De ontbrekende schakel van Chelsea

Vrijdag, 23 april 2010 om 11:25 door dekenner12

Het einde van het Engelse seizoen nadert. Het lijkt een van de spannendste ontknopingen sinds tijden te worden. Niet doordat de topclubs alles blijven winnen, zoals in Spanje het geval is. Nee, in tegendeel zelfs de topclubs hebben dit jaar bijzonder veel punten laten liggen tegen de kleinere clubs. Met name Chelsea heeft vaak onnodig puntverlies geleden. Tegen verdedigend ingestelde ploegen kwamen ze er simpelweg niet doorheen.

Dat is nou juist het probleem met dit Chelsea. Als een ploeg verdedigt dan komt Chelsea creativiteit te kort om dit te doorbreken. Vaak zoeken ze dan de vleugels om vervolgens de bal te verliezen. Of ze gebruiken de lange bal die negen van de tien keer niet aankomt. Dit zorgt niet alleen voor slechte resultaten, maar ook voor saaie wedstrijden. Als een ploeg aanvallend speelt, kan Chelsea makkelijk uitlopen naar een monsterscore. Chelsea begint te counteren en bij een voorsprong neemt de tegenstander meer risico’s waardoor er gaten vallen. Dit soort wedstrijden zijn vaak erg mooi en fantastisch om naar te kijken. Daarom is Chelsea ook zo wisselvallig. Dit hangt compleet samen met de tactiek van de tegenstander.

De oplossing hiervoor is een goede, doelgerichte aankoop. Chelsea heeft op het moment een aanvallende middenvelder nodig. Het moet iemand zijn met veel creativiteit en een goed inzicht. Hij moet snel zijn en goed kunnen counteren, maar ook sterk genoeg voor het fysieke spel in Engeland. Daarnaast moet zijn handelingssnelheid in de kleine ruimtes hoog zijn en zijn omschakeling van balbezit naar balverlies goed zijn. Dit zijn natuurlijk veel eisen voor een middenvelder, maar ik heb toch een paar mensen op het oog.

Rafael van der Vaart zie ik graag komen. Op dit moment komt hij misschien weer aan bod bij Real Madrid, maar ik zie hem na het WK naar Londen toekomen. Van der Vaart is een erg creatieve speler, zoals we ook bij Ajax hebben kunnen zien. Hiernaast is Van der Vaart erg doelgericht en voor de speler die op de positie van Frank Lampard komt te spelen is dit wel belangrijk. Hij kan snel denken in de kleine ruimtes en ook goed openingen vinden. Zijn fysieke gestel is mischien nog een punt van kritiek. De afgelopen jaren heeft hij meer dan eens last gehad van blessures en de vraag is dan ook of hij het Engelse voetbal aankan.

De andere kandidaat is Yoann Gourcuff. Deze jongen speelt nu bij Girondins Bordeaux. Hij is vierentwintig en hiermee beduidend jonger dan Van der Vaart. Toch doet deze jongen in mijn ogen niet veel onder voor onze landgenoot. Gourcuff heeft een fantastisch inzicht en ook zijn pass is erg goed. Hij heeft ook een betere techniek dan Van der Vaart. Daarnaast beschikt Gourcuff over een uitstekende vrije trap. Het is niet voor niets dat Bordeaux de ploeg is die het meest scoorde uit standaard spelmomenten. Alleen hierom past hij al bij Chelsea, dat in de EPL het meest scoorde uit dode spelmomenten. In tegenstelling tot Lampard scoort Gourcuff niet veel, zo heeft hij bij Bordeaux uit 163 wedstrijden slechts 26 keer gescoord. Leg dit naast de statistieken van Lampard dan wordt duidelijk dat Gourcuff scorend vermogen tekort komt.

Stel dat een van deze twee spelers komt, dan moet de huidige tactiek moeten worden veranderd. Om van alle middenvelders optimaal gebruiken te willen maken, moeten de middenvelders veel bewegen en van positie wisselen. Hier kan op worden getraind en als dit lukt kun je erg veel verwarring bij de tegenstanders ontstaan. Met een van deze spelers kan Carlo Ancelotti eindelijk de wens van Roman Abramovich volbrengen, namelijk aanvallend voetbal spelen. Dit seizoen werd duidelijk dat er nog een schakel ontbreekt om de machine goed te laten lopen. Een schakel in de vorm van een creatieve, aanvallende middenvelder.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 9 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door dekenner12)

Als die ontbrekende schakel op de positie van Lampard moet komen. Waar moet Lampard dan staan?
Jammer dat je hier niet jou middenveld neerzet, zodat het stuk completer wordt

Ik ben het met je eens wat betreft een nieuwe speler te halen om creativiteit te brengen, maar wat ik echter niet met je eens ben, zijn de keuzes die jij maakt qua transferdoelen. Rafael van der Vaart is natuurlijk een klasse voetballer, maar komt snelheid te kort en bovendien hebben we met Lampard een fantastische aanvallende middenvelder in huis en bovendien kunnen we altijd Joe Cole nog op die positie posteren. Daarbij komt dat Jack Cork hoogswaarschijnlijk weer terugkeert naar de Bridge in de zomer (wordt momenteel uitgeleend aan Burnley en doet het daar niet onverdienstelijk) Ook Gourcuff zou ik niet in ons tricot zien. Ik vind hem meer een speler voor Arsenal.

Nee, het is niet het centrale gedeelte van het middenveld waar de problemen liggen, het zijn de vleugels die meer creativiteit vereisen en dan met name de rechterkant. In mijn ogen zou een speler als Ashley Young daar geweldig passen. Hij is snel, heeft een actie in huis én misschien wel het belangrijkst, hij heeft de Engelse nationaliteit!

Als ik spelers mocht kiezen, dan zouden het er drie zijn, namelijk:

Jack Rodwell - een fantastisch Engels talent die zowel aanvallend als verdedigend op het middenveld kan

Gabriel Agbonlahor - Een snelle balvaste spits die regelmatig scoort en daarbij een fantastisch talent. Hij is bijvoorbeeld al een stuk verder dan Sturridge, maar naar mijn mening ook verder dan Kalou.

Ashley Young - Een behendige vleugelaanvaller die een actie in huis heeft en daarbij dus een stuk meer creativiteit toe zou voegen aan onze selectie.

Maar ik snap je punt en hoewel ik het niet eens ben met je keuzes, geef ik je toch 3 sterren!

23 april 2010 om 13:03

Haha, hun zie ik dat ook graag bij Arsenal komen Het zijn inderdaad stuk voor stuk spelers met veel potentie om tot speler van wereldklasse te worden. Zowel bij Arsenal als bij Chelsea missen ze een winger die een mannetje durft uit te spelen en dan pefecte voorzetten kan geven. Alhoewl Van der Vaart een uitstekende versterking is voor Chelsea. Hij is technisch, sneller en heeft dood-over-mijn-lijk-mentaliteit dan Deco. Daarnaast is hij net zo creatief als Deco, misschien wel creatiever.

on topic:

leuke column, maar zoals al eerder gezegd, waar zet je Lampard dan neer? Op de bank?

23 april 2010 om 15:59

Ik zie nu in dat ik inderdaad mijn middenveld erbij had moeten zetten. Dit was ik ook van plan, maar ik merk nu dat ik het vergeten ben. bij deze:
daarom zeg ik ook veel roulatie. Daarbij vind ik dat je met malouda en Joe cole/ zhirkov ook veel acties aan de zijkanten hebt.

Het klopt dat Cork terugkomt, maar ik bedoel verdienstelijk bij Burnley is iets heel anders dan op het middenveld bij Chelsea

23 april 2010 om 16:07

en voor de 4-3-3 opstelling. Dan spelen lampard en gourcuff/raf aanvallend en essien verdedigend. Persoonlijk ga ik voor deze opstelling, dan is er meer beweging en ook op de flanken creativiteit.

cech
ivanovic
carvalho
terry
cole
lampard
essien
gourcuff/raf
anelka
drogba
malouda

ze missen een echte snelle spits Chelsea. Gelukkig hebben ze onze Fernando Torres niet.

goede cullumn. Alleen, als Van der Vaart komt. Waar moet je Lampard dan neerzetten?

23 april 2010 om 14:00

drogba torres?
Mwah beide wereld spelers denk
EN ik neem aan dat als Lampard anders wordt neergezet hij op de flank komt waar of ballack staat of malouda in een wat andere vorm!
geloof me lampard op de bank is als een vloek over je elftal uitspreken!

Chelsea's kracht ligt bij de defensie, dit is de erfenis van Mourinho. Echter tegen kleine clubs kunnen zij met hun fysiek en power vaak genoeg afdwingen via het aanvalsspelletje dat ze willen spelen. Tegen de top zijn ze niet verplicht om aan te vallen, daar leunen ze volledig op de defensie en zodoende wisten ze alle topwedstrijden te winnen.
Chelsea laat juist enorm veel liggen tegen de subtop. Dit is omdat zij verplicht zijn het spel te maken en dus niet leunen op hun defensie, maar aanvallend wat creativiteit en vernuft te kort komen.

Het grootste probleem ligt hem op het middenveld. Of Chelsea nou in een ruit speelt, of 4-3-3, er is niet voldoende dynamiek aanwezig. Zeker met de ruit (4 middenvelders) is het prettig om een speler erbij te hebben die een individuele actie heeft a la gourcuff. Ook wordt met de blessure van Essien vaak gespeeld met Mikel-ballack. 2 statische middenvelders die, wanneer zij beide spelen, alleen maar de ruimtes kleiner maken. 1 van hen zou dynamisch moeten zijn. Iemand die aanvallend wat toe kan voegen met zijn drive en loopacties, maar ook de defensie ondersteunt. Een type Flamini.

Speel je 4-3-3 dan heb je ook buitenspelers nodig met een actie. Anelka wordt meestal op de buitenkant gezet, maar is daar niet meer dan verdienstelijk. Hij voegt niet toe wat een Lennon bijv. wel kan toevoegen.

Zowel het middenveld als de aanval kan een kwaliteitsinjectie gebruiken wil Chelsea haar aanvallende filosofie doorzetten. De bank is ook enorm armoedig. Als het niet loopt bij Lampard of Drogba dan is er niemand die hen kan vervangen. Deco voegt niks toe, J.cole is niet constant en de spitsen zijn nog te jong.

23 april 2010 om 16:40

Meen je nou serieus dat het middenveld van Chelsea op dit moment een kwaliteitsinjectie moet hebben? Kijk met je punt over de aanval ben ik het compleet met je eens, Drogba en Anelka en that's it, want in mijn ogen is Sturridge gewoon nog niet goed genoeg en kan Kalou het niveau niet aan.
Maar het middenveld? Dat is gewoon een fantastische linie, waar geweldige spelers in rondlopen.
Ze hebben Essien, misschien wel dè allerbeste ter wereld en in ieder geval op zijn positie (verdedigende middenvelder) is hij dat zonder twijfel.
Daarnaast hebben ze Lampard, al jaren een stabiele wereldtopper op het middenveld en op zijn aanvallende positie ook duidelijk één van de allerbeste. Leg alleen zijn scorende cijfers eens naast die van andere aanvallende spelers en je weet genoeg. Hij heeft in 7 jaar bij Chelsea maar liefst 101 keer gescoord, alleen jammer dat hij eigenlijk alleen bij Chelsea wordt gewaardeerd, en door andere wel goed wordt gevonden, maar niet zo goed als hij eigenlijk is. Dit seizoen heeft hij er al 18 ingeschoten en heeft daarnaast al 12 assist gegeven. Dit aantal assist is voor zijn doen misschien nog wel onder gemiddeld zelfs.
Dan beschikt Chelsea nog over Joe Cole, een voetballer die mits fit bij de beste vleugelspelers ter wereld behoord en als je alleen de commentatoren bij Match of the Day altijd over hem hoort (en zo fan van Chelsea zijn ze over het algemeen niet), dan weet je wel genoeg. Hij is dit seizoen matig geweest, maar dit is nog het gevolg van zijn blessure. Als hij fit is, is het gewoon een fantastische voetballer.
Dan komen we bij de laatste plek op het middenveld, die in mijn ogen het zwakst is. Maar voor deze plek hebben we de opties Malouda, Deco, Ballack en Mikel. Op zich al een hartstikke goed middenveld die 4, maar daarvan kan er dus één instaan. En Malouda doet dit de afgelopen tijd ge-wel-dig. Ik ben totaal geen fan van hem en zag hem voor dit seizoen het liefst een vast plekje op de bank reserveren, maar hoe hij de afgelopen tijd speelt, daar is niks anders over te zeggen dan enkel goede dingen.
Ik denk dat je misschien ook eens voor de grap wedstrijden van Chelsea moet gaan zeggen voor je beweert dat het middenveld nodig een kwaliteitsinjectie nodig heeft, want het middenveld is ijzersterk.

Bovendien kan Chelsea volgend jaar beschikken over één van de allergrootste talenten van dit moment, die niet mocht spelen door een schorsing. Dan kan Gael Kakuta namelijk uitkomen voor Chelsea en dan is het hele creativiteit probleem (dat ik niet zie eerlijk gezegd, maar anderen kennelijk wel) opgelost want dit is een speler met een geweldige actie en veel bewegelijkheid, en daarnaast is het een belangrijke verjonging in het team.

In mijn ogen kan Chelsea nog wel even voor uit met het huidige materiaal, toch zeker nog wel 2 a 3 jaar (en waarschijnlijk langer). Maar een aanvulling erop is natuurlijk altijd welkom, vooral om de spelers op de bank (die toch ouder worden) te vervangen.

23 april 2010 om 18:33

Het middenveld heeft niks gebracht tegen de toppers en subtoppers. De spelers zijn individueel prima spelers, maar ze complementeren elkaar gewoon niet.

Bovendien heb ik geen kritiek op Lampard of Essien dus waarom je hen erbij haalt begrijp ik niet. Maar om er toch even op in te gaan. Lampard heeft leuke statistieken maar speelt helemaal geen goed seizoen. Slechts een handvol wedstrijden was hij doorslaggevend. En 14 assists (jij zegt 12, maar het zijn er 14) voor zijn doen is helemaal niet ondergemiddeld. Zijn hoogste aantal is 14, evenveel als hij dit seizoen heeft. De rest van de seizoenen haalde hij 10 of minder.
Essien is blessuregevoelig en onmisbaar. Dat is een probleem. Hij is niet onmisbaar omdat hij zo goed is... maar omdat hij specifieke kwaliteiten brengt die de andere chelsea middenvelders niet hebben. Daar kan het dus breder.

Ik denk dat jij eens voor de grap een wedstrijd moet analyseren ipv als een fan ernaar kijken.

Ja ga jij je maar vastbijten aan Gael Kakuta.

Nogmaals Deco komt te kort, Ballack voegt niks toe, J.cole is verre van constant en ook nog eens blessuregevoelig dus op hem kan je ook niet bouwen.

23 april 2010 om 18:39

Ik ben het eigenlijk met jullie allebei eens.

Essien is inderdaad een unieke speler voor Chelsea. Ik vind hem de enige echt balafpakker. Daarnaast is hij gewoon erg sterk aan de bal en hij heeft zo'n over-mijn-lijk-mentaliteit.

Lampard draait geen goed seizoen. Hij begint de laatste paar maanden ook pas te scoren en hij geeft inderdaad nooit bijzonder veel assits, wel veel, maar niet bijzonder. Voor de rest speelt hij een matig seizoen.

Ik vind dat Gael Kakuta een goed talent is, maar hij is een buitenspeler en nog te jong. Daarbij heeft hij niet echt de creativiteit die ik mis bij Chelsea. Kakuta voegt nou niet echt iets toe, want met malouda en Cole heb je dit soort spelers eigenlijk al.

24 april 2010 om 11:20

@persiangooner
Zijn hoogste aantal is 16, die hij behaalde in het seizoen 2004/2005. Maar ik ben het wel eens met het grootste gedeelte van jouw eerste post.

Maar ik heb altijd gezien dat die splijtende passes in ''the final third'' helemaal niet van hem (moeten) komen. Lampard is juist de gene die van diep achterin op het middenveld een lange pass geeft en dan van zijn typische intelligente ''runs'' in de zestien maakt. Wat ik wil zeggen is dat hij juist een van de gene is die het mogelijke eindstation is van een aanval. Daarom heeft Chelsea overduidelijk het type Deco nodig op het veld, maar hij kan niet meer op een constant hoog niveau presteren. Dus zoals jij dat al zei, hij komt te kort. Ballack speelt een slecht tweede seizoenshelft en voegt niks toe. Daarom is hij ook op de bank te vinden de laatste zes wedstrijden ofzo.

Ancelotti moet gewoon hard kijken naar zijn selectie en de onnodige spelers laten gaan en de selectie versterken. Mancienne, die op huurbasis speelt bij Wolves, ontwikkelt zich daar ook als een type Essien (of Flamini zoals jij dat zei). Een energieke en dynamische middenvelder die aanvallend wat toevoegt en ook de defensie ondersteunt. Hij speelde bijvoorbeeld een wereldwedstrijd tegen Arsenal een paar weken geleden. Ancelotti zou er goed aan doen om hem een kans te geven in de voorbereiding van volgend seizoen. Hij zou veel van Essien kunnen leren in zijn nieuwe rol op het middenveld en bij afwezigheid van Ess (of in bekerwedstrijden) hem kunnen vervangen. Jack Cork zou ik ook terughalen van Burnley. Het is een vechter en heeft ook de box-to-box kwaliteiten van Lampard. Ik ben ook onder de indruk van zijn passing en visie. Hij heeft potentie en kan Lamps misschien vervangen over een paar jaar maar ik moet meer van hem zien.

Een type Gourcuff/vdv is overduidelijk nodig dus dat hoef ik niet uit te leggen. Modric lijkt mij eigenlijk de beste optie maar Tottenham wil hem niet kwijt en zal zeker een belachelijke prijs vragen.

Chelsea heeft als laatste echt een nieuwe winger nodig. Ashley Young of Aaron Lennon zouden fantastische aankopen zijn. Beiden snel en de kwaliteiten om een man te passeren om daarna een goede cross te leveren.

Aguero binnenhalen zou ook wel goede zet zijn maar meneer heeft wel een hevige vraagprijs. Maar ik denk wel dat hij de kwaliteiten heeft om een Pl-hit te worden met de juiste begeleiding en misschien Chelsea's nieuwe Zola worden.

Ik ben het met een hele boel dingen niet eens maar vindt het wel een vermakelijke en leuke column!
Ik denk persoonlijk niet dat de problemen liggen op het vlak dat jij net noemde zoals de aanvallende middenvelder en ik snap trouwens je opsomming niet precies van de kwaliteiten van gourcuff en van der vaart.
je zegt dat gourcuff een geweldige vrije trap heeft maar ik ben dan misschien wat chauvinisch maar van der vaart's linkerbeen is toch ook niet mis?

Verder je andere vergelijkingen als een snelle goede spits(drogba?)
En natuurlijk de aanvallende midenvelder(lampard meest scorende middenvelder in engeland denk) snap ik niet helemaal!!
Jouw mening maar ik denk wel dat je iets meer op de feiten moet letten en anders probeer jouw mening te onderbouwen met feiten!

23 april 2010 om 16:04

Ik snap niet wat je bedoelt met deze zin: Verder je andere vergelijkingen als een snelle goede spits(drogba?)

ik zie nergens zo'n vergelijking. Daarbij Lampard is de meest scorende middenveld, maar is niet heel creatief. Hij is niet zoveel betrokken bij aanvallen en hij breekt ook geen wedstrijden open met passjes.

23 april 2010 om 23:09

Jah heb nu 3 keer gelezen stond er niet in maar ik reageerde eerder op iemand anders en die zei het dus ik haalde 2 dingen door elkaar maar dank je dat je het even rechtzette!!

Maar wat ik dus niet snap van wat jij zegt is dus een aanvallende middenvelder die veel scoort is dus niet handig, die veel assistjes heeft en misschien kijk je alleen de samenvattingen of zo maar juist lampard heeft wel het inzicht om de wedstrijd open te breken met passjes!

Dan een speler die mensen wel vrij zet voor de goal maar niet scoort?
Laat ik zo zeggen
ga de cijfers maar even op na en dan zal je zien dat lampard naast fabregas de meest waardevolle middenvelder is hoor!

Om eerlijk te zijn kan ik me niet helemaal vinden in je column.
Je hebt gelijk dat Chelsea aan het begin van het seizoen creativiteit te kort kwam, maar dat ligt in mijn ogen niet zo zeer aan de selectie die Chelsea heeft, maar meer aan de speelwijze en de blessuregevallen (/niet in vorm).

In mijn ogen heeft Chelsea op het middenveld 3 behoorlijk creatieve spelers rondlopen. Malouda is de laatste tijd weer goed in vorm en laat keer op keer zien dat hij het in zich heeft om de actie te maken en voor constante dreiging te zorgen. Ik zou bij hem toch niet willen zeggen dat er te weinig creativiteit in hem schuilt. En aan de andere kant staat een voetballer die zelfs overloopt van de creativiteit, in de persoon van Joe Cole, waar niet eens een uitleg bij nodig is denk ik zo. Daar komt nog bij dat ook Lampard niet de meest statische speler is, die naast geweldig spelinzicht en passes ook nog eens een ongekend scorend vermogen heeft voor een middenvelder.

Nee ik denk dat het totaal niet ligt aan de selectie die Chelsea op dit moment op het veld kan zetten, maar ik denk dat het probleem vooral lag (met de nadruk op lag, dus niet ligt) aan het feit dat Ancelotti te veel krachtpatsers/statische spelers opstelde. Zo speelde hij veelal met zowel Essien als Mikel (en na de vroege blessure van Essien vaak met Mikel en Ballack) op het middenveld, die beide goede voetballers zijn, maar als ze samen opgesteld worden zorgt het er voor dat de hele beweging uit het middenveld weg is.

Daarnaast speelde Chelsea dit seizoen te veel gericht op Drogba in mijn ogen. Te vaak koos (en soms kiest) de ploeg voor de lange bal op hem, die dan de bal moet zien te controleren/vasthouden/doorkoppen, waardoor de creatieve spelers vaak werden over geslagen. Nu Chelsea echter wat anders is gaan spelen, wat nadrukkelijker over de flanken voornamelijk, merk je duidelijk dat Chelsea beter in staat is om dingen af te dwingen. Je kunt het alleen al zien aan het feit dat Lampard en Malouda nu ineens weer zo tref zeker zijn (vooral Lampard) waar eerder dit seizoen voornamelijk de doelpunten door Drogba werden gemaakt.

Als daar ook nog een fitte Essien bij komt in plaats van Mikel, dan heb je zelfs op de verdedigende positie een speler staan met een dosis creativiteit. Al hoewel het minder is dan de spelers voor hem, maar goed, een verdedigende speler heeft elk middenveld nodig. En als je dan over de beste verdedigende middenvelder ter wereld beschikt, dan lijkt het me logisch dat je die positie niet laat innemen door iemand met ongelooflijk creativiteit, maar liever wat degelijker zoals Essien.

Ik denk dus echt niet dat het aan de selectie van Chelsea ligt op dit moment, al hoewel ze misschien nog één speler er bij kunnen halen voor het geval er blessures optreden. Op dit moment hebben ze daar natuurlijk ook al Deco zitten, die ook hartstikke creatief is, maar die begint al op leeftijd te raken. Een aankoop als Aguero lijkt me dan ook een prima aankoop met het oog op de toekomst (hij is nu ook al hartstikke goed, daar niet van, maar hij kan gewoon nog heel lang mee).

Maar ondanks dat ik het niet met je eens ben, vind ik je stuk toch redelijk goed geschreven, waarvoor je 3 sterren van me krijgt!

23 april 2010 om 16:34

Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Met mijn creatieve speler doel ik op een persoon als Van der Vaart, Gourcuff, Xavi of Fabregas. Iemand die het spel kan verdelen en goed de openingen weet te vinden. Malouda en Cole zijn beide spelers die een goede individuele actie hebben, maar geen creativiteit in de vorm van spelinzicht en gewaagde goede passes. Misschien beschikt Lampard hier wel over, maar of gebruikt dit te weinig of kan dit gewoon net niet goed genoeg. Hij staat niet vaak aan de basis van een aanval, want daarvoor gaat het te vaak via de zijkant. De manier van spelen is onder Ancelotti is ook niet goed, maar ik vind Ancelotti persoonlijk ook niet de goede coach voor Chelsea. Dat is alleen stof voor een eventuele nieuwe clubexpert.

als je een creative middenvelder moet kopen neem dan diego van juve

We hebben Malouda en Joe Cole, creativiteit genoeg lijkt me. Daarnaast doe je ze te kort als je ze bestempeld werkpaard oid. Het seizoen hadden we Quaresma, wel een aantal keer geblesseerd maar op het moment dat hij fit was hebben we hem ook nooit gebruikt.

Ik ben het met je eens dat er wat meer creativiteit moet komen en ik ben bang dat het met Rafael of Gourcuff niet heel anders zal lopen bij Chelsea. Daarnaast denk ik dat als je ziet hoeveel goede ballen Lampard heeft gegeven dit seizoen. Niet alleen kijkt naar de assists maar ook kijkt naar de balletjes waar een assist uit voort komt. Een zeer ondergewaardeerde speler als je het mij vraagt. Eventueel zou meer creativiteit goed zijn maar ik vind niet dat het ten koste mag gaan van het middenveld dat we nu hebben. Dan zie ik liever een speler die kort achter twee spitsen speelt, bijv. Agüero met voor hem Anelka en Drogba.

Als ik dan kijk naar je reactie over Ashley Young, een speler die nauwelijks rendement heeft. Althans in mijn ogen, als je kijkt naar de samenvattingen heeft hij altijd wel een leuke actie in huis maar als je dan een hele wedstrijd bekijkt van Ashley Young vind ik hem toch zwaar tegenvallen. Daarnaast hebben we Malouda al op die positie en dat is misschien wel één van onze beste spelers de laatste weken.

Daarnaast vind ik dat Essien stukken verder is dan Mikel. Vooral wat hij doet als we in balbezit zijn, ik zie toch vaak dat Mikel verkeerde beslissingen maakt waar Essien het anders zou hebben gedaan. Maar voor hem nog een geweldige toekomst uiteraard.

We hebben wat meer creatieve spelers nodig.

Spelers die we moeten verkopen:

- Kalou
Is niet goed genoeg, dit roep ik al jaren, oprotten met die gast.
- Ballack
Vertraagt het spel veel te vaak en is niet dynamisch genoeg.
- Deco
Gaat toch al weg.
- Belletti
Gaat ook weg.
- Carvalho
Is nog zeer goed maar is te oud en het gaat alleen maar achteruit met zijn fysiek.
- Anelka
Te wisselvallig en wordt te oud.
- Ferreira
Te sloom en te oud.

Spelers die we moeten kopen:

- Sergio Agüero
- Yoann Gourcuff
- David Silva

Chelsea opstelling (4-3-3) waarmee we meteen kampioen worden.

Cech
Bosingwa
Ivanoviç
Terry
A. Cole
Lampard
Essien
Gourcuff
Agüero
Drogba
Silva
23 april 2010 om 20:54

Hier ben ik het nou compleet mee eens. Ik word er zo moe van als Ancelotti elke keer Kalou er inberngt. Hij kan zo ongelofelijk weinig.

Het enige probleem is, dat je nu aan de linkerkant 3 spelers achterelkaar hebt die een individuele actie hebben. Silva gaat genoeg naar binnen voor Cole om er overheen te komen, maar ik denk dan dat Lampard en Gourcuff iets aanvallender en centraler moeten staan. Ik begrijp dat dat niet in een opstelling kan.

24 april 2010 om 03:09

Zo is de opstelling duidelijker:

-------------------cech--------------------
Bosingwa--ivanovic--terry--a.cole
------------------essien------------------
---------gourcuff------lampard------
--agüero-------------------------silva--
------------------drogba-----------------

Ik denk trouwens niet dat het haalbaar is, drie triple-a spelers in 1 transferwindow. We gaan zeker uitgeven in de zomer maar ik denk niet dat Abramovic weer bereid is om ontzettend veel uit te geven. Ik hoop trouwens het meest op Gourcuff en Agüero, want die twee spelers voegen echt ontzettend veel toe aan ons team. Voor op de flanken hebben we altijd nog J.cole en Malouda. Een speler als Malouda verkoop je niet meteen de zomer nadat hij een van zijn beste seizoenen heeft. Maar J.cole mag van mij wel verkocht worden, niet alleen om zijn vorm maar ook omdat hij een verhoging van 20.000 pond te weinig vond voor een nieuw contract.

Daarnaast hebben we trouwens genoeg jonge spelers die volgend seizoen meer minuten kunnen maken doordat spelers als Carvalho, Deco, Ballack en Ferreira er hopelijk niet meer zijn. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Jeffrey Bruma (cb), Michael Mancienne (rb) en Nemanja Matic(cm).

24 april 2010 om 16:28

David Silva en vooral Aguëro zijn blessuregevoelige spelers en fysiek niet erg sterk en komen waarschijnlijk niet tot hun recht in de Epl.

Bovendien moet Chelsea het hebben van middenvelders en dan zouden ze met 4-3-3 spelen?
Het kán, maar kijk naar Arsenal. Het werkt niet altijd.

Nu @ dekenner

Gourcuff beduidend jonger dan Rafael? Als je twee jaar beduidend noemt, oké. Dan is Drogba beduidend jonger dan Ballack...
Je hebt misschien wel gelijk dat Chelsea een creatieve speler nodig heeft, maar hoe wil je dan spelen? Beetje vaag stuk en als je het mij vraagt heeft Chelsea al genoeg middenvelders van uitzonderlijke klasse.

24 april 2010 om 18:29

Horwi, ik weet niet of jij Chelsea of de Premier League volgt maar Chelsea speelde voor dat Ancelotti kwam altijd 4-3-3 / 4-5-1. Met 2 wingers en 3 middenvelders.

In het begin van het seizoen bracht Ancelotti de 4-4-2 diamant, maar na een paar maanden werkte het niet meer (makkelijk om tegen te verdedigen) dus zijn ze in januari weer terug gegaan naar de 4-3-3 formatie waar Chelsea om bekend staat.

24 april 2010 om 18:39

Zola23, hoezo ben je het niet eens dat Ivanovic centraal naast Terry staat? Ivanovic is een hele goede centrale verdediger, die dit seizoen uit positie speelt omdat Bosingwa geblesseerd is. Als centrale verdediger komt hij het best tot zijn recht. Hij kan uitstekend koppen (naar mijn mening nog beter dan Terry), is zeer sterk en maakt bijna nooit fouten.

Ik vind Carvalho ook een hele goede speler. Hij heeft dit seizoen beter gespeeld dan Terry. Maar je kunt echt zien dat hij het niet meer bij kan houden. Bijna elke 2 maand heeft hij wel weer een blessure. Daarnaast is hij heel snel vermoeid. Je moet soms gewoon zulke spelers durven te verkopen. Hierdoor krijgen spelers als Bruma ook meer kansen.

25 april 2010 om 14:00

Horwi: Agüero is niet blessuregevoelig heb even op wikipedia gezocht. Elk jaar speelt hij 37/38 wedstrijden dus wat dat betreft vind ik niet dat je gelijk hebt. Daarnaast heeft hij een erg goed fysiek qua breedte voor zijn lengte. David Silva heeft alleen vorig jaar een wat minder jaar gehad als je kijkt naar het aantal wedstrijden die hij heeft gespeeld. Maar daar kan natuurlijk alleen nog maar vodering in komen. Spelers worden fysiek natuurlijk steeds beter als je elke week met spelers als Drogba, Terry, Alex ed. speelt. Daarnaast nog erg jong dus wat dat betreft nog genoeg tijd om te groeien.

24 april 2010 om 11:10

Dit ziet er wel goed uit inderdaad, alleen ben ik het niet eens met Ivanovic centraal naast Terry. Daarnaast zijn drie spelers erbij wel een hoop, je kunt simpelweg niet verwachten dat ze allemaal zullen slagen. Laat staan zoals je zelf al aan gaf - gehaald zullen worden.

En je laatste stukje, ik vind Carvalho echt een goede speler snap niet dat je die weg wil hebben.

Chelsea zou met deze opselling dodelijk zijn

------------------chec---------------------
Bosinngwa--alex--terry--a.cole
----------------essien--------------------

-----------gourcuff--silva---------------

---------aguero------ Frankie----------

-----------------drogba-------------------

Heel aardig stukje van je, denk dat er inderdaad creativiteit bij het team bij moet komen, zeker gezien Deco weg gaat. Denk zelf dat vd Vaart een geweldige vervanger zou zijn voor deco, maar ik zie hem niet echt als een directe versterking, maar meer een breedteversterking, zodat je meer kan wisselen qua speelstijl door hem erin te brengen.

Ikzelf zou de volgende spelers graag weg willen zien gaan:
- Deco --> gaat toch al weg
- Ballack --> zijn handelingssnelheid is gewoon te sloom geworden.
- Carvalho --> veel te veel geblesseerd, met Ivanovic, Alex en Bruma al genoeg vervangers voor hem

Daar zouden Beletti en wellicht ook Anelka bij kunnen, maar ik denk dat je een team niet al te veel moet veranderen in één zomer, dan lijdt het samenspel door. Daarbij voegen beide spelers nog wel wat toe (sterke bank)

Chelsea zou naar mijn mening de volgende moeten halen:
- Van der Vaart --> voegt creativiteit toe aan het spel, is ook wel geschikt voor Engels voetbal denk ik.
(-pjanic --> zou ikzelf als een geweldige aankoop zien, een soort opvolger van Ballack oid. Maar door zijn prijs en zijn geringe 'nodigheid' zie ik hem niet komen..)
- Aguero --> onze eigen echte snelheidsduivel uit Atletico, zo komt er wat meer snelheid in ons spel. Daarbij heeft hij ook nog een goede actie + techniek, waardoor het spel ook meer verzorgd eruit gaat zien.
- een winger.. Je zou kunnen denken aan Ribery en A. Young, maar die zijn beiden zeer duur, dus de kans dat hij komt is natuurlijk klein. Maar het is gewoon een positie waar er wel wat bij mag komen, we hebben naast J. Cole geen rechtermiddenvelders en daarbij is ons spel soms wat traag en voorspelbaar. Met mensen als deze zorg je ervoor dat dit verbeterd.
Tot slot zou ik eigenlijk Maicon graag zien komen, ik vind hem echt de beste Rb en daar zijn bij Chelsea soms ook nog wel wat problemen, zeker als Ivanovic centraal gaat staan, kan daar wel een kwaliteitsinjectie komen. Ik snap echter dat het zo wel wat te veel van het goede wordt. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar v.d. Vaart en Aguero. Denk dat die 2 namelijk noodzakelijk zijn en de winger en Maicon vooral een luxe-aankoop zou zijn.

Chelsea heeft een prima team maar is toe aan verversing, Als we deze zomer niet gaan mee doen op de transfermarkt is het misschien alweer te laat omdat dan de volgende generatie spelers weer te oud word. Wil Chelsea met de meeste spelers van dit jaar spelen moet je echt deze zomer inkopen gaan doen. Misschien is het een beetje overdreven dat ze volgend jaar gelijk al niet meer goed zijn, maar als je nog een jaar wacht kan het op den duur wel fout gaan. Zelf zie ik Van der vaart en Aguero graag naar Stamford Bridge komen. Ook misschien wat talenten uit het buitenland. Verder goed stuk leuk geschreven maar soms ook een paar rare zinnen.

erg onprettig om te lezen
je zinnen zijn veel te kort, ik raak er gewoon gefrustreerd van...

het probleem ligt hem puur op de vleugels voor chelsea en daarnaast zou ik anelka wegdoen, want ik vindt dat teveel van hetzelfde tov drogba, hij wordt ouder en heel engeland is gewend aan zijn speelstijl waardoor je juist creativiteit inlevert!

2 jongens die ik zelf zou halen zijn verrassend, maar, op de lange termijn gedacht wel toppers:

dembele en vertonghen.

je kan terry voor een goed bedrag laten gaan, engeland is die jongen beu! het is een klasbak, maar alex neemt dat moeiteloos over en je kan on-engels met een inschuivende verdediger gaan spelen!

ik denk als je kijkt naar mijn formatie, je niet perse je beste spelers hebt staan, maar wel een elftal wat voortdurend kan voetballen en knokken! opkomende backs, inschuivende verdediger, lampard en zhirkov kunnen je zowel fysiek kapot lopen als tactisch doordringen tot de vijandelijke 16.

dembele en kalou kunnen veel wisselen van positie en naast of achter de diepe spits opduiken.

nogmaals, het zijn niet de beste elf namen, maar in mijn ogen een verdomd goed elftal!

cech
bosingwa
alex
vertongen
cole
lampard
essien
zhirkov
dembele
drogba
kalou
25 april 2010 om 19:23

@ Spray Over Zhirkov ben ik het eens, hij is misschien wat stroef begonnen aan zijn avontuur bij Chelsea maar hij heeft zich echt bewezen tijdens de afwezigheid van Cole. Een snelle opkomende vleugel. Ik kan niet begrijpen waarom je Terry niet in je opstelling hebt staan. Hij is een icoon voor Chelsea en tevens ook erg goed. Demblele kan ik ook niet begrijpen. Ik vind Kalou en veel betere spits dan Demblele en dat heeft hij vandaag tegen stoke weer eens bewezen!

25 april 2010 om 19:53

@ mikc Ik vind Kalou een hele matige spits. Nu heeft hij 3 doelpunten, maar dit kwam ook door zijn ploeggenoten hoor. Daarbij vind ik dat Dembelé te weinig scoort voor Chelsea.

@ spray
Missschien is het samen wel een sterk team, maar er zitten gewoon te weinig wereldtoppers tussen. Dat is erg jammer.

ik zou meteen denken Sneijder maar ik denk dat dat niet mogelijk is

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Chelsea94
11.Arsenal91
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller62
M. MountMiddenvelder51
T. AbrahamAanvaller51
C. PulisicMiddenvelder30
C. Hudson-OdoiAanvaller31
Marcos AlonsoVerdediger30
AzpilicuetaVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren