Het grote avontuur van Martin en de Champions League

Ieder jaar is onze hoofdstad weer decor van een prachtig dramastuk. Dit jaar was dat ‘Martin Jol II: Het grote avontuur van Martin en de Champions League’.

Toen we eenmaal klaarzaten voor het begin van het spektakel, moesten we ons eerst door het vermakelijke voorprogramma heen werken. Het voorprogramma genaamd ‘Bertje Focus en de Grote Gouden Cup’ bevatte een aantal personages die tevens act de presènce zouden geven tijdens het hoofdprogramma. Zo waren Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel en Demy de Zeeuw hoofdrolspelers tijdens dit vermakelijke begin. Ook Luis Suarez en Dennis Rommedahl hadden een rol in dit geheel.

Tijdens het voorprogramma werden de draaiboeken voor het hoofdprogramma geschreven. In ‘Bertje Focus en de Grote Gouden Cup’ kon Maarten eindelijk bevestigen dat hij een topkeeper is. Gelijktijdig wist Gregory indruk te maken als opkomend talent en was de mislukte stuntscène van Demy niet meer dan een zorgelijke twist in het verhaal. Luis maakte zijn badboy reputatie helemaal waar door dit keer niet Groningen en Rotterdam tegen zich te keren, maar een heel continent. Het was een aardig opwarmertje voor wat er komen ging. De zaal liep zo tegen het einde van het voorprogramma vol en iedereen zat er weer klaar voor. “Waar gaat Luis heen, denk jij?”, hoorde ik iemand in de rij achter mij fluisteren. Iedereen was vol spanning. De lichten gingen uit. Het spektakel kon beginnen.

Het begon allemaal met een spetterende achtervolging. Gregory zat bij Martin in de auto, terwijl Louis van Gaal en Keizer Franz hen achterna zaten. Terwijl de Duitsers steeds dichterbij kwamen en Martin bijna de controle over het stuur verloor, sloeg Louis van Gaal plotseling een zijstraat in en zagen we hem niet meer terug. Misschien kon hij het toch niet over zijn hart verkrijgen om zijn oude liefde Ajax pijn te doen? Het was in elk geval een waarschuwing: gevaar lag op de loer. Al gauw kwamen Luis ten tonele. De verwachte hoofdrolspeler stond wat te flirten met een oude Engelsman in regenjas. Uiteindelijk vertelde Luis de man dat hij zijn geliefde Ajax niet zomaar kon verlaten. Teleurgesteld pakte de Engelsman zijn privévliegtuig richting Portugal om daar maar weer eens rond te gaan kijken.

En plots een donderslag! De sympathieke Rommedahl werd geraakt door Zeus, en in de Griekse wolken gesleurd. Martin probeerde hem nog te redden, maar uiteindelijk bleef Martin verbouwereerd, gedesillusioneerd achter. De tranen liepen langs zijn wangen. “Rotten jullie dan ook maar op!” , schreeuwde hij tegen ‘De Overbodigen’. Teleurgesteld dropen Gabri, Kennedy Bakircioglu, George Ogararu, en Jeffrey Sarpong één voor één af. Ook Marko Pantelic hield woord en liep weg.

Nog aan het verdrinken in al zijn verdriet, kwam daar plots een prachtige jonge vrouw aangelopen. Terwijl Martin met zijn knieën op de grond zat, zweefde zij als een engel richting de verbouwereerde coach. Martin’s hart begon sneller te kloppen, terwijl ze haar hand naar hem uitstak. Martin zag bevrijding. Hier zou hij troost vinden, hier zou hij opnieuw kunnen beginnen. Martin greep haar hand en stond op. Veegde zijn tranen weg en had zijn keuze iets te snel gemaakt. Nog voordat hij achter haar aan ging, keek hij om. Daar zag hij, op de plek waar hij lag, een bloedend meisje. Zijn meisje. Een meisje dat al zoveel pijn had geleden en hem juist nu zo hard nodig had. Na lang twijfelen, koos Martin met zijn hart. Hij kon haar zo niet achterlaten. Niet nadat hij had beloofd om twee jaar lang zijn best te doen voor haar. De jonge vrouw trok nog iets harder aan zijn hand, maar Martin liet al gauw los. “Ik ga je weer groot maken”, zei Martin tegen het bloedende meisje. “En om dat te doen, moeten we eerst naar het beloofde land. Het land waar meisjes als Barcelona, Chelsea en Manchester wonen. Het land waar de bankbiljetten aan de bomen groeien. Ik breng je naar de Champions League.”

Ook Luis kwam er bij staan. En Maarten, Gregory, en al die andere rood-witten. Martin had het al eens gezegd. “Kop omhoog, borst vooruit!”. En terwijl ze langzaam via Thessaloniki richting Kiev gingen, keek Martin nog eens om. Plots zag hij een stipje in de verte, dat alsmaar groter leek te worden. “Ik wil ook mee!”, riep het stipje. Martin kneep met zijn ogen. In de verte zag hij Mounir El Hamdaoui aan komen lopen met aan zijn hand de curator. “Voor slechts zes miljoen, mag Mounir met jou mee”, riep de curator. Martin keek eens om zich heen naar de anderen en besefte zich het verlies van Marko en Dennis en al die anderen. Hij greep eens diep in zijn broekzak en trok daar zijn laatste zes miljoen uit. De curator werd betaald en Mounir voegde zich bij de groep.

De weg naar Kiev was erg lang. Op de reis werd het gezelschap meerdere malen aangevallen, maar onder andere Arsène en Pep werden gauw verjaagd. Deze groep is op een missie. In Kiev aangekomen, werd er gevochten als leeuwen. Uiteindelijk moest in Amsterdam de laatste strijd worden geleverd. André en Mido kwamen ook nog helpen. Het slotstuk van deze voorstelling was een ware veldslag. Toen Andriy en de zijnen op 25 augustus de ArenA uit werden gejaagd door Martin Jol, keek hij tevreden naar de hemel. En daar zag hij iets wat Martin de rest van zijn leven zou bijblijven. 50.000 rood-witte engelen. En hij hoorde hen zingen. AJAX! AJAX!

En Martin zag dat het goed was.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 65 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

93 reacties (laatste reactie door Hart)

Leuke manier van schrijven! Als ik aan de wedstrijd denk, vak 121 helemaal vooraan, krijg ik nog kippenvel, geweldig was het! Al die rood-witte papiertjes, een sfeer als nooit tevoren, het was gewoon perfect!

4*

dat dode meisje snapte ik eerst niet maar toen had ik het door xd

echt heel leuk geschreven!!! ik zat met een lach je stuk te lezen.

5 steren!!!

Haha geweldig stuk
5 Sterren

Leuk stuk, meer dan een paar schoonheidsfoutjes maar ik heb het in één adem uitgelezen dus 5*

mooi stuk , goed uitgelegd .
maar je leest er goed doorheen .

5*

Heel mooi hoe je al die metaforen in een leuk samenhangend verhaal weet te stoppen.

Klasse!

Erg leuk stuk, leuk gevonden vooral, maar de 'schoonheidsfoutjes' maken toch dat ik 'maar' 4 sterren geef.

Zeer fraai stuk, de stijl van schrijven spreekt me aan, leest lekker door en je word in het verhaal gezogen. Ga zo door kerel!!

Bedankt voor de positieve reacties jongens!

P.s. kunnen jullie misschien voorbeelden geven van die schoonheidsfoutjes? kan ik er volgende keer op letten!

4 september 2010 om 18:48

Ik ben normaal altijd kritisch, maar dit is naar mijn mening de beste clubexpert aller tijden. De afgelopen periode bij Ajax prachtig samengevat en met leuke metaforen het bolwerk Ajax geromantiseerd. Als Ajacied kan ik hier alleen maar van smullen. vooruit, mijn eerste 5 sterren als het aankomt op Clubexperts!

5 september 2010 om 17:38

Ik weet niet of het echt een fout is, maar wat ik jammer vind is de inleiding. Hij is 2 zinnen en verre van goed. Het voegt eigenlijk niets toe.

Echt een mooie column, ik vond het jammer dat het al afgelopen was haha
Ga zo door!

6 september 2010 om 11:32

Maak je geen zorgen.. Aan het eind van het seizoen schrijft Wvisser18 een verhaal over Jol en de 3de ster .

Erg leuk stuk, goed origineel bedacht.

10 september 2010 om 23:39

Haha kan al niet wachten

Helaas, ik vond het wat minder. Het duurde mij juist net iets te lang. Je schrijfstijl is wel leuk trouwens, maar je intro vind ik vrij kort en kan beter, vind ik. 3*

Erg leuk geschreven stuk !

'toen Andriy en de zijnen op 25 augustus de Arena uit werden gejaagd door Martin Jol, keek hij tevreden naar de hemel.'

hierin slaat 'hij' terug op Andriy, ik weet niet hoeveel waarde je hecht aan verbeteringen, maar ik zeg het maar..

Verder geen mierenneukerij of niets, ik vind het een geweldig stuk. Het uiteindelijke doel van zo'n stuk is toch om de lezer te amuseren. Deze manier van een stuk schrijven amuseert mij in ieder geval! Ben blij je stukje te hebben gelezen! Ga zo door

12 september 2010 om 11:04

@josco2

Nee hoor, want dan zou het moeten zijn 'toen Andriy en de zijnen uit de arena werden gejaagd, keken ZIJ tevreden naar de hemel'. Hoewel het stilistisch gezien misschien niet ideaal is, kan 'hij' alleen maar over Martin Jol gaan.

Laat ikm aar eerlijk zijn, er zijn stukken van jou geweest waar ik geen reet aanvond. Dit echter, is briljant en hartstikke leuk geschreven. Die paar kleine foutjes, kijk er een keer naar, maar maak je er niet te druk om, dat heb ik ook niet gedaan. Super!

Echt heel leuk gedaan. Leuke metafoor bedacht, waardoor het zeer vermakelijk wordt

Ik heb even speciaal ingelogt om te reageren, want dit vind ik echt een topstuk!
Ik zal heel eerlijk zijn, er zijn maar weinig stukken over Ajax die ik met een glimlach op m'n gezicht lees. Maar deze! Hoe jij Jol neerzet als een soort god, prachtig.
Ik kan niet anders dan 5 sterren geven voor dit prachtstuk!

Verrassende manier van schrijven maar wel heel leuk. Je beschrijft mooi het gevoel van alle Ajaxsupporters en Martin Jol. Complimenten!

'En Martin zag dat het goed was.'

Koning Droogheid! Ik kan er niets anders van maken! Mijn beoordeling heeft geen verdere toelichting nodig. Dit is gewoon goed: punt!

Prachtig stuk! Dat gemiereneuk van mensen hierboven is niet nodig lijkt me. Prachtig hoe je het gevoel van veel Ajacieden weet te beschrijven...heerlijk om te lezen 5* met een groen randje!

Heel leuk stuk.. Ik geef je hier uiteraard 5 sterren voor... De manier van schrijven is top. Je beschrijft het gevoel hoe wij als Ajax supporters de laatste weken naar ons Ajax hebben gekeken... Blij het gelezen te hebben.... Ga zo door..

De manier van schrijven van dit stuk is heel leuk gevonden! Als je het zo allemaal bij elkaar leest is het echt een grote zooi geweest deze vakantie ;p gelukkig komt het nu helemaal goed
5 sterren!

goed stil leest lekker weg.
4sterren

Ik snap al die positieve reacties niet zo. Het is totaal onorigineel, geschreven als een brugklasser en het heeft mij niet één keer aan het lachen kunnen maken...

Waardeloos

5 september 2010 om 13:05

Ik kom ook inderdaad niet verder dan brugklasniveau. Een metafoor in een tekst kan een verhaal opleuken, maar een overkill aan metaforen maakt de tekst kinderlijk en praktisch onleesbaar, Zo langzamerhand begin ik bang te worden dat dit type teksten inderdaad je schrijfstijl is. Probeer het eens op een 'basic' manier. Je wilt teveel tegelijk.

6 september 2010 om 11:40

Dat het praktisch onleesbaar is zal meer aan jou liggen. Bijna iedereen die hier een reactie geeft snapt de metaforen. Die jonge vrouw, ik wist gelijk dat het Fulham was. Het bloedende meisje was Ajax, de man in regenjas was dacht ik Ferguson (schrijver zei later in de tekst dat het Wenger was maar Ferguson koopt soms nog wat in Portugal: Bebe en Nani. Vandaar), de achtervolging op Gregory etc.

Dit stuk vind ik weer eens variërend geschreven. De schrijfstijl is heel origineel en ook nog eens leuk om te lezen. Een brugklasser had zoiets echt niet kunnen verzinnen hoor.. Die zat te denken aan Pokémons in de Amsterdam Arena die vechten om de glitterkaart van Gregory die 100 HP had. '

Anyway: 5 sterren!

7 september 2010 om 11:28

Ik ben blij met het lezen van de reacties van Kettenis en wondersloff, ik dacht dat ik de enige was die de metaforen wel zo eenvoudig vond dat het verhaal ronduit saai was om te lezen. Dat wondersloff zegt dat het onleesbaar wordt komt dan ook niet doordat hij de achtergrond van de metaforen niet snapt, maar juist dat de metaforen zo ontzettend voor de hand liggend zijn dat ze hier helemaal niks toevoegen.

Met Kettenis ben ik eens dat dit het niveau van een brugklasser niet overschreed, zowel qua schrijfstijl als originaliteit.

Niks ten nadele van wvisser18 persoonlijk, maar ik vond er gewoon niks aan.

9 september 2010 om 17:02

Ik weet niet in welke tijd je leeft, maar ik kan je vertellen je dat brugklassers echt aan Pokemon in de Arena denken of om een glitterkaart van van der Wiel met 100 HP zitten te vechten.

11 september 2010 om 16:51

Het hele verhaal is één metafoor. De Griekse oorlogsheld Ajax omschreven in een Griekse epos-stijl. Mooi verhaal en leuker te lezen dan de standaard: ''.... wordt kampioen'.

4 september 2010 om 17:58

Meschien heeft hij wel dislectie of spreekt hij nog niet zolang Nederlands.
Beetje flauwe reactie van je.

Heerlijk stuk en ook orgineel geschreven vind het wel humor.
Zeker 5 sterren waard

Wauw.

Wel een aantal fouten.
Laat het stuk volgende keer ook door iemand anders doorlezen voordat je het publiceert.

4*

creatief en leuk stuk

idee is leuk, maar uitwerking vind ik wel heel matig en gekunsteld.

5 september 2010 om 00:19

Je kan ook gewoon zeggen dat je elk stuk over Ajax één ster geeft hoor..

5 september 2010 om 21:58

Geen gevoel voor mooie stukken of wat dan ook kan je dit noemen.
Ook zeer goed beargumenteerd, als ik kon zou ik je een groen randje geven...
Zelf vond ik dit stuk prachtig, heerlijk geschreven. Perfect.

''al gauw kwamen Luis ten tonele.''
Dit is bijvoorbeeld zo'n schoonheidsfoutje. Maar ik vind dit een geweldig stuk, en ik ga het dan ook gewoon 5 sterren geven.

Mensen die dit minder dan 4 sterren geven hebben geen liefde voor kunst , want jongen wat jij met de digitale pen doet is gewoon kunst.

Niets aantrekken van die paar zielige figuren die 1 ster geven en het dan onderbouwen met een slecht stuk.... want die snappen er duidelijk niets van. Ik denk dat supporters van andere clubs dit ook een geweldig stuk kunnen vinden.

5 sterren.

5 september 2010 om 15:45

@ehmnummer9

Daar wil ik wel even op inhaken, wat betreft supporters van andere clubs. Daar ben ik er zo eentje van, een Psver in hart en nieren welteverstaan. Ooit had ik ook als Psv-supporter veel sympathie voor de club Ajax, en was ik diep onder de indruk van het machtsvertoon die zij ten tonele spreide ( tijdperk Louis v. Gaal ). Het imponerende spel en de vele prijzen die er mee gepaard gingen, waren het bewijs van een fantastisch sprookje die daarmee uit was gekomen. Dit vervlogen tijdperk zit mij ( zelfs als Psv-supporter zijnde ) nog altijd in het geheugen gegrift. Het heeft mij in die zin geraakt, dat je er een romantische gedachte bij kan hebben omdat het een prestatie van wereldformaat is geweest.

Het Ajax van nù daarentegen is een geheel ander verhaal. Financiele perikelen binnen de club, een zelfingenomen hoofdtrainer, uitgerangeerde profvoetballers en niet in de laatste plaats, een beleid wat alsmaar blijft dansen naar de pijpen van passerende zelfingenomen hoofdtrainers. Voetballend gezien gaat het in de Nationale competitie wel oke, maar daarbuiten is het uiterts moeizaam en kwakkelend wat ze vertonen. Hossana, ze hebben de groepsfase van het Championsleague bereikt, de manier waarop lijkt dan bij de meeste al snel te zijn vergeten. Niks oogstrelend, magistraal of ook maar iets van deze betekenis past bij het huidige Ajax van vandaag.

Het stuk van wvisser18 komt op mij over als '' een blij kind die tevreden is met een snoepje''. Oftewel, na al die kleur en treurloze jaren mag het eens zo roemruchtige Ajax weer 'even ' met de grote jongens meedoen. Een romantiserend of kunstig stukje schrijven kan zwijmelend zijn of kippenvel opleveren, maar het moet wel gepast zijn. Dat is nu niet het geval, want laat ik eerlijk zijn, het huidige Ajax kan mij in zijn geheel totaal niet niet meer bekoren.

6 september 2010 om 08:50

Wat is er dan aan PSV zo goed dat Ajax niet heeft. Ik amuseer me nog altijd veel meer tijdens wedstrijden van Ajax dan van Psv. Het was van groot belang dat Ajax de CL haalde en dat is eindelijk gelukt. Het is begrijpelijk dat de opluchting dan even kenbaar gemaakt wordt, met hier en daar een uitschieter.

8 september 2010 om 09:44

Hij vergelijkt Ajax nu toch helemaal niet met Psv?

On: Echt een leuke CE wvisser18! Ga zo door zou ik zeggen!
Ik zat er helemaal in bij wijze van spreken op de achterbank bij Martin en Louis.

6 september 2010 om 00:01

nee , ik denk niet dat dat zo is .. mensen die 1 ster geven verwachten blijkbaar een hoger niveau...ik vind het een prima stuk dus ik sluit me gewoon bij de rest aan maar kunst? tjah...

Hahahahahaha . Ik vindt het een heerlijk stuk leest zo weg heel erg origineel heel erg anders geschreven en ik vindt eht een prachtig stuk heb het met een grote glimlach gelezen en die laatste lijn geeft me kippenvel je hebt echt veel talent.

5 sterren.

Truly brilliant!

Er zijn maar weinig clubexperts die ik met zoveel plezier heb gelezen als deze.
Ga vooral zo door en je krijgt straks een sterrenstatus op VZ

Erg leuk bedacht. Qua originaliteit van beschrijven, gewoon geniaal. Ik zal je eerlijk bekennen, dat toen ik de titel las, er bij mij een idee boven kwam ''ow nee, niet Weer een stuk over Ajax en de Cl''. Je hebt me echter blij verrast met de manier van schrijven en de metaforen. 5 sterren zijn dan ook verdient.

Niet echt leuk, te moeilijk en weer te veel oude grapjes.
die metaforen zijn opzich wel goed, zei het toch dat ze weer zo duidelijk zijn

Wel is dit je beste clubexpert, mr nog steeds vind ik het gewoon niet geweldig
sorry but keep going

5 september 2010 om 12:16

Welke grapjes heb jij het over? er staat geen eens een grap in...

Erg origineel om de gebeurtenissen van de zomer zo metaforisch weer te geven, heb je stuk met plezier gelezen.

5 sterren.

Lekker stukje zeg. Las het in een ruk uit.

Iedereen schrijft altijd serieus, strak en formeel. Nu schrijft er is iemand met zijn eigen mening en fantasie. Ik heb een hele grote fantasie, maar zo'n column kon ik niet schrijven
overigens om dit stukje niet als een soort droom over te laten komen, ik zou de tegenstanders als machtige leeuwen zonder tanden beschrijven, poh wat hebben hun een kansen gemist zeg!
Maar dat maakt de prestatie van Ajax er niet minder op, ik wacht nog op je column die over de groepfase gaat, haha!

Ik heb nog nooit gehad dat ik na een Column lezen een lach op me gezicht had staan! Zeer origineel stuk, leuke manier van schrijven.

Geweldig gedaan, Keep Going!

6 september 2010 om 09:34

moet je dan maar eens een paar collumns lezen van Nico Dijkshoorn in de VI, die vent is sscherp, bot en hi-la-risch

6 september 2010 om 16:52

Als ik ergens niet om kan lachen zijn het de columns van Nico Dijkshoorn. Ik vind het echt een kwal van een vent. Hij is me vaak te beledigend.

Maarja, smaken verschillen zullen we dan maar zeggen..

7 september 2010 om 18:57

Sommige (net als ik) vinden die op-het-randje-of-net-erover-colums juist leuk. Jij houdt misschien meer van een informatief stuk of iets zachters. Smaken verschillen inderdaad, maar ik houd eigenlijk overal van als het maar goed te lezen valt en niet saai is

geweldig, kreeg er kippenvel van!

Ik moet zeggen dat ik het een erg leuk en verfrissend stuk vind. In mijn ogen iets te chauvinistisch en te dramatisch, maar het gaat om de stijl en die is leuk.

Van mij krijg je 4 sterren, je stijl is goed maar je moet het nog net iets beter nalezen voor je het instuurt. Er staan toch meerdere kleine foutjes in. Overigens geen ergerlijke fouten.

Ik moet eerlijk zijn, ik heb dit stuk echt met veeeeeel plezier gelezen. Niet alleen omdat het over Ajax ging, maar omdat het lijkt alsof ik een sprookje lees. Leest namelijk echt lekker weg. Keep up the good work.

Normaal ben ik niet van de sprookjes, maar ik vind dit geweldig! De 1e 3 alinea's moest ik er eerlijk gezegd echt inkomen, want het was nog een beetje onduidelijk voor mij ( stuk over van Gaal ), maar die laatste 3 zijn echt meesterlijk!

Zelfs ik als Feyenoord supporter, vind dit stuk fenomenaal!

7 september 2010 om 18:58

Waarom zou een Feyenoorder dit normaal niet leuk vinden? Het is een algemeen column over Ajax dat neutraal geschreven is. Altijd dat cliché-gebeuren van 'Ik als Ajacied' of 'Ik als Feyenoorder. So what? Al ben je voor de Urawa Red Diamonds, dan kan het nog steeds leuk zijn.

7 september 2010 om 21:29

Daar ligt het niet aan, maar als feyenoorder, en niet zo heel vaak op voetbalzone, gaa ik niet alle stukken over ajax lezen. Ik lees in eerste instantie die van feyenoord, puur omdat ik daar zelf meer van afweet en er beter kan over oordelen.

Maar als je zo'n titel ziet staan en je leest het stuk daarna, dat is gewoonweg genieten.

7 september 2010 om 21:35

Tuurlijk is dit stuk genieten. Dit is misschien wel het beste stuk sinds tijden. Ik lees natuurlijk ook niet alle stukken door, maar af en toe eentje van Feyenoord pik ik er wel tussenuit. Maar om dan te reageren dat 'Ik als Ajacied het geweldig vond' vind ik altijd maar zo'n van de pot gerukte uitspraak. Een column is neutraal, Ajacied of niet.

Veruit het beste stuk dat ik heb gelezen! Trek je niets aan van die onzinnige negatieve reacties als kinderlijk. Je moet het dan even nog een keer lezen. Ik denk dat de meerderheid het er mee eens is dat het een fenomenaal stuk is.

mooi geschreven stuk, het zou zo een sprookje kunnen worden als je hem doorschrijft tot aan het landskampioenschap

sommigen vinden dat je op een brugklasser niveau schrijft maar ik vind het best knap en leuk dat je alles zo romantiseerd

5 sterren zowiezo!

heerlijk luchtig geschreven,
las hem in een keer uit. en nog een keer.

Normaal gezien weiger ik commentaar te geven op anderen hun stuk omdat de meeste stukken zo slecht zijn dat positieve commentaar niet mogelijk is en dan weerhoud ik mij daarvan. Dit is echter verfrissend origineel met een resem metaforen die althans mezelf nooit hebben verveeld. Het is leuk als je met achtergrond die metaforen begrijpt. Anders kan ik me voorstellen dat je er niets aan vindt.

Ik ga voor het eerst ook sterren geven, simpelweg omdat ik sinds lang een stuk goed heb gevonden.

5

Ik ben blij dat ik het merendeel van de bezoekers een glimlach op het gezicht heb bezorgd, bedankt voor alle reacties (ook de kritische)! Deze reacties houden mij in ieder geval scherp, de positieve reacties houden mij gemotiveerd, dus dit zal zeker niet de laatste zijn geweest!

Ge-wel-dig!!! 5 sterren.

Echt goed, de meeste club expert dingen interesseren me niet zoveel, af en toe lees ik een paar regels, maar inloggen om een beoordeling te geven doe ik eigenlijks nooit, bij deze krijg je van mij de 5sterren. Ook om de mafkezen te compenseren die dit minder dan 4 of 5 sterren waard vinden

Prachtig stuk zeker wel 5 sterren waard

mooi verhaal man
echt knap die hele samenvatting wat er allemaal gebeurd is met Ajax
minstens 5 strerren waard

5 / 5

Zwaar respect voor dit stuk, zeker 5 sterren waard. Ik hou van je manier van schrijven!

leuk geschreven over je clubje.
4 sterren krijg je ervan mij voor.

Geweldig stuk!

En nu hopen dat we wat nat maken in de Cl!

Come ON Ajax

Waarom is Fulham in dit stuk een bloedend meisje...
Ik vond het een degelijk stuk, maar de metaforen vond ik redelijk.
Niet goed, niet slecht, maar ik had geen glimlach, zelfs geen grimas...
Ik weet niet hoe ik sterren kan geven, maar ik geef je er eentje voor de moeite, die daarvoor ook motivatie brengt voor een volgend stuk dat beter is!

Succes!

7 september 2010 om 15:16

Fulham is niet het bloedende meisje..ajax is het bloedende meisje..fulham was juist de jonge vrouw die Martin bevrijding bood..nogal logisch dat je de metaforen 'redelijk' vindt als je ze niet begrijpt

22 september 2010 om 10:19

Dan moet 'ie ze ook niet zo ''moeilijk'' maken...

Een heerlijk episch stuk

Leuk geschreven. Veel ajacieden geven 5 sterren. Ik ben ook ajacied, maar ik ga voor 4 sterren. Leuk stukje, orgineel vooral. Maar geen 5 sterren waard. Daarvoor was het toch iets te eenvoudig.

7 september 2010 om 18:59

Eenvoudig? Hoe hij op die metaforen komt is juist briljant!

12 september 2010 om 09:26

Helemaal mee eens!

Broeder, goed geschreven. Ik twijfel tussen vier en vijf sterren.

Geen kritiek maar wat taalkundige opmerkingen:

-act de presence moet volgens mij acte de presence zijn.
-'tegen het einde' moet zonder e, dus tegen het eind
- 'iedereen was vol spanning' dit heb ik gecheckt maar is het niet Iedereen zit vol spanning?

Zoals je al merkt is het van het niveau mierenneuken. Ik heb er nog wat meer gevonden maar door een opsomming doe ik je stuk tekort.

Peace!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Real Madrid heeft bij de zaakwaarnemers van Alexander Isak geïnformeerd naar zijn status. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren