Het beste Oranje ooit (?)

Dinsdag, 29 juni 2010 om 11:59 door feye88

Tot mijn grote verbazing valt heel Nederland over de speelwijze van het Nederlands elftal. Nadat Oranje twee jaar geleden met de neus op de feiten werd gedrukt door de Russische machine van Hiddink plukken we daar nu de vruchten van. Jan-Peter Balkenende zou waarschijnlijk zeggen dat we calvinistisch voetballen en hij zou gelijk hebben ook.

Uitgerekend Hiddink heeft ons tijdens het Europees Kampioenschap in 2008 een grote les geleerd. Tot op dat moment waren 'we' samen met Spanje de smaakmaker van het toernooi. Met frivool aanvallend voetbal wees Oranje de regerend wereldkampioen en de vice-wereldkampioen op hun plek. De 3-0 tegen Italië en 4-1 tegen Frankrijk staan in de boeken als Nederlands beste wedstrijden in jaren. De geweldige rush van Van Bronckhorst, het schot uit de draai van Sneijder en de onmogelijke goal tegen de achterlijn van Robben staan in ons geheugen gegrift.

Tegen Rusland vond het Nederlands elftal zijn Waterloo. De manschappen van Marco van Basten kwamen nooit in de wedstrijd en werden door Hiddinks tactieken weggetikt. Individueel was Nederland natuurlijk beter dan de Oost-Europese troepen, maar de Russische ploeg was fitter en stond tactisch een stuk beter. Het was dan ook een strijd tussen rookie van Basten en één van 's werelds beste coaches Guus Hiddink.

Bert van Marwijk moet goed naar die wedstrijd gekeken hebben, want hij heeft alle zwaktes uit die ploeg gehaald en daar de schier onverslaanbare ploeg van gemaakt die er nu staat. Wat is er veranderd? Qua systeem eigenlijk niet zoveel. Nederland speelt nog steeds in een 4-2-3-1 opstelling, maar waar van Basten de nadruk legde op attractief en dominant voetbal, kiest van Marwijk voor een meer controlerende opstelling. Verder heeft van Marwijk Orlando Engelaar buiten de selectie geplaatst en in zijn plaats Mark van Bommel opgesteld. Van Bommel is de Duitser die het team nodig heeft. Het beest van München heeft de drive, de uitstraling en is dan ook een van Europa's beste middenvelders. Dat hij in 2008 thuisgelaten werd is geheel te wijten aan San Marco. Want hoewel Giovanni van Bronckhorst officieel captain is, heeft het er alle schijn van dat hij de natuurlijke leider van het team is.

Van Marwijk heeft verder het geluk dat een aantal spelers uitgegroeid is tot wereldtop. Wesley Sneijder, Robin van Persie, Rafael van der Vaart, Dirk Kuyt, Arjen Robben, Mark van Bommel, Klaas-Jan Huntelaar en Nigel de Jong presteren wekelijks op het hoogste niveau. Onder deze spelers is opvallend genoeg geen enkele verdediger. Toch is de verdediging niet een zwak punt te noemen. Op het grote talent Gregory van der Wiel na zijn het stuk voor stuk doorgewinterde voetballers die niet veel fouten maken. Bovendien wordt het doel bewaakt door Maarten Stekelenburg, die zich steeds meer opwerpt als dé opvolger van Edwin van der Sar.

In 2010 zijn alle wedstrijden nog gewonnen. Sterker nog, Oranje is al 23 wedstrijden op rij ongeslagen. Toch is er veel kritiek op de speelwijze, die niet oogstrelend te noemen is. De Hollandse school wordt geen eer aan gedaan en dat schiet bij veel Oranjesupporters in het verkeerde keelgat, maar kijkend naar Nederlands geschiedenis hebben we nog nooit zo Hollands gespeeld. Het spel van Nederland is sober, doelgericht en effectief. Oranje boekt de score die nodig is om te overleven en dat is het. Calvinistisch tot op het bot. Zelfs Sneijder doet er aan mee, ook al heeft hij zich door Yolanthe laten omdopen tot katholiek. Het lijkt net alsof tegenstanders hun best niet doen. Slowakije, Kameroen, Denemarken en Japan mogen dan geen toplanden zijn, maar voetballen kunnen ze wel. Toch wekte geen van deze clubs de indruk het Nederlands elftal pijn te kunnen doen. Dit ligt niet alleen aan de kwaliteiten van de tegenstander, maar ook aan de kwaliteiten in eigen gelederen.

De échte test komt komende vrijdag tegen Brazilië. Dan kan Oranje pas tonen welke troeven het nog achter de hand heeft, want wie denkt dat we het achterste van deze leeuwentong gezien hebben zal bedrogen uitkomen. Het Nederlands elftal heeft tot nu toe de minste energie verspild van alle deelnemers. Er mag dan ook een vlammend optreden tegen Brazilië worden verwacht. Ondertussen blijven zestien miljoen bondscoaches maar zeuren over het zogenaamd matige spel van vaderlands trots. Ten tijde van Gio's 106de interland zal blijken dat dit het beste Oranje is dat we ooit gekend hebben. Namelijk het Oranje dat de wereldtitel gewonnen heeft.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 18 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door nmgn82)

Prachtig stuk. Ik ben het helemaal met je eens. Alleen om nu te zeggen dat huntelaar wekelijks op het hoogste niveau speelt is wat overdreven. Ik zou zeggen dat ie af en toe een invalbeurt krijgt.

29 juni 2010 om 13:04

Wat een onzin, het beste Oranje ooit? Het saaiste Oranje ooit zul je bedoelen. Wat een wanvertoning was het weer.

29 juni 2010 om 14:13

Wint Nederland een keer is het weer niet goed... Jonge, kijk dan niet als je het saai vindt

30 juni 2010 om 12:18

Jij praat onzin, iets wat goed is hoeft niet perse mooi te zijn. Als we zo blijven spelen winnen we misschien wel het WK. Maar okee als jij dan vind dat het niet het beste maar het saaiste oranje ooit is.

30 juni 2010 om 23:56

@raas2

Jij snapt er dus echt niks van.

2 juli 2010 om 11:36

het is inderdaad een dramatische vertoning maar van de andere kant. Hoe verschrikkelijk slecht je ook speelt zolang je wint heeft niemand wat over te klagen toch ? Als we brazilie pakken zal dat met goed voetbal moeten zijn dan spele we in ene het beste wk ooit staan we in de finale want uruguay of ghana moet te doen zijn dacht in zo !

Toch ga ik persoonlijk voor een 2-0 overwinning voor brazilie we gaan te snel met ze alle naar voren dat word genadeloos afgestraft

29 juni 2010 om 15:46

Goed stuk, de snugger gevonden link naar het calvinisme laat je column eruit springen 5/5

Huntelaar idd geen wereldtop.

Ook ik vind het een mooi geschreven stuk en je onderbouwd je argumenten sterk. Echter ben ik nog een stuk terughoudener, want oranje zal echt veel beter moeten willen ze kans maken tegen brazilie.

Toch hoop ik dat jij gelijk krijgt!

5*

Nederland is gewoon heel goed. Het is misschien niet meer zo als i 2008, maar het is gewoon een ploeg die heel goed is in het stuks pelen van tegenstanders. Je ziet elke keer dat er in de eerste heelft heel veel rondgespeeld wordt zodat de tegenstander moet rennen, en dat er dan in de tweede helft veel kansen komen waardoor er gescoord wordt. Gewoon heel sterk zakelijk voetbal. Zal wel anders zijn tegen Brazilië natuurlijk maar de ruimte zal wel gepakt worden door Robben/elia. Heb zin in vrijdag!

30 juni 2010 om 19:25

@ Feye_barca.
Leer is typen.
Maar je hebt inderdaad wel gelijk, Nederland heeft tot nu toe tegen teams gespeeld dat alleen maar verdedigend speelt. Misschien kunnen ze nu iets beter maken tegen Brazilië dat dus aanvallend gaat spelen verwacht ik. Ook van Nederland verwacht ik dat ze aanvallend gaan spelen, maar als Brazilië in de helft van Nederland de kansen krijgt zullen ze denk ik wel met veel spelers terug trekken.

Op naar de halve finale dus, ik verwacht een 3-2 voor Nederland... Is dat redelijk geschat?

30 juni 2010 om 21:16

''leer is typen.'' ??
Ik kan er echt niet bij hoe sommige mensen menen anderen te moeten verbeteren terwijl ze zelf nog het een en ander moeten leren. feye_barca maakt inderdaad typfouten. Jij maakt spellingsfouten.

1 juli 2010 om 19:38

Leer Eens typen.
Maar je hebt inderdaad wel gelijk, Nederland heeft tot nu toe Tegen Teams Gespeeld DIE Alleen Maar Verdedigend Spelen. Misschien Kunnen ZE NU Iets Beter Spelen tegen Brazilië dat Naar Mijn Verwachting Aanvallend Gaan Spelen. Ook van Nederland verwacht ik dat ze aanvallend gaan spelen.(laatste zin is geen verbeteren aan: als brazilië in de helft van Nederland de kansen krijgt? totaal onbegrijpbaar)

Ik verwacht een 3-0 voor Nederland. Een snelle goal van Nederland waarna Brazilie gaat aanvallen en in de 2e helft counteren we naar een 3-0 einduitslag.

Ik kom ver mee, maar niet in je conclusie. Kijkende naar het hele WK is er niemand die ik echt goed vind. Het WK van de armoe voor zover. De Oranjes van 74, 78, 88 en 98 zijn in mijn optiek beter. En dan bedoel ik niet vanwege het superieure voetbal. Maar bij die teams droop de klasse eraan alle kanten vanaf (ook als ze niet goed speelde) hier niet.
Mooi stuk
4 sterren.

Beste Oranje ooit, lijkt me nog wat overdreven. We staan pas in de kwartfinale en tegen Brazilië kan het zomaar gebeuren dat je eruit vliegt. Beste Oranje vond ik toch meer 1974, 1988 of wat ik dan zelf heb meegemaakt 1998 en 2000. Vooral die laatste 2 toernooien was erg spannend, goed voetbal en 2 keer ongelukkig uitgeschakeld op penalty's. Dit Oranje moet de halve finale nog maar eens zien te halen, maar we zijn heel goed op weg.

Behalve dat vind ik je stelling dat o.a. Huntelaar en Van Der Vaart wekelijks presteren een beetje overdreven. Huntelaar was afgelopen seizoen tweede spits achter Borriello en ondanks dat er 30 wedstrijden voor AC Milan achter z'n naam staan, bestonden die 30 wedstrijden uit 15 invalbeurten en maakte hij slechts 5 keer de 90 minuten vol. Idem bij Van Der Vaart, 31 wedstrijden bij Real 13 invalbeurten en 15 keer gewisseld, slechts 4 keer de 90 minuten vol. Ook hij had lang niet het volste vertrouwen van Pellegrini.

Ik vind het ook een beetje raar dat je Heitinga en Mathijsen niet onder de topspelers schaart. Qua naam en clubs misschien wat minder dan die andere toppers, maar als je criterium wekelijks presteren op topniveau is dan moet je deze twee basisspelers van Everton en HSV ook meenemen in mijn ogen.

Voor de rest is het wel een aardig stuk, leuk geschreven, al overdrijf je in mijn eigenlijk flink met beste Oranje ooit, want we staan nog maar in de kwartfinale en Brazilië word echt een hele lastige horde. Daarnaast ben ik het ook niet helemaal eens met die ene stelling die je poneerde, maargoed dat heb ik hierboven al uitgelegd.

Zo weer eens wat positiefs na al dat pessimistische gezeik van gister.

Huntelaar speelt wekelijks op het hoogste niveau? Volgens mij zat hij de meeste wedstrijden op de bank. Ik had het graag anders gezien.

'slowakije, Kameroen, Denemarken en Japan mogen dan geen toplanden zijn, maar voetballen kunnen ze wel. Toch wekte geen van deze clubs de indruk het Nederlands elftal pijn te kunnen doen. '
Sinds wanneer zijn Slowakije, Kameroen, Denemarken en Japan clubs. Dit zijn landen. Ik kom die fout zo vaak tegen hier.

Het beste Oranje ooit zal dit team niet worden. Die strijd is nog steeds tussen de teams van '74, '88 en '98. Maar misschien kan dit Oranje wel wereldkampioen worden.

29 juni 2010 om 13:49

Doe eens niet zo mierenneuken. Een club is een verzameling van mensen of dingen. Het Nederlands Elftal is ook een clubje voetballers.

Als dit Oranje wereldkampioen wordt, zijn ze wel de beste. Al vind ik op dit moment die van 2000 het beste.

Een leuk stuk, maar ik ben het over een hoop dingen oneens:

''waar van Basten de nadruk legde op attractief en dominant voetbal, kiest van Marwijk voor een meer controlerende opstelling''
Van Basten speelde ook resultaatvoetbal. Je doet het overkomen alsof je er veel vanaf weet, maar qua tactiek is het bijna niet veranderd.

Zoals je zegt heeft Van Marwijk gewoon het geluk dat de meeste spelers zijn uitgegroeid tot wereldsterren.
''wesley Sneijder, Robin van Persie, Rafael van der Vaart, Dirk Kuyt, Arjen Robben, Mark van Bommel, Klaas-jan Huntelaar en Nigel de Jong presteren wekelijks op het hoogste niveau.''
Dit klopt natuurlijk niet. Van Persie acteert wel op het hoogste niveau, maar is er weer een half jaar uit geweest. Dirk Kuyt presteert met Liverpool momenteel niks en Huntelaar verdoet zijn tijd op de bank.

''onder deze spelers is opvallend genoeg geen enkele verdediger.''
Je noemt Nigel de Jong. Dat is gewoon een verdedigende speler. Maar dat is niet mijn belangrijkste punt. Mijn punt is dat je vergeet Johnny Heitinga te vermelden. Hij presteert in Engeland op het hoogste niveau en kan, in tegenstelling tot Matijsen die af en toe leuk speelt in Duitsland bij een kwakkelende club, echte topspitsen van zich af houden. Heitinga is gewoon een wereldverdediger en het zal niet lang duren voordat hij bij een topclub zit. Ik vond hem dit WK zelfs beter dan Chiellini, die de hemel in wordt geprezen, terwijl die altijd harde overtredingen nodig heeft.

''het Nederlands elftal heeft tot nu toe de minste energie verspild van alle deelnemers.''
Nee, dat denk ik niet. Er is nog een team dat nauwelijks energie verspild heeft en dat is nou juist Brazilië. Ik denk dat we een heftige strijd tegemoet gaan. Brazilië speelt net als Nederland ook pover voetbal maar heeft laten zien dat, wanneer het moet, het een tandje bij kan schakelen. Nederland heeft dat nog niet laten zien en ik betwijfel of ze dat ook kunnen tegen de Goddelijke Kanaries. Maar zeg nooit nooit. Wie weet onderschatten die Brazilianen ons wel en staan wij in de halve finale.

Laten we de wedstrijd tegen Brazilië eerst maar eens afwachten voordat we dit het beste Oranje ooit gaan noemen. Die wedstrijd wordt de grote test op dit WK voor Oranje, dan zal duidelijk worden hoe dit team ervoor staat.

Gestopt met lezen op het punt waar je San Marco de schuld ervan geeft dat van Bommel thuisblijft. Dat is van Bommel zijn eigen schuld. Hij had gewoon kunnen mee gaan maar van Bommel verraad zijn land. Je moet je persoonlijke akkevietjes maar even opzijzetten... De sfeer in Oranje was geweldig dus het was 100% van Bommels schuld.

29 juni 2010 om 15:33

Van Basten verraade zijn eigen land door Van Bommel, Van Nistelrooy en Seedorf geen vertrouwen te geven en niet op te roepen.

Hij nam wel eredivisie spelers mee en de reden was: ik vind die gewoon beter. Dus Van Basten zette zich daarmee voor lul. Bescherm die man niet zo, want hij is een leugenaar en misselijkmakend.

29 juni 2010 om 16:12

Die drie landverraders die jij opnoemt die dwongen een basisplek af en anders wilden ze niet mee. Zo gaat dat niet. Van Basten creëerde een geweldige sfeer en speelde goddelijk voetbal.

De enige misselijkmakende zijn Van Bommel, Van Nistelrooy en Seedorf... Je moet trots zijn dat je voor je land mag spelen..

29 juni 2010 om 21:04

Ik weet niet wat voor een slecht geheugen jij hebt, maar goddelijk voetbal was er maar 2 wedstrijden tegen Frankrijk en Italië op het EK 2008, rest was met misschien een enkele uitzondering allemaal zaad. De respectloze manier waarmee hij met deze drie gearriveerde topspelers omging, was lachwekkend. Seedorf werd stelselmatig genegeerd, hilarische vervangers als Hofs en Yildirim of bij Van Bommel Janssen of Engelaar en bij Van Nistelrooy Koevermans, of Slory.

Het was toch wel overduidelijk dat Van Basten selecteerde op spelers die hem gehoorzaam waren en niet op voetbalkwaliteiten. Hij selecteerde belachelijk veel debutanten die nauwelijks serieus te nemen waren en natuurlijk niks durfden te zeggen. Hoe kan je anders verklaren dat door de wol geverfde topspelers die zonder uitzondering bij topclubs onder contract stonden/staan en daar een bepalende rol spelen niet opgeroepen werden.

Van Nistelrooy de topschutter de topspeler die in de allesbeslissende achtste finale tegen Portugal gepasseerd werd door Kuijt, op dat moment nog de spits van Feyenoord. Ze hebben nooit bedankt voor Oranje, ze hebben bedankt voor het idiote gedrag van Marco Van Basten en z'n drie kaartvriendjes.

29 juni 2010 om 23:14

Als van Basten ze wel had meegenomen weet ik zeker dat wij van die Frankrijk perikelen zouden krijgen.

29 juni 2010 om 23:33

Dat is dan ook alleen maar omdat Van Basten niet met spelers om kan gaan die zich niet laten piepelen. Het is toch niet zo moeilijk om gewoon professioneel met die gasten om te gaan en ze gewoon het respect geven die ze op basis van hun kwaliteiten en prestaties verdienen.

30 juni 2010 om 10:11

Beste Frikx,

v Bommel is 1 van de gangmakers van de groep. Dat was ie bij Psv, dat is ie bij Bayern en dat is ie in het Nederlands elftal. Wat v Basten heeft gedaan is niet goed te praten want het was gewoon onprofesioneel wat hij gedaan heeft.
Totaal geen peoplemanager wat je ook moet zijn heb je zon groep ter beschikking!

Niet het beste, wel een van de. We zijn niet veel beter dan in 2008 maar hebben zeker progessie geboekt. Maar wat we hebben geleerd is dat we nu ook de slechte wedstrijden kunnen winnen. Dat kan Brazilië verwacht ik minder goed. Ook hebben de Brazilianen nog niet zo goed gespeeld dus kunnen wij daar zeker winnen.

Goed stuk. Veel voor te zeggen. Ik ben t in de grote lijnen met je eens. Maar we moeten echt Brazilie afwachten om te weten hoe goed Oranje echt is.

Beste Oranje ooit ? Laat ze eerst maar van Brazilie winnen voor je zoiets gaat zeggen . Want tot nu toe heeft van Marwijk geen enkele uitdaging gehad als bondscoach van Nederland ( alleen tegen Engeland maar we weten wel hoe die altijd spelen..)

29 juni 2010 om 17:23

@ Ademfb,

Was dat niet het zelfde Engeland wat vrij gemakkelijk door de kwalificatieronde heenliep, en die op dat moment gewoon uitstekend in vorm was? Oranje speelde die eerste helft tegen Engeland uitstekend en kwam zelfs op een 2-0 voorsprong, om het daarna na veel wissels aan beide kanten weg te geven en er een gelijkspel uit te slepen. Dat Engeland wat het op dat moment was, had op die toernooi ook hoge ogen kunnen gooien.

On

Goed geschreven stuk en goed beargumenteerd, maar ben het er niet helemaal mee eens. De oranjes van 98 en 2000 vond ik nog een stuk beter, maar dit oranje is inderdaad een uitstekende machine.

1 juli 2010 om 19:39

Mooi stuk dus 1 ster? Joooo

Prima verwoord. Het gaat om de overwinning en dat wordt behaald met uitermate effectief en georganiseerd voetbal. Dat het niet altijd even sprankelend is, is misschien jammer. Maar het gaat om het eindresultaat en zolang dat positief is hoort eigenlijk niemand te klagen.

Het beste Nederland ooit? Nou nee. Negatief pleuris voetbal wat ze spelen. Als voorbeeld kan ik noemen de wedstrijd tegen Slowakije. Elke keer balverlies in de omschakeling en een lucky goal van Robben. Als die vittek die twee kansen alleen tegen Stekelenburg maakt en niet recht op hem afschiet maar in de hoek plaats was het over geweest. Tegen Brazilie wat hetzelfde niet om aan te zien voetbal speelt zullen ze ten onder gaan. Slowakije was niet goed genoeg maar bij brazilie is elke aanvallende speler beter dan die Vittek en die kunnen wel een bal richten als ze schieten en dan zal Stekelenburg zogenaamde opvolger van Van der Sar die ballen doorlaten. Tot slot Van der Sar en Stekelenburg kan je niet vergelijken. Kijk de carriere van Van der Sar en de saves die hij heeft gemaakt en de prijzen die hij gewonnen heeft. Stekelenburg wtf heeft hij gepresteerd. Hij zit nog steeds bij Ajax. Als hij goed genoeg was zou de europese top hem wel halen. Van der Sar is een Legende!
Begrijp me niet verkeerd maar, als Nederland niet van eigen kracht uitgaat en eindelijk weer het niveau haalt net als onder Van Basten en gewoon aanvallend speelt hebben ze kans anders niet. Wij kunnen niet als Mourinho spelen maar, wel als Nederland Totaal Voetbal net als Barca. Hup holland hup laat de leeuw niet in ze hempie staan!

30 juni 2010 om 09:02

Als ik de carrières van Van der Sar en Stekelenburg naast elkaar legt zie ik dat Van der Sar op zijn (bijna)29e is weggegaan bij Ajax om naar Juventus te gaan. Stekelenburg is momenteel 27. Van der Sar blinkte pas ècht uit op de Ek's van 2000 en 2004 op de leeftijd van 30 en 34 dus. Stekelenburg blinkt nu al uit.
Dat Van der Sar in een beter Ajax speelde heeft ervoor gezorgd dat hij meer gewonnen heeft dan Stekelenburg. Maar puur beoordelend op individuele kwaliteiten denk ik zelfs dat Stekelenburg op deze leeftijd al verder is dan Van der Sar. Dus jouw argument: hij zit nog steeds bij Ajax! gaat niet op, want op 27-jarige leeftijd speelde Van der Sar ook nog bij Ajax.

Mooi stuk, 100% met je eens. Ik heb in de voorbereiding nog gezegd dat ze er toch uitvliegen zodra ze tegen een tactisch sterk team moeten, maar nu heb ik er vertrouwen in. Je kan beter 3 kansen creëren en 2x scoren, dan 50 kansen creëren en 5x scoren. Want als je deheletijd met 50 kansen 5x scoort, en je krijgt één wedstrijd 3 kansen en je scoort niet, dan lig je eruit.
Snap ook niet dat iedereen zeikt om het voetbal, ze winnen toch? Ze geven nauwelijks wat weg, toch? Ze hebben dit Wk nog geen normale goal tegen gekregen, toch (penalty's noem ik geen normale goal)?

Wat een onzin dat Nederland veel beter was dan Franrkijk op het WK. Het aantal schoten op doel: 12 om 12. Het aantal schoten naast doel 4 voor Nederland en 10 voor Frankrijk. Frankrijk heeft dus vaker geschoten op doel, meer hoekschoppen weten te krijgen maar alleen minder gescoord. Nederland had dus geluk met het vaker scoren. Zo geweldig was die wedstrijd tegen Frankrijk niet. Tegen Italië wel, dat moet worden toegegeven..

30 juni 2010 om 10:13

Ben geen miereneuker (of is het mierenneuker ) maar dat was natuurlijk het EK. Verder ben ik het wel met je eens. vd Sar heeft ons toen in de wedstrijd gehouden!

whahah die laatste zin masterlijk maar hij heeft wel gelijk!!

Waardeloos stuk.
Ik ben het absoluut met je eens dat het resultaat voetbal prima is.
Aanvallend had ik wel iets meer verwacht, maar zo lang ze winnen hoor je mij niet klagen.
saai of niet...ik win liever 1-0 dan dat ik 3-4 verlies.
Bij winst is het feest in de kroeg veel groter.

Maar je roemt het voetbal uit 2008, aanvallend, Dominant??...
het was meer countervoetbal, reactie voetbal. Bijna alle goals vielen uit de counter/omschakeling.

tegen Frankijk hadden wij 11 kansen, maar de Fransen hadden ook 11 kansen.
Sar was gewoon super dat toernooi en het geluk was aan onze kant in de poule.
Maar daar was dus verder niks dominants aan.

zo staan er nog meer dingen in waar ik het totaal niet mee eens ben.

30 juni 2010 om 13:56

Je oordeelt vrij makkelijk of iets waardeloos is of niet. Kennelijk is niet iedereen het met je eens. Ik verheerlijk nergens in mijn CE het EK team. Ik roem het voetbal niet, ik zeg waar van Basten de nadruk op legt. Dat is een hele andere wereld. Hij heeft toen zelf heel vaak aangegeven dat hij vond dat Oranje attractief en dominant voetbal moest kunnen spelen. En de aanvallen waren frivool tegen Italië en Frankrijk. Eigenlijk waren alle goals mooi(behalve de eerste van van Nistelrooij).
Verder: je bent het met de strekking van mijn verhaal eens. Resultaatvoetbal is belangrijker dan attractief voetbal. Het enige waar je over valt zijn een aantal details. Hoe kom je dan bij het waardeoordeel waardeloos?
Geef de volgende keer duidelijker aan waarom je het waardeloos vond of nuanceer je woorden. Iemand afbranden is erg makkelijk, iemand feedback geven een stuk lastiger.

30 juni 2010 om 14:02

Helemaal mee eens, tegen Italie waren het 2 counters en een standaardsituatie. Maar vergeet niet dat Toni en Grosso alleen voor Van der Sar hebben gestaan. Tegen Frankrijk waren er 3 mooi opgezette goals, en een corner. Frankrijk had zat kansen om scoren, alleen wij hadden Van der Sar. En ze hadden een penalty kunnen krijgen, toen Henry op Ooijers hand schoot. Van echt dominant voetbal was dus geen sprake en we zijn door de Russen weggespeeld. Het WK tot nu toe is degelijk, gewoon gewonnen waar we moesten winnen en niet in de problemen gekomen. De echte test is natuurlijk vrijdag. Dus het beste Oranje ooit zou ik nog niet durven zeggen, dat zijn ze alleen als ze de titel pakken.

Natuurlijk kan het NL elftal tegen de selecao winnen. Maar dan moeten de NL spelers wel als elftal met en voor elkaar spelen, zoals de Duitse toernooi-mannschaft meestal laat zien. NL moet proberen vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief te nemen en te houden en zo de Brazilianen het typisch NL spel opdwingen: breed over de vleugels met Van Persie links en Robben rechts. Van Persie moet dus niet in de spits, daar moet de harde rakkeraar Kuijt staan om Lucio helemaal moe te spelen. Als Lucio (en waarschijnlijk ook Kuijt) dan moe is resp. zijn, wordt Kuijt door de frisse, ijskoude knipser Huntelaar vervangen, die dan de (hopelijk) winnende goal scoort. Bovendien moet de 4-2-3-1 formatie van het NL elftal dus voor breed en bij een NL aanval in een golfbeweging naar voren en bij een Braziliaanse aanval in een golfbeweging naar achteren gezamenlijk aanvallen resp. verdedigen. Dit is in het buitenland (ook bij de Braziliaanse selecao)ook bekend en gevreesd als het zog. ''totaalvoetbal'' van het NL elftal. Hiertoe mogen de NL spelers zich niet statisch opstellen, maar moeten zij constant in beweging zijn, zich aan bieden en elkaar direkt helpen als er nood aan de man is. Dit spel is natuurlijk vermoeiend en een zware opgave, maar het NL elftal moet deze sleutelwedstrijd tegen BRA al als een naar voren gehaalde finale zien en dan moeten alle mentale en lichamelijke reserves aangesproken worden. Zo kan het NL elftal - natuurlijk - van de Braziliaanse favoriet winnen en de wedstrijd een plaats in het Wk-geschiedenisboek innemen. Dus jongens: wees realistisch maar vooral ook zelfbewust en bedenk: in deze wedstrijd kunnen NL helden geboren worden. Voor jullie betekent dat: it's now or never ! De meest geschikte basisopstelling van het NL elftal tegen BRA vind ik voor het bovengenoemde scenario:

Van Stekelenburg
Bouhlarouz (niet v.d. Wiel = m. i. te riskant), Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst
Van Bommel, De Jong
Sneijder (evt. vervanging door Afellay)
Robben, Van Persie (evt. vervanging door Elia)
Kuijt (evt. vervanging door Huntelaar)

Het NL elftal wens ik een goed inzicht in de wedstrijd, heel veel zelfvertrouwen en veel geluk ! En mochten jullie jongens met 1-0 of zo voor komen te staan, ga dan niet denken dat je eral bent !
Tenslotte: Van Marwijk is een prima coach, dus laten de media en fans in NL nu eens een keer als één man achter hem en dit NL elftal staan, dus geen gezeur over van Persie en azijnpisserij over NL elftal en ''vergoddelijking'' van de Braziliaanse kanaries e. d. onzin meer.

Groet

Harry62

30 juni 2010 om 22:43

Haha je vindt Van der Wiel te riskant en je zet er dan Bouhlarouz neer?

Als we straks winnen van Brazilië gaan eindelijk zelfs de grootste pessimisten erin geloven!

Goed stuk! Ik denk ook dat we tegen Brazilië een saaie eerste helft en begin tweede helft krijgen. Ik verwacht weer dat Van Marwijk Brazilië eerst moe gaat maken en nu i.p.v. gelijk na de rust te gaan knallen (zoals tegen Denemarken en Japan) misschien nog wel wacht tot de 70e minuut om van daaruit een vermoeid Brazilië te gaan bestrijden. Natuurlijk zal dit plan overboord moeten wanneer Brazilië scoort en dan komt het op de mentale weerbaarheid aan, want die is nog niet echt getest!

Morgen winnen we van Brazilie..jammer dat je vd Wiel uitvlakt. Hij had mindere wedstrijd, maar oa. zijn aanvalskracht zorgt morgen voor de overwinning

Mooi stuk en ik ben het ook met je eens. Dus 5*

Nederland wint gewoon van Brazilië. Het zal spannend worden, ik denk 2-1 voor nederland.

Gewoon een erg goed stuk. Alle feiten staan erin en ook alle waarheden. Over spelers individueel kun je een afwijkende mening hebben, ik zou nooit Huntelaar mee nemen wanneer de wereldspits Van Nistelrooy fit is en mee wil. Maar nogmaals dat is een keuze. Juist de soberheid van spelen levert resultaat op. Maar laten we niet vergeten dat de tegenstanders die wij de eerste vier wedstrijden gehad hebben zich evengoed weer ingroeven. Soberheid zou wel eens de wereldtitel kunnen opleveren. En wie heeft dan Gelijk?????? Ik geef jou 5 sterren want ik vind het gewoon voor het eerst in mijn deelname gewoon goed.

Mooi en goed stukje....
Het zal vanmiddag blijken of oranje de wolfskleren
uit kan doen en laten zien wat ze ''echt'' kunnen!!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Nederland

FIFA ranking: 16
2209 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren