Blessure aan schouder zet streep door WK van Nani

Dinsdag, 8 juni 2010 om

Luís Carlos Almeida da Cunha, beter bekend als Nani, moet het WK aan zich voorbij laten gaan. Eén week voordat Portugal haar eerste duel speelt tegen Ivoorkust, maakt de Portugese bond middels een officieel statement bekend dat de 23-jarige aanvallende middenvelder onvoldoende hersteld is van zijn schouderblessure om te kunnen spelen.

/

“Na enkele medische tests hebben we geconcludeerd dat hij niet fit genoeg is om mee te doen tijdens het WK”, laat de bond weten. Nani liep zijn schouderkwetsuur vrijdag op in Portugal, kort voordat het team afreisde naar Zuid-Afrika. Bondscoach Carlos Queiroz zei vrijdag nog dat hij niet verwachtte Nani te hoeven missen in de groepsfase van het toernooi.

De oefenmeester ging er vanuit dat Nani tijdig zou herstellen, maar dat blijkt vier dagen later niet haalbaar. “De medische staf heeft Nani dagelijks onderzocht en geconcludeerd dat hij niet zal kunnen spelen. We gaan onze medische gegevens nu overleggen aan Manchester United”, meldt het statement van de bond.” De technische staf heeft besloten om Ruben Amorim van Benfica nu bij de selectie van Portugal te halen.

De 25-jarige middenvelder werd afgelopen seizoen kampioen met Benfica en stond op de stand-by lijst van coach Queiroz. Voor Nani betekent de afmelding een flinke streep door de rekening. Bij Manchester United kende hij een aardig seizoen, waarin hij met name uitblonk tijdens de tweede kwartfinalewedstrijd tegen Bayern München in de Champions League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

187 reacties (laatste reactie door tamo)

Poeh tegenvallertje hoor, niet dat Portugal het bepaald gaat maken op het WK. Maar toch. Hoop dat Quaresma wordt opgeroepen als vervanger. Ben altijd wel gecharmeerd van hem geweest.

8 juni 2010 om 15:12

De technische staf heeft besloten om Ruben Amorim van Benfica nu bij de selectie van Portugal te halen.. ff lezen voor je post..

en ik denk dat portugal wel degelijk een outsider is.. ze kunnen groeien in het toernooi en hebben met ronaldo natuurlijk een absolute sterspeler in het elftal..

8 juni 2010 om 16:35

Niet zo de wijsneus uithangen, want toen ik poste stond er later meer en toen was er nog geen vervanger bekend.

Tegenvaller voor de portugezen, gelukkig hebben ze genoeg kwaliteit op het middenveld om dit op te vangen

8 juni 2010 om 14:58

Kom op zeg, het middenveld van portugal acht ik het zwakst... De keepers heb ik weinig kennis van maar portugal moet het toch zeker van haar aanval en verdediging hebben...

8 juni 2010 om 15:34

Het middenveld het zwakst?? Ken jij Moutinho, Miguel Veloso, Meireles Tiago en Fernandes niet? Dat zijn toch echt wel goede voetballers. Vooral Veloso en Moutinho zijn echt de goudhaantjes van Portugal.

On : Dit is heel zuur voor Portugal. Laatste tijd toch in vorm bij Man utd.

8 juni 2010 om 15:49

Moutinho is niet geselecteerd! Tot mijn grootste verbazing, dus volgens de bondscoach zal hij wel niet goed genoeg zijn ofzo.

8 juni 2010 om 15:52

João Moutino zit niet eens in de selectie van Portugal, zelf snap ik er ook niets van waarom niet, één van de betere middenvelders van Portugal..

8 juni 2010 om 17:39

Alleen jammer dat Moutinho niet is geselecteerd en Fernandes ook niet..

ongelofelijk, het gaat maar door!

nee! niet Nani. na C.ronaldo toch dé smaakmaker van Portugal

8 juni 2010 om 15:06

Dit slaat toch in als een bom. Het is inderdaad een Portugees, maar rivaliteit kent zijn grenzen en ik vind dat de beste spelers horen te spelen. Bovendien gunde ik Nani een podium om zich te laten zien na erg veel kritiek gekregen te hebben voor het merendeel van het seizoen. Hij liet zich vervolgens niet kisten en begon steeds beter te voetballen en werd belangrijker. Ik weet zeker dat hij ook daarom deze schok goed zal verwerken. Ik wens hem een voorspoedig herstel. Misschien dat Quaresma zijn plaats in zal nemen? Of zat hij al in de selectie?

8 juni 2010 om 16:03

Volgens mij bedoelt Tw3nte juist dat hij baalt dat Nani er niet bij is, omdat het na Ronaldo toch de grote smaakmaker is en heeft dat niets te maken met rivaliteit.

On: zal absoluut een gemis zijn voor Portugal, zeker gezien de zware poule waarin ze zitten.

8 juni 2010 om 16:18

Eddy, maakt niets uit. volgens mij reageert Equilibrium alleen maar op mijn post omdat hij dan bijna bovenaan in de lijst komt te staan, ondanks dat hij relatief laat reageert op dit bericht. je ziet ook dat hij niet ingaat op mijn reactie, maar puur zijn eigen mening verkondigt los van de mijne. zal vast goed voor zijn ego zijn dat zijn mening óók gelezen wordt...

on: ik had graag willen genieten van de acties van Nani op het WK. een WK zonder sterren is natuurlijk een minder mooi WK. ondanks het gegeven dat Nederland er in verhouding beter op wordt.

8 juni 2010 om 16:29

@ Tw3nte Denigrerende opmerkingen zijn niet welkom. Je maakte gebruik van een smiley en daar kon ik me mee associëren daarbij ging ik verder op waar jij mee begon en ik vulde dat aan met informatie over zijn seizoen en mijn eigen gevoel daarover. Jammer dat je zo hatelijk reageert op een oprechte post, maar het is niet anders.

On: Brazilië, Portugal én Ivoorkust zijn wisselvallige teams en vind het moeilijk om alsnog een winnaar en runner-up aan te wijzen, ondanks het gemis van Nani.

8 juni 2010 om 16:43

@ Eddy_exc2 Ik moest denken aan wat Realsocio zei over toen Robben geblesseerd was. Hij had gelijk dat de kansen van anderen toenemen zonder Robben. Voor Portugal geldt hetzelfde zonder een Nani. Het is ambivalent denken met je hart en verstand. Ben zelf een voorstander voor een toernooi zonder rancune en wilde dat ook bekrachtigen door het aan het licht te brengen. Brazilië en Ivoorkust zullen dit nieuws met gemengde gevoelens lezen of juist ook niet.

8 juni 2010 om 16:54

het gaat me er om dat jouw reactie geen specifieke reactie is op mijn post. dus waarom type je jouw reactie dan niet gewoon helemaal onderaan de lijst zoals het hoort vraag ik me af. tenzij je jouw eigen mening belangrijker vindt dan die van anderen...zelf was het me in eerste instantie niet eens opgevallen dat je op mijn post reageerde. en ja, je kan wel zeggen dat je je kon associëren met een smiley, maar dat is wel een heel slecht argument voor zoiets. je vult me namelijk niet aan met informatie, want ik ben zelf namelijk ook op de hoogte van zijn kunnen. ik respecteer jouw mening en laten we hier geen hetze van maken, want daar zijn we beiden niet op uit lijkt me.

on: met of zonder Nani is een enorm verschil voor Portugal. ik vergelijk het een beetje met Nederland met of zonder Robben. nu Nani er niet bij zal zijn is dat een probleem minder voor de tegenstander. die kan zich nu meer focussen op C.ronaldo. wanneer Nani er wel bij zou zijn is het bijna onmogelijk om beide heren tegelijkertijd aan de ketting te leggen. het zal nu dus nog meer van Ronaldo moeten komen vrees ik.

8 juni 2010 om 17:08

Jij maakt van een mug een olifant met je vooroordelen. Als je mijn berichten leest dan zie je dat mijn reacties er niet staan om aandacht te trekken en bovendien voeg ik iets toe met mijn mening. Dat ik reageer op een smiley komt voort uit een momentopname, een emotie, niet uit noodzaak om 'mijn ego te strelen' zoals jij dat noemt. Hoop dat je hiervan leert want zo uit de losse pols mensen beledigen staat niet chique. Positief is dat je er geen probleem van maakt en dat siert je weer.

Nani maakt ook zeker verschil, maar zoals wij en Engeland hebben ervaren is het hebben van een beter elftal geen garantie om te winnen. Ik geloof dat Portugal ook van Brazilië een tijdje geleden had gewonnen in een oefeninterland. Het kan allemaal een psychologische doorslag geven. Dat weten wij maar al te goed.

9 juni 2010 om 03:39

Laat het Equilibrium, zo zijn wij Nederlanders nou eenmaal. Zeiken, zeiken en nog eens zeiken. Die Tw3nte is daar een prima voorbeeld van.

Ik vind je posts hierboven juist een welkome toevoeging en vermakelijk om te lezen. Ironisch genoeg waren deze nooit gekomen als de gene die jij gequote hebt niet zo moeilijk ging doen en mierreneuken.

OT - Als iemand waarvan zijn vaderland Portugal is was het heel erg schrikken vanmiddag toen ik dit op de TT las. Het is écht verschrikkelijk balen, ookal zou Nani niet eens een basis speler worden. Alsnog was hij zeker van toegevoegde waarde geweest mocht er iemand moe zijn (en dat gebeurd zeker op zo een toernooi, helemaal als buitenspeler) of dergelijke. Aan de andere kant, misschien Coentrão linksbuiten... dat zou weer geweldig zijn! Ook al ben ik bang dat die daar met Danny zal spelen.

Vind dit nou behoorlijk jammer dat hij niet meegaat. Toen ik hem tegen Kameroen zag voetballen was die gewoon sterk bezig. Goede techniek en nog op een prachtige wijze een goal maken.

Nu hebben ze als vervanger Ruben Amorim meegenomen. Ook wel een goede, maar toch ook weer net niet.

Tjongejonge, weer een goede speler geblesseerd... Ook heel naar voor hem natuurlijk, maar hij is nog jong dus zal hij vast wel meerdere Wk's meemaken..:l

dit word wel een wk met weinig sterspeler....

maar opzich wel gunstig voor oranje is de kans weer kleiner dat we door portugal worden uitgeschakeld

Uitermate jammer voor de Portugezen, Nani was de laatste tijd goed in vorm.
Maar om nou te zeggen dat ik hier wakker van lig, nee.
Ze hebben meer dan genoeg kwaliteit in de selectie om dit ''verlies'' op te vangen.

Het lijstje met de smaakmakers die geblesseerd raken, wordt steeds langer...dat is wel balen!!

leuke voetballer, maar aangezien ik het totaal niet heb staan op de potugezen zie ik dit als een positief nieuwtje. De kans is weer wat kleiner dat ze succes gaan halen op het WK. Zo snel mogelijk eruit wat mij betreft..

8 juni 2010 om 15:01

Ben ik het mee eens. Natuurlijk jammer voor hem, maar als ik heel eerlijk ben vind ik dit zelf helemaal niet erg. Ik denk dat Portugal het heel moeilijk gaat krijgen om 2e te worden, en als het ze lukt moeten ze tegen Spanje. Die gaan niet ver komen op het WK. Daarnaast hebben ze maar 1 sterspeler: Ronaldo. Verder zijn ze zeer wisselvallig en geen team.

Ongelovelijk, wat een domper.

In het shirt van Portugal veel beter dan Cristiano Ronaldo, verkeerde in een geweldige vorm, wat een gemis.

8 juni 2010 om 17:16

nani is goed maar haalt het niveau van cristiano ronaldo niet ook al spelen ze allebei in het portugal shirt cristiano ronaldo blijft toch een paar klasses beter

8 juni 2010 om 18:15

Lees nou nog een keer de Post, er staat dat Nani voor Portugal veel beter speelt dan CR. Ik ben het daar volledig mee eens. Of denk je het beter te weten dan twee Portugezen,die in mijn geval, alle wedstrijden van de seleção volgen?
On: balen in het kwadraat is dit! Had Nani graag zien schitteren op het Wk maar met Danny en Simão staan er ook twee toppers op de vlanken.

10 juni 2010 om 19:59

lees jij mijn post eens goed, er staat dat cristiano ronaldo een paar klasses beter blijft ook al speelt hij samen met nani in het shirt van portugal.

ik zeg je het cristiano ronaldo is beter dan nani het maakt niet uit waarin ze spelen nani mag goed spelen de laatste tijd maar als cristiano ronaldo heel even goed speelt dan kan nani al kappen want dat wint hij nooit van cristiano ronaldo. of denk jij het beter te weten dan een hele grote cristiano ronaldo-fan die al het nieuws rond cristiano ronaldo volgt en alles over hem weet? dacht het niet gozer, jij mag misschien portugees zijn maar ik volg ook alle wedstrijden van portugal want daar speelt cristiano ronaldo en daardoor kan ik ook zien hoe nani speelt.

Nee he niet nog 1

Dat is balen. Alweer een sterspeler minder op het Wk.
Je kunt zo onderhand een wereldkampioens-elftal maken met spelers die afwezig zijn!

geen leuk bericht voor de Portugezen maar goed, het draait niet om 1 speler in een nationaal elftal!

desondanks blijft het natuurlijk niet leuk voor Nani

Al zijn de blessures allemaal anders en op verschillende momenten getroffen, toch opvallend:

Ballack
Ferdinand
Drogba
Nani

Wie doet er nog meer mee uit de Premiership?..

8 juni 2010 om 15:06

essien
john obi mikel
owen

8 juni 2010 om 15:06

Vergeet je niet namen als Essien en Mikel, die bij jouw ´´favoriete´´ club onder contract staan en bij hun nationale team de sterspelers zijn?

8 juni 2010 om 15:20

jouw ´´favoriete´´ club

Essien speelt al niet meer sinds net voor de kerst.
Mikel speelt al sinds eind april niet meer, beiden knieproblemen

Ik had ze al niet meer meegeteld. Maar ook zij zijn er niet bij.

Owen is trouwens wel fit, maar niet goed genoeg voor Fabioo!

8 juni 2010 om 15:39

Ja oke, maar Essien is normaal een basisspeler en ook Mikel maakt veel minuten.

Gelukkig kan Drogba waarschijnlijk wel spelen, dus gelukkig kan hij van de lijst af.

Owen heeft gewoon geen vertrouwen van Capello, maar dat Heskey erbij zit verbaasd me wel

Hopelijk wordt jouw lijst niet groter, want ik gun niemand een blessure toe vlak voor het WK en met de topspelers erbij is het WK ook veel leuker!

8 juni 2010 om 15:14

en drogba schijnt weer opgelapt en speelklaar te zijn.. dus die mag je doorstrepen van je lijstje..

8 juni 2010 om 16:18

Drogba haalt het WK gewoon hoor?

Wie is de volgende?

We hebben nog ongelooflijk veel geluk gehad met Robben zeg..

8 juni 2010 om 15:06

Inderdaad, het scheelde weinig of we hadden hem ook moeten missen op het WK. Maar Nederland kan dit soort spelers wel beter opvangen dan een Portugal. Want Portugal had met Ronaldo en Nani eigenlijk maar 2 toppers. Nederland heeft er 4 waarvan als Kuijt in de basis staat er een topper op de bank moet zitten.

8 juni 2010 om 15:14

Zitten genoeg andere toppers bij Portugal: Pepe, Simao, Carvalho, Deco enz

8 juni 2010 om 15:55

Je loopt op de zaken vooruit, Robben is nog niet hersteld! Laat hem eerst maar eens herstellen, trainen en invallen. Dan pas ga ik oordelen of we geluk hebben gehad!

On: Toch wéér een grote afwezige op het WK. Eeuwig zonde!

Benieuwd wie de volgende is...

Moeten er misschien geen vraagtekens geplaatst worden bij ofwel trainingsmethoden ofwel de overvolle spelersagenda's? Statistisch gezien onmogelijk dat juist de topspelers met bosjes omvallen.

8 juni 2010 om 15:13

Zat ik pas ook al aan te denken, en aangezien bij de clubs het allemaal goed ging en nu opeens veel blessures voorkomen, dat zal er toch wel mee te maken hebben.

Al is het zeker neit bij alles, de blessures van Ballack en Robben hadden er denk ik niets mee te maken.

8 juni 2010 om 15:17

Ergens is het best logisch. De top spelers spelen bij top clubs. Top clubs spelen meer wedstrijden dan sub-toppers of middenmoters, dus hebben top spelers meer wedstrijden in de benen. Vermoeidheid zal er dus zijn en ze hebben dan meer kans op blessures

En weer een sterspeler die het Wk moet missen door een blessure. Dit is echt niet leuk meer zeg. Dit is al de zoveelste zeg. Ook al is het voor Nederland en de andere concurrenten beter dat de beste spelers uitvallen bij Portugal. Maar voor de neutrale voetballiefhebber is dit een drama. Want je ziet toch graag de beste voetballers op z'n eind toernooi actief zijn.

Mag t eigenlijk niet zeggen, maar ik gun die Portugezen helemaal niks.. Zal wel iets te maken met 4jaar/6jaar terug..

Denk sowieso dat Portugal tweede wordt in de poule en dan overklast wordt door Spanje in de 1/8finale.

Blijft natuurlijk jammer voor t voetbal in t algemeen, en voor Nani zelf.

8 juni 2010 om 15:19

6 jaar terug was Portugal gewoon veel beter, Nederland werd helemaal weggespeeld, mochten vd Sar dankbaar zijn dat het niet 6-1 werd ipv 2-1.

4 jaar terug was het een ordinaire schoppartij, maar vergeet niet wie er is begonnen met schoppen!

Stop met haten en steun je eigen land ipv anderen misgunnen.

8 juni 2010 om 15:30

als we evt tegen hun moeten in de kwartfinale ben jij ook blij dat Nani niet meedoet..

Portugal was idd zelfs in beide wedstrijden beter.. deed alsnog veel pijn.

8 juni 2010 om 15:12

Ja inderdaad..
Heb niet dat er nog veel volgen!
Je kan onderhand al een wereld opstelling maken..

@ Chelseano1

Mikel en Essien ook

Dit word denk ik 1 van de saaiste Wk´s!!!
er zijn alleen maar blessures en voor dat het is begonnen ook nog!!!!

nauw ik denk dat Nederland hiervan moet profiteren

8 juni 2010 om 20:31

Saai? Omdat een paar wereldspelers niet meespelen?

Ik denk dat de spelers die nu bij een subtopper spelen, dit wk het onderste uit de kan laten zien omdat ze misschien dan een transfer kunnen afdingen naar een ''top''club! Misschien wat optimistisch gedacht van mij, maar beter optimistisch dan pesimistisch.

Nederland komt Portugal waarschijnlijk niet tegen is mijn gevoel, anders moeten ze volgens mijn toto van spanje winnen en daar schat ik ze toch een graatje te ligt voor. En Nederland moet de halve finale bereiken, ook dat zie ik niet snel gebeuren.

Ontopic

Wel een gigantische aderlating voor Portugal zeg!

Ondanks dat ik het verschrikkelijk vind voor Nani en de portugezen, ben ik hier niet zo rouwig om. Een aantal dagen terug, waren er een aantal portugezen, die het hilarisch vonden dat Robben het Wk miste, ach boontje komt om zijn loontje zullen we maar zeggen.

8 juni 2010 om 20:41

als jij in de sloot springt doe ik het ook......

OT: het is voor elk team een aderlating als er een van je betere voetballers uitvalt. Zie Robben bij Nederland en Nani bij Portugal. Reacties zoals jij die nu geeft (en andere waar je op doelt) zeggen genoeg over jullie niveau.

8 juni 2010 om 21:00

@ Fcdh_slb,

Dat was mijn punt niet, en daar ging het ook niet om. Nogmaals ik heb niks tegen het land Portugal, Portugezen of welk ander begrip je ook maar met portugal in verband wilt brengen. Het Portugese clubvoetbal is al jaren lang vele malen beter dan het Nederlandse en ook de landenteams schelen niet veel. Ook ben ik geen slecht verliezer, want dat Portugal ons 2x heeft geklopt de afgelopen 6 jaar. 1 keer niet meer dan verdiend ( 2004 ) en in 2006 waren we in mijn ogen minstens gelijkwaardig. Dat Portugal die wedstrijd dan uit eindelijk wint, is een kwaliteit.

Natuurlijk is het vreselijk jammer dat Nani er niet bij is, want dat is inderdaad een weergalose speler en een fantastisch talent. En als voetballiefhebber doet het me ook pijn, dat deze jongen er niet bij is. Want ik kijk naar het WK, om de Elite aan het werk te zijn en daar horen Portugal en Nani zeker bij. Maar als er een aantal dagen terug Portugezen op dit forum, het Fan-tas-tisch nieuws vinden, dat Robben geblesseerd raakt. Dan vind ik het voor die mensen nu ook Fan-tas-tisch nieuws, dat Nani ontbreekt. Want nogmaals wie de bal in deze situatie kaats, kan hem terug verwachten.

Dat is toch hartstikke zonde om een groot talent als Nani op een WK te moeten missen, maar het hoeft niet!

Gewoon even langs Dr. Van Toorn gaan

Goed voor Nederland. Portugal is misschien onze kwartfinale-tegenstander. Natuurlijk vind ik het jammer voor Nani dat hij het WK moet missen. Maar ik vind het niet jammer voor Portugal dat ze Nani moeten missen.

8 juni 2010 om 15:14

De blessures komen inderdaad in het voordeel van Nederland. Robben en Boulahrouz zullen het WK wel halen, zoiezo de finales. Toch is het jammer dat zoveel sterren afwezig zijn. Het is toch heerlijk als alle toppers in Zuid Afrika te zien zijn

Als ik H E E L eerlijk ben dan zie ik elk slechte nieuws over Portugal als iets positiefs. Ik zou het niet kunnen verdragen als we weer van de Portugezen zouden verliezen. Portugal staat nu aan kop in mijn rijtje van 'meest gehate teams'.

Als voetballiefhebber is het natuurlijk wel zonde, maar ik ben wat opportunistischer tijdens een groot toernooi

8 juni 2010 om 15:30

Wij verliezen niet van Portugal omdat zij beter voetballers hebben maar omdat zij slimmer zijn. En omdat wij ons laten opfocken. Nani is daar heel goed in, maar dat zal die speler van Benfica vast ook wel kunnen!

8 juni 2010 om 20:46

misschien staat er in de Gouden gids nog een nummer van een psychiater die je van je trauma kan afhelpen. Hoe zou je reacgeren als een Portugees of Duitser dat zou zeggen over bv Robben. Voor de echte voetbalfan is dit gewoon erg zonde of het nu Nani is bij portugal of Robben bij Nederland of Ballack bij Duitsland of Droghba bij Ivoorkust.

Flinke tegenvaller voor Portugal en misschien een meevaller voor Nederland.

Ik vind Portugal sowieso al niet zo'n heel creatieve/degelijke selectie hebben, dus het verlies van Nani telt dubbel.

Ondanks dit verwacht ik veel van Portugal.

Natuurlijk een flinke tegenslag voor Portugal en jammer dat er weer eentje afvalt, al ben ik blij dat het bij Portugal is, want dat is toch het land dat ik het minst gun.

Jammer voor Portugal. Ik hoop eigenlijk op- een mooie revanche dit jaar. Weet iemand waar we de Portugezen tegen zouden kunnen komen?

8 juni 2010 om 15:21

Kwart-finale op zijn vroegst, maar dan moet Portugal wel eerste worden of wij tweede (geloof ik).

8 juni 2010 om 15:25

Ja zoiets had ik ongeveer opgevangen. Het zou mooi zijn om revanche te nemen na die verschrikkelijke schopwedstrijd, enkele jaren terug.

8 juni 2010 om 16:10

Revanche nemen op iets wat jullie zelf zijn begonnen? Apart!

Deze blessure zal voor veel motivatie zorgen bij Portugal. Ik zie ze dan ook ver komen..

Heel erg jammer aardig wat topspelers moeten afhaken vind ik echt jammer want naar zo ploeg als Portugal kijk je toch wel stiekum naar de smaakmakers.

Ja dit is echt zuur voor Nani.. het mag nu toch wel eens ophouden met die belssures.. het is langzaam wel genoeg geweest..

Dit gun je geen enkele speler of het nu een topspeler van een team/land is of een tallent.. maar echt het is ooo zo zonde..

En je hebt ook van die kinderen hier die te ver gaan en ook nog eens blij zijn dat deze spelers uitvallen.. Jullie moeten niet te hard juigen want dadelijk raakt er nog een speler van jullie land geblesseerd.. en dan zou men eigenlijk moeten zeggen net goed.. Maar zoals ik zeg ik zou het niemand wensen.. En dit is gewoon weer jammer..

8 juni 2010 om 15:27

@ Acolinho,

Omdat je waarschijnlijk mede op mij doelde, zal ik mijn reactie uitlichten. Ik heb absoluut niets tegen Potugal, prachtig land, met een aantal geweldige voetballers. Dat ze ons dan 2x achter elkaar uitschakelen op een toernooi, ach het zei zo, moge de beste winnen.

De enigste reden, waarom ik er niet rouwig om kan zijn, is in mijn ogen vrij logisch. Een aantal dagen terug, waren er een aantal portugezen ( een Aantal, want ik scheer niet iedereen over een kam ), die het hilarisch, Prachtig of weet ik wat voor pseunoniemen nog meer, vonden dat Robben het Wk miste. Voor die mensen, vind ik het dan in jou bewoordingen '' Net goed ''. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

Maar natuurlijk vind ik het voor alle andere mensen, portugezen en voetballiefhebberd ( dus ook voor mijzelf ), zeer spijtig dat deze geweldenaar niet op het WK is te bewonderen.

8 juni 2010 om 15:39

Nou het was niet echt voor jouw bedoeld.. :P want zoals jij zegt;

''wie de bal kaatst kan hem terug verwachten'' en als die bepaalde personen het zo geweldig vonden dat Robben (waarschijnlijk) niet mee kon doen.. Tja dan is het voor hun.. nu eigenlijk een '' net goed '' moment..

Maar zoals ik al boven zei ik gun het niemand en ik begrijp jou ook wel..

Mijn idool
Heel erg jammer dit, nu moeten ze het toch echt wel hebben van Ronaldo, denk nu dat ze het niet echt ver gaan komen, want ik ga zie Spanje ze overklassen in de volgende ronde als ze die al gaan halen.

8 juni 2010 om 20:18

Is Nani jouw idool? Hij kan niks...

Heel jammer. Heeft dit seizoen hele mooie dingen laten zien, vooral in de 2e seizoenshelft toen hij ging vlammen in de PL als in de CL. Volgend WK is hij ook al weer 28/29 en dan is er het beste in zijn spel al wel vanaf waarschijnlijk. Echt een drama voor zo'n jongen. Ook gewoon grote pech voor Portugal want Nani is iemand met specifieke kwaliteiten die elk land kan gebruiken.

Zeer jammer dit. Zijn talent kwam er eindelijk uit dit jaar bij Man Utd, moet er dit gebeuren. Groot gemis ook voor Portugal, aangezien ze het toch moeten hebben van creativiteit vanuit het middenveld (voorin is het niet veel soeps).

Verdomme, na Ronaldo gewoon de speler van Portugal en hij had echt een geweldig seizoen.

Had dit wel gezien als laatste stap in zijn ontwikkeling. Dan volgend jaar bij United schijnen.

Nu krijgt hij verdomme weer mentaal een klap. Baal hier echt van, speler met de beste voorzet ter wereld in mijn ogen!

8 juni 2010 om 15:36

Over die voorzet zou je nog wel eens gelijk kunnen hebben. Dat is echt zoals een voorzet moet zijn, scherp, snel en precies. Dat zie je zelden en voor het laatst in de CL bij Jerome Rothen gezien, in 2005 of 2004 dacht ik bij Monaco haha. Hij kon er ook wat van. Maar de voorzet van Nani is inderdaad weergaloos, alleen hebben ze er in het nationaal elftal niet de spelers naar om het optimaal te benutten.

8 juni 2010 om 16:04

Maar zelfs als hij van Rechts speelt heeft hij een goede voorzet met notebene de buitenkant rechtervoet. Ik ken dat soort spelers nauwelijks!

Ideaal als je op de counter speelt.

8 juni 2010 om 20:23

Ik vind zijn voorzet vooral weergaloos als hij van rechts speelt.
Herinner jij je Hull thuis nog dit seizoen toen hij hem op volle snelheid op de kop van Rooney legde?

Maarja Valencia kan er ook wat van, leuk luxeprobleem dus :P

Hmmm, hierdoor lijken de kansen voor Ivoorkust zijn toegenomen om 2e te worden in de poule!

Jammer voor Portugal , Beter voor Nederland!
Want een Nani invorm(dat was die)is levensgevaarlijk..
Jongen met heel veel potentie, fantastische dribbel en voorzet!

Maarja als het zo door gaat , zien we weinig sterren op het Wk

Spijtig, toch wel één van dé smaakmakers van Portugal (en van Man Utd dit seizoen). Hoeveel toppers moeten er nog afvallen pf..

De blessurelijst, waarvan de spelers niet zullen uitkomen staat nu op 25 spelers...pfftt...
Daarbij ook aantal twijfelgevallen, zoals Drogba, Robben, Boulahrouz...

René Adler, Duitsland
Michael Ballack, Duitsland
Simon Rolfes, Duitsland
Christian Träsch, Duitsland
Heiko Westermann, Duitsland
Anderson, Brazilië
David Beckham, Engeland
Michael Owen, Engeland
Rio Ferdinand, Engeland
José Bosingwa, Portugal
Nani, Portugal
Salvador Cabañas, Paraguay
Carlo Costley, Honduras
Ivica Dragutonovic, Servië
Charlie Davies, Ver.staten
Christoph Spycher, Zwitserland
Marco Streller, Zwitserland
Jacques Zoua, Kameroen
Lassana Diarra, Frankrijk
Andile Jali, Zuid-afrika
Mickaël Essien, Ghana
Miroslav Karhan, Slowakije
Dong-gook Lee, Zuid-korea
Kwak Tae-hwi, Zuid-korea
Jon Obi Mikel, Nigeria

@acolinho - Ria Ferdinand toegevoegd.
@teetje - Jon Obi Mikel toegevoegd

8 juni 2010 om 15:45

Je vergeet Rio Ferdinand en dat is dan ook nr 24.. (of ik heb iets gemist en hij doet weer mee)

maar dat zijn er al teveel + wat jij zegt nog de twijfelgevallen.. En vooral Duitsland is echt hard geraakt.. maar ze zullen met of zonder deze afvallers toch wel weer ver komen..

8 juni 2010 om 15:55

Rio Ferdinand, Engeland
Jon Obi Mikel, Nigeria

8 juni 2010 om 16:01

Al zou dit in een team spelen hadden ze serieus kans gehad op de wereldtitel.

8 juni 2010 om 16:09

Ja idd

Wie maakt er nu een elftal van niet geselecteerden en die expres niet meegaan? Alla Ruud, Seedorf en Van der Sar

Adler
Bosingwa
Ferdinand
Westermann
Anderson
Ballack
Essien
Mikel
Beckham
Owen
Nani

het valt me wel op hoeveel goede spelers van verschillende landen er uit zijn gevallen...
best jammer want met al deze spelers erbij zou het WK een stuk leuker zijn om naar te kijken

WK is sowieso leuk om te zien, er blijven er nog wel genoeg over.
Bovendien als Nederland maar wereldkampioen wordt


Zuur dat het zoveel Duitsers zijn. Ik bedoel.. die gasten hebben ook altijd pech

8 juni 2010 om 15:52

Pakt waarschijnlijk alleen maar weer positief uit voor die Duitsers.

Het WK is nog niet eens begonnen en we zullen al veel spelers niet aan het werk zien. Nani, toch wel iemand die dit podium goed kon gebruiken om zich te laten zien. Dit is natuurlijk voor Portugal een aderlating, maar nog net geen man overboord. Quaresma is een zelfde type speler die die zou het zo kunnen overnemen. Ruben Amorim ken ik eerlijk gezegd niet dus kan daar niet echt over oordelen. Kwalitatief zou het dus niet naar beneden gaan. Toch weer heel spijtig dit.

8 juni 2010 om 15:53

Quaresma was dat niet die man die hopeloos overal mislukte ?

8 juni 2010 om 15:57

Idd, dat is de speler die Porto (onder leiding van Mourinho) naar de Champions League leidde.
Maar, zoals je terecht opmerkte, bij Barcelona, Internazionale, Chelsea en zelfs Genoa gewoon mislukt is. Kan me ook gewoon mateloos irriteren aan die speler; elke bal met dat buitenkantje te spelen. Is er iets mis met zijn wreef of zo?

8 juni 2010 om 16:01

Quaresma was die man.. waar men van had verwacht dat hij nu op die plek zou staan waar Ronaldo staat.. van hem werd verwacht dat hij het gaat maken..

Maar zoals jij het ook een beetje zegt hij heeft het niet waar kunnen maken.. waar het aan ligt weet ik niet want het is nog steeds een tallentvolle speler.. Ik vond hem altijd goed en ik hoop voor hem dat hij op een of andere menier terug kan komen..

8 juni 2010 om 17:04

teetje

Quaresma kwam pas na Mourinho; nadat Porto de Champions League had gewonnen. Bij Barcelona hopeloos mislukt, bij Porto weer op niveau gekomen, bij Inter mislukt, op huurt naar Chelsea ook mislukt. Bij Portugal is hij ook mislukt. De carrière van deze man bestaat enkel uit mislukkingen.

Het lijstje van afwezige toppers begint stilaan imposante vormen aan te nemen.

Erg jammer, het is toch wel, hoe minder toppers hoe jammerder het WK wordt. Al blijft het natuurlijk geweldig, al zou de 5e klasse reserve spelen. (al wel een stuk minder)

mooi zo, vd week zat een portugees hier te lachen dat Robben geblesseerd is....maar wie het laatst lacht, lacht het best

Jammer, is toch een leuke voetballer.

Ik had toch eerder Joao Moutinho opgeroepen als vervanger. Moutinho kan mijn inziens ook goed op de flanken uit de voeten. Ruben Amorim is een aardige speler, daar niet van, maar toch van een mindere klasse dan Moutinho.

Meerendeels van de gebleseerde spelers komt uit Premier League, heeft de aantal wedstrijden wat mee te maken? want Engelse teams spelen wel de meeste wedstrijden tog?

WK wordt heus niet saai door de gebleseerde (ster) spelers.

Want WK ontdekt altijd nieuwe Sterren!

Tja, sneu voor die jongen, maar ik kan er niet echt mee zitten.

Toch een leuk team. Met als bank:

zanetti (cl-winnaar)
cambiasso (Cl winnaar)
Van Nistelrooy (overal scorend)
Alex (beest achterin)
Gago
Diego
Owen
Kuranyi
Beckham

Als die landgenoten waren.....best leuk team lijkt me

Adler
bosingwa
ferdinand
milito
nasri
ballack
lass diarra
essien
pato
benzema
ronaldinho
8 juni 2010 om 17:15

Dit lijkt me een sterker, uitgebalanceerd 'blessure-afgewezen-elftal'.
Met op de bank Milito, Vlaar, Marcos Senna, Beckham, Van Nistelrooy, Seedorf, Ballack, Ronaldinho, Pato, Bojan, Cazorla, Ashley Young, Raúl, Diego, Totti, Toni, Giovinco, Del Piero, Cassano.

Van der Sar
Bosingwa
Ferdinand
Alex
Zanetti
Essien
Cambiasso
Walcott
Nasri
Nani
Bent

ik denk niet dat portugal heel ver gaat komen, maar nani er niet bij is zeker een gemis voor dit portugal

Ook al heb ik een enorme hekel aan Portugal, zoiets gun je niemand. Wij weten ook hoe die schrik voelt als een van je beste spelers geblesseerd raakt (robben), al komen wij er wel wat beter van af..


Waarom roept hij niet Manich op?! In dat geval weet die bondscoach in ieder geval zeker dat wanneer Portugal tegen Nederland zou moeten uitkomen hij goed is voor een paar goals en wat uitgelokte rode kaarten..

Waarom zeggen er hier zovelen ''goed & gunstig voor Nederland''?
Geloof dat als je het schema bekijkt Portugal & Nederland elkaar realistish gezien pas in de halve finale treffen - Kwart finale kan ook maar dan moet Portugal eerste in de poule worden (ned trouwens ook!). Maar ik denk dat een Portugal Nederland niet eens op het programma zal komen, Nederland vliegt er in de knock-out fase er gelijk uit... Paraguay wordt de verassing in poule F waardoor Italië tegen Nederland mag en er staat nog een Italiaanse rekening open voor de afstraffing op het laatste Ek...

8 juni 2010 om 16:35

@ Manufan,

Waarom zou Paraguay Italie wel voor zich houden, maar wij een ronde daarna niet van de Italianen kunnen winnen. Ben het met je eens hoor dat er voor hun nog een rekening open staat en de Italianen een toernooiploeg bij uitstek zijn. Maar ik acht ons toch zeker niet kansloos, tegen de Italianen.

Zoveelste grote speler die het WK gaat missen !

Jammer van die haat in deze emails. Je mist een sterspeler en je mist attractiviteit, dit gun je niemand. Ik zou het ook niet leuk vinden als Robben thuis zou blijven.
Nani was de man in vorm bij Portugal. Veruit de beste samen met Fabio Coentrao
In Portugal is dit de topic van de dag vandaag

Portugal-mocambique gaat over 5 minuten beginnen. Hopelijk dat er weer geen spelers uitvallen. Het veld blijkt een cricketveld te zijn die niet egaal is.

8 juni 2010 om 16:35

Ik hou m'n hart vast...ik gun het niemand van de spelers om met een blessure uit te vallen...

Inderdaad Psvenarsenal!

Je begint je steeds meer af te vragen wat voor WK dit gaat worden. Niet normaal.
Ik was vooraf al bijzonder teleursteld dat Pato er niet bij was, vervolgens geen Benzema en Beckham.

Daarna was het ook geen Wallcott, Ferdinand, Ronaldo, Ronaldinho, Drogba (wellicht), Essien, Ballack, Robben (schrokken we ook van) en nu Nani dus. Oftwel de zoveelste bekende (smaakmakende) speler!

Alsof het WK uit B spelers bestaat!

Wat een domper voor Portugal, hij kon zijn uitstekende vorm die hij had bij Manchester United doorzetten en in Zuid-afrika schitteren. Dit was eigenlijk zijn kans om zijn bijnaam ''eeuwig talent'' van hem af te schudden en uit te groeien tot een wereldspeler. Queiroz zal waarschijnlijk Ruben Amorim meenemen als vervanger, hij had een behoorlijk seizoen bij Benfica achter de rug.

Jammer voor Nani en ploegmaten.

Met alle respect maar straks spelen spelers van RKC en Volendam op ´t wk.

Wat jammer zeg!
Een fikse domper voor ons .
Hopelijk kunnen we dit goed opvangen.

nou, in ieder geval minder twijfel hoe de voorhoede eruit gaat zien

-of je haalt deco meer naar achteren en zet ook moutinho erin

-
-
-
-
-
-
-
C. Ronaldo
Deco
Simão
Liédson
8 juni 2010 om 16:51

Moutinho is niet opgenomen in de definitieve selectie van Carlos Queiroz. Mogelijk voor nog meer diepgang zal ik dan kiezen voor Danny

8 juni 2010 om 17:45

oh wat stom van me!
dat kan, maar dan ga ik toch zeker voor wat ik al eerder zei en alleen anders als het echt moet

Er ontbreekt zo langzamerhand een berg grote spelers op dit toernooi. Spelers die bedankt hebben, niet geselecteerd zijn of geblesseerd. Tel daarbij de spelers die voor relatief kleine landen uitkomen en zich dus niet gekwalificeerd hebben en je kunt zo 3 zeer fatsoenlijke ploegen samenstellen. Ik kan me niet herinneren dat er zoveel grote spelers ontbreken op een eindtoernooi. Doodzonde, want we willen toch allemaal de grote sterren zien spelen.

Heel jammer dit ! heeft zich dit seizoen super ontwikkeld en is eindelijk uit de schaduw van Cr9
Volgens mijn WK planning komt Nederland, Portugal tegen in de Kwartfinale en dan met of zonder Nani zal het tegen hun angstgegner afgelopen zijn voor Nederland.
Fábio Coentrão (benfica) zal nu waarschijnlijk een basis plaats toegediend krijgen en hij is ook een geweldige flank speler.

Portugalen en Argentinie zijn mijn favoriet

Opstelling:

Eduardo
Miguel
Bruno Alves
Carvalho
Duda
Meireles
Veloso ?
Simão
Deco ?
Coentrão
Ronaldo
8 juni 2010 om 17:13

Coentrao linksbuiten?
Hebben ze van hem niet een linksback gemaakt?
En Ronaldo centraal in de spits.. daar speelt ie nooit..
Zet dan Hugo Almeida daar neer of zo.

Behalve Brazilië en Spanje zijn alle ''grote'' landen veel spelers verloren, de kansen van NL groeien aanzienlijk vind ik.

dat is onderhand nummer honderd, ach ja er zullen er vast nog wel meer volgen (hopelijk niet)

En zo blijft alleen nederland over met een top fitte selectie. Robben gaat het halen.
Als we nu de titel niet halen....

8 juni 2010 om 17:41

Wie zijn er geblesseerd bij Spanje, Brazilie, Argentinie??? Niet alleen Nederland heeft hier voordeel van.

jammer voor Nani en voor Portugal
nu moet je weer 4 jaar wachten

jammer voor Portugal, wij hadden bijna Robben verloren en dat gevoel was kut
helaas voor Portugal hebben ze behalve C.ronaldo niet echt meer top kwaliteit in huis, in tegenstelling tot Nederland die Robben goed had kunnen opvangen
Hoewel ik wel van mening ben dat Nani een tikke overschat wordt geregeld

Maar met of zonder Nani, mochten Portugal en Nederland elkaar treffen dan zou Nederland voor eens en voor altijd afrekenen met ze
Kwaliteitsverschil is te groot, en daarbij is Nederland volwassen geworden om in de huilpartijen van de Portugezen in te trappen.

8 juni 2010 om 17:13

Zogenaamd, we hebben al van NL gewonnen daaarom doet het je pijn zogenaamd voor eens en voor altijd

Ah dit is zeker slecht nieuws voor Portugal.. Nani draaide een lekker seizoen en denk dat hij voor veel dreiging en goede dingen kon zorgen voor Portugal.. Balen

van de spelers die afgevallen zijn kan je al een aardig wereldteam maken, hopelijk blijft het hier bij anders verliest het wk wel een beetje zijn glans zonder al die topspelers... en portugal komt denk ik verder dan dat de meeste hier denken....

wat jammer,,
ik had nani graag zien spelen op het WK na een goed jaar bij United. Veel gespeeld en ik had het gevoel dat nani gegroeid was, heel jammer, zeker een gemis voor de sterke portugezen

Vind het vrij zielig van Nederlanders die blij zijn dat Portugal hem mist. Als je wereldkampioen wil worden , moet je van iedereen kunnen winnen en niet proberen te ontlopen. Daarnaast begon hij eindelijk eens goed te spelen en zo missen we weer een brok creativiteit en wat slimme pasjes !

8 juni 2010 om 18:31

ben het volkomen met je eens maar aan de ene kant ik denk dat veel andere landen ook blij zouden zijn wanneer robben er niet bij is hoor.. het klinkt hard maar hun denken echt wel zoiets van ja meer kans voor ons nu...

8 juni 2010 om 18:40

Het probleem is dat NL niet van PT kan winnen. ........en dan heb ik het niet alleen over 2006 en 2004. IK geloof dat Oranje in het zwart wit tijdperk een keer van Portugal heeft kunnen winnen. Erna nooit meer! Elke keer maken ze dezelfde fout, ze achten zich bij voorbaat al sterker en beter dan de Portugezen,waar dat vandaan komt is mij een raadsel. ze staan achter Portugal op de fifa ranking, de laatste toernooien is Portugal altijd verder gekomen. Verdedigend mag Oranje de voeten van Portugal niet eens kussen het middenveld is gelijkwaarding en aanvallend doen ze ook niet aan elkaar onder. Kortom ook hier gaat het voordeel naar De Portugezen. Maargoed, die arrogantie van Oranje is het beste wat de Portugezen kan overkomen. Hopelijk blijven ze ons onderschatten en komen we elkaar weer tegen...i Love it!

9 juni 2010 om 10:36

wie is er nou arrogant, lol! jij praat jouw ploeg kwaliteiten aan die er niet zijn
hopelijk blijf jij jezelf overschatten.. i love it!

Er zijn wel erg veel belangrijke spelers die geblesseerd raken
Maarja misschien breekt zijn vervanger nu wel door :P Die krijgt nu wel de kans van zijn leven :D

Jammer dat ie niet er bij is zorgt toch wel voor veel dreiging.
Het zijn nu toch wel veel goede spelers die niet meegaan het zou me niks verbazen als er nog iemand niet mee gaat maar hoop van niet.

Er zijn WK shirts te koop voor €25,-
Als iemand geïntresseerd is stuur dan even een mail.
Dan kan ik je meer informatie geven.

Watt jammer voor hem hij deed gewoon een perfecte seizoen Bij Man Untd
Jammer dat ze Quaresma niet inzetten

Jammer voor portugal, het is een goede speler
Trouwens, na 2006 vind ik het eigenlijk niet zo jammer meer...

Ongeloofelijk dat er weer 1 topspeler niet meegaat.

Hij heeft een goed seizoen gedraaid bij Manu en wou ook vlammen op het WK maar helaas.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd een hekel heb gehad aan Nani maar dit gun je niemand en ik had hem er toch graag bijgezien.

Jaloezie van sommige mensen die ook nog met Nederland- Portugal in hun hoofd, tja kan er ook niks aan doen dat Portugal gewoon 2x verdiend gewonnen heb en het aan jullie te danken is dat bij WK 2006 het zo uit de hand gelopen is

Ben blij dat die clown vaneen robben het waarschijnlijk niet gaat redden, ook goede reactie tog ?

sjonge jonge, trieste figuren..

Echt jammer dat Nani niet mee kan.. Ik keek uit naar de wedstrijd Portugal Brazilië met sterren als Kaka Ronaldo en Nani in de basis.. maar ja het is niet anders dus ze moeten zich blijven concentreren op de toekomst. En wat staan er misselijk makende reacties hier zeg van jaloerse Nederlanders. Jullie zijn 2 x verdiend verslagen door Portugal.. so deal with it. Wees een goede verliezer.

Je ziet ons Turken ook niet de Duitsers verrot schelden nadat we door hun uit een toernooi werden gespeeld (EK 2008). In plaats daarvan kijken we naar onze eigen fouten en scholden we Rüstü verrot
Jullie zouden ook naar jullie eigen fouten moeten kijken en dat voorkomen in de toekomst tegen Portugal. Vond het ook triest dat Van der Vaart zei dat hij hoopt om niet meer tegen Portugal te spelen. Ik zou dat juist willen en er hard voor knokken om te bewijzen dat Nederland Portugal met gemak kan verslaan.

Wat heeft ie eigenlijk precies met die schouder?
Kan me haast niet voorstellen dat je daarom evt . met pijnstiller niet zou kunnen voetballen
Is toch niks gebroken ofzo?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Het was al bekend dat Ajax niet de enige gegadigde is voor Reinier. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren