NAC Breda verliest Maaskant aan Wisla Kraków

Zaterdag, 21 augustus 2010 om

NAC Breda moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Brabanders verliezen Robert Maaskant aan het Poolse Wisla Kraków, dat de oefenmeester zaterdag wist los te weken bij het noodlijdende NAC. Maaskant, die een contract voor twee jaar tekent in Krakau, ziet de overstap dan ook als een sportieve verbetering.

/

NAC kon een transfer van de trainer niet tegenhouden: in het contract van Maaskant in Breda stond dat de club moest meewerken aan een overgang wanneer de coach zich sportief zou kunnen verbeteren. De Brabanders ontvangen wel een afkoopsom, maar moeten dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Zijn assistenten John Karelse, Gert Aandewiel en Arno van Zwam nemen voorlopig de honneurs waar.

Maaskant zal zaterdagavond al niet meer op de bank zitten tegen SC Heerenveen: zijn taken worden tijdelijk overgenomen door John Karelse, Gert Aandewiel en Arno van Zwam. De 41-jarige Maaskant was twee jaar lang hoofdtrainer van NAC, dat de coach in 2008 aantrok als vervanger van Ernie Brandts. In het eerste seizoen van Maaskant won NAC de play-offs; vorig jaar kwam de ploeg één punt tekort voor de nacompetitie.

Bij de overgang van Maaskant naar Polen heeft Stan Valckx, de nieuwe technisch directeur van Wisla, een belangrijke rol gespeeld. Valckx gaat evenals Maaskant voor twee jaar aan de slag bij de Poolse topclub en heeft zijn eerste daad dus al gesteld. Vooralsnog worden er geen namen genoemd om Maaskant op te volgen in het Rat Verlegh Stadion.


Poll

Kan een trainer het maken om in een reeds begonnen seizoen van club te veranderen?


Gerelateerd

159 reacties (laatste reactie door Merijn-dj)

Sportieve verbetering?

Vind het altijd al een aardige trainer, jammer dat hij NL gaat verlaten.

21 augustus 2010 om 11:33

Vooral een financiële verbetering denk ik. Waarschijnlijk spelen zij wel Europees wat het ook sportief wel een meerwaarde maakt.

21 augustus 2010 om 12:33

Zij zijn in de 3e voorronde van EL uitgeschakeld.. daarom moest de vorige trainer ook vertrekken...

21 augustus 2010 om 12:38

Het is maar wat je onder ''sportieve verbetering'' verstaat. Wat betreft het eventueel mee kunnen doen in de (voorrondes) van de bekertoernooien is het weldegelijk een ''sportieve verbetering''. Maar of het voetbal beter is.......

Dat hij nac verlaat zal weinig mensen verbazen......denk wel zijn verhuizing naar Polen, zou eerder Belgie hebben verwacht.

21 augustus 2010 om 10:39

Nou het verbaast mij wel, ik had het niet verwacht, maar ik denk wel dat ze een goede opvolger zullen vinden, ik hoop eigenlijk dat ze Erwin Koeman halen, die snapt het spelletje wel en is altijd zeer realistisch. Daarbij komt dat hij ook nog eens een rustig persoon is die vooral niet op de voorgrond wil staan en ook wat bereikt heeft als voetballer, waar de spelers van Nac wat aan kunnen hebben.

21 augustus 2010 om 10:44

Het komt niet als een verrassing, de sfeer tussen maaskant en de toeschouwers in breda was al aardig bekoeld.
De man zal ook niet voor een appel en een ei in breda op de loonlijst hebben gestaan en ook zag je aan spelers-reakties, na bepaalde wissels, dat het niet altijd meer boterde........ik had het eigenlijk dus wel verwacht.

21 augustus 2010 om 10:52

Hoe wil je zonder geld een goede vervanger halen .
Ze zullen denk er 1 eerstedevisie kunnen halen die voor paar centen meer voor de groep zetten.

21 augustus 2010 om 11:05

Ze hebben een afkoopsom ontvangen en zijn salaris hoeven ze toch niet meer te betalen Bouncer?

Mooi,
eindelijk eens goed nieuws zeg,
wat een slechte trainer die maaskant,
snapt helemaal niks van hoe hij met NAC moet spelen.
ik hoop dat me cluppie weer zon trainer krijgt als Brands.
die snapte er tenminste wat van.

21 augustus 2010 om 10:02

Daarom snap ik ook niet waarom brands weg moest!

21 augustus 2010 om 10:09

Joh, schei uit met Brandts. Waar zit hij nu? En wat is daar toch veel belangstelling voor.... De laatste keer zag ik hem zitten bij Vi-oranje en snapte toen precies waarom hij bij NAC mocht vertrekken.

21 augustus 2010 om 10:47

Brandts is een stille kracht en Maaskant is een blaaskaak. NAC wil graag een blaaskaak als trainer vind de directie beter bij NAC passen, iig dat was de reden dat Brandts, ondanks zijn ontzettend goede resultaten, moest vertrekken.

@patrick1975 Als jij waarde hecht aan de voetbal inhoud van VI oranje snap je er niets van. Dat is pure entertainment... geen goed voetbal programma!

21 augustus 2010 om 10:02

ja met Ernie Brandts komt het mooie flitsende voetbal ook weer terug.. Niet dus!

Wel verrassend dat middenmoters uit Polen tegenwoordig de financien beter op orde hebben dan clubs als Nac. Dan is er toch jarenlang de neus in het bredase zand gestoken.....

21 augustus 2010 om 10:31

Middenmoter uit Polen??
Wisla Krakow is in Polen zeker geen middenmoter hoor.
Het is misschien wel de grootste club in Polen.

21 augustus 2010 om 10:46

Wisla is geen middenmoot hoor, is een grote club in polen.

21 augustus 2010 om 11:17

Spelen zij Europees? Indien dat zo is kan ik mij de stap goed voorstellen. Maaskant geldt al een tijdje als de kronnprins van het trainerskorps en een topclub hier ligt niet in de lijn der verwachting. In Maastricht heeft hij goed werk verricht en bij NAC ook. Hij verkoopt elke club goed naar buiten toe en is geliefd bij sponsoren. Hij heeft een grote bek maar is welbespraakt en brengt altijd 'schwung' in een organisatie. Jammer dat hij vertrekt maar begrijpelijk. Ben benieuwd wie de nieuwe trainer wordt. Die moet nu vrij zijn dus ik gok op Erwin Koeman.

21 augustus 2010 om 12:10

Middenmoter:
Landskampioen Polen (12x)
1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009
Beker van Polen (4x)
1926, 1967, 2002, 2003
Liga beker (1x)
2001
Poolse Supercup (1x)
2001

Net wat je een middenmoter wil noemen.
De club heeft de laatste tien jaar maar 1 jaar geen europees voetbal gespeeld.
Het is dus voor Poolse begrippen absoluut geen middenmoter, maar gewoon een topclub. Wat dat betreft is het gewoon een sportieve verbetering, van een middenmoter (nac) naar een topclub (wisla)

21 augustus 2010 om 10:03

Mag ik je aan herinneren dat we onder Maaskant gewoon Europees voetbal hebben gehaald en dat Brands daar hopeloos in is gefaald? En dat we met Maaskant zelfs lange tijd rond de 1e plaats hebben mogen voetballen. Daarnaast heeft hij charisma en is hij bovendien nog een echte Nac-man. Het is gewoon zonde dat de trainer altijd de schuld krijgt als het bij de club een zooitje is.

21 augustus 2010 om 10:09

Dat zal dan wel de 1e plaats in de Jupiler League geweest zijn.
En als hij echt zo'n Nac-man was geweest, had hij zeker zijn cluppie niet in de steek gelaten terwijl de competitie notabene al begonnen is.
Dan moet je wel heel erg graag weg willen.

.

21 augustus 2010 om 10:11

Om Maaskant nu een slechte trainer te noemen, gaat mij zeker wat te ver. Hij heeft het aardig gedaan, zelfs een keer Europees gehaald, en hij werkte in een bestuurlijke puinhoop.

Maar zeker geen bijzondere trainer en ik denk dat hij zeker te vervangen is. Het is alleen rot dat dit gebeurt in een moeilijke periode tijdens de competitie. Misschien nu eens weer kansen voor Idabdelhay?

21 augustus 2010 om 16:00

Maar hij blijft nooit ergens lang dus zijn manier van werken is heel snel uitgewerkt. Ik verwacht verder ook niet dat dit een toptrainer wordt gezien zijn prestaties in het verleden.

21 augustus 2010 om 11:23

Van de ene kant snap ik je vraag om het type Brandts wel, heeft weinig woorden laten vloeien maar wel prestatie geleverd. Persoonlijk zie ik liever een coach met een statement,die echt wat uitstraalt en NAC weer laat voetballen waar het om bekend stond, Aanvallen en 100 gaan voor elke wedstrijd. Wie dat moet worden weet ik niet.

21 augustus 2010 om 12:31

en niet te vergeten Bourgondisch

ik ga mee in jou verhaal en dan wil ik er nog aan toevoegen dat mr.maaskant het afgelopen seizoen de 2e seizoenshelft toch wel zo heeft lopen prutsen, hoe kun je dat nog weggeven zeg, na zo een goede voorsprong op voorronde El.

verder; succes Robert!

21 augustus 2010 om 13:40

srry maar om nou Maaskant af te gaan kraken dat gaat me iets te ver. Zei je ook dat het een koekenbakker toen jullie de play offs wonnen 2 jaar terug?? En vorig jaar komen jullie 1punt tekort voor de play offs.... Dus ik zie niet waar Maaskant het zo slecht gedaan heeft....??? Of moet NAC volgens jou met de eerste 5 meedraaien??? Belachelijke reactie van jou maat!!!

21 augustus 2010 om 13:42

beetje triest om het Maaskant aan te rekenen dat hij nooit 3e heeft gestaan met NAC vind je niet???

21 augustus 2010 om 15:27

wat zeg je nou nac1912? maaskant een nac man? toen hij trainer van willem 2 was, was hij een willem 2 man inclusief w2 tatoe(was wel geen echte) toen hij naar nac ging zei meneer blaaskant dat hij altijd al warme gevoelens voor nac had, maarja blijft nu weinig van over he zal me niets verbazen als meneer straks in de media komt met een wisla krakow tatoe.
ik heb hier 3 woorden voor over: bah bah bah.
oja nac wees blij dat je van deze zelfingenomen man af bent want zelf denkt hij dat ie in het rijtje hiddink, van gaal en andere grote trainers thuis hoort nou laat me toch niet lachen

21 augustus 2010 om 13:01

Ik vond brandts wel een goede trainer, want anders was hij in zijn laatste seizoen ook geen 3e geworden. En Maaskant vond ik ook niet slecht.
Brandts had trouwens wel een nieuwe club.
Maar dan zo'n onbekende uit het oosten volgens mij.

21 augustus 2010 om 10:11

Leuk dat Maaskant een NAC man is.
Maar ik kijk ook naar het voetbal dat we gezien hebben.
Vaak toch laf en afwachten in uitwedstrijden. In thuiswedstrijden mistte ik vaak ook die Noad mentaliteit.

Brandts is overigens ook niet capabel, anders had hij al lang een andere club gehad.

Weet zo snel even niet wie zijn opvolger zou moeten zijn maar AUB geen Koeman zeg...
Vind ik absoluut niet iemand die bij NAC past.

21 augustus 2010 om 10:11

Als je je echt zo denkt te kunnen verdiepen in NAC dan zul je toch verder moeten kijken dat 2 minuten geleden. NAC heeft een hele goede periode onder Maaskant gespeeld. Nog niet zo heel lang geleden. En bovendien is het niet Maaskant die de club in de steek laat, maar ik denk dat het bestuur Maaskant enorm in de steek heeft gelaten.

21 augustus 2010 om 10:32

Die goede periode is er inderdaad geweest.
Maar je kunt niet anders dan concluderen dat vorig seizoen de tweede competitiehelft dramatisch was. Eigenlijk schandalig dat je met zo'n voorsprong jezelf niet eens plaatst voor play offs.

En wat me dan vooral tegenstaat zijn die mooie woorden. Tegendraads en attractief..nac heeft toch echt voetbal gespeeld waar veel supporters zich niet mee kunnen identificeren. Laf en afwachtend in uitwedstrijden. En veel wedstrijden met een slappe instelling.

We mogen toch best kritisch zijn? Ik verwacht geen Europees voetbal ieder jaar, en van mij mogen we ook af en toe tegen degradatie strijden (heerlijk dat soort wedstrijden voor het NAC gevoel)... maar een beetje meer ambitie mag wel met dit materiaal. En vooral iets meer Noad!

21 augustus 2010 om 10:35

Ik snap niet dat hem min of meer verweten wordt weg te gaan.
Deze man heeft net als een voetballer sportieve ambities, en NAC heeft dit seizoen nou niet bepaald gunstige vooruitzichten.
Aankomend weekend zitten er 3 spelers op de reservebank.
Ik begrijp goed, dat hij op die manier moeilijk zijn eigen sportieve ambities waar kan maken, en als hij denkt dat in Polen wel te kunnen, laat die man.

21 augustus 2010 om 11:33

Allereerst heeft Maaskant dat weten te bereiken dankzij de prestaties van Brandts. Brandts had er immers voor gezorgd dat NAC de derde positie in de Eredivisie had verworven. Iets soortgelijks is Maaskant nooit gelukt.

En Maaskant is ook geen echte Nac-man. Zo was hij in 2004 trainer bij Willem 2, de aarstrivaal van Nac. Een echte Nac-man zou nooit of te nimmer bij Willem 2 aan de slag gaan en vice versa.

Over zijn charisma valt te twisten. Persoonlijk vind ik hem meer een patser dan een charmeur. Brandts is gewoon een bescheiden man, iets wat men bij bijvoorbeeld PSV juist zou waarderen. Ik zie PSV dan ook graag werk maken van een terugkeer naar Psv. Hij was namelijk een geweldige assistent-trainer.

21 augustus 2010 om 11:44

Volgens mij eindigde Nac onder Brandts op de derde plaats in de Eredivisie. Onder Maaskant zijn ze wel beter gaan voetballen maar met minder resultaat. Valt wel te begrijpen dat Maaskant het niet meer ziet zitten met deze financiën en selectie die zwakker is dan vorig jaar.

21 augustus 2010 om 13:56

Dus Brands is daar volgens jou hopeloos in gefaald.
Dus volgens jou heb je hopeloos gefaald als je met Nac 3e eindigt in de competitie over 34 wedstrijden. Veruit de beste prestatie ooit van Nac.
Ze hadden toen alleen de pech dat de Knvb toen net dat ene jaar een raar systeem hadden bedacht met playoffs, zodat je als je 3e eindigde nog niet zeker was van Europees voetbal.
In elk ander jaar was het wel genoeg geweest.

En dat is volgens jou hopeloos falen????

Zijn we eindelijk af van deze prutser op de nederlandse velden!

21 augustus 2010 om 10:28

Vind het wel jammer. Had gehoopt dat hij na Den Bosch, Willem II en NAC heel Brabant inclusief PSV zou afwerken, jammer. Bovendien zorgde hij een paar keer per jaar wel voor leuke uitspraken en persconferenties.

21 augustus 2010 om 10:33

Die leuke uitspraken irriteerde ik me anders mateloos aan..
Heb hem altijd al een gladjanus gevonden, terwijl ik bij NAC vaak denk aan een degelijke club.
Het is zonde voor NAC dat ze in deze tijd van de competitie de trainer verliezen,
hopen dat ze snel een goede trainer vinden

Kom wel beetje als verrassing, vindt het best een goede trainer. zeker voor de sub-top. Misschien is Ernie Brandts weer een optie of misschien Erwin Koeman.

21 augustus 2010 om 11:32

Ik zat meer te denken aan Ronald Koeman. Lijkt me geen verkeerde optie mits hij wil uiteraard.

21 augustus 2010 om 11:42

Is er een treinstation in Breda?

Echt zonde. Ik weet dat veel supporters het niet met me eens zijn, maar ik vond hem de juiste man op de juiste plaats. Kan hem ook geen ongelijk geven dat hij vertrekt nadat hij zo vaak is voorgelogen door het bestuur. Het is een zooitje bij NAC en meestal krijgt de trainer daar de schuld van. Zo gaat dat in voetballand.

Robert succes!

Beetje onverwachts, had niet meer verwacht dat er nog trainers zouden vertrekken maar het is wel een aardige trainer. Verder vind ik naar Wisla gaan niet echt een sportieve verbetering maarja.. Veel geluk.

Dit vind ik een domme beslissing van Robert. Het is uiteraard geen sportieve verbetering. Hij vertrekt enkel omdat hij daar naar alle waarschijnlijkheid een goed salaris kan opstrijken, en bang was bij NAC om degradatie te spelen gezien de huidige selectie.

21 augustus 2010 om 10:04

Ik denk niet dat hij daar bang voor was. Hij durfde zelfs brands op te volgen bij Nac. Het is meer dat de club niet eerlijk naar hem toe is geweest. In plaats van dat hij mocht bouwen aan een team werd het team juist uitgekleed.

21 augustus 2010 om 10:43

Iedereen wist ten eerste dat een seizoen als Brands niet overtroffen kon worden. Ten tweede zal je bij NAC nooit kunnen bouwen aan een team, ze leven van spelersverkoop.

Wat een tijd om je ploeg te verlaten. Van een middenmoter in NL naar een topper in Polen zie ik als een sportieve verbetering, maar verderest? Polen lijkt me geen aantrekkelijk land om te wonen, je spreekt de taal niet dus zal de communicatie ook niet al te best gaan.bij de poolse wedstrijden die ik heb gezien waren de stadions half leeg. Geen sfeer. Maarja hij zal wel behoorlijk wat meer gaan verdienen.

21 augustus 2010 om 10:14

Het platteland lijkt me ook niets, maar ik weet dat Krakow een mooie stad is. Al schijn je als niet-wislasupporter in bepaalde wijken beter niet te kunnen komen. Als je daar de verkeerde mensen tegenkomt en ze komen erachter dat je niet voor Wisla bent, heb je al snel een mes tussen je ribben.

Tja zo naief ook die clubs als Nac, ik had nooit een trainer als Maaskant gehaald als ik daar werkzaam was geweest. En had ik het wel gedaan dan had ik hem nooit een 4 jarig contract aangeboden. Voor NAC nu natuurlijk wel een hele mooie ontsnapping, want ze hadden zijn contract nooit af kunnen kopen.

Toch een naar gevoel bij.
Er is zo'n interne puinhoop bij Nac...
En wat doet Maaskant, die vertrekt... met als reden dat hij geen financiele middelen heeft en een krappe selectie. Laat me niet lachen, Maaskant is een zeer beperkte trainer die het elftal en de individuele spelers nooit beter heeft gemaakt. Want ook met deze krappe selectie hadden vorig jaar de play offs behaald moeten worden.

Pfff en dat gemekker over aantrekkelijk, attractief, tegendraads, bourgondisch voetbal.
Ik heb veel slechte wedstrijden gezien in mijn lange NAC carriere. Boeit me ook niet, de mooiste wedstrijden waren die tegen Veendam, Top Oss en Emmen waar gevochten moest worden voor de punten. Maar in al die wedstijden onder Maaskant heb ik geen stijgende lijn gezien, terwijl het materiaal er zeker is. En het eerste jaar had NAC ook het geluk dat men de eerste seizoenshelft heel goed presteerde, de tweede was slecht en uiteindelijk nog net voor de play offs geplaatst. En daar speel je dan toevallig vier goede wedstrijden tegen Feyenoord en Groningen.

Feit is dat Maaskant gewoon geen trainer is om bij een middenmotor/potentiele subtopper aan de slag te gaan. Ik zie in Aandewiel wel een goede opvolger. Waarschijnlijk is Maaskant grootverdiener en dus komt er geld vrij voor een goede buitenspeler en krijgt Fouad weer de kans en het vertrouwen.

Bedankt Maaskant!
Come ON Nac!

dat had ik echt niet verwacht hoe komt wisla krakau nou op maaskant uit

21 augustus 2010 om 10:11

Als je het artikel leest staat er dat Stan Valckx daar technisch directeur is....

21 augustus 2010 om 13:27

De vraag is dus; hoe komen ze daar bij Valckx?

21 augustus 2010 om 13:36

Het Nederlandse voetbal staat er in het buitenland goed op, qua trainers en technische mensen.

noor NAC is het beter dat ie gaat....en ik hoor de naam koeman vallen..het idee is niet gek..maar dan wel erwin koeman..ik denk dat hij NAC helemaal weer op de rit krijgt...

Logische keuze van Maaskant, bij Nac is er financieel weinig meer mogelijk en zit er geen groei meer in, bij de Poolse club kan hij weer opnieuw wat opbouwen.

Dit is goed nieuws voor de jeugd van Nac, mischien krijgen die nu wel een kans in het 1e. En mischien hoeft Idabdelhay nu niet meer weg.

Laat Aandelwiel en Karelse het maar gewoon regelen dit seizoen, die hebben allebei de papieren ervoor. Ben wel benieuwd hoe hoog de afkoopsom is die NAC krijgt.

Houdoe en bedankt Maaskant!!

Verrassend. Dat is mijn eerste reactie.
Maar ik had al het gevoel dat dit niet het jaar van NAC zou worden. Maaskant leek me niet helemaal tevreden, punt in mindering en een selectie die maar niet kan verjongen. In Polen kan hij misschien nog om de titel strijden, hier word het handhaven in de middenmoot, daar word je na twee jaar ook moe van.
Sorry Polen natuurlijk.

21 augustus 2010 om 10:12

Bulgarije?

21 augustus 2010 om 10:16

Selectie die niet kan verjongen? Zo veel oudjes zitten er niet meer bij NAC hoor. Volgens mij ben je niet echt op de hoogte van NAC

21 augustus 2010 om 10:26

Sorry maar een team met Ten Rouwelaar, Penders, Loran, Feher, Lurling, Kolkka en Amoah kan je moeilijk echt jong noemen. Het middenveld is inderdaad wel redelijk verjongd met Schilder, Gorter en Luijckx. Maar daar spelen ook Gilissen (28) en Kwakman (27) dat is niet echt jong. Leonardo is ook al 27. Achterin komen wel Janse en Snoyl, maar dat zijn beide eigenlijk net niet talentjes. Van de oudere zijn alleen Zwaanswijk en Cairo weg, waarvan de laatste amper speelde. De anderen zitten er nog en zouden onder Maaskant denk ik ook nog aan flink wat speelminuten komen. Wel goed trouwens dat er flink wat Nederlanders bij NAC spelen in de basis.

21 augustus 2010 om 12:07

Alleen Zwaanswijk en Cairo weg van de oudjes?
Wat dacht je van vd Leegte, Reuser, Elshot en in mindere mate De Graaf?

Ten Rouwelaar is 29, dat is voor een keeper helemaal niet oud. Is Boschker niet al 40? Dan kan Jelle ook nog wel 5 jaar mee.
Penders stopt na dit seizoen.
Loran is 29, ook niet heel oud toch?
Feher en Kolkka zullen na dit seizoen mischien ook wel stoppen.
Lurling heeft zijn beste tijd ook wel gehad.
Amoah is bijna 30, maar kan nog wel een paar jaar mee. Al hoop ik dat er voor die tijd een nieuwe spits bij NAC komt.

Voor de oudjes die weg zijn hebben we Jansse en Luijckx terug. Dat is toch een flinke verjonging. Na dit seizoen zal dat weer gaan gebeuren, maar ik kan niet echt zeggen dat NAC nu nog een heel oud team heeft. Er zijn maar een paar 30+ers. Die heb je ook nodig voor de ervaring in je elftal.

Het komt wel goed denk ik met Nac. Nu Maaskant weg is heb ik er weer een stuk meer vertrouwen in.

Eindelijk,

Deze trainer vind zich zelf belangrijker dan het elftal, dat straalt die echt uit,
misschien Erwin Koeman die overal wel goed heeft gepresteerd, het zal mij benieuwen wie Nac aantrekt!

Wordt onderhand een beetje respectloos te vinden , da spelers en trainers tijdens een lopend seizoen weg gehaald worden en weg Mogen.
alles wat in de voorbereiding is opgebouwd kan in 1 klap teniet gedaan worden voor spelers of een club.
Nieuwe trainer heeft andere visie , en spelers die wilden blijven omdat trainer ze zag zitten , kunnen zomaar ineens buiten de boot vallen.

21 augustus 2010 om 10:14

Mwa, een trainer is natuurlijk wel eindverantwoordelijk maar ook gewoon onderdeel van een staf.
Ik neem aan dat Aandewiel en Karelse ook hun leidinggevende capaciteiten hebben tijdens trainingen en voorbereidingen.

Daarom pleit ik er ook voor om deze twee het over te laten nemen.
Een dure trainer zitten we niet op te wachten. Nog een of twee aardige spelers er bij en NAC heeft gewoon weer materiaal om bij de eerste 9 te eindigen. Want als je puur naar de selectie kijkt moet dat mogelijk zijn. Als je het dan net niet haalt Ok... maar NAC met dit materiaal moet toch niet om degradatie gaan strijden dit seizoen...

21 augustus 2010 om 10:23

Oh ik schat NAC zeker beter dan een aantal degradatie kandidaten.probleem ook niet worden.
Ik pleit voor einde transfermarkt op 1 augustus voor alle competities

21 augustus 2010 om 10:42

Misschien zie ik het teveel door een geel zwarte bril hoor.

Maar als je kijkt naar onderstaande namen:

Gorter
Leonardo
Amoah
Lurling
Luijckx
Kwakman
Schilder
Penders
Ten Rouwelaar

In iedere linie heb je kwalitatief zeer goede spelers.
Met Ten Rouwelaar heb je een zeer stabiele keeper voor een club als Nac.
Met Penders achterin ervaring.
Zeer sterk middenveld met Kwakman/luijckx, Schilder, Gorter...
En aanvallend gezien moet NAC toch ook met een type Leonardo veel meer er uit halen dan er nu gedaan wordt.

Ik verwacht echt niet ieder jaar Europees voetbal met Nac.
Maar met dit materiaal ben je echt niet minder dan Roda, Nec, Vitesse en moet je jezelf kunnen meten met Heerenveen, Groningen en Utrecht. Die laatste teams hebben alleen net 1 of 2 spelers als Mertens, Van Wolfswinkel en Vorm die het verschil maken. Als je het per positie zou bekijken is NAC niet veel slechter.

NAC is altijd van de ups en downs geweest.
En er heerst altijd de sfeer van: alles mag en niks moet.
Maar vind het wel tijd worden voor wat meer ambitie binnen de club om in de toekomst die stappen te gaan maken naar een stabiele subtopper.

Clubhopper gebleven deze jongen ondanks dat hij eindelijk een club kan handhaven in de Eredivisie. Heel jammer voor Nac. Succes met het vinden van een opvolger

Bij NAC had hij maar beperkte middelen. Ben benieuwd of hij het in Polen gaat waarmaken.

21 augustus 2010 om 10:18

Beperkte financiele middelen.
Maar genoeg interessante jeugd en een prima selectie.
Jongens als Gorter, Amoah, Leonardo, Luickx, Kwakman, Schilder... dat zijn toch spelers die in het verleden ook al bij topclubs in de interesse hebben gestaan of gespeeld en een Gorter zal die overstap (mits goede ontwikkeling) ook nog wel maken denk ik.

Vind het zo flauw om het nu te steken op die financiele middelen.
Puur voetballend en per individue gezien een prima elftal, dat Maaskant er geen elftal van heeft kunnen maken heeft meer met zijn capaciteiten te maken naar mijn mening.

21 augustus 2010 om 10:23

Weellicht had hij ook het gevoel dat d chemie weg was en heeft hij zelf maar de handdoek geworpen.

Ben benieuwd wie ze als opvolger aanstellen.. Lokhoff misschien een optie?

21 augustus 2010 om 10:33

Het blijkt inderdaad wel dat alle teams die Maaskant traint 1 of 2 seizoenen goed presteren... daarna houdt het op.

21 augustus 2010 om 10:54

En toch geven ze zo'n man een contract van 4 jaar, ik denk dat ze blij mogen zijn dat deze club nu voor hem komt, dan hoeven ze zijn contract ook nooit af te kopen.

21 augustus 2010 om 10:58

Klopt, maar het idee was een lange samenwerking aan te gaan met een trainer uit Breda en een NAC man.

Helaas is gebleken dat het niet voor lange termijn ging werken.

21 augustus 2010 om 12:21

Tja als je allebei die intentie hebt kan je ook na 2 jaar evalueren hoe het er voor staat en dan kijken of je allebei wilt verlengen. Als die trainer dat dan niet wilt, dan was hij met een 4 jarig contract ook echt niet gebleven. Ik vind het zeker voor de clubs met weinig geld een hele domme keuze.

Enerzijds begrijp ik dat een trainer een andere voetbalcultuur wil beproeven en voor de prijzen wil gaan. Maar om NAC na welgeteld twee speelrondes in de steek te laten en in Polen te gaan coachen, vind ik wel wat vreemd. Slecht moment en ook geen superclub, lijkt me. Toch veel succes Maaskant.

Ik vind het maar een matige trainer. Nooit begrepen waarom hij nog zo vaak aan de bak komt. Ik denk dat er een genoeg betere opties zijn voor Nac. Overigens wel leuk voor Maaskant, zo'n avontuur bij een buitenlandse topclub.

21 augustus 2010 om 10:27

Hij heeft wel europees voetbal met Willem II en NAC gehaald en is bovendien met een matig RBC gepromoveerd. Dat is toch bovengemiddeld?

21 augustus 2010 om 10:35

Klopt, dat is ook niet verkeerd.
Maar op de lange termijn blijkt Maaskant bij geen enkele club een succes.

Dit is een zeer opmerkelijke transfer van Maaskant. Geld moet wel een rol spelen in deze transfer, dat kan niet anders. Sportief valt er inderdaad zat te verbeteren op Pools voetbalgebied, maar ik zie een Nederlandse trainer een stap naar Polen niet al te snel maken. Maaskant bewijst het tegendeel dat hij dat wel doet!

Maaskant veel succes daar in Polen.

Afgelopen zondag heb ik Nac nog zien spelen tegen Utrecht en vond dat ze het aardig deden ...! Maaskant een trainer met charisma die het ook niet onaardig deed bij Rbc.

Nou lijkt me voor NAC een enorme vooruitgang. Erger me altijd mateloos aan zijn praatje en hij maakt er maar weinig van waar.

Als ik NAC was zou ik Erwin Koeman of toch weer Brands halen. Als ze dat lukt dan denk ik dat NAC vooruitgang boekt ze hebben een afkoopsom voor Maaskant gekregen, proficiat.

is dit een kapitein die een zinkend schip verlaat.

ik ben benieuwd of nac een behoorlijke trainer kan halen aangezien ook flink problemen hebben.
miusschien iets voor erwin koeman?

21 augustus 2010 om 10:44

Iemand als Koeman zal ook een flink salaris willen opstrijken denk ik.
Doe dan maar een goede centrale verdediger er bij en een goede buitenspeler.

Heb wel vertrouwen in Aandewiel en cultheld Karelse.

21 augustus 2010 om 11:48

Inderdaad! Die afkoopsom moeten ze gebruiken om de laatste 2 versterkingen te halen. Laat Aandewiel en Karelse het maar eens proberen. Wie weet wat daar uit voort komt. Als ze nu op zoek gaan naar een nieuwe trainer eindigen we toch weer met iemand die al bij diverse clubs is afgeschreven en ja hoor die nemen we dan. Ik dacht het toch niet. Laat het maar ff zo en anders een trainer die wat beter aangeschreven staat!

21 augustus 2010 om 13:41

Ik ben benieuwd of jij voortaan op je spelling en hoofdletters kan letten.

Verder denk ik dat Koeman inderdaad wel een leuk salaris wil vangen, en ik betwijfel of ze dat er voor over hebben!

Ik vind het voor Maaskant echt top! Gezien zijn achtergrond toch een knappe transfer.. succes Maaskant!

Frank de Boer is mijn ogen de echte trainer die hiervoor geschikt is. Heeft veel ervaring bij het Ned-11-tal opgedaan en is wel toe aan een goede club.

21 augustus 2010 om 10:56

Frank de Boer zit volgens mij wel prima bij de Ajax jeugd. Kon hij eind vorig seizoen niet ook een club gaan coachen en heeft hij dat toen afgeslagen? Zoiets staat me wel bij namelijk.

21 augustus 2010 om 11:15

Klopt , dit was bj FC Groningen.
Maar zou toch een prima kandidaatzijn.
Kan me niet voorstellen dat je alleen maar boij de Ajax-jeugd voldoening krijgt(buiten het nede.11-tal) en ook hogerop wil!!

21 augustus 2010 om 11:19

Zolang is hij nog niet bezig, hij zal wel het gevoel hebben dat hij bij Ajax nog wat te leren heeft. anders was ie wel naar Groningen gegaan lijkt me..

Ruud Brood!! Jaren bij NAC gewerkt, succesvol met het tweede elftal daar. Waarschijnlijk niet al te duur. Ideaal voor Nac.

Andere optie zou inderdaad E.koeman kunnen zijn. Echter verwacht ik dat hij een stuk duurder is geworden naar zijn avontuur in Hongarije en natuurlijk bij Feyenoord.

Wat een puinhoop is die transfermarkt ook eigenlijk, we zijn al lang en breed weer begonnen aan de competitie en jan en alleman vertekt maar.

Erwin Koeman is veel genoemd als opvolger, ik denk niet dat dat financieel haalbaar is voor Nac, ik denk eerder aan om een goeie trainer uit bv de Jupiler L. gewoon een kans geven (menzo, ulderink oid), wat valt er nou te verliezen bij Nac, ze eindigen toch tussen plaats 10 en 15 zo kunnen ze in betrekkelijke rust de boel weer financieel en sportief op de rit zetten

Eindelijk, een keertje goed nieuws.
Hopen dat Idabdelhay nou gewoon kan blijven en dat Gudelj vaker in de basis kan beginnen en andere jeugdspelers ook de kans krijgen.
Gewoon Ernie Brandts terughalen want Ernie Stewart is toch weg nou!

Ik vind dit maar een rare aktie van die maaskant, zo vlak voor een wedstrijd, ik denk nu wel dat ze de volgende wedstrijd gaan verliezen en als het zo door gaat bij NAC krijgen ze nog een lastig seizoen en spelen ze niet om Europees voetbal. verder denk ik dat ze voor een trainer gaan die de situatie kent Ernie Brands ofzo,

Lekker hoor maas. Eigen belang boven de club, jammer. Toch heb ik wel van hem genoten, leuke trainer die het behoorlijk heeft gedaan. Vind het alleen jammer nu het wat minder gaat dat hij het hazenpad kiest. Al zou ik in zijn positie misschien wel het zelfde gedaan hebben..

Er zal in ieder geval 1 iemand erg blij zijn met het vertrek van Maaskant: Fouad Idabdelhay. Die ruikt nu zijn kansen weer en zal er vol voor gaan. Tevens hoop ik dat de jeugd nu eens een kans gaat krijgen bij Nac.

NAC hoeft overigens geen vervanger te halen in mijn ogen. Met Aandewiel en Karelse aan het roer kom je al een heel eind denk ik.

Wat een hopeloze vent. peert hem er gauw tussen uit.
Maar nou hopen op een goeie nieuwe trainer die de jeugd ook een kans geeft.
pakte tegen utrecht goed uit met gudelj. vanavond basis.

Hup nac!!!

In Polen heb je Wisla Krakow,lech Poznan,legia Warschau ..verder speel je 8 keer tegen Rkc. Maar ik zie ook dat het voetbal daar in opkomst is...er komt daar steeds meer geld.
Vooralsnog zie ik het meer als een financiele verbetering dan een sportieve. Kwa niveau is Wisla met NAC te vergelijken.

21 augustus 2010 om 11:56

Wisla Krakow, Legia Warschau, Polonia Warszawa, Lech Poznan zijn in Polen de grote clubs, met oog op het EK in Polen en Oekraine zullen de stadions worden uitgebreid en ontstaat er steeds meer interesse voor het voetbal.
Ik denk dat het nou meer een sportieve verbetering is aangezien je met Wisla veel meer kans hebt om Europees voetbal te spelen, financieel is het in mijn ogen namelijk niet véél beter: als ik de salarissen van spelers eens op een rijtje leg.

21 augustus 2010 om 13:50

Maaskant is ook geen speler. Die gaat daar echt niet heen om geld in te leveren...alleen omdat hij Europees een paar rondes tegen onbeduidende tegenstanders kan spelen.
Was Wisla niet uitgeschakeld door Quarabag? De oude tegenstander van Twente van vorig seizoen?
Volgens mij trok Wisla ook een speler aan die bij Willem2 niet meer aan de bak kwam. Zal er daar ook financieel op vooruit gaan.

goed nieuws voor nac. nog beter nieuws dat die nu in polen zit heeft niemand er last van

Hoop dat ie er wat van bakt bij Wisla, aangezien die fans daar geen lieverdjes zijn.

Wat een vreemde poll!

Waarom zouden spelers 't wel kunnen maken om te verkassen tijdens 't al begonnen seizoen en een trainer niet?

Iedereen is toch ambitieus? Iedereen wil toch meer geld verdienen?

In dit geval gaat Maaskant een enorme (sportieve) uitdaging aan, waar-ie zeer waarschijnlijk nog veel meer gaat verdienen ook!

NAC krijgt een afkoopsom, dus iedereen tevreden!

Om dit allemaal te voorkomen, moet de transferdeadline een behoorlijk stuk vooruit geschoven worden! Eigenlijk zouden alle competities tegelijk moeten beginnen en dat dan de transfermarkt dicht is!

Maaskant, succes!

misschien iets voor erwin koeman? en anders gewoon brandts terug halen, die heeft volgens mij ook geen club op dit moment. maar denk dat gert aandewiel het seizoen afmaakt als hoofdtrainer.

Het eerste seizoen bij NAC heeft meneer Maaskant kunnen teren op het succes van meneer Brandts, die had toen namelijk NAC gevormd maar omdat hij zogenaamd niet bourgondisch genoeg was moest hij vertrekken. Toen kwam meneer Maaskant die met dat team verder ging maar vaak te laf en te afwachtend voetbal liet zien. En nu NAC als een kaartenhuis intern in elkaar stort, gaat mister ''ik pas zo goed bij Nac'' via de achterdeur ervandoor. Lekker bourgondisch Maaskant!

Ben blij dat die weg is! waardeloze trainer...

21 augustus 2010 om 11:52

Feit!

Ik heb het altijd een waardeloze trainer gevonden,
snapte niet dat NAC Ernie Brandts toen liet vertrekken voor deze flapdrol.
NAC wordt hier niet slechter van, mits ze een goede vervanger weten te
strikken.

21 augustus 2010 om 11:55

Dat zal het grootste probleem zijn. NAC komt meestal met trainers die nergens anders heen kunnen. Maaskant was ook al afgeschreven bij Willem II nota bene. Nee laat Aandewiel en Karelse het maar regelen en gebruik de afkoopsom om 2 versterkingen te halen!

21 augustus 2010 om 12:24

Tja voor Maaskant hadden ze een trainer die derde werd en die wilde ze zelf verruilen voor iemand die afgeschreven was bij Willem II. Eigen schuld, dikke bult.

21 augustus 2010 om 12:30

Precies! Ik heb die wissel ook nooit begrepen. Maarja dat hele Nac-bestuur is nu in elkaar gestort dus als hun trainerskeuze net zo goed was als hun beleid verklaart dat een hoop!

Hoe kan er bewezen worden dat dit een sportieve verbetering is?
Ga er toch van uit dat de Poolse competitie toch wel iets minder is dan de Eredivisie.

De man in pak gaat weg, Missen ze niks aan in Breda, heeft alles wat Brandts heeft opgebouwd weer neer gesabeld, praatjes zijn leuk prestaties zijn minder !

Ik denk niet dat het heel erg is dat hij vertrekt, ik had namelijk niet het idee dat hij nog veel uit de ploeg kon halen.
Zijn Assistenten kunnen Nac prima leiden, naar mijn mening is er ook helemaal geen haast bij een nieuwe trainer.

Toch prestatie geleverd met NAC alleen was NAC vaak te wisselvallig toen hij aan het roer was. Vergis je niet in Wisla Krakow want het is natuurlijk een fantastische club voor Robert alleen is dit ook beter voor NAC een nieuwe uitdaging.

Maaskant zal wel denken, er zijn zoveel blessures en schorsingen, kan er niks meer van maken.. Nee vind het ook een goede trainer, vaak last gehad van blessures met zijn club Nac, dus het was ook niet makkelijk!

ben zelf een fc groningen fan. heb even een vraagje en zou het intresant vinden hier antwoord op te krijgen. wat heeft maaskant nu eigenlijk gedaan voor nac? hij is toch gewoon met hetzelfde elftal verder gegaan als die ernie brands heeft opgebouwd?? heeft hij nieuwe spelers eraan toegevoegt?? kan me zelf maar 1 herrineren, boukari een die van club naar club hobbelt.

21 augustus 2010 om 12:14

Maaskant is gewoon verdergegaan met het elftal van Brandts. In mijn ogen heeft hij niks gepresteerd bij Nac. Alleen Gorter is onder hem vaker gaan spelen.

Dat hij Europees voetbal heeft gehaald was vooral geluk. Iedereen zegt dat hij dat wel gehaald heeft en Brandts niet, maar toen werden we 3e. Op dit moment zou dat gewoon direct een ticket voor Europa opleveren. Dat is mij meer waard dan het winnen van de playoffs.

21 augustus 2010 om 12:18

Je vergeet Schilder, Kwakman, Snoyl en Luickx.
Maar we vinden het niet erg dat hij nu in Polen zit.

Een erg notabel avontuur voo Robert Maaskant en kan me zeker indenken dat hij NAC Breda achter zich laat voor een avontuur bij Wisla Kraków. Met Wisla Kraków beschikt Maaskant over een heel goede selectie in de nationale competitie; de Ekstraklasa. Enkel Legia Warschau beschikt misschien over beter materiaal, maar Kraków beschikt over enkele gerenommeerde internationals en een arsenaal aan statige talenten. Toch zet ik mijn vraagtekens bij de trainerskwaliteiten van Maaskant, die vooral als spreekbuis bij nieuwsorganen toch niet echt wist te overtuigen. Hij is toch een beetje de saletjonker en heeft de uitstraling van een hautaine maestro en naar mijn weten heeft dat ook weleens gebotst in de toch al ervaren trainersloopbaan van Maaskant. Ik hoop voor hem en Kraków dat ze Maaskant niet groter maken dan hij al is. Want trainer zijn van de grootste club in Polen is niet niks en je hoeft je qua status dan echt niet meer te bewijzen, maar ik betwijfel of Maaskant een gedeisde rol op zich kan nemen. Ik heb het idee dat hij zich op allerlei manieren probeert te tamboereren om het publiek wel te laten merken dat niemand minder dan Maaskant de scepter zwaait. Als Maaskant zijn trainerskwaliteiten prefereert boven zijn eigen individualiteit, kan er best iets moois gebeuren bij Wisla. De toerusting is daar. Met Mariusz Pawelek, Osmán Chavez, Piotr Brozek, Radoslaw Sobolewski, Lukász Gargula, Wojciech Lobodzinski, Júnior Díaz, Andraz Kirm, Rafal Boguski, Patryk Malecki en Pawel Brozek staat er een solide basis en dit zijn de mensen die het schip moeten laten varen. Ook is het nog even afwachten of de markt zich ook bij Wisla nog gaat roeren, maar naar mijn mening zijn ze misschien wel sterker dan vorig jaar. De titel van Lech Poznán van vorig seizoen is naar mijn mening een incident, want hoewel ze over een heel aardige selectie beschikken zie ik ze dit seizoen niet zulke hoge ogen gooien als het vorige. We zullen zien of Wisla Kraków nog wat gaat doen op de transfermarkt, want de geruchten zeggen dat ze bezig zijn met aanvaller Christian Tiboni (22) van Cska Sofia. Die jongen heeft een aflopend contract en de Bulgaren willen hem derhalve slijten, maar ik ben niet zo'n aanhanger van deze transfer. Hij is lang, kan fungeren als pinchitter, maar dan heb je ook nog Maciej Zurawski die als breekijzer kan fungeren. Als hij blijft in ieder geval, want Lech Poznan wil hem volgens Futbol overnemen. Diaz staat in de belangstelling van het Franse Saint-etienne, maar we zullen zien hoever het geraakt; wat overigens ook geld voor Gordan Bunoza. Hij kan naar Dinamo Zagreb, maar hij is wel een groot talent die vorig jaar ook al naar Zagreb kon. Toen sloeg Dinamo de plank mis en verkastte Bunoza van Karlovac naar Polen en met zijn 22 jaar en een contract tot 2014 is een verhuurperiode een optie, maar ik denk dat hij wel aan zijn minuten zal komen. Bijgevoegd een mogelijke opstelling van Kraków.

81 Pawelek
22 Cikos
24 Kowalski
6 Bunoza
8 Brozek
15 Díaz
7 Sobolewski
10 Gargula
23 Brozek
17 Kirm
19 Malecki
21 augustus 2010 om 18:46

Interessant verhaal, progrebyak! ik heb wel een tip voor je; verdeel een lange post in alinea's. Dat leest wat makkelijker.

ON: Ik twijfel aan Maaskant's trainingscapaciteiten. Bij Nac heeft hij altijd wel de beschikking gehad over een goede selectie waarmee het linker rijtje haalbaar moet zijn. Daarnaast is het de laatste jaren (op de laatste maanden uitgezonderd) rustig in Breda. Het team bestond onder Maaskant's leiding altijd uit een goede mix tussen jong (kwakman) en oud (penders, zwaanswijk, lurling). Het valt me wel op dat spelers niet echt beter worden, daar waar de meeste nederlandse clubs regelmatig een grote transfer afdwingen blijft het in breda rustig.

Om het punt over 'het beter maken van spelers' nog eens aan te dikken was hij in zijn tijd bij willem II een drama. Hij had weliswaar een beperkte groep om mee te werken, maar een goede trainer kan daar mee overweg, nietwaar? Willem II was een blamage en ook RBC was niet altijd even goed.

Daarom vraag ik me af hoe hij het gaat doen met Wisla; ik denk dat zolang het spelersmateriaal relatief goed is, en er rust in de tent heerst; dat Robert het er best aardig kan doen maar toch zie ik hem echter niet als een kampioenenmaker...

Wordt vervolgd.....

31 augustus 2010 om 00:30

Ronduit mee eens! +1

Ik zeg toch Ernie Brandts halen. De man heeft in het begin ook van een club die onderaan mee deed een mooie subtopper gemaakt

21 augustus 2010 om 12:38

Ik vind niet dat ze nu Ernie Brands terug moeten halen, de spelers vonden het maar niets om afbraakvoetbal te spelen en met 10 man voor de goal te liggen en er uiteindelijk eentje in te prikken... Het is dodelijk effectief, maar ik geloof niet dat dat de beste oplossing is...

Toch leuk om te lezen dit, vond Wisla Krakow altijd al een mooie club in polen, mooie stad, veel fans.
Wens Maaskant veel succes!, Voor mij nog een reden erbij om Poolse competitie te volgen

Enigzins vind ik dit helemaal niet erg om te lezen, laat maar gaan!
Zoals vele supporters hier zeggen: Ernie terug halen...

Ik had het een beetje met Maaskant gehad... vanwege situatie met Fouad...
Schitterende voetballer, maar niet opstellen...

Misschien dat die jongen nu toch nog een kans krijgt!

Robert, succes in Polen...

Ik ben blij dat hij weggaat. Laat gewoon z'n cluppie in de steek. Vorig jaar was alles koek en ei, en als het even tegenzit. Huppaaaa ik pak mijn koffers!!! Arogante kwal

Ik ken in ieder geval 1 iemand die heel erg blij is: Fouad Idabdelhay. Mogelijk krijgt hij met een nieuwe trainer weer een kans.

Ik vind het een verassende keuze van Robert Maaskant al kan ik er wel begrip voor opbrengen. Hij heeft met NAC geroeid met de riemen die er waren en zelfs Europees voetbal gespeeld. Je kunt dan niet zeggen dat hij het slecht heeft gedaan.

Ik ben benieuwd wie de nieuwe hoofdtrainer wordt, al denk ik dat je dan aan Gert Aandewiel kunt denken, die man is al werkzaam bij Nac. Als je dan nog een assistent erbij kunt krijgen, wellicht een stagiair (oud NL elftal speler bijvoorbeeld) erbij, dan heb je toch wel een aardige staf weer... benieuwd hoe ze het vanavond gaan doen dan.. Met de taktiek van Maaskant of totaal anders...

Beter voor iedereen. Maaskant bij een club weg die hem niet meer adoreert, De Polen een goede trainer rijker en NAC een kostenpost minder met een afkoopsom incluis. Die kunnen nu op zoek naar een goedkopere trainer, gezien hun situatie wel prettig.

Ik denk dat veel mensen een hekel hadden aan Maaskant en blij zijn dat hij weg is. Natuurlijk was hij een man die niet op zijn mondje was gevallen en ook weleens rare dingen heeft gezegd/gedaan, maar ik vond hem een goede coach en toch ook een man met een mooi karakter, voor zover ik dat kan beoordelen natuurlijk. Voor NAC zal het moeilijk gaan worden een gelijkwaardige trainer te vinden voor deze ploeg.

De match met club spelers en supporters was er niet echt mee. Het beloofde type spel heeft er ook nooit echt in gezeten. Prima dus, want NAC houdt er geld aan over en wellicht komt het talent Idabdelhay ook boven drijven nu. Ik gok op Gert Kruijs of Ruud Brood

21 augustus 2010 om 18:48

brood is wel een nac-cer maar waarom halen ze henk ten cate niet terug die heeft het eerder in breda wel laten zien europees voetbal te kunnen halen; ze gingen daar alleen keihard onderuit in engeland bij de eksters

Hij doorloopt de hele voorbereiding en 2 competitiewedstrijden en dan ga je weg? Dan weet je toch dat je de club ik problemen brengt, dan denk je echt alleen maar aan jezelf.

Nou lieve allemaal.. Robert Maaskant en NAC hebben dit heel goed aangepakt. Ik heb 2 wedstrijden gezien en het was niet best daar langs de lijn. Aan beide kanten er van niet trouwens. Hij zou als eerste trainer zijn ontslagen dit seizoen. Een trainer die in Nederland aan zijn plafond zat. ..

Nu NAC en RM het op deze manier hebben opgelost blijft het misschien wel rustig in Breda, maarr anders is het hek van de dam nu...

We zullen de komende het zien. Ik heb net trouwens de totoselect gespeeld en Heerenveen met ''handicap'' op winst gezet. Groningen ook en Utrecht - Willem II ook.. ;-)

Groet Ype

Waar is Nac de fout in gegaan? Bij het wegsturen van Ernie Brandts, waar hij met Nac heel hoog eindigde en van toch wel een opraapt zooitje met alle respect, boven verwachting speelden en de trainer zo op straat gooiden en dachten met Maaskant een trainer in huis zouden halen die 't wel beter zou doen.

Zie nu waar je staat en vind maar een trainer die zo een elftal in elkaar kan zetten en er een team van kan maken, die rust uitstraalt naar de buitenwereld, want dat kon Brandts in tegenstelling tot Maastkant er goed.

Maaskant een veelbelovende trainer die na Rbc toch nog weinig heeft laten zien, jammer!

prima voor nac. een trainer die makkelijk te vervangen is door iemand met dezelfde kwaliteiten en ze krijgen geld. En dat hebben ze hard nodig.

Cool! Meer Nederlands vertier in mijn stad!! Ik woon al een tijdje in Krakow en Wisla heeft net haar nieuwe stadion af, nu een nieuwe leiding en misschien binnenkort nieuwe successen.

Wisla is een grote club in de maak voor Oost-centraal Europese begrippen althans, ...in potentie kan het zich meten met Sparta Praag, Steaua Bucharerst en Bate Borisov en zeker in Polen maakt het met Legia Warschau en Lech Poznan al jaren de dienst uit. In het afgelopen decennium hebben ze driemaal de groepsfase van de Uefa Cup/europa League gehaald.

De club heeft het er al jaren over voor een 'nederlandse' aanpak te gaan omdat ze om hun heen zien dat het werkt (rusland -advocaat en Hiddink-, eerder Polen -beenhakker en Delahije-, Hongarije -erwin Koeman en Ten Cate-, Oekraine -adriaanse- ) en was eerder dicht bij een deal met Cees Lok een aantal seizoenen terug. Ze hebben dit seizoen Maciej Zurawski teruggehaald en hebben met Lech Poznan de beste selecties in het Poolse clubvoetbal. Als deze lijn kan worden doorgetrokken, dan zie ik eindelijk een Poolse club in de Champions League terecht komen voor het eerst sinds 1996.

Ik zou als Nac supporter toch aardig kwaad hierom kunnen worden .
Ik bedoel als je als trainer nu pas weggaat nadat je een hele voorbereiding achter de rug heb gehad met je spelers en al 2 Competitiewedstrijden met je club hebt gespeeld , lijkt het mij toch niet handig om te gaan vertrekken je laat Nac nu gewoon als oud vuil achter ik zou het niet kunnen waarderen.

Wat een kortzichtige reacties van NAC Beda fans. MEt de beschikbare middelen heeft Robert het uitstekend gedaan. Met de vooruitzichten die er in Breda zijn zou ik een kans als deze ook niet laten lopen. In plaats van hem af te kraken zou een woord van dank niet misstaan. Hij heeft naar behoren gepresteerd met een oude selectie en kiest nu voor zich zelf. Dit seizoen verwacht ik geen wonderen van NAC Breda en het zou mij niets verbazen als hij bij normale prestaties ontslagen zou worden omdat het bestuur denkt een goede selectie in huis te hebben.

22 augustus 2010 om 10:59

Feit is dat NAC een selectie heeft om bij de eerst negen te spelen. Dat de selectie krap is zegt niet zoveel. Het eerste jaar heeft Maaskant het goed gedaan. Maar ook toen was de tweede seizoenshelft slecht, gelukkig hadden we toen een bevlieging in de play offs.

Het tweede jaar was eigenlijk schandalig dat de play offs niet gehaald werden.

Tel daarbij op dat het elftal geen stijgende lijn heeft laten zien, en ook individuele spelers niet beter zijn gemaakt... dan is de reactie van veel NAC fans te begrijpen. En dan ook altijd die mooie woorden dat we het in uitwedstrijden moeilijk gaan maken en aan gaan vallen...

is al langer bekend dat hij meer van het geld houdt dan van de club die hij traint, kom op zeg je gaat toch niet voor de sportieve verbetering naar polen man was lekker bij de ratten gebleven zou ik zeggen maar desalniettemin verbaast het me niks

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.FC Emmen38-31
16.Excelsior33-33
18.NAC Breda23-45
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. RosheuvelAanvaller335
M. te VredeAanvaller3010
S. van HooijdonkAanvaller120
B. van LeerDoelman310
K. NiemczyckiDoelman10
D. DerviteVerdediger50
A. GersbachVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Feyenoord wacht de beslissing van Javi Gracia met betrekking tot Daryl Janmaat gespannen af. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren