Gouden Bal en FIFA-uitverkiezing smelten samen tot één prijs

Maandag, 5 juli 2010 om 14:45Daniel Cabot Kerkdijk

Vanaf volgend jaar zal er nog maar één grote trofee de beste speler van het jaar bekronen. De Gouden Bal en de Wereldvoetballer van het Jaar smelten samen tot één prijs, zo meldt de wereldvoetbalbond FIFA maandagmiddag.

/

De Wereldvoetballer van het Jaar is een uitverkiezing van de FIFA en wordt sinds 1991 uitgereikt. De Gouden Bal, die in 1956 door het magazine France Football in het leven werd geroepen, bekroont dan weer de beste voetballer in Europa.

Beide organisaties hebben nu besloten de handen in elkaar te slaan. Begin januari zal nog slechts één trofee worden uitgereikt: de Gouden Bal. In 2010 sleepte Barcelona-aanvaller Lionel Messi beide prijzen in de wacht.40 reacties (laatste reactie door ythehunter)

Mocht onze Wesley ons zondag naar de Wereldtitel schieten dan wel koppen, dan zal hij Wereldvoetballer van het jaar worden. Niet meer dan terecht trouwens. Ik wil heel Nederland oproepen om bijzonder trots te zijn op onze meistro. Deze grote kleine man verdient een standbeeld.

5 juli 2010 om 15:39

ik geloof daar niks van, want wat messi dit seizoen heeft gepresteerd is echt heel heel erg goed! daar kan niemand tegen op! het zou heel erg raar zijn, omdat sneijder een paard doelpunten maakt op het WK en niet eens zo goed speelt de beste voetballer word wat hij dus totaal niet is! het is toch ongelooflijk dat mensen sneijder noemen! kom op man, messi is de getalenteerde voetballer ooit! die man heeft zo goed gepresteerd bij barca dat het niet eens spannend moet zijn wie hem dit jaar wint! maar wij nederlanders willen natuurlijk allemaal dat onze wesley het wint. nou de fifa is gek, maar zo gek denk ik toch niet!

5 juli 2010 om 15:46

Jij bent niet volstrekt objectief in deze kwestie, kijkend naar je profielfoto.

Ik zal mijn mening toelichten:
Het hedendaagse voetbal is geen sport meer waarbij een spelverdeler de gehele wedstrijd excelleert. Neen, tegenwoordig draait alles om momenten. En Wesley Sneijder heeft zich dankzij Mourinho opgewerkt tot de ultieme momentenvoetballer. Kijk naar dit WK. Jij zegt dat hij niet goed speelt, maar hij is betrokken bij de volgende doelpunten:

- 2-0 tegen Denemarken (fabelachtige dieptepass op Elia)
- 1-0 tegen Japan (doelpunt)
- 1-2 tegen Kameroen (fabelachtige dieptepass op Robben)
- 1-0 tegen Slowakije (prachtige pass op Robben)
- 2-0 tegen Slowakije (doelpunt)
- 1-1 tegen Brazilie (doelpunt afgedwongen door prachtige boogbal met links, ingekopt door de ongelukkige Melo)
- 1-2 tegen Brazilie (doelpunt met de kop)

Messi kan absoluut geen potten breken op dit WK. Dat komt zeker ook door het tactische plan van Maradona, maar dat kan geen criterium zijn bij de keuze voor wereldvoetballer van het jaar. Messi had meer moeten laten zien op dit ultieme podium. Hij heeft gewoon gefaald.

Sneijder doet het echt fantastisch. Hij is de man van Oranje en laat dat elke wedstrijd in een paar beslissende momenten zien. Hij is dus beslissend, net zoals Muller bijvoorbeeld.

5 juli 2010 om 15:49

Ja precies die eikel denkt nu echt dat wat Messi wekelijks laat zien bij Barca evenveel blijkt te zijn dan 7 wedstrijdjes winnen op een eindtoernooi, met tegenstanders als Slowakije, Japan etc. Brazilie verslaan met dode spelmomenten en een verdedigingsfout is niet bepaald iets heel speciaals.

De champions league winnen hebben ze ook te danken aan een voortreffelijke Milito. En Argentinie was natuurlijk veeeel beter geweest met Cambiasso en Zanetti op het middenveld. Dan zou Messi waarschijnlijk een heeele andere prestatie hebben neergezet.

5 juli 2010 om 15:50

Zoals Proevomaster al zei is Sneijder veel belangrijker.

1-0 Inter-chelsea(beslissende pass op eto'o)
1-0 Inter-bayern(beslissende Pass op Milito)

En zo zijn er nog veel meer..

5 juli 2010 om 15:51

@johnnybravo

Kan je even normaal doen en je taalgebruik wat aanpassen, leg nou eens rustig uit wat je bedoelt en gebruik daarbij ook Argumenten alsjeblieft...

5 juli 2010 om 16:03

dus als je het op het wk aardig doet ben je de beste van de wereld. dan heeft david villa de meeste kans op voetballer van het jaar:s kom op zeg! heb je messi zien voetballen dit seizoen. en daarmee bedoel ik niet de 3/4 wedstrijden van de cl, maar het hele seizoen?? want als je dat hebt gezien dat weet je dat niemand aan hem kan tippen! het is ongelooflijk dat er mensen zijn die sneijder aan hem tippen! echt lachwekkend! onze kleine sneijder doet het goed, maar om gelijk te zeggen dat hij de beste speler van de wereld is gaat me toch iets te ver.. voor mij en de meeste is eht niet echt spannend meer wie het word, want het kan niet anders dan dat het messi word.. hij is de beste en dat zeg ik niet door mijn profielfoto en omdat ik voor barca ben, want ik ben ook voor ajax! het lijkt me erg leuk als sneijder het word, maar wat messi dit jaar heeft gepresteerd kan niemand tegen op!

5 juli 2010 om 16:11

@proevoemaster

Als ik eerlijk mag zijn denk ik ook dat jij niet helemaal objectief bent en dit door een oranje bril ziet.

Ik vind dat je gelijk hebt wat betreft het feit dat Wesey Sneijder op dit WK een belangrijke rol speelt in het Nederlands elftal. Maar je standpunt over dat het hedendaagse voetbal alleen nog maar om momenten draait vind ik ridicuul.

Als we op Europees niveau kijken naar bijvoorbeeld Barcelona en Bayern, waar respectievelijk Messi en Robben voetballen, dan zien we dat het daar niet om momentopnames draait. Eerder om totaalvoetbal. Vergeet daarbij niet dat deze clubs daarmee zeer succesvol zijn. Individueel zijn Messi en Robben ook geen voetballers van de momenten. Messi en Robben zijn spelers die constant voor dreiging zorgen en de aanjagers van het team zijn. Ditzelfde geld op nationaal niveau voor Luis Suarez. Ook een speler die het absoluut niet van de momenten hoeft te hebben, maar juist een speler die met zijn individuele klasse keer op keer voor gevaar en dreiging zorgt.

En ook al is Sneijder dit WK belangrijk voor Nederland, als we hem gaan vergelijken met danwel Messi, danwel Robben...dan kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat hij ten opzichte van die 2 nog wel wat tekort komt.

5 juli 2010 om 21:24

Over het aantal assisten van Xavi kan Sneijder helaas niet tippen

Ik denk dat Messi ondanks de goede prestaties van Sneijder toch wat meer heeft gedaan.
- Winnende goal in Fifa Club World Cup
- Assist in Europese Supercup op de winnende goal
- Twee keer gescoord in Spaanse super Cup
- 4 keer uitgehaald tegen Arsenal en een '' messi-show '' laten zien
- Voor de rest in alleen dit seizoen maar liefst 47 doelpunten en ook heel veel assisten in belangrijke wedstrijden
- Hij heeft ook mooiere goals gescoord
- Neutrale kijker geniet meer van Messi dan van hem

5 juli 2010 om 21:32

helemaal mee eens!!! groen randje voor leomessi14 eigenlijk is het lachwekkend dat er mensen zijn die sneijder de beste van de wereld vinden en het is eigenlijk nog lachwekkender dat wij deze discussie aangaan met deze mensen over wie er nou beter is messi dus! daar kan niemand iets tegen in brengen..

5 juli 2010 om 22:43

Messi kan alleen goed voetballen als hij geweldige spelers om zich heen heeft die en verdedigers weglokken en hij heeft ook spelers nodig die geweldige passes kunnen geven

Ik denk dat Wesley Sneijder wel een heel veel kans gaat maken op deze prijs, wie anders won de titel, de CL en kwam ver op het WK met een beslissend optreden in alle competities? Hmmm.....

5 juli 2010 om 15:20

Ligt eraan, als nederland wereldkampioen wordt maakt Sneijder idd een hele grote kans. Echter, als bijv. Duitsland de prijs pakt kan die ook zomaar naar Schweinsteiger gaan (titel, beker, Cl-finale, Wk)..

5 juli 2010 om 15:21

thomas muller en sweinsteiger die won de titel de beker finale cl en kwam ver op het wk met geweldige optredens in alle competities.
denk dat sneijder goede kans maakt zeker als hij in halve finale finale ook beslissend is voor oranje en ''wij'' kampioen worden.

Goede beslissing, er is namelijk ook maar een voetballer de beste. Sneijder is wel een kanshebber ja als hij nog eens wereldkampioen wordt.

Ik hoop dat Sneijder niet in aamerking komt voor deze prijs. Weliswaar prijzen gepakt, maar op een manier dat voetbal totaal verkracht heeft. Waarschijnlijk zit hij niet eens in top drie, meestal wordt gekeken naar gevestigde namen ook hebben ze al niks gepresenteerd.

5 juli 2010 om 15:23

Je bedoelt ploegen die steriel en defensief spelen.

Ongetwijfeld komen inderdaad Messi, Kaka, Ronaldo en Rooney ook weer ver. Al hebben ze in de competities natuurlijk wel weer een goede rol gespeeld, behalve Kaka.

Sneijder wordt het gewoon.
Helemaal als hij Nederland naar de titel schiet, Dan mogen Messi, Ronaldo en al die andere toppers wel bestaan, Maar dan wint Wesley hem !

Hopelijk wordt er ook meer op prestaties gekozen en minder op naam, vond Xavi toch wel beter dan Messi vorig jaar. Kanshebbers voor dit jaar zijn: Thomas Muller, Wesley Sneijder, Arjen Robben, David Villa, Xavi, en nog wat namen die ver kwamen in de CL, competitie en WK.

5 juli 2010 om 15:23

Van deze namen zijn Messi, Sneijder en Xavi de grote kanshebbers want zei hebben veel prijzen gewonnen. Als Nederland het wk wint, zie ik Sneijder als de grote favoriet en het zelfde geldt voor Xavi als Spanje wint.

5 juli 2010 om 15:57

Als je de naam van Messi nog niet eens kan spellen, moet je gewoon niks zeggen op een voetbalforum

5 juli 2010 om 17:06

Als je iets nuttigs wil zeggen doe dat dan ma ga geen simpele typefouten afkraken. Ik gaf alleen mijn mening over dit onderwerp.

Ik vind dat Sneijder de grootste kanshebber is en het ook keihard verdient.

Ten eerste had die een super seizoen bij Inter, en heeft die alles gewonnen wat er te winnen viel.
En dan heb je ook nog het WK waarin hij schittert en in de halve finale staat. Messi heeft een slecht WK gespeelt en was met Barca uitgeschakeld in de Champions League dus het zou nergens op slaan als die hem weer zou winnen.

Mochten we weltmeister worden, dan maakt een Nederlander zeker wel een kans. Ik hoor iedereen Sneijder en Robben noemen (en terecht), maar wat dachten jullie van Van Bommel.

Hij heeft dit jaar echt geweldig gespeeld, is de absolute leider van Bayern en ook dit WK weer van onschatbare waarde voor Nederland. Hij zal hem niet winnen, want veelal onzichtbaar en minder opvallend dan de anderen, maar top 10 moet haalbaar zijn.

Sneijder gun ik het en verdiend het.

Maar als een speler als Robben een wereldgoal in de finale maakt, dan word hij het, want zulke spelers worden altijd eerder gekozen.

Ik denk dat Robben een grote kans heeft. Ik durf gemakkelijk te stellen dat hij in het afgelopen voetbalseizoen gewoon de beste was.

sneijder word hem sowiezo niet ,al gun ik het hem wel maar waarschijnelijk word het messi want hij heeft 39 goals gemaakt in dit sezioen.

5 juli 2010 om 16:02

Messi heeft 43 goals gemaakt. Hij was ook topscoorder van de Champions league. Messi verdient vind ik dus gewoon deze prijs. Verder vind ik Sneijder nog niet eens de beste speler van dit WK. David Villa, Özil en Iniesta vind ik een betere indruk maken dit WK.

Goede zet van de Fifa en France Football, anders krijg je verwarringen en dat wil natuurlijk niemand...
Ik denk dat twee Nederlandse spelers heel veel kans maken om deze prijs te winnen, al denk ik dat Mourinho's jochie het uiteindelijk meer verdient van die van Louis...

Ik kan me gewoon geen momenten herinneren in de C L-campagne van Inter waar hij geen doorslaggevende pass heeft gegeven of een vrije trap heeft gescoord, overal was hij bijna wel bij... hetzelfde met Oranje, die man is topscorer en is weer lekker bezig met korte en lange passes!

Ik denk dat dat zwaarder moet tellen deze keer dan wat voor trucjes je allemaal kan of hoe snel je bent
Jemig wat doet het pijn om dit te moeten zeggen over een Inter-speler...

De Gouden Bal houdt dus in dat je de beste van de wereld bent. De echte kandidaten zijn Messi, Milito, Sneijder en David Villa. Sneijder en Villa maken naar mijn mening de grootste kans om de Gouden Bal binnen te slepen. Beide hebben afgelopen seizoen bij respectievelijk Inter en Valencia geweldig gespeeld, en dat zetten ze voort op 't WK. Alhoewel ik zie dat Sneijder in een wedstrijd maar 4 keer echt voor komt, is hij wel heel effectief en bepalend. Hierom is hij steeds een belangrijke schakel. David Villa zie ik toch een streepje voor. Is steeds weer de belangrijkste man bij Spanje. Laat zich in de kritische wedstrijden steeds horen en is erg behendig met de bal om. Prachtige schot in huis maar als je Villa met Sneijder moet vergelijken is dat heel moeilijk. De ene toch een aanvaller, en de andere weer een middenvelder. De aanstaande wedstrijden kunnen bepalen wie met de Gouden Bal naar huis mag meenemen. Waarschijnlijk Villa of Sneijder.

Ik vind Sneijder zelf helemaal niet zo goed spelen op het WK, hij is alleen erg effectief, misschien een kwaliteit, maargoed. Over het geheel speelt hij niet zo goed.
Verder heeft hij Inter toch wel geleid naar het kampioenschap, beker en de CL en is hij dus erg beslissend voor Nederland.

Qua prijzen en prestaties is Sneijder toch wel een favoriet.
Neem aan dat Messi, Ronaldo, Xavi, Iniesta, en Robben ook genomineerd zijn.

Ik hoop toch niet dat het Sneijder wordt, of Messi. Voor mij is er dit seizoen maar 1 speler geweest die zowel uitblonk qua doelpunten, assists, passing en techniek, vrijwel alles dus.
Xavi Hernandéz!

De winnar van deze verkiezing komt uit de team van de wereldkampioen. Dit is altijd zo geweest(2006: italie, cannavaro, 2002: brazilie, ronaldo, 1998: frankrijk, zidane, 1994: brazilie. romario). Als Nederland WK wordt zal het sneijder of robben worden. Sneijder maakt meer kans, aangezien hij ook de CL heeft gewonnen. Bij duitsland zal het wel schweinsteiger worden. Bij spanje gok ik op Xavi, goed gepresteert met Barca en belangrijk rol bij spanje. Als uruguay het wordt, zal het wel forlan worden. EL gewonnen met atletico.) Dus geen messi of ronaldo

Het is inderdaad zo dat de winnaar van dit soort verkiezingen vaak uit de winnaars van het Wk/champions League etc. komen. Als Nederland zou winnen vind ik dat Sneijder het absoluut verdiend. Hij heeft bij Inter geweldig gepresteerd en was ongelofelijk belangrijk in de momenten dat het er toe deed. Ook in dit WK heeft hij ontzettend belangrijke dingen gedaan. Hij was misschien niet altijd aanwezig maar had altijd een aandeel beslissende momenten in de wedstrijd. Toppers als Ronaldo, Messi en Rooney hebben in de competitie uitstekend gepresteerd maar hopeloos gefaald op het WK, dat is iedereen met mij eens denk ik.

Wie de WK wint, en goed presenteert, wint waarschijnlijk de Gouden bal.
Het gaat ook om de Presentatie van de speler wat ze die jaar hebben gedaan. Als je naar Sneijder kijkt, dan heeft hij een fantastische seizoen gespeeld bij inter. Hij won alle prijzen wat hij kon winnen. En als Nederland de WK wint, dan gaat Sneijder waarschijnlijk de Gouden Bal winnen.
Kijk bijvoorbeeld naar 2006: Cannavaro. Speelde slechte jaar bij juventus. In WK speelde hij fantastisch en won de WK. Uiteindelijk won hij de Gouden bal.
Kijk naar 2002: Ronaldo. Hele seizoen gebleseerd en laatste 2maanden voor Inter gespeelt. Dan komt de WK. Daar is hij topscorder geworden en de Gouden Bal gewonnen.

Voor Messi zie ik het anders. Hij speelde een matige WK. Maar bij Barcelona speelde hij wel goed.
Als mensen zeggen hij speelde een fantastische seizoen, dat niet. Bij Barcelona had hij zijn Momenten. maakte hattrick. en de andere wedstrijden speelde hij matig.

Voor mij is het WK '' De Beslissing voor het Gouden bal ''. En als Extra, als de speler goed heeft gespeeld bij zijn club en veel prijzen heeft gewonnen dan wint hij waarschijnlijk de Gouden bal.

Sommige mensen vergeten blijkbaar een aantal zakens. In zo'n verkiezing moet je natuurlijk ook een goed voetbalseizoen achter de rug hebben. En dat hebben spelers zoals Messi, Ronaldo, Robben, Xavi, Iniesta, Villa, Sneijder, Maicon, Julio Cesar en milito om maar enkele op te noemen. Maar het wil niet altijd zeggen dat de beste voetballer deze prijs wint.

Er wordt ook gekeken naar de prestaties en de prijzen die men heeft gewonnen. Als we dat volgen dan zie je dat Inter alle prijzen heeft gewonnen wat er te winnen vallen. Aangezien Nederland nog steeds op het wk zit en Sneijder assisten heeft gegeven en gescoort denk ik dat hij het wordt. Zelfs al speelt Nederland niet de finale of worden ze geen wereldkampioen.

Ik weet nog een keer in 2002, Ronaldo heeft alleen gevoetbalt op het WK voor Brazilie. En had bijna het hele jaar niet gevoetbald, maar werd wel speler van het jaar. Dus het is super subjectief.

Messi is voor mij de allerbeste speler van dit moment en heeft een heel goed seizoen gedraaid. Maar hij is niet de speler d ie het beste seizoen heeft gedraaid, want uiteindelijk is die alleen landskampioen geworden.

Sneijder heeft dit seizoen al 3 prijzen gewonnen, Landskampioen, Beker en de CL. En indien hij (wij) wereledkampioen wordt dan is het niet meer dan terecht dat hij speler van van het jaar wordt. Maar dat zegt niet dat hij de beste speler is die er rond loopt, maar zeker wel het beste is van dit jaar.

En dan benader je het denk ik heel objectief zelfs.

Ik denk en hoop dat Messi hem volgend jaar weer zal winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren