Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Een trotse Duitser die zich soms laat gaan

Laatste update:

Dinsdag, 27 april, 2010. Het is iets na zeven uur 's avonds, de training begint. "Hé Duitser!" is hetgene wat ik weer eens naar mijn hoofd krijg geslingerd als ik het trainingsveld op kom gelopen. Ja, ja, ik heb het aan mijzelf te danken doordat ik weer een keertje mijn thuistenue van Duitsland heb aangedaan. 'Schweinsteiger 7' staat bedrukt op mijn Duitse voetbalshirt. Voor mij maakt die naam het shirt nog mooier, voor anderen juist lelijker.

Twee uur later zit ik alweer thuis, Bayern München treedt namelijk aan tegen Olympique Lyon. Mijn broers en mijn vader juichen alles toe wat Arjen Robben en Mark van Bommel doen. Ik daarentegen word juist dol enthousiast als de nummer 31 van Bayern München een goede pass geeft. Bastian Schweinsteiger, een voetballer waarbij vele Nederlanders toch niet al te blije gevoelens krijgen als ze deze naam horen. Ik daarentegen juist wel. En ook al speelt Schweini (hij wilt zo niet meer genoemd worden, maar ik blijf hem wel zo noemen) vandaag niet al te goed, hij is en blijft mijn nummer één.

Hoe komt het dat ik als één van de weinige Nederlanders geen afkeur tegen Duitsers heb? Mijn opa is namelijk Duits, maar is tijdens de oorlog naar Nederland geëmigreerd. Hij vertelde mij toen ik een jaar of acht was altijd zijn mooie verhalen, maar ook minder mooie verhalen. Zo vertelde hij mij, dat hij hier een erg lastige tijd heeft gehad in zijn beginperiode en vaak werd uitgescholden voor ‘mof’ of ‘nazi’. Alhoewel ik me er niet al te druk overmaakte als andere jongens mij uitscholden voor 'mof' of iets dergelijks, zodra ze wisten dat ik kwart Duits was, vonden andere mensen dit toch niet leuk. Vooral mijn ouders vonden het niet leuk als ik op straat liep en iemand riep: “Hé Mof!” Terwijl zoiets nog heel onschuldig en grappig bedoeld is. Hierdoor heb ik Duitsland toch altijd wel met een schuin oog in de gaten gehouden.

In het jaar 2006 ben ik pas echt fan van die Mannschaft geworden en vooral van Schweinsteiger. Op zaterdag 8 juli 2006 was ik namelijk bij mijn opa op bezoek en aangezien wij beiden bijna alle wedstrijden van Duitsland bekeken, zetten we toen ook maar eens de televisie aan om de troostfinale te bekijken. Dit was voor mij dé wedstrijd waardoor ik fanatiek supporter van Schweinsteiger ben geworden. De troostfinale ging tussen Duitsland en Portugal. Einduitslag: 3-1. Schweinsteiger was unaniem tot Man of the Match verkozen, dit door zijn schitterende spel en voornamelijk door zijn twee mooie goals van afstand. De derde goal was ook een van richting veranderd schot van Schweinsteiger. Schweini speelde fenomenaal. Ik en mijn opa hadden een hele grote toekomst voor hem verwacht, maar het is er tot nu toe nog nooit echt van gekomen. Ja, hij speelt vanaf 2004 elk jaar vele wedstrijden voor Bayern en het nationale elftal, maar iedereen dacht en ik hoopte dat hij toch wel eens de stap naar een andere, nòg grotere, buitenlandse club zou maken.

Schweinsteiger is een typische toernooivoetballer. Dit is niet iets geks of speciaals bij Duitsers, het Duitse elftal presteert namelijk bijna altijd wel goed op EK’s en WK’s. Iets wat wij Nederlanders vaak toch niet snappen. ‘Hoe kunnen zulke middelmatige voetballers nou weer ieder toernooi verder dan ons komen?’ Vragen we ons dan af. Voor velen onbegrijpelijk, voor anderen logisch. Ik bedoel, kijk maar eens hoe het er voor een wedstrijd van het Duitse nationale elftal aan toe gaat, vergeleken bij Oranje. Bij Duitsland zingt íedereen met het volkslied mee, bij Nederland twee, drie of in goede tijden zingen zelfs vier jongens mee. Dit zegt natuurlijk al genoeg over de liefde voor hun land, maar dit laten ze niet alleen tijdens het volkslied zien. Ook in de wedstrijd lijkt het wel of de Duitsers een veel gepassioneerdere drang hebben om te winnen dan de Nederlanders. De Duitsers zijn elk jaar weer een eenheid, dit ontbreekt nog wel eens bij ‘ons’ Oranje.

Tijdens het Europees kampioenschap van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland komen de Duitsers wéér erg ver. Dit jaar halen ze zelfs de finale. Door mijn afkeer tegen Portugal, kwam Schweini bij mij nog hoger in het vaandel te staan. In de kwartfinale van dit toernooi ontmoet Duitsland namelijk weer het stugge Portugal en wordt er gewonnen met 2-3 (hier kan Nederland nog wel iets van leren). Schweinsteiger scoort de openingstreffer en speelt weer uitmuntend. Hij wordt andermaal gekroond tot Man of the Match en laat zien toch nog steeds over geweldige kwaliteiten te beschikken. Hadden wij maar een voetballer in Nederland die altijd goed tegen Portugal speelt! Helaas had hij zich eerder in dit toernooi tegen Kroatië toch wel weer onsportief gedragen en ontving hij een rode kaart. In de loop der jaren verandert het gedrag van Schweinsteiger wel, hij heeft minder vaak negatieve momenten in zijn spel zitten, maar die wilde haren zal hij denk ik nooit verliezen. Schweinsteiger is iemand die zich soms door zijn emoties laat gaan, geweldige voetballende kwaliteiten heeft en trots is op zijn Duitse bloed.

De laatste twee jaren speelt Schweinsteiger een stuk minder opvallend dan voorheen en horen we minder over hem. Volgens Louis van Gaal speelt hij meer in het belang van het team en lost hij meer het ‘vieze werk’ op, waardoor hij een nuttige, onmisbare speler voor het huidige Bayern München is geworden. Maar aangezien het WK in Zuid-Afrika binnenkort op de planning staat, is er een grote kans dat hij weer zal gaan schitteren en dat we weer veel over hem te horen zullen krijgen.

De vraag is alleen, zal Schweinsteiger zich kunnen excelleren en de Duitsers (die misschien over een matig elftal beschikken volgens velen, maar men nooit moet onderschatten) op sleeptouw kunnen nemen? En zal hij nu wederom Portugal met zijn grandioze acties dol kunnen maken of kan hij ook tegen andere landen geweldige wedstrijden spelen? Ik hoop het wel, zo lang hij maar niet zijn fantastische acties tegen Oranje laat zien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

wat een ******tekst..
1/4e ster

11 mei 2010 om 11:36

Kun jij jouw mening ook onderbouwen? Vind dit namelijk een vrij zwakke reactie.

Zoals hier al meer wordt aangegeven, je begint ijzersterk, maar deze lijn heb je niet helemaal vlekkeloos doorgezet. Dit compenseer je wel met het onderwerp. Ik vind het orgineel en bij veel Nederlanders vooral ligt de 'oude vete' tussen Nederland en Duitsland nog behoorlijk gevoelig.

Tevens hanteer je een prima taalgebruik, iets wat ik altijd kan waarderen bij clubexperts. In sneltreinvaart heb ik een miskleum qua spelling gevonden in de tweede alinea: 'hij wilt' bestaat niet, het is 'hij wil'. Verder heb ik op de spelling vrij weinig aan te merken en dat is prima.

Je hebt een schrijfstijl die gedurende het column iets minder werd, maar dit compenseer je met de keuze van het onderwerp. Jouw spelling en jouw taalgebruik vind ik meer dan prima, dus ik wil je bij deze het voordeel van de twijfel geven: vier sterren.

Goed stukje!
Normaal lees ik alleen de tekst en laat ik het daarbij.
Speciaal voor jou heb ik ingelogd om je te beoordelen.

Chapeau!

Ik vind het maar matig, zeer matig. Je valt in herhaling. Ik wil er nu niet te diep op ingaan maar dit is een chaotisch veel te lang en saai stukje. Wel leuk dat je kritisch bent naar Nederland.

Je begon ijzersterk. Leek net op een jonge Derksen
Maar op een gegeven moment begon ik het toch wat minder te vinden. Met name het einde vind ik te simpel. Te saai. Al moet er gezegd worden dat zoiets vooral komt door zo'n ijzersterk begin.

Zoals commentaar hierboven ook al gezegd wordt. Goed begin is het halve werk hierna val je wat terug maar toch door het sterke begin 3 sterren.
Als je constant op hetzelfde niveau had geschreven was het vast en zeker een 5 vd 5 geworden.

Wat ik wat jammer vond was dat je begon de zeggen dat je voor m*f uitgescholden wordt. Dat is misschien heel erg en dat begrijp ik ook wel, maar dat past niet echt in dit stukje. Dat is meer iets persoonlijks.
Verder vind ik de titel minder, want het gaat er meer om dat je Duitsland een beter land vind dan Nederland(wat ik me heel goed voor kan stellen).

3 Sterren.

11 mei 2010 om 11:17

Het onderstreept wel de relatie tussen Duitsers en Nederlanders, althans de Nederlandse houding hierin. Niet wetende dat onze economie decennia lang afhankelijk is geweest van Duitsland, doordat de relatief zwakke gulden gekoppeld was aan de Duitse Mark en wij onze sterke positie te danken hebben aan doorvoerhandel richting en vanaf Duitsland. Vanuit economisch perspectief zijn wij slechts een 17e deelstaat van Duitsland met een minder sterke sociale-cohesie dan in de overige deelstaten. Een zwak Duitsland = een zwak Nederland.

Het begrip ''mof'' heeft natuurlijk een sterke politiek lading, waarmee men hier graag afstand doet van het Duitse gedachtegoed van de jaren 30 en 40 in de vorige eeuw. Frappant, gezien de gewillige samenwerking tussen Nederlanders en Duitsers in deze periode. Hitler beschouwde het Nederlandse volk dan ook als een broedervolk en had nimmer de intentie om deze kwaad aan te doen. Nederland werd enkel veroverd vanwege strategische redenen. Het diende als buffer tegen een mogelijk 2e front. Een blik op de kaart leert ons dat Nederland beter te verdedigen is dan de west-grens van Duitsland. Maar genoeg geschiedenis.

On:
Ik ben het met mensen eens dat je je stuk erg goed begon, maar deze lijn niet door hebt kunnen zetten naar het einde toe. Daar doe jij jezelf echt te kort. Op de constatering van mentale cohesie bij de Duitsers had je dieper in kunnen gaan (overigens een moeilijk te doorgronden feit voor Nederlanders) of de romantisering van het nationale elftal en/of jouw favoriete speler. Wel jammer want de confrontatie met het Duitse succes zorgt altijd voor interessante discussies.

11 mei 2010 om 11:20

Ik ben het met je eens, maar daarom zeg ik ook dat het eigenlijk meer over Duitsland vs Nederland gaat dan Schweinsteiger.

11 mei 2010 om 11:32

Ja klopt, het artikel slaat te veel zijweggetjes in, maar over het algemeen ben ik wel voorstander van een controversieel en bijna provocerend stuk. Van mij zou de relatie tussen Duitsers en Nederlanders nog veel meer aan bod mogen komen, alleen past dat niet in een verhaal over Schweinsteiger.

11 mei 2010 om 18:00

@persian Gooner

waar heb jij het over man? Qua economisch perspectief heb je nog een beetje gelijk, alhoewel Nederland echt wel meer is dan een verlenging van de Duitse economie. Met Philips, Unilever en Shell hebben wij toch ook een paar gigantische multinationals. Onze luchtvaartmaatschappij kan (mede dankzij Air France) ook goed concurreren en onze banken (vooral Ing) zijn ook in heel Europa terug te vinden. Dus we zijn echt wel wat meer dan een verlengstuk van onze oosterburen.

En wat je over de Tweede Wereldoorlog zegt slaat echt alles en is ook gewoon beledigend. Gewillige samenwerking? Rot alsjeblieft een eind op zeg. Moet je tegen de Fransen zeggen met hun Vichy-regering. Het feit dat er in Nederland Nsb'ers rondliepen wil niet zeggen dat de Nederlanders gewillig samenwerkten met de Nazi's. Hitler zag ons als een broedervolk omdat het Nederlandse volk van oorsprong een Germaans volk is, net als de Duitsers en de Scandinaviërs. Hij had gehoopt dat de Nederlanders ook warm zouden worden voor het Nationaal Socialisme. Daarom kwam Seys-inquart naar Nederland, om hetzelfde te doen als in Oostenrijk. Maar dat is hier niet gelukt. Ooit gehoord van de Februaristaking, Anjerdag?

Wat je zegt over de strategische redenen klopt wel. Maar Hitler wilde Nederland ook veroveren zodat ze vanuit Scheveningen en volgens mij Rotterdam ook Engeland bijna non-stop konden bombarderen (V2 raketten). En hij wilde Nederland ook deel maken van het Reich, omdat wij een 'broedervolk' waren.

Dus alsjeblieft met dit soort beledigende beweringen want het is voor een groot deel niet waar. Op Oostenrijk na heeft geen een land vrijwillig met de Duitsers meegewerkt. Met dat soort uitspraken beledig je mensen, of in ieder geval mij.

@ Bramm0

Ik vond het een leuk stuk. Maar je moet ook niet overdrijven. Schweinsteiger is een goede voetballer, en technisch gezien een van de betere Duitsers. Maar dat was Ballack ook in Duitsland. Nu is hij Chelsea toch meer een fysieke speler, en totaal niet meer de spelbepaler die hij was bij Bayern en Leverkusen. En ik schat Ballack hoger in dan Schweinsteiger. Laat Schweinsteiger lekker bij Bayern blijven. Daar zit hij toch goed? Een van de grootste clubs van Europa! Wat hij te zoeken bij Real of Barcelona of Manchester United? Een plekje op de bank?

11 mei 2010 om 18:52

Dat Nederland enkele grote multinationals heeft doet niet af aan de afhankelijkheid. Zonder Duitsland stonden deze bedrijven ook niet zo sterk, om uiteenlopende redenen. Ik weet waar ik over praat.

Je kan niet spreken van een land, maar wel over de mensen. Niet voor niets leverde Nederland de meeste Joden uit na Polen. Leden van het eigen koningshuis konden zelfs sympathie op brengen voor de Nazi-ideologie.

De Februaristaking is in de geschiedenisboeken neergezet als een massale volks-staking maar beperkte zich in feite tot enkele honderden havenwerkers. Gewoon een knap staaltje na-oorlogse propaganda waar we maar al te graag in trappen.

Anjerdag kwam als een grote verrassing bij de Duitsers, hetgeen mogelijk impliceert dat er weinig sprake was van een vijandelijke relatie tussen beide volkeren... althans niet openlijk. Na enkele maatregelen is er overigens geen vergelijkbaar protest meer geweest, acceptatie?

Ik zeg trouwens niet dat de Nazi's met open armen ontvangen werden, maar van veel weerstand was geen sprake. Een groot deel collaboreerde, een groot deel accepteerde het en een klein deel verzette zich.

Als je beelden ziet van de aftocht van de Duitse soldaten in Nederland, nadat de oorlog verloren is, zie je geen joelende menigte o.i.d Niks dat impliceert op een hatelijke verstandhouding. Ik meen te herinneren (dit moet ik wel nazoeken dus neem het voorlopig niet voor waarheid aan) dat Nederland na verovering door welgeteld 300 soldaten bezet werd. Het aantal was in ieder geval belachelijk laag, en veelal hoefden zij niet eens gewapend te zijn. Later liepen de spanningen uiteraard meer op, o.a door de achteruitgang van de levensstandaard.

Ik wil niemand beledigen, en ethisch zit ik zeker op het randje, maar men moet de rol van het Nederlandse volk tijdens de bezetting niet romantiseren of zelfs verdraaien.

11 mei 2010 om 19:08

@michelangelo
Rare reactie. Je hebt eigenlijk gewoon zin om een reactie te geven omdat je thuis niks te doen hebt.

Persiangooner heeft volledig gelijk, wij als klein landje zijn afhankelijk van andere landen(waar is de kredietcrisis door gekomen? Door Amerika ja, via Amerika zitten wij in crisis).

Op sportief gebied hebben we al jaren geen goede opleidingen meer en er breken zelden echt goede spelers door.(sneijder, Van der Vaart en Robben waren de laatste wereldspelers).
We moeten het vooral hebben van de scouting.

11 mei 2010 om 19:35

Dat in Nederland relatief gezien de meeste Joden zijn uitgeleverd heeft niks te maken met het feit of wij zij uitleverden. Dat had te maken met ons registersysteem, wat het verzet ook meerdere malen heeft geprobeerd te vernietigen. Helaas zonder succes. De Duitsers konden dankzij dat systeem heel makkelijk zien wie Joods was en wie niet. Nederland heeft sowieso geen geschiedenis met anti-semitisme, dit in tegenstelling tot landen als Duitsland, Polen, Frankrijk en Rusland.

Behalve de Balkan is er nergens echt groot georganiseerd verzet geweest tegen de Duitsers. En als je ziet wat die Partizanen hebben uitgevroten mag je misschien wel blij zijn. Als dat je vrijheidsstrijders zijn......

Dat Anjerdag daarna niet meer gebeurde was omdat de Duitsers harde maatregelen hadden tegen iedereen die zo'n geintje nog zou flikken. Dat heeft niks met acceptatie te maken maar met angst.

'als je beelden ziet van de aftocht van de Duitse soldaten in Nederland, nadat de oorlog verloren is, zie je geen joelende menigte o.i.d Niks dat impliceert op een hatelijke verstandhouding'.man we hebben net de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag gehad! Ik weet niet of jij onder een steen leeft maar als je daar dan niks van heb meegekregen raad ik je aan om volgend jaar bij Bevrijdingsdag achter je tv te blijven en op NOS zetten. Genoeg beelden te zien van uitzinnige vreugde bij de Bevrijding. We hebben er een hoog aantal Canadese Nederlanders aan overgehouden.

Als jij zegt de Nederlanders gewillig samenwerkten met de Duitsers kan ik je moeilijk serieus nemen. ik romantiseer niks en ik verdraai niks.

11 mei 2010 om 19:58

Misschien kun jij beter een account op www.tweedewereldoorlog.nl aanmaken dan hier. Stop gewoon met de discussie.
Misschien leest een jood dit en pleegt hij zelfmoord. Lees je eingen tekst eens over en kijk wat je allemaal zegt...

Niet normaal het gaat over Bastien Schweinsteiger en die is niet joods of een Nsb'er, dat is een zeer goede voetballer!

11 mei 2010 om 20:07

@ Patatjewar

Als jij niks inhoudelijks hebt toe te voegen hou dan lekker je mond. Wij geen goede opleidingen? Misschien niet in Groningen nee maar dat hebben we al gemerkt hoor.

Stoppen met deze discussie? Mijn opa heeft 5 jaar in het kamp gezeten door die klootzakken en dan komt die PG eventjes vertellen dat wij met dat tuig hebben meegedaan. Dat kan ik niet over mijn kant laten gaan. En nogmaals, als jij er niks over te zeggen hou dan gewoon je mond.

11 mei 2010 om 20:15

Dat Nederland geen geschiedenis heeft met anti-semitische heeft weinig waarde in deze discussie. Nogmaals het is niet zo dat Nederlanders de Duitsers als het ware uitnodigden, maar vanwege de relatief zachte benadering van de Duitsers vonden veel Nederlanders het wel best. Zoals je zelf zegt, de angst weerhield velen ervan.

Je kan je niet volledig verschuilen achter het register-systeem.
- Ten eerste nam geen enkele autoriteit het op voor de Joden. Himmler schreef zelfs aan Hitler dat de Nederlanders hun werk goed deden (mbt joden)
- Het aantal Nederlandse soldaten dat deelnam aan de oorlog tegen Rusland was verhoudingsgewijs vele malen groter dan van andere bezette landen.
- Uit documenten is ook gebleken dat veel Joden verraden zijn door hun Nederlandse landgenoten voor een bedrag tussen de 5 en 7 gulden. Uiteraard waarin dit voornamelijk Nsb'ers
- Na de oorlog werden de Joden dan ook niet goed opgevangen, daarom vertrokken velen richting het buitenland. Dit was overigens niet alleen een Nederlands probleem.

Wat is je punt met je een na laatste alinea? De situatie in Nederland was tegen het einde van de oorlog sterk verslechterd. Voedsel-tekorten, na-spartelende ambtenaren, steeds minder autonoom etc. Nederlanders waren uiteraard blij dat er een einde kwam aan een uitzichtloze en slechte situatie, maar dat zegt niet zoveel over de verhoudingen tussen Nederlanders en Duitsers in Nederland. De rustige aftocht van Duitse soldaten onder oog van duizenden Nederlanders wel.

Tja, dan neem je het niet serieus. Ik ben in ieder geval niet bevuild met opa-verhalen (dit is overigens geen disrespect en al helemaal geen persoonlijke aanval) waar zgn. alle opa's van NL in het verzet hebben gezeten. Misschien ben ik wel realistisch.

Edit:
Ik lees nu je post over je opa.
Er zijn veel werk-kampen geweest, uit economische noodzaak, neemt niet weg dat de algemene verhouding relatief goed was. Ik zeg ook nergens dat het Nazi-regime geen slachtoffers heeft gemaakt in Nederland. Het persoonlijke verhaal van je opa hoeft niet representatief te zijn voor heel Nederland en zegt sowieso niks over de geest die toen heerste.

11 mei 2010 om 20:40

Nee ik kan en ga me ook niet volledig achter het register-systeem verschuilen. Er zijn in Nederland ook een hoop Joden verraden (anne Frank). En er zijn er ook een hoop Nederlanders geweest die met de Duitsers waren. Maar jij kan niet op basis van die minderheid (want dat is het nog steeds) zeggen dat het Nederlandse volk gewillig meewerkte met de Duitsers. Dat is echt belachelijk.

Bedoel je met die een na laatste alinea die over de Bevrijdingsbeelden? Ik dacht dat jij met die joelende menigte een feestende menigte bedoelde. Nee dat is inderdaad raar. Bijltjesdag is inderdaad soft geweest. Maar ik weet ook niet meteen zeker of dat in andere landen wel zo was hoor.

Ik vind het een leuk stukje om te lezen. Kan me er ook mee identificeren ook al heb ik verder geen Duitse roots of iets dergelijks. Ben zelf erg fan van Ballack en zijn onverzettelijkheid, iets wat ik bij Nederlanders nog wel eens mis

4 sterren

Ik vond het 1e gedeelte hoewel persoonlijk toch aansluiten bij de tekst, want het laat zien hoe veel Nederlanders nog tegen Duitsland en Duitsers aankijken. Enige wat misschien verkeerd is, er staat afkeur tegen Duitsers en ik denk dat je afkeer bedoelt.

leuk stukje.
4 sterren

Aardig stuk. Niet erg professioneel geschreven, maar het wordt gecompenseerd door het aparte onderwerp. Vind het wel leuk hoe kritisch je naar Nederland kijkt, in relatie tot Duitsland. Heb het nooit begrepen die eenzijdige rivaliteit tegen de Duitsers van Nederland. Tijdens de 2e Wereldoorlog leefde Nederland namelijk veel en veel relaxter dan 95% van de landen onder Duitse occupatie. 3 sterren.

11 mei 2010 om 13:31

Het is een uiting van frustratie, het kleinere broertje dat tevergeefs uit de schaduw van zijn grote broer probeert te komen... maar elke keer faalt. Het is een veelvoorkomend fenomeen dat de mens zich afgeeft op hetgeen waar zij het meest op lijkt (of wie het dichtste bij staat, zoals familieleden). Belgie was voorheen ook altijd ''slachtoffer'' van Nederlandse rivaliteit, echter is Nederland Belgie al een tijdje ontstegen. Tenminste, dat is mijn bescheiden mening.

11 mei 2010 om 13:34

-

Het enige waar ik bij Bastian Schweinsteiger aan moet denken is hoe krijg je met zo'n hoofd zo'n bloedmooie vriendin (sarah Brandner )??

11 mei 2010 om 14:35

Geld natuurlijk.

On: vind het wel een aardig stukje. Inderdaad sterk begin en en wat minder einde. Maar toch 4 sterren.

Ik vind het een leuk stuk. Ben ook fan van Schweinsteiger. Zeker hoe hij bij Bayern speelt dit jaar vind ik geweldig. Je verwoord goed wat voor een voetballer hij is, wat hij kan, wat hij minder kan. Alleen het enige is dat een inleiding leuk is met een persoonlijke achtergrond. Maar in je stuk komt het net te vaak weer naar voren, dat je duits bent. Als je meer was ingegaan op het voetbal was het echt een goed stuk geworden. Wel leuk om iets over Duitsland te lezen. En misschien een troost, ik zit ook met een (half-) Duitse jongen in de klas. Bij Duits is het leuk om achter hem te zitten bij een toets, maar dat even ter zijde. We zeggen ook wel tegen hem als grapje Mof. Maar we bedoelen er verder helemaal niets mee

je hebt mij niet te pakken gehad met dit stuk. Ik heb het met moeite uitgelezen. Ik vond het een beetje saai geschreven. Zoals zovelen hier zeggen, aardig begin maar de afronding is niet wat het moet zijn.
3 sterren.

als half duitser kan ik me hier helemaal in vinden, op wat spelfoutjes na goed stuk vooral het begin zoals al eerder is gezegd
ben zelf ook wel fan van schweini, heerlijke speler en een ondergewaardeerde speler van bayern

omdat je ook een deel duits ben geef ik je de voordeel van de twijfel dus 5sterren

@ iedereen

Ik had een nòg langer stuk, maar er mochten maar maximaal 1000 woorden in de tekst staan, anders was de overgang wel goed gegaan denk ik. Toen het meer dan 1000 woorden waren heb ik nog ongeveer 300 woorden weg moeten halen en heb er vervolgens niet al te veel meer aan veranderd om het goed over te laten lopen.. Mijn excuses hiervoor, de volgende keer zal ik beter kijken of het wel goed bij elkaar past, maar ik ben er zeker van dat als ik het hele stuk had mogen publiceren de tekst wel vloeiend in elkaar overliep.
Daarnaast is dit ongeveer de eerste keer dat ik zo'n verhaal heb geschreven, dus ik ben er niet echt een professional in of zo. Ook zal ik de tips van jullie goed doornemen en hoop ik de volgende keer een beter stuk te schrijven!

Bedankt voor alle reacties en stemmen in ieder geval alvast!

11 mei 2010 om 19:59

nu begrijp ik het beter, sorry hiervoor

Verdorie, ik klikte zonder erg 5 sterren aan, zou Voetbalzone die weg willen halen? Ik wil namelijk niet op mijn eigen Club expert stemmen, haha

Voor mij heb je een leuk en interessant stuk geschreven over een voetballer die in mijn ogen een absolute meerwaarde is voor het Duits team. Ook ik heb genoten van Schweinsteiger op het WK 2006 en EK 2008, hopelijk doet hij weer van zich spreken op het aankomende WK. Ik zou het overigens toe juichen, niet als fan, maar als voetballiefhebber dan welteverstaan.

@patatje9 (in de) War

In verhouding met andere landen is het kleine Nederland op sportief gebied een meer dan uitstekend opleidingsinsttuut gebleken. Voetbal, hockey, zwemmen, turnen, roeien, paardensport en niet te vergeten het schaatsen. Dat zijn talloze sporten waarin de afgelopen jaren meer dan eens verschillende wereldprestaties zijn geleverd, en nog steeds geleverd worden. Allemaal geleverd trouwens door sporters die hun opleiding daarvoor... in ons eigen kikkerlandje hebben genoten, en daar mogen we met recht trots op zijn.

Nog een kleine correctie overigens, Robben, Sneijder en v.d. Vaart waren niet onze laatste wereldspelers maar zijn dat eigenlijk net pas geworden. Momenteel zijn deze voetballers in de bloei van hun leven en kunnen wij als voetballiefhebber nog jaren van hen genieten. In die tussentijd kan er zomaar weer nieuw talent opstaan of ontstaan, maar zichzelf momenteel ook al weer aandienen ( Siem de Jong ), het is alleen maar een kwestie van tijd. Al deze talenten worden trouwens mede voortgebracht door het goede opleidingsniveau in ons land, niets meer en niets minder.

En oja, scouting naar talent komt ook in het binnenland voor en is absoluut geen zonde. Denk bijvoorbeeld aan Ruud v. Nistelrooij, van Margriet Oss naar Den Bosch naar Heerenveen ( correct me if I'm wrong ) om uiteindelijk bij PSV te belanden.

goeie stuk mooi echt mooi om de lezen

ik vindt dit wel echt een mooi stukje maar niet perfect.
Ik geef je daarom 4 sterren

Vermakelijk stuk. Het slot is alleen minder dan de rest van de tekst. Desondanks geef ik je vier sterren.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren