Laghmouchi: ‘Ik vind voetballen voor Marokko persoonlijk toch mooier’

Woensdag, 29 september 2010 om

Soufiane Laghmouchi van AGOVV Apeldoorn heeft pas zeven Jupiler League-duels achter zijn naam staan, maar trainer Pim Verbeek vindt dat voldoende om de getalenteerde aanvaller op te roepen voor het Olympisch elftal van Marokko. De negentienjarige Laghmouchi is door de Nederlander opgeroepen voor de wedstrijd van Jong Marokko tegen Qatar op 8 oktober, meldt de Stentor.

“Hartstikke mooi”, vindt de voorhoedespeler met het dubbele paspoort de uitnodiging. Bondscoach Bert van Marwijk kan zich de moeite om de AGOVV-speler ooit te selecteren dan ook besparen. “Ik vind voetballen voor Marokko persoonlijk toch mooier. Hoe ze daar met je omgaan als voetballer, hartstikke mooi. Dat is compleet anders dan in Nederland”, aldus Laghmouchi, die zelf in Nederland werd geboren.

Tegen Qatar moet de afgelopen seizoen van Vitesse overgekomen aanvaller proberen om Verbeek van zijn kwaliteiten te overtuigen. “Ik heb begrepen dat er in een paar wedstrijden zo’n dertig tot veertig jongens worden getest. Ik kan niet meer dan mijn best doen en dan maar hopen dat de coach tevreden is en me de volgende keer weer oproept”, besluit Laghmouchi.


Poll

Soufiane Laghmouchi heeft een goede beslissing genomen door voor Marokko te kiezen


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door zooman)

Prima toch. Ik geloof niet dat er met dit besluit van Soufiane Laghmouchi een potentieel international voor Oranje verloren is gegaan.

29 september 2010 om 12:01

Inderdaad, bij Marokko heeft hij toch meer kans om te slagen als International dan bij Oranje.
Valt me wel op dat er de laatste tijd veel spelers zijn die keuzes moeten maken of daar naar gevraagd worden : Labyad, Assaidi, Laghmouchi, Carcela.
Is Chadli eigenlijk ook half Marokaans? dat vind ik echt een hele goede, jammer dat hij dan weer net half Belgisch is, had hem graag bij Oranje willen zien in de toekomst.

29 september 2010 om 12:09

Nee, chadli is marokkaan geboren in belgie. Hij zal ook uitgenodigd worden in november voor een oefenwedstrijd tegen noord ierland.

29 september 2010 om 12:10

chadli is ook marokkaans ja, hij kan voor marokkoof belgie kiezen. Hij werd vorige week
benaderd door pim verbeek.

29 september 2010 om 12:11

Okee, beide bedankt, was hier al een tijdje benieuwd naar.
Ik vind Chaldi echt een hele goede, heeft Twente echt slim gedaan.

29 september 2010 om 12:55

Er worden idd heel wat spelers opgeroepen die een keuze moeten maken. Is idd opvallend. Logisch met een Belgische coach met Franse en Nederlandse assistent. Zij kennen heel wat jongens in hun thuislanden.

29 september 2010 om 13:13

Ja echt he, inderdaad. Ze hebben Chadli voor ongeveer 400.000 overgenomen en wanneer hij presteert kunnen ze een flinke winst boeken.

Ken die Laghmouchi niet, dus moet nog info over hem binnenkrijgen om een oordeel over hem te vellen.

In ieder geval altijd lachen met die keepers daar in Marokko...

On: leuk voor hem, kan hij ook interlands gaan spelen. Voor Oranje is de concurrentie natuurlijk wel iets groter lijkt me.

Ik ben bang dat zijn inbreng beperkt blijft tot veredelde tolk. Als nederlandse trainer in marokko is het wel fijn om een nederlandse marokkaan in je team te hebben.

Eindelijk nu zijn er meer marokkaanse spelers die marokko als 1e keus zien. Laghmouchi, Aissati die zeggen dat bert niet hoef te bellen, maar voor 100 procent voor marokko willen spelen.

Maar deze 2 spelers moeten heel hard werken om in de selectie te zitten, marokko heeft te veel aanvallende spelers: Chamakh,taraabt,hamdaoui,bousoufa,elzhar,dirar,car... Dan nog elahmadi en kharja op 't middenveld..

29 september 2010 om 13:31

Makkelijk praten als je geen realistische kans hebt om ooit in Oranje te voetballen. Zodra Oranje voor de deur staat ligt de situatie heel anders. Dat zie je wel bij types zoals Affelay. Of denk je nou echt dat pakweg Douglas Brazilië af zou wijzen als die nu zouden aankloppen?

Tsja, dat krijg je met die regering in Marokko die er voor zorgen dat iedereen met 1% Marokkaans bloed Marokkaan is en blijft. . Heb nooit gesnapt waarom NL het toestaat dat 2 paspoorten gedoe. Kijk in dat geval heb je ook geen keuze. Ik snap niks van dat dubbele paspoorten gedoe, het is ook niet uit te leggen. Ik wens deze gast veel plezier in Marokko.

29 september 2010 om 13:04

1% ???? je bedoelt 50%

29 september 2010 om 13:33

Ik denk zelfs 100... Want ik neem aan dat allebei zijn ouders Marokkaans zijn.

29 september 2010 om 15:08

@zooman: (over kiezen voor Marokko).. Tsja, dat krijg je met die regering en de kiezers in Nederland die er voor zorgen dat je je nog geen 1% Nederlands voelt.

Apart omdat altijd te zien dat de oranje fan bij het horen van zo nieuws hoort altijd gefrustreerd over komt. Hoe vaak het voorkomt dat men zegt dat de speler in kwestie toch niet goed genoeg is voor oranje en dat ze het Marokkaanse paspoort beleid hekelen. Is Elhamdaoui ook niet goed genoeg voor oranje! Ik vind de reactie's soms wel grappig maar besef ook meteen dat de tolerantie binnen het land sterk verminderd is.

29 september 2010 om 15:05

Helemaal mee eens, dat zei ik nu net ook bij het artikel over Carcela Gonzales. Zodra een speler niet voor Nederland of Belgie kiest dan is hij ineens niet goed genoeg.. Dit staat los van Laghmouchi trouwens..

Wat ik ook minder vind van voetbalzone is hoe ze olie op het vuur gooien. Laatst al bij Aissati en nu weer bij dit artikel door te zeggen: van Marwijk hoeft niet te bellen..
Het is geen citaat van de speler maar wordt wel twee keer in het artikel verwerkt en zonder dat er verteld wordt dat de journalist er naar vraagt.. Zo lijkt het alsof de speler zichzelf te goed vind voor Nederland.. Best triest om zo berichtgeving te doen van artikels.

29 september 2010 om 21:09

Tsja, El Hamdaoui wilde voor Nederland voetballen, maar er kwam geen uitnodiging en ging toen akoord met Marokko. Vervolgens speelde het weet en heeft hij zelfs nog geprobeerd alsnog te wisselen. Maargoed, ken je feiten. Feit is dat iedereen die goed kan voetballen natuurlijk liever in het NL elftal speelt. Ookal ligt je hart eregens anders...zie Douglas van Twente!!

Alle marokkanen in Nederland die hier zijn opgegroeid of geboren zijn, worden door iedereen gezien als marokkanen. En terecht want ze voelen zich ook marokkaan. Iedereen zit op school of werkt of heeft hier een andere opleiding. Ze worden altijd gezien als marokkanen, ook op sollicitaties.

Het grappige is dat wanneer Affelay had gekozen voor Marokko, iedereen vindt dat hij nederlands is en die hier een opleiding heeft gehad, dus voor Nederland moet kiezen. Ineens heeft hij heel weinig te maken met zijn vaderland volgens velen ´´want daar gaat hij alleen op vakantie´´. Wel grappig hoe de maatschappij in elkaar steekt.

Ik vind dat wanneer de tijd zo verandert dat een marokkaanse loodgieter of autodief die hier geboren is, gezien wordt als nederlander dan is het tijd om de marokkaanse paspoorten in te leveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko U20


4 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko U20.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 november
Manchester United keert mogelijk in januari terug bij Internazionale voor Ivan Perisic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren