VVV schroeft begroting voor komend seizoen op naar negen miljoen

Woensdag, 2 juni 2010 om

VVV-Venlo schroeft haar begroting komend seizoen op naar negen miljoen euro, een stijging van anderhalf miljoen euro ten opzichte van vorig seizoen. Dat meldt de Venlose club woensdagmorgen via de officiële kanalen. Het opkrikken van de begroting mag opvallend genoemd worden in een tijd waarin het gros van de clubs in het betaalde voetbal hun begroting inkrimpen.

De KNVB heeft de Venlose eredivisionist daarnaast wederom ingedeeld in Categorie III. Dit houdt in dat VVV tot de gezondste Nederlandse voetbalclubs behoort. Het beleid van VVV zal de komende jaren gericht blijven op een gezonde verantwoorde bedrijfsvoering en er wordt reeds gekeken naar de consequenties van de bouw van een nieuw stadion.

"We zijn uiteraard tevreden met de indeling in Categorie III, maar we sluiten onze ogen niet voor de economische tijd waarin we zakelijk opereren", vertelt directeur commerciële / algemene zaken Marco Bogers. "VVV wordt geroemd voor haar verantwoord financieel beleid en met een juiste mix van visie en creativiteit komen wij een heel eind, zo is ook afgelopen seizoen gebleken. We moeten als club elk seizoen heel goed onze mogelijkheden en grenzen bepalen zodat we de continuïteit als club zelfstandig kunnen waarborgen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door yellow86)

Kijk dat is nou prima nieuws, toont toch maar weer aan dat men met een degelijk beleid in de Eredivisie kan voetballen en financiel zeer gezond kan zijn! Ik snap echt niet hoe clubs als Willen I I het iedere keer weer zover laten komen, puur wanbeleid en dan zeggen ze dat een ezel zich nooit 2x tegen dezelfde steen stoot! Er moet eens geleerd worden dat geld maar 1x uitgegeven kan worden en dat geld wat er niet is eigenlijk ook niet uitgegeven kan worden! Ik denk dat veel probleem clubs het de komende jaren echt van de eigen jeugdopleiding moeten gaan hebben. Goedkoop talent is de toekomst.

2 juni 2010 om 11:10

Degelijk beleid my ass. Als ze Honda niet hadden gehad had het echt niet zo goed gegaan. Natuurlijk is het een kwaliteit dat hun Honda hebben gehaald en voor zoveel geld verkocht. Maar dat lukt ze echt niet nog een keer.

Daarnaast is dit, maakt niet uit waar het door komt, goed nieuws voor Vvv. Knap dat ze langzaam en zeker doorgroeien naar een middenmoter.

2 juni 2010 om 11:59

Het is wel degelijk goed beleid van Vvv, want voor de Honda miljoenen had Vvv namelijk geen schulden (en nu dus nog steeds niet). Dus zonder de Honda miljoenen waren ze nu blijven steken op een begroting van 7,5 miljoen.

2 juni 2010 om 12:04

Amrabat kwam tog ook over van Omniworld voor ongeveer 1 ton, hij werd ook doorverkocht voor 2,3 miljoen.

Weet waar je over praat...!!

2 juni 2010 om 12:32

Hoezo is het verkopen van een speler ineens geen beleid?
Hai Berden heeft Honda zelf naar VVV gehaald en heeft zelf de route voor de club uitgestippeld. VVV toont gewoon aan dat goed beleid loont. Het wordt tijd voor de Knvb om eens keihard op te treden tegen clubs als Willem II, Veendam, Vitesse, Rkc, Sparta en noem maar op die risico- en wanbeleid voeren. Clubs die het goed doen belonen met extra inkomsten; wanbeleid afstraffen.

VVV is toch een club die veel sympathie bij mij oproept door hun goede beleid! Erg mooi om te zien dat ze hierdoor in staat zijn om in deze economische tijd goed te presteren!

Goed nieuws! Eindelijk zie je weer een stijging bij een club!

2 juni 2010 om 09:29

Ja goed nieuws voor de Eredivisie, het is blijkbaar niet alleen kommer en kwel! Ik las vanmorgen in de krant ook positief nieuws over Az, ze staan daar in Alkmaar weer helemaal op eigen benen en ze hebben voor 15.000.000 het stadion verkocht aan lokale ondernemers. De stadion huur is van 2.700.000 naar 900.000 gegaan en ze hebben een reserve bij elkaar weten te brengen van 8.000.000! Daar gaat het dus ook weer de goede kant op, heerlijk positief nieuws zo vroeg in de ochtend

Goed dat er ook begrotingen zijn die juist omhoog gaan in deze tijd. Al zal het in het geval van VVV wel vooral te maken hebben met de transfer van Honda.

2 juni 2010 om 09:31

@forzafean: Het heeft gedeeltelijk hier mee te maken maar Honda werd altijd betaald door Berden en die 9 miljoen van Honda werden ook betaald om Berden terug te betalen.
Neemt niet weg dat er genoeg is overgebleven maar het belangrijkste is toch wel de rechtstreekse handhaving in de eredivisie.
Nu nog een paar aankopen dit seizoen en VVV zal ook volgend seizoen erin blijven en dan kan men weer de begroting ophogen.
In ieder geval goed nieuws en deze club doet geen gekke dingen en dat is ook belangrijk in deze tijd!

2 juni 2010 om 09:36

Wat werd er dan betaald door Berden? Zijn salaris of tekengeld ofzo? Want Honda kwam transfervrij over van Nagoya Grampus!

2 juni 2010 om 09:59

Wat heeft Berden dan betaald? Honda kwam transfervrij en zijn contract werd extern betaald? Maar niet door Berden.

2 juni 2010 om 10:05

Het contract van Honda werd betaald door externen, waaronder Berden. Echter is de transfersom van Honda niet opgenomen in de begroting van aankomend jaar.

2 juni 2010 om 11:08

Nee je mag de verkoop ook niet meenemen in een begroting.

Als het nieuwe stadion er straks staat, zal het makkelijker worden om inkomsten te genereren..
Hopelijk is de verhoging structureel!

Complimenten voor de rust bij VVV Venlo.
Hoop alleen wel dat ze ook met de komst van een nieuw stadion zich niet te groot gaan wanen.
Daar zijn ook al veel clubs financieel de mist ingegaan.

Veel van de stijging vd begroting heeft natuurlijk te maken met de transfer van Honda maar dat neemt niet weg dat er gewoon uitstekend beleid wordt gevoerd daarzo.
VVV heeft het meeste potentieel van de limburgse clubs en kunnen nog ver doorgroeien met een nieuw stadion.

2 juni 2010 om 10:24

Ik kan me niet voorstellen dat de transfersom van Honda is meegenomen in de begroting, dat is onlogisch aangezien het eenmalige inkomsten zijn.

2 juni 2010 om 12:33

Idd! Honda's geld komt ook voor een deel in het nieuwe stadion. Met Brian Linssen heeft VVV weer een talent binnen waar ze geld aan kunnen verdienen. Captein heeft gezegt dat de doelstelling van VVV boven de 12 is volgend seizoen omdat hij denkt dat er een beter team komt te staan dan dit seizoen. Dus ik laat me verrassen. Het is maar goed ook dat VVV die 9/10 miljoen niet meteen uitgeeft maar nuttig gebruikt!!

of dit nou slim is zullen we volgend seizoen weten als zze het niet redden dit jaar dan zijn ze weer terug bij af en dan heb je alle geld verspilt

2 juni 2010 om 11:13

Als je niks doet, weet je zeker dat je er niet op vooruit gaat..

Vvv moet oppassen dat ze niet te snel wilt groeien. Ze zitten daar toch te dicht bij het psv en nec achterland. Ook zag je na de transfer van honda de instorting van het elftal. Als ze dat niet kunnen opvangen, dan spelen ze degradatie voetbal dit jaar

Heel goed voor Vvv. Hadden meer clubs maar spelers als Honda om deze voor miljoen of 9 te verkopen. Waardoor je door goed beleid heel wat jaren financieel gezond kunt zijn. Slim van VVV om niet meteen alles uit te geven aan nieuwe spelers en salarissen maar om dit gewoon achter de hand te houden!

Knap en een goede prestatie van Vvv. Ik twijfel wel enigszins aan de ambities. Er ligt in ieder geval een duidelijke visie en ambitie bij Vvv. Maar als ik lees dat er contacten met bijv brazillie en Japan aanwezig zijn vraag ik me af of de risico;s niet te groot zijn. Spelers buiten de eu hebben een hoog salaris (beschermingsconstructie) en niet iedere speler is meteen een Honda die je voor miljoenen kan doorverkopen.

Ik kan me niet voorstellen dat VVV gekke dingen doet maar je moet volgens mij toch ook wel voorzichtig zijn om allerlei exotische voetballers aan te trekken. Maar je kan niet ontkennen die voorzitter een goede ambitie heeft.

2 juni 2010 om 13:05

Wat betreft de niet-eu spelers heb je wel gelijk dat ze duurder zijn dan wel-eu spelers.
Het minimum salaris van ongeveer 450.000,- geld echter pas vanaf 23 jaar (kan ook 22 zijn).
De spelers die VVV haalt zijn echter doorgaans onder de 20, waardoor er ongeveer 200.000,- aan salaris wordt betaald. Nog steeds veel, maar niet onoverkomelijk.

Honda zat wel hoger in salaris, maar die was het dan ook wel waard.

VVV voert een fantastisch beleid de laatste jaren met het gericht inkopen van ervaring en jeugd.
Met Yoshida hebben ze sowieso een nieuwe parel in huis, hopen dat Nkume en Uchebo de lijn
van de laatste wedstrijden doorzetten. (ook al heeft Uchebo niet al te veel kunnen laten zien door zijn blessure)

Het is rustig in Venlo en met het kopen van Linssen en het bijna aantrekken van Bruggink staat VVV er ook komend seizoen goed voor!

2 juni 2010 om 14:41

Het aantrekken van Bruggink? Ik heb het meerdere malen gelezen op forums en fansite's van VVV maar ik geloof er geen snars van. hij is veel te duur, en volgens Captijn ook te oud. Ze willen zich gaan richten op jong talent.
Ervaren spelers zijn (meestal) beter dan de jonge talentjes. en zullen daarom geen plaats maken voor deze jongelingen.

2 juni 2010 om 17:51

Let maar op...

Complimenten voor Vvv. Goed beleid zal in de toekomst zijn vruchten blijven afwerpen. Geen paniek als het eens even tegen zit maar gewoon de uitgestippelde lijn blijven volgen.

Er speelt wel degelijk iets met Bruggink,afgelopen zaterdag was Captein bij Omroep Venlo daar werdt hem eerst gevraagt over het eerdere gerucht Sibon,daar antwoorde hy meteen op dat dit niet aan de orde is geweest en dat er nooit gesprekken hebben plaats gevonden!toen later in dit gesprek de naam Bruggink viel was zyn antwoord geen commentaar(dus trek daaruit maar een conclusie).verder heeft captein nooit gezegt dat Bruggink 32 jaar te oud is(kyk maar naar Paauwe is van grote waarde voor Vvv)die kunnen als het moet zyn nog 2 jaar mee,captein heeft wel gezegt dat Sibon te oud was met zyn 35.en eerder in het L1 programma de aftrap gaf hy al aan dat er zeker minimaal 1 ervaren speler by komt,wat verder aangevult wordt door jonge talenten.

@ltb84
Let maar op...

Dan weet jij meer dan ons wat is je bron ? En let maar op.... is dit een kwestie van deze week volgende week ???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.PEC Zwolle13-12
16.VVV-Venlo12-25
17.ADO Den Haag11-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KirschbaumKeeper150
T. PachonikVerdediger151
N. RöselerVerdediger140
R. NeudeckerMiddenvelder140
P. van OoijenMiddenvelder144
E. SorianoAanvaller142
H. WrightAanvaller140
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ajax heeft er met RB Leipzig een nieuwe concurrent bij in de strijd om Antony. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren