Engeland wordt wereldkampioen

Vrijdag, 11 juni 2010 om 09:09 door Respect2al

Het wereldkampioenschap staat weer voor de deur. Met vuvuzela's en dansers wordt dit evenement op 11 juni geopend op een traditioneel Zuid Afrikaanse wijze. Het belooft een waar festijn te worden waarbij we allemaal gaan genieten. De grote vraag is natuurlijk wie het WK gaat winnen.

In deze column ga ik jou proberen te overtuigen dat Engeland wereldkampioen gaat worden. Het is natuurlijk altijd moeilijk dit soort dingen van te voren te zeggen, omdat er altijd factoren zijn waar je geen rekening mee kan houden. Er zijn scheidsrechterlijke dwalingen, blessures en vele andere kleine dingen die een rol van betekenis kunnen spelen. Maar stel je voor dat niemand geblesseerd raakt, alle scheidsrechters foutloos fluiten en ook alle kleine dingetjes goed gaan. Dan zijn er landen die een grotere kans hebben om het WK te winnen. Spanje, Engeland en Duitsland zijn mijn grote favorieten. Ik zou zelf mijn geld op Engeland als winnaar zetten om enkele redenen.

Naar mijn mening is Engeland het raarste voetballand ter wereld. Niet omdat ze rare spelers of een raar spel hebben, maar omdat ze niet kunnen presteren. De Engelse competitie heeft de laatste jaren gedomineerd. Waarom kan het Engelse team dan niet presteren? Op het miraculeus gewonnen WK in 1966 na zijn ze op een WK nooit verder gekomen dan de kwartfinale en op het EK zijn ze één keer tot de halve finale gereikt. Veel mensen roepen als tegen argument dat dit komt omdat de Engelse ploegen geen Engelse spelers opstellen. Ik ben het daar niet mee eens. John Terry, Ashley Cole en Frank Lampard horen zeker bij de beste spelers van Chelsea, hetzelfde geldt voor Steven Gerrard bij Liverpool. Wayne Rooney en Rio Ferdinand zijn de beste spelers van Manchester United. Daarnaast, de verdere selectie bestaat verder alleen maar uit spelers die ook in Engeland spelen!

Engeland kon dus niet presteren terwijl ze altijd bij de kanshebbers behoorden. Elk WK en EK kwam Engeland als potentiële winnaar uit de koker rollen maar nooit konden ze aan deze verwachtingen voldoen. Veel mensen wijden dit aan pech of een slechte mentaliteit. Ik denk dat de echte reden is dat Engeland nooit een hecht team kon vormen. Daarnaast hebben ze ook nooit een coach gehad die dit kon doen waardoor ze niet zoals Duitsland voor elke bal konden vechten, elke wedstrijd 110% konden geven en konden ze ook geen wedstrijden puur op mentaliteit winnen. Gelukkig is daar sinds de mislukte kwalificatie voor het EK van 2008 verandering in gekomen.

Na de rare Zweed Sven-Göran Eriksson en de op dat moment nog redelijk onervaren Steve McClaren, hij had pas hij één club als hoofdtrainer gewerkt, kreeg de Engelse bond eindelijk door dat het tijd was voor verandering. Dit keer geen Engelsman maar een Italiaan. Fabio Capello werd ondanks successen ontslagen bij Real Madrid. Men verweet hem dat hij een te defensieve speelstijl had. Een perfecte trainer voor Engeland. De Engelsen maakt het nou eenmaal niet zo veel uit hoe ze winnen, als ze maar winnen. En winnen was wat hij deed. De statistieken liegen er niet om, in de kwalificatie speelde Engeland tien wedstrijden. Negen werden gewonnen, één ging verloren en daar moet dan nog bij gezegd worden dat Engeland al geplaatst was terwijl de tegenstander, Oekraïne, nog in een hevige strijd was voor een play-off ticket.

Het zit nu dus wel goed met de coaching, maar hoe zit het nou met het team? Engeland heeft de laatste jaren altijd keepersproblemen gehad. Vele keepers hebben het de laatste jaren geprobeerd, maar niemand kon echt laten zien waarom hij in het Engelse elftal thuis hoorde. Bij dit WK is het anders. De altijd als groot talent te boek staande Joe Hart heeft dit jaar laten zien wat hij in huis heeft. Hoogstpersoonlijk leidde hij Birmingham City naar een knappe zevende plaats. Met kattige reddingen en geweldige reflexen heeft hij dit seizoen echt laten zien dat ze in Engeland wel degelijk keepers kunnen voortbrengen. Veel mensen denken dat hij het niet aankan om het doel te verdedigen in Zuid-Afrika. Ik zeg gewoon doen. Ten eerste denk ik dat hij zeker de kwaliteiten heeft om zich staande te houden. Ten tweede krijgt Engeland hier laten alleen maar profijt van. David James en Robert Green zijn de toekomst van Engeland niet terwijl Joe Hart pas 23 jaar oud is en nog vele jaren mee kan.

Met de verdere selectie zat het altijd wel snor, zo ook dit jaar. Jamie Carragher heeft zich over laten halen om nog één WK mee te gaan en Wayne Rooney is weer helemaal hersteld van zijn blessure. Dit is natuurlijk erg belangrijk omdat de in bloedvorm verkerende Rooney de aanvalsleider van Engeland moet zijn. Wie naast Rooney gaat spelen is nog niet helemaal bekend. Er zijn drie kanshebbers die allemaal van gelijk niveau zijn, maar wel twee niveaus onder Rooney. Ik denk zelf dat Jermain Defoe daar gaat spelen. Hij is net wat beter dan Emile Heskey, die onder Capello opeens weer werd opgeroepen, en een heel andere type dan Peter Crouch, die waarschijnlijk meer als pinchhitter gaat fungeren.

Nu heb ik dus verteld waarom Engeland wereldkampioen gaat worden. Toch had ik er een tijdje terug een heel hard hoofd in. Er brak namelijk een groot schandaal los in de Engelse selectie. Bij Ashley Cole ging het helemaal verkeerd met zijn vrouw, maar bij John Terry was het nog veel erger. De aanvoerder en vader van het jaar in 2008 was namelijk vreemd gegaan. Dit zou niet heel erg zijn voor het Engelse team ware het niet dat het met de vrouw van een andere speler uit de Engelse selectie was geweest, namelijk de vrouw van Cityzen Wayne Bridge. Dit is naar mijn mening goed opgelost door Capello. Rio Ferdinand is tot nieuwe aanvoerder benoemd terwijl Wayne Bridge uit zichzelf niet mee gaat naar het WK.

Ik denk dus dat Engeland wereldkampioen gaat worden. Maar dit hoop ik natuurlijk niet! Voor mijn part heb ik het helemaal fout. Ik hoop natuurlijk met alle vezels in mijn lijf dat Nederland wereldkampioen gaat worden. Hup Holland Hup!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 11 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3400+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door freeki2)

Ik vind het een heel raar stuk.
Vooral het einde kan ik niet begrijpen. Je probeert lezers ervan te overtuigen dat Engeland kampioen wordt en eindigt dan met Hup Holland hup ?
Daarbij heb je niet echt redenen aangehaald waarmee ik Engeland wereldkampioen zie worden.
Vechten voor elke bal? Dat doen de Duitsers, Brazilianen, Argentijnen, nederlanders en Italianen en Spanjaarden vast ook wel.
Capello is een goede coach, maar er zijn nog teams met goede coaches...
Dan kom je bij spelers terecht en dan geef je Rooney op maar Portugal heeft toch ook Ronaldo en Argentinië heeft toch ook Messi (en nog een pak andere supersterren) en Braziliê heeft toch ook Kakà?

Ik zie niet in waarom Rooney hét argument is dat Engeland wereldkampioen wordt...
Nee, ik ben dus niet overuigd. Wel, ben ik er zeker van dat Engeland voor het eerst sinds lang weer hoge ogen kan gooien. Ik zet ze kwartfinale. Vanaf dan kan alles. Wereldkampioenen voorspellen gaat trouwens niet, je kan enkel een voorkeur hebben...

Je hebt mij niet kunnen overtuigen met dit column. Ik denk namelijk dat als je ingaat op waarom het in het verleden fout ging (slechte coach) je ook wel moet bedenken dat een coach die niet in dat land geboren is, nog nooit een WK heeft gewonnen. Nu belicht je maar een deel van de uit het verleden behaalde resultaten..

Verder denk ik wel dat je gelijk hebt dat Capello verschil kan maken. Je legt het zelf uit als het wél kunnen aanzetten om 110% te geven. Dat is natuurlijk een wat gemakkelijke uitleg, maar maakt wel duidelijk aan iedereen dat hij een impact zal hebben.

Ook moet ik zeggen dat je niet ingegaan bent op de specifieke kwaliteiten van de ploeg. Ik had graag gezien dat je aangaf waarom deze ploeg in staat is om het toernooi te winnen. Weliswaar kent iedereen de kwaliteiten van deze spelersgroep, maar het lijkt me toch een logisch stuk om erin te zetten. Trouwens moet ik even aangeven dat niet J. Hart maar D. James zal gaan keepen. Ik snap zelf ook niet waarom, maar het is nou eenmaal de waarheid.

Je einde is wel erg vaag moet ik zeggen, het is gewoon tegenstrijdig, heel erg leuk dat je voor Oranje bent, maar vermeld dat in een eigen reactie op dit column in plaats van in je column zelf..

Om eerlijk te zijn vind ik deze column vrij weinig aan. Waarom? Het enige wat jij hebt gedaan in deze column is wat feiten op een rijtje zetten en geprobeerd er een artikel van te maken. Voor mij is het - helaas - niks anders dan een opsomming van feiten en dat leest niet makkelijk weg vind ik. Er is ook weinig eigen toevoeging.

Schrijfstijl is oké. Inleiding mag iets langer wat mij betreft, aangezien een inleiding in mijn ogen altijd 6 à 8 regels zijn i.p.v. 3. Vind ik een beetje karig.

Het einde is inderdaad wat warrig, maar ik kan het niet afkraken. Het is immers je enige echte eigen toevoeging aan dit artikel.

Probeer de volgende keer wat meer een verhaal te maken en ook iets dieper te gaan. Zoals ik al zei, heel veel feiten.

3 sterren voor de moeite.

Het gaat zoals de mensen hiervoor al zeiden meer over feiten dan over de redenen waarom ze kampioen worden, je hebt mij eerlijk gezegd nog lang niet overtuigd. Verder vind ik de alinea's niet goed in elkaar overgaan waardoor je continue moet overschakelen naar het volgende onderwerp, als ze meer met elkaar te maken hebben leest het prettiger.

Ik moet ook toegeven dat je mij niet hebt kunnen overtuigen dat Engeland wereldkampioen wordt. De argumenten zijn niet sterk genoeg, en bovendien zijn het er ook niet genoeg. De argumenten die ik heb geteld zijn - Goede coach
- Goed Team
-goede keeper

Nou deze drie aspecten hebben Spanje, Brazilie, Nederland en Duitsland ook, dus om nou te zeggen dat ze dáárom wereldkampioen worden? Laat ik het zo zeggen. Dit zelfde stuk kun je ook schrijven als het land waar het om gaat Spanje, Brazilie of Nederland is. Je hoeft dan maar een paar dingen te veranderen, de argumenten blijven hetzelfde.

Daarbij durf ik niet te zeggen wie er gaat winnen. Spanje, Brazilie, Duitsland en Engeland reken ik tot de favorieten, en als ik dit stuk lees, zou ik niet weten waarom Engeland het wel wordt, en Spanje het niet.

Ik vind het voor een groot deel zeker een goed stuk.
Bij Engeland is het namelijk hetzelfde verhaal als Inter Milan.
Van Inter riep iedereen dat ze dit jaar er wel weer uit zouden vliegen in de Champions League, maar een echte reden was er niet, iedereen riep altijd maar ''inter doet het altijd slecht in Europa, dus ze vliegen er wel weer uit''
Iedereen ging daar maar blind van uit, maar een echte reden waarom ze kwalitatief het niet zouden redden was er niet.
Dit is hetzelfde bij Engeland, iedereen roept dat het toch nooit wat word met Engeland op een toernooi, maar een echte reden waarom ze nu weer tekort zouden komen is er niet.
En ik vind dat jij dit zeer goed aangeeft in dit stuk, en dat is ook meteen de belangrijkste boodschap.
Verder is het zo dat de spelers van Italie in 2006 een rot seizoen achter de rug hadden door het omkoopschandaal en op het WK erg gemotiveerd waren.
Dit seizoen was ook geen best seizoen voor Engeland, Chelsea vloog er in de achtste finale uit, en Arsenal en United in de kwart finale.
Liverpool kwam zelfs niet eens de poule fase door.
Ook de Engelse spelers hebben dus geen topseizoen achter de rug, en zullen erg gemotiveerd zijn om het WK te winnen, daarmee doel ik vooral op een Rooney en een Gerrard die echt een rotseizoen achter de rug hebben.
Helaas mis ik dit stukje in je tekst, maar is de andere boodschap wel erg sterk.
Wel moet ik zeggen dat de laatste twee alinea's erg raar zijn.
In de zevende alinea lijkt het alsof je je tekst afsluit, en dan ga je toch ineens weer in op het gedoe rondom Terry en Ashley Cole, en vooral je laatste alinea die je afsluit met ''hup Holland Hup'' verpest eigenlijk een beetje je tekst.
Ik geef je dus drie sterren, omdat er een van de twee belangrijkste redenen instaan, en omdat je de tekst aan het eind heel raar afmaakt.

Het is zeker een goed stuk. Je gebruikt ook goede argumenten en ook de dingen die ik in mijn hoofd had voor mijn CE (die nooit gekomen is helaas.).

Ik denk dat je alleen één belangrijk detail vergeet: De media. De Engelse tabloids zijn de ergste ter wereld en ik denk dat dit heel veel invloed heeft op Engeland. Mede daarom was ik ook bang dat ze door de Terry-affaire slecht zouden presteren, maar Chelsea heeft laten zien dat als je maar voor elkaar vecht je er altijd beter uitkomt.

Voor de rest goede argumenten als het Keepergeval en de coaches. Ik ben zelf ook van mening dat Engeland, ondanks het missen van Walcott, wereldkampioen gaat worden.

Leuk stuk hoor maar , ik ben ervan overtuigd dat engeland niet de cup gaat winnen ! Ik zie meer kansen voor Brazilie Spanje en ja OOK Nederland ! Zeker tactisch en technisch gezien staat Oranje in mijn opinie boven engeland !
verder een leuk stukje goed geschreven ! dus toch 3 sterren .

Leuk stukje maar: Je hebt nu al pech dat ze waardeloos speelde tegen Usa. En: John Terry, Ashley Cole en Frank Lampard horen zeker bij de beste spelers van Chelsea, hetzelfde geldt voor Steven Gerrard bij Liverpool. Wayne Rooney en Rio Ferdinand zijn de beste spelers van Manchester United. Kijk hoe weinig Engelse spelers je op kan noemen. 60% van de Engelse competitie bestaat uit buitenlanders. Als Ferdinand geblesseerd is moet je al een matige speler als King opstellen. Domweg omdat Chelsea Carvalho heeft en Man Utd Vidic en Liverpool Skrtel Agger etc. Arsenal heeft nieteens Engelse spelers (behalve Walcott) Dus erg slecht argument van jou. Engeland heeft gewoon domweg de spelers niet voor een Wktitel.

13 juni 2010 om 10:17

Dit vind ik dus echt een onzinreactie. 'engeland heeft domweg niet de spelers voor een Wktitel. De Engelse selectie is de enige reden waarom ze tot de favorieten worden gerekend. Aan hun eerdere prestaties zal het namelijk niet liggen.

Matige speler als King?! Heb je Ferdinand dit gezien? Die speelde dit seizoen als een natte krant, misschien nog slechter zelfs. King was gister een van de beteren tegen U.s.a, maar had de pech dat hij licht geblesseerd was.

Als je kijkt hoe ze tegen de USA speelden, kun je nu al concluderen dat ze de poolfase alleen maar gaan redden omdat de tegenstanders niet van niveau zijn. Het is dramatisch voetbal wat ze laten zien.
Dus absoluut geen kanshebber.

13 juni 2010 om 14:09

Ze zijn nog niet door hoor. Heel leuk dat Algerije en Slovenië niet zo tot de verbeelding spreken, maar ik zou als ik Engeland was waken voor onderschatting. De Slovenen hebben Rusland uitgeschakeld dat nog tot de laatste vier reikte op het Euro 2008.

Ik vind de column voor de rest wel goed, goede opbouw en duidelijke onderbouwing van je mening. Ik ben het er alleen niet mee eens. De keepers zijn alle drie dramatisch, misschien moeten ze maar eens in andere landen kijken hoe je een keeper opleidt. Sinds David Seaman heb ik nog geen waardige keeper gezien uit Engeland.

15 juni 2010 om 06:55

Dit slaat dus echt nergens op, daarom mijn stuk zo beoordelen.

Engeland wordt geen wereldkampioen maar NL

16 juni 2010 om 22:25

ja!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren