Genk ruikt miljoenen en wijst bod van Twente op De Bruyne af

Woensdag, 25 augustus 2010 om

De komst van Kevin De Bruyne naar FC Twente is definitief van de baan. De landskampioen was bereid om vijf miljoen euro uit te trekken voor de middenvelder, maar Racing Genk ruikt geld nu ook Europese topclubs geïnteresseerd zijn. Munsterman laat in De Telegraaf weten dat Twente een streep door de naam van De Bruyne heeft gezet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door Patrick070)

wat denkt Twente dan,dat ze voor een appel en een ei een jonge,talentvolle speler met een 5 jarig contract zo kunnen krijgen.zelf vraagt ome Joop ook aan iedereen de hoofdprijs.

25 augustus 2010 om 08:09

Helemaal mee eens! Elke club zou aan Twente de hoofdprijs moeten vragen, gezien het recente verleden...

25 augustus 2010 om 15:27

Let even op het volgende stukje van vanmiddag op Belgische sites:

Rtbf: ''de Bruyne op een zucht van FC Twente''

Volgens de Rtbf staat Kevin De Bruyne op een zucht van FC Twente. De 19-jarige sterspeler van Racing Genk zou naar verluidt in vergevorderde onderhandelingen zitten met de Nederlandse landskampioen, de club van Michel Preud'homme. Twente had nochtans vorige week aangegeven de transfersom van 5 miljoen euro niet te willen ophoesten. Eerder plukte de ex-coach van AA Gent al Bart Buysse (zulte Waregem) en Roberto Rosales (AA Gent) weg uit de Jupiler Pro League.

Het gaat snel voor de bepalende middenvelder van competitieleider Genk. In het tussenseizoen polsten Anderlecht en Standard al, maar die vlieger ging niet op. Het sein voor De Bruyne om zijn contract met vijf seizoenen te verlengen. Dit seizoen scoorde hij al drie keer, wat de interesse alleen maar deed toenemen. Hoffenheim, Manchester City, Inter, AC Milan, allemaal hebben ze hun oog laten vallen op de Rode Duivel. Genk snakt naar 31 augustus, het einde van de transferperiode.
Wordt vervolgd.

Twente gaat dus naar Monaco met een tussenstop in Genk.

25 augustus 2010 om 17:49

@moonen
wat een onzin opmerking hoezo recente verleden?
Geef eens wat voorbeelden dan als je dat kunt ten minste?
Ieder club wil toch voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en duur verkopen.
Noem mij eens een club die niet zo werkt.

25 augustus 2010 om 17:53

Het is algemeen bekend dat Jopie Munsterman een keiharde onderhandelaar is, die altijd de hoofdprijs vraagt voor spelers.

Nou, dan moet je het niet raar vinden dat andere clubs dat bij Twente ook gaan doen. Maar dan vinden veel Twente 'supporters' het opeens een schande.... Jammer. Maar: ''wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten.....''v

25 augustus 2010 om 19:13

@ Juul81

De laatste geruchten zijn dat de onderhandelingen zijn afgebroken. Twente zou zelfs nog een bod van 7 mln. hebben neergelegd, maar Genk wilde 10 mln.

25 augustus 2010 om 08:37

Nou in juli kon je hem nog voor 3 miljoen ophalen. Twente heeft te laat de aandacht verlegd naar De Bruyne.

25 augustus 2010 om 08:42

Wat een belachelijke reactie. Vraagt PSV niet het maximale voor zijn spelers. Mocht Toivonen voor 8 miljoen naar Liverpool ?. Hebben je wel eens van onderhandelen gehoord. Natuurlijk wil Twente het maximale voor zijn spelers en zo goedkoop mogelijk weer inkopen. Zo word het spel namelijk gespeeld. Zowel Twente als de kopende/verkopende club bepaald zijn positie en als je niet tot elkaar komt dan houd het op. Wat Genk nu doet is volkomen begrijpelijk gezien de interesse in deze speler. Dan kan Twente wel proberen hem alsnog te halen maar dit heeft geen zin. Overigens het ongetwijfeld denigrerend bedoelde “ome Joop” begint steeds meer een geuzennaam te worden. Eerst ergerde ik me eraan maar zie het steeds meer als een groot compliment.

25 augustus 2010 om 09:35

Ik zie Ome Joop al tijden als geuzennaam, net als Muntjesman :-)

Verder lijkt me jou verhaal duidelijk, vroeger op school al zoiets geleerd, vraag en aanbod heet dat geloof ik...

We hebben in Enschede gewoon vette mazzel met Joop, hij heeft Twente groot gemaakt, en zal Twetne nog groter maken....

25 augustus 2010 om 08:51

De prijs van succes ligt een stuk hoger. Dat hadden ze kunnen verwachten.

25 augustus 2010 om 09:12

Wie zegt dat Twente dit niet verwacht had?

25 augustus 2010 om 09:57

Ik lees nergens dat Munsterman het belachelijk vindt wat Genk vraagt. Hij biedt wat hij ervoor over heeft, Genk vraagt meer, het verschil is te groot en dan houdt het op. Er wordt nergens gezeurd, niemand neemt de ander iets kwalijk. Jouw reactie slaat dus nergens op

25 augustus 2010 om 10:08

Twente doet dit gewoon heel netjes. Ze leggen een bod neer. Vervolgens wordt dat niet geaccepteerd, of er wordt een dusdanig tegenbod gedaan, dat het voor Twente onhaalbaar lijkt. Dat kan natuurlijk allemaal. Niks mis mee.

Twente geeft dan netjes aan: sorry mensen, dit wordt 'm niet, wij haken af.

Ik ken ook clubs die maar doorgaan met het gek maken van een speler, terwijl de club waar de speler nog onder contract staat al aan heeft gegegeven gen zaken te willen doen.

Ik snap dat er tegenwoordig veel fans van andere clubs zijn die Twente nu graag zien falen op allerlei gebied, maar in deze kun je ze echt niets verwijten.

25 augustus 2010 om 09:18

de prijs van succes was 4,5 miljoen voor Ruiz!

25 augustus 2010 om 09:32

De aankoop? Dat was de prijs voor het succes natuurlijk!

is dit niet dezelfde post als gisteren om 17.24????? alleen hier staat janssen dan niet bij..

iedereen weet toch hoe twente te werk gaat? als je iemand graag wilt hebben geeft dan eens geld uit, dat hoort in de top. Het spelletje zal we volgende week gespeeld worden..

Je moet niet alles willen, dit kunnen ze intern volgens mij wel oplossen.
De Bruyne zit volgens mij nog wel een jaar goed bij Genk.

Geweldig om de eerste drie reacties (van eric 666, moonen en frenske) te lezen.
Het zit jullie allemaal hoog dat Munsterman een keiharde voorzitter is in onderhandelen en die van jullie club niet.
Vooral eric666 doet net of Munsterman steen en been loopt te klagen dat het belachelijk is dat die jongen niet voor 5 mln weg mag.
Leest iemand ergens dat Munsterman problemen heeft dat De Bruyne niet weg mag? Nee dat maken jullie er van... Hij heeft er geen problemen mee, als het lukt dan lukt het en als het niet lukt dan niet.
Hou toch eens op die Munsteman zwart te maken, hij is zakenman pursang.

nou nou, ik vind het bod van 5 miljoen anders wel veel geld, voor fcT begrippen .
twente heeft in zijn geschiedenis alleen voor Janko meer betaald ( 6 milj. )
maar goed , je kunt niet alles hebben in je leven ...

edit: ze hebbn trouwens een heel goede speler uit eigen opleiding die de positie van tiote , ik wil niet zeggen vlekkeloos, maar wel goed kan invullen.
Alexander Bannink.

25 augustus 2010 om 08:49

Lijkt me ook veel beter de eigen jeugd laten doorstromen ipv elke keer te shoppen in het buitenland. Vraag me sowieso af waarom er zo weinig eigen jeugd doorstroomd voor een ''topclub'' als Twente of mis ik iemand behalve Brama??

25 augustus 2010 om 10:25

nou er zijn door de jaren heen wel eigen talenten doorgebroken .
niet echt veel dat niet maar als ze er zijn dan is het ook wat
Brama, Vennegoor , Bruggink , er zijn er nog wel een paar
En het is allemaal niet eenvoudig om er meteen te staan in een elftal dat zulke ambities heeft
Nu komt Bannink , dat word imo een grote Middenvelder /verdediger.

25 augustus 2010 om 10:50

Vennegoor en Bruggink, dan heb je het dus over 12 jaar geleden.
Noem ik nou niet echt doorbraken door de jaren?

Beetje bull wat je zegt over zulke ambities (vd laatste jaren), eigenlijk moet je dus erkennen dat je dus gewoon geen eigen talenten of beleid daarvoor hebt, maar alleen die van andere clubs opkoopt.

25 augustus 2010 om 12:50

Sander Boscker, Elamadi, Pasveer arnoutovic, Het zijn er niet veel. maar toch lopen er wel enkele rond. Het is natuurlijk wel jammer, maar als je geen potentiele basisklanten voor je eigen 1e elftal in je jeugd hebt rondlopen dan moet je wel wat.

25 augustus 2010 om 15:00

De jeugdopleiding bij fc twente is top !toen twente bijna failliet was speelde ze met een elftal met bijna alleen spelers uit eigen jeugd in de middenmoot en subtop. Hieraan heeft twente uiteindelijk zijn groei te danken.
Toen hebben ze ook een aantal spelers ver8, waardoor ze het fin. weer beter kregen. John, Cziommer , Niemeijer . el alhmadi zijn bv voor veel geld ver8

boschker
niemeijer
-
zomer
heubach
el ahmadi
Cziommer
brama
gerritsen
--
john
25 augustus 2010 om 15:14

Best leuk dat je 100 jaar terug wilt gaan, maar daar hadden we het natuurlijk niet over

25 augustus 2010 om 15:49

Hierdoor heeft twente geld en nu speelt twente mee in de ned. top en overwinterd al jaren in europa. Dus auto. minder talenten die doorbreken. Ze hebben nu 2 eigen jeugspelers in de basis en heel wat op de bank.

25 augustus 2010 om 08:52

Kevin de Bruyne is, in tegenstelling tot Janko, wel iemand die zich de komende jaren nog flink ontwikkeld en een waardevermeerdering zal doormaken. Ik denk dat Munsterman vooral daarin het potentieel van die jongen ziet.. Vraag blijft, zoals eerder gesteld, waarom Twente zelf (nog) niet in staat is om talent van enige betekenis op te leiden.

25 augustus 2010 om 10:50

Waarom kan Janko niet meer groeien dan? Hij is ook nog maar 26, 2 jaartjes voetballen in NL en dan kan je weer een stap hogerop. Als hij beter word.

25 augustus 2010 om 11:16

Janko kan zeker nog groeien, maar het verschil met nu zal lang niet zo groot zijn als bij de Bruyne..

25 augustus 2010 om 09:46

Je hebt gelijk, heb em vaak bij Quick zien voetballen, hoop echt dat hij het gaat maken bij fct.
Alleen zijn naam, brrrrr zijn vader was vroeger mijn tandarts...

25 augustus 2010 om 10:25

Jongens die Bannink die gaat het echt maken bij Twente. Ik ken Bannink persoonlijk goed een geweldige jongen die echt voor het voetbal leeft. En dat de talenten bij Twente (nog) niet doorstromen heeft te maken met de snelle groei die twente doormaakt. Ga eens bij de jeugd van twente kijken en je ziet dat de jonge jongens steeds sneller gehaald worden van grotere clubs en dat ze bezig zijn om de jeugd net zo'n sprong te laten maken als het eerste. Wacht rustig af Bannink zal dit seizoen echt wel zijn minuten pakken en de meeste hier op vz doen verbazen mark my words!

Ben het met Standvast eens....nergens hoor je dat Joop klaagt. Ik denk zelfs dat hij, gezien de belangstelling, Genk groot gelijk geeft. Maar nee heb je en ja kan je krijgen. Waarom meteen komen met een topbod? Zo werkt dat bij het afdingen toch ook niet?

Geen overhaaste aankopen nu. Vul het voorlopig tot winterstop in met Landzaat en kijk of Willem janssen vlak voor einde transferwindow mogelijk is. Roda zal dan zeker indammen. Al moet Twente zeker niet meer betalen dan die 8 ton. Contracteer Janssen dan voor 2011. Dan is ie een stuk goedkoper

25 augustus 2010 om 09:04

8 ton voor Willem Janssen?
Ik zou eerder 4 miljoen zeggen.
Is toch de belangrijkste en meest talentvolle speler van Roda.
Ook hem zal Twente niet voor een schijntje krijgen.

25 augustus 2010 om 09:32

Sorry De Kuip, maar een speler die nog tot de winterstop (!) een contract heeft ga in de NL competitie geen 4 miljoen voor betalen... Hij verdient bij Roda nu 2 ton per jaar en kan bij Twente het 3 voudige opstrijken... Roda kan max 1 miljoen vangen en dan zijn ze dikbetaald.. Dat jouw cluppie wel een som van ruim 3 miljoen betaalde voor bijvoorbeeld de kleinzerige Cisse lag anders omdat die jongen nog een paar jaar onder contract stond bij de Limburgers..

25 augustus 2010 om 10:49

Wist niet dat hij nog maar zo kort een contract had.
Dan is 1 miljoen inderdaad het maximaal haalbare voor Roda.
Wanbeleid in Kerkrade dus?
Vind wel dat je erg denigrerend probeert te doen over 'mijn cluppie'. Het is dat wij sneller waren anders had Cisse nu bij jullie gespeeld, euh geblesseerd op de tribune gezeten
Helaas dat niet alle transfers altijd goed uitpakken.
Maar gelukkig is dat niet alleen in Rotterdam zo.

@dekuip1908. Nee als ik Roda was en Joop kwam langs zou ik geen 4 mln vragen, maar 6,33 mln.... gewoon omdat het Joop is....
Maar let op volgend jaar probeert Feyenoord hem voor niets te halen..... kan ook niet anders want daar is helemaal geen geld

25 augustus 2010 om 10:57

Wat zijn jullie allemaal snel op je teentjes getrapt zeg, ongelofelijk. Ik (en vele anderen) irriteren zich mateloos aan een groot aantal Twentesupporters hier met hun spatjes. Gelukkig ken ik ook wat Twentesupporters (buiten vz) en die blazen niet zo hoog van de toren als hier.

Gelijk ook weer naar Feyenoord wijzen. Ja we weten dat er geen geld is en ja het zou een mooie transfer zijn als Janssen naar Rotterdam komt. Goede voetballer en dus ook bijna transfervrij. Zou een goede vervanger zijn voor een Fer of El Amadi (al hebben we ook vhaaren, Mokotjo en Auassar).
Had hij een 4 jarig contract dan had deze speler gewoon 3 of 4 miljoen moeten kosten dus zo'n rare dingen zeg ik niet.

Meteen ook weer denken dat het mij om Ome Joop gaat, een man waar ik diep respect voor heb! Het gaat er gewoon om dat iedereen tegenwoordig kan en mag vragen wat hij wil zolang de speler een goed contract heeft. VVV doet het met Honda, Psv met Affelay of Toivonen, Utrech met Mertens, Ajax met Suarez, Heerenveen met Beerens, Psv met Toivonen en zelfs Sparta met Strootman, Genk doet het met de Bruyne en ga zo maar door.

Het zou raar zijn als Roda dan 1 van zijn beste spelers (mits hij een goed contract had) voor een schijntje zou verkopen ongeacht wie de koper is.
Dus stop maar met dat calimerogedrag want het komt de discussies niet te goede.

Als Ruiz en douglas blijven is fc twente weer de titelkandidaat samen met ajax, mits suarez blijft.
Ik verw8 dat joop de ruim 8 M van tiote nog wel in een speler gaat investeren

Heeft hij een gelimiteerde transfersom dan? Of mag Genk alles vragen wat ze willen? Tot het idiote aan toe?

25 augustus 2010 om 10:42

Genk mag vragen wat het wil. Maar je moet natuurlijk als club ook realiseren dat een ongelukkige speler minder waard is, en dat een bod van 10 miljoen (om iets te noemen) niet te weigeren is, omdat je nooit hoger zult krijgen. Nu is al duidelijk dat De Bruyne graag ook bij Genk blijft, dus ongelukkig zal hij waarschijnlijk niet worden, maar je moet als club wel realistisch blijven. 5 miljoen valt nog te weigeren natuurlijk als je zo'n speler écht wilt houden

5 miljoen is natuurlijk veel te weinig al kijk je naar de andere clubs die hem willen.
hij is jong dus hij is nog meer waard.
kijk maar naar neymar van santos, chelsea boodt zo'n 30miljoen voor hem en hij is 17

jammer ik zag graag nog een middenvelder komen, waarom halen ze niet een talent uit frankrijk voor 5 miljoen lopen er toch zat rond voor zo'n bedrag.

25 augustus 2010 om 11:28

Dat ze gewoon eens in Nederland zoeken of in de jeugd van Twente kijken.
Dat vreemdelingenlegioen maakt de competitie er niet leuker op.
Hetzelfde geldt voor clubs als Groningen, Heerenveen en bijv Az. Geef mij maar Nederlandse spelers en eigen kweek (maar ik heb nu makkelijk praten met Feyenoord )
Ik hoor dat die Bannink zo geweldig moet zijn.
Nou laat het maar zien dan!

Spannende tijden nu even, het is voor mij veel belangrijker dat Ruiz blijft en niet op de valreep wordt gekocht, je kunt dan niet direct weer een topper halen. Ik heb de volste vertrouwen in Bannink, die gaat het worden dit jaar, de verrassing in de eredivisie. Achterin nu Rosales erbij, Kuiper die er weer bij komt, Carney of Bejarmi kunnen op het middenveld, de laatste ook op 10 als Ruiz er niet meer zou zijn....ik valt genoeg te puzzelen met goede spelers. Mooi gesloten beurs houden, we schreeuwen twente wel naar de overwinning, zorgen er voor dat we gaan overwinteren en dan kun je nog altijd in de winterstop wat vers kopen. Ik geloof wel in dit seizoen, aan het eind zullen we zien of we 1ste, 2de of 3de staan, dat is de ambitie. Tegen Utrecht gaat veel duidelijk worden volgens mij.

Nou ja, jammer dan. Genk heeft natuurlijk het grootste recht te vragen wat ze willen, helemaal omdat hij nogal 'hot' is op de transfermarkt. Voor mij hoeft FcT dan ook niet meer de transfermarkt op; ik heb voldoende vertrouwen in deze spelersgroep..

Le jeune médian du Racing de Genk, Kevin De Bruyne serait en négociation avancée avec le club néerlandais de Twente coaché par Michel Preud'homme. Le transfert pourrait être conclu cette semaine. Le prix avoisinerait les 5 millions d'euros.

En déplacement à Porto avec Genk dans le cadre de l'europa League, Kevin De Bruyne (19 ans) est un garçon qui ne laisse personne indifférent. Durant l'été, Anderlecht et le Standard se sont renseignés auprès du club limbourgeois et le joueur pour un éventuel transfert. Kevin De Bruyne a finalement accepté de rester et avait même en juin dernier prolongé son contrat de 5 ans.

De Bruyne qui a inscrit 3 buts cette saison en championnat pourrait disputer la Ligue des Champions avec Twente. Il rejoindrait là-bas Rosales (ex-la Gantoise) et Buysse (ex-zulte-waregem

Bron:rtbf sport geplaatst om 12.04

Toch een ander bericht dan eerder vandaag

Volgens mij is Twente vandaag naar belgië toe gegaan om het af te handelen met De Bruyne die maar al te graag naar Twente wil verkassen .

Update : Bestuur Twente zit nu in België om te onderhandelen over transfersom. Daarna vliegt men door naar Marseille. Eerder was 5 miljoen onvoldoende. De Bruyne heeft keuze voor Twente al gemaakt.
(bron : voetbalonline.nl)

Hij moet dan Tioté doen vergeten? Wat is dat dan voor een lachwekkende zin. Dat neemt toch niemand serieus?
Hij wordt gewoon als vervanger aangetrokken omdat Twente niet zomaar iemand wil aantrekken.
Gewoon een tijdelijke noodoplossing...al kan Landzaat zker van waarde zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Internazionale is van plan om José Mourinho een uitweg te bieden bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren