Ferdinand mist Scholes en had zelfs geld voor hem neer willen leggen

Maandag, 24 mei 2010 om
/

Rio Ferdinand is druk bezig met de voorbereiding op het WK met de selectie van Engeland. De aanvoerder, die enkele maanden geleden de aanvoerdersband toegewezen kreeg na de affaire rondom voormalig aanvoerder John Terry, treurt echter om de beslissing van Paul Scholes. De ploeggenoot van de verdediger besloot niet terug te komen op zijn besluit en is niet beschikbaar voor het nationale elftal.

En dat is volgens Ferdinand, die veelvuldig met Scholes heeft gesproken over een mogelijke terugkeer bij het nationale elftal, een verlies voor het elftal. “Scholes is echt een zwart-wit persoon. Zonder franje, zonder gedoe”, aldus de captain van de Engelsen tegenover Sky Sports. “Hij heeft er over nagedacht en is tot dit besluit gekomen. Hij is niet het type persoon dat, als we het heel erg goed doen op het toernooi, daar problemen mee zal hebben.”

Scholes zou volgens Ferdinand een extra dimensie aan het elftal kunnen geven dat in Zuid-Afrika gaat strijden om de wereldtitel. “Hij voelt zich goed bij zijn beslissing. Maar ik zou hem betalen om te komen. Niets ten nadele van de andere spelers die hier zijn, maar ik denk dat hij een toegevoegde waarde is voor de groep die we nu hebben. Maar het zal niet gebeuren. We moeten het er nu ook niet meer over hebben. Hij komt niet, dus we gaan verder.”


Poll

Paul Scholes had een belangrijke rol in het Engelse elftal kunnen spelen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door kickass)

Nou Scholes was een zeer goede voetballer, maar hij heeft een zeer middelmatig seizoen achter de rug. Hij is wat trager geworden en in zijn verdedigende rol op het middenveld pakt hij te veel kaarten (ook redelijk veel rode kaarten of kaarten die rood zouden moeten zijn). Hij valt wat mij betreft in dezelfde categorie als Vieira. Vergane glorie!

24 mei 2010 om 15:14

Ik vond juist dat hij dit seizoen weer op zijn oude hoge niveau heeft gespeeld.

Helaas, maar niet verschrikkelijk.
Ik snap Rio ook wel, zijn goede vriend en goede voetballer Scholes die niet meegaat..
Maar is Scholes momenteel beter dan: Lampard, Carrick of Gerrard? ik denk van niet.
Hij begrijpt dat waarschijnlijk ook, en gaat lekker met vrienden en familie de wedstrijden van zijn Engeland bekijken, niks mis mee uiteraard!

24 mei 2010 om 11:52

Hij is de laatste maanden zeker beter dan Carrick, Gerrard en ook Barry (die alledrie een heel slecht seizoen achter de rug hebben). Met grote voorsprong zelfs. Hij is dit seizoen de op één na beste passer (dat ondanks een mindere eerste seizoenshelft) in de Premier League en was in de tweede seizoenshelft enorm belangrijk voor Man Utd.

Ook de laatste 3 jaar zat hij met een passing percentage van rond de 90. Voor een speler als Scholes, die vaak voor de bal naar voren kiest is dat een ongelooflijke statistiek. Natuurlijk is hij traag, maar dat was hij tijdens de hoogdagen van zijn carriere ook. En dat belette hem toen niet één van de beste middenvelders ter wereld te zijn.

Ik blijf erbij dat de Paul Scholes van de laatste maanden wel degelijk een goeie aanvulling zou geweest zijn voor dit Engeland. En blijkbaar denkt Capello daar net zo over.
Maar Scholes heeft een aantal jaren terug het besluit genomen om zijn internationale carriere op te geven voor zijn familie en gaat hij niet op terugkeren.

Scholes is een nuttige speler.

Maar voor wie moet hij gaan spelen. Engeland speelt met Gerrard en Lampard, daardoor is er eigenlijk al geen plaats meer voor Scholes. Ik denk dat als Scholes dacht dat hij een basisplaats kon krijgen dat hij wel meegegaan was.

Snap niet echt wat mensen bedoelen. Natuurlijk zijn Gerrard en Lampard beter, maar Barry en Carrick ook? Denk niet dat Scholes die jongens veel ontloopt. En met zijn ervaring erbij is hij ook altijd een goede invaller. Als je na 75 minuten 1-0 voor staat tegen pakweg Brazilie, denk ik dat hij heel nuttig kan zijn. Snap dus wel wat Ferdinand bedoelt, maar het is natuurlijk geen ramp voor de ploeg

24 mei 2010 om 11:48

Over Carrick heb ik altijd m'n twijfels gehad, maar Barry is zonder twijfel veel en veel beter dan Scholes op dit moment.

Snap niet waarom je spelers zoals Gerrard boven Scholes verkiest, zeker niet na dit seizoen. Maarja ik zal wel United fan zijn.

24 mei 2010 om 12:21

Niemand verkiest hem boven Scholes. Capello wilde Scholes heel graag hebben maar Scholes zelf wilt niet terugkeren.

Zoals zovaak gaat iedereen nu de kwaliteiten van Barry, 'carrick, Lampard en Gerrard vergelijken met die van Scholes.

Daar gaat het helemaal niet om. De reden voor Capello om Scholes wel of niet mee te nemen zou gebaseerd moeten zijn op zijn systeem van spelen. Scholes is een harde maar fare speler die ballen kan afpakken en direct een perfecte pass kan geven. Het is geen speler die zich in de aanval veel laat zien, maar wel erg belangrijk is in de opbouw.

maary/carrick voetballen meer mee in de aanval en verdediging. Ik weet niet of in dit systeem Scholes nuttiger zou zijn dan die 2, Maar hij doet in ieder geval niets onder voor hun, sterker nog met zijn ervaring, fitheid en vorm zou hij een enorme waarde kunnen hebben.

Maar genoeg over het ALS Als, Hij wil zelf niet terug, is totaal geen mens om beslissingen terug te draaien. Daarom vindt ik hem ook 1 van de beste en leukste spelers die Engeland heeft gehad.

24 mei 2010 om 12:05

Ik vind Carrick en Barry wel vergelijkbaar met Scholes als type speler. Althans wat hun positie en rol betreft bij hun huidige clubs. Barry komt inderdaad geregeld mee naar voren, maar dat doet Scholes uiteindelijk ook wel af en toe (al was dat vroeger meer zo dan tegenwoordig).

Maar Carrick is in het driemansmiddenveld van United waarschijnlijk net diegene die het minst vaak naar voren trekt.

Klopt idd, Carrick zie ik meer als een Dmf, Scholes als een Cmf.
Maar als Barry (blessure) niet meegaat, zou ik de voorkeur geven aan Scholes, maar het zou geen schande zijn om Huddlestone mee te nemen. Die kerel is een beer met snelheid en is ook flink in vorm.

Kortom, het komt wel goed met Engeland, ze hebben echt gruwelijk veel en goede spelers tot hun beschikking.

24 mei 2010 om 12:29

Klopt. Zeker gezien je Milner ook centraal op het middenveld kan zetten. Het zal geen gemakkelijke keuze worden voor Capello.

Persoonlijk hoop ik op Lampard/milner centraal en Johnson/lennon op de flanken.

Scholes is in mijn ogen een van de beste middenvelders die Engeland heeft op dit moment. Heb de laatste wedstrijden van hem gezien(o.a. tegen City en de spurs) en zoals hij kan spelen kan geen van de andere middenvelders. Als ik kijk naar Gerard en Lampard bijv. en ik zie Scholes spelen dan heeft Scholes gewoon meer te bieden zowel controlerend als creatief. Als het gaat om verdedigend werk dan doet hij het ook heel aardig en hier en daar is hij dan slordig, maar dat hebben de andere middenvelders ook.

Scholes is niet alleen een goede middenvelder, maar heeft ook veel ervaring, deze man kan de jonge spelers besturen op het WK. Misschien wil die daarom wel niet mee, ik vind Barry en Carrick op het moment ook beter dan hem.

Scholes, zoals al gezegd is vergane glorie. Hij word oud, en is niet meer 'de muur' die hij was. En zelfs als mensen het daar niet mee eens zijn, Engeland heeft nog steeds een geweldig middenveld: Lampard, Gerrard, Carrick, Barry, Walcott, johnson, lennon. De eerste 4 zijn zeker net zo goed of beter als de Scholes in huidige staat.

je blijft de beste Scholes
jij blijft rustig wanneer het moet en geeft nooit af!
hij is mss vergane glorie maar respecteer hem want hij was de beste en nu nog steeds

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
105 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren