Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Voetbalmoord

Laatste update:

Het einde van een generatie. Zo werd de uitschakeling van het Italiaanse nationale elftal door een verslaggever bestempeld. Het machtige Italië had net met 3-2 klop gekregen van voetbaldwerg Slowakije en was daardoor uitgeschakeld. De gemiddelde leeftijd van het keurkorps van Marcello Lippi was 35.1 jaar, met als 'broekies' Alberto Gilardino en Daniele De Rossi, beide 27 jaren jong. Een paar dagen later onderging het Engelse nationale elftal hetzelfde lot.

Nadat de Engelsen zich al hadden beschaamd door de eerste plaats in de poule aan (met alle respect) de Verenigde Staten te moeten laten, werd het elftal van Fabio Capello opgerold door een fris spelende Duitse Mannschaft. Het Engelse elftal was het oudste uit de geschiedenis van het Britse voetbal, namelijk 28.7 jaar. Het is opvallend te noemen dat de nationale elftallen van twee van de vier grote competities al in een bijzonder vroeg stadium naar huis zijn gestuurd. Beide werden voorafgaand tot de kanshebbers gerekend en beide hadden een relatief oude selectie. De vraag is natuurlijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Zowel de Britse als de Italiaanse competitie kenmerken zich door de enorme hoeveelheid buitenlanders die de velden bevolken.

Het meest sprekende voorbeeld is natuurlijk het Inter van José Mourinho, dat de Champions League won zonder dat er ook maar één Italiaan op het veld stond. Met zoveel miljoenen op het spel lijken clubs in deze landen bij voorbaat te kiezen voor het aantrekken van buitenlandse spelers, die zich bewezen hebben en weinig ruimte te laten voor eigen talent. Vanzelfsprekend bestaan er uitzonderingen die de regel bevestigen maar over het algemeen kan gesteld worden dat, tenzij je een uitzonderlijk supertalent bent, de clubs in Italië en Engeland liever een topper kopen dan dat ze investeren in een jongen die zich nog moet bewijzen. Andere landen vieren deze keuzes uitbundig. Trots melden Braziliaanse, Argentijnse, Nederlandse en talloze andere media als een van “hun” talenten wordt weggekaapt door een ploeg uit de grote competities, en met het wegvallen van een talent uit eigen kweek wordt in deze landen dan onmiddellijk weer de eigen jeugd aangesproken.

Hierdoor ontstaat een constante doorstroom, die de ontwikkeling van eigen talent niet alleen bevorderd, maar zelfs essentieel is voor de eigen competitie. Daar komt nog bij dat Italiaanse en Britse spelers slechts zeer zelden de overstap maken naar een buitenlandse competitie. Hierdoor verdwijnen de mannen uit eigen opleiding vaak in de krochten van het clubvoetbal in eigen land, en krijgen ze nooit de mogelijkheid zich op het hoogste niveau te bewijzen. In Spanje en Duitsland lijkt dit beter voor elkaar te zijn. Spaanse elftallen hebben vrijwel altijd een aantal beloftes bij de A-selectie zitten. In Duitsland is wat dat betreft sinds het begin van deze eeuw een frisse wind gaan waaien, die zich dit wereldkampioenschap uit in mannen als Thomas Müller, Holger Badstuber en Mesut Özil. Ook in die landen spelen natuurlijk talloze buitenlanders, maar toch lijken de 'eigen' spelers in de Spaanse en Duitse competitie een veel voornamere rol te spelen dan hun Italiaanse en Britse collega’s.

In de Italiaanse en Engelse ploeg is amper sprake van jong talent, niet alleen omdat men op ervaring wil vertrouwen, maar er is amper talent voorhanden dat het niveau van het wereldkampioenschap aan kan. Eigenlijk zeg ik dat verkeerd. Er is meer dan voldoende talent. Het krijgt alleen niet de kans in de eigen competitie, en als het die kans wel krijgt is men vaak genadeloos als het eens iets minder gaat. Dan gaat de portemonnee weer open en komt de zoveelste buitenlander. Clubs willen natuurlijk alleen maar presteren in de (inter)nationale competities, maar ten koste van wat moet dat gaan? Hierin ligt vooral een verantwoordelijkheid voor de nationale voetbalbonden. Als die niet ingrijpen, dreigt een doemscenario voor de nationale elftallen van de toonaangevende competities. Want door niet te investeren eigen jeugd en alleen gevestigde namen te kopen, vermoorden de Italiaanse en Engelse competities hun nationale elftallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je hebt goed geluisterd naar de voetbal praat programma's.
Ik zie niets staan wat is de laatste dagen nog niet is gezegd,
Jammer dus voor je moeite.
moet wel zeggen dat je het netjes heb opgeschreven,

...tja, wat moet ik hier mee vraag ik me af? Ik kijk trouwens geen praat programma's maar goed. Ik hoop dat je het dan ook niet erg vind als ik me van deze waardering weinig aantrek.

Lachwekkend stuk met een aantal flinke blunders. Sta je een 1 voor wiskunde ofzo, want Italië was tegen Slowakije 28,63 jaar oud en niet 35,1 zoals je in je inleiding al aangeeft. Engeland was trouwens niet 28,7 jaar oud gemiddeld, maar 29. Dit valt nog wel mee qua blunder, maar dat van Italië, om te huilen.

Ook in die landen spelen natuurlijk talloze buitenlanders, maar toch lijken de 'eigen' spelers in de Spaanse en Duitse competitie een veel voornamere rol te spelen dan hun Italiaanse en Britse collega’s.

Met deze opmerking heb je me toch even flink aan het lachen gemaakt, volgens mij behoren Rooney, Lampard, Gerrard, Terry, toch tot de absolute sterren van de Premier League en staan spelers als Cole, Johnson, Lennon, Barry, Milner, Carrick en Defoe wekelijks te schitteren bij de grootste clubs in de beste competitie.

In Italië is het misschien wat minder inderdaad, maar is de rol van topscorer Di Natale, sterkeeper Buffon, spelverdelers De Rossi en Pirlo, bikkelharde stopper Chiellini en de klasbakken Quagliarella, Gilardino en Pazzini toch zeker niet te onderschatten. Ik bedoel Inter heeft ook wel een buitenaards superteam met elke linie die overloopt van pure kwaliteit, daar is het lastig mee concurreren.

In Duitsland zijn Lahm, Schweinsteiger, Özil, Marin en Müller zeker bepalende spelers, maar niet allemaal spelers die een voorname rol spelen. Die rol is weggelegd voor de buitenlandse sterren: Robben, Ribery, Dzeko, Grafite, Olic, Van Nistelrooy, Derdiyok.

Voor de rest weinig nieuws, leuk geschreven dat wel maar ook weer met een paar dikke blunders en eigenaardigheden.

30 juni 2010 om 08:13

De gemiddelde de leeftijd van de Italiaanse selectie is 35.1 jaar. De gehele selectie dus. Het zelfde geld voor de Engelse selectie. Dat zijn overigens geen moeilijke cijfers om te achterhalen hoor, ook voor jou niet.

En tja, meningen zijn precies dat, meningen. Behalve Rooney, die inderdaad groots is dit seizoen, kunnen de Engelse voetballers geen stempel op het seizoen in Engeland drukken.

30 juni 2010 om 10:20

De gemiddelde leeftijd van de Italiaanse selectie is helemaal geen 35.1 jaar. Cannavaro is zelfs de enige speler die 35 is. Daarmee kom je natuurlijk nooit aan dat gemiddelde. Zeker niet als er ook nog een aantal 23- en 25-jarigen in de selectie zitten... Het zijn overigens geen moeilijke cijfers om te achterhalen hoor.

30 juni 2010 om 12:18

Whahahhahahahahahahahaa jij kan echt niet rekenen gozer. Om je ongelijk ff aan te geven heb ik het nog even nagerekend, ik kom op een gemiddelde leeftijd van 28,22 jaar uit voor de gehele Italiaanse selectie.

http://transfermarkt.de/de/italien/startseite/nati...
Hier reken het nog maar na, je krijgt duizend euro van mij als je dan nog steeds op gem. 35,1 komt.

En ik begin me serieus af te vragen of jij uberhaupt wel Premier League kijkt. Jij zegt dat geen behalve Rooney geen Engelse speler zijn stempel op het seizoen heeft gedrukt. Ashley Cole en Terry, basisspelers in de oersterke kampioensdefensie van Chelsea. Lampard als aanvoerder en met liefst 22 goals en 17 assists afgelopen seizoen. Whahahaha, Lampard heeft echt geen stempel op het seizoen gezet heur! XD. Daarnaast hadden Lennon (3 goals, 10 assists in 22 wedstrijden) en Defoe (18 goals, 5 assists) ook wel grote invloed op de knappe vierde plaats van Tottenham Hotspur.

Ik weet niet hoe jij aan de mening komt dat alleen Rooney z'n stempel op het seizoen heeft gedrukt maargoed. Wat ik wel weet is dat ie helemaal nergens op slaat, totaal niet onderbouwd is, waarschijnlijk omdat je nooit Premier League wedstrijden/samenvattingen ziet. Wel ben je ruimschoots geslaagd voor creatief boekhouden met je 35,1. Goede grap XD.

30 juni 2010 om 13:27

Lijkt me ook zeer sterk dat ze gemiddeld 35.1 jaar oud zijn. 31.5 misschien..

30 juni 2010 om 15:16

@eide,

het is hilarisch maar ook een beetje sneu dat je vast blijft houden dat de gemiddelde leeftijd van de italiaanse selectie 35.1 jaar is, zeker als je nagaat dat Cannavaro met z'n 36 jaar de enige speler boven de 35 is...

Maar speciaal voor jou zal ik hier nog maar even uitleggen hoe je een gemiddelde leeftijd berekend, zodat je dat niet nog eens fout doet: Je telt de leeftijden van de spelers bij elkaar op en deelt die vervolgens door het aantal spelers.

Maar nu even zonder gekkigheid, je CE rammeld, zoals Austinbrouwers al aangeeft aan alle kanten.

1 juli 2010 om 20:35

Waha, volgens mij rekent hij de technische staf en de begeleiders mee hoor.
Cannavaro wordt over 2 maanden alweer 37 dacht ik.. hij is van september '73.. mss moet je nadat je al de leeftijden hebt opgeteld delen door het juiste aantal en niet een paar getalletjes vergeten ?

2 juli 2010 om 12:15

Dat je het hier nou nog een keer herhaald, is helemaal te zot voor woorden.
35.1 jaar???
Als De Rossi, Gilardino, Pepe, Quagliarella, Criscito, Chiellini, Pazzini, Montolivo nou allemaal 27/28 jaar of jonger zijn, hoe kom je dan op 35.1 gemiddeld ??
Er spelen toch geen gasten mee van 42 ?? Denk nou toch gewoon na. In de hele selectie zit maar 1 speler boven de 35.1, Cannavaro en die is 36.
Misschien een tip: je moet Lippi niet meerekenen.

Tja, een beetje flauw hoe iemand zo makkelijk afgekraakt wordt, maar er zit wel een kern van waarheid in. Je verkondigt niet echt iets nieuws, misschien alleen het toekennen van de term voetbalmoord. Je moet wel met iets origineels komen, een nieuwe, verrassende visie. Dat is toch zo'n beetje de bedoeling van een column. Toch vind ik deze helemaal niet zo gek, want ondanks een paar foutjes(zoals die gemiddelde leeftijd) weet je je mening wel op een prettlig leesbare manier te verkondigen.
Mijn advies voor je volgende CE is: Bedenk van tevoren goed wat je wilt zeggen, zorg ervoor dat je een geheel eigen invalshoek hebt, want in de voetbalwereld wordt alles 1000 keer besproken. Als je niet echt iets nuieuws hebt kun je ook voor een verdiepende tekst gaan, dwz informatie geven die mensen niet wisten over een actueel thema in de voetballerij. Ik wil je geen lesje geven ofzo, maar ik zie dat je talent hebt en ik weet zeker dat je stukken zou kunnen schrijven waar mensen 4 of 5 sterren voor geven. Nu 3 sterren voor je stijl en heldere visie, maar de volgende keer moet het wel beter!

30 juni 2010 om 14:37

Inderdaad op de schrijfstijl is niks aan te merken, maar als je niet eens goed het gemiddelde kunt uitrekenen en dat daarna nog niet inziet. Of dat je spelers als Lampard etc. over het hoofd ziet, terwijl die een geniaal seizoen gedraaid heeft. Is eigenlijk wel lachwekkend.

Je krijgt van mij drie sterren voor de moeite.

austinbrouwers heeft helemaal gelijk over die Engelse spelers. Een middenvelder als Lampard die er 22 inlegt, is natuurlijk ongekend.

Je vergeet misschien nog wel een speler: Darren Bent.
25 goals dit seizoen en Capello laat hem toch thuis.
En jij maar zeggen dat Engelsen in hun eigen competitie niks presteren.
Volgens mij volg jij de Premier League niet echt.

Mag ik vragen waar de titel op slaat?

Ik volg het Italiaanse voetbal eerlijk gezegd niet. Daar kan ik dus niet over oordelen, maar over het Engelse voetbal sla je de plank volledig mis.
Ik hoef geen voorbeelden te noemen. Bekijk de gehele Engelse selectie en zoek uit waar de spelers spelen, hoe veel ze spelen etc. Dan zul je tot dezelfde conclusie komen als menig voetballiefhebber.

Ik geef je geen beoordeling, want dat zal je gemiddelde omlaag trekken.

Ik ben het volkome met je eens. Engeland heeft clubs als Chelsea Liverpool en Arsenal waar geen engelsman rondloopt. In Italie hebben we Inter AC Milan. Dus ik begrijp je!

2 juli 2010 om 12:06

Kijk eerst dan even die selecties na, voetballen echt wel Engelsen bij. Bij AC Milan overigens ook Italianen en bij Inter ook, maar daar minder. Jij wil zeker ook al beweren dat de gemiddelde leeftijd bij Italië 35.1 is.

Ik hoop dat er ooit nog een 6+5 regel komt, heeft iedereen wat aan en dat zal je dan ook zien op de Wk's.

2 juli 2010 om 13:24

Ik beweer niet dat de gemiddelde leeftijd 35.1 jaar is in Italie. Maar ik beweer wel dat Capello niet kan kiezen. Domweg omdat er niet veel engelsen spelen.

Waar zijn we met zijn alle mee bezig? Hoe kun je in godsnaam fan zijn van een club uit Engeland die alleen maar buitenlanders aantrekt en de eigen jeugd uit bijv. Londen geen kans geeft. Iedereen zit het hier goed te praten door te zeggen: Er spelen wel wat engelse bij de topclubs in de PL. Maar het is verdomme de Engelse competitie!

2 juli 2010 om 13:44

Dude, de opleidingen van West Ham, Leeds, Manchester United zijn hele bekende en leveren elk seizoen wel een paar spelers aan het eerste elftal. Natuurlijk is Engeland geen opleidingsland als Nederland of Spanje, maar dat komt ook omdat al die clubs belachelijk veel geld krijgen met Tv-gelden, merchandising en recettes.

Waarom zou je dan gaan wachten op Engelse talentjes terwijl je van die budgetten een hele mooie selectie kunt samenstellen van allemaal buitenlandse internationals en toptalenten. Daarnaast komen de echte Engelse toptalenten toch wel door in de Premier League, alleen is het niveau simpelweg te hoog voor de meeste Engelse talenten. Die kunnen echter wel een heel mooi bestaan opbouwen in één van de drie lagere profdivisies.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren