Clubliefde bestaat niet meer

Een schande. Dat was het. De manier hoe men bij Heracles Almelo afscheid nam van Gert Heerkes verdiende niet de schoonheidsprijs. Hij leidde Heracles naar rechtstreekse handhaving en wat hierop volgde was zijn ontslag. Heracles sloeg een andere richting in en wou de subtop bestormen. In deze filosofie paste een trainer als Heerkes niet en daarom werd de bij Feyenoord ontslagen trainer Gertjan Verbeek de nieuwe leidsman van de ploeg uit Almelo.

Verbeek had al een verleden bij Heracles, de club waar hij actief was zowel als speler als trainer. Een man die de club door en door kende, en ook in zijn tijd bij Feyenoord nog steeds in contact was met de voorzitter Jan Smit. Toen deze vernam dat Verbeek vrij kwam liet hij meteen zijn interesse tonen. De clubloze Verbeek had wel oren naar een terugkeer, en zo geschiedde.

Na een roerige zomer waar veel spelers vertrokken, waaronder de sterkhouder Jan Wuytens, Ricky van den Bergh en Emmanuel Boakye, zag de toekomst er somber uit. De verwachtingen waren laag. Maar wonder boven wonder werd de eerste wedstrijd in de Eredivisie met 3-2 gewonnen van de huidige kampioen AZ. Deze wedstrijd was slechts een voorbode op wat er zou komen.

Heracles speelde verfrissend en herkenbaar voetbal. Onder leiding van Verbeek was er vooral duidelijkheid. Zo speelde Heracles grotendeels met dezelfde basiself. Onder Verbeek groeide Willie Overtoom, voorheen speler van amateurclub HVV Hollandia, tot een geduchte nummer 10. En ook Everton kreeg vertrouwen en leefde helemaal op, getuigende zijn dertien goals in de competitie. Maar de absolute smaakmaker aan Almelose zijde is Bas Dost, de aanvalsleider van Heracles. Hij betaalde zijn vertrouwen terug met goals en is inmiddels de meest scorende speler van Nederlandse komaf in de Eredivisie.

Dankzij de goals van Everton en Dost stootte Heracles door richting de subtop. Waar voorheen alleen thuis werd gewonnen, gebeurde dit nu ook buitenshuis. Momenteel bezit Heracles de zesde plaats en kan het zich opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. Niets lijkt fout te kunnen gaan, een successeizoen is deze jaargang al te noemen. Alleen heeft succes ook een keerzijde.

De uitblinkers staan meer dan ooit in de belangstelling van diverse clubs. Zo is Dost een meer dan gewilde speler. Niet alleen de spelers zijn de enige interessante objecten in Almelo. De man achter het succes, Verbeek, moet de openstaande vacature bij AZ vervullen. De huidig kampioen wil weer meedoen om de titel en daarbij past een trainer als Verbeek. Bij een team waar Ronald Koeman te lief voor was hebben ze een trainer nodig die nog met de harde hand regeert. Dick Advocaat is een noodoplossing en strijkt binnenkort miljoenen op in Rusland. Van Verbeek is het bekend dat hij spelers niet alleen afbeult, maar ook beter laat spelen en ze vormt tot een hecht team. Dit gegeven maakt Verbeek een meer dan geschikte trainer voor de club uit Alkmaar.

Donderdag 22 april 2010. Heracles heeft zojuist bekend gemaakt dat volgend jaar Verbeek de nieuwe trainer wordt van AZ. De wegen van Heracles en Verbeek scheiden na dit seizoen hun wegen. Verbeek heeft dit jaar iets moois opgebouwd en van zo’n clubman zou je verwachten dat hij de roeping zou kunnen weerstaan. Smit gaf Verbeek een kans om zich te bewijzen als trainer, en naar slechts één seizoen keert hij ons de rug weer toe. Ondankbaarheid ten gronde uit.

Maar Verbeek is niet de enige. Dost, wiens doorbraak grotendeels te danken is aan Heracles Almelo, zegt dat zijn toekomst mede afhankelijk is van het aanblijven van Verbeek. Een speler wie net de puberteit is ontlopen en het nu al te naar zijn hoofd is gestegen. Een jonge voetballer die nog aan het begin van zijn carrière staat. Voor zijn ontwikkeling is het niet onverstandig nog een jaartje bij Heracles te rijpen, om daarmee ook zijn dank aan de club te kunnen tonen. Maar hij heeft het te hoog in zijn bol en ziet zichzelf al in een Ajax-shirt rondhuppelen. Ondankbaarheid ten gronde uit.

Inmiddels is de eerste is al vertrokken, wellicht zullen in zijn kielzog nog meerderen volgen. Deze zomer belooft weer een hete te worden in Almelo. De enige zekerheid die er heerst is dat in het hedendaagse voetbal clubliefde niet meer bestaat.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 15 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2900+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door Nicaragua)

Je hebt gelijk dat veel spelers, bestuursleden en coaches niet meer zoveel waarde hechten aan clubs als ze vroeger deden. Maar ik vind jouw stelling 'clubliefde bestaat niet meer' ook een beetje overdreven. Bij Heracles gaat dit misschien op, ik ben niet de Heracles clubexpert, maar bij andere clubs toch echt niet.

Je hebt echt onwijs veel spelers in de Eredivisie die wel degelijk tekens van clubliefde tonen. Er zijn een heleboel spelers die terugkeren naar waar het allemaal begon. Zo heb je bijvoorbeeld Ooijer bij Psv. Ook heb je bij Feyenoord Tomasson die blijkbaar genoeg van zijn club houd.

Als je onder 'clubliefde' voor altijd bij een club blijven verstaat moet ik toch in het buitenland verder gaan. In de Eredivisie zie je vrij weinig spelers of coaches die bij hun club blijven. Dit is natuurlijk vanwege het lage niveau van onze competitie en bovendien lokt het geld.

Maar zoals gezegt is er wel échte clubliefde, vooral in het buitenland. Neem Raúl bij Real Madrid, of Rooney die waarschijnlijk Man United niet zal verlaten. Ook heb je bij Man United een Giggs of Scholes lopen die er ook nooit weg zal gaan. Bij Liverpool kan je Gerrard opnoemen en bij Chelsea zijn Terry en Lampard toch ook wel mensen die van hun club houden te noemen.

Er zijn echt heel veel spelers die zelfs bij de jeugdopleiding van hun huidge club gespeeld hebben. Eerder genoemde Giggs heeft zijn hele leven bij Man United gespeeld bij wijze van spreken, en bij Barcelona heb je Messi, Xavi, Iniesta, Puyol en nog velen meer.

Kortom je stelling is een beetje generaliserend. Als je de stelling puur op Heracles gericht had, had je dat duidelijker moeten maken, maar het stukje is wel aardig en misschien dat er bij Heracles geen clubliefde meer bestaat. Dat zal jij ongetwijfeld beter weten dan ik.

Nog een kleine tip. Je gebruikt in twee alineas een zelfde zin, namelijk: 'ondankbaarheid ten gronde uit'. Veel mensen zien dit als iets lelijks dat ze twee keer hetzelfde lezen en zien liever een synoniem of variatie. Als je écht heel graag een zin vaker wilt gebruiken, moet je dat bij elk slot van een Alinea doen.

Daarnaast gebruik je (vooral bij de inleiding) heel veel korte zinnen wat irritatie bij het lezen kan opwekken. Zeker in de inleiding kan het vervelend zijn, omdat na de inleiding mensen de beslissing nemen door te lezen.

Om af te sluiten, ik vind het een heel aardig stukje met een kromme stelling. Leuk geschreven en zo te zien heb je wel kennis van je clubje Heracles.

Clubliefde bestaat wel maar alleen op het hoogste niveau. Als je een stap omhoog kan maken en je doet het niet ben je weinig ambiteus.

Heracles is geen topploeg en ik vind niet dat je die mensen die daar vertrekken naar hoger verwijten kan maken. Daarnaast kan je moeilijk zeggen dat het aantrekken van Verbeek geen goede keuze was. Als jij als fan zou moeten kiezen uit de huidige man die je al tien jaar naar een 10e plek brengt of een nieuwe coach die ervoor zorgt dat je 5e wordt wat zou jij kiezen?

Je kan spelers ook niet kwalijk nemen dat ze bij Ajax willen voetballen. Dat is waar 75% van de nederlandse voetballers van droomt vanaf 8 jarige leeftijd. Als er dan verbanden worden getrokken in de media kan ik mij heel goed voorstellen dat je met je hoofd in de wolken bent.

Over clubliefde heb je het eigenlijk niet of weinig naast je inleiding en slot. Net als mijn mancunian collega hierboven, neem een voorbeeld aan Ferguson. Die heeft slechte tijden gehad en staat ook nu weer onder druk door veel fans.

Ik ga met mijn bovenstaander mee wat betreft de sterren, leuk geschreven maar het is een verslag van het seizoen van Heracles en dat hebben wij al een aantal keer gehad.

29 april 2010 om 08:29

Beter kan ik het niet zeggen

Ik vind het een matig stuk. Het meerendeel van het stuk heeft niks te maken met de titel. Dit hoeft ook niet per sé, maar dan moet datgene wat wél op de titel slaat wel goed zijn en dat was het niet. Zoals je aangeeft over Verbeek; wat had jij gedaan? Blijven bij Heracles waar je geen zekerheid hebt dat je volgend jaar weer top-10 eindigt of naar AZ, een club net onder de top? Dit heeft niks te maken met clubliefde, dit heeft alles te maken met ambitie. Hetzelfde geldt voor Bas Dost.

Ik zeg alleen maar: Del Piero, Totti, Zanetti, Buffon, De Rossi, Giggs, Scholes en Gerrard.

Praat voor je zelf :D

26 april 2010 om 10:05

@ iedereen

Ik kan ook zo namen opnoemen die al jarenlang bij hun club spelen. Maar zij spelen al bij topclubs en hoeven ook niet zo nodig te verkassen. Verbeek zit hier net 1 jaar en vertrekt na 1 goed seizoen. Als hij een beetje loyaal zou zijn had hij minimaal nog een jaar gebleven. Jan Smit maakte zich sterk voor zijn komst en wordt nu in de steek gelaten. Voor Dost geldt hetzelfde, Heracles gaf hem een kans. En dat hij ambitie toont begrijp ik, als profvoetballer moet je ook niet willen dat Heracles je eindstation is. Maar hij kan op zijn minst respect tonen naar de clus en haar fans. Hij heeft 1 goed seizoen (vorig jaar was het vrij matig wat hij liet zien) en meteen krijgt hij het te hoog in zijn bol en gaat ie naast zijn schoenen lopen.

26 april 2010 om 18:39

Dan zeg ik zomaar Heitinga. Waarom betekent een vertrek voor jou dat er geen clubliefde is? Waarom veroordeel je Dost terwijl hij gewoon achter de trainer aan wilt waar hij zich goed bij voelt. Ik vind het een beetje goedkoop om eerlijk te zijn. Nog eens een naam, laat Jaap Stam dan ook geen echte clubliefde zien bij Zwolle? Of Overmars bij Go Ahead? Die zijn ook vroeg vertrokken en toch altijd hun clubliefde behouden.

Nee, qua argumentatie en redenatie zijn er geen spelden maar hele bomen tussen te steken. Wat dat betreft heb ik het gevoel dat wel heel erg met gevoel (lees frustratie?) hebt geschreven en niet al je argumenten goed hebt doordacht.

Maar goed, een column is een persoonlijk iets en dat komt duidelijk naar voren. Het leest aardig en is al met al redelijk geschreven maar wat zwak be-argumenteerd.

2.5 puntjes, afronden naar 3 omdat halfjes niet kunnen.

goede column, goed geschreven, maar ik word eerlijk gezegd een beetje moe van alle heracles columns...dat jullie een goed seizoen heb gedraaid is duidelijk en gefeliciteerd met dit goede resultaat, maar om nu iedere keer hetzelfde te lezen..t wordt een beetje oud..

26 april 2010 om 10:44

A: je hoeft deze column helemaal niet te lezen.
B: Je hoeft dan ook helemaal niet te reageren (afgezien van je eerste 4 woorden).
C: En al die columns over Ajax en Feijenoord? Daar wordt ik eerlijk gezegd een beetje moe van. Ik ken de clubs zo onderhand wel en weet ook het een en ander over de supporters...
- Ik ben juist blij met mensen die eens een ander onderwerp belichten dan de 'top' clubs ajax en feijenoord en de fantastische jeugdopleiding van arsenal.

Ontopic:
Het is inderdaad jammer dat voetballers en trainers niet meer zo lang bij een club blijven. Echter maakt vandaag de dag geld gelukkig, en dat is jammer voor de kleinere clubs maar het is helaas niet anders (ben zelf supporter van Vvv).

Echter een gewetensvraag voor de schrijver:
Als jij nu ergens een jaar heb gewerkt en je hebt goed werk geleverd, je krijgt een aanbieding van een groter, 'beter' bedrijf waar je aanzienlijk meer kunt gaan verdienen en je kunt verder bouwen aan je carriere. Wat zou je doen?

26 april 2010 om 11:42

Ligt eraan wat voor bedrijf het is. Als ik een puur zakelijke relatie heb met mijn baas en het bedrijf dan zou ik de aanbieding accepteren. Maar als het bv. een familiebedrijf is, ligt het toch anders en dan zou ik denk ik bedanken.

26 april 2010 om 12:49

A: Klopt
B: Klopt ook
C: Ik ook...maar inmiddels dus ook van de Heracles columns..

26 april 2010 om 15:17

@ wvisser18

Op dit moment zijn er 6 columns over Heracles tegenover 62 (!) van ajax. Dus je kritiek klopt niet helemaal. Ik vind het juist leuk om te lezen over de 'kleinere' clubs, en niet alleen over heracles. Dat gezever over dat ajax kampioen moet worden of niet en over de bekerfinale ken ik zo langzamerhand wel. Ik probeer orginele columns te schrijven over mijn club. En als je niets over Heracles wil lezen, doe dat dan ook niet. Ik dwing je nergens toe

26 april 2010 om 15:54

Alleen zijn die 6 colums over heracles wel uit de laatste 2 weken en allemaal hetzelde!

matig stuk
gertjan verbeek moet play offs spelen voor europa in te mogen ( wat ze volgens mij niet gaan luken , de play offs als winnaar uitkomen) en az die is een stapje vercder die zitten in de vorrondes en hebben betere spelers en verbeek heeft ambitie
en ik ken zo veel profvoetballers die wel clubliefde hebbe voor hun club dus die titel slaat nergens op

Heracles is de werkgever van Verbeek en Dost,
als een andere club - dus andere werkgever - 3x zoveel salaris bied is het niet meer dan logisch dat ze de overstap maken.

Betrek het anders eens op jezelf. Als je een baan aangeboden krijgt waarbij je 3x zoveel gaat verdienen als bij je huidige baan, blijf je dan loyaal aan je baas of stap je over?

@ Didioni: Zo heb je bijvoorbeeld Ooijer bij PSV en Makaay bij Feyenoord.

Ooijer is eigenlijk begonnen bij Roda JC, dus zou daar naartoe moeten, maar goed hij heeft bij PSV nog veel gekregen, dus op zich logisch. Alleen Makaay had hiervoor nog Nooit voor Feyenoord gevoetbald. Die man komt bij Vitesse vandaan!!! Dus niks clubliefde!

Maar überhaupt Bas Dost is geen Heraclied! Hij komt bij FC Emmen vandaan, kreeg toen een kans bij Heracles. Daar doet hij het goed en waarschijnlijk grotendeels door zijn trainer. Hij heeft zeer goede ervaringen met zijn trainer. Eigenlijk alles komt door Verbeek. Dus dan is het toch ook niet gek dat Dost voor Verbeek kiest en niet zo voor Heracles Almelo.
En waarom mag Dost niet ambitieus zijn, hij wilt gewoon met een club als AZ uiteindelijk standaard om Europees voetbal spelen. Ik denk dat Heracles na dit seizoen het al weer een stuk moeilijker zal gaan krijgen. Vooral omdat Verbeek al vertrokken is, en waarschijnlijk spelers als Overtoom, Everton en Dost ergens anders voor een beter salaris en op een hoger niveau kunnen gaan spelen.

26 april 2010 om 21:48

Ja natuurlijk sorry, ik was er niet helemaal bij. Bedankt

Leuk stuk. Feitelijk klopt het dan niet altijd, maar dat hoeft volgens mij ook niet bij een column.
Leest in ieder geval erg makkelijk en vermakelijk. Mijn complimenten.

26 april 2010 om 14:50

Kipvis, de feiten kloppen juist wel volledig in dit column, alleen is daar gelijk mijn punt van kritiek: dit column is te veel een opsomming van feiten en gebeurtenissen.

Pas in de laatste alinea komt er iets van een duidelijke mening naar voren, wat ik kan waarderen. Een clubexpert kan en moet in mijn ogen een mening weergeven, deze duidelijk formuleren en bovendien kan een clubexpert zijn of haar mening goed onderbouwen. Door Verbeek en Dost in deze penibele situatie naar voren te halen, waardoor Heracles inderdaad benadeeld wordt, om vervolgens te stellen dat clubliefde niet meer bestaat in het hedendaagse voetbal, is ronduit kort door de bocht. Het laat zien dat je standplaatsgebonden bent, wat puur menselijk is, maar wat tevens jouw mening ontkracht, evenals de argumenten die je hanteert.

Ik vind het jammer dat ik in dit column eerst door een reeks feiten heen moest worstelen, om vervolgens in enkele woorden een mening te moeten zoeken. Je taalgebruik is correct, maar de schrijfstijl is er een waar ik niet echt warm van word. Je brengt de deelonderwerpen goed onder in alinea's, alleen is het geen overbodige luxe om een aantal alinea's samen te voegen, waar het in dit column zeker mogelijk is.

Vanwege bovengenoemde redenen kan ik je helaas niet meer dan twee sterren geven en hoop ik dat je wat hebt aan deze opbouwende kritiek. Ik hoop op een beter stuk de volgende keer en verder wil ik je vooral uitdagen om nog meer stukken over Heracles te schrijven, want het is een club waar ik veel sympathie voor heb.

27 april 2010 om 10:32

Dat is dezelfde kritiek die ik vaak op deze columns op voetbalzone heb. Ik vind het leuk wanneer de schrijver iets eigens of authentieks toevoegt. Buiten dat is het een best goed geschreven stukje, waarin ik zie dat er moeite gedaan is om het goed onder woorden te brengen.

Ik moet wel zeggen dat je het eenzijdig bekijkt, namelijk vooral uit oogpunt van de club. Om het mooi te zeggen: liefde hoort van twee kanten te komen. Ik vind het bijvoorbeeld een belangrijk detail dat Verbeek een clausule in zijn contract had, waarin stond dat hij weg mocht wanneer een club van het kaliber AZ zich zou aandienen. Hiermee staat ook meteen vast dat hij Heracles vooraf al had duidelijk gemaakt dat er de mogelijkheid was dat hij zou vertrekken. Dan moet je achteraf ook niet zeuren.

wat een slecht stuk zeg, hoezo open deuren in trappen, en dan nog de verkeerde open deuren ook. verbeek heeft al een eerdere periode bij heracles gehad, vrij logisch dat hij een hoger niveau nastreeft...

26 april 2010 om 21:53

Een column is een stukje waarin iemand zijn mening ventileert. Open deuren intrappen etc. dat is bijna altijd met een column! Het is geen onderzoeksrapport. Beoordeel deze jongen op zijn mening en schrijfstijl niet of hij waarheden opschrijft of niet. Het is kwalitatief gewoon een goed stuk. Goede opbouw en leest lekker weg. Daarnaast is het verfrissend om ook eens wat over Heracles te lezen i.p.v. al die Ajax en Feyenoord stukjes, waarbij er pas echt open deuren worden ingetrapt.

Leuk geschreven, open deuren intrappen inderdaad zoals Sanmartean al aangaf, maar ik ben niet zo een triest hatertje als hij die vervolgens je stuk de grond in stampt, je schrijfstyle is wel leuk, je brengt het verhaal goed over, alleen is het niets vernieuwend omdat het voor een groot deel van de Vz'ers al bekend is. maar Heracles is een ploeg waar ik weinig van afweet, als je je op leuke weetjes etc. focust kun je veel bijdragen hier, maar deze column vind ik inhoudelijk twee sterren waard, je krijgt er 5 van me door het leuk over te brengen, en om het gemiddelde wat op te krikken krijg je daar vijf sterren voor
7:2=3,5 en naar boven afgerond 4 sterren.

Alleen verwacht ik de volgende keer een topstukje van je!

Je schrijfstijl is zeer oké. Ik ben het echter niet altijd eens met de inhoud van het artikel. Zie het eens van de andere kant: Zonder Verbeek was Heracles niet zo hoog geëindigd. Je bekritiseert hem nu, omdat hij ondankbaar is, maar eigenlijk heb je geen recht van spreken. Ik denk namelijk dat alle Heraclieden hun handjes mogen dichtknijpen met een trainer als Verbeek. Die kan namelijk een topclub aan. Hem bekritiseren vind ik dus niet echt fair, gezien de resultaten die hij behaald heeft afgelopen seizoen. Daarnaast vind ik dat men altijd op het hoogtepunt moet stoppen. Hoger dan deze 6e plek lijkt me voor Heracles namelijk niet reëel.

Terug naar de beoordeling over het geschreven artikel zelf in plaats van je mening: De titel had ik zelf anders geformuleerd. Zeker omdat deze in het grootste gedeelte van het middenstuk niet thuishoort. Desondanks zie ik er weinig tot geen stijl- en grammaticale fouten in en dat mag je gerust een groot pluspunt noemen.

Allereerst vind ik je titel nergens op slaan. Schrijf je over het feit dat Heerkes zo werd weggestuurd, dat hij jongens als Everton, Dost en Overtoom de kans heeft gegeven en geef je er totaal niet je eigen draai aan. Kortom, je had net zo goed mijn column over kunnen nemen. Ik vind ook dat je er erg veel fouten in hebt staan. Verder vind ik het ook een beetje opsommingen van het hele seizoen wat bijv. een supporter van Roda nog wel had kunnen schrijven

@ mensen die zeggen dat ze moe worden van alle Heracles columns, die mogen er inderdaad wel moe van worden want de helft wordt gekopieerd van elkaar.

Mischien een tip: Ik wil mijn eigen column niet prijzen, maar je zou er kunnen kijken op de manier hoe ik mijn stuk heb geschreven.

1 ster voor het schrijven, en 1 ster voor het goed kopiëren en daarna wat woordjes veranderen.

26 april 2010 om 16:24

Ik heb niks van jou gekopieerd. Ik was al bezig met mijn column toen die van jou werd gepubliceerd. Toen ik jouw column las zag ik al wel wat overeenkomsten, maar ik heb hem toch ingediend aangezien ik er al aardig wat werk had ingestopt.

Clubliefde bestaat niet meer....
Tja, Voetballers willen in een aantal jaar hun pensioen veilig stellen.
Als een ander bedrijf in de branch waar ik in werk mij 30, 50 of 60% meer betaald dan ben ik daar ook weg.
Het gehele Nederlandse voetbal heeft daar mee te maken. subtoppers verkopen aan toppers in Nederland. De briljantjes van de Nederlandse topclubs gaan naar het buitenland etc etc.
Tot de top waar ze miljoenen per jaar verdienen.

Beetje realiteitszin mag dus wel...

Dost moet clubliefde tonen?
wat een belachelijke stelling. Hij heeft zijn doorbraak deels aan Verbeek te danken, maar nog meer aan zijn eigen kwaliteiten en aan heerkes die hem naar heracles heeft gehaald. Hij heeft verder helemaal niets met Heracles. Na 2 seizoenen heracles heb je er nog niet zo'n band mee, hij komt daar niet uit de opleiding, is niet totaal afhankelijk geweest van heracles en heeft zich gewoon in de basis geknokt.

Daarnaast heeft hij niet gezegd Heracles te gaan verlaten wanneer verbeek vertrekt, maar zal hij dat zeker meenemen in zijn beslissing. Dat is ook volkomen terecht. Heracles is een leuk cluppie, maar je kan van talenten die er 2 seizoenen spelen niet verwachten dat ze clubliefde tonen.

Leuk stukje, alleen in de conclusie over Dost kan ik me moeilijk vinden.
Voor het Nederlandse voetbal is het beter dat er geen clubliefde bestaat, voor het voetbal per club niet.

Clubliefde is ook onzin, we praten hier over betaald voetbal, niet over amateurvoetbal.

Vroeger was er meer "clubliefde" omdat er toen nog niet zoveel buitenlanders in 1 team mochten spelen.

Betaaldvoetballers kiezen of voor het hoogste niveau of voor de centen of voor alletwee.

Jan Smit gaf Verbeek de kans zich te bewijzen... ???

Verbeek kon clubs van veel hoger niveau krijgen, maar ging voor de uitdaging bij Heracles. Om hem dan nu af te branden omdat Verbeek ambities heeft... Werkelijk walgelijk.

Ook Dost heeft natuurlijk de kans gekregen bij Heracles... Dost kon naar Twente, Heerenveen en Utrecht maar koos voor Heracles. Zelfde verhaal dus. Dost koos voor Heracles.

tuurlijk bestaat clubliefde nog wel want de club blijft in iemand zijn hart zitten als hij er echt van houd
dat die persoon voor een beter (betalende) club kiest is zijn goed recht want als je het talent hebt en je kunt financieel onafhankelijk wroden moet je het gewoon doen en voetballers bij barcelona of man utd hebben makkelijk praten zij spelen al op het hoogste niveau en verdienen bakken met geld.

gertjan verbeek is toch helemaal niet verplicht liefde te hebben voor heracles? Bovendien, wie zegt dat Bas Dost puur voor het geld kiest? Hij is helemaal niet te positief over zichzelf, hij wil gewoon een nieuwe stap maken in zijn carrière. Zo ook voor Verbeek: die man heeft altijd de wens gehad een topclub te coachen, bij Feyenoord is dat mislukt. Nu hij een nieuwe kans kreeg heeft hij die meteen met beide handen aangegrepen. Daar moet je toch juist blij en trots op zijn? Dat die man, nota bene dankzij Heracles, weer een aanbod van een topclub krijgt? En dat Bas Dost, vers uit eigen Almeloose oven, een topspits wordt? Dat is pas clubliefde, als je met die mensen meeleeft en blij voor ze bent en trots op ze bent.
En ook bij Heracles bestaat clubliefde als het gaat om spelers die bij hun club blijven. Kijk naar spelers als Quansah en Looms. Die gaan ook niet zomaar weg. En ook al krijgen ze misschien geen aanbiedingen van betere clubs dan Heracles, er zijn genoeg spelers die na één, twee of drie jaar alweer weg zijn naar een club van hetzelfde niveau...

Dat wilde ik even zeggen :P

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Utrecht21-2
13.PEC Zwolle17-9
14.VVV-Venlo16-18
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. VloetMiddenvelder178
S. BakışAanvaller153
D. BurgzorgAanvaller152
S. van der WaterAanvaller143
A. SzőkeAanvaller131
J. BlaswichKeeper90
J. CijntjeAanvaller70
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

In de wandelgangen

Woensdag 20 januari
Voormalig rechtsback Cicinho heeft Alexandre Pato (31) gevraagd om naar Sivasspor te komen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren