Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Sir Alex Ferguson

Laatste update:

"Manchester United strikes first and guess who?" Zo luide het commentaar, toen één van Sir Alex Ferguson's spelers in de Champions League-finale de 1-0 scoorde op 21 mei 2008 tegen Chelsea. De wedstrijd die uiteindelijk gewonnen zou worden door Manchester United, mede dankzij het doelpunt van Cristiano Ronaldo. Een speler die gecreëerd is door Ferguson speelde weer eens een rol van betekenis in het team van Manchester United.

Sir Alexander Chapman Ferguson, geboren op 31 december 1941 te Glasgow, begon zijn trainerscarrière in de derde divisie van Schotland bij East Stirlingshire. Hetzelfde seizoen nog vertrok hij naar Saint-Mirren uit de tweede divisie. Hij wist ze na twee seizoenen in de Premier League van Schotland te laten deelnemen. Aberdeen zag de successen en stelde Sir Alex aan als coach. Ook daar bleek hij succesvol met landstitels en later zelfs de Europa Cup. In 1986 kwam Sir Alex bij de club waar hij 24 jaar later nog steeds zit, Manchester United. Ook daar heeft hij ongekende successen gekend en heeft hij bewezen wat een geweldige coach hij is. Het opmerkelijke van Sir Alex zijn niet alleen zijn resultaten, maar vooral de manier waarop hij deze successen brengt: zelden werden er galactico’s bij de club gevoegd, slechts spelers die op dat moment alleen in zíjn ogen de beste zijn.

Een zeventienjarige Cristiano Ronaldo speelde de sterren van de hemel tegen Sir Alex' club, Manchester United. Sporting Lissabon wist dankzij de geweldige prestaties van Ronaldo met 3-1 te winnen van de Mancunians. Na afloop van de wedstrijd wilde de selectie van United hem dolgraag erbij hebben en Sir Alex stemde daar natuurlijk mee in. Voor een bedrag van maar liefst twaalf miljoen pond, vergelijkbaar met zo'n vijftien miljoen euro, werd deze zeventienjarige jongen gehaald. Sir Alex had het er blijkbaar voor over, hij zag al meteen dat dit een hele grote zou gaan worden.

Een voorbeeld waarvoor we nog veel verder het verleden in moeten, is Ryan Giggs. Giggs, zes jaar oud, verhuisde vanuit Wales naar Manchester. Daar speelde hij zijn eerste wedstrijd voor een amateur club, Deans FC, en verloor met 9-0. Ondanks het grote verlies wist Giggs zich toch te onderscheiden van de rest en vonden de toeschouwers hem de man of the match. Een paar jaar later speelde hij dankzij zijn kerststage bij het Manchester U15 team. Sir Alex keek toe hoe Giggs in zijn eerste wedstrijd een hattrick scoorde en besloot meteen Giggs een contract aan te bieden met de optie om drie jaar later in het eerste elftal te debuteren. Ook nu zag Sir Alex meteen dat dit een grote speler zou gaan worden.

Zo zijn er natuurlijk talloze voorbeelden te vinden met spelers als David Beckham, Paul Scholes en Nicky Butt. Maar als je naar de huidige selectie van Manchester kijkt zie je dat Sir Alex weer bezig is legendes te creëren. Wayne Rooney groeit zo langzamerhand uit tot Manchester icoon en beste spits ter wereld. Luis Nani krijgt een steeds groter aandeel en de vergelijkingen met Cristiano Ronaldo houden niet meer op. Rafael da Silva is in potentie misschien wel de beste rechtsback ter wereld en broertje Fábio da Silva wordt een hele aardige linksback. Sir Alex Ferguson lijkt nog lang niet klaar te zijn met wereld spelers maken, ondanks zijn leeftijd van 68.

Dit seizoen, het seizoen 2010/11, lijkt Sir Alex gewoon weer verder te gaan met wat hij zo graag doet. Wie had er ooit van Javier Hernández gehoord, voor hij naar Manchester United ging? Zijn scouts en Sir Alex zelf ontdekten hem al voordat hij meedeed aan het WK. Op het WK liet Hernández zien dat hij best heel aardig kan voetballen en dat Sir Alex weer een goede jeugdspeler gehaald had en bij zijn eerste officiële wedstrijd voor Manchester United was het al meteen raak. Houd het dan nooit op?

Dit seizoen mogen voetballiefhebbers weer met plezier naar Manchester United gaan kijken. Veel jeugdspelers lijken dit seizoen klaar te zijn voor het eerste elftal. Voetbal fans mogen gaan genieten van Frederico Macheda, Hernández, Darron Gibson, Rafael, Chris Smalling, Tom Cleverley en nog veel meer talenten. Maar wat kunnen we verwachten van nieuweling Tiago Manuel Dias Correia, beter bekend als Bebé? Negen Miljoen voor deze vrij onbekende twintig jarige speler lijkt een enorm bedrag, maar leek die vijftien miljoen euro voor Ronaldo ook niet veel? Afgaand op het verleden kunnen United-fans met een gerust hart dit seizoen in gaan. De aankopen zijn opmerkelijk, maar Sir Alex heeft vaker bewezen dat dat niet automatisch slecht hoeft te zijn. Heeft Sir Alex met zijn oog voor talent dan weer gezien dat Bebé een wereld speler wordt?

Ferguson wil geen team bij elkaar kopen. Hij wil jonge talenten halen en ze zo ontwikkelen dat ze in het team passen, dat ze in zijn idee passen. Ook hij legt soms grote bedragen weg voor spelers, maar hij doet dit niet op naam, hij doet dit op potentie en kwaliteit. Sir Alex vormt zijn team door de juiste spelers aan te trekken, die hij nog kan veranderen en bijleren en het heeft zich uitbetaald in een oneindig grote prijzenkast. Manchester City, Real Madrid, Chelsea… watch and learn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we wel zijn, SAF verdient een standbeeld in elke stad van Engeland. Wat hij en Wenger voor het Engelse voetbal hebben gedaan is immens. Over 100 jaar zal men daar nog steeds de vruchten van plukken.

Echter vind ik de visie van vele Utd fans op hun transfer beleid een tikkeltje hypocriet. Je hebt gelijk dat Ferguson niet zoveel naar naam kijkt, en vooral afgaat op de nodige kwaliteit. Je doet echter lijken alsof hier geen grote bedragen mee gemoeid gaan. Rooney was niet goedkoop, Veron was niet goedkoop (toch een naam-aankoop), Ferdinand was niet goedkoop. Ze kopen dan nauwelijks spelers die zich al bewezen hebben bij een topclub (zoals Madrid, Barca en Inter wel doen), veel van de aangetrokken spelers waren al begeerd door alle topclubs van Europa alvorens Man Utd een bod uitbracht. En dit is wat Chelsea ook heeft gedaan met Robben, Essien, Carvalho en Drogba. Daarom is je sneer naar Chelsea hypocriet in deze context.

Over Ronaldo. Je weet dat hij op zijn 16e al een stage had bij Liverpool (onder Houllier) en de onderhandelingen tussen Ronaldo en Arsenal in een ver gevorderd stadium waren, vlak voor hij voor Man Utd koos dankzij Queroz.

Bebé werd ook begeerd door Real Madrid en is op aanraden van Queroz door SAF aangetrokken. Ik betwijfel of hij de speler wel zelf lang genoeg heeft bekeken.

Wat SAF goed doet, en beter dan alle andere trainers op de wereld, is het verzamelen van de juiste mensen om zich heen. Zo heeft hij Rene Meulensteen opgenomen in zijn staff nadat deze nota bene door Ajax en PSV was afgewezen. Meulensteen, de veldtrainer (techniek trainer), is verantwoordelijk voor het creëren van diverse doelpunten machines waaronder Ruud van Nistelrooij en Cristiano Ronaldo. Een methode die uiterst succesvol blijkt in het moderne voetbal. Beide spelers zijn immers geen raspaarden.

Ik kan me overigens nog herinneren, ten tijde van de twee strijd tussen Arsenal en Man Utd, en de opkomst van Chelsea, dat Hans Kraaij sr. en Johan Derksen bijna elke aflevering van hun voetbalprogramma (engels en duits voetbal) zeiden dat Fergusons laatste dagen geteld waren. 2 jaar later flikt de beste man het een team neer te zetten dat 3x oprij de EPL wint, 2 maal de CL finale haalt waarvan 1 maal winst. Een behoorlijke sneer naar die twee pseudo-experts.

Je artikel is goed geschreven, hier en daar een paar kleine foutjes, maar niet onoverkomelijk. Toch vind ik het geen 5 ster waard gezien de strekking. Misschien ben ik bevooroordeeld, who knows.

17 augustus 2010 om 11:13

Elke stad? Dan gaàn we toch wat te ver in de verering van een persoon die niet tot voorbeeld gerekend kan worden door zijn eeuwige geklaag en gezeur op arbiters. Hij heeft het Engelse voetbal veel gegeven, maar dat hebben meer mensen. Dan moeten Alf Ramsey, Bobby Robson, Don Revie, Brian Clough, Matt Busby, Arséne Wenger, Bill Shankly, Bob Paisley en Jose Mourinho óók standbeelden hebben. Het was Matt Busby die Europa kennis gaf van het Engelse clubvoetbal, het waren Bill Shankly en Bob Paisley die Engeland de grootste voetbalnatie van de wereld maakten, het was Brian Clough dat met ongeveer niks Nottingham Forest op de kaart zette.

Van al deze mensen heeft Ferguson geleerd, en hij kwam op het goede moment binnenzeilen. Engeland was in Europa niet zichtbaar door een schorsing, en Ferguson kon met z'n nieuwe club Liverpool als heerser van de troon stoten, waarbij het geluk was dat hij op dat moment de enige met die plannen was. Vervolgens heeft hij Man Utd tot een van de grootste clubs van Europa gemaakt, waarvoor zeldzaam respect passend is. Maar in het land van 'gentlemen' in iedere stad een standbeeld doen? Nee.

17 augustus 2010 om 11:24

Natuurlijk hangt het ook af van details. Zo was Ferguson bijna ontslagen aangezien hij 7 jaar(!!) nodig had om de landstitel te winnen.
Wat men soms niet realiseert is dat Ferguson en Wenger de Engelse competitie weer groot hebben gemaakt. Al het geld dat nu omgaat in de EPL is indirect de verdienste van die twee. Daarnaast hebben zij de jeugdopleiding hervormd naar meer Europese maatstaven, waarvan Engeland in de toekomst flink van gaat profiteren (als ze willen tenminste, voorlopig werken ze niet goed mee).

Waarom zou Mourinho een standbeeld verdienen? Die man heeft weliswaar een tactische bijdrage geleverd (op defensief niveau) waar de hele competitie van geleerd heeft (behalve Arsenal), maar dat is geen noemenswaardige bijdrage.
Sterker nog, de EPL heeft moeten inleveren op het gebied van aantrekkelijkheid. Ook heeft hij met zijn transferbeleid andere clubs gedwongen een bredere selectie (lees: meer geld uitgeven) te nemen. Hij won in 2005 enkel de landstitel vanwege zijn enorme selectie.

Goede Column

Sir Alex Ferguson is een echte legende bij Man Utd.
Hier heeft Man Utd ook wel een klein aandeel in natuurlijk.
De meeste clubs zouden hun trainers ontslaan bij een minder seizoen.( zie chelsea ) Man Utd heeft dat niet gedaan en kijk eens hoe dit heeft uitgepakt.
Moet wel zeggen dat ik Manutd fan ben dus dat er wel een beetje clubliefde in deze reactie zit

Geweldig stuk! Ferguson is als coach een legende voor mij en ik heb enorm veel respect voor hem en dan kom jij nog eens aan met een prachtig stuk over hem. Alles wat er in de tekst staat is waar en als ik jou tekst een groen randje kon geven dan had ik dat gedaan voor dat ik jou stuk las omdat ik het gewoon mooi vind dat er iemand is die iets over de geweldige Sir Alex Ferguson schrijft! ik geef je 5 sterren!

In Alex we trust! Het klinkt misschien vreemd maar bijvoorbeeld die transfer van Bebé heb ik 100% vertrouwen in. Sir Alex neemt al decenia de juiste beslissingen. Wie zijn wij dan om die in twijfel te trekken.

Hij is misschien een beetje een oude knorr in de media maar ik vind hem juist geweldig met de media. Zo vaak was er tussen Benitez en Fergie een hype en altijd won Ferguson dan vervolgens de wedstrijd of de titel. Ferguson weet echt perfect hoe hij alle aandacht en druk op moet eisen. Daarnaast enorm knap dat het team nogsteeds zo hongerig is naar prijzen.

Tegen Newcastle de laatste goal.. Verdienste van ook Ferguson. Scholes met een pass op Giggs die hem fenomenaal binnenschiet.. Deze heren zijn nog lang niet afgeserveerd en vervangen door de jongere garde. Ze krijgen een andere rol maar blijven o zo geweldig o zo lang..

Ik kan niet genoeg lof hebben voor deze man.. Beste coach by far in mijn ogen. Zeker als je ziet wat voor blunders mannen als Hiddink of Mourinho nog welleens maken.

17 augustus 2010 om 11:12

Hehe Ferugson kan op tactisch vlak eigenlijk niet tippen aan beide, zelfs niet aan Wenger. Maar als motivator en op het gebied van mind-games komt alleen Mourinho in de buurt. Een groot verschil tussen Ferguson en Mourinho is echter dat Mourinho zijn visie baseert op statistiek. Ferguson doet veel meer op eigen waarneming.

17 augustus 2010 om 11:16

Ooit de prijzenkast van Ferguson en Wenger vergeleken?

17 augustus 2010 om 11:21

Tactisch vind ik hem juist wel redelijk goed. Maar je weet nooit hoeveel van het tacktiek gedeelte nou door hem word gedaan en wat door zijn assistenten. Maar ik vond dat wij bijvoorbeeld het vertrek van Ronaldo zeer goed opvingen.

17 augustus 2010 om 11:30

@ Cr.ronaldo17

Je begrijpt dat het team van Man Utd met Ronaldo in veel opzichten een kopie was van de invincibles van Arsenal? Het enige verschil was dat de nadruk bij Man Utd op sommige positie meer lag op hard werken terwijl Arsenal iets meer met raspaarden speelde (wat hen ook meer tegen goals opleverde).

Prijzenkast moet je ook relatief zien. Ferguson deed er 7 jaar over een landstitel te pakken, Wenger pakte hem in zijn 2e jaar.

@ Frikx
Hij is tactisch niet slecht natuurlijk, maar ook geen meesterbrein. Gewoon goed, niet geweldig.

Daar heb je een goed punt, hij is erg goed in het behouden van een goede balans binnen het elftal. Hij vangt het vertrek van zijn sterspelers altijd goed op, om over de timing nog maar te zwijgen.

17 augustus 2010 om 12:14

@ persiangooner

uiteindelijk heeft wenger maar 3 prijzen gepakt voor arsenal in 14 jaar.
Sir alex Ferguson heeft in 24 jaar 33 prijzen gepakt.

Ik wil niet volledig uitgaan van statistieken. Maar als je dat zo bekijkt. Ga jij mij niet vertellen dat Arsene Wenger een betere trainer is als Sir Alex Ferguson

17 augustus 2010 om 12:22

Ferguson heeft afgelopen decennium dan ook meer dan 3x zoveel uitgegeven. Prijzen zeggen niet alles over een trainer. Of is Hiddink een matige bondscoach aangezien hij nooit een WK of een EK heeft gewonnen?

Wenger doet het relatief gezien beter dan wie dan ook. Daarmee impliceer ik niet dat hij de beste trainer is, maar er zijn weinig die beter zijn.

17 augustus 2010 om 12:37

Hiddink staat in mijn top3 van coaches (saf, Gh,mourinho). Kijk hoeveel andere prijzen Hiddink heeft gepakt. En wat voor een toplanden heeft Hiddink gehad dan?

Even een lijstje van de landen van Guus hiddink en zijn prestaties

WK 1998 4e (nederland)
WK 2002 4e (zuid-korea)
WK 2006 1/8 finale (australië)
EK 2008 1/2 finale (rusland)

Maar het klopt dat Man Utd een hoger budget heeft ondanks de hoge schulden. Arsenal is een van de gezondste topclubs op dit moment, maar als je eerlijk bent manchester koopt eigenlijk alleen talenten van rond de 20-25 miljoen. Bebe zelfs voor 9. Berbatov was een mindere aankoop van maarliest 40 miljoen.

17 augustus 2010 om 13:05

Precies, je zegt dus wat ik ook zeg. Hiddink heeft nimmer de finale gehaald en dat is op het WK in 98 na allemaal ook geweest met minder materiaal dan de uiteindelijke winnaars. Wenger weet met minder materiaal (lees: minder geld) ieder jaar weer CL te halen, en om het jaar te spelen om de titel. Sterker nog, Wenger geeft veel minder uit dan Aston Villa, Sunderland, Tottenham etc. maar deze clubs zijn nog niet eens in de buurt van waar Arsenal nu staat.
Dat terwijl alle zelfbenoemde experts al jaren lang roepen dat zijn club uit de top-4 dondert. Guess what... een andere club, noordelijker gelegen, heeft de aansluiting met de top verloren... niet Arsenal. En dat terwijl Liverpool in diezelfde jaren dat Arsenal werd gebasht, constant werd gezien als titelfavoriet. Zegt iets over het niveau van de Britse pundits en journalisten, is het niet?!

Nee, Wenger zal ook dit jaar weer gewoon in de top-4 terecht komen. En dat terwijl hij 3 verdedigers heeft laten gaan (waarvan 2 enorm veel op de salariskosten drukten) en 1 spits voor bijna 7 miljoen. Daartegenover staat dat hij een gratis spits heeft aangetrokken en een verdediger voor 12 miljoen. Hij heeft tot dusver dus 5 miljoen uitgegeven voor het eerste team. Er zal nog wel een verdediger bijkomen, die zal maximaal 15 miljoen kosten. Mocht er een keeper komen, dan zal Almunia vertrekken waardoor hij praktisch gratis of zelfs met winst ook nog de keeperspositie heeft versterkt. Hetzelfde bedrag waarvan jullie 1 talent kopen, zoals je zelf aangeeft. Vergeet niet dat Wenger in verband met het laten gaan van Gallas en Silvestre ook nog eens enkele miljoenen bespaart. Nu weet ik het salaris van Chamakh, Koscielny, Silvestre, Campbell en Gallas niet exact, maar op basis van de informatie die ik heb, schat ik dat Wenger ongeveer 3 miljoen heeft uitgegeven voor het komende seizoen (daar komt ook nog eens de opbrengst bij die Chamakh oplevert met zijn shirt verkoop).
Mocht Arsenal hierdoor een Cl-plek mislopen, en de kwartfinale van de CL niet halen, dan pas levert dit beleid verlies op ten opzichte van het alternatief (namelijk nog een aantal versterkingen erbij).

Knap toch?

Man Utd koopt wel veel jonge spelers, maar het zijn niet allemaal ruwe diamanten. Daarom kosten ze vaak ook 20 miljoen of meer.

17 augustus 2010 om 13:42

We weten beide dat wenger de eerste jaren enorm mocht investeren in zijn elftal. Dure spelers werden gehaald en zo werd ene team gevormd wat eindelijk kon concurreren met united.

Maar in dat seizoen had united 11 punten voorsprong op arsenal tot het noodlot zich toesloeg. Spelers raakte geblesseerd en aan het eind van het seizoen moest united 2 maanden doorkomen met een totaal aantal spelers van 14. Hierdoor kon arsenal terugkomen en kampioen worden. Ze waren niet het beste team maar wel het meest fortuinlijke. Dus wenger werd niet kampioen omdat hij zo een goede trainer was. Het lag aan united dat gwn door pure pech een 11 puntige voorsprong weg gaf.

17 augustus 2010 om 13:49

Is United ook niet een keer terug gekomen na een achterstand van 13(?) punten? Als we zo gaan redeneren, wie had kampioen moeten worden in 2007/2008? Ook vorig seizoen meer dan 70 blessures... moet ik verder gaan?

En ja, Wenger mocht inderdaad meer investeren, en dat leidde ook direct tot prijzen. Dat is mijn punt ook. Bedankt dat je het even kracht bij zet.

Overigens kon Arsenal in die periode alsnog geen 40 miljoen voor een miskoop als Veron neer tellen.

17 augustus 2010 om 14:13

Je leest het verkeerd af. Er staat om het simpeler te zeggen. Wenger mocht meer investeren maar kon nog geen kampioen worden. Pas nadat manchester allemaal blessures kreeg kon hij kampioen worden. Dan is dat niet de verdienste van wenger maar het geluk wat hij toen aan zijn zijde had.

Walk seizoen hadden ze die 13 punten achterstand ..?

2007/2008 begon united gwn slecht aan het seizoen. Als ik het me goed kan herinneren had united maar 1 punt uit 3 wedstrijden. Ze waren dat seizoen gwn het beste team. Ook al hadden ze veel geluk aan hun zijde maar goed dat heb je soms ook wel. Vorig jaar hadden ze dat niet dat hoort gwn bij voetbal dat kan je niet als een smoes gebruiken.

De veron van toen liet zidane alle hoeken van het veld zien. Hij was op dat moment de beste middenvelder in de wereld samen met mendieta en nedved. Dat hij een miskoop is geworden kon nooit iemand weten dat kan gebeuren. Die 40 miljoen kwam meer door de inflatie in het voetbal. Grote televisie contracten werden afgesloten waardoor teams meer geld te besteden hadden. Die 40 miljoen kan je ongeveer vergelijken met de 10.5 miljoen die er werd betaald voor henry.

17 augustus 2010 om 14:40

Wat een onzin, en 2004 was zeker ook geluk.

Haha ik zeg het je eerlijk, ik weet het niet meer. Kan me goed herinneren dat jullie ver achter stonden, was nog in de tijd met Seamen die op zijn beurt besloot een paar blunders te maken in aan een volgende wedstrijden.

Oke dus Utd was het beste team toen zij kampioen werden door Arsenals leed, maar Arsenal niet toen zij kampioen werden door Utd's pech. Mooi voorbeeld van hypocrisie.

Veron was inderdaad een fenomeen, maar zoals zo vaak zeg ik nu weer: spelers die tussen de linies spelen slagen niet of nauwelijks in Engeland. Zeker geen trequartista's. Anderson kopen was dan ook een groot risico.

Je laatste alinea staat vol onzin. 10.5 miljoen was niet enorm veel geld voor die tijd (ook niet weinig, zoals nu), 40 miljoen wel toen Veron gekocht werd. Arsenal kon zich namelijk geen transfer van 40 miljoen veroorloven (en nog steeds niet... Berbatov?!)

17 augustus 2010 om 15:19

Ik weet nog dat er ene verschil an 8 punten was maar 13 kan ik me niet herinneren maar goed laat het rusten.

united had maar 14 spelers over aan het einde van het seizoen. De sleutel wedstrijd toen was die tegen united op old traford welk arsenal won met 1-0. ferguson gaf ook al aan dat ze het dat seizoen hebben weg gegeven. In dat seizoen toen united terugkwam had arsenal niet al teveel geblesseerden. De wedstrijd toen op highbury konden beide met een volwaardig team aan de aftrap beginnen. Dat was toen in 1998 niet het geval. En daarom kan je het niet met elkaar vergelijken. 1998 was een extreem seizoen iets wat waarschijnlijk nooit meer zal gebeuren. Daarom kan je die vergelijking niet maken dat heeft niets met hypocrisie te maken. Wat arsenal meemaakte had united vorig seizoen ook. veel geblesseerden maar dat kan gebeuren dat kan je niet als smoes gebruiken. 98 was gwn een apart geval daarom wil ik zelf die vergelijking niet meemaken dat lijkt me niet ''fair''. Als jij het wilt doen dan is het aan jou daar kan je van mening over verschillen.

Veron was niet egt een type tusen de linie. Hij was de meer verdedigende type. Nedved was degene bij lazio die meestal tussen de linies speelde. Ferguson haalde hem om het in de CL beter te doen en hij was als het ware een vervanger van nicky butt.

Neej kijk je moet het zoals je zegt wel relatief zien. In 1999 was de duurste speler amoruso,anelka en denilson. Deze spelers kosten toen ongeveer 34 miljoen. In de tijd toen henry werd gehaald was de pond nog veel waard en dus koste henry toentertijd omgerekend ongeveer 20 miljoen euro.

Veron werd gehaald in het seizoen 2001 de duurste spelers toen waren figo voor 61,crespo voor 57, mendieta was 48 en veron 45. Zoals je ziet had de inflatie toegeslagen. Spelers werden duurder omdat clubs meer te besteden hadden. In de film wereld noemen ze dit een ''adjusted FOR Inflation''. Daarom kan je ook niet zeggen dat keane 3 x goedkoper is ingekocht dan henry. Hierdoor kijk je dan puur naar de cijfers zonder de financiele mogelijkheden en toestanden mee te nemen in je oordeel

17 augustus 2010 om 15:41

Haha als student economie weet ik wel wat je bedoelt hoor, maar de vergelijking met Henry's bedrag is absurd. De bedragen in 2001 stonden op zichzelf, maar de 20 miljoen zoals jij het zegt (ik weet niet wat de koers destijds was) was geen buitenproportionele aankoop. Veron was dat wel, ondanks een sterk veranderde transfermarkt. Kortom, markt-gerelateerd was het een markt-conform bod, echter kijk je naar de stijging van de koopkracht is dat niet evenredig gegroeid.

Maar ik wil je bedanken voor de uitleg, vind dat je erg goed op de hoogte bent van de zaken.

22 augustus 2010 om 21:03

tactisch vlak niet tippen aan wenger. Grapje zeker. Hoelang heeft het geduurd voordat wenger naar een halve finale ging? Dat is mede dankzij de tactische eenzijdigheid van Wenger. Je hebt Wengerball, en thats it.

Goed stuk, veel informatie! (in tegenstelling tot mijn stuk) Heb nu echt wat geleerd over Man U!

5*

Kwalitatief een zeer informatief stuk over de Red Devils. Heerlijk om te lezen dat die ouwe kauwgomkauwer na 24 jaar gewoon nog heel veel plezier heeft in het kneden van grote voetbaltalenten, maar ook waarvoor hij al jaren bij Man Utd zit: het trainersvak.

Maar mag ik één minpuntje aangeven? Ik vind de titel eerlijk gezegd niet passen bij het stuk. De titel trok mij eerlijk gezegd niet aan, ik had na het lezen van dit stuk meer het idee dat je een titel als 'sir, de kneedbare' of zo had kunnen maken. Maar ja, dat is miereneukerij, gewoon 5 sterren. Hoppa!

Een erg leuk stuk over de beste manager die ooit in Engeland heeft gecoacht. Zoveel jaar aan de top, elk seizoen weer de drive om te winnen en nooit tevreden. Hij wil altijd meer, het kenmerk van een echte winnaar.

De voorbeelden over de spelers zijn natuurlijk duidelijk, jonge talenten worden wereldsterren bij Ferguson en winnen prijzen. Wenger is ook een goeie trainer alleen zijn spelers winnen nooit prijzen, daarvoor moeten ze eerst naar een andere club toe. Ook wanneer spelers vertrekken bij Manchester United en niet meer onder de vleugels van Sir Alex Ferguson kunnen werken ze een stuk minder worden. Beckham was bij Madrid ook niet meer zo goed als bij United, Ronaldo was afgelopen seizoen ook niet zo superieur als daarvoor en zo zijn er nog genoeg voorbeelden. Mooi is ook de jeugdopleiding, er zijn natuurlijk aangekochte talenten als Ronaldo en Rooney maar ook de eigen jeugd is geweldig. Giggs, Scholes, Butt en Beckham in de vorige geweldige lichting en nu komen er weer spelers als Cleverly en Gibson door. Ferguson begrijpt ook dat om prijzen te winnen geld uitgegeven moet worden (helaas) daarom koopt hij dure spelers als Berbatov, Ferdinand, van Nistelrooij en Veron. Soms is het wat minder met een aangekochte speler maar zeker Ferdinand, van Nistelrooij en Stam hebben aangetoond hun geld waard te zijn. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat Ferguson een Berbatov ook kan laten schitteren.

Dankzij Ferguson heb ik alle vetrouwen in spelers als Macheda, Bebé, Smalling, Chicarito en andere jonge aangekochte spelers.

Hopelijk zorgt hij dit seizoen ervoor dat Manchester United recordhouder is met het aantal nationale titels!

Te veel eer voor furgeson.
United is zo sterk door de sterke staf, furgeson is daar het boegbeeld en de uiteindelijke verantwoordelijke. Wat united zo sterk maakt is de ontwikkeling van hun spelers. Iedere speler die bij united heeft gespeeld is er beter vertrokken en beter geworden. Dit komt door de goede begeleiding en kennis van spelers, dus door de staf. ferguson kan alles goed op z'n plek zetten, is tactisch erg sterk, maar ik denk niet dat hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de spelers individueel.

Het is ook niet zo dat Furgeson geen miskopen heeft gedaan wat jij wel suggereert, denk maar aan anderson, owen, berbatov in veel ogen, ben ik alleen niet helemaal mee eens, en vast nog wel meer waar ik het niet zo van weet.
Wel een ontzettend leuk en goed stuk, ben het er alleen niet helemaal mee eens maar dat moet niet afdoen aan de kwaliteit.

Ik heb veel respect voor de manier waarop SAF werkt alleen ik vind het zo jammer dat hij ook niet veel geld wil uitgeven om een echte topper te kopen die het team soms nodig heeft.

Een voorbeeld Bebe, wie kent hem nou. Toen hij werd aangekocht dacht iedereen wat is dit nou weer voor een miskoop wie is dat. En toch is het Ferguson die hem haalt omdat hij er bijna zeker van is dat dit een talent is. Zulk soor dingen kan alleen SAF en dat is een uitzonderlijke kwaliteit.
Het is ook heerlijk om te zien hoeveel plezier SAF er nog in heeft om te coachen. Voor United wordt het een moeilijke opdracht om een vervaner te zoeken.

De titel leid je niet zo snel naar dit artikel toe en dat is ook jammer want er zullen vast meer mensen dit willen lezen maar de titel is niet aantrekkelijk.

Bedankt voor alle reacties!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren