Heracles kan ruime achterstand bij Roda JC net niet herstellen

Heracles Almelo is er niet in geslaagd om drie punten op te halen bij Roda JC. De Tukkers hebben het traditioneel lastig in Kerkrade en gingen ook zaterdagavond weer onderuit in het Parkstad Limburg Stadion. Na een 3-0 achterstand toonde Heracles nog wel veerkracht door twee keer tegen te scoren, maar Mads Junker maakte tien minuten aan alle onzekerheid een einde. Op aangeven van Laurent Delorge mikte hij de 4-2 binnen.

/

De spits beëindigde daarmee de fluitconcerten van de eigen aanhang. De fans van Roda zagen een geweldige eerste helft, met drie doelpunten en een ruime voorsprong tot gevolg. Na de thee namen de Limburgers, gesteund door de ruime marge, echter gas terug. Heracles kwam terug in de wedstrijden via Marko Vejinovic en Willy Overtoom en kreeg vervolgens nog twee goede kansen op de gelijkmaker, maar die zou nooit vallen. Aan de overkant gaven de Tukkers de nodige ruimte weg en Roda profiteerde daarvan.

De eerste helft was dus voor Roda, maar de eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Heracles-aanvaller Everton. De Braziliaan zag zijn geplaatste bal rakelings over het doel gaan, waarna het aan de overkant bij de eerste serieuze kans wél raak was. Junker gaf de bal mee aan Skoubo, die Antoine van der Linden passeerde alsof hij er niet stond en oog in oog met Remko Pasveer beheerst afrondde. Diezelfde Pasveer ging slechts een minuut later behoorlijk in de fout bij een voorzet vanaf de linkerkant van Junker, waardoor Skoubo voor de doelman kon komen en met zijn kop ook de 2-0 op het scorebord kon brengen.

Roda zat op rozen, maar zag Heracles nog bijna terugkomen via Overtoom, die uit een hoekschop op Przemyslaw Tyton kopte. Uit de counter die volgde maakte Delorge er 3-0 van, na een goede steekpass van Skoubo. De Belg maakte even later eigenlijk ook de vierde treffer van de avond, maar de grensrechter zag niet dat de inzet van Delorge (weggetrapt door Mark Looms) de doellijn had gepasseerd. Heracles ontsnapte dus aan een ruimere achterstand, maar het mocht duidelijk zijn: Roda was in de eerste helft beter en scherper dan haar opponent.

Direct na rust kreeg Skoubo de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar oog in oog met Pasveer faalde hij in de afronding. Dat bleek een dure misser te zijn, want Heracles geloofde nu nog in een comeback en zag Vejinovic prachtig op de lat schieten. Een vrije trap van de aanvaller viel even later wel binnen, via het hoofd van Willem Janssen, waarna even later ook een schot van Overtoom van richting werd veranderd. Hij bracht de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd, maar het slotakkoord was van Junker, die uit een counter voor open doel kon scoren: 4-2.

1
2

Zoals verwacht 3 punten voor roda. Heb BTW niets gezien...was het een btj schappelijk??

28 augustus 2010 om 21:42

1e helft was goed gespeeld door roda, daarna werden ze slordig, de wedstrijd had zo kunnen kantelen. Al met al toonden ze weer veerkracht en was de overwinning verdiend.

On: Roda is goed bezig. Ben benieuwd of ze de playoffs voor europees voetbal weer kunnen halen.

waarom floten ze junker uit? lekker slim van die 'supporters' want dat is hun enige hoop voor een hoge klassering.

Die werd helemaal niet uitgefloten. Dus hoe je daarbij komt ??
Maar roda netjes uitgespeeld die 2 goals van heracles waren puur
geluk. Eerste helft roda 10 klasse beter.

28 augustus 2010 om 22:02

''de spits beëindigde daarmee de fluitconcerten van de eigen aanhang.''

daaruit concludeerde ik dat hij werdt uitgefloten, maar ik begrijp nu dat het was omdat ze bijna een 3-0 voorsprong weggaven.

28 augustus 2010 om 22:45

Ik begrijp dat je dat concludeert, maar ik kan niet zeggen dat er werd uitgefloten, Er werd meer de onvrede geuit dat Roda achterover ging leunen en minder inzet toonde dan nodig was om de 3 punten binnen te halen. Heracles kreeg knap de overhand in de tweede helft (eigenlijk al aan het einde van de eerste helft) en daar waren we het op z'n zachtst gezegd niet geheel mee eens. Dus Junker werd niet uitgefloten, het betrof de onvrede naar het hele team. Dat Junker daar een einde aan maakt met zijn doelpunt: Super. Hij is bezig te profileren als een speler die echt goed past bij Roda: Werken voor de bal!

Heracles heeft karakter getoond
eerste 20 minuten was roda duidelijk beter
maar daarna ging het gewoon gelijk op, met als uitblinker vejinovic en Overtoom
2e helft was heracles over duidelijk de beste met Overtoom en vejonovic die scoren
al met al was roda beter maar Heracles heeft karakter getoond zoals altijd!!

28 augustus 2010 om 21:59

kerel met alle respect, en ik wil niet beledigend overkomen, maar je lult nu zoals ik het beoordeel op de geziene wedstrijd uit je nek.

Als roda de 100% kansen alleen al in de eerste helft had af gemaakt, dan had het bij rust al 5/6-0 gestaan, dan was dat karakter ook niks van terecht gekomen, maar toen het 3-0 bleef weet je bij 3-1 optijd kan het nog alle kanten op, en zo ging het. Het werd 3-1 en 3-2 en dan heb je weer grote hoop. Maar de fluit concerten waren terecht want nogmaals als je de eerste helft de grote kansen maakt dan speel je de 2e helft een oefen potje op de training.

Nogmaals alle respect voor jou zicht op de wedstrijd en op de team hercales maar vandaag lag echt alles aan roda, en met name aan de eerste helft

29 augustus 2010 om 00:46

Ze hebben wel degelijk karakter getoond vind ik maar alleen omdat Roda JC dat toeliet, de goals van Overtoom en Vejinovic waren geluksballen en geen uitgespeelde kansen maar een doelpunt is een doelpunt.

1e 20 minuten waren voor roda en die scoorden daardoor 3x helaas... daarna was Heracles veel beter en hebben ze dit niet om kunnen zetten in een voorsprong maar slechts tot 2-3 teruggekomen. En toen kwam jammer genoeg Roda weer dat de hele 2e helft anti-voetbal speelde in eigen huis met een counter waar Heracles wat naïef verdedigt en dan wordt het 2-4 en is het afgelopen. Al met al jammer dat we die goals zo makkelijk hebben weggegeven anders win je daar gewoon met 2 vingers in je neus.

Na de 3-0 was er waarschijnlijk sprake van onderschatting door Roda. Dit was namelijk de 7de keer dat Roda JC in de competitie van de eredivisie thuis tegen Heracles speelde. En de 7de keer dat Roda JC won.

Daardoor kon Heracles terug in de wedstrijd komen. En waren ze nog dicht bij een stunt ook.

28 augustus 2010 om 22:22

Dit is onzin, Vorig jaar heeft Heracles in de Play offs gelijk gespeelt in Kerkrade? De competitie wedstrijd werd nipt met 2-1 gewonnen? Ze hebben het nooit makkelijk gehad met Heracles dus wat jij zegt slaat nergens op. Voor Roda zat alles mee in de 1e 20 minuten waardoor het 3-0 werd, daarna was het Heracles dat de klok sloeg en had Roda het geluk dat Heracles niet helemaal terugkwam.

28 augustus 2010 om 23:07

Beste Ssander, ik begrijp dat je gefrustreerd bent over de uitslag. Probeer echter het eea in het juiste perspectief te zien. Het had bij rust 4-0 moeten staan (hoor niemand over het niet toekennen van het doelp-unt van Delorge). Daarna voert Heracles de druk wat op, en krijgt door 2 afgeketste ballen ook nog 2 goals. Dit heeft meer te maken met de gemakszucht van Roda dan met de kracht van Heracles, want ze werden in het begin Helemaal van de mat getikt.
Laat ik nog even de enorme kans van Janssen buiten beschouwing. Dus in welke wedstrijd jij een beter Heracles gezien hebt is mij een raadsel. Win je daar met 2 vingers in je neus.....? Ja, zoals al zo vaak in het verleden......get real....

29 augustus 2010 om 12:48

Ssander klets niet dom jong, met je antivoetbal.
Als je de wedstrijd ziet, zie je dat het echt geen anti-voetbal is wat roda speelt, maar omdat roda naast aanvallend voetbal ook goed kan counteren is het dan meteen anti-voetbal?
D8 het niet he
Dus klets niet zo dom

28 augustus 2010 om 22:30

Nooit makkelijk gehad?? haha 3/4 jaar geleden was het 7-0 voor Roda....

Seizoen 2006-2007: 7-0 Andres Oper, Sekou Cisse, Bosnar e.d., Kemy Agustien, Jamaïque Vandamme, Boldiszar Bodor, Andres Oper.

28 augustus 2010 om 23:06

Sukkelaar. Het is 100% waar: 7x thuis tegen Heracles voor de competitie in de eredivisie en 7 overwinningen. En daar zat inderdaad ook een 7-0 bij. Als je dat niet makkelijk noemt.

In de samenvatting net zie ik ook dat het bij rust al 4-0 had moeten staan (bal over de lijn - niet goed gekeurd). Vlak na de rust staat Skouba weer alleen voor de keeper en mist. Daarna scoort Heracles 2x via een afgeweken bal.

Knap dat Heracles nog terug kon komen, maar jouw stelling dat Heracles met 2 vingers in de neus bij Roda JC moet winnen is gewoon een lachertje.

Roda anti voetbal !!!>>?????<<<< Hoe kun je zoiets zeggen 1e helft had het 4 - 0 moeten zijn. 2 lucky goals heracles. Zeg jij het maar ???

28 augustus 2010 om 22:12

Ik zeg: Hoog schoolvoetbal van Roda JC, outsider voor de titel met Veld van Harmhoven aan het roer.

28 augustus 2010 om 22:17

Nou nou, outsider voor de titel? Roda JC? Paar jaar geleden nog nipt de degradatie voorkomen.. Ik zeg het was gewoon een heel mooi duel voor de neutrale kijker zoals ik!
Mooie goals, lekker stevig potje.

28 augustus 2010 om 22:18

@ Sanmarkos

Was sarcasme natuurlijk

Roda speelde een leuke wedstrijd, maar zal toch wel weer afhaken tegen de subtoppers. en daarboven.

28 augustus 2010 om 23:35

Goh, wat een lol.....veld van Harmhoven...poepoe...niveautje

Maar goed, we zullen zien of Veld ook op het gebied van doorzetten het team de goede kant op kan lijden. Dan wil ik menig (sub)topper nog wel zien. Speelde de eerste helft Heracles compleet zoek.... Maar goed, we zullen zien.,

Lucky goals slaat nergens op, het zijn gewoon schoten op goal die van richting verandert worden en die er anders misschien ook wel in gaan, Heracles schoot ook nog een keer op de lat en een keer net naast (en er waren nog wel meer mogelijkheden) en die gingen dan met wat pech naast dus dat compenseert elkaar weer. Maar eigenlijk zou ik niet op jou moeten reageren want je taalgebruik (waarom zoveel leestekens?) zegt denk ik genoeg over jouw verstand.

28 augustus 2010 om 23:10

Nee, jouw voetbalverstand sleept Nobelprijzen in de wacht. Worden die schoten niet aangeraakt, dan plukt Tyton die ballen als rijpe appeltjes uit de lucht.

Kijk, ik begrijp dat je met een Heracles hart reageert. Maar zelfs een Tom Egbers kan er niet onderuit dat Roda JC verdiend heeft gewonnen. Jammer voor Heracles, volgende keer beter. Die gaan thuis nog genoeg punten pakken. Waaronder waarschijnlijk ook thuis tegen Roda JC

@dummyrjc. Antivoetbal is overdreven, maar roda jc is een hele goed counterploeg en dat is een kwaliteit. Het had 4-0 in de rust moeten staan, maar dat gebeurde niet en heracles was de laatste 25 minuten beter door het teruglopen van jullie, maar ook doordat wij beter gingen voetballen dat gaf van veldhoven ook toen dat het door ons kwam. Al met al verdiende roda wel de overwinning, maar als marko die bal inschiet dan had het ook nog 3-4 kunnen worden, voetbal kan een raar spel zijn.

Heracles leuke ploeg. Maar te zwak aan de wedstrijd begonnen zoals gezegd ze wisten hoe rjc zou spelen.

Heracles drijgt terug te gain naar het level van 2jaar geleden

ja bosz dat vele vertrouwen die je heb opgedaan tegen feyenoord liggen nu weer in het water.
tegen feyenoord was het slecht en was nu niet veel beter alleen roda pakte het wel wat beter op dan feyenoord

Kuipers floot een ontzettend goede wedstrijd. Zijn grensrechter blundert natuurlijk enorm bij de 4-0 maar Kuipers kon heel erg bevallen. Liet het een lekker fel en soms fysiek maar altijd fair potje worden.

Voor voetbalzone: Skoubo heeft de 3e goal niet voorbereid ook dat was een assist van Mads Junker.

Skoubo/delorge samen met Junker bleken vandaag perfect op elkaar afgestemd. Iedere bal die Mads Junker in de eerste helft aanraakte gebeurde iets goed mee. Bovendien waren de eerste twee aanvallen direct raak, waardoor je op rozen zit.
Ik moet zeggen, dat Heracles in de eerste helft nog een paar schoten rakelings langs het doel van Tyton heeft geschoten, maar ook weer geluk had dat een doelpunt van Delorge niet gezien was en Janssen een enorme kans miste.

2e helft was Roda geen schim meer van de eerste helft, ze leken wel vergeten dat ze nog 45 minuten moesten voetballen. Met als gevolg dat Heracles terug kon komen in de wedstrijd, de goalen die waren vooral toevalstreffers, maar Roda kwam wederom goed weg met een paar knappe afstandschoten.

Uiteindelijk besefte Roda goddank, dat ze even orde op zaken moesten stellen en maakte uitblinker Junker er de 4-2 van.

Ik vond het een leuke wedstrijd om te kijken en ben tevreden met de drie punten.

Mooie wedstrijd!!! zeer verdiend gewonnen dacht ik zo. Maar het is typisch Roda dat als ze zo vroeg in de wedstrijd voor staan ze achter over gaan leunen en denken dat de 3 punten binnen zijn.

even verschillende reacties heracles heeft 7 wedstrijden gespeeld in het PLS waarvan 6 x winst voor roda en 1 x gelijk spel waarvan idd 1 x met 7 - 0.

en dat daar iemand zegd dat je normaal met 2 vingers in de neus punten pakt is natuurlijk belachelijke onzin want roda heeft momenteel een aardig team en daarbij kijk maar eens naar wat iedere trainer in nederland te zeggen heeft over roda uit namelijk Nooit Makkelijk!!

Forza Roda!!!!!

Vind die bosz nou niet bepaald de beste keus voor heracles

Roda JC is lekker begonnen! En wat kan ik toch smullen van die Junker. Drie goede assists en nog een goal erbij. Geweldige speler voor Roda. Robbie Wielaert die achterof beweert dat hij het niet voor het geld deed.. sure. Vermakelijke avond geweest, veel kansen over en weer maar Roda maakte ze net iets beter af. Binnen en buiten het veld genoeg te beleven!

28 augustus 2010 om 23:56

Was er nog iest bijzonders gebeurd buiten het veld dan?
Was inderdaad een vermakkelijke wedstrijd en gelukkig in het voordeel van Roda beslecht.

29 augustus 2010 om 00:07

Ik bedoelde met Rob Wielaert, alles glashard ontkennen als het duidelijk is als wat. Ik moest er wel of lachen Maar dat zal wel komen omdat ik Ajacied ben.

Waar Heracles toch elke keer probeert het spel te maken, ongeacht uit of thuis, kent Roda zijn kwaliteiten veel beter. Als Heracles zo thuis zou spelen kwam er geen hond kijken. Spelen op de counter, als je er de spelers voor hebt, is een kunst en daar is Roda zeer bedreven in. De eerste drie ballen op goal werden gelijk omgezet in een doelpunt. De tweede had natuurlijk nooit mogen vallen, maar dat we er dit seizoen in keeper op achteruitgegaan zijn was eigenlijk voor aanvang van het seizoen al duidelijk. Al met al een verdiende overwinning voor Roda omdat zij wel hun kwaliteiten kennen en Heracles niet. Qua balbezit en kansen deed Heracles zeker niet onder, maar dat telt niet.

Uiteindelijk komt publiek om haar ploeg te zien winnen, of ze dan vooral uit counters scoren maakt niet uit.

Heracles miste vandaag Plet in de spits. Een aanspeelpunt voorin die een bal vast kan houden en een doelpuntje kan maken. Die zweed die er vandaag in stond die kon er geen pepernoot van. Plet is toch een goede aankoop van Heracles en is eigenlijk onmisbaar voor het team van Peter Bosz. Verder vind ik het nog steeds jammer dat Pieckenhagen weg is. Pasveer was vandaag weer slecht aan het keepen en is duidelijk minder dan Pieckenhagen.

Verder was ik gecharmeerd van Delorge van Roda JC. Wat een loopvermogen heeft die gast. Is een hele goede speler. Kan zeker een stap hogerop als hij zo door blijft voetballen. Dat hebben ze goed gezien bij Roda Jc.

Gezien de hele wedstrijd heeft Roda JC verdiend gewonnen.

Wat een goede eerste helft van Roda jc, en hoe kan het dat Junker bij Roda zo een goede speler is geworden .

Heracles had het moeilijk en had gelukkige doelpunten nodig om nog in de wedstrijd te komen , Roda liet Heracles teveel voetballen en maakten in de tweede helft onzekere indruk en gaven de tegenstanders zo nog hoop maar dan countert Roda weer uistekend met Delorge en Junker en dan is het voorbij.

Uitstekende eerste 20 minuten. Daarna wat laten inzakken en bijna nog 3-3 geweest. Gelukkig maakt Mads Junker 4-2 wat ik gezien de wedstrijd wel verdiend vind. Przemyslaw Tyton blijft me elke wedstrijd maar weer verbazen, voor mij na Stekelenburg en Vorm de beste keeper van de Eredivisie. Roda is een ploeg die uitstekend op de counter kan spelen en een ploeg die in eigen huis Ajax, PSV en FC Twente kan verrassen. 7/8/9e plaats.

okeej om de heracles fans gelijk te geven al heracles alle kansen had benut haddden jullie 4 tot 5 keer gescoord klopt
roda had er al 3 dan de goal die niet werdt geteld skoubo jannssen delorge die missen
kom ik op 7 uit ook een leuke stand om mee te leven 7-5
het is maar hoe je het qil zien roda heeft verdiend gewonnen

grus

29 augustus 2010 om 15:06

Ik kan de statistieken die eredivisie-live toonde aan het einde van de wedstrijd niet terugvinden(die met schoten, balbezit, kaarten etc), maar ik kan me nog herinneren dat Heracles veel meer schoten had dan Roda JC. Nietemin als je zo slecht verdedigt verdien je het echt niet om te winnen, of zelfs maar gelijk te spelen.

Als Heraclessupporter heb ik me doodgescvhaamd. Waar waren de spelers mee bezig? Er werden fouten gemaakt die door de eerste beste amateur nog niet werden gemaakt. Wat is er met de instelling gebeurd? Het wordt tijd dat de mouwen eens worden opgestroopt en er echt gewerkt en getraind wordt. Er is gelukkig volgende week geen voetbalcompetitie. Heb ik even tijd om weer bij te komen

waarom is er geen competitie volgende week? weet iemand dat?

30 augustus 2010 om 00:26

Ek-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino vrijdag 3-9 en 4 dagen later tegen Finland

30 augustus 2010 om 13:00

oke bedankt

hij werd niet uit gefloten hij werd nog luidkeels toe gezongen net als tyton en skoubo het fluiten was voor de scheidsrechter een paar keer en voor wat onoozol bal verlies