Domenech weigert hand Parreira na diens kritiek op WK-kwalificatie

Dinsdag, 22 juni 2010 om 19:57Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:12

Na afloop van de WK-wedstrijd tussen Zuid-Afrika en Frankrijk weigerde de Franse bondscoach Raymond Domenech de uitgestoken hand van Carlos Alberto Parreira. Domenech, die zijn laatste interland coachte, wilde niet vertellen waarom hij na de 2-1-nederlaag in discussie met Parreira raakte.

/

"Ik heb geen zin om op deze vraag te antwoorden'', bromde de Fransman toen hem naar het incident werd gevraagd. Toen de journalisten een nieuwe poging deden, reageerde Domenech: "Zijn er nog andere vragen?'' Daarmee lieten de media zich echter niet afschepen. "Waarom geeft u geen antwoord op deze vraag?'', vroeg een Franse journalist. Domenech daarop: "Zijn er nog andere vragen? Als dit de vragen zijn die jullie gaan stellen, dan stap ik op. We leven niet in dezelfde wereld.''

Parreira wilde wel wat kwijt over de woordenwisseling. "Ik geloof dat het was omdat ik kritiek had op zijn team toen ze zich kwalificeerden, maar ik weet niet eens meer wat ik toen heb gezegd. Zijn assistenten vertelden me dat hij daarom boos was.'' Frankrijk had in de play-offwedstrijd tegen Ierland een controversiële handsbal van Thierry Henry nodig om zich te kwalificeren voor het WKGerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door Horwi)

'We leven niet in dezelfde wereld' dat kun je inderdaad wel stellen Domenech..

Tja, we kunnen welke Franse actie dan ook eigenlijk niet meer serieus nemen. De spelers niet en de coach ook niet. Dit is een afgang in de ware zin van het woord. Teloorgang van een grote voetbalnatie.

22 juni 2010 om 20:28

Inderdaad, het is erg jammerlijk dat dit met een land als Frankrijk gebeurd. Toch een groot voetballand, dan is dit erg treurig.

Wat ik wel vind is dat de schuld hiervan ook bij Parreira ligt. Waarom moet een coach can ZAF na de onderlinge wedstrijd op een WK nog over de kwalificatie beginnen. Dit is ook gewoon stemmingmakerij en de boel nog een beetje opkloppen. Ook erg onsportief van de coach om nog even zo om te gaan met Frankrijk. Daarbij is het natuurlijk wel gewoon stom van Domenech om niet even een handje te geven.

22 juni 2010 om 22:11

Ik weet niet over welke 'grote voetbalnatie' jij het hebt. Alles maar dan ook echt álles wat ze in laatste 10 jaar hebben laten zien is dankzij de enige echte nummero 10 van afgelopen jaren, meneer Zizou. Zonder Zidane is Frankrijk als zonder benen. 1998 hoogstpersoonlijk de finale beslisl, 2002 geblesserd aan de toernooi begonnen waardoor ze er meteen uitvlogen en 2006 dolde hij zowel Spanje als Brazilie in zn eentje. Het ligt heus niet alleen aan de coach, want met de zelfde coach hebben ze 4 jaar geleden nog de finale gehaald en maar op pengels verloren. Maarjah, toen hadden ze Zizou nog en nu niet meer. Zo simpel is het.

Overigens vind ik het heel matig van Domenech dat hij geen hand aan Parreira gaf.....een slechte verliezer!

Pfff. Zielig zeg. Hij geeft alleen anderen de schuld, niet zichzelf. Wat een idioot.

'We leven niet in dezelfde wereld.'

Inderdaad, jij leeft in de ruimte, Domenech. Waarom zou je anders astrologie met voetbal combineren.

22 juni 2010 om 20:09

De bondscoach van Zuid- Afrika. Jij hebt dan ook onder een steen gelegen de afgelopen dagen of niet...

22 juni 2010 om 20:14

En dan ook nog is zo een groen balkje hebben.. vraag ik me toch af waarvoor..? Als je al niet weet wie Parreira is..

23 juni 2010 om 11:13

Daar kwam ik gister ook pas achter toen Domenech de hand van Pareirra niet wilde schudden. Wat boeit mij dat wie de bondscoach van Zuid-afrika is?

Al is het natuurlijk oliedom als je het nog niet weet na de tekst gelezen te hebben.

22 juni 2010 om 20:17

Als je de tekst leest, dan kan je daar uit afleiden dat Parreira de coach van Zuid-afrika is.

22 juni 2010 om 22:41

Wie is Parreira zegt 'ie....

De man die de WK heeft gewonnen met Brazilië in 1994. De man die 6 keer op een WK is voorgekomen en dan met 5 verschillende landen. De man die Fenerbahçe jaren terug kampioen heeft gemaakt, en ook aan de leiding heeft gestaan bij Valencia.

De man, die op 66-jarige leeftijd nog niet genoeg gehad heeft van het voetbal. Een persoon die dol is op het voetbal. Dat is Parreira!

22 juni 2010 om 23:46

Rustig maar mensen, ik weet wel wie Parreira is, maar het wordt niet in de tekst aangegeven. Het had net zo goed om de ballenjongen achter het doel kunnen gaan, die toevallig ook Parreira heet.

Ik dacht dat Domenech zichzelf niet nog belachelijker kon maken.
Na dit gelezen te hebben heeft hij het toch weer gepresteerd.
Chapeau et vivre le france!!!!

22 juni 2010 om 20:14

Vive la France.

22 juni 2010 om 20:48

Ik kan er ook niet meer bij. Leert dan niemand iets van de fouten die gemaakt zijn in het verleden? (met het verleden doel ik slechts op een aantal dagen) De camera ziet alles! Zeker op dit soort momenten en zeker als je ''de sensatie'' van het toernooi bent samen met je team.

Daar zou ik me in deze situatie ook druk om maken...........

Een jammerlijke en onsportieve actie van de teleurstellende (oud-)bondscoach van Les Bleus. Hij had de realitieit onder ogen moeten zien, dat heeft hij niet gedaan. Ga maar lekker astrologie studeren of zo, want hij verdiepte zich graag in sterrenbeelden?

Het houd maar niet op bij Frankrijk.

Dit toont inderdaad aan dat het chaos is binnen Les Bleus. Dat zelfs de bondscoach een hand weigert te geven.

In en intriest.

Wat een slechte actie van Domenech zeg.... Ben blij dat we daar vanaf zijn, kan me toch ook niet voorstellen dat deze man ooit nog ergens voor de groep komt te staan?

Moet die idioot zich daar nu druk om maken ? Hij heeft toch wel meer dringende zaken om zich mee bezig te houden mag ik aan nemen ? Moet ie nu opeens stoer gaan doen , dat had ie beter tegen die lamzakken die zich franse internationals durven te noemen kunnen doen denk ik dan..

Waarom zou die een hand moeten geven dan als hij kritiek geeft op die Wk kwalificatie van Frankrijk daar moet die gozer van Zuid-afrika niet mee bemoeien!!
Als Domenech sportief was gaf hij een hand maar Parreira daagt wel een beetje uit. Maar het is wel de schuld van Domenech dat ze zo slecht hebben gepresteerd je moet je team motiveren en goed laten spelen dan komt het van zelf goed maar het ligt zeker aan de trainer.

Wat een zielig mannetje, maar goed dat ze hem dumpen bij het franse elftal

Valt me tevens op dat alleen Henry een voldoende gehaald heeft, tevens de speler welke Domenech bijna niet op wilde stellen. Echt een clown deze coach, maar ja wat kan hij eraan doen dat de bond hem door liet gaan met zijn circusvoorstellingen.
Ik zeg eerlijk ik heb nog nooit zo'n goede voorstelling gezien

22 juni 2010 om 20:17

Naja die cijfers zijn sowieso niet serieus te nemen, aangezien jan en alleman kan stemmen zonder echt voetbalverstand te hebben.

Ja de bond had poep in hun ogen, werkelijk onbegrijpelijk waarom Domenech toendertijd aan mocht blijven. In ieder ander land was hij de laan uitgestuurd.

22 juni 2010 om 20:38

Dus omdat hij de finale om de wereldbeker (2006) verliest via penalties is het onbegrijpelijk dat hij mocht aanblijven . Of doel je op de resultaten van het afgelopen EK waarbij Frankrijk verloor van NL door een aantal perfecte uitgevoerde counters maar NL verder niks had in te brengen en over geluk niet te klagen had?

Daarbij heb ik nog een ander voorbeeld: Van Gaal degradeerd bijna met AZ en een seizoen later werd hij met vrijwel dezelfde selectie kampioen. Diezelfde Van Gaal wist zich geeneens met een fantastisch Nederlands elftal te plaatsen voor de WK eindronde. Daarbij hebben wij met het Nederlands elftal ook dit soort problemen gehad, denk daarbij aan het aanstellen van Beenhakker tegen de zin van de selectie in of de zwarte kabel.

Wij kunnen makkelijk oordelen achter de computer en o.b.v. (kranten)artikelen en de speelstijl + resultaten van Les Blues heb ik deze trainer ook niet hoog zitten, echter de spelers liepen blijkbaar (tot een paar weken terug) met hem weg. Zouden wij dan meer verstand hebben dan deze internationale topspelers?

Het was niet netjes van Domenech om geen hand te geven. Maar blijkbaar kwamen de frustaties c.q. verdriet omhoog. Er zijn ergere dingen in de (voetbal)wereld om je druk over te maken, zoals nog eens 4 jaar Blatter of een WK organisatie door Nederland / België die wij belastingbetalers mogen financieren.

22 juni 2010 om 20:54

Ik doelde op het EK en dan niet eens zozeer die wedstrijd tegen NL. Tegen Roemenie was er al 0,0 inspiratie. En WK finale was grotendeels dankzij Zidane he! Niet geheel toevallig dat hij stopt, Frankrijk naar een bedroevend niveau is gezakt!

Spelers lopen met hem weg? Ja tuurlijk, spelers kunnen beter hun mond houden, anders zouden ze geeneens een selectieplaats krijgen! Maar ondertussen kunnen ze hem niet luchten, zie het hele gedonder.

Domenech.., wat doe je jezelf allemaal aan jonghe.., wat een ongelofelijke clown is die man toch. Niet alleen hij heeft gefaald, ook de Franse bond heeft gefaald met het aanstellen van zo een idioot.

Hij is ongeveer de inverse van een trainer als Mourinho. Een trainer waar spelers voor door het vuur gaan en die met hem weglopen. Dat Domenech niet de hand van een geweldige trainer als Parreira schudt completeert de misère. Alsof hij ooit in het recht zou staan om Parreira's hand te weigeren.

Lekker voor Frankrijk. Verdienen ze.
Eerst met een handsbal WK ingaan en dan nog platini die turkije loopt te naaien met het Ek..

Parreira: 'domenech zien we niet meer terug, dat staat alleszinds in de sterren geschreven'

Eigenlijk heb ik het wel te doen met Henry. Je zag hem lijden op e bank en later ook in het veld. Het si jammer dat hij op deze manier afscheid moet nemen van het nationale elftal.

22 juni 2010 om 20:16

Die brengt ook al jaren niet meer wat hij eerst kon, een vedette op zijn retour.

23 juni 2010 om 15:35

Vind je het gek als hij de kans niet krijgt? Dat hij op de bank zit bij Barcelona, wil niet zeggen dat hij ineens niks meer kan. Hij brengt zeker minder dan voorheen, maar nog altijd meer dan een Anelka, Gignac, Cissé, Govou...

Niet echt een handige actie maar andere coaches moeten zich niet bemoeien met andere landen. Als iedere coach zich nu eens bij zijn eigen land houdt. Je kunt zeggen van Domenech wat je wilt maar 4 jaar geleden was iedereen vol lof over hem en niet iedereen houdt het zo lang uit bij een land.

Het is natuurlijk zo dat Parreira gewoon zijn mond had moeten houden over Domenech en zijn kwalificatiereeks, maar dit is natuurlijk wel een beetje kinderachtig van Domenech. Hij had gewoon even een hand moeten geven.

Waarom zou die trainer van ZAF nog over de kwalificatie moeten beginnen van France? Dat Domonech geen hand daardoor geeft vind ik begrijpelijk.
Men moet nou eens kappen met dat gezeur over de handsbal.....zal wel zijn omdat het France is, dat men er maar over door gaat.
Ben benieuwd als het een ander land is dan France kijken of er dan ook gezeurd word tot het einde aan toe.....

22 juni 2010 om 21:29

Er staat dat het nog ging om kritiek toen ze zich kwalificeerde, hoeft dus niet van deze week zijn! Domenech moet gewoon een hand geven, daarmee uit je respect naar je collega en zijn prestatie! Los van eerder genoemde woorden, je moet altijd een hand geven!

De rede dat men er zo over doorgaat is omdat ze zich schandalig gedragen, als verwende 'sterren'. Je moet trots zijn om voor je land te mogen voetballen, voor hun 1 miljoen andere. Als een teamgenoot zo tekeer gaat tegen zijn coach moet je hem als team weigeren, nier andersom! Het heeft dus met die arrogante houding te maken, elk ander land dat zich zo zou gedragen kreeg die kritiek!

En voor Ierland is het dubbel zo pijnlijk om te zien wat Frankrijk allemaal presteerd in Zuid-afrika, zij hadden wel gestreden voor hun land, daar ben ik van overtuigd!

22 juni 2010 om 23:05

Moet ook een trots zijn ja, schaam me ogen uit me kop wat France heeft laten zien. Men moet gewoon is kappen over die handsbal. Dat is het enigste.
Niet het hele elftal is arrogant, de leiders in het elftal zijn zwaar arrogant.....

Domenech had hier gewoon boven moeten staan. Met al die tamtam die er de afgelopen dagen al is ontstaan moet je niet nog meer discussie punten en degelijke gaan veroorzaken.

Overigens moet Pareira zich ook professioneel opstellen, want zo'n handsbal wordt niet door de arbritage gezien. Vervolgens plaatst Frankrijk zich volgens de regels ''ontrecht''. Maar Frankrijk keek natuurlijk wel uit naar het WK en is die abritage blunder natuurlijk allang weer vergeten. Parreira haalde oude koeien uit de sloot waar ook Domenech nu niets meer aan kon veranderen.

hij heeft het helemaal verkracht voor Frankrijk geen Nasri geen Benzema.
Benzema is 10x beter dan die scheve anelka en gignac.

layhoun

Mensen die raar op staan te kijken dat Parreira na de wedstrijd kritiek zo hebben gehad op de kwalificatie hebben het mis, Parreira heeft zijn visie/mening gegeven nadat het hem was gevraagd toen bekend werd dat ze tegen Frankrijk uit moest komen in de groepsfase van het Wk.
Daarnaast is Domenech een slechte verliezer en ben benieuwd wat Evra te vertellen zal hebben, dit Frankrijk was verdoemd te mislukken met deze coach en te veel spelers met een te grote ego.
Nederland zou ook niet zonder gezeur zitten als we 18 spelers hadden die Sneijder heette.

Arme supporters... Ik zou op dit moment geen inwoner van Frankrijk willen zijn.
Al dit gezeik.
Het is toch wel ernstig, die spelers vinden het grote geld blijkbaar belangrijker dan de trots om in het shirt van les Bleus te spelen. Ernstig.

Au Revoír Domenech. Ga maar lekker een Franse 2e Divisie club trainen. Ik denk dat er niemand op deze planeet nog een zege gunde aan Frankrijk en ik ben zeer blij dat Zuid-afrika na een reeks aardige wedstrijd toch nog een resultaat heeft neergezet.

Ik vraag me af of je zou kunnen uitzoeken wie de 'rebellen' zijn binnen het Franse kamp er vanuit gaande dat zij nu niet zijn opgesteld.

Bedankt frankrijk , het was te verwachten. +200 euro hehe

( Zijn assistenten vertelden me dat hij daarom boos was )
nou als die assistenten het al zeggen en vragen ze dan hoe het 'anelka'gerucht de kleedkamer uitkwam ? zeg in mijn ogen toch wel genoeg

Kon er ook nog wel bij Domenech die in de overgang is pfffff.

Ga maar lekker naar huis niks bereikt hoorden geen eens thuis op het WK

Die Domenech is echt totaal de weg kwijt.na de wedstrijd met Zaf,die ze overigens met 6-0 moesten winnen,doodleuk zeggen dat je iets goeds heb gezien.en dan nog een van de leermeesters in het voetbal zo behandelen als die man je hand wil schudden.
Ga lekker een basisschool elftal coachen of ouden van dage.
Ik ben benieuwd wat er nog meer uit de Franse beerput komt.

... dat wordt extra lekker voetballen op de camping in Frankrijk deze zomer. O wat zal dat oranje shirt lekker zitten!
Dit Franse elftal moet zich diep diep schamen. Als de Franse bevolking echt ballen hebben gaat er niemand naar het vliegveld om de spelers te onthalen. Lijkt me een mooi gezicht: een lege aankomsthal met hier en daar een verdwaalde toerist en een schoonmaker :-)

De ene gebruikt zijn hand maar al te graag en de ander weigert het. Nog een tegenstelling binnen de Franse groep. Een van de duizenden...

Het lijkt maar steeds erger en erger te worden daar bij de Fransen.
Misschien wou hij Parreira zijn hand niet schudden omdat hij een verkeerde sterrenbeeld heeft

Frankrijk heeft zich gedurende dit toernooi volstrekt belachelijk gemaakt. Het beschamende incident van Domenech na afloop van de wedstrijd tegen Zuid Afrika past daar prima in. We mogen van geluk spreken dat een dergelijk land zich niet heeft weten te plaatsen voor de volgende ronde. Uruguay en Mexico tenminste twee landen die willen voetballen en zich alleen op het voetbal richten! Voor Zuid Afrika vind ik het wel erg zonde. Die had ik ook een volgende ronde gegund!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller41
K. MbappéAanvaller40
B. CostilKeeper
H. LlorisKeeper40
L. DigneVerdediger20
L. DuboisVerdediger00
T. HernándezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren