Helaas, ze verbaasden in negatieve zin

Het WK zit erop voor Servië. Na zo'n sterke kwalificatie heeft het team gefaald op het WK. Het werd al zichtbaar in de wedstrijd tegen Ghana en tegen Duitsland wisten ze het met een mannetje meer niet af te maken, wat zeg ik, Duitsland was gewoon sterker. Als klap op de vuurpijl verloor Servië van een zeer matig Australië, het leek wel alsof ze de moed al hadden opgegeven in de laatste wedstrijd en dat is jammer, heel jammer.

Maar wat zijn nu de redenen voor de uitschakeling van Servië? Was het de druk? Konden ze daardoor de enigszins hoge verwachtingen als grote outsider niet waarmaken? Of waren ze simpelweg gewoon niet goed genoeg? Dat laatste sluit ik uit. Daarvoor hebben ze teveel goede spelers, dus het moet aan iets anders liggen. Misschien hadden ze geen zin, maar dat lijkt mij op z'n west-fries gezegd stug. Het WK is hét podium om je te laten zien als speler, maar het leek wel alsof sommige spelers dit niet door hebben gehad. Als voorbeeld noem ik Milos Krasic, die toch een zeer getalenteerde buitenspeler is en droomt van een transfer naar Europa. Waarschijnlijk zal hij die transfer krijgen, omdat hij zich in Rusland al heeft bewezen, maar ik denk dat een aantal clubs nu toch aan andere spelers gaat denken, nu ze Krasic hebben zien voetballen tegen de beste voetballers van de wereld.

Het lag natuurlijk niet alleen aan hem dat Servië uitgeschakeld is. De verdediging van Servië viel namelijk zwaar tegen. Als je kijkt bij welke clubs de verdedigers een basisplek hebben, dan mag je toch meer verwachten. Daarnaast maken ze twee ongelofelijk domme handsballen, die allebei totaal onnodig waren, maar wel werden bestraft met een penalty. Gelukkig benutte alleen Ghana die. Af en toe maakte Serven de indruk dat ze bang voor de tegenstander waren, dat ze niet durfden vooruit te voetballen. Tegen landen zoals Ghana en Australië, met toch allebei een zwakke verdediging, is dit zeker mogelijk, echter het gebeurde niet, waardoor ze achter de feiten aan gingen lopen. Tegen Duitsland hadden ze het merendeel van de wedstrijd zelfs een man meer, maar toch bleven ze verdedigen, wat wel resulteerde in een 1-0 overwinning.

Daarnaast viel ook het spitsenduo, Nikola Zigic en Marko Pantelic erg tegen. Het zijn twee goede aanspeelpunten, maar dat konden ze niet bewijzen op dit WK. Pantelic verloor zelfs zijn basisplaats, en Zigic zag ik af en toe dingen doen, dat ik dacht, daarvoor sta jij niet in de spits. Hij moet ballen klaarleggen voor andere spelers, maar heel vaak probeerde hij zelf de actie, wat resulteerde in vele malen balverlies. Pantelic scoorde dan wel in de wedstrijd tegen Australië, maar toen liepen ze al achter de feiten aan met een 2-0 achterstand en het doelpunt viel pas in de slotminuten van de wedstrijd. Omdat Servië dus geen goed aanspeelpunt in de spits had, moest alles over de flanken, wat wel resulteerde in toch een aantal goede kansen, want daar lag de kracht van Servië dit WK.

Ondanks het matige spel van Krasic liet hij toch bij vlagen aardige dingen zien, en op links speelde Milan Jovanovic erg sterk. Hij was zo'n beetje de enige speler van Servië waarvan ik heb genoten. Hij had altijd dreiging, hij is een nachtmerrie voor elke back. Hij kan het alleen niet in z'n eentje doen. Hij moet namelijk een sterk verdedigend blok achter zich hebben, maar helaas was dit niet het geval, omdat Dejan Stankovic, toch een speler waar ik intens van kan genieten, een zwakke indruk maakte. Hij moest als aanvoerder het team bij de hand nemen, maar verzuimde dit. Daarnaast heeft Servië ook geen zekere keeper in huis. Vladimir Stojkovic, een oude bekende, zag er af en toe niet goed uit. Misschien kwam dit door de bal, maar dat is een beetje een slap excuus.

Ook de trainer, Radomir Antic,was tactisch onvoldoende. Met zoveel goede en multifunctionele spelers moet je wel een goede tactiek kunnen vormen. Hij heeft al bewezen een toptrainer te zijn, maar op het hoogste podium faalde hij. Erg jammer, want ik had veel van hem verwacht. Hij moet dan ook niet gaan zeuren in de laatste wedstrijd over de vermeende handsbal van Tim Cahill, want die was absoluut niet opzettelijk. Servië had namelijk zelf het spel moeten gaan maken, maar ze bleven maar voor het eigen strafschopgebied hangen. Dan moet je wel de schuld bij jezelf neerleggen, en niet bij de scheidsrechter.

Wat is nu dus de reden voor het falen van Servië? Dat zijn er meerdere. Een afwachtende ploeg, wellicht te veel druk een tactisch mindere trainer zijn een aantal redenen waarom Servië heeft gefaald op het WK. Helaas, het is afgelopen. Op naar het aankomende EK, en hopelijk gaat Servië dan de hele wereld wel verassen met wervelend spel en een plek in de halve finale.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 5 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door rkcer4life)

Ik had ook veel meer verwacht van dit sterrenensemble, want dat mag het toch genoemd worden.

Over je column kan ik kort zijn. Naar mijn mening niet interessant geschreven, gewoon taalgebruik, weinig spreekwoorden/synoniemen. Inhoudelijk was het alleszins vernieuwend. Eindconclusie: better luck next time.

Elk team behalve Argentinie stelt teleur tot nu toe. Maar je hebt wel gelijk, al vind ik het wel een lastige poul. 4 aan elkaar gewaagde teams!

Sorry, spijt me. Ik vond dit echt een slecht stuk. Veel tegenstrijdigheden, veel te veel spreektaal en kromme zinnen.

Sorry hoor zwakke verdediging van ghana ? Nou nee hoor duitsers kwamen der ook niet doorheen en ghana voetbalde aardig mee. Ik denk dat het ook een beetje met overschatting te maken heeft. Ik denk dat ghana vooral is onderschat door servie. Maar krasic bakte er echt niks van deze toernooi. Had meer van hem verwacht vooral hoe iedereen zei dat het een groot talent was maja. Jammer voor servie.

Overmoed. Dat heeft ze de kop gekost, en dat kost ze altijd de kop. Servie gaat als wereldkampioen zo'n toernooi in. Op het veld blokkeren ze volledig, wat heel raar is. Het zijn individueel goede spelers, maar als team is het weinig. Ook ik was teleurgesteld. De grootste teleurstelling was echter de trainer. In de eerste wedstrijd tegen Ghana had hij Zigic achter de spits gezet. Een jongen van 2 meter ging het middenveld op om ballen te heroveren, en het spel te maken, waardoor hij domme overtredingen maakte en een kaart opliep, in de middencirkel. Ik lachte me kapot. Ook heeft hij gewoon de fout gemaakt dat hij geen jonge,hongerige spelers, opstelde of mee nam. Een Sulejmani bijvoorbeeld. Australie stelt natuurlijk niks voor, maar als je daar niet van weet te winnen, wat niet eens nodig was, gelijkspel was voldoende, dan verdien je het ook totaal niet. Krasic had genoeg kansen gehad en had ze moeten maken, maar dat hij dat niet doet is alleen hem te verwijten.

De grootste fout van Servie was de trainer.

Antic hield Zigic er constant in terwijl dat niet een speler is die je kan gebruiken voor defensief voetbal.
Zigic is 2.02 meter lang. Hij mist de snelheid die een spits moet hebben bij defensief voetbal.

Ten tweede wisselde Antic ook veel te laat.

Ik zeg niet dat alle schuld bij Antic ligt. Het is ook de fout van de spelers, ze hadden genoeg kansen om het af te maken.

(sorry voor mijn taalgebruik)

In je laatste alinea schrijf je verassen i.p.v. verrassen. Zulke fouten maken een beoordeling van je column wel heel makkelijk. Daarnaast gebruik je wel heel erg veel bijzinnen. Dat maakt je verhaal moeilijk leesbaar. Inhoudelijk ben ik het ook niet met je eens. Je overschat de capaciteiten van de Servische spelers. Die lucky tegen Duitsland was al teveel van het goede. Anders zouden ze helemaal roemloos van het toneel zijn verdwenen.

Sorry, maar een dramatisch stuk, eerder een stuk waar je je emoties kwijtwil, en veel tegenstrijden teksten erin, ik had sowieso niks van Servië, verwacht, individueel een wereldteam, maar collectief drie keer niks, de meeste zijn zelfingenomen kwalletjes die enkel aan de titel denken en daardoor zichzelf zwaar overschatten. Dat ze bij winst tegen Australië doorwaren, waren ze zeker vergeten, want zo slecht heb ik Servië nog nooit zien spelen.

Het lijkt hier soms wel een kleuterschool. Iedereen zoekt zich een ongeluk naar spelfouten, en meningsverschillen om de schrijver mee om de oren te slaan. de taal kan ook niet hoogdravend genoeg zijn. Prima stuk vind ik. Dat het niet geniaal geschreven is vind ik minder belangrijk dan dat iemand even een mooie samenvatting geeft van de servische wk campagne

Ben ik het volledig mee eens.

On:

Prima stuk!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Servië

FIFA ranking: 30
54 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Servië209
2.Portugal1711
4.Luxemburg9-10
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Servië.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
Xavi Simons wil eerst bepaalde garanties van Paris Saint-Germain, voordat hij zijn aflopende contract verlengt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren