'Aanklager gaat zich buigen over doorgaan van Koevermans op Granqvist'

Maandag, 27 september 2010 om

PSV moet mogelijkerwijs rekening houden met nog een schorsing, zo meldt De Telegraaf maandag. In de extra tijd van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (1-1) leek aanvaller Danny Koevermans door te gaan op het scheenbeen van de sterke Groningen-verdediger Andreas Granqvist.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Danny Koevermans moet worden geschorst


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door plattekar)

sjonge jonge ze moeten psv wel altijd hebben aan de hand van videobeelden maar als hij geschorst word dan meet de knvb echt met 2 maatstaven want dan hadden ze brama ook moeten schorsen

27 september 2010 om 08:29

Dit was een smerige overtreding die zwaar bestraft moet worden... en ja, er wordt met meerdere maten gemeten. Behalve deze overtreding van Koevermans en die van Bouma op Bacuna waren er bij Ajax-twente ook meerdere overtredingen geel-waardig (zacht uitgedrukt). Dat die er bij die clubs niemand bestraft is is geen promotie voor de eredivisie... dat is zeer bedenkelijk.

27 september 2010 om 08:55

@nvandeven

Als er een overtreding geconstateerd wordt en die wordt door de scheids niet gezien dan moet de aanklager daar achteraan ongeacht welke ploeg het is!
Dat die PSV spelers zulke vieze stiekeme gasten zijn is het bij PSV blijkbaar vaak nodig!

Als PSV gewoon niet dat soort overtredingen zou maken dan zou het niet nodig zijn!
Gewoon aanpakken dat soort gasten!

27 september 2010 om 10:08

Blablabla Juve-knoal.
Heel Nederland zegt dat de Knvb met 2 maten wordt gemeten en jij denkt het weer beter te weten. Ik zal het even uitleggen.
Berg maakt een overtreding. Scheids ziet het niet. Dus worden de beelden erbij gehaald. Dereick roept; hij heeft me geraakt en zegt later, er was niet heel veel aan de hand.
Brama maakt een vieze overtreding waarmee hij de enkel van Everton kan breken. Scheids ziet het niet. Everton zegt: hij raakt me niet....hier zegt de Knvb gelijk. OKE niet geraakt, geen schorsing. Terwijl elk beeld uitwijst dat hij geraakt wordt.
Kortom, Everton spaart Brama. Dereick doet dat niet bij Berg en Berg krijg 4(!) wedstrijden aan zijn broek. Dat noemen ze met meerdere maten meten.

En dat jij dan met een kinderachtige reactie komt als: zielige Psv-er enzo. Dat is natuurlijk onzin, want hij heeft inprincipe gelijk. Ik ben het wel eens met het feit dat Koevermans dan ook geschorst moet worden, maar dan had Brama dat ook.

Helaas is het nog steeds niet zo dat ze ook bij een elleboog kunnen schorsen die de scheids wel heeft gezien, maar niet helemaal goed. Neem Bahia tegen Ajax. Scheids ziet dat Suarez valt, geeft vrije trap. Op de beelden zien we dezelfde elleboog als Berg, maar omdat de scheids Iets gezien heeft, gebeurt er niks. Neem je scheids niet altijd in bescherming en overrule hem een keer. Ook schorsen die vent dus!

ON: Koef schorsen, Reis in de spits met Lens. En Rafellay vanaf de buitenkant laten komen. Daar is hij namelijk het gevaarlijkst (zie Nl-elftal). Hutchinson op plek Engelaar, want die bakt er niks van!

Isaksson
Marcelo
Bouma
Maza
Pieters
Afellay
Hutchinson
Toivonen
Dzsudzsak
Lens
Reis
27 september 2010 om 12:23

Neem aan dat de knvb consequent is en hetzelfde doet als dat ze bij Brama gedaan hebben, vrijspraak dus. Gelijke monniken, gelijke kappen

27 september 2010 om 16:33

Over Brama heb je gelijk, ik snap ook niet waarom hij niet aangeklaagd word.
Verder moet je inderdaad niet piepen: Zowel Berg als Koevermans maken een smerige overtreding die niet door de scheidsrechter is waargenomen.
Bij Berg werd de overtreding van Dereick bestraft en niet die van Berg en dus is hij (overigens volkomen terecht) de sigaar.
Bij de elleboog van Bahia is de overtreding zelf beoordeeld. Dan kan de aanklager geen nieuwe veroordeling starten.
Als ook Koevermans geschorst wordt, is dat zijn eigen schuld, simpel.

27 september 2010 om 16:33

je hebt helemaal gelijk, 4 wedstrijden voor berg vond ik al overdreven veel, omdat je 4/5 wedstrijden vaak krijgt als je iemands been breekt ofzo.
als koevermans nu wordt geschorst hadden ze brama, suarez, vertonghen etc. ook moeten schorsen.

belachelijk....

er gebeurde echt wel wat, dat ontken ik niet, maar die overtreding op Pieters (volgens mij was dat van der Laak) was ook vol doorgaan op z'n enkel. Dat zag de scheidsrechter wel (blijkbaar niet goed), en gaf slechts geel.
En omdat hij de overtreding van Koevermans niet zag moet hij een aantal wedstrijden schorsing tegemoet zien???

Echt ongelooflijk als dit gebeurd !!

27 september 2010 om 08:33

Ongelofelijk? Groningen spelers krijgen tenminste gele kaarten... Bouma 'schaart' Bacuna de wedstrijd uit en Koevermans pleegt een aanslag op Granqvist.... beide komen er met een knipoog vanaf... dat is ongelofelijk. Ook de andere twee topclubs zijn dit weekend diverse keren gespaard door de scheidsrechters... er waren toch echt overduidelijke gele en rode kaarten bij en er is helemaal niets getrokken. Dat is pas ongelofelijk, ze moeten bij de Knvb eens consequent worden want dit lijkt helemaal nergens op... ik noem het competitievervalsing.

27 september 2010 om 08:42

onzin, ik vond juist dat de scheidsrechter al veel eerder kaarten had moeten geven. De Groningen spelers hielden continu vast als ze weer eens voorbijgespeeld werden, dit vertraagde het spel enorm, en hij hoorde al veeeel eerder geel te geven hiervoor.
De actie van Bouma kwam misschien wat ongelukkig uit, maar ik heb er gisteren ook genoeg van Groningen gezien hoor? En die van Koevermans had hij niet gezien, dus dat hij er met een knipoog vanaf komt is nog maar te bezien. Ik weet niet of je 3 wedstrijden schorsing een knipoog noemt? Van der Laak komt er met een gele kaart vanaf. DAT is pas competitievervalsing !!

27 september 2010 om 09:16

kan je nagaan... Groningen spelers krijgen kaarten voor vastpakken... Psvérs komen weg met keiharde overtredingen.... leg maar eens uit wat daar uiteindelijk zo recht aan is.... makkelijk dat een scheidsrechter niets ziet. Ik las vorige week veel over de top-3 likkers maar dit weekend is de zogenaamde top-3 ook zwaar beschermd... tot het schandalige af.

27 september 2010 om 09:50

Ik zeg toch niet dat hij geen kaart had moeten hebben? Ik zeg alleen dat doordat de scheidsrechter dit niet gezien heeft, hij straks 3 wedstrijden schorsing krijgt terwijl van der laak identiek doorgaat op Pieters (maar daar hoor ik je niet over, terwijl je over schande en keiharde overtredingen praat), en hij er slechts geel voor krijgt !!
En niet om het goed te praten, maar de Groningen spelers mochten heel veel in de eerste helft. Als de scheidsrechter dan niet ingrijpt dan is het begrijpelijk dat je gefrustreerd raakt (al zijn het profs).

27 september 2010 om 11:08

Martinus69: ik heb de Psv-wedstrijd niet in zijn geheel gezien (alleen de samenvatting) en meet me dan ook geen oordeel aan over overtredingen in die wedstrijd. De wedstrijd Twente - Ajax heb ik wel gezien. Van potentiele rode kaarten heb ik geen enkel voorbeeld kunnen waarnemen. En mogegelijke gele kaarten hadden er m.i. kunnen (en misschien wel moeten) vallen bij een handsbal van Landzaat, een schwalbe van Suarez (maar dat kan heel goed worden uitgelegd als geen overtreding, maar wel uit balans gebracht) en een 2-tal overtredingen van resp. Enoh en vooral Vertonghen. Maar het was absoluut geen gemene of harde wedstrijd en er is zeker geen sprake van 'het sparen van spelers door Vink'. Het is dus zeker geen kwestie van competitievervalsing, Jij lijkt Martin Jol wel, die heeft ook altijd gelijk van die grote woorden.

27 september 2010 om 11:15

@martinus,

Welke wedstrijd heb jij gekeken?

Ja natuurlijk kwam koevermans op het been van granqvist uit, maar is het niet zo dat granqvist een tackle maakt en koevermans voor de bal gaat, waarbij granqvist die de tackle maakt met zijn been uitkomt op de plek waar koevermans land nadat de bal weg is?
Als je neutraal naar de wedstrijd gekeken hebt dan is het redelijk duidelijk te zien dat ondanks dat het er smerig uitziet, het gewoon een ongelukkige landing is.

27 september 2010 om 16:35

Dat is wel duidelijk, zijn rood-wit gestreepte psv bril. Hij ziet dingen die er niet zijn.
On: Koevermans mogelijk geschorst is niet raar en volkomen tereecht.

Ik hoop dat deze man een fikse schorsing krijgt.
Voor het zelfde geld breekt/scheurt Granqvist weet ik veel wat ,en dat psv vervolgens niet het fatsoen heeft de bal buiten te spelen? fatsoen zeg ik he,niet de regel dat de scheids af moet fluiten.
En dat anderen er onterecht mee weg komen? Klopt idd ook niet maar dat wil niet zeggen dat Koevermans maar even iemand door midden mag trappen.
Jammer voor psv maar een schorsing zou zeer terecht zijn!

27 september 2010 om 08:47

Dat de PSV spelers doorgingen had meer te maken met die nummer 10 van jullie. Die ging meerdere keren kermend op de grond liggen, en als hij een vrije trap meekreeg dan stond hij op en rende hij weg. De tweede keer deed hij hetzelfde, maar werd er niet gefloten. Toen stond hij ook vrolijk weer op om er als een speer vandoor te sprinten. Dus tja, dan kan het voorkomen dat het niet echt meer geloofwaardig is als er weer een op de grond ligt.

De scheids kan ook nog affluiten, maar dat deed hij niet. Eerder bij een kopduel van Toivonen en een tegenstander, die met de koppen tegen elkaar kwamen, was hij zelfs verplicht om af te fluiten, en toen deed hij dit ook niet...

27 september 2010 om 09:00

hij bleef 2x liggen hahaha en dan al gaan zeuren erover, achja psv heeft ook verwend publiek, dat bleek zaterdag maar al te goed

27 september 2010 om 09:47

Dat van Koevermans was niet met opzet, aan de andere kant van der laak zeker wel op pieters maar daar hoor ik jou niet over .

27 september 2010 om 09:04

@amba
nog een keer lezen... ik begin niet te zeuren, dat deed degene die verontwaardigd was over het doorspelen van Psv.

Verklaar je post eens nader trouwens? Hoezo heeft PSV een verwend publiek, en hoezo bleek dat zaterdag? Was je erbij dan??

het enige pluspunt is als Koevermans misschien geschorst wordt is dat die lafbek misschien eindelijk Reis een keer laat spelen.die jongen heeft meer talent in 1 teen dan Berg en Koevermans bij elkaar.

Wat is het toch een zielige boel daarzo . Stelletje idioten
Ze moeten weer Altijd psv pakken.
Er zijn zoveel van dit soort overtredingen maar nee het is psv . dus moeten we hun aanklagen
Knvb staat hier erg voor lul zeker na die grove charge van Brama !!

Wat eric666 al zei enige pluspunt is dat Reis eindelijk wel in de basis zal starten

27 september 2010 om 08:34

Altijd PSV pakken... volgens mij is PSV in dat opzicht aardig beschermd deze wedstrijd daar waar Groningen wel aldoor bestraft werd. Godzijdank pakken ze dit soort vieze zaken alsnog via de beelden aan.

27 september 2010 om 08:42

Ik denk dat als PSV die Reis in de basis zet dan maken ze zichzelf erg belachelijk. Mooie voetballer, maar niet tussen de oren. Zo'n speler die eerst wordt weggestuurd en vervolgens weer vervalt in het zelfde probleem moet een disciplinaire schorsing van de club krijgen en dus niet opstellen, net wat Twente met Janssen deed.
Tuurlijk kunnen ze Reis nu goed gebruiken, maar dan nog.

27 september 2010 om 10:10

Janssen is tussen de oren ook niet helemaal 100. Dalibor Stevanovic ook niet. Je moet niet altijd alles geen onthouden en soms dingen vergeten. Als die gozer er 15 inknalt maakt het me allemaal niet uit hoe of wat. Weer een kans geven, goed begeleiden en je hebt wat aan hem. Anders hadden ze m net zo goed weer weg kunnen sturen!

27 september 2010 om 11:35

Het groene randje snap ik nie thelemaal.
Theo Janssen heeft ook met te veel drank op achter het stuur gezeten dat zijn we allemaal weer vergeten. Adrian Mutu heeft ook wel eens met zijn neus in de witte poeier gezeten, ook meerder malen. Toch was hij de speler van Fiorentina en Roemenië. Je bent toch voetbalfan, je wilt toch de beste voetballers zien spelen laat deze jongen gewoon spelen.

27 september 2010 om 14:40

Wat doet Blind eigenlijk in godsnaam nog bij Ajax op de bank. Jonge jongens de les leren over hoe te voetballen en hoe in het leven te staan en zelf met drank op achter het stuur iemand aanrijden in 2006...
Ja klinkt belachelijk he?? Nou zo reageer jij dus. Zo kunnen we van alles wel een zaak gaan maken en moeilijk doen.
Als Koef geschorst wordt is Reis gewoon de enige logische vervanger en die moet je dan ook gewoon gebruiken!!

27 september 2010 om 15:45

Theo heeft daar voor geboet, onder ander door FCT zelf. Goed besluit, zo hoort dat. Voetballers hebben een voorbeeld functie. En daar hoort zeker geen drugs en drank bij en al helemaal niet in het verkeer. Dus zwak van psv dat ze geen sanctie opleggen. Ongeacht of ze hem nu nodig hebben of nie. Die gast heeft een tweede kans gehad en dan gaat ie er zo mee om.

27 september 2010 om 22:53

of ze iemand schorsen moet toch iedere club voor zichzelf weten. Reis zat dan wel dronken achter het stuur maar voor de rest kan je dit niet met janssen vergelijken. Ik ga het niet goed praten voor reis want dronken een auto besturen is nooit goed te praten maar om nou meteen te zeggen dat psv zich belachelijk maakt als ze hem opstellen vind ik te ver gaan.
ik denk eerder dat rutten bang is om reis op te stellen omdat ie dan misschien wel veel scoort. (klinkt gek natuurlijk)hij heeft het allemaal over langzaam brengen en die onzin allemaal maar de supporters zien hem liever dan koef of berg.

Dan mogen ze ook wel Dzsudzsak nemen dan die trapte na .
zonder dat er ook maar een bal in de buurt was.

Ik heb nog geen artikel gelezen over dit soort zaken, zonder de naam van Suarez te lezen. Erg flauw vind ik dat. Dit moment is echter wel te vergelijken met de actie Brama tegen Heracles. En die vond ik veel erger... Dus moet Koevermans zeker vrijgesproken worden.

27 september 2010 om 08:38

Ik moest gewoon glimlachen... als je dit normaal vind moet je vooral vechtsportgala's gaan bezoeken superstick... dat ga je dan nog veel mooier vinden. Dit was een gevaarlijke overtreding op Granqvist en had heel slecht af kunnen lopen. Het is al ronduit schandalig dat die man geen rode kaart kreeg.. gelukkig heeft die prutser van een scheidsrechter (hij heeft Bouma ook al de hand boven het hoofd gehouden) ook geen geel gegeven want dan hadden ze Koevermans niet meer kunnen bestraffen. Geef hem maar een paar weken en die lafbek van een scheidsrechter moeten ze ook op het matje roepen.

27 september 2010 om 09:02

Ik dacht in 1e instantie bij die tackle op Bacuna dat er ook niks aan de hand was hoor, pas na een paar herhalingen zag ik goed wat er gebeurde, dus daar vind ik dat de scheids ook niet veel aan kon doen, maar dat van Koevermans was gewoon ronduit belachelijk, minimaal 3 wedstrijden!

27 september 2010 om 09:04

OK, misschien dat ik het toch niet helemaal goed heb beoordeeld. Kom ik een keer voor mijn Eindhovense vrienden op, is het weer niet goed :-).

27 september 2010 om 09:51

Hij heeft meerdere spelers van groningen de hand boven het hoofd gehouden, ik snap welk typertje jij bent wij mogen alles en de rest niks Zielig hoor

27 september 2010 om 16:56

kijk.....dit is nu weer een smerige overtreding, dat van suarez vier weken geleden was ongelukkig terecht komen met zijn noppen op de enkel van de tegenstander.....

wie kijkt er hier nu door een gekleurde bril?
als dat van suarez toen uitgelegd werd als ongelukkig dan ook van koef.......
wel eerlijk blijven he.... en niet als het een speler van een andere club is zo reageren....zo zielig,.......

Zit PSV op de schopstoel ofzo? Er zijn wel meer acties op het veld die na beelden best wel eens bestraft zouden kunnen worden. Als die aanklager eens de tijd nam om alles terug te zien, dan blijven er weinig spelers over. Laat die beelden achteraf maar zitten, je koopt er uiteindelijk toch niets meer voor. Iig, iets terughoudender dan nu

27 september 2010 om 16:40

Psv zit niet op de schopstoel, maar een aantal spelers van psv wel. Die schoppen/slaan letterlijk om zich heen en worden daarvoor volkomen terecht aangepakt.
Dat het nu steeds bij psv gebeurd heeft misschien wel gewoon met de instelling van de spelers te maken. Het zit even een keer niet mee bij psv en ze gaan gek doen.

Terecht als hij geschorst word.
Hij moet minimaal 4 wedstrijden krijgen gewoon belachelijk zo,n overtreding,als je zulke overtredingen maakt spoor je niet helemaal.

Tuurlijk Knvb, maak je helemaal belachelijk. Brama niet bestraffen en Koef wel. Belachelijke lui daar.

27 september 2010 om 14:13

Nee laten we vooral dit spel gaan goedkeuren.
Elke zaak is afzonderlijk van de ander. Persoonlijk vond ik wat Koef deed niet kunnen, het is gewoon bewust doorgaan op iemand zijn scheenbeen waarmee je een ernstige blessure kunt veroorzaken.

Die Koeman gisteren maakte zichzelf ook redelijk belachelijk. Ja als speler zijnde hoor je altijd een ontlastende verklaring af te geven... en dan verbaasde hij zich over het feit dat een speler dan niet veroordeeld kan worden. Niet helemaal opgelet. Zolang je niet toegeeft wat er gebeurt is, en de speler in kwestie geeft ook niet toe, dan blijft er alleen een bewijsmiddel over in de zin van videobeelden.. dat is dus niet genoeg meneer Koeman, want je moet minimaal 2 bewijsmiddelen hebben, afkomstig van verschillende bronnen. De scheidsrechter kan niet als getuige dienen, want die wordt geacht het niet te hebben gezien. Dus tenzij de vierde man het heeft gezien, kom je er zonder belastende verklaring van je tegenstander makkelijk vanaf!

De voetballers in kwestie moeten gewoon zeggen wat er gebeurt is en de rest moet dat niet bestempelen als oncollegiaal, maar als oncollegiaal, want het alles heeft als doel zeer harde overtredingen uit het voetbal te verbannen!!
Zo'n situatie als bij Brama mag eigenlijk niet voorkomen, want dat was een zeer harde overtreding.

Ik ga er vanuit dat koevermans niet geschorst zal worden, moet ik wel zeggen je mis niks want denderend was hij gister ook niet meer een staan in de weg.
Maar dit was een duel waarbij koef gewoon even fractie te laat kwam dit was absoluut niet bewust.

Als koef wordt geschorst dan mogen ze wel meer spelers schorsen en mogen wel alle clubs meer spelers onder contract nemen want dan komt iedereen spelers te kort er worden zoveel gemene en vieze dingen in een wedstrijd gedaan

Het is weer eens zover. De Knvb trekt gewoon FC Twente voor omdat Brama hetzelfde deed dan Koevermans en hij krijgt geen schorsing. Zul je zien dat Koevermans het wel krijgt.

Ik zou het wel terrecht vinden als Koevermans geschorst zou worden, want deze acties horen niet op het voetbalveld. Daarbij vind ik wel (als FC Twente supporter) dat Brama ook geschorst had moeten worden. Deze acties (al denk ik wel dat de actie van Brama onbedoeld was) zijn te gevaarlijk, omdat je op deze manier gewoon geluk moet hebben dat je niets afscheurt of breekt. Dit soort acties moet je net als de ellebogen die uitgedeeld worden absoluut uitbannen van het voetbalveld.

Dus de enige hoop nu voor Koevermans is dat zijn tegenspeler gaat verklaren dat hij niet geraakt is want dan gaat hij wel vrijuit. Dat heeft namelijk ook Everton van Heracles in het geval Brama verklaard. Super collegiaal van Everton, maar de televisiebeelden verklaarden toch echt wat anders.

Het wordt echter wel eens tijd dat de scheidsrechters juist eens beter opletten met dit soort overtredingen, of dat de grensrechters of vierde officials eens gaan doen waar ze voor betaald worden. Ook zij moeten deze acties constateren en gewoon de scheidsrechters inseinen dat voor dit soort acties rood gegeven moet worden. Zijn we ook van de ergenissen achteraf af, dat de ene speler wel wordt aangeklaagd en geschorst op basis van de televisiebeelden en de andere niet.

27 september 2010 om 10:07

Ik denk helemaal niet dat de actie van Brama onbedoeld was.. Als prof zit je er echt niet zomaar 20/30 cm naast hoor. Tevens draait hij zo snel weg met de bal dat het bijna niet anders kan dan dat hij van te voren al wist waar de bal lag en waar de tegenstander. Bovendien is het misplaatste collegialiteit van zo'n jongen, immers ben je collegiaal tegenover degene die je net zo goed had kunnen blesseren.

27 september 2010 om 13:22

@mljmlj eindelijk iemand met een oprecht eerlijke reactie mijn dank hier voor
jammer dat ik niet van die groene randjes bij me heb!!

Dit kon je zien aankomen. Het was ook wel een vieze overtreding. Maar dit soort overtredingen zie je zo vaak op het voetbalveld en als je iedereen daarvoor vervolgt hou je geen spelers over. Denk ook niet dat Koevermans geschorst wordt. Zoals hierboven al vaak genoeg is gebeurt kun je deze actie vergelijken met die van Brama tegen Everton en die is ook niet geschorst. Mocht Koevermans wel geschorst worden zet de Knvb zich mooi voor lul. Als hij geschorst wordt ben ik benieuwd wie zijn vervanger wordt. Toivonen zal wel een linie worden doorgeschoven. Als Psv Jonathan Reis in de spits zet nu dan komt dat absoluut niet goed. Die jongen moet een half jaar buiten de selectie worden gelaten wat mij betreft. Hij is totaal niet met zijn vak bezig en daarom moet Psv jongens de kans geven die zich wel goed inzetten. Stef Nijland bijvoorbeeld. Een goede voetballer die aan spelen moet toekomen. Hij verdient het meer dan Jonathan en qua talent doen ze weinig voor elkaar onder.

Terecht, het was een vervelende overtreding die ernstige consequenties kon hebben. Welicht kunnen ze direct de natrappende beweging van Dzsudzsák even meenemen in de beoordling. Die mag ook wel geschorst worden.

27 september 2010 om 10:09

tuurlijk, schors ze allemaal maar...

Ik zag Marcelo ook gemeen kijken naar Tadic, die ook maar schorsen dan?

komop zeg, dan vind ik ook dat zo'n overtreding als van der Laak op Pieters moeten kunnen 'heroverwegen' en omzetten in rood. Voor hetzelfde geld breekt hij z'n enkel op 2 plaatsen.

Sjonge jonge, onbegrijpelijk die selectieve verontwaardiging van sommige reacties hier.

27 september 2010 om 16:44

Doe je roze bril nu eens af. Dit was een hele smerige niet beoordeelde overtreding.
Dan loop je ook als psv'er het risico van een schorsing.
Als je dit niet doet, dan is er niets aan hand.

27 september 2010 om 21:41

Lees eerst gewoon eens, ik zeg toch niet dat het geen smerige overtreding was? Alleen die grapjas waar ik op reageerde wilde ook nog Dzsudzsak geschorst hebben!! Sorry hoor, maar dan word ik cynisch.

Ik heb de overtreding niet gezien (wel live overigens, alleen zat ik er ver vanaf, dus kan ik er geen oordeel over geven). Wat ik WEL heel duidelijk en van zeer dichtbij zag (en hoorde) was de overtreding van van der Laak op Pieters, en dat was een vieze/grove overtreding waar hij slechts geel voor kreeg. Vandaar mijn kritiek op de selectieve verontwaardiging van iedereen. Alleen het feit of de desbetreffende scheidsrechter de overtreding wel of niet ziet/beoordeeld (al is het verkeerd) maakt het verschil tussen een gele kaart of 3 wedstrijden schorsing!!
Die ongelijkheid, dat is mijn grootste kritiekpunt (en dat had je ook kunnen weten als je de posts eerst goed gelezen had)

Het was een gemene overtreding maar of hij dit nou express deed weet ik niet. Zou wat zijn als Koevermans een schorsing krijgt. Knvb anti Psv?????

Voor welke club je ook bent,als je gewoon durft te beweren dat deze overtreding van Koevermans geen schorsing verdiend heeft het geen enkele zin hierover in discussie te gaan.
Dit was gewoon een smerige overtreding waarop maar 1 straf hoort te staan Rood .
Van alles erbij halen? ik vind het prima maar het gaat hier over de overtreding van Koevermans.
En die mag wat mij betreft even een tijdje op de tribune.

27 september 2010 om 11:09

Het gaat er ook niet om dat dit geen kaart waard is. Het gaat erom dat dit de tweede keer in korte tijd is dat een Psver achteraf gestraft gaat worden (daar zal het wel op uitdraaien). Ik zag bij een andere wedstrijd (weet niet meer welke) een speler over een andere heenvallen (expres) en nog natrappen tijdens het opstaan. Dit bleef onbestraft, maar de beelden spreken voor zich. Ik moet nog maar zien of dit een staartje gaat krijgen. Waarschijnlijk niet...

En daarnaast, die overtreding van van der Laak was toch ook diep rood? Pieters had z'n enkel wel kunnen breken? Maarja, dat had de scheids wel (maar niet goed) gezien, dus komt hij weg met geel.

Kun je wel zeggen dat je er niets bij mag halen, maar dan moeten ze maar niet met meerdere maten meten.

27 september 2010 om 15:29

@pat14
prima een schorsing voor koevermans maar dan al dit soort overtredingen bestraffen
je bent toch met me eens dat we hier een naar gevoel van hebben de ene wel en de ander niet
daar mag je toch vraagtekens bij hebben

Psv-supporters, wees eens eerlijk. Koevermans deed gisteren weinig goed en was geïrriteerd, hij maakte die overtreding bewust en eigenlijk wordt dit altijd met rood beoordeeld, Mits de scheidsrechter het gezien heeft. Als hij geschorst wordt (wat terecht zou zijn), dan ga je hem volgens mij niet echt missen. Koef is een goede sub, maar geen basisspeler.
Maar, eigenlijk mag je blij zijn dat blijkbaar zowel de scheids als de Knvb (nog) niet het Dzudszak heeft gezien. Die speler is veel belangrijker voor jullie volgens mij.

En ja... Die van v.d. Laak had ook rood kunnen (moeten?) zijn, maar is beoordeeld als geel. Brama had ook geschorst moeten worden en er wordt met 2 maten gewogen, maar helaas kan niemand hier er wat aan doen.

De regels zijn zo simpel als wat, als de scheids het niet heeft gezien/beoordeeld dan kan er een schorsing komen op basis van de beelden. Anders niet...

Ik zie hier dingen geschreven worden van als je zulke overtredingen maakt dan spoor je niet etc etc etc

Maar als je als PSV supporters reageerd dat wordt je reactie verwijderd want dan speel je op de man
Het is niet alleen de Knvb tegen anti PSV is, ook deze zal waarschijnlijk wel weer worden verwijderd

Maar mensen die denken dat Koevermans dit met opzet deed sporen zelf niet, je kan duidelijk zien dat Koevermans een fractie te laat was.
Als je naar de beelden kijkt en je ziet op een gegeven moment Koevermans dan zie aan zijn gezicht dat hij er zelf ook van was geschrokken

Laten we elkaar nou niks gaan verwijten van hij deed dit en hij deed dat en die deed dit weer

Het systeem van de Knvb klopt gewoon niet zo of een rechte lijn trekken of gewoon niet meer doen
Maar ga niet kijken waar ze voetballen enzo dan de straf bepalen

Ik heb niet het gevoel dat Koevermans dit met opzet doet. Hij is te laat houdt al in, op de plek waar hij zijn voet neer gaat zetten komt Granqvist die doorglijdt na z'n sliding. Daarnaast trapt hij ook niet vol door en houd meteen daarna z'n arm op als teken van excuus/geen opzet.

als het echt waar is wat koevermans deed dan zeg ik schorsen ,maar dan wel alle voetballers met zulke domme acties anders komt de knvb niet meer geloofwaardig over
en wat die vink deed bij twente -ajax kan ook niet vond zich zelf zo goed dat ie spelers ging knuffelen moet toch niet gekker worden want die had ook gewoon 2,3 spelers moeten bestraffen

Had dan meteen de smerige actie van Bouma op de enkels van Bacuna meegenomen. Deze overtreding was nog smeriger dan de actie van Koevermans op Granqvist.
Overigens slaan de spelerscijfers hierboven helemaal nergens op. Granqvist speelt een uitmuntende wedstrijd en wordt beoordeeld met een 6.5. Hoe geloofwaardig wil je nog zijn?

o jongens bij brama had de scheidsrechter het op het veld al beoordeeld als niks gebeurd! dan kan die brama toch niet geschorst meer worden door middel van video beelden.
Hij had ook geschorst moeten worden.
Maar hier in tegen heeft de scheids nog niks waargenomen beoordeeld dus kan de aanklager gewoon beginnen

Lijkt me duidelijk; 2 plus 1 voorwaardelijk. Dit was een bewuste en smerige overtreding. Tenzij Koevermand motorisch gestoord is, had het been van Granqvist makkelijk kunnen ontwijken. Hij zag het been, en dit been moest en zou geraakt worden. Lekker een paar wedstrijdjes toekijken.

Koevermans moeten ze inderdaad gaan schorsen, 3 duels lijkt mij een prima straf. Natuurlijk heeft Danny niet om Granqvist te raken, maar zulke dingen doen zonder erbij na te denken moet natuurlijk gestraft worden: Verder was die Van Hulten op de hand van Psv. Groningen kreeg 3 kaarten, en PSV 0. Hadden er ook wel 2 mogen zijn minimaal. Maja de leidsmannen bevoordelen alle topploegen toch altijd maar :S

Het gaat hier niet eens meer om de overtreding an sich, maar om de inconsequente manier van optreden van de Knvb. Ik ben ervan overtuigd dat Koef niet de bedoeling had Granqvist te raken, maar het was een zware. Je kunt het echter niet maken om Suarez ( ik haal hem er weer bij, want het was gewoon eenzelfde overtreding) en Brama niet te schorsen en Koevermans wel. Je moet elke overtreding los bekijken, en dan is deze misschien een schorsing waard. Echter, je kunt het niet meer los bekijken, aangezien de Knvb niet de zelfde sancties oplegt. Om die reden an de Knvb het niet maken om Koef nu te schorsen, hoewel de overtreding misschien een schorsing waard is. We shall see. Ik zeg Knvb: gelijke monniken, gelijke kappen...

mensen als jullie deze discussie nou eens voeren als duidelijk is dat ze gaan schorsen
ze zeggen dat ze zich erover gaan buigen.
De regels zijn nou eenmaal dat als de scheids het beoordeeld heeft dat het niet meer aangepast kan worden. Iedereen zit maar altijd te vertellen hoe hun clubje wordt benadeelt en de rivaal wordt voorgetrokken. Mensen denk nou is nou wat kan de Knvb het nou schelen wie er kampioen zou worden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder262
C. GakpoAanvaller257
BrumaAanvaller183
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller131
L. UnnerstallKeeper140
S. LammersAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 25 mei
Mikel Arteta droomt van de komst van Philippe Coutinho, wiens koopoptie niet is gelicht door Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren