Boateng wacht niet meer op Engelse clubs en trekt naar Griekenland

Vrijdag, 30 juli 2010 om

George Boateng zet zijn loopbaan voort in Griekenland. De Nederlandse middenvelder, die na de degradatie van Hull City transfervrij kon vertrekken bij The Tigers, heeft zijn toekomst verbonden aan Skoda Xanthi. De Griekse club meldt op haar officiële website dat Boateng heeft getekend; voor hoeveel jaar maakt Xanthi niet bekend.

/

De overstap is verrassend te noemen, omdat de 35-jarige Nederlander (overigens geboren in Ghana) eerder aangaf graag in Engeland te willen blijven. De belangstelling van clubs uit de Premier League bleef echter uit en een stage bij Celtic kende niet het gewenste resultaat. Boateng besloot daarom om in te gaan op de aanbieding die Xanthi hem deed.

“De manier waarop de mensen van de club mij benaderden liet mij zien dat ze me graag wilden hebben”, zei Boateng op de website van zijn nieuwe club. “Xanthi is beter georganiseerd dan diverse clubs uit de Premier League en ik kijk er dan ook naar uit om hier aan de slag te gaan.” Boateng speelde in Engeland voor Hull, Middlesbrough, Aston Villa en Coventry City.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door KingAlex20)

Jammer, had Boateng liever in Engeland zien blijven. Nu gaat hij voor het geld en de goede leefomstandigheden naar Griekenland.

30 juli 2010 om 20:08

Jou reactie slaat kant noch wal. Ik weet niet of jij het nieuws bijhoudt maar Griekenland is praktisch failliet. De chauffeurs staken omdat ze niet tevreden zijn met de omstandigheden. Als gevolg hiervan is er een tekort aan benzine en (dreigend) tekort aan voedsel. Er is momenteel geen negatief reisadvies voor Griekenland maar volgens mijn reisbureau kan die er binnen 2 weken wel komen. Dus niks goede leefomstandigheden. Verder wil ik George natuurlijk succes wensen, blijft een Feyenoorder pur sang. Niet klagen en werken.

30 juli 2010 om 20:10

@henk,
hoe goed volg je het nieuws? Griekenland is zogoed als falliet, zelfs als 'rijke' kan je daar bijna niet meer 'gewoon' leven...

maar goed.. Boa.. veel geluk daar

30 juli 2010 om 20:33

als inwoner van Griekenland moet ik Henk toch gelijk geven hoor. Het leven is hier voor iemand met geld echt heel goed.

Hij is inmiddels 35 jaar

30 juli 2010 om 18:55

Dan is dit zijn laatste avontuur lijkt me. Wat ik me altijd afvraag bij die club: Heeft het automerk er ook maar iets mee te maken

30 juli 2010 om 19:07

Denk het wel, volg de Skoda rijder. hehe.
Nee maar hij gaat naar mijns inzien voor het geld, En gezien zijn leeftijd geef ik hem ook geen ongelijk.

30 juli 2010 om 19:58

ja dat klopt, skoda is de sponsor van Xanthi :D

ot: Boateng zal zeker een meerwaarde zijn voor Xanthi een club met veel jonge spelers uit de eigen opleiding.

30 juli 2010 om 22:07

Xanthi is toch een Citroen??

Griekenland lijkt me een prachtig land om te wonen/voetballen. Dames zijn ook mooi daar

Goede speler maar absoluut niet geschikt voor een club van een stapje hoger. In zijn eerdere jaren wel maar hij is nu wat uit de tijd en dan gaan ze ook afbouwen bij dit soort clubs, mede om zakken te vullen maar als je zoals Robben je comback kracht van eerder weer krijgt staan de clubs weer voor je in de rij. Maar ik moet hem wel 1 ding mee geven, dat ik het knap vind dat hij nooit een van de zondebokken is geweest die mondiaal voor paal werd gezet maar dat hij bij al zijn teams altijd nog mee heeft kunnen draaien.

ik dacht Kevin-prince Boateng. Gelukkig maar, anders zou het wel een enorme achteruitgang voor hem zijn.

Goede keuze voor Boateng, hij is gewoon te oud om nog mee te gaan in de Premier League, en nu kan hij nog wat extra geld verzamelen om met pensioen te gaan.

30 juli 2010 om 20:58

Beste vriend er zijn genoeg oude spelers die nog meegaan in de premier league, maarja dat begrijp je niet je kijkt er net bij uitgaande van je '96.

30 juli 2010 om 21:58

ach jammer he, mijn geboortejaar is '93, 96 heeft met iets heel anders te maken. Er zijn genoeg spelers die inderdaad op hun 36e nog meegaan in de premier league, maar dat zijn spelers die meer kwaliteit hebben of conditioneel sterk zijn. Boateng heeft ook bij Hull City niet gebracht wat er van hem verwacht werd, hij was vaak geblesseerd en kwam ook kwaliteit tekort. Hij belandde daarom vaak op de bank. wat heeft hij dan bij een andere premier league club te zoeken nu hij nog een jaar ouder is?

30 juli 2010 om 23:24

Er zullen altijd teams zijn die ervaring willen, ach ik ben niet echt zo'n Boateng-volger :D

Met zijn kwaliteiten heeft hij echt het maximale uit zijn carriere gehaald. Ik denk dat hij ongelooflijk veel geld verdiend heeft.

Dit is dan waarschijnlijk zijn laaste club aangezien Boateng al 35 jaar is.

Veel succes , En maak er nog een mooi seizoen van!

Het valt mij op dat de Turkse en Griekse clubs steeds meer richting Qatar en de V.a.e gaan. Ik zag het de laatste jaren bij mijn cluppie Fenerbahce gebeuren. Oude vedettes met peperdure salarissen strikken, onnodig veel betalen, en na een jaar of twee verkassen ze zonder enig transferbedrag. Met deze logica hebben we al enorm veel sterren mogen zien, van Roberto Carlos tot Hooijdonk, Van Frank de Boer tot Ariel Ortega. De lijst kan veel groter.
Het lijkt in eerste instantie mooi en aardig allemaal, duizenden fans op vliegvelden, belachelijk veel shirtverkoop en toch een bepaalde mate van bekendheid wordt er verkregen. Maar sportief gezien? Zijn deze landen er de afgelopen jaren wel vooruit gegaan? Aan potentie geen gebrek lijkt mij..
Als deze twee landen ophouden met het aantrekken van oude topspelers, en zich intensief focussen op de jeugd, en het aantrekken van jeugdige talenten uit bijvoorbeeld Afrika en Zuid-amerika kan het op den duur er tot leiden dat ze evenals sommige Nederlandse clubs een ''youth factory'' kunnen worden. Op korte termijn zullen de voetbalgekke Grieken en Turken weliswaar geen ''sterren'' meer zien, maar op lange termijn zullen beide competities aantrekkelijk worden op sportief gebied voor voetballers die nog aan het begin van hun carrière zijn en/of een club nodig hebben om zich weer in de kijker te spelen bij een topclub. Want ik vind het doodzonde om bijvoorbeeld een Guti te zien die op zijn 33e nog het salaris kan krijgen waarmee je een stuk of drie potentiële topspelers kan betalen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AO Xanthi

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. TerkiMiddenvelder130
SturgeonMiddenvelder122
A. KovačevićMiddenvelder121
EduardoMiddenvelder123
L. SosaVerdediger110
V. RennellaAanvaller110
A. KarasalidisVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina AO Xanthi.

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Barcelona en Internazionale nemen op korte termijn plaats aan de onderhandelingstafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren