Willem II dient begroting in en zet streep door beloftenteam

Donderdag, 3 juni 2010 om

Precies op tijd heeft Willem II de begroting voor het seizoen 2010/11 ingediend bij de KNVB. Volgens de Tilburgse club voldoet de begroting van 9,7 miljoen euro aan de eisen en zitten de personeelskosten binnen de normen die de voetbalbond stelt. Voor een beloftenelftal is na de zomerstop evenwel geen plaats meer bij Willem II.

/

“Er zal bij Willem II hard de hand worden gehouden aan het principe: geen geld uitgeven dat er niet is. Dit betekent dat de club komend seizoen forse bezuinigingen doorvoert”, luidt een verklaring op de officiële website van de Tricolores. “Fors snijden was nodig om een sluitende begroting te kunnen maken en binnen de KNVB-normen te blijven. Dat is gelukt”, zegt crisismanager Paul Bottelier in het Brabants Dagblad.

Aan personeelskosten wordt komend seizoen 2,3 miljoen euro minder uitgegeven in Tilburg. Het schrappen van het beloftenteam is één van de maatregelen die de beleidsbepalers van Willem II hebben moeten nemen. Het kleiner aantal contractspelers leidt er volgens Bottelier toe dat het beloftenelftal niet meer overeind te houden is. De spelers daarvan gaan met het eerste elftal meetrainen.


Poll

Willem II doet er goed aan het beloftenteam te schrappen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door Clark Kent)

begin van de ondergang. Willem II had dit seizoen al weinig eigen spelers, de meeste spelers die het goed tot redelijk deden waren gehuurde spelers. Als je dan ook je jeugd inkort wordt dit minder aantrekkelijk voor talenten en gaan die naar andere clubs.
Een neerwaartse spiraal dus

3 juni 2010 om 13:12

Willem II had dit seizoen genoeg spelers. Ze hadden alleen geen goede spelers. De selectie was op zich heel breed maar dan wel met nietszeggende spelers. bovendien waren er een aantal spelers langdurig geblesseerd (o.a. Akgün, Deul en Quasten)

Dit is toch nog de laatste stuiptrekkingen van Willemii? De beloftes naar het 1e elftal, betekend dat ook dat ze gaan acteren in de eredivisie? Komen er nog spelers bij, of gaan ze dan weer hun budget overschrijden.
Hun salarisplafond ligt op 150.000 euro meen ik. Wat is het salarisplafond van hun concurrenten te denken aan de Graafschap,vvv en Excelsior?
Kan me iemand daarover aanvullende informatie geven?

3 juni 2010 om 12:43

de informatie zal het willem II bestuur eerst met jou overleggen.
heb je dat bij je eigen club nac ook gevraagd??
zorg eerst maar dat daar alles in orde is en dan naar andere clubs kijken.
trouwens het is geen willem ii maar willem II.

Beloftenteam heeft volgens mij toch geen enkele meerwaarde. Juiste beslissing van Dhr. Bottelier.

3 juni 2010 om 12:12

Haha geen meerwaarde? Je kan jonge talenten die nog niet goed genoeg zijn voor het eerste laten rijpen in het Beloftenteam.. Spelers die terugkomen van een blessure weer rustig laten opbouwen in het beloftenteam

Als Demouge volgend seizoen een knieblessure krijgt, en langzaam weer wedstrijdritme moet gaan opbouwen op een lager niveau... moet die dan met de A1 mee gaan doen?

Het is een slechte beslissing, ze konden beter een aantal dure spelers ontslaan en salarissen van de top in gaan leveren. Daar zitten mannetjes met dikke Bmw´s die de club naar de ondergang helpen.

3 juni 2010 om 12:24

@ Fier en koen,

Was het dan geen beter plan geweest, om gewoon op de salarissen van de dure spelers te korten, en anders hun contracten niet te verlengen. Als je dure spelers ontslaat, die over een doorlopend contract beschikken, snijd je alleen jezelf in de vingers. Aangezien je ze dan zal moeten uitkopen, met geld dat Willem2 juist ontbeert. Dure spelers ontslaan lijkt me daarom geen goede optie.

3 juni 2010 om 13:21

Er zijn genoeg amateurploegen in Tilburg. Deze amateurploegen zullen altijd wel een keer een wedstrijdje tegen de profclub uit tilburg willen spelen. Dit kost ze dan een trainingsavond maar hebben wel een goede ervaring. Zeker voor jeugdspelers die kunnen komen kijken. Zo zijn er genoeg wedstrjiden te spelen op redelijk niveau. Je krijgt zo wedstrijdritme en een grotere band met je achterban, je laat de jeugd zo immers ook kennis maken met Willem II

Ik begrijp niet hoe ze daar zo ver hebben laten komen. Ze hebben een redelijk stadion,. Tilburg is een grote stad en ze hebben in de loop der jaren regelmatig spelers met veel winst kunnen verkopen.

3 juni 2010 om 12:26

daar zitten net als bij den haag een hoop zakken vullers geloof me maar net wat eerder gezegt word waarom gooi je er niet een paar van het bestuur er uit nee doe je je beloften team weg dan ben je toch echt een nono kwa voetbal kunde of nietan

3 juni 2010 om 12:54

Hagenees onder welke steen heb jij geleefd? Verbunt is al tijdje weg. Dit was de voorzitter. Ook de penningmeester is weg. En deze week nog kwam het nieuws naar buiten dat Willem II 10 leden avn het bestuur de deur heeft gewezen. Dat betekent een nieuw bestuur, nieuw team, nieuwe voorzitter en dus een nieuwe start. We zullen helaas van onderaf moeten beginnen en daardoor zullenw e nog wel even met degradatievoetbal geconfronteerd worden. Als het daarbij al blijft, misschien wordt het zelfs promotievoetbal voor ons.

Het past wel allemaal weer in de plannen van de Knvb. Deze wil ipv de jeugdopleidingen van de clubs overgaan naar regionale opleidingscentra. Diverse ploegen hebben afgelopen jaar het Beloftenelftal al 'opgegeven' en er zijn al meer of mindere samenwerkingsverbanden in de jeugd., bv Vitesse/agovv Apeldoorn, Twente/heracles Almelo (en ik geloof dat Go Ahead Eagles daar ook iets mee doet), Heerenveen/emmen, etc, etc. FC Eindhoven werkt wat dat betreft nu samen met PSV en had afgelopen jaar de laagste drie jeugdteams onder de hoede.

3 juni 2010 om 12:56

Zo ook Willem II en Rkc. Ook NAC zal hier nog wel bijkomen gok ik. Hier heb je dus ook een regionale jeugdopleiding. Kosten worden zo verdeeld over drie clubs. Ben alleen benieuwd naar hoe de spelers verdeeld worden.

Ik hoop voor Willem II dat deze begroting wordt geaccepteerd door de Knvb, maar ben wel benieuwd hoe de selectie er voor volgend seizoen uit zal zien. Veel basis spelers van dit seizoen vertrekken en er is financieel bijna niets mogelijk om spelers te halen.

Ik verwacht dan ook dat Willem II als doelstelling heeft om zich te handhaven.

dit heeft niks met de resessie te maken de knvb maakt het clubs onmogelijk omdat hun dit en dat willen maken ze het hun zo moeilijk dat de knvb krijgt wat ze willen
en dat mag allemaal wel niemand die de knvb in de gaten houd want die laten de clubs failiet gaan

3 juni 2010 om 12:35

@ hagenees1973

Tip: Gebruik leestekens, dan weet een ieder wat je bedoelt.

De K N V B laat niemand failliet gaan, de rechter doet daar een uitspraak over. Wanneer mensen die geld tegoed hebben van de club deze centen niet krijgen, dan kunnen ze naar de rechter stappen om het faillissement van de club aan te vragen. Daar heeft de bond niets mee van doen.

Belofteteam afschaffen is natuurlijk nooit goed. Maar er moet toch ergens op bezuinigd worden? Anders kunnen ze straks de hele club afschaffen. Gewoon rustig opbouwen en wanneer er weer wat geld beschikbaar is, dan pas weer een belofteteam aanschaffen.

ach waarom ook niet bij illem II komt er nooit echt iemand uit de jeugd en als er eens iemand komt is hij al 20, 21, 22 en dan is het ook nog geen topper zelfs geen speler die uit kan groeien tot di middenmoot of de top van de eredivsie dus zo gek is dit niet.

3 juni 2010 om 14:29

Haha, gelukkig maar dat Mathijsen dan niet op het WK actief is. Stel je voor dat iemand die niet eens in de middenmoot meekan in Nederland en dan in Oranje speelt:-o

Afschaffen van beloftenteam is het begin van het einde. Club wordt op die manier onaantrekkelijk voor spelers die nog niet rijp zijn voor het basisteam. Bovendien kun je zo nooit meer een eigen jeugdspeler opleiden en voor dik geld verkopen.

3 juni 2010 om 14:31

Dit is ook maar tijdelijk. Op dit moment is de schuldenlast hoog en moet elk dubbeltje dus goed gebruikt worden. Het beloftenteam zal dit jaar daardoor te duur zijn. Vandaar dat die weggaat en daarop bezuinigd wordt. Wanneer de schuldenlast minder is komt er dus meer geld vrij en kun je dat aan goede dingen besteden.

Onzinnige reacties. Beloftenelftal is niet het elftal voor de jeugd maar een elftal voor spelers uit het eerste die niet spelen en spelers die niet meer in de A1 kunnen spelen.

Oftewel de jeudopleiding blijft gewoon bestaan. Tot hun 19e kunnen spelers vaak met de A1 mee. Talentvolle spelers kunnen dan gewoon met het 1e elftal mee spelen door de kleinere selectie is daar nu plaats voor. En er zijn zoals gezegd genoeg clubs in tilburg die wel een wedstrijdje willen spelen op woensdagavond voor de spelers die in het eerste niet regelmatig spelen.

Bij ajax zag je dit jaar ook dat het beloftenelftal voor 75% bestaat uit spelers uit het 1e elftal. Nut van een beloftenelftal is vrij laag. Voordat mensen dus reageren met 'begin van het einde' zorg dan wel dat je eerst de feiten een beetje kent. Verder is het alleen maar goed Willem II gaat nu weer gewoon verstandig beleid voeren zodat men gezond word. Misschien dat andere clubs zoals NAC volgen.

3 juni 2010 om 14:43

Idd rolo. Al zou ik niet zeggen dat het onzinnige reacties zijn. Want er zit wel een kern van waarheid in. Als je in je 19e een groot talent bent is het toch nog een grote stap richting het 1e. Er is dan wel een kans dat je tussen wal en schip valt en dat ving je met de beloftes op. Toch denk ik dat het idee dat ik al eerder noemde om tegen amateurs te spelen niet verkeerd is.

3 juni 2010 om 14:54

Nouja laten we reeeel zijn. Als jij op je 19e geen aansluiting hebt bij het 1e elftal van willenm II. Dan is het wel de vraag of je dan wel zon groot talent bent.verder is er volgens mij ook wel een dispensatieregeling als je 19e bent dat je nog met de A1 me mag doen dus het gaat een beetje om de 20-21 jarige die tussen wal en schip vallen. Als je dan totaal niet mee kan met het 1e dan mis je waarschijnlijk het talent om in de eredivisie mee te kunnen

3 juni 2010 om 14:59

Kijk het is natuurlijk veel makkelijker je talent te laten zien in de beloften. Als je in het eerste van Willem II komt ben je gedoemd tot werkvoetbal en ben je bijvoorbeeld spits of buitenspeler heb je het heel slecht. De bal is immers het merendeel van de tijd aan de andere kant van het veld. Hierdoor is het lastig om je te onderscheiden. Zeker ook door het degradatievoetbal en de druk die dat met zich meebrengt.

Alle clubs zullen een stapje terug moeten gaan doen, dus er zullen zeker nog meerdere clubs volgen die dergelijke rigoureuze maatregelen gaan nemen.
Ik ben benieuwd wat mijn clubje uit de hoge hoed weet te toveren voor komend seizoen. We stonden altijd bekend om onze sterke scouting (stam, Hyypia, Galasek, Overmars, Dembele etc.) Hopelijk kunnen we nu ook wat verrassende talenten halen uit België en de Jupiler League.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. HeerkensVerdediger163
S. HolménVerdediger160
J. PetersVerdediger160
Pol LlonchMiddenvelder161
M. KöhlertAanvaller164
D. SaddikiMiddenvelder150
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren