Babel, Schaars en Braafheid vallen af voor EK-cyclus

Vrijdag, 27 augustus 2010 om 13:08Erik van Dam • Laatste update: 13:29

Bondscoach Bert van Marwijk heeft besloten Ryan Babel, Stijn Schaars en Edson Braafheid niet te selecteren voor de EK-kwalificatieduels met San Marino (3 september) en Finland (7 september). Het drietal viel af uit de voorlopige selectie van de Oranje-keuzeheer. Babel en Braafheid spelen in de ogen van Van Marwijk te weinig; Schaars is gepasseerd voor Theo Janssen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Bert van Marwijk laat Ryan Babel, Edson Braafheid en Stijn Schaars terecht vallen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door han2han2)

Denk dat deze spelers er ook niet zo heel veel recht op hebben. Zijn fantastische voetballers maar te weinig voor het Nederlands Elftal.

27 augustus 2010 om 14:04

Meer dan terecht dat die jongens zijn afgevallen..ik snapte uberhaupt niet waarom die babel eigenlijk zovaak meeging..

Waar is Beerends? die ontbreekt in dit stukje..

27 augustus 2010 om 23:15

ik vind nog altijd dat de beste spits van nederland niet geselecteerd is : ruud van nistelrooy !!!

schaars gepasseerd voor theo janssen? ongelooflijk.. schaars heeft alleen een veel mindere traptechniek maar daarnaast is hij vele malen beter dan janssen

27 augustus 2010 om 13:19

Daar ben ik het mee oneens. Als je Janssen een taak meegeeft waarbij hij rond de middencirkel mag blijven en dus niet teveel meters hoeft te maken vind ik hem kwalitatief beter dan Schaars. Eigenlijk zijn deze twee niet met elkaar te vergelijken, maar ik vind het terecht dat van Marwijk voor Janssen kiest.

27 augustus 2010 om 14:15

Ik denk ook dat dat de reden is dat hij voor Jansen kiest!

Spelers als Schaars hebben we al.. Theo is een linksbenige speler die toch weer andere speelstijl heeft dan Schaars.

27 augustus 2010 om 13:20

Voetbal doe je toch door een bal te trappen? Controlerend is schaars ook niet dusdanig sterk dat hij daar beter in is dan Janssen!

27 augustus 2010 om 13:20

Heb jij Janssen wel eens zien voetballen? Hij is misschien niet de controleur op het middenveld zoals de jong of van bommel, maar heeft meer te bieden dan Schaars.. Janssen is iemand die je nooit in de steek laat en ook nog eens beslissend kan zijn.. dat kan je van Schaars niet zo snel zeggen..

27 augustus 2010 om 13:49

Van welke punten zou Schaars hierin te kort komen dan...? Schaars is juist vaak genoeg beslissend, fantastische pass en superieur spelinzicht. Daarnaast is het ook gewoon een speler die altijd zijn stinkende best doet. Ik vraag me af of jij Schaars wel eens hebt zien voetballen.
Dit zonder af te doen aan de kwaliteiten van Janssen trouwens, vind wel dat hij het puur op basis van vorig seizoen een kans verdient om zich te bewijzen, maar wat jij zegt (han2han) ben ik het helemaal niet mee eens.

27 augustus 2010 om 13:55

Afgelopen seizoen heb ik schaars af en toe zien spelen en daar viel me juist zijn gelatenheid op.. niet die drive om dat extra stapje te doen, maar ook niet die beslissende pass waar jij het over hebt.. af en toe een prima crosspass of een bal waarmee hij een aanvaller op de flanken bereikt, maar geen doorslaggevende assists.. daarmee twijfel ik ook aan dat superieure spelinzicht.. overigens ook in verdedigend opzicht..

Het kan natuurlijk op toeval berusten dat ik net de mindere wedstrijden heb gezien of aan de mensen waarmee ik wedstrijdjes kijk (die zijn geen voorstander van Schaars) waardoor mijn beeld vertroebeld is geraakt.. maar ieder zijn mening

28 augustus 2010 om 19:01

@ stephan 82

Schaars is echt niet beter dan janssen. Schaars is niet eens beter dan da silva. Schaars geeft nooit een goede pass is nonchalant. Geeft altijd andere de schuld als het team niet loopt. En is gewoon geen oranje waardige speler. Bij az heeft hij het even goed gedaan omdat het hele team goed draaide. Toen de zeeuw en v gaal wegvielen heeft hij nooit meer wat laten zien. Az leeft echt niet meer op hem en hijs ook overbodig. Voor hem 10 andere. Dan beter een janssen die zijn stinkende best doet en een prachtige traptechniek heeft. Snapte ook al niet dat schaars mee ging naar het wk. Wegwezen met die jonge!

5 september 2010 om 11:57

Waarom ging Schaars dan mee naar het WK terwijl Janssen geen eens in de voorselectie zat?? Schaars zit er niet bij puur om het feit dat die weinig minuten bij AZ gemaakt heeft. Deze jongen hoort nog altijd bij de beste 23 spelers van Nederland.

5 september 2010 om 17:25

tja, dat vroeg ik mij destijds ook af, waarom dat zo was.. ik ben het dus niet met je eens..

27 augustus 2010 om 13:39

ik vind janssen aanvallend ook beter en schaars verdedigend maar janssen word verdedigend neergezet dus dan is het niet echt verstandig maar toch had ik dezelfde keuze gemaakt.

verder is wel duidelijk dat we in de toekomst een veel minder Nl-elftal krijgen.

27 augustus 2010 om 13:45

Schaars heeft niet zo veel laten zien bij Oranje, nu krijgt Janssen de kans om dat wel te laten zien.
Voetballend is Janssen ook veel beter geworden de laatste jaren, vindt deze kans wel terecht.

27 augustus 2010 om 14:00

Ook er al over nagedacht dat Janssen nu topfit is en Schaars net terug van een blesure komt. En Jjanssen en Schaars ontlopen elkaar niet zoveel hoor dus dan is het net degene waar je het beste gevoel bij hebt.

Zeer terecht dit. Eindelijk Maduro er weer bij! Janssen speelde een aardige oefenwedstrijd, ik vind hem zelf wel ietsjes beter dan Schaars omdat Janssen een geweldige trap heeft. Babel en Braafheid laten tegenwoordig ook nauwelijks wat zien dus de keuze voor Anita en Lens is ook gewoon terecht. Zoals (bijna) altijd doet Bertje dus weer hele logische en verstandige dingen.

Mooi dat Maduro erbij zit. Speler van Valencia die regelmatig in de basis staat.
Hij is beter dan Vlaar of Brama

Babel viel laatst weer leuk in bij Liverpool. Hij zou het niveau van NL elftal wel aan kunnen. Maar de rest komt net te kort denk ik. Hoewel ik niet veel verschil in Schaars en Janssen zie.

Waar is Siem de Jong?
Die zat eerst ook bij de voorlopige selectie van 27
Vreemd...

27 augustus 2010 om 13:49

Sneijder, Vd Vaart, Vpersie, Kuyt, Elia, Affelay en Lens.. Wat zou de Jong er nog bij moeten doen?

28 augustus 2010 om 15:57

Het is Afellay *

on ;

Ik vind t terecht dat braafheid niet mee mag, als hij linksback is in een wedstrijd, begin ik al te beven, balen dat Gio weg is hadden we nog goed kunnen gebruiken maar werd miss wat te oud.

Jammer van Babel, toch een snelle speler (zoiets als Elia) maar ik vind dat zijn ontwikkeling is stop gezet, hij moet gewoon verhuurd worden waar hij wekelijks speelt (blackburn (?) misschien)

Het Schaars geval vind ik meer dan goed, ik zie liever Janssen die ook nog een keer de poot kan aan halen op een belangrijk moment, vind hem ook fysiek sterker dan Schaars en een betere paastechniek hebben.

Maar wie ben ik ? Het is mijn mening.

Brama zijn tijd komt nog wel hij ontwikkelt zich goed en dat theo erbij zit is terecht goede voetballer met weinig calimiteiten

27 augustus 2010 om 13:33

@north denk eerlijk gezegd dat brama's tijd helemaal niet meer komt en dat hij gewoon te kort komt voor oranje. het is heus een leuke voetballer maar niet meer dan dat.

Toch is Braafheid in potentie een betere linksback dan Anita en Pieters. Hij moet echt op zoek naar een andere club (ajax, jaartje huren?) Maduro krijgt loon naar werken, hij begint sterk aan het nieuwe seizoen. Hopelijk krijgt hij dit die (tweede) doorbraak.

27 augustus 2010 om 13:51

ik hoop ook dat Braafheid ergens aan het spelen komt.. een subtopper in Duitsland, Engeland ofzo.. Hij kan een prima back zijn voor NL, maar moet zich dan nu wel doorontwikkelen..

Een beetje raar dat Boulahrouz, Maduro en Huntelaar wel worden geselecteerd. die spelen toch ook te weinig bij hun clubs? Maduro speelt nu wat meer bij Valencia in de voorbereiding, maar dat doet Babel toch ook? Maduro kan dan bij Nederland tegen Oekraine wel goed gespeeld hebben, maar nu zijn De Jong en Van Bommel er ook weer bij en zijn zijn kansen verkeken want die jongens doen het gewoon goed en er zijn veel spelers die meer spelen. Ik vermoed dat Van Marwijk het niveau van Maduro wil vergelijken met zijn beste controleurs. Anders zie ik geen reden om hem wel te selecteren boven Schaars die wel speelt. Ik zou het zelf eens leuk vinden om Marcel Brouwers na zijn goede seizoen in Duitsland aan het werk te zien, want hij heeft daar wel indruk gemaakt, veel beter kon hij het daar niet doen. hij verdient een kans, zeker als je dan ziet dat Boulahrouz ook mee mag die de laatste jaren ook veel te weinig aan spelen toe is gekomen.

27 augustus 2010 om 13:45

maduro is denk ik geselecteerd voor een plek centraal acheterin. Daar speelt hij bij Valencia ook.

27 augustus 2010 om 14:33

niet volgens van Marwijk. Maduro moet zich richten op het middenveld want daar maakt hij het meeste kans volgens Bert.

27 augustus 2010 om 14:52

Oh oke, dat had ik nog niet vernomen. waarschijnlijk vindt Van Marwijk hem interessant omdat hij op beide plekken kan spelen

Ik vind het een goed teken van v. Marwijk dat je de plek bij oranje moet blijven verdienen. Schaars heeft een uitstekende periode gekend onder van Gaal, maar heeft daarna nooit meer dat niveau weten te halen. Desondanks wel nog steeds een meer dan bruikbare voetballer hoor. Maar Janssen is ondertussen een van de leiders van twente geworden en speelt wekelijks prima wedstrijden, zowel aanvallend als verdedigend. Verdedigend staat hij altijd goed, en aanvallend een super steekpass en een nog beter schot. Ik vind Theo Janssen een uitstekend alternatief voor een Nigel de Jong als je wat meer voetbal in je ploeg wil. Verdedigend is Maduro waarschijnlijk weer een beter alternatief op die plek. Goed dus dat deze jongens nu een echte kans krijgen.

Wat een raar selectie beleid er is geen touw aan vast te knopen eerst moet je spelen anders ga je niet mee. Babel ging mee Braafheid Boulah Huntelaar speelde allemaal amper of niet gaan allemaal gezellig mee naar Zuid Afrika

Terwijl Maduro en Lens wel spelen en gewoon geen eerlijke kan krijgen. Nu ineens na het WK komt van Marwijk erachter dat Babel nooit speelt en slecht is en Braafheid ook.
Schaars speelt gewoon en die word niet geselecteerd.
Heel erg raar beleid hoor Bert ik snap niet hoe dit niet hypocriet is wat hij doet. Boulahrouz speelt nogsteeds te weinig en mag gewoon weer mee en Ruud laten we dan alsnog thuis word alsjeblieft eens consequent en laat roep de jongens op die spelen en in vorm zijn dit kan niet tegenover atleten die alles doen om voor hun land te spelen

Mooi Maduro krijgt een kans! Ik hoop dat hij speelt.
Pieters en Anita gaan ze zeker uitproberen op de linksback?

janssen heeft de beste cross pass van heel nederland zoals de boer dat ooit had,kwa positie spel is schaars beter maar afhankelijker van het speltype en van spelers rondom hem heen,daarbij heeft janssen een toegevoegde waarde als het om corners en vrije trappen gaat.dus wel terecht dat die geselecteerd word.

Dan heeft Bertje toch iets fout gedaan denk ik he? Braafheid heeft in de WK finale gespeeld en wordt nu niet geselecteerd, iets wat terecht is overigens maargoed. Mooi dat Maduro weer is geselecteerd, terecht ook.

Dus de strijd op links gaat tussen Pieters en Anita, interessant.
Voor de rest is het deels begrijpbaar maar misschien dat Babel handig was aangezien Robben geblesseerd is en je Elia misschien wisselt na een tijdje.

Toch vreemd dat het nu ineens wel telt dat Braafheid niet speelt, vorig jaar voor het WK speelde hij bij Celtic ook nooit en toch mocht hij mee.. en dan nu ineens wordt hij gepasseerd door 2 spelers die er toen niet bij zaten.

27 augustus 2010 om 13:45

Dat komt denk ik door het verschil tussen een kwalificatie- en eindronde.

Anita en Pieters zijn natuurlijk allebei nog erg jong, ik kan me voorstellen dat de druk van een WK ze kan verlammen in deze fase van de carriere. Wat dat betreft heeft Braafheid iets meer ervaring en is het een speler die er ''staat'' in het geval dat van Bronckhorst geblesseerd raakt.

27 augustus 2010 om 13:48

Mijn indruk van Braafheid is juist dat hij moeilijk met druk om kan gaan, ik vond hem in de topwedstrijden bij Twente ook altijd erg zenuwachtig over komen.

Kn er goed mee leven, Janssen heeft zich veel beter geprofileerd dan Schaars afgelopen jaar. Van Babel snapte ik al helemaal niet waarom hij mee mocht naar het WK.

Goede keuze om Janssen in te ruilen voor Schaars. Ik vind Schaars maar een beperkte voetballer en voetbalde bij az boven zijn kunnen. Als je Janssen opstelt staat er tenminste iemand. Bovendien heeft hij ok iets extra's over zich heen ik weet niet wat.

hehe...eindelijk die lompe babel eens thuis gelaten

maar anita?? dan nog liever urby als linksback....

27 augustus 2010 om 14:16

Heb je Ajax woensdag niet gezien dan? Nee doe mij Anita maar (die ook te slecht is).

27 augustus 2010 om 14:20

wel gekeken...en urby was drama....maar vind anita nog slechter, dus vandaar liever urby...

Ik snap van marwijk niet hij heeft 2 halve spitsen en 1 echte spits die niet scoort in de selectie? wie moet voor de doelpunten gaan zorgen?? Waarom gewoon niet Nistelrooy selecteren, die man ziet er echt fit uit en scoort gewoon elke wedstrijd tot nu toe voor HSV is toch wel hoog niveau de bundesliga. Van marwijk mag ruud volgens mij niet. Want er is geen rede om hem nu niet te selecteren.

Slechte zaak als coaches zichzelf groter achten dan hun land, waardoor hun persoonlijke belangen boven dat van het land gaat. Want persie en kuyt zijn geen nummer 9's. En huntelaar heb je laatst zien spelen tegen Barca en dat was 3 keer niks, dus waarom hij boven nistelrooy staat is echt een raadsel. Zelfs de oude inzaghi was beter dan huntelaar. Ik hoop dat huntelaar geblesseerd raakt zodat hij nistelrooy toch moet selecteren want van wolfswinkel is er nog niet klaar voor. Zo'n grote naam als Nistelrooy zo buitenspel zetten is echt belachelijk. Vindt het nog netjes van Ruud dat hij de pers er niet te veel bijbetrekt, want dan moet van marwijk toch wel zijn meerdere erkennen in Ruud.

Logische selectie lijkt mij.

Ik begin even achterin, Vd Wiel, Heitinga en Mathijsen zal natuurlijk gewoon blijven staan. Boulahrouz is daarachter de 1e vervanger. Ooijer is waarschijnlijk international af en Vlaar is de logische vervanger. Ik verwacht dat in de loop der tijd in ieder geval Bruma zich zal aansluiten als vaste waarde in de groep, en dat gasten al Ronny Stam, Dirk Marcellis en Gianni Zuiverloon wel in beeld zullen blijven/komen. De linksback positie is natuurlijk vacant na het stoppen van Gio. Anita lijkt me de meest logische vervanger, en Pieters zal de strijd met hem aan moeten gaan. Braafheid komt in mijn ogen echt tekort. Wellicht zal Drenthe nogeens echt doorbreken als linksback, en ook over Van Aanholt ben ik wel te spreken. Ook Daley Blind verwacht ik binnen 2 jaar in het Nederlands elftal te zien spelen.

Het middenveld zal gewoon uit dezelfde vaste kern blijven bestaan. Schaars ontbreekt volkomen terrecht ten koste van Janssen, en Engelaar zal onder BVM denk ik niet meer spelen. Brama en Bakkal vind ik goede spelers, maar de concurrentie is te groot voor hun. Maduro mag laten zien wat hij kan, en het lijkt me logisch als er voortaan uit het rijtje De Zeeuw/janssen/maduro 2 ipv 3 spelers worden geselecteerd. Verder verwacht ik dat Siem de Jong zeker international zal worden, en ook Wijnaldum zal binnen 2 jaar wel de kans krijgen.

In de aanval hebben we weer keuze zat. Babel wordt volkomen terrecht buiten de grep gelaten. en Lens mag zijn waarde bewijzen, Van Nistelrooij is ook in berevorm en gaat denk ik terugkeren als international. Emanuelson, Beerens, Van Wolfswinkel en L. de Jong zullen denk ik ook in beeld blijven.

Heitinga is de eerste wedstrijd geschorst, dus dan zou dit mij opstelling zijn.

Stekelenburg
Van Der Wiel
Boulahrouz
Mathijsen
Anita
Van Bommel
De Jong
Kuijt
Sneijder
Van der Vaar
Huntelaar

Ik zie maduro nog wel spelen op de plaats van heitinga (schorsing) dat is misschien niet zijn favo positie, maar tegen een stel 4eklas amateurs moet het geen probleem opleveren.

Maduro kan ook heel goed centraal achterin uit de voeten en dat is ook de reden waarom van Marwijk hem graag er bij wil omdat hij op meerder posities uit de voeten kan.

Theo Janssen is een goeie middenvelder maar niet echt het niveau van Oranje basisklant , het klopt dat als je hem met een opdracht het veld in stuurt dat hij hem uitvoert maar ik hoop dat Leroy Fer er over 2 jaar in Oekraine en Polen bij is.

Braafheid vind ik ook in potentie de beste van de 3 linksbacks , Anita is gewoon geen echte linksback en dat zie je te vaak , Pieters vind ik een talent waar het niet echt eruit wil komen en zeker nog niet klaar voor het niveau Nederlands Elftal , opzich had ik graag gezien dat Royston Drenthe nou eindelijk een leuke club zou vinden zoals Fiorentina en daar ging spelen want ik denk dat hij ook een serieuse optie had kunnen zijn.

27 augustus 2010 om 13:44

Leroy Fer spookte nog heel even door mijn hoofd heen, maar eerlijk gezegt denk ik dat deze jongen noit de absolute top gaat halen, ik hoop van wel, maar ik ben bang van niet. In tegenstelling tot Wijnaldum van wie ik echt kan genieten (ja zelf als Ajax supporter).

Van mij had De Zeeuw wel gepasseerd mogen worden ipv van Schaars, De Zeeuw bakt er op dit moment vrij weinig van.

En wat is het triest gesteld met onze linksback positie zeg. Anita, Pieters en Braafheid zijn allemaal aardige voetballers maar komen toch bij lange na niet in de buurt van het niveau dat we nastreven. Hopen dat Van Aanholt naar een andere club gaat en zich daar snel kan ontwikkelen.

Van mij mag Vlaar ook thuisblijven. Wat is dat een overschatte verdediger. Hij heeft wel enigzins leiderschapskwaliteiten maar mag behoorlijk aan zijn eigen spel gaan werken. Ik wil Maduro nog wel een paar keer zien spelen.

27 augustus 2010 om 13:49

Zeg je dit nu objectief op basis van kwaliteiten of omdat Maduro toevallig een Ajacied is en Vlaar niet?

Ik vind er qua kwaliteiten niet zoveel tussen zitten. Vlaar is in mijn ogen toch echt wel een goede verdediger hoor. Hij is sterk, kan goed koppen en is gevaarlijk bij hoekschoppen.

Over een jaar zijn we er trouwens vanaf, dan is Douglas Voetbal-nederlander

27 augustus 2010 om 14:00

Jaa idd gevaarlijk bij hoekschoppen (zie Aa-gent uit)..
Een gevaar voor je eigen team, want deze man staat vaak verkeerd en heeft geen snelheid om het te herstellen..
De situatie janssen en schaars snap ik zelf aan de ene kant ook niet, want schaars kan ook gewoon een pass over 40 m versturen.. En over Janssen z'n geweldige trap, die is niet altijd zo geweldig, want die schiet 10x en toevallig ploft die bal er een x in...
Controlerend vind ik schaars dus beter, die voetbalt tenminste ook met z'n hoofd..

27 augustus 2010 om 14:14

Je kunt Vlaar niet afrekenen op 1 fout die toevallig vers in het geheugen ligt.
Ik kan voor iedere speler wel wedstrijden verzinnen waardoor deze 'niet meer geselecteerd mag worden omdat...'
Vlaar moet zeker nog veel verbeteren maar dit wordt pas weer zijn 2e seizoen.
Hij komt er wel.

27 augustus 2010 om 14:41

Heb jij niet gezien hoeveel doelpunten Vlaar dit kalenderjaar heeft gemaakt? Ok, hij zat mis tegen Gent, maar dat gebeurt elke verdediger weleens. En Janssen kan inderdaad geen bal over 40 meter versturen..nee, waardeloze trap heeft die jongen..

Alsof Boulahrouz, Maduro en Huntelaar zoveel wedstrijden heeft. Bert is weer lekker constant bezig.

27 augustus 2010 om 14:07

Nee van Marwijk selecteert ze niet, omdat hij ze eigenlijk niet goed genoeg vind. 't Feit dat ze te weinig spelen gebruikt hij gewoon als excuus . Tja je moet toch wat zeggen..
Boula , Maduro en Huntelaar spelen ook onregelmatig, maar zijn normaal gesproken wel spelers die op internationaal niveau meekunnen, dus die hebben meer credits.

Eindelijk maduro!! hij begrijpt het!! Toch opvallend door afvallers werd maduro toch opgeroepen voor de interland met het B elftal en maakt vervolgens zo'n goede indruk dat die er nu bij zit. Dit terwijl heel Nederland al zo vaak zei dat hij maduro een kans moest geven omdat die het hele jaar ook in valencia heeft gespeeld! Neem nog eens iets aan Bert en geef Royston ook een kans. Je wordt er toch niet slechter van om elke dag met topvoetballers om je heen. Ik schat hem hoger in dan anita of pieters.

To Suri_80,

Inderdaad, alleen hebben we voor boulahrouz geen fatsoendelijke andere optie, en maduro speelde de afgelopen 7 wedstrijden in de basis. Wel ben ik van mening dat het duidelijk is dat er voor KJ huntelaar wel op dit moment een betere optie is (ruud van nistelrooy), en ben ik van mening dat de beste speler in Oranje moet. Wellicht is ruud over 2 jaar nog even fit om naar het EK te gaan. Zie bijvoorbeeld een inzaghi!

Dus KJ eruit en RVN erin!

27 augustus 2010 om 16:48

Gewoon beide meenemen, 2 echte spitsen is geen overbodige luxe in je selectie.
Neem maar een middenvelder minder mee, Janssen,van Bommel,dejong, De Zeeuw, Maduro.
5 spelers voor 2 plekken, dat is er 1 teveel als je het mij vraagt.

En dan kan je Sneijder of Van der Vaart ook nog op die posities zetten.

Mooi voor Theo Janssen dat hij bij de selectie zit. Ik denk dat hij ook meer toevoegt dan Schaars. Schaars is een hele goede voetballer en zit echt tegen de Nederlands-elftal grens aan, maar hij heeft geen extra kwaliteit. Theo heeft die kwaliteit wel (namelijk zijn geweldige trap) en Theo vind ik gewoon wat zekerde overkomen. Goed dat Theo er bij zit, ik vind hem echt iets toevoegen aan het Nederlands elftal.

Verder is het een logische selectie op 1 positie na. De linksback posities, hoe kan je in godsnaam de kleine dwerg Anita meenemen? Ik snap echt niet waarom hij meegaat. Hij kan alleen mee voetballen als we aanvallen, verder kan hij niks. Verdedigen, koppen, man dekken, dit zijn allemaal dingen wat hij niet kan. Dit bewijst hij wekelijks bij Ajax en ook altijd als hij voor Oranje speelt. Nu zullen er veel reacties komen van dat hij het wel goed doet bij Ajax, maar ga a.u.b eens realistisch naar hem kijken. Het enige wat hij doet is meekomen met de aanval, daar doet hij soms leuke dingen, maar als hij moet verdedigen dan is het haast altijd zo dat hij voorbij gespeeld word of dat hij een overtreding nodig heeft. Dan hebben we het nog niet eens over hoe klein hij is. Op topniveau kan je toch niet met een back aankomen die zo klein is? Nee echt, Anita is in mijn ogen 1 van de meest overschatte spelers van de eredivisie. Als ik dan ook moest kiezen tussen Braafheid en Anita, zal ik altijd kiezen voor Braafheid. Ook al had Braafheid zijn been gebroken (beetje overdreven misschien, maar You get the point)!

ik had persoonlijk drenthe, braafheid, van nistelrooy en emanuelson meegenomen voor huntelaar, pieters, anita en maduro.

dan kan je ook anders wisselen, hu krijg je meer een man voor een man wissel, zonder echt iets te kunnen forceren.

en men kan van drenthe zeggen wat men wil, maar voorlopig heeft hij meer gespeeld dan men dacht en loopt hij al 3 jaar tegen de beste van de wereld aan op trainingen!

je bent heitinga de eerste wedstrijden kwijt, maar dan kan je vlaar neerzetten! persoonlijk zou ik douglas gaan bellen,maar dat is bert zijn keuze klaarblijkelijk niet!

stekelenburg
v.d. wiel
heitinga
mathijssen
drenthe
v. bommel
janssen
elia
sneijder
v. persie
nistelrooy

Nee, zeker niet!

Komende wedstrijd elia op links, Kuyt op rechts en gewoon weer V. Persie in de spits. Die heeft er meer recht op dan KJ alhoewel het niet zen beste positie is.

27 augustus 2010 om 14:18

Heeft v. Persie uberhaupt nog ergens recht op na z'n dramatische vertoning op 't wk? Het lijkt mij dat hij al z'n rechten heeft verspeeld. Hij had een grote mond, heeft via de media een vies spelletje gespeeld om het volk achter zich te scharen en van Marwijk onder druk te zetten om hem in de spits te laten spelen. Heeft zijn zin gekregen en tegen Ghana en Hongarije niet onaardig gespeeld, maar op 't wk waar het er echt om ging heeft hij bewezen geen echte spits te zijn. van Persie moet nu dus een beetje dimmen en gewoon weer rechtsbuiten gaan spelen en Huntelaar of Kuyt in de spits laten spelen. Volgens mij rendeert hij daar veel beter.

zover ik weet speelt Huntelaar ook niet al te veel...
Maargoed die keuze is aan van Marwijk, verder vind ik Babel terecht, die heeft al een tijdje nix meer bewezen en Lens speelt vrij sterk bij PSV de laatste weken. Schaars is ook niet meer wat hij geweest is en Braafheid speelt ook te weinig.

PSV is hofleverancier altijd wel leuk om te zien.dat die 3 spelers niet meegaan is logisch in mijn ogen.

27 augustus 2010 om 13:59

Hofleverancier samen met Ajax ja.....

Denk wel terecht dat deze mannen zijn afgevallen.
Opstelling zal wel ongeveer zo eruit zien.

Steek
vd wiel
boulah
mathijsen
anita
de jong
v bommel
robben
sneijder
kuyt
v persie

100% opstelling van van marwijk. En dan wisselt hij in de rust Elia voor Lens en laatste 10 minuten V. Persie voor KJ. je hoeft niet geleerd te hebben om dat te weten.

Gr

Stekelenburg
VD Wiel
Heitinga
Mathijsen
Anita
De Jong
Van Bommel
Kuyt
Sneijder
Elia
V. Persie

Top dat Lens en Pieters er bij zitten! Beide spelers doen het erg goed, en verdienen deze ervaring ook Babel en Braafheid kijk ik niet raar van op dat die afvallen. Wat betreft Schaars, hij heeft betere spelers voor hem op zijn positie.

Nou verassend hoor Braafheid afgevallen. Janssen voor Schaars ben ik het mee eens. Lens voor Babel lijkt me ook logisch. Lens gaat schitteren bij Psv, Babel heeft het al jaren lastig. Linksback word dus waarschijnlijk Anita, of toch Pieters. Jammer dat we hier geen betere opties hebben, blijft onze achilleshiel. Als Braafheid gewoon bij Twente was gebleven en daarna een stap naar de subtop had gemaakt was beter geweest denk ik. Schat hem toch hoger in dan Anita en Pieters

Ik dacht dat Siem de Jong ook geselecteerd was... Er staat nu helemaal niks over hem... Siem verdiend ook wel een kansje in het Nederlands elftal. Ik vind het jammer dat Ruudje er niet bij zit. Heeft zit toch weer helemaal fit getrained. Maar voor de rest logische keuzes. Babel moet dit jaar echt zorgen dat hij basisspeler word anders in de winter vertrekken bij Liverpool.. Anita is op dit moment zeker beter als Braafheid.. Janssen inplaats van Schaars, prima keuze. Heeft 2 jaar geleden een fantastisch seizoen gespeeld. Afgelopen jaar niet echt indruk op mij gemaakt. Janssen daar in tegen heeft een top seizoen gedraaid. Dus logisch.. Maduro in het Nederlands elftal misstaat ook zeker niet.. Goede Keuze´s Bertje.... Hou a.u.b RvN in de gaten.

Pieters en Lens erbij. Goede spelers voor de toekomst!!

alsof huntelaar meer speelt bij ac milan dan babel bij liverpool?

Het is niet meer dan logisch dat Babel, Schaars en Braafheid niet meer geselecteerd worden. Babel en Schaars hebben in Oranje niks gepresteerd (niet eens bijgedragen aan belangijke winsten) En Braafheid kan het topniveau gewoon niet aan. Zijn trieste vertoning in de Wk-finale was wel het dieptepunt. Dat was mede de oorzaak dat de Oranje-defensie gekraakt werd.
Er loopt zat talent rond in de eredivisie en het wordt tijd dat van marwijk daar een beroep op gaat doen.

Khalid Boulahrouz (vfb Stuttgart), Erik Pieters (psv), Vurnon Anita (ajax) zie ik nog als twijfelgevallen. Ze zijn alle 3 niet goed genoeg maar er is op het moment niemand die beter is.

Ik zou graag v Nistelrooij ook bij de selectie zien en natuurlijk Royston Drenthe. Dan heb je alle spelers die bij de buitenlandse (sub)topclubs zitten en de spelers uit de Nederlandse competitie die snel naar zo'n buitenalndse club zullen gaan. (vlaar, Affelay, Stekelenburg, Lens en Janssen).

Babel zal nu echt minuten moeten gaan maken wil hij nog ooit terugkeren.
Robben komt er natuurlijk sowieso nog bij als hij fit is.
Enigste die nu eigenlijk niet genoemd wordt maar wel bij een buitenlandse topclub zit is Seedorf maar die man wordt echt te oud.

Schaars leeft om te voetballen en doet zijn werk altijd goed. Hij is een leider en werkt hard in zijn wedstrijden. Hij heeft bij jong Oranje en bij Az zichzelf bewezen.
Theo Janssen is een zeer goede voetballer en iedereen weet hoe goed hij kan schieten. Maar de man denkt alleen maar aan bier drinken en roken. Hij gaat is profvoetballer en heeft een verantwoordelijkheid waar hij zich niet aan houd.
Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat Janssen boven Schaars wordt gekozen.

27 augustus 2010 om 14:45

Waar baseer jij dat op, dat hij alleen denkt aan bier en roken? Op zijn auto-ongeluk, dat hij uit een rijdende bus sprong toen kampioen werd of omdat je hem persoonlijk kent?

Volgens mij is Schaars al geregeld door de mand gevallen bij Oranje en bovendien is Theo al meer dan een jaar in uitstekende vorm. Terecht dat hij een kans krijgt.

27 augustus 2010 om 16:33

Iedereen weet dat Janssen veel rookt en veel drinkt, hij is duidelijk iemand met
overgewicht. Ik vind hem een goede voetballer, maar niet beter als Schaars.

En jij zegt dat Schaars regelmatig door de mand is gevallen bij Oranje???
beetje meer uitleg aub.

27 augustus 2010 om 17:19

Overgewicht? Volgens mij leef jij nog Janssens Vitesse-tijdperk. Iedereen die Janssen een beetje volgt weet dat hij sinds de winterstop van zijn eerste seizoen afgetrainder is dan ooit.

Als Schaars in de ploeg kwam bij Oranje werd het middenveld zwakker. Heb jij ooit gedacht toen Schaars speelde, hé..die zou in de basis moeten? Dat was in de eerste interlandperiode van Janssen ook zeker niet het geval, echter is Janssen duidelijk gegroeid in tegenstelling tot Schaars. Daarom vind ik het terecht dat Janssen, na zijn goede spel tegen Oekraïne, een kans krijgt. Dan mag Janssen het laten zien tussen de grote jongens en bewijzen dat hij daadwerkelijk meer toe te voegen heeft aan dit Oranje dan Schaars.

27 augustus 2010 om 18:12

Dus op basis van 1 wedstrijd die Janssen goed speelde in Oranje(tegen Oekraïne) vind je dat hij is gegroeid enz.
Kijk het is duidelijk je bent een fc Twente fan en ik een az fan. Daarom ''beschermen'' we die spelers die in het team zitten. Maar zoals ik al zei in het begin ik vind gewoon dat Schaars zich beter gedraagt in en uit het veld. Hij is leidingevend en neemt zijn verantwoordelijkheid. Maar ik snap je punt.

27 augustus 2010 om 18:47

Uiteraard vind ik niet dat hij gegroeid is alleen op basis van die ene wedstrijd, ik baseer dat op 2 seizoenen Twente waarin hij zeker beter is geworden.
Ik ben het met je eens dat we beiden een gekleurde (ookal is is dat voor jullie ook een rode ) kijk op de zaak hebben! Ieder z'n mening!

Ik zou gewoon lekker Boulahrouz linksback zetten. Dat is volgens mij altijd beter dan Anita of Pieters. Verder zie ik liever van Persie op links dan van rechts of de spits. Als het niet loopt kan je altijd nog Elia, Lens of Afellay erin zetten. Tegen Finland en San Marino kan je best Sneijder op de Jongs positie neerzetten met een echte verdediger achter zich (boulahrouz).

Steek
vdWiel
Heitinga
Mathijssen
Boulahrouz
van Bommel
Sneijder
Kuyt
vdVaart
van Persie
Huntelaar
27 augustus 2010 om 15:15

Boula op links is niet eens zo'n slecht idee. Ben bang dat Vurnon nog te licht bevonden word voor het zware werk. Boula is voetballend niet al te sterk maar als verdediger staat hij z'n mannetje wel. Voor de rest snap ik niet wat Snijder op de positie doet van controlerende middenvelder. Tenzij het je bedoeling was om een 4-1-4-1 opstelling te maken want die optie staat er op voetbalzone niet tussen, maar spelen met 1 controlerende middenvelder ben ik wel voorstander van.zeker tegen San Marino.

27 augustus 2010 om 15:24

Tijdens het WK liet Sneijder zich echt zo vaak zakken naar de Jongs positie. Sneijder kan prima een controlerende rol spelen hoor met diepgang. Het is geen ballenpakker zoals de Jong en bv Enoh dat zijn maar met Boula achterin houd je wel wat zekerheid.

27 augustus 2010 om 15:28

Hiij liet zich zakken omdat of van der Vaart of van Persie hem voor de voeten liep. Tjaa dan ga je een ander stukje gras zoeken om te voetballen, maar het is niet echt de positie waar Sneijder tot zijn recht komt. Dat is gewoon de nummer 10 centraal op 't middenveld achter de spitsen.

Ai ai, die verdediging wordt kwetsbaar. Anita en Pieters kunnen het niveau (nog) niet aan, en Vlaar krijgt het altijd voor elkaar om bij Oranje iedere wedstrijd een aantal ketsers te maken. Opvallend dat hij nog opgeroepen wordt.

't aantal speelminuten dat Babel en Braafheid krijgen zijn inderdaad schaars. Zelfs Davids rijgt op z'n 37e meer speelminuten. Schaars speelt dacht ik vrij regelmatig nu, maar hij voegt gewoon te weinig toe aan dit Nederlands elftal vind ik . Terechte beslissing om dit drietal te paseren. Topsport is hard en alleen de besten overleven.

En terecht dat ze afgevallen zijn. Theo Janssen is gewoon op dit moment beter dan Stijn Schaars. Ik vind het een slap excuus van Bert dat Babel niet vaak genoeg speelt want Huntelaar speelt ook niks die kan je dan ook thuis laten en 1 talentje zoals Van Wolfswinkel bij de selectie erbij halen. Anita voegt helemaal niks toe aan dit Oranje veruit de slechste speler van de selectie.

Welke speler van dit elftal gaat inzien dat als hij voor de komende jaren zekerheid wil hebben op een eindtoernooi hij voor de linksbackpositie moet gaan? Van Bronkhorst was ook nooit een echte linksback maar zag wel dat hij op die plek in het Nederlands elftal iets kon bereiken dus ging hij ervoor, ook bij zijn clubs...probleem is alleen dat ik niet echt een kandidaat zie. Vroeger had het elftal genoeg spelers die ook daar konden spelen zoals bv Cocu, maar in deze selectie zie ik er niet zo veel. Misschien is het voor Theo Jansen een optie alleen moet hij dan wel wat harder gaan rennen De kandidaten die er nu zijn komen iig nog veel te kort voornamelijk qua positiespel.

Van Marwijk heeft eindelijk het licht gezien! Maduro krijgt eindelijk de krediet die hij jarenlang verdiend heeft. Hij doet niks onder voor Mathijsen, Heitinga en vooral Boulahrouz. Nu nog een betere linksback dan die zwakke Pieters en matige Anita en dan is Nederland weer een prima. Alleen begrijp ik niet waarom Theo Janssen opgeroepen wordt als je al Afellay, Sneijder en vd Vaart hebt.

Eindelijk, Van Marwijk heeft het licht gezien. Theo eindelijk geselecteerd. Een uitstekende keuze van Van Marwijk om Schaars thuis te laten en Theo een kans te geven. Ik verwacht dat hij het beter gaat doen dat Schaars. Kan een goede invaller zijn voor een geblesseerde De Jong of Van Bommel. Beter dan Schaars.

5 september 2010 om 11:59

de Zeeuw is nog altijd de derde keuze achter van Bommel en de Jong. Theo heeft alleen een betere traptechniek maar is niet zo beslissend voor Twente in hun kampioensjaar als Schaars dat was bij een betere AZ in haar kampioensjaar.

Mooi zo! Ik heb ook liever Janssen erbij dan Schaars. En ook heel mooi dat Maduro er weer bij zit!

Logisch, Schaars en Braafheid komen gewoon net té veel te kort voor 't Nederlands11tal en Babel heeft totaal nog niets laten zien in z'n carriere, buiten 'n transfer naar Liverpool van 17 miljoen euro, wat-ie (nog steeds) niet waard is, en die 17 miljoen zal-ie never nooit meer waard worden ook!

Schaars heeft gewoonweg teveel concurrentie, Braafheid heeft te weinig ervaring, Babel heeft misschien 1 goeie wedstrijd in z'n leven gespeeld (kan me niet eens meer heugen welke), da's gewoon (veel!) te weinig!

Babel, transfersom 17 miljoen euro............da's ruim 37 miljoen gulden (!) ! Belachelijk natuurlijk! Denk dat ze in Amsterdam nog steeds aan 't lachen zijn....!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2219 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren