WK-debutant Huntelaar: ‘Ik vond mijn debuut voor Oranje specialer’

Zaterdag, 19 juni 2010 om 18:57Erik van Dam

Voor Klaas-Jan Huntelaar zijn er geen podia meer over om zijn debuut op te maken. De spits speelde al in de voormalige UEFA Cup en Champions League in clubverband en kwam twee jaar geleden al één duel in actie op Euro 2008. Zaterdag mocht hij drie minuten voor tijd invallen in de WK-wedstrijd tegen Japan (1-0). In de weinige tijd die hem gegund was, kon ook Huntelaar echter niet voor een ruimere voorsprong zorgen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Als Oranje zich zaterdag al plaatst voor de achtste finales, moeten Huntelaar en Afellay tegen Kameroen in de basis beginnen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door rutjes)

Ik hoop dat hij een basisplaats krijgt tegen Kameroen, Nederland is op dit moment al zo goed als geplaatst en ik gun het KJ gewoon, sympathiek persoon!

Ik hoop ook dat hij een basisplaats krijgt zeker als Robben nog niet fit is. Gewoon aanval met:

Elia-huntelaar-van Persie
Sneijder

Hij kan nog altijd op het Wk voor clubteams debuteren? Daar heeft hij nog niet gespeeld.

Ik vind het jammer dat hij de laatste tijd zo laat pas invalt. In 3 minuten scoren valt toch tegen als je als team toch probeert die ene goal niet tegen te krijgen. Zo gaat zijn gemiddelde hard omlaag bij het Nederlands elftal.
Jammer van die ene kans met Affelay, die had er ingemoeten. Ik denk zelfs dat Huntelaar hem er zelf hard in had moeten schieten toen hij wegdraaide. Misschien had hij dan wel gezeten.

Eigen dunk ja zal je bedoel, dat is wat die KJ heeft, maar goed het is een killer. Hij zegt hier: ik legde em klaar voor Afellay denkt het niet hoor, hij wilde alleen gaan, alleen kwam Afellay als een speer en nam de bal mee, omdat KJ de bal niet goed aannam en de bal te ver van zijn voet tikte. Maar goed, het was mooi om te zien, wanneer Vdv en Sneijder eruit gingen, dat het met Elia en Afellay veel beter ging en ik blijf het herhalen, zij brachten meer diepte in het spel en constante beweging.

Een Wk debuut van 3 minuten is niet zo denderend btw hihi

19 juni 2010 om 19:13

Hoe verzin je het? Huntelaar die de bal niet goed aannam en de bal te ver van zijn voet tikte.... huh?

Hij nam de bal goed aan en draaide vervolgens weg van zijn tegenstander, vervolgens nam Afellay de bal over maar faalde in de afronding.

19 juni 2010 om 20:23

Hij heeft het over een ander moment

Ja toch jammer dat Van Persie het zo laat afweten op het WK tot nu toe, ik denk dat we met Huntelaar een prima vervanger in huis hebben en dat hij er staat waarneer hij er moet staan

Laat Huntelaar tegen Kameroen maar is een 2e helft spelen mischien gaat het goed en word dat beloond

Laten we maar niet met een B team spelen. Zo als iedereen zegt, Nederland moet zich in het toernooi spelen. Zijn we vergeten hoe het 2 jaar geleden ging

Hij wou zelf schieten dat was duidelijk, had hij dat maar kunnen doen wat die afronding leek nergens op

Huntelaar in de basis tegen Kameroen, kan hij zichzelf mooi bewijzen!
En Afellay & Elia mogen van mij ook in de basis!

ik zou KJH opstellen tegen Kameroen en een paar spelers rust gunnen, ook zou ik met Van Der Vaart op mid-mid spelen, daar functioneert ie veel beter...robben moet sowieso nog niet spelen; tegen die Kameroeners weet je 't maar nooit, die schoppen je zou weer de enkels kapot

Vorm
Boulah
Mathijsen
Heitinga
Braafheid
v.Bommel
De Zeeuw
Afellay
v/d Vaart
Elia
Huntelaar

Ik vond dat in die tijd dat Huntelaar speelde al meer liet zien dan Van Persie in de hele wedstrijd, hij draaide echt prachtig bij zijn tegenstander vandaan toen met Afellay.

Beetje vertrouwen in van Persie mensen.
De aanvoer was ook niet echt top en 3 sushi-anen om hem heen, ga dr maar aan staan.
Maar wel lekker om Donderdag even te kijken of Klaas Jan nog kan scoren.
Toch zonde dat deze scherpschutter zo weinig minuten maakt.

Maar BvM houd het toch wel op v Persie in de punt dat weten we nu wel, en terecht vind ik.
Ik denk dat Bert hem wel meer dan een helft geeft tegen Kameroen mits hij fit is, laten we hopen dat ie voor het vertrouwen er 1 in schiet.
En doe er voor Huntelaar ook maar 1 dan om zn gemiddelde op peil te houden

oef wat is van Bommel goed!!!

Ik vond dat hij vandaag al veel eerder gebracht had moeten worden!! V Persie speelde veel te ver terug en heeft totaal geen benul van waar hij zich moet opstellen bij een voorzet!! Ik blijf erbij dat V Persie geen spits is!!

Is het inderdaad gewoon geen optie om Huntelaar in de spits te zetten en van Persie van de flank te laten komen? Kuijt zie ik liever niet in de spits aangezien die zo belangrijk is qua jagen, en dan zou ie de spitspositie constant moeten verlaten. Voor het WK zeiden we allemaal wel dat een spits meer moet kunnen als alleen afmaken, maar heeft Higuain deze week niet het tegendeel bewezen?

Huntelaar erin zetten betekend dat je meerdere posities moet gaan wijzigen, moet je natuurlik nooit doen.
Je traint, oefent al die maanden voorbereiding op een manier van spelen, werkt naar het WK toe.
Dan haal je de maximale punten uit 2 wedstrijden zonder tegengoal en dan zou je de boel om gaan gooien?
Al onrust in de opstelling kweken na 2 (gewonnen!!!) wedstrijden? Ik zeg moet je niet willen!

we kunnen ook een keer Huntelaar de kans geven Van Persie zit maar de roepen de grote 4 maar daar hoort hijzelf in iedre geval niet bij hij praat heel veel maar voetballen doet hij niet ik vond dat Huntelaar goed inviel en hem moet je de kans geven. Van Persie was geblesseerd en heeft dus dit seizoen niks bewezen dus hij moet even wat stiller zijn

Ik ben blij dat jij geen bondscoach bent, dank je wel!

Hunter voor de basis! Echt, deze jongen is gegroeid het laatste half jaar...niet alleen fysiek maar ook als speler. Van Persie is gewoon een breekbaar bloempje als spits. Houdt geen bal vast en loopt continu op de verkeerde plek. Bij Arsenal speelt die miss. centraal....maar wel met de juiste spelers om zich heen...niet als de targetman die hij nu is. In voorbereiding kan die dan leuk wedstrijdje spelen tegen tegenstanders die niet op 100% gaan...maar tegen twee centrale verdedigers is het gewoon een boutspits die van Persie. Ik zeg in de basis met Hunterlaar. Voor de nummer 7 mogen van Persie en Kuijt strijden...robben in de basis...en sneijder en vd vaart voor de nummer 10.

Vertrouwen geven is belangrijk.
Laten we nou eerst maar eens zien hoe hij het doet tegen een ploeg waar we tegen kunnen voetballen.
Voor het WK was hij de man, nu schrijft iedereen hem alweer af.
1 geniale actie en hij is weer de beste spits die we hebben.
Ik ben blij dat van Marwijk niet zo wankel is.
Het elftal is nog niet echt aan voetbalen toegekomen, als dat gebeurt is v Persie de beste, mits hij het koppie erbij kan houden en de druk aankan.

Ik kan op VZ wel een van Persie-bid gaan beginnen, het vertrouwen is bij velen totaal weg

Ik heb het al eerder gezegd: Van Persie doet het niet goed en hij zakt veel te ver terug, dus ik zou Huntelaar erin zetten...

Ik snap je punt ook wel maar ik vind het wat vroeg om van Persie te passeren, meerdere spelers haalden hun niveau niet waardoor hij op een eiland komt te staan, Ja en dan gaat hij de ballen op proberen te halen.

Ik heb zeker vertrouwen in Huntelaar maar van Persie wil in de spits spelen, dus Huntelaar erin is van Persie eruit, of je moet alles gaan omzetten.
Laat hem nou maar gewoon vasthouden aan deze opstelling, 19 wedstrijden niet verloren, ik denk dat de rust en de constantheid van van Marwijk een groot aandeel hierin zijn.

Na 2 wedstrijden gewonnen de hele zooi omgooien, moet je niet doen,in al die maanden voorbereiding zo gespeeld en dan van koers wijken na zon indrukwekkende reeks nee hoor dat doet bert gelukkig niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren