Celtic blijft net als Rangers zonder puntverlies na zeven wedstrijden

In navolging van rivaal Glasgow Rangers, dat eerder op de dag met 2-1 won van Hearts, heeft ook Celtic de zevende competitiewedstrijd van het seizoen in de Schotse Premier League winnend afgesloten: Hamilton Academicals werd op het eigen Celtic Park met 3-1 verslagen. De gasten kwamen dankzij Mark McLaughlin nog wel op voorsprong, maar Shaun Maloney (tweemaal) en Gary Hooper bezorgden de thuisploeg de overwinning.

Aangezien Rangers eerder op de middag al drie punten aan het totaal had toegevoegd en met 21 punten uit zeven competitieduels aan de leiding ging, wist Celtic wat er moest gebeuren om in het spoor van de grote concurrent te blijven. Laagvlieger Hamilton leek echter roet in het eten te gooien voor de thuisploeg, want McLaughlin had slechts vier minuten nodig om zijn team op voorsprong te zetten.

Dougie Imrie leverde een corner af bij Martin Canning, die zijn ploeggenoot in staat stelde om simpel voor de 0-1 te zorgen. Nigel Hasselbaink had de gasten vervolgens op 0-2 kunnen zetten, maar de voormalig Go Ahead Eagles-spits faalde in de afwerking. Halverwege de eerste helft deed Maloney dit beter: de aanvaller reageerde attent op een cornerbal die Daniel Majstorovic met het hoofd teruglegde en tekende de gelijkmaker aan.

Kort na de hervatting was Glenn Loovens dicht bij de tweede treffer voor Celtic, maar de Nederlandse verdediger kopte in kansrijke positie over. Toch liet de voorsprong voor de thuisploeg niet lang op zich wachten, en binnen enkele minuten gooiden de groenhemden het duel toen ook in het slot. Waar het eerste doelpunt van Maloney nog een eenvoudige was geweest, scoorde hij zijn tweede op fraaie wijze.

Van afstand schoot de spits op het doel van Hamilton en in de uiterste bovenhoek liet hij de keeper kansloos, 2-1. Zes minuten later was de wedstrijd gespeeld, toen onnodig balverlies van Imrie de gasten fataal werd. Hooper stoomde op en gaf de goalie het nakijken: 3-1. In de resterende twintig minuten kon Hamilton geen potten meer breken en dus schreef Celtic de zevende seizoenszege bij. Beide Schotse grootmachten hebben nog de volle winst, Celtic leidt op doelsaldo.