Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Fabio Capello, de reden van mijn falen

Laatste update:

Het is nog vroeg, maar het besef is er. Ik heb alweer mijn WK-poultje verkloot. Ditmaal was het niet te wijten aan het gebrek van kennis of het feit dat mijn broer altijd elke wedstrijd keek. Nee, dit keer was Fabio Capello de schuldige. Ik had het eigenlijk kunnen weten. Zodra ik de titel ‘Nog nooit won een buitenlandse coach het WK’ op Voetbalzone zag, had ik mijn beoogde wereldkampioen moeten veranderen. Helaas was ik blind voor alles wat erop wees dat Capello ging falen bij Engeland.

De kwalificatie was nog zo veelbelovend, maar in de voorbereiding ging het mis: Capello besloot Theo Walcott niet mee te nemen. Zelfs deze beslissing kon mij er niet van weerhouden om Engeland op nummer 1 te zetten. Ik had altijd een hoge pet op van Capello. Hij bracht de broodnodige discipline aan, hij nam maatregelen wat betreft de WAG’s (Wives And Girlfriends). Dit leek allemaal te werken, het Engelse team was weer gefocuste op het voetbal in plaats van de exorbitante bedragen die hun vrouwen uitgaven aan kleding. Maar al dat respect is hij verloren. Ik snap nog steeds niet hoe hij het zo heeft kunnen verprutsen. Hoe kan je Walcott niet meenemen, terwijl hij zo goed was in de voorbereiding, terwijl je hem altijd liet spelen. Het is niet alleen zijn keuzebeleid maar eigenlijk alles wat hij doet.

Laten we beginnen bij zijn opstelling en de daarbij gekozen tactiek. Dé sterspeler van Engeland is overduidelijk Wayne Rooney. De spits was dit seizoen erg op schot en het was dan ook begrijpelijk geweest als Capello het team om hem heen had gebouwd. Integendeel, het is nog steeds niet duidelijk waar Rooney nu eigenlijk staat. Staat hij Schaduwspits of misschien wel links op het middenveld. Het enige wat wel duidelijk is dat hij op deze manier speelt als een baksteen. Aangezien hij aan Heskey niet een fantastische medeaanvaller heeft, komt hij vaak de bal ophalen. Gevolg hiervan is dat hij continu op het middenveld te vinden is en daar, de toch al niet florissant samen spelende, Lampard en Gerrard in de weg loopt. Rooney probeert vanaf daar combinaties aan te gaan en weinige keren dat dit lukt, staat Heskey in de spits. Heskey beschikt duidelijk niet over de kwaliteiten die wij van een Engelse spits verwachten.

Het ligt niet alleen aan de aanval, ook het middenveld speelt als een natte krant. Gerrard en Lampard lopen elkaar voortdurend in de weg en hebben beide te weinig ruimte om de dingen te laten zien die zij bij hun clubs hebben laten zien. Aan de rechterkant staat Lennon, hoewel ik daar liever Walcott had gezien speelt Lennon niet eens zo slecht. Hij gaat vaak voor de actie en trekt regelmatig naar binnen, aan de rechterkant ligt het dus niet. Het probleem is dan ook de linkerkant. Hier staat eigenlijk niemand, wat betekent dat Rooney ook hier de ruimte gaat zoeken. Waarschijnlijk heeft Capello bedacht dat Cole de hele tijd hier zou opkomen, maar daar is tot nu toe vrij weinig van gekomen.

Capello had voor een 4-4-2 opstelling moeten gaan met Rooney en Defoe in de spits. Als linker vleugelspeler Joe Cole en op rechts Lennon. In het centrum zet je dan Barry en Lampard neer. Zo kan je via de vleugels spelen, maar ook met de lange bal. Met Lampard heb je een speler met een fantastisch afstand schot en Barry ruimt hun troep op en is opbouwend ook nog eens sterk.

Wat keepers betreft heeft Capello het totaal verprutst. Capello heeft een gigantische fout gemaakt door in de 1e wedstrijd Green op te stellen. Deze fout was zo groot dat het alle hoop op een goed WK weg veegde. Gevolg van deze fout: Een enorme blunder van Green en onzekerheid onder de keepers. Want wat voor signaal geef je af als je na 1 blunder, die Green overigens ook al eens maakte in een oefenduel, een andere keeper opstelt. In de wedstrijd tegen Algerije werd James opgesteld en indirect gaf Capello hiermee een signaal af. Namelijk; ‘één fout en je ligt eruit.’ De rest van het toernooi zal de keeper van Engeland met nerveus op de doellijn staan. Daarnaast is ook de keuze voor de keeper totaal verkeerd. Waar Joe Hart dit seizoen de sterren van de hemel keepte bij Birmingham en ook nog tot keeper van de Premier League werd uitgeroepen, speelde Green weinig bij Man. Utd en wat hij speelde was niet best. Ook het optreden van James bij Porthsmouth was niet om over naar huis te schrijven. Het probleem is dat hij al deze dingen zelf blijkbaar niet inziet, want tegen Amerika was dit al zo, maar tegen Algerije was het zo mogelijk nog erger.

Het andere grote probleem is het wisselbeleid van Capello. Zelfs nadat zijn vleugelspelers openlijk faalde, Wright-Philips en in mindere mate Lennon, weigert hij Joe Cole ook maar een invalbeurt te geven. Deze jongen is misschien wel de meest technische speler uit de Engelse speler en kan ook fantastisch combineren. Daarnaast hebben we bij Chelsea gezien dat zijn altijd aanwezige werklust op het team overslaat. En als Capello dan eens doorheeft welke speler hij er in moet brengen dan is dit meestal veel te laat en kan de speler niet veel meer inbrengen. Dit gebeurde gister bij Defoe die hij pas veel te laat liet invallen.

Capello heeft het dus verprutst bij Engeland. Een veelbelovende kwalificatie is om zeep geholpen door slecht keuzebeleid en tactisch falen. Natuurlijk hebben de sterspelers de ploeg niet op sleeptouw genomen en hebben zij het ook slecht gedaan, maar ik vind dat deze wanprestatie voor het grootste deel aan Capello te wijten valt. Er is vanzelfsprekend nog altijd een kans dat Engeland er boven opkomt, maar hiervoor moet wel echt een wonder gebeuren. Dat wonder houdt in dat Capello op miraculeuze wijze op deze site komt en deze clubexpert leest zodat hij leest hoe het wel moet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jongen alsjeblieft, doe mij een lol en houd op met deze artikelen te schrijven. In het begin dacht ik wel ik lees eroverheen! Maar het wordt erger!

Je begint met dat Capello de goede kwalificatiereeks omzeep heeft geholpen! Ik als Engeland supporter kan me daar wel een beetje in vinden dat de emoties hoog oplopen! Maar je maakt ongeloofelijk veel fouten! Ten eerste Robert green speelt niet bij Man U maar bij West Ham! Ten tweede Walcott speelde weinig bij Arsenal en had blessures en speelde ook niet goed, je vind echter dat hij wel opgesteld moet worden en niet SWP want die speelde weinig bij Man City??

Wat betreft Robert Green moet ik je echter wel een beetje gelijk geven, het geeft idd een verkeerd signaal af, maar als hij echt aangeslagen is zou ik niet het WK proberen te verprutsen door hem te laten staan! James heeft echter genoeg ervaring om niet nerveus op de doellijn te staan, dus daar ben ik het ook niet mee eens.

Tot slot wil ik je aub smeken om echt noooooit meer zo een laatste zin neer te zetten! Belachelijk! Capello is een goede coach die ervoor heeft gezorgd dat Engeland wel naar het WK ging (dankzij een goede kwalificatie, waar hij aan het roer stond) dus waarom zou hij in hemelsnaam iets aan jou verschrikkelijke artikel hebben!

21 juni 2010 om 13:41

Ik vind die laatste zin juist briljant. Heel geinig verzonnen en je moet natuurlijk wel begrijpen dat ie enigszins cynisch bedoeld is.

Laten we eerlijk zijn. Engeland speelt toch als een natte krant? Creeeren nauwelijks kansen en het spel ziet er niet uit. ik vind de geopperde opstelling niet slecht, alleen zou ik Gerard wel opstellen in plaats van Defoe, of in plaats van Lennon.

21 juni 2010 om 14:35

Ja Engeland speelt idd als een natte krant, maar ik vind eerlijk gezegd niets grappigs aan die laatste zin

21 juni 2010 om 14:48

Je hebt inderdaad gelijk over Green. Hoe ongelofelijk stom kan ik zijn. Ik haalde Green door de war met Foster van Manchester, aangezien deze ook was opgeroepen voor Engeland bij een paar oefenduels. Mijn excuses hiervoor.

Walcott heeft het laatste deel van het seizoen regelmatig mee gespeeld en ook bij Engeland heeft hij vaak gespeeld. SWP vind ik gewoon een vrij matige voetballer en heeft ook weinig tijd gehad bij Manchester City.

Ik vind het een slecht stuk. Inhoudelijk is het mager, maar het staat ook nog vol met fouten (bv. typ eerste ipv 1e). En natuurlijk de grote fout dat Green bij Man. United speelt, en Manchester kort je ook nog eens af wat ik zelf erg lelijk vind staan.

De inleiding en de titel vond ik wel leuk, maar verders viel het me wel tegen. Jammer, met die titel en inleiding had je er meer van kunnen maken.

Een wonder om zich nog te plaatsen? Als ze winnen dan zijn ze door, zo simpel is het.

21 juni 2010 om 20:09

Ik heb het niet over een wonder om te plaatsen, maar over een wonder om het nog goed te doen. Als ze zich plaatsen vind ik niet dat ze het meteen goed doen. Het is een wonder als ze er nog bovenop komen.

Redelijk stukje, maar ik vond het niet makkelijk lezen, al kan dat natuurlijk ook aan mij liggen, maar na de inleiding vond ik het gewoon niet leuk meer. Ook ben ik het totaal niet eens met dat je zegt dat Engeland 4-4-2 moet spelen. Ik zou ze namelijk 4-5-1 laten spelen met de bijgevoegde opstelling. Uiteraard is dat met spelers die Capello niet meenam en ik wel mee zou hebben genomen:

Op doel zet ik de ervaren James neer. Hoewel hij geen absolute top is, is hij een stuk beter dan Green, en heeft hij de ervaring die Hart nog mist. De achterhoede is wat lastig. Cole en Terry zijn zonder twijfel, maar op de plek van Carragher was Ferdinand een mogelijkheid. Een goede rechtsback heeft Engeland niet, dus die blijft altijd zwak.

Op het middenveld twee controleurs; Lampard is daar degene die voor de aanvallende impulsen moet zorgen, terwijl Barry, al kunnen daar ook Wright-phillips en Milner spelen, moet als stofzuiger fungeren. Daarvoor twee snelle buitenspelers in de vorm van Walcott en Joe Cole, en tussen hen Gerrard op tien. Deze drie mensen moeten samen spits Rooney in scoringspositie brengen.

James
Johnson
Carragher
Terry
A. Cole
Lampard
Barry
Walcott
Gerrard
J. Cole
Ronney

(Er is vanzelfsprekend nog altijd een kans dat Engeland er boven opkomt, maar hiervoor moet wel echt een wonder gebeuren. Dat wonder houdt in dat Capello op miraculeuze wijze op deze site komt en deze clubexpert leest zodat hij leest hoe het wel moet. )@dekenner12

Cappelo kan amper Engels en ik kan me niet voorstellen dat dat bevorderend is voor de communicatie tussen spelers en coach. Ik denk dat een coach die de taal van het land goed beheerst en de cultuur begrijpt inderdaad meer kans heeft op succes. Mischien dat daarom nog nooit een land wereldkampioen is geworden met een buitenlandse coach.maar uiteraard is dat niet de enige voorwaarde om succes te boeken. Je moet ook een goede trainer/coach zijn en beschikken over een goede groep spelers.capello heeft zeker een goede spelersgroep tot zijn beschikking en hij heeft ook naam gemaakt als clubcoach , maar die naam kan hij ook te grabbel gooien als hij faalt met Engeland. Kijk maar naar wat Mclearen is overkomen. Je word helemaal afgemaakr in de pers en dat duurt wel ff voordat men dat vergeet. Het blijft voor een coach of speler toch een moeilijk zaak om je niet te laten beinvloeden door de pers, maar uiteindelijk moet je toch je eigen koers varen en je focussen op de doelen die je wilt behalen. Tot nog toe lijkt het er wel op dat hij bezwijkt onder die druk van de media en z'n beslissingen toch laat beinvloeden door wat de pers roept en schrijft. Dat word zijn ondergang. Capello kan op dit moment zelf wat coaching gebruiken, maar als hij de engelse taal al zo slecht beheerst dan zal hij ook bar weinig van jou betoog begrijpen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit een zeer, zeer matig stuk vind. Laat ik beginnen met dat je had moeten wachten met het schrijven. Engeland kan gewoon nog door gaan en mogelijk in het toernooi groeien. Dat was dan je punt.. Je had moeten wachten tot het moment dat Engeland er eventueel definitief uit zou zijn.ik heb meer het idee dat je dit hebt geschreven uit frustratie van je misgelopen geld, dan dat je daadwerkelijk weet waar je het over hebt.

Capello is een prima coach. Ik kan gewoon niet begrijpen dat jij zo denigrerend doet over de coach die een sterk team als Kroatië heeft weggevaagd. Uiteraard had Walcott in die wedstrijd zijn heroïsche hattrick, maar dit seizoen heeft hij zelden dan niveau gehaald. Het was misschien een schok omdat Walcott er in principe altijd bij zat, maar het is niet zo dat Engeland nu zo slecht speelt omdat Walcott thuis zit. Aan de andere kant ben ik het met je eens over het feit dat Heskey er geen pepernoot van kan. Verder spreek je jezelf tegen door te opperen dat je liever Walcott hebt dan Lennon, om in de volgende alinea te stellen dat Lennon op rechts moet staan.

Je standpunt van de keepers vind ik een beetje vaag. Jij vind dat je de kern vd ploeg intact moet houden (daar ga ik vanuit door je standpunt over Walcott) maar je wilt wel Hart mee? Groot talent, maar amper ervaring in het elftal. Engeland heeft gewoon een keepersprobleem. Kan Capello niets aan doen. En hoe wist jij van te voren dat het een fout was om Green op te stellen? Kan jij in de toekomst kijken?

Al bij al geef ik 2 sterren, aangezien ik ook niet geheel weg ben van je schrijfstijl maar wel kan lachen om je slotzin.

21 juni 2010 om 20:07

Ik heb het er ook niet over dat het een wonder zou zijn als ze nog doorgaan, maar ik vind dat ze met zo'n selectie op zijn minst de halve finale moet halen. Als ze dit niet doen, hebben ze in mijn ogen gefaalt. Daarbij speel ik niet om geld, het gaat om het Wk-poultje in mijn familie, waar niet om geld wordt gespeeld (voor zover ik weet).

Ik zie ook liever Walcott dan Lennon. Ik lees nu inderdaad terug. Ik denk dat ik naar de WC ofzo moest en dat ik vergeten was wat ik aan het typen was, maar in plaats van Lennon moet dan Walcott.

En die kern was er nooit als het gaat om keepers. Capello heeft de afgelopen tijd meerdere keepers uitgeprobeerd, maar het was nooit helemaal duidelijk wie het werd. Aangezien Hart een fantastisch seizoen heeft gekeept ging ik er vanuit dat hij zou keepen. Ik wist natuurlijk niet zeker dat dit zou gebeuren, maar als ik me het goed herinner maakte Green al eerder zo'n blunder en was er dus een kans dat dit nog een keer zou gebeuren.

21 juni 2010 om 20:37

Haha oke, dit maakt al een hoop duidelijk

Een foutje moet natuurlijk kunnen, dus dan snap ik het. Ik had het idee dat je zelf niet echt wist wat je wou, maar dat is dus niet zo..
Over de keepers moet ik je wel gelijk geven, aangezien ik daar niet zo heel veel over weet. Maar ik weet dat Green nog amper ervaring heeft op internationaal gebied dus vandaar.

Als ik deze reactie had gelezen voordat ik had gestemd zou je er nog eentje bij hebben gehad. Het maakt een hoop duidelijk

21 juni 2010 om 22:02

Tja, sterren zijn maar een bijzaak. Mijn mening geven is natuurlijk waar het omgaat en een mooie discussie veroorzaken. Sterren kunnen een mooie beloning zijn.

24 juni 2010 om 18:10

Ben ik met je eens. Aan commentaar heb je meer dan sterren, zodat je je volgende stuk kan verbeteren.
Je mening heb je iniedergeval goed gegeven, daar mijn complimenten voor.

Het is een beetje kort door de bocht om een gerenommeerde trainer als Capello als enige reden aan te wijzen voor de magere WK prestaties van Engeland. 'flatter to deceive', zo kun je het beste de verwachtingen beschrijven:

Natuurlijk kent het land een handjevol erg goede voetballers, echter zijn de spelers van wereldklasse met één hand te tellen. De English Premier League is voor mij nog altijd de beste competitie, maar als we eens verder kijken dan moeten we constateren dat zo'n 60% uit het buitenland afkomstig is. De topteams hebben sterkhouders met een Engelse nationaliteit, maar de vraag is hoe goed deze in werkelijkheid zijn wanneer je de buitenlandse kwaliteit wegneemt.

De mindere goden in de competitie kennen een grotere percentage Engelse spelers en spelen veelal kick and rush voetbal omdat het ten eerste afkomstig is van een nalatenschap en ten tweede is het niet moeilijk om Engelse spelers te kweken/vinden die hierin excelleren. Als we naar de (sub)top kijken dan zien we veel meer diversiteit. Het spel wordt gedicteerd door de buitenlanders met als meest extreem geval Arsenal. De trend is dat er minder nadruk wordt gelegd op techniek en meer op dynamiek. Snelle, behendige Engelse spelers zoals Shaun wright hillips, Joe cole 9in mijn ogen de beste Engelse vleugelspeler op het moment), Lennon zijn nuttige spelers maar geen geweldenaars in tegenstelling tot hun tegenhangers, Navas, Di mari, Ronaldo, Robben, Messi. Als laatste noem ik Walcott en die kan ik de eerdergenoemde 'flatter to deceive' ook meegeven.

Ok, via de vleugels is er dus niet al teveel creativiteit. Dan zal het toch van het midden moeten komen. En daar staan twee 'midfield generals' elkaar aan te gapen. Steven Gerrard en Frank Lampard. Laatstgenoemde kende een uitstekend seizoen en is boegbeeld voor Chelsea, een leiderfiguur, wereldklasse. Vooral bekend om zijn afstandschoten en niet echt om zijn creativiteit, al heeft hij een goede inzicht en bovengemiddelde techniek. Voor Gerrard geldt eigenlijk hetzelfde, al is Steven inzetbaar op meerdere posities, zijn dreiging komt ook voort uit zijn goede positiespel en schot.
Carrick en Barry zijn beiden geen pure defensieve middenvelders. Die ruimen wel wat op, maar laten zich niet gelden met nekhijgen en zijn zuiniger met tackles. Barry is sinds/na zijn Aston Villa uitgegroeid tot een box to box speler en dus ook offensief ingesteld.

De verdediging is meer dan goed, maar kent in Rio niet meer de speler van naam en hardheid. Als je naar de keepers kijkt kunnen we er kort om zijn, die zijn (nog) middelmatig tot ok en missen ervaring op het hoogste niveau.

Zwakke punten waar ik mee rekening hield:
- De volgende spelers verkeren/verkeerden in een erg slechte vorm of zijn lang geblesseerd geweest: Gerrard, Cole, Swp, Rooney, Barry, Carriek,
- De volgende spelers hebben weinig ervaring: Hart, Green, Upson, Warnock, Milner,
- Kwaliteitsverschil tussen startende spelers en bankspelers
- Zwakke bezetting in het doel
- Engeland heeft geen echte B en C plan. Crouch + hoofball noem ik geen plan
- Tekort aan creativiteit, langzame balcirculatie en oogt statisch
- Engelse media

Dat zijn mijn punten waarom ik Engeland niet van te voren als topfavoriet zag, maar de kansen zijn nog niet verkeken. Engelsen hebben een vastberaden mentaliteit.

PS Je hebt gelijk dat Rooney gewoon in de spits moet zoals hij voor Manchester United speelt. Maar zal hij diezelfde Man Utd service krijgen van zijn Engelse ploeggenoten is de vraag...

Ik blijf het zeggen, niet dat dit alleen het verschil had gemaakt, maar Ashley Young is in mijn ogen toch het beste op de vleugel van engeland zwaar onderschatte speler maar toch talent(young player) van het jaar geworden. Dan doet ie toch iets beter dan lennon en walcott ! Had hem echt graag willen zien schitteren.

Leuk stuk! goed bezig

26 juni 2010 om 11:10

Als je green als 1e keeper ziet dan moet je niet na 1 blunder hem meteen laten vallen dat vind ik echt onzin.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren