Rik, pak de brei naalden!

Terwijl Luis Suarez het poezelige handje van vrouw Sofia vasthoudt, doet hij met zijn voeten een schone luier om bij zijn pasgeboren dochtertje Delphina. Ondertussen zoekt Hyun Jun Suk nog steeds zijn voetbaltas op het vliegveld in Griekenland. Arme Suk. En zouden de spelers van Stjarnan uit IJsland nog steeds aan het 'vissen' zijn? Oh trouwens, mocht u contact op willen nemen met de bondscoach van Noord Korea, dan heeft u pech. De beste man is namelijk op 'werkvakantie'.

Over vakantie gesproken, heerlijk is dat toch, vakantie. Oogjes dicht, denkend aan de woeste Louis van Gaal die uit wanhoop zijn fysiotherapeut van zijn technische staf heeft moeten laten debuteren. Denkend aan de barmhartigheid van Ajax omdat ze FC Utrecht wat Jabulani-ballen lenen, wat de winstkans natuurlijk aanzienlijk vergroot. En natuurlijk ook denkend aan Miss België in een sexy outfit van Club Brugge.

Net als ik langzaam aan het wegdromen ben, word ik wakker door de jingle van de dagelijkse soap: Onderweg naar Barcelona. Starring: Cesc Fabregas. Tevergeefs zocht ik nog de afstandsbediening, en om te voorkomen dat ik de speciale zeurrubriek van Arsene Wenger moest aanschouwen, rende ik maar naar buiten. Daar kwam ik de joggende Andy van der Meyde nog tegen met zijn kameel. Hij vroeg aan me of ik die grap van André Bahia al gehoord had, dat Feyenoord mee kan doen om de titel dit jaar. Haha, ik moest wel lachen eigenlijk, maar ik bleef toch maar respectvol. "Je weet het nooit Andy." Toen liep ik terug naar binnen.

Mijn gedachtes dwaalden af naar de afgelopen duels tegen Paok Saloniki. Een beetje moe geworden van verschillende volwassen mensen die niet snappen waarom Ajax na twee gelijke spelen toch een ronde verder is. Wat is dat toch ingewikkeld met die uitdoelpunten. Ook moe geworden van mensen die verwachten dat Ajax in de eerste wedstrijden van een nieuw seizoen onmiddellijk sprankelend voetbal laat zien. Mooi voetbal moet komen nadat we in de Kuip zijn langs geweest, tevoren moet de rood witte motor van de Godenzonen weer op gang geraken. Een goed resultaat moet gekoesterd worden, al wordt dit behaald door slecht spel. Moe zal ik echter niet lang meer zijn, reikhalzend kijk ik uit naar de start van de competitie.

Er kan gediscussieerd worden wanneer die start nu echt is, vrijdag 6 augustus, of de eerste wedstrijden ná het sluiten van de transfermarkt. Waar FC Twente en Ajax nog vrezen hun vedettes kwijt te raken, kan PSV rustig achterover leunen. Mijn gevoel zegt dat een verlies van Ibrahim Afellay veel minder problemen op zou leven voor PSV, dan het vertrek van Luis Suarez of Bryan Ruiz voor Ajax respectievelijk Fc Twente zou opleveren.

Ik denk dat de strijd om de landstitel een ouderwetse tweestrijd wordt tussen Ajax en PSV. Bij Twente staat er toch een andere trainer voor de groep, en er heerst volgens mij geen geloof dat er opnieuw lang meegedaan kan worden om de titel. Waarom zegt Ruiz niet dat ze alles zullen geven om de titel te verdedigen? Ik vind dat het niets met arrogantie te maken heeft wanneer je uitspreekt te strijden voor het kampioenschap. Joop Munsterman heeft daarentegen te lang in de zon gelegen, hij heeft als doel voor zich een plek in de top vijf. Dit is ook het doel van Mario Been en zijn Feyenoord. Misschien is het besef in Tukkerland neergedaald dat Fc Twente toch wel lucky geweest is vorig jaar. Anders zou Joop niet zo 'realistisch' zijn.

Gelukkig zit Fred Rutten nog bij PSV. Ik ben benieuwd of hij geleerd heeft van vorig seizoen. Zal hij Afellay opnieuw een controlerende rol geven? En gaat hij opnieuw raar wisselen op cruciale momenten als het om bijvoorbeeld Zakaria Labyad gaat? Hoe gaat hij Jonathan Reis begeleiden, en wat voor spandoeken zullen we te zien krijgen over deze jongen? Hoe geil is PSV dit jaar voor het doel?

Gelukkig zit Martin Jol nog bij Ajax. Ik ben benieuwd of hij ook geleerd heeft van vorig seizoen. Dat lijkt me wel, maar een nieuwe zware opgave wacht voor hem. Het smeden van het koningskoppel Mounir El Hamdaoui en Luis Suarez. Jol moet deze lastige egootjes onder controle houden, maar volgens mij zijn die in goede handen bij oom Jol. De enige vraag die me nog dwars zit is of Jol nog commentaar krijgen over zijn trainingspak dit jaar. Hij zou er eigenlijk een rood stopdas met het cijfer 1 eroverheen moeten doen.

Ik zet in ieder geval mijn geld in op Ajax. Rik van den Boog, pak de brei naalden! Die derde ster gaat er desnoods illegaal op dit jaar!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 22 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door Johan78)

Ik heb het net gelezen en denk echt van wat wil je hier nou mee zeggen? Wat is het doel van dit stukje?

Ik neem aan dat dit verhaal puur is bedoeld om mensen te entertainen, een boodschap zit er namelijk niet echt in. Je hebt het over van alles en nog wat, maar uiteindelijk lijkt het toch vooral om de titelstrijd in het nieuwe seizoen te gaan. Een beetje rommelig.

Je durft ook nog je geld op Ajax te zetten, maar waarom? Je beschrijft niet waarom jij Ajax als favoriet ziet. Daarmee overtuig je een lezer niet.
Hetzelfde geld voor je stelling dat een vertrek van Afellay minder gevolgen heeft voor PSV dan een vertrek van Suarez/ruiz voor Ajax/twente zou hebben. Waarom dan?

''gelukkig zit Martin Jol nog bij Ajax. Ik ben benieuwd of hij ook geleerd heeft van vorig seizoen.''
Bedoel je dat Jol vorig seizoen aantoonbare fouten heeft gemaakt? Dat hij er van moet leren.

Dat trainingspak van Jol, dat weten we nu allemaal wel. Dat is al teveel besproken om weer te benoemen, iedereen heeft al een mening daarover.

Positief punt: je schrijft leuk. Het belangrijkste ingrediënt heb je dus al. Bedenk volgende keer alleen goed wat je wil zeggen met je column en druk dat duidelijk uit. Nu is het een beetje los zand.
3 sterren

6 augustus 2010 om 12:24

Een column hoeft niet altijd vernieuwend en een informatief doel te hebben. Je zegt het zelf al, entertainen kan ook een doel zijn. En als ik de reacties zo lees is dat entertainen goed gelukt want iedereen heeft de column met plezier gelezen.

Om maar even aan te geven dat een goede column niet altijd een onderliggend doel moeten hebben raad ik je aan om de columns van Nico Dijkshoorn eens te lezen op nu.nl bijvoorbeeld. Zeker sommige hebben wel zeker het doel om iets aan de kaak te stellen, maar anderen zijn er puur ter vermaak. Juist de afwisseling is in mijn ogen erg leuk.

Daarom krijgt hij van mij 4 sterren

naar mijn mening iets te pro ajax,
het idee is wel leuk mr k mis wel ontzettend het 'grappige'
(als dat echt de bedoeling was?)

andy van der meye enz enz, je kent de grappen ondertussen wel.
Een weinig vernieuwend stukje, eigenlijk zonder informatie?
en dat een ajaxcied denkt dat ajax kampioen gaat worden
is eigenlijk ook niks nieuws haha.

nee geen lkr stukje, het gedeelte met cesc fabregas en arsene wenger mist ook de plank voledig.

mijn mening is trouwens dat juist
twente en psv de top favorieten zijn
Juist omdat die rustig hebbenkunnen investeren,
er is niks fout gegaan
en de verwachtingen zijn getemperd

2 sterren van mij, omdat je miss toch een discussie zet met wie wordt kampioen
- 1 ster omdat je weer over lucky twente begint, hou er mee op
mr eigenlijk zou ik er 1 moeten geven omdat je

6 augustus 2010 om 09:30

Ik besluit mijn reactie te beginnen door deze bovenstaande reactie te ontleden. Omdat ik vind dat de argumentatie en perceptie van deze persoon aan alle kanten kraakt en piept. Hou alleen in het achterhoofd dat ik zelf géén Ajax-fan ben.

Mocht het je nog niet opgevallen zijn: clubexperts schrijven een stuk over een club die om de een of andere reden hen dicht naar het hart staat. In dezen: AFC Ajax. Niks te danken hoor, soms is begrijpend lezen lastig.

Waarom moet een clubexpert-artikel altijd vernieuwend zijn? Is het altijd een 'must' om iets nieuws geleerd te hebben? Of mag een fan/supporter ook d.m.v. kunstig schrijfwerk zijn/haar beleving betreffende een club kenbaar maken? Overigens is 'vernieuwend' relatief, denk je niet? Wat voor de een nieuw is, is voor de ander allang bekend. Wellicht ken je het begrip 'referentiekader' nog, van het vak maatschappijleer.

Is het niet de kunst om iemands stuk te waarderen, ongeacht het feit dat hij/zij een andere mening er op nahoudt? Ofwel: vind jij een mening doorslaggevend in het beoordelen van een artikel? Of is de argumentatie, beleving en 'show' er om heen minstens zo belangrijk? Denk daar eens over na een volgende keer. Dat hij een discussie uitlokt, lijkt me juist mooi dan. Anders zou een clubexpert-artikel niet meer dan een opsomming van feitjes moeten zijn.

Discussie voeren, mooi schrijven, afwijkend argumenteren etc. Daar heb je jouw vernieuwing!

En dan ben ik ook nog benieuwd waarom er geen woord gerept wordt over zijn schrijfstijl. Waarom valt het je niet op deze jongen grandioos schrijft, je aandacht erbij houdt en dat hij eens anders dan anders wilt schrijven en hier notabene in slaagt?

En dan één ster geven. Je bent duidelijk een fan van PSV of van FC Twente. Fijn zeg, van die lui die met hun clubbrilletje oordelen, steevast. Nu moge mijn oordeel gelijk ook duidelijk zijn betreffende dit stuk. Ik wilde voornamelijk reageren op deze reactie, omdat de argumentatie piept en kraakt.

Ik compenseer wat hij je niet gunt, dus je krijgt vijf sterren. Keep up the good work!

7 augustus 2010 om 13:06

k vind compensatie zowiezo lichtjes overdreven, maar als jij dat nodig vind oke.

K zeg alleen dat ik het idee heb dat de schrijver iets 'grappigs' wil creeëren, k vind dat hij voledig is mislukt in zijn aanpak. Zijn schrijfstijl, dat zal aan mij gelegen hebben mr k zelf dwaalde af en toe af en omdat er ongeveer evenveel (voetbal) informatie in zit als in een roddelblad vond ik het niet toereikend genoeg.

zo vind ik ook dat alinea 3 en 4 hetzelfde begin hebben.
Dat de grappen van Andy van der Meye nu ongeveer zo vaak herhaald zijn dat ik 's nachts wakker wordt van de jingle van die soap
dat de schrijver cesc fabregeas en arsené wenger zat is, is leuk voor hem mr dat maakt mij niet veel uit.
K moet eerlijk bekennen dat ik de laatste alinea niet meer zag zitten mr dit verklaart natuurlijk de titel zie k naderhand.

Al met al trekt mij dit stukje niet
mijn excuses daarvoor dat ik een andere mening heb.
Vind het belachelijk dat als jij het een goed stuk vind
het ook meteen perfect geschreven is enz

ten laatste, k ben voor feyenoord, heb weinig verwachtingen
(al zou van utrecht en ajax winnen wel handig zijn voor de familie)
mr ben in principe niet zo een ajaxhater, wel een enorme zeik hekel aan de mensen die nog steeds over twente ze geluk beginnen na 34 wedstrijden.

(heb ook lichtjes het idee dat een collum over ajax alltijd goed scoort, miss door het aantal ajaxcieden? mr nu overdrijf ik)
het idee is in mijn ogen niks waard, mr misschien dat anderen erin investeren
zo gaat dat nu eenmaal

Geweldige eerste drie alinea's echt precies mijn smaak(in die stijl schrijf ik ze ook). Daarna word het iets minder en ik vind het heel jammer dat je slot niet aansluit bij je inleiding. Je had het echt een fantastisch stuk kunnen maken maar dat heb je nagelaten.

Mooi dat je respect toont voor PSV en je verwachtingen daarbij. Ik verwacht hetzelfde PSV of Ajax zoals het hoort, zonder last van Az of Twente dit jaar.

Mijn complimenten voor het begin, probeer het de volgende keer vast te houden!

6 augustus 2010 om 14:30

De eerste drie alinea's waren geweldig, je schrijft ze zelf ook in die stijl.
Jij hebt nogal een hoge pet op van jezelf..

Prima stukje, leest lekker weg. Een terugblik en een voorbeschouwing gecombineerd, en dat met humor. Weinig op aan te merken.

7 augustus 2010 om 13:17

Ik vind dat ik zelf hele leuke stukjes schrijf idd, je moet ze maar eens lezen! Dolkomisch!

Ondanks het stukje over Andre Bahia vind ik het Feyenoorder zijnde een zeer leuk stukje, gewoon leuk en makkelijk om doorheen te lezen! Zoals iedereen altijd zegt, je brengt niets nieuws, maar ik zit er niet mee dat ik hier niets van heb opgestoken. Je geeft op een leuke wijze je verwachtigen weer voor het komende seizoen met een klein Ajax-brilletje op, geen probleem natuurlijk. Vier sterren en complimenten!

6 augustus 2010 om 09:09

Ben het niet met je eens, het is een compleet misplaatste grap, en het is ook nog eens Smolov die het gezegd heeft en niet Bahia.

Mijn inziens laat hij ook nog eens zien, waarom ik denk, dat Twente weer kampioen wordt. Die nuchtere oosterse manier van denken is een stuk beter dan het opgefokte uit de Randstad.
Twente spreekt nergens uit kampioen te denken en te zullen worden, echter zijn ze in mijn ogen ten opzichte van vorig jaar alleen maar sterker geworden. Als Twente een jaar lang lucky Twente was, dan sla je de plank volledig mis. Want was het niet Twente dat 2 wedstrijden achter elkaar een penalty verdiende dat het niet kreeg? Was Twente de eerste helft van de competitie niet de best voetballende ploeg?

Hij begint leuk, maar daarna gaat hij gewoon leuk weg zeggen dat een vertrek van Affelay niet zo hard aan zou komen. Nou vertel mij eens waarom niet? Affelay is ontzettend belangrijk voor PSV zowel op als buiten het veld. Misschien niet altijd in de vorm van goals, maar als je op 24e aanvoeder bent van een topclub in Nederland zegt dat genoeg.

6 augustus 2010 om 11:07

Het is Bahia die dat OOK gezegd heeft, als je iemand wilt verbeteren moet je het wel goed doen en de grap is absoluut niet misplaatst, jij baseert heel je reactie op hem op die ene grap en geeft hem daarom twee sterren. Zie jij Feyenoord daadwerkelijk kampioen worden dan? Nee, dus niks misplaatst. Nu even over dat opgefokte uit de randstad, wie reageert er hier nou opgefokt in zijn eerste twee alinea's? En dat Affelay's vertrek minder belangrijk is is omdat deze opgevangen kan worden met spelers als Toivonen, Bakkal en die nieuwe jongen.

Ik vind het stuk drie sterren waard, je begint leuk, je hebt een goede schrijfstijl maar probeer de volgende keer een boodschap over te brengen, ik ben er van overtuigd dat je dit kan, vier sterren omdat ik al weet dat er een aantal anti's gaan reageren met lage cijfers

6 augustus 2010 om 13:26

Ik zei ook niet dat ik de grap leuk vond, alleen het stukje in zijn geheel wel. En zoals Paturain zegt, Bahia heeft ook iets dergelijks gezegd. Dat we kunnen verrassen en dat hij altijd voor het kampioensschap moet gaan.

6 augustus 2010 om 13:41

Nou ik reageer niet anti, maar omdat de column in mijn ogen in zijn geheel de plank misslaat omdat er na de eerste 3 alinea's op een andere manier geschreven wordt enz.
Bahia heeft gezegd dat je als Feyenoord hoe dan ook altijd voor het kampioenschap moet gaan, tuurlijk moet je dat, maar in de strekking zoals het staat in de column, dat is weer de uitspraak van Smolov.

Maar goed ik moet me even in gaan lezen, want ik ben blijkbaar niet op de hoogte

Tevens mijn 2e alinea is een vraag, totaal niet opgefokt, de eerste alinea geef ik gewoon aan dat de feiten niet kloppen maar dat terzijde

Tjah. Veel inhoud zit er niet in, maar ik vond het een geweldig luchtig stukje om te lezen, wat op de een of andere manier ook wel onzinnig humoristisch was.

Een heel erg leuke column. Mensen claimen hier dat je een beetje pro Ajax schrijft, ik vind het wel wat iets van die typische Amsterdamse bluf hebben. Heerlijk. Echt een hele goede column, slim geschreven met leuke, kleinere elementen tussendoor, zoals de soap rond Fabregas. En de laatste zin met Rik v.d. Boog in de hoofdrol is een leuke en sterke uitsmijter. Deze column komt bij mijn favorieten.

Pro ajax als maar kan sorry maar ik wou 2 sterren maar stem 1 ster omdat de beoordeling (imo) te hoog is.

6 augustus 2010 om 11:09

Hoezo nou weer Pro Ajax, het is een collumn van een Ajacied over zijn club Ajax, dat je dan weer één ster geeft zegt wel wat over jouw vind ik, 1 ster slaat echt nergens op, je moet een collumn niet beoordelen op iemands mening, die is namelijk altijd suggestief!

6 augustus 2010 om 12:41

Wie zegt dat ik hem beoordeel op zijn mening ik wou hem ook hoger stemmen maar dit is om te compenseren vriend.

Erg vermakelijke column en inhoudelijk ook goed. Leuke combinatie van kwinkslagen (het voorbeeld met die kameel en Bahia vind ik erg goed), humor, voetbalkennis en clubliefde. Van mij krijg je 4 sterren.

Ik begrijp je punt neit helemaal maar wel entertainig ben het met je eens over twente . 3 sterren

Volgens mij ben je zo wanhopig over die 3e ster dat je dit maar zegt.
Ik kan dit wel waarderen.
4 sterren

Heel erg leuk stuk. Mensen die hier gaan roepen dat het een pro Ajax stukje is snappen er niks van. Hiju is toch ook een club expert van Ajax of ben ik nu de persoon die er niks van snapt?

Maar leuk geschreven en juist nog leuker dat het eigenlijk nergens over gaat. Dit is nou een typisch stukje wat in een magazine kan. Ipv die stukjes die bomvol met informatie geschreven staan en waar zo veel mogelijk gewichtige taal in een zin wordt gepropt!

Ironie met de actualiteit mengen: helemaal goud! Het stuk heeft me vanaf het begin tot het einde geboeid. 5 ster is niet meer dan redelijk lijkt mij zo?

6 augustus 2010 om 15:40

Ben het helemaal met jou eens en tja, als ik het met Otiebtie eens ben en hij geeft 5 sterren dan moet ik ook maar 5 stemmen geven he!

Edit: sorry drukte perongeluk op 4 XD

Al lezende schieten mij dingen te binnen als ' vlees noch vis', 'kop en staart'. Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Je taalgebruik is best humoristisch maar het lijkt er meer op dat het doel van je column het aan elkaar knopen van leuke zinnen is dan het inhoudelijk iets naar voren brengen. Als je dan eindigt met een zin vol fouten zoals: ' Hij zou er eigenlijk een rood stopdas met het cijfer 1 eroverheen moeten doen' dan geldt niet alleen voor je club maar ook voor jou dat er niet meer dan twee sterren inzitten

Geeft toch maar weer aan dat Columns voor wat vermaak zorgen want van de eerste 3 alinea's kon ik toch wel genieten
Maar na verloop van de column verloor ik toch wat m'n aandacht omdat je naar de wat serieuze kant ging en als je het voetbal een klein beetje volgt weet je wel wat er allemaal gaat komen en wat de veranderingen zijn daarom ondanks je leuke intro 3* ..

Hopelijk wordt het niet de 3e * voor Ajax.

Gaap gaap, al dat gemijmer over een club die de laatste jaren niet zo veel laat zien, t is een leuk stukje maar als Twentefan denk ik ook och laat ze maar dromen.

7 augustus 2010 om 08:44

ajax droomt er inderdaad van om ooit net zo succesvol te worden als twente......

leuk stukje leest makkelijk weg . totaal geen inhoud maar erg vermakelijk

Op basis van de titel dacht ik dat Rik een abortus ging uitvoeren. Tevergeefs heb ik gezocht naar de maatregelen die Rik gaat nemen om ajax sportief, financieel en mentaal weer gezond te maken. Helaas beantwoordt de column op geen enkele wijze aan de pakkende titel. Het gaat eigenlijk nergens over. Misschien een lokaal krantje proberen om eerst eens te oefenen?

de derde ster gaat er dan waarschijnlijk op!
ik help je alvast.

leuk stukje leest makkelijk weg. alleen dat stuk over wenger vind ik een beetje onzin.
verder goed geschreven en ik hoop ook op die 3e ster!

Het spijt me zeer, maar deze column vind ik helemaal niks. De humor kan me totaal niet bekoren, en de laatste alinea komt totaal uit de lucht vallen, zonder enige vorm van aanleiding of inleiding, en dan neem je dat nog over in de titel ook. Er zit ook totaal geen lijn in, en dan kunnen sommige zinnen wel aardig lopen, maar toch stelt het stuk me teleur.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger74
E. ÁlvarezMiddenvelder72
R. GravenberchMiddenvelder71
S. BerghuisAanvaller72
S. HallerAanvaller75
D. TadićAanvaller74
J. TimberVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren