Theo is verloren, maar Nicky is gered

Maandag, 20 september 2010 om 11:44 door Helden

Een paar maanden na de finale van het WK 2010 zijn we weer overgegaan tot de orde van de dag. Geert Wilders heeft z’n haar weer geverfd, Patricia Paay heeft een nieuwe toyboy en het Nederlandse voetbal stelt zoals we gewend waren geen ruk voor in Europa. Ajax is met beide benen op de grond gezet in Madrid terwijl er in Enschede nog altijd mensen dronken zijn van woensdag. Een gelijkspel tegen de winnaar van de Champions League; de vlag kan uit. Dat Twente dit heeft gepresteerd vind ik helemaal fantastisch. Er heerst een echte ‘topsportmentaliteit’ in het oosten des land.

Ik las laatst een interview met Wout Brama, een nuchtere boerenlul uit het platteland die een hele wedstrijd bij een mannetje staat. ‘Na een overwinning moeten we niet blij zijn, we moeten dit als normaal beschouwen. Een verlies moet abnormaal zijn, zo blijven we werken aan de topsportmentaliteit.’ Op deze lulkoek kwam het neer. Wout vergat bijna het belangrijkste en dus waren de laatste zinnen van het interview: ‘We zijn overigens absoluut geen titelkandidaat. Nee, daarvoor zijn Ajax en PSV toch echt te sterk, met Feyenoord en AZ als gevaarlijke outsiders. Ook van Groningen en Heerenveen kun je alles verwachten, en Vitesse is met die rare gek uit Georgië ook goed op weg. We mogen blij zijn als we niet degraderen.’

Halverwege het interview zat ik al met de kop onder de kraan. Het leuke aan dit alles is dan ook dat er in Enschede, en ondertussen ook in het overige gedeelte van Nederland, wordt gedacht dat dit helemaal waar is. Dít is de reden dat Twente vorig jaar kampioen werd, en nu Inter lam legde. Dat Bryan Ruiz een keertje of veertig in de laatste minuten scoorde, kwam natuurlijk doordat een verlies als ‘abnormaal’ word beschouwd. Dat is logisch. Na het interview met Brama smeet ik met deuren, maar intussen vermaak ik me kostelijk om deze onzin. Het enige wat me zorgen maakt is Theo…

Vanaf het begin bij Vitesse ben ik al fan van Theo. Het schoffie van Arnhem was anders dan de meeste voetballers. Als Vitesse voor de UEFA Cup tegen een Europese grootmacht moest spelen, kwamen de supporters met anderhalve vinger klaar, zo opgewonden waren ze. Ook de spelers hadden vaste rituelen, je kent het wel: gezonde voeding voor de wedstrijd, veel sporten, fruit, water en geen seks voor de wedstrijd. Theo moest lachen daarom, die zakte door in een nachtclub en liftte met de Hell Angels mee naar het Gelredome. Daarna speelde hij een fantastische wedstrijd, gaf Steven Gerrard een kopstoot en liet een boer tijdens de persconferentie. Dát is Theo!

Maar nu hoor ik alarmerende berichten; Theo eet voor de wedstrijd spaghetti en heeft een weekschema waaraan hij zich ook werkelijk houdt. Ook was hij van plan Harry Mulisch te lezen en zich te interesseren in orgasmen op de bodem van de oceaan. Dit verontrust me. Theo hoort vreemd te gaan vlak voor een bekerpotje tegen BV Veendam en dit op zijn sterbed bekend te maken. Wat dat betreft heeft Nicky Hofs het beter voor elkaar.

Na een periode bij Feyenoord waar de straatvechter zeer geliefd was keerde hij weer terug naar zijn roots; Vitesse. Vitesse is zo’n heerlijke chaotische club. Het elftal zit als los zand aan elkaar, lege tribunes en overal rellen. Maar toch is er altijd de ambitie en denkt Vitesse mee te kunnen met de subtop. Juist bij zo’n club past Hofs. Waar Theo gehersenspoeld is door Twente, deed Hofs lekker zijn best om boven het gestelde vetpercentage te blijven. Dat doet het altijd goed op feestjes: ‘Kwam Harry aan met de mededeling dat ik helaas niet bij de selectie hoor voor het duel met Willem II, hij wist dat dit zwaar voor me was zei die ook nog, haha, heb ik hem verteld dat ik er alles aan zou doen om er over zes weken weer bij te zijn. Was ie ook weer tevreden. Ondertussen kreeg ik mijn salaris binnen, heb ik weer soepgroenten van gehaald bij Albert Heijn, je mot wat.’

Ondertussen speelt Nicky bij een tweederangsclub in Cyprus, en dat bevalt hem goed hoorde ik. Mij ook. Theo is voor eeuwig verloren, maar Nicky is het straatschoffie van weleer gebleven. Over tweeëntwintig jaar hoor ik Theo iets zeggen over positieve en negatieve krachten die de dag des levens kunnen beïnvloeden. Op dat moment zit Nicky aan de rand van een zwembad op Bali, uit een glas priklimonade te lurken. Tel uit je winst.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 34 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 6000+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door Bonevacia)

Alinea 4:

ik zou ook wel eens wat meer willen weten over orgasmen op de bodem van de oceaan.

20 september 2010 om 19:22

Een omhaal die keihard uitéénspat op de lat is mooier dan een doelpunt. Zo verdient 'orgasmen op de bodem van de oceaan' een prijs voor de allermooiste Freudiaanse verschrijving. Een waarlijk hoogtepunt in de column-historie op Voetbalzone.

22 september 2010 om 17:40

Net zoals jouw reactie, absoluut!
Kon een stevige lach niet onderdrukken.

Mooi verhaal, goed geschreven en doorspekt met kwinkslagen.
Wat mij betreft 5 sterren.
Ik begin me af te vragen of Nico Dijkshoorn als bijnaam Helden heeft...

Heerlijk stuk, hier hou ik wel van.

haha heb me kapot gelachen! Maar om even met wat wijsheid te strooien:
kom theo janssen nog vaak genoeg bezopen tegen. Rookt lekker veel en stapt vervolgens de taxi in. De dag daarna (meestal zondag) zweet hij de alcohol eruit en speelt hij de sterren van de hemel

Schitterende column, beetje romantisch ook. Alhoewel je moet weten dat Theo nog altijd een sigaretje rookt na de wedstrijd

22 september 2010 om 17:42

Haha, laatst met het Nederlands elftal stond ie zelfs naast het vliegtuig te paffen...
Van Marwijk scheen het in ieder geval niets uit te maken.

Veel Nico Dijkshoorn gelezen? Die kan ook zo mooi typetjes omschrijven Leuk gedaan, een keer een andere manier van schrijven en zo overtrokken neergezet dat niemand hier echt aanstoot aan kan nemen!

20 september 2010 om 18:10

Het deed mij inderdaad ook denken aan Nico Dijkshoorn. Lekker lomp af en toe.

Goed stuk.

De inhoud slaat gewoon nergens op, maar juist dat maakt het weer ontzettend amuserend om te lezen.

21 september 2010 om 08:33

+1 Dat vind ik dus ook.

Haha, blij dat jullie het leuk vinden Ik wou een keer iets compleet anders bij de Clubexpert artikelen schrijven, en ik was benieuwd hoe dit uit zou pakken!

21 september 2010 om 22:23

Waar haal je de inspiratie vandaan om dit op te schrijven?

Echt een goed orgineel stuk en leest lekker weg.
5*

22 september 2010 om 16:38

Heel goed stuk, maar een dikke blunder is dat 'orgasmen op de bodem van de oceaan'. Ben benieuwd hoe dat daar in zijn werk gaat! Ik kan het nu al een klassieker noemen hier op Voetbalzone. Als iemand een typfout maakt haal ik deze erbij voor de grap, haha! Nog een typfoutje is het sterbed. Ben je een F vergeten.

Fantastisch stukje, leest heerlijk weg en de manier waarop je schrijft is zo lekker hedendaags. Zoals boerenlul Brama en Theo die kopstoten geeft, erop los boert en vreemdgaat. Je stukje volgende keer iets beter doorlezen. Ik zou graag 5 sterren geven, maar dat zijn voor de stukjes die volkomen perfect zijn. 4*

25 september 2010 om 10:20

dat mensen zich drukmaken over spellingsfoutjes kan ik niet bevatten. daar zijn andere fora voor lijkt me.

leuk stuk en komische voorbeelden.

25 september 2010 om 11:16

Een column moet er wel netjes en verzorgd uitzien. Het moet er vanaf stralen dat de schrijver er hard aan gewerkt heeft. Dit geeft me een klein beetje het idee dat hij het te snel heeft doorgelezen om het zo gauw mogelijk te publiceren, of gewoon niet goed heeft doorgelezen. Dat moet ook gebeuren, vind ik persoonlijk. Ik snap dat spellingsfouten jou niet boeien, voor mij zegt het wel iets

Perfect beschreven gozer, heerlijk stuk! Er valt hier weinig, beter gezegd, er valt hier helemaal niets verkeerds aan op te merken! Puur amuserend! Ik moet zeggen dat de vergelijking van Theo en Nicky ook heel goed gemaakt is. De vijf sterren zijn dit stuk dus echt wel waard.

Wat een lul verhaal, eerlijk waar. Maar hij is wel leuk en je leest er zo doorheen. Mooi geschreven, mooi verhaal.. Vooruit!

Je titel had iets anders moeten zijn: Theo is eindelijk geboren en Nicky is nog steeds verwend

Leuk stuk om te lezen.

Mooi stuk, leest in 1 ruk weg, goed geschreven!

Waar iedereen hier op voetbalzone alles wat onder het kopje clubexpert valt als column betiteld alsof er niets anders bestaat, hier zo'n beetje de eerste echte column. En nog een erg goede ook. Klasse en je mag vaker een dergelijk stukkie plaatsen

20 september 2010 om 18:10

Je kan ook wel heel erg ver gaan. Als je tussen al die onzin eens goed kijkt zie je genoeg echt columns staan.

co·lumn [kollum] de; v(m) -s regelmatige bijdrage aan een dagblad of tijdschrift met een bijzondere eigen inhoud

Volgens het vandale zijn het allemaal geen columns omdat niemand een regelmatige bijdrage heeft, maar het voornamelijk om de eigen inhoud. Een stuk waar een duidelijke mening in voorkomt kan je betitelen als column.

20 september 2010 om 18:23

Dit is alleen de eerste column hier als je inderdaad iemand als Nico Dijkshoorn als voorbeeld neemt. Maar ik denk dat er wel meer columns zijn geschreven, waarin gewoon op een leuke wijze iemands mening verpakt is. Proevomaster deed (hij post niet echt meer he) dat altijd goed, al was ik het zelden met hem eens. Ik zelf heb er ook wel een of twee echt meer als column geschreven en zo heb je dr nog wel meer gehad.

20 september 2010 om 18:36

het was idd een beetje overdreven, maar er zijn ook heel veel artikelen die onder clubexpert gepost wordt wat betiteld wordt als slechte column, terwijl het met een heel ander doel geschreven is. Recent voorbeeld was geloof ik die clubexpert over de derby in istanbul afgelopen weekend.

en boor respect2al, het is maar net welke definitie je erbij pakt.

dit is er ook een: ''een column is een vaste rubriek, een kort stukje proza in een krant, tijdschrift, een bepaald medium op internet of uitgesproken op televisie en radio waarin de auteur zijn of haar mening puntig en uitdagend uiteenzet.''
Het puntige en uitdagende wat deze definitie meebrengt mist die van jou. Het is dus maar net welke definitie je pakt.

20 september 2010 om 20:55

Villian als je toch zo pietluttig wil doen moet je ook consequent blijven en zeggen dat dit niet onder de term 'clubexpert' valt. Noem mij welke club dit over gaat? Volgens het icoontje over het Nederlands elftal.

Hmm,
vermakelijk.
Alleen iets te veel gif op Brama.. daar leg je wat teveel nadruk op voor zaken waar geen barst van klopt

Nouja,
inhoudelijk niks geleerd.
Wel een leuk stukje gelezen.

20 september 2010 om 17:59

En dat heeft niets met je voorkeur voor Twente te maken? Zoals hierboven al vermeld werd door Villian, is dit een keer wat anders dan een clubexpert artikel, dit is meer een column. Daarin overdrijven mensen dingen, en het was ook helemaal niet mijn doel om een inhoudelijk stukje te maken.

21 september 2010 om 19:47

Eigenlijk niet nee,
Het is een aansprekende column, net zoals die van Nico Dijkshoorn bijvoorbeeld. Dan maakt het me geen barst uit of ze over mijn cluppie gaan, als het maar aanspreekt wat er geschreven word!

Haha gast schitterend stuk.
Een beetje á la Nico Dijkshoorn
Geweldig, schrijf alsjeblieft meer in deze stijl!

Humor van de bovenste plank. Goede column. Geweldige stijl.

Lekker voetbal kul heerlijke column heb veel gelachen
Blijf schrijven ik heb erg genotne aand deze column 5 Sterren

haha! topper!

vooral je 4de alinea is supergrappig!

Wat een superverhaal, 5 sterren, omdat ik er geen 6 kan geven!

Haha top! Geweldige column zoals ik hem graag zien, jammer dat er maar 5 sterren zijn

DIT vind ik een leuke column. al zie ik niet echt in waar theo dan de fout in gaat. omdat hij in tegenstelling tot hofs wel gezonder/beter wil leven? achja, maakt ook niet uit. ik heb me vermaakt. hier en daar wel een beetje tegen het randje aan, dat je net iets te lomp ofzo wilde zijn. maar misschien ben je ook wel zo een type.

leuk gemaakt!

ik ga met de rest mee en geef je 5 sterren. zijn ook verdient overigens.

mvg

Ik vind het een erg leuke column! 5 sterretjes!

Alleen ff een vraag, ben je echt 12 jaar?

Als je 12 bent, kun je al erg goed schrijven op die leeftijd.

20 september 2010 om 21:50

Bedankt voor de sterren en, haha, ik ben echt twaalf jaar ja

20 september 2010 om 22:35

Hehe dat gaat er wel af Ik schreef toen ik 14, 15 was leuker (niet beter taaltechnisch enzo) dan nu. Althans dat vind ik.

20 september 2010 om 22:45

Hoezo schreef je toen 'leuker'? Leg dat eens uit, dat verleer je toch niet zomaar.

21 september 2010 om 02:04

Naarmate je 'ouder' wordt ga je anders denken over dingen, als ik mijn teksten vergelijk toen ik twaalf was, dan zijn die anders geschreven dan de columns die ik nu op voetbalzone plaats, of stukken voor school e.d. Het wordt serieuzer en je denkt meer na over andere dingen.
Wat dat betreft geef ik Kasper wel gelijk.

Leuk stukje trouwens, leest goed door en kan mij best vinden in je redenering. Ik twijfelde alleen welke Theo je bedoelde, Bos of Janssen, beiden waren/zijn straatschoffies uit Ernem die allebei hun streken hebben en hadden. Het werd mij snel genoeg duidelijk wie je bedoelde!

21 september 2010 om 08:21

@jbullets
Dank voor de uitleg, had het zelf niet beter kunnen verwoorden.

21 september 2010 om 14:31

12, 30 of 85, who cares? Heerlijk stuk!

21 september 2010 om 20:51

@kasper90
Lekker belangrijk dat jij jezelf leuker vond schrijven, daar vroeg helemaal niemand naar.

On: Helden wat een geweldig stuk tekst zeg! Ik heb het in 1 ruk (jaja zou zo in je stuk kunnen staan) uitgelezen. Leuke vergelijking tussen twee voetballers en bovenal je schrijfstijl, het lijkt net een jonge versie van Nico Dijkshoorn, blijf zo doorgaan!!

Van mij krijg je 5 sterren

22 september 2010 om 16:43

Niet zo opgefokt richting Kasper, jongen.. Hij reageert gewoon op het feit dat Helden pas twaalf is. Daar mag je toch best iets aan toevoegen? Kasper doet dat op de manier door te zeggen dat hij toen hij jonger was ook leuk schreef, en het dus geen schande is dat Helden pas twaalf is.

Als ik me niet helemaal vergis was het wel Theo die ergens vorig jaar met een slokje te veel op achter het stuur zat of niet?

Eindelijk een keer een stuk die eens een keer anders is.
Deze is grappig en leest lekker weg, ik hoop dat er vaker van dit soort artikelen komen van je.
Dus ga zo door!

20 september 2010 om 23:39

Ik heb helaas weinig tijd, het nieuwe leven op de High School is zwaar haha, maar ik zal proberen er deze week nog één te maken

21 september 2010 om 00:27

moet je niet doen joh, een nieuw stukje zo snel na deze kan alleen maar teleurstellen. Beter kan je een poosje wachten.

21 september 2010 om 10:30

Erg leuk stuk joh! Niet nog een maken. Zoals Villian zegt, wacht een poos!

haha ik ben het totaal niet met je eens over wat er belangrijk is, maar het is werkelijk waar prachtig geschreven en zeer vermakelijk. Je had me nog bijna overtuigd ook, daarom:

Haha heldenstukje. Zo als een grote kleine voetballer uit Buenos Aires al zei:
'futebol es un sentimiento! No puedo parar!!

Mooi verhaal, maar helaas heb je dit niet zelf geschreven. Desondanks 5 sterren!

21 september 2010 om 15:43

Wat bedoel je??? wahahaha, geef mij dan maar eens bewijs dat ik het niet geschreven heb!

En jij het bewijs dat je het zelf geschreven hebt
Ik maak het op uit je zinsopbouw in je reacties en de zinsopbouw in het column.

21 september 2010 om 16:06

Onzin Vlerk, zo is elke discussie te winnen.

Laat je jaloezie achterwege en suggereer geen dingen die je niet kan bewijzen.

21 september 2010 om 16:22

Het spijt me allerzeerst als ik je dit beeld toevertrouwd hebt. Mijn denkwijze probeer ik met een humoristische kijk op het virtuele papier neer te spatten. Als willekeurige dingen verkeerd geïnterpreteerd worden, is dat discutabel te noemen, maar ik moet me er bij neerleggen. Ik wens je verder een fijne dag toe en hoop dat de zon des levens je dag zal toeschijnen.

Tevreden? Ik post in mijn reacties nou eenmaal ander dan mijn schrijfwijze in de vorm van een column. Sorry als ik je een verkeerd beeld heb gegeven.

22 september 2010 om 16:45

Hahaha beter had je niet kunnen reageren! Al voor de vierde keer gelachen op deze pagina om:

1) je totale column, fantastisch;
2) orgasmes op de bodem van de oceaan;
3) het perfecte beeld dat je schetst van Theo twee á drie jaar geleden;
4) deze reactie.

Geweldig!

Geweldig Helden!

Zie je Vlerk, niet meteen vooroordelen, ik zelf schrijf ook anders als ik een officiële tekst schrijf, als je reageert op iets let je niet helemaal op zinsopbouw en welke andere dingen er in de Nederlandse Taal zijn (zijn er zo veel)

Hahaha ja geweldig stukkie hoor
5 * en tel dan maar uit je winst

werkelijk sensatie dit, er zijn maar weinig als dit soort stukjes waarvan je dan ook werkelijk geniet. Harika ! 5*

Geweldig
Theo blijft gewoon een schoffie hoor Alleen bedrijft ie nu iets meer topsport dan weleer!

Trouwens, voor een feyenoord supporter is dit wel heel erg uit Vitesse(en een beetje Twente)- ogen geschreven.

Hij is grappig, ik moest af en toe zelfs lachen. Dus ik geef je de volle 5 sterren

Matig stuk. Banaal taalgebruik en kromme zinsconstructies. En wat is nou je mening? Dat Nicky beter af is doordat hij zich niet ontwikkeld heeft? Wel origineel. Daar een ster voor.

Net zoals Ajax: 2 sterren.

22 september 2010 om 16:20

Met alle respect, maar denk jij dat het mijn doel was om mijn mening naar voren te stellen? Nee, want die mening slaat totaal nergens op, en dat heb ik expres gedaan. Ik vind dat heel het clubexpert gebeuren aan het aftakelen is, ik heb namelijk geen zin meer om iedereens' mening in een lang en niet uitnodigend stuk te lezen. Daarom deze 'column'.

24 september 2010 om 21:05

Waarop baseer jij dat het clubexpert gebeuren aftakelt? Welke criteria gebruik jij daarvoor? Wat is niet-uitnodigend? En wie vinden dat allemaal niet? En als je geen zin hebt om die stukken te lezen dan doe je dat toch niet?

Ik blijf erbij dat ik het een matig stuk vond met geen/nauwelijks een boodschap en banaal en krom taalgebruik. En ja ik weet dat het tegen de heersende opinie in is, maar dat zal me eerlijk gezegd aan mijn reet roesten.

Heel leuk stukje, beetje Nico Dijkshoorn of Sjoerd Mossou achtig, hou daar wel van. Aangedikte, zwarte humor! Ga zo door!

Leuke taal maar wat nou de boodschap is dat is me niet helemaal duidelijk.
Volgens mij is Theo nog helemaal de Theo van vroeger en heeft hij zich heel goed ontwikkeld.
Nicky is ook nogsteeds dezelfde Nicky als vroeger alleen is die bij elke club buiten Arnhem mislukt.

Ik moest lachen. Vijf sterren daarvoor.

Verder niks meer aan toe te voegen. Twee spelfoutjes zijn je vergeven. Waren die 'orgasmen op de zeebodem' expres of perongeluk?

Geweldig stuk. Bij sommige stukjes snapte ik er werkelijk waar niks van, maar dat zal wel door mij komen. Ik houd wel van je stijl van schrijven. Je brengt alles op een heel humoristische mannier, wat mij zeer aanspreekt.

Ook is het wel leuk dat het over een redelijk gek onderwerp gaat, wat het gelijk wat boeiender maakt, omdat het een keer anders is.

Goed stuk. Theo is geweldig. De combinatie van zijn oude leefstijl en het vuur in de ogen tijdens wedstrijden is geweldig beschreven.

Als ik eerlijk ben kwam ik ook een beetje klaar van de nieuwe Theo die de bal achter Ceasar schoot :$

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren