Valencia en Manchester City akkoord over David Silva

Woensdag, 30 juni 2010 om 12:15Bart Kruyt • Laatste update: 19:00

Valencia raakt na David Villa ook David Silva kwijt. De Spaanse topclub meldt op haar officiële website dat zij een akkoord heeft bereikt met Manchester City over een transfersom voor de dribbelaar. Slechts de medische keuring kan een overgang nog dwarsbomen: Silva zelf heeft inmiddels ook ingestemd met een transfer.

/

Silva zal voor vier jaar gaan tekenen en het is nog onbekend hoeveel Manchester City aan Valencia betaalt. In Spaanse media wordt gesproken over een transfersom van dertig miljoen euro, maar dit bedrag is niet bevestigd. Eerder ontving Valencia al veertig miljoen euro van Barcelona voor de diensten van Villa, maar niet al het geld kan geïnvesteerd worden in nieuwe krachten, daar Valencia met de nodige schulden kampt.

“Het is een heel speciaal gevoel, omdat ik de club verlaat waar ik ben groot geworden”, zei de 24-jarige Silva, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van Valencia en 119 competitiewedstrijden voor de club speelde. “Nu kijk ik uit naar een nieuwe uitdaging en het mooie project van Manchester City in de Premier League. Ik ben Valencia veel dank verschuldigd en wens ze veel geluk in de toekomst.”

Roberto Mancini was erg gelukkig met zijn nieuwe aankoop: “Ik vind David Silva één van de beste middenvelders van Europa en ik hoop dat hij een belangrijke speler voor Manchester City kan worden. Met de komst van David laten wij aan de wereld zien dat we de beste spelers van de wereld naar Manchester City kunnen halen. We hopen dat we volgend jaar mee kunnen doen om de landstitel.”


Poll

David Silva is een topaankoop voor Manchester City


Gerelateerd

Meer sportnieuws

135 reacties (laatste reactie door jomar3)

ik vind het sonde dat hij naar man city gaat

30 juni 2010 om 12:51

Inderdaad, hij maakt hier gewoon een stap achteruit. Valencia is op sportief gebied gewoon beter. Manchester City probeert met geld gewoon een topclub te worden. Ze hebben een voordeel; ze zijn gevestigd in de Premier League. Al was het de Roemeense competitie geweest zouden ze nooit Tevez, Adebayor, en nu David Silva kunnen contracteren. De competitie maakt zo'n overstap makkelijker.

Het is jammer dat Silva hier voor de 't geld kiest, terwijl hij alsnog bakken met geld kan krijgen en sportief gebied hogerop kan. Tevez moet naar mijn gevoel ook weg van City, want die kan veel beter krijgen.

30 juni 2010 om 13:04

Daar ben ik het totaal niet mee eens. Een stap achteruit misschien omdat hij dit jaar dan sowieso geen CL speelt, maar ik denk dat Manchester City serieus aan de weg timmert en dat komend seizoen een plek bij de eerste 4 een zeer reële doelstelling is en ik ben er ook van overtuigd dat ze dat gaan redden. Chelsea was ook eerst helemaal niks maar ieder jaar werden ze beter en nu zijn ze gewoon een topclub(zonder al te veel historie qua prijzen, dat wel). Maar de Engelse competitie is met de Spaanse de leukste competitie om in uit te komen lijkt me, dus als je uit Spanje vertrekt kan ik me geen ander land voorstellen waar hij dan heen zou moeten. Daarnaast verdient hij daar natuurlijk een vorstelijk salaris en maakt hij deel uit van een topclub in wording. Nou ik zie niet in wat hier zonde aan is of een stap achteruit. Alleen het argument van geen CL kun je noemen maar dat is waarschijnlijk slechts tijdelijk.

30 juni 2010 om 13:48

Chelsea is ook een topclub geworden door Abramovic!! Mensen kraken City alleen af, omdat de eigenaar een Arabier is. Als ze het geld hebben, is het toch hun recht om de beste spelers naar Manchester te halen !!

30 juni 2010 om 13:59

Wat is er mis mee dat man city met geld een grote club probeert te worden? Als het voetbal daarmee mooier wordt mag het van mij...manu, chelsea, arsenal, liverpool en nu man city die erbij aan gaat schuiven. Mooi toch!!

30 juni 2010 om 15:00

Silva kiest helemaal niet voor het geld, want hij wilde eigenlijk naar Chelsea. Het bod dat Chelsea echter maakte werd niet geaccepteerd door Valencia.

30 juni 2010 om 15:32

Nou als hij eerst naar Chelsea wou, dat niet doorging en dan alsnog kiest voor Manchester City, dan kiest hij in mijn ogen juist wél voor het geld. Chelsea is net zo'n geldclub als City, alhoewel City misschien nog iets erger is..

Maar ach, als City het geld heeft, waarom zouden ze het niet gebruiken? Ik hou ze niet tegen, maar ik zie de beste spelers liever bij de beste clubs zoals het hoort!

30 juni 2010 om 19:37

Ik vind dat een onterechte opmerking. City haalt alleen maar toppers binnen met al zijn geld en daarom zal het vast ook succes hebben in de komende jaren. Daarom gaat Silva er ook naartoe.

nou dan zal valencia echt goeie spelers moeten kopen anders is het niet meer wat het geweest was

30 juni 2010 om 12:46

Hoeveel is de schuld eigenlijk van Valencia:s?

Ik hoop het echt dat hij gaat slagen daar en City de titel gaat pakken!

30 juni 2010 om 17:49

@jussi

hoeft niet, ze hebben soldado als vervanger van d.villa een gelijkwaardige spits alleen zijn zijn acties veel minder dan villa, maar daar tegenover soldado is een echte killer en kan veel scoren als die de juiste mannen achter zich heeft staan, het is iets minder dan d.villa maar nog steeds topniveau en als vervanger van d.silva hoeven ze niet eens te kopen.. hoe vindt je die.. er lopen al 2 'd.silva's' in de jeugdopleiding/2e team namelijk Aaron en Jordi Alba die doen echt niks onder d.silva en dit is geen kritiek op d.silva want dat is een fantastische speler maar wil aangeven hoe goed die 2 zijn+ ze hebben Mata en Pablo en een heroplevende Joaquin van slot vorig seizoen, dus in principe kunnen ze die 2jonkies er buiten laten, helft van het geld(+/- 35miljoen) zal voor de overige schulden zijn met het overige geld zou ik als ik hun was een goede keeper kopen want Cesar zit op leeftijd en een fatsoenlijke rechtsback en dan denk ik gelijk aan Akineef(cska) en van der wiel en als het nog kan een goede centrumverdediger en centrummiddenvelder ipv. de dubbele namen die er nu staan, maar dan moet geld niet worden gestopt in de schulden want met die 2aankopen waar ik het over had zit je al snel denk ik samen bij de 35 miljoen

akineef
V.D Wiel
Marchena
alexis/dealb
matthieu
banega
baraja/albel
joaquin
mata
pablo
soldado

Inderdaad zonde dat zo'n mooie speler naar zo'n gemaakte koopgeile club gaat

30 juni 2010 om 12:38

Sorry hoor maar ik moest even reageren hierop, ik heb totaal niets met Manchester City maar aan je naam te zien zal je wel een Spanjaard zijn maar ook daar heb je koopgeile clubs hoor. Zie bv. Barcelona en Real.
Die strooien toch jaarlijks meer met geld dan Manchester City doet.

Ontopic: City gaat toch steeds meer grotere namen krijgen en vroeg of laat gaan ze dus tot de top behoren, als ze komend seizoen CL voetbal kunnen afdwingen kan het alleen maar mooier en mooier worden voor die club.

30 juni 2010 om 14:03

@sebsjuh

Wat ik niet begrijp = dat hij zegt dat hij naar city gaat om prijzen te pakken, kom op zeg city heeft volgens mij nog nooit de pl league gewonnen.geef dan gwn net als de jong toe dat je voor het geld gaat.

Want hij kon ook naar real,barca,chelsea,man u hij had de clubs voor het uitkiezen maar die boden waarschijnlijk minder salaris

30 juni 2010 om 14:15

Natuurlijk een mooie aankoop voor Man C, alleen ik snap de zet van Silva niet echt.
Hij kon naar Real of Barcelona en kiest voor (met alle respect) Man C die nog een club in opbouw is.
Natuurlijk is hij gewoon een basiskracht bij welke club hij ook terecht zou komen, maar bij Man C kan hij zich niet direct laten gelden op het hoogste podium, dat is toch wat elke topspeler wilt?
Hoe dan ook het is weer een aanwinst voor de PL om zo'n speler aan het werk te zien.
Proficiat alle Man C fans!!

@sebasjuh
Man C is een gemaakte topclub aan het worden dankzij het geld van een miljardair, net zoals Chelsea. Beide clubs waren veredelde middenmoters voor deze geldschieters.
Natuurlijk is het wel goed voor de Premier League dat er ''weer'' een topclub bijkomt. De successen die Man C waarschijnlijk gaan boeken gaan ten koste van een club die wel voortborduurd aan successen uit het verleden en dat zonder een geldschieter.
Dat is natuurlijk mooier en ik zou het dan ook zonde vinden als dit ook het geval is.
Eerlijk gezegd vind ik het meer ''cheaten'' wat deze clubs doen, net zoals clubs die aankopen blijven doen ondanks alle schulden die ze hebben.

Ik ben blij dat Platini hier ook een stokje voor gestoken heeft, met die regel die er gaat komen. Clubs met negatieve jaarrekeningen moeten er op rekenen dat ze vanaf 2012 niet meer mee mogen doen aan de Champions League of de Europa League. Dat is in mijn ogen een goede zaak voor de wat kleinere clubs met een klein vermogen.

Hoe dan ook.... Ik wil hiermee zeggen dat Barca en Real clubs zijn met geld dankzij de successen uit het verleden en niet clubs zijn zoals Chelsea of Man C.
Tuurlijk heeft Real Perez nog rondlopen, maar ook zonder Perez weten ze wel grote namen te strikken, daar ben ik van overtuigd.
Dat is het verschil tussen deze clubs en door dat geef ik die clubs ook meer krediet.

30 juni 2010 om 16:53

Euhmm.. maar Manchester United was altijd de rijkste club ter wereld en was leider in het doen van schandalig dure aankopen. Zij hebben toch echt de trend gezet qua dure aankopen. Liverpool heeft ook haar succesen bereikt door dure aankopen (torres en 100 dure miskopen) en door zichzelf in de schulden te brengen. Chelsea is een topclub geworden met dank aan Abramovic. Zo kunnen we doorgaan.

De enige topclub die het op een ''eerlijke manier'' doet is Arsenal. Voor de rest is het 1 pot nat hoor. Dat Man City er nu bij komt is alleen maar goed voor de competitie.

En jij hebt het over ''cheaters''. Nou de grootste cheaters zijn toch echt Barcelona, Real Mardrid, Liverpool, Manu en Chelsea. Bij elkaar een schuldenlast van een paar Miljard. En toch lekker doorgaan meet dure aankopen.

30 juni 2010 om 18:20

Begrijpend lezen is altijd zo moeilijk voor sommige mensen

- Ik heb het uberhaupt niet gehad over rijkste clubs of wie de eerste was met dure aankopen.
Wel heb ik het over clubs met geldschieters die op die manier aan de top komen, das heel wat anders.

- Dat Manchester United de eerste club is die ''de trend heeft gezet'' wat betreft dure aankopen is niet van belang.

- Dat Chelsea een topclub geworden is dankzij Abramovic gaf ik zelf al aan, alleen zonder Abramovic zn naam te vermelden

- Ik geef zelf ook al aan dat clubs met schulden en aankopen blijven doen ''cheaten''. Dat je de namen er dan nog bij vermeld is alleen leuk voor de bevestiging, bespaard mij gelijk wat tijd

- En dat Arsenal het op een ''eerlijke manier'' doet, dat wist ik zelf ook. Dat Liverpool miskopen gedaan heeft dat weet ook iedereen. Dat je dat hier vermeld is allemaal leuk en aardig, maar wederom is dit ook niet van toepassing.

David Silva hoort gewoon (met alle respect) thuis bij een club met uitstraling, een groot verleden, een grote achterban en die om de grote prijzen strijd.
Voor het geld zal hij het waarschijnlijk niet gedaan hebben, want bij oa Barca en Real had hij denk ik ook wel een riant salaris kunnen verwachten.
Silva zal waarschijnlijk gekozen hebben voor Man C, omdat ze hem het mooie verhaaltje hebben verteld dat ze ambities hebben om de PL te winnen en bouwen aan een team die in de toekomst voor (inderdaad) de grote prijzen zal strijden.
Misschien zag hij een te grote concurentiestrijd bij Real of Barca dat hij daarvanaf zag of iets dergelijke, al kan ik me dat slecht voorstellen.
Hoe dan ook zie ik Man C (misschien) over pas een paar seizoenen pas voor de grotere prijzen gaan strijden.
CL behalen zou komend seizoen misschien al haalbaar zijn maar tot meer zie ik ze niet in staat, maar wie weet bewijzen ze mn ongelijk wel.
Natuurlijk is bovenstaande op mijn mening berust (ik zal het maar effe erbij vermelden voordat er dalijk weer haat reacties komen).

Leuk voor Manchester City, ben benieuwd om welke bedrag het gaat.
En ook goed voor Valencia die geld nodig heeft..

30 juni 2010 om 13:04

Nou ja echt goed voor Valencia zal het sportief gezien niet zijn... Aardige leegloop daar.... Positief voor Maduro misschien.

30 juni 2010 om 13:30

Alleen jammer dat Maduro als verdediger speelt voor Valencia, terwijl Silva toch echt als een aanvallend ingestelde middenvelder of buitenspeler functioneert.

30 juni 2010 om 13:43

Klopt, maar Silva is niet de eerste en niet de laatste speler die zal vertrekken bij Valencia.....

Ben benieuwd of die fantastische speler in Engeland kan slagen. Vind het nog steeds jammer dat Real hem niet heeft gehaald. Hij hoort gewoon in Spanje te spelen.
Wat heeft hij gekost? 30 mln?

30 juni 2010 om 12:46

Beide clubs waren overeen gekomen dat 35 miljoen een mooi bedrag was. Echter wilde City dit bedrag spreiden over een x-aantal jaar, terwijl Valencia het geld nu wil hebben. Nu kost hij dus 33 miljoen euro waarbij het bedrag in een keer betaald wordt.

30 juni 2010 om 17:18

Als real en barca zo door blijven kopen wordt het ook saai. Is er eindgelijk weer een goed talent en dan komt barca weer aan omdat die de beste spelers Moeten hebben. Ik vind City een club met veel potentie. Die kopen ook wel, maar niet al het talent. (Of jullie moeten Bellamy met zijn 30 nog als talent zien.)
On.: Geweldig jong talent voor City. Ik gun hem een mooie toekomst

3 juli 2010 om 21:27

Jordy buijs lijkt me wel logisch de beste talenten halen daar kun je nog winst aan maken en als je een bellamy voor 20 mil haalt haal je er alleen maar verlies aan want in 3 jaar tijd is hij 10 mil is gewoon 10 miljoen verlies dus lijkt me gewoon logisch dat je talenten haalt!

Hoop dat Valencia een goede vervanger vind. Vind het erg jammer dat hij naar Man city gaat Spaans voetbal past toch echt denk ik het beste bij hem maar misschien de premier league ook wel. Ik ben Juventus fan en krasic wil naar juventus.

Maar Krasic zou ''de'' ideale vervanger zijn voor hem zelfde type speler zijn jullie het met me eens over dit ?

30 juni 2010 om 12:47

Krasic is een pure aanvaller terwijl Silva een spelverdeler is dus ik ben het absoluut niet met je eens, daarnaast is Silva ook veel verder en in min ogen ook beter dan Krasic. Het liefste zou ik hebben dat Valencia achter Afellay aangaat. Ik weet alleen niet in hoeverre dit realistisch is.

30 juni 2010 om 12:58

Silva is een aanvallende linkermiddenvelder of centraal.. Krasic speelt puur op rechts.. Daar hebben ze volgens mij al 2 goede spelers, Joaquin en Pablo Hernandez..

30 juni 2010 om 13:32

Krasic puur op rechts? Kan me genoeg wedstrijden heugen waarin de Serviër voor Cska aan de linkerkant uitkwam. Kan daar evengoed uit de voeten als rechts en centraal.

Krasic speelt van nature echter een diepere rol dan Silva en is dan ook meer een echte buitenspeler dan een spelmaker die achter de spitsen actief is. Denk niet dat hij de juiste speler is om Silva meet te vervangen.

Als Toure er ook nog heen gaat, hoe komt het dan met de Jong??

Blijven zitten en geld vangen of voor het sportieve gaan en naar Arsenal verkassen.
Hij moet veel blijven spelen anders komt zijn positie in geding bij Oranje.

Als City een goed beleid gaat voeren dicht ik ze titelkansen toe volgend seizoen. goede aankoop is Silva in ieder geval wel

30 juni 2010 om 12:34

Gewoon naar Arsenal gaan. Ik had eigenlijk verwacht dat hij na Ajax direct naar Arsenal zou verkassen. Het is ietsje anders gelopen allemaal. Maar dit zou ideaal voor de ontwikkeling van de Jong zijn. Van een technische ietwat flegmatiek ogende voetballer is hij bij HSV en Man City omgeturnd tot een keiharde defensieve middenvelder a la Edgar Davids. Alleen was Edgar Davids in balbezit veel bepalender dan de Jong op dit moment. Dat gedeelte is een beetje ondergesneeuwd de laatste jaren en op dat aspect zou de Jong dus nog stappen kunnen maken. En waar beter kan je een dergelijke stap in je ontwikkeling maken als bij Arsenal.... Bikkelen als het moet en mooi voetballen als het kan. Jawel, bij Arsenal zou de Jong zn spel weer naar 'the next level' kunnen brengen.

Alleen dan zal de Jong wel een stappie terug moeten doen wat betreft salaris, want ik kan me niet voorstellen dat Arsenal de Jong ook een salaris van 8,5 miljoen op jaarbasis gaat geven.
Maar daar krijgt die dan wel wat voor terug: de kans om echt de beste van de wereld op zijn positie te worden!

30 juni 2010 om 12:53

De Jong verdient geen 8.5 miljoen salaris op jaarbasis. Dat is het totale bedrag, dat hij in een jaar had verdient door zijn bedrijf, salaris en sponsorinkomsten. Waarschijnlijk zal zijn salaris rond de 3 a 4 miljoen zitten.

30 juni 2010 om 12:49

Die kunnen toch prima naast elkaar spelen? Met Boateng, De Jong, Touré, Tévez en Silva heb je toch een team dat kan mee doen om de titel. Verschil zal echter weer zitten in het niveau van de bank dus ze zullen er nog wel wat bij moeten halen willen ze écht mee doen.

30 juni 2010 om 13:21

En waar worden Barry, Vieira en eventueel nog Kompany gelaten dan? Ik denk dat de Jong volgend seizoen helaas een bankzitter zal worden

30 juni 2010 om 13:37

@ Suri_80

Barry is een compleet andere speler als het type De Jong, Yaya Touré. Behoort meer tot de categorie van echte centrale middenvelders, hij is geen pure verdedigende middenvelder.

Vieira is al ver over zijn piek en met zijn fysieke gesteldheid is het onwaarschijnlijk dat hij heel het seizoen zal spelen.

Kompany kan tevens als verdediger uit de voeten maar ik denk dat hij wel degelijk wedstrijden zal maken op de positie van De Jong, dit betekent echter niet dat er totaal geen plaats is voor De Jong op het middenveld van City.

30 juni 2010 om 15:02

Barry is in mijn ogen een vrij matige voetballer terwijl Viera natuurlijk helemaal een miskoop van jewelste is geweest. Nee het middenveld met Touré en De Jong is dan toch een stuk moderner, dynamischer en voetballend ook sterker.

Neeeeeeeeee!!!!!
Ik had echt gehoopt dat hij voor een topclub zou kiezen en niet voor een topsalaris club.
Echt jammer.

30 juni 2010 om 12:29

Sportief gezien is dit eerder een stap achteruit dan vooruit, maar goed hij is nog jong, misschien kan hij nog successen bereieken met City.

Alweer een speler die naar Man City gaat om er kapot gemaakt te worden. Erg jammer allemaal. Als je je bedenkt dat een erg goede speler uit Spanje naar een subtopper in Engeland gaat spelen waar het niet op techniek aan komt maar op opportunisme en werkvoetbal. Dit lijkt me niks voor David Silva.

Al met al wens ik hem succes, ben benieuwd wanneer hij weer naar Spanje vertrekt.

ps Arsenal lijkt me een beter ploeg voor hem...

Fantastische voetballer, maar hij kiest voor het geld. Volgens mij zijn er genoeg grotere clubs die in hem geïnteresseerd zijn. Maar het is natuurlijk wel een topper voor Manchester City.

Bah City. Had hem liever bij United, Arsenal, Barca of zelfs Chelsea gezien. Heel zonde, denk dat hij bij die ploegen ook veel meer uit de verf kan komen dan dat centenclubje (en ja, die 4 die ik opnoemde zijn dat ook, maar kopen tenminste gericht in..)

Tevez zal daar trouwens wel weg gaan naar Real ofzo.

Haha Yes, heeft me mailtje 2 jaar geleden dan toch geholpen of silva te halen. Fav speler bij fav club. Shirtje halen dus! Wat een topaankoop!!

30 juni 2010 om 12:27

Tuurlijk, Sheikh Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan twijfelde, maar jij hebt hem overgehaald.

1 juli 2010 om 00:32

Leuk dat je t opmerkt. Het zat er al aan te komen natuurlijk maar het is altijd lekker als de kogel door de kerk is. Snap trouwens niet waarom hij nu niet meer speelt bij spanje, volgens mij was die 1 van de betere

Dood en doodzonde. Had in Spanje moet blijven of naar een echte topclub moeten gaan ala Chelsea of Man Utd. Sportief een stap achteruit, en ook nog eens van Champions League naar Europa League. Moet om het geld zijn..

Man city verneukt carrières van (jonge) spelers, bij dit soort clubs krijg je geen tijd en je moet gelijk preseteren, anders is het au revoir..zonde!

30 juni 2010 om 17:21

City is gewoon een club in opbouw en wat je daar zegt is ook niet helemaal waar.
Boyata heeft onlangs een contractverlenging gekregen omdat hij het nog niet helemaal waarmaakt maar toch veel potentie heeft.
Silva daarintegen is een grote voetballer waar veel van wordt verwacht en dat hoort ook zo te zijn.
Wil je even 1 voorbeeld geven van wie de Carriere is verneukt?

Nu heeft Manchester City een doel: Kampioen worden.
Waarom heeft hij gekozen voor die wolven... Nog even en Manchester City wordt een grote club...

Vorige week was er al een akkoord. We moeten wachten op het WK. Hopelijk kan hij het waarmaken in de premier league ben benieuwd.

Goeie speler, kan mooi op de linkerflank uit de voeten, met De Jong en Barry er achter en op rechts zal ook nog een topper bij moeten.

Nee waarom!!! Valencia is op dit moment nog een stuk beter dan City en voordat City bij de top gaat meedoen zijn we ook weer 5 jaar verder.

Silva heeft/had de keus uit United Chelsea Barcelona City en Real Madrid. Dan kies je nooit voor City. Dit is geen uitdaging alleen maar voor het geld. Bij de Spaanse clubs of United zou hij veeel beter passen. Ik weet zeker dat zijn sportieve carriere nu ook achteruit gaat want hij zal nu steeds minder in aanmerking komen voor het nationale elftal. Als hij bij een topclub was gaan spelen en daar de topspeler was geworden dan heeft hij weer een basisplaats. Bij City komt hij minder in aanmerking.

30 juni 2010 om 15:04

Waar haal je deze wijsheid vandaan, want er klopt geen hout van. Deze clubs waren inderdaad geïnteresseerd maar waren niet bereid de transfersom te betalen die Valencia vroeg. Dat terwijl City dat wel deed en ook Silva open stond voor een transfer naar City. David Silva was bij Valencia gebleven op het moment dat deze optie bestond, maar helaas. Dit zijn transfers die 'el futuro del Valencia' moeten garanderen, het zijn geen transfers die Valencia moet maken omdat er een club met een zak geld langskomt.

Zonde van zo'n goede speler.

Valencia heeft hopelijk nu met de transfers van Silva en Villa veel schulden afbetaalt. Het is nu tijd voor nieuwe jonge jongens. De komende jaren moet Valencia investeren in de jeugdopleiding om over 2 jaar weer een topteam te hebben. Komend seizoen zal natuurlijk wel iets minder worden.

30 juni 2010 om 15:07

Valencia heeft met deze transfer nog circa 405 miljoen euro schuld, dus nee dat is niet afbetaald

Gewoon een geweldige aankoop voor Manchester City. Ook al gooien ze daar met geld, ze hebben straks wel een elftal met super goede spelers.

zonde van zo'n goede speler om naar manchester city te gaan..

Nu lijkt manchester city net op real madrid die wouden ook alles hebben

Zo he, wat een geweldige aankoop van Manchester City. Die gaan meedoen om de titel. Yaya Toure schijnt ook al te komen. Zijn ze nog op zoek naar een spits (dzeko ?), een verdediger(david Luiz ?) en Milner. Wat gaat dat onwaarschijnlijk snel daar. In 1 jaar van 10 naar 5 en nu al een aanval op de top 2. De Engelse League wordt steeds spannender !

30 juni 2010 om 13:24

Ik ben benieuwd welke spelers ze nu allemaal in de etalage gaan zetten. Ze willen Yaya Toure ook hebben, dit zal ten kosten gaan van Nigel de Jong iets wat ik persoonlijk erg sonde vind een goede speler bij City en bij Oranje ook.. Silva is een geweldige aankoop maar ook dit gaat weer ten koste van hun eigen spelers. Ireland heeft al aangegeven graag te willen vertrekken! Dat is ook een groot talent, blijkbaar willen ze liever namen hebben dan jonge talentvolle spelers die enorm nog kunnen groeien en ook groot kunnen worden. Ik verwacht namelijk dat Weiss ook wel verhuurd/verkocht zal willen worden als Milner ook nog aangetrokken word bijv.

Weiss en Ireland vind ik beide goede voetballers die je niet op de bank moet houden maar juist aan het spelen moeten toekomen om verder te groeien!

Superaankoop van Man. City. Met deze aankoop maken ze hun titelaspiraties behoorlijk duidelijk. Voor Silva zelf denk ik dat de transfer een achteruitgang zal worden, aangezien hij ook naar clubs kon gaan met een veel hogere reputatie en misschien wel het belangrijkste: Champions League voetbal. Voor Valencia is dit de zomer om te oogsten: 70 miljoen is een leuk bedrag om gelijk van je schulden af te zijn.

Geweldig aankoop van City. Haha, lange neus ook naar de mensen die lachte dat er eerst niemand zou komen naar City(vorig jaar zomer) Omdat ze geen CL speelde, en nu spelen ze dat weer niet maar zijn de grote jongens toch echt daar. Touré zal snel volgen. Word genieten van City!

Een prachtige speler verlaat een prachtige club voor een koopzieke club zonder enige visie. Voor mij zijn er alleen maar verliezers in deze transfer. Valencia zal na het vertrek van Silva en Villa niet meer bovenin mee kunnen doen, welke aankopen ze ook doen, dit is niet op te vangen. Silva zelf had waarschijnlijk naar elke club in de wereld gekund, maar hij gaat voor het geld. Bij elke club zou hij multimiljonair worden, maar helaas moest het City worden... En ik moet nog maar zien of hij zich daar weet waar te maken, het zou me niks verbazen als hij een jaar nodig heeft om te wennen, waarna het geduld van City op is en hij weer weg moet. Ze blijven maar kopen, zonder dat er enig idee achter zit.

30 juni 2010 om 13:11

Want bij Liverpool zit er enig idee achter, 18miljoen euro voor Babel, dat was een topidee. Ook Riera, Benayoun, Kyrgiakos en velen anderen zijn toppers. City koopt wel degelijk met een idee, ze hebben nu een topopstelling, en let op mijn woorden, dit jaar doen ze mee voor de prijzen, in tegenstelling tot jouw club. En waarom neem ik vergelijk ik liverpool met City, nou ten eerste omdat dat blijkbaar jouw club is. Ik begin steeds meer sympathie te krijgen voor City, ze kopen gewoon met een visie hoor, Silva past perfect in het systeem dat City speelt

30 juni 2010 om 13:53

City heeft geen topopstelling, City heeft straks een stuk of 20 topspelers. Dan komen ze erachter dat de helft overbodig is en mogen die weer vertrekken. Dus nee, enige visie kun je aan City niet toeschrijven. Ik zie niet in waarom je dat met Liverpool zou vergelijken, daar gaat dit topic helemaal niet over.

Volgens mij zijn er veel mensen jaloers op deze transfer. Dat Silva naar Man City gaat en niet naar United of Chelsea. Idreen zit wel te zeiken van City is koopziek en het wordt niks. Maar hoe was Chelsea 7 jaartjes terug? Precies hetzelfde en door te kopen en te kopen en nog eens te kopen is Chelsea de club die het nu is. Nu Toure nog en msg nog een paar. Ik als United supporter vind het geweldig voor City en voor de competitie.

City word echt een topteam, als ze dat al niet zijn. Liverpool out, City in. Silva is een geweldige speler.

Ben benieuwd of Silva het fysieke geweld in de Premier League aan kan. Voetballen kan hij wel!

Ik mis m' op t' WK! Is hij bankzitter ofzo ?
Ik vind het in ieder geval wel goede aankoop van City misschien beetje zonde, zo'n speler als Silva kan veel beter! Arsenal of Manchester United dat zijn de clubs waar die echt goed terecht komt, Ik ben met City wel altijd bang dat het met top spelers slecht afloopt want nu willen ze de Jong alweer verkopen en ze hebben Jo al verkocht en denk is aan Robinho, ga je naar zo'n club kom je uiteindelijk bij zo'n stom klein braziliaanscluppie, terwijl je 1000x beter kan hopelijk loopt het niet zo af met Silva zoals met Robinho..

Top aankoop van City! Zo een creatieve speler kunnen ze goed gebruiken. Naast Jerome Boateng is dit de tweede goede aankoop. Goed bezig daar bij City. En er zullen er nog meer volgen deze transferperiode!

City heeft met hem echt een super aankoop gedaan, ik hoop alleen wel dat hij zich snel kan aanpassen aan de Premier League, het is toch anders dan de Primera Division dat zag je bijv ook aan Robinho. Toch blijf ik het jammer vinden dat hij niet voor een club als Arsenal of Man Utd gaat spelen! Zou hij namelijk ook niet misstaan.

Vraag me alleen af wat het middenveld gaat worden?

30 juni 2010 om 14:31

Ik vraag me eigenlijk hetzelfde af en daarnaast vraag ik me af wat nu precies met Robinho gaat gebeuren.
Robinho heeft toch laten zien weer redelijk terug op niveau te zijn, alleen denk ik dat de PL niet geschikt is voor hem.
Ik hoop voor hem dat mocht Silva de medische keuring doorkomen (wat toch wel gebeurd) dat hij alsnog een kans krijgt of mag vertrekken naar een andere club.

Wat doet die jongen nu.... Hij kan amper 20 wedstrijden in een seizoen in Spanje spelen laat staan dat hij dit in de PL kan, waar alles sneller en harder is. Natuurlijk is hij een goede voetballer maar Man City snapt toch ook wel dat als Silva tegen een sloper van Bolton oploopt dat ze zijn mooie salaris moeten betalen terwijl hij een half seizoen in de lappenmand ligt? Zij moeten dat niet willen, maar de speler moet dat zelf ook niet willen. Hij kent zijn lichaam, hij kent zijn geschiedenis, en dan moet je tot de conclusie komen dat hij niet geschikt is voor de Engelse competitie. Anders even inlichtingen inwinnen bij zijn maatjes Torres en Fabregas...
Maar de harde knaken zullen wel te verleidelijk zijn waarschijnlijk.

30 juni 2010 om 16:03

Silva heeft op het seizoen 2008/09 na elk jaar rond de 35 wedstrijden gespeeld in de comp.. Dus waar je het vandaan haalt dat die maar amper 20 speelt in 1 jaar in La Liga?

jammer, ik had hem liever bij barca gezien, omdat hij beter bij het spel van barca past dan dat van man. city. qua bedrag vind ik het een goede deal. 30 miljoen is netjes en het is laag voor de normen van man. city...

Silva is een Goede aankoop van Mancester city.
Valencia moet nu naar geschikte opvolgers gaan zoeken.
ik zou graag zien dat ze voor die 32miljoen een van de volgende spelers halen.
1 Ibrahim Afellay is toe aan een grootere club en Valencia past perfect bij hem.
2 Paulo henrique ganso is de beste spelverdeler van zijn generatie.
3 Lucas leiva een technies zeer sterke speler die nog kan doorgroeien.

30 juni 2010 om 14:33

Ik denk niet dat Valencia groots inkopen gaat doen, als je ziet wat voor schulden deze club heeft en al een aantal jaar al aan het proberen is hiervan af te komen.
Ik denk dat het bij bescheiden bedragen gaat blijven, al hoop ik dat Valencia nog wel mee gaat doen in de top van de PD komend seizoen, want daar horen ze gewoon thuis.

In de spaanse media waar ik net aan de telefoon zat gaat het over een bedrag van ongeveer 35 miljoen euro. Ik zelf zit ook in de media en loop stage en had zojuist een jongen aan de telefoon van de spaanse media.
David Silva voor +- 35.000.000 naar Manchester City

Hier baal ik van. Had hem dolgraag bij United gezien.

Gefeliciteerd City fans :'(

Opvallende transfer. Schat hem toch wat hoger in dan het niveau Man City op dit moment. Had hem toch veel liever bij Man U, Barca of Real gezien. Maar ach, nu kan hij mee werken aan het project van City. Touré er nog bij + een echte topspits en het elftal kan zeker mee doen om de prijzen.

Ik vind dit echt jammer, snap er niks van zie geen reden voor hem om daar heen te gaan.

Ten eerste is Valencia nog steeds een grotere club dat gewoon CL gaat spelen. Ten tweede blijft hij in eigen land waar Spanjaarden dol op zijn het heerlijke weer en zijn familie. Ten derde geldt hij als blessure gevoelige speler en dan moet je zeker niet naar Engeland. En daar komt nog bij dat hij de fysieke duels zeker niet gelijk aan kan. En als laatste als hij al meer wilde verdienen kon hij zo naar Real of Barca die wilden 30 miljoen op tafel leggen.

Vind dit erg jammer het is een fenomenale nummer 10 die echt de spelmaker is geworden van Los Che. Bij City word hij waarschijnlijk linksbuiten wat hij ook kan maar vind hem als spelmaker toch wat beter. Echt één van de beste spelers in de PD en had hem het liefst gewoon bij Valencia zien blijven en anders zo graag naar Real zien komen maar ja Llorente deed weer te moeilijk, ik betwijfel dat Silva zelf niet wilde.

Jammer, jammer en jammer.

Ai, zal Manchester City dan toch topspelers aan kunnen trekken? Dit is toch voor mij wel een verrassing

Wat een keuze van Silva, dan zullen ze toch een mooi voetbalpraatje hebben gehouden.
Ik had eerder het gevoel dat Silva naar Madrid of Barca zou vertrekken.

Maar met Toure en de Jong op het middenveld kan je aardig voetballen en we vergeten Barry die ook aardig kan voetballen.

Prima aankoop van City, alleen ben ik benieuwd of Silva het harde spel van de Engelsen wel aan kan.

We Shall Not Be Moved

Ciao.....

Silva is een groot talent, het is daarom heel zonde dat hij naar zo'n middelmatig team gaat. Ik kan naast Tevez geen topspeler aanwijzen.

Heel zonde, hij had beter naar Man Utd kunnen gaan. Silva links op de flank en Sanchez rechts op de flank. Rooney in de spits.

Schandalig dit. Opnieuw een jonge Spanjaard die mijn club faalt te halen. Ik wens Silva veel geluk toe. En ons veel succes met Di Maria. Onbegrijpelijk dat Madrid Silva laat lopen maar wel Di Maria haalt. Maargoed, de directie zal het wel beter weten.

30 juni 2010 om 13:39

Ben het hier mee eens. Eerst dacht ik nog van, oké, Madrid gaat eens niet te keer(geen 40 miljoen willen betalen voor Silva) Maar als ik dan lees dat Silva voor 30, laten we zeggen 35 miljoen vertrekt, zet ik toch me vraagtekens neer. Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat Valencia aan Madrid meer vroeg.

30 juni 2010 om 13:48

Barca en Real hadden beide interesse, nou weet ik niet of Laporta heeft gepraat met Llorente maar Perez wel. Het is bekend dat Real 30 miljoen wilde neerleggen maar Valencia ging gelijk voor een bedrag van 40-45 miljoen. Als je nu leest dat hij voor 35 vertrekt(komen vast wel premies bij) dan vind ik het echt te jammer. Vind het ook jammer voor Silva zelf maar ja. Toch denk ik dat Di Maria beter past bij Real want Silva is het best als hij de spelmaker kan zijn dus ahcter de spits en bij Real zou hij waarschijnlijk linksbuiten worden zoals bij Spanje of in zijn eerste seizoenen bij Valencia.

Weet iemand wel hoeveel Man. City ongeveer gaat betalen voor David Silva?

Ik ben benieuwd hoe Valencia deze klap gaat opvangen. Dat wordt niet makkelijk, in één seizoen de twee topspelers verkopen. Er moet toch bijna wel een grote transfer naar Valencia plaatsvinden.

Mijn eerste reactie was ook niet zo positief toen ik dit las, zonde van een mooie speler, wellicht de beste speler die nog niet bij een absolute topclub zit. Valencia speelt weliswaar goed, is een erg goede en mooie club maar doet al jaren niet mee om de echte prijzen, ook volgend jaar niet. Iedereen mag City haten, maar de kans om echte prijzen te strijden is groter dan bij Valencia die het gat met Barca en Real niet kan dichten de komende jaren en in financiële nood zit. Ik begrijp zijn keuze dus wel, al had ik hem liever bij stadsgenoot United gezien.

Ik weet het zeker, Valencia wordt komend seizoen geen nummer 3.

On: Toure en Silva op het middenveld.
En dan Tevez en Robinho in de aanval
En dan nog 3 toptransfers halen, mischien Xabi Alonso voor 40 mil.

Slecht stap van Silva.
Echt een type speler voor de Spaanse competitie.
In de Premier League heb je ijzerharde spelers.
En bij Man city kom je al helemaal niet zomaar aan de bak.
En Valencia die doet Qua geld goeie zaken, Maar Qua (ster)spelers is dit een hele slechte zaak.

Zo city krijgt wel een mooi team als toure en dzeko ook nog komen. Ze zeggen namelijk dat deze 2 met silva zouden komen. Alleen jammer voor de jong die moet nou wel weggaan anders horen we niks meer van hem!

Valencia zal sportief gezien zwaar zakken, maar ze kunnen helaas ook niet anders met die schulden. Het is een beetje net als Feyenoord. Hopelijk laten ze weer wat mooie talentjes doorstromen vanuit de jeugopleiding om zo weer aansluiting te vinden bij de top.

Erg jammer dat ie naar City vertrekt. Ik had gehoopt dat Chelsea hem binnen zou halen. Er werd ook gezegd dat hij heel graag Champions League wou spelen, dus een transfer naar City zou uitgesloten zijn. Ach jah.

Ik ben trouwens wel benieuwd of hij het snelle en fysieke spel van de Premier League aan kan.

Jammer dat hij bij Valencia weg gaat. Leuke club en ze speelden goed dit seizoen. Waarschijnlijk gaat Mata ook weg. Eerst Villa, nu Silva en zometeen ook Mata....... zou erg jammer zijn, ik hoop van niet!!

30 juni 2010 om 15:09

Mata gaat denk ik niet weg, dat moet het nieuwe gezicht van Valencia worden

Nou Valencia drijgt toch de gehele aanval kwijt te raken. Als straks Mata ook nog verkocht wordt.. Voor Silva denk ik wel een goede stap. Is denk ik een versterking voor Manchester City en zal zich kunnen gaan bewijzen in de Engelse competitie. Hij heeft zich in Spanje nu immers wel bewezen. Mooie nieuwe uitdaging!

Benieuwd hoe Valencia met het vertrek van deze 2 toppers zal omgaan, want het zijn spelers van wereldformaat natuurlijk.

Volgens mij had Silva wel beter naar Real (of Barca) geweest aangezien de Spaanse technische competitite hem veel meer ligt. Ik vrees dat hij het lastig zal krijgen met het fysieke Engelse spel.

Prachtig om al die over-jaloerse reacties hier te lezen. In het begin ergerde ik mij aan de onzin die hier werd en wordt geschreven over City. Nu kan ik alleen maar weer lachen. Dat mensen nu nog steeds niet doorhebben dat City over 2 a 3 jaar gewoon met de top van Europa meedraait en alle facaliteiten heeft die geen enkele topclub kan evenaren. Diverse Spaanse topspelers hebben hem geadviseerd om naar City te gaan omdat City the next big thing in Engeland is. Die weten tenminste waar zij over praten.

Mancini weet exact wat hij nodig heeft. City had sterk behoefte aan een creatieve linksvoetige middenvelder. Met Silva halen ze 1 van de beste ter wereld in huis. Wat overigens geen garantie is dat hij slaagt in de Premier League en hij zal wat tijd nodig hebben om zich aan te passen.

Yaya Toure is de volgende en dan is het wachten tot Dzeko zijn zin doordrijft bj Wolfsburg, Met de wetenschap dat de jeugdspelers Clayton, Deryck, Ibrahim en Cunningham langdurig zijn vastgelegd ziet de toekomst er meer dan zonnig uit. Eerder blauw ... licht blauw.

30 juni 2010 om 16:21

Ik denk niet dat iemand er bezwaar tegen heeft dat al deze spelers naar City gaan, en ik vind het heel demonstratief van je dat je zegt dat je er alleen maar om kan lachen.
Niemand heeft er bezwaar tegen dat alles en iedereen naar Manchester City trekt, alleen de manier waarop staat de meeste mensen (waaronder ikzelf) niet aan. Door alles maar te kopen, kopen en nog eens kopen maak je het voetbal een beetje kapot. Dat er honderden miljoenen omgaan in het voetbal kan toch nooit de bedoeling geweest zijn? Je wordt geen topclub als je alle beste spelers van de wereld voor tientallen miljoenen aankoopt, en als je dat wel wordt, dan zal er veel kritiek komen op je, volledig terecht overigens. Daar komt nog eens bij dat je alleen furore maakt als je het beste team opstelt. Wat City doet is de beste spelers opstellen, en er is een wezenlijk verschil tussen je beste team of je beste spelers opstellen.
Voetbal moet voetbal blijven, en geen vertakking van Wall Street...

30 juni 2010 om 16:50

Nou, ik maak voor jou een uitzondering, want ik kon het niet laten te reageren op iemand die een Psv-logo voor zijn naam afbeelt. Psv dat jaren achtereen zichzelf een weg naar de top in Nederland kocht en Piet de Visser jonge Braziliaantjes liet overhalen naar Nederland te komen. Pas de laatste paar jaar zijn de financiele middelen er niet meer en moet het wel eigen jeugd in gaan passen. Met als gevolg dat de resultaten ineens heel wat minder worden.

En jij gaat mij vertellen dat het demonstratief is als je lacht om de zinloze reacties die bij elk bericht over City zijn te lezen sinds de Adug mijn club heeft overgenomen? Ja, dat is regelrechte jaloezie. Vooral ook omdat de inhoud laat zien dat mensen de club helemaal niet kennen en zeker niet wat de Adug tot nu toe heeft gedaan in alle geledingen van de voetbalclub. Mensen zoals jij lezen alleen de stukjes in Voetbalzone. Kortzichtig. En ja, daar kan ik nu alleen nog maar om lachen omdat het gewoonweg lachtwekkend is.

Tenslotte, voetbal is allang verpest door het geld. Als sinds de Champions League. Wil je echt weten wat het voetbal verpest? Dat is niet mijn club die nu wat meer kan kopen dan een andere club. Dat is waar iedereen de laatste 2 weken in Zuid-afrika naar zit te kijken. Dus ga ergens anders een religie kweken, want als Psv-er heb je echt een geweldig pak margarine op je voorhoofd. Houdoe, zeggen ze toch bij jullie?

1 juli 2010 om 18:53

Hahaha, zoals ik volgens jouw alleen op Voetbalzone de berichtjes over City lees, zo kijk jij alleen naar Psv. Het grote verschil tussen het aankoopbeleid van PSV de laatste jaren en dat van City is dat alles wat PSV kocht nog onbekend was en bij PSV is uitgegroeid tot top. City koopt spelers die al bij de wereldtop horen.
Kijk naar bijvoorbeeld Farfán, Beasley, Toivonen, Dzsudzsak, Alex, Gomes, Mendez, Maza, Manolev, en noem ze maar op. Allemaal spelers die bij PSV hun top hebben gehaald, of in ieder geval zichzelf enorm verbeterden.

Ik ben het helemaal met je eens dat de hele Champions League een grote geldzaak is, maar City gaat daar nog eens overheen. Die gooien miljarden in een voetbalclub, denk nou zelf eens na, kan dat de bedoeling zijn geweest??

Ik snap ook niet waarom je je meteen zo aangevallen voelt en agressief reageert. Ik ben ook niet iemand die alleen de berichtjes op VZ lees, ik volg overal en altijd voetbal en weet dondersgoed wat ik hier schrijf hoor!

Geef me by the way één goede reden waarom het voetbal wordt verpest door het WK in Zuid-afrika.

30 juni 2010 om 16:52

Had Silva de adviezen nodig van andere Spaanse spelers om uiteindelijk voor Manchester City te kiezen ? Een beetje apart verhaal, wat wisten die spelers wat hij niet wist ?
Silva zelf wou trouwens in eerste instantie liever naar Chelsea, maar die wouden niet aan de vraagprijs voldoen.
Waarschijnlijk was City de enige club die dat bedrag wou betalen.
En het klinkt allemaal wel leuk en aardig, maar waarom zou City volgend seizoen wel in de top vier komen ? Ook Tottenham gaat waarschijnlijk flink met geld gooien, Arsenal koopt deze zomer waarschijnlijk ook een paar spelers en Chelsea en Manchester United spelen sowieso altijd in de top vier.
Ik moet het nog maar eens zien met al die mooie verhalen van je, en ook dat stukje over die jeugdspelers, wat boeit het ? Het grote talent Daniel Sturridge is verkocht, en Ireland wilt waarschijnlijk naar een andere club, waarom zouden deze jeugdspelers wel aan de bak komen bij City ?

Dit bewijst nogmaals het verschil tussen Chelsea toen in 2003 en 2004 en het Man City sinds 2007, 2008. City koopt spelers die tot de beste van de wereld behoren en een grote naam hebben terwijl de spelers die Chelsea kocht bij Chelsea tot de betere van wereld zijn uitgegroeid. Spelers als Silva, Tevez, Adebayor, K. Touré, Robinho zijn allemaal voorbeelden van gearriveerde topspelers. Alleen Shevchenko en Ballack waren spelers die een hele grote naam hadden. Dan moet je ook niet vergeten dat zij pas kwamen nadat Chelsea vele prijzen had gewonnen. Dat mensen dat verschil niet zien, bewijst alleen maar hun verstand van zaken. Het enige wat je kan zeggen is dat beiden clubs veel geld uitgaven in de beginjaren naar de top.

Man City lijkt met haar aankoopbeleid op Real Madrid, die vooral spelers met grote namen kopen. Vind ik niet erg maar ik wou gewoon het verschil tussen Chelsea en Man City aangeven.

Silva vind ik echt een fantastische speler en het is erg jammer dat Valencia (toch wel mijn clubje in Spanje) na Villa ook hem moet laten gaan. Op de nummer tien positie komt hij het beste uit de voeten en ik daarom erg benieuwd hoe het middenveld van City eruit gaan zien. Zij hebben het afgelopen seizoen namelijk niet met een nummer tien gespeeld en ik hoop niet dat Silva op de vleugels gaat spelen. Ik heb altijd gevonden dat spelers op hun natuurlijke positie moeten spelen.
Met de aanstaande komst van Yaya Touré hebben ze samen met hem, Silva en Tevez drie spelers van wereldklasse in de selectie. Spelers als K. Touré en Adebayor vind ik goed maar niet van wereldklasse. City zou er goed aan doen om Dzeko en twee nieuwe vleugelverdedigers (linker en rechter) te kopen. Een nieuwe linksbuiten (bellamy lijkt te vertrekken) lijkt me ook een goed idee behalve als Silva daar komt te spelen.

Ik moet nog maar zien of City volgend seizoen om de titel meedoet aangezien ze nog veel aan de selectie moeten sleutelen en daarna een goed team moeten vormen.

30 juni 2010 om 16:52

Ashley Cole? Deco? Drogba? Maak jezelf maar wijs wat je wilt als jij er beter door slaapt ...

30 juni 2010 om 21:39

Jammer dat je zo zielig en gefrustreerd reageert met je laatste zin. Je hebt nog een volle groene balk ook maar dat zegt blijkbaar niks.

om op je voorbeelden in te gaan:

a. Cole (2007) was ik inderdaad vergeten, ook een gearriveerde topspeler. Maar net als Ballack en Shevchenko pas aangetrokken nadat er prijzen werden gewonnen. Zonder die opgebouwde status was hij waarschijnlijk niet gekomen.

deco (2008) was allang niet meer een topspeler. Hij was al over the hill en werd alleen binnen gehaald omdat hij het lievelingetje is/was van toenmalig coach Scolari. Een 30/31-jarige die bij Barca bij het oud vuil is gezet en voor acht mil werd verkocht moet zeker fuore maken bij Chelsea dat van hetzelfde niveau is als zijn vorige werkgever? Als jij Deco opnoemt dan was Sylvinho ook een topspeler...

met Drogba maak je jezelf al helemaal belachelijk. Hij speelde bij Marseille en heeft het daar n jaar goed gedaan. Hij is daarna naar Chelsea vertrokken. Sinds wanneer maakt n topjaar in de Franse competitie (en Uefa Cup) je een speler van wereldklasse?

zoals ik zei gaf Chelsea toen erg veel uit zoals City de laatste jaren doet maar het aankoopbeleid is gewoon anders. Tuurlijk had Abramovich graag ook spelers van wereldklasse aangetrokken maar dat lukte hem niet, City wel. Topspelers gaan naar City zonder dat City maar n prijs heeft gewonnen. Zij bieden ook meer salaris aan de spelers als je alleen maar kijkt naar de salarissen van de Jong, Robinho, Tevez, Adebayor (salarishuis van Chelsea is ook belachelijk hoor). Deze vele aankopen lijken mij ook ten koste van de goede jeugdopleing te gaan.
En als je me reactie (goed) las, las je dat ik het had over aankopen in beginjaren naar de top. Cole en Deco, Deco totaal geen aankoop wereldklasse maarja, vallen dus daar niet onder. Deze grote aankopen van City vind ik niet echt erg, maar de prijzen van de spelers gaan zo wel dik omhoog.

David Silva heeft een goede stap gekozen want City word binnen paar jaar een topclub. Ze halen nu al de beste spelers daar naar toe. Ik weet niet of hij in het systeem zou passen maar dat komt wel goed want hij ken ook op de 10 lopen. Geweldige linksbuiten met snelheid, goede voorzet en schot. 30 miljoen is de juiste prijs voor deze speler.

ik had gehoopt dat hij naar chelsea zou gaan maar ja hij kiest voor man city dat neem ik hem niet kwalijk want het is een aankomende topclub ( mits alles goed gaat ) het doet me denken aan de tijd dat Chelsea opkwam als topclub hopelijk kan Silva belangrijk worden in de opbouw van man city als topclub !

Iedereen praat Man city geen grote club dit dat. Bedoel was Chelsea jaren terug een grote club? Nee, na de komst van Abramo. werd het de club die het nu is, met grote namen.

Waarom zou het niet met Man city kunnen gebeuren, bedoel de geld is er.

Dat Silva naar Engeland verkast zie ik niet als een stap achteruit, in mijn ogen gezien is het zelfs een stap vooruit. Over het harde spel, ik denk dat het in Spanje er veel erger aan toe gaat, daar maken ze van die smerige tackles, waar je zo iemands been kan breken. In Engeland laat de scheids veel toe en daarom lijkt het allemaal zo, dat er super hard wordt gespeeld.

Dat hij weggaat is wel logisch, bedoel wat moet hij daar nog nu Villa naar Barca is. Zij waren de 2 sterren bij Valencia, nu Villa weg is, dacht Silva dan ga ik ook maar beter weg, Zonder Villa wordt het toch niks, wie moet er gaan scoren (die Villa scoorde elk seizoen wel 25 goals). Hij dacht ook zeker ik wil niet tegenover me maat Villa staan, dus dan vertrek ik maar naar het buitenland en ik vind het geen verkeerde keuze.

Succes daar Silva.

Villa weg, Silva weg. En dan klagen dat het verschil tussen Barca/real te groot is met anderen teams . Zo vraag je er toch zelf om kom nou . Ook al heb je schulden.. met Villa zijn verkoop was in ieder geval een groot gat gedicht. Silva verkopen was niet nodig.

Valencia vraagt er zelf om nu. Gat met Barca/real zal nu nog groter worden.

30 juni 2010 om 19:55

Als je er geen verstand van hebt, zeg dan gewoon niets Mikami. Het slaat echt als een tang op een varken wat je nu predikt.

30 juni 2010 om 22:23

Ik denk dat als men eenmaal voorzitter zit van een club dat ook gezien word als een bedrijf je het een worst wezen kan als die speler niet goed is of niet , want ze zitten zwaar in de schulden en zo kan men snel failliet worden. Buziness is buziness

Nigel de Jong gaat weg dus voor hem is geen plaats.als ze Y.toure binnen hebben is G.barry zijn vervanger als hij hij geblesseerd is.en ik zou I.afellay halen voor de nummer 10 positie.
Ik zou een centrumpartner voor Kolo Toure zoeken Lescott vind ik niet zo goed doe maar bijvoorbeeld Chiellini.
Cassilias is een goeie keeper maar hij gaat zeker veel geld vragen dus pas op.
Adebayor is stilletjes dus er is plaats voor Dzeko.
En ze moeten iemand halen als D.silva maar dan aan de rechterkant daarvoor zou ik zeggen M.ozil.

I.Cassilias
M.Richards
K.Toure (c)
Chiellini
WBridge
Y.Toure
M.Ozil
I.Afellay
D.Silva
E.Dzeko
C.Tevez
30 juni 2010 om 19:55

Beetje een onnozele opstelling als je het mij vraagt. Je hebt nu drie spelers achter de spitsen staan die het best op de tien renderen; ik vind het een beetje kapitaalvernietiging. Koop dan buitenspelers en zet Silva op tien.

30 juni 2010 om 22:26

Dit is belachelijk voor woorden ! Dit is een compleet nieuw elftal terwijl City het nu al goed deed ! En denk je nu echt dat Casillas weg gaat bij Real en Özil eens voor City zou kiezen ? En op die positie van Affelay staan al beteren ... En Kompany speelt altijd onder Mancini en die is toch veel beter dan Chiellini

2 juli 2010 om 12:49

@ Afellay-070

Jij zou een basisspeler van het nederlandse elftal verkopen zodra Toure komt? Ik denk dat De Jong toch wel naam gemaakt heeft daar in Manchester en in de pikorde hoger zal staan dan Toure. Daarnaast heeft Toure vast enige tijd nodig zich aan te passen aan de Premier League en aan het systeem van City, als je gewend bent aan de Primera Division en het Barca systeem.

Jij zou Chiellini halen die samen met Cannavaro voor 90% schuldig is aan de uitschakeling van Italie op dit WK? Lescott, een Engels international, gewend aan de competitie, de taal 100% machtig is indd vast minder dan die ramp verdediger van Juve.

Casillias kan city wel op de buik schrijven.

Adebayor is exact hetzelfde type aanvaller als Dzeko, daarnaast is de overstap van Duitsland naar Engeland niet zo maar 1tje, en dan verwacht jij dat hij een spits als Adebayor zal overtreffen, dermate zal overtreffen dat het 40 miljoen verkwisting + Adebayor op de bank zetten waard is.

Ozil is een speler voor vlak achter de spitsen, en Silva ook, ookal denken aardig wat mensen hier op dit forum dat Silva een flankspeler is. Tip voor hun: minder fifa 2010 spelen, of Footballmanager. Silva is een aanvallende middenvelder die naar de linkerkant uitwijkt omdat hij linksbenig is, of zo in het systeem wordt ingepast door de coach. Dat wil niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk een buitenspeler is.

Ik zou meer nadenken over bepaalde spelers, of je er meer in verdiepen voordat je met een nutteloze reactie komt als deze.

Given/Hart
Richards
Toure
Lescott
Bridge
De Jong
Ireland
Barry
Silva
Ade
Tevez
3 juli 2010 om 18:13

Zo jij hebt veel moeite gedaan om mij wijs te maken maar helaas het is je niet gelukt!

4 juli 2010 om 23:09

@affelay-070

deze reactie zegt toch al genoeg? ik kom met keiharde feiten. Jij blijft eigenwijs.

Voor de nummer 10 positie kan je Rafeal van der Vaart halen die mag toch weg.
Silva is een buitenspeler dus ik weet niet wat je zegt.

J.Hart
M.Richards
k.Toure
V.Kompany
W.Bridge
S.W-Phillips
Y.Toure
G.Barry
D.Silva
E.Dzeko
C.Tevez
1 juli 2010 om 00:47

Silva is helemaal geen buitenspeler, hoe kom je daar nou toch bij?

2 juli 2010 om 12:53

@qsh0x

-fifa 10/football manager Fans.
-david Silva nooit live zien spelen
-opstelling op papier als opstelling werkelijkheid beschouwen
-linksbenig aan Linksbuiten koppelen
- Iedere voorzet van links als Linksbuiten beschouwen

zoiets denk ik?

nu snap ik niet waar city mee bezig is ze hebben al
robinho en tevez voor de flanken wat moet je dan met silva.
ze zouden beter Ózil en melo moeten halen dan heb je.
een goei aanvallende middenvelder en een verdedigende middenvelder.
en dan nog de centrum verdediging en nog een goei keeper.
ik zou het moei vinden als ze Enyeama zouden kopen hij heeft.
bewezen dat hij een goei keeper is niet alleen tijdens de wk.
ook tijds het afrika cup

enyeama
m.richards
toure
hageland
boateng
melo
ozil
toure
robinho
tevez
silva
2 juli 2010 om 12:57

@ Gi-o

Indd, jij zou Tevez op de flank neerzetten wat een centrum spits is
Jij zou Melo halen, terwijl ze De Jong al hebben, Yaya Toure aantrekken en een Gareth Barry hebben die ook in een controlerende rol kan spelen.
Jij zou Ozil halen, terwijl ze Ireland hebben, Silva net hebben gekocht die van nature achter de spitsen hoort.
Jij zou Hageland kopen, terwijl je beschikt over Lescott en Kompany, in potentie wereldtoppers.
En jij zou Enyeama kopen, terwijl ze Given en Hart hebben, Given al een topkeeper, en Hart in potentie wereldtop, en een fantastisch seizoen achter de rug in de , jawel!, Premier League!.

En jij snapt niet waar City mee bezig is?

Ik gun het David Silva totaal niet gatverdamme hij behoort tot de top van Europa en dan voor het geld kiezen bah !!!

@ Gi-o

Jij moet stoppen met opstellingen maken jij komt met Melo als rechtermiddenvelder terwijl hij een een type is al de Jong.en je komt met hangeland terwijl ze kompany hebben.en als keeper heb je J.hart.

3 juli 2010 om 04:02

Affelay fangroep hierboven

als je vleugelspelers opstel dan zijn die spelers erachter.
centrale minddenvelder.
dus blijf beter bemoeien met affelay.
oh en hoe staat zijn twitter account ervoor

Hijl zal deze stap toch wel hebben gemaakt om zijn geliefde club Valencia uit de schulden te helpen. Zoals villa ook al heeft gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Sevilla00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
E. CömertVerdediger
M. DiakhabyVerdediger
D. FoulquierVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

In de wandelgangen

Maandag 8 augustus
Manchester United ziet in Guido Rodríguez een goed alternatief als Adrien Rabiot niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren