Jol haalt indrukwekkende Bonevacia volgend seizoen bij selectie

Maandag, 24 mei 2010 om

Ajax heeft de zevende editie van de Chippie/Polar Cup in Curacao gewonnen. De Amsterdammers wonnen in de finale na strafschoppen van NEC en coach Martin Jol was vooral te spreken over jongeling Roly Bonevacia. De middenvelder krijgt volgend seizoen een kans bij de eerste selectie.

De jonge Bonevacia speelde in het afgelopen seizoen zijn wedstrijden voor Jong Ajax en mocht wegens de afwezigheid van de (potentiële) WK-gangers met de selectie mee naar Curacao voor het afsluitende trainingskamp. De middenvelder wist Jol te overtuigen van zijn kwaliteiten en zal de coach volgend jaar nog wel eens tegenkomen.

Na de doelpuntloze remise gaf Jol toe dat zijn voorhoede niet bij machte was om het NEC lastig te maken. "Toch is dit een overwinning van de jeugd op de routine", aldus de oefenmeester van Ajax. "Neem nou zo'n jongen als Bonevacia. Die was vandaag misschien wel de beste man van het veld, een openbaring: die halen we bij de selectie volgend jaar."Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door dweerts)
24 mei 2010 om 08:56

Zoek maar op youtube naar ''portret Roly Bonevacia''. Ik kan iedereen hier vertellen dat dit fantastisch nieuws is, deze jongen heeft ontzettend veel potentie. Hij is fysiek sterk, technisch en tactisch goed en er zit een goed hoofd op.

Hij is qua talent een van de grootste in de laatste jaren, samen met Eriksen nu dan. Ik kan je nu alvast vertellen dat ik hem hoger inschat dan Donald en v/d Heijden, en dat zegt wat mij betreft meer over Roly dan over hun.

Dus zoals ik al zei, fantastisch nieuws voor Ajax, slecht nieuws voor de andere clubs in Nederland. Roly komt er aan!

24 mei 2010 om 11:04

Nu schatten de meeste mensen Donald en v/d Heijden niet zo hoog in, in iedergeval de ajaxcieden die ik ken. Hoop voor deze jongen dat ie het gaat halen, maar hij heeftg nog wel wat voor zich met enoh, de zeeuw, de jong, eriksen en gabri

24 mei 2010 om 14:55

Inderdaad...noemde zijn naam hier vorig jaar al bij 1 van de spelers uit de jeugd die ik een grote carriere tegemoet zie komen... Hele goede en sterke speler die al een fantastisch voetbalinzicht heeft. Ook zijn handelingssnelheid is erg hoog voor zijn leeftijd en hij leid bijna geen balverlies.

Toch mooi dat ze dat toernooi gewonnen hebben met zowat heel jong Ajax. Maar waarom weer een middenvelder erbij halen. Leuk hoor maar daar hebben we al genoeg van bij het eerste.

24 mei 2010 om 09:26

Ben ik met je eens, deze jongen is een uitstekende speler en gaat vast nog wat betekenen voor Ajax maar nu is hij overbodig in het eerste mischien verhuren,

24 mei 2010 om 10:01

Ik denk dat ze met het mogelijk vertrek van Lindgren best een extra middenvelder kunnen gebruiken.

Stel dat Urby, Lindgren en Aissati vertrekken, wat redelijk goed mogelijk is. Dan hou je Gabri, Enoh, de Jong, de Zeeuw, Lodeiro en Eriksen over. Daar kan dan in ieder geval nog best een controlerende middenvelder bij.

24 mei 2010 om 10:07

Ben je zeker dat Enoh volgend seizoen nog bij Ajax voetbalt en niet in Turkije.

24 mei 2010 om 10:32

Ik zou het vreemd vinden als hij naar Turkije vertrekt. Daarnaast zal Ajax hem niet snel laten gaan (en dus een hoge transfersom vragen), aangezien Jol gecharmeerd is van hem.

24 mei 2010 om 14:57

Het bedrag dat Ajax voor Enoh verlangt dat kan Gala niet betalen. De salarissen in Turkije liggen hoog door het gunstige belastingsysteem voor topsporters maar qua transferbedragen kunnen de Turkse clubs geen hele hoge bedragen neerleggen. Enoh is nog heel jong, heeft een 3 jarig contract (pas bijgetekend) en is international op het WK dus daar kunnen we voor vragen wat we willen.

wanneer krijgt Josefzoon nou een kans dan ?
grootste talent in de hele opleiding van de afgelopen jaren. veel groter ook als eriksenn.

24 mei 2010 om 09:06

Jozefzoon is een rechtsbuiten speler is toch heel wat anders en Eriksen speelt meer als een 10.

rustig aan jol.. je kraait weer veel te snel.. haal deze jongen eerst eens rustig bij de selectie, en ga hem nu niet eerst weer helemaal de hemel in prijzen.. wel jammer dat het trouwens weer een middenvelder is, hebben we al zo veel.. maar ik heb bonevacia wel eens zien spelen bij jong ajax en hij is indd wel goed.. maar laten we het eerst eens rustig afwachten, en is met een invalbeurt beginnen..

Hebben ze weer een speler die beter is dan Sneider?

24 mei 2010 om 08:47

Bonevacia is een fysiek redelijk sterke controlerende middenvelder, die eventueel ook centraal achterin kan spelen. Dus het is helemaal geen 2e Sneijder ga je eerst eens informeren voordat je iets roept.

24 mei 2010 om 08:54

zegt iemand dat hier dan? volgens mij denk jij dat je grappig bent... en vervolgens heb je er geen verstand van.. bonevacia is niet te vergelijken met sneijder..

24 mei 2010 om 15:16

Jaloers dat het halve eerste elftal van Ajax bestaat uit jongens uit de eigen jeugd???

Volgens mij hebben we toch al meer dan zat spelers voor het middenveld? Met De Zeeuw, Gabri, van der Heijden, Enoh, Eriksen, de Jong en eventueel ook nog Emanuelson zijn denk ik de belangrijkste posities wel ingevuld. Ik hoop volgend seizoen op een controlerend blok De Zeeuw, Van der Heijden. Natuurlijk zullen de meeste mensen denken dat Enoh altijd moet spelen. Maar ik denk dat Van der Heijden veel beter in het Ajax spel past. Deze jongen kan een grootheid worden. Ook mooi dat je dan gelijk een rechtsbenige en een linksbenige jongen hebt. Het enige waar ik nog op hoop is een linksbuiten. Waarschijnlijk vertrekt Emanuelson, en de enige potentiele linksbuiten die we dan hebben is Zeegelaar, (sulejmani vind ik meer een schaduwspits)

24 mei 2010 om 08:54

Ik vraag me toch echt af of je Enoh hebt zien spelen vorig seizoen. Van der Heijden past misschien misschien beter in de Ajax filosofie omdat die ook een goede techniek heeft maar een speler als Enoh is zoveel beter in het ballen opruimen en het middenveld bezet houden, daar kan Van der Heijden nog héél wat van leren. Van der Heijden kunnen we volgend jaar meer speelminuten geven ja, maar hopelijk niet ten koste van de nieuwe held Enoh.

24 mei 2010 om 19:26

@ Tristanajax

Ik zeg: Ik Hoop op een controlerend blok met de Zeeuw en van der Heijden. Ik snap dat Enoh natuurlijk in de basis zal staan. Ik denk ook dat het blok De Zeeuw, Enoh het sterkst denkbare is. Al met al lijkt het me prachtig om van der Heijden en de Zeeuw samen in een team te zien spelen. Als ik alle posities mocht invullen zou ik het zo doen.

Stekelenburg
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Blind
De Zeeuw
Enoh
Sulejmani
De Jong
v.d. Heijden
Suarez
24 mei 2010 om 09:50

Een type stofzuiger zoals Enoh heb je gewoon nodig. Ajax had Wouters en Davids in hun succesjaren. Daarna had men een hele tijd geen stofzuiger en dat was dus ook te merken op het veld en aan de resultaten. Ik ken ook geen topploeg die geen stofziger heeft.

Leuk verhaal maar nou weet ik nog niet op welke positie op het middenveld die Bonevacia speelt en in welke rol. Iemand een idee ?

24 mei 2010 om 10:57

Hij is een controlerende middenvelder. Met het mogelijke vertrek van Lindgren dus zeker een optie als wisselspeler en vervanger van Eyong.

Een goede jonge speler die fysiek redelijk sterk is. Wel leuk, maar helaas weer een middenvelder. Ze hebben veel jonge jongens die op het middenveld kunenn spelen. Het geluk voor hem is dat hij als verdedigende middenvelder goed kan spelen, dus een goede invaller voor Enoh.

Maar Ajax heeft volgens mijn inziens middenvelders genoeg: Eriksen, Enoh, Gabri, De Zeeuw, Lindgren, Aisatti, Donald, Vd Heijden, De Jong.

24 mei 2010 om 09:02

Natuurlijk zal hij niet meteen basisspeler zijn, het middenveld staat nu ontzettend goed met Enoh, De Zeeuw en De Jong. Bonevacia is geen aanvallende middenvelder dus dan valt qua concurrentie een deel al af (eriksen, Aisatti, De Jong), Lindgren lijkt gewoon afgeschreven en die zal wel weg willen deze zomer, Donald en v/d Heijden zijn qua talent minder dan Bonevacia, maar ze zijn natuurlijk wel verder in hun ontwikkeling. Binnen twee jaar staat Bonevacia in de basis van Ajax, zeker als Enoh binnen die tijd vertrekt.

24 mei 2010 om 09:04

Lindgren zie ik wel vertrekken Donald vind ik te kort komen. Eriksen moet je nog ff afwachten en vind ik nog niet sterk genoeg om een heel seizoen te spelen. Enoh vond ik de 2e seizoenshelft de beste. Ik ben bang dat Gabri het gehad heeft. Aisatti komt ook te kort. vd Heijden moet ook nog maar bewijzen of hij het niveau aan kan. Dan heb je de Zeeuw en een aanvallende de Jong die er wel zijn.
En Roly Bonevacia kan ook in de verdediging en hoeft niet gelijk een basisplaats.

En dan heb je Lodeiro nog..
Iedereen hem al vergeten in het lijstje met middenvelders?

Goed om te lezen dat er vermoedelijk weer een groot talent aankomt bij Ajax. Ben zeer benieuwd naar deze speler. Doet hij wel goed trouwens; even bij toeval mee mogen doen op een toernooi en direct ervan verzekerd zijn dat je volgend seizoen een kans krijgt.

de jong, aissati, lodeiro, erikssen....hoeveel aanvallende middenvelders wil je in je elftal rond hebben lopen???

dat is ook het grote probleem van zowel psv als ajax...kijk in de jeugdelftallen bij oranje...er worden door de 'topclubs' eigenlijk alleen nog maar middenvelders geleverd....verdedigers en aanvallers kwamen vaak van clubs als psv en ajax....

24 mei 2010 om 11:23

Roly behoord niet echt toe tot het rijtje wat jij opnoemt. Roly kan zowel aanvallend als verdedigend spelen maar ik denk dat hij meer tot zijn recht komt als verdedigende middenvelder. Hij is een jongen die veel ballen verovert voor jong Ajax en daarbij ook vaak kiest voor de makkelijkste oplossing, beetje a la Enoh. Als ik me niet vergis is hij ook aanvoerder van jong Ajax.

Verwacht eigenlijk ook niet dat Aissati nog bij Ajax zal blijven. De Jong is sowieso een heel ander soort speler, net als Erikson en Lodeiro.

Ook zou ik me niet te druk maken om oranje, na het elftal van kluivert,de Boertjes etc staat er nu ook weer een super elftal. Soms heeft het even tijd nodig om wat te laten doorbreken, maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer dit oranje ''op'' is, er weer een nieuwe lichting staat.

Ik ken Roly als voetballer en als persoon. Hij heeft al tegen AZ uit (beker) laten zien dat hij talent en potentie heeft. Hij heeft ook zo zijn mindere wedstrijden (eigen goal tegen Psv) maar het is een jongen die zichzelf moed in spreekt om beter te worden en dan valt toch wel allemaal op z'n plaats.

Naast dat hij een verdedigende middenvelder is is het ook zijn kracht om op het juiste moment toch het strafschopgebied in duikt om ook aan zijn aanvallende kwaliteiten te komen. Hij kan ook centraal achterin spelen.

Ik heb het allerbeste voor hem! En ik denk dat wij, de ajax-supporters, weer een liedje erbij moeten verzinnen voor: Roly Bonevacia

Bonevacia kan trouwens ook nog centraal in de verdediging uit de voeten. Daar zal hij eerder een kans krijgen dan op het middenveld waar de concurrentie moordend is. Netals Gewoondaan denk ik ook dat hij de opvolger van Enoh kan gaan worden. Op de verdedigende middenvelders positie speelt hij het best.

Nooit verkeerd om deze jongen erbij te halen.
Ja het is een middenvelder maar na het wk komt de transerfmachine goed op gang en is het afwachten of enoh nog bij ajax speelt en of het middenveld er uberhaubt nog hetzelfde uitziet.

gelukkig werd tijd ik hoop dat er meer jonge jongens bij komen zoals castillion, will misschien boere en padt(verhuren) bizot ipv verhoeven.

in ieder geval bonevacia is een heel goede speler hier ben ik wel blij mee.
en het gaat een beetje net als vorig jaar alderweireld en van der wiel vond hij toen ook zeer goed nou stond van der wiel er al in.
liever een paar jonge jongens ipv die onnodige aankopen en hopelijk kunnen we nog wat jongens kwijt.

Iemand enig idee hoe oud die overigens is? Kan het niet vinden op het internet.

24 mei 2010 om 11:08

Roly Bonevacia, 18.10.1991 18 jaar dus, word nog 19 dit jaar..

On: Mooi dat hij zijn kans krijgt, breekt wel door..

24 mei 2010 om 11:10

Roly Bonevacia is van 18 oktober 1991 en kan inderdaad naast verdedigende middenvelder ook als centrale verdediger uit de voeten. Stond dit jaar bij Ajax2 ook op het veld als aanvoerder bij afwezigheid van spelers uit de a-selectie, en dat terwijl hij eigenlijk nog a1 speler is. Heb wel eens gehoord dat hij een paar jaar geleden nog wat meer aanvallend speelde, en toen vergeleken werd met Clarence Seedorf. Ik ben benieuwd en hoop dat ook Padt (verhuren) en Castillion de kans krijgen. Toch de grotere talenten uit Ajax2.

Hier ben ik echt heel blij...deze speler doet mij qua stijl denken aan clarence seedorf, hoewel het natuurlijk nog moet blijken of bonevacia net zo goed wordt, laat staan de top haalt. Van wat ik voorlopig gezien heb ben ik voorlopig in ieder geval overtuigd van zijn kwaliteiten.

Geweldig natuurlijk dat er weer een jeugdtalent opstaat, maar ergens ook jammer dat dit dan weer een controlerende middenvelder moet zijn. Daar hebben we er al zoveel van. Alleen al onze reserves: Donald, Van der Heijden, Anita, Gabri, Lindgren en Blind eigenlijk ook.

Bonevacia lijkt qua postuur inderdaad op Seedorf(beetje klein, gedrongen mannetje), maar is toch een stuk defensiever qua speelwijze. Al heeft hij ook voetballende kwaliteiten, zoals een Ajax-middenvelder altijd moet hebben natuurlijk. En verder kan hij nog centraal achterin spelen.

@ Rs;

Ja dat hebben we gezien afgelopen jaar..........

Ik snap niet waarom ze Geoffrey Castillion geen kans gunnen.

24 mei 2010 om 11:02

Omdat hij lang, en lomp is en niet kan scoren en geen techniek heeft.

24 mei 2010 om 11:05

Haha oke,
Deze bonevacia zal ongetwijfeld wel een goede speler zijn, maar wanneer breekt er nou eeen een aanvaller door bij ajax, hmm

24 mei 2010 om 11:15

Lekker hoor, je eigen spelers afvallen. Sigh..

Castillion is 18, is op dit moment geblesseerd en trainde in de winterstop nog mee met het eerste. Geef hem lekker de kans zich te ontwikkelen. Zonder techniek kom je niet bij Jong Ajax en haal je de jeugd elftallen van Oranje al helemaal niet.

24 mei 2010 om 11:41

wat lang en lomp, castillion is een echte spits met een lichaam van een ibra, hij is zeer sterk aan de bal en maakt echte spitsengoals, hij moet alleen nog werken aan zijn balbehandeling en zijn koppen,

als je bij jong ajax zit dan heb je techniek lodeiro, hij scoorde in de a1 vele goals en was hij wekelijks sterspeler, net als tom boere dat nu is bij de a1

Wat een armoe: Jol:''niet bij machte om het NEC lastig te maken''.

24 mei 2010 om 11:07

ja, bijna het hele 1e elftal was weg, was dus gewoon jong ajax (die ook niet compleet was volgens mij) tegen nec....

24 mei 2010 om 11:16

Heb je de selectie van Ajax gezien Kazie? Behalve Alderweireld en Emanuelson speelde er geen enkele speler uit de basis mee en Oleguer en Vermeer waren naast die twee de enige spelers uit het eerste. Ajax speelde met Emanuelson als hangende spits omdat er geen spits mee was, de meeste spelers hebben nu interland voetbal.

24 mei 2010 om 11:43

Pakken we hem er gelijk even bij voor Kazie (vermeer speelde volgens mij niet als ik het zo zie);

Opstelling Ajax:
Verhoeven; Will, Oleguer, Aldwereireld, Ogararu; Bonevacia('75 van der Meulen), Overtoom ('65 Supusepa), Danilo; Özbiliz, Emanuelson, Zeegelaar

Opstelling Nec:
Babos; Burgzorg, Zomer('45 Otten), Nuytinck, Heubach; Sibum, Davids, van Eijden('45 Kivuvu), Schone('62 Sarpong); Vleminckx, Ten Voorde

Volgens mij tel ik hier aardig wat routine. Jong Ajax heeft het dus zeer netjes gedaan!

24 mei 2010 om 12:29

@ davidss

Als je dat team van NEC ziet daar word je toch niet bang van het is een team die elk moment kan degraderen.

24 mei 2010 om 17:56

Toch blijft het een geroutineerde ploeg die wel echt op elkaar is ingespeeld. Ook speel je vaak op zo'n cup heel snel achter elkaar en zijn ze op het einde toch ook wel op aan het raken (beiden). Ik vind niet dat je ze moet afkraken omdat het ''maar'' Nec is.. Maargoed, verder leuk voor die jongens dat ze gewonnen hebben, en Bonevacia positief is opgevallen.

24 mei 2010 om 11:45

ik vind donald erg tegenvallen als speler, ik vind dan v.d.heijden en roly toch vele malen beter,
blind is toch meer de linksback en anita een aanvallende middevelder in de jeugd david,
ik hoop dat lindgreen plaats maakt voor de jeugd, en dat je dan gabri enoh de zeeuw en roly hebt als verdedigende middevelder, of voor rechtsmid en verdedigende mid, komt goed met roly

En daar gaat Jol weer... niemand heeft hem ooit nog gezien maar nu is het verwachtingspatroon al weer enorm hoog!

Hij heeft niet geleerd van zijn Eriksen fouten.

24 mei 2010 om 11:29

Ja want Eriksen is compleet geflopt?! Is een enorm talent en dat heeft hij ook zeker laten zien. Als het je nog niet was opgevallen, dit doet Jol wel vaker. Bij spelers die je vertrouwen moet geven en het ook verdienen, heeft Jol al eerder dit soort lovende woorden uitgesproken. Zoals Eriksen inderdaad, maar ook o.a. Emanuelson(kan Oranje halen), Anita(nieuwe Lahm), Vertonghen(kan de top halen). Niet zozeer omdat hij dat echt denkt, maar om die spelers meer in zichzelf te laten geloven.

24 mei 2010 om 11:45

Wat is er dan fout gegaan? Eriksen heeft het prima gedaan als net 18 jarige en pakte redelijk wat minuten als wisselspeler.

Die jongens zijn nuchter genoeg om te zien dat ze er nog niet zijn. Het doel van voetballers is wereldtop (neem ik aan) en dan weet iedere speler echt wel dat wanneer de trainer van het eerste elftal van Ajax je een compliment geeft je er nog lang niet bent. Immers, al ben je de dragende speler van Ajax, dan nog moet je grote stappen maken om wereldtop te worden.

Voor een jonge speler is het gewoon een manier van erkenning dat ze op de goede weg zitten, een beloning voor het harde werken, en dat kan ze net dat extra zetje geven.

Bonevacia staat volgens mij bekend als het grootste talent uit de eigen jeugd van de laatste jaren (eriksen reken ik niet mee), dus dan mag je best je lovend uiten over een speler wanneer hij tegen een eredivisie ploeg de beste man van het veld is. Dat zie ik als vertrouwen.

24 mei 2010 om 12:06

@spotlight

Wat ben je er laat bij, ik had je wel bovenaan verwacht. Meestal heb je een waslijst aan kritiek op Ajax al klaarliggen en hoef je die alleen nog maar te copy-pasten. Vandaag later opgestaan?
Met Eriksen gaat het juist heel goed. Valt steeds prima in, maakt geen fouten. De andere spelers die Jol heeft opgehemeld hebben het dit jaar vele malen beter gedaan dan de afgelopen jaren. Hij heeft ze duidelijk meer vertrouwen gegeven en het elftal bijna verdubbeld in waarde. Dus over welke fouten heb je het?

Is dat wel wat ze hebben al zo veel middenvelders!! we zullen zien.........

Dit was de opstelling

Opstelling Ajax:
Verhoeven; Will, Oleguer, Aldwereireld, Ogararu; Bonevacia('75 van der Meulen), Overtoom ('65 Supusepa), Danilo; Özbiliz, Emanuelson, Zeegelaar

Opstelling Nec:
Babos; Burgzorg, Zomer('45 Otten), Nuytinck, Heubach; Sibum, Davids, van Eijden('45 Kivuvu), Schone('62 Sarpong); Vleminckx, Ten Voorde

Wel mooi dat Bonevacia zich zo goed ontwikkeld, vooral omdat Lindgren duurder is en eigenlijk maar voor de breedte is. Donald is gewoon te licht voor Ajax en van der Heijden heeft ook nog te weinig laten zien bij Ajax mede door langdurige blessureleed.

mooi dat roly eindelijk zijn kans krijgt geweldige jongen met de potentie van een topper, lijkt veel op het type spel van enoh maar hij heeft de techniek van een iniesta, pracht speler,

wat een gesjor van een aantal mensen hier zeg
tis toch geweldig! weer eentje die doorbreekt en niet weer in het wild eentje kopen?
het is hem van harte gegund! veel succes in het 1ste..maar nog veel belangerijker..veel plezier

Hmm ken hem niet. Kan iemand me wat meer vertellen over hem? Ik vind het trouwens wel mooi hoeveel talent Jol de kans geeft. We moeten onze traditie ook behouden met het zelf opleiden van spelers. Niet meer spelers aankopen voor de breedte, tenzij het echt noodzakelijk is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 28 maart
Erling Braut Haaland staat open voor een transfer naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren