'Ajax werkt niet mee aan vertrek Oleguer naar ploeg van Ten Cate'

Zaterdag, 26 juni 2010 om

Ajax heeft besloten om niet mee te werken aan het vertrek van Oleguer naar Umm-Salal. Henk ten Cate wilde na Gabri ook de Spaanse verdediger naar Qatar halen, maar Martin Jol heeft aangegeven dat hij Oleguer bij de selectie wil houden, zo meent Voetbal International.

/

Gabri mocht ondanks een doorlopend contract transfervrij vertrekken bij Ajax en Ten Cate hoopte dat dit ook voor Oleguer zou gelden, maar hij blijft in Amsterdam. Ismail Aissati, Rob Wielaert en Evander Sno mogen wel vertrekken bij Ajax, maar volgens algemeen directeur Rik van den Boog wordt het nog lastig om een nieuwe club voor deze spelers te vinden.

“Het valt niet mee overbodige spelers te slijten”, zei de directeur. “Die jongens verdienen hier een behoorlijk salaris en wachten op een club waar ze dat ook kunnen krijgen.” Jan-Arie van der Heijden, Jeffrey Sarpong en Mitchell Donald werden in het afgelopen seizoen verhuurd en kunnen opnieuw tijdelijk elders onderdak zoeken.


Poll

Ajax moet Oleguer niet laten gaan


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door Henk14)

Wielaert mag wel weg en Oleguer niet?? Ik vind wielaert beter dan Oleguer, en ik dacht (weet niet zeker) dat Oleguer meer verdient, en hij voegt ook niks toe aan ajax.

26 juni 2010 om 15:08

Ik vind Oleguer een betere verdediger dan Wielaert maar ik zou ze zelf beide laten vertrekken.

26 juni 2010 om 17:09

Oleguer is 10 keer beter dan Wielaert!
Oleguer heeft Alderweireld fantastisch vervangen afgelopen seizoen. Hij voegt wel degelijk wat toe. Als onze basis mannen geblesseerd raken hebben we nog een goede achter de hand. Met Wielaert heb je iemand die constant de fout in gaat.

26 juni 2010 om 22:51

Ja, maar Oleguer is gewoonweg veel te duur om te behouden.

Kan het niet zo zijn dat er rekening wordt gehouden met de verkoop van van der Wiel en dat Jol met Oleguer op zijn minst een optie voor de rechts-back positie achter de hand wil houden, mocht Ajax niet in staat zijn een vervanger te vinden. Als ik het goed begrepen had ziet Jol het niet zitten in Blind toch?

26 juni 2010 om 15:09

Johan Derksen heeft ooit gezegd dat Jol het niet zo zien zitten in Blind maar dat is niet meer dan een zeer ongeloofwaardig gerucht aangezien Jol altijd erg lovend over Blind is geweest en daarbij hem niet nog een seizoen wil verhuren.

Dat Ten Cate Wielaert maar weg komt halen, die man speelt helemaal nooit bij het eerste.

26 juni 2010 om 15:03

Omdat hij daar niet goed genoeg voor is. Misschien houdt dat verband met de reden dat Ten Cate Wielaert niet komt halen.

26 juni 2010 om 15:22

Dat soort clubs willen namen hebben. Gabri heeft bij Barca gespeeld en Oleguer zelfs een CL gewonnen met Barca. Dat vinden dat soort clubs interessant, niet of ze nog fatsoenlijk kunnen voetballen...

Dan heb je onder een steen geleefd. Oleguer is verdedigend veel beter dan Wielaert alleen heeft niet echt veel snelheid en kan ook niet meer zo goed opbouwen. Wielaert daar in tegen zie ik niks van terug.

Martin Jol.
Doe olequer nu maar weg, die gast verdient 1 a 2 miljoen per jaar, en zit maar het hele seizoen op de bank., of maybe wilt hij olequer rechtsback zetten, want van der wiel zal waarschijnlijk wel verkocht worden, en dan hebben we nog een rechtsback.

26 juni 2010 om 15:10

Er zijn veel verschillende berichten over hoeveel Oleguer verdiend de een zegt dat hij zo'n 7 ton verdiend en de ander zegt dat hij zo'n 2.2 miljoen verdiend.

26 juni 2010 om 15:15

het is ook nogal een nuanceverschilletje.
ik zou zeggen als hij 1 miljoen verdient moet je proberen hem te houden.
is dat het dubbele dan is hij niet onmisbaar.

26 juni 2010 om 15:50

Oleguer verdient 750.000 euro per jaar. Dat heb ik destijds ergens gelezen.

Dit seizoen moest Oleguer een paar keer invallen bij schrosing van Vertoghen of Alderweireld en dat deed hij goed daarom vind ik het best wel logisch dat hij mag blijven daarbij heeft hij ook de CL gewonnen dus die gozerk an er echt wel wat van hoor.

Opzich een logische gedachte. Oleguer is een ervaren speler die de jongelingen nog iets bij kan lenen. Hij is geen mopperkont. Het enige dat me aan deze situatie stoort is dat hij ongetwijfeld in de top van het salarishuis leeft en dat Ajax dat absoluut niet kan gebruiken op dit moment.
Ik zou er dus voor kiezen om Oleguer de deur uit te doen en jeugd door te laten stromen. Wielaert kan de mentor-rol ook vervullen.

26 juni 2010 om 15:15

pfffffff wieleart een mentor-rol man man man........
Die gozer heeft nog nix gepresteerd

het is wel zo dat oleguer meer salaris krijgt maar ook wel wat meer ervaring.
dat maakt het alleen zo moelijk.

en sinds de komst van wieleart ben ik nog geen 1 wedstrijd positief over hem geweest
en alleen maar zien zeiken bij een tegengoal terwijl het wel zijn fout was.
lekkere mentor-rol................

nee gewoon houden en als hij voor hem naar een acceptabele club kan gaat hij wel weg.. maar ajax moet er nog wel een prijsje voor krijgen.. en als rechtsback niet ik denk dat v/d wiel wel weggaat en dat ajax het dan nog een keer bij Boulahrouz probeert..

26 juni 2010 om 15:20

lijkt me niet zo logisch. ze hingen bij mijn weten alleen bij boulahrouz aan de bel om hem als tijdelijke noodoplossing te halen voor een half seizoen. meer moet ajax ook niet willen.

een bouhlarouz past verder niet echt in het plaatje dat aan het ontstaan is. ajax probeert tenslotte juist te breken met overbetaalde blessuregevoelige ex vedettes die al jaren lang geen volledig seizoen meer gespeeld hebben.

jol toont aan dat jeugd waarde toevoegt en weet als geen ander die jeugd te ontwikkelen. dat is de toekomst van ajax.

ego gedrag van Jol,deze jongens kan men beter laten vertrekken desnoods voor verhuur,ze drukken op de begroting.en waarom oleguer behouden,ajax heeft toch de jeugd achter de hand,laat hem gaan speelt toch meestal tweede viool.

Alle 2 weg doen.... en boulahrouz halen.

26 juni 2010 om 15:37

Ik denk niet dat Boulahrouz voor minder wil spelen dan Oleguer. En ik denk ook niet dat Boulahrouz zonder klagen op de bank plaatsneemt, zoals Oleguer dat wel doet.

Olequer is een dure speler op leeftijd die niets toevoegt. Dus lekker laten vertrekken. De zo geroemde jeugdopeiding van Ajax zal toch wel een speler hebben die dit niveau aankan. En anders is er altijd Wielaert nog. Is niet beter of slechter dan Olequer en kan achter Vertonghen en Alderwereld prima functioneren. Onbegrijpelijk. De club moet terug in kosten maar laat deze matige speler niet gaan. Vd Wiel vertrekt uiteraard maar daarvoor komt Blind terug dus ook weer opgelost.

26 juni 2010 om 15:48

@korenaar #17
Oleguer heeft afgelopen seizoen heel duidelijk laten zien dat hij wel iets toe te voegen heeft. Wielaert is zeker slechter dan Oleguer en het is dan ook niet voor niets dat zelfs bij het ontbreken van Oleguer, Vertonghen en Alderweireld er nog sprake van zou zijn dat Kappelhof er zou staan en niet Wielaert.
En die toen 'de zo geroemde jeugdopleiding van Ajax': steekt het een beetje? Zelfs internationaal wordt de jeugdopleiding van Ajax geroemd. En ik denk dat Jol heel goed op de hoogte is van de talenten die er in de jeugd rondlopen. Maar het kan nooit goed gaan want als Jol een jeugdspeler erin zou gooien dan is ie weer arrogant maar als hij dat niet doet dan is de jeugdopleiding van Ajax opeens niet zo geweldig?

Het zou gods ondenkbaar zijn maar Aisatti naar Fctwente als opvolger van Perez zou ik niet verkeerd vinden. Denk alleen dat Joop en Rick niet samen om 1 tafel gaan zitten.

26 juni 2010 om 15:44

Haha nee, dat dacht ik ook niet nee. Bij 10 miljoen valt er te praten he! Wie de bal kaatst..

26 juni 2010 om 15:56

Logisch vanuit ajax standpunt. Twente heeft nog een goede nummer tien nodig maar je gaat de concurentie niet versterken.

Als Oleguer ook was vertrokken zou de spoeling achterin bij Ajax wel erg dun worden. Ik begrijp wel dat Jol de voetballer Oleguer er graag bij wil houden, alleen is het jammer dat hij zoveel verdient. Ik zie liever Oleguer dan Wielaert in de ploeg, dus ik hoop dat Wielaert wel een andere club vind. Is beter voor Ajax en voor Wielaert zelf. Jol zou wel een gok kunnen nemen door Oleguer en Wielaert te verkopen en dan Kappelhof, van Rhijn en Boilesen door te laten stromen, maar dat is een grote gok, aangezien je nooit weet hoe jeugdspelers in het eerste elftal presteren. Het zou mij trouwens niet verbazen als één van die drie spelers aankomend seizoen zijn debuut in het eerste zal maken.

Ik denk dat ze Oleguer willen houden om zo weer Bojan te kunnen huren van Barcelona.
Oleguer is niet slecht ik zou eerder Wielaert wegdoen.

Grote schoonmaak is in principe goed maar als Jol denk dat hij Oleguer nog nodig heeft niet gratis weg doen. Er moet ook nog een goede slectie staan natuurlijk.

Oleguer hebben we nog nodig voor de blessures en de nodige kaarten die er komen.
Rustig weer de jeugd de kans geven en het komt weer helemaal goed.

Snap wel dat Oleguer blijft. Enige capabele vervanger van het huidige duo. Misschien straks Boilesen en Kappelhof, maar niet én Oleguer én Wielaert weg.

In het beste geval gebeurt dit overigens wel en kunnen we wellicht Moreno halen en anders Boulahrouz die bereid is in te leveren.

En dan Traore voor de spits halen!

Gelukkig! Ik ben één van de weinigen die wel degelijk gecharmeerd is van Olegeur, eigenlijk de enige échte verdediger. Iemand die zijn mannetje kan uitschakelen en een jongen met veel ervaring. Daarbij schijnt hij ook nog eens een belangrijke rol te spelen in de kleedkamer. Oftewel, gewoon een goede verdediger om achter de hand te hebben.

26 juni 2010 om 18:59

Helemaal mee eens. De mensen hier moeten zich ook indenken: wat als een Alderweireld/vertonghen een rode kaart pakt of (langdurig) geblesseerd raakt? Ja, dan heb je het liefst Oleguer op die plek, natuurlijk.

Dom, Oleguer drukt zwaar op de begroting. Ik had hem meteen weggedaan. Voor zijn niveau kun je beter een jeugdspeler op gaan leiden.

26 juni 2010 om 19:49

Ja, maar ervaring is ook belangrijk in een ploeg, vooral in de defensie hoor je een paar ervaren jongens te hebben, en gezien het feit dat Ajax ze allemaal eruit wil schoppen, blijven er veel jonge spelers achterin over, en bijna geen een speler met 8-10 jaar ervaring in de defensie. Oleguer is ook belangrijk in de kleedkamer bij Ajax, de jonkies kunnen veel van hem leren, dat hij veel verdiend is inderdaad wel zo, maar de rendement haalt Ajax er op lange termijn zeker uit. Ik hoop dat Oleguer bij Ajax blijft. Silva, Wielaert, Ogararu en al die andere dramaspelers die op de begroting drukken en 0,0 iets toevoegen aan Ajax, zo snel mogelijk vertrekken.

@koni020: je moet toch een vervanger hebben als er iemand geblesseerd is? en die heb je nu, hij heeft het geowon goed gedaan hor vorig jaar. Hij lijkt me ook belangrijk voor de groep met zijn ervaring, hij heeft toch de CL gewonnen en bij Barca gespeeld.

Ben benieuwt wat er nu gebeurt met Blind als ole blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Marcelo Brozovic is een kandidaat om het middenveld van Real Madrid te gaan versterken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren