Oranje zomer: met de complimenten van Florentino Pérez

Madrid, zomer 2009. Florentino Pérez zwaait sinds enkele weken de scepter bij het transfergeile Real Madrid. De Koninklijke staat in Spanje en vooral in Europa in de nadrukkelijke schaduw van het ongenaakbare Barcelona. Er moet dus wat veranderen! Een nieuwe trainer is reeds op de kop getikt: het Chileense voetbalgenie Manuel Pellegrini is weggehaald bij Villarreal.

Perez wil Pellegrini voorzien van de juiste munitie om de Catalaanse grootmacht aan flarden te schieten. Daarbij is maar één segment afdoende: het absolute topsegment. In no-time worden wereldsterren Cristiano Ronaldo, Kaká en Karim Benzema binnengehaald. Deze drie troetelkindjes van Pérez zijn volledig buiten Pelegrini’s consensus gehaald, maar dat doet er voor hem niet toe: Florentino is de baas. Vervolgens overtuigen de Madrilenen met enig technisch verstand deze megalomaan om ook Xabi Alonso en Raúl Albiol te halen: ‘voor de balans’. Met deze dolle aankoopdrang staat Pérez aan de wieg van het huidige voor onmogelijk gehouden Oranje-succes. Deze boude stelling behoeft enige uitleg.

Resultaat van de vele dure aankopen was dat Real Madrid de boer op moest om spelers te verkopen, want dit koopzieke gedrag had een astronomische schuld tot gevolg. Pérez zag de Nederlanders binnen zijn selectie als volstrekt overbodig. Wegsnijden die hap! Zij hebben in zijn ogen namelijk niet de broodnodige glamour dat bij deze prachtige, doch op hol geslagen club hoort. Nee, drie jongkalende Hollanders hoorden het maagdelijke wit niet te dragen. Pérez geeft zijn nadrukkelijke voorkeur aan getalenteerde pretty boys die van oordiamanten houden en een affiniteit koesteren met het epileren van wenkbrauwen.

Zodoende werden Wesley Sneijder en Arjen Robben al snel van de hand gedaan. Internazionale en Bayern München konden de Oranjevedettes voor ordinaire dumpprijzen komen afhalen. In respectievelijk Lombardije en Beieren kregen ‘s lands grootste talenten te maken met ‘s werelds grootste trainers: vakidioten José Mourinho en Louis van Gaal. Zij hebben deze twee hernieuwd zelfvertrouwen gegeven, mede door ze perfect te gebruiken.

Robben speelde een fantastisch seizoen vanaf rechts en is effectiever dan ooit. Sneijder heeft zich ontwikkeld tot de ultieme momentenvoetballer. Beiden hebben een ongelooflijk hoog rendement. Op het huidige WK hebben ze dan ook nog eens te maken met de enige echte rendementstrainer: Bert van Marwijk. De meest realistische trainer van de wereld maakt louter de juiste keuzes om een zo effectief Oranje op de mat te toveren. Daarnaast blijkt de bondscoach over een onvervalste 'gouden hand' te beschikken, want het geluk hangt zijn elftal aan de kont.

Tijdens de kwartfinale hadden we dat geluk aan onze zijde, maar die wedstrijd liet mij vooral zien hoe sterk onze supertalenten zijn gegroeid. Sneijder gedroeg zich als een Italiaan. Hij was betrokken bij opstootjes en suste Robinho op een dusdanige manier, dat de Braziliaan zich juist nog meer ging irriteren. Mourinho zal vol trots hebben toegekeken. Robben speelde volmaakt Duits: met die fantastische drive en wil om te winnen en vooral ook met de maniertjes van een Duitser. Hij deed me denken aan Lothar Matthäus, door bij elke overtreding op te springen en krijsend neer te komen op aarde. Op deze manier win je wereldtitels! Felipe Melo keek het allemaal met lede ogen aan en besloot om met een noppenafdruk op het been van de Bedummer zijn eigen toernooi en dat van zijn medespelers te beëindigen. De Braziliaanse controleur kon inrukken en de halve finale kwam niet meer in het geding, mede doordat Kaká zijn stempel niet op de WK-wedstrijd kon drukken. De transfer naar Madrid heeft de voormalig wondervoetballer geen goed gedaan.

In die halve finale hebben we het nietige Uruguay met pijn en moeite mogen verslaan. Natuurlijk had die dwergnatie zich nooit bij de laatste vier mogen scharen. We hadden na Brazilië, in mijn ogen, tegen het Frankrijk van de inmiddels besmuikte Raymond Domenech moeten staan. Een zware dobber met een normaliter fantastische verdediging. Frankrijk heeft het bepaald niet kunnen bolwerken. Er was heibel binnen de selectie, alles ging volstrekt mis. Maar wat er echt aan ten grondslag lag? Een gebrek aan goals. Het ontbrak ze aan scorend vermogen. Dat scorende vermogen heette tot voor kort Benzema. Juist ja, de door Pérez gekochte Benzema. Dit wonderkind viel alleen niet in goede aarde bij Manuel Pellegrini, waardoor het Frans-Algerijnse toptalent wegkwijnde op de bank, met een WK-loos seizoen als gevolg.

We staan inmiddels in de finale. Robben en Sneijder zullen ook deze wedstrijd gaan beslissen. Als dat gebeurt, moeten wij Nederlanders de man bedanken die ons land eindelijk de prijs geeft waar het al 36 jaar recht op heeft. Misschien deed hij het allemaal bewust vanuit een absurde soort voetbalromantiek. Waarschijnlijker is dat hij Sneijder en Robben tijdens het WK met een bijzonder zure grimas heeft gevolgd en die blik zal verder verzuren als onze twee landgenoten op de hoogste twee treden staan bij de Wereldvoetballer van het Jaar-verkiezing aan het einde van 2010. Als chauvinistische Nederlander rest mij niets anders dan deze man hartelijk te bedanken:¡Gracias Florentino!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 17 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door bosters)

Leuk geschreven en er zit ook wel een kern van waarheid in, maar let wel, er waren wel degelijk meer argumenten om de hollanders van de hand te doen (ookal was Pellegrini het er niet mee eens):

*) Sneijder speelde z'n laatste seizoen ronduit belabberd. Samen met VDV kon hij slechts tegen kleine clubs z'n stempel drukken, maar liet het tegen de (sub)toppers en in de CL afweten. Voor zo'n belangrijke positie op het middenveld van Real was het rendement veel te laag.

*) Robben was zijn laatste seizoen een van de smaakmakers én beslissend, samen met Higuain (en Casillas). Maar vrij van blessures was hij bij Madrid ook zeker niet. Mocht blijven, wilde een basisplaatsgarantie en kreeg deze niet. Bayern was de (achteraf ideale) oplossing.

*) Robbens vervanger, Ronaldo heeft het itt Sneijders vervanger, wél goed gedaan. Gevaarlijk, scorend en beslissend. Oké, hij is echt niet 69 miljoen van meerwaarde tov Robben geweest, maar Real is content. Bovendien zijn er al ontelbaar veel Ronaldo-shirtjes over de toonbank gegaan.

Oja, Arbeloa werd ook nog aangekocht dat seizoen, maargoed, dat is een detail.
3,5 ster zou precies goed zijn, en we ronden naar boven af = 4 sterren

8 juli 2010 om 11:36

Ik besef me dat er meer redenen waren om de Nederlanders van de hand te doen. Alleen gaat mijn stuk daar niet over. Ik wil alleen zeggen dat de handelingen van Florentino Perez mede hebben geresulteerd in een finaleplaats voor Oranje. Verder heb ik niet aan te merken op wat je schrijft. Jij bent de Real-expert, ik zeker niet!

9 juli 2010 om 15:52

sneijder was vanwege zijn gedrag buiten het veld niet meer te handhaven en robben verdiende een kapitaal maar was altijd geblesseerd. redenen genoeg om ze voor een mooie prijs van de hand te doen.

9 juli 2010 om 14:06

Het is ook niet zijn bedoeling om Robben en Sneijder te verdedigen tegen Perez, maar om aan te geven dat we dankzij Perez in de finale staan.

Wat een ongein zeg. Ik weet niet of je ook de situatie kende op het moment dat Perez aan het roer kwam? Sneijder had dat afgelopen seizoen onder de maat gepresteerd, was ook nog vaak geblesseerd. Op het moment dat je Kaka kan halen en Sneijder hebt die op dat moment niet presteerd, dan is het een hele gemakkelijke keuze. Dat dit seizoen Kaka het nog niet waar heeft gemaakt (ook mede door blessureleed) dat is dan gewoon jammer dat het zo uitpakt, maar dan kan Perez helemaal niks aan doen, hij kon dat van te voren ook niet zien aankomen. Over Robben is het ook achteraf gezien jammer omdat je nu een seizoen zonder linksbuiten moest spelen. Robben viel ook als vanouds van de ene in de andere blessure. Op dat moment was de interesse in Ribery ook langere tijd kenbaar dus ook dat is een logische keuze op dat moment. Hier komen we dus ook gelijk bij het oorbellen en epileren gedoe. Alsof Real altijd maar voor de glamour-boys gaat, ik weet niet of jij Ribery wel eens hebt gezien, maar die heeft bepaald niet de uitstraling van zo'n soort persoon hoor. En ik weet niet wie je met de 3de nederlander bedoeld? Huntelaar heeft het namelijk ook absoluut niet waargemaakt bij Milan en die komt gewoon tekort voor de absolute top, het is dus logisch dat die verkocht is.

8 juli 2010 om 11:31

Ik weet dat Florentino er niks aan kon doen dat Kaka geblesseerd raakte, maar hij heeft hem wel naar Real gehaald. Daar was Kaka minder gelukkig en dat had zijn weerslag op het wk. Dat geldt ook voor Benzema. Daardoor werden de opponenten van Oranje een paar procent zwakker. Doordat Florentino de Robben en Sneijder verkocht werd Oranje weer een paar procent sterker. Dat, en een dosis geluk, heeft de wk-finale als resultaat. En Ribery speelt toch nog niet bij Real?? Je kunt niet ontkennen dat Madrid een echte glamourclub is.

8 juli 2010 om 20:25

Het is sowieso al dom dat jij Perez bedankt voor het verkopen van Sneijder en Robben. Jij suggereerd dus dat ze doordat ze weg zijn gegaan bij Real zo goed zijn gaan spelen. Als Real ze dus niet had verkocht zouden ze ook niet zo goed gespeeld hebben als nu, wil jij zeggen, anders zou je Perez ook niet bedanken. Als ze dus niet zo goed gespeeld zouden hebben wanneer Perez ze niet had verkocht, dan is het toch alleen maar logisch dat hij ze heeft verkocht want anders zouden ze niet zo goed spelen zoals ze nu bij hun clubs doen. Nu kun je wel leuk een lange neus trekken richting Perez, maar zijn beslissingen waren meer dan logisch.

9 juli 2010 om 15:33

Je kunt wel zeggen dat het 'dom' is wat de schrijver van dit stuk schrijft, maar jouw aanval op zijn mening is absoluut onleesbaar.

Proevo, je hebt een prima schrijfstijl, die héérlijk wegleest. Na de eerste keer heb ik het een tweede keer gelezen, en toen kwam ik erachter dat de inhoud in dit stuk toch wat minder is dan je eerdere stukken, er staat gewoon minder. En dan kan je het nog met je heerlijke stijl van tierelantijntjes voorzien, het blad is me wat te leeg. Ik vind het eindresultaat al met al goed omdat je in één keer doorleest, dus vier sterren.

8 juli 2010 om 11:54

Waarom zou je überhaupt een stuk 2x doorlezen

on: Mooi stuk, leuk stuk. Schrijfstijl top. Dat was het. :P

9 juli 2010 om 00:50

We zijn hier toch niet op een of andere Universiteitsopleiding bezig man!
Praat gewoon over voetbal en niet over schrijfstijl man....
Wat jij saai vind vindt een ander.......

Ik vind zulke stukjes altijd wel interessant om door te lezen maakt niet uit van wie of over welk team.beter als alle saaie feitjes/uitspraken die voetbalzone publiceert en waar wij dan weer op reageren!, want laten we eerlijk zijn driekwart van die kopjes gaan qua inhoud nergens over.

Als iets minder kritische lezer vond ik het heerlijk om te lezen. Lekkere schrijfstijl, keep up the good work!

Je verhaal leest lekker weg, en wist me ook echt te boeien, echter:

Benzema roemen voor zijn scorende vermogen bij de Franse ploeg gaat wel ver, met 8 goals in 27 interlands. Ook met Benzema erbij denk ik niet dat Frankrijk veel beter gepresteerd zou hebben.

En ook ''deze drie troetelkindjes van Pérez zijn volledig buiten Pelegrini’s consensus gehaald.'' Elke coach ter wereld zou blij zijn als hij Cristiano Ronaldo en Kaká bij zijn selectie zou krijgen, dus ik denk niet dat Pellegrini ermee gezeten heeft.

Lekker stukje, ik heb er in ieder geval van genoten. Die Perez zal nu inderdaad wel balen dat hij deze gasten heeft laten gaan, maar zo werkt het nu eenmaal daar. Je krijgt geen twee seizoenen de tijd om een goed team te smeden. Slecht beleid, maar dat moeten ze zelf maar weten daar.

Bijzonder prettig stuk om te lezen, al bekroop me bij het lezen wel het gevoel dat je ietwat geforceerd naar extra argumenten hebt gezocht om je stelling kracht bij te zetten. Benzema en Kaka had je wat mij betreft niet in dit stuk moeten betrekken. Het Franse elftal is al jaren een gemankeerde ploeg, die dankzij een flinke dosis geluk en onrecht door de kwalificatiegroep en play-offs rolde, en Kaka is in mijn ogen vooral minder bij Brazilie omdat Dunga vooral de nadruk op de verdedigende taken van het elftal legde, waardoor een speler als Kaka gewoonweg minder in het stuk voorkomt.

Om deze redenen vond ik het stuk na een geweldige start in het tweede deel een tikkeltje teleurstellend. Al met al 4 sterren.

lekker stuk om te lezen, de inhoud was niet 100%, maar toch goed.
zou liever een 4.5 geven, maarja dat kan niet dus wordt het een 4.

Leuk stuk, leest lekker weg en ik hoop dat alle Nederlanders Florentino bloemen en een kaart sturen op 12 juli. Misschien had je Huntelaar ook kunnen noemen in je stuk, want die heeft net als Benzema weinig gespeeld maar is in Zuid - Afrika in tegenstelling tot Benzema.

4, 5, ik rond het naar boven af dus 5 sterren for you.

9 juli 2010 om 15:57

florentino heeft nog kans 3 van zijn spelers als basisspeler wereldkampioen te worden. Perez is sowieso niemand die met afgunst ergens heen kijkt, hij is gefixeerd op zijn eigen club en kijkt niet al te ver achterom.

9 juli 2010 om 16:18

3 van zijn spelers kunnen misschien wereldkampioen worden, maar de 2 spelers die hij heeft afgedankt stonden in de Champions League finale in Bernabeu, en die 2 spelers zijn ook genomineerd voor speler van het WK, dus ik denk dat Perez een wake - up call nodig heeft.

Geweldig stuk, ben het er volledig mee eens, ik zou die zure grimas weleens willen zien op dat gezicht van Perez

Real Madrid maakt zichzelf jaar in jaar uit belachelijk... Enorm veel geld besteden en niks winnen.. Een Ezel stoot zich niet tweemaal aan de zelfde steen maar Madrid wel. Meer dan tweemaal zelfs!

Prachtcolumn, en ben het ook helemaal met je eens. Als die 2 nog bij Real zouden zitten waren ze echt niet op hun best geweest. We moeten ook echt ophouden met die flauwe kul dat Real hypocriet is omdat ze Nederlanders weg hebben gedaan. Florentino kennende zal hij nooit spijt hebben met wat hij allemaal doet ook al zouden jullie dat allemaal dolgraag willen. Sneijder en Robben hebben laten zien dat het allemaal om hen moest draaien. Dat lukt bij Real niet aangezien de andere spelers ook status hebben. Ik hoop dat die 2 het tegen Spanje ook kunnen laten zien.

Jammer, dat juist een gerespecteerd voetbalzone lid, als jij bent je schuldig maakt aan dit soort kortzichtige reacties op die tranfers. Met alle respect voor Sneijder, maar als je Kaka, Van der Vaart, Guti, Granero en Gago heb lopen, als creatieve middenvelders. Heb je Sneijder dan nog nodig? Robben was enorm blessure gevoelig in die periode. Hij heeft goede wedstrijden gespeeld daar, maar hij heeft nooit zijn stempel op het spel kunnen drukken. Logisch, als je hem kan verkopen voor 25 miljoen, dan doe je dat. Madrid heeft trouwens een geweldig seizoen gedraaid. Met dit puntenaantal zijn ze in elk ander seizoen en elke andere competitie kampioen. En in de CL ontbrak het ze gewoon, dat laatste stukje geluk. Dat Internazionale wel had in de CL tegen Barca, toen een geldig doelpunt werd afgekeurd... Zonder Sneijder en Robben is Real erop elk vlak vooruit gegaan en het kost tijd om een kampioenselftal te maken.

Ik vind dit ook best wel kinderachtig. Boehoe, onze spelers hebben het niet gered bij Real Madrid. Maar nu staan we in de Wk-finale en dan gaan we Real Madrid lekker uitlachen....

8 juli 2010 om 20:03

Suri80,

Je hebt het niet helemaal goed begrepen. Ik lach Real Madrid absoluut niet uit omdat we nu in de finale staan. Nee, ik dank Florentino Perez voor wat hij teweeg heeft gebracht met zijn aan -en verkopen. Dat is eigenlijk het enige wat ik wilde zeggen. Ik zeg ook niet dat Real slecht speelt zonder onze jongens, ik zeg wel dat onze jongens (robben en sneijder) elders zijn gegroeid. Je moet het dus wel in de juiste context plaatsen.

8 juli 2010 om 20:20

Ik begreep dat wel van je stuk, maar ik dacht/denk dat je (onbewust) toch een sneer heb willen uitdelen. In ieder geval maken veel 'supporters' hier zich wel schuldig aan, maar misschien trek ik te snel verkeerde conclusies over jou. Robben heeft dit niveau altijd al laten zien, in het laatste halfjaar bij Real speelde hij ook vanaf rechts. En Sneijder is in mijn ogen juist beperkter geworden. Hij is veranderd van een echte nummer 10, naar een centrale middenvelder. Voor Internazionale werkte dat, voor ons (spel) niet.

8 juli 2010 om 22:18

Ik vind dat het juist wel werkt bij dit Oranje. Zeker kijkend naar de cijfers is Sneijder uiterst belangrijk. Daarnaast staat hij zijn mannetje in de duels en stellen tegenstanders hun opstelling (soms) af op zijn uitzonderlijke kwaliteiten. Je kunt moeilijk beweren dat Sneijder zijn steentje niet bijdraagt in Oranje: hij kan nog topscorer en 'beste speler van het toernooi' worden.
Ik vraag me af in welk opzicht jij Sneijder beperkter vindt geworden. Dat vind ik toch een, op zijn zachts gezegd, vreemde opmerking.

9 juli 2010 om 11:59

In aanvallend opzicht is hij beperkter geworden. Bij Ajax was hij een heel complete nummer 10, die alles kon. Dribbelen, afmaken, spel verdelen. Eigenlijk alles wat bij een echte nummer 10 hoort. Bij Internazionale heeft Mourinho een stukje risico uit zijn spel weggehaald. Hij is veel minder in de zestien te vinden, hij scoort minder en geeft minder de steekpass, wat toch ook wel een risicovolle pass is. Ik heb hem dit toernooi geen steekpass zien geven of de kaats/combinatie zien zoeken met van Persie. Hij is er echt puur en alleen voor de eindpass, meer zat niet in zijn takenpakket. Al het opbouwende en defensieve werk op het middenveld werd daar verder opgeknapt door Cambiasso, Motta en Stankovic. Hij is veel meer een momentenvoetballer geworden. En dan spel zie je nu ook bij Nederland. De nummer 10 bij ons moet het spelverdelen, de assists geven en aansluiten bij van Persie. Daarom heeft Bert ook Robin opgesteld,een meevoetballende spits, maar dat doet hij dus niet. Hij beperkt zich tot de lange bal op Robben of Kuijt en anders is het schieten of een balletje breed of terug. Dat het spel bagger is, komt door Sneijder. Hij gaf het niet voor niets zelf toe, toen Rafael in het veld kwam, was er meteen meer voetbal in de ploeg. Hij is dus minder aanwezig, scoort minder en verdeeld het spel niet. Het is alleen dit WK zo, dat wat hij doet, meteen in goud verandert en hij toch wel de nodige geluk heeft.

Het verkopen van Robben was op zich niet zo dom. Ze wilden Ronaldo halen en Robben eiste 100% speeltijd. Maar als je moet kiezen tussen Ronaldo en Robben is de keus snel gemaakt. Ronaldo scoorde dit seizoen weer meer in de competitie en in de CL. Daarnaast is Robben blessuregevoelig en ligt het niet alleen aan Real. Bij Chelsea speelde hij ook niet sterk. Daar speelde hij in 3 seizoenen 67 wedstrijden en scoorde hij 15(!) keer. Real nam dus een risico. Maar bij Real speelde hij wel veel en ik denk dat hem dat ook beter heeft gemaakt. Sneijder had wel kunnen blijven,maar in Madrid hadden ze te weinig geduld na een slecht seizoen van hem.zijn vervanger kaka heeft het eigenlijk beter gedaan. Sneijder:22 wedstrijden(2goals),kaka: 25 wedstrijden(8goals). Real handelt soms wel te snel. Soms doen ze spelers te snel weg,maar je kunt moeilijk zeggen dat Sneijder en Robben hun laatste seizoen goed hebben gespeeld. Daarnaast heb je het niet over Huntelaar. Hij is weg en dat was een slimme stap.

Leuk stuk, grappige gedachten.

echt grappig van die mensen die kwijlend liggen te dagdromen over het zure gezicht van Perez, yea right

Leuk en populistische stuk, maar heel provocerend en laag.

Robben mag je hoog hebben zitten, maar bij de top is deze man altijd geflopt, dus mag je ook conclussies trekken uit de feiten.
Chelsea nooit een basis speler, soms in de basis soms invallen, meer niet.
Real zelfde verhaal.
Bij Bayern speelt hij omdat er een Nederlandse trainer is die hem wilt laten spelen.

Je stuk is erg goed, je schrijfstijl is echt goed, met alle woorden eromheen, als je begrijpt wat ik bedoel.
Enig puntje van kritiek is dat het nogal een demonstratief geschreven stuk is, maar dat was waarschijnlijk ook precies je bedoeling.

@hard: Robben heeft bij Chelsea weinig gespeeld, vooral te wijten aan zijn vele en langdurige blessures. Onzin ook dat Robben enkel speelt vanwege de Nederlandse coach in Beieren. Wie zou daar dan moeten staan volgens jou?

Ik vind dit stuk oprecht vijf sterren waard. Complimenten en blijf vooral schrijven. Succes daarmee verder!

Goed geschreven stuk! het leest lekker weg, en ik sta er voor 100% achter.
5 sterren

Hij wil geen lange neus trekken naar perez maar simpelweg bedanken... dat jullie dat niet snappen met je madrid bril. Doordat ze weggegaan zijn zijn ze belangerijk gemaakt zelfvertrouwen gekregen en veel gespeeld. als ze bij madrid waren gebleven waren ze op de bank beland.

En de 3de nederlander bedoelt die waarschijnelijk vdv die ook kaal begint te worden... maar die heefd zich prachtig laten gelden uit onmogelijke positie bij real madrid en hij is gebleven voor zijn vrouw, wat ik bijzonder knap en moedig vind van vdv zegt toch iets over die jongen.

Dus ik zeg ook perez bedankt voor het verkopen van onze sterren.

Als je zo redeneert, kun je voor alles wel een oorzaak zoeken. Benzema speelde matig bij Frankrijk. Henry en Ribery zorgden voor doelpunten. Je dankt dus de overwinning van Oranje in de halve finale aan Perez die Benzema kocht (omdat ze Villa niet konden krijgen) en last had van blessures en eigenlijk niet zo heel goed was?

Je zegt dat Robben Duits speelde. Dat vind ik niet. Hij werd ook gewoon iedere keer hard aangepakt. Bovendien heeft hij dat niet in Beieren opgepikt, maar zelfs bij Psv kon hij al als een topper aanstellen.

Wel moet ik het met je eens zijn dat we geluk hebben. Die goal van Gio valt ook maar eens per jaar, en hoeveel geluk had Sneijder met zijn treffer? Ach we zijn zover gekomen met geluk, laat ons de finale ook maar winnen met geluk.
Mooi geschreven, maar een beetje te ver gezocht.

Ik vond het een interessant stukje, die helemaal aansluit op de gedachte waar ik ook al een tijdje mee rondloop. Waar waren ze in Madrid in godsnaam mee bezig, dat ze juist Robben en Sneijder verkocht hebben?

Vet stuk Proevo! Normaal vind ik je stukken iets teveel gericht op het opzoeken van de controverse, en ondanks dat je dat ook nu doet, vind ik de kern van waarheid die je beschrijft geweldig. Enige minpunt is dat je weinig nieuws te melden hebt, maar dat kan bijna niet anders in zo'n onderwerp. Ik heb laatst nog een column van iemand gelezen die sterk op deze leek, alleen is deze beter En dan te bedenken dat diegene er waarschijnlijk voor betaald krijgt.. Ik zal je de link nog wel eens sturen in een privé bericht!

Ik vind het ook geen objectief stuk, eerder een sneer uit de delen aan de Madrilenen. Ik word deze discussie echt beu en dit stukje vind ik hier weer provocerend.

Er waren genoeg redenen om onze Nederlanders te verkopen, ondanks ik blij ben dat ze dat gedaan hebben. Robben was bijna nooit fit, hij kwam wel tot en redelijk aantal wedstrijden, maar liep altijd rond met pijntjes. Sneijder had een goed eerste seizoen, maar eerlijk is eerlijk: het 2e seizoen was hij niet Real waardig.

Ze hadden graag naar mijn liverpool mogen komen, maar wie weet hoe het dan was gelopen.

Mijn conclusie: Het is allemaal zo makkelijk gezegd achteraf! Het hangt van zoveel dingen af. Sneijder heeft Mourinho als coach gehad, wilde zich zelf bewijzen, heeft een leuke vriendin en ga zo maar door.


Edit: het was niet de bedoeling om 1 ster te geven... ik dacht dat je ze moest aanklikken.. excuses. Ik had het een 3 ster willen geven, op basis van het laatste gedeelte.

een zeer mooi stuk hoor

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren