Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Echte mannen voetballen niet

Laatste update:

Voetbal. Waarschijnlijk begrijpt iedereen in de wereld wat je zegt. Er is geen woord zo universeel als voetbal. Maar in één land zullen ze je niet begrijpen. Jawel, The US of A. Daar wordt het woord misbruikt voor een andere sport. Iets wat wij American Football noemen. Maar het land wat ons woord heeft misbruikt werd afgelopen WK wel gezien als een gevaarlijke outsider. Omdat ik toch al naar het Noord-Amerikaanse land ging besloot is maar eens te gaan kijken hoe ze daar nou echt naar voetbal kijken.

De reis begon niet helemaal in de VS maar net daarbuiten. Vancouver. In Vancouver sprak ik tijdens de finale met Mike. Mike is een schoolvoorbeeld van een Canadees: de enige sport waarvoor zijn hart sneller gaat kloppen is ijhockey. Maar ach, Mike wist niet wat te doen vandaag dus keek hij maar naar de WK-finale van dat rare soccer. Ik raakte in gesprek met de hockeyfan. Hij vertelde over ijshockey en over de zuiderburen die de sport van zijn land niet moesten afpakken. Het was allemaal interessant hoor, maar ik wilde eigenlijk een ander onderwerp aankaarten bij Mike.

Dus ik waagde het erop en stelde mijn vraag aan Mike. "Maar Mike", begon ik, "waarom hebben Amerikanen niets met soccer?" Mijn nieuwe vriend wist geen antwoord. Totdat opeens Arjen Robben zich weer eens gemakkelijk liet vallen. "Kijk!" schreeuwde Mike bijna, "daarom kijken wij niet naar soccer." Hoe kan Robben een reden zijn om niet naar voetbal te kijken, een van de beste voetballers op dit moment? "Die soccer spelers stellen zich altijd zo aan". "Yes, I know Mike", antwoordde ik. "Ze vallen altijd op niets, helemaal niets! They are not real men!" Ik begin de Canadees uit te leggen dat veel mensen in Nederland en de rest van Europa dat ook vinden, maar Mike gelooft het niet. "Why don’t they give him a.." en hij maakt een gebaar zoals we het vaak zien op het veld. Een gebaar verwijzend naar een kaart. Mike gaat er verder op in met bijna net zo veel enthousiasme als dat hij een paar minuten geleden sprak over hockey. De Canadees komt tot de conclusie dat het vreselijke watjes zijn, hij snapt ze niet. Bij het hockey, daar zitten echte bikkels.

En Mike is niet de enige die dit vindt. Een aantal dagen eerder had ik de halve finale met de uiteindelijke winnaar gezien in een bar. Telkens als een speler zich liet vallen begonnen de toeschouwers te zuchten en te klagen. En ook op een Amerikaanse voetbalwebsite staat zelfs dat áls Team USA zich wil vestigen tussen de groten de spelers zich vaker sneller moeten laten vallen. Rare wereld is het. Maar het wordt nog beter, of juist slechter. Sommige Amerikanen zijn van mening dat het zich laten vallen zonder echt geraakt te zijn, een belediging tegen God is. Ik viel bijna van mijn stoel toen ik iemand dit hoorde zeggen. Een belediging tegen God? Geen woorden had ik er verder voor.

Maar goed, het kan niet allemaal met één ding te maken hebben. Toch? Nee! Amerikanen houden van winnen. Als ze een kans hebben om te winnen schieten de kijkcijfers opeens omhoog. Vandaar ook dat American Football de grootste sport is: ze winnen altijd omdat ze de enige zijn die het doen. Maar die Amerikaanse mentaliteit is juist een probleem. Want Amerikanen snappen niet dat je een wedstrijd kunt spelen met een kans dat niemand wint, vertelt mijn oom die inmiddels al jaren in Canada woont. En dat klopt wel. De voorloper van de MLS droeg de naam North American Soccer League. In de tijd dat Willem van Hanegem in Chicago speelde in de NASL was er een raar verschijnsel. Als een wedstrijd in een gelijkspel eindigde kwamen er ‘shoot-outs’. Elke speler van het team moet op ongeveer twintig meter van het doel gaan staan en mag dan naar de goal rennen met de bal aan zijn voet. De enige die zijn doel mag verdedigen is de keeper, een soort alternatieve penalty’s dus. Want er moest iemand winnen en iemand verliezen. Die mentaliteit van de Amerikanen waar iedereen het over had, zit in hun eigen land de populariteit van de sport in de weg.

Velen denken dat Amerikanen alleen maar spanning en actie willen. Maar dat is absoluut niet de reden dat er weinig naar voetbal gekeken wordt. Baseball is de saaiste sport die ik in mijn leven heb gezien. Bij baseball-wedstrijden gebeurt nauwelijks iets, de meeste van de ballen die de pitcher gooit verdwijnen in de catcher zijn handschoen. Je zit een beetje te kijken en voordat je het weet zijn er drie spelers out. Geen pest aan, en dat zeg ik niet omdat ik dat vind. Ik ben een groot sportliefhebber: niet alleen voetballiefhebber maar ook sportliefhebber. American Football is ook zo’n voorbeeld. In de wedstrijd wordt er bijna geen bal gevangen.

Twee keer 45 minuten. Ze vinden dat je daar niet genoeg reclame in kan maken. Ook veel gehoord. Onzin ! Kijk eens naar een basketbalwedstrijd, kijk eens naar een Baseball-wedstrijd. Die shirtjes zijn allemaal goddelijk vrij van reclame. Kijk naar de shirtjes van voetbalclubs. Bijna allemaal met reclame. Producenten maken negentig minuten reclame voor hun bedrijf. Tussendoor kan er ook nog in de rust pauze worden gemaakt en na afloop ook weer. Dat is het echt niet.

Of het voetbal in de VS ooit echt gaat slagen weet ik niet. De nieuwe generatie lijkt steeds meer met soccer betrokken te zijn. Overal in het land liggen dan ook voetbalveldjes, met een mat waar ze in de Kuip nog jaloers op zijn. De mentaliteit van de Yankees zit hun zowel mee als tegen in dit geval. De mentaliteit en beetje veranderen zal helpen. Het zal langzaam gaan omdat dit per generatie moet gebeuren. Maar ik hoop dat Mike over een paar jaar weer het WK voetbal zit te kijken , en dan zegt tegen zijn zoon: "Kijk jongen, dat zijn echte mannen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hmm het boek waar je de titel van hebt vind ik beter maar leuk stukje verder

14 augustus 2010 om 17:03

hmm welk boek dan nee geintje hoor maar gewoon leest lekker weg. Alleen vind ik het eeen beetje krom onderwerp, ik bedoel het is toch niet verplicht dat voetbal sport nummer 1 is. En een paar kleine schoonheidsfoutjes maar nogmaals leuk stuk wel

14 augustus 2010 om 17:26

Dat begrijp ik wel dat, dat je intentie niet was zo komt het alleen op mij over. Maar aangezien American Football, honkbal en basketbal al zooo populair zijn daar, kan je niet zo 1,2,3, verwachten dat voetbal sport nummer 1 is. Je ziet echter wel dat het enorm in opkomst is oa door blessures die kinderen oplopen bij a football. Maar het is altijd maar afwachten idd

Leuk en origineel artikel, maar het is niet bijster goed geschreven en er zitten een aantal spelfouten in. Voor de originaliteit en de moeite geef ik 3 sterren.

Kan me er gedeeltelijk wel in vinden. Wel eens een ijshockeyspeler gezien die een schwalbe maakt? Eigenlijk lachwekkend dat dit bij voetbal wel tot de orde van de dag behoort. Kan me best voorstellen dat ze voetballers ontzettende watjes vinden. Als je sommige spelers over het veld ziet paraderen, bij ieder wissewasje rollen over de grond, met uiteraard de handjes voor de ogen, vervolgens even hinken alsof je een granaatscherf in je been hebt zitten, maar 2 minuten later wel weer in volle sprint!
Blijft iets heel vreemds dat faken en dat ontzettend kleinzerig gedrag.

16 augustus 2010 om 14:26

Ja hoor, en dan zie je ze daarna om niets meteen de ogen dicht slaan. Ik ben toch niet de enige die ijshockey niet ook niet een sport vindt die uitblinkt in voorbeeldgedrag. Dat vechten en beuken dan als mannelijk worden gezien... cultuur is iets bijzonders.

Overigens, kijk eens Basketbal. De ene schwalbe na de andere. De situatie daar is niet anders dan in voetbal, dus dat verhaal echte mannen kan ik me niet in vinden, helemaal niet. De US heeft gewoon een eigen arsenaal aan sporten, en dat is prima. Wees blij dat er verschillen zijn in de wereld.

Over dit stukje. Het begint erg sterk, maar bloed tegen het einde dood en mist een sterke conclusie. Verder heb ik wel met plezier gelezen. Daarom 3 sterretjes.

tsja...zijn amerikanen dan ''echte mannen''...in Australie,ierland,schotland,etc vinden ze amerikanen mietjes omdat ze rugby spelen met helmpjes op en lichaams-bescherming...''soccer'' is niet zo populair omdat de USA nog nooit iets heeft gewonnen in deze sport,de gemiddelde amerikaan onleent zijn hele interesse aan dingen waar amerikanen winnaars in zijn en dat lukt ze niet...en dan heb ik het niet over het halen van een kwartfinale van een wk ofzo, nee pas als ze dat WK winnen kan het daar van de grond komen...

Ik vind jouw column iets sterker dan je conclusie over amerikanen en voetbal...2 sterren

14 augustus 2010 om 17:37

Zeg ik dat dan ergens? Gaat mij om het algemeen beeld wat ze van voetballers hebben. Voetballers gedragen zich toch ook als mietjes, uitzonderingen daargelaten.

14 augustus 2010 om 20:25

dude,waar heb jij last van?!...ik beschouw alleen de manier waarop andere (britse) culturen weer aankijken tegen de amerikaanse sportcultuur....voel je niet direct aangesproken.

Echte mannen voetballen niet, maar het meisje die dit geschreven heeft toont aan dat ze dat weldegelijk kan schrijven

Ten opzichte van je vorige stukje van gisteren is dit veel beter. Dit keer verloopt de tekst niet zo stroef, af en toe bevat de zin een spelfout, wat jammerlijk is. Zulke dingen kun je gewoon voorkomen door de tekst meerdere keren na te kijken en de spelling- en grammaticacontrole helpen zeker daarbij!

Kwalitatief vind ik het stuk weldegelijk sterk, ik ben ook van mening dat de echte mannen niet op voetbal zitten. Uitzonderingen daargelaten, merk ik steeds dat de voetballers minder respect naar elkaar tonen zoals jij net zei door elkaar een kaart aan te naaien. Dat hoort niet, ik zie zulke dingen niet bij (ijs)hockey en rugby gebeuren hoor!

Het spel in de Verenigde Staten/canada is vooral show, dat kunnen we allemaal niet ontkennen. Ik vind het jammer dat we elkaars manier van sportbeleving niet respecteren. Wij, Europeanen, ergeren aan die reclames tussen de wedstrijden door op de Amerikaanse televisie, terwijl de gemiddelde Amerikaan dus niet kan genieten van een gelijkspel, wat Soulsister al beschreef. Laat elkaars manier van sportbeleving in zijn waarde, niemand die er verder last van heeft!

Maar goed, ik dwaal af. 4 sterren voor dit stuk, het is net niet 5 ster, maar ik durf te wedden dat je volgende stuk zeker weten nog beter zal zijn!

16 augustus 2010 om 14:00

''ten opzichte van je vorige stukje van gisteren is dit veel beter. Dit keer verloopt de tekst niet zo stroef, af en toe bevat de zin een spelfout, wat jammerlijk is.''

De splinter en de balk. Jezus... Waarom niet gewoon jammer?

De VS barst met geld. Voetbal is in de lift daar. Steeds meer bekende voetballers gaan op hun nadagen erheen om flink te cashen en even te genieten van 't land. Dit zorgt ook voor een beetje reclame qua naam die de voetballers hebben, bijv. Beckham. Wat ik ook verder heb gelezen in een artikel was dat de Amerikaanse moeders steeds meer hun kinderen op voetbal inschrijven omdat de American Football te gevaarlijk zou zijn. Dat geldt ook voor Ijshockey. Ze vinden voetbal veiliger in vergelijking met de AF. Hierom denk ik dus dat de voetbal daar veel succesvoller en populairder zal zijn dan het nu is. Als je Amerikaanse zanger en zangeressen een beetje volgt, en ook de rappers. Dan zie je dat ze vaker de woord soccer gebruiken in hun liedjes. Het zijn van die kleine dingen wat duidelijk aandacht trekt.

Je vraag moet juist zijn: Zal voetbal ooit zo populair worden als de American Football in de VS? Dat is een vraag die de toekomst uit zal wijzen. Op dit moment heb je ongelooflijk veel families die nog steeds de Super Bowl volgen met een blikje bier. Dit komt terug op hun kinderen en het gaat maar zo door.

Ik vind hierom je tekst aardig goed getypt, er zijn her en der wat fouten maar dat is normaal. Ik kan me er een beetje in vinden, maar of voetbal nou werkelijk een mietjessport is? Nee dat is het zeker niet. Voetbal wordt niet met helmen, en lichaams-bescherming gespeeld zoals de AF. Je hebt bij voetbal altijd de risico om overal en nergens van je lichaam te breken. De noppen onder je schoen zijn het pijnlijkst, als je ze op je lichaam krijgt. Dus het is zeker niet iets voor mietjes, en hierom ben ik het dan ook niet eens met de Amerikanen.

Vind het wel een goed stuk, alleen die spellingsfoutjes zijn slordig.

Vind Donovan zelf een hele goede voetballer.

Amerika moet niet klagen over reclame. Ze hebben bij elke televisie-serie 2x zoveel reclame als in Nederland.

Het verhaal begon echt heel goed. Ik voelde al 5 sterren opkomen bij het stukje over Mike. Alleen werd het ineens velen maten slechter. Dat je verteld dat ze er niet van houden als er ook onbesliste partijen bestaan is goed, maar het boeide niet. Dat gedeelte vond ik dan weer hooguit 3 sterren waard. Maar zoals gezegd begon het goed dus neem ik het gemiddelde van begin en eind.

14 augustus 2010 om 21:02

ze willen juist veel reclame maken, dat vertelt hij toch ook...

14 augustus 2010 om 21:08

Nee, ze zegt dat Amerikanen het vervelend vinden al die reclame bij voetbal..

16 augustus 2010 om 10:36

Ik ben het met Didoni eens, dat ze niet van onbesliste partijen houden heeft niks te maken met het feit dat ze schwalbes vreselijk vinden ect,
4 sterren.

16 augustus 2010 om 11:15

Heeft er ook niks mee te maken, maar het zijn twee losse armgumenten..

16 augustus 2010 om 11:21

ah goed oke mijn fout.
Leuk gekozen onderwerp.

16 augustus 2010 om 12:16

Geen probleem en bedankt.

Ik heb dit jaar tegen een Amerikaans jeugdteam gespeeld. Ze zijn daar echt meer bezig met voetbal en ook grote sponsoren zijn zich ermee aan het bemoeien. Ze kregen namelijk een hele trip gesponserd door Nike. Alles kregen ze, van schoenen tot shirts tot trainingspakken. Ook werden alle dingen betaald door Nike, vliegtuig, bus etc. Hiervoor moesten ze wel wat dingen doen zoals filmpjes maken.

Ik speelde tegen de grootste talenten van Amerika geselecteerd vanuit een aantal staten. Ik vond het niet heel erg sterk, wij als amateurs speelden gelijk. Het was wel een opvallende verschijning, ze speelden namelijk met een passie zoals ik nog nooit gezien had. Heerlijk en ook echt heel erg sportief.

Dan nu over je column, ik vind het een aardige column. Ik vind de schrijfstijl goed, maar nog niet super. Het is dan ook pas je 3de column dus op naar de volgende.

Ik zie voetbal in Amerika nog wel opkomen. Maar we moeten niet vergeten dat Basketbal ook echt een schitterende sport is. Amerika is een groot land, ik denk groot genoeg voor twee hele grote sporten.

15 augustus 2010 om 00:51

Wij als Nederlanders zijn met 16 miljoen behoorlijk succesvol in 1 grote sport en dat is voetbal, althans als land, niet met clubs.

De verenigde staten heeft 306 miljoen inwoners en zou technisch gezien met 19 sporten succesvol kunnen zijn. Naast ijshockey, basketbal, American football en honkbal moet er dus nog plaats zijn voor voetbal.

16 augustus 2010 om 12:22

Speelde ik dan ook maar in Amerika

Leuk dat je hier over schrijft tijdens het wk en eventjes na het wk even eraan gedacht hoe ze erover nadenken/tegenaan kijken in Amerika. Zelf nog nooit daar geweest dus nog nooit de kans gehad om een vraag te stellen. Had zelf verwacht dat er een zinnetje/stukje over de ''handegg'' zpu in zitten als grapje.

Hij heeft gelijk in Amerika kenden ze nauwelijk voetbal omdat het voor mietjes is. Maar gelukkig komen er kleine kinderen bij dat van moeder niet mogen op ijshockey en american football. Opzich vind ik Ijshockey nog wel een mooie sport, maar Americna football en honkbal vind ik om bij neer te vallen. Je krijgt van mij 3sterren voor de tekst en 1+ dat het zo lkker weg leest.

Leuk stuk Soulsister, leest vrij gemakkelijk weg. Toch vind ik het jammer, dat je niet iets meer hebt verteld over het voetbal in Amerika. En over de potentie dat het Amerikaanse voetbal heeft, de wil om te groeien en dergelijke. Ook wat over het feit dat 'soccer' nooit zo groot zal worden als 'football' in Amerika, zou goed in dit stuk hebben gepast.

Beste Soulsister laat ik zeggen dat je stukje erg herkenbaar is voor mij. Ken zelf ook veel Amerikanen die mijn passie voor voetbal niet kunnen begrijpen.

Zelf zeg je dat ''velen denken dat Amerikanen alleen maar spanning en actie willen. Maar dat is absoluut niet de reden dat er weinig naar voetbal gekeken wordt. Baseball is de saaiste sport die ik in mijn leven heb gezien''.

Persoonlijk denk ik dat dit wel klopt. iedereen die de amerikaanse cultuur een beetje kent weet dat amerikanen dol zijn op show. Overal word een show van gemaakt. en het grote probleem is nou net dat voetbal zich hier nou niet echt voor leent. Als je naar een gemiddelde wedstrijd kijkt dan wordt je 1 keer in de 7 minuten beloont met een leuke actie, mooie sliding of een doelpunt. Amerikaanse sporten (basketbal, baseball, american football en ijshockey) lenen zich veel meer voor een show.

Zelf zei je dat Baseball een van de saaiste sporten is. Zelf ben ik ook niet zo'n fan van Baseball, maar om de sport nou saai te noemen dat gaat veel te ver. Elke worp is een 1 op 1 situatie van de werper en de slagman. De werper mag geen enkele fout maken want dan kan de wedstrijd zo beslist zijn. Als ik jou was dan zal ik de volgende keer met wat amerikanen een honbal wedstrijd gaan kijken en dan aan hun vragen of zij het spelletje willen uitleggen. Ik kan je garanderen dat je mening zal veranderen.

Een andere reden waarom ik overtuig ben dat Amerikanen van sporten met show houden is dat zij geen Rugby spelen, maar American Football. Zelf ben ik niet heel bekend met beide sporten, maar twee groten verschillen zijn dat je met American Football een pak draagt en de bal naar voren mag gooien. Door de pakken word het spel ruwer en doordat je de bal in de diepte mag gooien komt er veel meer actie.

Ik denk persoonlijk dat voetbal best populair kan worden, maar het zal nooit een volksport worden. Het zal een sport worden die door de Latino's in amerika zal worden gespeeld. Statistieken wijzen ook uit dat de groei van het voetbal in amerika een gevolg is van de groeiende latijns amerikaanse bevolking. Voetbal heeft namelijk niet een groot show gehalte en dat moet het ook niet hebben. De charme van het voetbal is namelijk juist dat het zo 'simpel' is. In tegenstelling tot de amerikaanse sporten is voetbal erg 'basic'. Je kan voetballen met een paar plastic zakken en wat takjes. Voor amerikaanse sporten heb je veel meer nodig. Waar wij in Europa kunnen genieten van deze eenvoud, kunnen ze dat in de VS niet. En dat is puur een kwestie van cultuur. In de VS moet alles groter dan groot. Veel mensen in europa denken dat de 'europese cultuur' vergelijkbaar is met de amerikaanse cultuur. Zowel Europa als de VS behoren tot de westerse landen. Maar onze culturen zijn totaal verschillend.

En aangezien sport cultuur is, houden Amerikanen van andere sporten.

ps: ik zou best willen uitbreiden maar dan zal ik een essay moeten schrijven en daar heb ik niet echt veel zin in, maar ik hoop dat mijn mening een beetje duidelijk is.

Een redelijk interessant stuk over Voetbal en de VS, wat ik er zelf ook van denk ik dat het dus vooral gaat om de spanning en actie.

Uiteindelijk gezien gebeurd er tijdens een potje basketbal of ijshockey vaak toch veel meer.
Het spel beweegt snel heen en weer er zijn meer ''goals'' of er is in ieder geval meer actie of noem het harde sport te zien.
Dan is 90 minuten naar voetbal kijken waar het zo maar eens 0-0 kan eindigen niet helemaal hun ding.

De prestaties op het WK waren voor de VS niet zo slecht denk ik om in ieder geval de sport meer te laten leven maar als de Amerikanen ook veel andere WK wedstrijden hebben gezien zijn ze denk ik niet echt onder de indruk geraakt.

Leuk geschreven stukje.
Het is natuurlijk wel schandalig dat er zoveel schwalbes worden gemaakt, maar die amerikanen moeten niet doen alsof hun sporten zuiver zijn, want dat zijn ze zeker niet.

Om te beginnen is het in de NFL normaal om een speler voor een week te contracteren, zodat je alle informatie over zijn oude ploeg uit hem kan persen.

Ook is spionage verboden i.v.m. de vele hand gebaren die coaches gebruiken, toch is dit iets waar bijna elk team zich schuldig aan maakt (paar jaar geleden zijn de patriots hier nog voor gestraft).

In de NBA is het ook normaal om in de slotfase van een wedstrijd overtredingen te maken op slechte vrije worp schutters zodat de marge niet te groot word.
Als voorbeeld neem ik Shaq staat bekend om zijn slechte vrije worpen, de tegenstanden zal als ze in de slotfase met 1 punt achter staan hem vol op zijn handen slaan, zodat hij naar de vrije worp lijn moet waarschijnlijk krijgt hij er dan maar 1 in met een drie punter kan je de leiding dan nemen en de wedstrijd winnen.

Ook las ik laatst nog een stuk van een oud NFL speler die zich in zet tegen het valsspelen in de Nfl, omdat hij altijd een slecht gevoel had bij sommige dingen die zijn team deed om te winnen.
Hij zei een ding wat bij mij wel bleef hangen 'I would always hear the saying, ''if you're not cheating, you're not trying.'' Pretty sad isn't it?'.
Dit soort dingen worden al in de jeugd geroepen door coaches, ook 'your only cheating if you get caught' is een van de favorieten van jeugd coaches.

Dus ze halen de schwalbes alleen maar aan omdat het er zo mietjes achtig uit ziet (echt amerikaans), maar bij hun worden de regels ook verbroken of omgebogen om er maar voordeel uit te halen.
Misschien niet op de zelfde manier maar wel om de zelfde reden in sport is maar 1 ding belangerijk winnen.

Dit was ik nog even vermelden de NFL heeft geen score verloop dat zoveel verschilt van voetbal, want als er staat 35-14 is het gewoon 5-2 geworden.
Misschien moeten wij dat ook doen in voetbal voor 1x scoren krijg je zeven punten, dan was excesior feyenoord 21-14 geworden, maar ik denk dat het alleen weg is gelegd voor amerikanen om zichzelf zo voor de gek te houden.

17 augustus 2010 om 09:23

Goede reactie, zoek trouwens voor de NBA meer eens op schwalbes... de ene naar de andere fopduik.

Ik dacht dat ik al een reactie had gegeven maargoed...

Leuk en orgineel stukje, leest makkelijk weg.

15 oktober 2010 om 18:01

Mooi om weer eens een stuk over Amerikaans voetbal te lezen!
Je beschrijft alles goed, met een mooie voorbeelden.
Het leest ook lekker weg dus prima stuk!

4 sterren!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren