Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Tijden veranderen in het voetbal

Laatste update:

Wat hebben wij toch een pech dat wij in de moderne tijd leven. Clubs worden opgekocht door oliebaronnen, Clubliefde bestaat tegenwoordig niet meer, clubs spelen met acht nationaliteiten in hun elftal, authentieke stadions worden vervangen voor betonnen bakken waar 80.000 toeschouwers inpassen. Ik wil het graag over deze veranderingen hebben en neem Arsenal als voorbeeld.

Vroeger was Arsenal een Engels team met Engelse spelers. Namen als David Seaman op de goal en een speler als Tony Adams in het veld. Tegenwoordig hebben wij Manuel Almunia onder de lat en onze vriend Marouane Chamakh in de spits. Vele mensen vinden dit goed voor het Engelse voetbal, maar ik niet en zal jullie vertellen waarom.

Wie kan zich nog Highbury herinneren, een prachtig stadion midden in een volksbuurt. Nu moeten wij het doen met een betonnen bakbeest genaamd Emirates Stadium. Vernoemd naar een bedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten. Ons stadion heeft totaal geen ziel meer. Dit is te danken aan de moderne oliebaronnen die tegenwoordig de hele Premier League beheersen.

Onze Engelse spelers zijn ook ver te zoeken. Misschien is Arsenal wel het extreemste voorbeeld in de Premier League maar toch heeft elke club weinig Engelsen. Ik verwijt dit ook aan de oliebaronnen. Clubs kopen liever een buitenlander dan dat ze zelf echte Engelsman opleiden. Kijk naar Emmanuel Adebayor. Hij komt bij Arsenal en roept dat hij het prachtig vind om voor die club te spelen in het magische shirt. Een paar jaar later is hij verdwenen en vangt hij meer geld in Manchester dan bij Arsenal. Vroeger bestond er nog clubliefde omdat jongens uit Engeland kwamen en met de Premier League opgroeiden. Nu hebben we alleen maar buitenlanders die geld willen verdienen bij een willekeurige club. Zo liefst een sportief succesvol team, maar anders gewoon bij een rijke club die hem het meeste geld geeft, zie Manchester City. Wij bij Arsenal hebben bijvoorbeeld maar drie Engelsen in de complete selectie! Namelijk: Theo Walcott, Kieran Gibbs en Jack Wilshere.

Het spel van de Premier League tegenwoordig vind ik ook niets meer aan om naar te kijken. Het echte kick and rush is allang verdwenen en ik kan niet meer zien of ik naar de Spaanse of Engelse competitie kijk. Het was altijd juist leuk dat je technisch voetbal had in Spanje, in Engeland alle ballen op een lange spits en in Italië defensief hard spel. Die complete voetbalculturen zijn verdwenen door de vele buitenlanders op het veld. Houd je van jongens als Cesc Fàbregas? Prima ga maar bij FC Barcelona kijken. Zo kunnen wij bij Arsenal Peter Crouch aan de selectie toevoegen. Misschien ben ik wel de enige die het jammer vind dat het echte Engelse bal naar voren pompen weg is. Maar ik denk dat niet iedereen van technisch voetbal houdt.

Mijn idee is om de 6+5 regel in te voeren, uiteraard niet zelf bedacht. Zes zelf opgeleiden het liefst echte Engelse jongens in het elftal en de rest opvullen met buitenlanders. Dan zullen de Arabieren weer wegtrekken, de schulden minder worden en de competitie aantrekkelijker. Zo krijg je weer een fatsoenlijke competitie waar geen gigantische bedragen worden neer gelegd voor één of ander Argentijns toptalent. Dit zal bijdragen aan de wederopstanding van de enige echte Engelse competitie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deels ben ik het wel met je eens. Er moet minder geld gestoken in buitenlandse halftalenten en meer in de jeugdopleiding. Maar dat is makkelijk praten. De jongens in de jeugdopleiding zijn inmiddels ook een voltallig ruilobject geworden. Als jij bij de jeugd van Wigan speelt en Tottenham komt dan ga je weg. Terwijl je je bij Wigan misschien ook uitstekend kan ontwikkelen.

Je geeft in je stukje aan dat je liever een Engelse keeper ziet dan een Spaanse, en liever een Engelse spits dan een Marokaanse. Je wilt het Kick and Rush voetbal terug zien. Maar dat heeft toch niets met een Engelse nationaliteit te maken ? Kuyt is een typische PL voetballer. Laat iemand die bal naar voren schieten en Kuyt rent er achteraan. Mascherano was een beest op het middenveld. Ballen afpakken en die weer afgeven. Dat hoort ook bij de PL. Een Theo Walcott is veel minder Kick and Rush, net als Lampard en nog wat voetballers. Nationaliteit doet er niet toe bij dit soort dingen.

Daarbij zou de PL niet zijn wat het is zonder buitenlanders. Let's face it. Engeland heeft niet zo heel vele goede spelers. Ze hebben een paar toppers, Lampard, Rooney, Terry. Maar het is lang niet het team van Brazilië of van Spanje. Daardoor zou de PL eigenlijk ingehaald worden door de PD als ze niet zo veel buitenlanders hadden. Natuurlijk gaat het soms te ver zoals bij Arsenal wel eens gebeurt.

Ik snap trouwens niet hoe je niet kan houden van een voetballer als Fabregas...

Maar ik ben het niet eens met je hoofdgedachte. Je stukje is niet slecht geschreven, niet geweldig. Maar volgens mij is dit je eerste stukje (?) dus dan geef ik geen sterren.

Edit :

Wij hebben trouwens geen pech in dit moderne leven !

Wat is de hele definitie van zelf-opgeleid? Volgens vele Ajacieden zijn Vermaelen, Verthongen en Alderweireld zelf opgeleid(is maar een voorbeeld), maar ze zijn Belgen... Die hele zes plus vijf regeling slaat helemaal nergens op! Clubs zullen altijd manieren vinden om dit soort regels te ontwijken.

De geluksfactor bij kick en rush is veel te groot om constant te presteren. In Europa wordt meer gevraagd van voetballers. Bijna alle spelers zijn snel, wendbaar en hebben een goede basistechniek.

Als je nu wil winnen zul je geduld moeten hebben en is een hoog baltempo belangrijker dan toppers in je team. Zie Twente - Inter.

Ik stoor mij niet zo aan Arsenal, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik geen engelsman ben. In Nederland stoor ik me er wel aan als er weer een of andere afrikaan zonder potentie de ontwikkeling van jonge spelers in de weg staat.
Voor Nederland is de 6+5 een betere regel om de kwaliteit van eigen talenten weer omhoog te krijgen. Clubs worden weer gestimuleerd om jeugd de kans te geven.

Ik ben dit totaal niet met je eens en ik zal je vertellen waarom.

Maar niet voordat ik je er op gewezen heb dat je feiten niet kloppen. Je zegt dat de selectie van Arsenal maar 3 Engelsen bevat. Dit is compleet fout ik kan er namelijk nog vier bij noemen: Frimmpong (ghanees met ook de Engelse nationaliteit), Eastmond, JET en Lansbury. Bovendien is Ramsey Welshmen dus ook een Brit. Nou is het natuurlijk de vraag waar je de grens van de selectie trekt, maar ze hebben de volledige voorbereiding meegedaan, staan op de teamfoto van het eerste elftal en hebben wedstrijden gespeeld of op de bank gezeten.

Je vergelijkt trouwens Adams met Chamakh in de spits, terwijl Adams toch duidelijk een verdediger was.

Dan heb je het over ons betonnen stadion het Emirates, vergeleken met Highbury. Het is heel leuk en aardig, maar Highbury kon gewoon niet meer. Als je duizend en duizenden fans hebt die al gaan zeuren als je 5 jaar gaan prijs wint, moet je nagaan wat ze gaan doen als je nog langer niks wint. Dit zou wel het effect zijn als je in Highbury bleef spelen. Je had niet genoeg inkomsten om mee te kunnen met andere topteams en je glijdt af. Daarom is er voor gekozen om naar het Emirates te verhuizen. Bovendien is er voor deze naam maar tijdelijk betaald (ong. tien jaar geloof ik) waarna de naam veranderd kan worden in een ''arsenal naam''

Ook heb je het er over dat Arsenal het ultieme voorbeeld is van alles wat slecht is, terwijl juist Arsenal alles op eigen kracht doet (niks geen oliegasten) en volop de jeugdopleiding heeft omgegooid en er miljoen en miljoen in heeft geïnvesteerd (en kijk eens even wat voor talent er nou doorkomt, nog Engels ook)

Dat je de PL niks aan vind is tot daar aan toe, dat is een pure smaak kwestie. Wat ik er van denk is dat de PL júist geweldig is. Iedereen kan van iedereen verliezen en er zijn heel veel verschillende stijlen in te herkennen. Van het kick en rush waar jij zo van houdt en de beukers bij een Blackburn bijv. tot aan het fluwele technische spel van Arsenal.

2* voor de moeite

23 september 2010 om 14:56

Ik ben het eens met Porter. Arsenal telt inmiddels al wat meer spelers met de Engelse nationaliteit in de selectie dan in de voorgaande jaren, vanwege de doorstroming van enkele talenten.

Daarnaast geef je aan dat alles veranderd in het voetbal. Maar waarom de PL veranderd en de inhoud van de selectie geef je niet aan.

Arsenal zelf leidt op. Weliswaar halen ze de talenten op jongere leeftijd ergens anders van. Dit zorgt ervoor dat zij geen onnodige miljoen hoeven uit te geven als United, Chelsea en City.

Ik kan me niet voorstellen dat iemand hoge lange ballen mooier vind dat goed verzorgt voetbal. Ik zou dan iig geen PL meer kijken.

Over clubliefde heb je gelijk. Ik ben er van overtuigd dat clubliefde nog bestaat. In Engeland zijn daar genoeg voorbeelden van te noemen. Alleen bij Arsenal ontbreekt dat. En dat komt idd door de vele buitenlanders. Maar daar komt hopelijk verandering in. Ik zie spelers als Wilshere, Ramsey, Walcott en Gibbs het grootste deel van hun carriare bij Arsenal spelen. Verder zitten er in de jeugd nog meer Engelsen die al hun hele leven bij Arsenal spelen.

De PL vind ik nog steeds de meest aantrekkelijke competitie om te kijken. Het niveau verschil is niet heel hoog en het fysieke spel is er nog steeds. Er zijn ook nog wel clubs die de bal zo naar voren schoppen, er dan achteraan lopen en hopen dat hij goed valt. Maar dat is lang niet rendabel genoeg. Kijk nou naar Blackburn, die hebben een grote balvaste spits waar ze alles op schieten. Bovendien lopen er een heleboel grote sterke kerels die een bal binnen kunnen koppen. Ze hebben er het perfecte team voor en eindigen jaarlijks niet hoger dan de midden moot. In Europa zouden ze genadeloos hard worden afgestraft.

Voor dat systeem zou ik Chamakh nog een betere spits vinden dan Crouch. Chamakh is fysiek sterker en voetballend over de grond beter. Hij kan makkelijker een bal vast houden. Crouch is vooral sterk in de 16 om een bal binnen te koppen.

Ik ben bang dat er weinig mensen jouw mening delen. De meeste mensen houden toch van voetbal waar tactiek achter zit en wat aantrekkelijk is om naar te kijken. Maargoed ieder zijn ding, in Engeland zijn er ook nog wel genoeg clubs die op die manier spelen. Ze bereiken er alleen niet zoveel mee.

Vroeger was Arsenal inderdaad een Engels team met Engelse spelers. En weet je ook wat vroeger de bijnaam van Arsenal was? Boring Arsenal. Oftewel saai Arsenal. Dit veranderde eigenlijk na de komst van buitenlanders als Bergkamp en later Henry. Arsenal is nou juist het perfecte voorbeeld van de progressie van de Premier League. Goeie jeugdopleiding en niet in handen van een oliebaron. Maar het belangrijkste: Goed en verzorgt voetbal. Mooi om naar te kijken.

Je onderbouwing rammelt aan alle kanten. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen, maar ga toch een poging wagen per alinea, beginnend bij de inleiding.

1. Vind je het geen goede ontwikkeling dat er meer supporters in een stadion kunnen?

2. Dit hoort eigenlijk bij de inleiding te staan, verder vind ik het onzinnig. Noem eens een haalbare keeper en spits van dat niveau?

3. Ziel moet groeien. Onder Gazidis is Arsenal bezig het stadion te ''verarsenaliseren'', dat komt met de tijd. En hoeveel oliebaronnen zijn er in de Epl, en sinds wanneer wordt Arsenal geleid door een oliebaron? Dat het stadion vernoemd is naar de Sponsor is gewoon vanuit zakelijk perspectief. Als er genoeg geld binnen gehaald is om de schuld af te betalen zullen ze het ongetwijfeld anders noemen.

4. Wat hebben de oliebaronnen te maken met het gebrek aan Engelsen bij Arsenal? Clubs kopen helemaal niet liever een buitenlander dan dat ze zelf een speler opleiden. Clubs hebben het liefst een zo sterk mogelijke selectie, ongeacht afkomst. Ashley Cole wilde ook meer verdienen en vertrok naar Chelsea, toch echt een zelf-opgeleide Engelsman. Dat is het gedrag van de huidige voetballers. Cole is natuurlijk een vrij uitzonderlijk voorbeeld, maar dat is Adebayor ook.

5. Hoe kan je dan Arsenal fan zijn? Wenger en Ferguson zijn hoofdverantwoordelijke voor deze veranderingen. Wees blij, hierdoor geniet de Engelse competitie veel aanzien. Zonder deze verandering kon geen enkele Engelse club mee op Europees niveau. Bovendien is in Engeland nog genoeg Engelse voetbal aanwezig hoor.

6. Arabieren? Naar mijn weten hebben alleen Fulham en City een Arabier aan het hoofd.
Trouwens het is helemaal niet zo zorgelijk gesteld met de Engelse jeugd. Juist de huidige Engelse selectie heeft een te kort aan kwaliteiten waarmee je mondiaal kan scoren. Veel jeugdspelers van tegenwoordig bezitten techniek en inzicht, iets wat mogelijk is gemaakt door de komst van buitenlanders en beleidsmakers die het niveau wilden verhogen.

Je hebt het hier expliciet over de Engelse competitie en niet over het Engelse nationale team... toch wil ik hier een quote van Wenger bij plaatsen:''20 jaar geleden won Engeland ook niks, en toen was er geen buitenlander in de Premierleague''.

Triest eigenlijk, tis nie te hopen voor je da je zelf arsenal supporter bent...
1. Zoals sommige bv porter voor mij al gezegd hebben, arsenal heeft dus meer engelsen in de selectie zitten dan jij weet of denkt te weten: Frimmpong (ghanees met ook de Engelse nationaliteit), Eastmond, JET en Lansbury. Bovendien is Ramsey Welshmen dus ook een Brit ...
2. Als je clubs zoals arsenal niet had, en jij neemt nu fabregas als voorbeeld, had je misschien nog nooit gehoord of nooit nimmer gehoord van fabregas, een thierry henry , etc... Dat had ons wel een pak minder kijkplezier bezorgd. Je kunt daar idd wel engelsen voor kopen ,maar als er op da moment nergens in engeland een betaalbaar en kwalitatief even goede speler rondloopt, is het nogal voor de hand liggend da je elders gaat zoeken naar speler die goed inpast op de positie van het team en in de club.
3. Je mag ook blij zijn dat clubs zoals arsenal nie meedoen aan wat ik noem de verrotting van het voetbal, namelijk ziekelijk koopgedrag, met als gevolg, prijzen van spelers gaan omhoog, spelers hun hoofd wordne zot gemaakt, en salarissen blijven maar stegen. Dit allemaal met geld dat geeneens voor handen is en dan kijk ik naar real, chelsea, city, liverpool en dezer dagen blijkbaar ook barcelona, met welk geld da die cesc zoeken te kopen is mij nog steeds een raadsel als er -150 miljoen op de rekining hebt staan...

Tot slot niets sta je in de weg,als het niet eens bent met het beleid , structuur en spelerskern van arrsenal, om voor een ander team te supporteren...ik sluit me aan bij porter als die zegt da je beter dan voor blackburn kiest...

Het voetbal technische van Arsenal maakt het toch juist zo'n mooie team binnen een competitie waar het oorspronkelijke voetbal kick en rush is.
De Engelse competitie is is de beste ter wereld en daarom ben ik blij dat Arsenal erin speelt. Als jij kick en rush wilt zien moet moet je vooral Pl blijven kijken, want daarin zal je er nog genoeg tegenkomen.

Ik begrijp dat je highbury een stadion vond met historie en karakter. Maar in het voetballerij kan men niet stilstaan. Er moet vooruitgang komen. Bij Arsenal gebeurde dit door het bouwen van een nieuwe stadion. Het nieuwe stadion zal voor meer inkomsten zorgen en er kunnen meer Arsenal liefhebbers in.

Wat betreft de Engelse spelers. Hierin deel ik jou mening gedeeltelijk. Het maakt mij normaal gesproken niet echt uit of er nou veel of weinig Engelsen bij Arsenal spelen, maar... ik denk dat het toch wel beter is als er meer Engelsen bij Arsenal zouden spelen aangezien zij minder snel naar een ander land zouden gaan. Het moeten dan wel eigenopgeleide Engelsen zijn, want anders kunnen ze net zo snel weggaan. Als Arsenal meer eigenopgeleide Engelsen tevoorschijn brengt, dan zal er ook eerder clubliefde ontstaan daar ben ik het met je eens. Maar we hebben nu al vier diamanten waarvan er een paar ruw zijn en een paar bijna geslepen. Wilshere, Walcott, Gibbs en Ramsey.

Ik snap niet dat je van Arsenal houdt als je Kick en rush voetbal wil zien? Kan je me misschien een goede reden geven?

Clubliefde is een van de dingen die nooit zal verdwijnen,
misschien verdwijnt bij u de clubliefde omdat u niet van het spel houdt wat ze nu spelen,
maar er komen altijd mensen bij die juist wél van dat spel houden.

2* voor de moeite

13 in een dozijn. In dit geval 14 in een dozijn.
Adebayor, Arsenal, Manchester City.
Je klinkt gefrustreerd. Adebayor heeft de fout van zijn carriere hersteld door weg te gaan bij Arsenal.

Jij bent een Arsenal supporter, tenminste dat denk je.
Als jij een fan was van Arsenal had je bij dit artikel vertelt over de kindjes in de buurt, die een droom hebben, een droom. Een droom om ooit het shirt van Arsenal te dragen en dat ze in een FA Cup finale in de 94e minuut de winnende doelpunt scoren tegen Fulham.

Daarintegen gooi je je frustratie los.

je spreekt jezelf zo ontzettend vaak tegen, het ene moment wil geen goede lange spits als Chamakh en later moet het wel weer zo, ook wijt je het nieuwe stadion van Arsenal aan rijke oliebaronnen terwijl Arsenal niet in handen is van een oliebaron, dan stel je ook nog eens dat de Engelse clubs in de schulden zitten wat wel waar is maar waarom neem je dan een v/d weinige gezonde clubs als voorbeeld. Dan stel je dat het kick en rush voetbal verdwenen is en dit komt gewoon door de Champions League, er kwam een tijd dat deze speelstijl niet meer loonde waardoor er andere spelers naar de competitie moesten komen om de strijd aan te gaan met de Europese winnaars van toen Ac Milan en Real Madrid. Ik vraag je om bij de volgende keer dat je een clubexpert schrijft beter op te letten met wat je schrijft en je niet door je emoties te laten lijden.

Jammer dat dit soort stukken door de beoordeling komen, verder heb ik niet veel toe te voegen aan de commentaren van de dames/heren boven mij. Doe wat met je tips en ga ervoor!

Laat het duidelijk wezen dat dit een zeer slecht artikel is. En zoals Lfcdutchy al zegt, een schande dat dit stuk is toegelaten door Voetbalzone. Maar er zit wel een kern van waarheid in het stuk. De rijke clubeigenaren die bij zo'n beetje elke Premier League club, aan het roer staan. Verpesten het voetbal met hun goed gevulde beurs. Als ik een Engelsman was, dan zou ik mij niet kunnen identificeren met dit Arsenal. Er mogen dan nog wel Engelse spelers in de selectie zitten. Maar dan hoor ik namen zoals Frimpong? Op Gibbs na vind ik het niet al te denderend hoor. En dit zie je niet alleen bij Arsenal maar bijna bij elke Premier League club. Wat er ook bijvoorbeeld voor zorgt dat over een paar jaar het heel moeilijk wordt, voor de opvolger van Capello om dan nog een kwalitatief goede selectie samen te stellen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren