooral duidelijkheid naar de maatschappij en onze jeugd!

Nigel de Jong is inderdaad lichtelijk gestoord zoals het steeds opnieuw blijkt van de ernst van de blessures bij zijn tegenstanders.
Deze man hoort niet meer in het Oranje elftal van Bert van Marwijk thuis.
Verder moet ook de Engelse strafbond eens wakker worden.
Schorsen, schorsen en wel 10 tot 12 maanden.
Absoluut ontoelaatbaar.

4 oktober 2010 om 10:32

Doe toch even normaal joh. Wat een papegaaierij dit. Iedereen praat de mening van een paar mislukte analytici na. Kijk toch eens even naar de manager van Newcastle United, die beschuldigt De Jong ook nergens van en noemt het een ongelukkig moment. De enige die zich hier druk om maken zijn de Nederlanders. Dit was een normale tackle op de bal en om daarbij aan zijn verstand te twijfelen, dat laat mij aan jou verstand twijfelen.

4 oktober 2010 om 11:12

Uiteraard nuanceert zowat iedereen in The UK dit voorval..immers, het is slecht voor het imago...maar wees eens oprecht...waarom overkomt het altijd onze Nigel?

en hoezo zijn de gasten van Studio Sport mislukt? Omdat ze geen 8 miljoen verdienen gelijk een de Jong? of heb je andere argumenten om hen af te schrijven...

laat ik vooropstellen dat ze iig een klein beetje intelligenter zijn dan meneer Nigel de J.

4 oktober 2010 om 12:57

Het gaat om het totale inkomen van de Jong richting zijntegenstander.
Vooral met de Jongs tweede been.
Kijk daar eens naar Dennis de W

Een speler als de Jong laat zich niet (meer) behandelen, die kerel verdiend zoveel geld en is totaal de weg kwijt. Voelt zich oppermachtig en dat zie je terug in zijn gestoorde spel..
Het is maar een simpele waterdrager, maar dit soort spelers krijgen ook al miljoenen per jaar op hun rekening.
De Jong kan zijn voeten niet laten spreken met mooi voetbal en doet dat met aanslagen op andermans benen.
Schande!!
Dit weekend waren er trouwens nog meer vuile gestoorde overtredingen in de PL.

sommige mensen hier zijn echt dom... Het gaat er helemaal niet om of de Jong een goede of slechte voetballer is. Het gaat er om dat dit niet normaal is, en dat zijn tackles een schande zijn voor het voetbal. Hij doet het iedere week, en leert niks van alle kritiek. Daar gaat het om.

4 oktober 2010 om 08:05

Daar gaat het wel om, een goede voetballer zie je dit niet doen..
Dit is puur compensatie gedrag..
En een goede tackle is niets mis mee, als die maar op de bal is..

4 oktober 2010 om 12:05

En dat hij er niks van leert is in mijn ogen niet zijn schuld, maar die van de arbitrage die het week op week maar weer goed vindt.
Zolang Nigel weg komt met zijn absurde tackels, kan hij ze blijven maken en loont het voor hem dus kennelijk om er hard in te gaan. Hiermee wint hij een hoop duels, krijgt wat vrije trappen tegen, maar krijgt geen (rode) kaarten en dus is zijn speelstijl op dit moment de speelstijl die het best werkt voor hem.
Als de scheidsrechters nou eens fatsoenlijk gingen fluiten bij overtredingen van hem en hem gewoon de rode kaart durven te geven als hij iets breekt (tegen vs oefeninterland, wk finale tegen spanje, gister was in mijn ogen ongelukkig dat hij een been brak en geen rood waard) dan houdt hij er heus vanzelf wel mee op hoor..

Ik zou m wel eens bij Voetbal International willen zien om uitleg te geven over zijn daden, denk alleen dat hij afgemaakt wordt door Johan Derksen en René van der Gijp, maar wie weet dringt het dan een keer tot hem door dat hij zwaar verkeerd bezig is.

Ik heb hugo borst of andere mensen ook zien vertellen over '' vroeger'':
'' Goh, die speler was keihard'' Vinny Jones, Erik Cantona, Materazzi.
''daar waren spitsen bang voor om bij te staan''
'' Dat waren pas echte mannen''

Ik wil het hier trouwens niet met goed praten, want dit kan natuurlijk echt niet zo dwars door schoppen. Maar begrijp dan niet dat je sommige andere spelers zo ophemelt van vroeger.

Ik heb de tackle een paar maal bekeken. Het is duidelijk dat De Jong er hard inging om voor de bal te gaan (en deze ook speelde). Met zijn andere (rechter) been raakt hij bij het doorglijden het standbeen van Ben Arfa. Door de stand van het lichaam was het zo dat Ben Arfa helaas heel ongelukkig zijn been breekt. Ik hoop echt dat hij snel weer op het veld te zien is.

In super slow-motion (tegenwoordig wordt een actie heel erg vertraagd weergegeven, waardoor het een heel ander beeld krijgt) was het natuurlijk een rot gezicht, dat is het altijd als een speler geblesseerd raakt. Maar daar kun je de opname wel een heel andere inhoud mee geven, zoals ook bij Studio Voetbal werd gedaan.
Gisteren bij Match of the Day waren de analiticy het er over eens dat het ongelukkig was. De manager van Newcastle zei het en verder zie ik in de Britse media deze ochtend nergens iets over opzet, gemeen spel of iets wat lijkt op de hysterische reactie van de heren aan tafel bij Studio Voetbal. Het zal de voetbalcultuur hier wel zijn. Dat er al vele columns op Voetbalzone aan worden besteed verbaasd mij niet. De propagande richting De Jong was al langer bezig.

De Jong speelt op scherp, vanaf het 1e fluitsignaal. Hoe hij al maandenlang (sinds de vriendschappelijke wedstrijd tegen VS) door de media en analiticy in Nederland wordt afgemaakt, is absurd. Ik ben het er wel mee eens dat Van Marwijk moet luisteren naar de analiticy en De Jong niet meer moet opstellen voor Oranje. Prima. Heeft De Jong ook geen last meer van interland-onderbrekingen en het jufferige gejammer van de analiticy. Kan de ge-wel-di-ge Theo Janssen ook worden opgesteld. Dus doen Van Marwijk, stel een voorbeeld. Laat de analiticy uitmaken wie er in Oranje speelt en op welke plaats.

helemaal mee eens, Hugo!
Niet meer selecteren deze dwaas.

Sorry hoor, maar zo'n doodschop vond ik het niet. Ook de scheidsrechter niet want die liet doorspelen. Hard: ja. Te hard: nee. Zeer ongelukkig voor Ben Arfa en Nufc, die hun belangrijkste speler kwijtraakten.

4 oktober 2010 om 10:33

Helemaal mee eens, je ziet aan alles dat het geen overtreding was. Dit was heel ongelukkig maar zeker niet té hard.

Voor mij is de vraag belangrijker of wij willen dat zo'n speler voor ons land uitkomt! Persoonlijk vind ik de Jong een goede speler maar erger mij groen en geel aan die smerige overtredingen! Hij maakt er te veel om te zeggen dat het ongelukkig is! Ik zie liever een Nederlands elftal dat zijn tegenstander op voetbalniveau probeerd te verslaan dan hun beste speler uit de wedstrijd te schoppen! Van Marwijk zou hem ook een teken geven wanneer hij hem een paar wedstrijden niet selecteerd! Des noods een mindere voetballer op zijn plek, alhoewel ik denk dat je met Janssen meer voetbal in het team krijgt!

En mensen die zeggen dat het bij zijn spel hoort vind ik helemaal onbegrijpelijk! Grens op zoeken mag, maar er zo vaak overheen gaan betekend dat je geen controle hebt en ver verwijderd bent van die grens! Dit soort dingen worden te veel geaccepteerd in het huidige voetbal, weg er mee....

4 oktober 2010 om 10:35

Ja ik wil dat hij voor ons land uitkomt. Hij doet helemaal niets fout en is een geweldige middenvelder. Zegt genoeg dat hij basisspeler is bij Manchester City en waar speelt Janssen? Ja bij FC Twente. Hij is gewoon een echte stofzuiger en dat dit fout gaat, tja heel lullig voor Ben Arfa maar verder reageert niemand erop.

4 oktober 2010 om 12:41

Niets fout? Vond je de overtredign tegen Amerika, Japan, Denemarken en Spanje ook goed? Ik mag toch echt hopen dat je dat niet goed gaat praten!

Je moet kijken naar de vorm van een speler, Janssen is in vorm. Verder zou ik niet te minachtend over Twente praten want die spelen sterk! Ik weet niet of je de engelse competitie uberhaupt volgt want zo geweldig speel Manchester city niet, zeker niet met de grote namen die ze hebben!

Dan nog, ik zie liever een fair Nederland dan een schoffelaar! Maar daar kan onze mening in verschillen...

och die hugo borst altijd met zijn praatjes. Voetbal is een mietjessport geworden. Je mag ja niks meer op de voetbalvelden. Overal is kritiek op en wordt voor gefloten. Logisch al die kritiek op scheidsrechters. In mijn '' vroeger'' werd er ook vaak doorgespeeld na harde duels. Tuurlijk was het een harde tackle, maar zulke spelers heb je in elk team en de ik word moe van iedereen die het in 1x eens is met de analiticy hier in dit landje

Hugo heeft gewoon groot gelijk! De Jong mag niet meer geselecteerd worden.
Op zijn plek zetten we Janssen die uitstekend bezig is bij Twente.
Deze de jong is gewoon simpelweg dom! Hoevaak wordt ie er wel niet op aangesproken?
En als je dan niet wil luisteren, ja dan moeten er maatregelen genomen worden.
Nou verpest je weer een seizoen voor Ben Arfa die een prachtige voetballer is.

4 oktober 2010 om 08:35

ja want iedere westrijd schopt hij mensen eruit....

4 oktober 2010 om 09:12

Nee Theo Janssen is het voorbeeld van een ideale schoonzoon. Over moraliteit gesproken: is iedereen vergeten hoe ie zijn maatje bijna de wereld uit heeft geholpen oiv alcohol? Als je overal op moet gaan letten kunnen de Engelsen geen mens meer opstellen, want daar heeft iedereen wel wat op zijn kerfstok. De Jong heeft zijn naam en reputatie niet mee momenteel. Edgar Davids had dat overigens ook jaren terug.

De beelde nog eens goed bekeken, en moet tot de conclusie komen dat de Jong er wel heel wild in kwam, maar hem in principe niet echt raakte, iig niet waardoor deze blessure uit voortkwam..
Zijn been die brak, die kwam klem te zitten en was meer een gevalletje van pech hebben denk ik.

Maar omdatr de Jong het doet is het weer in het nieuwes, wat ook niet echt gek is met zijn verleden natuurlijk..

Schandalig dit. Begrijp me niet verkeerd, ook ik vind een 'breker' op het middenveld een belangrijke rol die binnen een team moet worden vervuld. Maar dit gaat gewoon alles te buiten. Deze man, zelfs in vriendschappelijke wedstrijden en in de allereerste minuten van een wedstrijd komt hij als een blind paard in. Andere 'stofzuigers' zoals Davids in hetr verleden begingen ook wel overtredingen en kregen ook wel eens rood te zien, maar dit slaat gewoon nergens meer op.

Lachwekkend dat van Marwijk weer met hem gaat 'praten'. Wat ga je praten? Voor de zoveelste keer het vingertje heen en weer bewegen met de woorden ''niet meer doen hoor Nigel''?? Deze man is de grootste reden waarom het Nederlands elftal nu als te hard spelend wordt gezien. Deze man heeft totaal geen controle of denkvermogen om te bepalen hoe hard hij nu werkelijk ingrijpt. Hij ziet het gewoon niet! IQ van een baksteen!

ik heb hem gezien en niet normaal.en dat in de derde minuut.al had het in de 60 ste minuut geweest had het nog schandalig geweest.
ik denk dat van marwijk hem niet meer moet oproepen.we zijn niet afhankelijk van hem en er zijn zat spelers die op zijn positie kan spelen.
laat de jong eerst maar een seizoen normaal voetballen voor hem weer op te roepen.

Wegwezen met die man. Dit kan echt niet. Wat een smeerlap. Hoeveel mensen moet deze man toe takelen voordat er eens een keer iemand ingrijpt. Ik vind het een schande dat hij het shirt van Oranje mag dragen. Als Van Marwijk hem er nu niet meer uitzet neem ik hem niet meer serieus. Hugo Borst heeft 100% gelijk.

Het was een ongelukkige tackle van Nigel de Jong, toch vind ik hem echt dom overkomen. Hoe hij erin kwam getuigt niet van voetbalintelligentie. Vooral in de 4e min. waar er nog niks aan de hand is en toch doet hij het. Het was zeer lomp en vooral ongecontroleerd. Het is mij nog een raadsel waarom hij met z'n rechterbeen richting Ben Arfa's linkerknie ging. Het leek echt bewuste overtreding. Dat De Jong doen alsof er niks aan de hand was, vind ik het ergste. Hij is inderdaad nu een soort niet aangelijnde pitbull, v. Marwijk, Mancini en zijn teamgenoten moeten hem aanlijnen. De scheidsrechters gaan nu steeds meer op hem letten na al die cruciale tackles in de wedstrijden waar hij donkerrooie kaarten had moeten krijgen. Op den duur gaat hij Oranje en Man. City benadelen en komen ze in de problemen.

Natuurlijk is het spel van de Jong niet zoals het hoort, maar in dit geval vind ik het niet een vreselijk overtreding. Het is toch ook wel een beetje ongelukkig. En sowieso vind ik dat die Hugo Borst altijd overdrijft, kijk maar eens voor de gein bij Studio Voetbal naar zijn analyses over overtredingen.
Als iemand een schouderduw geeft is Hugo Borst al snel van mening dat die persoon maar een schorsing moet krijgen.

Allemaal onzin, iedereen die hugo gelijk geeft is een meeloper zonder enige zelfgedachte.

En iedereen zeurt tegenwoordig maar het voetbal is te soft, het zijn zwakke kinderen die voetballen, allemaal schwalbes, allemaal heel snel liggen, geen echte mannen meer die voetballen.
Nigel de Jong is in mijn ogen nog de echte voetballer, geen softy gedoe, knokken voor de bal.
Voetbal is een sport van risico's, zo ook een gemene tackle, het hoort erbij, hierover moeten we dus ook geen ophef maken.
Ik weet zeker, als De Jong ons aan de wereldtitel had geholpen door te scoren, dan nam niemand hem ooit nog iets kwalijks.

Dus een verzoek aan alle meelopers, blijf objectief.
Ten slotte vallen er nog steeds meer doden in het verkeer dan gebroken benen in het voetbal.

4 oktober 2010 om 11:13

Wat kraam jij nou weer allemaal uit? Dus als iemand het eens is met Hugo Borst is diegene gelijk een meeloper zonder zelfgedachte?

Iedereen heeft hier zijn mening over. De één vind het wel meevallen omdat het een risico is van de sport en de ander vind het niet kunnen. Van Marwijk zal het sowieso bij een deel van Nederland niet goed doen als het om de keuze De Jong wel blijven selecteren of niet gaat.

Ik ben het er ook mee eens.

Nigel de jong mag wel een cursus gaan volgen over zelfbeheersing.

Ik vind de personen die dit goedpraten zielig. Het is bij Nigel geen incident meer, het is een kwestie van wachten, wanneer slaat hij weer toe en wie wordt zijn volgende slachtoffer.

Ik heb er genoeg over gezegd, ik heb mij ook weer vreselijk lopen ergeren aan Hugo Borst en co rond deze overtreding. Eens te meer blijkt maar weer hoe weinig internationaal voetbal zij kijken, ik zie zoals Jan terecht zeg dit soort tackles wekelijks. Het enige verschil is dat bij deze iemand zijn been breekt, dat maakt alleen de tackle natuurlijk niet erger. Daarbij vind ik het een vorm van hypocretie dat op het moment dat iemand zijn been breekt men zover gaat als 'we selecteren De Jong niet meer, hij is een crimineel, hij is gek of (in het geval van Axel) een moordenaar'. Ik vind het werkelijk waar belachelijk wat er nu weer gebeurd.

wat een gehuil zeg, pure stemmingmakerij.
een paar jaar geleden was het probleem dat ze allemaal te lief waren, nu staan er een paar bikkels in oranje en is t weer niet goed.
ik zou niet vrolijk worden als de jong elke keer rood pakt, maar dat is niet aan de orde. hij is hard in de duels, maakt soms een overtreding, maar de scheidrechters zien er blijkbaar weinig kwaad in.

Wat een grote stemmingmakerij ja. Er is hier echt helemaal niets aan de hand. Je ziet het alleen al aan de reacties van de Newcastle spelers, dit is een normale tackle op de bal. Dat die jongen zijn been erbij breekt is heel vervelend maar kom op zeg. En de dingen die op dit forum voorbij vliegen, doe nou toch eens even normaal. Ik zie gister bij Match of the Day niemand die erover klaagt. Maar ik kijk Studio Voetbal en ik zie meteen Koning Zieligdoen Borst al allerlei sancties roepen over De Jong. Wat hebben wij Nederlanders dat we onze spelers uit Oranje het liefst afkraken? Van Nistelrooy, Van der Vaart, Seedorf, Kuyt en nu dus De Jong.

Ik vind dat overtredingen die de Jong maakt niet in het voetbal thuis horen dat zeker. Maar zoals ook al door Jan Mulder geopperd werd, hij is zeker niet alleen. Er zijn (te) veel voetballers die zulke overtredingen maken, alleen pakken ze bij de Jong nu wel heel slecht uit voor het slachtoffer.

Ik vind het dan ook de taak van de scheidsrechter, en als deze het niet waarneemt de tuchtcommissie om zulke overtredingen heel hard aan te pakken. Dat is de enige manier waarop je dit kunt inperken. Nu laten tuchtcommissies het keer op keer na om iemand met een gemene overtreding aan te pakken. Met elleboogstoten zijn ze al wel goed op weg, maar vaak zijn slidings zoals de Jong die maakt veel gevaarlijker en moeten mijns inziens dus ook nog zwaarder bestraft worden.

Eigenlijk heeft, hoe jammer het ook is, de Jong nog haast gelijk ook. Zolang hij met dit soort acties zonder kaart of zelfs overtreding weg komt, is het optimaal voor je team om ze te maken. Toch hoop ik dat hij ooit gaat beseffen dat het risico dat hij neemt, namelijk het aanbrengen van letsel bij een tegenstander, dusdanig groot is dat hij het achterwegen laat.

Met het oog op het WK dat Nederland wil organiseren lijkt het mij wel verstandig om er voor te zorgen dat je uithangbord (het nederlands elftal) een betere indruk maakt dan in de WK finale. En dan doel ik vooral op de overtredingen die tot in treurens toe herhaald zijn over de hele wereld. Ik denk dat het niet oproepen van de Jong daarvoor een goed gebaar zou zijn.

Bikkelhard die de Jong. Iedereen is bang voor die man. Natuurlijk niet goed te praatte zulke erge overtredingen. Maar uit nederlands elftal verwijderen is overdreven.

Die Hugo Borst moet niet janken en deze jongen beschuldigen van criminaliteit. Sommige voetballers hebben gewoon een harde spelstijl, zolang dit maar in de regels van het spel blijft/ geen opzet is, is dit geen enkel problee.
Hij en Van Bommel waren misschien de grootste reden dat Nederland deze wk in de finale stonden en dat meneertje Borst en allen die hem bekritiseren heel erg stiekem genoten van zijn spel.

4 oktober 2010 om 10:37

Ach die Hugo Borst wil weer eens wat te zeiken hebben. Die man neem ik allang niet meer serieus joh. Die kan beter naar ballet kijken want volgens meneer Borst is alles te erg en te grof. Ik geef je ook gelijk dat het o.a. dankzij De Jong en Van Bommel was dat Nederland de finale haalden. Hoeveel ballen zij wel niet veroverden. En De Jong speelt echt goed bij City, niemand in Engeland neemt hem dit kwalijk. Alleen in dit calimero land hoor je gehuil.

Wat een geouwehoer van Hugo Borst!

Het is bekend dat Nigel niet schroomt om een duel hard in te gaan en dan heb je wel eens spijkerharde tackles. De blessure van Ben Arfa is absoluut niet goed te praten, maar om Nigel uit te maken als 'recidivist, een crimineel' gaat m.i. erg ver!

Het is niet alleen Nigel, het is het Nederlandse elftal. Enkele jaren geleden werd er tegen Portugal vanaf minuut 1 al flink gehakt op de spelers en we weten hoe die wedstrijd is afgelopen. Winst voor Portugal en het hele volk kon niets goeds meer doen bij de Nederlandse bevolking. Maar kritisch naar het eigen spel kijken deed niemand....
Afgelopen WK herhaalde zich hetzelfde tafereel en toen in de finale tegen Spanje, waar de gehele wereld zijn aandacht op had gevestigd. Nederland kan er niet meer omheen sindsdien en heeft een hele grote kluif aan het verwijderen van het grove, schandalig harde voetbal dat men speelt.
Nogmaals, het is niet Nigel alleen, maar er zijn meerdere spelers die geattendeerd dienen te worden op hun spel en wellicht helemaal geen plek in de voetballerij verdienen.

4 oktober 2010 om 09:28

Ik heb niks tegen Portugal hoor, absoluut niet. Maar je vergeet er wel voor het gemak bij te vertellen dat bij de wedstrijd die jij aanhaalt Portugal - Nederland, Portugal meer kaarten pakte.

Portugal pakte 10 gele kaarten en 2 rode kaarten
Nederland pakte 8 gele kaarten en 2 rode kaarten.

I rest my case.

4 oktober 2010 om 11:26

Overdrijven is ook een vak gast! Ga maar lekker potje dammen..
Als je oude koeien uit de sloot haalt moet je ook de feiten kennen!

Heerlijk als er juist fel in de duels word gegaan..

Deze heisa wordt alleen veroorzaakt omdat het Nigel de Jong betreft, bij elke andere speler had deze zelfde overtreding voglens de meida '' Geen opzet '' geweest. Nu betreft het De Jong en komt de media woorden te kort, om er schande over te spreken.

De Jong is nou eenmaal een speler die er vol in vliegt, er altijd vol voor gaat en er alles aan doet om winnend van het veld te stappen. Wellicht gaat hij dan vaak over het randje heen en heeft inmiddels wel de schijn tegen. Maar de tackel van gister, had weinig met opzet te maken.

De Tackel van bijvoorbeeld Witsel vorig jaar, was vele malen erger. Daar was namelijk wel opzet in het spel.

Mensen hier een link naar de overtreding met commentaar van Sport 1 in goede kwaliteit:

http://www.youtube.com/watch?v=h6gouchjafu&feature...

Hugo Borst laat zich weer eens leiden door emoties. Overdreven om de Jong een schande voor het voetbal te noemen. De Jong wil zich kennelijk in het rijtje Davids, Vieira scharren maar deze spelers hadden zulke overtredingen niet nodig. Ze waren inderdaad hard..maar wisten hoe ze hun tegenstander konden 'uitschakelen' zonder hen het ziekenhuis in te trappen.

Maar probeer dat iemand te vertellen die 8 miljoen per jaar vind...hij ligt er inderdaad niet wakker van.
Vroeg of laat krijgt hij de rekening gepresenteerd..

Neef je blijft in mijn ogen toch wel 1 van de beste op deze aardbol als het gaat om jouw positie,
ga je der half in raak je zelf geblesseerd. hatem hield zich in haalde zelf niet door dan krijg je dit. al is het spijtig en ongelukkig sorry dervoor. Maar blijf voetballen zoals je voetbalt. Let niet op mensen met hun vrouwelijke emoties want voetbal is en blijft een fysieke sport. en dit hoort er gewoon bij. Heb zelf ook al 2x me kruisbanden gescheurd niks aan de hand! gewoon door ballen.

nigel als wij nog 2 bikkels in het team als jij hadden waren we allang wk geweest. Ga zo door.
en welke idioten delen hier groene randjes uit ? ik ga jou een rood randje geven! whhaha

Wat een flapdrollen hebben we toch in Nederland!!!!
Kijk op zondag gewoon eens even naar match of the day, en iedereen kan zien dat het allemaal wel mee valt. In Engeland worden veel zwaardere opzettelijke overtredingen gemaakt!
Nigel de Jong gaat er hard in,maar gaat voor de bal.
Anders dan de tegenstander van Twente die hun spits het veld uit wilde slaan
Doe nu eens niet zo moeilijk over de Jong en wees blij dat er spelersr zijn die veel inzet in hun spel leggen. Nee, hij moet niet mensen het veld uit schoppen! Maar als hij zich toch gewoon flink inzet.

4 oktober 2010 om 09:44

dat jij andere een flapdrol noemt....de overtredingen van de jong hebben toch niets met inzet te maken?? ga toch weg...heeft gewoon te maken met gebrek aan intelligentie én kwaliteit....

dat borst hem een crimineel noemt is uiteraard stemmingmakerij, maar een recidivist is het natuurlijk wel....

De jong blesseert in één jaar 4 spelers érg zwaar, waaronder een amerikaan en een japanner tijdens oefenwedstrijden!!, en maakt tijdens het wk ook diverse schandalige overtredingen (zo had hij er de eerste wedstrijd al afgemoeten en over de finale maar niet te spreken)....

4 oktober 2010 om 10:48

Hou op man. De Jong heeft een fastasting wk gespeeld. Alleen de allerlaatste wedstrijd herinner je 1 overtreding. Die 100 % per ongeluk was en waar geen gevolgen aan zaten.
De overtredingen waar hij benen breekt, vind ik overigens wel schandalig, net zoals deze op Ben Arfa, maar over het wk van de Jong kan je niets verkeerds zeggen

4 oktober 2010 om 12:03

ga toch weg....de eerste wedstrijd had hij er al af gemoeten met een smerige overtreding...en laten we het maar niet over de finale hebben..als hij er toen direct af had gemoeten, had ie niet eens ooit meer in oranje gespeeld....

hij bleseert in een jaar 2 personen in de PL en een japanner en een amerikaan tijdens oefenwedstijden...

bij deze jongen ontbreekt elke vorm van (voetbal) intelligentie....het nederlands elftal kan prima zonder de jong...dus gewoon lekker thuislaten

ik vind dat borst hier ernstig overdrijft, natuurlijk zijn de overtredingen van de jong schandalig, maar om m een crimineel te noemen vind ik heel erg ver gaan..

Bert van Marwijk, gaat met hem aan tafel zitten, eigenlijk is het te gek van woorden dat de bondscoach dat moet doen, Want bij Man City zijn ze toch ook niet achterlijk.? en Die Roberto mancini zou hem eens heel hard moeten aanpakken, en hem eens een paar wedstrijden Gewoon Passeren, zodat Nigel zelfs eens kan gaan na-denken, over zijn overtredingen.!

Dit was gewoon heel ongelukkig, hij had absoluut niet de intentie om Ben Arfa te blesseren, omdat Nigel wel vaker hard in komt heeft hij natuurlijk nu de schijn tegen. Hij moet wel rustiger worden, maar we moeten niet gaan overdrijven. Als hij in zijn spel iets minder ruw in komt zie ik hem wel als toekomstig aanvoerder van het Nederlands elftal

4 oktober 2010 om 09:47

aanvoerder?? heb je de jong ooit horen praten?? daar heb je toch echt een beetje intelligentie voor nodig....

ik ben het wel met borst eens dat dit wel eens érg nadelig kan werken voor oranje...de focus lag al op deze lompe voetballer en dat zal alleen maar meer zijn geworden....

4 oktober 2010 om 09:55

Hij heeft zeker wel verstand van het spelletje, en ik heb het idee dat hij wel degene is die ervoor kan zorgen dat iedereen toch dat beetje extra gaat geven, maar hij moet gewoon nog wat rustiger worden. Ik vind het onterecht dat na deze actie de focus nog meer op hem komt te liggen, ik bedoel hij is ook gewoon lomp, maar dit was gewoon ongelukkig..

4 oktober 2010 om 12:00

dit is niet ongelukkig...maar heeft Puur met kwaliteiten te maken....als je je sliding verkeerd inzet (te laat/ van de verkeerde kant/ te hard) dan raak je je tegenstander gewoon altijd....

En de moraalridder wordt weer wakker.

Hugo Borst die iemand beticht van een gebrek aan intelligentie en hem een recidivist noemt. Hoe wil meneer Borst zichzelf noemen dan? Hij kan er zelf ook wat van, niet op het gebied van fysiek, maar op het gebied van mondeling geweld.

Borst heeft meerdere keren zaken op een dusdanige manier gekwalicifeerd dat hij mensen gedemoniseerd heeft. Ik vind het een walgelijke man.

Hugo Borst z'n stemmingmakerij begint nu al z'n vruchten af te werpen.
Nippa is een baas, hij moet zo doorgaan minus de chest kicks en breuken natuurlijk!

Ik kan mijn ogen niet geloven bij al deze reacties...waarom zoekt iedereen hier naar zo'n hypocriete excuses? Zo'n groffe overtredingen hebben niks met inzet of zelfs met voetbal te maken, dat is gewoon oerdom. Die Ben Arfa ligt maanden in de lappenmand,om nog maar te zwijgen over al de pijn die hij zal moeten doorstaan en alles wat je hier leest is: ''nigel gaat voor de bal'' of Nigel wordt geviseerd''. Inzet is geen vrijgeleide tot geweld!

Er zitten een aantal leden hier die het kennelijk normaal vinden dat de Jong groffe overtredingen maakt. Ik zat al op mijn nagels te bijten toen Nederland de finale speelde tegen Spanje. De Jong die met een actie als van Bruce Lee, een mooie low-high kick maakt tegen Alonso. Ik dacht bij mezelf dit is al een groffe overtreding, en we zijn niet eens midden in de wedstrijd. Een fysieke speler is altijd goed om te hebben in het ploeg, maar een fysieke speler moet wel weten hoe hij die bal kan afpakken, zonder dat zijn tegenstander in de lappenmand moet liggen en zoals boven aangegeven: '' Om nog maar te zwijgen over de pijn.''

Ik ben het helemaal met Hugo Borst eens. Nigel de Jong zal het volgens mij ook nooit leren. Nadat hij die Ben Arfa die schop heeft gegeven staat de Jong er een beetje nonchalant naast met een air over zich heen van : ''it's all in the game, kan gebeuren''. Echt belachelijk. Zoals hij duels ingaat is het echt een wonder dat het niet iedere wedstrijd vier keer gebeurd dat iemand zijn been breekt.
Na die overtredingen van Bouaouzan en Witsel schreeuwde iedereen moord en brand, deze twee spelers mochten nooit meer voetballen volgens de vele kenners. Het waren inderdaad schandalige aanslagen, maar de Jong doet dit zowat iedere week en heeft al menig slachtoffer gemaakt. Je kunt een keer pech hebben in een duel, maar in het geval van de Jong geloof ik hier echt niet meer in. Deze jongen moet een keer zwaar gestraft worden, zowel op sportieve als op gerechtelijke gronden. Hij zegt zelf dat dit in zijn spel zit opgesloten, nou dan heb je wat mij betreft niks te zoeken op het voetbalveld!
Mijn mening is dat deze speler het prachige oranje shirt in ieder geval niet waard is.

4 oktober 2010 om 09:52

Ik vind het nogal een verschil iemand met opzet te willen blesseren zoals Witsel en Baouzouan deden of dat men wild het duel ingaat, maar de intentie heeft de bal te spelen... Ik vind ellebogen, natrappen en tacklen waar geen bal is 100x erger dan de overtreding van de Jong...

4 oktober 2010 om 09:57

Nigel de Jong is zeker wel zijn oranje shirt waard, maar ben het met je eens dat dit soort overtredingen niet thuis horen op het voetbalveld. Het is belachelijk dat hij vervolgens nog de vermoorde onschuld speelt ook. Je hebt gelijk dat Nigel gestraft moet worden, van mijn part net zolang als dat de revalidatie van Ben Arfa duurt. Dat zal hem zeker wel aan het denken zetten. Maar laten we wel eerlijk blijven over zijn voetbalkwaliteiten: er is geen betere Nederlandse verdedigende middenvelder dan de Jong. Ook van Bommel (eigenlijk meer een centrale middenvelder dan verdedigende) zal hij binnenkort voorbij streven.

Het wordt tijd dat men Hugo Borst maar eens het zwijgen oplegd... Gewoon voor het gerecht slepen wegens laster, imagoschade en andere flauwekul... Enorm overdreven dit. De Jong is verre van een crimineel, hij is een gepassioneerde, de grens opzoekende, bikkelharde verdediger, dat is heel iets anders dan een crimineel...

Hmm...

Vanuit mijn rechtenstudie overgehouden: het verschil tussen opzet en schuld. Beiden voorwaarde voor strafvervolging, maar de intentie is natuurlijk heel anders. Bij opzet heb je van te voren bedacht wat je wilt gaan doen (bijv. moord), terwijl bij schuld geen opzet in het spel is, is je gedrag wel verwijtbaar en ben je er verantwoordelijk voor.

Ik denk niet dat Nigel de Jong opzettelijk heb been van Ben Arfa heeft gebroken. Ik denk wel, dat hij had kunnen / moeten weten dat zo'n sliding vanuit deze positie gevaar kan opleveren voor je collega voetballer. Dus hoewel geen opzet, in mijn optiek zeker wel verwijtbaar en dus verantwoordelijk voor het gevolg dat zijn actie met zich mee bracht. Dus lijkt me een straf (schorsing) op zijn plaats.

off: Die spierballentaal van Borst met 'crimineel' en recidivist' begint me een beetje de strot uit te hangen.

4 oktober 2010 om 09:54

Intentie is een overschat begrip in het voetbal: je doet wat je doet, en je staat er zelf voor in ook. Zoiets heet ''op voorhand inschatten''

Van Bommel is een vals speler die tegenstanders gele kaarten aannaait en schwalbes maakt is dat dan wel oke? Ik vind dat net zo erg... Zeer unfair

Het heeft gewoon met kwaliteit en intelligentie te maken.....

al zou het geen opzet zijn waarmee hij al diverse zware blessures heeft veroorzaakt, dan zijn het gewoon domme overtredingen....

Je kunt wel 'voor de bal gaan', maar als je verkeerd staat gepositioneerd loop je een groot risico dat je je medespeler erg hard raakt....het zijn technisch gewoon slechte slidingen....(verkeerd getimed, verkeerde positie, veel te hard, onbesuisd....)

De jong komt gewoon te kort voor het topvoetbal op die positie.....

Wat Jan Mulder zegt is ook volledig waar: strenger optreden tegen alle zware tackles en niet enkel bij beenbreuken. Gewoon al die geweldenaars afvoeren. Geef het voetbal terug aan de voetballers.

Van Bommel is ook een harde speler maar die heeft nou nooit zulke dingen, waarom niet? Omdat hij nadenkt en dat doet De Jong blijkbaar niet, die gaat er vol voor maar op de verkeerde manier. Als dit je al vaker overkomen is en je bent er op aangesproken dan moet je dus veranderen. Blijkbaar wil/kan hij dit niet. Ik denk dat Van Marwijk er verstandig aan doet hem voor de eerstvolgende interlands even links te laten liggen zodat hij zijn situatie kan overdenken. Die jongen is helemaal ontspoort.

4 oktober 2010 om 10:02

Net als Hugo Borst met zijn uitspraken. Ik vind dat Hugo Borst met dit soort uitspraken zorgt voor opruiing. Ik heb wel vaker last van de uitspraken van hem, ook toen dat gebeuren met Sneijder die uitgemaakt werd voor potentiële splijtzwam of iets dergelijks. Omdat hij een geintje maakte met Velthuizen om salarisverschillen, lekker boeiend! Ik vind Hugo Borst een potentiële splijtzwam, om te beginnen met zijn nonchalante onverzorgde kop die wekelijks op tv verschijnt. Erg arrogant om zo op je werk te verschijnen, hoef ik echt niet te doen bij mijn baas hoor!

4 oktober 2010 om 10:43

Even buiten zijn verschijning om, hij heeft wel gelijk, de manier hoe hij het overbrengt is niet echt subtiel maar daar staat hij bekend om. Jij beweert dus dat het aan Hugo Borst ligt en niet aan Nigel de Jong, dat hij een normale rustige jongen is die nooit overtredingen maakt die als TE hard beschouwd dienen te worden?

4 oktober 2010 om 10:48

Iets hierboven staat nog een reactie van mij, misschien dat je die eerst moet lezen om mijn mening te lezen betreffende zijn overtreding. Ik vind Hugo Borst een walgelijke journalist en daarnaast een vreselijk persoon. En daar geef ik graag mijn mening over, net als hij dat doet over De Jong.

Ik denk niet dat De Jong dit leuk vond. Hij speelt vaak nogal onbesuisd, maar het was zeker niet zijn intentie op lekker eens op die benen in te hakken. Wel kun je zeggen dat hij wat fijnzinniger mag worden in zijn tackles, buiten dat het vervelend is voor je tegenstander, kun je ook tegen rood aanlopen. Ik heb tot nog toe nooit gezien dat De Jong puur op benen mikt, en dat kun je van spelers als Guttoso of Melo (!) niet zeggen.

Ik zie hier mensen zeggen: ellebogen of schwalbes, of kaartennaaien zijn net zo erg... beseffen jullie wel wat voor een helse pijn die Ben Arfa gaat moeten doorstaan de komende maanden? Enkel omdat Nigel zogezegd met inzet speelt. Geef mij dan maar voetbal met een portie minder inzet en een portie meer intelligentie.

Of het nou opzettelijk of niet is, ''meneer de dejong'' zei het toch zelf na de WK, dat hij er helemaal geen spijt van had, van zijn karate-trap! Nu is deze Fransman zijn slachtoffer: EEN Dubbele Beenbreuk en maandelang revalideren! ZES Maanden uit de roulatie !!!

DAt crimineel is misschien wat overdreven, maar het is een feit dat de Jong te onbezonnen duels in gaat , tackles te hard inzet, en dat heeft niks met inzet te maken. Kijk een van Bommel, Gattuso, Stam vroeger. Nigel begint in het rijtje van Matterazzi terecht te komen en dat moet je niet willen. Lomp en alles denken te kunnen maken. Zonde..

Een goede voetballer heeft niet van dit soort overtredingen nodig. Hij gaat dan wel voor de bal, maar dat maakt het nog niet onschuldig. Het is trouwens het rechterbeen die Ben Arfa de das om doet.

Ach deze uitspraak zal heus niet volgen nadat hij deze jongen zijn been heeft gebroken. Ik denk dat het eerder een optelsom is van overtredingen die hij het laatste jaar heeft gemaakt.

- Tegen de Vs iemand zijn been gebroken
- Oefenmatch tegen Italie met twee gestrekte voeten op Palombo zijn schenen, die heeft daar een litteken van
- Op het wk tegen Denemarken of Japan iemand keihard onnodig aantrappen
- Vliegende karatetrap op Xabi Alonso die als bij wonder niets breekt
- Het been breken van Ben Arfa

Het kan natuurlijk de beste voetballer overkomen dat hij iemand blesseerd of eens hard tackelt. Maar bij deze jongen is dat geen toeval meer, het gebeurt vrijwel eens op de maand ofzo. Ik vind het opzich geen onaardige verdedigende middenvelder maar iemand zonder verstand en zonder enige inzicht. Hij doet maar wild en daarna beseft hij pas wat hij heeft gedaan, geen voetballer waar je een voorbeeld aan moet pakken. Ik hoop dan ook dat deze gast een paar wedstrijden geschorst wordt zodat hij eens kan nadenken.

Dit is nou net waarom Nederland nooit prijzen wint. Het enige waar het om draait in dit land is mooi voetbal spelen en het publiek vermaken. Als je een keer een vieze overtreding maakt ben je meteen een crimineel. Mensen zien liever een mislukt hakje van van der Vaart dan een goede tackle van De Jong.

4 oktober 2010 om 10:19

Onzin reactie. Dus je moet schoppen om iets te winnen? Volgens mij zagen we dat in de WK finale.....volgens mij hadden we daar meer kans gehad als we waren gaan voetballen hetgene waar dhr de Jong goe din is. Karate!

Verder wil ik kwijt dat ik wereklijk niet snap dat mensen hem de hand boven het hoofd houden. Het gaat mij niet eens om dit voorval. Ik ben helemaal klaar met hem na Amerika, Japan en het WK waar hij 4 keer rood had kunnen en moeten krijgen. En dan kan je zeggen; ja die heeft ie niet gehad...leuke statistische opmerking dan maar ik snap niet dat een voetballand als Nederland dit soort spelers onze natie willen laten vertegenwoordigen.

4 oktober 2010 om 10:28

Hoezo schoppen? Dit is gewoon een perfecte tackle met als doel de bal te veroveren.
1 op de 50 keer breekt iemand zijn been bij zo'n tackle, helaas dat is het risico van de sport. Op de amateurvelden gaat het er vele malen harder er aan toe. Ik vind het wel mooi dat we eindelijk iemand hebben die tenminste wat uitdeelt. Zo'n stofzuiger heeft ieder team nodig.

4 oktober 2010 om 10:21

Ze moeten in engeland gewoon ingrijpen op het verharden van het voetbal. Kijk in zijn algemeenheid naar het engelse voetbal het is gewoon spijkerhard en de grenzen zijn daar hoger wat onbegrijpelijk is. Mascherano zei het pas nog de scheidsrechters in spanje zijn strenger. Hoe vaak zie je daar of hoor je daar over beenbreuken? En als je engelse clubs in europa ziet spelen en een overtreding maken zeggen ze dat de tegenstander zich aanstelt. De acceptatie ligt in engeland hoger dan in de rest van europa. Engeland is volgens mij ook de competitie met de meeste zware blessures/breuken de afgelopen jaren (ben arfa, ramsey, diaby, eduardo en zo zijn er nog wel een paar).

De ophef rond dit voorval is zeer begrijpelijk. Dit is de tweede keer in korte tijd dat hij een been breekt en na zijn overtredingen op het WK, waarbij vooral de schop tegen Xabi Alonso ons nog op het netvlies staat is het logisch dat mensen dit soort dingen gaan roepen. Toch denk ik niet dat De Jong het veld in gaat met de intentie om even een paar benen te breken. Hij gaat de duels veel te lomp aan. Wel is het zo dat ik het ermee eens ben dat het niet tot hem doordringt. In één jaar tijd zoveel schandelijke overtredingen maken is gewoon te gek voor woorden. Hij moet toch zorgen dat dit niet weer gebeurt en anders stoppen met voetballen.

Hoewel ik Hugo Borst normaal gesproken een smerig opnaaiertje vind, heeft hij hier voor de volle 100 gelijk.

Zinloos geweld.

4 oktober 2010 om 10:49

Weet je wat pas zinloos geweld is? Een oude vrouw die beroofd en mishandelt wordt op straat. Dát is zinloos geweld. Dit is gewoon een tackle die geen kwaad kan.

4 oktober 2010 om 11:47

Geen kwaad kan?

Ben Arfa 6 maanden er uit. Dit soort tackles zijn zinloos. 4de minuut van de wedstrijd. Er is geen enkele aanleiding om zo in te komen. En het heeft voor niemand zin.

Zinloos geweld dus.

4 oktober 2010 om 12:21

Ja dat zie ik, het kan echt totaal geen kwaad vandaar dat Ben Arfa ook 7 maanden moet revalideren...

Bovendien is jouw voorbeeld ook niet bepaald goed, want dat is geen zinloos geweld maar een zielige. laffe en schofterige roofoverval. Iemand na het uitgaan voor niks doodtrappen, dat is zinloos geweld.

Als voetballer weet je echt wel wat je doet. Suarez wist precies dat hij zijn hand naar de bal bracht en daarom een strafschop risceerde. De jong wist dat toen hij zijn sliding inzette hij de bal zou pakken maar daarnaast zn tegenstander hard onderuit zou halen.
Wat mij betreft hou je dit soort gasten weg van het voetbalveld.
Hoe gaat het er anders op de training aan toe? Als het namelijk een kwestie van onbewust gedrag zou zijn dan kan het ook zo maar gebeuren op een training van Oranje. Staat vast leuk in de krant ''robben breekt kuit- en scheenbeen na sliding De Jong''.
Bovendien wordt hij nu vogelvrij verklaard in de voetbalwereld, het zal niet lang duren of scheidsrechters en tegenstanders zullen hem aan gaan pakken.

Kortom, bedanken voor bewezen diensten en niet meer oproepen voor Oranje.

Tja ik heb het filmpje een stuk of 10 keer gezien en ik vind het niet eens een overtreding. Je ziet duidelijk dat hij eerst de bal speelt, de bal komt zelf aan bij zijn teamgenoot. Dat hij daarna door de houding van zijn benen zeer ongelukkig in botsing komt met Ben Arfa is natuurlijk heel vervelend maar geen opzet.

4 oktober 2010 om 10:24

ja maar kijk hoe hij inkomt met gestrekt been op de bal en dan gebeurt de breuk. Dat gestrekt blijft normaal te zijn in engeland. Als je op het vaste land met gestrekt been inkomt is het altijd vrije trap tegen.

4 oktober 2010 om 10:29

dus als je maar even de bal aanraakt is het een goede tackle???

als je vol erin gaat mag het niet uitmaken of je de bal wel of niet raakt.
de intentie is dan vooral om die speler onderuit te schoppen.

4 oktober 2010 om 11:02

Gast ik reageer op de knakker hiervoor. Dus kom er niet aan dat ik dit goedkeur ik ben zelf een nufc fan. Ik had geen eens meer zin om te kijken na die overtreding van de jong. dit verpest het voetbal voor mij roekeloos ingaan wat schijnbaar gewoon normaal is in engeland.

4 oktober 2010 om 11:09

srry heb verkeerd gedrukt, mijn reactie is ook bedoeld op joelovic. Lijkt
me ook duidelijk toch?

Ik ben het helemaal eens met Hugo. Ik vind de Jong een domme voetballer die soms tackles inzet zonder er ook maar bij na te denken en dat getuigt van nul intelligentie. Dat hij probeert de bal te krijgen met zijn tackles is ook dom, soms is het gewoon niet mogelijk om met een tackle de bal te krijgen omdat een speler de bal goed afschermt en toch probeert de Jong het. Hopelijk wordt hij voor een lange tijd geschorst voor het zoveelste been breuk incident met de Jong. Hopelijk neemt ook City maatregelen.

wat een onzin die hugo borst mag wel een beetje repect tonen voor een held die ook mede dankzij hem nederland ff in de wk finale zet blijft een goeie voetballer buiten zen spelgedrag!

4 oktober 2010 om 10:29

Respect tonen naar de jong? Sorry deze kerel kan de sterren van de hemelen voetballen maar meent spijkerhard overal te moeten inkomen? En dat gebeurt ook nog met gestrekt been zowat. Kijk naar die overtredingen van hem dat gebeurt meeste keren met onderkant voet. Overtreding bij japan, amerika, spanje en gisteren hij gaat wel voor de bal maar doet dit zo roekeloos. Dat is zijn enige manco voor de rest goede voetballer die altijd goede oplossingen heeft/zoekt met de bal aan de voet.

Lol verbazend dat mensen hem hier verdedigen , vooral boven aan de eerste comments, zelfs groene randjes. Sorry maar als je 3 mensen hun been hebt gebroken ofoz, en je mag geluk hebben dat het er geen 9 zijn + je hebt in de finale bijna iemand in 2 delen geschopt ? dan ben je gewoon gevaarlijk en moet je normaal leren voetballen

Echt ongelooflijk wat ik hier lees. Centrale tendens: Borst is de schuldige, omdat hij iets zegt over een speler die werkelijk geen normale hersencel in zijn kale knar heeft. Die De Jong is een crimineel. Wat voor hem pleit is dat hij slachtoffer is van zijn omgeving. Hij is namelijk als jonge jongen door een arabier naar Engeland gehaald en verdient daar te veel geld, waardoor hij het gevoel heeft boven alles en iedereen te staan. Komt bij dat er in Engeland een cultuur heerst van aggressief, hard en snel spel, waardoor dit soort zaken gewoon te vaak voorkomen daar. Het is niet meer normaal hoeveel belachelijke blesures in die competitie onstaan.

Ik vraag me dan af: Waarom zo vaak in PL? Omdat het topvoetbal is? Nee, omdat het daar normaal is dat er keihard wordt gespeeld en er naast een paar paradepaardjes een stelletje mafkezen rondlopen. Dat is al jaren zo (vinnie Jones). Het is in Engeland normaal om erop te vliegen en ketsen uit te delen. Het grappige is nog dat velen zeggen: ''maar dat hoort toch, dat is goed voetbal... Nee dat is geen goed voetbal, het lijkt maar zo omdat het zo in Engeland zo snel gaat. Maar goed voetbal is iets heel anders.

Hij is idd een schande voor het Nederlands voetbal, iedereen die
aan het Nederlands elftal denkt in de wereld denkt aan die schandalige overtredingen van de jong.

ook zie je de mentaliteit van de jong goed na deze tackle, omdat hij deze in de 4e minuut maakt. het is geen frustratie/irritatie maar gewoon zijn instelling wanneer hij de wedstrijd in gaat. Hij gaat de wedstrijd in met de gedachte om een goede technische speler hard aan te pakken. volgens mij kan die het niet hebben dat er spelers technischer en balvaster zijn dan hij.

en deze foto zegt idd niet het hele verhaal. een aantal tienden van seconden later haalt die met zijn rechter been uit naar het linkerbeen van Ben Arfa

verder ben ik het eens met jan mulder over het feit dat hij miljoenen per jaar verdiend en daarom denkt dat hij iets is en belangrijk is.

4 oktober 2010 om 10:38

Mooi logo...

Als de wereld denkt aan Oranje zien ze Sneijder, van der vaart, Cruyff , ,van Basten, van Nistelrooij, Robben....

Als ik aan Italie denk denk ik aan een defensief anti-voetbal maar niet aan Materazzi ...

Buiten dat was de overtreding buiten dat het een belachelijke overtreding was totaal onnodig , een tackle inzetten terwijl de bal en speler recht voor je staan is nutteloos en schandalig. Een ''normale'' voetballer zou staand de bal proberen af te pakken. Schandalig en een schorsing net zolang als dat Ben Arfa weer hersteld is lijkt me op zijn plek..maar ja....

Maar komt niet met die pro-newcastle praatjes aan!

4 oktober 2010 om 10:44

ok die namen zullen zeker als eerste in de hoofden rondgaan
maar als ze de jong zien dan refereren ze meteen aan harde overtredingen
en tackles.

en denk je dat een scheidsrechter dat niet denkt. Hij benadeelt niet alleen een speler ermee door hem een nare blessure te bezorgen maar ook zichzelf. Hierdoor zal hij ook zijn teamgenoten in de steek laten

en pro newcastle praatjes?? miss moet eens een van de beste spelers van jou favo club onderuit worden geschopt door deze zelfde man wil je eens doorhebben wat voor frustratie dat oplevert.

4 oktober 2010 om 10:51

En als ik Ben Arfa zie refereer ik meteen aan dat zielige kereltje dat weigerde te spelen voor zijn oude club omdat ze hem niet wouden laten gaan...wat heel slim was terwijl er nog geen enkele club een bod had gedaan.. En ? nu zie jij Ben Arfa toch gewoon als 1 van de beste spelers van je ''favo club''

En elke club heeft wel is een speler ''verloren'' door een onbezonnen tackle van de tegenstander

Keihard spelen loont nou eenmaal, want de Jong is de bestbetaalde Nederlandse voetballer op dit moment.
Hij verdiend veel meer dan Sneijder en van der Vaart.
Dat is in mijn ogen een beetje krankzinnig want mensen gaan niet naar het stadion vanwege de Jong, maar wel voor types als van der Vaart.

En die Hugo Borst is een schande voor de Nederlandse voetbalanalisten! Iedere week kraamt hijw eer de grootste onzin uit.

4 oktober 2010 om 10:32

Nou gelijk heeft ie, gewoon een crimineel is die Nigel de Jong, hij blijft maar doorgaan. Kijk hoe hij inkomt man, niet normaal.

Ten eerste is was die overtreding Schandalig

Maar wat nog schandaliger is, is dat sommigen mensen dit aan hun acties afgeleid ook goed keuren.. Alsof het niks is.. maar als iemand zo het been van Sneijder of Robben zou breken... dan zou hier ook de hel los breken en zou men de ''dader'' zijn leven lang de grond in boren..

Toen dat laatst met Rmasey gebeurde die speler ik ben ff de naam kwijt die hem daar tackelde man die ging huilend het veld af.. Hij wist wat hij heeft gedaan..

Wat betreft de Slager.. want zo kunnen we hem nu beter noemen.. hij is geen voetballer meer maar een Slager.. Het is niet de eerste keer dat hij zo iets doet.. Het is hem vrijwel vaak gelukt..
En dan mogen mensen hem hard noemen.. Hard spelen hoort er bij.. maar sommigen mensen hier en ook onze Slager snappen niet dat je met hard voetbal ook je hersenen moet gebruiken en na moet denken wat je bent aan het doen.. Hij doet dat dus duidelijk niet voor hem is hard.. als een dolle hond in komen.. zonder zijn hersenen die hem god heeft gegeven te gebruiken..

Was dit nu de eerste keer.. het is en blijf erg maar dan zou men kunnen zeggen ok.. Het kan gebeuren... maar dit is voor de jong niet de eerste keer.. Er zijn genoeg spelers die ook hard zijn en op een slimme manier hard inkomen.. Dat doet de Slager zeker niet...

Ze moeten hem maar flink schorsen.. niet alleen in de PL maar ook bij het Nederlands elftal.. het wordt eens tijd dat die jonge na gaat denken.. Hij is zich uberhaubt niet bewust wat hij is aan het doen..

Niet meer oproepen voor oranje deze mafkees!

Wat heeft hij nou allemaal op zich geweten dit jaar alleen al? 2 gebroken benen, wat gebroken ribben? En wat grove charges die veel erger hadden kunnen aflopen.

En dan na al die charges zeggen dat ze wel meevielen.

''het gebeurt wel vaker in Engeland'' is geen excuus hoor. Engeland is niet het ''heilig, perfect'' voetballand. Het zijn net de goeie voetballers als Giggs en niet de geweldenaars die het Engels voetbal zo populair maken.

Nigel is een crimineel.... als het nu een keertje gebeurde en hij verder gewoon een eerlijke en goede voetballer is, dan is het wellicht nog te plaatsen onder kopje ''roekeloos gedrag'', maar Nigel heft afgelopen jaren laten zien gefrustreerd rond te lopen en enorme stomme akties uit te halen.... dat heeft niets met ''over the edge'' gaan te maken, dat is pure aanslag op een tegenstander die beter is dan hijzelf. Never nooit meer selecteren voor Oranje, hij dupeert hier alleen maar zijn eigen team mee.

Schandelijke overtreding !..........en een schande dat er hier mensen zijn die dit ook nog proberen goed te praten!.

Dat er nu iets moet gebeuren dat is duidelijk.

als je iemand neerslaat of neerschopt in een land wordt je meteen gestraft met een boete oid.

en een voetballer die miljoenen verdiend die mag ermee doorgaan en voetbal als excuus gebruiken. ik zie het verschil niet, helemaal omdat De Jong iedere x in de fout gaat.

Ik vind het erg om te zeggen, maar ik hoop echt dat De Jong zijn been zelfs eens breekt en zijn carriere meteen over is. Dit is gewoon geen voetballer meer. Stuk schandaal.

Inderdaad een hele smerige overtreding. Maar ondanks dat blijft het wel een hele goede voetballer en zou ik hem niet willen missen in het Nederlands Elftal. Daar is hij echt te belangrijk voor. Laten we hem in ieder geval de kans geven zich hiervoor te laten behandelen of iets dergelijks zodat hij dit soort mentaliteit niet meer vertoont op het speelveld zowel PL als Ek/wk.

4 oktober 2010 om 11:01

Hij is al een hopeloos geval.. als je dit nu de eerste keer overkomt.. dan kan men zeggen ok.. ongelukkig..

Maar dit is al de 2e keer dat hij iemand z'n been breekt.. En na al zijn voorafgaande achterlijke en hersenloze acties.. had hij al eens eerder na moeten denken.. Ook op het Wk.. die actie op Xabi Alonos.. ik weet echt niet hoe hij het toen al in zijn hoofd haalde om daar zo in te komen..

Ik zou echt wel eens willen weten wat zo een mafkees als de Jong denkt als hij zo in komt

Maar hij had al veel eerder ergens bij iemand op de bank moeten gaan liggen en over zijn problemen moeten praten..

Normaal is dit niet meer.. en hem nog eens een kans geven? Hij werd nooit eerder bestraft.. nu is het toch wel eens tijd om hem eens aan het denken te zetten.. Maar ik ben bang dat hem dat niet lukt.. want zo hersenloos hoe hij is...... wordt het denken voor hem ook moeilijk..

Leuk woordspel........door de tackle van Nigel de Jong valt heel Nederland over hem heen...!

Journalisten NOS zijn goed in dingen overdrijven...goed voor de kijkcijfers...! Entertainment ipv journalistiek.

Dit is precies de reden waarom ik blij was dat Nederland niet kampioen is geworden. Spelers (criminelen) zoals De Jong en Van Bommel voeg daar qua spel Kuyt eraan toe horen niet bij de branmerk van het Nederlands voetbal (mooi en Fair).
De Jong gaat met 1 opdracht het veld op en dat is om de Butcher te zijn.
Waar is het voetbal gebleven???

Wat mis ik Bergkamp en De Boer toch met hun zuivere, elegante en schone slidings waarbij ze alleen de bal van de voet plukken.

Wat ik ook niet begrijp van de voetbalregels is waarom de bal belangrijker is dan de speler???
Als een speler met een groffe sliding de bal schrampt maar de speler een dubbele beenbreuk bezorgt, is dat gewoon regelementair!!???

4 oktober 2010 om 11:10

Dan ben jij zeker de overtreding van Bergkamp vergeten op het WK in 98 tegen Argentinië voordat die dat schitterende doelpunt maakte.

4 oktober 2010 om 11:19

Ach schei uit man! Elke speler gaat wel een keer in zijn leven door het lint maar is dat meteen tekenend voor de voetballer?
Vraag aan iedere voetbalkenner om Bergkamp te beschrijven

4 oktober 2010 om 12:09

man met een fluwelen techniek en briljante acties, die zich regelmatig op onbegrijpelijke wijze liet gaan...op spelers staan, smerige tackles, etc...

maja...dat doen alle grote der aarde. alleen komen die er mee weg en worden hun dwaze acties weggemoffeld onder t motto....dat doet iedereen wel s

Een echt schande voor het hele voetbal, zelfs in Engeland wordt de Jong uitgekotst door zijn schandelijk gedag. Hij beeindigd de carriere van een TOP talent als Ben Arfa, echt zielig... Ik hoop dat er gerechtigheid komt en dat de Jong heel lang geschorst wordt. Die kerel heeft echt hulp nodig. Op studio voetbal konden ze het niet beter verwoorden.

Als ik ben arfa was dan had ik een naar de de civiele rechtbank gestapt om een aanklacht te gaan indienen,deze jongen is al een tijdje van het pad af en aangezien hij geen enkele vorm van schaamte of schuldgevoel vertoond na zijn overtredingen dan is dit misschien de enigste weg om hem wakker te schudden,want wat hij doet kan gewoon niet meer deze man is gewoon gedragsgestoord,als een normale burger dit als amateur of gewoon op een veldje voor de deur doet dan heeft hij een heel groot probleem,maar deze zogenaamde proffesionals komen er elke keer maar weer mee weg.

4 oktober 2010 om 11:31

Je kan dat wel doen, maar dan moet worden aangetoond dat deze met opzet zware mishandeling heeft gebruikt tegen hem. Vaak worden dit soort zaken, (gevallen van mishandeling) teniet verklaart vanwege gebrek aan bewijs.

Maar god o god wat zou ik graag zien om deze voetballer nooit meer te zien spelen. Nu denkt iedereen ja kan gebeuren dit dat, maaar 1 het is tekenend dat het hem alweer overkomt, 2 als het Messi, Iniesta, Di Maria of een andere geliefde speler dit overkomt is het opeens de meest gehate speler op voetbalzone. Daar ben ik heilig van overtuigd. Niet dat ie dat nu niet al is maar in da t geval nog meer.

Hoe kan je dit goed praten..?

4 oktober 2010 om 11:41

Ik snap je punt,maar volgens mij hoef je niet altijd te kunnen aantonen dat het opzettelijk was,je kan namenlijk ook gestraft worden voor nalatigheid en onbehoorlijk gedrag dat heeft geleid tot lichamelijk letsel..maar wel of niet ik zou het altijd proberen,dan weet nigel ook meteen dat het hem kan raken in zijn prive leven en niet alleen maar bij zijn slachtoffers.

4 oktober 2010 om 11:47

Ja inderdaad maar je moet oppassen hiermee want dit gaat veel verder dan je denkt. Ik doe rechten dus ik zal het je even uitleggen.

Stel je voor je klaagt hem aan, om hem duidelijk te maken dat het menens is dan moet je oppassen dat het niet teniet word verklaart. Want 1 uitspraak van de rechter is vaak de basis voor andere gevallen. Dit heet juriprudentie. Dus als De Jong word vrijgesproken dan is de kans nog kleiner dan het al is voor andere gevallen om hem te veroordelen, want dan word slechts verwezen naar het geval van De Jong die vrij is gesproken. Dus dan is de rest eigenlijk al bijvoorbaat kansloos. Tenzij het overduidelijk is. Maar in dit soort gevallen is dat zelden het geval.

4 oktober 2010 om 12:26

Klopt wat je zegt. Plus dat je niet moet vergeten dat hij gewoon doorbetaald zal krijgen (voetballers zijn door clubs erg goed verzekerd tegen schade) en daarna (hopelijk) gewoon weer op niveau kan voetballen. Het is iets anders wanneer je, zoals bij Kockmijer, daarna nooit meer kunt voetballen. Dan kun je in een civielrechterlijke zaak loonderving en schadevergoeding krijgen (letselschaderecht).

@afcadickster
Nalatigheid is het natuurlijk niet. Dat is als je bijv. zaken niet op orde hebt bijv. mbt tot veiligheidsvoorschriften waaraan je niet houdt of werkgever die zich tov werknemer naar de wet onjuist heeft gehandeld of als je niet adequaat helpt als dat wel van je verwacht mag worden (bijv. gewonde niet helpen terwijl je arts bent). Dit is meer aansprakelijkheid.

Beterschap Ben Arfa!

Elke avond voordat kleine Nigel naar bed toegaat...zet die hetzelfde muziekje op...voetbal is een mannensport...voetbal is een mannensport...voetbal is een mannensport...

Ik vind het onbegrijpelijk hoe De Jong de laatste jaren is gaan voetballen. Bij Ajax was het een middenvelder die zelfs te vaak dingen mooi wilde oplossen.

Sinds zijn vertrek naar HSV is hij een totaal andere voetballer geworden. Op zich slim, want anders had hij nooit de top gered. Maar hij moet wel indimmen, want dit slaat nergens op. Op zich is het ook geen extreem domme jongen, dus je zou denken dat hij zou inzien dat dit niet kan.

Al met al blijft het erg jammer, want de Jong heeft dit niet nodig. Zonder die vieze overtredingen is het gewoon een hele degelijke middenvelder.

Als hij wat goed doet dan draagt iedereen hem op handen zoals bij het WK 2010 en als er dan zoiets gebeurd wat niemand bewust doet dan gaat iedereen lopen zeggen dat hij een schande voor het voetbal is. Hij is 1 van nederlands beste middelvelders samen met van Bommel en ze zijn even hard maar wel nodig om ver te willen komen in welk toernooi dan ook.....................

Ben ik nu de enige die vindt dat deze overtreding wel meeviel? Wat mij betreft gevalletje Chiellini - v Persie. Waarbij de tackle wel degelijk een overtreding was, maar de ernst van de blessure zwaar 'overdreven' was en dus meer met pech te maken had (of in van Persie's geval het feit dat die van glas is, net als Robben).

Maar goed, na de forse charge in de finale tegen Alonso (wat inderdaad rood hoorde te zijn) zal De Jong nooit meer wat goed kunnen doen in de nimmer vergevensgezinde ogen van de Nederlandse bevolking.

4 oktober 2010 om 11:43

Voor mij was het niet alleen die schop in de finale,maar ook die schop die een been brak van een amerikaan tijdens een oefenwedstrijdje.

Als ik van Marijwijk was had ik De Jong niet meer geselecteerd voor de komende interlands. Zodat hij erachter komt welke gevolgen het heeft. Daarnaast kan Theo Janssen mooi een x op zijn plek voetballen. Hij zorgt sowieso voor meer voetbal, en dat kan het NL elftal wel gebruken

Die jongen spoort toch helemaal niet, Als de Jong een kerel is gaat hij snel zijn excuus maken en new castle moet een deel van zijn salaris opeisen.

Ik weet niet wat iedereen nou weer loopt te zeuren. Want toen ik gister naar match off the day keek werd gewoon gezegd dat zulke tackles in Engeland normaal zijn. Ik gister hardere tackles gezien can Collins en Henry van Villa En The Wolves. Maar goed geeft gewoon weer aan dat we in Nederland niks gewend zijn kwa hard voetbal.

ik dacht dat ze bij (top)voetbal steeds weer over ''respect'' praten, nou als je deze tackle ziet denk je ajjjj een veel te harde en onbezonne tackle hem hangt een dikke schorsing boven het hoofd.

maar het is Weer de jong want dit is natuurlijk niet de 1e keer dat nigel dit doet....
dus ik zeg : trek je conclusies VMW en schors deze jongen en laten andere spelers het op die plek proberen.

Ik weet niet hoor maar je hoort juist zon rare speler in je team te hebben. Voor hem word de tegenstander gewoon bang. Bovendien vind ik het het risico van de sport. Je weet dat het soms wild kan gaan en dan kan je geblesseerd worden. Voor de rest maakt De Jong ook weinig fouten dus gewoon houden in het nederlands elftal... en die Hugo Borst is ook een ramp ... '' ongelooflijk'' ...

EEF Serieus Hoor.... kom op mensen, er wordt echt Overdreven gereageerd op de jong. Ik vind schande voor het ned. voetbal echt te ver gaan. Tuurlijk is hij een felle jongen, maar aan voorbeelden genoeg van voetballers die veel erger dan hem zijn...want is steven gerrard ook de schande van het engelse voetbal????? vinden we gattuso roy keane viera ook opeens in en in slechte voetballers??? Ik volg elke minuut van man city...die man speelt fantastisch op het middenveld. Voetballend een van de beste verdedigende middenvelders in engeland. Hij moet zijn balans vinden. Hij heeft meer tackles die goed zijn dan fout. Ik wil jullie zeikerds nog wel eens horen als hij die ene verkeerde tackle weglaat en gewoon perfecte wedstrijden speelt ...! en trouwens wie luistert nou naar hugo borst met zijn altijd drastische uitspraken...

4 oktober 2010 om 12:17

eindelijk iemand die geen meeloper is.
het is gewoon een sport en in een sport gebeuren er gewoon ongelukken. hij ging gewoon voor de bal maar jah zijn ander been was er ook nog.

de jong een schande voor het voetbal? hugo borst moet toch gauw normaal doen

4 oktober 2010 om 12:26

ik ken echt geen spelers die in één jaar minimaal 4 spelers zwaar blesseren....

ruim een jaar geleden zei hij dat hij dit moest verbeteren...in maart nadat hij die amerikaan in 3-en schopte herhaalde hij dit weer....tijdens het WK had hij minimaal 2 rode kaarten moeten hebben, en nu schopt hij weer iemand in de vernieling....

Jij vergelijkt de jong met bijv. gattuso...gattuso is een harde speler, maar een Slimme speler...hij pakt wel op tijd een gele kaart, maar je ziet hem echt geen spelers enorm zwaar blesseren door onbesuisde acties....laat staan meer dan 4x per jaar!!!!!!!!!!!

Ik heb maar bar weinig over de overtreding van Zambrotta op Anita gehoord, terwijl die veel smeriger en, in tegenstelling dan de tackle van De Jong, wèl op de man was. We zijn allemaal weer zo lekker bevooroordeeld.

hij leert het gewoon nooit...tegen de verenigde staten, japan, paraguy wat het al schandalig....toen zei hij dat hij er lering uit zou trekken...niet Dus....

in de eerste wedstrijd op het wk had hij er al af gemoeten en in de finale leek het al helemaal nergens op....

Je moet nu eens wat rond googlen....dit bericht gaat de hele wereld over, en men refereert aan de andere incidenten....

de jong staat nu wereldwijd bekend als diegene die andere spelers zwaar bleseert...dit gaat echt doorwerken in de hoofden van de scheidsrechters...

Afgezien dat ik denk dat je beter met een meer voetballende speler kunt spelen, ben ik het er wel mee eens dat het Érg gevaarlijk is met het oog op de toekomst....

er zijn genoeg goede middenvelders in nederland....en ik vind dat de jong niet laat zien dat hij ooit iets bijleert....dus gewoon lekker in engeland laten.....

Hugo Borst is een schande voor het Nederlandse journalisten gilde. Weet nog dat hij na Nederland - Italy in een Italy shirt aan tafel ging zitten bij studio sport. Of tijdens het afgelopen WK in een Duitsland shirt. Schande!

Ik blijf het toch raar vinden dat er nog steeds mensen zijn die De Jong verdedigen. Op de manier hoe De Jong in komt is al te erg, en dan zijn er nog mensen die gaan relativeren. Hoe durf je te zeggen dat Ben Arfa zo'n tackle had kunnen vermijden, en dat het dus ook wel een beetje zijn schuld is. De tackles die De Jong op ze tijd uitdeelt lopen de spuigaten uit.

Buiten de voetbalvelden wordt je voor zulke dingen opgepakt wegens mishandeling en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Hier staat vaak ook een gevangenisstraf voor van een paar maanden. Ik kan ook gewoon nog steeds niet begrijpen dat het voetbal boven de wet staat. Ongeacht of zoiets nou gebeurd tijdens een voetbalpotje, of tijdens een burenruzie, dit wat de Jong deed is gewoon pure mishandeling op voorbedachte rade. Je kan mij niet zeggen dat De Jong zo ongelofelijk dom is dat hij niet weet dat je met zulke acties iemand helemaal de vernieling in kan trappen. Het lijkt wel alsof het voor hem orgastisch is.

Verbannen van de velden en even goed hulp gaan zoeken.

Hugo Borst noemt hem een crimineel. Heeft die zeker van zijn vader die bankpasjes steelde van ploeggenoten bij Eindhoven. Wat moet je zeggen over Nigel die is kompleet gek! Lekker in Engeland laten en Nooit meer oproepen.

Dit zijn geen bal winnende tackels die De Jong inzet, het is gewoon bewust op de man (benen) en inderdaad hij heeft er niets van geleerd. Kijk een tackel op de bal is iets anders maar dit is gewoon een schande, voor mij mogen ze hem net zo lang schorsen als dat de blessure van Ben Arfa duurt tot dat ie hersteld is. Ik vind zowieso dat spelers die dusdanig iemand bewust neerschoppen blesseren veel zwaarder gestraft moeten worden, men hoeft maar in beroep te gaan en de speler kan toch nog zijn wedstrijdje in het weekend meedoen met zijn ploeg, dat is ook een schande. Ook die misselijke ellebogen en natrapperij en slaande bewegingen veel zwaarder straffen.

Sinds wanneer is voetbal pure statistiek...ik bedoel cijfers liegen niet... maar de jong is niet dezelfde voetballer als toen bij ajax...hij is in zijn spel aan het veranderen dat kost tijd en er gaan weleens dingen fout...maar je kan zelf toch ook wel zien dat hij die tackle niet zo bedoeld je hebt toch ogen in je kas of niet... nigel de jong wordt een topvoetballer wacht maar af... ik heb het gevoel dat er hersenloze mensen reageren die all1 tackles op youtube bekijken en dan hier gaan lopen zeiken...als je man city volgt en zijn spel over 90 minuten bekijkt dan zie je dat hij altijd bij de beste van het team hoort...

Joehoe...mensen bestempelen de jong als een speler die mensen zwaar blesseert...waar rook is is vuur....maar KOM Eens OP Jonge...dit heeft niets maar dan ook niets met zijn voetballende kwaliteiten te maken...maar met keuzes...hij moet situaties herkennen waar hij zich eef moet inhouden That''s All...niet dat overdreven gejank dat hij all1 maar met geweld loopt te tackelen...als hij een crimineel is dan staat roy keane op de most wanted list van de fbi ofso

Wat een onzin allemaal. Die analytici maken zichzelf weer eens belachelijk.. Een voetballer bestempelen als een crimineel? Kom op zeg.. ik heb het filmpje al aardig vaak gezien onderhand, en ik blijf erbij dat het een tackle op de bal was.. (hij komt wel te hard in op de bal, maar zover als ik het kan zien gaat hij die tackel niet aan met de intentie om zijn been te breken)
Verder vind ik dit ook ronduit belachelijk, want toen ene Bouaouzan, Kokmeijer voor de rest van zijn leven van het veld afschopte was er ook niet zo'n ophef over, en geloof mij maar dat die beelden ook heel de wereld zijn overgegaan. Ik zou het ook echt belachelijk vinden als van Marwijk hem hiervoor niet meer zou selecteren of opstellen, dan maakt hij zichzelf een nog grotere clown dan dat hij nu al is.
Maar goed, ik zal nu ook wel weer bestempeld worden als een idioot, maar I don't care. Ik keur het niet goed wat hij doet, maar een crimineel? Nee.

Met alle respect voor Hugo Borst (die ik vrij hoog had zitten maar die ik in Hard gras een stuk meer bewonderenswaardig vindt dan op studio voetbal....moet ook bekennen dat ik ben ga stoppen met kijken,het voegt gewoon te weinig toe) ,hij moet wel een beetje oppassen met zijn toon....

Laten we ten eerste vaststellen dat de overtreding van de Jong een slechte was en dat het,nog belangrijker,een onnodige was.

Dit neemt echter niet weg dat Nederlanders eens op moeten houden met die ''holier then thou'' mentaliteit.over de schreef gaan hoort nu eenmaal bij topsport.om werkelijk op beste manier te presteren moet je nu eenmaal soms het randje opzoeken.dat je vervolgens moet worden gewezen op je gebreken is niets mis mee.dat je het zo veel mogelijk moet betreffende gedrag zo veel mogelijk moet vermijden is ook begrijpelijk.maar om nou iemand,die alleen de intentie heeft om te winnen,niet om iemand moedwillig te blesseren op een dusdanige manier neer te zetten is naar mijn inziens typisch Nederlands.

Ten eerste kunnen wij allemaal geen sluitend oordeel geven want wij bedrijven allemaal geen topsport en hoeven allemaal niet de balans te maken tussen spel en strijd.
Ten tweede is er helemaal niets mis met de mentaliteit van de winst voor alles.natuurlijk is de nadruk op de schoonheid van het spel belangrijk.maar als je alleen maar met mensen werkt die deze mentaliteit hebben kom je er 99% van de 100% keer niet (behalve als je Barcelona heet en dan zitten er nog uitschieters bij zoals tegen Mallorca).ik weet zeker dat de meeste mensen,mochten ze in dezelfde positie zitten ook de grens zullen opzoeken voor de winst.de mensen die dat niet doen kiezen er vaak voor om niet op een bepaalde niveau te presteren.

Anyways prima dat van Marwijk een bepaald signaal aan wil geven aan De Jong en hem voorlopig eventjes niet oproept voor een aantal kwalificatiewedstrijden.maar om iemand als een crimineel in een hoekje te zetten en vervolgens ook nog eens te durven uitkramen dat dit misschien wel erfelijk bepaald is......

Hugo borst en een groot deel van Nederland leeft in een soort illusie waarin de realiteit van de echte wereld niet echt is doorgedrongen of dit alleen doet wanneer het hun zelf uitkomt.om dan de symboliek maar even door te trekken,gezien het feit dat Nigel symbool staat voor de verloedering van het huidige topvoetbal,borst en Nederland moet eens ophouden met dat naar beneden schoppen van iedereen die enigszins op een andere manier dan de burgelijk norm zich probeert te onderscheiden van de massa.als Borst werkelijk iets om het topvoetbal zou zou geven,ofwel in de meer engere zin het nederlandse topvoetbal dan zou hij met constructive kritiek komen en zou hij ook zo eerlijk moeten zijn om aan te geven wat men moet inleveren als men met een ander soort mentaliteit op het veld stapt en hierna op het veld naar handelt.

Dus tackel,vervelend maar nog enigszins goed te praten.reactie,een bazelende idealist die wild om zich heen moet slaan om een soort utopisch romantisch droombeeld te verdedigen zonder dat hij werkelijk de consequenties van zijn gebazel duidelijk aangeeft.

En ik ben overigens ook van mening dat de Jong zeker een van de beste verdedigende middenvelders van de wereld gaat worden en onmisbaar is voor het Nederland elftal als men werkelijk aanspraak wil maken op het winnen van iets inplaats van het altijd mooi verliezen en thuiskomen met niets.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.
Noot: Er is een nieuw topic over dit onderwerp.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren