O, wat zijn we toch weer zielig!

Vrijdag, 3 september 2010 om 16:39 door Ajacied023

Zelden schrijf ik een column waarvan ik van tevoren weet dat hij me waarschijnlijk veel meer kritiek en verbale agressie zal opleveren dan me lief is. Nog minder vaak schrijf ik er één die eerder mede-Ajacieden zal beledigen dan supporters van andere, rivaliserende clubs. En het is helemaal uitzonderlijk dat ik, als ik me ervan bewust ben dat mijn mening op dat moment niet erg populair is, ervoor kies om ‘m toch op te schrijven. Ik hou mijn trouwe lezers namelijk liever te vriend.

Daniël Dekker, voorman van de supportersvereniging Ajax, lijkt mij een prima vent, en bovendien ééntje met hart voor de club. Mogelijk heeft hij zelfs veel meer hart voor de club dan ik, volgt hij Ajax al vele jaren langer en heeft hij meer verstand van voetbalzaken dan ik ooit zal krijgen. Bovendien is hij vertegenwoordiger van een nog veel grotere (85.000 man) groep supporters, en daarom spreekt hij dus niet alleen voor zichzelf, maar vooral ook voor een grotere groep teleurgestelde fans. Samen met Patrick van der Meer, AFCA supportersclubvoorzitter, heeft Dekker dankzij zijn positie het volste recht om zijn mening over de keuzes van het management te ventileren. Ik bedoel, als ik het al mag, dan mogen Dekker en Van der Meer het zeker. Maar in de afgelopen week hebben deze twee heren toch een beetje afgedaan voor mij.

Eerder deze week werd namelijk bekendgemaakt dat Ajax de prijzen voor het bezoeken van Champions Leaguewedstrijden voor het komende toernooi stevig heeft verhoogd. Zo is de prijsstelling voor de passe-partoutkaarten bepaald op gemiddeld € 30 - € 75 euro per wedstrijd en kost het bezoeken van losse duels zelfs nog meer. Natuurlijk is dat veel geld, en het is uiteraard niet leuk dat het bezoeken van Champions League-wedstrijden voor hen die ook al een seizoenskaart bezitten nu betekent dat ze nog eens een paar honderd euro extra op jaarbasis in de clubkas dienen te storten. Overal op forums zie je gefrustreerde Ajacieden de parallel met bijvoorbeeld Duitsland trekken, waar de toegangsprijzen structureel een stuk lager liggen (dat de prijzen in bijvoorbeeld Engeland juist weer veel hoger zijn dan hier hoor je uiteraard een stuk minder). Enfin, de rapen zijn een poosje niet zo gaar geweest, bleek al snel.

Want Dekker was niet blij. Dekker vindt zelfs dat het “op deze manier toch niet leuk meer is?”. En dus had Dekker meteen maar telefonisch- en e-mailcontact met Henri van der Aat, commercieel directeur van de Amsterdamse club. “Wij hadden verwacht dat Ajax zijn eigen supporters, die zich ook tegen Kiev weer geweldig achter de club schaarden, voor de groepsfase tegemoet zou komen.”. Jezus, Daniël, doe eens even niet zo fucking dramatisch, man! Je hebt toch een leuke avond gehad tegen Kiev? Wat had je nou verwacht, dat Ajax, omdat de Champions League is bereikt, ten onrechte zou zeggen dat alle hiervoor ontstane problemen op financieel vlak vanaf dat moment niet meer zouden bestaan? Dat Ajax, omdat ze je zo dankbaar zijn voor je aanwezigheid, je de volgende keer gratis zouden toelaten? Failliet? Liever Ajax dan ik! Dat lijkt de insteek. Toch een beetje vreemd voor nota bene de voorzitter van de supportersvereniging.

Zijn collega Patrick van der Meer had nog meer zelfmedelijden dan Drama Daniël voor ons in petto. "We krijgen een beetje het gevoel dat de Ajax-directie ervan uit gaat dat het na de groepsfase is afgelopen en er zoveel mogelijk geld binnengehaald moet worden, ten koste van de trouwe supporter. Zij worden op basis van hun emotionele betrokkenheid weer als melkkoe gebruikt." No shit, Sherlock! Wat een ontzettend scherpe conclusie van jou, Patje! Guess what? Er moet ook zoveel mogelijk geld binnengehaald worden! We draaien een structureel verlies van zo’n twintig miljoen euro, pik! Je bent de voorzitter van de AFCA Supportersclub, Patrick “de Melkkoe” van der Meer! Heb je enig fucking idee wat er binnen de club gebeurt op dit moment? Snap je dan echt niet dat Ajax de extra inkomsten die het uit de verhoogde prijzen haalt keihard nodig heeft?

Begrijp me niet verkeerd: ik ben geen fan van de Ajax-directie. Ik vind zeker Van der Aat een knuppel van jewelste, heb mijn twijfels over Jeroen Slop en Rik van der Boog, en ben sowieso niet zo gecharmeerd van mannen in pak die voetbalbeslissingen maken, zeker niet bij mijn club. Maar elke debiel met een lichtknop die van Ajax houdt weet dat we een zware tijd tegemoet gaan als we dit seizoen geen smak geld verdienen. Het verhogen van de toegangsprijzen is gewoon een bittere noodzaak. Ajax zit in een spagaat, gasten! We spelen bijna nooit Champions League! Als jullie die wedstrijden, mooie wedstrijden welteverstaan, zo graag in het stadion willen zien, heb er dan iets voor over! Of kijk ze lekker vanaf de bank zoals zoveel supporters die niet elk weekend in het stadion kunnen zitten dat ook bij competitiewedstrijden doen!

En natuurlijk begrijp ik heus wel dat de fanatieke supporters zich een beetje genaaid voelen door de directie. Zij zitten er altijd, en ze steunen de club door dik en dun. Maar juist voor die supporters moet een beetje opofferingsgezindheid voor de club er toch wel inzitten? Niemand verplicht je om een dure kaart te kopen, hoor! En als het stadion uitverkocht raakt, Ajax er dik op verdient en jullie kunnen als vervelend bijeffect de wedstrijden een keertje niet in het stadion zien, kunnen jullie daar dan geen vrede mee hebben, juist omdat de club er uiteindelijk bij gebaat is? Niemand staat boven de club. De directie niet, maar ook de supporters en hun verenigingen niet. Het is in het belang van Ajax dat er een redelijk financieel resultaat behaald wordt. Heb je het er voor over, koop dan een, inderdaad, nogal prijzige kaart. Vind je het allemaal erg zielig voor jezelf zoals Daniël en Patrick dat vinden, ga dan lekker boycotten en blijf thuis. Zolang het stadion vol zit (en dat zit het heus wel!) zal ik je niet missen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 30 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door Liverrard)

Raar als ik naar je forumnaam kijk zou je denken dat je voor Ajax bent en als ik je stukje lees ook. Maar blijkbaar raak jij gefrustreerd door het feit dat mensen zich irriteren aan het feit dat Ajax achterlijk hoge prijzen vraagt voor wedstrijden in de CL? Het is toch logisch dat dit niet normaal is? Jaren niets gepresteerd, organisatie van lik me vestje en nu moeten de supporters door jarenlang wanbeleid en slechte resultaten boeten omdat het nu wel eens een keer sportief voor de wind gaat? Lijkt me niet terecht. Snap je punt wel maar dat je de mensen van de Supporters Verenigng zo afbrand schiet bij mij het verkeerde keel gat in.

3 september 2010 om 17:24

Het gaat om de column, niet om de stelling. Een beoordeling geef je niet op basis van hoeverre jij het met de schrijver eens bent. Zonde om dan 1 ster te geven.

3 september 2010 om 19:11

Natuurlijk ben ik voor Ajax. Ik overdrijf natuurlijk wel behoorlijk wat, ook jegens de heren van de supportersvereniging. In werkelijkheid is mijn mening uiteraard een stuk genuanceerder. Maar ach, ik heb maar 1000 woorden en het is af en toe wel leuk om te prikkelen. Beoordeel alsjeblieft de column, niet de columnist. Met het stuk heeft mijn forumnaam niks te maken.

Iedereen, bedankt voor het lezen. En sorry als ik iemand heb beledigd met mijn taalgebruik.

4 september 2010 om 13:03

Ik vind het taalgebruik juist mooi, zo laat je duidelijk zien dat je zelf ook een duidelijke mening hebt. Bovendien brengt het in mijn ogen wat humor.

4 september 2010 om 13:39

Johan Derksen of weet ik veel wie heeft ook een duidelijke mening zonder dit soort taalgebruik.

5 september 2010 om 19:58

Johan Derksen over Linda de Mol:
“het was wel leuk geweest als zij gewoon spontaan een harde kutscheet had gelaten, hè?”

nou haha dat vind ik ook niet echt net taalgebruik hoor

Ben het voor een groot deel wel met je eens.. CL kaarten mogen best wat kosten. Je krijgt niet elke dag real en ac milan op bezoek...

Alleen het gebruik van fucking dit en fucking dat in je tekst komt niet echt intelligent over. Ik snap dat je iets wilt benadrukken, maar doe dan niet als of je een 16 jarige medelander bent met 5 gouden kettingen, een gouden tand, capuchon over de kop inclusief petje en een (gejatte) scooter.
Dat zou je wel sieren :-).

3 september 2010 om 17:40

Ik wil het fucking niet goedpraten, maar dit is gewoon een puur emotiestukje. Waarschijnlijk heeft hij dit in één keer opgeschreven en dan gaat het groeien, borrelen. Iedereen heeft wel eens emotionele uitbarstingen (alhoewel dat wel erg dramatisch klinkt in deze context), maar ik zeg ook wel eens dingen en als ik eenmaal wat rustiger ben zal ik het anders zeggen. Ik vind het nadelig en heb liever dat hij fuck gebruikt als één of andere ziekte.

Tja, ik ben het eigenlijk gewoon helemaal met je eens; ben geen supporter van ajax, verre van, maar stel dat (is niks waar, ik weet het) Feyenoord de Europa League gehaald had, waren de goedkoopste kaarten waarschijnlijk ook 30 euro geweest. 'het is gewoon een stuk marktwerking; ajax haalt CL League, schitterende loting dus vragen ze veel geld. Dat er wat supporters morren zal vrij weinig uitmaken, uitverkocht raakt het toch wel.

En aangezien ik de 1* van Duderino82 wel erg laag vind, zal ik 5* geven, zodat het een beetje tot recht komt

6 september 2010 om 01:00

ahah waar slaat dit nou weer op ,, wat is dit voor stereotype vooroordeel??? dus iedereen die uit een ander land komt, 16 jaar is 5 goude kettinge, goude tand, capuchon over 'de' kop inclusief petje en een gejatte scooter; praat met fucking als die iets wilt benadrukken?

boooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooring

Ik snap die mensen wel. Ajax heeft jarenlang iedere trainer de ruimte gegeven om derderangs voetballertjes voor miljoenen op de loonlijst te zetten, zonder na te denken. Nu is de club financieel in de afgrond geraakt en wie kunnen er dokken? Zij! Maar Ajax snap ik ook wel. Je kan die kaartjes immers niet tegen weggeefprijzen dumpen en het is niet meer dan normaal dat Ajax - Real drie keer zo duur is dan Ajax - Willem II. Het probleem: de eredivisiekaartjes zijn gewoon belachelijk duur, dus gaan die prijzen over de kop. Het is toch bizar dat je bij Schalke 04, een team zes, zeven, acht klassen beter dan Ajax in een competitie ongeveer twaalf klassen beter dan de Eredivisie, goedkopere jaarkaarten hebt dan bij Ajax? De eredivisiekaarten zijn belachelijk duur. Voor het hilarische niveau dat je krijgt zou 200 euro per seizoen een redelijke prijs zijn bij Ajax, niet 350. Bij middenmoters als Blackburn of Atletic Bilbao ben je ongeveer even duur uit als bij Ajax, maar dan zie je wel Frank Lampard en Lionel Messi langs de middellijn flitsen, in plaats van Manolev..

Dan jouw stuk. Het is wel aardig geschreven, maar als je een column uit frustratie schrijft ziet het er vaak slecht uit en komt de boodschap niet over. Zo ook hier. Je weet je punt wel te maken, maar ik vind het geforceerd. Je taalgebruik is altijd 'gedurfd', en daar ben ik wel fan van. Maar dit is niet gedurfd, maar geforceerd laten zien hoe oneens je het ermee bent. Ik vind het niet goed, je kan veel en veel beter. Twee sterren.

Helemaal mee eens.

De prijzen voor de kaartjes zijn wel wat aan de forse kant, maar als je het zou omrekenen komen de prijzen voor de supporters ongeveer 20 euro boven de prijs te liggen voor wat men er neer voor zou willen/kunnen/verwachten te moeten neerleggen.

Ik bedoel dat de prijzen voor CL wedstrijden tegen clubs als AC milan en Real Madrid altijd hoger horen te liggen dan welke andere wedstrijd in de afgelopen 6 jaar. Goed de prijzen zijn wat fors maar welke echte supporter zou het nalaten om 60euro extra neer te tellen voor je club.

Juist omdat de financiele situatie zo zorgwekkend is zou het mij gek lijken als je er structureel bezwaar tegen zou hebben. Ajax ziet dit als een uitstekende mogelijkheid om de gaten weer wat te stoppen her en der en nu willen de supporters voor een dubbeltje op de eerste rang, nadat we met zijn allen er zo naar uitkeken om weer op het hoogste niveau uit te komen.

You can't have one's cake and eat it too.

Als je het echt niet kan opbrengen is het wel een ander verhaal, maar dan moet je voor een keer maar verstek laten gaan en eerlijk naar jezelf toe zijn, of een avondje minder stappen of een maandje rijst eten :P

Ik ben het roerend met je eens, zo vaak heeft ajax geen CL gespeeld de afgelopen jaren, dus veel supporters kopen zowiezo kaarten, omdat het zo lang geleden is. Ik vind dit ook een slimme zet van Ajax. En met een beetje pech spelen ze volgend jaar weer geen CL (ik hoop natuurlijk van wel) Ik snap heel goed dat er extra inkomsten gegenereerd moeten worden....

Normaliter zou ik je 5 sterren geven, maar ik trek er eentje af voor het taalgebruik....

Ik ben het niet met je eens. De supporters waren al aangekondigd om er 'De hel van Amsterdam' van te maken om Ajax naar de Champions League te schreeuwen. Dat is gelukt, mede door een groot deel van de toeschouwers. Dat Ajax dan belachlijk hoge prijzen gaat vragen voor één kaartje, die heel veel mensen nu niet willen of kunnen betalen, is geen loon na werken voor de supporters. Ajax denkt dat ze er zo snel als het kan eruit vliegen en willen nog even flink cashen met de reden dat 'het de Champions League is tegen grote tegenstanders'. De prijzen mogen best omhoog, dat is eigenlijk volkomen logisch, maar maakt het dan niet zulke absurte prijzen. Je krijgt boze supporters over je heen en mensen gaan denken dat ze worden gebruikt als melkkoe. Dit is mijn visie op de situatie. De beoordeling van een column gaat niet om de stelling maar om het feit hoe je het brengt. Jouw visie breng je goed en je verhaal staat goed in elkaar. Ik geef je hiervoor 4 sterren.

3 september 2010 om 20:04

Loon na werken??? Is het aanmoedigen van je team werk? De beloning van het supporteren van je club heeft nu geresulteerd dat ze weer mogen verschijnen op het hoogste toneel in de voetbalwereld (club).

Zie het als een kleine investering in je club om een paar tientjes extra te betalen... de socios doen het zo al jaren bij Barcelona.

Vraag jezelf nou gewoon af hoeveel jij ongeveer zou neertellen voor een kaartje Ajax - Milan en Ajax - Real als officieel duel, dus niet vergelijken met oefenpotjes of het fameuze Amsterdam Tournament. Ligt jou prijs dan echt zoooooo ver van wat ajax vraagt voor deze wedstrijden?

3 september 2010 om 20:18

Die ligt dan toch echt onderd de 100 euro, dit gaat me echt de pet te boven. Het is wel goed voor de club dat je iets extra's betaald, maar overdrijven kan ook. 135 euro of zoiets dergelijks voor het goedkoopste kaartje is overdreven. Dat is mijn mening, maar dat kan bij jou dus anders liggen. Geen probleem hoor!

3 september 2010 om 20:43

onder de 100 euro zitten die kaartjes toch ook??? Tenzij je op dit middenstip wil zitten

Ik vind voetbalkaartjes ook duur tegenwoordig maar ja mocht het wel gaan spoken in de Arena en Robinho, Ronaldinho, Ronaldo, Kaka, Pirlo en Zlatan krijgen wel op hun broekie zou ik het zonde vinden als ik daar achteraf niet bij was!

Maar idd... das mijn mening

Ik vind gewoon de prijzen normaal... vind je het te duur, dan ga je niet... Komt denk ik toch wel vol, marktwerking enzo

4 september 2010 om 20:42

Oh shit ik zat helemaal bij het verkeerde topic op Ajax.nl te kijken! Je hebt gelijk, nu moet ik toch nog iets zien te regelen want dit is betaalbaar. Wat een blunder..

5 september 2010 om 01:01

Ghehe kan gebeuren!

Heeft deze discussie op voetbalzone er toch voor gezorgd dat je bij een paar hele mooie wedstrijden bent

4 september 2010 om 13:07

Volgens mij ga je veel te ver door te zeggen dat Ajax het aan z'n publiek te danken heeft, dat het nu in de Champions League staat. In de uitwedstrijd bij Kiev werd al duidelijk dat Ajax het gewoon moest afmaken in eigen huis. Door de druk begonnen ze de thuiswedstrijd erg zwak en overleefden vooral dankzij Stekelenburg, met de kwaliteit voorin had ik niets anders verwacht dan dat Ajax het wel zou afmaken. Ik zag geen Kiev dat werd gesloopt door de hel van Amsterdam, maar gewoon door de kwaliteiten van Ajax. Ik vind dat ze in Amsterdam een beetje naast de schoenen zijn gaan lopen doordat de sfeer tegen Kiev veel beter was dan normaal. Bij Feyenoord is het niet meer dan normaal dat je iedere wedstrijd probeert je ploeg naar de overwinning te schreeuwen. Als wij ons eindelijk weer zouden plaatsen voor Champions League hoor je ons echt niet zeuren over zulke prijzen, die zijn niets vergeleken met het feit dat je weer zulke mooie wedstrijden mag meemaken. Kennelijk zagen Ajaxsupporters het als een vuile klus dat ze hun ploeg 'naar de Champions League moesten schreeuwen'. Volgens mij is er niets mooiers dan zoiets te doen. En als je de kans krijgt om dat op het hoogste Europese podium ook te doen, moet de prijs er toch totaal niet toe doen. En begrijp toch dat je club dat geld nodig heeft. Dat startgeld in de Champions League is geen bonus, het is bij lange na nog niet genoeg om het miljoenenverlies van dit jaar goed te maken! Zoals de schrijver heel goed verwoordt: lagere prijzen betekent meer geld in jullie portemonnee en minder in de clubkas van je club. Toen Ajaxsupporters dit seizoen een seizoenkaart kochten in verwachting van een kampioenschap wisten ze dat er geen Europese wedstrijden inbegrepen zouden zijn. Met een passe-partout betaal je per (champions League!)-wedstrijd net zoveel als Feyenoordfans voor een los kaartje voor Feyenoord-ajax (competitiewedstrijd). Topwedstrijden tegen Real Madrid en AC Milan die over de hele wereld bekeken worden + een wedstrijd tegen Auxerre die je misschien wel wint. Wordt je dan gebruikt als melkkoe of enorm verwend? Volgens mij zijn die prijzen zeer acceptabel.

'niemand staat boven de club. De directie niet, maar ook de supporters en hun verenigingen niet'

Op basis van deze zinsnede diskwalificeer je jezelf volledig. Ik had altijd al twijfels bij het ajax-publiek, maar als de eigen toeschouwers dit soor teksten gaan vermelden, dan heeft een club eigenlijk geen toekomst meer. Supporters zijn de club !!!!!. Een club zonder supporters heeft geen bestaanrecht. Jij schuift dat zomaar even achteloos terzijde. Onbegrijpelijk, maar gezien het overschot aan theaterpubliek in de Arena verbaast het me ook weer niet.

3 september 2010 om 21:43

wondersloff

Ga lekker ergens anders generaliseren. Ik heb al een paar keer reacties van jou gelezen en kan je niet een keer op een Ajax topic reageren zonder al dat zielige gedoe? Ik lees op je profiel dat je 36 jaar bent, gedraag je dan ook eens naar je leeftijd.

on topic:
Beste ajacied023, ik heb je stukje doorgelezen en ik begrijp jou mening wel. Ik vind het ook genaaid maar Ajax moet cashen dus het zal wel moeten. Dat weet Daniel ook en dat weet Patrick ook. Je hoeft ze niet zo naar beneden te halen, je kan het dan wel doen om je stuk te versterken maar dat is gewoon onzin. Mensen min of meer belachelijk maken voor een lapje tekst slaat nergens op, zeker als je ze niet kent. Maar oké, wat deze twee heren nu willen is een standpunt maken. Want stel we halen volgend jaar weer de CL, dan kan je weer lekker een paar Meijer uitgeven aan een kaartje en dat is niet de bedoeling. Het is van den zotte dat wij als supporters moeten opdraaien voor de amateuristische fouten van het (ex)bestuur maar je bent niet voor niets Ajacied dus je hebt wel wat over voor je club.

Wat ik nou duidelijk wil maken is dat Daniel en Patrick gewoon hun ''werk'' doen voor de supporters, door het bestuur duidelijk te maken dat ze voortaan sores dat door hun veroorzaakt is zelf mogen oplossen. Want op een gegeven moment zijn de euro's van de supporters ook op en dan is het einde zoek.

Ik geef nog geen sterren omdat ik graag een reactie op mijn reactie wil van jou.

4 september 2010 om 00:41

Beste allemaal,

Ik gebruik eigenlijk nooit scheldwoorden in stukjes, maar ik wilde weer een keer een stukjje schrijven dat de grenzen van het betamelijke opzoekt. Bij nader inzien was een dergelijke toon niet nodig geweest. Eigenlijk wist ik al wel dit stukje gemengde reacties zou opleveren. Dat neem ik voor lief. Ik hoop dat ik in ieder geval iets losgemaakt heb.

En bij deze, mijn excuses aan de beide heren in mijn stukje. Ik ging af op quotes, en ken beide heren niet goed genoeg om ze persoonlijk aan te pakken.

Iedereen toch bedankt voor het lezen en beoordelen. En laat ons aller Ajax vele successen behalen in de Cl.

4 september 2010 om 14:11

Dat is netjes van je, ik heb wel van je stukje genoten want een heleboel ajacieden delen dezelfde mening over de verhoogde prijskaartjes.
Ik heb het in een keer door gelezen, en het las wel prettig.

4*

4 september 2010 om 14:12

Je hebt bij deze je grens gevonden.

Schelden in een column is niet nodig. Ik verbaas me er ook over dat Voetbalzone dit heeft gepubliceerd.

Fucking, Pik, Jezus, shit..

Als ik dat in een reactie zou zetten zou ik een ban krijgen.

Snappen jullie het nog?

PS: eerste één ster van mij!

3 september 2010 om 22:49

Frikx ik lees jou reacties graag en ben ook deze keer benieuwd waarom je één ster geeft?

3 september 2010 om 23:07

Omdat je je standpunt ook met normaal taalgebruik kan onderbouwen. Een goede schrijver onderscheid zich door zijn woede te laten blijken in slimme en sluwe woorden.

Je kan iemand beter slinks belachelijk maken dan schelden. Daarnaast hoef je je als columnist niet te laten provoceren, als je dat toch krijgt dan geeft schelden alleen maar je onkunde aan. Dit soort personen kan je alleen bevechten met argumenten niet met: Fucking idioot haal die stront uit je ogen...(dat is geen argument)

Ik had de boodschap van dit stuk en pijnlijker en gemener en vooral korter kunnen brengen!

3 september 2010 om 23:09

Kijk dat kan ik begrijpen. Dankjewel voor de uitleg maar als je dat x aantal scheldwoorden van hem niet meetelt is het best een aardig stuk en dan is 1* toch best magertjes. Maar ieder zijn eigen mening.

4 september 2010 om 10:18

Als je die grote gigantische wrat op het gezicht van die vrouw en de missende linker borst niet meetelt, staat er een fotomodel...

4 september 2010 om 14:14

Hahaha, niet overdrijven he

Wat zielig zeg. Hij schrijft een prima stuk, en iedereen oordeelt de schrijver ipv het artikel.. Ik snap je emoties, ik vond die belachelijke prijzen ook jammer. Maar ik heb een stuk minder met Ajax dan jij hebt. Ik geef je vijf sterren om je beoordeling een beetje in balans te brengen.

4 september 2010 om 12:46

Begrijpen jullie dan niet dat iedereen recht heeft op een mening? Beoordeel het stuk gewoon eerlijk en niet iemand extra sterren geven omdat anderen het niet zo geweldig vinden. Je verandert door hem extra sterren te geven(ik gun hem trouwens alle sterren op aarde, dat je dat effe weet), de beoordeling van anderen. Het is niet omdat jij het niet met Frikx eens bent, dat je de schrijver dan maar wat extra sterren hoeft te geven. Iedereen heeft recht op een eigen mening, en hou die ook aan. Da's wel zo eerlijk en realistisch.

4 september 2010 om 13:26

Volgens mij begrijp jij mijn punt niet. Mensen beoordelen de schrijver, en zijn stuk heeft in de beoordeling niks te maken. Dat is toch oneerlijk? Of klinkt dat niet logisch?

4 september 2010 om 13:38

Ik ben het wel met je eens, maar iedereen moet op z'n eigen manier kunnen beoordelen.

Je hebt je punt gemaakt, maar ik ben het duidelijk niet met je eens.
Ik heb zelf met gemengde gevoelens uiteindelijk toch een passe partout gekocht. 138 euro voor 3 wedstrijden is nou net wat aan de hoge kant. Maar ik wou toch deze prachtige wedstrijden niet missen

Waar ik het ook niet eens ben is dat jij vindt dat wij de schulden van Ajax moeten compenseren, terwijl er juist vele miljoenen zijn verspild met wanbeleid.

Dan nog één brandende vraag aan jou, Ajacied023. Heb je zelf wel een passe partout gekocht voor deze wedstrijden? of ben je van plan dit nog te doen?

Vind het niet echt een bijster interessant stuk. Even los staand van het onderwerp is het zoals meer mensen al zeggen iets te veel scheldwoorden en te veel woede en agressie. Dit had op een veel subtielere manier gekund zonder scheldwoorden, zonder ''hoor!''er achter aan. Je punt is duidelijk, maar het stuk is verre van goed. Meer dan 2 sterren kan ik er helaas niet voor geven

Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Wat kost het nou. Ga eens drie keer naar een concert. Dan ben je nog veel meer geld kwijt. Blijkbaar is Ajax niet hun lust en leven en hebben ze het er niet voor over. Prima. Ga dan maar lekker voor de buis zitten.

Op zich heb je gewoon een heel goed punt. Ik ben het ook echt met je eens. Het enige probleem is dat je dit met een taalgebruik doet dat het echt niet leuk is om te lezen. Daarnaast ontbreekt er mijns inziens een stuk diepte die er best nog wel verder in had gezeten. Al met al 3 sterren.

Helemaal met je eens.

De vergelijking van 'een halve seizoenskaart' is ook scheef, omdat een seizoenskaart bij Ajax relatief goedkoop is als je het vergelijkt met andere topclubs waar het elke week vol zit.
Mensen kunnen wel zielig lopen doen, maar Ajax heeft zich geplaatst voor de Champions League, en dat is niet niks. Dat de kaarten dan duurder worden, daar is niets geks aan. Dat Ajax meer winst wil behalen na een financieel slecht jaar is evenmin slecht. Supporters moeten niet zeuren, het is wel de Champions League he, wees blij, steun je club, en als je het niet kan betalen is het spijtig, maar het komt toch wel vol te zitten.

4 september 2010 om 14:09

Het professioneel voetbal zou niet bestaan zonder supporters heh, vergeet dat niet!! Iets meer respect voor de supporter en zijn portemonnee is wel op z'n plaats. 30 euro per wedstrijd is ook niet goedkoop, maar wel redelijk. Gezien het feit dat Ajax 50.000 supporters kan ontvangen in de Arena levert dit ook nog genoeg geld op hoor!!
30 x 50.000 = 150.000 x 3 = 450.000 euro. Lijkt mij aardig wat, gezien het feit dat het uit de zak van de eigen supporters komt. Daarnaast nog de aankopen in de fanshop, de cola'tjes van 0.25cl voor 3,25 euro en dergelijke. Het bestuur van Ajax heeft het echt niet zo slecht hoor, laat ze maar eens wat salaris inleveren, draait Ajax ook direct minder structureel verlies!

Je betaalt toch voor kwaliteit? Ik ben het helemaal met deze column eens. Hoe beter het gaat, hoe meer je betaalt. Hoe slechter het gaat (hoe lager je speelt), hoe minder je betaalt. Dat is niet meer dan logisch. En ja, die hoge prijzen (en dus hoge kwaliteit - Champions League! -) zijn we al een tijdje helaas niet meer gewend.

Goed stuk, eens een andere insteek dan die ik van mijn vrienden op school hoor -constant-... Realistisch zeg maar.
Jammer van het vloeken en schelden, vooral zo dicht op elkaar. Als het echt functioneel is, ok, maar dit was een beetje plat.

Je denkt er wel heel erg makkelijk over zeg, duidelijk is dat jij zelf altijd voor de televisie kijkt. De fanatieke supporters die vaak naar Ajax gaan betalen sowieso veel geld, laat dat duidelijk zijn. Ajax is denk ik de duurste club om supporter van te zijn, qua fanspullen en al helemaal qua toegangskaartjes. Wanneer je dan eindelijk eens denkt weer naar de CL te kunnen, komen er ineens toegangsprijzen van meer dan 50 euro per wedstrijd.
En of Ajax nou structureel verlies draait of niet, voetbal is er voor de supporters! Zonder supporters geen reclame-uitingen en zonder supporters geen professioneel voetbal.
Daarnaast stoor ik me eraan dat je geen column kan schrijven zonder woorden als fucking te gebruiken, je kan je mening toch wel ventileren zonder te vloeken?? 3 sterren, voor de moeite en omdat je in ieder geval je mening duidelijk uitlegt.

Belachelijk taalgebruik voor een column.
Dit kan ik niet waarderen, een column dient altijd netjes geschreven te worden en over te komen.
Tuurlijk er mag geprikkeld worden, maar om nou woorden als fucking erin te verwerken gaat voor mij niet op.
Ik vind dit taalgebruik staan voor een erg laag niveau en daarmee is naar mijn mening gelijk deze column van een erg laag niveau.
Jammer

Ben het helemaal met eens met het punt dat je probeert te maken. De manier waarop kan ik ook wel de goede bedoelingen uit halen zonder te struikelen over het ruwe taalgebruik. Het is jammer dat de meest ''trouwe'' fans dit teveel geld vinden en dan dus niet heen kunnen maar de club heeft uiteindelijk toch het geld van de supporters nodig om wat te kunnen presteren en dus als ze geld kunnen binnenhalen moeten ze dat ook gewoon doen

Op zich een duidelijk stuk waar je punt helder in naar voren komt.
Maar ik vind bepaalde stukken ook inderdaad denigrerend naar mede supporters toe.
En dan met name de laatste alinia, ok niet echt beledigend maar het schiet me wel in het verkeerde keelgat.

Wie denk je wel niet wie je bent om anderen zielig te noemen ???
Ook zeg je dat je het wel begrijpt van anderen maar daar geloof ik eerlijk gezegd niet zoveel van gebasseerd op je laatste alinia.

In indirecte zin praat je zo het wanbeleid goed van al die jaren goed.
Ook al zeg je dat je geen hoge pet op hebt van de directie.
Ergens moet je een grens trekken en is het aan ieder omdat zelf te beslissen.

Ach dat taalgebruik moet volgens mij kunnen in een collum,die woorden ben ik ook weleens tegen gekomen in collums van proffesionals.

Ben het zeker niet met je eens, maar 3 sterren omdat je je mening goed verwoord.
Maar toch bepaalde zaken had je voor jezelf moeten houden, maar goed dat is mijn mening.

Opgehouden met lezen na het zoveelste nutteloze scheldwoord. Een scheldwoord als ''fucking'' zou je kunnen gebruiken als climax, maar je gebruikt het zo vaak dat het zijn waarde totaal verliest en alleen maar irriteert. Naast het taalgebruik vond ik het stuk sowieso niet echt boeiend geschreven; er wordt constant een quote aangehaald die ontkracht wordt door ''ajax moet fucking saneren.''

Kort samengevat:

Supportersvereniging: de prijzen voor de Cl-kaarten van Ajax zijn te duur.
Schrijver @supportersvereniging: zijn jullie fucking dom, Ajax heeft schuld.

Ik zou anders wel 100 euro over hebben om mijn club tegen Real Madrid te kunnen zien.
Je moet maar nagaan dat een kaartje in Bernabeu ook al gauw 100 euro kost.

Ik vindt dat je gelijk hebt maar ook ongelijk Ajax is niet de enige in moeilijke tijden maar als ik nog in Nederland hadgewoond had ik wel 5o eurio uitgegeven om een echte europese klassieker Ajax Ac Milan te zien want dat wil ik niet missen en Ajax heft gewoon geld nodig als wij nou het geld betalen dat ze vragen en wij ons teamnaar de knockoutfase van het miljoenenbal schreeuwen dan kna Ajax volgend jaar zels weer inkopen doen het gaat allemaal naar de toekomst voor Ajax . het is jammer maar ej meot het der maar voor over hebben.

Vind het een goed geschreven stuk. Ben het er helemaal mee eens. Waarschijnlijk zal het stadion toch erg gevuld zijn, het is dan alleen maar goed voor Ajax als er veel geld binnenkomt. Je moet als supporter natuurlijk niet vergeten dat je voor een hele mooie wedstrijd betaald, maar ook voor de club waarvan je al jaren fan bent, zeker als het financieel wat minder gaat kan het een stimulans zijn om toch te gaan ondanks de hogere prijzen.

Ik ben het totaal met je oneens.
Je hebt de stelling dat het logisch is dat wij geld moeten betalen, omdat Ajax anders verlies leidt. Maar waardoor komt het dat er verlies geleden wordt? Kijk eerst naar de oorzaak! Juist en die oorzaak is gewoon puur wanbeleid en daar moeten wij als supporters maar weer voor opkomen. Dat kan toch niet? Wij betalen voor hun wanbeleid, we worden gewoon genaaid. We hebben alles voor hun over en wat krijgen we terug: wanbeleid en als gevolg veel te dure kaartjes. Die jongens van 410 zitten er elke wedstrijd, steunen hun ploeg altijd ook als het slecht gaat en wat krijgen ze stank voor dank. Alsjeblieft. Kom op bestuur, snap ook dat niet alleen geld het belangrijkste is, de sfeer is ook belangrijk. Zonder die mensen haal je nooit de volgende ronde van de Champions League en dus 10 miljoen minder. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is dat wij niet elke keer op moeten draaien voor het wanbeleid bij de club. Ze moeten zich zelf is achter de oren krabben en kijken wat ze aan die salarispost kunnen doen. Niet de inkomsten willen verhogen omdat de uitgaven zo hoog zijn..

Het is wel aardig geschreven, maar als je een column uit frustratie schrijft ziet het er vaak slecht uit en komt de boodschap niet over
laat het andere mensen lezen voordat je dit hier post.

Ik ben het deels wel met je eens, als je mooie dingen wilt zien, dan moet je betalen. Dat neemt wat mij betreft echter niet weg dat er in veel gevallen sprake is van een zeer scheve verdeling. Namelijk wanneer je 1 of 2 vakken verder ineens 70 euro meer kwijt bent voor drie wedstrijden. In sommige gevallen zit je dan zelfs naast elkaar!! Wat dat betreft zouden ze de prijzen wel wat meer mogen nivelleren, dan is er in principe niets aan de hand en verdient Ajax ook een mooie duit aan de wedstrijden.

Nu vind ik Ajax zich wat hypocriet opstellen, altijd maar roepen hoe belangrijk je trouwste fans zijn en vervolgens nooit bereid zijn ze tegemoet te komen. Dat geldt voor dergelijke prijstellingen, maar ook voor andere dingen. Een voorbeeld daarbij is bijvoorbeeld het rookverbod. Past natuurlijk goed in de lijn van deze tijd, misschien logisch dat ze het proberen (al lijkt het mij een redelijk moeilijke weg). Echter, door geen enkele plek te creeeren waar roken wel mogelijk is, maken ze het sommige mensen wel erg moeilijk. Bijna 2 uur niet kunnen roken is voor sommige mensen wel heel veel!!

Hetzelfde geldt voor het eetbeleid, je mag bij de Arena je boterhammen niet eens meer mee naar binnen nemen, maar fatsoenlijke catering.. Ho maar! Dat soort dingen, maakt het soms erg vervelend om een vaste klant in de Arena te zijn, zeker als je nagaat dat je daar toch goed voor betaald. Wat mij betreft is het, het een of het ander. Of je profiteert van het feit dat je veel klanten hebt, en je behandelt ze ook zo, of je behandelt ze als supporter en als onderdeel van de club en je houdt de prijzen redelijk (en dan mogen ze verder ook niet klagen).

Aan de kritiek op de prijzen kun je denk ik zien dat veel supporters niet voor het voetbal komen, maar puur voor de club. Ajax speelt eindelijk een wedstrijd tegen echte topclubs, Real Madrid en Ac Milan, dat is wel even wat anders dan Willem II en de Graafschap. Je krijgt Zlatan Ibrahimovic te zien in plaats van Rydell Poepon.. Dan kom je simpelweg bij vraag en aanbod uit, als Nederlander ga je zulke wedstrijden gewoon bijna niet meemaken, of je moet naar het buitenland reizen waar je nog wat extra voor moet lappen. Zo werkt de economie nou eenmaal, Ajax verkoopt hier een vrij uniek product, een wedstrijd van (voor Nederlandse begrippen) zeer hoog niveau, voor een veel hogere prijs dan de normale wedstrijden.

Zelfs al maakten ze jaarlijks een structurele winst van 20 miljoen is het niet meer dan logisch dat dit gebeurd!

Over de column, zeker goed geschreven! En knap dat je tegen een hoop meningen van mede ajacieden ingaat door dit te vertellen! De enige aanmerking die ik heb is eigenlijk dat je erg veel fucking gebruikte in een alinea, daardoor lijkt het een wat meer emotioneel stuk dan echt professioneel, zeg maar!

Ik ben het niet met je eens.
Iedereen moet de kans krijgen om de wedstrijd van zijn favoriete ploeg bij te wonen. Alle standen van de maatschappij.
Er zijn heel veel mensen die zich nu al de kloten uit hun lijf werken om een kaartje te kunnen kopen van Ajax. Als Ajax dan die prijs nog eens gaat verhogen omwille van hun ongezonde financiële situatie die het helemaal aan zichzelf te danken heeft, dan zijn ze toch helemaal niet goed bezig.
Ze hebben zelf deze financiële problemen veroorzaakt en dus moeten ze er zelf maar een oplossing voor vinden. Het is dan maar al te makkelijk om de supporters daarvoor te doen opdraaien.

Ik vind het schandalig dat Ajax zulke hoge prijzen durft te vragen. 70 euro voor een wedstrijdje voetbal, dat is toch niet normaal meer. En de mensen zeggen dan dat je daarvoor wel Ronaldo, Ibrahimovic en Kaka voor ziet spelen. Echte supporters komen echter niet voor die spelers, maar voor Suarez, Verthongen en Stekelenburg.

Je mag natuurlijk je eigen mening hebben en die respecteer ik zeer zekers,alleen ben ik het totaal niet met je eens.je vergeet namenlijk een hoop achterliggende frustraties en structureel genaai dat ajax hun supporters aandoet,ajax is al jaren bezig de supporters als melkkoe te gebruiken en de lol is er eens vanaf,we krijgen al jaren flinke verhogingen op de jaarkaarten met begeleidende brieven waar allerlei excuses worden opgedragen van het is nodig om de kwaliteiten van ajax te bewaren en om stadionverbeteringen te kunnen waar maken.van dit alles komt niets tot nauwlijks wat terecht,ze verkopen de topspelers op de laatste minuut en halen en er middelmatige spelers voor terug van de stadion aanpassingen die belooft zijn is er niets tot weinig terechtgekomen en nu na jaren weer eens de CL te halen worden wij tevens weer uitgemolken.het is leuk dat je engeland aanhaalt waar de prijzen hoger zijn maar jij vergeet dat er in engeland al jaren steen en been wordt geklaagd door de supporters over de belachelijke toegangsprijzen en dat de stadions toch gevuld zijn heeft alleen maar met clubliefde te maken maar dat maakt het voor mensen nog steeds niet gerechtvaardigd,ajax ziet het trouwens wel in want ze komen nu zelf met een oplossing door korting en een tegoedbon ter waarde van 15 euro aan de jaarkaart houders tegeven.

Deze is voor de sukkels die je niet kunnen beoordelen op je stuk: ik vind het niet erg als een schrijver ''niet te accepteren taalgebruik'' gebruikt! Het toont ons juist de liefde en de binding met de club, je artikel is goed geschreven en je zet duidelijk je mening op papier..

Goed gedaan!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren