'Frank Demouge, Tilburgs number nine'

Het is de start van het seizoen 2006/07, waarin ik besef dat mijn ‘cluppie’ weer een kans heeft om überhaupt wat te presteren. Willem II presenteerde topaankoop Mounir El Hamdaoui. De eerste wedstrijden voor Mounir waren gelijk raak en hij scoorde dan ook drie keer in de eerste vier duels. Maar in de hierop volgende bekerwedstrijd raakte onze topaankoop zwaar geblesseerd en zat hij negen maanden aan de kant. Eind 2007 toen de competitie net weer begonnen was werd El Hamdaoui verkocht. Mijn wereld stortte in, het werd weer een seizoen vechten tegen degradatie.

De vervanger die we voor El Hamdaoui gevonden hadden was een blonde kerel van bijna 1.90 meter met de naam Frank Demouge. Moest een speler die we hadden overgenomen van FC Den Bosch voor ons doelpunten gaan maken? Ik geloof zelf in gelijke kansen, dus ik zou hem ook een kans geven. Het moment duurde echter niet lang, want Demouge raakte geblesseerd aan zijn knie. Enkele weken later kwam hij dan toch weer het veld in en tegen Excelsior scoorde hij voor de eerste keer. Hij eindigde toch nog op acht treffers in 23 wedstrijden. Geen geweldig hoog aantal, maar toch al knap als je een spits bent en je speelt bij één van de moeizaamst scorende Eredivisie-clubs. Het was in ieder geval genoeg want met een vijftiende plaats hadden we toch weer mooi degradatie ontlopen. Ik zou mijn ploeg nog een seizoen mogen bewonderen op het hoogste niveau.

Het seizoen 2008/09 startte meer dan voortvarend. Meteen op de eerste speeldag werd Ajax verslagen met 2-1. We kwamen dan wel snel op achterstand door toedoen van Miralem Sulejmani, maar Frank zorgde met een kopbal uit een corner voor de aansluitingstreffer en toen Mehmet Akgün even later de winnende binnenschoot werd iedereen in Tilburg gek. De week erna was er de wedstrijd tegen NAC Breda. Ook hier scoorde Frank en zo begon hij langzaam uit te groeien tot de speler die Willem II zo hard nodig had de afgelopen seizoenen. En zo tikte de tijd verder en gingen we richting de winterstop. Na twaalf duels had Demouge er al twaalf ingelegd en daarmee verbaasde hij vriend en vijand. Het twaalfde duel werd gewonnen van FC Groningen en het was letterlijk sneeuwpret in Tilburg. Na de wedstrijd hing er een ontspannen en gezellige sfeer. Iets wat ik na dat seizoen tot nu toe niet meer heb gemerkt.

Het was winterstop en de eerste geruchten deden de ronde, SC Heerenveen was geïnteresseerd in Willem II, net zoals Club Brugge. Maar diep van binnen wist ik dat Frank bij Willem II zou blijven. Even later werd dan ook zijn contract verlengd en gingen we verder met het seizoen. We zakten nu langzaam van het linkerrijtje naar het rechterrijtje, dit al gebeurende omdat de tegenstanders intussen doorhadden dat het alle ballen op Demouge was, dan een uitgebreide tactiek. Dit resulteerde in één punt uit de eerste acht duels. Een slechte prestatie gezien de eerste seizoenshelft. Het geloof begon te verdwijnen en we zakten steeds verder af. Maar zelfs in de slechte periodes was er nog steeds één speler die bleef vechten, elk duel vanaf begin tot eind totdat hij letterlijk kapot was. Deze speler was Demouge, de bijna 1 meter 90 lange speler die toch beter kon voetballen dan iedereen op voorhand verwachtte.

Later dat seizoen kwamen de geruchten dat NAC hem wilde hebben, maar ook dit ketste gelukkig af. Het seizoen 2009/10 was een seizoen met weinig hoogtepunten, het spel was slechter dan ooit. Maar toch wist Frank weer zeven keer te scoren in dertig duels. Iedereen kan nu wel zeggen dat het een slecht gemiddelde is, maar denk alsjeblieft even na voordat je iets roept. Willem II scoort al zo moeilijk, dus des te knapper dat je er dan een paar inschiet voor een ploeg als Willem II. Als Demouge ook bij AZ had gespeeld net zoals alle oud-spelers van Willem II, dan had Frank er heel veel meer ingelegd.

We zijn nu aangekomen aan het begin van het nieuwe seizoen en we staan onderaan, wat toch redelijk onverwacht was na de aankoop van een bijna nieuwe selectie. We hebben na vier duels drie doelpunten gescoord, waarvan er één van jou is, Frank. Op hoeveel ga je dit seizoen eindigen vroeg ik mezelf af. Ik was alweer aan het dromen over een aantal of vijftien. Op 30 augustus zag ik dat dit keer FC Utrecht was geïnteresseerd in Demouge. Maar net zoals alle andere keren wist ik diep van binnen dat je ons niet zou verlaten. Je contract liep nog door plus het feit dat je ook niet naar Club Brugge, SC Heerenveen en NAC bent gegaan.

Misschien dat het een dag later alleen maar harder aankwam dat ik te lezen kreeg dat je vertrokken was naar FC Utrecht. Dat Willem II bezig was met een vervanger deed me helemaal niks. JIJ was weg en zou nooit meer voor mijn club spelen. Geen doelpunten meer maken, niet meer juichend naar ons toe rennen. Het ergste is dat ik je niks kwalijk kan nemen, FC Utrecht is een grote stap omhoog en ik wens je daar dan ook het beste.

Jij was voor mij de spits die zich kapot werkte en bleef knokken tot het eind, doelpunten maakte, mij leermomenten bezorgde en mij liet juichen. Het ene seizoen meer dan het andere. Jij liet me lachen, jij liet me huilen. Jij voerde gesprekken met me bij de fysiotherapeut, die ik tot mijn blijdschap dezelfde was als die van jou.

Frank, jij bent een speler die me altijd bij zal blijven, en op 12 februari ben je weer negentig minuten van ons. Je hebt dan wel een ander kleur shirt aan en je laat andere fans juichen, maar je bent toch weer even van ons. Schaam je dan ook niet om even onze kant op te kijken als wij beginnen met zingen. Want één ding is zeker, vanaf de tribune zal klinken: 'Frank Demouge Tilburgs number nine!'

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 17 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door staw)

wel goed verhaaltje maar volgens mij zit er sws 1 fout in;
Het was winterstop en de eerste geruchten deden de ronde, SC Heerenveen was geïnteresseerd in Willem II, net zoals Club Brugge.

Volgens mij moet er ipv geïnteresseerd zijn in Willem II, geïnteresseerd in Frank staan.

3 september 2010 om 20:25

Sorry, dat klopt inderdaad, ik had eerst teveel woorden, dus toen ben ik beginnen schrappen. Ik heb niet meer opnieuw gecontroleerd op spelling en aansluiting na het schrappen

8 september 2010 om 19:27

Nou, dan zijn het twee fouten in één zin want het is deden de rondte met een T.

Voor de rest wel een leuk stukje, af en toe een paar foutjes maar dat kan gebeuren.
3 sterren zijn op z'n plaats!

8 september 2010 om 21:20

Dankje man, maar het is toch echt deden de ronde
google het maar als je het niet gelooft!

Trekt mij niet echt je verhaaltje. Het is een stukje bestaande uit korte verhaaltjes uit wedstrijden die Demouge speelde en de transfergeruchten over hem. Maar niet echt over de voetballer Demouge wat ik jammer vind. Verder denk ik dat het beter was geweest als je eerder had vertelt dat jullie de Fysio delen, nu lijk je een beetje een doorgeslagen fan.

3 september 2010 om 20:26

Dat is jammer om te horen, maar ieder zijn eigen mening!
Maar hoezo dat doorgeslagen fan dan haha?

3 september 2010 om 23:08

Ach ja dat is altijd met een CE weetje.

Maar je hebt wel supporters die doen alsof ze een speler helemaal door en door kennen en dan net doen alsof ze broers zijn. Maar jij hebt dus nog wel eens gesproken met Demouge dus dan kan ik me goed voorstellen dat je dan ook wel op een andere manier naar iemand kijken kijken.

3 september 2010 om 21:16

Misschien omdat je er geen gevoel bij hebt. Ik als Willem Ii'er heb dat wel en snap precies wat staw bedoeld. Goede verwoording van het gevoel van denk ik de meeste Willem II supporters.

3 september 2010 om 23:06

Ik zie dat ik niet de enige ben anders. Misschien is het juist zo dat alleen jij als Willem II fan een gevoel hierbij hebt. Maar een goede schrijver kan dat gevoel toch juist overbrengen.

Mooi verhaal las lekker en boeide me ook

4*

goed stukje.
precies mijn gevoel omschreven, klasse!

Matig stuk, had liever gehad dat je wat meer over de speler Demouge zou vertellen, want daar ben ik buiten dat het een spits van 1.90 is, niet veel wijzer op geworden. Verder was de schrijfstijl ook niet echt indrukwekkend.

Off: Ook erg arrogant om je zelf 5 sterren te geven, maar dat ter zijde.

4 september 2010 om 01:15

Sorry, zal ik de volgende keer wat meer rekening mee houden En vergeet niet dat het mijn eerste stuk is dus iedereen maakt fouten!

Daarnaast is het de eerste keer dat ik mijn account echt volledig gebruik dus ik wist niet eens dat ik op mijn eigen stuk kon stemmen, ik ben echt niet zo arrogant hoor om dit als een 5 sterren stuk neer te zetten haha

5 september 2010 om 16:54

Het is trouwens ook een beetje raar om het woord arrogant te gebruiken voor zoiets, dus trek je maar lekker niks aan van deze man en ga door met schrijven.

8 september 2010 om 13:32

Niks arrogant. De dingen die je schrijft sta je achter en om de beoordeling te zien moet je nu eenmaal stemmen. Dan is het logisch dat je jezelf 5 sterren geeft, anders zou je niet volledig achter je eigen artikel staan..

8 september 2010 om 14:18

Het lijkt mij meer dat je de beoordeling aan je lezers over laat maar dat is mijn mening. En ik probeer gewoon duidelijk mijn mening te geven. Met de hoop dat de schrijver het gebruikt als opbouwende kritiek voor een volgend artikel. Want ik hoop natuurlijk een zo mooi mogelijk stuk te lezen. Ik heb echt niks tegen Demouge danwel Willem ll, of Staw.

5 september 2010 om 20:37

Dankje man, dit is echt een reactie om mij een hart onder de riem te steken, dit stel ik zeer op prijs!

Uiteraard zal ik door blijven gaan met schrijven!

Je valt nogal in herhaling. Hij 1.90 en het is knap dat hij toch nog zo vaak scoort heb ik erg vaak gelezen. Tevens zitten er een aantal zinnen in die niet lekker lopen danwel grammaticaal een ramp zijn. Niet echt een hoog staand stukje. 2 sterren geef ik.

Het einde is mooi, en dat deel is ook prima geschreven, maar het is dan jammer dat je het in het begin een beetje laat afweten.. Juist op het moment dat het een beetje interessant zal gaan worden, is bijna iedereen al afgehaakt na het (iets té) feitelijke begin. Naarmate het einde nadert, ga je er ook steeds meer gevoel en eigen belevenis in mengen; dat zou je eigenlijk vanaf het begin moeten doen..

Zwak begin, prima einde: kortom, een redelijk stukje..

Mooi stuk! Hier en daar had wat meer diepgang gemogen, maar ik als neutrale voetbalsupporter vind het een mooi stuk!

off: Wel triest dat er toch meteen weer veel haters boven op duiken! Geeft alleen maar aan dat jullie alleen belang hebben voor stukken die over je eigen club geschreven worden. Vergeet niet dat dit de jongen zijn eerste stuk is, dus fouten maken kan dan nog. Overigens heb ik grammaticaal bijna niets fout gezien?

5 september 2010 om 01:14

Omdat iemand een slechte beoordeling geeft wil het niet zeggen dat iemand een hater is. Tevens lees ik graag stukken over allerlei clubs of spelers. Ik kijk niet naar de club of de speler om daar op te beoordelen. Ik beoordeel op originaliteit, grammatica en als laatste inhoud. Inhoud is vaak een mening van een speler en daar kan je het mee eens zijn of niet, maar ik beoordeel dan ook niet op de mening. Als je een aantal keren in herhaling valt qua woorden en zinnen dan vind ik het stuk inhoudelijk niet goed.

Voorbeelden van slechte grammatica? Kijk bijvoorbeeld eens naar de zin: we zakten nu langzaam in de alinea die begint met: het was winterstop. Die zin is een grote grammaticale fout.

Mooi stuk.
Demouge is zeker een speler die er altijd voor gaat.
Toen hij nog bij NEC speelde was hij ook een publiekslieveling, dit natuurlijk omdat hij een Nijmegenaar is en trots was dat hij voor zijn NEC uit mocht komen. Hij werd alleen niet door NEC op waarde geschat en mocht vertrekken. Hij had wel eens de neiging om te duiken rond of in de 16 wat zelfs voor de supporter vervelend was. Via den Bosch kwam hij bij jullie en heeft hij het goed gedaan.hij dook niet meer zoveel en was voetballend een stuk verder dan bij Nec. Nu mag hij zich gaan bewijzen bij Utrecht en denk ik dat hij goed samen met van Wolfswinkel in de aanval niet zou mistaan.
Wel een gemis voor Willem II en jammer dat Willem II niet rond Demoege is gaan bouwen. Hij had er makkelijk meer in kunnen leggen als hij de juiste aanvoer had gekregen.

Leuk stukje..

Desalniettemin is hij een Nec-icoon, een jonge van de club en van de stad. Hij zit nog regelmatig bij ons op de Gofferttribune. achter de goal, waar hij vroeger ook een seizoenskaart had.

Dus 'willem 2s number nine' gaat helaas niet op. Eens Necer, altijd Necer, en zo denkt hij er ook over

Mooi stuk, Alhoewel kreeg ik wel een beetje de indruk alsof hij de Fernando Torres of de Cristano Ronaldo van jullie club was. Het is gewoon een speler die zijn plicht deed.

tsja....wat zal ik als Nac-cer van deze column zeggen...ik geloof best dat je een grote fan bent van Demouge,sterker nog de adoratie slaat een beetje door volgens mij,maar goed daar ben je supporter voor natuurlijk..

Verder ben ik enigzins verbaasd dat je op een gegeven moment aangeeft dat het redelijk onverwacht is dat Willem II onderaan staat....volgens mij verbaast de rest van voetbalminnend Nederland zich niet zo over hoor..

Toch waardering voor je column en poging jouw clubgevoel over probeerd te brengen,als beloning iets waar ajax al heel lang op wacht; 3 sterren

Grammaticaal een zeer matig stuk, de tekst zit vol fouten en veel zinnen lopen niet lekker.

''jij voerde gesprekken met me bij de fysiotherapeut, die ik tot mijn blijdschap dezelfde was als die van jou. ''

Bij dit stukje vraag ik me nou af, heb jij nou met Demouge gepraat of is alleen de fysiotherapeut van Demouge hetzelfde als die van jou?

Maar dat terzijde is het wel een aardig stuk. Je het veel van je gevoel gebruikt gemaakt bij het schrijven van dit artikel, goed gedaan. 2 sterren.

5 september 2010 om 00:56

Voor als je het nog wilt weten, ik en Demouge hebben samen gesprekken gevoerd bij de fysiotherapeut! Die hadden we grappig genoeg dezelfde en ik zal de dag nooit vergeten dat ik hem zag binnenwandelen!

En qua spelling heb ik geen idee waar je het over hebt, want ik heb het na laten kijken, maar ik zie echt geen tot zeer weinig fouten.. ?

8 september 2010 om 08:14

Demouge en ik !!!!
Moet zeggen dat het stukje goed te lezen was, verder niet hoogstaand.
Maar idd ga zo door.

8 september 2010 om 09:45

dubbele post

8 september 2010 om 09:47

Maar ga zo door idd... Of een komma gebruiken!

(ps: Bij puntjes mag je er 1 of 3 gebruiken, uitroepteken altijd maar 1 keer)

Nu genoeg nl les voor vandaag? Pff...

OT: Leuk en makkelijk leesbaar stuk. We zullen zien of ''elleboog'' Frank in Utrecht een nieuwe bijnaam voor zichzelf kan verdienen.

Normaal lees ik geen stukken over met alle respect Willem II maar dit raakte me wel vondt eht een mooi stuk en voor een supporter van zo'n club je beste voetballer de verliezen moet pijn doen mooi stuk
5 sterren.

mooi stuk
leest lekker weg
4sterren.

Ik vind het stuk is nogal wikipedia-achtig: er staat voornamelijk hoeveel hij heeft gescoort in elk seizoen. Daarnaast wordt het tig keer herhaalt van hoe moeilijk het wel niet scoren is voor Willem 2 en dat 7 uit 30 heel goed is en bla bla bla.....

Nee, sorry, het sprak mij niet aan

het begin lijkt het wel één en al statestieken en op eens eindicht het als een gedicht beetje raar maar wel goed

en daarbij laat hij zien dat hij het begrijpt dat demouge weg is en het wel een beetje erg vind maar blij voor hem is

Ik vind het wel een interessant stuk, als je sommige van de kritieken hierboven gegeven meeneemt in je volgende CE, dan zou het goed moeten komen. Ga zo door man! Ik vind het toch wel 4 sterren waardig. Maar wel een beetje vreemd om je eigen artikel 5 sterren te geven, maar je heb al uitgelegd hoe dat kan, dus het is je vergeven

Ben benieuwd wat Demouge gaat brengen dit seizoen bij Utrecht. Leuk stukje hoor

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder51
G. SağlamMiddenvelder51
M. KöhlertAanvaller50
C. NunnelyAanvaller51
M. SvenssonAanvaller50
K. WriedtAanvaller52
W. SpieringhsMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren