De niet ingeloste schuld van de godenzonen

Dinsdag, 17 augustus 2010 om 10:15 door Markovv

Ajax staat volgens eigen beleid aan de vooravond van het dertigste landskampioenschap en een terugkeer in de Champions League. Net als vorig jaar en het jaar daarvoor en zelfs het jaar daarvoor. De selectie bulkt van het talent en achter de schermen wordt naar eigen zeggen gewerkt aan een standvastig beleid, om de club financieel gezond te krijgen. Al deze factoren zijn verbonden met sportief succes en na jaren van beloftes en talent is dat altijd achterwege gebleven.

Dit heeft in het verleden niet alleen gelegen aan de inschattingsfout van Marco van Basten, die te veel hooi op de vork nam in al zijn onervarenheid. Ook niet met het transferbeleid, dat in enkele jaren tijd meer aankopen die betiteld als mislukking moeten worden heeft opgeleverd, dan goudhaantjes. Aankopen als Luis Suárez, Demy de Zeeuw en Klaas-Jan Huntelaar staan in schril contrast met Miralem Sulejmani, Dario Cvitanich, Thimothée Atouba, Ismaïl Aissati, Rob Wielaert en Bruno Silva. De lijst met spelers uit deze minder gelukkige categorie kan worden uitgebreid door voor iedere letter van het alfabet een ongelukkige aankoop van de Amsterdammers te bedenken:

A staat voor Aissati.
B staat voor Bakircioglu.
C staat voor Charisteas.
D staat voor Delorge.

Enfin, mijn punt komt wel over.

Dat Ajax het voornamelijk moet hebben van het eigen talent, is geen groot geheim. De jeugdopleiding wordt over de hele wereld geroemd en heeft in het verleden en heden veel grote namen groot gebracht. Ook in het heden, waar versterkende aankopen een utopie blijken en nutteloze breedte investeringen tot de orde van de dag horen, staat er een groep homegrown talent klaar om de sprong in het diepe te wagen.

Roly Bonevacia en Florian Jozefzoon hebben dat afgelopen weekend laten zien. In de seizoenen hiervoor hebben andere jongelingen in dezelfde boot gezeten en zijn overgevaren naar de hoofdmacht van Ajax. Urby, Vernon, Gregory, Toby en Siem spelen iedere week in een steeds sfeervoller wordende Amsterdam ArenA. Maar de stap naar de echte Europese top lijkt toch nog ver weg voor deze spelers. Ondanks dat Gregory van de Wiel en Maarten Stekelenburg na een uitstekend wereldkampioenschap gelinkt werden aan verschillende clubs uit de grote competities, lijkt de daadwerkelijke overstap nog ver weg. Niet in de laatste plaats doordat het spel van de WK-gangers de afgelopen weken nog wel wat te wensen over laat.

Dit helpt de motivatie voor deze steunpilaren van het elftal niet. Het spreekwoord "te groot voor het servet, te klein voor tafellaken" lijkt van pas te komen voor dit tweetal, maar zeker ook voor sterspeler Luis Suárez. Het niveau van de middelmatige Eredivisie zijn ze zeker allemaal ontgroeid maar clubs als Manchester United en Bayern München houden vooralsnog de hand op de knip en voor minder als deze clubs lijken Ajacieden geen genoegen mee te nemen.

Maar een ouderwetse reality-check is op zijn plaats. Uiteindelijk hebben deze spelers niet zo gek veel gepresteerd, de prestatie van iedere week op het hoogste nationale niveau het verschil maken niet meegerekend. Een verdwaalde nationale beker en supercup staat veel minder op je CV als de landstitel. Bryan Ruiz lijkt de stap naar Spanje te kunnen gaan maken, terwijl belangstelling voor de vele malen betere Suárez nog steeds lauw is. Ronnie Stam speelt al in de Premier League, Van der Wiel lijkt zich op te maken voor opnieuw een seizoen tegen NAC, Roda JC Kerkrade en De Graafschap.

Spelers die sinds de jeugd bij Ajax voetballen en doorbreken in het eerste elftal, krijgen al snel het predikaat talent opgeplakt. Aangezien Ajax nog steeds tot de top van het Nederlandse voetbal behoord is dat ook terecht. Maar de stap van talentvolle Ajacied naar absolute top is toch een stap die je niet zomaar kan maken. Grote hulp daarbij komt bij het behalen van hoofdprijzen. Vraag maar aan Wesley Sneijder, John Heitinga, Rafael van der Vaart, Ryan Babel en Hedwiges Maduro, die allemaal met een landstitel op zak het buitenlandse avontuur konden opzoeken.

Alle Ajacieden moeten beseffen dat alleen voor Ajax uitkomen niet meer voldoende is om een transfer naar een grote buitenlandse club te bedingen. Die tijd is eerlijk gezegd al bijna dertig jaar voorbij. Presteren, en snel een beetje, is het devies. Niet gemakkelijk gezien de begrijpelijke motivatie problemen. In eigen land wekelijks geroemd, in het buitenland nog steeds onbekend. Maar iedereen binnen Ajax moet begrijpen dat het allemaal om resultaten behalen draait. Het vervelende blijft wel, dat als onze rechtsback nog een paar keer zijn man laat lopen, de keeper nog enkele keren knullig wordt verslagen en onze aanvallers het weer net niet afmaken Ajax opnieuw geen Champions League speelt. En wederom een inhaalslag zal moeten maken ten opzichte van een sterk PSV.

Mocht het in de komende weken sportief niet lukken kunnen ook alle goede intenties achter de schermen de prullenbak in. Martin Jol schermt met veel belangstelling uit Engeland en met samengeknepen billetjes wacht iedere Ajacied af tot ditmaal Aston Villa een nieuwe trainer aanstelt. Uitblijven van Champions League-voetbal zou voor Jol wel eens reden zijn om eieren voor zijn geld te kiezen. En mocht Ajax weer opzoek moeten naar een nieuwe stuurman zal het waarschijnlijk ook een vacature op Monsterboard kunnen plaatsen voor een nieuwe bestuursman. Van der Boog ligt intern misschien nog niet in de directe vuurlinie. Het is per slot van rekening geen verkeerde man maar het is niet het boegbeeld zoals Michael van Praag dat wel was en waar Ajax ook naar op zoek was. Echter een klein duwtje door alle perikelen die rondom de algemeen directeur spelen kunnen ook hem in de hoek drukken waar de klappen vallen.

Dan kan de gevallen topclub weer opnieuw beginnen en zullen de supporters toch met enige jaloezie richting Arnhem kijken. Een doorstart zonder enig financieel glad ijs is voor een beursgenoteerd bedrijf als Ajax misschien wel de enige manier, waarmee snel resultaat kan worden geboekt. Maar het hangt echt samen met de komende weken. De schuld die de talenten de afgelopen jaren hebben opgebouwd, kan worden ingelost met minstens zes wedstrijden die worden voorafgegaan met die schitterende Champions League-hymne, een titelstrijd die ditmaal wel in het voordeel van Ajax kan worden beslecht en een seizoen waar de beker echt een toetje kan zijn en niet moet worden opgediend als hoofdgerecht.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 6 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door Pizzakoerier)

Goed stuk. Je beschrijft goed de huidige situatie en legt niet de schuld neer bij een iemand wat terecht is. In het verleden zijn door te veel mensen cruciale fouten gemaakt. Daarnaast is het Nederlandse voetbalklimaat steeds negatiever aan het worden. Ik ben daarom nog nooit zo zenuwachtig geweest voor een voorronde van de CL.
Toch vind ik dat je pas van een miskoop kan spreken als de betreffende speler echt weg is. Als Sulejmani er dit jaar 30 in schiet en vanavond ons naar de CL schiet dan is hij die 16 miljoen meer dan waard. Maar achteraf gezien kan je dat beter beoordelen

17 augustus 2010 om 13:26

het woord miskoop heb ik ook niet echt gebruikt. Ik ben het met je eens over sulejmani, maar je moet ook toegeven dat heel wat ajax aankopen toch niet goed hebben uitgepakt. Aan de andere kant zijn er een handje vol transfers die uitstekend hebben uitgepakt.

Maar goed dat weet iedereen nou wel, daar gaat het stukje ook niet echt over :P

Ik snap niet waarom jij:

Lodeiro, Aissati, Sulejmani, Cvitanich en Atouba als miskopen bestempeld. Die kunnen echt wel voetballen en hebben nog genoeg jaren om dat te laten zien. Misschien als wij ze als Ajacieden wat vertrouwen geven dat zij dat ons dan dubbel en dik uitbetalen?

17 augustus 2010 om 11:25

Nee Lodeiro (4,5 miljoen), Aissati (4), Sulejmani (16,25), Cvitanich (7), Atouba (tekengeld), presteren naar behoren en zijn echt geen miskopen! Zucht.... Sterker: hele hele hele hele hele diepe zucht. Deze grappen heeft Ajax 31,75 miljoen gekocht en jij snapt niet waarom iedereen ze als miskopen bestempeld. Wat doe jij hier in godsnaam? XD

17 augustus 2010 om 11:36

Zijn allemaal jong en hebben nog meer dan genoeg tijd om dat geld terug te verdienen. Ik zie een paar van die spelers wel grote voetballers worden!

17 augustus 2010 om 13:20

Goed werk met de persoonlijke aanvallen. Je moet je schamen voor je gedrag! Hoe kan je nu over een jongen van 19 zeggen dat het een miskoop is. Voor hetzelfde geld speelt hij over 2 jaar in de CL finale met Barcelona.

Er zijn wel meer voetballers die door iedereen al zijn afgeschreven en dan keihard terugslaan..

Sluit jij maar lekker je ogen, wanneer Lodeiro voor 27 miljoen weggaat. Sulejmani voor 35 en Aissati voor 20..

Huntelaar, Babel, Ibrahimovic, Sneijder, Rafael en nog veel meer gingen ze voor...

17 augustus 2010 om 13:27

Ja ik zie hem inderdaad echt wel Xavi en Iniesta eruit spelen

En Lodeiro 27, Sulejmani 35, Aissati 20? Wat heb jij gebruikt? Waarom schaar je deze mislukkelingen, behalve Lodeiro die er nog maar een halfjaartje speelt mischien, in het rijtje met de geweldenaars Huntelaar, Zlatan Sneijder etc? Echt ongelooflijk...

17 augustus 2010 om 13:33

Lodeiro 27, Sulejmani 35 en Aisatti 20 miljoen??? En we krijgen suarez niet weg voor meer dan 30...

Kortom niet erg realistisch, maar ik hoop het ook.

Of ze kunnen voetballen gaat het niet zo om, maar je koopt een speler om resultaten te behalen. Als ze op de een of andere manier niet goed binnen het team passen of niet kunnen aarden bij een team, maar beter presteren in een ander team is het voor de club waar het niet lukt toch een mislukte aankoop?

Hadden ze hem beter niet kunnen halen.

17 augustus 2010 om 17:02

@frikx

Als Lodeiro in dit ajax al geen basisplek weet te veroveren lijkt het me heel erg stug dat hij binnen 2 jaar naar Barcelona verkast, tenzij het naar Espanyol is. Daarnaast is het ook al 21, en niet 19.

Verder ben ik het met Austinbrouwers eens dat het ronduit lachwekkend is dat jij die meuk in een rijtje zet met Huntelaar, Ibra, Sneijder en Van der Vaart.

17 augustus 2010 om 17:27

Ik geef Frikx gewoon gelijk. Mensen die Lodeiro nu al bestempelen als miskoop hebben er in mijn opzicht geen kijk op. Jol, Ajax en Lodeiro wouden pas dat de transfer zou gebeuren tijdens de zomer, maar Nacional wou dat de deal veel sneller rond was. Die jongen moest zich eerst nog aanpassen aan Nederland en heeft in zijn invalbeurten al meer laten zien dan die Eriksen in al zijn basisplaatsen. Echt waar, hoe halen jullie het in je hoofd om ze nu al miskopen te noemen? Atouba is geblesseerd, al bijna de hele tijd, Cvitanich is ook geen miskoop, die deed het gewoon goed maar Jol wou hem niet meer. Lodeiro is gewoon een enorm talent en die gaat het zeker maken bij Ajax. Jullie moeten eens geduld hebben en snappen dat niet elke speler zich 1 2 3 aanpast aan het land en de competitie. Gomes deed het zeker goed in zijn eerste seizoen? En zo zijn er meer voorbeelden.

17 augustus 2010 om 20:54

Gomes kwam in het seizoen 2004-05 bij Psv, ondanks een niet al te best begin haalde hij dat jaar toch met PSV de halve finale van de CL, dus zo lang duurde zijn aanpassingsperiode niet.


Cvitanich is een miskoop, simpelweg omdat hij veel geld (5,5mil) gekost heeft en hij, door Jol zelf, al is afgeschreven.

Atouba is met een 2 jarig contract gehaald, en speelde tot nu toe slechts 2 duels. Dat is dus gewoon een miskoop (al hoewel Ajax daar inderdaad weinig aan kon doen).

Lodeiro hoeft nog niet afschreven te worden, maar ik reageerde meer op wat Frikx zei over dat hij wellicht over 2 jaar bij Barça speelde, wat me wel erg overdreven leek.

18 augustus 2010 om 00:00

@ Frikx
Aisatti wordt zelfs uit de basis gespeeld door een jeugdspeler, Bonevacia of hoe je het ook schrijft. Is Cvitanich er nog? Zo ja, waarom zou je dan zelfs Mido nog halen als reservespits? Getuigt van veel vertrouwen in Cvitanich. Vurnon Anita en Jan Verthongen zullen voorlopig Atouba wel voorblijven in de hiërarchie voor de linksbackpositie. Sulejmani lijkt ook komend seizoen zijn dagen op de bank en tribune te moeten slijten. Hij is nog jong, maar heeft Ajax een vermogen gekost en kost ondertussen ook een aardig salaris. Lodeiro kan je inderdaad nog geen miskoop noemen, maar die zien we ook nog niet veel. Huntelaar, Babel, Ibrahimovic, Sneijder en Van der Vaart hadden een stuk minder tijd nodig om zich te bewijzen en drie van die spelers waren bovendien geen aankopen maar eigen jeugd...

17 augustus 2010 om 13:16

Ik heb Lodeiro ook helemaal niet genoemd, hij krijgt nog wel de kans om zich te laten zien en hopelijk komt hij wel uit de verf.

Ik weet dat Aissati kan voetballen, maar misschien past hij niet goed bij Ajax of misschien is hij toch te licht. Kortom het was geen aankoop die vooralsnog goed heeft uitgepakt.

Vertrouwen krijgen spelers wel bij Ajax. Sulejmani heeft geen pepernoot geraakt maar iedere keer staat bijna de hele arena achter hem, in de hoop dat hij wel presteerd. Maar we proberen hem nu toch via allerlei wegen te slijten aan een andere club. Voor 16 miljoen (het is een cliche) mag je toch iets meer verwachten na 2 jaar?

Ajax heeft al deze spelers gekocht om resultaten te behalen. Die zijn met deze spelers uitgebleven en de resultaten die gehaald zijn hebben zij weinig in de pap gebrokkeld. Dus zijn het in mijn ogen miskopen.

Misschien is het een beetje cru om het zo neer zetten maar de schuld die ajax heeft opgebouwd komt toch echt door transfers en het salarishuis. De supporters blijven naar de Arena komen en het merk Ajax doet het internationaal nog steeds aardig.

Om je alfabet ff af te maken:

A staat voor Aissati.
B staat voor Bakircioglu.
C staat voor Colin
D staat voor Delorge.
E staat voor Evander Sno
F staat voor Frank Verlaat
G staat voor Gabrich
H staat voor van Halst
I staat voor Ikedia
J staat voor Juanfran
K staat voor Kuffour
L staat voor Luque
M staat voor Mendes Da Silva
N staat voor Nieuwenburg
O staat voor Ogararu
P staat voor Pasanen
Q staat voor Quansah
R staat voor Roger
S staat voor Sulejmani
T staat voor Tobiasen
U staat voor Urzaiz
V staat voor Verhoeven
W staat voor Wielaert
X staat voor Xouffgeenmiskoopmeteenxweten
Y staat voor Yakubu
Z staat voor Zé Carlos

17 augustus 2010 om 12:04

wat wil je nu eigenlijk zeggen? Voor elke club kan je wel zo'n rijtje maken, succes ermee. Laat je het even weten als je ermee klaar bent?

17 augustus 2010 om 12:22

no shit sherlock

17 augustus 2010 om 12:53

Ikedia, Quansah en Yakubu zijn geen miskopen geweest. Die speelden vanaf hun 14e of 15e in de jeugd van Ajax doordat zij zijn opgevallen door het scoutingsapparaat van Ajax in Afrika. Eigenlijk zou je met een beetje bereidwillendheid deze spelers als Ajax-opgeleid kunnen beschouwen (net als Vertonghen, Alderweireld en Siem de Jong).

Ook Pasanen was geen miskoop. In zijn tijd bij Ajax speelden er alleen namen als Trabelsi, Heitinga, Chivu, Escudé, Grygera en Maxwell in de verdediging. Toch heeft hij geregeld zijn minuten gemaakt.

17 augustus 2010 om 14:48

Bovendien is Verhoeven de 3e doelman, ook daarvoor gehaald, ook bijzonder dat die vernoemd staat. Leuke poging dat lijstje, helaas klopt het niet zo goed.

Daarnaast zijn van deze mannen er links en rechts een paar die transfervrij zijn gekomen, Tobiassen speelde prima maar raakte zwaar geblesseerd... ik wil nog wel even doorgaan maar het punt is duidelijk denk ik.

18 augustus 2010 om 12:47

Ja Verhoeven is gewoon een miskoop hoor. Zon bijzondere keeper is het echt niet, hij is bovendien supervadsig en blokkeert de ontwikkeling van jeugdige talenten. Ik bedoel je hebt met Vermeer en Stekelenburg al 2 prima keepers en als talent zou ik me zwaar kut voelen als die vetklep voor jouw evt. positie in de hierarchie werd gehaald. Behalve dat kostte hij 3 ton, dat weegt ie misschien ook nog, en toen Vermeer geblesseerd raakte zat Jol alweer in de media te roepen dat er misschien een ervaren doelman gehaald moet worden. Dat zegt al genoeg denk ik.

18 augustus 2010 om 12:56

Jij hebt ook verkeerde informatie want Ikedia werd in juli 1999 overgenomen van Asec Mimosas in Ivoorkust, toen was hij 19. Zoals Rickw al zei kwam Quansah van het Nigeriaanse Asante Kokoto en Yakubu werd in Ghana bij FC Gapoa weggeplukt. Vergeet niet dat Q en Y kutletters zijn en om het alfabet compleet te maken moest ik deze 2 er wel bij zetten als geflopte ajacieden. Alhoewel ze allebei wel enkele jaren in de jeugdopleiding hebben gespeeld.

18 augustus 2010 om 12:59

Ja Pasanen had inderdaad pech met de concurrentie. Echter kostte hij wel 2,6 miljoen en heeft nooit een basisplaats kunnen veroveren. Wat hem in mijn ogen toch een miskoop maakt.

17 augustus 2010 om 13:01

Quansah nooit aangekocht, stroomde Ajax 1 binnen, leuk Abc'tje maar wat is de toegevoegde waarde? Zeker als je spelers als Verlaat en van Halst erin zet, de meeste bezoekers hebben deze spelers nooit in actie gezien voor Ajax evenals Nieuwenburg.

17 augustus 2010 om 17:04

@pizzakoerier,

Quansah werd gewoon overgenomen van Asante Kotoko, waar hij 15 wedstrijden in het eerste meespeelde --> is dus wel aangekocht.

18 augustus 2010 om 17:24

Niet al te bijdehand, hij was toen jeugdspeler (17 jaar) en dat zien wij als jeugdspeler van de club.

17 augustus 2010 om 12:37

@aardbei,

Ja, maar er is geen enkele andere NL club waarbij het rijtje zo veel geld gekost heeft.

Het is een redelijk stuk, maar je vergeet helaas 1 puntje. De transfersommen die Ajax vraagt. Daarmee valt je verder uitstekende en vermakelijke betoog toch enigszins in het water, zeker als je vervolgens Stam met v.d. Wiel vergelijkt en Ruiz (die vooralsnog niet verkocht is) en Suarez gaat vergelijken.

Dat is jammer. Daarnaast hou ik persoonlijk niet zo van het negativisme. Met name de conclusie is bijzonder negatief benaderd terwijl daar misschien wel geen reden toe is.

Ten slotte ga je totaal voorbij aan de jaren 90, waar Ajax ook nagenoeg bankroet was en juist met de eigen jeugd weer een topclub werd. In situatie waar de Amsterdammers nu ook in verkeren en warempel, de laatste wedstrijd van 14 van de 18 selectie spelers toch echt afkomstig uit de eigen jeugd.

Is het daarmee allemaal rozengeur en maneschijn, nee natuurlijk niet, maar je slaat wat plankjes mis ermee. 3 sterretjes, 4 zou ook kunnen, maar in mijn beleving toch te negatief om het echt een leuk stuk te maken. Toch hulde, wat het is uitstekend geschreven.

17 augustus 2010 om 14:52

Thanks voor de feedback.

Negatief was het niet echt bedoeld, meer in het midden. Er zijn 2 kampen als het over ajax gaat. Of misplaatst positivisme of overdreven negatief. Ik hoop gewoon dat alle stukjes eens een keer op de plaats vallen en de critici met resultaten de mond kunnen snoeren.

De transfer bedragen die je aanhaalt zijn ook maar speculatief, als Ajax landskampioen zou zijn geworden hadden ze echt de hoofdprijs kunnen vragen, als Ajax dit jaar CL voetbal mist zullen ze voor een aanzienlijk minder bedrag de deur uit moeten.

En ik ben het volledig eens met je wat betreft de jaren 90. Maar vergeet niet dat zij ook daadwerkelijk gepresteerd hebben ook in Europees verband. Dat is toch nog wel ver weg! Je zou kunnen zeggen dat de aansluiting met de top in de jaren 90 een stuk makkelijker ging als tegenwoordig. Nu zijn er een stuk of 15 ploegen die genoeg kwaliteit hebben om de CL te winnen, in de jaren 90 waren er een stuk minder grote ploegen die er echt boven uit staken. Dus om terug te vallen op in het verleden behaalde resultaten omdat er voor Ajax overeenkomsten zijn vind ik te gemakkelijk.

Tja voor hetzelfde geld winnen ze dit jaar de CL en dan neem ik deze woorden terug, maar ik ben echt al tevreden met CL voetbal en de landstitel, dat zou al een hele stap zijn.

Dat is wel een groot verschil met de jaren 90, toen de landstitel eigenlijk al een gegeven was, nu is het reeel gezien het hoogst haalbare.

18 augustus 2010 om 10:53

Ik vind mezelf niet overdreven positief of negatief als het over Ajax ging. Afgelopen seizoen had ik een positief gevoel bij Ajax en deze zomer een wat negatiever gevoel.

Maar ik heb nog steeds het vertrouwen dat we titelkandidaat zijn en Champions Leaugue halen. Door de Cl-poulefase? Nee, zo positief ben ik ook niet. Maar alles is mogelijk, al hebben we maar een 10% kans, het zou kunnen. Een goeddraaiend Ajax is erg goed.

18 augustus 2010 om 13:39

Helemaal mee eens.

Maar het negatieve komt nooit echt vanuit de supportershoek tegenwoordig. Ik vind de media, met Derksen en onze ''eigen'' van Gelder, toch vaak op zoek naar de spreekwoordelijke lijken in de kast. En als ik Anita dan weer hoor over PSV denk ik ook wel dat ons matig linksbackje toch een kleine pas op de plaats moet maken. Zoiets kan je zeggen als je daadwerkelijk met de schaal op het bordes staat, maar zo je zo vroeg zo duidelijk uitspreken tegen de belangrijkste concurrent is toch wel wat gewaagd.

CL poulefase hangt ook gewoon van de loting af en een beetje mazzel, kijk maar naar AZ vorig jaar. Als ik ze gister zag spelen tegen Kiev ben ik toch wat optimistischer. Dinamo is toch een subtopper op internationaal niveau, goed het was niet het sterkste Kiev in vergelijking met voorgaande jaren, maar toch.

Ik was mee, tot je Suarez vele malen beter noemde dan Ruiz. Daarmee verloor je alle geloofwaardigheid...

18 augustus 2010 om 10:51

Nou, Suarez is goed genoed voor een absolute topclub en Ruiz zal eerst nog bij een subtopper moeten spelen.

Vele malen beter klopt misschien niet, maar Suarez is een wereldspeler in potentie, en Ruiz net even iets minder. Ik verwacht niet dat Ruiz ooit terecht komt bij een topclub. (real, Barca, Manutd, Chelsea, Inter)

18 augustus 2010 om 11:18

Dat Suarez sneller bij een absolute topclub terecht zal komen is misschien waar, maar ik heb mijn twijfels of hij daar zal slagen. Uiteindelijk komen ze gewoon op ongeveer hetzelfde niveau uit hoor.

Goed geschreven valt niet veel op aan te merken

18 augustus 2010 om 11:32

Waarom dan 1 ster, fout geklikt ofzo???

het is trouwens Gabri en geen Gabrich

18 augustus 2010 om 12:38

Nee, hij bedoelt wel degelijk Gabrich, een beruchte Ajax-miskoop uit de jaren 90.

Op wikipedia staat over hem:
Bij Ajax kon hij echter nooit echt zijn draai vinden. In het seizoen 1996-1997 kwam Gabrich tot tien competitiewedstrijden, zonder daarin ook maar een keer te scoren. Hij wordt sindsdien dan ook gezien als een van Ajax' grootste miskopen aller tijden, en werd het onderwerp van grappen en spot. Hij stond er om bekend geen bal aan te raken en slechts in het veld te staan. Ploeggenoot Ronald de Boer liet maanden later weten geen idee te hebben of de Argentijn rechts- of linksbenig was.

Leuke opmaak, leuk om te lezen, alleen inhoudelijk een paar misvattingen.

Voor Ruiz is meer belangstelling omdat hij een transfersom in zijn contract heeft die bijna de helft is van wat Suarez moet opbrengen. Ook heeft Suarez echt wel meer aanzien, omdat hij afgelopen jaar 35 keer scoorde.

Van der Wiel zal nooit in zijn leven naar Wigan gaan, omdat dat niet het niveau is wat hij nastreeft. VD Wiel werd gelinkt aan Bayern München en ook hier zijn bedragen mee gemoeid waarvoor je vier keer Ronnie Stam kan halen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Arsenal heeft een nieuwe poging gedaan om Wilfried Zaha los te weken bij Crystal Palace. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren