Update: Domenech besluit geen vervanger op te roepen voor Diarra

Maandag, 24 mei 2010 om

Raymond Domenech voert wellicht tactische wijzigingen door in het Frans nationale elftal. De bondscoach van Les Bleus lijkt tot een kleine revolutie over te gaan door te oefenen met het 4-3-3 systeem in plaats van het vertrouwde 4-2-3-1 systeem dat Frankrijk onder zijn bewind speelt. Het kwam Domenech op applaus te staan tijdens de training.

/

Het Frans elftal verblijft momenteel in Tignes, in de Alpen. Daar bereidt het zich met een trainingskamp voor op het aanstaande WK in Zuid-Afrika. Zaterdag werd bekend dat Lassana Diarra het toernooi zal missen, omdat de hoogteverschillen hem maagproblemen bezorgen. Maandag schakelde Domenech voor de verandering over op een systeem met één in plaats van twee verdedigend middenvelders, zo werd duidelijk tijdens de training.

Tijdens de oefensessie posteerde Domenech Jérémy Toulalan als enige verdedigende middenvelder; normaal werkt de coach altijd met twee man in die linie. Het wordt afwachten of de coach het ook aandurft zijn systeem te beproeven in de oefeninterland tegen Costa Rica, komende woensdag in Lens. Volgens persbureau Reuters kwam het de bondscoach op applaus van de aanwezige fans te staan. Domenech staat in eigen land al lange tijd onder druk, omdat Frankrijk onder zijn bewind matig zou presteren.

Update 22:37 uur - Domenech roept geen vervanger op voor Diarra
Raymond Domenech heeft besloten om geen vervanger op te roepen voor Lassana Diarra. De middenvelder haakte dit weekend af met maagproblemen, waardoor de selectie van Frankrijk nu nog uit 23 man bestaat. Omdat William Gallas het WK gewoon zal halen, staat de definitieve selectie nu vast. “We hebben overwogen om een vervanger voor Lass op te roepen, maar we hebben vertrouwen in de 23 spelers die hier nu zijn en dagelijks laten zien dat ze hongerig zijn voor het aankomende WK.”


Poll

Raymond Domenech moet afstappen van zijn 4-2-3-1 systeem


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door El-Imbatido)

Heel goed nieuws voor de Fransen. Ze waren allemaal wel eens toe aan een verandering van tactiek. Het is niemand ontgaan dat het niet werkte met de Fransen, nu moet Domenech nog de juiste spelers opstellen, dan komt het helemaal goed.

24 mei 2010 om 20:21

Eh, loop jij niet een beetje op de feiten vooruit? Ten eerste zijn ze één van hun belangrijkste spelers kwijt in Lass, dus dat is echt geen goed nieuws. Ten tweede betekent een nieuwe opstelling niet automatisch beter spel, of meer winst. Dus waarom zou dit goed nieuws zijn? Ik ben erg benieuwd hoe ze het gaan doen.

24 mei 2010 om 23:12

Ze zijn inderdaad een belangrijke speler verloren en het is ook erg jammer. Een nieuwe formatie is inderdaad geen garantie voor succes, maar er was wel een nieuwe systeem nodig, laat dat duidelijk zijn. Frankrijk presteerde niet onder het systeem van Domenech dus wellicht dat dit ze goed doet.

Ik praat iets te feitelijk daar heb je gelijk in. Ik bedoelde meer te zeggen dat het gunstig uit kán pakken. Het hoeft uiteraard niet.

Nu is het echt wel noodzakelijk. De blessureplaag komt juist nu bij hen langs. Nooit fijn voor het WK.
Domenech zal nu de puzzelstukjes op de juiste plaats moeten leggen. Anders wordt het einde verhaal!

Lijkt me een goed idee! Een systeem is nooit heilig, maar moet aangepast worden aan het spelersmateriaal! Wel leuk dat hij hiermee applaus oogst, de fans blijven dus achter de ploeg staan. In Nederland kon deze kerel al lang niks meer goed doen.

Verwacht overigens niet te veel van Frankrijk, toch een vrij matig elftal.

Ik denk dat Frankrijk goed doet als ze zo gaan spelen. Ze hebben de spelers er voor. Misschien dat er toch nog hoop is voor Frankrijk.

Ik ben benieuwd hoe de opstelling er dan bij Frankrijk uitziet. Het zal zowiezo niet gemakkelijk worden op een goede balans te vinden zo net voor het wk begint. Ik denk dat ze in een 433 min of meer zo zullen spelen, al kan ik mij vergissen

Lloris
Sagna
Gallas
Abidal
Evra
Toulalan
Gourcuff
Malouda
Ribery
Henry
Anelka

nu Frankrijk naar alle waarschijnlijkheid met een extra aanvallend ingestelde middenvelder gaat spelen, kán Domenech denk ik niet meer om Nasri heen. het was al erg merkwaardig dat hij in de eerste plaats niet gewoon werd opgeroepen. maar nu is een uitnodiging bijna niet meer af te wenden lijkt me.

24 mei 2010 om 20:35

De selectie telt nu precies 23 spelers, dus hij hoeft niemand als vervanger op te roepen helaas.
Ik had Nasri ook graag op het WK gezien.

24 mei 2010 om 20:42

Zijn vervanger was toch nog niet bekend gemaakt??? Als dat wel zo is, wie was dat dan?

24 mei 2010 om 20:51

Ik ook, maar niet alleen omdat Nasri een voetballer is, die naar mijn mening, op een WK thuishoort. Domenech neemt eigenlijk maar 1 centrale, aanvallende spelmaker mee (gourcuff) en veel meer, nu met Lass eentje minder, verdedigende middenvelders.

Dus ja, goed dat domenech meer met de punt naar voren gaat, maar dan moet daar natuurlijk wel genoeg mankracht voor zijn....anders gaat het alsnog (of voor Domenech: wederom) niet werken....

24 mei 2010 om 21:17

Halrod..
Ik zeg juist, dat er waarschijnlijk geen vervanger opgeroepen gaat worden. De Selectie bestaat nu uit 23 man en ik denk dat met deze 23 Domenech op het WK gaat spelen.

24 mei 2010 om 21:24

Volgens mij moet er nog 1 vervanger komen voor Lass. Er is nog 1 centrale verdediger teveel. Domenech wacht af hoe Gallas hersteld. Als het goed is gaat er dan dus nog 1 centrale teveel en komt er nog wel een vervanger voor Lass. Maar het zou me niks verbazen dat die laffe Domenech een extra verdediger meeneemt.

En dan lijkt me Nasri uitermate geschikt. Gourcuff en Nasri voor Toulalan is een mooi middenveld. Maar als je wat meer kracht en lengte wil spelen kun je Diaby daar ook opstellen. Maar Nasri moet er echt bij voor wat extra creativiteit voor het geval als Gourcuff wegvalt.

Met de huidige selectie zou ik zo spelen in 4-3-3:

Lloris
Sagna
Gallas
????
Evra
Gourcuff
Toulalan
Diaby
Ribery
Anelka
Mouluda
24 mei 2010 om 22:59

bij die vraagtekens zou ik mexes neerzetten toch? of gaat die niet mee...

verder een erg goeie opstelling, met nasri als vervanging in creativiteit en misschien ben arfa of benzema ervoor?

25 mei 2010 om 00:59

mexes is ook, onbegrijpelij vind ik, niet opgeroepen door Domenech. Eventueel Abidal ?

25 mei 2010 om 01:07

ja zou ik wel doen, lekker lang toch, voor de kopduels?

Ik vind het raar dat hij 4-3-3 gaat spelen. Ribery kon niet echt overtuigen op linksbuiten dit seizoen in een 4-3-3 bij Bayern. Ik denk dat hij meer vanaf het middenveld moet spelen. En Gourcuff moet toch echt op nummer tien of als een schaduwspits in een vrije rol. Daar speelde hij echt goed bij Bordeaux. Toulalan en Diarra centraal op het middenveld, Ribery en Anelka op de flanken en een koppel voorin met Gourcuff en Henry. Denk dat de middenveld en voorhoede spelers moeten worden voor Frankrijk. Valbuena of Govou zouden ook op rechts kunnen spelen.

Alou Diarra kan ook verdedigend op het middenveld uit de voeten, maar Domenech houdt dan geen invaller over voor Toulalan. 4-1-2-1-2 of 4-3-3 met de punt naar voren of achteren (afhankelijk van de tegenstander) lijkt me beter.

Matig is nog een understatement!

Dit is nou echt een slok op een borrel. 4-2-3-1 of 4-3-3, het scheelt misschien 5 meter op sommige posities, maar je speelt gewoon nog steeds met 2 buitenspelers en uiteindelijk gewoon een 3-mans middenveld hoor. Hoe het op papier staat is allemaal leuk en aardig, maar in de praktijk zal het echt geen moer schelen.
Oftewel: Hij vervangt Lass Diarra niet door een verdedigende middenvelder, maar door een meer aanvallend ingestelde speler.
Zo kan je dit hele stukje samenvatten.

24 mei 2010 om 21:41

Inderdaad, dit wilde ik net zelf gaan zeggen! Doe systemen zijn praktisch hetzelfde.

Wel weer lelijk dat minder dan een maand voor het WK Domenech ineens een ander systeem gaat proberen door 1 blessure, zegt al genoeg over de onbekwaamheid van deze man. Nog altijd belachelijk dat Nasri niet mee is. Hij zou goed als extra aanvallende middenvelder kunnen optreden.

Ik zou het wel leuk vinden als hij 4-3-3 zou spelen, Is aanvallender en ben benieuwd hoe ze dan spelen. Met deze opstellings, jah helaas geen nasri

Lloris
Sagna
Gallas
Abidal
Evra
Gourcuff
Toulalan
Malouda
Ribery
Anelka
Henry

geen vervanger?

vind ik opmerkelijk, ik zou nasri of viera erbij halen maar die domenech moet het allemaal zelf maar weten! zeker nasri heeft dit seizoen goed gepresteerd bij arsenal en is goed terug gekomen van een blessure! wel jammer voor zo'n jongen, maar kan er niks aan doen dat frankrijk zo'n vage bondscoach heeft!

25 mei 2010 om 21:41

ik kijk er ook van op,

dat applaus voor Raymond tijdens de training blijkt dus een incident, want nu heeft hij weer eens de woede van de Fransen over zich heen gehaald. Met Gallas erbij, hoeveel verdedigers gaan er dan wel niet mee.

Beter had hij, door de taktiekwijziging naar 4-3-3, een spelmaker op het middenveld extra kunnen selecteren, want nu is daar alleen Gourcuff. Maar de sterren zullen hem wel verteld hebben dat hij dat vooral niet moet doen......

Dat Domenech Nasri niet heeft meegenomen in de voorselectie kon ik al nauwelijks begrijpen, maar dat Domenech nadat Diarra uit is gevallen hem nog steeds thuislaat is onbegrijpelijk. Toch jammer dat een paar jonge talenten niet de kans krijgen om te schitteren tijdens het wk.

Hoewel Diarra een goede middenvelder is denk ik niet dat hij gemist hoeft te worden, omdat Frankrijk al Toulalan en Diaby heeft. Dus Diarra zal makkelijk vervangen kunnen worden. Mijn opstelling voor het WK in Z-A voor Frankrijk :
Doel = Duidelijk
Verdediging = Gallas en Abidal vormen het duo aangezien Mexes uitvalt, en Abidal goed kan koppen. Sagna en Evra de backs
Middenveld : Diaby wordt de vm, omdat hij fysiek heel sterk is, Gourcuff op '10', Malouda en Ribery op de flanken
Aanval : Anelka en Henry, hoewel Henry wel een minder seizoen heeft gespeeld, maar toch wel de koning is van Frankrijk die gewoon in de basis hoort.

Met deze opstelling denk ik dat Frankrijk wel minimaal de kwartfinale hoort te halen, maar ik blijf erbij : zonder Domenech en met Blanc zou Frankrijk veel beter spelen. Ik kan niet wachten tot het volgende EK mét Laurent Blanc als coach.

Lloris
Sagna
Gallas
Abidal
Evra
Diaby
Malouda
Gourcuff
Ribery
Henry
Anelka

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
98 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Djibril SidibéVerdediger60
Laurent KoscielnyVerdediger60
Dimitri PayetMiddenvelder62
Hugo LlorisKeeper50
Raphaël VaraneVerdediger50
Moussa SissokoMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Frankrijk.

In de wandelgangen

Zondag 16 december
Er komt per direct een einde aan de samenwerking tussen Pepe en Besiktas. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren