Resultaten uit het verleden...

Bieden geen garantie voor de toekomst. En dat is maar goed ook! Op basis van de resultaten die in het verleden zijn behaald is de kans dat Spanje eindelijk het WK wint zeer klein. Maar zoals men op de beurzen wereldwijd ervaren heeft zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor het heden of toekomst. En dat is maar goed ook voor Spanje. In het verleden lukte het altijd om op papier een goede ploeg te selecteren, maar in de praktijk eindigde dit altijd in een teleurstelling. Het soms mooie spel en goede resultaten in de poule werden vaak in de knock-out fase teniet door de vaste vroegtijdige uitschakeling met als maximale eindstation; de kwartfinale.

Nu staat het WK 2010 voor de deur en Spanje geldt als één van de favorieten voor de titel. Maar waarom zou dat deze keer anders zijn? Waarom zou Spanje deze keer wel voorbij de kwartfinales komen en wellicht zelfs wereldkampioen worden? Hiervoor zijn tal van antwoorden te vinden. De huidige spelers spelen, net zoals hun voorgangers in het verleden, bij grote clubs. Het verschil is dat ze vandaag de dag meer de rol van dragende speler vervullen. Ze zijn bij hun club vaker de speler die het verschil maakt en ze doen dat tegenwoordig ook succesvol buiten de landsgrenzen. Daarnaast heeft de huidige lichting dat beetje extra winnaarsmentaliteit, kwaliteit en is er vooral een goede sfeer gecreëerd waarin de teamspirit garant staat zonder conflicten tussen Basken, Catalanen en de rest van de selectie.

Voor bondscoach Vicente del Bosque een enorme kans om het geweldige resultaat van Luis Aragonés te overtreffen. Een makkelijke klus wordt dat niet omdat de verwachtingen nog hoger zijn en een keuze voor de selectie nog lastiger wordt aangezien er grote lichting spelers in aanmerking komt voor La Roja.

Inmiddels is bekend welke dertig spelers deel uitmaken van de voorselectie. Mijn inziens heeft hij een goede keuze gemaakt en een groot deel van deze spelers zijn, mits ze fit zijn, zeker van de eindselectie. Hieronder de dertig spelers uit de voorselectie waarbij de spelers waarvan ik verwacht en hoop dat ze bij de eindselectie zitten, vet gedrukt zijn:

DOEL
Iker Casillas (Real Madrid) WK selectie
José Manuel Reina (Liverpool) WK selectie
Victor Valdés (Barcelona) WK selectie
David De Gea (Atlético Madrid) *nog te jong en onervaren
Diego Lopez (Villarreal) *man tegen man de mindere van Valdés

Spanje heeft min of meer een luxeprobleem op voor de positie van doelman. Op basis van kwaliteiten ervaring valt mijn keuze op Casillas, Reina en Valdés. Deze drie doelmannen bewijzen al jaren dat ze bij de wereldtop horen.

VERDEDIGING
Carles Puyol (Barcelona) WK selectie
Sergio Ramos (Real Madrid) WK selectie
Carlos Marchena (Valencia ) WK selectie
Gerard Piqué (Barcelona) WK selectie
Raul Albiol (Real Madrid) WK selectie
César Azpilicueta (Osasuna) WK selectie
Alvaro Arbeloa (Real Madrid) WK selectie
Joan Capdevila (Villarreal) *maakt plaats voor Azpilicueta

Ondanks dat de verdediging de zwakste schakel is van Spanje, ben ik van mening dat de spelers waar mijn keuze op valt niet onderdoen aan de beste selecties op de WK. Het centrum kan opgevuld worden door ervaren rotten als Puyol en Marchena, maar ik zou kiezen voor Piqué en Albiol, Ramos op rechts en Puyol op links. Arbeloa kan zowel rechts als links als vervanger fungeren en Azpilicueta is een goede vervanger voor Ramos, die aanvallend sterk is maar verdedigend steekjes laat vallen. De selectie van Azpilicueta zou ten koste gaan van Capdevila. Zijn seizoen was niet het sterkste en na het WK zou hij toch plaats maken voor Arbeloa.

Middenveld
Xavi Hernández (Barcelona) WK selectie
Andrés Iniesta (Barcelona) WK selectie
Xabi Alonso (Real Madrid) WK selectie
Marcos Senna (Villarreal) WK selectie
Sergio Busquets (Barcelona) WK selectie
Cesc Fàábregas (Arsenal) WK selectie
David Silva (Valencia) WK selectie
Javi Martinez (Athletic Bilbao) *of toch wel ten koste van Senna?

Het middenveld van Spanje is veruit het beste van alle selecties op de WK. Enige vraagteken is de fitheid van de belangrijkste spelers; Xavi, Iniesta en Fàbregas. Deze belangrijke spelers zijn nu nog geblesseerd (Fàbregas) of net hersteld van een blesure (Xavi, Iniesta). Ik ga er van uit dat ze voor het begin van het WK fit zijn om te schitteren. Alonso en Busquets als verdedigende middenvelders aangevuld met Senna. Ondanks zijn WK selectie is Senna mijn grootste vraagteken; enerzijds vanwege zijn spel en blessuregevoeligheid (hij kan echt geen 90 minuten meer spelen) en anderzijds vanwege het sterke spel van Javi Martinez.

Aanval
Santiago Cazorla (Villarreal) * dit seizoen door blessures te weinig wedstrijdritme
Jesús Navas (Sevilla) WK selectie
Juan Mata (Valencia) WK selectie
Pedro Rodríguez (Barcelona) WK selectie
Dani Güiza (Fenerbache) *goalgetter en opportunist maar toch te traag geworden
Fernando Llorente (Athletic Bilbao) WK selectie
Alvaro Negredo (Sevilla) *komt te kort vergeleken met de andere spitsen
Fernando Torres (Liverpool) WK selectie
David Villa (Valencia) WK selectie

De voorste linie is een beetje tricky. Ze horen tot de beste selecties op het WK maar de enige echte spitsen zijn Torres, Llorente en Villa; die voor mij een vaste keuze zijn. Navas is geen spits maar een aanvallende rechtshalf/buiten waar altijd dreiging van uit gaat. Pedro speelt hetzelfde spel op links en heeft ook nog eens een enorm scorend en productief vermogen. Mata is mijn laatste (twijfel)keuze voor de aanval. Ik verkies hem boven Negredo (die wel langer en sterker is). Enigszins een verassing was de afwezigheid van Bojan. Bojan is vrij onervaren, maar gezien de fitheid van Torres zou het verstandig zijn om een extra (echte) spits mee te nemen die in goede vorm verkeerd. Wanneer Bojan op de lijst had gestaan dan zou ik hem ten kosten Mata selecteren. Guiza heeft duidelijk zijn beste tijd gehad. Hij oogt trager en is minder scherp dan in het verleden.

Met uitzondering van Mata (of Negredo) en Senna (of Martinez) staat La Roja voor mij vast. Mijns inziens is dit het beste Spaanse elftal uit de geschiedenis, maar waar ik de meeste hoop uit put is dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 6 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door OtieBtie)

''bieden geen garantie voor de toekomst. En dat is maar goed ook! Op basis van de resultaten die in het verleden zijn behaald is de kans dat Spanje eindelijk het WK wint zeer klein. Maar zoals men op de beurzen wereldwijd ervaren heeft zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor het heden of toekomst. En dat is maar goed ook voor Spanje.''

Beetje dubbelop niet? Je zegt 2x dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst en je zegt ook 2x 'dat is maar goed ook'.

''maar ik zou kiezen voor Piqué en Albiol, Ramos op rechts en Puyol op links.''

Puyol op links.. Hij heeft bewezen dat hij geen goede linksback is. Albiol is de grootste teleurstelling van dit seizoen. Die man maakt zoveel blunders en laat te vaak zijn man lopen. Ik zou gewoon voor Puyol en Piqué gaan..

Aangezien je heel precies geweest bent in namen wil ik je op het volgende wijzen: Fabregas zijn volledige voornaam is Francesc en Fabregas schrijf je niet met áà

Verder kan ik eigenlijk geen grote fouten of gekke dingen vinden in je column. Ik ben het zelfs met de conclusie eens dat dit Spanje de beste selectie is die ze ooit gehad hebben.

Er is 1 kritiek punt die toch heel zwaart telt. Je hebt je mening duidelijk gemaakt, maar je hebt me niks bijgebracht. Het enige wat ik gelezen heb is de huidige voorselectie en jouw voorkeur voor de basisopstelling, zonder echt uitleg te geven. Zo zal je niemand overtuigen, dat jouw opstelling de beste of meest praktische is. Dit maakt het stuk een beetje saai om te lezen, ik maak zo geen kennis met nieuwe ideeën.

De schrijfstijl is overigens wel in orde... vooruit dan 3 sterren.

12 mei 2010 om 00:48

Ik sluit me hier volledig aan bij Didoni.

Je hebt het toch aardig weten neer te zetten. Alleen is het allemaal actuele informatie die vrijwel iedereen al weet. Je had hier wat meer kunnen vertellen over de voorgaande Wk's van Spanje etc, met daarbij de spelers, tactiek en alles daar omheen. Dat had je vervolgens kunnen vergelijken met het heden en er dan een onderbouwende mening en feiten op los laten.

Gezien de moeite en dat het het eerste landenexpert beoordeling van Spanje is geef ik je ook 3 sterren.

Het enige landen team dat in elke linie een luxeprobleem heeft. Als die niet bij de laatste twee komen moeten ze zich schamen!

12 mei 2010 om 16:42

Je hoeft je niet te schamen als je met zo'n team niet bij de laatste 2 hoort hoor.
Je moet ook naar de tegenstanders kijken, de groepsfase moet wel makkelijk met 9 punten gewonnen worden. Maar de komende rondes worden zeker geen makkie hoor. En ik denk dat ze niet verder dan de halve finale komen, dat als ze de kwartfinale weten te winnen.

Leuk, een verhaal over het Spaanse team! Voor het grootste deel ben ik het wel met je eens, maar wat mij betreft staat het centrale duo Piqué-puyol niet ter discussie. Die twee spelers bewijzen bij Barcelona dat ze samen een ijzersterk duo vormen, bovendien vind ik Piqué opbouwend vrij sterk. Albiol daarentegen draait een niet al te best seizoen bij Real Madrid. Op de backposities zou ik dan met Ramos en Arbeloa/capdevila spelen.

Een leuk stuk, maar helaas staat er niet heel veel vernieuwends in. Al met al toch wel drie sterren waard.

Je twijfelt over Mata? Die jonge heeft een heel erg goed gespeeld dit jaar, hij is gewoon een zekerheidje in de selectie.

Verder wel leuk geschreven je krijgt van mij 3,5 ster.

12 mei 2010 om 19:21

Echt he Mata is dit jaar officieel doorgebroken
en Mata is een type ala Silva, dus ik zou em ook meerekenen met t middeveld.

Ik twijfel zelf sterk over Senna, heeft die wel zo'n sterk seizoen gespeeld dit jaar? Een jaar of twee geleden was hij ijzersterk, maar ik denk dat hij steeds zwakker begint te worden en dat dit wel fataal kan worden.. Voor de rest lijkt het me niet zo moeilijk om hier een topteam van te vormen, het is voor iedereen wel duidelijk dat Spanje topfavoriet is, maar ze moeten het natuurlijk ook tonen..
Ik gun het hen enorm en hoop van harte dat Iniesta en Xavi fit zullen zijn, want volgens mij zullen zij uiteindelijk het verschil kunnen maken op de belangrijke momenten.

Dit Is Heel Leuk Geschreven Ga Zo Door

Hartelijk dank voor alle reacties en feedback.
Het is inderdaad lastig om een selectie te maken, vooral wat het middenveld betreft. Senna heeft inderdaad een minder seizoen achter de rug waar hij lange tijd geblesseerd was. Daarnaast beginnen de jaren ook voor hem te tellen. Op basis van zijn laaste seizoen zou ik hem niet selecteren, maar op basis van het verleden, gezien zijn ohh zooo belangrijke rol bij het veroveren van de titel op het afgelopen EK, zou ik hem dit waardige afscheid gunnen.

En dan heb je Javi Martinez van Athletic Bilbao. Wat kun je zeggen van deze middenvelder. Zijn spel kun je een beetje vergelijken met Xabi Alonso, zij het dat Martinez een stuk doelgerichter is zonder zijn controlerende rol te vergeten. Deze jongen staat in de belangstelling van Real, Valencia en de grote jongens in de Premier en de Serie A.
Hieronder een leuk filmpje die op Youtube staat met acties van Martinez. Op 2:20 is een verdedigende actie te zien waarin Martinez de bal in zijn eigen strafschopgebied veroverd en als een trein er vandoor gaat. De rest van het filmpje laat vooral zijn aanvallende kwaliteiten zien, die hij ook bezit.

http://www.youtube.com/watch?v=3_ss8zddrggenfeatur...
En dan Mata... Hij is inderdaad echt doorgebroken maar ik zou een balans zoeken in lengte. Een Busquets, Alonso en Martinez zijn groter dan 1,80, en is Fabregas exact 1,80 en Senna is 1,77. Deze spelers hebben een aardige lengte waardoor ze met het hoofd ook schade kunnen aanbrengen.
Als we de rest van het middenveld bekijken zien, missen we, en ik zeg dit met humor maar zeker niet denigrerend bedoeld, Sneeuwwitje... De zeven (magische) dwergjes hebben we namelijk al; Xavi, Iniesta, Silva, Pedro, Mata, Cazorla en Navas. Over de grond spelen deze spelers elke tegenstander dusdanig dol dat ze 16 hoeken in een vierkant zien, maar door de lucht is dat meer een probleem.

Het is een kwestie van balans. Ik zou er ook geen moeite mee hebben als Mata mee gaat. Hij niet voor niets 3 goals in 7 interlands gemaakt.

Ik vind het een goed stuk hombre!

Ik denk zeker dat het verleden geen garanties biedt voor de toekomst, maar je weet ook dat spanje niet per ongeluk europees kampioen werd. Ze hebben momenteel de kwaliteiten om elk toernooi binnen te slepen en ,denk maar aan de barca en madrid spelers, ze weten dat je dus ook kan verliezen met de beste spelers aan je zijde. dus op dit gebied ook weer wat ervaring.
al met al zie ik geen grotere favoriet als spanje.
Ik zou Senna toch mee laten gaan omdat hij met zijn ervaring nog wel van pas kan komen in de belangrijke wedstrijden, tja vorm is iets ongrijpsbaar he?

Als het kon had ik je 4 sterren gegeven!

gr

Ik vind het hatelijk dat mensen hier commentaar geven op andere mensen hun stukjes. Discussieer over de meningen van de auteur, dat kan best, maar wie ben jij om iemand anders schrijfstijl af te breken?
Tenzij je hiervoor gestudeerd hebt, heb je dat recht niet. Een enorme misser van VZ, dat gedoe met die sterren maar goed...
Dat terzijde.

Spanje moet het halen hé? Heel de wereld verwacht dat, behalve 1 dapper landje dat zichzelf bombardeert tot wereldkampioen en 3 spelers tussen de topspelers plaats in de Wk-zone, ik zal geen namen noemen.
Ik denk dat bovenstaande reden, de grote reden is waarom Spanje het niet wordt. iedereen verwacht Spanje na hun EK overwinning en dat plaats een gigantische druk. Daarbij komt dat de helft een slopend seizoen achter de rug heeft in Spanje en Engeland en dat daardoor ook de helft net op tijd of net te laat fit zal raken.
Favoriet bij elke bookmaker, ook bij mij, want zo hoort het als je de selectie bekijkt. Desondanks heb ik mijn geld er niet op ingezet.

Realdocio, ik deel je mening, ik denk ook niet dat Spanje het zal halen. In mijn ogen heeft Spanje de beste spelers, maar een moment van slordigheid en je ligt uit het toernooi, kijk maar naar vorig jaar tegen de US. en over iets minder dan een maand zal Spanje betere ploegen tegenkomen in de knock - out fase, Ik denk dat Brazillie toch wel een grotere kans heeft om de titel in de wacht te slepen omdat, zoals Realsocio zei, de meeste spelers van Spanje een hele zware seizoenshelft achter de rug hebben.

Ik heb voor David Villa alleen in de spits gekozen omdat Torres nu een tijd moet revalideren, en ik denk dat Villa het wel in zijn eentje kan met spelers als Silva en Iniesta achter zich.

Casillas
Ramos
Pique
Puyol
Azpilicueta
Fabregas
Xabi Alonso
Xavi
Iniesta
David Silva
David Villa

Realdocio, ik deel je mening, ik denk ook niet dat Spanje het zal halen. In mijn ogen heeft Spanje de beste spelers, maar een moment van slordigheid en je ligt uit het toernooi, kijk maar naar vorig jaar tegen de US. en over iets minder dan een maand zal Spanje betere ploegen tegenkomen in de knock - out fase, Ik denk dat Brazillie toch wel een grotere kans heeft om de titel in de wacht te slepen omdat, zoals Realsocio zei, de meeste spelers van Spanje een hele zware seizoenshelft achter de rug hebben.

Ik heb voor David Villa alleen in de spits gekozen omdat Torres nu een tijd moet revalideren, en ik denk dat Villa het wel in zijn eentje kan met spelers als Silva en Iniesta achter zich.

Casillas
Ramos
Pique
Puyol
Azpilicueta
Fabregas
Xabi Alonso
Xavi
Iniesta
David Silva
David Villa

Vind het best een leuk stuk om te lezen, minder professioneel en meer uit een eigen mening.
Ramos rechts en Puyol links waardoor Piqué en Albiol centraal kunnen spelen is wel een mooi idee waar ik zelf nog niet heb aan gedacht.

Ik vind de opbouw nogal dubbelzinnig en ik vind het stukje niet zo heel erg lekker lezen. Het zijn wel de feiten die je verteld, maar ik zou de volgende keer wat meer enthousiastme in je volgend stukje gebruiken.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Spanje

FIFA ranking: 6
287 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Ferran TorresAanvaller62
Adama TraoréAanvaller10
David de GeaKeeper00
Unai SimónKeeper60
Jordi AlbaVerdediger61
AlbiolVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren